A kiló nem százat jelent.

Az ellenzék után a tüntető civilek is meg szeretnének bukni

2018. április 21.

img_1266.JPG

Az ellenzék után a tüntető civilek is meg szeretnének bukni, és ez egyszerre jó és rossz hír. Elmagyarázom. A jobbikosok felébredtek a Vona-illúzióból, és a Karácsony-lufi is kipukkant a szavazók nélkül maradt baloldalon. Ezért a keletkezett vákuumot újra hiperaktív amatőrök töltik be. Múlt és most szombaton is. Mert 2.0 és a kevesebb több... A tévénéző gyerekek csóválhatják a fejüket, hogy a náluk nem sokkal idősebbek már megint mit csinálnak?

Ebben a posztban nem elemezni szeretném a bizonytalan civilek üzenetét — az ugyanis nincs nekik. Van viszont klisének is gyönge reménykeltés — "ne tőlünk várják a csodát.... mi magunk vagyunk a csoda" (Homonnay Gergő) — médiamegnyilvánulásaik egy béna teleshop-reklámban vagy egy hitgyülekezetés vidám vasárnapon is falsul csengenének. Ebben az országban a kormány megszállta a média egyik felét, a másikat meg a hülyeség.

A Fidesz próbára teszi a mindenkori ellenzék idegeit, de nem volt ez másként elődeinél sem, az ellenzéki parlamenti és utcai politizálás korábbi sikeres példáiról már írtunk.  Nem értem viszont, hogy a korábban sikeres és értelmes célú tüntetések, mint az internetadó vagy az oktatás túlzott centralizációja elleni megmozdulások helyett jórészt ugyanazok a szervezők miért kezdenek most értelmetlen árnyékboxolásba?

Az emberek mindennapi életétől egyre távolódó és öncélú politikai hisztéria csak újra növelni fogja a politikától való elfordulást — a 2018-as választási részvételt is ugyanis azért tekinthetjük magasnak közel 70%-kal, mert sosem láttunk még magas részvételt az emberek feje fölött végrehajtott rendszerváltás óta — 1945-ben 93% volt a részvétel. A hanyatlónak csúfolt nyugat-európai demokráciákban átlagosan 77% megy el szavazni, de Csehországban és Szlovákiaban is 80% felett volt az átlagos részvétel. Ennek valami oka csak van! Pl. az, hogy a politikának az emberekről kell szólnia, nem az amúgy marginális és alig megkülönböztethető klikkek öncélú hatalmi harcáról, akik mögött jó, ha egy-egy oligarcha vagy szubkultúra ha meghúzódik, mert az legalább jelent valami siralmas kapcsolatot a valósággal.

Felemelő lesz épp ezért most szombat este is otthon maradni. Ha mégis valamiért érdemes volna kikelni a fotelből az ennek a rajongótáborok által is legitimált tébolynak az elutasítása lenne, de realistaként elfogadom, hogy a politikának ez mindenütt része. De ez az, amiért normális ember idehaza lényegében nem politizál. Ez a "Mi vagyunk a többség" stílusban előadott politikai paródia épp ezért nem csak reményeim, de érzéseim szerint is meg fog bukni, ahogy ugyanezt a "fogjunk-össze-világvége" hisztériát keltő pártok is csúfosan belebuktak a választásba. 

Lehetne viszont tenni egy lépést előre a politikai kultúránk leromlott állapotának és a közállapotok javításának érdekében, ha egy valódi hasznos célt tűznének zászlajukra vagy a civil tüntetők vagy valamely a korrupció ellen még hitelesen fellépni tudó ellenzéki párt(ok) — az új ellenzéken kívül erre más aligha lenne ebben a pillanatban alkalmas, ahogy a Nolimpia is valószínű elhasalt volna, ha Gyurcsány Ferenc kezdeményezi.

Egy tömegmozgalommal az Európai Ügyészséghez való magyar csatlakozást kikényszerítve nem csak a kormány által rövid pórázon tartott magyar ügyészség korrupciópártoló tevékenységének lehetne véget vetni, de egy esetleges siker folytathatná az olimpia ellenes kampányt egy olyan pozitív politikai cél kijelölésével, amire sem a kormánypárti, sem a jobboldali szavazók nem mondhatnának élből nemet, s ami lehetőséget biztosíthatna egy jövőbeli és valódi többség megteremtéséhez. Egy kevésbé korrupt és élhetőbb ország megvalósításához.

Kérdés, hogy ehelyett inkább kifárasztják-e a tüntetőket és a közvéleményt az újdonsült népvezérek?

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr3213852770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.04.21. 23:03:28

@Jamie72:

De bizony így volt.
faszkalap orbán úszította a népet. A nép meg tudjuk, hogy meg tud indulni, ha kap elég muníciót. orbán tüzelte a népet, és ő 2006 nyarán már tudott az öszödi beszédről ami önmagában is képes tüzet okozni. Hát még ha úszítanak, hát még ha az akkori jobbikosokat úszítják, hát még ha az akkori szimpatizáns Hír TV-ben úszítanak!
És lám az előző mondatban mennyi embert köpött már pofán azóta orbán hazaáruló geci?

Jamie72 2018.04.21. 23:04:49

@medium size devil: ezt úgy hívják, relatív többség. lehet ezen vekengeni, a relatív többség megválasztotta. mehet még a matek ezen kicsit, 4 év múlva lesz újra lehetőség többséget szerezni.

2018.04.21. 23:05:23

@Jamie72:

Nem sokat profitált?
2006-ban nem. 2010-től egyfolytában. orbán egy rákosista geci!

2018.04.21. 23:09:15

@nu pagagyí:

bizony-bizony
pl.: 2002-ben Az Erzsébet hídat blokád alá vonta az agymosott orbán söpredék akik még a mentőt sem akarták átengedni a hídon.
Azóta kiderült, hogy Magyarország többsége orbán agymosott söpredéke.
B verzió: Kibaszott nagy csalás történt.

2018.04.21. 23:17:08

@VT Man:

vazeg ne már.
kit érdekel gyurcsány? Érdekel valakit hogy együtt vacsorázott putiny cárevcics elvtárssal ?
Akkor amikor putyin palotapincsije orbán seggnyaló elvtárs?
Kit érdekel gyurcsány amikor orbán a putyin szarját eszi?

zokogjatok 2018.04.21. 23:23:35

zokogjatok, sírjatok, vonyítsatok, abba ne hagyjátok, be akarjuk húzni 2022-t is, ahhoz pedig nagy szükség van a folyamatos nyafogásotokra :D

medium size devil 2018.04.21. 23:25:46

@Jamie72: A relativ kisebbseg valasztotta meg! A teljes halmaz ugyanis az minimum a valasztok (vagy akar a valasztasra jogosultak)! A tuntetok a kormanyvalto tobbsegkent definialjak magukat, ezen csak Te gorcsolsz hogy ezt atertelmezd valamelyik (valoban kisebbsegi) part melletti tuntetesse! Ez a kozosseg partok feletti!

2018.04.21. 23:29:19

@zokogjatok:

Éljen orbán viktor elvtárs! Élejen a megbonthatatlan putiyn-orbán barátság! Éljen Oroszország!
Éljen a kommunista autokrata berendezkedés!
Éljen az egypártrendszer!
Éljen az éljen!
Éljen orbán forró láva folyamban!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.04.21. 23:35:10

@zokogjatok: Neked még annyi eszed sincs, hogy zokogj...

Sir Gombóc 2018.04.21. 23:51:01

Na, megint összefújta a fideszes szemetet a szél...

2018.04.22. 00:12:03

@Sir Gombóc: Nézz valami normális blogot...

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.22. 00:22:39

@Pár dollárral többért:
"Azt is elmondanám, hogy a 2002-ben a mocskos orbán mondta, hogy képzódjenek sejtek"

A te agyadban kellett volna sejteknek képződni, de most már késő. Ide vezet, amikor valaki már fiatalon elkezdi az ivást

morph on deer 2018.04.22. 00:45:42

@NGOsok vágtak hajdan e tájnak:
“Ide vezet, amikor valaki már fiatalon elkezdi az ivást”

Jobb későn, mint soha!
:D))

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.04.22. 00:56:46

@kigyozó kigyógyogyók kigyóznak:@A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!!: @antiinternáci: @,,: @John Szigethy: @Kivlov: @VT Man: @Épüljön stadion a CEU helyére: @zokogjatok: @NGOsok vágtak hajdan e tájnak: @Magyarország Europa jovője:

Mi van te hibbant éjszakai műszakos fidelitaszos köcsög, már megint kijöttél azzal a jól ismert 46 niockedeel, hogy tömegnek látszódjál?

Hallom Orbán diktáror gazdid egész idö alatt otthon remegett 300 rendőr védelmében, nehogy a tömeg meginduljon a lakása felé és neki menekülnie kelljen Putyinhoz.

jaj de élvezem a libsik tehetetlen vergődését 2018.04.22. 01:48:58

PUSZTULJANAK A LIPSIK, NEM ÉRDEMELNEK KÖNYÖRÜLETET, A 2006-OS VÉRFÜRDŐ UTÁN.
JÖJJÖN A 22-ES KÉTHARMAD.

okostojas007 (törölt) 2018.04.22. 01:55:17

@NGOsok vágtak hajdan e tájnak: te valami arab féreg vagy, ki megveti a pálinkát? :)

okostojas007 (törölt) 2018.04.22. 02:00:38

@RBN 1 GCI: a sok hülyefideszes azt hiszi viktorka antikommunista, holott ő maga a kommunizmus, de annak egy elkorcsosult verziója, ahol a visszaállamosított cégeket egyből haveroknak adják oda ingyen.

hopp11 2018.04.22. 02:00:44

Azt mondja a szerző, hogy a tüntetőknek olyan "valódi" célokat kéne megfogalmazni, amikre nemcsak az ellenzék tudna rámozdulni, de a realista jobboldali, kormánypárti polgárok sem utasíthatnák el élből. Ebben akár még igazság is lehet, de nézzük akkor konkrétan:
- említi a netadó elleni tüntetést, mint pozitív példát. Szerintem ez egy baromság volt, ami igazából semmiròl sem szólt, de ügyesen meglovagolta, hogy a tájékozatlan, ám állandóan neten lógó fiatalokat könnyű bármilyen tiltakozásra rávenni, ha a drágalátos net- jükről van szó. A valóságban senki sem akarta sem korlázozni, sem elvenni a netjüket. Párszáz ft-ot kellett volna fizetni, ráadásul nem fogyasztónak, hanem a szolgáltatónak. De ha azt mondják, hogy ezt a szolgáltatók úgyis a fogyasztókra hárították volna, akkor is 200-300 ft-ról lett volna szó, a sokezres, sok esetben tízezres havi netes számlán felül. Egyértelmű, hogy azokat, akik fizetni tudták a nem kicsi netes számlákat, egyáltalán nem vágta volna földhöz pár százalék plusz. Ez egy profin megszervezett tiltakozás volt a semmire. Megnyugtathatok mindenkit, hogy ezzel a kormánypárti szavazókat nem tudnák maguk mögé állítani.
- a Nolimpia mozgalom. Ez tényleg megfelel a fenti kritériumoknak. Van értelme és az ellenzéki kormánygyűlölő népességen kívül a reálisan gondolkodó kormánypárti szavazók sem utasíthatják el. Őszintén szólva, ha annak idején nem torpedózzák meg az olimpia-rendezést, és most a kormány az olimpia rendezésére készülne, engem komolyan elgondolkodtatott volna, szabad-e a fideszre szavaznom. Különösen, ha az ellenzék azzal kampányolt volna, hogy győzelmük esetén visszalépünk a rendezéstől.
- amit most javasol a szerző, az európai ügyészséghez csatlakozás. Ezzel önmagában nem lenne bajom kormánypárti szavazóként. Elvileg. Gyakorlatilag viszont van bajom, ugyanis sorozatban látjuk, mennyire függetlenek, mennyire igazságosak az eu-s szervezetek, hivatalok. Semennyire. Példák sorozatát lehetne mondani.
Konklúzió: ha valóban tudnának a tüntetők olyan valódi, reális célt megfogalmazni, amivel a kormánypárti, reálisan gondolkodó emberek is megfoghatók, az tényleg nyerő lenne. Csakhogy nem véletlen, hogy a választási kampányban az ellenzéki pártoknak sem sikerült ilyet találniuk. Ugyanis a kormány tényleg jól kormányoz, nem könnyű hibát találni. Amiket folyton sorolnak, a választási csalás, az igazságtalan választási rendszer, a legyen új választás, a képviselők ne vegyék fel a mandátumukat, stb. , ezek akkora baromságok, amikben csak a tüntizők hisznek.

Helyszíni zsemle 2018.04.22. 03:44:08

@hopp11: " Ugyanis a kormány tényleg jól kormányoz, nem könnyű hibát találni. "

Ja csak azert, mert a demokraciaban ugy szokas, hogy az ellenzek mindig leakarja valtani a kormanyt, az nem jelenti, hogy mindig le is kell valtani. Ha jo a kormany, mar pedig most jo kormany van, akkor nem kell valtani. Majd ha egyszer mar nem lesz megfelelo, akkor kell valtani, de akkor se a mostani kollaborans idegen erdekeket szolgallo ellenzekre.
A mostani ellenzeknek meg egy rossz kormanyt sem szabadna valtani, nem hogy egy jot.

rnz 2018.04.22. 07:01:17

Az ellenzék már most gőzerővel dolgozik a fidesz 2022-es 4/5-én, bravó!

Behajtó70 2018.04.22. 07:19:37

E felvonulás nickneve immár: PRIDE :|]

:)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.04.22. 07:26:10

Annyiban nem értek egyet a poszttal, hogy az a brüsszeli szovjet igazságszolgáltatásában jobban bízik, mint a magyarban, noha pont semmi nem mutatja, hogy amaz érdemlegesebb lenne a bizalomra. A kvótás cirkusz során folyamatos alkotmánysértésben tobzódó brüsszeli szovjet legfeljebb arra példa, hogyan kell statáriális jellegű igazságszolgáltatást működtetni.
A kézivezérelt magyar ügyészség félig-mítosza ugyan aggályokat ébreszthet, de eddig nem úgy tette, ahogy helyes volna. Már az ókori birodalmak vezetői is erős, a hatalomhoz lojális közigazgatással igyekeztek biztosítani uralmukat. Nem új keletű a magyar metodika. Nálunk az igazságszolgáltatásban nem volt a rendszerváltásnak látszata sem. Ezért minden rendőr, ügyész és bíró a bolsevik alapvetéseket követi. MIND!!! Amikor a Fidesz van uralmon, nekik kedvez. amikor meg a baloldal, akkor amazoknak. Így létezhet egy árnyékhatalom az államon belül, folyton túlélve minden változást, belecsontosodva egy embertelen szemléletbe.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.04.22. 07:46:12

@hopp11: A Nolimpia egy negatív kampány volt. Te pedig csak egy fideszes szavazó vagy. Egyébként köszönöm, hogy azon kevesek közé tartozol, akik értelmesen tudnak kommentelni. A gondolataid megfontolandóak. Az internetadót én is bagetellnek tartottam, de politikai értelemben siker volt. Valóban szimbolikus jelentőségű volt. Én egyébként arra a tüntetésre nem mentem ki. De ez részletkérdés. Ettől még el tudom fogadni a relevanciáját. És főleg azt, hogy mivel Orbán meghátrált, ezt egy komoly akciónak ismerjem el. Ennek volt értelme. Ami most megy MZ/X-szel ez szerintem onanizálás. Lehet nem az Európai Ügyészség a legjobb kampánytéma. De bármelyik magyar kormány fölött jó lenne egy ilyen kontroll. Gyurcsány és Orbán is folyamatosan simliskednek. Ebben ugye egyetértünk. Szerintem ez jobban rontja az ország megítélését, mint a buta lejárató cikkek a világsajtóban. Orbán győzelme vitathatatlan. Ehhez kell igazodni. És ezt nem teszik meg se a civilek, se az ellenzék zöme. Mivel magamat az ellenzékhez sorolom, értelemszerűen úgy vélem vannak kivételek. Nagyon sokat és hosszan lehetne erről írni, de gondoltam elegendő a legfontosabb gondolatokat megírni. Sajnos így is túl hosszúak a posztjaim, amiket senki sem olvas el, ebben biztos vagyok... :)

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.22. 07:49:48

Múltkor 70 ezer, most 30 ezer. Lassan kezd az egész Márki-Baj pártalapítási menete lenni.

Következő alkalom hétköznap, lesz 3-4 ezer ember.

Aztán jön a századik ballib párt Márki elnökletével.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.04.22. 07:56:09

@Mr Falafel: nincsenek illúzióim Brüsszelt illetően. Aki ismeri a viszonyokat, tudja, hogy legalább olyan korrupt mechanizmus, mint a NER. Ebben nincs vita. Néha holló hollónak nem vájja ki a szemét, máskor viszont jól sakkban tudják tartani egymást a különböző szereplők. A koncepció szerintem jó. Az intézmény létre fog jönni, de opcionális csatlakozni és Orbán nemet akar mondani. Ha valóban meggyőződ az embereket róla, hogy a korrupció ellen és Európáért tüntessenek, ami szerintem egy értelmes cél, akkor nyerni tudunk. Ha ezt egy Márki-Zay vagy egy Gyurcsány kezdeményezi (és a kettő szerintem teljesen egylényegű, mint a szentlélek és a fiú) .
Abban is igazad van, hogy az ügyészségek világszerte a kormány alá rendelt közigazgatás részei. Ami fontos viszont, hogy általában több szintje van a rendszernek. És az egyes szinten nem utasítják az alattuk lévőt. Tehát a tagállami szint pl. nem felel a szövetséginek. Minden nem lesz szipi-szupi, de ezzel el lehet indulni. De lehet mondani jobbat.

Kivlov 2018.04.22. 07:56:33

@medium size devil:
Nem. A többseg nem akarta a jobbikot, meg többen nem a maszopot, meg többen nem az elempét, dk-t.
A többség orbant akarta.
Ja. És a mandatumok száma a lényeg, ha még nem esett volna le 28 év után.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.04.22. 07:57:17

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: hát igen, jól összefognak páran megint, hogy még megosztottabbak legyenek. Márki-Zay egy bajforrás. Kár volt kiengednie a szellemet a palackból a Jobbiknak és az MSZP-nek. Most egyik sem bír vele.

jajdehülyevagyok 2018.04.22. 07:58:57

Néhány ezren, esetleg tízezren a többség. Ez igen!

medium size devil 2018.04.22. 07:59:32

@Antlfinger Edvárd: Es miert is kene "birni" Marki-Zay-jal?

medium size devil 2018.04.22. 08:01:14

@Kivlov: A tobbseg NEM akarta Orbant de tetesd nyugodtan a hulyet lathatoan nem kell nagyon szinlelned.

jajdehülyevagyok 2018.04.22. 08:03:43

@Mr Falafel: absz. Igaz. Kisebb településeken az igazságszolgáltatás sokszor a XIX. szd. -ra emlékeztet függetlenül attól, hogy azóta több rendszerváltás is történt.

medium size devil 2018.04.22. 08:06:42

@hopp11: Az internetet csak a fiatalok hasznaljak valoban? Es azert vagy attol elfogadhato egy uj ado mert csak par szaz forint? Bombasztikus megallapitasok.

ZX 2018.04.22. 08:09:10

Hiába hazudozol itt birka! Mindkettőn ott voltam, a tegnapin messze többen voltunk mint egy héttel előtte.

medium size devil 2018.04.22. 08:09:45

@Antlfinger Edvárd: Elarulod Te hogy tudod ilyen pontosan megallapitani mennyire korrupt Brusszel es a Busszel az itt pontosan mit is jelent egyaltalan?

kalbász 2018.04.22. 08:11:58

@medium size devil: Te nagyon gyenge, úgy volt kommunikálva a függetlenobjektív balos sajtó által, hogy itt gigabájtonként x ft-ot kell majd fizetni meg hasonló faszságok.

Semmivel sem vagytok jobbak mint a kormánypárt, szálka-gerenda, nyomorultak.

Szelfizzetek többet gyurcsánnyal, gyökerek.

2018.04.22. 08:12:54

Ha jól látom, egy újabb fideSSes propaganda bloghoz van szerencsénk...

medium size devil 2018.04.22. 08:13:32

@kalbász: A tobbseg kormanyvaltast akart de bofogjel ide barmit nyugodtan.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.22. 08:20:48

@Antlfinger Edvárd:

Végülis semmi gond, ha van egy új párt. Szavazatokat fog elvinni leginkább a ballibektől, majd azok ki is esnek a politikából. Szóval ez lehet pozitívum is akár.

medium size devil 2018.04.22. 08:33:13

@kalbász:
Az eredeti tervezet szerint ami a tiltakozast kivaltotta 150 Ft/Gb lett volna az ado. Ez pl. 10 Gb eseten (ami nem is sok) szazalekosan mar vastagon ketszamjegyu emeles lett volna. A tiltakozas ideje ALATT adott ki a Rogan-fele fake news miniszterium egy nyilatkozatot miszerint a tuntetes UTANI hetfon modosito javaslatot nyujtanak be 700 Ft-os felso hatarra. Tehat meg a modositott javaslat se 2-300 Ft lett volna ahogy itt valamelyik pofazogep irta.
Annyira sulytalanok a szavaid mint egy elkepzelt lepkefing.

medium size devil 2018.04.22. 08:39:02

@kalbász:

"Semmivel sem vagytok jobbak mint a kormánypárt, szálka-gerenda, nyomorultak."

En szemely szerint jobb vagyok ugyanis jobban dolgozok, nem lopok, foleg nem kozpenzt, nem keresem a kiskapukat, nem nyomok el masokat, nem hazudok bele a mediaba, stb.
Talalj magadnak valamit tennivalot a haz korul kiskolbasz, tul buta vagy ahhoz, hogy nyilvanos forumokra irogass, oksi?

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.04.22. 08:50:47

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: én azt hiszem messze túlértékeli magát. Senki sem szavazna rá. Kb. azt érné el, mint az Együtt. A gyurcsánypárt biztos kieső. Ezért is mondta be Feri, hogy közös párt kell. Teljesen triviális. Feri nem hülye. Feri érti a dörgést. Tud számolni. Tudja, hogy nem hogy nem többség, de még küszöb se lesz. (És igazad van megint: ez öröm. Kicsi öröm, de öröm.)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.04.22. 08:51:36

@hullajelölt88: általában vagy hülyének vagy LMP-snek tituálálnak. Biztos elolvastad a cikket? Csak úgy kérdem. :)

medium size devil 2018.04.22. 08:58:30

@Antlfinger Edvárd: Kicsit probalkozzal meg Marki-Zay bagatellizalasaval mert eddig nem vagy tul meggyozo. Mintha egy vak akarna portret festeni valakirol.

A tudomány sosem téved! 2018.04.22. 09:18:18

Íme az új megváltó, Márki-Zay!
De jó nem jön tőle, csak a baj... :(
Nyomasek Bobo, aka Frady Endre nyomán

2018.04.22. 09:45:27

@Antlfinger Edvárd: beleolvastam... LMP=fideSS trójai, szóval nem áll messze a véleményemtől.

putris72 2018.04.22. 09:46:14

@RBN 1 GCI: Tudod ott a Jobbikosok gyújtogattak akik most egyutt vonulgatnak azokkal akik jól meg kardlapozták őket,és oktober 23-án valami jól felfogott érdekből rátolták őket a Fidesz rendezvényről haza indulókra!!A demokrácia meg az,hogy ha vesztettek akkor nem akarják erőszakkal megváltoztatni az eredményt!Olyan párt,hogy ellenzék nincs és nem is indult a választáson!!A logikátok alapján pont a jelenleg tüntizö komcsi soha,értsd soha nem nyertek volna választást Magyarországon 90 után!Mert 2002-ben ,és 2006-ban is kb 1% volt a különbség az MSZp javára!Nem kéne ennyire hülyének lenni,és hülyének nézni másokat!Amúgy meg ezek a pártok akiket ti nagyon nyomtok mind ellenzék,mindet másképp csinálnának egyénkét ha kormányon lennének!Mindenben kb annyifelé indulnának ahányan vannak!Te szeretnéd ha megint csődbe jutnánk??

Etniez 2018.04.22. 10:08:17

Ezt a posztot a fidesz rendelte.

VT Man 2018.04.22. 10:09:31

@Etniez:
Igen, a Fidesz rendelte Simicskánál (az index simicska tulajdon tudtommal).

archangel1528 2018.04.22. 10:15:50

@Jamie72:
" És az eredmény? Masszív csőd kb. 5 éven belül,"
A szocialista gazdaság omlott össze 1989-1995 között. 40 éven át termeltük drágán a szart ami hirtelen nem kellett senkinek, mindemellett hatalmas adóssághalmazt halmoztunk fel.
Nyilván ennek meg volt a maga következménye.

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.22. 11:04:26

@Antlfinger Edvárd:
Ugyanannyi értelme van az európai ügyészségnek, mint a már ismert módon működő európai bíróságnak. Akik legitimnek ismerték el a vöröscsillag viselését, menlevelet adtak Biszku Bélának, kötelezték Magyarországot hogy kártérítést fizessen Bangladeshből tucatnyi biztonságos országon keresztül a zöldhatárra érkezett "menekülteknek", és még sorolhatjuk

Ostobán rövidlátó, elfogult, kampányszerűen működő EU testületekből már eddig is több van a kelleténél

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.22. 11:20:05

@ZX:
A választáson kellett volna többen lennetek, a tüntizés nem változtat semmit. Elvileg alkalmas lehet hogy a következő választáson ráhangolja az ellenzék hullámhosszára a zembereket, de ahogy néztem a felszólalásokat józan ember számára nem kínálnak valamiféle értelmes alternatívát

Akit most leginkább igyekeznek felépíteni az a Márky-Zajos, elolvastam a beszédét. A szokásos ezerszer hallott politikai közhelyek hogy nincs itt kérem demokrácia, soha nem igazolt kitalált "választási csalásokról" beszél miután a kormányoldalt vádolja mocskolódással. Semmivel se jobb mondjuk pl. Juhász Péternél (na jó, lehet hogy privátim nem narkózik és nem veri a feleségét)

hotredchili 2018.04.22. 11:27:00

@Jamie72: Érdekes ez a vekengeni szó. Egy nagyon kedves ismerősömtől hallottam eddig egyedül, ráadásul ugyanebben a kontextusban. A tüntetők azonban nem a számokon rugóznak, hanem azon, hogy az országban a demokrácia rendszerei leromlottak és a vezír tovább rombolja őket. Míg ő el tud húzni, ha baj lesz, ezek a fiatalok nem elmenni akarnak, hanem a rabszolgasorson túl is életlehetőséget itthon.

kvadrillio 2018.04.22. 11:30:49

Márki-Zay: Egységes ellenzék megalakulásáért kell harcolni.....MONDJA EGY NAGY ZAJJAL HIRTELEN KÖZTUDATBA BECSAPÓDÓ BEREPÜLŐPILÓTAHHH ! :) EZEK A TÜNTETŐK MEG OLYANOK VOLTAK MINT A ROBOTOK, MINDEN ÉRZELEM, ELTÖKÉLTSÉG, MEGGYŐZŐDÉS HIÁNYZOTT A KIFEJEZÉSTELEN ARCUKRÓL ! TALÁN MERT A TAU-CETIRŐL DOBTÁK LE IDE ŐKET ??? :o)))

kvadrillio 2018.04.22. 11:33:04

@kvadrillio: amúgy a magyar nép ...ÖNMAGÁT ERŐSÍTENÉ ÉS NEM A MEGÉLHETÉSI POLITIKUSOKAT !!!és ha a magyar azt látja, hogy CSAKIS A HELYEZKEDÉS MEGY ÉS AZ Ő ÉLETVISZONYAI NEM JAVULNAK, TÉLLEG ODA FOG ERŐTELJESEN CSAPNI !

Jamie72 2018.04.22. 11:34:52

@archangel1528: nem. 90-re az már összeomlott, de mi ahelyett, hogy elkezdtünk volna szépen építkezni a maradék kevésből, elkezdtük eladni a még értékes darabokat nyugat felé.
Ehhez persze a nyugat állva tapsikolt, és éljenzett, hogy húúúú micsoda demokratikus átmenet van.
Most nagyjából ugyanezért anyáznak, csak fordított az előjel, most a fasz rossz végén vannak éppen. Ha megint számukra kedvező lesz a kormány, majd megint állva tapsolnak majd, lesz itt demokrácia szakmányban.

Jamie72 2018.04.22. 11:36:39

Szóval a nyugat mindig a javunkat akarja, ne adjuk már oda! Vagy legalább kérjük meg az árát!

kvadrillio 2018.04.22. 11:37:00

Május 8.-án tartják az újabb kormányellenes tüntetést

A KIRÍVÓAN JÓLKERESI EU-BIZTOS GURMAI ZITA GYERMEKE, A TELIKAMRÁBAN LIBACOMBOT SZOPOGATVA SZERVEZGETI A TÜNTETÉSEKET, MÍG KI NEM FÁRASZTJA VELE A RÉSZTVEVŐKET.....:o))) ezt már az """internetadó" elleninél is eljáccota ez a gyerek....:O)))

Sir Gombóc 2018.04.22. 11:40:41

@NGOsok vágtak hajdan e tájnak: valahol szánalmas, ahogy a mocsár mélyéből pislogó béka rövidlátónak nevezi a felette keringő gólyát.

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.22. 11:45:56

@Sir Gombóc:
Jó a hasonlatod, a brüsszeli demokrácia olyan mint a gólyafos az alant járóknak. Már azt hinnék hogy nincs fölöttük senki, aztán toccs

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.22. 11:57:33

@hotredchili:
"az országban a demokrácia rendszerei leromlottak és a vezír tovább rombolja őket."

Tegyük hozzá a tüncizők se értik vagy nem akarják érteni a parlamentáris demokráciát. Ez a "mi vagyunk a többség" szlogen a kocsmai verekedést előkészítő hangvétel, talán valami sörpuccsra készülnek ezúttal együtt a vörösök és a nácik

Demokrata Hungarofil 2018.04.22. 12:14:44

Ha ugyanabban az ügyben ugyanabban a városban egy éven belül már háromszor tüntettek, ezzel maximálisan kimerítették a szabad vélemény nyilvánítás demonstrációs formáját. Az újabb tüntetéseket már csak forgalom akadályozási, közterületfoglalási díjért, pld. 10 000 Ft/m2/ 6 óra díjért, a szervezők által előre kifizetve nyílhasson mód. - Ez pld. kb. 160 millió Ft-ot jelentett volna a tegnapi tüntetésért.

Etniez 2018.04.22. 12:16:48

@VT Man: blog.hu-ra bárki regisztrálhat.
Ez a blog egy destruktív blog, célja az ellenzék szétzilálása, megosztása.

Etniez 2018.04.22. 12:18:31

@Demokrata Hungarofil: Amikor meg a Fidesz dzsemborizott hónapokig a Parlament mellett, akkor is így ki voltál akadva, ugye?

Etniez 2018.04.22. 12:24:12

@hopp11: Kénytelen vagyok erre az orbitális ostobaságra reagálni, mert ekkora vérfideszes faszságot régen olvastam.

Első sorban felmerül a kérdés, milyen alapon, jogon szeretne az állam adót kivetni az internetre? Ha ezt sikerül megválaszolnod, lépjünk tovább:
Szerinted nem az átlaguser fizetné meg, hanem a szolgáltató. Az igazság azonban az, hogy akárcsak a banki- és mobilszolgáltatós adó esetében továbbhárították volna a felhasználóra.
Szóval ezt az orbitális faszságot verd ki a fejedből.
Továbbá az internetszámlák nem érik el a tízezer forintot, sőt közelében sem járnak. Csak akkor ilyen drága, ha benne van a tv és a telefon is. Gyorsan rákerestem, pl a Diginet ad 1750 Ft-ért netet.
Az adó mértéke sem volt meghatározva, néha fix díjat mondtak, néha adathoz kötötték.

Szerencsére a fiatalok időben felismerték az internetadó veszélyét, korlátozhatták volna az információ elérésének a jogát.

Szumma: egy ostoba, korlátolt, hazudozó vérfideszes vagy!

Kivlov 2018.04.22. 14:06:45

@medium size devil:
Nem. A többség az ellenzéket nem akarta. Lásd: 133 mandátum. :D

medium size devil 2018.04.22. 14:13:34

@Kivlov: A tobbseg az ellenzeket akarta! Megosztottsag, rossz koordinacio, valasztasi manipulacio (fake propaganda, torzitott szavazokorzetek, beepitett vamzerek, trukkok es csalasok, a hatarontuli senkihaziak, stb.) miatt ebbol a szavazattobbsegbol nem lett mandatumtobbseg.

medium size devil 2018.04.22. 14:18:49

@Jamie72: Megkapjuk a nyugattol a javunk arat csak neked nem tunik fel tokfilko ugyanis nem a te zsebedben landol..:-)

Kivlov 2018.04.22. 14:23:33

@medium size devil:
Dehogy akarta. Gyurcsányt? :D
De áltassatok csak magatokat...

Kivlov 2018.04.22. 14:32:55

@medium size devil:
Te buktad.
Mivel 80% nem akarta pl a Jobbikot, a te logikád szerint.
De tökmindegy. A választáson az a lényeg, ki hány mandatumot szerez.
133 vs 66. Nincs kérdés...

JorEl 2018.04.22. 14:37:06

@medium size devil: Ezt elmagyaráznád, mert nem értem... Nálunk nem kétfelé lehet csak szavazni, mint amerikában, valójában ahoz, hogy valaki összeadja a jobbikra leadott szavazatokat a dk-ra vagy a kétfarkú kutya pártra leadott szavazatokkal, ahoz minimum értelmi fogyatékosnak kell lennie.

medium size devil 2018.04.22. 15:18:52

@Kivlov: Csakhogy ez a kozosseg nem a Jobbikot elutasitok hanem a Fideszt elutasito (tobbsegi) szavazok halmaza kiskullancs. Es ennek a definicionak nem tenyezoje, hogy melyik ellenzeki partra szavazott. Ez tenykerdes akkor is ha elelvezesig ismetelgeted a 133 mandatumot (szerintem mar kozel allsz hozza).

medium size devil 2018.04.22. 15:27:29

@JorEl: Barmit osszeadhatsz barmivel csak a szellemi kepessegeid szabhatnak korlatot (de ezt most nem feszegetnem).
Jobbik + LMP + Momentum + ... = ellenzeki szavazok > Fidesz szavazok. Ilyen egyszeru.

JorEl 2018.04.22. 15:45:39

@medium size devil: Valóban össze lehet adni bármit bármivel, de azért már első osztályban is egyest szoktak adni, ha összeadod a mákot a bakkecskével és az őszibarackkal, és a legnagyobb kétjegyű prímszámmal...

ob.szerver 2018.04.22. 19:46:42

@Etniez:

"Ezt a posztot a fidesz rendelte."

Nem, az lmp, ami a fidesz segédcsapata, a 2014 utáni második 2/3 hőse.

BiG74 Bodri 2018.04.22. 19:54:19

Hol itt a baj? Orkbán összefogott minden alapon vegetatív életformát, hozzá csapta őket rajongótáborához és vitt mindent.
Az ellenzék a jól látható tények ellenére szétmarta egymást és széthúzott, cserben hagyva az országot. Az ellenzék megbukott, az elhivatott gyurcsányisták, fekete ködmönös jobbikosok, femin lmp-sek meg gyakorlati képviselet nélkül maradtak. Oszt vonulnak. Vonulgassanak, lehet.

Viszont én 2006 miatt a mai napig köpök a fityiszre, meg a jobbereire, de lássuk be, akkor sem sikerült semmi értelmeset alkotni. Most sem fog, és remélem nem is utcai harcokkal fogunk kikényszeríteni, mi a csalódott többség, egy kormányváltást.

Tisztességes Természettudomány 2018.04.22. 20:32:30

Tömegmozgalom? Te túl sokat feltételezel a tömegről. Beiktatják az új kormányt, a tüntetők pedig agyonverve hazamennek. Mit is vártak? Megakadályozzák a választás eredményének következményét? Megváltoztatják az eredményt?

ulpius66 2018.04.22. 20:35:19

A tüntető álcivilek DEMOKRÁCIÁT KÖVETELNEK!

LE A KORMÁNNYAL!

LE AZ ELLENZÉKKEL!

ÉLJENEK A CIVILEK!

CIVIL KORMÁNYT AKARUNK!

MÁRKI ZAJT MINISZTERELNÖKNEK!!!!!!!!

ulpius66 2018.04.22. 20:38:27

“2.0 Mi vagyunk a többség – újabb tüntetés a demokráciáért!"

Azt hiszem 1917-ben a bolsevikek is így kezdték!

Ők a többség,, tehát őket illeti a HATALOM!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.04.22. 21:18:38

@medium size devil: Könnyű. Agy van a fejében. Tudom, ez neked meglepő, de ilyen is van, fogadd el!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.04.24. 07:48:07

@medium size devil: hát én megengedőbb vagy, a parlamentbe nem bejutó pártokkal nem számolva a Fidesz jóval 50% feletti eredményt ért el. De még a Kutyapártot és az Iránytű-SEM-egyéb marhaságokat hozzáadva az "ellenzékhez", akkor is 49% felett teljesített. Ez minden szempontból többség. Ja... az 51% valóban elméletileg több, de egyszerűen disznóság lenne egy ilyen összeadás. Pláne a nemszavazókat hozzácsapni az ellenzékhez pl. Sokkal reálisabb összeadogatás pl. ha a Jobbik 19%-át a Fideszhez számítjuk. Így közel 70%-ot kapott a két jobboldali párt. Ez az értékelés is közelebb áll a valósághoz, mint a mi vagyunk a többség — 11%-nyi szoci meg 5%-nyi DK-s szájából, ahol az 5% a leghangosabb etéren és alig várja, hogy átvágja a 11% torkát. Amúgy.

medium size devil 2018.04.24. 13:04:48

@Antlfinger Edvárd: Remélem tetteted csak a hülyét vagy felületes vagy ugyanis érhetően levezettem több válaszban (nem mintha magyarázni kellene), hogy ez a tüntető közösség a saját öndefiniciója szerint a jelenlegi rezsim választópolgári ellenzéke. Mi határozzuk a szervezőelvet magunknak, Te pedig nem vagy abban a helyzetben, hogy ezt átértelmezd, megkérdőjelezd, lefikázd, stb. Ebben a definícióban teljesen irreleváns, hogy a pártellenzék hogy viszonyul egymáshoz és hogy melyik minipárt nem jutott be a parlamentbe! Igen, az 51% az több mint a 49% akkor is ha vért izzadsz, hogy félremagyarázd és most éppen ez az 51%-os TÖBBSÉG mozdult meg. Nagyon bonyi?
A nem szavazók hogy jönnek ide, kis csúsztató blogger king, láttál tőlem ilyesmit leírva??
Én egyébként ott voltam és nem éreztem, hogy bárki át akarja vágni a másik torkát - pont fordítva. A Fidesz torkkát akarjuk átvágni.
Lezárhatjuk a definiciós kérdést?

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.04.24. 18:11:35

@medium size devil: hát továbbra sem. Mert ha én mint ellenzéki szavazó vagy bárki más azt mondja, hogy ebben a cirkuszban köszi, de nem veszek részt, akkor kapásból nem igaz a megnevezés akkor sem, ha azt a totálisan fiktív 51%-ot óhajtják az isten barmai képviselni — akik amúgy erre soha semmilyen felhatalmazást nem adtak. Tehát még egyszer: 70% egy jobboldali-szélsőjobboldali jövőt lát ürdvösnek, 13% egy se nem szélsőjobboldali se nem balliberális útkeresésre vett jegyet, újabb 17% pedig a balliberálisok valamelyik utóvédharcát támogatta. Frissek az adatok eléggé, hogy használjuk őket. S elég meggyőzőek is. Nincs túl sok vita. A 70%-ot nagyon komolyan kéne venni. De ezt egy hírmondóba maradt ballib se teszi. Pedig valamit nagyon jelez. Mindenképpen korszakváltást. ogy úgy mondjam, mert harmadik választás óta van ez a helyzet. Előtte meg fifty-fifty volt egy mérsékelt jobboldali és egy balliberális tömb egymással szemben és időnként feltűnt pár százaléknyi különutas. Most csak az LMP7%-ot kapott. A Momentum 3-at, a kutyák kb. 2-őt. Valami nagyon máshogy van, mint azt te beállítani akarod. Vagy ahogy az agyakat mosni szeretné a tüntik szerzvező brigádja.

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.24. 19:01:26

@medium size devil:
Megmozdult a választópolgárok 51%-a, tényleg?

Meg vagy buggyanva. Hol láttál több mint 4 millió választópolgárt megmozdulni?

Egyébként meg szólok, ha már ennyire finghasogató vagy, hogy a Fideszék többet kaptak 49%-nál

medium size devil 2018.04.24. 20:24:03

@NGOsok vágtak hajdan e tájnak: Listan 49-et, egyeniben 48-at kaptak egeszre kerekitve de kerlek ne szolj senkinek.

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.25. 00:50:18

@medium size devil:
És egyéniben mennyire dönt az országos átlag?

Hagyd már az erőlködést, kikaptatok utcahosszal mindkettőben

medium size devil 2018.04.25. 07:23:16

@NGOsok vágtak hajdan e tájnak: Aha, tehat tevedtel, de amugy mindegy, kerdezel valamit mas baromsagot, a latszatra se adsz hogy komolyan veheto vitapartnernek tunj HISZEN "megnyerted" a valasztast, kb. ilyen senkihazi logo taknyu getto utcagyerek stolusaban pofazol osszevissza itt mindenkinek.
En nem veszitettem el semmit töki ugyanis nem indultam a valasztason. Csak hogy maradjunk a pontos megfogalmazasnal.

medium size devil 2018.04.25. 08:22:33

@Antlfinger Edvárd: Várom a választ, hogy kiket nevezel isten barmának.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.04.25. 08:52:26

@medium size devil: Azt hittem ez világos: "Mert ha én mint ellenzéki szavazó vagy bárki más azt mondja, hogy ebben a cirkuszban köszi, de nem veszek részt, akkor kapásból nem igaz a megnevezés akkor sem, ha azt a totálisan fiktív 51%-ot óhajtják az isten barmai képviselni — akik amúgy erre soha semmilyen felhatalmazást nem adtak." — mindenki, aki azt hiszi, hogy saját magán kívül bárkit képvisel és arra nem kapott felhatalmazást vagy megerősítést. Orbán joggal mondhatja, hogy ő az országot képviseli, mert elsöprő többség támogatta. A parlamenti pártok bármelyike óriási munkát végzett külön-külön és joggal mondhatják hogy képviselnek jópár száezer embert, mert kaptak voksokat. De a sok kis semmiből idepattant hülyegyerek, köztük a politikai analfabéták jézusa, Márki-Zay Péter bizony isten barmai, ha azt hiszi, hogy ők itt valami többség vagy többek, különbek, felhatalmazottabbak, mint az előbb felsoroltak — akik közül nagyon sokat nem szeretek, de elfogadom, hogy kaptak szavazatot. Még a Kutyapárt is több szavazatot kapott, mint MZP vagy Gyetvai Viktor.

medium size devil 2018.04.25. 09:13:14

Márki-Zay a "semmiből idepattant hülyegyerek" és "isten barma", ez komolyan mondod csávóka??

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.04.25. 09:27:31

@medium size devil: nem dehogy... hazánk hős megmentői, a magyar jövő váteszei és a nép jámbor és bölcs felkent apostolai. Nyilván dühös vagyok rájuk az analfabetizmusuk miatt és azt akarom kifejezni, hogy van sokszázezer ember, aki nem kiváncsi annyira rájuk és ne higgyék, hogy ők itt most valami értelmeset csinálnak. Ennyi. Magánvélemény. Fogadd el. Nem szerethet mindenki mindenkit. Ahogy látod nem áll tömeg emögött a szedett-vedett kezdeményezés mögött. Ki ezért, ki azért megy ki. Egyáltalán nincs egység. Ez egy illúzió. És ezt te is tudod. Itt fentebb tettem egy javaslatot: keressünk egy értelmes célt ennek a céltalan hömpölygésnek.

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.25. 09:40:37

@medium size devil:
Akkor legalább beláttad hogy senkit nem képviselsz magadon kívül, ez már egy bíztató fejlemény a gyógyulás felé vezető úton

medium size devil 2018.04.25. 09:48:07

Próbálj még egy kicsit dagályosabban, semmitmondóbban, és főleg még jobban általánosítva fogalmazni, ez így túl konkrét, könnyű megcáfolni:-)

Amúgy hogy én mit tudok és mit kell elfogadnom kispofa azt megtartanám saját hatáskörben, remélem nem veszed zokon. Te nagyon kevés vagy ahhoz, hogy ilyen vállveregető stílusban irogass nekem, ezt azért tisztázzuk a jövőre nézve.
.
Szóval kellenének célok, aha. Az LMP-nek akinek a szekerét tolod mi a célja, segítsetek már a hömpölygőknek. Csak mert állítólag kormányozni akartatok. És most a 7%-os semmivel címkézgetsz, oktatsz ki, fikázol másokat.

medium size devil 2018.04.25. 09:55:23

Jól látod kiskullancs, csak a saját nevemben fórumozok. De érdekes, hogy ezt írod mert sehol nem állítottam az ellenkezőjét. Ezek szerint a Te gyógyulásod viszont reménytelen, ez van.
süti beállítások módosítása