A kiló nem százat jelent.

FAKE NEWS: Azt terjesztik, Sorost letartóztatták Philadelphiában választási csalásért

2020. november 24.

A Habony-műveket is készületlenül érte az álhír, hogy Sorost letartóztatták Philadelphiában választási csalásért. Természetesen nem igaz, bár tudom ez sokaknak jelentene örömöt, amolyan két legyet egy csapásra. Akkor most csapjunk le mi is két-két legyet: Sorost és Putyint! És a "nagyon okos" szélsőbalt és szélsőjobbot.

photo_2020-11-23_15-46-13.jpg

Olvasóim kedvéért lehatoltam a magyar(?) internet legmélyebb bugyraiba egyenesen a BALRAD.RU nevű oldalra. A magyar tehát BALOLDALI RADIKÁLIS oldal szemmel láthatóan orosz felségjelzések alatt fut, és nem riad vissza attól, hogy kirakja az ablakba azt, amit a világról és közelmúltunkról gondol: Kádár portréja mellett a tiltott önkényuralmi jelképet hordozó MSZMP-s címert is megkapjuk:

cropped-cropped-cropped-brck-1-1.jpg

A jelkép használata ma ezen a módon tiltott, bár én az ilyen típusú tiltásokat nem tartom célravazetőnek. Én illusztrációként alkalmazom, mert nem találom azonosulásra alkalmasnak a kádári diktatúrát, '56 véráldozatait, a téeszesítést ésatöbbi. Az érme másik oldala, hogy érthető, hogy van, aki nosztalgiával tekint az egyenlősdit, kevéske létbiztonságot hirdető államszocializmusra. Én nem, mert ilyen időszak nem volt. Másrészt viszont ma sok rétegnek rosszabb, lehetőségeik beszűkültek. 

A kádárista oldal viszont megelepetésemre a méltán nem világhírű KONZERVATÍV HÓD nevű kanadai oldal hírét osztotta meg Soros György választásokkal kapcsolatos letartóztatásáról. Nem linkelem be a cáfolatokat, de mindez persze agyament hülyeség. A putyini propaganda szórakoztató működési metódusának lehetünk szemtanúi. Ezek azok az apró szépségek, amiért érdemes követni a politikát néha. Ezek azok, amik elgondolkolkodtatnak, hogy tényleg rá lehet-e bízni az átlagemberekre fontos ügyek eldöntését, amikor a fejekben akkora a zavar időnként, hogy nézni is belefájdul a sajátom. 

Kimondom: nem meggyőződésük van, hanem mentális zavaraik, ami különböző módon tör a felszínre időnként.

Kétségkívül nagy utat tett meg a magyar szélsőbaloldal is, de kacifántosabb szerintem a magyar szélsőjobb szovjetellenes attitűdjének oroszbaráttá válása a Jobbik fénykorában. Az egyébként teljesen rendben van, hogy egy baloldali radikális úgy véli, hogy egy milliárdos üzletember túlságosan nagy befolyása a demokráciára inkább káros. Emiatt azonban nem letartóztatni kell, hanem megváltoztatni a kampányfinanszírozás szabályait. Azt egyszerűen nem hiszem, hogy Soros választási csaláshoz adna segítséget. A fickónak tényleg vannak elvei. Pénze persze még több és azt politikai célokra is használja. (Ez az amerikai módi.)

A közélet, a nyilvánosság szabályait újra kellene írni, hogy kevésbé az döntsön, kinek van pénze, kinek nagyobb a befolyása a médiában, a social médiában, ki birtokolja ezeket, kinél van a kapcsoló. A hiperaktív Soros György egyébként sok jót és rosszat is tesz világszerte. A hiperaktív Putyin (építsünk ellenkonteót) orosz állami pénzekből úgy vélem szintén olyan játékot játszik, ami kevésbé hasznos a világ számára, a motívumai és az eszközei pedig nagyon károsak. A szélsőjobb és szélsőbal orosz szponzorálása közismert tény egyébként. Nemcsak az, hogy Soros sok mindent pénzel. A kérdés, hogy ez jól van-e így, hogy megtehetik?

A közélet sokszínűségét és kiegyensúlyozottságát az állmnak kellene biztosítania és igen: finanszíroznia is minden platformon. Hogy ne a pénz és aljas indítékok foglya legyen a közélet és a nyilvánosság, ami a demokrácia lételeme.

UPDATE: ha Soros György mégis valami csúnya dolgot csinált volna, akkor remélem az igazságszolgáltatás teszi a dolgát. Bízzuk rájuk az ítélkezést...

Ha valamilyen perverz kiváncsiságból az amerikai elnökválasztásról érdekelnek részletek, amiket a médiában nem találsz, akkor ezt a posztot javaslom olvasásra, aktuálisabb, mint valaha: 

A fogadóirodák 9% esélyt adnak arra, hogy végül Trump győz. A választásnak még nincs vége, de az amerikai demokrácia vége riasztóan közel került — TLDR

A blog azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba. Olvasottságunk idén lépte át az egymilliót. Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig. 
Oszd meg írásainkat, lájkolj és kövess minket: facebook.com/kilonem100 
Támogass: patreon.com/kilonem100 Köszönjük!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr5916297442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chrisred 2020.11.25. 12:09:19

@MAXVAL birсaman közíró: Nem ezt mondtam, teljesen félreértetted.

n3spr3ss0 2020.11.25. 12:30:18

@Etniez: Honnan vette, ő volt a pénztáros.

Etniez 2020.11.25. 12:51:41

@A kiló nem százat jelent.: Akinek a tévéjén megy a "tények" nevű propagandahíradó, azt én a KESMA-hoz sorolom. A múltja szép, de a jelen számít.

Etniez 2020.11.25. 12:52:38

@Billy Hill: "1-es pont, új állampolgárok gyártásának megkezdése. Akik majd tuti 50%-ban republikánus szavazók lesznek LOL"

Kötelező iskolai hittanról mi a véleményed? Ugyanez, csak pepitában.

kvadrillio 2020.11.25. 12:56:16

N ÉPESSÉGCSERE A ZUSÁBAN.....A MEGHALTAK HELYETT ???!

Biden a beiktatása után alig két hónappal állampolgárságot ad a migránsoknakEmellett 15 ezer főről 125 ezer főre emeli az évente befogadható migránsok számát.

Etniez 2020.11.25. 13:07:30

@kvadrillio: Úgy aggódtok az USA-ért, komolyan mondom én is elkezdem lassan.

Az megvan, hogy ott mindenki bevándorló, a különbség csak annyi, hogy mikor érkeztek?
Az indiánokon kívül mindenki betolakodó ott.

kvadrillio 2020.11.25. 13:17:33

NO, AKKOOO KIHALUNK MIND A NYÉRCEKTŐL ???!

Egyre több európai nyérctenyészetet ér el a koronavírus-járvány

NYÉRC-KORONAVÍRUS..DÁNIA, HOLLANDIA, FRANCIAORSZÁG, SPANYOLORSZÁG, SVÉDORSZÁG, SVÁJC, GÖRÖGORSZÁG, OROSZORSZÁG, DÉL.AFRIKA, USA , OLASZORSZÁGBAN ÉS MÁR LENGYELORSZÁGBAN IS !!! Írta: Anna Flori  •  A legfrissebb fejlemények: 24/11/2020 - 18:58 Már Lengyelországban is vannak igazoltan koronavírusos nyércek. A gdanski egyetem kutatói több mint 90 állatot vizsgáltak meg, miután kiderült, hogy 18 gondozónak pozitív lett a koronavírus-tesztje.Számos más európai állam nyérctelepein már korábban felütötte fejét a járvány. Az értékes prémes állatban az új típusú koronavírus egy mutációját mutatták ki, és miután ez veszélyes az emberre is, a kormányok gyors és drasztikus intézkedéseket hoztak.A világ legnagyobb nyércprém exportőre, Dánia egyetlen tollvonással felszámolta az összes tenyészetet. A dán külügyminiszter közölte, hogy megtették a szükséges lépéseket. A többi között lezárták az ország északi részét, és leállították a térség tömegközlekedését, majd elrendelték a dániai nyércpopuláció teljes kiirtását. Az intézkedésbe belebukott a dán mezőgazdasági miniszter.A brit kormány a dán hatósági szigor ellenére visszafordít mindenkit az országhatárról, aki az elmúlt két hétben járt Dániában, és nem állandó lakos az Egyesült Királyságban.Európában további nyolc országban, Hollandiában, Franciaországban, Svédországban, Olaszországban, Svájcban, Spanyolországban, Görögországban és Oroszországban találtak koronavírusos nyérceket. Dél-Afrikában és az Egyesült Államokban is vannak már fertőzött tenyészetek.

MAGYARORSZÁG.....KORONAVÍRUS...a 47. héten is hasonló volt az előző héthez, hetekhez. Hatodik hete azonos adatokról tudunk beszámolni. Továbbra is 40-49 éves korosztály a legfertőzöttebb, több mint 40 ezren fertőzöttek meg ezen korosztályból. A 65 év felüliek mintegy 16 százalékos reprezentációt találunk, míg a 15 év alatti korosztály 4,1 százalékkal képviselteti magát a fertőzöttek között. Ez az arány nem igen változik, tulajdonképpen állandónak mondható – mondta a tisztifőorvos. Hozzátette: az egy-két évesek körében a legalacsonyabb a fertőzöttségi szám, mindösszesen 141 főnél igazoltak fertőzöttséget.  Azonban ahogy nő a gyerekek életkora, úgy nő a fertőzöttek száma is: 6-9 évesek körében 365 fő fertőzött, a 10-14 éves korosztályban pedig 968 igazolt fertőzött jut 100 ezer azonos korcsoportú gyermekre vetítve.  Müller Cecília kiemelte: a települések 91 százalékán felbukkant már a koronavírus,

kvadrillio 2020.11.25. 13:19:22

40-49 éves korosztály a legfertőzöttebb.....????? AZ I. HULLÁMBAN AZ Ö9REGEK HALTAK HALOMRA....MOST A KÖZÉPKORÚEN ???!

kvadrillio 2020.11.25. 13:20:47

MOST A II. HULLÁMBAN A KÖZÉPKORÚAK....40-49 ÉVESEK ?????!!!!!!!! BASSZZUS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kvadrillio 2020.11.25. 13:26:05

MIAFENE EZ ??? VAN OLYAN PEDAGÓGUS AKI NEM VETI AL
Á MAGÁT A TESZTELÉSNEK, AMIKOR HORDOZÓK IS VANNAK KÖZÖTTÜK ? PANDÉMIÁBAN KÖTELEZŐ KELL, HOGY LEGYEN A TESZTELÉS !!!! MERT TOVÁBBFERTŐZHET SZÁZAKAT ÉS EZZEL GYILKOLHAT IS !!! BESZARÁÁÁÁS ! NEM VETI ALÁ MAGÁT TESZTELÉSNEK ????????? MEGHÖKKENTEM !

Több olyan intézmény is volt, ahol egyetlen koronavírus pozitív iskolai dolgozót sem találtak. Máshol, például egy békés megyei iskolában azonban a 80 fős tantestületből 11 pedagógus bizonyult fertőzöttnek. Illetve volt olyan tantestület is, amelynek 5 százalékáról derült ki, hogy bár tünetmentesen, de a koronavírus hordozói.

Ugyanakkor az is igaz, hogy nem minden pedagógus vetette alá magát a koronavírus-tesztelésnek.

Szabó Zsuzsa szerint ennek ellenére fontos lenne, a PSZ legalábbis azt szorgalmazza, hogy a pedagógusok közül, aki csak teheti, éljen az államilag finanszírozott, központi iskolai tesztelés lehetőségével.

NMÉÉÉÉÉÉRTEM !!!!!!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.25. 14:04:16

@kvadrillio: nyugi, nem halnak halomra a 40-esek. Ez amolyan téves riasztásnak tűnik nekem. Fake news, ha úgy tecc.

morph on deer 2020.11.25. 14:04:40

@MAXVAL birсaman közíró:
“ Lehet értelmesen is agresszívnek lenni.”

Az a szó amire gondolsz nem az “értelmes”. Talán a pragmatikus lehetne, ha egyáltalán.
Az agresszió jellemzője, éppen az, hogy az értelmes megoldások helyett lép be az erőszak. Gondolom hallottad a “többet ésszel, mint erővel” mondást, ami pontosan erről szól.

Az erőszak az intelligenciadeficites személyek megoldása, nincs kivétel.
Adolf és orbán esetében mindehhez még többféle súlyos személyiségzavar is társult, ami még a maradék értelmet is negligálta, így aztán sikerült egy-egy szépen fejlett elmebeteghez jutnunk.

Az egyik esetben már az egész történetet láttuk, a másik most zajlik, lényegében ugyanazon a pályán. Az egyetlen különbséget a modernebb körülmények, a korszerűbb eszközpark jelenti, a zűrzavaros, áporodott, penészes eszmevilág és a határtalan megalománia ugyanaz.

Szóval az, hogy az értelemnek ehhez bármilyen köze is lenne, teljes bizonyossággal kizárható.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.25. 14:07:06

@Etniez: Minden propaganda. A termék sikere nem azon múlik. Nem hiszem, hogy egy minőségi sajtótermék vagy hírműsor tarolna a nézettséggel. A nézők bulvárt és propagandát követelnek. Nem mondom, hogy te is. De érzésem szerint a legtöbb kommentelő is tudni akarja, hogy ami lejön az milyen skatulya, kinek kedvez, ha nem érti, találgatja. És csak akkor boldog, ha a saját buborékának propagandáját kapja.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 14:11:43

@chrisred: "Bárki, aki hatalmon van. Így van, amíg a ballibek voltak hatalmon, ők sajátították ki a médiát maguknak, most a Fidesz csinálja ugyanazt."

A Fidesz nem "ugyanazt" csinálja. Ha ezt írod, relativizálsz.
Egyébként a 90-es években hat évig volt jobbos kormány (Antall/Boros/Orbán) hatalmon, és négy évig balos/liberál.
Antallék első dolga volt, hogy nekiestek (Csúcs-Náhlik) annak a közszolgálati médiának, amelyik a nyolcvanas évek második felében egyre inkább a változáson dolgozott. Nélkülük nem lett volna 89'-90'.
Aztán jött az MDF kormány, Antall mikiegerezésével, meg a rádió és televízió totális megszállásával.
Antallt és Borost váratlanul érte, hogy egy megválasztott kormány tevékenységét bárki is bírálni merészeli, ami egyébként a sajtó legfőbb feladata: hogy tükröt tartson a hatalom elé.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 14:18:15

@MAXVAL birсaman közíró: "Éppen a liberális kurzus fő időszakában, a 90-es években volt a legkisebb a szólásszabadság, a médiák 95+ %-a akkor ballib volt."

Az a liberális kurzus a 90-es évek közepén négy évig tartott.
Amit te itt kifogásolsz, az az, hogy akkoriban a sajtóban még sok kulturált, művelt, értelmes ember dolgozott, akik nem tartották természetesnek és elfogadhatónak az ostoba, gyűlöletre uszító, rasszista, antiszemita, vérdemagóg dumákat, így az ilyesmi csak Csurka írásaiban kelent meg (elég nagy feltűnést is keltett vele), meg egyébként amúgy futóbolondnak látszó emberek megnyilvánulásaiban.

Ma már az olyasmi szövegek nem hogy feltűnést nem keltenek, de kormányszóvivőktől is elhangzanak.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 14:24:40

@kvadrillio: "NMÉÉÉÉÉÉRTEM !!!!!!"

Pedig rohadt érthető.
Senki nem akar betegállományba kerülni, mert nem jár automatikusan a 100% táppénz, a betegnek kellene bizonyítani, hogy az iskolában kapta el a vírust, a bürokrácia kígyójával hiábavalóan ki a fasz akar küzdeni?
Inkább el se mennek tesztre.
Ez is Káslerék hibája, fogalmuk sincs a valóságról, ha a pedagógusnak, eü. dolgozónak (meg mindenkinek, egyébként) automatikusan járna a 100% táppénz, nem fertőznék össze a többieket azzal, hogy titkolják a betegséget.
De a kormányzás a legritkább esetben jelent észszerűséget, előbb minden mást kipróbálnak.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 14:29:48

@kvadrillio: "40-49 éves korosztály a legfertőzöttebb.....????? AZ I. HULLÁMBAN AZ Ö9REGEK HALTAK HALOMRA....MOST A KÖZÉPKORÚEN ???!"

Ne keverd a dolgokat.
Nem ők halnak halomra, csak ők a legfertőzöttebbek.
Emiatt persze akad köztük pár olyan, akit alapbetegség nélkül is elvisz a koronavírus.
De minél idősebb valaki, és minél több hajlamosító alapbetegsége van (cukorbaj, elhízás, magas vérnyomás, rák), továbbra is annál nagyobb esélye van arra, hogy nem jön ki élve egy covid-19 betegségből.

nemecsekerno_007 2020.11.25. 14:30:47

@Etniez: Lyukra futni ti szoktatok. Négyévente.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 14:33:12

@Etniez: "Az indiánokon kívül mindenki betolakodó ott."

Az indiánok is bevándorlók.
Csak régebbiek.

Etniez 2020.11.25. 14:44:47

@Patreides: Azért van különbség, ha időrendi eltérés van. Európában a mostani népesség nagyjából 1000-1500 éve jelen van, belakott egy területet.
Ezzel ellentétben az USA-ban az első európai bevándorlócsalád is maximum 500 éve van jelen. De 1500 óta oda folyamatos a bevándorlás, illetve kb az összes afroafrikai őse rabszolbaként lett odahurcolva. Még 1918-ban is egy millió magyar "tántorgott" ki oda az OMM területéről. Csak magyar.

Ehhez képest 125.000 bevándorló semmi.

Ráadásul én nagyon unom a "bevándorló" szó stigmatizálását, hiszen én is az vagyok, dolgozom, törvényt tisztelek, segélyért nem folyamodtam. Szóval semmi baj nincs velem.

A bevándorlás nem jó vagy rossz dolog. Az egy normális folyamat. Az egyetlen fontos dolog, hogy a bevándorlás kontroll alatt legyen és dzsihádista seggfejeket ne engedjünk be. Az USA-t a bevándorlók tették naggyá.
De én egyébként totálisan leszarom, hogy Trump falatt húz-e Mexicó felé vagy Biden beenged 125.000-t.
Usa belügye.
Szórakoztató a magyar jobboldal sivalkodása, remélem esténként forgolódnak emiatt.

Nemecsek, egyre gyengébbeket írsz.

GyMasa 2020.11.25. 14:50:14

@chrisred:
"Ha egy társadalmon belül csak egy vélemény kaphat nyilvánosságot, a társadalom tagjai irányíthatóvá válnak, függővé attól a nézetrendszertől, és elvesztik a lehetőséget az önálló gondolkodásra, lelkiismereti függetlenséghez. Ez az 1984 világa."
Igen, és pontosan ez folyik most az USA-ban.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 14:52:48

@Etniez: "Ráadásul én nagyon unom a "bevándorló" szó stigmatizálását"

Az legalább nem emberteleníti el a tárgyát. Ellentétben a "migráns" szóval.
Ezt direkt azzal a szándékkal terjesztették el a fideszes propagandisták, hogy ne embereknek tekintsék a menekülteket és bevándorlókat, hanem kártékony rágcsálóknak.
(Mint a harmincas években a náci Németországban a zsidókat, vagy a II. világháború idején, és utána még évtizedekig - kore, vietnam - a "sárgákat".)

Egyszóval, a bevándorló még nem is olyan rossz szó. Inkább azt használjuk, ha már....

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 14:59:04

@Etniez: " belakott egy területet."

Nyilván nem ugyanaz egy - esetleg ritkán belakott - kontinensre betelepülni, mint egy szervezett, létező állam területére bevándorolni.

Amúgy, hozzáértő szakemberek mondják, hogy olyan nem volt még a világon, hogy egy fejlett országban, ahol csökkenni kezdett a népesség a csökkenő születésszámok miatt, bármilyen intézkedésekkel is sikerült volna megfordítani ezt a trendet.
Ha Európa nem fogadna be bevándorlókat, idővel teljesen eljelentéktelenedne a világban.
De persze az éghajlatválság miatt előbb-utóbb meginduló milliók és tízmilliók már nem fognak kérdezni, csak jönnek.
A kérdés csak az, békésen szervezett lesz-e az egész, vagy háború.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 15:02:15

@GyMasa: "Igen, és pontosan ez folyik most az USA-ban."

Ez marhaság.
Még a magyar ATV-ben rendszeresen átvett amerikai tévéműsorban is Trumpot támogatják ezerrel.
A republikánusok jobbszárnyának is megvan a médiatámogatása az USA-ban.
Csak éppen Trump mostani ámokfutása a végén még nekik is sok volt.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.25. 15:15:23

@Patreides: @chrisred: @GyMasa:
egyértelműen trumphoz közeli hírforrás egyedül az alternatív média pl. a feltörőben lévő a NewsMax. A FOX News és spinoffjai ugyan a konzervatív Amerika szócsöveinek számítottak, de a 21. Century Foxból kiváló Murdoch érdekeltség azért mégis eredendően egy liberális hátterű vállalkozás volt. Murdoch inkább pénzpárti, odahaza pedig hát, legyen jobboldali, de ez véleményes. Több vasat tart a tűzbe és csak a demagógia és a nézők érdeklik. A FOX egy aranybánya volt mostanáig, hiszen rivális nélkül szólt az átlagamerikaiakhoz. A többi média, a CNN mind az elittől az elithez szóló önreklám. Olyanok, mint egy vállalati karácsonyi bulin a CEO beszéde. Senkit sem érdekelnek. A kilonem100.blog.hu/2020/11/21/trump_gyozni_fog2 posztban is olvashattátok, hogy a FOX kezdetben Trump ellenes volt. Ez az attitűdjük nem változott. A hagyományos médiumoknak viszont egyre inkább leáldozóban és jönnek fel az újak. A CNN tulajdonosa az AT&T pedig megválna a friss szerzeménytől már. A bulinak ugyanis vége. Trump volt a termék, amit eladtak. És Trump volt a célpont is, amire vadásztak. Ezzel kinyírták saját magukat. Ez mind olvasható a posztban.

eßemfaßom meg áll 2020.11.25. 15:28:19

@Eltolcsyt távolítsák el

Brendelmatyi a fészbukon kerszül is...

Sir Gombóc 2020.11.25. 15:58:43

@kvadrillio: olyanoknak adna állampolgárságot, akik már most is az országban élnek, akár évek, évtizedek óta, szvsz.

Sir Gombóc 2020.11.25. 16:00:03

@Etniez: tulajdonképpen az indiánok is betolakodók voltak egyes kutatások szerint.. :-)

chrisred 2020.11.25. 16:00:11

@A kiló nem százat jelent.: Ted Turner ugyanolyan pénzember, mint Murdoch, a CNN sem különbözik a Foxtól, csak másoknak a pénzére hajt rá. Nagyon nehéz errefelé megérteni, de a tengerentúlon a média is piaci termék.

Sir Gombóc 2020.11.25. 16:03:03

@A kiló nem százat jelent.: mi abban a fake nyúz, hogy ebben a korosztályban van a legtöbb azonosított fertőzött? Nem halott, fertőzött!

semmi hatalmat senkinek 2020.11.25. 16:03:50

"A jelkép használata ma ezen a módon tiltott, bár én az ilyen típusú tiltásokat nem tartom célravazetőnek" - Te blogger. kicsit furcsa lenne, ha szülőhazám, a Magyar Népköztársaság állami címere tiltott jelkép lenne, mert a mai Magyarország annak jogutódja, minden tekintetben... és a mai napig az van a legtöbbünk bizonyítványain, némelyünk igazolványain, stb.
Mindamellett anno KISZ-titkárként megvédtem azon kisz-tagokat, akik keresztet viseltek... ma már nem tenném. Tanul az ember...

semmi hatalmat senkinek 2020.11.25. 16:06:32

Ja, és attól, hogy Sorost az aktuélis magyar rezsim idiótán felhasználja útálatos-képnek, attól még az az igazság, hogy Sorosnál tisztességesebb embereket is kötöttek már fel... mindkét tény egymás mellett létezik.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 16:41:36

@A kiló nem százat jelent.: "Murdoch inkább pénzpárti"

De hát milyen legyen egy médiavállalkozó, ha nem pénzpárti? :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 16:47:32

@morph on deer:

Nem, az értelmes megoldás lehet békés és agresszív is. Sokszor a békesség nem értelmes.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 16:51:15

@Patreides:

A liberális görénykurzus 20 évig tartott 1990-2010 között.

"akkoriban a sajtóban még sok kulturált, művelt, értelmes ember dolgozott, akik nem tartották természetesnek és elfogadhatónak az ostoba, gyűlöletre uszító, rasszista, antiszemita, vérdemagóg dumákat"

E mondatod engem igazol. Igen, akkor ez volt a hivatalos magyarázat: vannak a liberálisok, akik európaiak, modernek, jók, szépek, okosak, s mindenki más meg elavult, gonosz, csúnya, ostoba, idióta, fasiszta, antiszemita.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 16:54:01

@Patreides:

Bevándorló alatt az értendő, aki olyan helyre költözik, ahol már él egy adott emberi közösség. Ellnkező esetben mindenki beándorló, aki nem a mai Uganda, Kenya, Etipia határtvidéken él.

GyMasa 2020.11.25. 17:01:17

@chrisred:
Rájuk IS.
Attól, hogy jobbosabb beállítottságúak, bizony ők is kamuznak.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 17:15:39

@MAXVAL birсaman közíró:

De hogy jobban megértsd, miről beszélek... Amiket te írsz, arra rohadtul nem rezonálok, idegen tőlem, egész életemben az volt, se a szüleim, se az iskolák, se a filmek, könyvek, semmi, amit szerettem nem ilyesmire tanítottak, neveltek, nem ilyen gondolkodásra.
Ez például nem idegen tőlem:
www.azlyrics.com/lyrics/nerinapallot/english.html

Érti, aki érti. És ennek semmi köze liberalizmushoz, az simán szabadversenyes kapitalizmust jelent, öngondoskodást, meg a "leben und leben lassen" elvét, amí így önmagában marha kevés, szolidaritás, meg emberség nélkül.

Görénykurzusozni meg nézetem szerint kevéssé kulturált dolog, de kinek a pap, kinek a papsajt...

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 17:17:09

@MAXVAL birсaman közíró: "Bevándorló alatt az értendő, aki olyan helyre költözik, ahol már él egy adott emberi közösség."

Ezt írtam én is: "Nyilván nem ugyanaz egy - esetleg ritkán belakott - kontinensre betelepülni, mint egy szervezett, létező állam területére bevándorolni."

Etniez 2020.11.25. 17:17:31

@Patreides: Én Trump bukását ezek miatt az ámokfutások miatt akartam.
Neki minden fake news, ami nem az ő mantráját nyomja, esetleg megkérdőjelezi a döntéseit, véleményét.
Nyomta a konteókat ezerrel, stb.

Leszarom, hogy hogyan kezelte a járványt és a többi faszságát is, Usa belügye.

De egyszerűen személye fekély volt a normalitás testén és az Usa elnökeként sajnos elég sok kárt okozott.

Sir Gombóc 2020.11.25. 17:21:02

@MAXVAL birсaman közíró: az élet bebizonyította az utóbbi állításod igazságát. A liberális sem mind egyforma, nem mind baloldali, sőt, sok a jobboldali, konzervatív liberális is.

Etniez 2020.11.25. 17:27:00

@Patreides: Nekem semmi bajom az ellenőrzött bevándorlással.

A bajom az, hogy két véglet van:

Brüsszel: jöjjön mindenki
Orbán: mindenki maradjon otthon

Szerintem jöhet bárki, aki képes normálisan élni az európai kultúrában és elfogadja annak szokásait, szabályait.

De Orbán is kiírtotta Magyarországról a normalitás, úgyhogy az ő bukásában is erősen reménykedem.
Sajnálom szegényt, mert képességei alapján nagyobb eredményt vártam tőle, Trumpal ellentétben Orbán intelligens és használja az eszét.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 17:31:53

@Etniez: "De egyszerűen személye fekély volt a normalitás testén és az Usa elnökeként sajnos elég sok kárt okozott."

Egy nagyra nőtt, tudatlan, ostoba, öntelt, nárcisztikus óvodás volt.
De hogy az USA népe nagy részének ez kellett, az az igazán megdöbbentő. Hogy a sok republikánus jelölt közül őt tudták kiválasztani.
Akkor már inkább maradt volna demokrata elnök, a republikánusok is jobban jártak volna.

Ez olyan volt, mintha 2022-ben Orbánt Vásárhelyi Máriára vagy dr. Kende Péterre cserélné le a választó.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 17:34:28

@Patreides:

A liberalizmus egyik alaposzlopa a gazdasági liberalizmus, nélküle nem létezik.

el somorrito 2020.11.25. 17:41:24

"ha Soros György mégis valami csúnya dolgot csinált volna, akkor remélem az igazságszolgáltatás teszi a dolgát. Bízzuk rájuk az ítélkezést..."

Hát, az öreg meg tudja oldani szerintem, hogy ne legyen gondja.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 17:41:31

@MAXVAL birсaman közíró:

Ez egy nagy igazság (mondta Csodálatos Nalaya). :)

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 17:47:12

@el somorrito: Szerintem Soros a törvényi keretek között használta ki a kapitalista világ lehetőségeit.
Orbán meg a gazemberségeihez igazítja a törvényeket, a magyar választók egy részének felhatalmazásával. (2010 és 2014 között demokratikusan megválasztott miniszterelnökként, azóta meg...)

Az üzleti világ abban különbözik a maffiától, hogy előbbi törvényi keretek között működik (többé-kevésbé), utóbbi meg azokat lábbal tiporva. De egyébként nem sokban különbözik a működési mechanizmusuk.

De az az igazán csodálatos, amikor egy politikai maffiózó szidja a kapitalista pénzembert.

el somorrito 2020.11.25. 17:50:44

@Etniez:

"Szerintem jöhet bárki, aki képes normálisan élni az európai kultúrában és elfogadja annak szokásait, szabályait."

Na, azokból van nagyon kevés. Amúgy az szerintem a nagy migrihullám előtt is működött. Aki nagy volt valamiben, az általában be is tudott illeszkedni, és azt mindig is szívesen fogadták.
A gond a tömeges migrációval van. Bejönnek szakképzetlenül, miközben még a szakképzetteknek is csökken a munkalehetőség az automatizáció miatt.
Esélytelen a beilleszkedésük. Jön a gettósodás, és a bűnözés.

Szóval ha Gyuribá segíteni akar nekik, akkor vigyen ki termelő kapacitásokat a fejlődő világba.
Ne migritranszport cégeket szervezeteket támogasson, hanem nyúljon mélyebbre a zsebébe, aztán fejlessze azokat a régiókat.

kvadrillio 2020.11.25. 17:51:32

NNA, KOKAINISTÁK ! ÍGY KOKAINOZZATOK !!! és ne dumáljátok be magatoknak a hüjje mantrákat, hogy a drogok is csak olyan drogok,mint az alkohol !!!

A lap szerint Diego Maradona csak két asszisztens segítségével tudott járni, régi kokainfüggősége miatt szíve 30 százalékon működött. !!!!!!!!!!!!!

kvadrillio 2020.11.25. 17:52:19

MERA KOKAIN TÖNKRE TESZI A SZÍVET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

el somorrito 2020.11.25. 17:53:09

Ja, az hogy az öreget letartóztatták, pont az USA-ban, alapból hülyeség, ugyanis ott elég szilárd lábakon áll a papi.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 17:56:24

@el somorrito:

Hiába fejlesztik a régiókat, ez nem old meg mindent. Ahol háborúk dúlnak, ott a menekülők elindulnak (most újabban az etip háború miatt indultak el).
Ott vannak a közel-keleten, ott vannak Törökországban, csak Erdogan aznapi hangulatán múlik, mikor ereszti rá őket miliószám Európára.
Fejleszteni lehet, sőt kell is, de az éghajlatváltozás tényezője még akkor is ott lesz.
menekültből az elkövetkező évtizedekben egyre több lesz (vízből meg egyre kevesebb).

www.youtube.com/watch?v=avcdVCtLOKM

el somorrito 2020.11.25. 17:58:02

@Patreides:

"Szerintem Soros a törvényi keretek között használta ki a kapitalista világ lehetőségeit."

Ehhez képest Franciaországban jogerősen elítélték. Az öreg mégis szabadlábon van folyamatosan. Érdekes dolgok vannak na.

el somorrito 2020.11.25. 18:09:16

@Patreides:

"Fejleszteni lehet, sőt kell is, de az éghajlatváltozás tényezője még akkor is ott lesz.
menekültből az elkövetkező évtizedekben egyre több lesz (vízből meg egyre kevesebb)."

Ez abszolut így van. De ha már vízről beszélünk, afrika egyenlítő közeli vidékein van a vízből bőve. Akárcsak a monszunos dél-ázsiában a rízstermesztés hazájában. Szóval akár csak egy afrikainak, úgy egy közép, vagy dél ázsiainak is meg van az alternatíva, ha már vízről beszélünk.
Ne szépítgessük már, ez inkább megélhetési migráció, mint menekültügy. Azonkívül, az, hogy valaki 3 gyereket sem tud eltartani, de odaszül még a három mellé ötöt, már bocs, de felelőtlen, aki ezen keresztül veszélyezteti 8 gyermek életét. Valahogy ezen kéne segíteni, hogy ez ne legyen nem is beszélve a túlszaporodott emberiség környezetterheléséről.
A Gyuri bácsikánknak inkább ez irányba kéne elmozdulni, és nem szétb.szni mindent.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.25. 18:10:56

@chrisred: nem Ted Turneré már egy ideje a CNN. Az AT&T-jé.. link is van, ha visszalapozol a másik posztra.

chrisred 2020.11.25. 18:19:25

@el somorrito: Mivel bennfentes kereskedésért pénzbüntetésre ítélték.

chrisred 2020.11.25. 18:23:36

@MAXVAL birсaman közíró: Bevándorlás az érkezési hely nézőpontjából, a kivándorlás az indulási helyről értékelt migráció. Semmi köze nincs ahhoz, hogy láknak-e az adott helyen.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 18:23:59

@A kiló nem százat jelent.: "nem Ted Turneré már egy ideje a CNN"

Sem Jane Fonda. :)

* * *
Miért nem közölte Orbán válaszát a Project Syndicate: 24.hu/kulfold/2020/11/25/project-syndicate-orban-viktor-soros-gyorgy/
***
Ferenc pápa: A migráció nem jelent fenyegetést a kereszténységre: 24.hu/kulfold/2020/11/25/ferenc-papa-migracio-konyv-populizmus/

chrisred 2020.11.25. 18:25:15

@A kiló nem százat jelent.: Nincs jelentősége, ő alakította ki az arculatát.

kvadrillio 2020.11.25. 18:27:33

hmmmm...háááá... lehet, hogy letartóztatták, DE AZTÁN LETETTE AZ ÓÓÓÓVADÉKOT ÉS KIBASZTÁK A FÉNYREHHH ! :o)

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 18:37:10

@kvadrillio: És kiderült, hogy nem vámpír. :)

el somorrito 2020.11.25. 18:38:28

@chrisred:

"Mivel bennfentes kereskedésért pénzbüntetésre ítélték. "

Ja. Szóval nem féltem én az öreget. 12 évvel az eset után citálták bíróság elé, aztán kapott egy neki legalábbis röhejes bírságot. Egy olyan ügyben, ahol akár 2 év szabadságvesztést is kaphatott volna.
Érdekesség, hogy az ügyben egyik érintett, Mitterrand elnök pénzügyminisztere, Pierre Bérégovoy is segíthette a jogilag súlyosan kifogásolt tranzakciót.
Ő később öngyilkos (???) lett.
Szóval vannak furcsa dolgok.
Mielőtt itt elkezdenénk súlyozni, hogy ki a nagyobb gazember, azért gondolkodjunk kicsit.

el somorrito 2020.11.25. 18:40:47

@Patreides:

"Ferenc pápa: A migráció nem jelent fenyegetést a kereszténységre: 24.hu/kulfold/2020/11/25/ferenc-papa-migracio-konyv-populizmus/"

Hát, igen, a jelek szerint Feri atya is beállt a "csapat"-ba.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 18:43:16

@Patreides:

Nem is kell ehhez állam. A bevándorlás az államok előtt is létezett.

A folyamatos mozgás az egész történelemben jelen volt. Pl. a mai Európa is úgy lett, hogy volt egy korai betelepülés, 40-10 ezer éve, ezzel a kontinens déli része lett benépeítve, majd amikor a jégkorszak véget ért, jött egy nagy második hullám is az északibb részekre, mely aztán délre is lement. Lásd a görögöknél,ott a legjobban dokumentált: pelaszgok és minósziak, majd a bejövő akhájok és dórok.

A bevándorlás legfőbb eszköze egyébként a hódítás. A békés bejüvetel sokkal ritkább.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 18:43:26

Egyébként meg beszélünk itt Sorosról, meg Turnerről, de akinek valóban nagy és valós befolyása van az emberekre, az Mark Zuckerberg. vagyis, hogy hogyan működteti a teremtményét.
Soros csak egy sima lobbista, és filantróp.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 18:47:54

@el somorrito: "Ja. Szóval nem féltem én az öreget. 12 évvel az eset után citálták bíróság elé, aztán kapott egy neki legalábbis röhejes bírságot. Egy olyan ügyben, ahol akár 2 év szabadságvesztést is kaphatott volna."

Ha lett volna egy Polt Pétere, bíróság elé se kerül.

chrisred 2020.11.25. 18:49:06

@el somorrito: Érdekes is lenne, hogy a hétvégi kereszténységvédőkhöz hasonlóan a pápa is arról beszélne, hogy a keresztényekben olyan csekély manapság a hit, hogy egy maroknyi muszlim képes szétverni az egész vallást.

alöksz róz 2020.11.25. 18:50:02

@Patreides: jaja, csak egy jóindulatú öreg bácsi.
nem akar ő beleszólni semmibe, néha összejár egy kicsit az ismerőseivel, megisznak egy kávét meg ilyesmi.

chrisred 2020.11.25. 18:51:28

@Patreides: Ja, amit máshol bennfentes kereskedésnek neveznek, az a Fidesz legfőbb politikája. Vagy az a korrupció?

chrisred 2020.11.25. 18:52:45

@MAXVAL birсaman közíró: Ez nem definíció, hanem a szó jelentése. Lásd emigráció, immigráció.

kvadrillio 2020.11.25. 18:55:21

CICINÉNE: Hangsúlyozta: minden erejükkel azon vannak, hogy a járvány terjedését lassítsák................????????????????????????????????????????????????????

ÉS TESSÉKMÁÁÁÁÁ MONDANI, MIJJJEN EZ AZ ERŐ ???? FOLYAMATOSAN TESZTELNEK ÉS KIEMELIK A FERTŐZŐKET MINT KÍNÁBAN TETTÉK ??? NEKIK 6 HÓNAP ALATT SIKERÜLT LELASSÍTANI, MI MEG MÁR MÁSFÉL----MÁSFÉL ÉVE DÖGLŐDÜNK CICINÉNE !!!!! HAHAHA....EZ JELENTI A MINDEN ERŐVEL DOLGOT, AKKOR SÜRGŐSEN TESSÉK VÁLTOZTATNI A MÓÓÓCCEREN, MERT KIHALUNK CICINÉNE !!!!!

MONDJUK FOLYAMATOS TESZTELÉSSEL, KIEMELNI A FERTŐZŐKET...., MINT KÍNÁBAN TETTÉK ! HA KIEMELIK ŐKET IDŐBEN, VÉGE LEHET A JÁRVÁNYNAK !

chrisred 2020.11.25. 18:57:28

@MAXVAL birсaman közíró: Ez csak azért tűnik így, mert a történelemkönyvek a harcokat örökítik meg. A mindennapos migráció, ami az emberiség életében olyan természetes és általános jelenség, mint a madarak vándorlása, nem éri el azt az ingerküszöböt, hogy a krónikák megörökítsék.

Etniez 2020.11.25. 19:01:39

@kvadrillio: ha a caps lockot keresed, bal oldalt, középen találod.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 19:06:14

@kvadrillio:
Másfél éve?
Térben és időben jól orientált. :)

kvadrillio 2020.11.25. 19:13:17

@kvadrillio: Ez történt Vuhanban is, ahol a helyi kormányzat megtiltotta a vírust felfedező orvosoknak, hogy a problémát nagy dobra verjék, nyilván abban reménykedve, hogy az majd magától eltűnik. Mivel a vírust kevésbé érdekelte a helyi párttitkárok karrierje, az egyre növekvő esetszámot egy idő után nem lehetett szőnyeg alá söpörni, s ekkor az autokratikus rendszer hamarosan megmutatta a másik arcát:

a központi kormányzat kőkemény intézkedésekkel hatékonyan közbelépett, s gyakorlatilag másfél hónapra szobafogságra ítélte a komplett kínai városi lakosságot, nyolcszázmillió embert, és csaknem teljesen leállította a gazdaságot.

A lezárás alatt a vírus lényegében eltűnt Kínából: aki megkapta, az vagy elment meglátogatni Marxot – a kínaiak így mondják vicceskedve, ha valaki meghalt –, vagy meggyógyult. A másfél hónap elég volt arra, hogy a vírus ugyanilyen eredménnyel végigmenjen az összes családtagon, akivel a fertőzött össze volt zárva, mással meg nemigen találkoztak az emberek, legfeljebb szkafanderben. Így aktív eset nem maradt az 1,4 milliárdos országban.

Egyértelmű volt, hogy a Hszi Csin-ping-féle vezetés az első perctől fogva alapvető politikai és legitimációs kérdésnek tartja, hogy sikerül-e visszaszorítani a járványt. Ez nem véletlen: a tavaszi hullám alatt Vuhant is magában foglaló Hupej tartományban a Covid–19 halálozási rátája 6,6 százalék volt, s ekkor még nem lehetett tudni, hogy a magas számot a sok regisztrálatlan eset, illetve a kórházak túlterheltség okozza-e. Amikor a városokat lezárták, annyit lehetett tudni, hogy egy rendkívül fertőzőképes és halálos vírus szabadult el, amely

a járvány országossá válása esetén a hupeji adatokat extrapolálva akár százmillió ember halálával járhat.

De a gazdaság általános fejlettségi állapotától jelentősen elmaradó kínai egészségügy ennél jóval kevésbé veszélyes járványba is megroppant volna, ez pedig az egész rendszer stabilitását fenyegette volna.

Lépni kellett tehát, s léptek is, a vírus április–májusra lényegében eltűnt. Kínában azóta is zéró tolerancia van érvényben az új koronavírussal szemben, mert ha most nem tennének meg mindent a második hullám elkerülésére, azzal a tavaszi áldozatokat tennék értelmetlenné, ennek pedig szintén politikai ára lenne.
Gurítás CICINÉNINEK SZERETETTEL !!! :)

kvadrillio 2020.11.25. 21:46:00

A ,Project Syndicate....CSAK LEFIZETETT......EGY GITTEGYLET !!!!! :o))))))) WIKIPÉDIA...:o)))))

...szegény Viktor Sorosnak szánt válaszlevelét LETILTOTTA EZ A JOGRENDSZER !!!!! :o))))),,,Project Syndicate támogatást kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól....STB....STB.....JAHHH....VAGYÚÚÚÚGY !!!!! :o)))))))))))))))))))))))))))))))))

A nonprofit szervezet, a Project Syndicate elsősorban a fejlett országok újságjainak hozzájárulásaira támaszkodik, amelyek tagsági alapjának hozzávetőlegesen 60% -át teszik ki annak érdekében, hogy szolgáltatásait kedvezményes áron vagy ingyen kínálhassa az újságoknak országokban. ahol az újságírói források nem feltétlenül állnak rendelkezésre. [5] A Project Syndicate támogatást kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól , a dániai Politiken Alapítványtól, a Die Zeit-től , a ZEIT-Stiftung-tól , valamint a Bill és Melinda Gates Alapítványtól is . [6]

A Project Syndicate oszlopait angolról 13 nyelvre fordítja le, beleértve arab , kínai , cseh , holland , francia , német , hindi , indonéz , olasz , kazah , portugál , orosz és spanyol nyelveket . [7] A Project Syndicate partnereinek több mint fele kedvezményes áron kapja meg tartalmait, ezáltal a releváns és értékes tartalom eljuthat az olvasókhoz azokon a területeken, ahol a média szabadsága és finanszírozása korlátozott.
Tartalom
Közreműködők

A Project Syndicate- nek körülbelül 80 szerzője van, akik rendszeresen vagy havonta nyújtanak be véleménykommentárokat. [8] Időszakos szerkesztőségeket olyan prominens személyek is közzétesznek, mint Shinzo Abe , Francis Fukuyama , Bill és Melinda Gates , Christine Lagarde , Juan Manuel Santos és George Soros .

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 21:50:09

@Sir Gombóc:

Kik migráltak hová? Mert akkoriban az átlagember még 50 km-re se utazott el, nemhogy más országba.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.26. 00:35:04

@MAXVAL birсaman közíró: "akkoriban az átlagember még 50 km-re se utazott el, nemhogy más országba."

Hogyne utazott volna... Nyilván nem a földhöz kötött jobbágy, de a vándordiák, vándorlegény, az inaséveket leszolgált, mielőtt mesterként maga is műhelyt nyitott volna, messze földről gyűjtötte a tapasztalatot, a kereszteshadjáratok résztvevői, a zsoldosok, a száműzöttek, menekülő üldözöttek, sok ember vándorolt erre-arra régen is.

konrada 2020.11.26. 08:30:15

@Etniez: A baj az inkább, hogy te is végletekben gondolkodsz, és nem is vagy hajlandó veszélyeztetni az álláspontodat azzal, hogy tényeket ellenőrizz.;)
zorbán ilyent nem mondott - nem is tudsz ilyent idézni tőle.
...s ha egy népesedési statisztikát megnézel, abból is látod, hogy Magyarországon elég nagy mértékű továbbra is a bevándorlás.

chrisred 2020.11.26. 08:38:37

@Patreides: Tegyük hozzá, hogy már a röghözkötés is a migrációt fékező hatalmi intézkedés volt. Nem létező jelenséget nem szokás erőszakkal akadlyozni.

kvadrillio 2020.11.26. 11:24:44

@Patreides: BOCSIKAHHHHH.....uuuunióban gondóóókotttam...:)

A Hír TV külföldi hírei

Már tavaly márciusban is jelen volt az újfajta koronavírus

MTI

2020. június 27., szombat 07:01

Spanyol kutatók 2019. március 12-én gyűjtött barcelonai szennyvízmintákban is kimutatták az új koronavírus jelenlétét – jelentette be pénteken a Barcelonai Egyetem.

Eredményeik, amelyeket a medRxiv tudományos tanulmányok honlapján mutattak be és elküldték egy tudományos folyóiratnak is, azt jelzik, hogy a koronavírus-fertőzés jelen volt még az előtt, hogy a Covid-19-et bárhol diagnosztizálták volna a világon – írták közleményükben.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.26. 11:36:15

@Patreides: a klímaváltozás elsősorban a sarkokon érvényesülő enyhülést jelent. A fejlődő világban, ami a migráció kibocsátója nem igazán van negatív hatása az IPCC legfrisebb tanulmányai szerint. Csak úgy mondom. Egyelőre nincs okunk azt feltételezni, hogy a klímaváltozás milliárdokat indít majd útnak. Nem ez az oka a migrációnak. A migráció oka, hogy ma megoldott a logisztika. A harmadik világbeliek számára is elérhető a logisztika. Szerveződtek rá embercsempészek, "vállalkozások", bűnszervezetek, maffia. És ma már nincs erős law enforcement, ami meggátolná az illegális bevándorlást. A bevándorlásellenesség nem más, mint a hatályos jogszabályok betartatása.

kvadrillio 2020.11.26. 11:36:30

@Patreides: aza legnagyobb baj, hogy baromira szeretek híreket olvasni és amit elolvasok arra visszaemléxem még 20 év múlva is.,, amikor valami kapcsán beugrikkkk......... Az igaz, hogy néha keverek kicsit, meg az is, hogy orvosok kristálytiszta emlékezetről beszélnek nálam, de biztosan Te is szoptál néha keverni nem ????? :)

GyMasa 2020.11.26. 12:01:06

@Patreides:
Meg a kunok, a svábok, meg minden népség, akiket ugye a harcokmiatt kiürült országrészekbe telepítettek be...

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.26. 12:55:11

@A kiló nem százat jelent.: "a klímaváltozás elsősorban a sarkokon érvényesülő enyhülést jelent. A fejlődő világban, ami a migráció kibocsátója nem igazán van negatív hatása az IPCC legfrisebb tanulmányai szerint."

cdkn.org/wp-content/uploads/2019/12/IPCC-Oceans-Africa_WEB.pdf

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.26. 14:54:06

@GyMasa:
Még az orosz állam elődjét, a Kijevi Ruszt is vikingek alapították. Ha nem lett volna migráció, hogy kerültek volna arrafelé? :)

GyMasa 2020.11.26. 23:24:55

@Patreides:
Huhh, eléggé elmentél "hipotetikus" irányba :-D

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.27. 07:36:01

@Patreides: figy, ezt most nem nézem meg, de köszönöm. A dolog úgy van, ahogy mondtam :)

Sir Gombóc 2020.11.28. 16:29:07

@GyMasa: abszolút nem ment el, a vikingek Bizáncig is eljutottak. Európa nagy részére hatással voltak, településeket állapítottak. A brit szigetek történelmére döntő hatással voltak, ugye megvannak a normannok a Robin Hood történetből? Na ōk a viking hódítók, bevándorlók leszármazottai voltak.

Sir Gombóc 2020.11.28. 16:30:01

@A kiló nem százat jelent.: Pedig nem ártana elolvasnod, mert csak égeted magad.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.30. 10:16:26

@Sir Gombóc: Nem égetem magam. A special report-ba sok marhaság bekerült. Én az AR-ről beszélek. Az az egyedül "hivtalos". Ne beszéljünk olyasmiről, ami nincs. Megnézel egy tetszőleges térképet és láthatod, hogy nincs is hőmérséklet emelkedés az egyeníítők körül, a hőmérséklet jelentősen CSAK a sarkok körül emelkedett. Ezek a tények. Semmi jele annak, hogy negatív hatása lenne Afrikára pl. a klímaváltozának. Sőt. Közismert pozitív trendek vannak. Greening Sahel és hasonlól.

csamu 2020.12.15. 17:39:08

@kvadrillio: Migráns az egész ország, csak ők előbb mentek. Olyan, hogy Amerikai ember nincs, mind valahonnan emigrált.

csamu 2020.12.15. 17:41:05

@Sir Gombóc: Én még leragadtam a "bélásnál"
süti beállítások módosítása