A kiló nem százat jelent.

Orbán törököt fogott a történelmi párhuzamokkal

2018. július 29.

orban_balvanyos_2018.png

Szokásos bálványosi beszédében Orbán Viktor történelmi ismereteit és jövőbe látását fitogtatta: "Székelyföld akkor is létezett, amikor a modern Románia még nem létezett, és Székelyföld akkor is létezni fog, amikor már egész Európa behódolt az iszlámnak..."  

Hódolat Transzilvániának! Iszlamofóbia és migrációval való riogatás kimaxolva. A miniszterelnök jó kommunikátor. A mára unalmas történelmi párhuzamkeresések azonban több okból is kerülendőek lennének.

1. Szegény modern Románia valóban nem létezett, ahogy szegény modern Magyarország sem létezett a középkorban. A középkorban modern dolgok nem léteztek. Fapados repülőjáratok se Tunéziába. Sőt Orbán Viktor miniszterelnök se. Csak a középkori változataik: Magyar Királyság, Havasalföld, Moldva,Vlad Țepeș, Csák Máté, ide-odahurcibált szent korona meg janicsárok rogyásig... De felmenőink is bizonyíthatóan léteztek: a románok is csak éppen kibekkelték a török időket, ahogy mi is. Általában együtt szívunk. 

A középkorban az Oszmán Birodalom meghódította a fél világot és Délkelet-Európát. De aztán Európa hódította meg az egész világot. Mindenki tudja. Európa önkritikus a gyarmatosítást illetően, Törökország teljesen máshogy emlékszik egykori hódításaira, mert egykori nagyságán (meg a Galatasaray-on kívül alig tud más sikerbe kapaszkodni — akárcsak mi magyarok. (Mínusz a Galatasaray FC.)

2. Európa sosem hódolt be az iszlámnak. Mi magyarok viszont behódoltunk.

A török hódoltság idején a királyságtól függetlenedő Erdély első dolga volt, hogy behódoljon a török szultánnak, és most szintén a magyar kormányfő volt az első a sorban, aki szinte "behódolt" a lassan teljhatalmú török elnöknek megválasztásakor. 

1541-ben persze okos reálpolitika volt Fráter György részéről a keleti nyitás, aki azért amikor a Habsurgokkal tárgyalt nekik is hasonlóan udvarolt. Orbán viszont csak gumicsontot dob az ellenzéki  véleményvezéreknek. 

Hogy Európában mit hoz a jövő, azt senki se tudhatja — lehet mi térünk be először iszlám hitre. Európában 10% alatti a muszlim népesség és jórészt integrált vagy csóró, Oroszországban 20% feletti, időnként van egy csecsen háború, békeidőben csecsen maffia. Törökországban pedig ugye 82%... 

3. Székelyföld romantikus szépségű tájai reméljük a jelenkort is átvészelik. De érdemes megjegyezni Erdély mai napig legszegényebb régiójának szívében: a székelyföldi autonómiát a magyar országgyűlés törölte el: "A magyar országgyűlés 1876-ban szüntette meg a székelyek sajátos önrendelkezési jogait és jogi intézményeit, addigi autonómiájukat teljesen felszámolta." (Wikipedia) 

Ez új megvilágításba helyezi Orbán azon tavalyi kijelentését, hogy a székely önkormányzatiságot "támogatja, de csak jobbhíján"(!). Budapest szívesebben nevezne ki oda is helytartókat...? Szerintünk a pestiek foglalkozzanak a maguk dolgával, ha vendégségben járnak... Mi meg a hazai önkormányzatiság felszámolásával. Ha free Székelyföld, akkor legyen free Komlóska!

A történelmi párhuzamok eléggé homályos jövőképpé állnak össze a miniszterelnöki beszédet illetően. Akkor Orbán Európa XVI. században "félbemaradt" iszlamizációját, a hagyományoknak megfelelően Székelyfölddel, Erdéllyel az élen, támogatni akarja? Fráter György-i fondorlat kell ide, hogy eközben a kereszténység védelmezője is lehessen valaki.

4. Szomorúbb párhuzam, de a beszéd kapcsán muszáj előhozakodni vele: jó ideig gond nélkül haladt rajtunk keresztül a migrációs hullám — köztük már tudjuk: terroristák is —, amit a magyar kormány tétlenül szemlélt évekig, aztán csak hatásvadász vágóképekhez használt híradóiban. Majd persze lett a démonizált/fetisizált drótkerítés...

A propaganda fontosabbnak bizonyult az emberek biztonságánál. Emlékezetpolitikánk pedig a történelmi hitelességnél:

A középkorban amúgy szintén nem nekünk sikerült feltartóztatnunk a törököt — Magyarországon akkor épp ők szereztek kétharmadot: a háromrészre szakadt ország közepe közvetlenül, Erdély pedig hűbérállamként került a szultán ellenőrzése alá. (Az egri csillagok folytatását nem véletlenül nem írta meg Gárdonyi. Az egri félhold nem passzolna a történelmi önképünkbe.) De azt is minden kisdiák tudja, hogy 150 év múlva is csak az európai szövetséges hadak tudták a törököt kiűzni. 

A magyar kormányfő nem is tétlenkedik, szorgalmazza a közös európai haderő életrehívását: és ebben teljesen igaza van. Ahogy az orosz veszély kapcsán is. Mi se bíznánk egy drótkerítésben és néhány plakátban... 

Fráter György, a független Erdély (multikulit idők: horvát volt, mint Zrínyi) megalapítója végül szomorú véget ért, túlkombinálta magát: "1551-ben lemondatta János Zsigmondot a trónról, és Habsburg katonaságot hívott Erdélybe, erre a török támadásba lendült, amit Fráter György magát a szultán hívének mutatva igyekezett leszerelni..." A gond csak az volt, hogy a Habsburgok sem voltak hülyék, rájöttek, hogy Fráter György kettős játékot játszik és ország egyesítése helyett saját hatalmát építgeti, ezért meggyilkoltatták: "Fráter György halálát lövések és tőrdöfések okozták, gyilkosa pedig egyik fülét is levágta, hogy ezzel bizonyítsa a szörnyű tett végrehajtását Ferdinándnak. Fráter György eztán 70 napig feküdt temetetlenül." (Rubikon)

Ezzel az újabb párhuzammal semmit sem kívánunk sugallni. Kevés butább dolog van a politikában, mint történelmi párhuzamokkal terhelni egy amúgy is túlbonyolított közéletet. Pedig a helyzet jóval egyszerűbb. Ma abszolút más időket élünk: nem ostromol egy katonai nagyhatalom délről.

Ha az iszlám fundamentalizmusnak való "behódolás" lenne Erdély vagy Európa "vágya", akkor ez legyen az ő döntésük, mi inkább élnénk a liberális nyugati világban. A nyugati jólét és életforma az, amire mi is és a Közel-Kelet fiataljai is vágynak. Ennek elérésében semelyikőnket nem segíti középkori hitviták újratöltése keresztes lovagokkal. Egy felvilágosult jóléti társadalom nem valósznű, hogy középkorias életformáknak szeretne behódolni. A nyugati kultúra jónéhány kört rávert az iszlám világra a középkor óta, ami mára behozhatatlannak látszik.

Egyetlen igazán érvényes párhuzam van csak ebben a történetben: a török és a magyar közgondolkodás egyaránt egy idealizált múltban él. A törökök azt hiszik, hogy a hódoltság mindenkinek nagyon jó volt, szerintünk elmaradottságunk egyik okozója volt. Bár a kortársak közül sokan jól elboldogultak a török időkben. Mi is azt hisszük, hogy a középkori keresztény magyar királyság mindenkinek jó volt. Ahelyett, hogy a lehető legtöbb (kelet-)európainak tetsző jót keresnénk. 

"A magas rangú főpap meggyilkolása természetesen felháborodást váltott ki Rómában, a III. Gyula pápa által elrendelt vizsgálat azonban végül megtorlatlanul hagyta a barát halálát. Miként Jókai Mór is megjegyzi Fráter György című regényében, a merénylet mégsem maradt büntetlen, ugyanis a klerikus halála súlyos politikai következményekkel járt: megfelelő diplomata híján Ferdinánd képtelen volt megakadályozni I. Szulejmán 1552. évi bosszúhadjáratát, a helyi viszonyokat ismerő, alkalmas vezető nélkül pedig Erdélyt sem bírta sokáig kézben tartani." (Rubikon)

A magyar emlékezetpolitikáról korábban írt cikkünk: A magyarság tengerérzése Trianontól az Adriáig. Kövess, üzenj, komentelj a Facebook-on is: A kiló nem százat jelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr1514147361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2018.07.30. 08:47:07

Több szándékos félremagyarázás is van az írásban, de ez a legjobb:
"jó ideig gond nélkül haladt rajtunk keresztül a migrációs hullám — köztük már tudjuk: terroristák is —, amit a magyar kormány tétlenül szemlélt évekig,..."
De megkockáztatom, ha tényleg tétlenül szemlélte volna is, még mindig jobb, mint egyenesen meghívni a kecskékkel táncolókat.

midnightcoder2 2018.07.30. 08:53:02

1. A románok ősei persze léteztek, csak nem Erdélyben. Oda a törökök által kipusztított területekre lettek betelepítve, részben a magyar földesurak által, részben önállóan, de Pl. a román bankok által segítve. Így változott meg a terület etnikai összetétele, ami aztán Trianonhoz vezetett. A párhuzam pedig adott: európa népessége csökken, a liberósbolsik pedig szépen telepítik be a nyam-nyamokat. És mivel ez utóbbiak forrása nagyjából kiapadhatatlan (kb. 1.3 milliárddal lesz több afrikai 2050-re mint ma), Európa nagyban fogja ugyanazt eljátszani mint Erdély. Azzal a különbséggel, hogy a migrik és az európaiak kultúrája picit jobban különbözik mint a magyaroké és a románoké, és a színük is. És tudod, nem csak a fehér ember rasszista....
2. Mi harcoltunk amíg tudtunk. És azért a hitet nem vettük fel, mint Pl. a bosnyákok.
3. Ez nagyon gyenge lett, reagálni sem érdemes rá.
4. Mintha anno Merkel nyanya kiáltotta volna el magát, hogy ide jöjjetek, és mintha a magyar liberósbolsik kiáltozták volna hogy migráncsok pedig nincsenek is, és a náci Orbán feleslegesen építi a kerítést az illegális migráció feltartóztatására. Pedig akkor már ezresével dekkoltak a Keletiben.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 08:53:54

@röf: Orbán egyenesen csempészte a menekülteket az osztrák határhoz. Vonattal, tízezrével.

John Nethem 2018.07.30. 08:54:54

A cikkírónak illett volna azért FRÁTER GYörgy részletesebb önéletrajzát elolvasni....
Ha megtette volna, akkor tudhatta volna, hogy ŐSEI magyarok voltak ( méghozzá ÁRPÁDIG visszavezetve) , és a Mátyuka-Kezi ág került Horvátországba, és lett őse az Utyeszenovics családnak....

2.) Logikai BUKFENCEK sorát hozza a cikkíró.
Fölsorol egy csomó dolgot, hogy MI NEM VOLT a közékorban a maihoz képest, de amikor a MOSTANI állítására bizonyítást szeretne, akkor bezzeg a középkort citálja.....
És keveri a török behódolást az iszlám behódolással...
Ha Magyarország, vagyis ERDÉLY behódolt volna az iszlámnak, akkor ma szerte Erdélyben müezzinek hada hívna mindenkit imára....

Hirtelen csak ennyi..... Hát ha még mélyebbre veselkedne az ember az elemzésben....

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 08:56:53

@John Nethem: "keveri a török behódolást az iszlám behódolással..."

ja, mert a törökök nem muszlimok (voltak). ostoba vagy, baromállat!

röf 2018.07.30. 09:13:19

@math0:
Orbán nem csempészte a retkeket az osztrák határhoz, hanem fölkínálta a félkegyelmű Faymann-nak, hogy nesze bzdmeg, tiéd mind.
És helyesen nem is regisztrálta a retkeket, mert azt a görögöknek kellett volna megtenni.
Orbán kifejezetten tehetséges politikus, az más kérdés, hogy mire és hogyan használja a tehetségét, ezen lehet rugózni, de az alapállítás tény.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 09:16:14

"Szegény modern Románia valóban nem létezett, ahogy szegény modern Magyarország sem létezett a középkorban."

Ez nem igaz.

Mo. van 1000 óta, román állam meg 1330 óta van.

John Nethem 2018.07.30. 09:30:49

@math0: Funkcionálisan ANALFABÉTA vagy ???

Nyilván ezért sikerül csak a jelzőosztogatás meg a minősítgetés.

John Nethem 2018.07.30. 09:31:35

@maxval balcán bircaman: Pláne, hogy MINDEN ÁLLAM az adott KORÁBAN MODERN... Mert mi más lehetne....

John Nethem 2018.07.30. 09:33:29

@math0: TE MÉG OLVASNI sem tudsz.....

John Nethem 2018.07.30. 09:34:43

@math0: Ja, persze "csempészte " !!! Ahhoz képest már akkor is az egész világ tudott róla.....

Kezdjük ott, hogy olvasd el a CSEMPÉSZ szó jelentését....

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 09:42:48

@John Nethem:

Nyilván vannak államok, melyek:
- újak, előzmény nélkül, pl. Macedónia,
- újak, nem-közvetlen előzménnyek, pl. Szlovákia.

S lehet valamilyen skálát felállítani, hogy ki régibb és ki újabb.

Homo fideszbirkusz 2018.07.30. 09:50:48

ORBÁN TERV: ennek a felcsúti örökhazudozónak már rég ott van a fejében terve, hogy sokmillió bevánorlóval telepítse tele Magyarországot:

Orbán Viktor több millió bevándorlót vár

Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő.

Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak.

Homo fideszbirkusz 2018.07.30. 09:53:47

@röf: "még mindig jobb, mint egyenesen meghívni a kecskékkel táncolókat."

Hát erre ráfaragtál fidióta trol csökevény, a felcsúti gazdád millió számra akarja behívni a migránsokat. Csak ezzel már nem plakátolja tele az országot.

Homo fideszbirkusz 2018.07.30. 09:55:38

@midnightcoder2: "európa népessége csökken, a liberósbolsik pedig szépen telepítik be a nyam-nyamokat."

Hogy azt a k...a anyját akkor ennek a zorbánnak, aki 4 millió nyam-nyamot akar betelepíteni!

chrisred 2018.07.30. 09:56:45

@midnightcoder2: 2. Ki az a "mi", akik harcoltak, amíg tudtak? Például Szapolyai, aki a szultán vazallusa lett? Vagy azok a jobbágyok, akiknek a magyar elit 1514 után nem mert fegyvert adni a kezébe? Pusztán a földrajzi tényeknek és a kor technológiai színvonalának köszönhető, hogy Magyarország az Oszmán Birodalom mezsgyéje maradt, és nem olvadt úgy ge a birodalomba, mint a Balkán.

pragmatika2 2018.07.30. 10:07:50

@maxval balcán bircaman:

"Szegény modern Románia valóban nem létezett, ahogy szegény modern Magyarország sem létezett a középkorban."

Mikor magyarország megalakult, románia még sem etnikai sem kultúrális, sem nyelvi szempontból nem létezett.
A balkáni latin nyelvet beszélő Vlachok a legújabb kutatások szerint a balkán középső részéről (A mai bosznia hercegovina, Koszovó területekről vándoroltak kelet felé.
Jellemző, hogy a vlachok telepítgetése ide oda, a középkorban is folytatódott, néhány vlach falu még szlovéniában is van !
Tehát a kontinuitás elmélet egy romániában hivatalos, (érthető okokból, jelesül, a románság számára így legitimizálják a XX. században történteket) azonban minden alapot nélkülöző teória. Avarok kunok besenyők, akik a mai románia területén éltek a középkor elejétől számítva. Később szlávok stb. És még később az oláhok. Ha jól emlékszem az első írásos nyoma az oláhok jelenlétének erdélyben az 1200-as évek végére datálható.

chrisred 2018.07.30. 10:08:14

Különben volt olyan része az Orbán beszédnek, aminél nagyon is ül a párhuzam. Ugye szinten mindent a putyini állam szemszögéből mutatott be, mintha a Pravdából olvasná. Például, hogy Európa részéről nem reális, hogy Ukrajnát befogadja az Unióba, viszont Oroszország mint ütközőállamot akarja használni saját maga és Európa között.
Pont ugyanez volt a helyzet Magyarországgal a XVI-XVII. században. Európa vissza akartaszerezni, az Oszmán Birodalom pedig ütközőállamnak (felvonulási területnek) használta Európával szemben.

röf 2018.07.30. 10:09:53

@Homo fideszbirkusz:
"Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő ..."
Te világtalan, te összekevered az erdélyi tetőácsot az írástudatlan szomáliaival?
Na ezért vagytok permanensen elzavarva a döntéshozás közeléből is....
Nyugodtan rázd a rácsot.

pragmatika2 2018.07.30. 10:10:01

"Majd persze lett a démonizált/fetisizált drótkerítés..."

Igen, amit a ballibák démonizáltak.

Homo fideszbirkusz 2018.07.30. 10:15:19

@röf: "Orbán nem csempészte a retkeket az osztrák határhoz, hanem fölkínálta a félkegyelmű Faymann-nak, hogy nesze bzdmeg, tiéd mind."

Már majdem hihetően hazudsz te retkes fidióta troll. A felcsúti fajelméleti vezíred először is egy hétig nem engedte fel az ausztria vonatokra a migriket, miközben nem is tett kísérletet, hogy regisztrála őket. Azok meg így persze a Keleti pályaudvar környékén ragadtak és a számuk csak nőtt. Egy hét után a zorbánci média persze már tömeghisztáriát gyártott a felduzzadt migrik országhódítói szándékától.

orbán mahinációjának a híre persze eljutott Ausztriáig, Németországig is, akik EMBERIESSÉGI segítségre szánták el magukat, a hatályos törvényeiket is megszegve, miszerint átveszik a tömeget. Megkérdezték a felcsúti fajelmélezi vezíredtől, hogy hány migrit fog küldeni. Az meg azt hazudta hogy 5 ezret. Aztán a valóságban 20 ezret küldött, amire persze Ausztria nem volt felkészülve, így az átvételük káoszt okozott. Amit persze oprbán osztrák náci jobbos elvtársai rögötn ki is használtak újabb rettegő meg fake propagandára.

Nagy hazudozó tehát a vezíred, nincs neki semmi gátlása, hogy Putyin érdekei szerint úgy bomlassza az EU-t meg Magyarországot, amennyire csak tudja. Miközben maga hívja őket millió számra betelepülni!

chrisred 2018.07.30. 10:15:39

@röf: A beszéd elhangzásakor összesen nem élt ennyi magyar a Kárpát-medencében. A másik meg, ha az ország demográfiai problémáit a határontúli magyarlakta területek kiürítésével akarta megoldani, ő maga ítéli pusztulásra Székelyföldet.

chrisred 2018.07.30. 10:17:50

@Voznyák Pista: A fideszesek meg fetisizálták, tehát korrekt a meghatározás.

Homo fideszbirkusz 2018.07.30. 10:19:44

@röf: " te összekevered az erdélyi tetőácsot az írástudatlan szomáliaival?"

4 millió erdélyi tetőács van, te értelmi fogyatékos Homo fideszbirkusz?

Osztán aztán mire is kellene amúgy Magyarországnak 4 millió erdélyi tetőács? Amelyből aztán 3,9999 milliót exhumálni kellene különben nem tudnád áthozni őket.

2018.07.30. 10:26:37

@röf: Hol itt a félremegyarázás? Ez történe vagy nem. Ne gyere azzal, hogy más mit csinált.

pragmatika2 2018.07.30. 10:27:58

"Európa sosem hódolt be az iszlámnak. Mi magyarok viszont behódoltunk."

Az, hogy magyarország volt a török hódoltság végállomása, az nem a gyengeségünknek, nem is az erőnknek volt köszönhető.
Egyszerű technikai logisztikai kérdés volt. Az utánpótlási, ellátási útvonal, valamint az idő, ami alatt a törökök a haderőiket európának erre a pontjára felvonultatták, egyszerűen határt szabott annak, hogy a törökök meddig terjeszkedhettek, ill. tarthattak fenn tartós katonai ellenőrzést.
És ez semmiképpen sem annak köszönhető, hogy az osztrákok milyen f.sza gyerekek voltak.
A török birodalom akkori korlátlan erőforrásai simán lehetővé tették volna, hogy ausztriát is legázolják, ha az akárcsak 600-700 km.-el délkeletebbre helyezkedik el.

Egyébként a teljesen behódolt és leigázott balkáni országoknál mi sokkal rosszabbul jártunk, mivel frontországként az itteni lakosság élete ellehetetlenült. (Mindenki török, osztrák, magyar, innen szerette volna az ellátmányt felvenni.)
Természetes, hogy az ország középső része elnéptelenedett, az elvándorlás miatt.
Míg a balkánon csak a törököknek kellett adót fizetni. Egyébként a hódítók bölcsen, hagyták élni dolgozni az embereket.
Sajnos, ez nagyban beleszólt később az etnikai trendekbe.

pragmatika2 2018.07.30. 10:31:28

@chrisred:

"A fideszesek meg fetisizálták, tehát korrekt a meghatározás."

Jogosan fetisizálták, a migrik akkor kezdtek el horvátország szlovénia útvonalban gondolkozni. És nem a magyar szántásokat rekultiválták úgymond.

chrisred 2018.07.30. 10:39:19

@Voznyák Pista: Értem én, hogy a magyar kormánynak sikerült a saját állami és nemzetközi feladatait másokra lőcsölnie, és ezzel zavart okozni az uniós országok között, de ez az állami vezetőkön és Putyinon kívül kinek okozott még örömöt?

pragmatika2 2018.07.30. 10:45:14

@Homo fideszbirkusz:
"Megkérdezték a felcsúti fajelmélezi vezíredtől, hogy hány migrit fog küldeni. Az meg azt hazudta hogy 5 ezret.
"

Hát, igen, kicsit elhamarkodottan nyilatkozott, de nem hazudott. A nyilatkozat elhangzásakor tényleg 5000 körül voltak, aztán még bejött 15000, akiket el kellett passzolni.
Én egyébként akkor azt léptem volna, ha már Merkel asszony olyan lelkes, hogy a kerítést meg sem építem, hanem uzsgyi, menjetek csak Willkommen országba, sok sikert. (Esetleg egy két helyen nálunk (Angyalföld, Csepel, létrehoztam volna migri központokat, aztán virágozzék 100 virág, vagy f.szomtudja mennyi)). Hát kell nekem hogy a ballibák ezért a kerítésért b.szogassanak ? Nem, nem.

HaD 2018.07.30. 10:48:11

Ami ma Európában folyik az zsidó praktika...empirikusan megközelítve a kinek az érdeke alapon:). Az amcsi zsidrákok meg az orosz zsidrákok némi kollaboráns európai tesóval(merkel orbán kurz stb) qrva egyszerű módszerekkel megvezetik a gojokat. Utáljátok a muszlimokat a muszlimok is utálnak titeket...meg kellene neki a jó magyar főd is(holott azt már leosztotta a zsidó csányi és cimborái)...eközben azt az apró kis tényt hanyagolják hogy a világ jelenlegi protekcionista(nem libsi:))gazdasági és politikai modellje csődből csődbe viszi a világot...a protekcionizmus jó kis zsidrák találmány. Egy szűk érdekkör hogyan elitesíti a gazdaságot és milyen maffia módszerekkel védi a kis közösségük hatalmát. Súlyos tévedés amikor is a konzervativ modellt azonosítják a kirekesztő,mindenféle egyéniséget eltipró(antiliberális:)) alapvetően cionista nacionalizmussal. orbán masszívan zsidó rokonsággal bír és nyilvánvalóan dörgölődzik a zsidókhoz miközben eljátsza soros tanító mesterével a haragszom rád játékot...a magyarság nagy tapsvihara közepette...akik azt hiszik hogy ettől aztán emberünk (ez az orbán)valami kurva nagy magyar gyerök. Holott semmi mást nem csinál minthogy egyszerű uszítással lenyugtatózza a magyar gojokat,miközben bezsebeli az országot kilóra(amolyan szpáhi rendszer szerint,ha már a témánál vagyunk)...és mindezt az ejus cimborák hathatós örömére és támogatása mellett(az öröm a szar forintnak az ocsó munkaerőnek és a multiknak visszacsorgatott zs-nek szól:)).

pragmatika2 2018.07.30. 10:49:01

@chrisred:

"a magyar kormánynak sikerült a saját állami és nemzetközi feladatait másokra lőcsölnie"

Éppen, hogy nem. Külső Schengeni országként kötelességünk a határt, és annak forgalmát törvényes keretek között biztosítani, amibe nem fér bele az, hogy illegális bevándorlók random bárhol és bármikor beléphessenek névtelenül, azonosítatlanul.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 10:52:17

@röf: tehát csempészett, és nem regisztrált, hogy te miféle mesét tudsz kitalálni a rohadt, szemét geci bűnöző védelmében, az nem érdekes.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 10:52:53

@John Nethem: Funkcionálisan ANALFABÉTA vagy ???

Nyilván ezért sikerül csak a jelzőosztogatás meg a minősítgetés.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 10:54:35

@John Nethem: "Ahhoz képest már akkor is az egész világ tudott róla.....

Kezdjük ott, hogy olvasd el a CSEMPÉSZ szó jelentését...."

a csempész szó jelentésének nem mond ellent, hogy tiudnak róla, te elmebeteg fasz!

ahogy a muszlimoknak behódolni sem jelent áttérést.

te egy olyan hülye fasz vagy, aki a szavak jelentését sem tudod, egy elmebetag idióta vagy, ezért vagy náci.

chrisred 2018.07.30. 10:55:25

@Voznyák Pista: Tehát az a cél, hogy a határon átlépni szándékozókat azonosítsák, és nem az, hogy másfelé tereljék.

röf 2018.07.30. 10:56:11

@Homo fideszbirkusz:
"orbán mahinációjának a híre persze eljutott Ausztriáig, Németországig is, akik EMBERIESSÉGI segítségre szánták el magukat, a hatályos törvényeiket is megszegve, miszerint átveszik a tömeget."
Látom megetted Merkel Mama kétségbeesett magyarázkodását, és úgy adod elő, mintha a te találmányod lenne.
Merkel és Faymann óriási öngólt lőtt, ez utóbbit már el is hajtották, mint a nemvárt magzatot.
Ne kacagtass már, hogy emberiességi szempontból átveszi Merkel a több kamionnyi retket, aztán szelfipartin látja vendégül őket.
Aztán tessen mondani, a tőlünk átvett emberbaráti szállítmányon felül miért engedett be még pár százezret? Az is emberbaráti volt?
No neee....
Politikai hasznot akart lőni magának az endékás atomtudós, csak elszámította magát, most meg vakaródzik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 10:57:47

@röf: a csuti geci teleplakátolta külföldet, hogy migránsokat hívjon Magyaroszágra, Rogánékon keresztül teszi zsebre a pénzt értük. egy utolsó, senkiházi embercsempész fasz a csuti geci.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.30. 11:05:12

@röf: édes barátom, szerinted az a Ausztriában-Németországban-Svédországban... összegyűlt milliónyi menekült és migráns repülve jutott át az ország felett?

röf 2018.07.30. 11:07:13

@math0:
Olyan vagy, mint a világtalan haverod.
Az egyik retek fizet hogy bejöjjön, a másik retek meg segílykít kap a te adódból.
Neked egál.....

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.30. 11:14:03

@midnightcoder2: ill. @Voznyák Pista: ha arra akartok utalni, hogy a románoknak megvan a maguk téves történelmi önképe, ami még a miénknél is több költészetet tartalmaz, akkor teljesen egyetértünk. Ettől függetlenül a románok sem a semmiből jöttek és régóta együtt élünk Európa ezen fertályán. Pontosabban őseink együtt éltek. S mivel sokónk őse román a magyarok közt is és fordítva is, ezért nem tartom célszerűnek a ki volt itt előbb versenyt, mert ez ugyanúgy az ostobaságok közé tartozik és a teljesen felesleges történelmietlen történészkedések közé tartozik. Semmi sem következik miattuk. Erdély nagyon régóta román többségű. Ahogy Magyarország is mindig multikulturális volt. Mint a legtöbb királyság.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 11:20:24

@Voznyák Pista: "a migrik akkor kezdtek el horvátország szlovénia útvonalban gondolkozni. És nem a magyar szántásokat rekultiválták úgymond."

erre kidobni sok milliárdot éktelen baromság volt. csak Orbánnak érte meg, mert ez is kifizetési hely volt a barátoknak

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 11:22:47

@Voznyák Pista: "Külső Schengeni országként kötelességünk a határt, és annak forgalmát törvényes keretek között biztosítani, amibe nem fér bele az, hogy ..."

Orbán tízezrével vonatoztassa a regisztrálatlan menekülteket Ausztriába.

mégis ezt csinálta az embercsempész, senkiházi geci, maffiózó.

midnightcoder2 2018.07.30. 11:23:10

@Antlfinger Edvárd: Én egy pillanatig sem a múltról beszéltem, hanem a jövőről.
A forgatókönyv anno a következő volt:

1. Jöttek a törökök, kiirtották a helyi magyar lakosságot. Ego, létrejött egy rakás üres terület.
2. Jöttek a románok Moldvából és elfoglalták az üres területeket
3. Ettől a terület etnikai térképe szépen megváltozott, többen lettek a románok, és Trianonban szépen el is csatolták. Azt kell mondjam, akkor már többé-kevésbé jogosan.

Nem ismerős ?
1. Ma van egy Európa ahol rohamosan öregszik, fogy a népesség.
2. A szomszédban van egy Afrika ami 2050-ig meg fogja duplázni a létszámot, de már most is vanna 1.3 milliárdan, és rohadtul nem férnek el odahaza, jönnek is át évente milliószámra.

Ráadásul, míg a románok és a magyarok közt nincs olyan óriási kulturális szakadék, az európaiak és a migrik között bizony van.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 11:24:29

@röf: "Az egyik retek fizet hogy bejöjjön, a másik retek meg segílykít kap a te adódból."

nekem az, hogy dolgozni jövő menekültet befogadunk, jobb, mint az, hogy Orbánék ellopják a bűnöző retektől kapott pénzt, aki itt fog bűnözni. de te, hülye náci, te ehhez tapsolsz.

midnightcoder2 2018.07.30. 11:25:33

@math0: Azért, hogy a migrik ide érkezhessenek regisztrálatlanul, első körben át kellett jönniük a jó görögökön. És valahogy ott sem siettek regisztrálni magukat, ahogy itt sem. És pont a hazai vörösnácik sírtak a legjobban, hogy Orbán rendezni akarta a helyzetet, és kerítést épített az illegális migráció megakadályozására.

MACISAJT 2018.07.30. 11:25:43

@maxval balcán bircaman: "román állam meg 1330 óta van. "

Valójában : nem.

Ugyanis a mai Románia három részből jött létre. Az első kettő , az Oláhországnak ismert Walachia 1859-ben egyesült a Moldovaként ismert résszel.
És ehhez jött 1921-ben Trianon után Erdély.

Az első részt érdekességképpen Ungro-Vlahia (Zemli Ungrovlahiskoi szláv nyelven németben germană Walachei, angolban Wallachia , a lakosait pedig „vlahoknak”, oláhoknak nevezték. Ezt az elnevezést ma már börtönbüntetéssel fenyegetik.

Származásuk azonos a Balkán-félszigetek élő egyéb nomád hegyipásztorokéval( pl. albánok), onnan szivárogtak fel északabbra.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.07.30. 11:25:54

hagyjuik már ez a faszságot...nem hódolt be???
ja hogy INKÁBB üzletelt velük. ld Franciao. Rákóczi idejében, vagy a velenceiek akik áthordták a török segeret a boszporuszon (ez egy magyar király életébe került Várnában.)
fogalmatok sincs a történelemről és kurvaszánalmas ez a pattogás...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.07.30. 11:27:39

@Antlfinger Edvárd: Ahogy Magyarország is mindig multikulturális volt. Mint a legtöbb királyság."
háhógyne...MINIMUM multikulti...
Edvárd baszod ezt te el is hiszed?
jujj

Szaktanár 2018.07.30. 11:32:16

@Antlfinger Edvárd: szívesen. javaslom egyébként mindenkinek, akinek van szabad fél órája rá, nagyon informatív, elfogulatlan képet mutat be a magyarok és a románok viszonyáról.

midnightcoder2 2018.07.30. 11:33:33

@math0: És miből gondolod, hogy Pl. az afrikai migráns, aki odahaza max. kecskéket legeltetett a németeknél majd dolgozni fog ? Minél fejlettebb a gazdaság, annál kevesebb képzetlen munkaerő kell. Már nálunk sem az van, mint 30 éve hogy ha le akartak tenni egy kábelt a föld alá, akkor jött 10 jómunkásember ásóval és taligával és nekiállnak ásni, hanem jön Józsi bácsi az árokásógéppel, meg Jani bácsi a bobcattel, meg vagy 2-3 ember aki kihúzza a kábelt. És kb. tizedannyi idő alatt végeznek mint a 10 jómunkásember. De ehhez Józsi bácsi meg Jani bácsi nehézgépkezelő, ami pici különbség a kecskepásztorhoz képest.
Az igazán nagy volumenű fizikai melót meg nem fogod tudni a németekhez vinni ázsiából, mert a német minimálbérből Vietnamban eldolgozik egy egész falu, és a nap végén személyesen köszönik meg, hogy nem lőtted le őket. Arról már nem beszélve, hogy egy idő után Kunta-Kinte sem lesz boldog, hogy míg ő a szart lapátolja minimálbérért, addig a német a hasát vakargatja ennek többszöröséért. Ez pedig bizony nem a társadalmi béke melegágya. Különösen, ha Kunta-Kinte azt látja, hogy rendre az igazhívők szívják meg. És hamar el fogja felejteni, hogy ott ő tulajdonképpen vendég. Sokan már most elfelejtik.

chrisred 2018.07.30. 11:36:09

@Antlfinger Edvárd: De itt nem népekről, hanem államiságról volt szó. Ha a modern államiságból indulunk ki, csak új államok létezhetnek, talán Izland a legrégebbi, ha az állami szervek jogfolytonosságából indulunk ki. De ettől függetlenül magyar állam létezett korábban is, román meg nem.

n3spr3ss0 2018.07.30. 11:38:12

Jó páran itt átírják, értelmezik a történelmet, hogy megfeleljen a fideszes ízlésnek.De a tények makacsok.

chrisred 2018.07.30. 11:39:43

@midnightcoder2: Már miért ne férnének el odahaza? És Európa egyáltalán nem lakatlanná váló terület, hanem a világ egyik legsűrűbben lakott része, és ez még jó sokáig így marad.

pragmatika2 2018.07.30. 11:40:38

@Antlfinger Edvárd:

"Ettől függetlenül a románok sem a semmiből jöttek és régóta együtt élünk Európa ezen fertályán."

"Semmi sem következik miattuk."

Van azonban egy óriási különbség aközött ahogy a románok viszonyulnak ezekhez a történelemhamisításokhoz, meg aközött ahogy mi kezeljük ezt a kérdést.

Nekünk, is meg vannak a hamisított forgatókönyveink, (Sumér rokonság, Nibiruról jöttünk, stb.) azonban ezek nem szerepelnek hivatalos tananyagként, a történelemkönyvekben.
Míg a románoknál a Dáko-Román kontinuitás elméletet tanítják. Így, a Román ultra focidrukker faszkalap, meg van győződve róla, hogy a székelyeket egyszerűen csak el kéne tüntetni, mint jöttmenteket, akik csak bitorolják, az ősi román földet. Bozgor-oznak folyamatosan.
És mindezt hivatalosan, intézményesítve tömik a fejükbe, mint anno a Hitleri németországban az übermens faszságokat.
Szóval az az erősen vitatható megjegyzésed helytelen, miszerint :"Semmi sem következik miattuk."
Erdély etnikai összetételének változása egy folyamat eredménye volt.
Igen, sokáig együttéltünk a Románokkal, akik mint migrik települtek be erdélybe.

Tangooo 2018.07.30. 11:44:34

@maxval balcán bircaman: "Mo. van 1000 óta, román állam meg 1330 óta van."
Rosszul tudod: már i.e. létezett Románia és miniszterelnökét Julius Cézárnak hívták. Nem?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 11:45:23

@MACISAJT:

Ez tök mindegy. Attól, hogy egy nép megváltoztatja saját nevét, még nem jelenti, hogy új nép lenne.

Vlach = román.

A románok ősi nép, önálló identitásuk a VI. századtól dokumentált. Így nevezték azon macedóniai népességet, mely áttért a latin nyelvre valószínűleg eredeti illír vagy szláv nyelvükről. Később elvándoroltak a Dunától északra, s első saját államalakatuk a XIII. században keletkezett.

chrisred 2018.07.30. 11:49:35

@maxval balcán bircaman: A világ összes népe ősi nép, ha nem vesszük figyelembe, hogy közben hazát,nyelvet, életmódot és identitást változtatott.

chrisred 2018.07.30. 11:51:48

@maxval balcán bircaman: A nacionalizmus korszaka előtt Európában csak multikulturális társadalmak léteztek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 11:52:12

@Antlfinger Edvárd:

Alapvetően kevered az identitást a genetikával.

A román nép korábban van Közép-Európában, mint a magyar, ez tény. Viszont a románok a mai településhelyükre később kerültek, mint a magyarok. Kb. 350 év az eltérés.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 11:55:14

@Tangooo:

Volt egy román kollégám, aki egyszer teljes komolysággal előadta nekem, hogy a latin nyelv a románból származik. Egy fantasztikus történetet adott elő, hogy az etruszkok elmentek a mai Moldovába, s onnan vették át a nyelvet, ami aztán lassan elterjedt Itáliában volt. Az is benne volt a sztoriban, hogy a trójaiak Moldovából keveredtek Trójába, szóval az Aeneis is igazolja, hogy a latinok románok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 11:57:03

@chrisred:

Ez nem igaz. A nemzeti didentitások nem egyszerre lettek. Sok megszűnt, s újak is lettek.

Ma pl. nincsenek kunok, de vannak macedónok. Macedónok alig 50-60 éve léteznek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 11:58:38

@chrisred:

Ez nem igaz. Ha így lett volna, nem lettek volna soha nemzetállamok.

Mindig az volt a jellemző, hogy egy-egy nép együtt él, elkülönölve más népektől. Ha nem így lett volna, keveredtek volna anépek, nem is maradtak volna fenn.

MACISAJT 2018.07.30. 12:03:14

@maxval balcán bircaman: "Ez tök mindegy. Attól, hogy egy nép megváltoztatja saját nevét, még nem jelenti, hogy új nép lenne.
Vlach = román. "

Hajjaj, Ceausescu udvari történészei( aki nem mellesleg két zsidó volt, apa és fia, Constantin és Hadrian Daicoviciu) most hangos cuppanással megpuszilnának téged, beérett évtizedes munkájuk..:P

A wlach az bizony oláh, egy balkáni fajta amiből ma is bőven ma arrafelé.
Walahia az valójába Transalpinia volt, egy Kárpátokon túli átjáróház.

Ami pedig a híres/hírhedt dákó-római elméletet illeti.
Az elképzelés csak azután vált a román történeti gondolkodás részévé, hogy a 18. századi Erdélyben kialakult egy görögkatolikus román klerikusi rétegpolitikai osztály nélküli – egy nemzeti értelmiségi réteg, mely identitását és politikai törekvéseit a középkori Magyar Királyságnál jóval régebbi múltra alapozta.
Kitalálták hát hogy a megmaradt dákok meg a 271-ben Daciaból amúgy Aurelius császár alatt kitakarodó rómaiak egymással addig szaporodtak vagy ezer évig a légüres térben, míg 1300 körül hipp-hopp egyszer csak megjelentek új nemzetként, mint románok.
A valóságban ez még elméleti szinten is csak a 18 században jelent meg, ennyi erővel magyar nacionalisták is kimutathatták volna római örökségüket, végtére volt itt Pannonia is..
Az egész dákó-római elmélet nem egyéb mint egy tudatos kamu, amivel Erdély elrablását próbálták és próbálják folyamatosan igazolni, a korai területfoglalást és a kontinuitást hangoztatva.
A valóságban a magyarok bejövetelekor Erdélyben sehol nem voltak, nemhogy "románok", de mások sem nagyon, néhány szláv knyézet leszámítva.

chrisred 2018.07.30. 12:05:21

@maxval balcán bircaman: Nemzetállamok a nacionalizmus korszakának a termékei. Korábban egymás mellett éltek a népek Európában, hol keveredtek, hol nem, valamelyik fennmaradt, valamelyik nem.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.30. 12:05:25

@maxval balcán bircaman: a modern Magyarország jó, ha 1918-ban ha létrejön. Romániának ugyanúgy vannak előzményei. Édesmindegy, hogy ezeket mi komolyan vesszük vagy tanultuk-e az iskolában. Vlad Tepes, ezen néven a III. pl. egy tipikus középkori figura, akivel kapcsolatban az ellentmondásosságon túl azért egy mindenképpen hard fact: élt és uralkodott. Családját pedig éppen a Hunyadiak tették meg helytartónak, amikor kiterjesztették hatalmukat "Wallachiára" — vagyis Romániára. Felesége is magyar: Szilágyi Jusztina és ő maga is a szász Segesváron született. Később pedig a filmművészetben csinált karriert, mint az köztudott. Keverve Erdélyt és Havasalföldet — érthető módon. Akkor valóban nem volt ott se éles a határ. Együtt harcoltunk vele a török ellen, aztán Erdélyben keresett menedéket, de Mátyás bebörtönözteti.

röf 2018.07.30. 12:07:26

@math0:
Te őstulok, nálad ki a dolgozni jövő menekült?
Nézd már meg azt a csürhét, amit kihorgásznak Afrika partjától ötven méterre, és átfuvarozzák Szicíliába...
A menekültek. Jönnek. Dolgozni. Jah.... nálad lehet...

chrisred 2018.07.30. 12:11:56

@MACISAJT: Ilyen célzott eredetkutatást az művel, akinek érdekében áll. A magyar nemesség a rendi előjogait a honfoglalásra vezette vissza, tehát nekik nem állt érdekükben a családfájukat a római korig visszavezetni. Mátyás akkor állt elő a római patríciusokig visszavezetett családfájával, amikor a német-római császári címre pályázott.

chrisred 2018.07.30. 12:12:47

@maxval balcán bircaman: Vagy aki úgy keveredett, hogy más népeket magába olvasztott.

MACISAJT 2018.07.30. 12:14:08

@maxval balcán bircaman: "Mo. Mohács után lett multikulturális. Az eredmény: Trianon. "

Ez sem egészen pontos.Sőt. Ugyanis az tény hogy Mohács után is felborultak az etnikai arányok .
De valójában a Trianonban végződő folyamatot visszafordithatatlanná az 1867-es kiegyezés, a zsidók beözönlése emancipációval, valamint a cigányok Habsburgok általi tudatos betelepítése Magyarország területére tette, amire aztán rákerült osztrák és német nyomásra Magyarország belekényszerítése az első világháborúba, egy olyan vesztes háborúba amiből még nyertesként sem kaptunk volna semmit, vesztesként meg elvesztettük kétharmadát a területünknek, egyharmadát meg a lakosságunknak.

Néha (ahogyan Csurka " Dolgozatát " is) érdemes újraolvasgatni Kossuth " Kasszandráját" is.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.30. 12:15:47

@maxval balcán bircaman: jaj ezt a genetika/identitás dolgot hagyjuk lécci. Én biztos nem beszéltem róla és te keverted ide. De nincs most erre időm munka közben. Köszönöm az észrevételeket. De ne rajtam keresztül próbáljon senki a saját különbejáratú világértelmezésével legyőzni fiktív ellenségeket egy virtuális kulturkampfban. Én a hülye történelmi párhuzamok ELLEN írtam. Nem érdekes, hogy mi volt. De ha már bezsélünk róla, akkor beszéljünk a tényekről.

MACISAJT 2018.07.30. 12:17:59

@MACISAJT: "rdemes újraolvasgatni Kossuth " Kasszandráját" is. "

mek.niif.hu/04800/04882/html/szabadku0183.html

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.30. 12:18:26

@chrisred: minél korábban létezett micsoda? Mindig van előzmény. Szerintem ne boncolgassuk és keressünk fölösleges előképeket és párhuzamokat. Semmit sem fejthetünk meg belőlük a jelenben.

chrisred 2018.07.30. 12:20:58

@chrisred: Vagy összeolvadtak, mint az angolok a szászokkal, és létrejött egy új nép.

MACISAJT 2018.07.30. 12:22:02

@chrisred: " Ilyen célzott eredetkutatást az művel, akinek érdekében áll"

Mondjuk ki:minden épkézláb nemzetnek érdekében áll és művelték/művelik is rendesen.
Nem bírom ki röhögés nélkül, mikor a Hitlerrel kb. egálban levő tömeggyilkost, Napoleont fényezik a franciák. Mert az az ő dicsőségük, akár a francia forradalom, azt nem adják.
Vagy mikor látom a Ferenc Jóska kultuszt Ausztriában.

Ehhez képest Magyarország 40 év után 1986-ban mert kiadni egy félős Erdély történelmét, Köpeczi elvtárstól...

chrisred 2018.07.30. 12:26:01

@Antlfinger Edvárd: Az általad használt "modern államiság" időszakánál korábban. Jeleztem, hogy részemről ez nem egy elfogadott koncepció. Nekem csak annyit jelent, hogy a tézis használója, velem ellentétben, nem fogadja el a magyar államiság István óta tartó jogfolytonosságát.

wolves84lb 2018.07.30. 12:28:16

@maxval balcán bircaman: a nagy túrót. Eleve multikulti volt már a honfoglaló társaság is, de legkésőbb a tatárjárás után az lett, miután az ország 2/3a odaveszett.

citrix 2018.07.30. 12:32:09

A 2/3-os Nagyvezír példaképe per pillanat Erdogan (muszlim török diktátor) és Putyin (szovjet KGB ezredes). Erre varrjon gombot a keresztény, antikommunista magyarság.

chrisred 2018.07.30. 12:33:03

@MACISAJT: Erősen liberális, de tagadhatatlanul jogos felvetés, hogy miért lenne az államilag megtervezett tömeggyilkosságnál felmentő körülmény, hogy az áldozatokat előtte egyenruhába öltöztették. :)

petyace 2018.07.30. 12:34:38

@maxval balcán bircaman: Magyar Királyság volt 1000 óta, Magyarország meg 1918 óta. És Magyarországnak sajnos sohasem volt része Erdély...

pragmatika2 2018.07.30. 12:50:09

@petyace:
"És Magyarországnak sajnos sohasem volt része Erdély..."

De, igen, része volt. Az, hogy ott helyben milyen közigazgatási rendszer volt, (Vajdák kormányozták) az egy kérdés, de ez nem jelentette azt, hogy nemzetközi jogi értelemben nem Magyarországhoz tartozott.
A 15. századtól lehet önálló és független területként említeni.

morph on deer 2018.07.30. 12:53:38

@maxval balcán bircaman:
“Aki nme keveredett, az megmaradt.”

Meg aki keveredett az is, legfeljebb nem úgy hívták.
Például Serbe fia Vajk, netán Ioan de Hunedoara, avagy Szibinyáni Jank, de akár Hunyadi János is lehetett ugyanaz a személy, aki minimum három, de akár négy különféle összetevőből létrejött “magyar” eredmény, - és ez zavar valakit a jelenlevők közül?

Csak a kiváncsiság kedvéért, mert számomra semmiféle jelentősége nincs a származásának, elég az, amit tett.

Na ja, de én liberális vagyok, a tusványosi észlény szerint épp kihalófélben...

morph on deer 2018.07.30. 12:57:08

@Voznyák Pista:
A monarchia része volt, erre utal ‘petyace’

tizbe 2018.07.30. 12:58:07

A középkor 1492-ig tartott, Buda elfoglalása pedig 1541-ben volt......legalább ennyit.

czerka 2018.07.30. 13:02:23

Székelyföld nem Erdély legszegényebb régiója, hanem egy viszonylag fejlett térség. Nem tudom honnan szerzi a posztoló azt, hogy Székelyföld elmaradott lenne. Valójában Románián belül se áll rosszul.

Az, hogy Fráter György tárgyalt a keleti és nyugati hatalmakkal is, majd a nyugatiak gyilkolták meg, az is sokat elárul arról, hogy valójában egyik oldalban se szabad megbízni.
Magyarország is kis ország, nem engedheti meg magának, hogy ne hintapolitikát folytasson.

chrisred 2018.07.30. 13:03:10

@morph on deer: Az előbb népekről, etnikumokról volt szó, Hunyadi pedig köznemesi származású volt, ezáltal a nemesi rend tagjaként a magyar politikai nemzet része, és ez független az etnikai hovatartozástól.

élveteg 2018.07.30. 13:12:56

"Nem bírom ki röhögés nélkül, mikor a Hitlerrel kb. egálban levő tömeggyilkost, Napoleont fényezik a franciák."

Ha németek nyernek akkor Hitler lenne fényezve

chrisred 2018.07.30. 13:18:25

@czerka: Fráter György lépéseiből csak az derül ki, hogyan akartá saját politikai karrierjét építeni. A hintapolitikának pedig az a végeredménye, hogy a fontos politikai tényezők szemében megbízhatatlannak minősülünk.

czerka 2018.07.30. 13:20:24

@math0: az eredmény a lényeg, Magyarordzágon nincsenek tömegével illegális migrik. Oda kerültek, ahova tartottak. Németországba.
Azért az osztrákok is elkezdtek kapukat építeni. Kis oldalsó elemekkel. Magyarul kerítést.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 13:25:01

@midnightcoder2: "első körben át kellett jönniük a jó görögökön."

nem feltétlenül. és az ilyen spekuláció nem menti fel Orbánt a kötelessége teljesítésében. attól, hogy a szomszéd lop, attól még Orbán simán egy utolsó bűnöző.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 13:25:45

@midnightcoder2: a kerítés nem a regisztrál senkit, te faszfej!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 13:26:48

@MACISAJT:

Mégis, nem a zsidók és a cigányiok miatt lett Trianon, hanme a horvátok, a szerbek, a románok, a szlovákok, a ruszinok miatt. S ezek közül a szerb és a román népesség betelepítés eredménye lett.

chrisred 2018.07.30. 13:27:00

@élveteg: Végeredményben Napóleon se nyert.

chrisred 2018.07.30. 13:28:40

@élveteg: Napóleon idejében se nyertek a franciák a végén.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 13:28:41

@midnightcoder2: ezt már megbeszéltük. te idióta, faszfej, ingyenélő barom, és az össze idióta, faszfej, ingyenélő náci barom, ti ne akarjatok másokat leidfiótázni, nálatok hülyébbek nincsenek a földön, X-szer igazoltam már, folyton jössz ugyanazzal a cáfolt baromságoddal.

A menekültek tanultabbak a Fidesz szavazóknál.

ertelemblog.wordpress.com/2017/09/04/a-menekult-kerdesrol/

A menekültek dolgoznak.

A Fideszesek meg EU segélyen élő ingyenélő faszok.

Elég volt belőletek, ti hülye, ingyenélő kecskebaszó barmok!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 13:29:12

@midnightcoder2: ezt már megbeszéltük. te idióta, faszfej, ingyenélő barom, és az össze idióta, faszfej, ingyenélő náci barom, ti ne akarjatok másokat leidfiótázni, nálatok hülyébbek nincsenek a földön, X-szer igazoltam már, folyton jössz ugyanazzal a cáfolt baromságoddal.

A menekültek tanultabbak a Fidesz szavazóknál.

ertelemblog.wordpress.com/2017/09/04/a-menekult-kerdesrol/

A menekültek dolgoznak.

A Fideszesek meg EU segélyen élő ingyenélő faszok.

Elég volt belőletek, ti hülye, ingyenélő kecskebaszó barmok!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 13:29:38

@wolves84lb:

A honfoglalók nem-magyar elemei gyorsan magyarokká lettek, s helyben talált lakosság zöme is. Csak északon és északeleten maradt meg az őshonos lakosság (a mai szlovákok és ruszinok elődei). Azaz az ország legnagyobb része homogén magyar volt a X. közepén.

A tatárok nem sokat változtattak ezen.

A nagy változást a török hódítás hozta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 13:32:08

@midnightcoder2:

"Minél fejlettebb a gazdaság, annál kevesebb képzetlen munkaerő kell. Már nálunk sem az van"

Magyarországon és Németországon is munkaerőhiány van.

" Az igazán nagy volumenű fizikai melót meg nem fogod tudni a németekhez vinni ázsiából, mert a német minimálbérből Vietnamban eldolgozik egy egész falu, és a nap végén személyesen köszönik meg, hogy nem lőtted le őket. "

remélem, a jó édes kurva anyádat vietnámi munkás látja el vietnámban, meg a boltban is vietnámi pénztárosnál fizetsz vietnámban, és az utcátokat is vietnámi munkás sepri vietnámban.

te elmegyogyós szinten hülye vagy. ezért vagy náci. bazdmeg, folyik ki az agyad a szádból, te idióta!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 13:32:24

@petyace:

"Magyarországnak sajnos sohasem volt része Erdély."

De, 1000-1571 között, majd 1848-1849-ben, majd 1867-1920 között. Részben 1940-1947 között is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 13:35:07

@maxval balcán bircaman: "A román nép korábban van Közép-Európában, mint a magyar, ez tény. Viszont a románok a mai településhelyükre később kerültek, mint a magyarok. Kb. 350 év az eltérés. "

a magyarok nagy része 0-200 éve jött telepesek leszármazottja.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 13:35:19

@morph on deer:

S ez miért gond. Az erősebb népek asszimilálnak másokat. Ez a történelem egyik törvénye.

jandera 2018.07.30. 13:39:26

@maxval balcán bircaman: Vigyázz birca, soha sem az erősebb győz, hanem a kegyetlenebb!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 13:41:34

@math0:

Ökörség.

A magyarok legnagyobb része a honfoglaláskor helyben talált és elmagyarosodott szláv, avar, bolgár lakosság utódai.

Nyilván vannak későbbi bevéndoroltak is, kunok, jászok, stb.

A Mohács utáni migránsok zöme viszont nem lett már magyar.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 13:42:32

@jandera:

Mindig az erősebb győz a történelemben. Semmi más nem számít.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 13:51:34

@midnightcoder2: ezt már megbeszéltük. te idióta, faszfej, ingyenélő barom, és az össze idióta, faszfej, ingyenélő náci barom, ti ne akarjatok másokat leidfiótázni, nálatok hülyébbek nincsenek a földön, X-szer igazoltam már, folyton jössz ugyanazzal a cáfolt baromságoddal.

A menekültek tanultabbak a Fidesz szavazóknál.

petyace 2018.07.30. 13:53:58

@Voznyák Pista: sajnos vmiért nem vetted figyelembe a hsz-om első felét, amiben elmondom, h a Magyar Királyság része volt, DE sosem volt része Magyarországnak, mivel az egy XX. sz-i állam.
Sokan egy kalap alá veszik a kettőt (tudatlanságból, vagy csak az egyszerűség kedvéért), de a mostani kontextusban van jelentősége.

Void Bunkoid 2018.07.30. 13:55:07

@röf: a kelet-magyarországi sehol-nincs-munka területekre előbb munkahelyeket kellene teremteni, nem munkavállalókat.

A pesti meg dunántúli tetőácsnak meg az erdélyi tetőács kurvára ugyanaz az írástudatlan (vagy nem írástudatlan) szomálival: külföldi, ide akar jönni és el akarja venni a munkámat.

chrisred 2018.07.30. 13:58:15

@maxval balcán bircaman: "A Mohács utáni migránsok zöme viszont nem lett már magyar."

Aha. Buda-Pest-Óbudán ezelőtt kétszáz évvel alig élt magyar, biztosan most is ez a helyzet. A Petrovics családból származó költő is szlávnak vallotta önmagát.

Homo fideszbirkusz 2018.07.30. 14:00:47

@röf: "nálad ki a dolgozni jövő menekült?"

na mi van értelmi fogyatékos fidióta troll, akkor a felcsúti hordószónokad megint hazudott, amikor azzal plakátolta össze az országot, hogy a migránsok azért jönnek hogy elvegyék a magyar emberek munkáját??

Meséld már el te Homo fideszbirkusz, hogy MIKOR HAZUDIK ORBÁN, amikor azt mondja hogy a migráns nem dolgozik vagy amikor azt, hogy azért jön hogy elvegye a munkahelyet??!!

moonlight777 2018.07.30. 14:02:43

Ez a hülye posztoló még értelmezni sem tud... európa mostanában és ezután hódol be az iszlámnak (orbán erről beszélt)... és ezért az elmebeteg eu vezeők mindent meg is tesznek...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 14:07:19

@chrisred:

Budapest német város volt, kevés zsidó, szerb, görög lakossággal. Ez csak a XIX. sz. közepén kezdett változni.

A XV. sz. végén a budai alkotmány kimondta: csak német nemzetiségű lehet tagja a képviselőtestületnek.

Homo fideszbirkusz 2018.07.30. 14:10:45

@czerka: "Azért az osztrákok is elkezdtek kapukat építeni. Kis oldalsó elemekkel. Magyarul kerítést."

Igen okostóni, a 170 kilométeren megépített 10 méter magas, szögesdrót kerítés is pont ugyanolyan kerítés mint a 6 km hosszú 2 méter magas deszkakerítés.

Azt már fel se tételezem, hogy annyira informált lennél hogy tudnád, hogy a felcsúti migránsrettegő erődítmény kerítése a teljes feltartóztatásra szolgál, míg az osztrák kerti kerítés meg a regisztrációs ponthoz való terelésre.

De nem csak ennyi kultúra különbség van orbán birkatábora és az osztrákok polgárok között.

petyace 2018.07.30. 14:14:08

@maxval balcán bircaman: persze, mert a kunok, jászok, böszörmények, német, francia, Itália területekről stb. betelepültek mind magyarok voltak, ugye?

Homo fideszbirkusz 2018.07.30. 14:18:40

@moonlight777: " európa mostanában és ezután hódol be az iszlámnak (orbán erről beszélt) "

Akkor "európa" mostanában azt csinálja, amit orbán akar Magyarországon: hívja is be milliószámra a migriket, meg még a Koránt is kötelezővé fogja tenni a NER-ben!

Orbán Viktor: Aki bezárkózik, vesztes lesz

Budapesten rendezik az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlését. Az eseményen az arab bankárokat Orbán Viktor köszöntötte, és figyelmükbe ajánlotta Magyarországot.

A miniszeterelnök néhány fontosabb állítása:
Magyarország nyitott és barátságos ország, ahol barátságos emberek laknak. Nálunk örülnek a befektetőknek az emberek. Nem mindenhol mondható el, hogy ilyen nyitott és üdvözlő a szemlélet.

Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa.
Itt hiányoznak azok a gettók, telepek, külvárosi részek, ahová az ember nem teheti be a lábát, az egész város biztonságos.

Magyarország biztonságos jogi értelmben is.

Magyarországon él a tisztelet kultúrája. Ez nem mondható el Európáról. A világnak ezen a sarkán nem tisztelik a jóistent, a családokat és a nemzetet, tőlünk nyugatra mindenki progresszív. De mi nem osztjuk ezt a vélekedést.

Minőségi életet csak ott lehet élni, ahol a tisztelet hangján beszélnek. Itt mindenki RENDKÍVÜL NAGYAR ÉRTÉKELI AZ ISZLÁMOT. Úgy tekintük az ISZLÁMRA, mint egy NAGY ÉPÍTMÉNYRE.
NEM TEKINTÜNK FENYEGETÉSKÉNT AZ ISZLÁM VILÁGBÓL ÉRKEZÖKRE.

Orbán a pápát idézte: "ÚJRA KELLENE OLVASNI A KORÁNT" Ha jobban figyelt volna az emberiség a Korán tanításaira, akkor nem tartana itt a világ.

Mi senkit nem oktatunk ki majd demokráciából, vagy ember jogokból.

Magyarország egy felemelkedő ország. HA FÉL ÉV MÚLVA JÖNNEK, MÉG JOBBKOR JÖNNEK.

A politikusok nem ismerik a jövőt, de ezt nem vallják be. Olyan változások vannak, amelyek hatásait lehetetlen felmérni. Hogy kik lesznek a sikeresek és vesztesek, azt senki nem tudja megmondani. Egy dolgot tudunk: aki bezárkózik A KERÍTÉS MÖGÉ, az vesztes lesz.

VT Man 2018.07.30. 14:19:04

@Homo fideszbirkusz:
"Igen okostóni, a 170 kilométeren megépített 10 méter magas, szögesdrót kerítés is pont ugyanolyan kerítés mint a 6 km hosszú 2 méter magas deszkakerítés. "

Tehat az osztrak kerites nem kerites, mert:
- rovidebb, mint egy masik kerites (a magyar)
- csak 2 meter magas (es nem 10)
- ugyan az is azert van, hogy ne menjenek at a keritesen, de ez nem baj, mert nem az a celja, hogy ne menjenek at rajta, hanem az, hogy tajekoztato tablakent szolgalva mutassa az utat a regisztracios ponthoz

Ami kimaradt:
- Maximum 80 kervenyt lehet beadni naponta
- A keritest 48 oran belul ki kell tudni terjeszteni 25 kilometeres hosszra

Lasd:
"However, preparations will be put in place to enable the construction within 48 hours notice of a fence along a 25-km stretch of the border, if needed."

"In February 2016 Austrian Interior Minister Johanna Mikl-Leitner announced that Austria will
allow a maximum amount of 80 asylum applications in one day and a maximum of 3,200 asylum seekers who are allowed to cross the Austrian border if they apply in another country for asylum. If one of these two numbers is reached, Austria will close its borders."

(Wikipedia: en.wikipedia.org/wiki/Austrian_border_barrier )

czerka 2018.07.30. 14:21:36

@Homo fideszbirkusz: tehát az osztrákok tárt karokkal fogadják a migriket. Ja, nem ő is nyomták őket regisztráció nélkül tovább Németországba.

petyace 2018.07.30. 14:21:58

@maxval balcán bircaman: a beszélt azonos nyelv lett a nemzetállamok alapja. Meséld már el, h a poroszok például mitől voltak németek és mégis ők egyesítették Németországot. Itáliában hány nemzet volt és mégis egyesületek egy nemzetben.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 14:31:35

@petyace:

Lassan kialakult az igény az egyesülésre. Ennek alapja volt a közös nyelv és történelem. S aztán valamelyk részelem ezt meg is tette. a németeknél a poroszok, az olaszoknál a szárdok.

wolves84lb 2018.07.30. 14:56:37

@maxval balcán bircaman:
"A tatárok nem sokat változtattak ezen."

Konkrétan az ország 2/3a elnéptelenedett. Ha szerinted ez a nem sok, akkor már értem a többi agymenésed okát is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 14:58:07

@wolves84lb:

Ez egy mítosz. Ma már nem gondolják ezt a történészek.

A valóságban a hadjárat egy adott irányban ment, s nem történt annak közvetlen környezetén kívül pusztítás.

morph on deer 2018.07.30. 15:01:30

@chrisred:
“Az előbb népekről, etnikumokról volt szó, Hunyadi pedig köznemesi származású volt, ezáltal a nemesi rend tagjaként a magyar politikai nemzet része, és ez független az etnikai hovatartozástól.”

Aha!
Tehát nem attól függ, hogy ki a magyar, hogy magyar-e vagy nem, hanem attól, hogy a mindenkori hatalom kit tekint annak, ugye?
Ennek igazolásául aztán vagy bevándorlási kötvény szolgál, vagy nemesi rang...

Ugyanis H. János apja - akit szerbként ‘Serbe’ ismertek - kapta a nemesi rangot és a névadó birtokot Zsigmodtól:

"A család első ismert említése Zsigmond 1409. október 18-án kelt oklevele, amelyben Hunyadi János apjának, Serbe fia Vajknak adományozza Hunyadvárat a birtokaival együtt."

Az, hogy szerb csak azért érdekes, mert a nemesi rangot már románként - valach - kapta, már fia, a későbbi Hunyadi János életében.

Ez egy független forrás:
www.britannica.com/biography/Janos-Hunyadi

Ebből követketően nagyon úgy fest a helyzet, hogy van egy igazi “multikulti” nemzeti hősünk, akinek ez a kulturális és etnikai háttér egyáltalán nem szolgált hátrányára, sőt!

Ha innen nézed, akkor példaértékű, hogy orbán viktort korunk Hunyadi Jánosaként emlegetik hívei, nem gondolod? :))

Ménár Atya 2018.07.30. 15:22:37

"4. Szomorúbb párhuzam, de a beszéd kapcsán muszáj előhozakodni vele: jó ideig gond nélkül haladt rajtunk keresztül a migrációs hullám — köztük már tudjuk: terroristák is —, amit a magyar kormány tétlenül szemlélt évekig, aztán csak hatásvadász vágóképekhez használt híradóiban. Majd persze lett a démonizált/fetisizált drótkerítés.."

Azért itt megjegyezném, ez sem így volt, leszarták, hogy mit mondtunk, csegény migrinek joga van nem táborban lenni, nem kell regisztrálni, gonosz magyarország fogva tartja őket, nem terroristák,menekültek, csak orbán ezzel akar választást nyerni stb.......mára ez feledésbe ment, miután jött a tömeggyilkosság, és félelem a jó migrik miatt.
Aztán azt sem feszegetném miért hódoltunk be, talán mert mint most is, akkor is magunkra hagytak, legyen ez a mi bajunk, addig ők elvoltak magukkal foglalva, aztán amikor érezték, hogy baj lesz, akkor összefogtak és elzavarták a törököt.
De mindegy, egy ilyen elfogult blogtól nem is várom már el a valós tényeken alapuló gondolatokat, lényeg hogy Orbán a patás ördög.......... :)

chrisred 2018.07.30. 15:23:20

@morph on deer: A rendi társadalomban így volt, mert nem minden társadalmi réteg rendelkezett politikai jogokkal. Akkor ez így volt természetes, mindenki oda tartozott, ahonnan a hűbéérbirtokát kapta. Nem hiszem, hogy érdemes lenne bármiféle párhuzamot vonni a polgári társadalmakkal.

Reepa 2018.07.30. 15:26:40

@math0: A hozzászólásaidat elolvasva… Azt kell hogy mondjam hogy te vagy itt a legprimitívebb, legszánalmasabb, legfrusztráltabb faszfej!... ilyen selejtet Európa még nem fialt...

John Nethem 2018.07.30. 15:29:07

@math0: te egy olyan hülye fasz vagy, aki a szavak jelentését sem tudod, egy elmebetag idióta vagy, ezért vagy náci.te elmegyogyós szinten hülye vagy. ezért vagy náci. bazdmeg, folyik ki az agyad a szádból, te idióta!

petyace 2018.07.30. 15:29:50

@maxval balcán bircaman: nem igazán. Nem véletlenül más a neve. Jogutódja igen, de nem ugyan az.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 15:35:05

@petyace:

Ez érdekes kérdés.

Alapvetően nincs éles határ a névváltoztatás és a jogutódlás között.

Sokkal inkább van az alkotmányosság és a jogutódlás közt.

Ha egy ország alkotmányellenesen változtat a maga rendjén - pl. Mo. 1944 végén, ideiglenes kormány -, az alapvetőn új államiság, mely jogutódja a korábbinak.

Mo. esetében 1000-1849 között teljes az alkotmányos folyamatosság.

Ahogy 1944 vége óta is megvan a töretlen folyamtosság, míg ez idő alatt a jelenlegi az ország 4. névváltoztatása.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 15:36:21

@petyace:

Eleve mi az az "ugyanaz"?

Jogilag ugyanaz, ha van jogutódlás.

morph on deer 2018.07.30. 15:38:15

@chrisred:
“Nem hiszem, hogy érdemes lenne bármiféle párhuzamot vonni a polgári társadalmakkal.”

Ez a rész világos.
Viszont a példám arra azt hiszem egészen szépen rávilágított, hogy nem okvetlenül az a “magyar” akinek ixedik felmenője Vereckénél érkezett.
Azt hiszem te is tudsz számtalan példát arra, amikor a határokon túl született “idegenek” tettek sokat az országért, időnként többet is, mint a bennszülött magyarok.
Jóval a Trianon előtti időkre (is) gondolok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.30. 15:42:12

@Antlfinger Edvárd:

"Ahogy Magyarország is mindig multikulturális volt."

Csak úgy, ahogy Svájc az. Területileg azért viszonylag jól elkülönültek a nemzetiségek, vegyes lakosság leginkább csak Budapesten volt. Ma nem egészen ezt értjük a multikultin.

2018.07.30. 15:43:23

@midnightcoder2: Sajnos ez a kultúrális szakadék nem igazán érdekli a világ nagyobbik részét, akik be akarnak jutni és részesedni az amerikai/európai álomból.
Lehet, hogy ezért rohasztják le az oktatást meg az egészségügyet, hogy olyan kicsi legyen a szakadék, hogy senki ne akarjon idejönni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.30. 15:47:06

"Európa sosem hódolt be az iszlámnak. Mi magyarok viszont behódoltunk."

Nyugat-Európa ezzel szemben épp most hódol be. Houllebecq könyve nem is annyira szifi.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.30. 16:04:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az összes prosperáló város multietinkális volt és a legtöbb megyében több nemzetiség élt együtt. Ez alól a mai ország területe se kivétel. Jósolni nem tudok, de ahogy ezek a nemzetiségek asszimilálódtak — ami egyébként szerintem nem jó, vagy kitelepítették őket vagy gázkamrába lettek küldve, ami végképp nagyon nem jó ugyebár — de azt gondolom, hogy hasonló asszimiláció vár az európai bevándorlókra is. Behódolásnak nyomát sem látok, a muszlim kultúra nem képes maga alá gyűrni egy fejlettebb és erősebb kultúrát. Ha pedig mégis erősebb és fejlettebb lenne, akkor meg úgy lesz a mi akaratunkból. Ezen nem érdemes agyalni.

jandera 2018.07.30. 16:07:22

@maxval balcán bircaman: Mindig, és mindenkor a kegyetlenebb, aljasabb győz! Ha nem is rövidebb, de hosszabb távon mindenképpen! Persze azt, hogy mi a becsület, azt utólag mindig a győztes határozza meg, tehát, ha a mindenkori győztes oldalán állsz, akkor igaz amit írtál.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.30. 16:07:33

@chrisred: az ezeréves államiság szerintem érték, amire építhetünk, de nem előjog, amit lobogtathatunk. Egy olyan érték, amihez felnőve felelősen és éretten kéne magunkat viselni és élni az államéletünket.

hümhüm 2018.07.30. 16:08:42

@Antlfinger Edvárd: szellemi maszturbálós poszt, nyakonöntve egy kis rettegés-fantáziával. Nem a címéről szól, de nem is Orbán mondatairól.

chrisred 2018.07.30. 16:09:58

@maxval balcán bircaman: Szerintem az 1990 utáni magyar állam ugyanúgy jogutódja volt az előzőnek, mint az 1944 utáni az azt megelőzőnek.

chrisred 2018.07.30. 16:11:14

@Antlfinger Edvárd: Minden értékítélet nélkül jeleztem, pusztán egy történelmi tény.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 16:13:18

@chrisred:

1990-ben nem volt jogutódlás. Minden a hatályos alkotmány szerint zajlott, egy szál törvény se lett megsértve.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.30. 16:14:59

@hümhüm: szerintem rettegés nincs benne, és a szerző nagyon kínosan ügyel rá, hogy kerülje a Fráter György Orbán Viktor párhuzam kibontását. Esze ágában sincs sugallni, hogy Orbán fülét le fogja vágni Európa. Mert Európa nem olyan. Orbán füle se szőrös. Külön dícséret annak, aki értette a posztot. Szerintem a számok alapján elég sokan. Milyen címet adnál neki? Szerintem a cím jó: mert négy jó ok volna az ilyen történelmi nagyotmondások és buta párhuzamok kerülésére. Ennek ellenére szinte egyik politikus se tudja megállni. Nem csak Orbán. Kb. ez volna a mondandó első fele. A második az, hogy hogy jót tenne mindenkinek, ha a jövővel foglalkoznánk inkább a múlt idealizálása. Illetve műrettegés (iszlámnak való európai behódolás) éppen Orbán mondataiban van. Nem tudom, hogy egy cikket olvasunk-e.

chrisred 2018.07.30. 16:16:48

@maxval balcán bircaman: Tekintve, hogy akkor volt alkotmány (amit mondjuk alaposan megváltoztattak), 1944-ben pedig nem volt.

Ménár Atya 2018.07.30. 16:24:28

Hunyadi a multikulti magyar nemzeti hős? :D

chrisred 2018.07.30. 16:31:50

@maxval balcán bircaman: Alkotmány nélkül létezhet, alkotmányos rend nélkül nem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 16:37:31

@chrisred:

Kevered az az írott alkotmányt az alkotmánnyal.

Mo-nak 1949 előtt írott alkotmánya nem volt, de alkotmánya igen.

Willkommenskultur 2018.07.30. 16:38:06

"Szegény modern Románia valóban nem létezett, ahogy szegény modern Magyarország sem létezett a középkorban. "

Mar a feluitesben hazudik a roman zsido.

Macropus Rufus 2018.07.30. 16:52:44

@maxval balcán bircaman:
na erre valami forrást nyomatnál? Mert picit hihetelten amit állítaszt a tatárok okozta dolgokról.

"1241 áprilisa és 1242 márciusa közötti majdnem egy év leforgása alatt a mongol sereg dúlása nyomán Magyarország lakosságának kb. 40-50%-a[17] pusztult el (3 millióból kb. 1,5 millió ember), emellett hatalmas volt az anyagi kár is. " igaz csak az 50% és nem a 75 de sztem ez teljesen mindegy. 3 millióan éltek az országban. Tehát gyak. napokig mehettél úgy, hogy egy darab emberrel sem tlaálkoztál. Kevesebb éltek az orszáfban mint ma Budapesten.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.30. 16:54:15

@Antlfinger Edvárd:

"Behódolásnak nyomát sem látok, a muszlim kultúra nem képes maga alá gyűrni egy fejlettebb és erősebb kultúrát."

Nyisd ki a szemed vagy végy egy jó szemüveget.

Aztán meg biztos ismered a lassan melegített vízben megfővő béka esetét.

czerka 2018.07.30. 16:54:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Európa folyton megkötötte a kis alkuit az iszlámmal. Vagy 500 évig ott vendégeskedtek a berberek és arabok a mai Spanyolország területén és a mai spanyolok nem véletlenül néznek ki úgy, mint akikben van egy vonóval. És a spanyolok érdekes módon büszkék az ott lévő mór stílusú építészeti emlékekre. Tehát jól elvoltak iszlám uralom alatt és ma se annyira árkozzák az örökségét.

A legkeresztényibb francia király, I. Ferenc, amikor csak tudott, lepaktált az Oszmán Birodalommal a Német-Római Császár ellenében. Pont abban az időszakban, amikor a törökök magyarországi terjeszkedése napirenden volt.

A keresztény Oroszországgal szemben a törököket támogatták a krími háborúban a britek és franciák.

Hitler is imádta az iszlámot, a muszlim bosnyák SS legényeket a virágainak nevezte.

Európában is érdekek működtek, csak hát egy dán megengedhette magának, hogy csak távolról, eltartott kisujjal nézze azt, hogy a kormánya mit egyezkedik muszlim országokkal kereskedelmi ügyekben, a magyaroknál meg bejöttek a törökök és maradtak 150 évig. Kb. olyan a török hódoltság időszakában Erdély vazallus szerepét az iszlámmal való kokettálásnak beállítani, mintha azt mondaná valaki, hogy az 40 éven át tartó magyarországi orosz megszállás alatt a magyarok el akartak oroszosodni.

Erdélyt sokszor feldúlták a törökök és a velük szövetséges tatárok. A magyarok mégsem tértek át tömegesen iszlám hitre, mint mondjuk a bosnyákok és albánok.

Ma pedig nem Magyarországon, hanem Németországban, és Franciaországban terítik le az utcákat imaszőnyegekkel egyes kerületekben és a parkokban lefüggönyzött nők tologatják a babakocsijaikban a német és francia adófizetők pénzén nevelt kölykeiket.

Erdély kénytelen volt olykor lepaktálni a törökökkel. Mert furcsa módon az iszlám adófizetés fejében a perifériákon hagyta a szabad vallásgyakorlást, amit a Habsburgok nem hagytak. Erdély sose lett muszlim. Protestánsok és katolikusok békében éltek ott és ennek garanciája az volt, hogy kifizettek a törököknek a sarcot. Ez üzlet.
Viszont ma az európai nagy országok nem olyan kiszolgáltatott helyzetben vannak, mint Erdély volt akkoriban. Nem dörömbölnek a kapuikon oszmán hadak. Ma a német és svéd társadalom teljesen önként iszlamizálódik. Nem úgy, mint anno Erdély váltotta meg a békéjét, hanem konkrétan az európaiak nyakára ültek a migrik és sápolják őket és teljesen átformáják az országaikat. Erdély ma is keresztény. A magyarságra nem az iszlám, hanem az ortodox románok jelentették a nagyobb veszélyt ott a történelem folyamán. Nem mecseteket emeltek tömegesen, hanem román ortodox templomokat.

midnightcoder2 2018.07.30. 16:57:38

@Geza vagyok: Persze hogy nem. Minket sem nagyon izgatott anno, hogy ide érkezésünk milyen hatással lesz az itt dekkoló avarokra.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.30. 16:58:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: :D ez egy képzelgés. Nyugat az amelyik rendezkedik a nagyvilágban. A Közel-Keleten is. Nem fordítva. A muszlimok zöme szerencsétlen földönfutó, aki nem befolyásol semmit. A világot a pénz, a fegyverek, a tudás irányítják. Ezek egyike sem áll rendelkezésre a muszlim tömegek számára, ahonnan az elvándorlás történik.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.30. 16:59:52

@czerka: azért itt ennél több történt. Fráter György saját kis hatalmát a törökök segítségével építgette. Miatta veszett el Buda. Stb. stb.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.30. 17:02:13

@Antlfinger Edvárd:

"Behódolásnak nyomát sem látok, a muszlim kultúra nem képes maga alá gyűrni egy fejlettebb és erősebb kultúrát."

Még csak annyit, hogy bizonyára ezért virágzik még a hellén kultúra, ahogy a római birodalmat sem söpörték el a barbárok.

Aztán olyan sem volt még a világtörténelemben, hogy egy ország/kultúra saját maga telepítette be területére (nem a perifériákra!!) a vele szemben ellenséges, idegen kultúrájú népeket.

A történelem valóban ismétli önmagát, de soha nem pontosan ugyanúgy. És azért időnként történnek új események is.

De sebaj, még nem forró a víz, még nem kell kiugrani a fazékból.

midnightcoder2 2018.07.30. 17:06:53

@Ménár Atya: A multikulti alatt alapvetően eltérő kultúrát kell érteni. A román és a magyar nem multikulti, ahogy a német és a francia sem. A német és az afrikai bantu néger, na az a multikulti.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.30. 17:08:58

@Macropus Rufus:

Igen, ez a korabeli német forrás, melyről azóta kiderült: a hadjárat kb. 30-40 km-s sávján kívül észre vették az emberek, hogy bejöttek a mongolok. Ebben a sávban szinte mindenkit leöltek a mongolok, ez tény, de az ország 90-95 %-át nem érintette a tatárjárás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.30. 17:09:05

@Antlfinger Edvárd:

"Ezek egyike sem áll rendelkezésre a muszlim tömegek számára, ahonnan az elvándorlás történik."

Ott valóban nem. De ott, AHOVÁ bevándorolnak, igen.

Boumédiène-nek és Arafatnak is tulajdonítják azt a kijelentést, miszerint asszonyaik méhe fogja legyőzni a Nyugatot ill. Izraelt. Akár mondták, akár nem, az igazságtartalma nem vitatható.

midnightcoder2 2018.07.30. 17:11:57

@Antlfinger Edvárd: "A világot a pénz, a fegyverek, a tudás irányítják."
Azért ez nem ilyen egyszerű. Pár millió iszlamista felkelő a leggazdagabb ország helyzetét is megrendítheti. Több európai országban egyszerre még kínosabbá teheti a történetet.
Európa helyzete pedig már most is minden csak nem stabil, és ez csak romlani fog.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.30. 17:14:44

@czerka: a dolog azért jóval egyszerűbb: a földrajz döntötte el, hogy a magyarok behódoltak, a dánok nem. Ausztriánál elakadt az isztanbuli gyors. Kár ezen mit ragozni. Nem keménylegénység kérdése ez. Így alakult. A magyar vezetők pedig ennek megfelelően igyekeztek politizálni. Fráter György ebbe bukott bele: a kétkulacsos politikának vannak hátulütői is, túlkombinálhatod magad. Csúf vége lett. Orbán szerencsésebb korban él. Az ő "behódolása" persze csak virtuális. Ezért kerül idézőjelbe. És haszna sincs. Csak belpolitikai.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.30. 17:15:55

@midnightcoder2: hát nem Európa területén vannak belháborúk, hanem a Közel-Keleten és Oroszországban. Nem tudom, akkor mi a stabil, ha nem Európa. :)

torró 2018.07.30. 18:15:23

Nyugat meg most hódol be az iszlámnak, és rosszabbul jár mint mi annak idején.Mi kihevertük, de ők nem biztos.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.30. 18:30:27

@torró: allah bölcsessége fényeskedjék neked, de mégis mire alapozod ezt a sületlenséget?

midnightcoder2 2018.07.30. 18:39:53

@Antlfinger Edvárd: A szolgáltatásra épülő és tudásalapú európai gazdaság hosszú távon nem biztos hogy annyira versenyképes lesz, ha a szolgáltatások igénybe vevői a világ túlsó felére kerülnek, és a tudás a túloldalon is meg van, sőt még esetenként nagyobb is. A kicsi kínaiak, indiaiak elég sok pénzt tesznek mostanság az oktatásba, és nem a gender szakokra. Ehhez tegyél még hozzá egy öregedő társadalmat, és az űrt betöltő migriket akik azonban csak a szociális rendszer kifizetési oldalán jelentkeznek.
Ez egy ketyegő szociális bomba lesz, ami ha robban, az fájni fog. Az európai civilizáció nagyon sebezhető. Elég pár tömeges élelmiszer / ivóvíz mérgezés, néhány erőmű, áramszolgáltató, kommunikációs központ felrobbantása a káoszhoz. A káosz pedig még tovább csökkenti a GDP-t, és még jobban fokozza a feszültséget - ami igazán a szélsőségnek jó. A háborút pedig nem a fegyvert utoljára oviban látott pacifista európai nyugdíjas fogja nyerni a gyerekkatonaként felnőtt migrivel szemben.

torró 2018.07.30. 18:49:58

@Antlfinger Edvárd:
Elolvastad "midnightcoder2" írását? Na pont erre gondoltam. Ha te nem vagy tisztában a nyugaton kialakult helyzettel az nagyfokú tájékozatlanságot jelez. sürgősen pótold. Rengeteg ismerősöm dolgozik kint, azonkívül Német tulajdonosokkal vagyok körülvéve, és napi szinten beszélgetünk, mert segítek nekik különböző ügyekben. Szóval sületlenség az ha te kissé tájékozatlan vagy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.30. 18:53:27

@midnightcoder2:

Az európai kultúra már túlhaladt a csúcspontján, a hanyatló szakaszban van - ez akkor is igaz, ha ennek jelei még csak alig láthatók. Egy olyan társadalom, amely a jelenlegi kiélezett versenyhelyzetben (Kína és ált. a Távol-Kelet nyomulása) a műszaki-tudományos fejlesztés helyett a gendertudományokra, a marginális kisebbségek mint LMBTQXYZ és hasonlókra pazarolja az energiáit, bukásra van ítélve.

Hol van pl. az ESA Kínához képest? Hol vannak az európai gyorsvasutak Kínához és Japánhoz képest? Hol gyártják az egész világot elöntő okostelefonokat és egyéb műszaki cikkeket? (Igaz, hogy az USA meg tudta szorongatni egy időre a ZTE-t, de ez csak arra ösztönzi őket, hogy saját processzorokat tervezzenek, a tudás megvan hozzá.)

Kínában és a Távol-Keleten európai mércével hihetetlen mértékű tudományos és műszaki potenciál áll rendelkezésre, szinte korlátlan pénzügyi háttérrel. Ezt az európai politikusok képtelenek felfogni, ők az EU kicsinyes belharcaival és a szívószálak betiltásával vannak elfoglalva. Eközben pedig észre sem veszik, és elrobog mellettük a távol-keleti expressz. Vagyis már el is robogott, a hátsó fényei is már alig láthatók.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.30. 18:58:04

@torró: szerintem nálatok jobban tisztában vagyok és a leírtak egy része mi lenne ha spekuláció és riogatás (nem robban fel semmi, sehol és Európa energia- és élelmiszerbiztonsága a legerősebb a világon) másik része vaklárma (nincs demográfiai katasztrófa, az Kínában van, ha valahol van, a népességcsökkenés fenntartható, ahogy arról írrtunk már itt is: kilonem100.blog.hu/2018/05/31/demografiafetisizmus ), harmadik része megint extrapoláció és a vilában zajló folyamatok nemértése, amit @midnightcoder2 ír. Az európai tudástársadalmakig eljutni sok idő lesz Kínának. És ha eljutnak akkor mi van? Attól Európa nem lesz kevesebb. A világ csak jobb hely lesz, ha Kína felzárkózik. India is jó lenne, ha elindulna ezen az úton, de szerintem az még odébb van.

Komodoi20 2018.07.30. 19:19:23

Fülöp francia király szívélyes levelet írt Szulejmán török szultánnak, amiben azt kérte hogy az támadja meg Magyarországot.

Körülbelül ennyit az "európai értékek" nevű valamiről és a nyugatról.

ibbur 2018.07.30. 19:20:09

Ha valamit föl lehet róni Orbánnak, az a következő párhuzam nem kellő kifejtése: Nem csak az Oszmán Birodalom volt az ellensége Magyarországnak, hanem az akkori nyugat jelentős része is. Velence rendszeresen szállította a török hadsereget a tengeren Európába. Nyugati fegyvereket adtak el nekik. I. Ferenc francia király szövetséget kötött a törökökkel az 1500as évek elején, pont mikor Magyarország megkezdte élet-halál harcát a török ellen. (Érthető? Franciország de facto hadban állt Magyarországgal.)Német-római császárság is passzívan ellenségesnek volt mondható ebben az időben, egyedül a pápaság mutatkozott támogatónak(újabb párhuzam: Sztálin: " a pápának hány hadosztálya van?"). És láss "csodát": az új pápajelölt a magyar Bakócz Tamás ellen 1513-ban összefog a rivális két bankár dinasztia, a Medici és a Fugger, Bakóczot kiütik és közülük egy Medicit választanak pápának! A török ellen összedobott pénzeket pedig itteni ügynökük Fortunatus Imre sibolja el, majd sikerül összeugrasztaniuk a magyarokat: a Dózsa-féle belháború után elesik Nándorfehérvár majd jön Mohács...
Ugyanaz a két tűz közé szorult az ország, mint most. A nyugati elit ellenséges, olasz, görög és NGO-ós hajók pedig betaxizzák a bevávndorlókat Európába. Arra kellene keresni inkább a választ, hogy miért akarták összeroppantani Magyarországot akkor is, és most is?
Az Erdélyi fejedelemség politikáját pedig behódolásnak jellemezni grandiózus hazugság, tipikus magyargyalázó "kertészákosi" duma. A legzseniálisabb politikát folytatták, amit abban a helyzetben lehetett. Arról kellene beszélni inkább, hogy ide menekült mindenki Nyugatról, akit vallása miatt ott üldöztek! Szent-Bertalan éjszaka Párizsban(1572), Tordai országgyűlés Erdélyben(1568)!
Ezekről kellene írni gyerekek! Akkor tanulhatnánk is valamit.

Komodoi20 2018.07.30. 19:23:26

@ibbur: Én Fülöpre emlékeztem, de lehet hogy Ferenc. Mindenesetre szövetségben állt a minket támadó törökkel.

Bisi 2018.07.30. 19:30:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nagyon jól összefoglalta a lényeget. A neoliberalizmus az utolsókat rúgja Európában a jelenlegi formájában. A migráció csak felgyorsította a problémák felszínre kerülését.

Komodoi20 2018.07.30. 19:36:06

liberalizmus = kamaszkori durcás ellenkezés a szabályokkal, felnőtt korra kinövi

John Nethem 2018.07.30. 19:50:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: csak egy APRÓ kicsinység mindezek igazolására: az IPHONE az új készülékeibe már LG és SAMSUNG kijelzőt rak....

John Nethem 2018.07.30. 19:57:54

@Antlfinger Edvárd: Szíves figyelmedbe:

tt is látható, a minap lett BIRMINGHAM megemlegetve:

Ázsiai és az afro 2001-ben még csak 26,1 %-nyi volt, a fehér 70,4 %, 10 évre rá 2011-ben pedig a fehérek aránya 57,9 %, az ázsiaik és afrok aránya pedig 35,9 % ( 26,6+9.0 = 35,9 ) !!!!!!

Elképesztő ütemű a változás.
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=148556676&t=9221346

És a változások itt is megjelennek:

GVA ( Hozzáadott érték)

Britannián belül:
Mennyiség szerint 3. hely
a lakosság száma szerint GVA/fő = 19. hely
a munkaerő szerint: 12. hely

"Birminghamben mára már csak vagy három kerület fehér az északi részen, ahol az egyetem is van. Ez a város legdrágább része(volt ott egy térkép erről, vagy két oldallal később).
Londonban azonban három kerületben már akárhány éve többségben vannak a kisebbségek, a minap olvastam, hogy itt a legtöbb a nem foglalkoztatott kisebbségi/többségi, gyakorlatilag csak a kisebbségben lévő britek dolgoznak."

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.30. 20:08:50

@John Nethem: És? :D Mi amondanivalód? Írországnak bevándorló miniszterelnöke van. Akkor India elfoglalta Írországot? Az egész világlátásoddal van baj. A legrosszabb munkahelyeket bevándorlók töltik be általában. Hogy lehetne behódolni a takarítóknak és a tányérmosóknak? Meg tudja ezt nekem valaki mondani? Miért kéne? Mi a kényszere? Szimpla butaság, amit páran reklamáltok szerintem. De nincs is sok köze a poszthoz.

John Nethem 2018.07.30. 20:17:08

@Antlfinger Edvárd: Amíg te nem vagy képes megkülönböztetni az európai szekularizált világszemléletet az iszlám társadalomfelfogásával , addig bármit is fölösleges veled megvitatni.

John Nethem 2018.07.30. 20:24:57

@Antlfinger Edvárd: És akkor jössz egy olyan emberrel LEO VARADKAR , akinek az anyja ír származású ????? és az apja sem muszlim.....

Miért nem LONDON polgármesterével hozakodsz elő, aki simán mondja, hogy a terrorizmussal és a késelésekkel most már együtt kell élni, mert ez szerves része Londonnak.....

torró 2018.07.30. 20:26:34

@Antlfinger Edvárd:
Akkor vegyük Kínát. A Németek rengeteg berendezést velük gyártatnak le, és abszolút olyan minőségben amilyet kérnek!Pl Stiebel Eltron klíma készülékek. Azonkívül jelenleg az USA pénzügyi függőségben van tőlük. De nem ez a lényeg, hanem amit itt többen is érzékelnek, csak te nem. De ez legyen a te problémád. És én itt be is fejeztem a diskurzust!

John Nethem 2018.07.30. 20:26:59

@Antlfinger Edvárd: ÉS akkor jó volna hoznod azt a statisztikát, hogy hány afrikai muszlim is mosogat tányért és mennnyi takarít ??? ( Amikor még a menekülttáborokban sem hajlandóak maguk után takarítani...)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.30. 20:28:13

@ibbur: hát ez a mindenki ide menekült dolog sajnos szamárság. Az ország közepéről rengetegen menekültek el a török elől. De érdekes módon sokan viszont a török adókedvezmények miatt költöztek be a királyságból. Vallási okokból sok vándorlás volt. Általában. Rengeteg hugenotta francia költözött Németországba. hu.wikipedia.org/wiki/Hugenott%C3%A1k A különböző vallású területek közt rengeteg népességcsere zajlott. Az etnikum ugyanakkor egyáltalán nem volt annyira fókuszban, a vallás valóban, az senkit se érdekelt, hogy a jobbágy milyen nyelven beszél, a dolga az volt, hogy vessen és arasson, a származást csak egyes szélsőjobboldaliak hangsúlyozzák ki manapság. Eleve jóval több nyelv és népcsoport létezett, mint ma. Az idegen fogalma is egy kicsit bonyolultabb. Elmaradottabb vidékeken, Edélyben stb. még ma is idegennek számít már a szomszéd falubeli is. A középkori ember valahogy így élt. És ne felejtsük: az erőszak sokkal általánosabb volt, még békeidőben is. Nem címkézték fel külön etnikai villongásnak. Az identitások is fluidabbak voltak. És egyszerűbb kérdések foglalták le az emberek gondolatait, mint a mi teljesen absztrakt idegenellenességünk vagy bevándorlóellenességünk. Az iszlámra való áttérésről nem sokat tudunk. Azt tudjuk, hogy a katonaság egy jelentős része volt betért. A magasabb adók miatt nem annyira érte meg a hittérítés a bégeknek. Viszont, aki betért az onnantól kezdve legfeljebb bosnyák vagy ilyesmi lett, de megszűnt magyarnak lenni. Ezért nehéz ezt végigkövetni.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.07.30. 20:29:31

@John Nethem: azt hiszem ez az a színvonal, amivel nem érdemes vitatkozni. Azon túl, hogy nettó rasszizmus. Nehogy azt gondold, hogy te különb vagy...

John Nethem 2018.07.30. 20:31:24

@torró: Így igaz .

A kínai módszer lényege: a nagymennyiségű megrendelések miatt akár az ALSTROM-nak , akár a kanadai (most hirtelen nem jut eszembe a nevük) vasúti cégnek célszerű ott helyben fölhúzni egy gyárat, ahol százas mennyiségben gyártották a vonatokat... Aztán a megrendelések lejárta után a kínaiak azt mondták, akkor innentől ök folytatják tovább.....A licencet megvették és ennyi.

John Nethem 2018.07.30. 20:33:58

@Antlfinger Edvárd: az ap@d fasz@t rasszizmus.... Ostoba jelzőket osztogatsz már megint. Persze így könnyű a lényeg és a valóság elől kitérni.....

John Nethem 2018.07.30. 20:35:22

@Antlfinger Edvárd: OKOSKA !!! Kapj már észhez !!! éppen az iszlám a rasszista !!!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 21:32:22

@maxval balcán bircaman: faszt. a magyarok legnagyobb részének legtöbb felmenője valamilyen korú betelepedett szlovák, román, szerb, sváb, osztrák, lengyel, és hasonló népség.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 21:33:40

@chrisred: "Buda-Pest-Óbudán ezelőtt kétszáz évvel alig élt magyar,"

bizony, a többség németül beszélt. de hát mit tudja ezt egy olyan málymagyar keresztény náci fasz, mint ez a birka?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 21:43:51

@VT Man: ebből a fele se valósult meg, és azóta már nem is léteznek ezek a "határkerítések".

www.vice.com/de_at/article/8qbe84/was-wurde-eigentlich-aus-dem-osterreichischen-grenzzaun

ostoba, barom fideszes vagy, mint a többi.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 21:46:20

@Reepa: Azt kell hogy mondjam hogy te vagy itt a legprimitívebb, legszánalmasabb, legfrusztráltabb faszfej!... Ilyen selejtet az egész világ még nem fialt, mint te.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 21:49:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a kurva anyád hódolt be. nem is kicsit, hanem tövig.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 21:51:23

@maxval balcán bircaman: "Nem létezik ország alkotmány nélkül. "

ld Anglia. ostoba, náci fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 21:52:48

@Macropus Rufus: az ilyet őt kapásból, hasból le tudja tagadni. Nincs neki akkora IQ-ja, ami gondot okozna ebben.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 21:53:56

@czerka: ennek a felét se tudja elolvasni, negyedét sem tudja felfogni, nyolcadára sem emlékszik, mire választ írnia neked.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 21:55:38

@maxval balcán bircaman: "A magyarok legnagyobb része a honfoglaláskor helyben talált és elmagyarosodott szláv, avar, bolgár lakosság utódai. "

Tehát a "magyarok" nagy része még szerinted sem magyar, hanem multikulti. Hú, ha ezt Orbán megtudja, nyakadat veszi!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 21:57:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: angol vécé sem volt sokáig, te még ma sem ismered.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 21:57:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a kultúránkkal ellenséges elemek egyébként is ti vagytok. ha komolyan ennénk, akkor titeket irtanánk ki, nem a menekülteket.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 22:00:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "olyan sem volt még a világtörténelemben, hogy egy ország/kultúra saját maga telepítette be területére (nem a perifériákra!!) a vele szemben ellenséges, idegen kultúrájú népeket."

ennél durvább öngyilkosságot követtett el I Konstantin császár, amikor a kultúridegen keresztény vallást engedélyezte, sőt támogatta

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 22:01:59

@midnightcoder2: látom te azt hiszed, te definiálod a multikultit. a faszt, te hülye náci! az alapvetően eltérő, kulturálatlan faszfej egyébként is ti, nácik és keresztények vagytok!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 22:02:41

@maxval balcán bircaman: ezt már megint Orbán melyik faszából szoptad te félkegyelmű?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 22:03:48

@midnightcoder2: 4 millió török él Németországban. a kurva anyádon kívül senki nem kel fel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 22:10:28

@torró: előbb fognak a magyarok belepusztulni, mint Nyugat-Európa.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 22:12:03

@midnightcoder2: már ott elbasztad, te hülye, hogy ha India és Kína leelőzi Európát, akkor oda menekülnek majd a menekültek. elmebeteg szinten ostoba vagy. ezért vagy náci.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 22:12:50

@torró: fingod nincs Nyugat Európáról. a falu végén túl nem jártál még.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 22:14:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "műszaki-tudományos fejlesztés helyett"

attól, hogy te a szaros kis tyúkóladból még nem hallottál róla, Nyugat-Európában folyik műszaki és tudományos fejlesztés, kurvára nem kevés.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 22:19:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Hol vannak az európai gyorsvasutak Kínához és Japánhoz képest? "

ki gyártja Kínának a gyorsvasutat? A Siemens, te hülye faszfej!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 22:23:26

@John Nethem: a szekularizált világszemléletnek a keresztény és az iszlám ugyanolyan idegen. neked fingod nincs arról, mi a szekularizáció, te barom!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 22:24:52

@torró: itt többen is felakasztják magukat, ha Kínának kicsit jobban megy, mint az éhhalál. mi ez az elmebetegség?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 22:26:05

@John Nethem: Németországban 300 ezer. évi 100 ezerrel bővül, te szerencsétlen, náci fasz!

ertelemblog.wordpress.com/2017/09/04/a-menekult-kerdesrol/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 22:27:25

@John Nethem: fingod nincs a valóságról, náci köcsög!

John Nethem 2018.07.30. 22:34:33

@math0: fingod nincs a valóságról, náci köcsög!fingod nincs a valóságról, náci köcsög!fingod nincs a valóságról, náci köcsög!fingod nincs a valóságról, náci köcsög!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 22:53:23

@John Nethem: nálad rasszistább náci köcsög nincs.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.30. 22:59:01

@John Nethem: ott volt a statisztika, amiért rimánkodtál, te náci patkány! pofán szartad magad, náci köcsög!

ertelemblog.wordpress.com/2017/09/04/a-menekult-kerdesrol/

czerka 2018.07.30. 23:30:09

@math0: az iszlám alapvetően egy politikai ideológia, amit Mohamed vallásként terjesztett. Mohamedánok szerint nincs olyan, hogy végleg elfogadják a világi hatalmat. Ugyanis az iszlám szerint az ember alkotta világi jog és politikai rendszerek mind eleve korruptak. Az egyetlen igazságos törvény Allah törvénye.

Az iszlám alapvetően olyan, mint a marxizmus, csak mivel Mohamed a 7. században élt, ezért akkoriban nem volt más út, mint vallásként terjeszteni a tanait.

A kereszténység a kezdetektől fogva apolitikus hozzáállást hirdetett. Add meg Istennek, ami Istené és a császárnak, ami a császáré.
Míg az iszlám a világi hatalom megdöntését és egy iszlámon alapuló állam megteremtését tűzte ki célul, addig a kereszténység abban volt érdekelt, hogy kiegyezzen a világi hatalommal, azt támogassa (uralkodók felkenése), majd a feudális viszonyok közt betagozódjon a társadalomba és a hatalomba. Jött a reformáció, és a felvilágosodás, amikor pont a világi hatalommal kokettáló katolikus egyházat kapták darabokra a kritikusai. A feudalizmus megszűnésével a kereszténység kiszorult a hatalmi struktúrából, de ma már sehol se küzdenek azért, hogy ezt visszaállítsák. A katolikus egyház csak a feudalizmus miatt rendelkezett politikai hatalommal, azaz ez a helyzet inkább egy aberráció volt. A mai keresztények teljesen normálisnak tartják, hogy az állam világi jogrendszert alkot és aszerint élnek. Egy muszlim végső soron az emberek alkotta jogot és világi hatalmat tartja minden rossz forrásának. Az egyetlen tökéletes törvény Allahtól jön és az iszlám állam arra fog épülni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.30. 23:40:22

@John Nethem:

" gyakorlatilag csak a kisebbségben lévő britek dolgoznak."

Jut eszembe a vicc. Gázrobbanás délidőben egy főleg bevándorlók lakta londoni házban, az összes lakó meghal, kivéve a harmadik emeleten lakó angol családot. A rendőrség rasszista merényletre gyanakodva nyomozni kezd, miért épp ők maradtak életben. A nyomozás eredménye meglepő: ők a kérdéses időben a munkahelyükön DOLGOZTAK.

czerka 2018.07.30. 23:42:44

@John Nethem: alapvetően az iszlám nem rasszista. A muszlim világban ha nem is kezelik egyenlőként a dúsgazdag szaúdi muszlimot és a Maliból jött muszlim vallású illegális migránst, de a rasszizmus nem olyan erős, mint sokan hiszik.
A muszlim országok ugyanakkor nem nagyon veszik emberszámba az idegeneket. Az iráni kormány szarba se veszi a területére menekült afgán siítákat, habár elvileg a testvéreik.
A szaúdiak nem engedik be a szír menekülteket, sőt szaúdi állampolgároknak meg van tiltva, hogy átmenjenek Jordániába önkéntesen segíteni, inkább fegyvereket küldenek a harcukhoz.

A muszlim országokban kutyába veszik az embereket (vendégmunkásokat). Szaúdiban, Kuvaitban vagy az emirátusokban teljesen elképzelhetetlen, hogy egy szír vagy filippínó pasas odamegy dolgozni és 10 év alatt állampolgárságot szerez. Nyugaton meg minden legális bevándorló előtt nyitva áll az út az állampolgársághoz.

Tehát bár az iszlám kezdetektől nem volt rasszista (hisz térítő vallás), de az iszlám világban mégis rosszabbul bánnak az idegenekkel. A modern nyugati társadalmak se rasszisták, meg kell nézni hány idegen él New Yorkban, Londonban, Párizsban vagy Berlinben. Ahhoz, hogy ne legyünk rasszisták, nem kell követni egy középkori arábiai hadúr hagymázas vízióit.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.30. 23:44:13

@Antlfinger Edvárd:

"azt hiszem ez az a színvonal, amivel nem érdemes vitatkozni. Azon túl, hogy nettó rasszizmus."

Pedig hitelesebb lenne a válaszod, ha statisztikával megtámogatnád. Nem igazán érv, ha lesöpröd az asztalról a vitapartner érveit azzal, hogy lerasszistázod.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 00:14:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Pedig hitelesebb lenne a válaszod, ha statisztikával megtámogatnád."

én metámogattam statisztikával, nektek meg nincs statisztikátok, náci köcsögök!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 00:20:24

@czerka:

"az iszlám alapvetően egy politikai ideológia"

ez nem egy objektív állítás, nem tudod igazolni, és nincs is túl sok jelentősége, hogy 1300 évvel ezelőtt mi volt.

"Mohamedánok szerint nincs olyan, hogy végleg elfogadják a világi hatalmat."

Törökország szekuláris állam. sokáig tényleg az is volt. ostoba vagy.

"Míg az iszlám a világi hatalom megdöntését és egy iszlámon alapuló állam megteremtését tűzte ki célul, addig a kereszténység abban volt érdekelt, hogy kiegyezzen a világi hatalommal, azt támogassa (uralkodók felkenése), majd a feudális viszonyok közt betagozódjon a társadalomba és a hatalomba."

magyarul a kereszténység szerinted kezdettől fogva az elnyomás szövetségese volt. ez negatívum, te faszfej!

"A feudalizmus megszűnésével a kereszténység kiszorult a hatalmi struktúrából, de ma már sehol se küzdenek azért, hogy ezt visszaállítsák."

Sajnos Orbán Viktor és a keresztény nácijai pont küzdenek.

" A katolikus egyház csak a feudalizmus miatt rendelkezett politikai hatalommal, azaz ez a helyzet inkább egy aberráció volt."

nem, ez a vallásos szokásos útja: minden valamirevaló vallás a hatalom elnyomó érdekeivel szövetkezik. mert az elnyomó hatalomnak a hülyeség általában kézre jön. és ebből a szempontból mindegy, honnan indul a vallás, szükségszerű az a végkifejlet, hogy egy utolsó, népnyúzó, népirtó egyház legyen a vége.

" A mai keresztények teljesen normálisnak tartják, hogy az állam világi jogrendszert alkot és aszerint élnek."

sajnos nem. Magyarországon olyanok vannak hatalmon, akik az ellenkezőjét vallják.

ostoba vagy, tudatlan vagy, ezért vagy náci.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 00:31:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

ha már hiszel a viccek bizonyíték erejében:

Tanár: Melyik országból jöttél?
Diák: Csehszlovákia.
Tanár: betűzd!
Diák: Azt hiszem, igazából Magyarországon születtem.

www.brandy-magazin.de/witze/schueler-aus-ungarn.html

és ez létező vicc, linkeltem, te náci elmebeteg!

chrisred 2018.07.31. 05:26:47

@maxval balcán bircaman: A történeti alkotmányra gondolsz, annak az ellentéte a kartális alkotmány.

chrisred 2018.07.31. 05:29:31

@midnightcoder2: Na de Európa helyzete a világ két legnagyobb atomhatalmának viselkedése miatt nem stabil.

chrisred 2018.07.31. 05:33:07

@John Nethem: Attól függ, éppen ki idézi.

444.hu/2017/03/22/londoni-polgarmester-a-londoniakat-soha-nem-fogjak-megfelemliteni-a-terroristak

"London a legjobb város a világon, a londoniak pedig összetartanak azokkal szemben, akik ártani akarnak nekik vagy el akarják pusztítani az életüket. A londoniakat soha nem fogják megfélemlíteni a terroristák."

chrisred 2018.07.31. 06:29:26

@maxval balcán bircaman: Nincs alkotmány. Alkotmányos rend van.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 06:44:46

@chrisred:

De, van alkotmány Angliábna. Különben nem létezhetne az állam.

chrisred 2018.07.31. 07:34:11

@maxval balcán bircaman: Nem, a történeti alkotmány az alkotmányozás hiányát jelenti.

chrisred 2018.07.31. 07:37:14

@maxval balcán bircaman: Az állaam alkotmány nélkül is létezhet. Alkotmányos rend nélkül nem. A kettő messze nem ugyanaz. Ahol a volt szovjet alkotmányok léteztek, teljesen más volt az alkotmány tartalma és az alkotmányos rend.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 08:02:16

@maxval balcán bircaman: "S mikor mondott mást Orbán? Sose beszélt genetikáról. "

1) hazudsz, náci köcsög, "etnikai homogenitásról" is beszélt:

"Ugye, először is nagyon fontosnak tartom, hogy az etnikai homogenitást meg kell őrizni. "

www.miniszterelnok.hu/orban-viktor-beszede-a-magyar-kereskedelmi-es-iparkamara-gazdasagi-evnyito-rendezvenyen/

tehát Orbán egy utolsó, faszfej náci.

2) ha nem volna az, akkor meg elfogadná azt, hogy a szír menekült ugyanúgy válhat magyarrá, mint a bolgár paraszt, amelyik itt volt a Kárpát medencében a honfoglaláskor.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 08:04:07

. @maxval balcán bircaman: de, ez a többség az nem jellemző, sőt, nincs, hogy valaki kizárólag "Árpád vére"

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 08:05:27

@maxval balcán bircaman: úgy látom, neked bármi megteszi alkotmánynak, így tök mindegy, mit mondasz az alkotmányról.

John Nethem 2018.07.31. 08:13:34

@chrisred: Ez egyáltalán nem ellentéte amit állítottam és amit előzőleg mondott a londoni polgármester. Attól, hogy tudomásul kell venni a terrort, még egyértelmű, hogy küzdeni kell ellene. Elvégre senki nem szeretné, ha csak úgy felrobbanna egy éppen őrült által...

chrisred 2018.07.31. 08:26:36

@John Nethem: Ja, csak úgy hangzott, mintha a polgármester elhatározásán múlna. Londonban Guy Fawkes óta jelen van a terrorizmus, ami nem azt jelenti, hogy elfogadják.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 08:39:48

@John Nethem: "Attól, hogy tudomásul kell venni a terrort, még egyértelmű, hogy küzdeni kell ellene."

tehát oda lyukadtál ki, hogy London muszlim polgármestere nyilvánvalóan teljesen rendben lévő, bölcs dolgot mondott.

pofán sikerült már megint szarnod magad.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 09:12:41

@chrisred:

Ez teljes félreértáse a dolgoknak. Az alkotmányozás nem csak írott alkotmány elfogadását jelenti.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 09:15:05

@chrisred:

Alkotmányos rend = alkotmány.

Különben min alapulna a rend?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 09:15:57

@chrisred:

A szovjet alkotmányosság uganaz volt a gyakorlatban és az elméletben.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 09:17:34

@chrisred:

Nem, mert az ország a honfoglalás után egynemzetiségű lett, csak az északi és északkeleti határojkon mentén maradt meg az idegen - szláv - népesség.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 09:19:07

@math0:

"a szír menekült ugyanúgy válhat magyarrá, mint a bolgár paraszt, amelyik itt volt a Kárpát medencében a honfoglaláskor"

Minden lehet, csak nem valószínű sok dolog.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 09:20:22

@math0:

A mai magyarok kb. 10 %-a Árpádék genetikai leszármazottja.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 09:21:39

@math0:

Igen, az alkotmány lehet bármi, ami meghatározza egy állam alapvető működési szabályait.

chrisred 2018.07.31. 09:26:19

@maxval balcán bircaman: Jogrend, szokásjog, erkölcs, hagyományok. Ez maga a történeti alkotmány.

chrisred 2018.07.31. 09:34:11

@maxval balcán bircaman: A szovjet és az annak alapján készült marxista-leninista alkotmányokban biztosított állampolgári jogok a valóságban mem léteztek, az állam bárkit megfoszthatott tőlük, a saját önálló elhatározása alapján. Hiába volt benne az alkotmányban például, hogy a bírák függetlenek, és csak a törvényeknek vannak alávetve, valójában állami alkalmazottak voltak, és a feletteseik utasításainak engedelmeskedtek.

chrisred 2018.07.31. 09:37:20

@maxval balcán bircaman: Volt egy időszaka IX. században, amikor elsivatagosodás miatt aKárpát-medence nagy része lakatlanná vált, de ezmár egy évszázaddal később kezdett megváltozni, és attól kezdve folyamatosan változott, forgott az ország társadalmi-etnikai összetétele.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 09:37:29

@chrisred:

Jellemzően az íratlan alkotmány sarkalatos jogszabályok összessége. Lehet persze benne szokásjog is, de ez ritkaság, s ha van is benne, akkor is csak kiegészítő szerepet játszik. Lásd pl. a jelenlegi brit alkotmányt vagy az 1949 előtti magyart.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 09:57:54

@chrisred:

Ez egy népszerű tévhit.

A valóságban nem így van. Felhívom figyelmedet a szovjet alkotmány 6. cikkelyére: constitution.garant.ru/history/ussr-rsfsr/1977/red_1977/5478732/ - idézem, nem tudom, hogy érted-e az eredetit, így lefordítom:

"Статья 6. Руководящей и направляющей силой советского общества, ядром его политической системы, государственных и общественных организаций является Коммунистическая партия Советского Союза. КПСС существует для народа и служит народу.

Вооруженная марксистско-ленинским учением, Коммунистическая партия определяет генеральную перспективу развития общества, линию внутренней и внешней политики СССР, руководит великой созидательной деятельностью советского народа, придает планомерный научно обоснованный характер его борьбе за победу коммунизма."

azaz:

"6. cikkely. A Szovjetúnió Kommunista Pártja a szovjet társadalom vezető és irányító ereje, politikai rendszerének, valamint állami és társadalmi szervezetének magja. Az SZKP a népért létezik, s a népet szolgálja.

A Szovjetúnió Kommunista Pártja, a marxista-leninista eszme alapján, meghatározza a társadalom fejlődésének általános céljait, a Szovjetunió bel- és külpolitikáját, irányítja a szovjet nép nagy építőmunkáját, tervszerű, tudományosan megalapozott jelleget adva neki a kommunizmus győzelméért vívott küzdelemben."

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 10:05:51

@chrisred:

A Kárpát-medence először a magyar hatalom alatt alkotott egységet.

A rómaiak csak a Dunántúlt hódították meg és a mai Vajdaságot (most direkt kihagyom Horvátországot).

A római uralom véget után egyes germán törzsek voltak jelen, mindig csak az ország kis részén.

Az avarok voltak az elsők, melyek a későbbi Mo. jelentős részén képesek voltak hatalmat kiépíteni huzamos időre.

Majd frankok, szlávok, bolgárok, röviden, s jöttek a magyarok.

chrisred 2018.07.31. 10:14:37

@maxval balcán bircaman: A sarkalatos törvény olyan kifejezés, ami önmagát magyarázza. Az számít annak, amit a megalkotója annak nyilvánít.

Ha már az angolszász jogrendszerek szóba kerültek, a Common law, vagyis a szokásjog szerves része volt a precedensjog, ami az alkotmányos berendezkedés részét alkotta, holott semmilyen jogszabály nem erősíti meg. Magyar példának ott van a Tripartitum, ami jogszabályként soha nem került kihirdetésre, ezért Magyarországon csak szokásjogi gyűjteménynek számított

chrisred 2018.07.31. 10:16:46

@maxval balcán bircaman: Ennek semmi köze ahhoz, amit leírtam, nagyjából az alaptörvény preambulumához hasonlítható.

chrisred 2018.07.31. 10:22:17

@maxval balcán bircaman: Kevered az államiságot a társadalom összetételével. Abban a korban ez a kettő gyökeresen elválhatott egymástól. Európában a normannok, Ázsiában a mongolok egy csomó államot alapítottak, aminek az elitjét ők alkották, holott semmi közük nem volt etnikailag az ott élő lakossághoz. De vehetjük akár a keresztes államokat is a Szentföldön.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 10:23:50

@chrisred:

Az alaptörvény perambuluma ünnepélyes szöveg, nincs joghatása, míg a szovjet alkotmány 6. cikkelyének nagyon is volt. Többek között ez volt a TÖRVÉNYES alapja annak, hogy a Párt vezetése döntött minden kérdésben, sőt helyi szinten a helyi vezetés is, majd ezeket a döntéseket az állami szervek teljesítették.

A szovjet állam minden szintjén a Párt döntött. Egyébként ugyanez volt Kádár alatt is Mo-on. Pl. az MSZMP KB külügyi osztálya UTASÍTOTTA a külügyminisztert. Vagy az MSZMP KB gazdaságpolitikai osztálya irányította az összes gazdasági minisztert, állami nagyvállalatok igazgatóit.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 10:27:38

@chrisred:

Ez így igaz. De a magyar honfoglalás ezen változtatott, homogenizálta, asszimilálta a helyben talált lakosság legnagyobb részét. Csak északon és északkeleten maradtak meg az őshonos szlávok, a mai szlovákok és ruszinok ősei.

chrisred 2018.07.31. 10:42:31

@maxval balcán bircaman: Igen, vagyis a szovjet alkotmányok minden betűje felesleges volt, hiszen a párthierarchián belül bármilyen személyes döntés felülírhatta. De nem azért, mert ez volt leírva az alkotmányban, hanem mert ez volt a szovjet hatalmi berendezkedés lényege.

chrisred 2018.07.31. 10:47:12

@maxval balcán bircaman: Csak találgatni lehet, hogy a honfpglaló magyarok és az itt lakók között milyen kölcsönhatás volt, milyen arányban vették át egymás szokásait, hagyományait. Főleg azért, mert a keresztény hűbéri állam valóban homogenizálta a társadalmat, függetlenül attól, hogy a honfoglaló magyarok, vagy az itt talált etnikumok leszármazottai voltak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 10:51:00

@chrisred:

Így igaz. A marxista eszme és az SZKP döntése mindent felülírt, s ez még teljesen törvényes is volt.

Mondok egy vicces, nem közvetlenül politikai példát.

A szovjet fizika nagyon erős volt mindig (a mai orosz is az), s a szovjet fizikusok nagy bajba kerültek a kozmológiával, mert kimondta a Párt, hogy a kozmológia hülyeség, hiszen tudjuk Marx óta, hogy az anyag nem keletkezett, mindigis volt, íg kutatni a kezdeteket abszurd és áltudományos hülyeség, burzsoá áltudomány az egész..

Aztán egy ideológiailag képzett szovjet fizikus (talán a Nobel-díjas Landau) meggyőzte az elvtársakat, hogy a kozmológia marxista szellemiségű. hiszen a mennyiség átcsapását igazolja aminőség, ami a marxista tan egyik eleme, így a kozmológia kutatása segíti a marxizmus-leninizmus diadalát.

S onnantól lehetett kozmológiával foglalkozni a SZU-ban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 11:06:42

@chrisred:

Az, hogy ma vannak magyarok és magyarul beszélnek azt jelenti: a bejövők asszimiláltak és nem fordítva.

A bolgároknál pl. pont fordítva lett: az identitást a bejövők hozták ugyan, de a nyelvben az őshonos lakosság nyert.

chrisred 2018.07.31. 11:19:51

@maxval balcán bircaman: Tehát Ír-szigeten végülis az angolok nyertek, mert a gael nyelvet alig beszéli valaki, és az is tud angolul?

chrisred 2018.07.31. 11:35:53

@maxval balcán bircaman: Ahogy például az európai keresztény identitás legyőzte a honfoglaló magyarok (meg a kárpát-medencei őslakosok) eredeti identitását.

chrisred 2018.07.31. 11:57:10

@maxval balcán bircaman: Ez kezd érdekes lenni. Szóval sem a nyelvnek, sem a vallásnak nincs köze az identitáshoz. Akkor minek igen?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 12:13:59

@chrisred:

Az önazonosság érzete.

Ugye nem azt mondjuk, hogy "bejöttek a magyarok 895-ban és leigáztak minket", hanem azt "mi magyarok, bejöttünk, s sikeresen államot alapítottunk".

chrisred 2018.07.31. 12:32:49

@maxval balcán bircaman: Megvallom őszintén, személyesen nem vettem részt a honfoglalásban, sem az aktív, sem a passzív oldalon. Inkább "nekünk magyaroknak azok az ősei, akik 896-ban bejöttek a Kárpát-medencébe, és azok, akiket itt találtak és csatlakoztak hozzájuk".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 12:40:20

@chrisred:

Csak ezt így szinte senki se mondja.

Az itt talált őslakosság az "ők", s Árpádék a "mi", akkor is ha sokkal több mai magyarnak az őse az "ők". Ennek oka az identitás folyásának iránya.

A bolgároknál kb. 50 év propaganda kellett, hogy ma már az átlag bolgár mind a 2 elemre "mi"-t mond.

chrisred 2018.07.31. 12:52:13

@maxval balcán bircaman: De azt se, amit te hoztál össze. Ellenben azt, hogy "mi magyarok, magyarul beszélünk", elég sokan.

John Nethem 2018.07.31. 13:56:01

@math0: A TE kifordított agyaddal mindenképpen.... Mondom én , hogy funkcionálisa analfabéta vagy....

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 17:53:06

@maxval balcán bircaman: "Az "etnikai" és a "genetikai" 2 különböző dolog."

Orbá ebben a beszédében mondja:

"ahogy mondtam, a kulturális egyneműség és az etnikai homogenitás megőrzése"

az etnikai homogenitás tehát nála nem lehetett ebben a beszédben kultúrális, mert attól megkülönbözteti, akkor ccsak és kizárólag és tisztán genetikus lehet, kis náci keresztény idióta köcsög!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 17:54:17

@John Nethem: A TE kifordított agyaddal mindenképpen.... Mondom én , hogy funkcionálisa analfabéta vagy....

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 17:54:54

@maxval balcán bircaman: az, hogy szerinted mi nem valószínű, az nem ok emberek kitoloncolására, te náci köcsög!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 17:55:35

@maxval balcán bircaman: "10 %-a Árpádék genetikai leszármazottja."

1) faszt, ennyis se.
2) ennyi aelég ahhoz, hogy kurvára ne legyen igazad, te náci keresztény idióta!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 17:56:14

@maxval balcán bircaman: akkor a kijelentésed egy semmitmondó tautológia. annyi tmondasz, hogy az állam az állam.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 17:57:20

@maxval balcán bircaman: "Nem létezik ország alkotmány nélkül. "

ez a te kifordított értelmezésedben annyit jelent, hogy: "nem létezik ország ország nélkül".

azaz semmit nem mondtál, te náci keresztény fasz!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.31. 19:37:25

@math0:

Butusom, az etnikum és a genetika 2 külön szó, s - meglepetés - nem ugyanazt jelentik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 22:07:50

@maxval balcán bircaman: faszt. ostoba elmebeteg vagy. még a szavak jelentését se fogod fel, annyira idióta vagy

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 22:08:13

@maxval balcán bircaman: a jó édes kurva anyáddal csináld ezt, te náci fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.07.31. 22:12:02

@maxval balcán bircaman: az apád faszát nem kellett volna beengedi a jó édes kurva anyádnak, hogy ne szüljön a világra egy ekkora mocsok, selejtes idiótát, mint amilyen te vagy!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 06:31:32

@math0:

Hétvégen majd lesz seggtánc a Soros-romkocsmában, ott aztán le tudod majd vezetni sikertelen és értelmetlen életed miatt a benned felgyűlt hatalmas frusztrációt: meghág téged pár izmos srác, aztán drogoztok hajnalig, s picit jobban fogod magadat érezni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.01. 07:12:12

@maxval balcán bircaman: a szánalmas kis életed miatt benned akkora a frusztráció, hogy idegen emberek millióit gyűlölöd, te kis keresztény-náci paraszt! a 4 elemiddel, szociális segélyen alkoholizálva emiatt gyűlölködsz a kis szaros bolgár tyúkóladból, emiatt gyűlölöd az EU-t a német cégeket, az arabokat, feketéket, akiket soha életedben még csak nem is láttál.

és emiatt hiszel akkora baromságokban, mint a keresztény vallás. kapaszkodsz a legostobább szalmaszálba is, mert elcselezett, szánalmas életed van.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.01. 07:13:36

@maxval balcán bircaman: egyébként a hétvégéken svájci vagy osztrák hegyekbe szoktam járni, tengerszemekben fürödni, ennyire "szánalmas" az életem, te kis bolgár keresztény náci paraszt!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.01. 09:19:43

Izgalmas egymás demokratikus anyázása, de amíg
a múlton rágódtok elmegy mellettünk a világ. Új eszmék, új gondolatok merülnek fel, amíg itt azon merengünk, hogy orbánozzunk vagy genetikázzunk önfeledten: kilonem100.blog.hu/2018/07/31/y_generacio_szocializmusa

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.01. 09:23:45

@maxval balcán bircaman: én a helyedben ilyen tökéletesen lufi fogalmakkal, mint hány százalék árpádék leszármazottja, nem foglalkoznék. A vérségi kapcsolat is egy eszme. De nemhogy középkori, de szerintem őskori. A jelentősége sokmilliós társadalmakban zérus. Aki a származáson, mint "vezéreszmén" "nyomorog", valójában szellemi homeless a 21. században. Sokkal izgalmasabb kérdésem és témák vannak, ma már a kontinensek sem jelentenek határokat, egyetlen nagy globális faluban élünk: kilonem100.blog.hu/2018/07/31/y_generacio_szocializmusa

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.01. 10:17:13

@A kiló nem százat jelent.:

Mindennel érdemes foglalkozni.

Viszont pont én írtam: az identitás az alap, nem a vérségi leszármazás.

eßemfaßom még áll 2018.08.01. 12:21:04

Szegény blog.hu, brendelmatyit kiengedték az elvonóról.

John Nethem 2018.08.03. 11:13:11

@math0: A TE kifordított agyaddal mindenképpen.... Mondom én , hogy funkcionálisa analfabéta vagy....A TE kifordított agyaddal mindenképpen.... Mondom én , hogy funkcionálisa analfabéta vagy....A TE kifordított agyaddal mindenképpen.... Mondom én , hogy funkcionálisa analfabéta vagy....
süti beállítások módosítása