A kiló nem százat jelent.

Tudtad? A menekültkvóta éppenhogy magyar érdek volt

2018. augusztus 28.

Bár a migráción kívül más politikai kérdés nem nagyon érdekelte a magyar közvéleményt, szinte mégsem tudunk erről se semmit jól. Annak hiszünk, akire szavazunk és nem a tényeknek.

map_of_the_european_migrant_crisis_2015.png

Szemmel látható, hogy nekünk már nem volt hova átvenni menedékkérőket. Nálunk volt a legtöbb. 

  1. A 2010-es évek migrációs hulláma a peremországokon éri el az Unió területét. Aránytalanul nagy terhelést jelentve pl. Olaszország, Görögország, Magyarország hatóságai számára. 
  2. A kezelhetetlen tömegben érkező menekültek unión belüli szétosztása ezeket a peremországokat volt hivatott tehermentesíteni. Tehát Magyarországon kívánt segíteni.
  3. Az Unió többi országa tehát a megállapodás szerint átvállalta volna a Magyarországra, Görögországba, Olaszországba érkező menekültek és migránsok tömegét. Nem pedig onnan telepítettek volna be hozzánk bárkit is. "Kényszerrel." "Tömegesen."

Valószínű csak ezek nem ismeretében nem világos, hogy miért támogatja most Matteo Salvini, új olasz belügyminiszter, bevándorlásellenes pártvezér, Orbán miniszterelnök új nyugati barátja (továbbra is) a menekültkvótát. S miért akarja Orbán Viktor egy régebbi barátjának, Berlusconinak a párttársa, Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke, hogy Salvini vegye rá Orbánt a kvóták támogatására. Amiről idehaza olyan népszavazást tartottunk, amivel Orbán Viktor felmosta a teljes politikai színteret. (Részletesen írtunk erről Részvétlen demokrácia c. cikkünkben.)

A politikai tébolyban a magyar közvélemény viszont úgy fogta fel a kérdést, hogy a "kényszerbetelepítésekre", a migrációra mint olyanra mond nemet — noha valójában a migrációval szembeni tehermentesítésünkre mondtunk nemet: magyarán önként vállaltuk, hogy mi majd kezeljük azt. További fun fact és emlékezetfrissítés, hogy az eseménysor kezdetén, maga a magyar miniszterelnök követelte az uniós megoldást, majd amikor az megszületett természetesen meg is szavazta a dublini megállapodás keretein belül a menekültkvóták alkalmazását. A kérdésben a gyűlölködő menekültellenes tüntetéseket tartó Jobbik és egy magánszemély is próbálkozott népszavazást kezdeményezni — a kezdeményezés végül átkerült a kormány kezébe: a Fidesz ügyesen ellopta a show-t a szélsőjobbtól, előremenekült az idegenellenesség zsákutcájában. 

A kvóták éppenhogy Magyarország érdekében születtek, ha teljes megoldást nem is nyújtottak volna a valódi problémára: klímaváltozás, erőszak és nyomor a harmadik világban... A kvóták elutasítása tehát nem volt érdekünk, két dologra volt jó: ellenségképet lehetett gyártani az amúgy is gyanús, távoli Brüsszelből a világtól elzárt, nyelveket elvétve beszélő országban, ami aztán egy nemzeti érdekekért körömszakadtáig küzdő kormány imázsát nyújtotta a Jobbik és a Fidesz között ingadozó jobboldali közönség számára. Amely magyar kormány így látszatra blokkot tudott építeni azokból a kelet-európai országokból, akik számára a kvóta valóban terhet jelentett volna: Lengyelország, Szlovákia, Lettország nem peremországok: nekik valóban nem volt érdekük a kvóta.

Az ellenzék lényegében nem tudta megérvelni azt, amit a fenti három pontban összefoglaltunk, kiemelkedő volt a Jobbik ügyetlensége, Vona Gábor népszavazást lefitymáló nyilatkozatokkal („a referendum felett eljárt az idő”) nem megkülönböztette pártját a Fidesztől, ami természetesen létérdeke volt, hanem elindította azon az úton, ami megszülte az ellenzék pártjait Soros hóna alatt már majdnem joggal "kerítésbontóként" összemosó plakátokat.

egyuttbonatnakle.jpeg

Nem véletlen: a képen látható két új reménység is lemondott azóta. 

Hiába jelentkezett be Vona Gábor a Spinoza Házban is az ellenzék vezérének, s talált meghallgatásra a jobboldali közvéleményhez hasonlóan bár nem a migráció, hanem Orbán töretlen népszerűségétől hiszterizált balliberális körökben. Orbán joggal nevezte egyszerűen bénának a még lemondása után is magát a jövő reménységének hívő effektíve még kiskorúHeller Ágnesben és Simicska Lajosban nevelőszülőt kereső árva szélsőjobboldali politikust. A kép egyetlen szereplője sem tudta volna persze felvenni a ritmust a remek ütemérzékkel cselekvő Orbánnal szemben.

Ebben a kártyajátékban nem csak az játszott Orbán kezére, hogy ő osztja a lapokat — ez a játszma sajátossága, amit tudomásul kell venni —, de a kapott lapok bármelyikével is csak a miniszterelnök tudna jól játszani, egyik képen szereplő ellenfelének sincs meg a játéktudása, hiába próbálkozott a Jobbik is cselekkel — általában rossz időben és rossz helyen. (Szél kormányváltó ambíció persze még vérszegényebbek voltak és ezen Ron Werber sem tudott volna változtatni.) A választók messziről kiszúrják a kompetensebbet ebből a felhozatalból. A választás formaság, a reménykeltés pedig csalás volt.

A betelepítések elleni alaptörvénymódosítást a letelepedési kötvények miatt nem megszavazó Jobbik lényegében azt üzente a jobboldali szavazóknak, hogy nem olyan fontos neki ez a kérdés. Ha leülsz kártyázni és ravaszkodni próbálsz, nem árt, ha okosabb vagy az ellenfelednél. Ebből is látszik: Orbánnak nem kell a kétharmad, sőt éppen e aduásznak hitt lap nélkül tudta behúzni a csőbe egyetlen alig-kihívóját. Ha kétharmada lett volna nem szorul rá az ellenzéki szavazatokra az alkotmánymódosításhoz, akkor minden felelősség az övé, ami egyébként egy újabb válságidőszakban ütőkártya lehet az ellenzék kezében — minden rosszért a kormányt teheti felelőssé.

(Ilyenformán mindegy, hogy Orbán kétharmadot szerzett vagy sem. A rendszer kész, a kétharmad nem teljhatalom. Egy okos ellenzék tud fordítani mindegyik helyzetből — ahogy éppen Orbán egy sokkal nagyobb többséggel szemben 1998-ban mindössze 7%-ról indulva.)

Rossz ütemérzékre vall az is, amikor utólag próbálnak ellenzéki politikusok felülni a migránskvóta elutasításának vonatára. A választók figyelmét és rokonszenvét nem elsősorban az ragadja meg, aki éppen olyat próbál nekik mondani, amit hallani akarnak, hanem aki kompetensebbnek tűnik, aki újat és megjegyezhetőt is üzen. Az, hogy  "támogatom a kerítést", "én is nemmel szavaztam a migránskvótára" nem lesz erény, legfeljebb indirekt bók Orbán Viktor számára — lényegében fegyverletétel. S úgy tűnik késve érkezett haza Brüsszelből Kendernay János, diplomata májusban a zöld párt elnökségébe: előadásában lényeglátóan leplezi le az orbáni politika logikáját.

Látható Orbán szándékosan provokál olyat vitákat, amiben nem nyerhet, de nincs is értelme nyerni. Hogy a magyar közvéleményben fenntartsa az idegen, most épp brüsszeli önkénnyel szemben tehetetlen vesztesország-érzést. Amit megtanulhattunk egyébként egyoldalúan defetista történelemoktatásunkból, ahelyett, hogy okos alkukban érvényesítenénk az érdekeinket Brüsszelben, amire most lehetőségünk van. Ki kéne törnünk az önsorsrontó tanult tehetetlenségből, ami két stratégiát termelt ki: az egyik a balliberális-labanc nemzeti érdekérvényesítést feladó, csak egyéni boldogulást segítő lakájmentalitás, a másik a kurucos-szabadságharcos hol kudarcos műbalhékba, hol nemzeti tragédiákba torkolló kocsmai hőbörgés. 

Egyik sem lehet egyenrangú partnere semmilyen tárgyalásnak és mindkettő megbízhatatlan és csak alárendelt szerep lehet, ami az ország érdekeit nem szolgálja: okos, együttműködő, racionális és jóhiszemű és jóhírnévre alapozó, respektálható, ezért elismert diplomáciára van szükségünk. S ebben a kérdésben úgy tűnik még a miénkhez hasonlóan harsány showelemekre és bombasztikus kuplékra épülő olasz politikában is előrébb járnak az ott épp most kormányra került "huszonegyedik századi" pártok.

Rizikó nélkül meg lehetett volna próbálni bármely magyar ellenzéki pártnak kivételesen észérvekkel operálni a tébolyban:

  1. A kvóták Magyarország érdekében születtek.
  2. Brüsszel nem elnyomó hatalom.
  3. A kormány éveken át nem biztosította az ország és Európa biztonságát: a migráció és a terrorizmus úgy haladt rajtunk keresztül, mintha magyar hatóságok nem is léteznének! 
  4. A határainkon pedig ok nélkül bánunk embertelen módon szerencsétlen földönfutókkal.

Meg lehetne találni, hogy miként biztosítható a magyar emberek és Európa lakosságának biztonsága, miként kezelhető és fékezhető meg humanitárius eszközökkel a migráció. Ennek a kérdésben a pozíciók újragondolására most nem várt lehetőség érkezett a migrációban sorstárs, "orbánbarát" Olaszországból. 

Mindkét cél egyszerre elérhető: megőrizzük a biztonságunk, itt és most, és emberségünk az utókor szemében

A kiló nem százat jelent.

medupdate20180824-2.jpg

2018-as helyzetkép a Földközi-tengeren. Az érkezők éves száma legfeljebb egy erős napnak számít a Sziget-fesztiválon.

Régebbi írások:

A világvége, a genderszak és Kerényi Imre halálhíre

A közélet elviselhetetlen könnyűsége

A budai rénszarvas, a radikális medve és a szurikátabőrbe varrt baloldaliság

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr8214207061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.08.28. 19:50:31

A kvóta nem magyar érdek.

Mert Mo. nem célország eleve.

Neo07 2018.08.28. 19:54:58

"Hazudtunk reggel, délben meg este"

A fenti tétel szellemében a fenti iromány állításainak az ellenkezője az igaz. Vagyis:
-A kvóták NEM Magyarország érdekében születtek.
-Brüsszel elnyomó hatalom.
-A kerítés megépültével a kormány biztosítja a biztonságot.
-A határokon pedig emberségesen bánunk a gazdasági bevándorlókkal.

És ami a harmadik pontban megfogalmazott elszólást illeti:
"...terrorizmus úgy haladt rajtunk keresztül,..."

Akkor, amikor nem hall, nem olvas titeket senki, mégis igazat adtok Orbánnak? Csak amikor írni kell valamit, akkor tagadjátok? Kár a gőzért, elszóltátok magatokat...

röf 2018.08.28. 20:06:00

Fölösleges, szánalmas szerecsenmosdatási kísérlet...

Tom66 2018.08.28. 20:08:34

Muszáj kínlódni, hazudni és csúsztatni, felesleges rendszeresen fárasztani az embereket a kvótával, befogadással és a különböző ideológiákkal.

midnightcoder2 2018.08.28. 20:12:43

Magyarországnak, ahogy Európának is az az elemi éreke, hogy az európai kultúrától idegen, sőt vele ellenséges migriket kivágják a határon mint a macskát szarni. Ellenkező esetben 20-30 éven belül Európa is ugyanolyan remek hely lesz, mint ahonnan a migrik jönnek. Mert hogy ezeket a helyeket nem a gonosz Darth Vader szállta meg birodalmi gyalogokkal és tette szar hellyé, hanem az egymást legyakó helyi polgárok. Akik az európai határon a papírjaikkal együtt aligha dobják el az értékrendjüket, vallásukat, kultúrájukat, identitásukat. Ergo ugyanazt fogják ők és a gyerekeik csinálni itt is, mint odahaza, ha már elegen lesznek. Ezért létérdeke Európának, hogy soha ne legyenek itt ehhez elegen.
Amúgy, ha ez utóbbi bekövetkezne, az első akiket a derék migrik halomra ölnének azok pont a liberósbolsik.

nick papagiorgo 2018.08.28. 20:16:15

Annyira torz az egész, hogy igazából vitatkozni sem érdemes vele.
A"gittegylet" jut eszembe, ahogy rágódnak egy témán, de se kiköpni,se lenyelni nem tudják. A baloldal is még mindig vajúdik ezen a "de hát miért vesztettünk?" dolgon, és szemmel láthatólag semmit se tud kezdeni vele, hülye elméleteken kvül, amik senkit se érdekelnek, mint ahogy ez az írás se.

Exploiter 2018.08.28. 20:23:25

Jajj.
Évekkel később, még mindig itt tartunk?
Egy szavas kritika elég ide: nem.

Exploiter 2018.08.28. 20:35:32

De mivel próbáltál objektív lenni, ezért több szóban: igen, Orbánnál mindenki rosszabbul kezelte a helyzetet. Ez nem jelenti, hogy zseni, egyszerűen csak össze tud adni két egyjegyű számot és ilyen kognitív képességek elegendőek ahhoz, hogy lesöpörje a játékteret.

Igen, a külpolitikában tényleg lehetne okosabban játszani, bár nehéz lenne, ahhoz már kétjegyű számokkal is el kellene boldogulni. A kvóták marhaságok, azt el kell felejteni, ezt már az agyhalott Brüsszellakóknak is sikerült.
Humánus megoldása a képletnek nincs. Nem is próbálkozik vele senki komolyan, csak a két szélsőség maradt, amiből az egyik vesztésre áll.
Orbán nem mozgat itt semmit, csak kihasználja az alkalmat, egyszerűen a szélsőbaloldali ideológiák találkozását látjuk a való élettel.
Lásd még: tehervonat vs swift.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.28. 20:49:01

@balcán maxval bircaman: nem létezik olyan, hogy célország. Csak olyan létezik, hogy peremország: ahol a menekültek az Unió területére lépnek, hivatalosan regisztrálnak ésatöbbi. Nem kivánságműsor a menedékkérelem. Nem mondhatod be, hogy "én a luxemburgi hercegi palotát néztem ki magamnak." A kvóta célja: a perelmországok tehermentesítése volt. Ezt szavazta meg Orbán is. Pont. Akárhányan halucinálhattok mást. Így van és kész. És a szintén bevándorlás ellenes Salvini épp ezért akarja a kvótákat. Talán összeáll a kép a csőlátóknak is egyszer.
@Neo07 @Tom66 köszönet az olvasásért és, hogy minden rossz szándékotok ellenére fárasztottátok magatokat! :)

dare 2018.08.28. 20:50:45

Azért van még egy magyarázata az akkor történteknek, márpedig az, hogy mi nem mondtuk egy árva szóval se ki jöjjön be ide meg ki nem, ezért jogosan fázhatunk a kvóta szó hallatán.
A németeknek kellett egy pár gazdasági bevándorló, willkommen...jöttek is.
Sokan, talán túl sokan is.
Na nem baj, majd szétszórjuk őket - gondolták.
Megegyezés Erdogannal, már csak szórványosan jönnek.
Elhibázott döntés volt a willkommen?
Igen.
Az elhibázott döntésük miatt a mi érdekünkben találták ki a kvótát?
Legyen, de legközelebb ha hibáznak, a mi érdekünkben inkább ne találjanak ki semmit, mert hamarosan nekünk is szükségünk lesz gazdasági bevándorlókra, és nem hiszem, hogy ilyen érdekes módon fogjuk majd megoldani.
Mert amit szabad Jupiternek....

Ellenzéki Tüntető 2018.08.28. 20:53:03

Senki nem hisz már nektek. Jól lehetett látni, ki akar migránsokat és ki nem. Az emberek megjegyezték, és ítéletet mondtak, vagy mondanak. Magyarországon, Olaszországban, Ausztriában, hamarosan Svédországban.

Ennyi.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.28. 20:54:36

Az egészet nem érted, @Tom66: A befogadáshoz semmi köze nincs a menedékkérelmek elbírálásának. Az eljárás vége lehet a kérelem megtagadása is, ahogy ez történik igen nagy számban, az Uniónak esze ágában sincs befogadni tömegeket. A kérelmek elbírálása tagállami hatáskör. A kérelmezők szétosztása viszont a peremországok ELEMI érdekét szolgálta. Hogy ne nekik kelljen százezreket táborokban tartani.

2018.08.28. 21:01:32

Hülyeség. A fenét vállalták volna át a migránsokat. Illetve igéretben igen, a gyakorlatban pedig nem. Ahogy jelenleg sem teljesítették a vállalásaikat.

Ellenzéki Tüntető 2018.08.28. 21:02:01

"A kérelmezők szétosztása viszont a peremországok ELEMI érdekét szolgálta. Hogy ne nekik kelljen százezreket táborokban tartani. "

Nem kell, hiszen nem is lehet. Hiszen az okos EU már jól kitalálta, hogy a menekülttáborok nem lehetnek zártak, hiszen a menekültek nem rabok. Akkor viszont sehogy nem tudod megakadályozni, hogy a két kis lábukon átsétáljanak oda, ahova akarnak.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.08.28. 21:33:39

"A kvóta célja: a peremországok tehermentesítése volt."

Ez a poszt egyik vezérgondolata. Nem értem. Orbán azt mondta, hogy Magyarország egyáltalán nem fogad be senkit, aki nem bizonyítja, hogy valóban menekültnek tekintendő, még parancsra sem. Németországban összegyűlt 1 millió 300 ezer migráns, és Merkel folyamatosan követelte a kvóták bevezetését. Ezek szerint csak azért, hogy nekünk jobb legyen? De hát nekünk nem lett volna semmi komoly bajunk, a határvédelem elég jó aránnyal összefogdosta a határsértőket, és ha a jóságos nagyhatalmak nem ugatnak velünk állandóan, szépen ki is rugdostuk volna mindet, aztán ennyi, mindenki menjen a dolgára. Miven segített volna nekünk itt egy kvótarendszer? Mivel is tehermentesített volna bennünket? Ha nem erőltetné az egész libsi banda a szutykosok ellátását és befogadását, akkor nem lenne itt semmiféle teher, ami alól bennünket mentesíteni kellene. Nekünk három éven át igazából nem a migránsokkal kellett háborúznunk, hanem a hátunk mögött ott álló jótékony Nyugattal. Ennek a híre még nem jutott el hozzád?

Anselmo 2018.08.28. 21:40:43

A kvóta alapján át kellett volna vennünk ezervalahány menekültet, nem pedig tőlünk vettek volna át ezervalahányat.
Továbbá a kerítés éppen azért van, hogy nálunk ne léphessenek EU területre a menekültek, és ha ez működik, akkor tőlünk nincs is kit átadni másoknak.

kvadrillio 2018.08.28. 21:45:04

nagy és rafinált politikusok kavarnak egy óriási üstben.....kevernek-kavarnak-fűszereznek.....MÉG AZ IS LEHET, HOGY A VÉGÉRE EGÉSZ MÁS FŐ KI, MINT AMIT EDDIG HITTÜNK !!! :o)))

Gergice 2018.08.28. 21:58:41

Szerintem nyugodtan be is fogadhattuk volna azt a cirka 1200-at, amire a kvóta kötelezett volna minket. Aztán ha tulajdonhoz jutnak kis hazánkban, akkor vendégszerető hazánkfiai nap mint nap kilyuggatják a kocsijuk kerekeit, bedobálják a házuk ablakait, leköpködik őket az utcán, nem szolgálják ki őket a boltban, naponta hússzor rájuk hívják a rendőröket és szerintem 2-3 hónapon belül a delikvensek tovább is menekülnek Németországba. Probléma megoldódott, volt migráns, nincs migráns. És akkor arról nem is beszéltem, hogy mi lehetett volna, ha a kormány is úgy dönt, hogy kellemetlenkedik is nekik. Például egy év csúszással fizeti ki a járandóságaikat (ahogy a hazahívott magyaroknak is például), aztán egy évig éljenek a jó ízű levegőből.

Szóval ennyivel megúszhattuk volna az egészet. De a Führerünk mindhalálig forradalmár, ő nem tud építő döntéseket hozni csak válságmenedzselni. Neki válság kellett, háború kellett, ellenség kellett, akkor is ha nincs, mivel azt pontosan látja, hogy egy fejlődő, polgárosodó, kulturálódó Magyarországon neki nincs jövője. Úgyhogy Magyarországot Európa köpőcsészéjévé tette, az amúgyis frusztrált népességből pedig hisztérikus idegengyűlölőt csinált. Amíg ő vezet, addig balhéban nem lesz hiány.

Exploiter 2018.08.28. 22:03:59

@A kiló nem százat jelent.:
A peremországok elemi érdekét Görögország mutatta meg. Kérdés nélkül engedni északnak az összeset, menekültet, migránst, isis fanboyt, mert ugye Szerbiába se teleporttal érkeztek. Ha Orbán nem belpolitikai célra akarja használni a helyzetet, mi is ezt tehettük volna, szép csendben. A végén el is szórakozott ezzel, csak az osztrákok felhúztak pár kaput szárnyakkal, onnan meg félő, hogy nálunk táboroztak volna le bebocsátásra várva.
A helyzeten csak bukni tudtunk, ebből kellett kihozni a maximumot. A kerítés erre egy jó lépés volt, ennyi. Lépjünk tovább.

Exploiter 2018.08.28. 22:14:08

@Gergice:
Nem ilyen egyszerű a képlet. Ki fizet? Mi? Akkor azok a szerencsétlenek jól megszívták. Kapnak 45 rugót, mint közmunkás? És ezért itt is maradnak, mikor át lehet sétálni a határon?
Nem mi? Ugyanannyit kapnak, mint a németeknél? Párszor annyit mint egy egyetemi tanár?
A kvóta még elméletben sem működik. Értelmetlen marhaság, vitatkozni sincs értelme rajta.

Gergice 2018.08.28. 22:42:49

@Exploiter: Figyelembe véve, hogy most is fizetünk a kormányunk által betelepített több mint húszezer után, igazából arra az 1200-ra jutó összeg már csak aprópénz lett volna, még a magyar költségvetésnek is. Szóval nincs jelentősége ki fizette volna.

A kvóta szerintem sem működik. Az írásomban, csak azt akartam kifejteni, hogy hogyan lehetett volna kijátszani. Ha befogadjuk azt az ezer párszáz embert, akkor jogilag védettek vagyunk, nem tudnak belénk kötni. Utána meg vonogathattuk volna a vállunkat, hogy ejnye a kis hálátlanok nem tovább álltak Berlin felé? Mert lássuk be tovább álltak volna, hiszen amint te is mondtad, a határok nyitva vannak :) Így megkíméltük volna magunkat attól, ami most van, hogy Lisszabontól Helsinki-ig úgy néznek ránk mint az emberevő leprásokra.

Exploiter 2018.08.28. 23:07:10

@Gergice:

Ez is lehetett volna egy megoldás, de nem a költségvetés a lényeg, hanem az elvek, meg a társadalom reakciója. Illetve az ezer az első adag, családegyesítés előtt... Mindegy, ezerszer átrágta mindenki, sok lehetőség volt, ebből a legrosszabb a befogadósdi, Orbán meg kiválasztotta azt, ami neki jól jött, a célt meg elérte így is.

Csak azért beszélünk róla, mert a poszter nem tűnik egységsugarú neomarxistának, amúgy a fáradtságot se venné az ember, hogy pötyögjön.

Alick 2018.08.28. 23:11:15

@midnightcoder2: Hosszú távon az jaívthatna a helyzeten, ha pl. Afrikában sikerülne csökkenteni a termékenységet, az utódok számát.... kevesebb konfliktus lenne a limitált erőforrások maitt.

dare 2018.08.28. 23:32:02

@Gergice: Altusz mit is mondott Máltán?
De azt tudod Orbán mit mondott korábban:
"Ne figyeljenek oda arra amit mondok...."

igenember 2018.08.29. 00:02:57

igen orbán megszavazta a kvótát. De látta, hogy az eu egy fasz ezért odakúrta a kerítést. A sziriaiak ma is megkéseltek egy németet.
A lényeg: orbán 2030-ig akar miniszterelnök maradni. Jobb ha hozzászokunk.

Hajdú Peter 2018.08.29. 02:31:33

"a migráció és a terrorizmus úgy haladt rajtunk keresztül, mintha magyar hatóságok nem is léteznének! "

Ossze vagyok zavarodva. Nem ugy volt, hogy nincsennek terroristak a bevandorlok kozott ? Akkor meg hogy haladtak volna rajtunk keresztul ?

Magyarország Europa jövője. 2018.08.29. 03:26:22

A blogolo nyilvanvaloan komaban volt az elmult 3 evben es most ebredve, migracios ugyben felsorolta az osszes balliberalis demagog hazugsagot, amit az elmult harom evben 1 millioszor mi is, es a VALOSAG is MEGCAFOLT. (Orban meg valasztast is nyert ezzel, valoszinu errol sem tud a blogolo.)

"A kvóták Magyarország érdekében születtek. "
A kvotakkal csak legalizalni akartak az illegalis bevandorlast, mert bar e nelkul is, meg most is, esz nelkul jonnek, de utanna meg plane felbatorodtak volna.

Ezenkivul az egesz unios migracio "kezeles" (valojaban nem kezeles) egyetlen celt szolgalt az IDOHUZAST.
Addig huztak volna az idot, a "ne tegyunk semmit, kozos megoldas kell" dumaval, amig mar tenyleg annyian jottek volna, hogy mar valoban visszafordithatatlanna valik Europa iszlamizacioja. Nehany orszag mar igy is elveszett. Svedorszagban mar 30 % a bevandorlok aranya, 10 ev mulva a mai ertelemben mar nem lesz Svedorszag.

chrisred 2018.08.29. 04:41:12

@Hajdú Peter: Ebből a mondatból nem derül ki, hogy a terroristák is migránsok voltak. Éppen ellenkezőleg, azt állítja, hogy a migránsok is, meg a terroristák is akadálytalanul jutottak át Magyarországon. Valójában a többségük előbb volt uniós polgár, mint mi, magyarok.

chrisred 2018.08.29. 04:48:10

@Anselmo: Az eredeti verzió szerint 50 ezer regisztrált menedékkérőt vettek volna át Magyarországról. De a magyar kormány álláspontja az volt, hogy Magyarország nem schengeni határország, ezért a végső változatban Magyarország az átadók közül átkerült az átvevők közé.

chrisred 2018.08.29. 04:49:53

@Ellenzéki Tüntető: A hotspotok nem menekülttáborok. "A hotspot olyan központ, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy az érkező migránsokat 48 órán belül (de maximum 72 órával érkezésük után) regisztrálják, ujjnyomatot vegyenek tőlük, és fényképükkel együtt adataikat egy adatbázisban rögzíteni tudják. Az eljárás célja az, hogy minél hamarabb ki lehessen szűrni, ki az, aki jogosult arra, hogy menedéket kérjen, és kik az úgynevezett gazdasági migránsok, akik nem jogosultak nemzetközi védelemre. A hotspotok az ország különböző területein helyezkednek el, és bizonyos mértékű kapacitás erejéig szálláshelyként is szolgálnak."

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.29. 06:28:41

@A kiló nem százat jelent.:

Mo-ot sikeresen tehermentesítette a kerítés. Már nem Mo-ra jönnek a kamumenekültek.

Ménár Atya 2018.08.29. 06:40:04

Ez egy okos cikk volt.
Tényleg tök jó lenne, ha megint az ablakom alatt dekkolna párszázezer arab,és innen szemezgetne az unió némely tagállama hogy kit vesz át................
B+
Még most is ezt a xart erőltetitek,amikor már mindenkinek világos, hogy nem kell ennyi bevándorló senkinek?
Ráadásul,most már menekültekről a kutya sem beszél, hanem bevándorlókról.
Érdeke ez legfeljebb a régi tagországoknak lett volna, mi meg mára egy második palesztin menekülttábor lettünk volna.
Hát...Akkor Inkább támogatom az orbáni fasiszta diktatúrát, és nem a szivárványos liberalizmust, ahol a demokrácia nagy hevében eltitkolják a valós eseményeket, és hazudoznak felsőbb utastásra, mint pl a németeknél,svédeknél.
De ahogy nézem ennek lassan ott is vége lesz.

midnightcoder2 2018.08.29. 06:51:57

@Alick: Ehhez képest 2050-ig várhatóan duplázódik a számuk, legalábbis a demográfusok szerint. Ez úgy 1.3 milliárd potenciális migri. Ha csak fele idejön Európába, nekünk annyi. És az, hogy hányan jönnek alapvetően attól függ, hogy mekkora sikertörténet azoké, akik már itt vannak, és akik úton vannak.

Bravehearth 2018.08.29. 07:13:23

1. "A kvóták Magyarország érdekében születtek."

Egy szart! A feltétel az volt, hogy 'hotspotokat' hozzanak itt létre! Ez egy ostobaság! A lényeg az, hogy a migri BE SE KERÜLHESSEN az ország területére! Ha már itt van (akár a hotspoton belül), akkor jön a pardavipatkány és a hasonszőrűek, meg a 'zunijó' a hülyeségeivel és soha az életben nem lehet ezeket onnan kivágni! Ha már ott van, ott is marad vagy szóródik...!

2. "Brüsszel nem elnyomó hatalom."

Ahhoz gyenge. Nincs hozzá meg a katonai hatalma. Ellenben a gazdaságiakkal próbál élni! Mindenki emlékszik még a kijelentésre, mely szerint az 'olaszok majd megtanulnak helyesen szavazni'! A 'zunijó' egy ostoba és arrogáns hatalom. Nem elnyomó, mert nincs hozzá eszköze.

3. "A kormány éveken át nem biztosította az ország és Európa biztonságát: a migráció és a terrorizmus úgy haladt rajtunk keresztül, mintha magyar hatóságok nem is léteznének!"

'15 előtt megszüntették az önálló határőrséget. 2008-ban beolvasztották a rendőrségbe. A kapacitásait leépítették. Az végre örvendetes, hogy ismét van határőrizet és ellenőrzés. Lehet, hogy a jobboldali kormány ideje alatt is lehetséges volt a határsértés, de az is tény, hogy ők állították vissza a rendet!

4. "A határainkon pedig ok nélkül bánunk embertelen módon szerencsétlen földönfutókkal."

Egy szart! Olyanok vannak a DÉLI határon, akik ok nélkül menekülnek Szerbiából! Dehogy menekülnek, csak előadják. SEMMI okok menekülni a szerbektől, ergo nem is menekültek! Nem kap enni? Miután elutasították? Szörnyű. Miért kapna? Zárt láger? Hazugság! Szerbia felé akkor hagyja el, amikor akarja! Ők csak a rendszer kiskapuit kijátszva kérnek menekültstátuszt, hogy tovább tudjanak húzni a merkel szoknyájába! Hát menjenek, de ne rajtunk keresztül! Ennyi a lényeg. Ők sem akarnak itt maradni (szerencsére), mi sem akarjuk, hogy itt legyenek, a kormány sem akarja! Hát akkor be sem kell őket engedni. És mindenki boldog.

"Tudtad? A menekültkvóta éppen hogy magyar érdek volt."

Közönséges hazugság! Sosem volt az érdekünk! Senkinek sem érdeke egy ilyen ostobaság! Minden határ védhető, csak elszántság és politikai akarat kérdése az egész. Nem ostoba kvótákról kellett volna vitatkozni, hanem védeni a külső határokat. Ha kell, akkor fegyverekkel vagy hatásos kényszerítő eszközökkel! És máris nem kell ilyen hülyeségekről írkálni!

Persze értem én, hogy reklámozni kell a balliba ökörségeket, de ha ez közönséges hazugságok sorozata, akkor az akár kontraproduktív is lehet!
B.

Bravehearth 2018.08.29. 07:16:01

@chrisred: "Az eredeti verzió szerint 50 ezer regisztrált menedékkérőt vettek volna át Magyarországról."

Akkor, ha itt 'hotspotok' létesültek volna. Amit (nagyon helyesen) mindenképp el akart kerülni a kormány.

"De a magyar kormány álláspontja az volt, hogy Magyarország nem schengeni határország, ezért a végső változatban Magyarország az átadók közül átkerült az átvevők közé."

És nagyon helyesen egyetlen egyet sem vettünk át senkitől sem! Nagyon jól is van ez így.
B.

Fülig José 2018.08.29. 07:39:46

A hír igaz. Márcsak abból gondolom, hogy itt ugrál a komplett trollsereg. Hajrá fideSS...

Bravehearth 2018.08.29. 07:43:58

@A kiló nem százat jelent.: "A befogadáshoz semmi köze nincs a menedékkérelmek elbírálásának."

Hazugság! Az első verzió az volt, hogy már ellenőrzött és olyan migrik kerülnének ide, akik nem jelentenek 'fenyegetést'. Vagyis akkor már ellenőrizték őket. Kik? És milyen adatok alapján? Ha volt ellenőrzés, akkor mit kell még tökölni velük?
A második verzió az volt, hogy nem befogadni kell őket, csak elbírálni a kérelmüket. Értem. Akkor tehát akár még fenyegetést is jelenthetnek, hiszen a kutya nem ellenőrizte őket, nem bírálták el a kérelmüket. A legtöbbről azt sem tudják, hogy kicsodák!

Az eljárás vége lehet a kérelem megtagadása is, ahogy ez történik igen nagy számban, az Uniónak esze ágában sincs befogadni tömegeket.

Hazugság! A legtöbb uniós propaganda áradozott a sok új munkáskézről és a szörnyű demográfiáról! És milyen jó lesz majd Európának a sok kis feka és kávébarna 'vérfrissítés'! Ugye emlékszünk még a német politikus efféle 'érvelésére': ránk férne a 'vérfrissítés'!? Nagyon szép... Ja, nem! Nos, ha elutasítja a qrvaokos unió a migrit, utána mi történik? Kitoloncolják? Hová? Milyen alapon, mikor a legtöbbről azt sem tudják, ki fia-borja, honnan fújta ide a szél, hiszen mindent csak 'bemondásra' jegyeztek föl!? A gyakorlat azt mutatja, hogy ha egy migri bekerült a drót mögé, akkor azt onnan más soha az életben nem lehet kihajítani, csak kivételes esetben extrém költségeken. Nem kell ez nekünk, oldják meg az ostoba németek és az a patkány juncker...! Vagy a micron...

"A kérelmek elbírálása tagállami hatáskör."

Ahogy a bevándorlás- és menekültpolitika is! Vagyis Magyarország saját hatáskörében épített határzárat, jelentette ki, hogy semmi szükségünk egy rakat koszlidércre és ha kell, akkor visszadobálják őket a drót túloldalára. Nagyon helyesen. Elbírálják azokat, akik betántorognak a tranzitba. Az is épp elég!

"A kérelmezők szétosztása viszont a peremországok ELEMI érdekét szolgálta. Hogy ne nekik kelljen százezreket táborokban tartani."

Ostobaság! A 'peremországok' érdeke az lett volna, hogy ŐK állítsák meg ezt az elmebajt úgy, ahogy a magyarok és pl. az ausztrálok! Ha a peremországok elhatározása, elszántsága és akarata meglett volna a védekezésre, akkor nem kellene ekkora hülyeségekkel foglalkozni, mint ez az elmebeteg kvóta és a kérelmek 'elbírálása'!
Mellesleg, ha el kell bírálni a migrik kérelmét, annyit megtehettünk volna, hogy azt mondjuk a fritzeknek, küldjék át 1300 migri kérelmét postán, itt szépen rányomjuk nagy piros pecséttel mindegyikre az 'ELUTASÍTVA' feliratot, majd szépen visszaküldjük nekik postafordultával a pecsétes papírokat. Ők meg nyugodtan szórják vissza az elutasított migriket oda, ahonnan jöttek (vagy ahonnan MONDTÁK, hogy jöttek) és mindenki boldog.

"nem létezik olyan, hogy célország. Csak olyan létezik, hogy peremország: ahol a menekültek az Unió területére lépnek, hivatalosan regisztrálnak ésatöbbi."

Már hogyne léteznem 'célország'! Valamit nagyon benéztél! Épp a ballibák ajvékolták, hogy nem is akar idejönni az a sok migri, csak átvándorolnak rajtunk. Tehát NEM vagyunk a 'CÉLORSZÁG' számukra. Ez akkor is így van, ha te valamilyen 'unióról' és annak területéről elmélkedsz. Az az elmélet. Ez pedig a gyakorlat.

"Nem kivánságműsor a menedékkérelem."

Ó, dehogynem! Amiről te beszélsz, az az elmélet. A gyakorlat szerint pedig kívánságműsor. Mennek-jönnek keresztbe kasul, mint fing a gatyában. Több identitással, hazudozással és az állítólagosan életveszélyt jelentő származási országukban 'nyaralással'! Hát, köszi, de ezt az elmebajt inkább kerüljük el! Ha kell, akkor legyen fal, aknamező és robotgéppuskák is a kerítés mentén, de ezekből ide egyet se kelljen beengedni! Ha nem tudják megérteni, akkor a többi már a drót, az aknák és a géppuskák dolga kell(ene) legyen! Szerintem...
B.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.29. 07:49:05

@Bravehearth: tételezzük fel, hogy van, akinek nincs oka menekülni, néhány embernek meg van oka — a menedékkérelem arról szól, hogy ezt elbírálod: aki nem jogosult rá, azt hazaküldöd, menjen isten hírével. Ez mitől olyan drámai számodra, miért gondoljátok, hogy a ti ablakotok alatt várják végig az eljárás lefolytatását, pláne, hogy ezeket az eljárásokat most is lefolytatjuk? hiszti nélkül — ugyanaz történik — a kvóta nem az ország tönkretételét vagy betelepítését szolgálta. Aki ezt elhiszi az kretén idióta elmeroggyant barom.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.29. 07:51:28

@Ménár Atya: semmi közöm a liberalizmushoz: a fair eljárás mindenkit megillet, ahogy a menedék is. Én ettől függetlenül csak a koszovói menekültek kérelmét tartom reálisnak. Afrikából vagy Afganisztánból nem kell menedéket adni senkinek, de a menedékkérőket szétosztva könnyebb feldolgozni az ügyeket. Erről volt szó. Nem a migrációra mondtál nemet a nagy eszeddel, hanem a törvényes eljárásra és annak felgyorsítására.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.29. 07:55:48

@Exploiter: mi is ezt tettük évekig és ez egy veszélyes játék volt, mert a migrációval sok mindenki érkezett: terroristák és bűnözők is. Az eljárás mielőbbi lefolytatása az Unió érdeke. Az Unió mi vagyunk.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.29. 07:59:02

21-edszer: @röf: kéne egy magyarázat, hogy a szintén bevándorlásellenes Salvini miért akar kvótát mégis.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.29. 08:01:20

@Magyarország Europa jövője.: a kvóták nem legalizálnak semmit, a magyar hatóságok eldönthetik, hogy ki jogosult menedékre és ki nem — ezt teszi mindegyik ország. Te egyszerűen fantáziálsz. Nem tudod, miről beszélsz. Ez folyik kvóták nélkül is. Semmit sem cáfolt vagy igazolt semmi. Hiszti nélkül is ugyanez lenne a helyzet.

Bravehearth 2018.08.29. 08:12:31

@A kiló nem százat jelent.: "tételezzük fel, hogy van, akinek nincs oka menekülni, néhány embernek meg van oka — a menedékkérelem arról szól, hogy ezt elbírálod: aki nem jogosult rá, azt hazaküldöd, menjen isten hírével."

A helyzet az, hogy Magyarországra ma KIZÁRÓLAG Ukrajna területéről érkezhet menekült! Aki annak mondja magát és persze meg is tudja indokolni, hogy miért menekül. A szerbektől, horvátoktól, szlovénoktól vagy a románok felől NEM ÉRKEZHET menekült, hiszen biztonságos országok, nincs indok rá, hogy onnan menekülniük kell! EZEK TÉNYEK. Vagyis a mostani gyakorlat a valid, aki onnan érkezik, attól csak annyit kell megkérdezni (miután persze igazolta a személyazonosságát - amit legtöbbször nem tesznek meg), hogy mi elől kell menekülnie SZERBIÁBÓL! Az, hogy zsúfolt a tábor és szar a kaja, az nem indok! Csenyétén is szar a kaja és zsúfolt a vályogház, mégsem menekülhetsz onnan csak úgy a jenkikhez! Ez ilyen.

"Ez mitől olyan drámai számodra, miért gondoljátok, hogy a ti ablakotok alatt várják végig az eljárás lefolytatását, pláne, hogy ezeket az eljárásokat most is lefolytatjuk?"

Attól, hogy ismerünk titeket is és ezt a sok koszlidércet is! Egyrészt: ezek NEM MENEKÜLTEK, közönséges hazudozó, sunyi migrik! Semmi szükség rájuk, semmi helyük és keresnivalójuk Európában, de Magyarországon biztosan nem! Másrészt azt is tudjuk, hogy ha egyszer ide ezek beteszik a lábukat, akkor abból semmi jó nem származik és a gyakorlat szerint nem is lehet tőlük megszabadulni! Nem lesznek örökké a 'tranzitban', egyszer megjelennek az ablakunk alatt is! Ahogy az már megtörtént korábban... Soha többé, ha lehet! Harmadrészt már eleve a mostani gyakorlat is vitatott a balfasz unió részéről, hiszen szerintük nem is lehetne a migriket a tranzitban tartani, amíg a hazugságaikat vizsgálgatják! Szerencsére ezt pont leszarjuk és addig is a drótok közt vannak, amíg a hazugságaikat földerítik. Ebből semmit sem szabad engednünk!

"hiszti nélkül — ugyanaz történik — a kvóta nem az ország tönkretételét vagy betelepítését szolgálta."

Hogyne volna hiszti! Most épp amiatt megy a hiszti, mert július óta a Szerbia felől érkezőknek már nem is vizsgálják a körülményeit (hiszen biztonságos államban tartózkodnak), csak a személyazonosságukat és a bemondott származási ország valódiságát. Továbbá nem igaz az állításod: hiszti van maguk a tranzitzónák miatt is és a kerítés miatt is! Ha bármiben engednénk, akkor utána az volna a hiszti tárgya, hogy nem elég gyors a net, majd nem elég zöld a gyep, a végén pedig még az ingyen svéd kurvák lehetőségét kérné rajtunk számon a 'zunijó'! Értelmes ember ennek már az elején véget vet! A hülye pedig próbál kényszeresen megfelelni...

"Aki ezt elhiszi az kretén idióta elmeroggyant barom."

Szerintem az a kretén, idióta elmeroggyant barom, aki képtelen észrevenni, hogy miről szól ez az elmebaj! Aki nem látja, hogy ez a sok koszhadék mit eredményezett a fritzeknél, az olaszoknál, svédeknél, belgáknál! Aki egyáltalán azt ki meri jelenteni, hogy egy afgán gyökér a szerb-magyar határon menekült lehet és ezért a magyar kormányt ekézi, na az az igazi ostoba gyökér! Aki ezt még itthon propagálja is, az viszont egy igazi rágcsáló...! Szerintem...
B.

Bravehearth 2018.08.29. 08:16:32

@A kiló nem százat jelent.: "kéne egy magyarázat, hogy a szintén bevándorlásellenes Salvini miért akar kvótát mégis."

Nem lehetsz ennyire egyszerű!

Azért, mert ha most bele is géppuskáznák az összes migrit a tengerbe, akkor is ott van már náluk több, mint 700000 koszlidérc. Erről nem a Salvini tehet, hanem az az elmeroggyant barom, ostoba gyökér balliba renzi és a balfasz kormánya. Salvini pontosan tudja, hogy azoktól már a büdös életben nem tud megszabadulni, pedig mindegyik egy átok az olaszok számára. Kitoloncolni nem fogják tudni őket! Akit igen, azt is extrém költséggel és csak töredéknyi mennyiséget. Egyetlen esélyük van rá, hogy eltakarítsák onnan azt a tömeget, ha valahogy rá tudják venni a 'zunijót', hogy vigye el tőlük. Nyilván ez senkinek sem érdeke az unióban az olaszokon kívül. Ez ilyen egyszerű.
Örülök, ha segíthettem!
B.

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.29. 08:23:23

@Bravehearth: Egyébként abban egyetértek, hogy Ukrajna és Koszovó a két válság zóna ahonnan érkezhetnek. Én délre fókuszáltam, mert onnan jött az áradat. De iagzad van. Rajtuk kívül szerintem alig-alig jogosult valaki menedékre nálunk. Afganisztánból nem érkezhet ide menekült, hiszen közben van vagy tíz tuti ország. Nem számolom össze. Meg egyébként sincs olyan helyzet, ami rosszabb lenne, mint korábban — most pl. nincs háború. A szírek egy része számára el tudom képzelni, hogy nem volt már Törökországban hely. Gondolj a kurdokra. Eleve nem jó kurdnak lenni ott, hát akkor menekült kurdnak lenni milyen lehet. Azon túl, hogy tudjuk, hogy a törökök csökkentették a fejadagokat, akkor indult meg sok család, ami érthető. De még Törökországig is van három ország útközben, tehát szerintem a kérdés marha egyszerű. Mi itt a kontinens közepén nem lehetnénk peremország. Egyetértek, aki nem albánul vagy ukránul vagy magyarul köszön, az mehet isten hírével, insallah. Jelentkezzen Görögországban. Persze ez nem oldja meg a görögök problémáját. Arra viszont a kvóta a legigazságosabb: mert azáltal segít még 26 másik ország, ami nagyobb is mint a pici görögök. Azért ez nem egy rossz megoldás.

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.29. 08:27:57

@Bravehearth: meg tud szabadulni, ahog a németek is megszabadultak, és mi is megszabadultunk. Nagyon kevés kérelmet fogadunk be. Ráadásul Olaszországba afrikaiak érkeznek, akik szerintem nem nagyon számíthatnak pozitív elbírálásra. A kérdés, hogy ennek az egésznek így mi értelme van. Nem lenne-e egyszerűbb felrakni mindenkit egy hajóra és kitenni Líbiában? Nyilván nem ez a tisztességes eljárás. Pár hónapig eltart az eljárás, mindenki előadja a kis életét és esküdözik, hogy ő tyukot... Azért nagyon sokójuk valóban szörnyű dolgokon ment át. De nem ez számít. Megvannak a befogadásnak a szabályai. Ami lehet hülyeség, lehet szigorú, lehet kőszívű, de most ez a szabály. Ezen kívül csak az illegalitás van, ami meg idegenrendészeti kérdés már és nem menedékjog.

Bravehearth 2018.08.29. 08:29:06

@A kiló nem százat jelent.: "mi is ezt tettük évekig és ez egy veszélyes játék volt, mert a migrációval sok mindenki érkezett: terroristák és bűnözők is."

Arra azért emlékezhetnél, hogy mi történt '15 elején, amikor a párizsi firkászokat elkaszálta egy rakat muszlim patkány, majd után az Orbán felhívta a figyelmet egy közeledő veszélyre és intézkedésekre hívta föl az uniót! Minden voltunk, csak emberek nem! Kaptunk hideget-meleget! Aztán megindultak a koszovóiak, majd nyár elején a migrik. Akkor döntött a kormány, határzár lesz. Az ostoba kunhalmi még álproblémáról papolt, az a balfasz tóbiás pedig megrendült hangon kérdezte: 'hogy jutottunk idáig?' Ennyire telt tőlük... Eltelt 3 hónap és a kerítés állt a szerb, majd újabb 30 nap múlva a horvát határon is. Közben persze minden 'ajrópéer' minket nácizott és 'lágerezett'! Csak kérdem: szerinted mi lett volna a reakció, ha nem 2015-ben, hanem mondjuk '13-ban akart volna kerítést húzni az Orbán (az egyébként akkor is létező schengeni kötelezettségeinknek megfelelően)? Biztos támogattak volna, igaz?

"Az eljárás mielőbbi lefolytatása az Unió érdeke."

Hazugság! Az unió érdeke az volna, ami Magyarország és Olaszország érdeke is! Az, hogy EGYÁLTALÁN NE LEGYEN ELJÁRÁS, ne kelljen lefolytatni semmit! Az érdekünk az lenne, hogy az eljárás azt jelentse, hogy karbantartjuk a határzárakat, tankoljuk a helikoptereket, fizetjük a határőröket (nem az agyatlan 'taxiztatást'), felhalmozunk lőszert, fegyvert és biztosítjuk a tengeri határokat! Ez az érdekünk és nem holmi ostoba eljárásokat lefolytatni!

"Az Unió mi vagyunk."

Talán te... Meg az az ostoba gyökér juncker és a mikron... Na meg a bundesmutter! Az a 'zunijó'!
B.

Helga Beauty Salon. 2018.08.29. 08:41:46

A menekültkvóta nekünk jó, a mi érdekünkben született,hogy ne nálunk legyen az összes menekült! ÉRTEM!
Csak azt nem értem, hogy akkor most hogy itt nincsenek, miért akarják visszabaszni őket? Az érdekünkben szintén? Mert ugyebár azt is mondták a ballibák, hogy minek basztatjuk őket, nem hozzánk jönnek!
Aztán az is zavaros, hogy miért ugatnak a kerítés miatt? Ha nem tudnak jönni, nem kell kvóta az "érdekünkben" .
Szerintem már megint csak simán hülyének akarnak nézni minket!

chrisred 2018.08.29. 08:43:49

@Bravehearth: Renzi helyezte Olaszországot a Földközi-tenger mellé? Egyébként a mostani olasz kormány rohadtul nem a már Olaszországban tartózkodók helyzetére hivatkozva várja el az Uniótól a menedékkérők szétosztását, hanem azok miatt, akik azokon a hajókon vannak, amiket nem enged kikötni.

Bravehearth 2018.08.29. 08:54:07

@Antlfinger Edvárd: "Egyébként abban egyetértek, hogy Ukrajna és Koszovó a két válság zóna ahonnan érkezhetnek."

Akkor ez közös gondolat. Koszovót már nem számítottam ide, hiszen független ország, köztünk van Szerbia és ha egy koszovói VALÓBAN menekült, akkor az NEM SZERBIÁN át fog menekülni, hanem áthúz Macedóniába vagy Albániába. Mindkettő KÖZVETLENÜL olyan terület, ahol a veszélyes államon kívül biztonságos országba jut. Magyarország nem ilyen ország. Ukrajna esetében viszont igen.

"Gondolj a kurdokra. Eleve nem jó kurdnak lenni ott, hát akkor menekült kurdnak lenni milyen lehet."

Jogos. DE, ez a kurdok baja! SEMMI KÖZÜNK hozzá! Oldják meg, vagy hanem megy, akkor menjenek át Irakba vagy Iránba. Ide is jöhetnek, csak remélhetőleg vissza lesznek utasítva a dróton túlra.

"Jelentkezzen Görögországban. Persze ez nem oldja meg a görögök problémáját."

Nem is kell! Oldják meg a görögök! Talán ott állt a görögök mögött Luca Brazi egy felhúzott revolverrel, hogy 'tilos védeniük' az istenverte határaikat? Védhették volna, nem tették. Hát így jártak. Ez ne a magyar kormány kötelezettségeit növelje már! Oldják meg a görögök, toloncolják ki, akiket nem akarnak etetni. Ennyi volna...

"Arra viszont a kvóta a legigazságosabb: mert azáltal segít még 26 másik ország, ami nagyobb is mint a pici görögök. Azért ez nem egy rossz megoldás."

Tévedés! Nagy tévedés! Rossz megoldás. Egyrészt továbbra is lehetőséget és meghívást jelent a migriknek. (Úgyis elvisznek majd valahová.) Másrészt egy állam ostoba hülyesége miatt exportálod a problémát más államokba! Ez BŰN! Harmadrészt nem is igazságos, mert a görögök hanyagsága vagy hülyesége miatt más államokat, más népeket terhel és veszélyeztet a megoldás. Tehát: nem megoldás!
Igazságos az volna, ha a görögök arra kértek volna segítséget a többi államtól, hogy VÉDJÉK a határaikat és segítsenek kitoloncolni azt a sok koszhadékot az országból! Adjanak pénzt, teherautókat, vagonokat, katonát és lőszert, hogy megoldható legyen ez a művelet. De elosztogatni ezt a sok migrit hiba, bűn és ostobaság!

"meg tud szabadulni, ahog a németek is megszabadultak, és mi is megszabadultunk."

Tévedésben vagy! A németek sem tudtak/tudnak megszabadulni tőlük! Évek óta elutasított migrik gyilkolásznak náluk és többszázezer elutasított migriről sem tudják, hogy hol van, továbbá az őrzött migrik kiutasításának szabotálására is iparágak épültek 'civilekből', jogászokból, orvosokból! Egy normális országban ezeket már rég lesittelték volna, a migriket pedig deportálták volna, de sem a fritzek, sem a svédek nem tudják megoldani. Az olaszok sem fogják tudni és ezt Salvini is jól tudja. Mert ő nem hülye, ellentétben a renzivel. Továbbá tőlünk nem úgy tűntek el, hogy mi toloncoltuk ki őket, hanem (szerencsére) továbbszöktek innen Ausztria felé. Ma már ez sem működne, ahogy az olaszok sem tudnak már így megszabadulni a koszlidérceiktől.

"Nagyon kevés kérelmet fogadunk be."

Jól is van ez így! Egyet sem kellene!

"Ráadásul Olaszországba afrikaiak érkeznek, akik szerintem nem nagyon számíthatnak pozitív elbírálásra."

Nem is kellene, egyszerűen a tengeren kellett volna megállítani ezt az agybajt fegyverekkel még évekkel ezelőtt. Ez most is működne, nyilván jóval több áldozattal.

"A kérdés, hogy ennek az egésznek így mi értelme van."

Semmi! Az afrikai túlnépesedés Afrika problémája. Ha nincs eszük, hogy fölmérjék a lehetőségeiket, akkor így jártak. Az ország, ahol 25 milliónak sem volt elég erőforrás, ott 180 milliónak sem lesz, az szépen káoszba fog süllyedni. Ha lehet, ezt ne importáljuk Európába! Van légierő, haditengerészet, partvédelem. Védekezni kell. Ennyi!

"Nem lenne-e egyszerűbb felrakni mindenkit egy hajóra és kitenni Líbiában? Nyilván nem ez a tisztességes eljárás."

Ha kizárjuk a lehetőségét, hogy belegéppuskázzák őket a tengerbe, akkor de! Ez a tisztességes eljárás! Az egyetlen értelmes eljárás.

"Azért nagyon sokójuk valóban szörnyű dolgokon ment át."

Ez roppant sajnálatos, de nem a mi problémánk! Szerintem a délvidéki gazdák közül is sokan mentek át szörnyű dolgokon! Ahogy párizsi, nizzai és berlini EURÓPAI(!) polgárok ezrei is. Szerintem itt Európában az európai polgárok bajával és életével kell törődnünk. A niggerekével törődjenek az afrikai kormányok! Szerintem...

"Megvannak a befogadásnak a szabályai."

Pontosan! De ezek nemzeti szabályok és nem uniós szabályok! Nagyon nem mindegy!

"Ezen kívül csak az illegalitás van, ami meg idegenrendészeti kérdés már és nem menedékjog."

Sajnos már ebben is tévedsz! A migrik esetében az illegalitás már nem idegenrendészeti kérdés csupán! Hanem nemzetbiztonsági, közbiztonsági, katonai, közegészségügyi és társadalompolitikai kérdés is! Sokkal nagyobb fenyegetést jelent a puszta létezésük is, mintsem azt az ostoba 'unionista' és balliba agyhalottak el tudják képzelni! Ezért kell(ene) helyesen és helyén kezelni ezt a problémát! Eddig ez uniós szinten egyáltalán nem sikerült!
B.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.08.29. 08:54:44

ez az a kvota ami nincs es nem is lesz...
magyar erdek
pofam leszakad az arcatlansagon

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 08:57:58

Az eredeti terv valóban az volt, hogy tehermentesítik Magyarországot, Görögországot, és Olaszországot. Csakhogy ennek az ára az lett volna, hogy mi depózzuk el őket addig, ahogy azt tapasztalhattuk, az első inváziókor, amikor még nem volt kerítés.

És ahogy láthatjuk az átvételi kedv is erősen megcsappant, ha megnézzük hogy az Osztrákok, Svájciak, és Franciák is katonákkal őrzik az Olasz határt.

Azaz igaz. Az eredeti Soros Terv az volt, hogy beengedi mindhárom transzport ország a migriket, akiket elosztanak.
Emelett kardoskodtak a ballib hazaárulók is.

Erre intett be Orbán, és a Fidesz, és épített kerítést hála az égnek !

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.29. 09:02:34

@balcán maxval bircaman: nem a nyilas söpredék érdeke. De ezt lépten-nyomon bizonyítjátok is. Mindent megtesztek annak érdekében, hogy ártsatok Magyarországnak.

@FILTOL: hát igen, egy gerincbajnok fotelnyilastól nem is várhat mást a tisztességes ember. :D

@Rettegek mert ballib vagyok: vajon ti nyilasok miért lepitek el csapatostul az összes olyan témát, ahol a láncotokat kézben tartók gazemberségeiről rántják le a leplet? Csak nem központi utasítás, szarcsimbókok?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 09:05:54

@Helga Beauty Salon:

Ne kövesd el azt a hibát, hogy logikát próbálsz keresni a migránspárti Sorosista érvrendszerében.

Migránsokat akarnak behozni, az EU-ba, és ezért bármit össze hazudoznak.
Az nem zavarja őket, hogy most nincs migráns, egyébként meg lerakat lennénk, akik várnánk a szétosztást, mint az olaszok, akiket sikeresen átverték annak idején. (Márhogy az olasz embereket verték át, amihez asszisztált a ballib Sorosista kormányuk).

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 09:08:04

@Le a spammerekkel:

Pontról pontra több tucatnyian megcáfolták a posztíró elmebeteg képzelgését.
Persze egy magadfajta hithű migránspárti majomnak ez nem számít. Szajkózza amit betanítottak neki.

Bravehearth 2018.08.29. 09:13:45

@chrisred: "Renzi helyezte Olaszországot a Földközi-tenger mellé?"

Hülye kérdésre hülye választ tudnék csak adni, de ezt most megspórolom neked. Te is tudod, hogy ez a renzi annyit tett, hogy bármiféle kérdés és észrevétel nélkül éveken át taxiztatta a koszlidérceket az ország kikötőibe! Ha már '13-tól lezárta volna a kikötőket, ahogy azt a Salvini próbálja, akkor nem flangálna náluk többszázezer semmirevaló koszhadék! Tehát a renzi csak annyit tett, hogy cseszett védeni az olasz tengeri határokat és az olaszok érdekeit! Ennyi...

Egyébként a mostani olasz kormány rohadtul nem a már Olaszországban tartózkodók helyzetére hivatkozva várja el az Uniótól a menedékkérők szétosztását, hanem azok miatt, akik azokon a hajókon vannak, amiket nem enged kikötni."

Ezzel egy akkora faszságot sikerült leírnod, hogy az még tőled is meglepő. Nem baj! Szerinted mi a nagyobb gond az olaszok számára? Az a 150 migri a hajón, vagy a több, mint 700000 az országban??? Nyilván költői volt a kérdés...
B.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.08.29. 09:14:41

@Le a spammerekkel: kussolj patkany. kar itt erolkodni.minden normalis ember emlekszik a hazugsagrendszerekre amikkel etettetek a parasztokat.akik saaaajnoooos erre nem vevok.es a halalfaszara kuldtek a fajtad tavasszal.

kommentes nikk 2018.08.29. 09:17:03

Nálunk kb nulla mikri van, németeknél milliónyi. Akkor a kvóta milyen módon szolgálná a mi javunkat? A szerző eléggé hadilábon áll az elemi logikával.

chrisred 2018.08.29. 09:23:36

@Rettegek mert ballib vagyok: "Az eredeti terv valóban az volt, hogy tehermentesítik Magyarországot, Görögországot, és Olaszországot. Csakhogy ennek az ára az lett volna, hogy mi depózzuk el őket addig, ahogy azt tapasztalhattuk, az első inváziókor, amikor még nem volt kerítés."

Mert ha a határországok nem depózzák őket, akkor a még eredetibb dublini rendelet szerint a belső országok hatóságai szépen küldték volna vissza őket százezrével azokba az országokba, ahol átlépték az Unió határát. Az lett volna még az igazi móka...

chrisred 2018.08.29. 09:29:03

@Bravehearth: Ez meg a tőled meg szokott agyatlanság volt. Szerinted az olaszoknak melyik társasággal kapcsolatban van választási lehetőségük: akik már az országban vannak, vagy akik még nem?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 09:35:51

@chrisred:
"szépen küldték volna vissza őket százezrével azokba az országokba, ahol átlépték az Unió határát."

Most is szeretnének hozzánk visszaküldeni migránsokat, pedig egyik se itt lépett be az EU-ba először.

Bravehearth 2018.08.29. 09:36:25

@chrisred: "Mert ha a határországok nem depózzák őket, akkor a még eredetibb dublini rendelet szerint a belső országok hatóságai szépen küldték volna vissza őket százezrével azokba az országokba, ahol átlépték az Unió határát. Az lett volna még az igazi móka..."

Szerintük Magyarország is ilyen ország volt, nem ismerik a térképet. :-) Mert aki itt belépett, az már kétszer is megjárta a 'zunijó' határait, belépett és kilépett (rgisztráció nélkül), majd ismét belépett, vagy be akart lépni. És ezek a qrvaokos belső országok (többek között a nagyon értelmes svédek) ide óhajtották volna visszaküldeni azokat, akik úgy átmentek a görögökön, mint a Wehrmacht Európán! Zseniális. Ja, nem!
Ahhoz egyébként sok sikert, ha valamelyik random belső állam többszázezer migrit akar átutaztatni egy kontinensen! :-) Végülis, mókának móka lett volna, csak nem biztos, hogy jó!
B.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 09:37:09

@chrisred:

Vissza lehet küldeni mindenkit. Politikai akarat kérdése az egész.

A Franciák pl a cigányokat úgy visszatoloncolták Romániába hogy lábuk nem érte a földet.
A migriket valamiért nem akarják hazaküldeni.

Egyenlőre, amíg Soros párti a kormány.

Bravehearth 2018.08.29. 09:41:41

@chrisred: "Ez meg a tőled meg szokott agyatlanság volt."

Hát persze. Nyilván az én évekkel ezelőtti soraimat szarta szájba az élet! Ja, nem. A te évekkel ezelőtti ostobaságaidat röhögi ki minden értelmes ember és cáfolja az élet nap, mint nap!

"Szerinted az olaszoknak melyik társasággal kapcsolatban van választási lehetőségük: akik már az országban vannak, vagy akik még nem?"

Választási lehetőségük csak azokkal kapcsolatban van, aki még NINCSENEK az országukban! Akik már az országban ÉS A HAJÓIKON vannak, azokat már megnyerték. Azok bizony már 'belül' vannak. Ezt a Salvini is tudja. Az aktuális probléma miatt a média a hajókon lévő koszhadékok ügyében kifejtett politikai csörtékről ír, de az alapvető szándék az országon belül lévő migrik eltakarítására irányul. Ennek az egyik eszköze a kitoloncolás volna, de ezt még az olaszok is tudják, hogy esélytelen. A másik mód pedig az, hogy a többi idióta állam talán átvesz valamennyit belőlük. Nyilván ettől minden értelmes állam elzárkózik. Szerencsére mi is!
B.

Helga Beauty Salon. 2018.08.29. 09:44:57

@chrisred: " Szerinted az olaszoknak melyik társasággal kapcsolatban van választási lehetőségük: akik már az országban vannak, vagy akik még nem?"

Mindegyikkel ha akarják. Ott a német példa hogy nem mindig tehetetlen a rendőrség, csak ha akadályozzák. Chemnitzben a német rohamrendőrök szarrá verték meg vízágyúzták a gyilkosság miatt tiltakozó németeket, ugyanezeket a rendőröket a pofájukba röhögve löki arrébb a migráns!

chrisred 2018.08.29. 09:46:09

@Bravehearth: A térkép szerint Magyarország két irányból is az Unió külső határán van. A svédeknek csak azzal kell foglalkozniuk, hogy melyik határbelépőnél regisztrálták az illetőt. Pontosan a dublini rendelet alapján a magyar kormánynak is joga van Görögországba visszaküldeni az ott belépett személyeket.

chrisred 2018.08.29. 09:50:14

@Helga Beauty Salon: Nem kellett volna azoknak a tisztelt németek polgároknak kövekkel és üvegekkel dobálni a rendőröket, és akkor talán nem lettek volna vizesek. Emlékeim szerint az ilyesmit a független magyar bíróság terrorcselekménynek minősìtette.

Bravehearth 2018.08.29. 09:54:19

@chrisred: "A térkép szerint Magyarország két irányból is az Unió külső határán van."

És menekült csak az egyik irányból érkezhet ide. Onnan viszont nem jönnek. Tiszta sor.

"A svédeknek csak azzal kell foglalkozniuk, hogy melyik határbelépőnél regisztrálták az illetőt."

Persze. Ők azzal foglalkoztak, hogy kivel akarnak kibaszni és kibe akarnak beleállni. Nyilván nem a szegény fetazabáló balliba ciprasz és agyhalott bandáját találták meg, hanem a gaznáci Orbánt és a fasiszta magyarokat. Megjegyzem: tehát akkor mégiscsak regisztrálták a náci magyarok a horvátok felől idevonatoztatott koszhadékokat, igaz? Hiszen a svédek 2015 novembere és 2016 május között regisztrált migriket akartak ide visszahányni! De érdekes, akkor az hallatszott tőletek, hogy a náci magyarok regisztráció nélkül továbbítják szegény 'ajrópéer' osztrák szocdem társainkhoz a migriket! És erre kiderült, hogy a svédek a nemlétező regisztrációkra hivatkozva akartak ide '17-ben visszadobálni koszlidérceket? Szörnyű...! Ja, nem. Inkább poénos!

"Pontosan a dublini rendelet alapján a magyar kormánynak is joga van Görögországba visszaküldeni az ott belépett személyeket."

Persze. Ha itt léptek volna be az unióba. De ugye nem itt léptek be. Továbbá a magyar kormánynak legalább van annyi esze, hogy nem megy bele ilyen ostoba és balfasz játékokba! Ha a svédeknek nem tetszik a migri, fogják meg és röptessék vissza a fetazabálókhoz, de lehetőleg ne a magyar légtéren keresztül! Erre azért még odafigyelnék!
B.

chrisred 2018.08.29. 10:11:10

@Bravehearth: "Továbbá a magyar kormánynak legalább van annyi esze, hogy nem megy bele ilyen ostoba és balfasz játékokba!"

Érdekes vélemény. Nekem úgy tűnik, hogy a magyar kormány egyebet sem csinál, mint hogy ostoba és balfasz játékokba megy bele, ahelyett, hogy a feladatát végezné.

Bravehearth 2018.08.29. 10:15:18

@chrisred: "Nem kellett volna azoknak a tisztelt németek polgároknak kövekkel és üvegekkel dobálni a rendőröket, és akkor talán nem lettek volna vizesek."

Értem. Azokat a rendőröket nem kellett volna dobálniuk, amelyek ballisztikus ívben szartak rá, ha a migrik épp gyilkoltak, ámokfutottak, garázdálkodtak az országban, de akár egy AFD-s, akár PEGIDA-s megmozdulást szénnébiztosítottak, és egy karlendítésért is földre vittek embereket? Értelek. Ok. Ezzel nyilván nincs tele a töke egy rakat németnek. Hát persze...

"Emlékeim szerint az ilyesmit a független magyar bíróság terrorcselekménynek minősìtette."

Az emlékeid helyesek, a gondolkodásod és a komparálás képessége ellenben csapnivalók. A független magyar bíróság szerint köveket dobálni és megtámadni rendőröket terrorcselekmény. Az ORSZÁGHATÁRT biztosító létesítményeket védő rendőröket dobálták ismeretlen személyazonosságú migránsok szervezett csoportjai egy szomszédos ország területéről.
A németek pedig a saját rendőreiket kezdték el dobálni azok intézkedéseinek hatására egy migrik ellen szervezett demonstráció során. Természetesen nem lep meg, hogy ezt a két teljesen eltérő eseményt te sikeresen egymás mellé rendelted. Ahogy a migriket is próbáltad összemosni az '56-os magyarokkal...
Anno volt a fajtádra egy találó szó.
B.

Bravehearth 2018.08.29. 10:19:14

@chrisred: "Érdekes vélemény."

Logikus vélemény. Az egyetlen értelmes dolgot tette a kormány, amit tehetett és ami az ország érdekeinek megfelelt.

"Nekem úgy tűnik, hogy a magyar kormány egyebet sem csinál, mint hogy ostoba és balfasz játékokba megy bele, ahelyett, hogy a feladatát végezné."

Megjegyzem: ha számodra ezek balfasz játékoknak tűnnek, akkor a magyar kormány nagyon helyesen teszi, amit tesz! Akkor kellene elkezdeni aggódni, ha te jónak tartanád, amit csinálnak. Akkor már komoly bajok volnának.
Megakadályozza, hogy koszlidércekkel legyen tele az ország, hogy bárki úgy flangáljon itt és a határon át, ahogy az olaszoknál. Azt hiszem, ez pl. az egyik feladatuk. Elvégezték.
B.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 10:27:32

az a baj, hogy a blogger maga is hülye, és csak nyal a hülye csuti gecinek. a blogger:

1) miközben lerántja a leplet, hogy a kvótarendszer Magyarországnal segítség, és a kvótarendszer ellenzése a jövőben még óriási zsákutca lesz
2) miközben egy népszavazást jó trükknek tart, amit Orbán elbukott
3) arra is helyesen rámutat, hogy Orbán még a náci barátaival is ellenkező véleményt vall (az egyik ország nácija egyébként is, alapból a legnagyobb ellensége a másik ország nácijának)

aközben isteníti, okosnak tartja Orbánt.

holott Orbán mindezekkel csak úgy tudott ellavírozni a 49% felé, hogy az ország 2,8 millió leghülyébbjét verte át, és csak úket tudta átverni. azaz most már a falnál van, és nincs tovább.

tényleg nem értem, hogy a blogger hogy mondhatja okos húzásnak Orbán ama manővereit, amelyekkel csak a leghülyébbeket vezette meg.

és akkor a végén "észérveket" ajánl. az ellenzék tele volt észérvekkel, de a 2,8 millió retardáltat nem lehetett észérvekkel meggyőzni. ennek a 2,8 millió retardáltnak Mohács kell. ezeknek át kell menniük azon, hogy mindennek mi a következménye. ezeknek meg kell tapasztalniuk, ahogy Magyarországot Orbánék szétlopják, demográfiailag szétesik, gazdaságilag összedől a munkaerőhiány és a szétlopások miatt.

Orbán nem okos. még a halála előtt szánalmasan fog bukni és szenvedni.

Exploiter 2018.08.29. 10:28:48

@chrisred:

Na pont ezért nem működött semmi ilyen megoldás. Ez ugyanis arra ösztönzi a határmenti országokat, hogy nehogy véletlenül regisztráljanak bárkit, még a végén megkapják őket.
Így jártak el a görögök, az olaszok, a spanyolok, gondolom jórészt mi is, de biztos vagyok benne, hogy a kerítés után a horvátok is beszálltak a sorba.
Most alapvetően rendben van minden szerintem, nálunk nincs senki, a határok előtt sem állnak tömegek a kaput verve, a bizottságokkal el lehet szórakozni sokáig, a k. okos, k. ügyes, k. humánus németek, északi országok, meg a többi agybajnok meg csinálhat hostspotot a saját területén, meg fogdoshatja össze az össze-vissza rohangáló embereket, akiknek egy tetszőleges százaléka úgy mellesleg vagy terrorista, vagy háborús bűnös, vagy fundamentalista őrült.
Mindenki azt kapta, amit kért, szerintem semmi látnivaló nincs itt, bár az zavar, hogy rómában nem tudok úgy fotózni, hogy ne lógjon egy harckocsi a képbe, velencében nem lehet maszkot hordani, meg úgy általában minden nagyobb rendezvényt mindenhol a hadsereg biztosít, de gondolom a fejlett nyugat boldogan meghoz ennyi áldozatot a szent cél érdekében.
Úgyhogy mindenki hepi, le van zárva a dolog.

chrisred 2018.08.29. 10:31:34

@Bravehearth: Ha szerinted az a kormány legnagyobb eredménye, hogy megakadályozza, hogy az országban maradjanak azok, akik nem akarnak az országban maradni, akkor még nálam is elítélőbben vélekedsz róluk.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 10:33:38

@Bravehearth: "A független magyar bíróság szerint köveket dobálni és megtámadni rendőröket terrorcselekmény. Az ORSZÁGHATÁRT biztosító létesítményeket védő rendőröket dobálták ismeretlen személyazonosságú migránsok szervezett csoportjai egy szomszédos ország területéről.
A németek pedig a saját rendőreiket kezdték el dobálni azok intézkedéseinek hatására egy migrik ellen szervezett demonstráció során. "

ez kb akkora ostoba patkány baromság, mintha azzal jönnél, hogy a saját feleségedet megerőszakolhatod, az más.

ti, náci, Fideszes, elmebeteg, retardált, idióta barmok ezen a szinten is vagytok. nektek egy követ dobáló muszlim terrorista, egy tankot elkötő, barikádokat emelő, kirakatokat betörő, autókat gyújtogató magyar csürhe viszont forradalmár

piroslapok.blog.hu/2015/09/19/orban_ha_a_roszkei_zavargok_terroristak_akkor_a_2006-os_csocselek_mi_volt

mert náci, Fideszes, elmebeteg, retardált, idióta barmok vagytok.

chrisred 2018.08.29. 10:35:55

@Exploiter: "Most alapvetően rendben van minden szerintem"

Ja, mióta Merkel fizet Erdogannak, és a törökök már a szíriai határnál lelövik a menekülőket. Meg most a csődtől is a németek fogják menteni Törökországot.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 10:36:39

@Exploiter: "Na pont ezért nem működött semmi ilyen megoldás. Ez ugyanis arra ösztönzi a határmenti országokat, hogy nehogy véletlenül regisztráljanak bárkit, még a végén megkapják őket."

ez a geciség csak addig működik, amíg a belső országok el nem kezdik ellenőrizni a határt, és vissza nem küldik a geci országoknak a csalással továbbküldött menekültjeit.

másodsorban a geci országokat ugyanúgy nem szeretik más országok, ahogy a geci embereket se szeretik más embereket.

eßemfaßom meg áll 2018.08.29. 10:37:45

"Az Unió többi országa tehát a megállapodás szerint átvállalta volna a Magyarországra, Görögországba, Olaszországba érkező menekültek és migránsok tömegét. Nem pedig onnan telepítettek volna be hozzánk bárkit is. "Kényszerrel." "Tömegesen.""

A Magyarországon átvonult százezrekből mennyi is maradt itt akit át vett volna tőlünk a Jó Unió Többi Országa és hányat küldött volna Vissza pl a Jó Németország?

Bravehearth 2018.08.29. 10:37:59

@chrisred: "Ha szerinted az a kormány legnagyobb eredménye, hogy megakadályozza, hogy az országban maradjanak azok, akik nem akarnak az országban maradni, akkor még nálam is elítélőbben vélekedsz róluk."

Mi van, vereskrisztián...? Azt hiszem, nagyon komoly szövegértési problémáid vannak! Kérlek pontosan idézd, hogy hol írtam olyat, hogy ez a 'legnagyobb eredménye' a kormánynak? Csinálnak ezer dolgot, van megannyi balfaszságuk és hibájuk is. És korrupció is van? Persze. De ezt a kérdést jól kezelik. Azt írtam, hogy: "ez pl. az EGYIK feladatuk". Vagyis van megannyi másik is, amit így vagy úgy, de elvégeznek. Megjegyzem: körökkel jobban, mint a lehetséges alternatíváik tették/tennék! Vagyis hülyeséget sikerült írnod.
Továbbá tévedésben vagy! Nem azt akadályozza meg, hogy az országban MARADJANAK azok, akik nem is akarnak maradni, hanem azt akadályozza meg, hogy az országba BELÉPJENEK azok a migrik, akik valóban nem is akarnak itt maradni. Vagyis érvényt szerez annak az alapvetésnek, hogy ha egy migri nem akar itt lenni, a magyarok sem akarják, hogy itt legyenek és a kormány sem akarja, hogy itt legyenek, akkor be sem kell őket engedni! És ez nagyon jól is van így. Ezt megoldották? Eddig igen. Reméljük, a jövőben is így lesz ez!
B.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 10:37:59

@Exploiter: "Na pont ezért nem működött semmi ilyen megoldás. Ez ugyanis arra ösztönzi a határmenti országokat, hogy nehogy véletlenül regisztráljanak bárkit, még a végén megkapják őket."

ez a geciség csak addig működik, amíg a belső országok el nem kezdik ellenőrizni a határt, és vissza nem küldik a geci országoknak a csalással továbbküldött menekültjeit.

másodsorban a geci országokat ugyanúgy nem szeretik más országok, ahogy a geci embereket se szeretik más emberek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 10:39:33

@eßemfaßom meg áll: "A Magyarországon átvonult százezrekből mennyi is maradt itt akit át vett volna tőlünk a Jó Unió Többi Országa és hányat küldött volna Vissza pl a Jó Németország?"

elvben Magyarországnak mindet regisztrálnia kellett volna, és Németország mindet visszaküldte volna. csak Németország nem olyan geci, mint Orbanisztán.

pont ez a különbség. és ezt a geciséget a németek egy életre meg is jegyezték.

Exploiter 2018.08.29. 10:39:40

@chrisred:

Igen. Álszent? Ostoba? Veszélyes? Ja, hát ja.
Így működik a nyugati világ, ezt kéne megtanulni majd a keletnek is, hogy jófiú legyen - selfizel a szegény hajléktalannal, a hátad mögött meg a rendőrség veri szét a maradék százat. Közben posztolsz párat az elnyomott két emberről, akik ventilátorként határozzák meg magukat és nem írhatják be ezt a személyiükbe.

Ezt jelenti kb a mai progresszív színvonal.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 10:41:53

@math0:
A hazugságoddal szöges ellentétben a Fidesz minden vélcsoportban magasan vezet.
A diplomásoknál ugyanúgy mint a 8 általánosnál, vidéken, és városokban egyaránt.
A ballib hazaárulók meg fejtvesztve menekülnek.
Ami nem is csoda, hisz ma már vérciki a ballib szarokkal egy közösséget vállalni.

eßemfaßom meg áll 2018.08.29. 10:42:00

@A kiló nem százat jelent.: "Nem kivánságműsor a menedékkérelem."
Ezt megmondhatnád a nofingerprint1990január1-én született 30éves pakisztáni szírekeknek is akik mindent megtesznek, nehogy be kelljen adniuk a menekültkérelmet németországon kívül

chrisred 2018.08.29. 10:43:06

@Bravehearth: "Azokat a rendőröket nem kellett volna dobálniuk, amelyek ballisztikus ívben szartak rá, ha a migrik épp gyilkoltak, ámokfutottak, garázdálkodtak az országban, de akár egy AFD-s, akár PEGIDA-s megmozdulást szénnébiztosítottak, és egy karlendítésért is földre vittek embereket?"

Abban az országban, ahol a PEGIDA szellemi elődei milliókat mészároltak le, ez a legkevesebb.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 10:44:16

@Bravehearth:

"aki itt belépett, az már kétszer is megjárta a 'zunijó' határait, belépett és kilépett (rgisztráció nélkül), majd ismét belépett, vagy be akart lépni. "

1) be lehet lépni Magyarországra Görögországot megkerülve is. Magyarország határos nem uniós országgal, vezet ide út az Úniün kívülről.
2) Görögország lehet, hogy geci volt. a csuti geci a gecik által keltett problémát további geciséggel "oldotta" meg. ennyit tud egy magyar paraszt

és ennek van következménye, mert nyugaton nagyon is jól tudják, hogy Orbán egy geci paraszt.

eßemfaßom meg áll 2018.08.29. 10:44:26

@math0: "elvben Magyarországnak mindet regisztrálnia kellett volna"

Hány mingráns lépett Magyarországon először az EU területére?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 10:45:09

@chrisred:

De most tényleg csak ennyir telik ?

Lenácizol mindenkit aki nem nyalja a migránsok seggét ? Azt hiszed ezzel magadon kívül bárkit is meggyőzöl ?

Bravehearth 2018.08.29. 10:45:54

@math0: Mi van, ratyimatyi? Ma is gép elé engedett anyuci? :-)

"ez kb akkora ostoba patkány baromság, mintha azzal jönnél, hogy a saját feleségedet megerőszakolhatod, az más."

Látom, nem meglepő módon nem értetted meg a lényeget. Nem azt írtam, hogy rendőröket dobálni helyes, támogatandó vagy jó dolog, hanem arra utaltam, hogy @chrisred: kolléga ostoba módon kívánt párhuzamot vonni a röszkei zavargás és a Chemnitzben történtek között. Ez lett volna a lényeg. Nem sikerült értelmezned. Ez van... :-)

"ti, náci, Fideszes, elmebeteg, retardált, idióta barmok ezen a szinten is vagytok."

Hasznos információ nulla, valóságtartalom nulla, ellenben kitűnő jellemrajz egy 'péhádés' éttermiségiről! :-) Zseniális! Csak így tovább!!! :-)

Jah, és tényleg segítőleg: a 'fideszes' még mindig melléknév. Tudod: kisbetűvel írandó, hacsak nem mondatot kezdesz vele! Ha már diploma...
Örülök, ha segíthettem!
B.

eßemfaßom meg áll 2018.08.29. 10:46:53

OFF nem tud valaki brendelmatyiszűrő bövítményt ffoxra?

chrisred 2018.08.29. 10:48:06

@Rettegek mert ballib vagyok: Lenácizom azokat, akik karlendítéssel köszönnek, nahát, micsoda előítélet! Pedig biztosan csak római legionáriusnak képzelik magukat.

Bravehearth 2018.08.29. 10:50:53

@chrisred: "Abban az országban, ahol a PEGIDA szellemi elődei milliókat mészároltak le, ez a legkevesebb."

Ezen az alapon téged és a csótányferencet egymás kiforgatott beleinél fogva kellett volna már évekkel ezelőtt közös lámpára húzni, a családjaitokat pedig deportálni! Csak, hogy képben legyél...! ;-) Vagy esetleg induljunk el ezen az úton?
B.

Bravehearth 2018.08.29. 10:51:43

@eßemfaßom meg áll: Alázd. :-) Elég jó móka! ;-)
B.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 10:53:48

@chrisred:

Apró probléma, hogy nem 30 darab karlendítő német akarja megállítani a migrációt, hanem több millió.
Persze nácizhatod az összeset is, ettől még nem lesz jobb a helyzet. A migráció ellenesség megállíthatatlan Eu szerte.
Jó okkal.

eßemfaßom meg áll 2018.08.29. 10:54:22

@Bravehearth: egy idő után unalmas, ráadásul annyira balfasz, hogy észre se veszi, hogy szopja a péniszt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 10:55:48

@eßemfaßom meg áll: mindet regisztrálnia kell, aki nincs még regisztrálva. aki van, azt visszaküldeni. ez a jogkövető magatartás. Orbán a magyar, parasztos, geci, jogkerülő, bűnöző "megoldást" választotta, amivel meg is mutatta, milyen a magyar, bűnöző paraszt.

Bravehearth 2018.08.29. 10:58:07

@math0: "be lehet lépni Magyarországra Görögországot megkerülve is. Magyarország határos nem uniós országgal, vezet ide út az Úniün kívülről."

Ez biztosan így van. Nyilván ezért találtak viszonylag sok eldobált görög nyelvű papírt és okiratot az ásotthalmiak és a röszkeiek is. Mellesleg, aki a szerb-magyar határon sátrazott, ha nem a görögöknél, akkor a bolgároknál lépett be az unióba. Ha ott nem, akkor a román tengerparton. Nem tartom valószínűnek (mint ahogy nem is volt példa rá), hogy az albán vagy montenegrói partokon léptek volna a kontinensre és onnan vánszorogtak volna át Szerbiába (ahonnan egyébként semmi okuk menekülni)! És nem gondolom, hogy rosszul tudom.

"...a csuti geci a gecik által keltett problémát további geciséggel "oldotta" meg. ennyit tud egy magyar paraszt..."

Ez csak a soron következő ostoba 'magyarozásod', semmi több.

"és ennek van következménye, mert nyugaton nagyon is jól tudják, hogy Orbán egy geci paraszt."

Simán lehet, hogy így van. A jó hír, hogy alig 9-10 hónap múlva ismét választások lesznek az EP-ben, majd véleményt formálhatnak minderről a választók.
B.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 11:00:48

@Rettegek mert ballib vagyok: nem az volt a kérdés, hogy a Fidesz hol vezet, hanem az, hogy a diplomásoknál kevésbé, mint máshol. ami csak azért lehet, mert a diplomások átlagban mégsem olyan hülyék, mint ti, 4 elemis retardált faszok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 11:02:51

@Bravehearth: " Nem tartom valószínűnek"

ezt egy bíróságon feldughatod magadnak.

az EU nem úgy fog működni, hogy a 4 elemis retardált Fideszes elmebeteg idióta náci barmok mit tartanak valószínűnek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 11:04:08

@Bravehearth: "Nem azt írtam, hogy rendőröket dobálni helyes, támogatandó vagy jó dolog,"

tehát elismered, hogy CHemnitzben a náci csőcselék helytelen bűntényt követett el

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 11:04:41

@math0:

Értsd meg kérlek.
Lehet téged vigasztal, hogy a teljes lakosság körében 49% a Fidesz támogatottsága, és a diplomások körében csak 45%.
De így is magasan veri minden célcsoportban a támogatottság a ballib elkúrókat, mert a magadfajta Gyurcsány seggnyalókat mindenki megveti.
Ballibnek lenni nagyon ócska és nagyon ciki.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 11:06:10

@Bravehearth: "Azokat a rendőröket nem kellett volna dobálniuk, amelyek ballisztikus ívben szartak rá, ha a migrik épp gyilkoltak, ámokfutottak, garázdálkodtak az országban, de akár egy AFD-s, akár PEGIDA-s megmozdulást szénnébiztosítottak, és egy karlendítésért is földre vittek embereket?"

te úgy konkrétan tudod igazolni, hogy melyik rendőr mire szart, és miben állt ez a szarás?! nem. te csak ész nélkül utálkozol, azt se tudod, hogy igazán miért utálkozol.

CSOKKI MÁLNA 2018.08.29. 11:09:11

@math0: Hogy regisztrálsz olyanokat, akik szándékosan papírok nélkül jönnek? Hogy küldöd vissza őket? Erőszakot alkalmazva?Lehet erőszakot alkalmazni véleményed szerint az illegális migránsok ellen? A görögök miért nem regisztrálták őket?

chrisred 2018.08.29. 11:10:37

@Rettegek mert ballib vagyok: Nem probléma, hiszen nem több millió németet vízágyúztak Chemnitzben, csak párszázat.

Bravehearth 2018.08.29. 11:14:19

@math0: "ezt egy bíróságon feldughatod magadnak."

Az a bíróság pont elmehet a faszba! Sem hatalma, sem tekintélye, sem jogköre nem lesz semmire sem, ha így haladunk. Nem is beszélve az ítéleteik végrehajthatóságáról... Ha a migrinek igazolnia kellene az állítását, miszerint a montenegrói partokon lépett be a 'zunijóba', elég nagy szarban volna! De megengedve ezt a valótlanságot is, akkor a következő kérdés már az lenne, hogy ha már elmenekültél az afgán putriból (montenegrón keresztül), akkor mi elől menekültél montenegróból? Ott mi elől kellett futnod? Vagy egyszerűen csak egy koszos kis határsértővel van dolgunk? De, ha már átszökött Szerbiába. Onnan mi elől kell menekülnie???

"az EU nem úgy fog működni, hogy a 4 elemis retardált Fideszes elmebeteg idióta náci barmok mit tartanak valószínűnek."

Pedig épp úgy tűnik, mintha 4 elemis, retardált balliba gyökerek vezetnék. Ja, bocsi! Azok vezetik...

"tehát elismered, hogy CHemnitzben a náci csőcselék helytelen bűntényt követett el"

Én ismerjem el mások cselekményeit bűncselekményként vagy sem...? Te ittál, ratyimatyi? Nagyjából pont leszarom, hogy ki mit csinált Chemnitzben. Arról írtam, hogy az ottani eseményeket összemosni a röszkei zavargásokkal egyszerűen közönséges ostobaság.

@eßemfaßom meg áll: Ezt megértem. Ha már számomra is az lesz, akkor nekem is szükségem lesz arra a szűrőre. :-) De azért jókat röhögök rajta... ;-) Állítólag 'péhádés'.
B.

chrisred 2018.08.29. 11:14:40

@Bravehearth: Nem tudom, Fletó hogy kerül a képbe, de az ávós szellemiségedre ráismerek.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 11:15:53

@chrisred:

Tudod Gyurcsány is 2006.10.23-án írta alá a saját halálos ítéletét, mikor rendőröket uszított saját népére.

Merkelnek a bukásában ez az epizód szintén jelentős szerepet játszik majd.

Bravehearth 2018.08.29. 11:16:34

@math0: "te csak ész nélkül utálkozol, azt se tudod, hogy igazán miért utálkozol."

Te úgy konkrétan tudod, hogy melyik fideszes mit és hogyan tett, miről mit és hogyan gondol? Tudod, hogy melyik választó miről mit gondol, aki esetleg a kormányra szavazott? Te csak ész nélkül gyűlölködsz, azt se tudod igazán, hogy kit és miért! Erről ennyit, ratyimatyi... ;-)
B.

Exploiter 2018.08.29. 11:20:00

@math0:

Ja. Hát igen. Kérdés, hogy mit tekintesz geciségnek?

Mellesleg persze, a belső országok is felhúzták a határvédelmet, amint ez valós veszéllyé vált, mert azért ANNYIRA ők sem hülyék. EU-n belül, vazz. Egyik hónapban buszok indultak bécsből, hogy mentsék szegényeket, a másik hónapban meg dugók álltak a határon, mert az osztrák vezetés is észbe kapott.
Erre volt a válasz a magyar határzár - ne nálunk gyűljön fel a tömeg, hanem kint. Ezért is mi vagyunk a gecik.

Szerinted az egyetlen nem geci megoldás az lett volna, ha szépen bólogatunk, mindenkit itt tartunk (kedves beszélgetéssel, mert mással nem lehet ugye) és várjuk, hogy az urak gondolkozzanak csendben, addig mi itt a saját kis országunkba építünk menekülttáborokat. A kontinens közepén, ezer kilométerekre a válsággócoktól. Az EU egyik legkisebb és gazdaságilag nem túl acélos országaként. Értem.

Ez persze nem lett volna geciség, mert orbán köcsög, ezért megérdemli, a magyar meg paraszt, úgyhogy ő is.

Egyszerűen arról van szó, hogy én azt a megoldást tartom elfogadhatónak, ami a magyaroknak a kevésbé szar. Te meg azt, ami a lehető legrosszabb. Ilyen peremfeltételekkel nyilván nem juthatunk ugyanolyan következtetésekre.
Főleg arról nem, hogy ki a geci.

Bravehearth 2018.08.29. 11:20:20

@chrisred: "Nem tudom, Fletó hogy kerül a képbe..."

Természetesen nem lep meg! De lásd, segítek!
Úgy került a képbe, hogy a hazai politikai életben ő és a retkes pártocskája képviseli a legszélsőségesebben azt a nézetet, amit te is osztasz (t.i.: a migrik favorizálása). Továbbá szélsőségesen hungarofób, libbant és nemzetellenes. Nos, ha a te példádnál maradunk, akkor mindennek fényében az elődei itthoni cselekedeteit figyelembe véve már rég lógnia kellett volna veled együtt. Hiszen ugye egy chemnitzi tüntetőt is hülyére lehet verni azért, mert 80 éve valakik csináltak valamit. Ennek alapján a te fejed is rég hurokba kellett volna már tolni! Na, így került a fletó melléd a képen! Örülök, ha segíthettem!
B.

chrisred 2018.08.29. 11:25:03

@Bravehearth: Vagyis hazudsz, a komcsik szokása szerint,

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.29. 11:26:14

@Rettegek mert ballib vagyok: az lenne a jó, ha a biztonságpolitikai és migrációs kérdések nem lennének pártpolitikai viták tárgyai, hanem szakmai alapon oldanánk meg. Orbán éveken keresztül elmulasztotta a probléma orvoslását. Az Uniónak — nem dolga — nem volt szintén megoldása. Amit a németek kitaláltak, a kvóta, a közös nevező volt. És nem a probléma megoldása, csak annak kezelésére jó. Ami megoldotta az a Merkel-Erdogan megegyezés. Orbán ebben a történetben egy ügyes bajkeverő, aki politikai tőkét kovácsolt abból, amit elcseszett. Ettől még övé az érdem és tény: a ballibek istenverte marhák és jó, hogy nem ők voltak kormányon, de Orbánnal is alig voltunk bejjebb. Amúgy Fletó éppúgy kerítést épített volna, csak az nem váltott volna ki nemzetközi felháborodást, mert az a szeretet kerítése lett volna az elvtik szemében. De ebbe nem akarok belemenni. Érdektelen. A rendőri brutalitásban továbbra is a Gyurcsány-rezsim viszi a prímet, ami a határokon történik az ugyan felesleges, de a nagyságrendje és a súlya nem olyan, mint 2006-nak, ahol békés polgárokat értek az atrocitások. Ez idekívánkozik még. Ettől függetlenül szükség van egy jó uniós megoldásra. Ehhez pedig olyan magyar diplomácia kell, amelyet partnernek néznek és nem bajkeverőnek. Orbán kvótaellenes kampánya egy merő ostobaság volt. Csak arra szolgált, hogy az Unióval szemben eljétszhassa a janit. Miközben az Unió politikusai nem is értették, mi baja. Az viszont tény, hogy ezzel kimondta azt, amit a lengyelek és a szlovákok hallani akartak, nekik szívből jött a kvóták elutasítása. De nekünk nem volt érdekünk ceterum censeo. Ez a magyar hülyeség egyik eklatáns példája. És ettől még lehetünk bevándorlásellenesek, mert okot én se tudnék rá mondani, hogy ide tömegével kéne bevándoroltatni Szíriából bárkit is, sajnos, és nem mázli, hogy nem is akar senki. Az lenne a jó, ha olyan ország lennénk, akinek tényleg küzdenie kell a bevándorlás ellen. Hozzáteszem? az Unió mint olyan lényegében nem befogadó régóta. Ide nem lehet csak úgy bejutni, akár érvényes papírokkal sem. Nem kapsz vízumot, ha olyan országból jössz, ami gázos és várható, hogy dobbantasz. Ezt is el kéne mondani sokszor. Mert egy mítosz a Wilkommenskultur. A Kultur lehet az, de a szabályok nem megengedően. Az Unió bevándorláspolitikája szigorú. Nem liberális. És ez jól van így. Az egyes országok itt-ott kivételeznek egyes volt gyarmataikkal stb.

Bravehearth 2018.08.29. 11:29:17

@chrisred: "Vagyis hazudsz, a komcsik szokása szerint"

? Konkrétum nélkül ez csak egy olyan állítás, amiért most a virtuális térben nem baszlak azonnal szájba, kis rágcsáló! A fajtádnak minimum ez járna, de a kötél sem volna túlzás!
B.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 11:31:03

@A kiló nem százat jelent.:

marhaság. Orbán kezdettől fogva azt mondja, amit az EU is kezd mondani manapság. Hogy meg kell állítani a migrációt az EU határainál, és helyben kezelni a problémát.
A Merkel féle Török megállapodás szart se ér, mert zsarolási potenciálon alapul, amíg nincs megszervezve az EU határvédelme.
Megjegyzem Orbán ezt is elmondta, amikor a megállapodás létrejött.
Persze nem nagy dolog volt ezt mondani, mert csak a hülye nem látja.
Ahogy a migráció megállításának szükségességét is.

Csak sok a ballib hülye az a baj.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 11:32:41

@A kiló nem százat jelent.:

A kvótáról nincs értelme vitázni, nincs értelme magának a kvótának, amíg nincs határvédelem. A kvóta tervezet a 2015-ben ideérkezett migránsokról szól, és még máig nincs egységes határzár.

Exploiter 2018.08.29. 11:36:57

@A kiló nem százat jelent.:

Ez így ok, amit írsz. De még mindig nem értem, ha most 0 darab ember van nálunk, akkor miért lett volna bármilyen érdekünk is a kvóta, ami x>0 embert hozott volna ide?
Amúgy se volt világos, miről van szó.
Nincs kvóta -> van kvóta, de önkéntes -> van kvóta, de csak 1xxx ember -> van kvóta, de x% -> ???
Melyik hazugságról beszélünk egyáltalán?
És akkor még csak nem is beszélünk arról, hogy
- hogy tartod itt,
- mennyi pénzt kap és kitől,
- hogy ellenőrzöd, hogy merre jár,
- egyáltalán akar-e idejönni,
- mennyi idő van rá,
- mik a szabályok egyáltalán
- ha kiutasításra kerül, a szállítás kinek a felelőssége, kinek az operatív feladata,
- hova lehet küldeni őket,
- mit tehetsz, ha nem akarnak menni

stbstbstb...

Egymillió sebből vérző, szarkenegető látszatmegoldás, szerintem épeszű ember nem állhatott volna mellé, akinek nem elemi érdeke, az utcán rohangáló migránsok miatt.

Előbb kellett volna egy random lakatlan görög szigetre utaztatni kérdés nélkül mindenkit, az összeset, mindenhonnan, aztán össze lehet ülni, gondolkozni a fentieken, ameddig akarunk, ha meg van döntés, akkor onnantól már csak folyamatszervezés kérdése, a magyar kontingens odahajókázik, naponta megnéz x embert és dönt, hogy mi legyen.
De nem ez volt a terv. Nem volt terv.

chrisred 2018.08.29. 11:37:30

@Bravehearth: Csak a virtuális térben van ekkora szád, putyinfióka.

chrisred 2018.08.29. 11:42:28

@Exploiter: Továbbra is arról van szó, hogy az eredeti kvóták szerint tőlünk elvittek volna regisztrált menedékkérőket, tehát a kvótáknak köszönhetően nem x, hanem x-50 ezer menedékkérő maradt volna Magyarországon.

Exploiter 2018.08.29. 11:44:41

@chrisred:

Most van 0, tehát akkor elvinnének innen 50.000 random embert? :)

Ha egy megállóban felszáll 4 ember, utána leszáll 10, akkor hányak kell újra felszállni, hogy senki ne legyen a buszon?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 11:48:03

@chrisred:

Az eredeti terv szerint migráns lerakatot csináltak volna az országból, és nagy kegyesen párat átvettek volna.
Erre mondjuk teljes joggal, hogy "LÓFASZT MAMA ! ".

Bravehearth 2018.08.29. 11:51:35

@chrisred: Ebben reménykedhetsz...! Éltessen ez. Tehát egy fasz vagy. Élvezkedsz az arabjaid és a cigányaid közt, ezt már leírtad. De fogadd el, ha ez másnak nem pálya! Tudod: az ember nem biztos, hogy úgy él szívesen, ahogy a fajtád...

"Továbbra is arról van szó, hogy az eredeti kvóták szerint tőlünk elvittek volna regisztrált menedékkérőket, tehát a kvótáknak köszönhetően nem x, hanem x-50 ezer menedékkérő maradt volna Magyarországon."

És ezért megérte volna itt gyűjtőpontokat létrehozni a koszlidércek számára? Vagyis ne a macedónoknál, szerbeknél hédereljenek, hanem szépen engedjük be MIND a 'hotspotokra' (amelyek ugye itt lettek volna) és majd egyszer valaki szépen valamennyit 'átvesz' tőlünk! Ez biztos jobb ötlet, mint a kerítés és a tranzitok, valamint a határ teljes lezárása. Ok. Pfff...
Csak egy kis hab a tortán, hogy abból az 50000-ből jó, ha 10000-et el is vittek volna valóban a mellékelt ábra szerint!

Csak egy kérdés: nem értelmesebb lezárni a határt is kirugdosni a migriket, mint befogadni 'X' mennyiséget abban reménykedve, hogy majd 50000-et elvisz innen több más tagállam???
B.

chrisred 2018.08.29. 11:54:44

@Exploiter: Szerintem a múlt idő értelmezésével vannak a gondok. Az ideiglenes kvótaintézkedésről 2015 júniusában döntött az Európai Tanács, amikor naponta ezrével jöttek át a déli zöldhatáron.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 11:56:44

Érdekesség:
www.origo.hu/nagyvilag/20180828-542-buncselekmennyel-gyanusitott-a-migranst-nem-tudjak-kitoloncolni.html
Egy németországi migráns 542 bűncselekményben gyanúsított, de mégsem toloncolják ki az országból, mert nem tudják kideríteni, hogy honnan jött – írja a Daily Mail.

Bicepsz Elek77 2018.08.29. 11:57:49

Hazudozas!!!
Sziria semmi Afrikahoz kepest ami evi 10 millioval szaporodik!! Es ha ma lesz kvota lesz kesobb is!! Evente ujitjak majd. Nezzetek meg Chemitzet! Nem kerunk a nepessegcserebol!!

Bravehearth 2018.08.29. 12:03:28

@chrisred: "Az ideiglenes kvótaintézkedésről 2015 júniusában döntött az Európai Tanács..."

Ugye az volt az a tanácskozás, melyről az derült ki később, hogy az isiászban szenvedő köztiszteletben álló(?) tisztviselő rájuk csapta az ajtót, hogy 'nem érdekel, hogyan, de meglegyen a hatvanezer...!' Hiszen ugye eredetileg 120 ezerről volt szó, ehhez jött még 40 ezer, ami önkéntes alapon lett volna.

@Rettegek mert ballib vagyok: Ez de szép törénet...! És ez csak egy a millióból! Szerintem a fritzeknek sincs halvány gőze arról, hogy még mennyi ilyen lehet náluk random helyen az országban.

@Bicepsz Elek77: +1!
B.

Bravehearth 2018.08.29. 12:24:56

@chrisred: Tőle hiába, mert a júniusi egyeztetéseken ő nem vett részt. Kevered a 2015 szeptember 22-ei tanácsi határozattal. Az alkesz még '15 júniusában mondta ezt a(z akkor még) 60 ezerről szóló egyeztetéseken. Később ezt a számot duplázták meg 120 ezerre és a szeptemberi döntés is erről szólt.
B.

Exploiter 2018.08.29. 12:29:45

@chrisred:

Ok, és akinek volt agya, már akkor látta, h ez nem jó irány. Akinek meg nincs, még most, hogy már egyértelmű, mi merre hány méter, még most is ezen tanakodik, hogy de, akkor kellett volna egy rossz döntést meghozni.
Does not compute.

Bravehearth 2018.08.29. 12:38:44

@chrisred: Korrekt. Azt hiszem, az ezt megelőző miniszteri egyeztetéseken hangzott el. Szóval emlékeim szerint a Pintért lehetne erről kérdezni.
B.

Ménár Atya 2018.08.29. 13:00:46

@A kiló nem százat jelent.:
Ez így törvényes ahogy van.
És jó is ez.
Valahogy elkerülte a figyelmed, hogy ez az egész katyvasz miből indult ki, és mivé lett.
Már szó nincs menekültekről, migránsokról van szó, akik kijelölik, hogy márpedig it-itt-és itt akarunk élni és fizessetek nekünk mert megjöttünk.
Viszont van egy szépséghiba, ezekkel az országokkal ahonnan jöttek ,nem vagyunk határosak, körülöttünk pedig csupa-csupa biztonságos ország van, tehát, nincs jogalapjuk arra, hogy hozzánk jöjjenek, illetve jöhet, a határon, ott viszont az egyes pont miatt elutasítják.
Ha mindenhol ez lenne nem is jönnének, mert nem lenne érdemes.
A propaganda pedig már rég megdőlt az agyondiplomázott, migráns erőforrásról, már ott sem kellenek ahol annyira szerették őket.
Az én szememben épp az unió sérti az én jogaimat, azzal hogy a saját maga által létrehozott szabályokat sem tartotta be, ill amikor mi betartottuk volna akkor azonnal fasiszták lettünk.
Szóval, bocs, de nem tudok egyetérteni veled.
És lehet csűrni,csavarni, de a többség ebben orbánnak ad igazat helyes volt lezárni a határokat.
Gondolom még nem tünt fel de elég jelentős knai közösség van az országban, és senki nem bántja őket, fel sem tűnnek.
Tudod miért?
Mert ezek alkalmazkodnak, kínaiak maradnak,de tiszteletben tartják a másik nációt is, nem akarnak megváltoztatni, nem erőszakolják rád a vallásukat, és nem vágják el a torkodat egy olyan vallás nevében ami politikai irányzat ami a feudalizmusból maradt itt.
Azt nem értem, hogy miért nem a muszlim nők jogaiért küzdötök előbb mondjuk iránban vagy szaud A.-ban, és amikor egyenlő jogai vannak egy európai nőével, és ezt az ottani társadalom is deklarálja,akkor jöhetnek.
Mert a legfőbb gond, hogy nagyszámban jönnek,és nem integrálódnak, egy elvakult vallás nevében rabszolgasorban tartják őket az unión belül.........hát barátom, amíg ez így van, addig inkább a fasiszta xenofób kommunista geci tolvaj orbán rendszerét választom.

Exploiter 2018.08.29. 13:08:42

@A kiló nem százat jelent.:

Ez az EU mi vagyunk jól hangzik. Meg jó lenne. Meg minden.
De ehhez az kéne, hogy az EU olyan közös célokat fogalmazzon meg, ami elfogadható mondjuk nekem is. Tudod, a kelet-európai (fujj) fehér (rasszista!) cis (mi ez már??) nem marxista (náci!) férfinak (toxic masculinty), aki volnék. Amiért vállalnék kockázatot, problémákat, nehézségeket.
És akkor találjuk ki, beszéljük meg, csináljuk. Legyünk mi az EU.
De nem ezt látom, nagyon nem. EU = bürokratikus, súlytalan vízfej. Az nem vagyok. Emellett van még német, francia, olasz, spanyol, stb. oldal is. Akik megint nem vagyok. Sajnálom, de így nem tudok EU lenni. Neked nem tudom, hogy sikerül, vagy mit jelent ez számodra pontosan.

kommentes nikk 2018.08.29. 13:22:11

@A kiló nem százat jelent.: én is kérdeztem, meg más is tette, tedd már meg, hogy válaszolsz, mert a posztod alapfelvetésével van gond szerintem. A kérdés az, hogy miért jobb a nullánál több embert az országba helyező kvóta, mint a jelenlegi nulla embert beengedő állapot? Hogyan, miért szolgálná jobban az érdekünket a biztos betelepítéssel járó kvóta, mint a jelenlegi állapot, amikor nincs betelepülés? Vagy rosszul gondolkodsz, vagy szerinted szükséges a betelepítés, utóbbi esetben persze érthető, hogy miért szeretnél kvótát.

chrisred 2018.08.29. 13:50:09

@Exploiter: Amúgy én is egy maszlagnak tartom az "Unió mi vagyunk" szlogent, mert az Unió nem mi, európai polgárok vagyunk, hanem pár bürokratikus szervezet meg mainstream politikai réteg, Junckerrel, Merkellel, Orbánnal. Csak miért várod, hogy bárki bármiféle közös célt fogalmazzon meg, ami szimpatikus pont egy kelet-európai számára?

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.29. 13:56:12

@kommentes nikk: szerintem több helyen kapsz rá választ a beszélgetésben, de összefoglalom. Nem állt érdekünkben ilyen konfliktust kezdeményezni "Brüsszellel", mert így kizártuk magunkat az alkukból és hogy akár több támogatást nyerjuk akár pl. a menekülthelyzet kezelésére — ahogy pl. Görögország, akik hozzánk hasonlóan jó ideig elszabotálták a közös határok őrzését. Nem az a cél, hogy senkit se engedkünk be. Nincs itt olyasmi, amit annyira óvni kéne. Aki ide akarna költözni, az a kevés, tegye. Nem sok van, de aki megszereti az országot, attól gazdagabbak leszünk. Végül is fogy a magyar. Sok jó szakember telepedett le itt, aki itt tanult. Nem látok ebben problémát. Jelenleg is sokezer menekültet fogadtunk be a hatályos magyar törvények és/vagy a genfi egyezmény alapján. Véleményem szerint ez ideiglenes menedéket jelent és nem azonos a bevándorlással automatice. Ez egy félreértés. Az Uniótól vártuk a megoldást és csak tőlük várhatjuk. Globális játékosként ők tudnak olyan diplomáciai és egyéb akciókba kezdeni, amik 1. megállítják a migrációt, 2. javítják az életkilátásokat a 3. világban, pl. gazdasági befektetések, demokrácia, emberi jogok, erőszak megfékezése által. (Egyelőre nem ez a cél, mert az Unió két meghatározó országa is nagy fegyverexportőr, csak ezt sem verjük nagydobra. De az esély adott, nekünk nem adott.) A migrációt a Merkel-Erdogan paktum állította meg: nem Orbán. Nem is a kerítés. A kerítés annyit tesz, hogy Szerbiában tart olyanokat, akiknek regisztálnia kéne a rendszerbe, ujjlenyomattal stb. Szerbiában nem fogják, mert nem csatlakoztak ahhoz a rendszerhez, amihez az Unión kívül sok más ország is. Magyarán: másoknak is jó ez a mechanizmus. Mi találtuk ki, hogy nem jó, pedig a mi megtámogatásunkra ötlötték ki.

Exploiter 2018.08.29. 13:56:14

@chrisred:

Hát mert úgy lenne pl értelme a dolognak. Ha tudjuk, merre megyünk, könnyebb odajutni, vagy ilyesmi. Én így szoktam élni az életem, kitalálok dolgokat, aztán megvalósítom őket.

Persze lehet, hogy ebből olyan dolog sül ki, ami nekem nem szimpatikus, de akkor az is egyértelmű helyzet - kiszámolod, hogy még így is megéri-e, kampányolsz ellene, vagy csak úgy magyarosan belefosol és próbálod elkerülni a konfrontációt úgy, hogy azért ne járj rosszul. Minden lehet.

De most még cél sincs, amibe bele tudnék kötni, csak úgy fejetlen kacsaként totyog a díszes társaság a szakadék szélén.

chrisred 2018.08.29. 14:09:15

@Exploiter: Persze, mert ez a saját életünk, a mi dolgunk, hogy értelmet, célt adjunk neki. De hogy bárki kívülről iránymutatást, feladatokat tűzzön, aminek meg kell felelni, már más lapra tartozik. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy nekünk, európaiaknak vannak közös érdekeink, amikért érdemes összefogni. És azok, akiket megbízunk azzal, hogy a közösséget képviseljék, okoskodás helyett inkább azon dolgozzanak, hogy ezek az érdekek ne szenvedjenek csorbát.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.29. 14:14:55

@Exploiter: Pedig az EU egy normális tárgyalópartner általában, nem olyan, mint a magyar politikum. Linkeltem a cikkben az egyik korábbi magyar tárgyalótól (Kendernay Jánostól) egy előadást, ahol elmeséli, hogy milyen az EU működése. Volt az előadásban egy rész, ahol kitér a migrációra is, de az nincs a felvételen sajnos. Az illető korábban nem volt aktív politikus, csak diplomata. Más szemszögből látja a dolgokat. Most beválasztották valami csoda folytán az LMP elnökségébe, ami szerintem meglepő, mert kevés a kompetens ember manapság a magyar politikában. Ebben a témában őt tekintettem referenciának, mert jobbat nem hallotta. Ha jól emlékszem az első Orbán-kormányban dolgozott.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.29. 14:18:23

@Ménár Atya: csak menekültek befogására van bármilyen kötelezettségünk, ne delirálj népvándorlást, mert az nem lehetséges 2018-ban. Orbán maga is azt mondta: befogadunk minden menekültet. Nos én ennek sem örülnék, mert a lehetőségeink korlátosak. Erre a kvóta gyógyír lett volna. De mi inkább az ajtóval manipulálunk és okozunk problémákat lényegében mindenkinek. Ez nem öregbíti a hírnevünket. Senki sem akarja, hogy ide tömegek települjenek. Nincs hova. Végre nőnek a bérek, ne basszuk el, én is ezt képviselem.

Exploiter 2018.08.29. 14:19:13

@A kiló nem százat jelent.:

Na itt a félreértés.

"Nem állt érdekünkben ilyen konfliktust kezdeményezni "Brüsszellel", mert így kizártuk magunkat az alkukból és hogy akár több támogatást nyerjuk akár pl. a menekülthelyzet kezelésére"

Nincs rá szükség, ha nincs ki után támogatást kérni

"Nem az a cél, hogy senkit se engedkünk be." - de, ez cél és itt kell megkülönböztetni a legális normál bevándorlást és a népvándorlási hullámokat

"Nem sok van, de aki megszereti az országot, attól gazdagabbak leszünk. Végül is fogy a magyar. Sok jó szakember telepedett le itt, aki itt tanult. Nem látok ebben problémát."

Lásd fent. Kontrollált keretek közt, minimális mértékben lehet hasznos. De ennek semmi köze a migránskrízishez. Ezeket pl nem is kell segélyezni, igaz?

"A migrációt a Merkel-Erdogan paktum állította meg: nem Orbán. Nem is a kerítés. A kerítés annyit tesz, hogy Szerbiában tart olyanokat, akiknek regisztálnia kéne a rendszerbe, ujjlenyomattal stb."

A kerítés a mi problémáinkat oldotta meg. Más dolga nem volt, kívéve a belpolitikai célokat. Ettől egy normális határvédelemmel tetszőleges ideig, tetszőleges számú ember visszatartható, EU méretekben is, de ezt senki nem hiszi el. A Merkel-Erdogan paktum nekem ok, a török átlagember beszopta, meg hosszú távon majd itt is lesz blowback, az amcsik már ismerik, hogy megy ez. De tök mindegy, hajrá, legalább nem európai embernek kell lőnie a nyomorultakra.

"Mi találtuk ki, hogy nem jó, pedig a mi megtámogatásunkra ötlötték ki."

Ez továbbra sem igaz. Nekünk az egészhez semmi, de semmi közünk, max annyi, mint Ausztriának. Minket sehogy se lehet megközelíteni úgy, hogy mi legyünk az első ország, ahova betérnek. Mégis ezt a szart próbálták lenyomni a torkunkon, hogy szívjunk a déli belépési pontok és a nyugati/északi célországok helyett. Utána meg dobni egy csontot cserébe, hogy talán majd segítenek, ha sikerül.
Ez nem támogatás. Ez szándékos kibaszás, a csalán és a más pöcsének esete.

MEDVE1978 2018.08.29. 14:34:36

@A kiló nem százat jelent.:

Ez egy sokkal összetettebb helyzet. Az unió anno meghozta ugye azt a kvótadöntést, amelynek a lényege, hogy menekülteket vett volna át Magyarországtól, Görögországtól és Olaszországtól. Maga a döntés nem működött, teljes mértékben megbukott, minimális mennyiségű menekültet sikerült áthelyezni még Görög- és Olaszországból is.

A döntés azonban egy de facto elismerése magának a felelősségnek és annak, hogy Magyarországnak kötelessége ezeknek a kérelmeknek az elbírálása és bizonyos mértékben felelősséggel tartozik a menekültekért . Ergo Magyarország olyan menekülteket tudott volna átadni egy ilyen paktumban, akiket regisztrált és ennél fogva kötelezett volna a menekültügyi eljárás lefolytatására. Ez két okból is hamis kép, ami - még ha egyébként működött is volna - megakasztotta volna a folyamatot.
Az egyik, hogy de facto Magyarország egy másik tagállam (Görögország) nem teljesítése miatt kellett volna, hogy teljesítse a dublini egyezmény szerinti menekültérkeztetést. Ez abba a helyzetbe hozta volna Magyarországot, hogy a szekunkdermigráció esetében a németek vagy nyugat-európaiak ide toloncolhatták volna vissza a nem elismert, de hozzájuk továbbvándorolt menekülteket.
A másik, hogy a 2015. évben érkezettek döntő része nem volt hajlandó regisztrálni vagy menekültkérelmet beadni. A botrány pont abból volt pl: Bicskénél, hogy erre akarták őket kényszeríteni.

A kvótadöntés tehát alapjában egy végrehajthatatlan és csapdát tartalmazó dolog volt, ha belemegyünk, egyben elismerjük azt is, hogy a mi dolgunk lett volna ezeket az embereket fogadni és hozzánk visszatoloncolhatóak.

A másik, amit a magyar kormány nagyon hamar felismert, hogy a jelenlegi migrációs folyamat negatív összegű játék Magyarország számára. Magyarul, hogy a migrációs folyamaton nem nyerhetünk semmit, az közgazdasági fogalmat használva "ceteris paribus" Magyarország helyzetének romlásához vezet.
Az okok viszonylag egyszerűek:
1. A tömeges migráció destabilizálja a nyugati országokat és ezzel az EU-t. Ezzel gyakorlatilag a korábbi politikai konszenzusok (EU transzferek!) is veszélybe kerülnek. Ezek korábban a szegényebb tagállamokat preferálták, de most két okból is veszélybe kerülnek. Az egyik az, hogy a krízist a nyugati kormányok észlelik és pénzt akarnak átcsoportosítani saját magukhoz a beérkezett migránsok integrálására. A másik, hogy a migránsokra költött pénz és az ő támogatásuk szükségszerűen politikai veszélyeket és az euroszkeptikus szélsőjobb megerősödését hozza, ami viszont szintén csökkenteni akarja a nekünk fizetett transzfereket.
2. A migránsok még pozitív esetben (befogadó attitűd esetén) sem lehetnek a növekedés forrásai Magyarországon vagy hatásuk elhanyagolhatóan kicsi. Ez szintén nagyon egyszerű. Emberek százezrei mennek nyugatra, mert itthon rossz a megélhetés. A migránsok 99%-a nem Magyarországon akar élni, az a néhány, aki értelmesen használható munkára az nyugatra megy. Nekünk tehát legfeljebb a teljesen képzetlenek jutnának, a többi úgyis lelép nagyon hamar. Míg tehát a németeknél lehet esetleg pozitív hatás az integrációjukból, nálunk erre sokkal kisebb az esély.
3. Ha nagy képzetlen tömegű munkaerőre lenne szükség, akkor a migránsok jól jönnének. Magyarországon viszont kis mértékű a munkaerőpiaci aktivitás és vannak nyelvtudással rendelkező bevonható tartalékok (romák) ilyen esetre.
4. A migránsoknak kiszorító hatása van a nyugati munkaerőpiacokon.

A fentiekből látni lehetett viszonylag hamar, hogy ez a helyzet minket csak sújt és minél több migráns jön (Európába), annál rosszabb lesz. Orbán ennek ment neki a maga szokásos a ló másik oldala politikájával. Ez viszont nem változtat azon, hogy a kvóta haszontalan volt, a migráció pedig rövid- és hosszútávon káros nekünk.

MEDVE1978 2018.08.29. 14:45:18

@A kiló nem százat jelent.:
Pénzügyileg nem jó ötlet a menekültek befogadása. (az ilyesmibe nem is kellene anyagi megfontolásokat beletenni, mert ez egy humanitárius dolog). Németországba 2015-ben kb. 1 millióan vándoroltak be. 2017-ben a németek kb. 14 mrd eurot költöttek azonosíthatóan a menekültek kezelésére. Ez 14 ezer euro / fő átlagosan, majdnem 4,5 millió forint évente. Tehát ez egy elég drága dolog, kérdéses, hogy az unió mennyit fizetne ki belőle, de a többi biztosan a magyar költségvetést terhelné.

CSOKKI MÁLNA 2018.08.29. 14:56:49

@A kiló nem százat jelent.: A kvóta-nem kvóta kérdése egy másodlagos probléma. A elsődleges probléma az EU külső határai eredményes védelmének megszervezése. Persze erre valszeg már csak a tavaszi EU-s választások után kerülhet sor..

ArriMedes 2018.08.29. 14:57:57

A 2010-es évek migrációs hulláma a peremországokon éri el az Unió területét. Aránytalanul nagy terhelést jelentve pl. Olaszország, Görögország, Magyarország hatóságai számára. "

hát ez van, ott kell kezelni

A kezelhetetlen tömegben érkező menekültek unión belüli szétosztása ezeket a peremországokat volt hivatott tehermentesíteni. Tehát Magyarországon kívánt segíteni."

nincs olyan, hogy menekültelosztás, a menekült nem állat/tárgy, az eu nem állam

Az Unió többi országa tehát a megállapodás szerint átvállalta volna a Magyarországra, Görögországba, Olaszországba érkező menekültek és migránsok tömegét. Nem pedig onnan telepítettek volna be hozzánk bárkit is. "Kényszerrel." "Tömegesen."

ezek zöme eleve nem ide akart jönni, szóval ez így számok nélkül nulla

ArriMedes 2018.08.29. 14:58:10

A 2010-es évek migrációs hulláma a peremországokon éri el az Unió területét. Aránytalanul nagy terhelést jelentve pl. Olaszország, Görögország, Magyarország hatóságai számára. "

hát ez van, ott kell kezelni

A kezelhetetlen tömegben érkező menekültek unión belüli szétosztása ezeket a peremországokat volt hivatott tehermentesíteni. Tehát Magyarországon kívánt segíteni."

nincs olyan, hogy menekültelosztás, a menekült nem állat/tárgy, az eu nem állam

Az Unió többi országa tehát a megállapodás szerint átvállalta volna a Magyarországra, Görögországba, Olaszországba érkező menekültek és migránsok tömegét. Nem pedig onnan telepítettek volna be hozzánk bárkit is. "Kényszerrel." "Tömegesen."

ezek zöme eleve nem ide akart jönni, szóval ez így számok nélkül nulla

ArriMedes 2018.08.29. 14:59:07

@MEDVE1978:

bevándorlókat kell fogadni, menekülteket max szimbolikusan, elenyésző mennyiségben.
ennyi.

kommentes nikk 2018.08.29. 15:15:47

@A kiló nem százat jelent.: hú, hát ne haragudj, olyan szinten naiv gondolataid vannak, hogy azt hihetném, valami 19 éves lánglelkű egyetemista kislány vagy egy random bölcsész szakról:) Értem amit mondasz, csak nagyon nem értek egyet vele, de nyilván mindenki azt gondol, amit akar, úgyhogy ennyi.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 15:16:36

@Rettegek mert ballib vagyok: "téged vigasztal, hogy a teljes lakosság körében 49% a Fidesz támogatottsága, és a diplomások körében csak 45%."

Nem tudom, hogy a számok így vannak-e, de ha igen, akkor számotokra a kínos dolog az, hogy ez azt igazolja, hogy hülyeség a Fideszre szavazni. Más magyarázatát ugyanis nem tudod adni eme eltérésnek. Az ugyanis nem reális hipotézis, hogy a diplomások körében szisztematikusan többen tévednek, mint a nem diplomások körében.

Ad Dio 2018.08.29. 15:41:17

Na, lassan lemegy az épp aktuális tökéletesen értelmetlen szájkarate a migrációról. Előbbre vagyunk? Aligha.

A sarokpontok tisztázása nélkül nem is leszünk:

- a menekült/nem menekült kérdést a határokon, az EU-ba lépés ELŐTT kell eldönteni. Tömegeket ugyanis nem lehetséges utólag kitenni.
- a menekült státuszhoz a személyazonosságot és a származási országot hitelt érdemlően bizonyítani kell.
- a menekült státusz ideiglenes, nem azonos az állampolgársággal. Ellátás csak menekülteknek jár, aki már nem menekült, az nem jogosult ellátásra sem.
- a menekült státusz nem ad automatikus munkavállalói jogot.
- a cél a menekültek otthoni helyzetének rendezése, hogy minél hamarabb hazatérhessenek
- a gazdasági (klíma, túlnépesedési stb) migrációt el kell választani a menekült kérdéstől

Ameddig ezek az ügyek lebegnek, teljesen értelmetlen dolog holmi kvótákról beszélgetni.

Helga Beauty Salon. 2018.08.29. 15:45:15

@math0: " Az ugyanis nem reális hipotézis, hogy a diplomások körében szisztematikusan többen tévednek, mint a nem diplomások körében."

Ha igazat írsz magadról, akkor az a hipotézis viszont megállja a helyét, miszerint egy diplomás is lehet orbitális kretén állat!

Helga Beauty Salon. 2018.08.29. 15:51:25

@math0: Ez a még mindig a választási problémán rágódásod szintén zseniális elmére vall. Ennyi idő után is magyarázatotokat, mentségeket kreálsz, figyelmen kívül hagyva a tényeket, önmagadnak bizonygatod szánalmas és ostoba módon a vélt igazadat!
SZENVEDJ, MERT MEGÉRDEMLED!

chrisred 2018.08.29. 15:55:08

@Ad Dio: "- a menekült/nem menekült kérdést a határokon, az EU-ba lépés ELŐTT kell eldönteni. Tömegeket ugyanis nem lehetséges utólag kitenni."

Ennek a technikai megoldása kérdéses. A menekült státusz elismeréséről csak a tagállamok idegenrendészeti hatóságai döthetnek. Ezeknek a joghatósága értelemszerűen csak az adott tagállam területére terjed ki, ezért csak ott működhetnek. Márpedig a menekültügyi eljárás csak a kételmező személyes jelenlétében folytatható le.

Egyébként tömegeket is lehetséges kitenni, ha nem tartózkodhatnak jogszerűen az állam területén. Lásd a második világháború utáni kitelepítéseket.

Ad Dio 2018.08.29. 16:02:59

@chrisred:

Ez jogos ellenvetés, de ugyebár láthatjuk, hogy a pénz észak afrikában sok mindent megold... a törököket épp azért fizetjük, hogy a határaikat zárják le. Ezen az alapon akár menekültügyi kirendeltségeket is kérhetnénk tőlük, ahogy a legtöbb országtól.

"Egyébként tömegeket is lehetséges kitenni, ha nem tartózkodhatnak jogszerűen az állam területén. Lásd a második világháború utáni kitelepítéseket."

Az emberjogi helyzet a 2. vh óta nagyot változott. A nagyszüleim testvéreit még végig lehetett hajtani a határban egy szál hátimotyóval Németországig, de ma ez nem menne, ezt az uniós szavazópolgárok többsége nem fogadná el. Így az utólagos kitoloncolás tömegesen nem lehetséges.Ameddig ilyen nagy számban érkeznek a népek, addig aki bejön, azt megnyertük.

Bravehearth 2018.08.29. 16:09:24

@Helga Beauty Salon: Jól látod! Ennek a szerencsétlennek maga az élet a büntetés. Remélem sokáig fog élni! ;-)

Itt is hozta a formáját:

b1.blog.hu/2018/08/23/a_pragai_tavasz_tapasztalatai_alapjan_az_eu-nak_ra_kell_vennie_magyarorszagot_es_lengyelorszagot_a_d#comment-form

Csak egy kis olvasnivalóként... :-)
Üdv!
B.

Helga Beauty Salon. 2018.08.29. 16:12:21

@chrisred:" Egyébként tömegeket is lehetséges kitenni, ha nem tartózkodhatnak jogszerűen az állam területén. Lásd a második világháború utáni kitelepítéseket."

A kitelepítettek nem tartózkodtak jogszerűen az ország területén? Te tényleg hülye vagy???

Exploiter 2018.08.29. 16:27:58

@chrisred:

Ezek technikailag nem problémák, max jogilag. A jog meg csak betűk adott kombinációja egy papíron.

Valami csatornát kell majd nyitni, azok miatt, akiknek szüksége van rá. És minden mást le lell zárni, szintén azok miatt, akiknek valóban szükségük van rá.
Aztán emellett be kell látni, hogy mindenkit nem lehet megmenteni és emlékezni erre, amikor majd szó szerint tízmilliók pusztulnak el rendszeresen afrikában, mert ez lesz. Mert nem tudsz mit tenni, a valóságot nem hatják meg a szép szavak, ha x ember nyomorog egy helyen, tíz x csak még rosszabb lehet.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 16:53:42

@pina noir: olyanokat kérdezel, amikre törvényes válasz van. a "Görögök miért nem...?" kérdés önmagában jogos, de ha Orbánról terelsz, akkor óvodás szint.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 16:57:06

@Bravehearth: "a bíróság pont elmehet a faszba!"

normális ember nem szereti az olyan köztörvényes bűnözőket, mint te, vagy Orbán. és igazad sem lesz attól, hogy elküldöd a bíróságokat a faszba.

"Nagyjából pont leszarom, hogy ki mit csinált Chemnitzben."

akkor ne ugass bele, te retardált, idióta, elmebeteg, náci Fideszes fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 16:59:24

@Rettegek mert ballib vagyok: látom, te is ott tartasz, hogy a ti terroristáitok nem terroristák, pedig nemcsak kővel dobálták a rendőröket, de felgyújtottak kocsikat, kirakatokat, és elkötöttek egy tankot.

az USÁ-ban lebombázták volna a Fideszes csőcseléket.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 17:00:43

@Bravehearth: "Te úgy konkrétan tudod, hogy melyik fideszes mit és hogyan tett"

igen. mindegyikről tudom, hogy hülyeségre szavazott, Magyarország tönkretételére, nácikra szavazott, hazaárulókra szavazott.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.29. 17:00:55

@Exploiter: a magyaroknak tényleg fingjuk nincs az értelmes diplomáciáról — ezért tartunk ott ahol. Megmagyarázod magadnak, hogy miért jó a hülyeség. Erről szól a magyar mentalitás. Sokan hiszik, hogy ez a műbalhé jó volt valamire. Én nem így látom és a diplomáciához értő emberek általában nem. Minden másban is előrébb lennénk ezek nélkül. És sajnálom, hogy ellent kell mondjak, de a kerítés kurva drága volt. A transzferzónák, a táborok így is kellenek. Nem félreértés és ez hanem a körültekintés teljes hiánya. Így mulat egy magyar úr. Aztán holnap fáj a feje a másnaptól és szitkozódik. Főleg másokat szid. Ennyi a történet itt is. Fejjel a falnak politika.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.29. 17:03:09

@Ad Dio: de lehetséges tömegeket kitenni, még állampolgárokat is tesznek ki időnként, akik évek óta laknak adott országban. De nem egy repülőjárat visz tömegével utasokat hazafelé. Drága buli. Egyszerűbb lenne, ha el se indulnának. A többség számára ez egy fura nyaralás. Én nem látom értelmét a rendszer fentartásának, de biztos nem Orbán oldja meg.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 17:05:52

@Exploiter: "a másik hónapban meg dugók álltak a határon, mert az osztrák vezetés is észbe kapott. "

az osztrákok nagyon nagyon sokáig nem vezettek be határt.

"Erre volt a válasz a magyar határzár - ne nálunk gyűljön fel a tömeg, hanem kint. Ezért is mi vagyunk a gecik."

nem erre volt válasz, és igen, ezért geci Orbán.

"Szerinted az egyetlen nem geci megoldás az lett volna, ha szépen bólogatunk, mindenkit itt tartunk (kedves beszélgetéssel, mert mással nem lehet ugye) és várjuk, hogy az urak gondolkozzanak csendben, addig mi itt a saját kis országunkba építünk menekülttáborokat. A kontinens közepén, ezer kilométerekre a válsággócoktól. Az EU egyik legkisebb és gazdaságilag nem túl acélos országaként. Értem. "

ez lett volna a jogkövető magatartás, ami után a kvótarednszer igazságosabban megoldotta volna a dolgot, mint a "ki a nagyobb geci" verseny.

"Egyszerűen arról van szó, hogy én azt a megoldást tartom elfogadhatónak, ami a magyaroknak a kevésbé szar."

értem én, de a geci jelentése is pont ugyanez.

" Te meg azt, ami a lehető legrosszabb."

én azt, ami az egész EU-nak a legjobb. ezt nevezik kooperációnak, értelemnek, szolidaritásnak, ezt nevezik nem geciségnek. amikor nem csak azt nézed, hogy neked valami rövidtávon éppen jó, a többi meg le van szarva.

te pontosan ugyanolyan geci vagy, mint a kis óvodás, pszichopata faszfej, aki mindenki elől megeszi a tejberizst. de még meg is magyarázod, hogy ez a jó.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 17:07:19

@Exploiter: de komolyan mondom, amikor nektek még azt is magyarázni kell, hogy mi az önző, pszichopata, idiótaság, mert még gyerekszobátok se volt, akkor az már szánalmasan szomorú. a náci Fideszesek tényleg Magyarország selejtje. az önző, pszichopata, együttműködésre képtelen genetikai selejt vagytok.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.29. 17:08:00

@kommentes nikk: jaj ne hülyéskedj, 19 éves bölcsészlányból kettőt kérek és kiegyeztünk. Maradjunk annyiban, hogy amit képviselsz az nem realista vs. naív, hanem a tipikus úgyse-lehet-semmit magyar vélekedés a kemény melóval és a valós eredményekkel, amik most kurvára elmentek a levesbe. Nincs magyar diplomácia. Semmilyen fontos kérdést nem tudunk most az Unióban megtárgyalni. Nincsenek magyar lobbiszervezetek, nincs uniós koncepciónk, mi a faszért vagyunk itt tagok. Az, hogy majd dől a lé, nem egy koncepció. Az a sajátosan együgyű magyar elképzelés a világról, ahol lehet kicsit lopni, de értelmesen nem lehet teremteni semmit. Érdekes: eközben másoknak sikerül. Persze, amíg ez a felfogás uralkodik addig az ország ilyen is marad. A kormánya pedig ehhez igazodik. Pedig éppen egy fideszes jó példát hoztam: működött. Csak az nem látványos, mert nincs balhé, amire kampányt lehet építeni. Én viszont nem kampányokat akarok, én normális politikát akarok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 17:08:08

@Bravehearth: ti vagytok a nemzetellenesek, ti teszitek tönkre Magyarországot.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 17:12:38

@Rettegek mert ballib vagyok:

"Orbán kezdettől fogva azt mondja, amit az EU is kezd mondani manapság. Hogy meg kell állítani a migrációt az EU határainál, és helyben kezelni a problémát."

ez szép is, de:

1) Orbánnak csak a szája jár, csinálni nem csinált ezügyben semmit, ezügyben Merkel csinált dolgokat, és Macron.

2) ennyi nem elég a válság megoldásához, mert ha helyben ma segítesz, és 5 év műlva esetleg megoldódnak a dolgok, akkor csak 5 év múlva lesz megoldás. de egyébként azt csak az olyan retardált hülye, mint te és Orbán hiszi, hogy 5 év múlva kitör a világbéke, és a világkánaán, nem lesznek menekültek.

"A Merkel féle Török megállapodás szart se ér"

minden mérvadó véleményformáló elfogadja, hogy az oldotta meg a balkáni helyzetet. de te, a 4 elemis, retardált barom biztos jobban tudod.

"Megjegyzem Orbán ezt is elmondta, amikor a megállapodás létrejött."

és amilyen zseniális, Orbán jobb megoldást hozott a balkáni útvonal megoldására! ja nem, csak már megint pofán fostad magad!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 17:14:11

@Rettegek mert ballib vagyok: a kvótának akkor nincs értelme, ha van "határvédelem". azért raktam idézőjelbe, mert határvédelem most is van, amire ti gondoltok, az a kerítés meg a géppuskázás, meg a hajók tengerbe lövése.

GiaMarie 2018.08.29. 17:20:22

@Ad Dio: Na meg ugye hova, mert elég csúnya nemzetközi konfliktus lenne a bizonytalan származású migriket, akiknek bemondásra elhittük, hogy honnan jöttek találomra Törökországban lehajítani biológiai hadviselés jeligére, hogy "valahonnan onnan". A másik ilyen, amire én még számítok azért a nagy európai sakktáblán, hogy az egész Szerbia ügy arra volt kihegyezve, hogy arra játszottak, hogy azok aztán úgyis nagyon szeretik a muszlimokat, majd kipattan valami, és Európa eltakarítóivá avanzsálódnak. Nem olyan öregek még a halálszázadosok, el sem tudom képzelni, hogy a fenébe tartják őket féken országon belül. Igazából az egész furcsa, én lennék kukarucis, hát Szerbiának még a környékét is széles ívben elkerülném. Kicsit megdöbbenve állok a jelenség előtt, hogy belpolitikailag bevállalták, hogy "muszlim menekülttáborokat" létesítenek

Exploiter 2018.08.29. 17:20:37

@math0:

"amikor nem csak azt nézed, hogy neked valami rövidtávon éppen jó, a többi meg le van szarva."

Ha így definiálod a geciséget, akkor már értem, mi a problémád a világgal.
Mindenki geci, aki nem tartja fontosabbnak az ideológiát a saját érdekeinél.
Hát így tényleg nehéz lehet élni.

Ad Dio 2018.08.29. 17:28:56

@A kiló nem százat jelent.:

Nem értünk egyet.

Tömegeket kitoloncolni mai viszonyok közt nem lehet és borzasztóan drága is. Az elmúlt években 10-15.000/év tempóval zajlott a "kitoloncolás", ami részben töredéke a beérkezőknek, részben együttműködőket "toloncoltak ki" (sokszor úgy, hogy egy összegben kaptak pénzt a hazatérésért cserébe). Egy-egy embert akarata ellenére is ki lehet toloncolni, de tömegeket nem.

A menekültügyi elbírálást a határokon kívül kell intézni.

Btw ha már itt tartunk, nem csak azt... az EU bizonyos országai jelezték, hogy szeretnék a munkaerő piacukat bevándorlókkal feltölteni/erősíteni. Az EU határain kívül fel lehetne állítani bevándorlást segítő központokat, ahová a tagországok bejelenthetnék az igényeiket. A bevándorlás/munkavállalás oldalán azt le kellene persze szögezni, hogy

1. a munkavállaló engedélyük nem az egész Eu-ra szól, csupán az adott országra.
2. nem jelent automatikus állampolgárságot, csupán ideiglenes munkavállalásra jogosít
3. törvénysértés/radikális csoportokkal való kapcsolattartás esetén a retúr jegyet az első fizetésből letétbe tett összegből vonjuk le

Bravehearth 2018.08.29. 17:31:23

@math0: Mi van 'ratyimatyi'? Ma is idegbaj vagy? Felszökött a pumpa? :-D Nagggggggyoooon hellllyes!!! Máris szebb a napom, jobb a délután! ;-)

"normális ember nem szereti az olyan köztörvényes bűnözőket, mint te, vagy Orbán. és igazad sem lesz attól, hogy elküldöd a bíróságokat a faszba."

Normális ember köszönőviszonyban sincs a fajtáddal, kisautó! És az, hogy én mitől lennék köztörvényes, természetesen semmi módon nem tudod bizonyítani, ergo csak egy ostoba, üres fröcsögést sikerült ismét produkálnod! De legalább nem meglepő tőled... ;-)
A bíróságokat természetesen nem én küldöm el a picsába, nincs nekem akkora hatalmam. Maga az élet, a saját elvakult hülyeségük és az ellenük forduló közvélemény, illetve az ezt követő politikai változások nyomán erősödő politikai erők fogják őket a bánatba zavarni. És ez így is van jól!

"akkor ne ugass bele, te retardált, idióta, elmebeteg, náci Fideszes fasz!"

Naggggyoooon kis jelentéktelen majomfasz vagy ahhoz, hogy nekem bármit meghatározz! Nem vagy tényező, te kis betegbogár! Értem én, hogy anyád szemében az ő kis fölnevelt méhlepénye a király, de ne értékeld túl magad! :-) Nagyjából a helyeden kezel itt mindenki. Én is. Tehát simán beleszólok! Sőt! Beszólok neked is, mivel nem csak agybeteg, de ostoba is vagy! :-) És állítólag 'péhádés'... :-D Beszarás!

"mindegyikről tudom, hogy hülyeségre szavazott, Magyarország tönkretételére, nácikra szavazott, hazaárulókra szavazott."

És egyik elé sem mersz odaállni és mindezt a szemébe vágni, te kis szövettenyészet! Igen, simán szavazhattak a kormányra. Talán mert egyetértettek a politikájukkal. Talán mert számukra ez volt a legjobb választás! De tudod mit? Mi gátolta meg a többi balfasz politikai erőt, hogy jobb, meggyőzőbb és elfogadhatóbb alternatívát nyújtson? Az, hogy maguk is ostoba balfaszok. Na, ezért szavaztak tömegek inkább a kormányra. Az, hogy ez neked nem tetszik, vagy mit gondolsz róla, az a lőtéri kutyát sem érdekli! Engem sem. De szórakoztat a buta fröcsögésed! :-)

"ez lett volna a jogkövető magatartás, ami után a kvótarednszer igazságosabban megoldotta volna a dolgot"

:-D Komolyan, beszarás, mennyire hülye vagy! Na, látod, gyökér? Ezért nem szavazott épeszű ember úgy, ahogy az neked tetszene! :-) És ha ezen te meglepődsz, akkor azzal csak igazolod, hogy egy gyakorló elmebeteg vagy.

"én azt, ami az egész EU-nak a legjobb."

Nos, mások pedig azt választják, ami Magyarországnak és nekik a legjobb! Naiv vagy, ha azt hiszed, hogy bárki a magyarok érdekeit nézi az unióban a magyarokon kívül! Persze, ez sem meglepő.

"ezt nevezik kooperációnak, értelemnek, szolidaritásnak"

Ezt naivitásnak, ostobaságnak nevezik! Kérdezd meg erről az olaszokat! Vagy a görög szigeteken élő görögöket!

"te pontosan ugyanolyan geci vagy, mint a kis óvodás, pszichopata faszfej, aki mindenki elől megeszi a tejberizst. de még meg is magyarázod, hogy ez a jó."

Na! Már @Exploiter: társunk is? Azt hiszem, lassan el kellene gondolkodnod, hogy te vagy-e a jó irányban! (Vigyázat, spoiler-veszély: nyilván nem!)
B.

Exploiter 2018.08.29. 17:49:35

@math0:

Ne ragozd, értem. Nem kívánom altruista őrültként élni az életem, ha te igen, hajrá, de a többséget sosem fogod tudni erre kényszeríteni. Mert az emberek nagy része nem elmebeteg.

Ad Dio 2018.08.29. 18:18:41

@Rettegek mert ballib vagyok: @Exploiter: @Bravehearth: Brendel Matykó tényleg elmebeteg. Ne üssétek feleslegesen, nem tehet róla.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.29. 18:25:10

@math0: te figyelj, lehet most több mindenben egyet tudnánk érteni, mint máskor, de a hangnemed ezt teljesen lehetetlenné teszi. Nem vagyok egy szőrös szívű moderátor, de túlléped szerintem a határokat. Azért kijelentem, hogy ezért a stílusért én nem felelek, mert nem tudom folyamatosan olvasni és törölni a bejegyzéseket. Meg nem is szeretném. Inkább ne legyen belőlük ebben a stílusban több. Köszi!

Exploiter 2018.08.29. 18:30:31

@Ad Dio: már leesett, hogy a fickó komolyan beszél, .mert viccnek ez durva lenne. Oks, kösz a figyelmeztetést.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.29. 18:31:24

@Ad Dio: a tömeges bevándorlás egyedül a nagytőke érdeke. Szerintem se a kontinensnek nem jó, se a bevándorlóknak. Szétszakítanak társadalmakat. Brain drain-nel elszívjuk az értelmiséget és ami marad az még inkább összeomlik. A kismértékű bevándorlás, magyarán a természetes migráció viszont mindig jó szerintem. Idehaza is sokan élnek és amíg nem szóltak, senki észre se vette őket. Nagyon sok gond se volt velük. Most meg megy ez az őrület és pl. egy portugál lány ismerősömet is migránsnak nézték... végülis az, csak éppen... szóval nem az a muszlim terrorista típus. Szóval kár ezt tovább ragozni. Az Európába áramlást gátolni kell. Ennek az szközei meg persze nem egy kerítés Európa közepén. Viccnek is rossz. Ott tartunk, hogy minden kisország körbekeríti magát és közben minden ugyanaz marad, mert sosem tökéles a határzár. Valószínű amúgy igazad van, a kitoloncolásnak vannak logisztikai gátjai. Az illegális bevándorlók hajlamosak felszívódni. De bármilyen soknak is tűnik az a millió, valójában cseppben a tenger... Szóval a 10-es évek hulláma nem önti el a kontinenst. Sok szempontból ez vihar egy pohár vízben. Mondjuk kistóban.

Exploiter 2018.08.29. 18:33:33

@A kiló nem százat jelent.:

Ez is ok. A fidesz külpolitikája bár legalább már nem meríti ki a nettó hazaárulás kategóriáját, de attól még egy toporzékoló óvodás szintjén van. Ezt adom.

Bravehearth 2018.08.29. 18:37:20

@Ad Dio: Üdv! Természetesen tisztában vagyok vele, de tudod nem frusztrál. Legyen itt a nyoma, hogy megkapta, ami jár neki. Persze, így sem kapta meg, de legalább szokja a jót! Szerintem... :-)
B.

Exploiter 2018.08.29. 18:38:21

@A kiló nem százat jelent.:

Azért kicsit alábecsülöd ezt a kis vihart. De igen, az eunak közösen kéne ezt megakadályozni. Komoly lépésekkel, erős kézzel. Ehhez kellene mondjuk egy olyan stratégia, ami kitart pár évtizedig.
Te látsz ilyet? Mert a kis országok kis kerítései pont azért épülnek, mert ők nem látnak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 18:41:53

@Exploiter: problémája neked van, meg Orbánnak. pont azért, mert gecik vagytok. lásd, Orbán náci pajtása is csak azért hívta Olaszországba, hogy rávegye a kvótára. még ő sem ért vele egyet. te meg szintén azért vagy négy elemis közmunkás, mert mindenkivel geci vagy.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.29. 18:43:04

@Exploiter: valóban bagatellizálom, de az események fele politikai hisztéria, másik fele politikai tehetetlenség — nincs olyan uniós szerv, hatóság, egyáltalán jogszabály, amely képes lenne ezt felülről átlátni és cselekedni, ezért szakadt a nyakunkba és ezért akkor a füstje — magának az Uniónak, ha egy állam lenne, nem lenne ez nagy feladat, valószínű lezárták volna már a Mediterrán tengert, a törökök megkapnák, ami kell, és nem gyalogolnának százezrek az utakon. Ez egyáltalán nem egy megoldhatatlan feladat. De egységes akarat és az egészet egyben kezelő intézmények kellenek, a folyamat nagyon rámutat az EU belső működési problémáira, marhára nem a szuverenitásról szól ez, épp ez a másik gond Orbánnal: szuverenitás helyett az kell, amit ő is követelt, központi cselekvés

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 18:43:30

@Exploiter: az olasz náci geci is csak a saját érdekeit nézi. neki a kvóta az érdeke. a magyar náci geci is csak a saját érdekeit nézi. neki a kvóta most éppen nem érdeke, legalábbis azt hiszi. az eredmény: a két geci náci magányos marad. még a saját náci elvtársai is belerúgnak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 18:53:17

@Bravehearth: "hogy én mitől lennék köztörvényes, természetesen semmi módon nem tudod bizonyítani"
leszarod a bíróságot. kell ennél több? egyébként hol akarod, hogy bizonyítsam?!

Naggggyoooon kis jelentéktelen majomfasz vagy ahhoz, hogy nekem bármit meghatározz! Nem vagy tényező, te kis betegbogár! Értem én, hogy anyád szemében az ő kis fölnevelt méhlepénye a király, de ne értékeld túl magad! :-) Nagyjából a helyeden kezel itt mindenki. Én is. Tehát simán beleszólok! Sőt! Beszólok neked is, mivel nem csak agybeteg, de ostoba is vagy.

"Nos, mások pedig azt választják, ami Magyarországnak és nekik a legjobb! Naiv vagy, ha azt hiszed, hogy bárki a magyarok érdekeit nézi az unióban a magyarokon kívül! Persze, ez sem meglepő."

pontosan, ezért a geci Orbán egyedül maradt. azért maradt egyedül, mert geci. így jár minden geci.

"Ezt naivitásnak, ostobaságnak nevezik! Kérdezd meg erről az olaszokat!"

Kérdezd meg az olaszokat (Salvinit) a kvótáról! Ő mellette van! Megint pofán szartad magad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 18:55:00

@Exploiter: az emberek intelligensebb része nem önző geci. többre is viszi nálad. éld szépen magányos életedet, mert a náci társaid is beléd fognak rúgni!

Exploiter 2018.08.29. 18:56:21

@A kiló nem százat jelent.:

Ezzel egyetértek. Az EU egyetlen igaz értelme az lehet, ha USE lesz belőle. Az integráció egy olyan szintjén, amitől minden nacionalista (és minden nyugati jólétet féltő kolléga is, tegyük hozzá) agyfaszt kapna. De ha nem így lesz, akkor semmi esély arra, hogy Európa megtartsa a fogyatkozó világpolitikai és mellékesen világgazdasági előnyeit.
Csak ehhez előbb el kéne kanyarodni a szélsőbaloldali ideológiáktól, mielőtt egy nagyon fancy, nagyon pink CCCP lesz belőle. Egy elég volt.
És igen, ha ezt megléptük volna, akkor vagy öt nap alatt megoldódott volna az egész probléma, vagy a Szovjetunió2 esetében már egész Afrika lakosságát áthoztuk volna charter járatokon. És ez reális veszély.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 18:56:22

@A kiló nem százat jelent.: már a múltkor megbeszéltük, felesleges ismételgetned magad. nincsenek érveid. nem fogok divatdiktátoroknak engedni!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 19:04:18

@A kiló nem százat jelent.:

1) 2013-as, normális szinten van a migráció az EU-ban:

24.hu/kulfold/2018/08/23/menekultek-mar-szinte-nincsenek-de-a-valsagnak-igy-sosem-lesz-vege/

2) Németországba 1 millió menekült érkezett. korábban már 4 millió török volt ott.

ne foss a semmitől, hülyeség!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 19:07:53

@Helga Beauty Salon: Az ugyanis nem reális hipotézis, hogy a diplomások körében SZISZTEMATIKUSAN többen tévednek, mint a nem diplomások körében.

Szépen demonstráltad, hogy egy 4 elemis általában fel sem fog egy ilyen állítást.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 19:08:56

@Helga Beauty Salon: szőnyeg alá söpröd a problémát, hogy a Fidesz a hülyék pártja.

Bravehearth 2018.08.29. 19:16:24

@A kiló nem százat jelent.: "A kismértékű bevándorlás, magyarán a természetes migráció viszont mindig jó szerintem."

Legitim álláspont, mint ahogy az is, amely szerint ennyi is sok. Ezt mindenki magában eldöntheti és a véleménye szerint szavaz.

"Idehaza is sokan élnek és amíg nem szóltak, senki észre se vette őket."

Hidd el, hogy észrevették őket! Ha igazad volna, akkor a támadások nem kizárólag a feketéket és a közel-keletinek kinézőket érték volna, hanem a kínaiakat, szlovákokat, akár szerbeket is. Egyiket se érte atrocitás, hiszen akik tisztában vannak azzal, hogy ők nem magyarok, azok sem látnak bennük sem irritálót, sem fenyegetést! Egy láthatóan afgán (nem véletlenül cigányozzák őket), afrikai vagy akár egy magreb térségből érkezettet pedig sokan ránézésre is rühellnek. Mitagadás, tettek érte, az ilyen folyamatok ezzel járnak.

"Az Európába áramlást gátolni kell. Ennek az szközei meg persze nem egy kerítés Európa közepén. Viccnek is rossz."

Tudod, ha VAN konszenzusos európai megoldás, akkor ha nem is szükségtelen, de kevésbé lényeges egy határzár. Esetünkben azonban NINCS és NEM IS VOLT konszenzusos európai megoldás! Az, hogy a német/svéd/osztrák szocdemek győzködnek minket, hogy a migri jó, miközben mi próbáljuk megértetni velük, hogy fehérek akarunk maradni, az nem konszenzusos megoldás! Évek óta ez ment, míg a ballibák el nem húztak a sötétbe, ahová valók! Ergo a kerítés (vagy inkább határzár) fontossága megnőtt, nélkülözhetetlenné vált, megoldást jelentett Magyarország számára. Ez is volt a célja. Nyilván valamit fog a fritzek felé is, de nem a magyar határzár fogja védeni sem az osztrákokat, sem a fritzeket. Ez csak politikai lózung volt, semmi több. Persze, ha az érdekérvényesítés része volt, akkor nyilván érthető és elfogadható is! Szerintem nem vitatható a határzár fontossága és jogossága és az sem, hogy az ország szempontjából megoldást jelentett. Az, hogy délebbre tolta a koszhadékok áramlását, egyértelmű. De ugye se a horvátokat, se a szerbeket nem gátolta meg abban semmi, hogy védjék a határaikat! Akár kerítéssel vagy aknamezőkkel. Nem tették. Lelkük rajta, de ez nem a magyar határzár hibája!

"Ott tartunk, hogy minden kisország körbekeríti magát és közben minden ugyanaz marad, mert sosem tökéles a határzár."

Ez nem igaz! Ahol van határzár és korrekt ellenőrzés, védelem, ott minimális lesz a migránsok jelenléte. Ez már nem ugyanaz a helyzet, mint ami korábban fennállt!

Azt kellene tudomásul venni, hogy:

- a jelen helyzetben NEM LEHETSÉGES európai megoldás az álláspontok ellentétes volta miatt.
- az unió NEM egyenlő az Egyesült Államokkal, nincs jogköre felülbírálni az egyes tagállamok bevándorláspolitikáját.
- egyértelmű joga a magyar kormánynak kijelenteni, hogy NEM FOG befogadni sem migránst, sem bevándorlót, sem menekültet. Lényegtelen, hogy ez mennyire tetszik annak a betegbogár francia nekrofil idiótának. Az itt egy senki, nincs szava! Ahogy annak a német szocdem libának sincs.
- átlátszó a hazudozás, amely a 'zunijó' részéről az elmúlt években folyt. Nem jönnek. Jönnek, de nem annyian. Jöjjenek, mert szar a demográfia, különben is munkaerő. Ok, munkaerőnek szarok. Ok, némelyik nem integrálható. Nincs veszély. Van veszély, de nem terroristák. Néhány terrorista is jött. Qrvasok terrorista jött. Ok, szinte az egész tömeg integrálhatatlan... Osszuk szét! És ez ment éveken át. Szerintem nem csodálkozhatsz azon, ha:
- az unió vezetőinek a kutya sem hisz már el semmit
- a kutya sem kíváncsi 'európai' megoldásokra
- a magyarok szerint aki már 'bizonyított' és pofára esett, az inkább kussoljon!

És végezetül szerintem te nagyon kevered a fogalmakat!

Amiről te beszélsz, a migráció azon formája, amit senki sem vitat! (Akkor sem, ha teljesen legitim álláspont az is, ha valaki nem akar egy 'színest' sem az országban látni! Teljesen legitim a pokolba kívánni innen a négert, a cigányt az afgánt és még ki tudja hogy miket. Nem írhatod elő senkinek sem, hogy szeresse, vagy akár tolerálja itt ezeket. Ha olyan politikai erőt támogat, amelyek álláspontja szerint fallal kell körülvenni az országot, akkor olyat támogat, joga van hozzá. Ha kellően sokan lesznek, akkor kormányt alakítanak. Anno a szadesznek is hagytuk... Sajnos!) De ebben az esetben a migráns papírokkal érkezik, ellenőrizhető, integrálódás szándékával, munkavégzés és normális életvitel szándékával érkezik. A döntést akkor is mi mondjuk ki! Azok esetében, akik a dróton túlról érkeznek ez EGYÁLTALÁN nem áll fenn! Ott sem a szándék, sem a készség nincs meg ahhoz, hogy integrálódjon és a társadalom részévé váljon. Sunyi hazudozásuk célja, hogy a rendszer gyengeségeit kihasználva tovább kússzanak a merkel csizmája mellé. Nos, menjenek, de ne rajtunk keresztül! Erre már tökéletesen alkalmas a kerítés, tehát nem értek egyet veled, szerintem hiba rossz viccként értékelni. Hogy a politikai erők retorikája milyen szintet képviselt erről, azt hiszem az leginkább az ellenzék esetében nevezhető szinten alulinak.
B.

Ménár Atya 2018.08.29. 19:21:08

@A kiló nem százat jelent.: Ebben egyetértünk, de szerintem a kvóta végtelen lenne, és ráadásul rossz az üzenete, gyertek aztán majd szétosztunk, és akkor ez egy végtelen történet lenne csak.
A kerítésről meg csak annyit, hogy pl szlovéniának szerintem már hosszabb kerítése van, de valahogy az nem gond.............. az osztrák kerítés meg csak egy széles kapu nagy szárnyakkal :D

Bravehearth 2018.08.29. 19:23:40

@math0: "leszarod a bíróságot. kell ennél több?"

Értem. Tehát ez a bűnöző definíciója. Véletlenül sem törvényszegés, szabálysértés, államellenes cselekmények. Ok. :-) Mindig jókat röhögök rajtad! Most is.

"pontosan, ezért a geci Orbán egyedül maradt. azért maradt egyedül, mert geci. így jár minden geci."

Értem. Tehát egyedül maradt. Mondd, te melyik univerzumból zuhantál át a kvantumtükrön, betegbogár? Ott tényleg a karigeri a miniszterelnök és a bolgárgyuri a kultuszminiszter...? Lol...

"Kérdezd meg az olaszokat (Salvinit) a kvótáról! Ő mellette van! Megint pofán szartad magad."

Ugyan már, ratyimatyi! Ha lett volna eszed és képességed, fentebb olvashattad volna a teljes levezetést, hogy miért. És akkor most nem te tűnnél tökhülyének! Ismét...
B.

chrisred 2018.08.29. 19:50:57

@Helga Beauty Salon: Hallottál már a Benes dekrétumokról?

Helga Beauty Salon. 2018.08.29. 20:07:22

@chrisred: Cimbora ott a felvidéki magyarokat űzte el egy a szülőföldjükön alakult 0 éves sosemvolt állam, Csehszlovákia. Ne hasonlítsd már össze egy másik állam területére illegálisan belépő migránssal!
Te állandóan a saját hülyeségedhez vadászol érveket?

chrisred 2018.08.29. 20:11:32

@Helga Beauty Salon: Te hasonlítgatod össze, én csak arra reagáltam, hogy állítólag nem lehetséges a tömeges kiutasítás.

Helga Beauty Salon. 2018.08.29. 20:20:52

@math0: "Szépen demonstráltad, hogy egy 4 elemis általában fel sem fog egy ilyen állítást."

Eltaláltad, tényleg 4 elemim van, azt sem használom ki, hozzád elég két osztály is! :D

Helga Beauty Salon. 2018.08.29. 20:26:06

@chrisred: Te hasonlítgatod össze, én csak arra reagáltam, hogy állítólag nem lehetséges a tömeges kiutasítás.

Miért ne lenne lehetséges? A kitelepítést te hoztad szóba, ergo te hasonlítottad össze de mindegy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 20:56:45

@Bravehearth: " fentebb olvashattad volna a teljes levezetést, hogy miért"

Akkor elfogadod a kvótát?! Salvini mellette van. Salvini olasz. Nálad ez érv. Salvini náci. Nálad ez érv. Ráadásul még miértje is van. Tényleg el kell fogadnod ezek után, különben megint pofán szartad magad. Mondjuk így is.:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 20:57:31

@Bravehearth: törvényt is szegtél. Megdugtad az anyádat.

Ad Dio 2018.08.29. 20:58:34

@A kiló nem százat jelent.:

"Ennek az ezközei meg persze nem egy kerítés Európa közepén. Viccnek is rossz. Ott tartunk, hogy minden kisország körbekeríti magát és közben minden ugyanaz marad, mert sosem tökéles a határzár. "

Ez így igaz is meg nem is. Egyfelől EU közösségi szinten valóban nem megoldás a kerítés. Sőt: valójában árt az EU közösségnek, illetve felesleges pénzkidobás. Másfelől viszont ha közösségi szinten nincs megoldás, akkor ez a második legjobb dolog...

Valójában régen el kellett volna jutni a kompromisszumos, tartható megoldásig, ami két pilléren nyugszik: egyfelől kő kemény határvédelem és felépített határvédelmi rendszer, másik pillére pedig kinyúlás az észak afrikai országok felé, gazdasági együttműködés, első sorban a mezőgazdaság és a feldolgozó ipar irányában (VÍZ!!!), hogy ezek a területek természetes módon fékezzék a migrációt.
A bevándorlást minden áron be kell szorítani legális keretek közé.
Európának annak kell maradnia ami: liberális, demokrata, gazdag világ.

"bármilyen soknak is tűnik az a millió, valójában cseppben a tenger... Szóval a 10-es évek hulláma nem önti el a kontinenst. Sok szempontból ez vihar egy pohár vízben. Mondjuk kistóban."

Az a millió mostanára 2-2.5 millió. De nem is ez a baj, hanem az, hogy ez még csak bemelegítés. Afrika évente durván 30.000.000 fővel növekszik. Az országok politikailag instabilak, a gazdaságok fejletlenek, a társadalmak mély törésvonalakkal tagoltak. A szír polgárháború csak egy kis bemelegítés a jövő migrációs hullámaira. Most kellene kidolgozni a működő modellt, mert ha belódul a nagyüzem, már késő lesz kapkodni...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 20:58:40

@Helga Beauty Salon: ahhoz elég két osztály, hogy Dunning-Kruger szindrómád legyen.

Ad Dio 2018.08.29. 21:00:05

@Ad Dio:
helyesb:

határvédelmi rendszer = bevándorlási rendszer

Bravehearth 2018.08.29. 21:54:09

@math0: "Akkor elfogadod a kvótát?"

Sajnos hülye vagy... Szerintem gépelés helyett inkább olvass! Mondjuk, akkor is segghülyének fogsz tűnni, így végülis mindegy.

"...különben megint pofán szartad magad. Mondjuk így is"

Pusztán annyi történt, mint mindig. Nem tudtál szöveget értelmezni és örömködsz, pedig inkább sírnod kellene, rágcsáló! :-) És ez sem jut el a toronyig, mi?

"törvényt is szegtél. Megdugtad az anyádat."

Ez nálad tényleg egy rögeszme, ratyimatyi! :-) Csak nem tévedtem én anyád és fölnevelt génhibája közti kapcsolatról... Nem először igazolod, hogy komoly betegséggel küzdesz.

Föl sem fogod, hogy mekkora szolgálatot teszel az Orbánnak is, igaz? :-) Ha valaki téged olvas, sokkal jobban fogja kedvelni a nácikat, fasisztákat, a Fideszt, Orbánt, mint azt a legdurvább agymosás eredményezné! Te vagy a kormány legjobb kampányfogása, komolyan! Tényleg! Nem ők fizetnek téged, ratyimatyi? :-) Minden igyekezeted ellenére te inkább hozod a kormánynak a szavazatot és a szimpátiát, mint rombolnád azt! :-D

Számodra a legsúlyosabb büntetés maga az élet! És én ennek örülök, mert tudom, hogy minden napod fáj, minden napod kín. Élj soká, ratyimatyi! Élj soká és írj sokat! :-D
Idióta... Lol...!
B.

Helga Beauty Salon. 2018.08.29. 22:05:17

@math0: Jaj menj már a faszba ezzel a Dunning-Kruger szindrómával!
Azt a szindrómát nem tudod hogy hívják, amiben valaki tisztába van azzal hogy a vitapartnere egy hülye állat, de mégis akkora balfasz hogy újra és újra szóba áll vele? Mert nekem olyan van!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 22:15:27

@Helga Beauty Salon: összefoglalom állításaid: két osztály a végzettséged, és balfasz vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 22:19:19

@Bravehearth: állandóan olyan hülye vagy, hogy pofán szarod magad. aztán kenegeted magadon a szart azzal, hogy magyarázkodsz, hogy Salvini, az olasz náci támogatja a kvótát, és így ellentmondás van a náci erőtérben.

Nagy szolgálatot teszel nekünk, mert szépen demonstrálod, milyenek Orbán birkái: idióta, elmebeteg faszok vagytok, Magyarország selejtjei.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 22:19:35

@Bravehearth: állandóan olyan hülye vagy, hogy pofán szarod magad. aztán kenegeted magadon a szart azzal, hogy magyarázkodsz, hogy Salvini, az olasz náci támogatja a kvótát, és így ellentmondás van a náci erőtérben.

Nagy szolgálatot teszel nekünk, mert szépen demonstrálod, milyenek Orbán birkái: idióta, elmebeteg faszok vagytok, Magyarország selejtjei.

Helga Beauty Salon. 2018.08.29. 22:25:28

@math0: " összefoglalom állításaid: két osztály a végzettséged, és balfasz vagy."

Pontosan, úgyhogy ismét sikerélményed van, mehetsz összekenni a paplanodat az ötcombú barátosnőddel! :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 22:40:34

@Helga Beauty Salon: senki nem kíváncsi a szexuális fantáziáidra.

CSOKKI MÁLNA 2018.08.30. 00:24:24

@math0: Nem, én konkrétumokra vagyok kíváncsi. Ha az országba belépő illegális migráns nem hajlandó együttműködni, akkor lehet vele szemben erőszakot alkalmazni? Erre felelj !

CSOKKI MÁLNA 2018.08.30. 00:28:41

@math0: Salvini szempontjából másodlagos fontosságú a kvóta. Az elsődlegesen elérendő cél az ő szempontjából is az illegális migráció blokkolása és a visszatelepítések megkezdése.Ha ezt a két célt sikerül elérni a kvóta kérdés jelentősége erősen lecsökken..

Bravehearth 2018.08.30. 05:49:38

@math0: "állandóan olyan hülye vagy, hogy pofán szarod magad."

Semmi másról nincs szó, minthogy képtelen vagy szöveget értelmezni. Illetve egyszerűen elolvasni az erről korábban írottakat. Nyilván nem meglepő, hisz ennyire vagy képes, ratyimatyi. :-)

"hogy Salvini, az olasz náci támogatja a kvótát, és így ellentmondás van a náci erőtérben."

Nagyon helyes, hogy próbálod nyugtatgatni magad, már a próbálkozás is előremutató! A jövő majd választ fog adni, hogy ez az ellentmondás technikai avagy alapvető elvi különbség. Sanszosnak látom, hogy az előbbi. De ezen a hídon majd akkor megyünk át, ha odaértünk.

"Nagy szolgálatot teszel nekünk, mert szépen demonstrálod, milyenek Orbán birkái: idióta, elmebeteg faszok vagytok, Magyarország selejtjei."

Nos... Olvasd vissza magad, ratyimatyi! Mely tüneteit produkálod az idióta, gyakorló elmebeteg és idegbajos eseteknek? Megfejtés itt helyben. ;-)
Lol...

Élj soká, ratyimatyi! Az élet a te büntetésed! ;-)

@Helga Beauty Salon: :-D Ez qrvajó volt! :-)
B.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 08:14:34

@pina noir: persze, hogy lehet, minden ország ezt teszi. De elég az USA-ra gondolni, ahol önkényesen akár a reptérről leszállás után is visszairányíthatnak — bármiért. Ami azért jobban fájna nekem mint egy gyomros vagy egy sertésmájkrémes szendvics.. :) De math nem tudom, hogy gondolja, de nem is érdekel. Úgy látom a közösség megoldja a moderációt. @Helga Beauty Salon: gratula, hivatalosan ugyan nem tetszhet, de frappáns volt a beszólás:
"Jaj menj már a faszba ezzel a Dunning-Kruger szindrómával!
Azt a szindrómát nem tudod hogy hívják, amiben valaki tisztába van azzal hogy a vitapartnere egy hülye állat, de mégis akkora balfasz hogy újra és újra szóba áll vele? Mert nekem olyan van!" — eztán erre hivatkozni fogok. :)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 09:00:30

@Ménár Atya: Ez egy hungarikum. Görögországnak a török határon, Spanyolországnak az enklávékban hamarabb volt kerítése. Senkit sem érdekeltek. Egyedül a hülye magyarok ne ugráljanak. Azóta mindenütt van kerítés. Vagy határszigorítás valamilyen formában. A világ pedig tele van határkerítésekkel. Fun fact: Szíria határán éppen az Iszlám Állam számolta fel a határkerítést, ami családokat választott ketté Irakból. Mivel ezek az államhatárok vonalzóhúzással születte.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 09:26:47

@pina noir: Salvini Orbánnal találkozott, az egész találkozó a kvótáról szóló ellentétes álláspontjukról szólt:

ha a kvóta másodlagos, akkor mi a jó édes kurta anyátok volt ez a nagy felhajtás körülötte? egy bukott népszavazás sok milliárdból, agymosó reklámok sok milliárdból. mindez másodlagos kérdésben?

hvg.hu/itthon/20180828_OrbanSalvini_talalkozo_Elkepzelhetetlen_az_egyuttmukodes_az_olasz_kormany_es_Orban_kozott

ha a kvóta másodlagos, akkor mi a jó édes kurta anyátok volt ez a nagy felhajtás körülötte? egy bukott népszavazás sok milliárdból, agymosó reklámok sok milliárdból. mindez másodlagos kérdésben?

a jó édes kurta anyátokat!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 09:28:57

@Helga Beauty Salon: Csehszlovákia nem volt akkor 0 éves, de ebből a szempontból ez mindegy. Az országok olyanok, mint a nők. Nem az évek számítanak. 1945-ben kétoldalú megállapodás volt Magyarország és Csehszlovákia között a népességcseréről. Ez hozzátartozik az igazsághoz. Ellenben a csehszlovákok egy kicsit sztahanovisták voltak, több magyart indítottak útnak, míg az itteni szlovákok nem nagyon értették, hogy miért kéne elmenniük egy olyan országba, amiről nem is hallottak még. Egyik tipikus esete a magyar sikereknek, de mindenképp tömeges áttelepítésnek mondanám.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 09:33:28

@Bravehearth: 80-as IQ felett azért leesik valakinek, hogy ha két náci között ellentmondás van egy kérdésben, akkor minimum az egyik nácinak nincs igaza. ezzel megdőlt a "Náciknak mindenben igazuk van/volt" mítosza.

És ahhoz is hülye vagy, hogy felfogd, hogy ez csak arra mutat rá, hogy ha Európa több országában nácik kormányoznak, attól semmivel nem lesz jobb, mert mitől jobb az, hogy két értelmes ember helyett két hülye, önző, pszichopata náci veszekedik egymással?! A nácik szemében akár Salvini engedne, akár Orbán engedne, az hazaárulás volna. Zsákutcába jutottatok. Valamelyik náci lebukik a kérdésben. A menekültkérdésben és a kvótarendszerben a nácik csak odáig jutottak el idáig, hogy egymással veszekednek. És nem is juthatnak ennél tovább. Ez volna a nagy előrelépés, te idióta, elmebeteg fasz?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 09:39:22

@A kiló nem százat jelent.: @A kiló nem százat jelent.:

1) Török határ gyakorlatilag Ázsia határa.
2) az enklávék határa Afrika határa
3) Én végigvezetek neked Budapesttől Zürichbe a Hauptbahnhofig határellenőrzés nélkül.

Hazug disznó vagy. Határellenőrzés nagyon gyenge módon Hegyeshalomnál és Slazbrugnál van. Ez nem "mindenütt", te hazudozós fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 09:40:35

@A kiló nem százat jelent.: a moderáció úgy lenne igazán teljes, ha törölnéd a blogodat. fasznak aprózod itt el a dolgokat!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 09:54:26

@math0: érdeklődve kérdezem, hogy a kontinensekkel mi bajod van? Illetve miért tartod normálisnak a határkerítést a görög török határon vagy a bolgár török határon vagy Ceutánál vagy bárhol máshol, ha itt kiveri a biztosítékot a magyar határon? Ebben logikát nem vélek felfedezni. Nemi szervek emlegetése sem segít. A hazug szót itt értelmezni sem tudom. Sajnálom, hogy ennyire felzaklatott a téma.
— Lássuk akkor a tényeket: valóban Svájcból vélhetően kevesen akarnak Németországba menekülni, azt hinné az ember ez nyugaton vagy északabbra már csak jobb lehet, de pl. Dánia visszavezette a határellenőrzést Németország felé, természetesen a migráció miatt. Szóval áll az állítás: általában szigorodott a határátlépés, ott is, ahol arra nem számítottál. Nem fogom végigvenni a teljes határtörténelmet. A határzárak nem unikumok. Schengen veszélybe került a migráció miatt. Ez komoly dolog. Egyébként kezdhetnek aggódni az utakon Svájc felé, ha neked jogsid van és vezetsz. Nem tartom kizártnak, hogy szigorítások lesznek miattad ott is...

CSOKKI MÁLNA 2018.08.30. 09:59:36

@math0: Miért kellene figyelembe vennem a szar sorosista libsi linkedet? Hiába szeretnétek hinni, hogy Orbán és Salvini között komoly nézetkülönbség van, a valóság nem ez. ,hanem az, hogy jóval több közös pont van elképzeléseik között, mint különbség.
Mi már megállítottuk a határainkon beözönlő illegális migránsokat, vagyis foglalkozhatunk a kvótakérdéssel . Az olaszoknál a kártékony illegális migráció visszaszorítása most zajlik. Ehhez kapnak politikai segítséget Orbántól. Ezzel többre mennek mint a kvótával, amit amúgy se nagyon tartanak be még azok se, akik színleg támogatják. Pl. Macron, aki egyáltalán nem teljesítette kvótavállalásait, csak a pofája jár..

Exploiter 2018.08.30. 10:04:53

@A kiló nem százat jelent.:

A fickó az emberi természet mocskos fertőjének tartja, hogy a magyar határon kerítés van és közben hivatkozik a jóságos Merkellre, aki megoldotta a problémákat, ami azt jelenti, hogy effektív az eu számára hátrányos feltételekkel lepaktált egy valódi diktátorral, hogy ugyanazokat az embereket, akiket mélyen bánt egy kerítés, éles fegyverrel, erőszakkal, az emberi jogok alapvető sárba tiprásával tartsák a helyi nyomortáborokban. Ahonnan tényleg nem lehet hova menni.
Mert az úgy morálisan nem probléma.
Igaza van Ad Dio kollégának vele kapcsolatban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 10:08:22

@A kiló nem százat jelent.:

te: "Azóta mindenütt van kerítés. Vagy határszigorítás valamilyen formában."

egy hozzászólással később:

"általában szigorodott a határátlépés"

tekintve, hogy te a hazugság fogalmát még csak nem ismered, nem meglepő, hogy hazudsz. Tájékoztatlak, hogy pont ezt nevezik hazugságnak, amit te csináltál. Tanuld meg! Az emberek nem szeretik az ilyet, és elküldenek a kurka annyádba. Joggal.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 10:09:00

@A kiló nem százat jelent.: a moderációd egy kicsinyes, rendőrállami szánalom.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 10:10:52

@pina noir: "Orbán és Salvini között komoly nézetkülönbség van, a valóság nem ez."

Szerinted a kvótakérdés nem fontos kérdés?! Akkor rád is vonatkozik, hogy faxnak szórt ki erre a csuti paraszt milliárdokat, faxnak loptak el milliárdokat, faxnak rendeztek rá bukott népszavazást! Elmész te is a kurta annyádba!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 10:12:55

@Exploiter: te vagy olyan idióta elmebeteg, hogy azt hiszed, hogy az Égei tengerre lehet kerítést húzni.

Helga Beauty Salon. 2018.08.30. 10:13:54

@A kiló nem százat jelent.: Csehszlovákia nem volt akkor 0 éves, ......
Hát igen, mert előtte már volt egyszer, nem voltam precíz, mert nem akartam annyira belemenni. A jogtalanul itt tartózkodó külföldiek kipaterolásával vonta párhuzamba a kolléga az ott született emberek elűzését, illetve annak jogi alátámasztását, Sőt először csak a kitelepítéssel úgy általában.
Annyira más a kettő azt leszámítva hogy határon kívülre tesznek valakiket és ezt már túlzott nagyvonalúságnak tartottam.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 10:14:11

@Exploiter: vagy azt hiszed, hogy az Égei-tengeren halomba lövöldözni a menekülteket humánusabb megoldás, mint Edogannal megegyezni.

Vagy te olyan idióta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 10:15:42

@Exploiter: Angela Merkel annyit csinált, hogy azt mondta, még mindig erkölcsösebb megegyezni Erdogannal, mint az Égei-tengeren halomba lőni a menekülteket.

Orbán, a csuti paraszt nem tud ennél jobb megoldást, csak ugrál nagy pofával, mint ti is.

CSOKKI MÁLNA 2018.08.30. 10:17:10

@math0: Nem elsőrendűen fontos kérdés. A libsiknek különös érzékük van ahhoz, hogy a kevésbé lényeges kérdésekkel foglalkozzanak mindig. Aztán a valóság előbb-utóbb rájuk vigyorog mindig...)
Az elsőrendűen fontos kérdés az illegális migráció megállítása és hatékony blokkolása, és a visszatelepítések megkezdése (Merkel-Putyin találkozó...) A jövő tavaszi EU_s választások után erre van esély. Ha mégse, akkor nemzetállami kereteken belül kell megoldani...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 10:38:23

@pina noir: szerintem a Merkel-Erdogan paktum jobb, mint a csővégi megoldás. És nem feltétlenül jár erőszakkal. Illetve nem többel, mint ami a térségben megszokott. Amúgy még az erdogani rezsim se olyan szörnyű. Erdogan nem véletlenül népszerű. Nagyon jó polgármester volt, modernizált, fejlesztett. Ezt foytatta kormányon is. Viszont egy olyan országban, ahol a miénknél tízszer durvábbak a politikai ellentétek, ahol létezik a politikai terrorizmus. Stb. Szerintem innen megítélni nem egyszerű. Nem akarom mentegetni, de szerintem rendben van a paktum. De egyáltalán nem örülnék neki, ha olyan ország lennénk, mint Törökország. Ha math-on múlna, olyan lennénk. És mivel sok hasonló van, ezért velük szemben Orbán egy Erdogan light arcot kell mutasson. Így működik a hatalom. Szerintem bármi is van idehaza, bármennyire is náciznak egyesek akár Salvini, akár Orbán tolerálható vezetők, értelmes politikai célokkal, amik mögött többség van: magyarán népakarat. Ha úgy tetszik demokrácia. Innentől minden demokráciasirató, nácizó, diktátorozó őrjöngés csak magát minősíti és épp azt rombolja, amit hiányol, olykor jogosan, olykor kevésbé: a demokráciát és az értelmes vitákat.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 10:40:45

@math0: megköszönöm kedves szavaidat, ugye, hogy ki tudod magadat fejezni egy sor nem idevaló kifejezés nélkül is. Csak jelzem: engem nem dühít a stílusod. Inkább sajnállak. S mindezt saját neved alatt... kuriózum. Persze Zürichben senki sem érti a magyart nyilván.

Exploiter 2018.08.30. 10:44:17

@math0:

Akkor áruld már el, te senki, hogy mivel Merkelt hoztad fel példának, ez azt jelenti, hogy egyetértesz azzal, hogy a török diktátorra bíztuk a piszkos munkát? Morálisan amellé állsz, hogy ott tartsák őket fegyverrel, mert ez jó megoldás?
Ez nem g3ciség? Miért nem jöhet ide mindenki? He? Válogatsz, szelektálsz? Azok nem szenvedő, elesett emberek? Azokat nem illeti meg egy jobb élet? Azokat verheti a török hadsereg? Azokért nem kár, mert ott nem lehet orbánra kenni semmit, arra ballisztikus ívben teszel, a Mutti jól megoldotta, tisztán és emberségesen?

Milyen moralitásról beszélsz, milyen ember vagy te?

Amúgy remekül működik a komment szűrés, egy tucatnyi jelző nem ment át, amivel megpróbáltalak megszólítani. A jelek szerint nincs rád megfelelő szó.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 10:49:04

@math0: a mindenütt van kerítés nyilván nem szó szerint értendő, csak egy kötekedő gondolhatja így, hiszen pl. végig tudok menni az utcán is hosszában, csak keresztbe állja utamat kerítés. Akárhogy is: minden kontinens, minden forró zóna tele van kerítésekkel és szigorításokkal. És az Unió is tele van határszigorításokkal és idegenrendészeti szigorításokkal etc. Pedig az Unió belsejében ez indokolatlannak tűnik elsőre. Még az általad talán példaként felhozott német-osztrák határon is volt szigorítás. en.wikipedia.org/wiki/European_migrant_crisis#Closure_of_green_borders
Szerintem ez bőven belefér a "mindenütt" fogalmába. Az államok feladata szavatolni a rendet és a biztonságot. Ez az elsődleges feladatuk. Ezt legfeljebb olyanok kritizálják, akik sosem gondolkodtak józanul. Nem voltak felelősek akár egy kutyáért se.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 10:55:39

@Exploiter: tiltólistára tettem pár szót, amit a kollega kedvelt, k-ra nem szeretem, mert nem azzal van baj, ha valaki időmnként káromkodik, hanem azzal, aki folyton. A Tourette-szindrómásoknak meg majd nyitok egy külön fórumot szociáls alapon. Kreatív módon megkerülhetőek a filterek, de nem ajánlom. Maradjunk meg egy darabig e szavak nélkül.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 11:01:16

@Bravehearth: mivel túlexponálták a kvótakérdést, most már nem fognak belőle kihátrálni Orbánék. Majd születik egy közbülső kompromisszum, amit pl. nem kvótának hívnak, de hasonlóan működik. Egyébként más közösségi megoldás is lehetséges. Viszont a Salvini-Orbán vita rámutat arra, hogy nem fekete-fehér ez a kérdés és jó, ha utólag tudatosítjuk: nem csak a kvóta mi érdekünkben született, de Szíjjártó maga követelt kvótákat az ENSZ-ben is. Ez volt a magyar elképzelés is. Csővégi megoldás, kárenyhítés, de megoldás. Ellene ilyen módon kikelni őrültség volt. Ellenben a tárgyalásokban bent maradni és addig faragni együtt, amíg egy jobb megoldás nem születik hasznosabb lett volna. Igaz az nem teremt olyan politikai helyzett, amiben a kormánypárt egy témával tarolni tud. Ettől függetlenül ezt a választást az ellenzéki politika szúrta el. Ők voltak képtelenek felnőni a helyzethez.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 11:28:19

@pina noir: "Nem elsőrendűen fontos kérdés"

tehát a csuti paraszt kidobott sok milliárd forintot agymosásra és népszavazásra a mi pénzünkből egy másodlagos kérdésre? ebbe is bele kellett volna akkor buknia

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 11:33:05

@A kiló nem százat jelent.: én sajnállak téged, hogy ügyet csinálsz abból, hogy azt írom-e neked, hogy "a kurta annyádat", vagy azt, hogy"hazudsz". miközben mindkét esetben egy olyan ember vagy, akit lenézek, mert aljaember vagy. ugyanaz a kettő, csak az első esetben úgy hangsúlyoztam, hogy még te is értsd. a másodikat lehet, hogy nem fogod fel, ezért nem sértődsz meg rajta. de hát ez is szánalmas. mindenképpen egy kispolgári, nyomorék kis szánalom vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 11:35:48

@Exploiter: elég világosan megmondtam, hogy az Erdogan paktum erkölcsileg kevésbé rossz megoldás. nincs jobb megoldás, soha, senki nem is mondott ilyet, se te, se Orbán, se senki ezen vagy más fórumon. tehát ti a rosszabbik megoldást támogatjátok, az emberek belelövését az Égei-tengerbe. te milyen aljaember vagy, hogy a nagyobb erkölcsi rosszat támogatod?! te miféle erkölcsről beszélsz, te kis véglény?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 11:36:44

@Exploiter: "Amúgy remekül működik a komment szűrés, egy tucatnyi jelző nem ment át, amivel megpróbáltalak megszólítani. A jelek szerint nincs rád megfelelő szó."

tehát te örülsz annak, hogy moderálnak téged. szép állat vagy te is!

Bravehearth 2018.08.30. 11:39:35

@math0: "80-as IQ felett azért leesik valakinek, hogy ha két n*ci között ellentmondás van egy kérdésben, akkor minimum az egyik n*cinak nincs igaza."

Egy 'péhádés' diplomavirágtól elvárható lenne, hogy leessen, ha két n*ci közel sem ugyanabban a helyzetben van, akkor a lehetséges megoldások közti különbség nem feltétlenül a nézeteik különbségét jelenti, hanem az eltérő problémakörökre adható eltérő megoldásokat.

- Egyik n*ci sem akar migriket odahaza.
- Egyik n*ci sem akar befogadni érkező migriket.
- Egyik n*ci sem gondolja, hogy nem kell védenie a határt és nem kell védenie a polgárai érdekeit.
- Egyik n*ci sem helyezi a 'zunijó' érdekeit az országa érdekei elé.

De:

- Míg a magyar n*ci biztos hazai támogatással és stabil kormányzás lehetőségével bír, addig az olasz n*ci ingatag politikai lábakon áll.
- Míg a magyar ná*inak nem kell itt parazitázó m*grihordákkal megküzdenie, addig az olasz n*cinak igen.
- Míg a magyar n*cinak nem kell megoldania m*grihordák eltakarítását, addig az olasz n*cinak bizony nagyon súlyos gondot jelent mindez!
- A magyar n*cinak fentiek miatt nem érdeke a kvótarendszer, míg az olasznak igen. A 'továbbszivárgás' esélye ugyanis már akkor megszűnt, mikor még a ballib agyhalottak voltak kormányon az olaszoknál és nem a n*cik.

Mindkettő tudja, hogy a saját álláspontja csak a másik rovására valósulhat meg, de a különbség az, hogy a valódi megoldást csak a magyar n*ci alkalmazza már évek óta. Az olasz n*ci csak most kezdte el. Értelemszerűen az eddigi balf*szkodásuk következményeit valakinek viselnie kell. Az olasz n*ci azt szeretné, hogy ne csak ők viseljék. A magyar n*ci pedig azt, hogy ő ne viselje. Ez erről szól. Hogy ezt hogyan oldják fel, a jövő majd megmutatja.

"ezzel megdőlt a "N*ciknak mindenben igazuk van/volt" mítosza."

1. Ki állított ilyet?
2. Eltérő helyzetben lévő két n*ci miért adna ugyanolyan megoldást a különböző problémákra?

"És ahhoz is h*lye vagy, hogy felfogd, hogy ez csak arra mutat rá, hogy ha Európa több országában n*cik kormányoznak, attól semmivel nem lesz jobb, mert mitől jobb az, hogy két értelmes ember helyett két h*lye, önző, pszichopata n*ci veszekedik egymással?!"

Az, hogy a te beteges fóbiáid szerint a jelenleg előretörő populista erők csak n*cik és betegbogarak lehetnek, míg az 'ajrópéerek' az értelmes és rendes emberek, csak azt bizonyítja, hogy halvány lila gőzöd sincs a való világról. De ez nem a többi emberről szól, hanem csak rólad, ratyimatyi! És arról, hogy tökfelesleges volt közpénzt költeni rád.

"A n*cik szemében akár Salvini engedne, akár Orbán engedne, az hazaárulás volna."

A n*cik szemében Orbán megoldása látható támogatást élvez, míg Salvini a saját ígéretei foglya. Ha jól emlékszem, ő ígérte meg tavasszal többszázezer koszos hazatoloncolását. Hát, itt a lehetőség, rajta. És ha ez összejött, máris legitim az Orbán álláspontja. Hiszen ha be se jöhet a koszos, szét se kell osztani, haza sem kell küldeni. Mindenki boldog. Aki közelről látott már ilyet, azok szerint egyértelműen Orbán megoldása az elfogadott.

"Zsákutcába jutottatok. Valamelyik n*ci lebukik a kérdésben."

Salvini hátrányban van, éppen az ott lebzselő m*grihordák jelenléte miatt. Neki ezt a kérdést kell ELŐSZÖR rendeznie, épp a saját ígéretei miatt.
Továbbá zsákutcáról olvasni a te retkes billentyűzetedről enyhén szólva is mulattató! :-D

"A menekültkérdésben és a kvótarendszerben a n*cik csak odáig jutottak el idáig, hogy egymással veszekednek."

Ostobaságot írogatsz, ratyimatyi! A n*cik leginkább a ballib*kkal és az 'ajrópéerekkel' vitatkoznak. Érdekes módon a Le Pen is örömködött a találkozó kapcsán kedden. Nem is beszélve a Gert Wildersről, illetve a német jobboldal képviselőjéről.

Öööö, ha jól emlékszem, tegnap épp a nagyon 'ajrópéer' és civilizált francia és angol népek halászai püfölték egymást a tengeren! :-) Biztos ők is mind n*cik voltak... Te, ostoba!

"Ez volna a nagy előrelépés, te idi*ta, elmebeteg f*sz?!"

Egyrészt, ahhoz képest, amit a fajtád kínál megoldásként, mindenképpen előrelépés, sőt!
Másrészt legalább két összefüggő, értelmes mondatot le tudtál írni, amiben valami önálló gondolatfoszlány is volt (még ha balf*szságok is), tehát én inkább ezt értékelem komoly előrelépésnek!
Muterod most biztos büszke lehet rád, ratyimatyi!
B.

Exploiter 2018.08.30. 11:46:59

@math0:

Orbán nem hiszem, hogy a tengerbe lövetett volna bárkit, tekintve, hogy egy szerencsétlen hajónk sincs, ami megtehetné, de ha lenne, azt is tréleren kellene levinni Triesztig.

"az Erdogan paktum erkölcsileg kevésbé rossz megoldás"

Aha, értem. De orbán kerítése erkölcsileg elfogadhatatlan nácizmus. Nem magyarázom tovább, mert teljesen felesleges, nem vagyunk azonos értelmi szinten és kizártnak tartom, hogy bármit is képes lennél átgondolni, ami nem illeszkedik a kifacsart, torz világképedbe, csak pörögsz körbe-körbe, anyázva.

Bravehearth 2018.08.30. 11:47:35

@math0: "te vagy olyan idióta elmebeteg, hogy azt hiszed, hogy az Égei tengerre lehet kerítést húzni."

Dehogy kell! Ugyanazt kell eljátszani a hajókkal, mint amit a kerítésnél a járőrökkel és terepjárókkal.

Jön a migritutaj, megállítjuk, majd segítőkészen szépen adunk nekik egy iránytűt, mindenkinek palack vizet és ha kell, némi benyát a motorhoz. És lehet is visszahajókázni a nemzetközi vizek felé. Mellesleg, a legtöbb migri el sem éri a nemzetközi vizeket. A 'taxihajók' már a líbiai vizeken fölvették őket. Ha ennek véget vetnek, már az hatalmas eredményt jelent!
B.

Bravehearth 2018.08.30. 12:12:12

@A kiló nem százat jelent.: "mivel túlexponálták a kvótakérdést, most már nem fognak belőle kihátrálni Orbánék."

Nem értünk egyet! Szerintem a lehető legjobb reakció volt a heves ellenzése ennek az ostobaságnak. És amíg nem hátrálnak ki az ellenzéséből, addig támogatni is tudom őket ebben a kérdésben.

"Majd születik egy közbülső kompromisszum, amit pl. nem kvótának hívnak, de hasonlóan működik."

Nem fog! Ennek a szerencsétlen bizottságnak és a még szerencsétlenebb ep-nek kilenc hónapja maradt. Ennyi idő alatt sanszos, hogy a taknyukat sem tudják rendesen kitúrni az orrukból, nem is beszélve még a brexit és a katalán kérdéskör kezeléséről! A merkel immár egy béna kiskacsa a belpolitikai helyzet miatt. A micron nagynak kíván látszani, miközben a franciák csak köpnek rá. A svédek sem állnak föl ugyanúgy egy hónap múlva, ahogy az most még látszik. Szerintem az idő már túlszaladott ezen a kérdésen.

"Egyébként más közösségi megoldás is lehetséges."

Konkrétan mi?

"Viszont a Salvini-Orbán vita rámutat arra, hogy nem fekete-fehér ez a kérdés és jó, ha utólag tudatosítjuk: nem csak a kvóta mi érdekünkben született"

Olvasd el annak a betegbogárnak fentebb írt soraimat. Rossz a kiindulásod! A két vezető az eltérő helyzete miatt közelít máshogy a kérdéshez. Teoretikus a felvetés, de szerinted mit mondana Salvini a kvótákról, ha egy deka koszlidérc sem volna náluk a határokon belül???

"Szíjjártó maga követelt kvótákat az ENSZ-ben is..."

Nem is volt buta stratégia fölvetni a kérdést annak fényében, hogy pl. az öböl-menti gazdag államok egy deka migrit nem fogadnak be, továbbá azt a tényt is kihangsúlyozandó, hogy az ENSZ-en belül túlsúlyban vannak a kibocsátó államok a célországok rovására. Ezzel korábban senki nem foglalkozott, csak mutogattak az ENSZ-re és az ostoba határozataikra.

"Ellenben a tárgyalásokban bent maradni és addig faragni együtt, amíg egy jobb megoldás nem születik hasznosabb lett volna."

Nem értek egyet, tévedésben vagy! Szijjártónak abban volt igaza, hogy már az alap megközelítés is egy ostobaság volt. Emlékezz annak a szerencsétlen portugál gyökérnek az égbekiáltó ostobaságaira, amit képes volt a világ elé böfögni!
Ha egy tárgyalásnak már a kiindulási alapja is egy hazugságsorozat és égbekiáltó ostobaság, akkor annak a tárgyalásnak annyi értelme van, mint a rácsos ablaknak a tengeralattjárón! Mit kell tárgyalni a migrációról akkor, amikor a főidióta olyan hülyeségeket jelent ki alapvetésként, amiről minden gondolkodni képes élőlény azonnal tudja, hogy egy sületlen ostobaság!? Amiről te beszélsz, annak akkor van értelme, ha már az elején definiálták volna egy határozatban, hogy a portugál gyökér sajnos nem beszámítható, így egy józan és értelmes ember vezetése alatt új alapállást kell foglalni, majd TÉNYSZERŰEN meg kell vizsgálni a jelenséget és annak eddig tapasztalt és várható következményeit. Erre esély sincs és nem is volt. Ezt jól látták a jenkik is és a Szijjártó is.

"Igaz az nem teremt olyan politikai helyzett, amiben a kormánypárt egy témával tarolni tud."

Ebben igazad van. De azt se felejtsd el, hogy egyetlen ellenzéki erőnek és politikusnak sem szorítottak fegyvert a halántékához, hogy nem lehet értelmes dolgokról értelmesen is beszélni! Nem volt lehetetlen dolog számukra a kormány jó és hasznos döntéseit támogatni. Nem éltek a lehetőséggel. Még az ostoba Jobbik sem, mikor egyértelmű lehetősége nyílt rá! Az, hogy a kormány csupa haszontalan és idióta ostobákkal volt körülvéve, az nem a kormányzat hibája, ezt az ellenzéknek ródd fel!

Jöttek a migrik. Mi volt rá a válaszuk?

- Hadd jöjjenek, így is gáz a demográfia. (Majd ezek feljavítják, mi?)
- Hadd jöjjenek, majd lesz, aki dolgozik. (Mert ezek dolgoznak, mi?)
- Hadd jöjjenek, úgysem ide jönnek. (Addig, míg az osztrákok le nem zárnak. Utána szopóka!)
- Az a baj, hogy továbbmennek! (Az a baj, hogy nem viszik magukkal a libsiket és még párat...!)
- Több Európát! (Több ostobaságot?)
- Vérfrissítés kell. (Mondja ezt egy vérfertőzöttnek tűnő liboldó.)
- Nem jelentenek fenyegetést. (Valóban. Nézz meg egy random híradót '15 decembere óta!)
- A kerítés nem old meg semmit. (Végülis 2015 október után ugyanezek mondták, hogy délebbre terelte az áradatot. Tehát akkor mégis megoldotta Magyarország szemszögéből?)

És akkor erre a kormány annyit tett, hogy köszi, ide ne jöjjenek, ha máshová menni akarnak és várják őket, akkor menjenek, az nem a mi ügyünk. Erre kintről elkezdtek minket cseszegetni az ostoba elvárásaikkal. Szerinted mennyire volt nehéz dolga a kormánynak...?

"Ettől függetlenül ezt a választást az ellenzéki politika szúrta el. Ők voltak képtelenek felnőni a helyzethez."

Fentiek alapján láthatod, hogy ebben egyetértünk. Abban már nem, hogy szükségünk van migrikre. Nem! Semmi szükségünk rájuk! Bevándorlásra esetleg. De nem a 'színesedés' miatt! Abban nem hiszek, 'pc' ostobaságnak tartom.
B.

Bravehearth 2018.08.30. 12:44:50

@A kiló nem százat jelent.: "Egyébként más közösségi megoldás is lehetséges."

Azt már a görög eset is bizonyította, hogy nem. Az alapállás is különböző, hiszen a migrációt teljesen elutasító és az azt elfogadó, illetve azt támogató államok egyetértésére volna szükség.

Esélytelen! Nincs közöshalmaz. Nincs konszenzusos lehetőség.

Egy migrációt támogató állam nem várhatja el egy azt ellenzőtől, hogy tegye félre a véleményét, aggályait és támogassa ő is. Miért tenné? Nem véletlenül ellenzi.
Egy migrációt ellenző állam nem várhatja el egy azt támogatótól, hogy tegye félre a véleményét, aggályait és ellenezze ő is. Miért tenné? Nem véletlenül támogatja.
A migrációt elfogadó államok sem várhatják el egy azt ellenzőtől, hogy tegye félre a véleményét, aggályait és fogadja el ő is (magára nézve természetesen). Miért tenné?
Továbbá a migrációt ellenző államok sem várhatják el az azt elfogadótól, hogy tegye félre a véleményét, aggályait és ellenezze ő is (akár magára, akár a közösségre nézve is). Miért tenné?

A közös intézkedés alapfeltétele a közös gondolkodás és közös vélemény volna. Nincs ilyen! És nem is lehet. Közös intézkedés lehetne a VALÓDI közös határvédelem és a tengeri határok VALÓDI közös védelme. De semmi szándék nincs rá! Ahogy a magyar, osztrák, lengyel, cseh rendőrök védik pl. a szerb vagy macedón határt, nagyobb léptékben UGYANÚGY kellene védeni az unió ÖSSZES határát! Ha kell, akkor fegyvereket is használva, ha kell, akkor extra erőforrásokat is igénybe véve. A migrációt támogató államok pedig maguk számára teremtsék meg a lehetőségét annak, hogy akit jónak látnak és akire szükségük van, azt fogadják be. Persze itt jön a képbe az, hogy ha állampolgár lesz, akkor az már szabadon mehet be bármely másik (akár a migrációt ellenző) államba is. És ez a következő ütközőpont, amire nem nagyon látok megoldást.

Ami nagyon érzékeny kérdés, hogy a migrációt támogató és azt elfogadó államoknak meg kellene indokolniuk mindazt a problémakört, konfliktusokat, társadalmi problémákat, kulturális ellentéteket és közbiztonsági kérdéseket, amelyeket a migráció náluk LÁTHATÓAN okozott. Ugyanis elég nehéz úgy érvelni a migráció mellett, hogy közben migrik embereket robbantanak föl, gázolnak el, késelnek és erőszakolnak meg, no-go zónákat hoznak létre mindenütt, ahol felbukkannak. Továbbá az évtizedekkel korábban migrált népesség leszármazottai is láthatóan problémát és kockázatokat jelentenek MINDENÜTT, ahová befogadták az őseiket (akikkel AKKOR nem voltak ilyen jellegű problémák). Tehát ezt így esélytelennek látom.
A migrációt ellenzőknek nyilván a rossz demográfiai és a hátrányos munkaerőpiaci helyzetet kell valahogy kezelniük, azonban ezek kezelésének a módja KIZÁRÓLAG ezen államok döntéseinek kérdése lehet. Egy migrációt támogató állam nem határozhatja meg egy azt ellenzőnek, hogy 'márpedig fogadj be migriket, mert szar a demográfiád'! Ok. És ha az, akkor mi van? Majd tesz lépéseket és megoldja, vagy megpróbálja. De ehhez SEMMI KÖZE a migrációt támogató államnak! Nem az ő döntése a kérdés. Egy csökkenő népesedést nagyon nehezen és lassan meg lehet fordítani. Egy stagnáló gazdasággal is együtt lehet élni. De ha valahová a migrik betették a lábukat, ott élnek, szaporodnak és elszaporodnak, akkor azzal már nem lehet mit kezdeni, azt a szart már nem tudod visszalapátolni a lóba! És ezt szintén jól kommunikálta a kormány. Egy ilyen döntést nem tudsz csak úgy kijavítani, mint egy szar pénzügypolitikát! Mivel ilyen ellentétek vannak jelenleg is Európán belül, ezért nem látok semmi esélyt egy valódi közösségi megoldásra. Regionális megoldások esélyét látom és annak az esélyét, hogy ez a mesterséges közösség (ami gazdasági közösségként működött, politikaiként egy vicc) fölbomlik. Trauma lesz mind politikai, mind gazdasági értelemben véve is, de tisztázni fog viszonyokat. Világosabb, egyértelmű helyzeteket fog teremteni Európán belül. Talán rá fogunk jönni, hogy a gazdasági együttműködés fontosabb, mint a politikai rendszerek ostoba és erőszakos módon történő 'illesztgetése'! Szerintem még nem tartunk itt, ezért nem látom a közösségi megoldás esélyét.
B.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 13:11:59

@Bravehearth:

Az a baj, kis IQ-negatív n@ccika, hogy ezzel elismered, hogy Orbán véleménye nem is lehet az egyedüli igaz álláspont kvóta ügyben az EU-ban, hanem csupán maximum egy ország önző, kis álláspontja. De valójában még Magyarországnak sem jó ez a megoldás, az meg pláne nem, ha önző gécci módon viselkedik.

Elismerted, hogy nincs is egyetlen, A VALÓDI megoldás, hiszen hangsúlyoztad, hogy a megoldás körülményektől eltér. megint pofén szártad magad.

Valójában Salvini az, aki szembesült azzal, amivel Orbán még nem. Úgy nevezik, hogy valóság.

Összefoglalom, mekkora elmegyenge idijota vagy: azt mondod, hogy Salvininek is igaza van, Orbánnak is, mert nincs egy valódi megoldás, mert a megoldás a körülményektől függ, de egyben Orbán mondta és csinálja a valódi megoldást, és Salvininek nincs igaza.

Továbbra is ott vagyunk, hogy még magadnak is ellentmondasz, szembefósod magadat.

Amikor helytelenül írok dolgokat, az direkt van, mert a kis mindiktátor blogtulajdonos moderál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 13:48:22

@Exploiter: Abból mit nem fogtál fel, te ägyal@gyult, hogy Orbán kerítése nem oldja meg a helyzetet, legfeljebb Magyarország számára, egy önző, gucci megoldás. Görögországban nem alkalmazható. Tehát mivel nem megoldás, csak önző gucciség, ezért erkölcsileg elfogadhatatlan. Az Erdogan paktum viszont megoldás, és a legkisebb rossz megoldás. Márpedig ha se te, se Orbán, se senki nem tud jobb megoldást, akkor hiába ugrálsz itt az erkölcsről, te vagy az erkölcstelen nulla, mert akkor te szükségszerűen egy rosszabb megoldást támogatsz!

Amikor helytelenül írok dolgokat, az direkt van, mert a kis minidiktátor blogtulajdonos moderál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 13:52:22

@Bravehearth:

"És lehet is visszahajókázni a nemzetközi vizek felé."

A különbség, te kis agyalégyott, hogy ha a kerítésen dobod át a menekültet, akkor nem jön vissza egy ideig. Ha áttolod a tengerhatáron, akkor 5 perc múlva visszajön.

Egyébként nem tudom, hogy Orbánék visszadobják-e a kerítésen átjövőket, vagy börtönbe viszik.

" Mellesleg, a legtöbb migri el sem éri a nemzetközi vizeket. A 'taxihajók' már a líbiai vizeken fölvették őket. Ha ennek véget vetnek, már az hatalmas eredményt jelent!"

az Égei tengerről van szó. 1 kilométeres szorosokról, te fixfej!

Tehát összefoglaljuk: az IQ-negatív fidióta nem tud jobb megoldást, hiszen fidióta, meg hát nincs is.

Amikor helytelenül írok dolgokat, az direkt van, mert a kis minidiktátor blogtulajdonos moderál.

Bravehearth 2018.08.30. 13:55:33

@math0: "Az a baj, kis IQ-negatív n@ccika, hogy ezzel elismered, hogy Orbán véleménye nem is lehet az egyedüli igaz álláspont kvóta ügyben az EU-ban..."

Egyrészt ahogy látom, sajnos nem vagy képben valami elismerésének a fogalmával. Nem baj, nem is meglepő. Másrészt nem emlékszem, hogy valaha is állítottam volna, hogy Orbán véleménye az egyetlen és az abszolút igaz! Az, hogy ezt te beképzelted magadnak, az a te problémád, ratyimatyi, de így jár egy vérfertőzött betegbogár.

"...csupán maximum egy ország önző, kis álláspontja."

Amit joga van képviselni! Továbbá legitim hatalommal rendelkezik ennek az álláspontnak a képviseletére. Mivel Magyarország az unió tagállama, így az álláspontja is legitim! Továbbiakat illetően a poszternek írott soraim tanulmányozását ajánlom (hátha sikerül, de nem bízom benne)!

"De valójában még Magyarországnak sem jó ez a megoldás..."

Dehogynem! Nem mellesleg ennek a politikai képviseletére kapott felhatalmazást.

"Elismerted, hogy nincs is egyetlen, A VALÓDI megoldás, hiszen hangsúlyoztad, hogy a megoldás körülményektől eltér. megint pofén szártad magad."

Továbbra is fogalomzavarral küzdesz, nem kell elismernem semmit! Neked aztán főleg nem, ratyimatyi! Senki kis porfingó vagy ahhoz, hogy neked bármit el kelljen ismernem. Továbbá olyat sem írtam sehol, hogy az egyetlen és a valódi megoldást hangsúlyoztam, azt írtam, hogy a Salvininek még meg kell oldania azt, amit nekünk már nem! Onnan tud majd továbblépni. Nem zavar, hogy ezt képtelen vagy megérteni. :-)

"Valójában Salvini az, aki szembesült azzal, amivel Orbán még nem. Úgy nevezik, hogy valóság."

Ez netto hülyeség! Az a valóság, amivel az olaszok szembesülnek, itthon már a múlt valósága. Nem zavar, ha ezt sem érted...

"Összefoglalom, mekkora elmegyenge idijota vagy: azt mondod, hogy Salvininek is igaza van, Orbánnak is, mert nincs egy valódi megoldás, mert a megoldás a körülményektől függ..."

Minden értelmes ember számára egyértelmű, hogy ha két probléma nem ugyanaz, a körülmények eltérőek, akkor a megoldáshoz VEZETŐ ÚT sem lehet ugyanaz! Az, hogy számodra a megoldás és az ahhoz vezető út fogalmai nem tisztázottak, az a te bajod. Todod a magyarok esetén:
cél - ne legyenek itt a migrik
megoldás - határokat lezárjuk és őrizzük

Az olaszok esetén:

cél - tűnjenek el a migrik (mert ugye már ott vannak)
megoldás - el kell őket takarítani (deportálni), MAJD a határokat lezárni és ellenőrizni.

A célok azonosak, migrimentes környezet. Az ahhoz vezető út más, hiszen mások a problémák és a körülmények. Tudom, hogy ez a fajtádnak és tiédhez hasonló képességekkel megvert nyomorultak számára követhetetlen, de hát ez a vérfertőzés átka, ratyimatyi!

"Továbbra is ott vagyunk, hogy még magadnak is ellentmondasz, szembefósod magadat."

Ugyan már! Továbbra is ott tartunk, ahol egy hete és ahol minden értelmes kommentelővel szemben tartasz! Ostoba vagy a szöveg értelmezéséhez, téves következtetéseket vonsz le és az okfejtésed logikátlan! Igaz, 'péhádés'? Egy igazi 'useless', semmirevaló 'éttermiségi' gyökér vagy, de engem szórakoztat a vergődésed és a szenvedésed is! Örülök, ha neked fáj! :-)

"Amikor helytelenül írok dolgokat, az direkt van, mert a kis mindiktátor blogtulajdonos moderál."

Nyugodj meg, ratyimatyi! A monitor kékes-fehér fénye mögött a sötét és nyirkos szobádban a tolókocsidban ücsörögve tényleg nem kell attól tartanod, hogy valaki jól szájbarúg és büntetlenül szemétkedhetsz, de ennyi örömöd neked is legyen nyomorult életedben! :-)
B.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 15:06:07

@Bravehearth:

"Az a valóság, amivel az olaszok szembesülnek, itthon már a múlt valósága. Nem zavar, ha ezt sem érted..."

Egyrészt csak azért múlt, mert Merkel megegyezett Erdogannal, másrészt azért, mert az osztrákok átvették a menekülteket, akiket a "Magyarország jobban teljesít" nem bírt kezelni. Harmadrészt én a helyedben nem lennék olyan biztos, hogy a jövőben ne jöhetne másik menekülthullám. Például Ukrajnából menekülhettek volna sokkal többen is, kész csoda, hogy nem lett menekülthullám belőle. De bármikor történhet valami a románoknál, bolgároknál, szerbeknél, horvátoknál, Szlovéniában, stb. Magyarország többféleképpen lehet még olyan pácban, amikor a kvóta jól jönne neki. A pszichopata, gucci, önző viselkedés valamikor visszaüt. Nem fogod fel, mert IQ-negatív, kis gyógyos idijóta vagy. Minden értelmes ember tudja, hogy az emer a kooperatív viselkedésével lett naggyá, és, hogy kooperatív emberek, csoportok, cégek, országok jobban boldogulnak, mint a gucci, pszichopata, önző bármok.

Az olyan kis gucci, pszichopata, önző bármok, mint te, egy szároskis tyúkólban döglenek meg egyedül.

Amikor helytelenül írok dolgokat, az direkt van, mert a kis minidiktátor blogtulajdonos moderál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 15:09:57

@Bravehearth: még valamit, hogy olyan példát mondjak, amit még te is megérthetsz a limitált számítási kapacitásoddal: Magyarországon természeti katasztrófa is lehet. Vagy mesterséges. Például felrobban Paks II, mert Mészáros Gázszerelő Lőrinc azt találja ki, hogy rakjunk bele őrlángot. Aztán fél Magyarország menekülne, de a többi ország nem fogadja be az önző, pszichopata, gucci ország menekültjeit. Nem szeretik az emberek és környező országok a kis önző p@rasztokat.

Amikor helytelenül írok dolgokat, az direkt van, mert a kis minidiktátor blogtulajdonos moderál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 15:39:18

@Bravehearth:

"Minden értelmes ember számára egyértelmű, hogy ha két probléma nem ugyanaz, a körülmények eltérőek, akkor a megoldáshoz VEZETŐ ÚT sem lehet ugyanaz! "

ezzel azt is mondod, hogy még, ha Magyarország számára a nácizmus jó is volna (nem az), az EU számára akkor sem valószínű, hogy minden országnak ez a jó. Tehát ezt az "Orbán majd megmondja, megmutatta az EU-nak, hogy mi a helyes" álláspontot, meg azt, hogy te meg akarod mondani más országoknak, hogy mi a helyes megoldás, ezt tessék sürgősen abbahagyni!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 15:42:43

@Bravehearth: "Minden értelmes ember számára egyértelmű, hogy ha két probléma nem ugyanaz, a körülmények eltérőek, akkor a megoldáshoz VEZETŐ ÚT sem lehet ugyanaz! "

Ezzel azt is mondod, hogy még, ha Magyarország számára a na'cizmus jó is volna (nem az), az EU számára akkor sem valószínű, hogy minden országnak ez a jó. Tehát ezt az "Orbán majd megmondja, megmutatta az EU-nak, hogy mi a helyes" álláspontot, meg azt, hogy te meg akarod mondani más országoknak, hogy mi a helyes megoldás, ezt tessék sürgősen abbahagyni! Egész konkrétan, amikor fentebb meg akartad mondani a görögöknek, hogy mit kéne tenniük, azt dugd fel a jó édes kurtä mamádnak!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 16:16:47

@math0: fölösleges a kiemelés szinte mindig helytelenül írod a dolgokat, ha nem tartalmi szempontból, akkor stiláris szempontból vagy bármely kicsit is normális társaságban elvárható jómodor szempontjából helytelenül. Ha akarnám már rég megszüntél volna itt kommentelni, de nem célom senkit kizárni. Beszélgessetek csak. Viszont anélkül a néhány töltelékszó nélkül, ami nem szól másról csak a beszélő mérhetetlen frusztrációjáról. Elég okos vagy, hogy kielemezd magad. Nem fogok nekiállni pszichologizálni. Általában az emberek felkapják a vizet, ha olyasmit olvasnak, ami valamiért szembemegy a világnézeükkel. Áman. De az egészen hajmeresztő, amikor valaki azokkal szemben is keresi az ellentéteket és végletekig szítja a gyűlölködést, akikkel szemben alapvetően egyetért. Hiszen egyetértünk: a kvóták alapvetően magyar érdeket kívántak szolgálni és Merkel oldotta meg Erdogannál a migránsválságot. Orbán teljesen igaztalanul veri a mellét. Ezen túlmenően vannak részletek, amikben nem érthetünk egyet, mert általában nem akarod megérteni az embereket csak minősíteni valamilyen negatív jelzővel. Ez nem igazán egy jó élet alapja szerkesztőségünk életvezetési tanácsadói szerint. Ámen.
Menj isten hírével. Köszönöm, hogy a vendégünk voltál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 17:15:20

@A kiló nem százat jelent.: "stiláris szempontból vagy bármely kicsit is normális társaságban elvárható jómodor szempontjából helytelenül."

Neked meg szar a séród. Ennyit a stílusról, már mondtam, hogy nem fogadok el divatdiktátorokat!

"Viszont anélkül a néhány töltelékszó nélkül, ami nem szól másról csak a beszélő mérhetetlen frusztrációjáról. Elég okos vagy, hogy kielemezd magad."

Képzeld el, hogy mivel nem te vagy az első hülyegyerek, sajnos már másoknak is el kellett magyaráznom a dolgot, szóval át van gondolva!

"Hiszen egyetértünk: a kvóták alapvetően magyar érdeket kívántak szolgálni és Merkel oldotta meg Erdogannál a migránsválságot. Orbán teljesen igaztalanul veri a mellét."

Ebben tényleg egyetértünk.

" Ezen túlmenően vannak részletek, amikben nem érthetünk egyet, mert általában nem akarod megérteni az embereket csak minősíteni valamilyen negatív jelzővel."

Na most itt össze is kevered a dolgokat.

1) Egy vitában lehetséges az, hogy a kérdésben nincs is igaz válasz. Akkor kár vitázni.

2) Ha van igaz válasz, és vitázunk, akkor nyilván különböző a véleményünk.

3) Ha a másik mond egy döntő érvet, akkor igazat adhatok neki. Ez teljesen független attól, hogy ő vagy én milyen stílusban beszélünk.

4) Ha nem mond, akkor nem világos, hogy miről beszélsz. Megérteni a másik embert abban az értelemben, hogy értem, hogy ő milyen okból hisz hülyeséget? Vagy, hogy miért utálja a menekülteket? Hogy miért näci? Értem én ezt. Ez sem függ attól, hogy ő vagy én milyen stílusban beszélek.

5) Szóval a stíluson nem sok minden múlik, legfeljebb az, hogy mennyire sértődik meg. És valószínűleg pont az a célom, hogy megsértődjön.

" Ez nem igazán egy jó élet alapja szerkesztőségünk életvezetési tanácsadói szerint. "

Szerintem meg az a nem jó élet alapja, ha nálad okosabbaknak bele akarsz pofázni az életébe a kis stílusdiktátorkodásoddal. Ezzel csak a frusztrációdat fejezi ki, és nem lesznek így jó barátaid. Láttál te engem itt csökönyösen ismételgetni azt, hogy milyen ruhát vegyél fel mára?! Nem. Akkor meg miért nem dugod fel magadnak az ostoba tanácsaidat?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 17:22:07

@A kiló nem százat jelent.: tényleg röhejes, ahogy itt nálad sokkal okosabb és bölcsebb embernek ugrálsz már napok óta, hogy szerinted nekem hogyan kellene vezetnem az életemet. És ismétlem: roppant mód tenyérbemászó dolog. Úgyhogy elmész te a jó édes kurवa anydबa!

Bravehearth 2018.08.30. 19:06:16

@math0: "Egyrészt csak azért múlt, mert Merkel megegyezett Erdogannal"

Értem. Tehát 2015 októbere és 2016 áprilisa között a még nem létező török-német megállapodás terelte délebbre a migriket. Ja, nem! És az azóta is a balkáni útvonalon dekkoló kb. 85000 migri is naponta ledönti a határzárat. Ja, ezt sem! És a megállapodás értelmében nagyon humánus módon a törökök lövöldözik le azokat a migriket, akiket a 'zunijó' kívül kíván tartani. Az nyilván humánus géppuskázás. Értelek.

"másrészt azért, mert az osztrákok átvették a menekülteket, akiket a "Magyarország jobban teljesít" nem bírt kezelni."

Azt sem a horvátok, sem az osztrákok, de még a fritzek sem tudták kezelni. Az osztrákok átvették őket? De még mennyire! Autókkal, buszokkal jöttek ide menteni szegín' migriket. És mikor kinyílt a szemük, nem győzték ismét ellenőrizni a határon az autó- és vonatforgalmat.

"Harmadrészt én a helyedben nem lennék olyan biztos, hogy a jövőben ne jöhetne másik menekülthullám."

Én sem vagyok benne biztos, simán jöhet.

"Magyarország többféleképpen lehet még olyan pácban, amikor a kvóta jól jönne neki."

És említett esetekben milyen jól fog jönni a körülmény, hogy még nem vagyunk elárasztva az eddig érkezett menekültnek hazudozott migrikkel!

"Minden értelmes ember tudja, hogy az emer a kooperatív viselkedésével lett naggyá"

Az értelmes ember különbséget tud tenni kooperáció és szimpla kibaszás, erőpolitizálás között! Amiről te vekengsz, az nem kooperáció, hanem egy idióta politika pofátlan erőltetése! Láthatóan neked nem jön le a kettő közötti különbség.

"Az olyan kis gucci, pszichopata, önző bármok, mint te, egy szároskis tyúkólban döglenek meg egyedül."

Mulattató ezt tőled olvasni! :-) Komolyan! Ahogy olvasom soraid mindig egyre csak erősödik bennem a meggyőződés, hogy téged tényleg csak büntetett anyukád az élettel, amit adott neked! :-) Láthatóan imádják az emberek, a közösség rajongja a gondolataid és a hozzászólásaid! :-D Hogy te mekkora egy idióta vagy, ratyimatyi! :-D

"Amikor helytelenül írok dolgokat, az direkt van, mert a kis minidiktátor blogtulajdonos moderál."

Neee, nem hiszem el! Hiszen téged mindenki imád és tisztel, mert páratlanul fényes elme, iskolázott tudor és művelt, okos ember vagy! Ja, várjál...! Butaságot írok. Egy nyomorult, szerencsétlen frusztrált gyógyegér vagy! :-) Egy kis idegbajos rágcsáló! 'Péhádés' rágcsáló! :-D Megalol...!

"Magyarországon természeti katasztrófa is lehet."

Simán lehet, igen. Volt is. Megoldottuk. Árvíz idején ('13-ban pl.) érdekes módon egyedül mi nem kaptunk a kárenyhítési alapból! :-) Hiszen GDP arányban mérték a kárt és éppen annyit nem ismertek el annak, hogy ne kelljen fizetni. Szóval köszi, természeti katasztrófából már bizonyított a 'zunijó'! És szerintem előbb fognak megindulni a hollandok befelé az emelkedő víz miatt!

"ezzel azt is mondod, hogy még, ha Magyarország számára a nácizmus jó is volna (nem az), az EU számára akkor sem valószínű, hogy minden országnak ez a jó."

Ostobaságokat írsz! A nácizmus az nem egy megoldási út, az egy politikai eszmerendszer. Eszméket definiálsz megoldási eljárásokként. Ez így komplett hülyeség. És minden ország maga eldönti, hogy milyen megoldási utakat keres a problémáira. Érdekközösség esetén együttműködik más államokkal, de ellentétes érdekek esetén nyilván nem. Ez nem bonyolult.

"Tehát ezt az "Orbán majd megmondja, megmutatta az EU-nak, hogy mi a helyes" álláspontot, meg azt, hogy te meg akarod mondani más országoknak, hogy mi a helyes megoldás, ezt tessék sürgősen abbahagyni!"

Senki vagy ahhoz, hogy bármit behatározz nekem! Jelentéktelen porfingó szavára nem adok! Orbán egy lehetséges megoldási utat követett. Éppen annyira akarja másra is erőltetni, ahogy ránk mások erőltetnék a magukét! Ha a mutternek joga, akkor Orbánnak is! Továbbá f*szom mondja meg a görögöknek, mit csináljanak! Arról írtam, hogy ha valóban együtt akarunk megoldást, akkor akár együtt is lehetne védeni az ő határaikat is! Ha akarják. Ha nem, hát nem. De nekünk ne sírjanak, ha megtelnek a szigeteik! Akkor így jártak.

"Egész konkrétan, amikor fentebb meg akartad mondani a görögöknek, hogy mit kéne tenniük, azt dugd fel a jó édes kurtä mamádnak!"

Dehogyis, te kis ratyimatyi! Azt csinálnak a görögök a szigeteiken, amit akarnak! Éppen úgy nem mondjuk meg nekik, mint ahogy ők nem mondják meg, hogy hány migrit veszünk át tőlük! Azt majd mi jól tudjuk és annyit át is veszünk! ;-) Az volt a lényeg a gondolatban, hogy ha AKARNÁK, akkor a görögök is meg tudnák oldani a problémát az ausztrálokhoz hasonlóan, illetve ahogy a Salvini próbálja mostanában az olaszoknál. Ami viszont a görögöket illeti, amíg a maguk kontójára hajózzák át a migriket, addig tényleg azt tesznek, amit és ahogy akarnak.

"tényleg röhejes, ahogy itt nálad sokkal okosabb és bölcsebb embernek ugrálsz már napok óta..." :-D

Sem okos, sem bölcs nem vagy, Rossz hírem van: nagyon komoly problémáid vannak és egy torz kép van benned magadról. Erre csak egy komoly verés döbbentene rá! ;-)
B.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 19:54:16

@A kiló nem százat jelent.: egyébként azt se értem, hogy van itt minimum fél tucat ostoba na'ci, akiket @bármely kicsit is normális társaságban elvárható jómodor szempontjából" szalonképtelenek, és elbsszák az életüket. magányos, ostoba, elbszott életű kis szánalmak, akik emiatt gyűlölnek tök idegen embereket, akikről egyébként semmit nem tudnak, semmi közük a kis nyomorúságukhoz.

ha jót akarsz csinálni az emberiségnek, kkor nekik magyarázd, hogy mivel bsszák el az életüket!

eßemfaßom meg áll 2018.08.30. 20:20:40

Mindenkinek Dunning-Kruger szindrómája van, egyedül brendelmatyi a helikopter

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 20:23:48

@Bravehearth:

"Tehát 2015 októbere és 2016 áprilisa között a még nem létező török-német megállapodás terelte délebbre a migriket. Ja, nem!"

2015 november elején állapodtak meg:

index.hu/kulfold/eurologus/2015/11/29/18_milliot_meger_magyarorszagnak_a_migransnyomas_enyhitese/

tehát de, azért. De hát az IQ-halott, briká na'ci ezt honnan is tudná?!

" Az osztrákok átvették őket? De még mennyire! Autókkal, buszokkal jöttek ide menteni szegín' migriket."

pontosan, ennek köszönheti a gecccci Orbán, hogy Magyarországon jobb a helyzet. ezt Orbán később geccciséggggel háta meg, mint egy utolsó parrassszt.

"És említett esetekben milyen jól fog jönni a körülmény, hogy még nem vagyunk elárasztva az eddig érkezett menekültnek hazudozott migrikkel!"

De mennyivel jobban jönne a kvóta!

"Az értelmes ember különbséget tud tenni kooperáció és szimpla kibaszás, erőpolitizálás között! Amiről te vekengsz, az nem kooperáció, hanem egy idióta politika pofátlan erőltetése! Láthatóan neked nem jön le a kettő közötti különbség."

a pszichopata, kooperálni nem tudó, loser gecccikk mindenre ezt mondják. aztán magányosan szopnak az életben.

Ahogy olvasom soraid mindig egyre csak erősödik bennem a meggyőződés, hogy téged tényleg csak büntetett anyukád az élettel, amit adott neked! :-) Láthatóan imádják az emberek, a közösség rajongja a gondolataid és a hozzászólásaid! :-D Hogy te mekkora egy idióta vagy!

"Ostobaságokat írsz! A nácizmus az nem egy megoldási út, az egy politikai eszmerendszer. Eszméket definiálsz megoldási eljárásokként. Ez így komplett hülyeség. És minden ország maga eldönti, hogy milyen megoldási utakat keres a problémáira. Érdekközösség esetén együttműködik más államokkal, de ellentétes érdekek esetén nyilván nem. Ez nem bonyolult."

értem, tehát a na'cizmusba bármilyen intézkedés belefér, érdekek menték a komcsikkal is összefognátok! mondjuk ezután azt nem értem, mit ugráltok, ha más ország úgy gondolja, hogy az az érdeke, hogy befogadjon menekülteket, meg hát mondjuk a rendes emberek eleve segítőkészek, és nem olyan faparaszt gecccikkk, mint a csuti barrromm.

"Éppen annyira akarja másra is erőltetni, ahogy ránk mások erőltetnék a magukét!"

akkor kussolj a görögökről, te naccci patkány!

" Továbbá f*szom mondja meg a görögöknek, mit csináljanak! "

megint lehazudod azt is, amit pár kommentel feljebb írtál.

" Bravehearth
2018.08.30. 11:47:35
@math0: "te vagy olyan idióta elmebeteg, hogy azt hiszed, hogy az Égei tengerre lehet kerítést húzni."

Dehogy kell! Ugyanazt kell eljátszani a hajókkal, mint amit a kerítésnél a járőrökkel és terepjárókkal."

te a kurrtta annyya'd pofájába is belehazudnál, te ve'gle'ny!

Rossz hírem van: nagyon komoly problémáid vannak és egy torz kép van benned magadról. Erre csak egy komoly verés döbbentene rá.

Látom, az apád tebeléd is veréssel akart okosságot nevelni, ettől lettél idijóta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 20:24:55

@eßemfaßom meg áll: Mindenkinek Dunning-Kruger szindrómája van, egyedül az Orbán Viktor a helikopter

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 20:42:36

@math0: tenyérbemászó :D izgalmas önértékelésed van barátom

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 21:08:55

@Antlfinger Edvárd: Izgalmas önértékelésed van, "barátom".

Bravehearth 2018.08.30. 21:15:22

@math0: "2015 november elején állapodtak meg:

index.hu/kulfold/eurologus/2015/11/29/18_milliot_meger_magyarorszagnak_a_migransnyomas_enyhitese/

tehát de, azért. De hát az IQ-halott, briká na'ci ezt honnan is tudná?!"

Onnan, hogy követi a világ eseményeit. 2016 március 20-ától hajtották végre! :-) Vagyis addig továbbra is jött az áradat. Ezzel nagyjából egyidőben zárták le a macedónok az Idomeni átkelőt. Tehát hazudtál. Nagyon diplomás vagy, ez látható! Ja, nem...

"pontosan, ennek köszönheti a gecccci Orbán, hogy Magyarországon jobb a helyzet."

Tehát Orbán vitte át a migriket az osztrákokhoz, mi? Idióta...

"a pszichopata, kooperálni nem tudó, loser gecccikk mindenre ezt mondják. aztán magányosan szopnak az életben."

Dehogyis, kis rágcsáló! A fajtád képtelen a kettő közt különbséget tenni, emiatt hajt el titeket az értelmes ember a nyirkos sötétbe, ahová valók vagytok. Ottani sötét magányotokban kerestek gyenge önigazolást a szerencsétlen és értelmetlen létezésetekre... És ezt sikerül kiokoskodnotok. :-) Mondom én, hogy örömmel tölt el, ha neked fáj! :-)

"értem, tehát a na'cizmusba bármilyen intézkedés belefér..."

Az általam írott szövegből nem következik az, hogy 'BÁRMILYEN' intézkedés fér bele egy probléma megoldásába. De az simán belefér, hogy a saját országa érdekeit helyezi előbbre egy kormányzat, illetve nem támogat olyan KÖZÖS intézkedést, amely a saját érdekeket sorolja hátrább mások érdekeiért. Ha szerinted ez (is) nácizmus, akkor rossz hírem van: a világ náci! ;-)

"mondjuk ezután azt nem értem, mit ugráltok, ha más ország úgy gondolja, hogy az az érdeke, hogy befogadjon menekülteket..."

Nem csodálom, hogy nem érted, hiszen egy gyakorló elmebeteg gyökér vagy. Fentebb is írtam, csak nem tudsz olvasni, hogy teszünk rá, hogy egy migrációt támogató állam kit és mit fogad be! Az ő dolguk. Az viszont már nem, ha ezt ránk is ránk kívánják erőltetni! Na, azzal már lehet és van is bajunk. Nem lep meg, hogy nem sikerült megértened...

"meg hát mondjuk a rendes emberek eleve segítőkészek, és nem olyan faparaszt gecccikkk, mint a csuti barrromm."

Persze. A németek is annyira segítőkészek, hogy több tízezer migrit kívánnak visszatoloncolni az olaszokhoz, illetve most kötöttek megállapodást erről a spanyolokkal. És annyira segítőkészek, hogy fizettek a törököknek, hogy ők géppuskázzák le a kiépített határaikon azokat a migriket, akiket már nem kéne a görögökig hagyni elvergődni. Idióta...

"akkor kussolj a görögökről, te naccci patkány!"

Azt majd én szabályozom, kisautó! Akkor és arról írok itt, amiről akarok és amit a bloggazda eltűr! Te nem vagy paraméter, ratyimatyi! ;-)

"megint lehazudod azt is, amit pár kommentel feljebb írtál."

És hol olvastál te a szövegemben bármit, ami kényszert, kötelmet jelenthetne, te retardált???
Többek között ezt írtam:
"Azt csinálnak a görögök a szigeteiken, amit akarnak! "
És ezt:
"ha AKARNÁK, akkor a görögök is meg tudnák oldani a problémát az ausztrálokhoz hasonlóan, illetve ahogy a Salvini próbálja mostanában az olaszoknál."
De a lényeg, hogy az Ő DÖNTÉSÜK! Ha így csinálják, csinálják így. Az ő dolguk.

"Látom, az apád tebeléd is veréssel akart okosságot nevelni, ettől lettél idijóta."

Veled ellentétben az én esetemben erre nem volt semmi szükség. De elmagyarázta, hogy léteznek emberforma létformák, melyek esetében sajnos nincs más mód. A téged sújtó vérfertőzött állapot nem került szóba. Ezt beszéld meg a muteroddal, ha érdekel...! Látnivaló, hogy esetedben ez a probléma is fennállt (utalás rá: "az apád tebeléd IS" veréssel...)! Olvasgatva téged azt látom, hogy van, amin még az atyai verés sem segít. Ezt feltételeztem. Nem is arra gondoltam, hogy apádnak kellene téged pofán vernie! De, ami késik, biztosan nem múlik. A jövőt te sem ismerheted, ratyimatyi! :-D
B.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 23:18:23

@Bravehearth:

"2016 március 20-ától hajtották végre!"

és akkor is esett le gyakorlatilag nullára az Égei-tengeren az érkezettek száma. Pontosan 2016 áprilisban.

data2.unhcr.org/ar/documents/download/53447

de hát egy IQ-negatív na'cci ezt honnan is tudná?!

Közben egyébként volt egy olyan meteorológiai jelenség, hogy "tél".

De hát egy IQ-negatív na'cci ezt honnan is tudná?!

"Tehát Orbán vitte át a migriket az osztrákokhoz, mi? Idióta..."

konkrétan megint pofa'n szrtad magad, mert igen.

444.hu/2015/09/14/egyenesen-az-osztrak-hatarhoz-buszoztatja-magyarorszag-a-menekulteket

www.hirado.hu/2015/09/04/este-8-kor-rendkivuli-ulest-tart-az-operativ-torzs-a-bevandorlasi-helyzetrol-a-parlamentben/

a geccii Orbán örömmel vette az osztrákok nagylelkűségét, aztán megmutatta, milyen a geccii magyar praszt.

"Az általam írott szövegből nem következik az, hogy 'BÁRMILYEN' intézkedés fér bele egy probléma megoldásába. De az simán belefér, hogy a saját országa érdekeit helyezi előbbre egy kormányzat"

aszerint, hogy éppen mi az ország helyzete, érdeke, vagy mit hisz róla az adott politikus, bármi belefér. ilyen szempontból semmi különbség nincs Salvini és Merkel között. olyan szempontból igen,hogy Merkel nem egy piszopata, tud tárgyalni, tud egyezségére jutni. Salvini és Orbán meg na'ci, piszopata, akik magányosan maradnak.

" illetve nem támogat olyan KÖZÖS intézkedést, amely a saját érdekeket sorolja hátrább mások érdekeiért. Ha szerinted ez (is) nácizmus, akkor rossz hírem van: a világ náci! ;-)"

nem, a világ értelmesebb fele tud kooperálni, és el tudja fogadni, hogy egyszer egyik, máskor másik ország érdekét helyezik hátrébb azért, hogy összességében, és hosszú idő alatt az egésznek jobb legyen.

én remélem, hogy egyszer valami büdös magyar na'cci megerőszakolja az anya'dat, meg téged is egyszerre, mert neki éppen akkor ez az érdeke! megérdemled!

"Az viszont már nem, ha ezt ránk is ránk kívánják erőltetni! Na, azzal már lehet és van is bajunk."

Salvini ránk akarja. mivel pontosan olyan önző geccii, mint te.

"Akkor és arról írok itt, amiről akarok és amit a bloggazda eltűr! "

Merkel meg akkor dobja ki Orbánt a néppártból, amikor akarja, és akkor zárja el a pénzcsapot, amikor akarja.

"Ha így csinálják, csinálják így. Az ő dolguk."

Így csinálják. Nem vagy paraméter.

""Látom, az apád tebeléd is veréssel akart okosságot nevelni, ettől lettél idijóta."
Veled ellentétben az én esetemben erre nem volt semmi szükség."

Ja, úgyis reménytelen vagy. Azt se tudod, hogy télen tél van.

"Látnivaló, hogy esetedben ez a probléma is fennállt (utalás rá: "az apád tebeléd IS" veréssel...)!"

Az "is" a többi na'cciira vonatkozott. Tudjuk, hogy nektek alkoholista, gyerekverő, pedofil apátok volt, ezért vagytok frusztráltok, és ezért utáltok olyan embereket, akiket nem is ismertek, semmi közötök hozzá. A nyomorult kis életeteket kompenzáljátok.

CSOKKI MÁLNA 2018.08.31. 00:40:42

@math0: Miért másodlagos fontosságú kérdésről miért nem lehet népszavazást tartani? Hidd el, ha a kerítésről is kiírtak volna népszavazást hasonló arányban győz a kormány álláspontja. Persze erre nem volt idő, mert gyorsan kellett cselekedni.
Ha sikerül blokkolni az illegális migrációt, és minél több migránst visszatelepíteni, okafogyottá válik a kvóta egyébként is csak elméleti síkú problémája. Gyakorlatban még a kvótát támogató franciák sem veszik át a vállalt létszám töredékét sem..

CSOKKI MÁLNA 2018.08.31. 00:56:15

@math0: Itt sokkal inkább te gyűlölködsz. Az egész életed egy nagy gyűlölethalmaz. Keresned kellene egy pszichiátriai szakembert, mert ennek nem lesz jó vége, láttam már ilyet...
Egyébként a hajléktalant nem azért nem engedem be a lakásomba, mert gyűlölöm. Egyszerűen nem oda való, és ezzel sztem a legtöbb ember így van..( Még talán te is.)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 07:41:37

@pina noir: "Miért másodlagos fontosságú kérdésről miért nem lehet népszavazást tartani?"

már elmagyaráztam. nem fogtad fel, mert retarda'lt vagy, pontosan ugyanezért vagy náci.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 08:04:24

@pina noir: Franciaország több, mint 12 ezer menekültet fogadott be a kvóta keretében. Tekintve, hogy Franciaországba amúgy is mennek menekültek, azaz maga is inkább egy olyan ország, amelyből kellene elosztani menekülteket, ez igen szép.

Ha népesség arányosan osztjuk le, akkor Magyarországnak arányosan majdnem 2000 menekültet kéne befogadnia hasonló teljesítményhez.

Ha GDP arányosan, akkor csak kb 600-at, de hát Orbanisztán "jobban teljesít" ennyit se bír, mert teljesít a faxxot jobban. Orbán csak hőzöngő kis lusta gici. Lopni tud, szájalni tud, de amikor munka van, akkor elfut.

www.resettlement.eu/country/france

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 08:06:21

A moderátornak gratulálok, hogy azzal tölti az idejét, teljesen feleslegesen, hogy tiltott szavakat listázzon. Ennyi erővel közmunkásnak is elmehetne, ha ennyire értelmetlen munkavégzésre is képes!:)

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.31. 08:43:33

@math0: ugyan :)
amíg ti iszapbírkóztatok, én jórészt aludtam, tévéztem, gyerekkel beszélgettem, sőt tisztálkodtam is, más részletről nem számolnék be... :*
öt szó került fel a tiltólistára, de te már paranoid üzemmódban mindent kreatívan írsz :D ami igen szórakoztató, legalább ennyivel is meg van nehezítve a dolgod, legalább beépül a tudatodba, hogy _mit_ _nem_ _kéne_
mondom: ha célom lenne, hogy ne írj ide, akkor már nem írnál, barátom
de nem akarom elvenni a szórakozásodat, biztos kiutáltak már sok helyről — illetőleg kiutáltattad magad: én nyitott és befogadó vagyok és az olvasottságnak is jót tesz (ezért köszönöm is itt vagytok és olvassátok a blogot)
én nem utálom, amit mondani akarsz, azzal van problémám csak, ahogy előadod
a témához tartozó releváns közléseid úgy-ahogy rendben lennének, de ez nálad nyilvánvaló csak ürügy más lelki igényeid kiélésére: ami a tevékenységed alapján mások verbális bántalmazásában merül ki, mert azt hiszed, hogy a szavak megsebzik a címzettet és te valahogy föléjük kerülhetsz, bizonyíthatod szellemi fölényedet — amit lássuk be ezen a módon lehet legkevésbé (illetve amúgy sem adott mindenkivel szemben — persze marha könnyű hozzászokni, ha az ember 99%-nál okosabb, de mi van az 1%-kal?)
a külső szemlélő azt látja, amit többen leírtunk neked, több szemszögből
a féktelen gyűlölködés és düh, ami folyamatosan kitör belőled pedig még az amúgy meglévő intellektusodat és memóriádat is eltéríti és erősen lerontja a teljesítményedet
sokkal többet érnél el, ha az energiáidat értékesebb témákba pozitívabb módon csatornáznád be
— az ide író jobboldali srácok tényleg nem mindenben alkotnak koherens képet a történtekről, de abban a beszűkült tudatállapotban, amiből te írsz, te se vagy képes olyan koherens és kikezdhetetlenül logikus képet felvázolni még magadnak sem, csak hiszed
az írásaid egy sérült, elismerésre vágyó egóról tudósítanak — ezt te is pontosan kell érezd, ha rendelkeznél/rendelkezel a felével akár azoknak a mentális képességeknek, amire itt a melled vered folyamatosan, ...ami tudod ;) szintén árulkodó...

Bravehearth 2018.08.31. 08:45:08

@math0: "és akkor is esett le gyakorlatilag nullára az Égei-tengeren az érkezettek száma. Pontosan 2016 áprilisban.

data2.unhcr.org/ar/documents/download/53447

de hát egy IQ-negatív na'cci ezt honnan is tudná?!"

És mi is volt az én állításom, de ostoba betegbogár???

Ez: "Tehát 2015 októbere és 2016 áprilisa között a még nem létező török-német megállapodás terelte délebbre a migriket. Ja, nem!"

És ezt mennyiben cáfolta mindaz az adatsor, amit ide sikerült linkelned, te nyomorult? Volt vándorlás? Volt. Rajtunk keresztül? Nem. Ennyi volt az állítás lényege.

"Közben egyébként volt egy olyan meteorológiai jelenség, hogy "tél"."

De jó, hogy szólsz! Vitatta ezt valaki? Megállt télen az áradat? Talán vissza kellene idézned a nyávogásotokat Idomeni miatt, ratyimatyi!

Ismét olyat akartál cáfolni, amit nem is állítottam, illetve azt sem voltál képes értelmezni, amit írtam. Ez nem rólam szól, hanem a te génhibádról. ;-)

"konkrétan megint pofa'n szrtad magad, mert igen."

Már megint?

A 444 cikke is írja: "Röszkéről reggelre elvitték a gyűjtőponton lévő, regisztrációra váró sokezer menekültet."

Így indult a cikk. Tehát regisztrálták őket. Hiszen korábban ugye azt is hazudoztátok, hogy nem. Pedig de! Ahogy a horvátoktól érkezőket szintén. Mellesleg mennyi osztrák személyautó tud elvinni annyi migrit, mint egy busz? És mennyi busz tud elvinni annyi migrit, mint egy vonat? Három héttel korábban pedig te is amiatt ajvékoltál, hogy miért nem engedik tovább szegény migriket a mutter valagához! Hát engedték, vitték is őket. Akkor meg az a baj... Ha nem vitték, akkor maguk az osztrákok jöttek értük. Mekkora egy ostoba gyépés vagy te, ratyimatyi! Jó ég...!

"Merkel nem egy piszopata, tud tárgyalni, tud egyezségére jutni. Salvini és Orbán meg na'ci, piszopata, akik magányosan maradnak."

Erre majd a jövő választ fog adni. A mutter most inkább foglalkozzon Chemnitz problémájával. Szerintem van teendője bőven!

"nem, a világ értelmesebb fele tud kooperálni, és el tudja fogadni, hogy egyszer egyik, máskor másik ország érdekét helyezik hátrébb azért, hogy összességében, és hosszú idő alatt az egésznek jobb legyen."

Azt hiszem, 28 év tapasztalata már alapot ad arra, hogy levonhassuk az 'ajrópéer' politizálás tanulságait és eredményességét. Az értelmes ember valóban hosszútávon gondolkodik. És épp ezért van három éve folyamatosan növekvő támogatottsága akár Orbánnak, akár az euroszkeptikus (a.k.a.: 'polulista') politikának Európában.

"én remélem, hogy egyszer valami büdös magyar na'cci megerőszakolja az anya'dat, meg téged is egyszerre, mert neki éppen akkor ez az érdeke! megérdemled!"

Máshol korábban ezt írtam neked, 'ratyimatyi': "Beteg vagy te, kis rágcsáló! Állj elém, egyszer legyél ember szánalmas életedben és mondd a szemembe!!! :-) Kelj föl a monitorod mögül, brendelg*ciputtony ratyimatyi! ;-)"
Továbbra is tartom! Nem vagy te ahhoz kellően értékes életforma, hogy érdekeljen akár a sértegetésed, akár a dühös kis frusztrációid okozta kirohanásaid. :-) Szánnom kéne téged, de nem szánlak. Hosszú, boldogtalan és fájdalommal teli életet kívánok neked. Az is lesz! ;-)

"Salvini ránk akarja. mivel pontosan olyan önző geccii, mint te."

Amit Orbán nem hagyhat, ezért tárgyalnak róla. Nem úgy, mint te...!

"Merkel meg akkor dobja ki Orbánt a néppártból, amikor akarja, és akkor zárja el a pénzcsapot, amikor akarja."

Tegye. Eddig is megtehette volna. Nem tette, mert nem érdeke. Ha Putyinnal érdeke tárgyalni, akkor Putyinnal tárgyal órákon át. Az nem fájt, 'ratyimatyi'? Továbbá elzárja a pénzcsapot. Ok. És akkor meg az Öttinger magyarázkodhat a NÉMET cégeknek, akikhez ezek a fejlesztési pénzek visszacsorogtak (ő állította, nem mi)! Az is szép lesz, illetve a vádak, miszerint odalöki a lengyeleket és a magyarokat az oroszok ölébe (ezt meg a jenkik mondják)! Sok sikert!

"Így csinálják. Nem vagy paraméter."

Veled ellentétben én nem is gondoltam, hogy ebben a kérdésben az vagyok! ;-)

"Ja, úgyis reménytelen vagy. Azt se tudod, hogy télen tél van."

Idézd, hol állítottam, hogy 2016-ban nem volt tél! :-) Ismét olyasmit cáfolsz, amit nem állítottam, közben hangosan fröcsögöd a hülyeséggel telt nyálad a monitorra... Igazi betegbogár vagy, komolyan!

"Az "is" a többi na'cciira vonatkozott."

Egyszer állj oda akár egy elé is és mondd meg neki! ;-)

"A nyomorult kis életeteket kompenzáljátok."

Ha visszaolvasod magad, mi jut eszedbe a soraidról? Egy random elmegyógyász mit von le a soraid olvasva rólad, 'ratyimatyi'? :-D

Egy végletesen frusztrált, ostoba, beteg agyú és beteg lelkű, visszataszítóan rusnya testű szerencsétlen teremtés vagy, nem meglepő, ha sz*rul érzed magad a bőrödben. Ettől persze még lehettél volna normális, akár értékes ember, de nem éltél a lehetőséggel. Értéktelen egy létforma vagy, csak a törvény előtt vagy ember, semmilyen más értelemben nem vagy az! Talán még biológiai értelemben sem... Vigasztaljon a tudat, hogy lehet még karriered, tuti vágókép lennél az 'Esély' magazinban a közmédián! ;-)
Hajrá!
B.

Bravehearth 2018.08.31. 08:46:33

@math0: Mivel sajnos továbbra sem mutatod semmi jelét annak, hogy akár az értelmes gondolkodásra, akár a logikus következtetések levonására, akár a viszonyításra képes volnál, továbbá a retorikád is egy röhejesen gyermeteg szinten ragadt, ezen a ponton már sajnos untatsz is. Bár örömmel olvasom szenvedésed és örülök a fájdalmadnak, de már nem szórakoztatsz annyira, hogy időt pazaroljak rád. Fölösleges. Elég a tudat, hogy te ma is és holnap is és holnapután is nagyon szarul fogod érezni magad! :-D És ez jó! Akkor jó a világ, ha neked szar! Maradjon is így, amíg ki nem száll retkes és szánalmas testedből az a beteg lelked...! ;-) Ne félj, azért az a verés valahonnan biztos meg fog találni, te kis ratyimatyi! Az 'Égiek' nem felejtenek! Ahogy a fehér ember sem!
Tuti, összeakadunk még!
B.

- finally IGNORE -

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.31. 09:35:17

@Bravehearth: a merkeli kommunikáció nem kevésbé volt hamiskás, mint az orbáni és éppúgy a saját közvéleményének szájízéhez igazított önfényezés volt, mint a magyar — míg a konkrét intézkedésekben olyan nagy távolság nem volt a két kormány között valójában, nagyon más irányból jutottak nagyon hasonló pontra, csak azt nem verik nagy dobra — illetőleg a migránsválság első hazai pályaudvarokban, híradóképekkel alátámasztható jelét közösen állították elő a magyar, német, osztrák rendőrök: a politikai hisztéria és bolhacirkusz ezután indult csak be: mintha pusztán attól, hogy az addig láthatatlanul áthömpölgyő tömegek nem lennének tökéletesen azonosak a pályaudvarok körül felgyűlőkkel, ami nyilvánvaló önbecsapás. Viszont azt akarnunk, hogy itt gyűljenek fel és ne osszuk el Európaszerte nem volt egy okos ötlet. Akkor se, ha idővel az áradat Törökországnál elakadt (újra).
Egyébként az öbölmenti országokban sokmillió menekült él már évek óta. Azt hiszem itt is előkerült valakinél a vád, hogy az arab országok is ki kéne vegyék a részüket a balhéból és Szíjjártó világkvótája jogos ötlet volt (ha a világkvóta jogos, akkor az uniós is, csak az ENSZ nem tud ilyet előírni, az Unió viszont meg tud állapodni és tud rendeletet alkotni, amit ugye ismétlem Orbán is megszavazott, mint magyar érdeket, akkor is, ha nem jelentett számunkra se teljes megoldás, se a menekültek számára: mindkettőnk számára az a megoldás, ha nem jutnak el idáig, illetve, ha el se kell indulniuk. Isten/allah tudja, mit kezdhetnének itt magukkal. Nincs annyi fűkasza.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 10:02:14

@Antlfinger Edvárd: a koherenciáról annyit, hogy miközben elmagyarázod, hogy a sértegetések nem sértenek senkit, tehát qrva'ra tök mindegy a dolog, szerinted nincs is tétje, aközben azért eljátszod azt a hülye játékot, hogy megpróbálsz rákényszeríteni arra, hogy helytelenül írjak sértő szavakat. olcsó játék ez, olyan hülyegyerekeknek, mint te. értelmesebb dolgokba is csatornázhatnád az energiáidat, mert ez a világ egyik legértelmetlenebb játéka, amiről te magad hangsúlyozod, hogy qrva'ra tök mindegy, nincs tétje.

és egyébként milyen frusztrációt vezetsz le ezzel a minidiktátorkodással? otthon a gyerekek a fejedre nőnek? őket nem tudod kontrollálni, ezért máshol éled ki manipulatív vágyaidat?!:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 10:06:23

@Antlfinger Edvárd: "amúgy meglévő intellektusodat"

egyébként, hogy világos legyen:

1) az nem vita tárgya, amit itt elismersz
2) neked amúgy nincs hasonló intellektusod. tehát a helyzet nem szimmetrikus
3) az meg persze vita trágya köztünk, hogy itt divatdiktátorkodsz, aber DEIN KAMPF ist völlig sinnlos.

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 10:06:39

@Antlfinger Edvárd: "a merkeli kommunikáció nem kevésbé volt hamiskás, mint az orbáni és éppúgy a saját közvéleményének szájízéhez igazított önfényezés volt, mint a magyar "

Köztudottan a politika nem a becsületről és a szerénységről szól! Ez tény, ezek a játékszabályok. Emiatt született a régi mondás, hogy "úriember nem politizál" ! :D
Ja, meg megnéztem hogy hogy van a mi kis betegünk . Komoly az ürge!.

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 10:13:54

@math0: "neked amúgy nincs hasonló intellektusod. tehát a helyzet nem szimmetrikus"

Az intellektus adottság, és nem a tanult dolgok mennyisége. Nálad a mennyiség már már tiszteletet parancsoló, ezért érthetetlen hogy ezt ezzel a felfogóképességgel érted el, bár én nálad valamiféle mentális problémának tudom be.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 10:21:37

@Bravehearth:

"És ezt mennyiben cáfolta mindaz az adatsor, amit ide sikerült linkelned, te nyomorult?"

1) tavasszal még elkezdett megugrani a migráció
2) a megállapodáskor zuhant le nullára

azaz a téli lecsökkenésnek a tél az oka, de az igazán véget a megálllapodás vetett a balkáni útnak. Orbán kerítése meg semmit nem oldott meg, csak terelt. tehát az adatsor és a dátumok nagyon pontosan és fényesen cáfolnak téged. megint pofán szúrtad magad.

"Tehát regisztrálták őket. Hiszen korábban ugye azt is hazudoztátok, hogy nem."

senki nem mondta, hogy senkit nem regisztráltak, de több tízezer menekültet nem regisztrált Orbán, elsősorban 2015-ben.

"Három héttel korábban pedig te is amiatt ajvékoltál, hogy miért nem engedik tovább szegény migriket a mutter valagához! Hát engedték, vitték is őket. Akkor meg az a baj... Ha nem vitték, akkor maguk az osztrákok jöttek értük. "

akárhogy is nézem, itt Orbán volt a ggggggccci parszt. ezen nem segít, ha zűrzavaros gcccciii parszt volt.

"Amit Orbán nem hagyhat, ezért tárgyalnak róla."

azt se fogod fel, hogy ha két olyan na'a'ci politikus tárgyal, aki csak a saját országa érdekeit nézi, tehát ha pont olyanok, mint te, és azt csinálják, amit te javasolsz, akkor a tárgyalás eleve abszurd dolog, és nem jöhet ki belőle semmi. ha bármi eredménye lenne a tárgyalásnak, akkor vagy egyik, vagy másik politikus adná fel az önző kis érdekeit, ammi pontosan az, amit te ellenzel. a tárgyalás, és a kompromisszum, az europeer dolog, amit te utálsz.

"És akkor meg az Öttinger magyarázkodhat a NÉMET cégeknek, akikhez ezek a fejlesztési pénzek visszacsorogtak (ő állította, nem mi)!"

valójában kevés csorog vissza, és a visszacsorgás nem egy jó üzlet. ezt egy 80-as IQ-val is lehet látni. és Orbanisztán sokkal inkább megszívná. Németországnak ez csak egy bolhacsípés, és az, hogy a támogatást közvetelenül is befektethetik a német cégekbe, sokkal jobb megoldás nekik. Orbánt nem ez mentette meg eddig, hanem csak a néppárt civilizált mivolta. de nagyon rázza Orbán a pofonfát.

"Egyszer állj oda akár egy elé is és mondd meg neki! ;-)"

eddig kb 2 náci ismerősöm volt, odaálltam eléjük, azóta nem barátaim.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 10:21:48

@Bravehearth:

"És ezt mennyiben cáfolta mindaz az adatsor, amit ide sikerült linkelned, te nyomorult?"

1) tavasszal még elkezdett megugrani a migráció
2) a megállapodáskor zuhant le nullára

azaz a téli lecsökkenésnek a tél az oka, de az igazán véget a megálllapodás vetett a balkáni útnak. Orbán kerítése meg semmit nem oldott meg, csak terelt. tehát az adatsor és a dátumok nagyon pontosan és fényesen cáfolnak téged. megint pofán szúrtad magad.

"Tehát regisztrálták őket. Hiszen korábban ugye azt is hazudoztátok, hogy nem."

senki nem mondta, hogy senkit nem regisztráltak, de több tízezer menekültet nem regisztrált Orbán, elsősorban 2015-ben.

"Három héttel korábban pedig te is amiatt ajvékoltál, hogy miért nem engedik tovább szegény migriket a mutter valagához! Hát engedték, vitték is őket. Akkor meg az a baj... Ha nem vitték, akkor maguk az osztrákok jöttek értük. "

akárhogy is nézem, itt Orbán volt a ggggggccci parszt. ezen nem segít, ha zűrzavaros gcccciii parszt volt.

"Amit Orbán nem hagyhat, ezért tárgyalnak róla."

azt se fogod fel, hogy ha két olyan na'a'ci politikus tárgyal, aki csak a saját országa érdekeit nézi, tehát ha pont olyanok, mint te, és azt csinálják, amit te javasolsz, akkor a tárgyalás eleve abszurd dolog, és nem jöhet ki belőle semmi. ha bármi eredménye lenne a tárgyalásnak, akkor vagy egyik, vagy másik politikus adná fel az önző kis érdekeit, ammi pontosan az, amit te ellenzel. a tárgyalás, és a kompromisszum, az europeer dolog, amit te utálsz.

"És akkor meg az Öttinger magyarázkodhat a NÉMET cégeknek, akikhez ezek a fejlesztési pénzek visszacsorogtak (ő állította, nem mi)!"

valójában kevés csorog vissza, és a visszacsorgás nem egy jó üzlet. ezt egy 80-as IQ-val is lehet látni. és Orbanisztán sokkal inkább megszívná. Németországnak ez csak egy bolhacsípés, és az, hogy a támogatást közvetelenül is befektethetik a német cégekbe, sokkal jobb megoldás nekik. Orbánt nem ez mentette meg eddig, hanem csak a néppárt civilizált mivolta. de nagyon rázza Orbán a pofonfát.

"Egyszer állj oda akár egy elé is és mondd meg neki! ;-)"

eddig kb 2 náci ismerősöm volt, odaálltam eléjük, azóta nem barátaim.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 10:23:43

@Antlfinger Edvárd: és miért nem ezt a Bravehearthot nevelgeted? a stílusa ennek is nulla, ennél még okosabb is vagy, tehát még akár el is érhetnél vele szemben valamit. vele lehet, hogy el tudnád hitetni, hogy okvetlenül szükséges, ha ne káromkodjon, mert attól jobb lesz neki.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 10:25:35

@Antlfinger Edvárd: az is elég beteges, hogy téged zavar, ha én egy fél tucat naaaaccit sértegetek, mert felháborító a véleményük. te ezt gyűlöletnek nevezed, pedig csak jogos harag.

hogy ezek a naaaaccik milliónyi embert gyűlölnek minden ok nélkül, az téged nem zavar.

mert egy álszent aljaember vagy, egy kontrollnáci.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 10:26:29

@Bravehearth: "- finally IGNORE -"

ezt már eljátszottad párszor. kiderült, hogy annyi IQ-d sincs, hogy ezt betartsad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 10:28:17

@Antlfinger Edvárd: továbbá nem, ebben például nem értünk egyet. a véleményed nem is alapul tényeken, hanem csak hangulatkeltésen alapul. ennyi erővel azt is írhatnád, hogy utálod Merkelt, mert csak. semmivel nem tényszerűbb az a komment, amit írtál. egy büdös tény nincs benne, amit igazolni tudnál, csupa-csupa gyűlölködő hangulatkeltés a kommented, semmi más.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 10:32:41

@Helga Beauty Salon: "Nálad a mennyiség már már tiszteletet parancsoló, ezért érthetetlen hogy ezt ezzel a felfogóképességgel érted el"

az érthetetlen az, hogy elsimered, hogy a tények cáfolják az ostobahitedet, érthetetlennek nevezed, és mégis az ostobahitedhez ragaszkodsz

a megjegyzésed kb olyan, mintha azt írtad volna, hogy:

Ahhoz képest, hogy a Föld lapos, érthetetlen, hogy repülőgéppel, vagy hajóval szép folytonosan körbe lehet utazni a világot.

Neked nagyon komoly kihívás a 80-as IQ is.

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 11:06:02

@math0:" a megjegyzésed kb olyan, mintha azt írtad volna, hogy:
Ahhoz képest, hogy a Föld lapos, érthetetlen, hogy repülőgéppel, vagy hajóval szép folytonosan körbe lehet utazni a világot."

Az jó, mert én azt mondtam: Nálad a mennyiség már már tiszteletet parancsoló, ezért érthetetlen hogy ezt ezzel a felfogóképességgel érted el,

Tehát ha ugyanaz, akkor az én mondatom első része egy hatalmas baromság, tévedek abban hogy a tudásod mennyisége tiszteletet parancsoló, mert az a laposföld elmélet szintjén leledző kijelentés. Amikor a gyenge felfogóképességedet kifogásoltam, arra pedig az az egyszerű tény a válasz hogy a föld körülhajózható, tehát ez is egy tény????
Hogy van ez IQ fighter? :D Tudom, Freddy-Kruger szindrómám van!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 15:21:11

@Helga Beauty Salon:

az úgy van, te IQ-negatív, hogy az analógia fordiítva van:

elméleti hipotézis: "Föld lapos" ~ "gyenge felfogóképesség"
megfigyelhető jelenség: "körbe lehet hajózni" ~ "sok tudás"

nálad egyébként a megfigyelés, és a hipotézis jól összecseng: gyenge a felfogóképességed, és ennek megfelelően szart se tudsz, meg állandóan ostobaságokat is írogatsz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 15:23:02

@Helga Beauty Salon: "Freddy-Kruger szindrómám van!"

Ja. Nevezhetjük annak, te horrorisztikusabb vagy egy sima Dunning-Krugeresnél.

ArriMedes 2018.08.31. 15:24:04

@Antlfinger Edvárd:

jól ismert elmebeteg, nárcisztikus személyiségzavara is van.
tiltani kellene, nem hagyni tombolni.

bár lehet hogy a fidesz alkalmazásában áll, remekül alkalmas a balliberális értelmiség lejáratására

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 15:31:46

@math0: az úgy van, te IQ-negatív, hogy az analógia fordiítva van:

Tudom! A paradoxon meg a hasonlóság! Tudok külföldiül én is ám!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.01. 07:54:34

@Helga Beauty Salon: nem sikerült felfognod. idijóta vagy. kár beléd az analógia, olyan, mint disznók elé gyöngyöt szórni.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.01. 09:27:54

Egy update még belefér. A 2018-ban a Földközi-tengeren érkezett migránsok száma egy erősebb napnak számít legfeljebb a Sziget-fesztiválon. Leszámítva a haláleseteket — a Sziget annyira nem durva. Ez nem egy kezelhetetlen létszám. Akár szétosztva kvótával... Hm. www.iom.int/news/mediterranean-migrant-arrivals-reach-65576-2018-deaths-reach-1546

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.01. 09:44:42

@ArriMedes: problémás — ebben olyan nemzeti konszenzus van, mint semmiben úgy látom. De nem célom kizárni innen senkit. Épp a korábban írtak miatt. Elmondhatja a véleményét, lehet vele vitázni, másokkal is. Jobb lenne több a témába vágó és kevésbé körbe-körbe járó komment, de hát az megint nem előírható. De részemről ennyi. Amíg valami extém BTK-ba ütközőt nem látok, nem törlök senkit.

Helga Beauty Salon. 2018.09.01. 11:51:08

@math0: "kár beléd az analógia, "

Kár belém???? Ez vészjóslóan hangzik azok után, hogy némelyik fogalmat te nem a hagyományos értelemben alkalmazod. Nem tudom mi szerinted az analógia (anallal kezdődik jaj! ), de nem kérem belém! :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.01. 17:44:59

@Helga Beauty Salon: sokszor lefutottuk már ezeket a köröket, én mondok érveket, te fel se fogod, te nem mondasz érveket, te azt hiszed, hogy az érv, hogy csak hülyézel, de nincs érved. a dolgot még idióta gyerekeskedéssel kerekíted ki. nem tudok veled mit csinálni, te a hülyegyerek vagy, aki a napköziben az asztalra szarik, és jó nagyot belecsap, aztán röhög, és azt hiszi, akkor most igaza van.

CSOKKI MÁLNA 2018.09.01. 19:09:44

@A kiló nem százat jelent.: A Merkel- Erdogan paktum eleve csak jó fél évvel a kerítés megépülte után lépett életbe, és egyáltalán nem biztos a jövője, valamint Erdohgan zsarolási potenciálját növeli. EU-s határvédelemre van szükség, hogy ne legyünk kiszolgáltatva. Ha nem megy EU-s szinten, akkor nemzetállami kereteken belül kell megoldani, ami jelenleg is zajlik, de a jövő tavaszi EU_s választások után új helyzet lesz Brüsszelben is.

CSOKKI MÁLNA 2018.09.01. 19:12:39

@math0: Franciaország a töredékét fogadta be a kvóta által előírtaknak. Nem lehet félig betartani egy törvényt. Ezenkívül Macron kettős játszmát játszik. Két pofával van a kvóta meg a bevándorlás mellett, miközben keményen igyekszik visszaszorítani az országába történő migrációt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.01. 22:05:11

@pina noir: bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű. ostoba vagy. Orbanisztán a töredékét se fogadta be.
süti beállítások módosítása