A kiló nem százat jelent.

Magyar népmese Kásler Miklósról és a médiaértelmiségről

2018. szeptember 03.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Ország. Ebben az országban nem volt semmi különös, nem voltak nagy hegyek és nem volt nagy tenger, viszont arról volt híres, hogy az emberek nagyon szerették benne a focit — bár nagy foci sem volt, és már nem is nagyon emlékeztek rá milyen is az. Ebben az országban az volt a szokás, hogy az lesz a király, aki 1. nagyon szereti a focit, 2. a legdurvábbat tudja mondani... 

magyar_nepmesek.png

Itt eredetileg a mindenki által jól ismert, negyven éve emblematikus Magyar  népesék c. rajzfilmsorozat filmkockái illetve azokat jogszerűen pótló módon YouTube-on publikusan feltöltött és jogszerűen beágyazható módon megosztott videói voltak beágyazva. A videók beágyazása a YouTube hatályos felhasználási feltételei szerint történt — feltételezzük, hogy a feltöltésük is, amihez nincs közünk. Nos utólag kiderült, hogy a Magyar népmesék rajzfilmsorozatnak van jogtulajdonosa, bár a sorozat még a szocializmusban készült nem az "állam" vagy ilyesmi, hanem a Kecskeméti Filmstúdió, és ők a nem kereskedelmi célú felhasználást sem nézik jó szemmel, kaptunk jogi képviselőjüktől egy felszólítást, hogy fejezzük be az általuk jogsértőnek tekintett tevékenységet. Ennek haladéktalanul eleget tettünk, nem kívánunk jogi vitát folytatni senkivel — az internetet és a szerzői jogi szabályozást nem értő jogászokkal sem. Erre se időnk, se pénzünk. Illusztrációként álljon itt egy saját készítésű screenshot a Google kereső magyar népmesés képtalálatairól. Az internet mással sincs tele, csak ezekkel. A Magyar népmesék motívuma, mint népművészeti közkincs véleményünk szerint ugyanígy felhasználható, bár a Filmstúdió az ellen is tiltakozott, az internetről persze már kiírthatatlan. Ezt jogunkban áll közreadni. Ugyanakkor az érthető, hogy a jogtulajdonos szeretné a rajzfilmeket a politikai témáktól megóvni, ugyanakkor alig hiszem, hogy bárki aki ezt a humoros posztot olvasná ne tudná magában elkülöníteni a gyerekkori meseélményeket és a politikai mondanivalót, ami bevallom itt elég sekélyes, csak ujjgyakorlatnak szántuk. Bárhogy is: a poszt 15 ezer olvasóját nem a belelinkelt videóknak köszönhetjük. Még csak nem is a posztnak, hanem annak, hogy maga a cím kikerült az Index2 címlapjára. Kép és videó nélkül. Az olvasók a cím alapján kattintottak a weboldalunkra és nem a csak később látható jogtulajdonossal bíró vizuális ingerek miatt. Azoknak jelentős hozzáadott értéke véleményünk szerint nem volt, de mint minden magyar emlékezetébe beégett mém, a Magyar népmesék rajzfilm így is úgy is felidéződik — egy akár modern magyar népmese természetes illusztrációja bármely rajzfilmkocka, amit egyébként szintén engedélyeztetés nélkül lehet felhasználni, amennyiben(!) az adott alkotásról szól a cikk. Tágabb értelemben szerintünk a kapcsolatot itt a népmese műfaj felidézése biztosítja — de ez vitatható és véleményes — inkább az kérdés, hogy megéri-e a hajcihőt és PR szempontból nem kontraproduktíve-e ilyen esetben tiltakoznia egy jogtulajdonosnak. YouTube videók beágyazása esetén nincs ilyen korlátozás sem. Egyszerűen a YouTube felhasználó a feltöltéssel elfogadta, hogy a megosztás lehetséges. Az egyébként érdeke is. Csak úgy mondom. Ellenben lehetősége van a beágyazás letiltására — magyarán itt egyszerűen a technológia nem ismeretéről van szó.

Telt múlt az idő és volt egyszer egy királya az országnak, aki (természetesen a lehető legjobban szerette a focit) és olyan durvákat tudott mondani, hogy egymás után háromszor is ő lehetett a király. De olyan nagyon durvákat mondott legutoljára, hogy az összes udvari bolond azóta is a hátán fekve vergődik kínjában. Ebben az országban az udvari bolondoktól tudták meg ugyanis, hogy ki mondta a legdurvábbat, ezért a mai napig úgyis hívják őket, hogy médiaértelmiség!

Olyan nagy király lett a király, hogy messzi földről is jöttek sokan megcsodálni. De nagyon szeretett is a király király lenni, ha nem jutott eszébe semmi durva, akkor megkérdezte a palotájában az embereket, hogy segítsenek neki durvát mondani, mert nagyon bölcs is volt ez a király, nem csak a focit szerette és nem csak király szeretett nagyon lenni.

Szerettek volna mások is nagyon királyok lenni, de ők vagy nem szerették a focit, vagy nem voltak annyira bölcsek, mint a király. Páldául, ha kicsit szerették a focit, akkor nem is tudtak egyáltalán durvát mondani, sőt igazából semmi érdekeset nem tudtak mondani — s még az udvari bolondok is rajtuk nevettek. 

Telt múlt az idő, amikor a király kezdett kifogyni az ötletekből. Szerencséjére lakott nem messze a palotájától egy egyszerű szegénylegény, akinek a tehetségére vitrinszállítás közben figyeltek fel egyszer. Azóta sok durvát tudott tanácsolni a királynak, aki cserébe azzal hálálta meg a szegénylegény jótetteit, hogy az bármikor bemehetett a királyi kincstárba és leakaszthatott egy-egy képet, ha megtetszett neki, és hazavihette kicsit nézegetni. Igazságos is volt ez a király — ha még nem mondtam volna —, nem csak a focit szerette nagyon, és nem csak király szeretett nagyon lenni.

A király pechére a szegénylegény azonban éppen nem volt otthon, ugyanis legutoljára olyan durvákat kellett már kitalálnia, hogy fogta az egyszerű Gucci-tarisznyáját, tett bele pár hamubasült pogácsát, és iszkiri útnak eredt Ibizára, hogy kipihenje az újabbnál újabb Soros-plakátok kitalálásának fáradalmait. 

Eszébe jutott a királynak, aki nagyon szerette a focit és nagyon szeretett király lenni, hogy van rajta kívül még három legény, aki szintén tud igazán durvákat mondani. Magához hívatta a király Lovas Istvánt, Kerényi Imrét és Bayer Zsoltot. De a három legény közül, már csak a legkisebbiket találta életben. Megígérte neki, hogy ha segít neki valami igazán durvát kitalálni, akkor még egyszer lovaggá üti és meglesz a kétmisi is végre, küldött is egy tarisznya Xanaxot és egy butykost is ajándékba. Bayer Zsolt, a bádoglovag azonban azt mondta: 

„Hát, királyom, teliszájjal cigányozni már cigányoztam, teliszájjal migránsozni már migránsoztam, teliszájjal kurvaanyázni már kurvaanyáztam — én már durvát mondani ezen a kerek világon nem tudok, amire akár egy éppen illegálisan rőzsét gyűjtő faluszélén lakó kisnyugdíjas öreg néne felkapná a fejét. Egy életem, egy halálom a kezedbe ajánlom.”

Ez a kettő azonban nem kellett a királynak. Mit volt mit tenni felment hát a király az Internetre! (Nem volt könnyű. Mert a király nagyon szerette a focit és nagyon szeretett király lenni, de az Internetet azt nem szerette. Annak ellenére, hogy ott szoktak egészen durvákat mondani.) Talált is végül néhány videót az operációs rendszeren is túl a Facebook mellett a YouTube-on.

Volt azon a YouTube-on egy őszhajú öreg orvosprofesszor, aki csuda dolgokat szokott ott mondani — volt az öregembernek tíz parancsolata, amivel majd minden halálos kórságot el tudott kerülni. Bizonyítja ezt, hogy még mindig élt pedig öregember volt és őszhajú. (Meg azt, hogy az agyhalál lábon kihordható.)

YOUTUBE VIDEÓ BEÁGYAZÁSA JOGTULAJDONOS KÉRÉSÉRE TÖRÖLVE

A király, aki nagyon szerette a focit és nagyon szeretett király lenni, egyből megérezte benne is a tehetséget, mert bölcs volt, ahogy már mondtam vala. Fel is hozatta a jámbor öregembert a palotájába arról a YouTube-ról! Odaültette Kásler Miklóst a (médiaértelmiséggel) az udvari bolondokkal szemben az asztalához, hogy hosszú időkre elszórakoztassák egymást — az országban, ahol az emberek szerették a focit, és az volt a király, aki a legdurvábbat tudta mondani. 

Boldogan éltek, amíg meg nem haltak: Miazhogy! Bármit is mondott az őszhajú öregember az udvari bolondokat utána más már nem is érdekelte, csak hahotáztak és fetrengtek a földön.

Ennél durvább királyság nem is volt soha hetedhét országon innen, ahol a kurta farkú malac túr, és ahol a Malév se jár már!

Jó reggelt Facebook-osok! Kövessétek A kiló nem százat jelent.-et a Facebook-on is!

Kapcsolódó írások, mesék, szatírák, egyebek: 

A budai rénszarvas, a radikális medve és a szurikátabőrbe varrt baloldaliság

Terápiás csoport taktikai szavazóknak: 10 dolog, amiről beszélnünk kell

A világvége, a genderszak és Kerényi Imre halálhíre

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr3914218611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etniez 2018.09.03. 11:29:48

Jó :D
Vajon ki ez a királyt?

Fülig José 2018.09.03. 12:08:01

ne hívd királynak, ő biz' a nép eccerű gyermeke, ugyanolyan szegény ő is, mint országának böcsületes (birka)lakói, bizonyítja ezt a saját kis bugyellárisa, amiben alig van több egy fél krajcárnál...

kommentes nikk 2018.09.03. 13:00:08

A politikai irányultságtól függetlenül és a mondanivaló értékelése nélkül, maga az írás modoros, alig olvasható, erőltetett szar.

citrix 2018.09.03. 13:57:55

Az a foci minden pénzt megér. minden közpénzt. A miniszterelnök úr hobbija közpénzen. Király.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.03. 14:18:23

Na,jönnek majd a troolok,hogy erőltetett,ballipsi,többre már nem telik stb...

Etniez 2018.09.03. 14:29:55

@kommentes nikk: és te véletlenül fideszes vagy :D
Nem csoda, hogy neked bajod van vele.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.03. 14:45:33

@Etniez:

Miért lenne baja bárkinek is az index címlapos ballib fikablogokkal ?

Ellenkezőleg.

A magadfajta ballib agyhalott atom elégedett, hogy megint jól megmondták Orbánnak, és mi is azok vagyunk, mert ez a mentalitás rendszerváltás óta a ballib majmokat csak egyre mélyebbre löki a mocsárba.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.03. 15:10:32

@kommentes nikk: köszönöm, hogy ismét végig küzdötted magad, iratkozz fel a Facebook-on, hogy a jövőben is megkaphasd a legújabb frissítéseket!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.03. 15:12:03

@Rettegek mert ballib vagyok: hihi méghogy ballib, még ebben a posztban is inkább a (ballib) média van megkritizálva, mint udvari bolond, ha jobban megfigyeled
kilonem100.blog.hu/tags/K%C3%A1lm%C3%A1n_Olga

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.03. 15:14:08

@Rettegek mert ballib vagyok: illetve (folyt) érdemes vetned pár pillantást erre a cikksorozatra
kilonem100.blog.hu/tags/K%C3%A1lm%C3%A1n_Olga vagy a ballibekről szóló többi írásra, hát minden csak nem ballib szerintem: kilonem100.blog.hu/tags/balliber%C3%A1lisok

rallus 2018.09.03. 16:37:04

Az egyre gyorsabban távolodó karavánt ugató kutyákról szóló tanmese sokkal életszagúbbnak tűnik...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.03. 16:56:52

@rallus: írd meg nekünk egy vendégposztban és "lehozzuk"! :)

Rot 2018.09.03. 17:13:33

Ez király lett, jöhet a folytatás

Fülig José 2018.09.03. 18:45:03

@A kiló nem százat jelent.: sajna szegénynek kissé sekélyes a szókincse: ballib, soros, szopni, (ballib) , de fideSStrollnak meg elrettentő példának jó.

rallus 2018.09.03. 18:50:16

"a kutya ugat a karaván halad = a dolgok mennek tovább ugyanúgy (a karaván halad), hiába tiltakoznak pl. közben olyanok, akiknek nincs beleszólásuk (a kutya ugat)."
Talán így -az erősebbek kedvéért....

Ésszelteli 2018.09.03. 19:17:27

Elküldenéd a linket amit akkor írtál amikor egy magas szőke szemüveges herceg kardlapoztatta a népet mert ünnepelni merészelt.
Köszi!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.03. 21:12:57

@Ésszelteli: Értem a célzást. Olyanom nincs, mert a blog 2015-ben indult. De mint az köztudott nagyon sokan elítéltek 2006-os rendőri erőszakot — a TASZ is, ami lényegében egy Soros pénzelte gittegylet, amely Soros pénzén védte pár ügyben Orbánt is a bíróságon, mint az közismert. Meg úgy általában az "új pólusnak becézett" ellenzék Nálam is gyakran hivatkozási pont. Éppen a múlt heti cikk vitájában került el. De írtam róla többször is nyilván: kilonem100.blog.hu/2016/11/28/gyurcsany_ferenc_a_magyar_trump
kilonem100.blog.hu/2018/03/31/koordinacios_zavarok
meg amikor elfelejtettem betagelni. Sajnos túl sokszor kerül elő a neve. Igyekeznék elfeledni.

illaim 2018.09.03. 21:33:19

@Ésszelteli: Csak nem arról az "ünneplésről" hadoválsz, amikor az eszement meggvadult csürhe elkötötte a kiállított T 34 tankot? Autókat, kukákat,TV székházat gyújtott fel? Az előre odakészített betondarabokkal dobálta a rendőröket? Akikre az országházi jegyzőkönyv szerint egy FIDESSES képviselő éles lőszerrel lövetett volna? A randalírozó csürhét minden jogállam rendőrsége feloszlatja!

illaim 2018.09.03. 21:37:52

@A kiló nem százat jelent.: Nem tudom hány éves vagy! De a jelek szerint a Te memóriád is hézagos! Azokban az általad erőszakos rendőri fellépésekben több súlyosan sérült rendőr volt, mint a csürhe sérültjei!

ételizésítő 2018.09.04. 02:28:44

Most, hogy mondod, eddig egész jó az év, Lovas kampó, Kerényi kampó, Viktor meg sírt a temetésen, mert senki sem tudott olyan kurv@kat alázó technikával f*szszopás közben s*gget is nyalni, mint ez a kettő. Talán még Bayer közelíti egy kicsit őket, de hátha... Kitüntetett éve lenne.
Vagy esetleg még a törpecig.nyt is megütheti a guta, van rá 4 hónap az évből.

ételizésítő 2018.09.04. 02:33:01

Menjetek már a kurv* *nyátokba ezzel a szűrővel, f*szfejek,

@Ésszelteli:
A hozzád hasonló f*szkalapok számára a gyújtogatás ünneplés?
Élessel kellett volna lőni a gyújtogató csürhére. Derékmagasságban, géppisztollyal. Amíg csak egy is mozog.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.04. 05:16:10

@illaim:

Gyurcsány rendőrei nem a csürhét fékezték meg, őket hagyták, hanem a békés tüntetőkre támadtak. Nyilvánvaló volt a politikai ok e mögött.

De sokat köszönhetünk Gyurcsánynak. Ha ő nem lett volna, ma már nem lenne ekkora a ballibek elutasítottsága.

Denise Hogyisdugják 2018.09.04. 05:40:26

Kerényit igazán kihagyhattad volna :-( kicsit olyan izzadt emútnyócév-szaga lett így...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.04. 08:27:46

@illaim: ezt megkönnyeztem. :S A sok súlyosan sérült rendőr... meg In-Kal-os. Ne túlozzunk már. Két elkülönülő történet volt. Egyikben az irodista, berendelt vidéki rendőrök néztek farkasszemet a B-középpel, nem nagyon állták a sarat. Nevezhetjük ezt az első rendőri bakinak, ami az MTV székház kifosztásához vezetett. Ezután a pedig olyan epizódok voltak, ahol a rendőrök és az In-Kal nagyon is fel volt készülve bárki elagyabugyálására és kilőtték teljesen feleslegesen egy tüntető szemét. Ócska szerecsenmosdatás volna azt mondani, hogy nem volt rendőri erőszak. A hatóság erőszaka egyébként is durvább, mint az, hogy egy rendőr megsérül. Ez a hivatása része. Erre szerződik. Erre készítik fel. Ezt vállalja. Nem tetszik és nem normális. De amikor a rendőri önkény áldozata valaki az teljesen más eset. És ezt a különbséget érteni kell.

kommentes nikk 2018.09.04. 08:53:46

@Etniez: nagyon nem. De azt megértem, hogy a te nyolcbites világodban valaki csak nagyon jobb vagy nagyon bal lehet, más nem.

Ésszelteli 2018.09.04. 09:24:33

@illaim: azóta tudjuk a számok leestek az egyenruháról de senki sem talált számokat a földön!
De azért elfogadták a G védekezését, ami persze..........

Ésszelteli 2018.09.04. 09:25:51

@ételizésítő: ennyire szeretnél lövöldezni mehetnél Szíriába! Mikor indul a géped?

$pi$ 2018.09.04. 09:46:21

@ételizésítő: "A hozzád hasonló f*szkalapok számára a gyújtogatás ünneplés?"

Azt ugye tudod, hogy a gyújtogatás és a megtorlás két külön tüntetésen volt? Két külön helyszínen, két külön napon? Két külön tömeg?

"Élessel kellett volna lőni a gyújtogató csürhére."

És arra mit mondtál volna, ha mondjuk rád lőnek élessel, mert előző nap pár kilométerre onnan néhány ember, akiket nem ismertél felgyújtottak pár kocsit?

Eleve aki azt javasolja, hogy élessel kellene belelőni a tömegbe egy pszihopata elmebeteg. Jellemző, hogy a bolsevikok szavazói közt ilyenek vannak.

illaim 2018.09.04. 11:04:34

@A kiló nem százat jelent.: Azzal egyetértek, hogy ne túlozzunk! Nagyon remélem ezt a megjegyzésed, magadra nézve is gondoltad!:-) Az eltúlzott rendőri fellépés elítélendő!
Viszont az nem legalizálja a csürhe erőszakos randalírozását! Talán keresd meg az időrendi ok -okozati összefüggést, talán reálisabb képet alkothatsz magadnak! A szándékos szemkilövés
emlegetése meg úgy marhaság ahogy leírtad!

illaim 2018.09.04. 11:06:15

@maxval balcán bircaman: A kutyaszarral nem vitatkozni szoktam, hanem átlépni!

Etniez 2018.09.04. 11:16:33

@Rettegek mert ballib vagyok: Orbánról van szó ebben a cikkben? :D

Szopatod-e magad, kispajtás? :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.04. 11:21:12

@$pi$: Szerinted a beszari gazdád mivel lövetne?

LebensraumamOsten 2018.09.04. 12:08:59

@Rettegek mert ballib vagyok: Te magad vagy a példa, hogy az agyhalál lábon kihordható. Igazi vegetatív mutáns vagy. Tutira fotonszintetizálsz is.

LebensraumamOsten 2018.09.04. 12:11:42

@maxval balcán bircaman: Orbánnak is sokat köszönhetünk majd. Ha ő nem lopta volna szét az országot és nem böfögi tele elmebeteg vízióival, nem ássa el az ún. jobboldali politizálást örökre és nem veri szét a pártját atomjaira, hogy esélytelenek legyenek innentől. :DDD

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.04. 12:13:04

@LebensraumamOsten:

Orbán jelenleg az ideális vezető Mo. számára. Vannak hibái? Kinek ne lennének? Mindenki másnak sokkal több hibája van.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.04. 12:19:14

@illaim: szerintem akkor majdnem minden eseményben egyetértünk, ha jól értem. Nem állítottam, hogy szándékosan lőttek ki szemeket, azt állítottam: feleslegesen. Más szögben tartott puskával elkerülhető lett volna. No meg úgyis, ha nem lőnek. Akkor ott semmi szükség nem volt rá. És ez példátlan a demokrácia 28 évében. Se előtte, se utána nem volt ilyen. A rendőri brutalitás egyedül a Gyurcsány kormány műfaja volt és maradt. Ettől még más kérdésekben lehet, hogy Gyurcsány volt a legjobb kormányfő — bár nem tudok most kapásból ilyet mondani —, de ebben a kérdésben viszi a pálmát sajnos. Engem azzal szembesítettek a cikk kapcsán, hogy vajon mit gondoltam, gondolok Gyurcsányról. Elmondtam. Így került elő a téma, hogy világos legyen. Jöhetsz a megint másik oldalról nekem, hogy ez igazságtalanság, de akkor szerintem nektek kéne vitatkoznotok. Én itt totál középen állok és nem akarom, hogy kilőjék valaki szemét és azt se, hogy szenilis apókák miniszterek legyenek. Ugyanakkor nem mond annyira fontos dolgokat az öreg, amire a médiaértelmiségnek állandóan ennyire ugornia kéne. Mégha a közvélemény egy része az ilyen kiragadott hülyeségeken való röhögcsélés annyira szereti, mint a focit. (Kb. ez a két nemzeti sportunk van.)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.04. 12:21:05

@maxval balcán bircaman: az ideális nem létezik. Főleg ha hibái vannak, akkor nem ideális. Márpedig szarvashibái vannak. Az, hogy a legkisebb rossz, azt talán elfogadom. De sok olyan rossz opció van, amit nem próbáltunk. Igazából se Vona, se Karácsomy, se Szél kormány nem volt még. (Meg nem is lesz persze.) Szóval nem tudhatjuk. Megpróbálhattuk volna valamelyiket, de a nép nem próbálkozni akart.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.04. 12:23:04

@A kiló nem százat jelent.:

Ha éhes vagy, s csak abból ehetsz, ami ki van rakva az asztalra, de semmi se tetszik, a legkisebb rosszt eszed.

Na, ugyanez a választáson a szavazás.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.04. 12:23:47

@Denise Hogyisdugják: el kellett ismerni Kergényi szakértelmét a témában. ;) Igazi ász volt a durvát mondásban. Isten nyugosztalja!

$pi$ 2018.09.04. 12:43:07

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Szerinted a beszari gazdád mivel lövetne?"

Próbáld megkülönböztetni a valóságot a képzeleted játékától. Te arról álmodozol, hogy orbán lövet. Ez a képzelet. Nem lövetett, a gyurcsány lövetett, de az sem élessel. Ez meg a valóság.

$pi$ 2018.09.04. 12:46:18

@maxval balcán bircaman: "Orbán jelenleg az ideális vezető Mo. számára. Vannak hibái? Kinek ne lennének? "

Az ideális szó nem azt jelenti, amit gondolsz.Az "ideális" pont azt jelenti, hogy nincsenek hibái.

Tessék:

""ideális" szinonimái:
megfelelő, pompás, remek, tökéletes, optimális, eszményi, kiváló, príma, kitűnő, makulátlan, kifogástalan, kedvező, hibátlan, nagyszerű, példás, szenzációs"

szinonimaszotar.hu/keres/ide%C3%A1lis

$pi$ 2018.09.04. 12:53:34

@maxval balcán bircaman: Nem, nem tévedek. Nem tudsz magyarul.

Weißkopf 2018.09.04. 13:38:25

@$pi$: "Te arról álmodozol, hogy orbán lövet. Ez a képzelet. Nem lövetett," Nem hát, mert nem volt kire, 2010 óta nem volt őrjöngő, randalírozó csürhe az utcákon. Hogy mondta Kuncze Gábor? Kis ország vagyunk, csak 1 csőcselékünk van, és az a jobboldalé.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.04. 14:33:30

@Weißkopf: szerintem ezt rosszul látod. Gyurcsány sem őrjöngrő tömegre lövetett. Teljesen békés tüntetők ellen irányult a rendőri erőszak. Egyébként az, hogy a tévészékháznál elszabadult a hülyeség, szintén rendőri baki volt, csak a másik irányból. Most is bármikor eszkalálódhatott volna bármelyik Oktogonos piknik. Nincsenek persze valódi tüntető tömegek és valódi elégedetlenség sem olyan, mint 2006-ban. Akkor milliók érezték a kormányfőt illegitimnek. Ma ez jó ha párezer őrült véleménye. Csodálatos módon majd mindent behívják az ATV stúdióiba elmondani csodálatos demokrata gondolataikat a rendszer erőszakos megdöntésének szükségességéről, ami szintén nem volt korábban. De még ezeket az őrülteket sem szankcionálják. Szóval ne legyünk már ennyire aránytalanul önfényezők. Kimentünk, tüntettünk az oktatás ügyében: a kormány lecserélte az államtitkárt és a KLIK-esedésből is visszavett. Mégis mi a fészkes fenét akarnánk még? Azért lehetne tüntetni, hogy nincs kánaán. Naná. De nem egy csalással éppenhogy hatalomra került miniszterelnök hazugságait és mosakodását kell nézzük a tévében. Hanem csak egy nagyon simlis pókerjátékos húzza be rendre csőbe a kártyázni se tudó újoncokat.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.04. 15:54:46

@$pi$: ebben az ideális szóban tök igazad van, én is ezt írtam @maxval balcán bircaman: -nak , de szerintem nem olyan nagy ügy ez, hogy ezen rugózzatok. A mondandó érthető volt. Orbán messze nem ideális, legföljebb a legkevésbé rizikós, "optimális" válasz lehetett 2018-ban. Meg előtte még párszor... Hehe.

ételizésítő 2018.09.04. 16:19:55

@$pi$:
Nem két külön napon volt.

ételizésítő 2018.09.04. 16:21:40

@A kiló nem százat jelent.:
Gyújtogatás sem volt máskor, csak a Fidesz-csürhe csinált ilyesmit.
Élessel kellett volna lőni, amíg csak egy is mozog.

$pi$ 2018.09.04. 16:23:18

@A kiló nem százat jelent.: "de szerintem nem olyan nagy ügy ez, hogy ezen rugózzatok"

A Birka majdnem minden szót rosszul használ. A szavak jelentésének átértelmezésével támogatja a hitét rengeteg dologban. Az istenhitét is így tartja életben, az egész bibliát, a vallást, a kereszténységet, a hitet, a tudást, a világegyetemet, a tudományt, mindent újraértelmez és egy koherens, de teljesen hamis világot épít magában. Mára a szavak újraértelmezése teljesen rutinná vált a számára így soha, egyetlen egyszer sem kell módosítania a hitén, elismerni, hogy téved.

Megpróbálok segíteni neki, hogy kitörjön ebből a fals világból, eddig minden siker nélkül. Elég reménytelen mondjuk...

$pi$ 2018.09.04. 16:28:38

@ételizésítő: "Nem két külön napon volt."

"Az MTV-székház ostroma a 2006-os magyarországi kormányellenes tüntetések során szeptember 19-ére virradó éjszaka zajlott le."

"Jogtalanul használt gumilövedékeket a rendőrség a 2006. október 23-i zavargások feloszlatásánál - állítja egy ügyészségi nyomozás dokumentumaira hivatkozva a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)."

Négy nappal később volt.

Helga Beauty Salon. 2018.09.04. 17:20:58

@A kiló nem százat jelent.: Látom rágyúrtál a retard ballib humorigény kielégítésére és ahogy nézem az alaphülyék hozzászólásait, nem is sikertelenül!
Javaslom még, hogy adj elő közben betétszámokat a "cigánybáró" c. operettből és vedd fel a repertoárodba a békeévek orfeumaiban előadott kuplékat ahogy a Sass Jóska és ezek ott helyben kiveri a gyönyörűségtől! :D

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.04. 18:36:36

@ételizésítő: felhívom rá a figyelmed, hogy amit most mondasz az minimum uszítás és BTK meg minden, a helyedben átgondolnám az ilyen kijelentéseket, hogy kit kéne lelőni — egyszerűen nem normális a kijelentés, nagyon sokféle ember emelte fel a szavát akkor és nagyon sok felelős volt nagyon sok furcsa eseményért: ne vegyél rá mérget, hogy a székház "ostroma" egy puszta véletlen volt, legalább annyira kellett, hozza a hatóságok akár valóban szándékos hanyagsága, mint pár idióta és általuk bebolondított hülyegyerek: nekik szerintem nem sok közük volt a tüntetésekhez, leginkább balhézni mentek és megkapták

ételizésítő 2018.09.04. 20:03:15

@$pi$:
23-án is volt gyújtogatás, baromka, nem a tévészékháznál, hanem a kiskörúton meg a Rákóczi úton végig. Utána évekig ott volt az aszfaltba beleégett kuka pl. a Rókus templomnál.

ételizésítő 2018.09.04. 20:03:48

@A kiló nem százat jelent.:
Akár felhívod, akár nem, nem az, marhaságokat beszélsz.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.04. 20:10:16

@Helga Beauty Salon: volt bennem egy kis lelkiismeretfurdalás, amikor megírtam, bár nem azt írtam igazából meg, ahogy olvassák, meg amit lájkolnak... a hangsúly azon van, hogy a médiaértelmiség (az udvari bolondok) milyen remekül elszórakoznak minden egyes szerencsétlen vagy félremagyarázott mondatán az ipsének. Kásler tényleg egy szenilis fószer és egy vicc, de nagyobb gáz a kiragadott mondatait csócsálni állandóan. Vannak annál jóval fontosabb dolgok. És annyira egyébként nem hülye, hogy pusztán ez alapján a néhány baki alapján ítéljük meg. Szóval ez a cikk legalább annyira a média cikizéséről szól. Nem csak Káslerrel csinálják ezt az olcsó játékot, hanem másokkal is. Bár volt, aki kérte, de ez a mesegyártás nem lesz főprofil. Csak egy stíluspróbálkozás volt.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.04. 20:14:10

@ételizésítő: válogasd meg légy szíves a szavaidat és főként ne akarj senkibe belelövetni

Helga Beauty Salon. 2018.09.04. 20:28:36

@A kiló nem százat jelent.: " Csak egy stíluspróbálkozás volt."

:DDDDDD Nálam is nyugi, csak jópofáskodtam, megpróbáltam provokálni a sok agyhúgykövest, hátha lesz egy kis rakendrollll! De nem! :D

ételizésítő 2018.09.04. 23:22:52

@A kiló nem százat jelent.:
Ez a megválogatott volt.
A csürhébe meg bele kell(ett volna). Tudod, véleményszabadság.

Helga Beauty Salon. 2018.09.05. 07:37:39

@ételizésítő: A szabadságra nem lehet panaszod, szabadon kószálhatsz a véleményeddel és a mentális rokkantságoddal bármerre háborítatlanul. Azt viszont ne várd el hogy rád sem szólnak ha már nagyon hülye vagy.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.05. 09:08:37

@ételizésítő: a vélemény szabad, de a rendőrségnek a törvények szerint kell eljárnia, még a randalírozó ultrákat sem lehet lelőni, még egy gyerekgyilkost se, mert ennyi erővel más meg azt írhatná, hogy a túlságosan ostoba internetes kommentelőket kell, aztán a végén mindenki mindenkit agyonlőne tényleg — summa summarum: az uszítás uszítás — a "javaslatodnak" nincs se jogalapja meg értelme se

Weißkopf 2018.09.05. 14:17:08

@A kiló nem százat jelent.: "Teljesen békés tüntetők ellen irányult a rendőri erőszak" Ez komoly? Vissza kellene nézned a korabeli felvételeket. Akkor meglátnád a békés tüntetőket, amint kövekkel vagy bármivel dobálják a rendőröket. (Esetleg arcukat eltakarva, ami ugyebár nem törvényes.) Egyébként ha elhangzik az oszlatásra felszólító parancs, akkor (ha jól tudom az idevágó rendelkezést) mindenki köteles elhagyni a helyszínt, különben számolhat a rendőri erőszakkal. És ezt a parancsot nem a békés tüntetők kényszerítették ki.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.05. 14:39:38

@Weißkopf: nincs olyan rendelkezés, hogy válj légnevűvé különben szarrá lőhetünk gumilövedékkel, ha nyugdíjas néni, ha terhes nő, ha gyerekes családapa vagy... maradjunk annyiban, hogy ne próbáld ezt védeni, mert fölösleges. A TASZ is szót emelt ellene, megkaptad a linkeket. A többire meg ott a google — az azóta megkopott memóriád helyett, amúgy kötve hiszem, hogy mindenütt ott lettél volna és mindent láttál volna.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.05. 14:40:07

@Weißkopf: a rendőri erőszakkal sosem kell számoljon, aki nem áll ellent erőszakos módon. Pont.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.05. 14:48:15

Illetőleg: az események egyik hiteles leírása szerint épp a rendőrség tette lehetetlenné, hogy a békés tüntetők ne tudják elhagyni a helyszínt, rányomták a huligánokat a békés tüntetőkre, fun fact: addig Orbánék konvoja eltávozott, majd elkezdték lőni a te általad emlegetett hamis okból a békés tüntetőket is — de egyszerű, normális, rendes, idős és fiatal, békés polgárokat

ételizésítő 2018.09.05. 18:50:25

@A kiló nem százat jelent.:
Megtámadták a rendőröket. Akkor lehet lőni, és kellett volna is.
Az uszítás meg uszítás, de ez nem az. Nem ismered a szavak jelentését.
süti beállítások módosítása