A kiló nem százat jelent.

BRÉKING: Magyarországon senki sem volt kommunista!

2018. szeptember 07.

A kommunistázás örök. Még 2018-ban is botrányokat  kavar és vált ki sajtópereket. A kommunistázás ebben a formában nem csak unalmas és érdektelen, de tökéletesen értelmetlen és hatástalan is. Most egyszerre lettek lekommunistázva a baloldali Heller Ágnes, és a jobboldali Bencsik Gábor és Bencsik András. Ez már majdnem izgalmas lehetne. Egy balliberális nemzetközi sztárfilozófus és két elsővonalbeli kormánypárti újságíró — egyaránt megkapja ugyanazt a jelzőt. Még izgalmasabb, hogy mindhárman kikérték maguknak. A két Bencsik még sajtópert is indított.

Múltjuk alapján pedig letagadhatatlan: mindhármuk kommunista párttag volt.

"Ezek volnának az én alapelveim, s ha nem tetszenének,... nos akkor van pár másik..." — Groucho Marx

Persze jóval többeknek rótták már fel, hogy a KISZ vagy az MSZMP tagjai vagy a kommunista diktatúra aktív közreműködői voltak. Amúgy igaz ez más nagyságokra is, mint pl. Kerényi Imrére, aki nem csak a Demokratikus Chartában volt vezérszurkoló, de még a Horn Gyula vezette balliberális kormány idején is bőven a jobboldallal szemben foglalt helyet a díszpáholyban, s onnan lett a kétezres évekre Orbán Viktor elhíresült hopmestere és pitypangnyílási szakértője. (Meg még volt vagy 800 ezer másik párttag...)

De nem kérte ki mindenki a komcsizást. Mint ismeretes Horn Gyula miniszterelnök egy elegáns Na és-sel rendezte le a pufajkás-vádat (lassan kezdek is ezért furcsa tiszteletet érezni iránta), Medgyessy Péter miniszterelnök pedig olyan büszkén idézett a marxista terminológiából a parlamenti vitákban, mintha éppen a KISZ-be kérné a felvételét. Érdekes a politikában, hogy a jelzőhasználat többnyire negatív — és igen ritka, hogy azokat a jelzőket bárki magára önként aggatná, mindig másokat bélyegzünk meg. Legalább olyan gyakran röpködnek a neoliberális és a náci vagy fasiszta jelzők is — a nézőközönség jobban kell kapkodja a fejét, mint egy teniszgálán. (Azért akadt néha egy-egy futóbolond — pl. jobbikos képviselőjelölt is, aki büszkén vállalta, hogy nemzeti szocialista érzelmű, hogy ne legyen könnyű posztot írni, de kivétel erősíti a szabályt.)

Pl. még Bokros Lajos sem mondta magáról, hogy neoliberális lenne. Konzervatív hattyúdalában, MDF-es(!) EP-képviselőként már tagadta MSZP-s múltját(!) a megszorítások magyarországi pápája, és kommunistázta az LMP-t az ikonikus bajszú egykori MSZP-s pénzügyminiszter (1995). Érthető: a neoliberális gazdaságpolitikának a magyar zöldek voltak a legharsányabb kritikusai. Ez utóbbi legalább kézzelfogható kérdés. De kommunistázással az LMP sem volt adós: Szél Bernadett az Orbán kormányt kommunistázta le a CEU nemzetközi felének "ellehetetlenítése" kapcsán. Szél egyébként a kommunistáknál is idealistább humanistáktól került a zöldekhez. Sok minden róható fel a kommunista rendszernek, de az a kommunisták javára írandó, hogy az ötvenes években először volt lehetősége a továbbtanulásra és így a társadalmi felemelkedésre a legszegényebbeknek ebben az országban.

Valójában először és utoljára...

A CEU-ra ugyan még a középosztálybeliek sem engedhetik meg általában a tandíjat, de az albérletárak és az egyetemre járás indirekt költségei ma széles rétegeket kötnek röghöz, s soktízezer képzett szakembert veszít emiatt a nemzetgazdaság. A kommunisták-Fidesz párhuzam tehát nem a leglényeglátóbb, hogy úgymondjam: ők még nem bezárták az egyetemeket, hanem szélesre tárták a kapuikat. (Pusztán a másik irány.)

Lásd még: "A politizáló közvélemény manipulálhatósága, a szimbólumok, hívó- és szitokszavak tartalmának nem értése és eközben felettünk való korlátlan hatalma tizenöt huszonnyolc éve változatlan a hazai nagypolitikában, amely sokszor nem tűnik valóságosabbnak és szofisztikáltabbnak, mint bármely internetes fórum." — írtuk: Komcsizás és CEU — a magyar politika görbe tükre

A magyar politikai amnéziának azonban nem a fenti hölgyek és urak a csúcstartói. Már valószínű senki sem emlékszik a nevére, de volt idén nyáron egy józsefvárosi polgármesterválasztás (is), ahol egy bizonyos Győri Péter indult, mindenki örömére egyedüli ellenzéki jelöltként, mint egyszerre a szebb és a demokratikusabb jövő reménysége, de egy választás előtti  interjúban már arra se emlékezett, hogy kire szavazott pár hónapja a parlamenti választásokon, nemhogy 12 éves SZDSZ-es pályafutása esett ki az amúgy már önmagát lejárató civil jelző mögé bújt politikusnak. A civil jelző ilyen kontextusban inkább oximoron és paródia. Lásd még: Terápiás csoport taktikai szavazóknak: 10 dolog, amiről beszélnünk kell. (Hogy a szebb jövő mennyire a csúnyább múltat idézné egy külön poszt lehetne, de nem most...)

Azt nem teljesen értem, miért kell perelni, mert valaki lekommunistázza az embert — elvégre kommunista az, aki olyan társadalmi rendszert tart(ott) üdvösnek, amiben a "termelőeszközök a közösség tulajdonában vannak, ki-ki a képességei szerint járul hozzá, de a szükségletei szerint részesül a javak előállításából illetve elfogyasztásából"  (Wikipedia) — hogy ez egy utópia és az első néhány hónapos próbálkozás után minden idők legvéresebb és legszörnyűbb diktatúrájába torkolltak világszerte és kivétel nélkül az — úgymond — "egy dolog", akinek nem inge ne vegye magára. De!

Lehet épp az utóbbi miatt kéne a mindentudó értelmiségnek mindig nagyon szerénynek lennie. Nem minden világmegváltó ötlet zseniális, amit két sör közt felbüfögünk — csak mert elvégeztük valamely bölcsészszakot (ez a poszt szerzőjét nem érinti egyébként, kínosnak is érezném most közéjük tartozni). 

Nem értem, hogy a Heller Ágnes Fan Club-bá átalakuló ELTE Esztétika Tanszék kollektíve, miért érezte fontosnak, hogy kiálljon Heller Ágnes lekommunistázása ellen a filozófus mellett, hiszen az nem szent és sérthetetlen és ő maga fasisztázta ellenfeleit önfeledten előtte — s főként miért érezte magát kompetensnek ebben a kérdésben, noha nem Heller Ágnes szépsége képezte vita tárgyát, ami esetleg egy esztétikai tanszékre tartozna. (Érdekes, hogy a fasisztázás miatt nem perelt a kormány, amúgy a Jobbik perelt a nácizás miatt — és elbukta... 2014-ben még Heller Ágnes sem velük akart összefogni a fasizmus ellen — ami ismét a politikai amnézia egyik súlyos esete.)

A kommunistázás örök, de kommunista már senki se akar lenni hozzá.

Tanulságok:

  1. a ma szembenálló szekértáborok ugyanonnan verbuválták szenior tagjaikat a rendszerváltáskor.
  2. egyik oldal prominensei se vállalják fel, hogy honnan jöttek.
  3. egyaránt szégyellik közös múltjukat.
  4. ezt jól teszik, és épp ezért lenne indokolt és elegánsabb részükről több szerénység saját "igazságuk" kinyilatkoztatása közben — több megértés mások igazsága irányában.

Hisz még saját tükörképükkel, egykori önmagukkal sem állnak szóba... Régi igazságaikat, pedig ma már le is tagadják. S legalább olyan biztos új igazságokra cserélték. Ha ilyen szélsőségesen viszonyulnak régi önmagukhoz, akkor vajon a mostani identitásuk mennyire áll stabil lábakon? Ad-e okot ilyen szélsőséges önbizalomra: végletes kinyilatkoztatásokra, mindentudó értelmiségieskedésre, megmondóemberkedésre? Nem lenne ok kicsivel több kételyre? Kicsivel több árnyalatra? Önkritikára? Önmérsékletre?

Mivel úgy látom a politikai igazság "forgandó", kínosnak érezném bármelyik szekértáborhoz tartozni. És lám: van itt is élet. Nyomj egy lájkot a Facebook oldalunkon is, ha egyetértesz!

heller_agnes_haspolo.jpg

Vitán felül áll: Heller Ágnes haspólóban és papucsban frottír zoknival is szép még ma is. Azon kevés egyenlőségpárti és őszinte kommunista nevében pedig elnézést kérek mindenkitől: Magyarországon senki sem volt kommunista, akikről ezt állítják. 

A kiló nem százat jelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr2314227957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.09. 13:25:46

@kolomparlole1114:

Nem voltak a szüleim komcsik. De ha azok is lettek volna, az se akadályozhatna meg, hogy antikomcsi legyek.

Egyébkébt meg én elsősorban antiliberális vagyok, nem antikomcsi.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.09. 13:26:28

@kolomparlole1114:

jelenleg több komcsi párt is van, s mindegyik teljesen marginális.

ami szabad 2018.09.09. 13:40:44

Na, ez jó kis eszmefuttatás volt, de mivel mára racionalizmus elment nyaralni, úgyis mindenki csak annyit fog érteni belőle, amit önigazolásnak használhat. :)

ArriMedes 2018.09.09. 14:14:27

@maxval balcán bircaman:

a szocializmus/kommunizmus terminusok eredetének semmi köze nemhogy leninhez, még marxhoz sem.
nagybetűsen Szocializmus névvel szoktuk illetni az efféle balos mozgalmak összességét
ennek része a "marxi kommunizmus"
lenin is Szocialista volt, de azon belül inkább radiális/diktatórikus szociáldemokrata, vagy ha mindenképpen mást akarunk használni "államkommunista" (LOL), nem igazán mélymarxista, ha az lett volna, inkább valamiféle államellenes anarchoszocialista vagy hasonló

valójában egy demagóg diktátor volt, meggyőződéseitől függetlenül

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2018.09.09. 14:21:15

@A kiló nem százat jelent.: Szocialista - I. mn. 1. A szocializmus eszméit valló, hirdető, ezen alapuló, vele kapcs.

És most ugyanott vagyunk. Mosakodás vagy nem, a kommunizmus és a szocializmus között sok eltérés van. Nálunk is voltak kommunisták, volt kommunista párt is, amelyet ugyanúgy bedaráltak, mint a szociáldemokrata pártot. Komcsizni lehet, kialakult a mai jelentése, de a bősz kommunistázás közben azért csak tartsuk észben, hogy igazából pontatlanság. A kommunisták itthon a szocialista korban szélsőséges idealisták voltak, akik a szocialistáknak kényelmetlen dolgokat mondtak. Illetve kommunisták voltak a Szovjetunióban kiképzett vagy feltüzelt "iránymutatók". A "komisszársághoz" nem volt szükséges a kommunistaság, ott az állam feltétlen hívére van szükség, legyen az bármilyen ideológiájú.

élhetetlen 2018.09.09. 17:09:44

@maxval balcán bircaman: Írkálod a mondataidat, én meg megpróbálom összerakni.
„Az MSZMP-tagok 95 %-a nem volt kommunista. A legtöbb kényszerből lépett be.”.
„850 ezer párttag volt, a 99 %-uk nem volt vezető.”
Tehát a számaiddal, 841500 ember, aki nem volt vezető, (jó, lehettek köztük, akik szerettek volna azok lenni, de még párttagsággal sem sikerült), elég nagy szám, azaz egyszerű gyalogok voltak, de kényszerből léptek be a pártba. Őket mivel kényszerítették? Elgondolkodtatott ez a karrier kérdés. Aztán megválaszoltad. „egy rakás területen a pártonkívüli számára minden karrier lehetetlen volt.”. Az a rakás terület a külképviselet volt? Csak, mert fejlesztő mérnök lehettem párttagság nélkül is. Vagy sofőrnek lenni a pártgarázsban? Mert ezek a területek nem ölelnek fel több, mint 800 ezer embert. Tehát az apád, a nagybátyád nem kényszerből lépett be, csak saját, önös érdekből, ami óriási különbség.
A kötelezőségről. 1976-ban már 23 éves voltam, tehát még azelőtt voltam iskolás. Középsuliban sem voltam KISZ tag, nem volt kötelelező. 64 körül bérmálkoztam, addig a pap az általános iskolába jött hittanórát tartani azoknak, akiket beirattak rá a szülei, nem volt tiltva. Nem volt kötelező úttörőnek lenni sem.

élhetetlen 2018.09.09. 17:24:12

@maxval balcán bircaman: „Az MSZMP számukra az állam része volt, semmi más. Formalitás.”. Most keresztény Magyarország vagyunk. Gondolom, te normálisnak tartod, hogy a nem hívő vállalkozó is ott ül a nagymisén, hogy a hívő vagy nem hívő polgármester, aki szintén ott ül, lássa, hogy ő is mennyire része a rendszernek a polgival együtt. Neked ez csak formalitás, az ilyen hülye dolgokkal, mint önbecsülés, tartás, elvek csak az élhetetlenek foglalkoznak.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.09. 18:07:04

@élhetetlen:

Minden állami rend megköveteli az alkalmazkodást. A Kádár-rendszer is ezt tette. S a mai demokratikus rendszer is ezt teszi. Az eltérés nem az, hogy az egyikhez kell alkalmazkodni,a másikhoz meg nem, hanme csak az alkalmazkodás foka.

Egy diktatúra többet vár el.

Manapság elég ha betartod a jogszabályokat (köztük az abszurdakat is, lásd holokauszttagadás tilalma), míg Kádár alatt többet kellett tenni, pl. nem szólhattál nyíltan a rendszer ellen, mert rosszul jártál, ha ezt megtetted.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.09. 18:10:28

@élhetetlen:

Ki volt a vezető? A szó szoros értelmében 15-20 ember. Sőt a valóságban csak 1, Kádár, a 15-20 ember kb. a tanácsadói köre volt, KB titkárok és a PB tagok.

Aki ez alatt volt, az csak végrehajtó lehetett. Nyilván megvoltak az egyes szintek ezen belül is. Nem mindegy, hogy valaki miniszter volt, megyei pártitkár vagy csak kis káder.

Miért volt 850 ezer párttag? Ha leszámítjuk a kb. 50 ezer hívő párttagot, a többi alapvetően karrier miatt.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.09. 18:12:01

@élhetetlen:

KISZ, úttörőség. Iskolafüggő volt alapvetően.

Én se voltam soha KISZ-tag, de pl. apámra emiatt rászóltak 1983-ban, hogy mért nem szólt rám, hogy lépjek be.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.09. 18:18:32

@élhetetlen:

Mindig van az embereknek bizonyos fokú alkalmazkodási igény.

Ha mértéke mérsékelt, nem gond.

A demokrácia kevesebbet követel meg eleve. De megkövetel így is.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.09. 18:19:49

@élhetetlen:

A liberalizmus baja éppen az, hogy állammentesen követel meg alkalmazkodást. Sokszor iszonyú keményen.

Próbáld meg egy nyugati cégnél pl. azt felvállalni nyíltan, hogy nem támogatod a homokos büszkeséget.

KissGecihuszár 2018.09.09. 18:23:35

Kíváncsi vagyok, némi "finomítással" átmegy-e kommentem a becses szűrőn?
én '90-ben (18 voltam, ebben a korban mások se voltak sokkal realistábbak nálam,sőt...) bátran hittem abban, hogy na majd most szépen elhajtjuk az összes komcsi-zsidó, III/III-as, ÁVÓ-s, pufajkás senkiházi véglényt oda, ahová valók; vagy a sittre, vagy a lámpavasra! Mi tagadás, sajnos, egyik sem jött be, sőt; '94-es választáson a "dicső" átlagmagyarja úgy hozta vissza en bloc az egész msz(m)p-t horn pufajkás gyuszkótól lendvai fő filmcenzor ildin át egészen kovács lackóig, hogy a medgyessy D-209 útelágaszdoszózásos peti adta a másikat! És hogy ez még ne legyen elég, jött mellé kuncze gabber, suchmann tomcsi és még sok "kedves, rokonszenves, joviális" csíra&véglény! Nálam itt lett vége a remény minden írmagjának, ekkor lett számomra egyértelmű, ami aztán 2002 után gránitszilárdságú meggyőződéssé vált, nevezetesen; a Magyar Nép túlnyomó többsége vmi perverz vonzalmat érez a kádárérával szemben, esze ágában nem volt sem '90-ben, pláne nem '94-ben, de még '98-ban sem , hogy ezt a senkiházi ország pusztító, népnyúzó g.ci brigádot tényleg annulálja a hazai politikai palettáról. Nem véletlen, hogy '90-'92 közt a fidesz karöltve az mszp-vel, amikor ez szavazásra került, úgy picsázták ki a besúgó törvényként jegyzett Zétényi&Takács féle törvényt, mint a taknyot és ezt a témát a fidesz azóta is konstans blokkolja, nyilván nem véletlenül...
Ez van, ez a nép ezt érdemli; ügyeletes cáratyuskákat, akik irányítják őket az élet minden területén, előírják, mikor vehetünk levegőt, mikor finghatunk, azt milyen irányban, milyen adagolással tehetjük, hogyan neveljük "hazafiasan, keresztény-konzervatív módon" a kölkeinket, úgy hogy nekik voltaképpen az égvilágon semmi közük nincs sem a kereszténységhez, konzervativizmushoz, jobboldaliságot pedig nyomokban nem tartalmaznak!

élhetetlen 2018.09.09. 19:23:32

@maxval balcán bircaman: „csak az alkalmazkodás foka.”. Hát igen. Most szólhatsz, ha elveszik a trafikodat, amiből húsz évig élt a családod, vagy egy törvénnyel azt mondják, hogy csak központi szerverről mehet a játékgéped, és miután beleöltél több százezer forintot, utána jön a köv. törvény, hogy így sincs jogod üzemelteni, vagy ott vagy ötszáz birkával, de más kapja meg a legelőt, akinek egy sincs, de jól jön a föld alapú támogatás. Na, valahol itt jön az alkalmazkodás foka. Most szólhatsz, csak le sem sz.rják. Hú, mennyivel jobb.
„a többi alapvetően karrier miatt.”. Ezt kérdeztem, hogy a külföldi képviseleten (vagy más politikai beosztáson) kívül, ha valaki még vezető sem akart lenni, akkor milyen karrierhez kellett a párttagság. Mert, mint írtam, fejlesztő mérnök lehettél.
„apámra emiatt rászóltak 1983-ban”. Micsoda kényszerítés!
„bizonyos fokú alkalmazkodási igény”. Csak az alkalmazkodási igényt ne keverd össze a mindenképpen megfelelési kényszerrel, azaz, hol MSZMP tag leszek, hol templomba járó hívő, attól függ, hogy éppen mi az elvárás. De egy hétköznapi példa. 10 fős osztály. Ez egyik nő a karácsonyi kis félórás bulin hosszan előadta, hogy ő azért szereti az ov-t, mert… Aztán januárban kiderült, hogy megfúrták a főnököt, a leendő főnök társaságában előadta, hogy miért nem szerette azt, akit karácsonykor még igen. Alkalmazkodási igény, túlélési ösztön? Nem, hányinger. Egy tisztességes szakember ezt nem teszi meg. Az osztályvezető persze elment másik céghez, azóta is sikeres, még négyen felálltunk, és a cég másik területén találtunk munkát. Az új főnököt meg négy hónap után leváltották, A csaj meg nézegesse magát a tükörben. De ezt neked valószínű, hogy hiába írtam le. Nem érted, mi a különbség, az alkalmazkodás, és a megalkuvás között.
„Próbáld meg egy nyugati cégnél pl. azt felvállalni nyíltan, hogy nem támogatod a homokos büszkeséget.”. Na, ebbe már ne menjünk bele, volt már hosszú vitánk, ennyi erővel arról is vitázhatnánk, hogy a megnyilvánulásaid alapján te normális vagy-e, vagy sem. Nem a homokos büszkeséget kell támogatni, csak azt kéne elfogadni, hogy egy homokos is lehet jó mérnök is, jó matematikus is, annak ellenére, hogy a nemi identitása nem olyan, mint a tiéd.
A pride nem arról szól, hogy arra büszkék, hogy homokosok, hanem arról, hogy ez be merik vállalni, mert tudják, hogy attól még a társadalomnak hasznos tagjai. Ezt már évekkel ezelőtt sem értetted.

élhetetlen 2018.09.09. 19:37:32

@maxval balcán bircaman: Lemaradt. És próbáld meg feldolgozni, hogy Sir Elton Hercules John hatszoros Grammy-díjas és Oscar-díjas brit zeneszerző, zenész és énekes, akkor is ha „homokos”. De te, magad szerint biztosan értékesebb vagy, többet tettél le az asztalra, tehát neki egy barlangban bujkálva kéne élni, hogy a te világképedet ne zavarja. Ja. Mert szerinted csak a bircáké a világ, más nem fér bele.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.09. 19:44:58

@élhetetlen:

A legtöbb ember tudta hol a határ, s azt nem lépte át.

Saját apámra büszke vagyok. MInd a két rendszerben sikerember volt, a kommunizmusban és a demokráciában is, de egyikben se lépett át egy adott határt. A régi rendszerben elutasította a karriert egy adott szint felett. Az új rendben meg elutasította a lopást. Mert az egyik rendszerben a hatalom volt a fő tényező, ez volt a siker foka, míg 1990 óta a sok lopásra való képesség az.

S könnyű úgy nemet mondani erre, ha az embernek esélye sincs rá. S igazán nehéz, ha megvan rá minden esély.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.09. 19:45:43

@élhetetlen:

Azt mondod, aki nem ért egyet a homoklobbi é rtékrendjével, az nem normális?

kolomparlole1114 2018.09.09. 19:52:02

@maxval balcán bircaman: NEked mint kommunista kölöknek bizonyára semmi, Putyin elvtárs bránerét ma is szívesen szopjátok.

kolomparlole1114 2018.09.09. 19:53:47

@maxval balcán bircaman: Ha te is tudod, akkor minek kommunistáztok állandóan? Magatokat szidjátok?

kolomparlole1114 2018.09.09. 19:54:31

@balcán maxval bircaman: Azaz kommunista. Mint Pokorni fater, a III/III-as besúgó.

kolomparlole1114 2018.09.09. 19:55:20

@maxval balcán bircaman: Tehát te csósztatsz, mert komcsik voltak.

kolomparlole1114 2018.09.09. 19:56:08

@maxval balcán bircaman: Egy kommunistázó komcsinak vagy a kommunista csicskáéja. Tehát te magad is komcsi vagy.

balcán maxval bircaman · http://bircahang.org 2018.09.09. 19:56:12

@élhetetlen:

Aki zenész, az lehet bármi, a zene felmentést ad?

balcán maxval bircaman · http://bircahang.org 2018.09.09. 19:56:54

@kolomparlole1114:

Miből látszik ez?

Egypártrendszer van Oroszországban, nncs magántulajdon? A marxizmus az állameszme?

kolomparlole1114 2018.09.09. 19:57:12

@maxval balcán bircaman: Ja, mégis ez a marginális nemmagyar párt csalta el a választást és hazudott magának 2/3-ot, pedig még az ilyen fanboy hívei mint te is tudjátok hogy ez egy törpepárt.

balcán maxval bircaman · http://bircahang.org 2018.09.09. 19:58:32

@kolomparlole1114:

Csak a kommunistákat szoktam kommunistázni. Ami meg nem gond.

balcán maxval bircaman · http://bircahang.org 2018.09.09. 19:59:24

@kolomparlole1114:

Már tisztáztuk, hogy a párttagok 90+ %-a nem volt komcsi.

balcán maxval bircaman · http://bircahang.org 2018.09.09. 20:01:07

@kolomparlole1114:

Én magam összesen 2 évig voltam komcsi, 1984-1985 között.

balcán maxval bircaman · http://bircahang.org 2018.09.09. 20:01:42

@kolomparlole1114:

Nem a párttagok száma dönt, hanem a szavazatok száma.

kolomparlole1114 2018.09.09. 20:02:50

@balcán maxval bircaman: Meg azóta is. Ezért szavazol a kommunista utdópártra, a zsideszre.

kolomparlole1114 2018.09.09. 20:04:16

@balcán maxval bircaman: Putyin a gyarmatosító CCCP pártfőtitkára. Most Ukrajnát akarja visszacsatolni, közben Orsós C1g4ny Viktort is leszopatta már a 3000 milliárdos magánhitellel (Paks2 fedőnéven), szal kezdhetsz te is pucsítani hogy könnyebben csússzon neked is a putyini f4sz, síkosító nélkül.

élhetetlen 2018.09.09. 20:50:51

@balcán maxval bircaman: „A régi rendszerben elutasította a karriert egy adott szint felett.”. Adott szint alatt meg nem számítanak az elvek. Lásd, a kolléganőt, aki csak egy beosztotti szinten volt, de még ott sem játszottak az elvek. „S könnyű úgy nemet mondani erre, ha az embernek esélye sincs rá. S igazán nehéz, ha megvan rá minden esély.”. Nem igaz, csak kicsit nehezebb, egy tisztességes embernek max 10 perc gondolkodás. Belefér az értékrendembe? Nem. Meg tudok élni enélkül is? Igen. Kész, nem vállalom. Mondom ezt úgy, hogy nem mesélem el a családom történetét, de más, mint a te családodé.
„Azt mondod, aki nem ért egyet a homoklobbi értékrendjével, az nem normális?”. Azt. De ezt mondom már évek óta neked. Miért zavar téged az, hogy valaki más identitású, és máshogy él? Felborul ettől a házasságod? Olyan dologba beszélsz bele, ami téged nem is érint. És az az abszurdum, hogy két jól kereső férfi, vagy nő felnevel két örökbe fogadott gyereket, még az egyetemre is van pénzük, te ezen kikattansz, mert a minta, miközben az összes homokos hetero családba született. Jogosan gondolom, hogy nem vagy normális.
„Aki zenész, az lehet bármi, a zene felmentést ad?”. Megint fordítva ülsz a lovon. Nem az a kérdés, hogy a zene felmentést ad-e, hanem az, hogy, aki „homokos”, az miért ne lehetne zenész, mérnök, vagy orvos. Csak mert, te úgy gondolod, hogy nekik nem jár a normális társadalmi élet? Na, az egy dolog, hogy te hülye vagy, a baj az, hogy a kormány sem áll jobban nálad. Betiltják a gender oktatást, mert azt sem tudják mi az. A nők többsége dolgozik Magyarországon, minek foglalkozni velük, és a társadalomban elfoglalt helyzetükkel. Ja, hogy a társadalmi nemet kutatása nem csak a nőkkel, hanem a „buzik” elfogadásával is foglalkozik, akkor nem kell. Adott képviselő szerint balneológiai oktatás sem kell, mert nincs is tengerünk. Ő nyújtotta be a megszüntetésről szóló törvényjavaslatot, anélkül, hogy tudta volna, hogy miről beszél. Androgógus képzés sem kell, bár a fél ország funkcionális analfabéta. Elég az ötven évesnek a napocska, meg felhőcske, mint képzés, mint az óvodában. Én meg egy hülye vagyok, aki neked ír ilyenekről. Ez van.

kolomparlole1114 2018.09.09. 21:44:50

@balcán maxval bircaman: Pedig de, a zsidesz komcsi és az MSZMP utódpártja. Tele van MSZMP-s hulladékkal, mint Orbán, Rogán, Szűrös Matyi, Pozsgay elvtársak, ezek mind ősi kommunisták!

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.10. 05:06:27

@élhetetlen:

Genderológia = áltudomány.

Szerinted miért a homoklobbi döntse el, mi legyen a hivatalos értékrend? Miért ne a többség döntsön?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.10. 05:09:25

@élhetetlen:

Nem lehetnek olyan elveid, melyek szembe mennek a közösségével. Azaz lehetnek, de remetének kell lenned hozzá. Tény: sose volt a térsadalom 99 %-a remete, se most, se akkor.

Azaz alkalmazkodni kell.

Az én szintem kisebb, mint apámé volt. Ezért dolgozom olyan munkát, ahol mindenki leszar, s sokkal szabadabb lehetek az átlagnál.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.10. 05:10:46

@kolomparlole1114:

A Fidesz 1988-ban alakult, az MSZMP 1989-ben szűnt meg.

Szűrös, Pozsgay sose voltak Fidesz-tagok. Orbán, Rogán meg sose MSZMP-tagok.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.10. 12:29:39

@maxval balcán bircaman: genderológia áltudomány??? Miért? Nem léteznek nemek és társadadalom sem? :o

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.10. 12:30:40

@A kiló nem százat jelent.:

Nem léteznek társadalmi nemek. A nem biológiai tényező.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.10. 12:36:04

@maxval balcán bircaman: hát igen ez az a tipikus magyar kiskapukeresős, a múlt utólagos átírásáról szóló attitűd, ami a cikk három főszereplője is elkövet. Légy erős: ha a rendszer része voltál, akkor kommunista voltál. Nem lehet kimagyarázni. Az úttörő és a kisdobos meg gyerek, nem a rendszer része. Ne maszatoljunk. Ez a relativizálás egyszerűen nonszensz.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.10. 12:38:44

@maxval balcán bircaman: a biológiai nem akkor létezik tehát. Ezt most ismerted el. Akkor már csak azt kéne elfogadnod, hogy társadalom is létezik. :D Ha létezik, akkor a különböző nemű személyek társadalmi szerepe vizsgálható. Ahogy vizsgálható az idősek vagy a fogyatékkal élők helyzete is. Pont. Ne misztifikáljuk ezt. Amit nem értesz, ne piszkáld! :)

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.10. 12:40:55

@A kiló nem százat jelent.:

Mindenki kommunista volt, a szó tág értelmében, Pár tízezer marginálist leszámítva.

Hol itt a múlt utólagos átírása? Átéltem a rendszert, tudom mi volt. Ahogy a mostani rendszert is átélem. Most meg mindenki, a szó tág értelmében, liberális, mert - ismét kevés marginálist leszámítva - mindenki a liberális rend szabályai alapján él.

Arról lehet vitázni, hogy mit hogy értekeljünk, de a tények maguk adottak.

Hol itt a relativizálás?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.10. 12:42:00

@A kiló nem százat jelent.:

Amit leírsz, az a szociológia.

A genderológiai egy ideológikus áltudomány.

ArriMedes 2018.09.10. 14:13:53

@maxval balcán bircaman:

gender studies kezdetben a feminizmus, később már minden nem-férfi, nem-heteró érdekcsoport akadémiai fedőneve volt, mostanra sajnos felszívta a nemek szociológiáját is, elterjedt a kifejezés, magában foglalja a normális kutatásokat is---kisgömböc.

ételizésítő 2018.09.10. 18:32:55

@A kiló nem százat jelent.:
Pedig ez így volt.
Nem minden párt Fidesz, ahol csak szorgalmas seggnyalók juthatnak valamire.

@Zabalint:
Orbánnál mindenesetre sokkal liberálisabb volt. Meg ő demokrata volt, Orbánnal ellentétben.

@asdfrew:
Ugyanezt teszi a Fidesz is. Csak az MSZMP-sel legalább nem loptak ennyire pofátlanul.

@kolomparlole1114:
Sőt, az apja függetlenített vállalati párttitkár volt. Mármint Orbáné.

@élhetetlen:
A pride szónak van olyan jelentése is, hogy öntudat, önérzet. A felvonulásnál ez a jelentése játszik, nem a büszkeség. Csak egy csomó hülye nem jut tovább az első szótári jelentésnél, akkor sem, ha van még másik 10.

@maxval balcán bircaman:
"Kádár alatt többet kellett tenni, pl. nem szólhattál nyíltan a rendszer ellen, mert rosszul jártál, ha ezt megtetted"
Most is ez van, te ostoba bolgár buzi.
Ha szólni mersz, ellehetetlenítenek. Lásd Alföldi Róbert példáját. Vagy az összes civil szervezetét.
Ez nem a Kádár-rendszer, ami most van, hanem a Rákosi-rendszer.

"Saját apámra büszke vagyok. MInd a két rendszerben sikerember volt"
Magyarul mindkét rendszerben irtózatos seggnyaló volt, ahogy te is.
És ahogy írod, még lopott is.

"1984-1985 között"
1984-1985 között nem két év van, hanem csak egy másodperc. Gondolom, azt akartad írni, 1984-1985-BEN.

ételizésítő 2018.09.10. 18:35:48

@A kiló nem százat jelent.:
Ami a genderológiát meg a társadalmi nemeket boncoltató tudományt illeti, valóban semmi szükség rá, kb. annyira hasznos, mint mondjuk a kézrátételes gyógyítás.
Aki illeti akar tanulni, tanuljon önköltségen, az országnak ugyanis semmi haszna belőle.
És ne adjanak államilag elismert diplomát belőle, mert kamu, mint az asztrológia, nem tudomány.

élhetetlen 2018.09.10. 18:46:00

@maxval balcán bircaman: Unom már ezt a sok hülyeséget, amit összeírsz. „miért a homoklobbi döntse el, mi legyen a hivatalos értékrend? Miért ne a többség döntsön?„. Unom a homoklobbi szövegedet. Emberek, akik csak élni akarnak. Csak annyit akarnak, pl, hogy, ha egy életre társat találnak, ugyanúgy összeházasodhassak, mint egy férfi és egy nő. Mert mi a házasság? Most a hivatalos értékrend szerint annyi, hogy a férfi és a nő elkötelezi magát hivatalosan is egy szövetségre. Feldőlne a világ, ha ez úgy hangzana, hogy két ember elkötelezi magát? Mit ártana ez neked, vagy a többségnek? Ettől még nem kéne összeházasodnod a szomszéd fiával. Ez nem az a kérdés, amit a többségnek kell eldönteni, mert ebben az esetben, ha a kisebbség is megkapja ugyanazt a jogot, attól nem sérül a többség joga. Ez nem vagy-vagy kérdés. És ne gyere azzal se, hogy a házasság célja a szaporodás, mert ma már két nő házasságában mindketten szülhetnek, akár spermabankból is, és két férfi is lehet természetes apa akár béranyával.
A másik. Áltudomány. A statisztika sem tekinthető tudománynak, de azért a mérési, összehasonlítási, értékelési módszereit lehet tanítani. Itt ugyanez.
A harmadik. „Nem lehetnek olyan elveid, melyek szembe mennek a közösségével.”. Ezt már rakd össze te, nekem nem megy. Az előző rendszerben, a párttagok mentek szembe a többséggel, mert ők voltak kevesebben, mint a nem párttagok? És remeték voltak? Vagy fordítva? (Az már csak poén, hogy Orbán szembement-e az akkori közösség elveivel, és remete volt-e, vagy a közösség akkor is már rendszer ellenes volt, és a párttagok mentek szembe, és voltak remeték? Ez már szinte költői: „Azaz alkalmazkodni kell.”. „Ezért dolgozom olyan munkát, ahol mindenki leszar, s sokkal szabadabb lehetek az átlagnál.„. Vagyis, ha leszarnak, nem kell alkalmazkodnod sem és remetének lenned sem? Most mit mondtál? Költői kérdés, ne válaszolj!

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.10. 18:55:14

@ételizésítő:

Most kiegyensúlyozás van, a 90-es évek totális ballib diktatúrájával szemben.

Alföldinek semmi baja, se az álcivileknek.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.10. 18:57:09

@élhetetlen:

A többség nem akarja a házasság fogalmának változását, miért ne a többség akarata döntsön?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.10. 18:58:01

@élhetetlen:

Alkalmazkodni mindig kell, csak a mértéke nem ugyanaz.

élhetetlen 2018.09.10. 19:18:57

@ételizésítő: "Próbáld meg egy nyugati cégnél pl. azt felvállalni nyíltan, hogy nem támogatod a homokos büszkeséget.”, írta Birca. Erre válaszoltam, ezért a szóhasználat, ezt: „A pride nem arról szól, hogy arra büszkék, hogy homokosok, hanem arról, hogy ez be merik vállalni, mert tudják, hogy attól még a társadalomnak hasznos tagjai. Ezt már évekkel ezelőtt sem értetted.”

élhetetlen 2018.09.10. 19:32:52

@ételizésítő: A genderológiára kb annyira nincs szükség, mint a statisztikákra, de azért azokra is szükség van valamilyen szinten. Gyakorlatilag statisztikai adok gyűjtését, elemzési módszereit tanítja azzal kapcsolatbam, hogy milyen rétegeknek milyen lehetőségei vannak a társadalomban, hol vannak komoly bajok, hol kellene javítani. Ez miért felesleges, és hol hasonlít a kézrátételes gyógyításra, vagy az asztrológiára? Persze, visszatérve a parlamentben törvényt benyújtó emberekre, (bocs ez a két kedvencem). Adott képviselő szerint balneológiai oktatás sem kell, mert nincs is tengerünk. Ő nyújtotta be a megszüntetésről szóló törvényjavaslatot, anélkül, hogy tudta volna, hogy miről beszél. Androgógus képzés sem kell, bár a fél ország funkcionális analfabéta. Elég az ötven évesnek a napocska, meg felhőcske, mint képzés, mint az óvodában.

élhetetlen 2018.09.10. 19:44:04

@maxval balcán bircaman: Na, most már szűnj meg! Leírtam, érthetően. Mert, ha ebben a kérdésben a többség dönt, attól semmivel sem lesz jobb a többségnek, viszont egy kisebbségnek rosszabb. Leírtam, ez nem vagy-vagy kérdés. Nem arról van szó, hogy, ha megváltoztatják a házasság fogalmát, akkor a többségnek megváltozik az élet, károsodik. legfeljebb a kisebbségnek is jó lesz. Mit nem értesz még?
A másik. „Alkalmazkodni mindig kell, csak a mértéke nem ugyanaz.„. Látom, alaposan kielemezted a saját mondataidat, én hülye, meg még mindig foglalkozom veled. Befejeztem.

ételizésítő 2018.09.10. 20:12:04

@maxval balcán bircaman:
Milyen ballib diktatúra, de idióta pöcs?
A 10 évből 4 évig volt baloldali kormány.

Zabalint 2018.09.10. 20:51:33

@maxval balcán bircaman:
Valóban nem néztem utána, hogy párttagok voltak-e, de a 80-as években még keményen komcsi cikkeket írtak az akkori pártsajtóban. Mondjuk most is végülis, csak jobboldalinak hazudják magukat.

Zabalint 2018.09.10. 20:57:12

@maxval balcán bircaman:
Horn Gyula nagyjából a kommunista->reformkommunista->szocdem utat járta be, mint sokan mások a pártjában, de liberális sosem volt. Az, hogy a koalíciós partnerük liberálisnak vallotta magát, illetve volt egy-két liberális is az MSZP-ben, nem jelenti, hogy ő is az lett volna. Kb. a mai MSZP nézeteihez állt közel, amelyből rég kilépett az összes liberális, és más pártokat alapítottak.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.11. 05:23:29

@élhetetlen:

Az, hogy egy társadalomban mi legyen a házasság fogalma: az ami kialakult évezredek óta vagy az amit egy törpe és perverz kisebbség kitalált pár éve nagyon nem mindegy.

S igenis nem mindegy mit választunk. Vagy a többségnek kedvezünk vagy a kisebbségnek. A normális társadalom az előbbit választja.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.11. 05:24:31

@ételizésítő:

Totális ballib véleménykontroll volt, a médiák 95+ %-a az övék volt, s mindenki le volt nácizva, aki nem azt mondta, amit a hivatalos megmondóemberek.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.11. 05:26:01

@Zabalint:

Melyik cikkre gondolsz?

Nyilván aki újságíró volt Kádár alatt, annak időnként teljesítenie kellett a vörös farkat, ez tény.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.11. 05:28:15

@Zabalint:

Az MSZP mely kezdetben szocdem akart lenni, mindigis a szocdem jobbszélén állt, s ez már akkor liberális volt, aztán a Charta-összefogdpsás után ez csak erősödött.

Az MDF-kormányt is mindig jobbról támadták, sose balról.

A mai MSZP is egy kis liberális párt.

kvadrillio 2018.09.11. 07:13:46

IDEJE LENNE MÁR, HA ORBÁNKA A FÉL ORSZÁG LÉTMINIMUMON ÉLŐINEK IS KIOSZTANA 1,5 MILLIÓ VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁST !!! ÉN IS... ÉN IS.... ÉN IS...AKAROK EBBŐL KAPNI TŐŐŐLLLLLEHHH !!! ÉS A AGGYUK MÁÁ ECCER ÖSSZE, MENNYI ILYEN "TÁMOGATÁST """ IS OSZTOTT KI ORBÁNKA, ÉS KIKNEK IS ???!!!
ÉS HÁNY EMBERKE FOG AZ IDEI TÉLEN IS MEGFAGYNI A SAJÁT LAKÁSÁBAN, MERT NINCS PÉNZE TÜZELŐRE ???
Októbertől megint ingyenpénzt ad a kormány az elektromos autókhoz
szerző:
MTI / hvg.hu
10

Az augusztus végén lezáruló pályázat keretösszegét pedig megemelték.

Augusztus végével átmenetileg lezárul, de októberben egyszerűsített feltételekkel újranyílik az elektromos autók vásárlásának támogatását célzó pályázat – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Mint írták, az "Elektromos gépkocsi beszerzésének támogatása (GZR-D-Ö-2016)" pályázati programban pedig jogi és magánszemélyek részesülhettek legfeljebb 1,5 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatásban, tisztán elektromos meghajtású személygépkocsik és/vagy legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsik vásárlása esetén.

A jelenleg hatályos pályázati kiírást 2018. augusztus 31-én lezárják, de a lebonyolításért felelős e-Mobi Nonprofit Kft. minden időben beérkező kérelmet feldolgoz, az ebben a körben elérhető 2 milliárd forintos keretösszeget pedig további 300 millió forinttal emelte meg Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, így jóval több pályázó részesülhet támogatásban.

A minisztérium közlése szerint a gépjárművásárlásokat támogató pályázat 2016-os meghirdetése óta több mint ezer zöld autó beszerzését segítette elő.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.11. 07:43:50

@maxval balcán bircaman: Bencsik András a Népszabadságban a pártélet rovat szerkesztője volt — ahogy írják. Arról álmodozni utólag, hogy valamilyen úton-módon lemossuk róla a vörös festéket, ami fedte a feje búbjától a lábujjhegyéig is, szerintem nevetséges. El kéne ismerni, hogy az volt, pont, változhat a véleménye, a stílusa viszont nem: mindig is helyezkedett. Volt ő régi KDNP-s is, aztán jött a Fidesz. Elsősorban nyalni tud. Propagandista. Nem is a legrosszabb fajta, mert még én is vásároltam egy időben a lapját, ugyanis akkor az volt az új és friss.
Ma természetesen A kiló nem százat jelent-et kell olvasni! :)

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.11. 08:07:29

@A kiló nem százat jelent.:

Mindenki aki Kádár alatt újságíró volt, kiszolgálta a rendszer. Akkor minden média egy kézben volt, Kádáréban.

Ezt szerintem senki se tagadja. Amit Bencsik tagad az az, hogy kommunista lett volna.

élhetetlen 2018.09.11. 19:09:14

@maxval balcán bircaman: Hát ilyen nincs! „a házasság fogalma: az ami kialakult évezredek óta”. Még most is van, ahol matriarchátus van, vagy többnejűség is. Ja, az bele kell, hogy férjen, mert van. Hogy van pofád számítógépről kommentelni, mikor ezer éve még csak a botra véshettél rovásokat. Ezen a téren lehet fejlődni, de társadalmi szinten nem? És tessék tudomásul venni, hogy a homoszexualitás az nem perverzió, hanem két felnőtt ember egyenrangú kapcsolata. A perverzió az, ami mellett időnként kiállsz, hogy akkor engedélyezzék a pedofíliát is, miközben az nem két felnőtt szabad akaratú kapcsolata.
Már azt is leírtam, hogy ez nem vagy-vagy kérdés. Ha összeházasodhat két egynemű ember, az téged nem kötelez semmire. „S igenis nem mindegy mit választunk.” Miért nem? Te milyen jogaidban sérülsz, ha összeházasodhat két egynemű ember? Besárgulsz, vagy májrákot kapsz? Egy dologtól ne tarts, hülyébb már nem leszel.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.11. 19:24:35

@élhetetlen:

S mi ok lenne a kiskorúaktól elvenni a jogot a szexre? Ha már minden szabad, miért ne lenne ez is az? A pedofil házasság mellett ugyanaozk az érvek vannak, mint a homokos házasság mellett.

Nem szeretnék a rossz felé fejlődni.

Én nem szeretnék olyan társadalomban élni, ahol homokosok és pedók perverz értéktendje kötelező erővel bír. Ennyi az egész. Azaz azt akarom, a házasság meghatározása NE változzon törpe kisebbségek igényei miatt. Ők alkalmazkodnak hozzánk, s ne mi hozzájuk.

kolomparlole1114 2018.09.11. 19:25:13

@maxval balcán bircaman: Akkor Kádár se volt az, ha azt mondja hogy nem, ugye? Elég egy "neménvótam"...

kolomparlole1114 2018.09.11. 19:25:44

@maxval balcán bircaman:

"S mi ok lenne a kiskorúaktól elvenni a jogot a szexre?"

A pedopapjaid is ezt szokták mondani.

kolomparlole1114 2018.09.11. 19:30:11

@maxval balcán bircaman:

"Szűrös, Pozsgay sose voltak Fidesz-tagok."

Tudjuk, Habonyárpika se visel semmilyen tisztséget a fideSSben... Meg Pénztáros Lőrinc se strómanja a Cigánynak... Csak úgy ott vannak épp mindenhol, de csak véletlenül, nézőként... Ezt lehet hogy az ilyen agyhalott fidesznyikek beszopják, de a magyar nép nem. Pozsgay + Szűrös MSZMP elvtársak a zsideszhez betársult őskomcsik, követték a Vezért, Orbán KISZ titkárt.

" Orbán, Rogán meg sose MSZMP-tagok."

Mert megszűnt a rendszer mielőtt lehettek volna, és csak a KISZ titkárságig jutottak el. Pokorni III/III besúgófater látod eljutott a besúgó főtiszti pozícióig is.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.12. 05:22:54

@kolomparlole1114:

Azt mondod, Pozsgay rossz ember, Horn meg jó ember? Az egyik rossz komcsi, a másik jó komcsi?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.12. 05:24:03

@kolomparlole1114:

"Mert megszűnt a rendszer mielőtt lehettek volna, és csak a KISZ titkárságig jutottak el."

Tehát Orbán úgy akart KISZ-karriert építeni, hogy direkt egy KISZ-szel szembenálló ifjúsági szervezetet alakított?

kolomparlole1114 2018.09.12. 19:01:12

@maxval balcán bircaman: Azt mondom hogy komcsi. Ha nektek Gyurcsány komcsi, akkor Orbán is az, együtt voltak KISZ titkárok. Ha kommunistáztok, akkor közöljük veletek hogy ti mint kommunisták ne nagyon erőltessétek a témát.

kolomparlole1114 2018.09.12. 19:03:19

@maxval balcán bircaman: Látod, tud ez a vén kommunista összevissza hazudozni minden értelmetlenséget, amit ti fidesznyikek beszoptok. Orbán = KISZ titkár. Rogán = KISZ titkár. Ez tény. A ki mit alapított sokkal később meg nem érdekes, mert nem változtatja meg ezt a tényt.

kolomparlole1114 2018.09.12. 19:04:14

@maxval balcán bircaman: Megtiltották a pártban az ész használatát? Nektek csak (be)szopófantomnak kell lennetek?

kolomparlole1114 2018.09.12. 19:05:15

@maxval balcán bircaman: Például az a sok pedopap akik állandóan lebuknak, de mindig fedezi őket a többi pedopap. Most pl. Ferenc pápáról is kiderült hogy ilyeneket fedez(ett).

balcán maxval bircaman · http://bircahang.org 2018.09.12. 20:30:55

@kolomparlole1114:

Azt mondod, ugyanaz a KISZ-vezető és az iskolai titkár?

balcán maxval bircaman · http://bircahang.org 2018.09.12. 20:31:50

@kolomparlole1114:

A KISZ-titkárság ragályos, lemoshatatlan betegség?

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.13. 15:09:10

@maxval balcán bircaman: a kiskorúak nem cselekvőképesek a legtöbb jogrend szerint, nem lenne célszerű ilyen jogokkal felruházni és kiszolgáltatni őket a felnőtteknek — ne hozz rossz párhuzamot, ha nem akarsz egy másik férfival élni, ne élj, te dolgod: más attól még saját elhatározásából teheti, ez ilyen egyszerű

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.09.13. 15:19:01

@maxval balcán bircaman: egy az ember természetes pszichológiai és pszichoszexuális fejlődését figyelembevevő szakmai döntés kérdése. Nem légből kapott, de nem is centivel kimérhető szabály. Nyilván van, aki 9 évesen tudatosabb, mint más 39 évesen. Nem akarlak megbántani, de ez pl. egy olyan téma, amiben szerintem éretlenül érvelsz. Úgymond gyerekesen kissé. De a jog meghúzta a vonalat 18-nál. Neked csak fel kell nőnöd hozzá. A képességed megvan, csak nem használod.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.23. 15:46:37

bides kommunisták pedig vannak...
hiába az erőlködés...majd a sírjukra hugyozunk.

HussarX 2018.12.12. 16:56:45

Fájdalmasan vicces a poszt, hahotázva olvastam.

A kommentekből azt szűröm le, hogy sokan nem tudnak magunkon nevetni. A világon mindenhol ugyanazok az alapvető problémák, utáljuk a nyalnok rendszerszolgákat, de valahol be kell ismernünk, nem lehet egy szervezeti egységet nélkülük működtetni, legyen az egy vállalat egy falu vagy egy ország. A különböző nyalnok-bázisú rendszerekhez való viszonyunk gyakran esetlegesen motivált, az éppen időszerű helyzetünk/érdekünk alapján válunk többé-kevésbé alkalmazkodóvá (megalkuvóvá) vagy éppen ellenérdekeink miatt rendszerkritikussá.

Külön "hab a tortán", amikor saját érdekeinket sem ismerjük fel és olyan ellen harcolunk nagy vehemenciával, aminek inkább haszonélvezői vagyunk, illetve olyanokat támogatunk lelkesen, akik valójában rendre (akár évtizedek óta) megvezetnek bennünket :)

Jó ha humorral megspékelve hívja fel erre a figyelmet a blogger, ehhez gratulálok. A vélt vagy valós személyes sérelmeket elszenvedők parttalan vitája sok poszt alatt lehangolóan alacsony szintű, vádaskodó és alpári, de itt néhányan még észérvekkel is megtámogatják véleményüket, ami felüdítő, habár itt is van néhány gyűlölködésen kívül másra nem támaszkodó hsz, ami moderálásért kiált.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.12.12. 17:23:39

@HussarX: Köszönöm! Na igen a nyalnokok! Remélem egy nap szobrot emelnek nekik is valahol. Most már megérdemelnék. Rájöttem méltatlanul alábecsüljük a szerepüket. :) De legalább majd egy posztot ők is megérdemelnének. :D
— Mindekinek, akinek van egy ideje rá, kérem töltse ki a kis közvéleménykutatásunkat: docs.google.com/forms/d/1voPvlb6sYFovBHxXyjsHWrIlS_deLojXZEAEVG2nlM8
Köszönöm!