A kiló nem százat jelent.

Rákospalota választ: Fidesz-DK nagykoalíció után a vízözön — igen, jól olvastad

2018. szeptember 27.

Fél-egy évvel a rendes választás előtt időközi polgármesterválasztással bohóckodni szerintem nem csak az adóforintok felesleges pazarlása, de durva visszaélés a választópolgárok idejével és türelmével — de ilyen a törvény. Fél-egy évig ezért garantált lesz a permanens választási kampány, ami egyáltalán nem a kerületi polgárok érdeke. A kerületi DK és Fidesz most aztán még inkább egymás lejáratásával és sárdobálással lesz elfoglalva a kerület fejlesztése helyett — a vasárnapi időköziig és utána jövő őszig (vagy esetleg kicsit rövidebb ideig, még meglátjuk, milyen lábbal kel fel Orbán Viktor). Ami viszont ennél a teljesen indokolatlan időközinél érdekesebb az az, hogy a kerületet 2014-től 2017-ig sci-fi-be illő módon a DK-s polgármester a Fidesszel együtt kormányozta...

A politika Palotán nem fekete és fehér (amúgy máshol sem), hanem a szürke ötven árnyalata. Bár Gyurcsány Ferenc és a balliberális médiaértelmiség úgy csinálnak, mintha a magyar politika egyedül Orbán Viktor miniszterelnöki székéről szólna — és Orbán Viktorral akárcsak egyetérteni valamiben nemhogy szégyen lenne, de egyenesen halálos bűn — a valóság az, hogy pont a DK (illetve elődje az MSZP) és a Fidesz a helyi politikában (is) szemmel láthatóan egész jól együtt tudtak működni, ha úgy alakult. A cinikus választó joggal gondolhatja, hogy kéz kezet mos — ez biztos valóban része a Mikszáth óta urambátyám magyar politikai alkuknak, akár a korábbi elég jól dokumentált 70:30-as osztozkodás a szocik és a Fidesz között.

Rákospalota annyiban nagyon-nagyon tanulságos, hogy Orbán és Gyurcsány, a két kibékíthetetlen ellenfél, egymás antitézisei éppen az idei harsány orbánozó hisztériakampányt megelőzően működtek a kerületben szorosan együtt. Ami egyébként egy normális országban normális lenne. A polgárok ugyanis működő közintézményeket és nem politikai pankrációt szeretnének elsősorban látni. Ilyenformán viszont nem csak szemforgató néphülyítés a visszaléptetési és koordinációs tömeghisztéria, de ugyanígy értelmetlen túlzás a Fidesz minden ellenzékit sorosista masszaként ábrázoló plakátcunamija. Ezek a kampánytechnikák csak egy végletesen megosztott közegben működnek. 

Képmutató hazugság a DK alapvetése, hogy "Orbánnal nincs alku" — annál jóval több is volt Palotán. A választók átverése  kivonulásuk a parlamentből — ami meg se történt. Ahogy pár röpke év alatt elamortizálódott a balliberális oldal "demokratikus alapértéke", hogy a Jobbik-kal még egy vitán se szabad részt venni együtt: idén februárban a túlhype-olt kisvárosban, Hódmezővásárhelyen már egy tálból cseresznyézték ki a szintén tökéletesen felesleges polgármesterválasztáson a jobbikos Márki-Zay Pétert az MSZP-vel. S etették aztán meg a magyar népet, hogy mindenkit meg kell kövezni, aki ebben a szemfényvesztésben nem hajlandó részt venni — és önállóságával közvetve gyöngíti a balliberálisok amúgy is rohamosan romló esélyeit. Közvetve tehát valóban kedvezve a Fidesznek, de elsősorban új alternatívák előretörésének, amire a magyar politikai sivatagban nagyobb szükség volna most, mint az ivóvízre. 

Ahogy az Index írja: "Budapest XV. kerületében választanak polgármestert vasárnap, mivel az eddigi kerületvezető, a DK-s Hajdu László parlamenti képviselő lett. A helyben népszerű Hajdu gyorsan kijelölte utódját, Németh Angéla alpolgármestert, aki mögé beállt a DK és az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik pedig megtette azt a szívességet, hogy nem indít ellenjelöltet. A Fidesz-KDNP, amely volt polgármesterével, László Tamással próbálkozik, számára nehéz terepen küzd, de így sem lefutott a meccs." 

Rákospalota választ. De minek?

Választhat tehát a DK persze bátor módon ismét "civil" álruhába bújt jelöltje és a Fidesz korábbi polgármestere között. (Ez a civilkedés Józsefvárosban és máshol se jött be, de erőlködnek tovább.) Azok közül, akik korábban már vezették, olykor együtt is a főleg panelekből és lakótelepekből álló kerületet. Az önállóságuk miatt sokat kárhoztatott zöldek és a választáson legutóbb 10%-ot elérő nemzeti radikálisok most is, ahogy április óta valójában minden hasonló, és amúgy a balliberálisok által sorra elbukott józsefvárosi és belvárosi választás óta is előzékenyen átengedik a terepet balliberális politikai ellenfeleiknek. De ez racionális mérlegelés alapján nem a DK jelöltjének kedvez, akármennyire is agresszíven igyekeznek kiszorítani vetélytársaikat. Ugyanis az LMP és a Jobbik, bármennyire is kispártok, game changer-ek lettek a helyi és az országos politikában is. Lehet, tehát bőven haszna a kispártoknak, és egyáltalán nem mindegy egy parlament vagy testület összetétele. A választások nem csak Orbánról szólnak.

Ezért áll valójában a bál. A Fidesz és a balliberális tömb párharca, ha más szereplő nem létezne, eldönthető lenne — a választási törvény is ennek kedvez. (Vitán felül most többnyire a Fidesznek, mint messze legnépszerűbb pártnak.) Azonban, ha egyik fél sem kap többséget a testületekben, ahogy az Rákospalotán történt, akkor olyan politikai helyzet alakul ki, ami esélyt ad kilépni a szokásos kerékvágásból, ami a legtöbb helyen lássuk be nem vezetett sok jóra: csak a régi politikai garnitúra színfalak mögötti "mutyijaihoz" és az azt leplező végtelenül buta és demagóg sárdobáláshoz, végtelenül polarizált politikai ingyencirkuszhoz. (Bocsánat nem ingyen-, hanem drágán és közpénzből finanszírozott cirkuszhoz. Sokba van ez nekünk.)

2014-ben a korábbi fideszes polgármestert, DK-sra cserélte a kerület, a testületbe 10 fideszes, 8 DK-s összefogásos és 1-1 LMP-s és Jobbikos képviselőt választottak meg. Semelyik félnek nem volt többsége. A szükségszerűen felálló Fidesz-DK koalíciónak ugyan így megvolt  (nemhogy a kétharmada, de) a 90%-a, hogy vezesse a kerületet, de a politika mindig jóval színesebb: mivel egy húszfős testületben az egyes képviselők zsarolási potenciálja is meglehetősen nagy, megindult az erjedés és a keveredés az egyes tömbökön belül is. A koalíció  2017-ben felrobbant, majd beállt egy új többlábon álló egyensúly. A Fidesz három, a DK-MSZP-frakció egy dezertőrt veszített, akik önálló érdekérvényesítésbe kezdtek. Elsőre kaotikusnak tűnhet, de az alkalmi szövetségek és pillanatnyi alkuk lehetőséget biztosítottak a mindenkori központi akarattól független kezdeményezések megvalósítására is.

Még az LMP egy szem képviselője is sikerekről tudott beszámolni Rákospalotán: vállalkozás-fejlesztési program készült (ami régi adóssága volt az önkormányzatnak) bevezetik a Palota-kártyát, családaalapítást támogató lakáspályázatot, állatvédelmi járőr szolgálatot hoztak létre, komposztálási programot indítottak a SZIKE egyesülettel közösen. Kifejezetten termékeny tud lenni tehát, ha sokszínű a közélet... Épp ezért normálisnak kéne tekinteni, hogy az LMP kompromisszumot kötött négy új alkotmánybíró megválasztásánál — tehette volna mindegyik ellenzéki párt. Nem érheti pusztán azért vád a Jobbikot sem, mert az megszavazza a kormány alkotmánymódosítását. Hiszen a DK még koalíciót is kötött a Fidesszel. Ilyenformán az erőviszonyok szempontjából jóval kiegyensúlyozottabb budapesti közéletben könnyen előfordulhat a jövőben, hogy a fideszes többséget kompromisszumokba kényszerítő koalíciókban látjuk majd működni, és nem nagyon lesz joga megbotránkozni senkinek semmilyen kombináción, ahogy voltak 2006-ban is Fidesz-Jobbik koalíciók, ugyanígy nem ördögtől valók más koalíciók sem. A konszenzus-kényszer bármely magyar pártra ráférne.

xv_baloldal.pngNémeth Angéla (DK) polgármesterségért ringbe szálló jelenlegi megbízott polgármester úgy döntött nem hívja össze a szeptemberi kötelező képviselőtestületi. Míg a kerület ügyei állnak, Szilvágyi László a testület LMP-s képviselője erre így reagált

"Nyolc év képviselőség alatt azt már megtanultam, hogy a politikában sosem az a helyzet, mint aminek a helyzet látszik, de akkor vajon mi a valós helyzet?

 A "baloldali" társulat vérben forgó szemekkel fröcsög az interneten, miszerint mindenki fideszes áruló, mindenki galád és csúnya ember, aki nem hisz a "megújult" friss és üde baloldalban és nem fogadja el, hogy  Németh Angéla a nyerő jelölt!.......rendben de akkor miért nem tartja meg a testületi ülést?

20 év gyakorlata van képviselőként, Ő az egyetlen megváltó a kerületben.....rendben, de akkor miért nem tartja meg a testületi ülést?

Ő a második László Tamás után, aki alpolgármesteri jogköröket von el egy másik alpolgármestertől lakáskérdésekkel kapcsolatban, és a fóti buszon azt beszélik, már talán vissza is élhetett az elvont jogokkal.....rendben, de akkor miért nincs vér a pucájában megtartani a testületi ülést?"

Megáll az idő: XV. kerület Rákospalota-Pestújhely-Újpalota. A DK-s megbízott polgármester és a DK-s országgyűlési képviselő között feltűnik maga Lamperth Mónika, mint jegyző. A kerületnek volt már SZDSZ-es, Fideszes és MSZP-s és DK-s vezetése is. 2014 óta patthelyzet uralkodik a Fidesz és a DK és szövetségesei között. A kép forrása: bpxv.hu

Csak polgármestert választanak tehát most vasárnap, a testület marad a régi. Lényeges változás nem történik. Ha a Fidesz nyer, a korábbi fideszes alpolgármestertől elvont önkormányzati bérlakások döntéselőkészítési jogkörei a DK-s polgármestertől visszakerülnek a Fideszhez, ami a DK számára eggyel kevesebb lehetőséget jelent a korrupcióra. (A Fidesznek meg eggyel többet.) Alig van önkormányzat, ahol ne lenne ilyen jellegű visszaélés. (Meglepődnénk, ha Rákospalotán ilyen nem lenne.) Az ingatlanvagyon az önkormányzatok utolsó megmaradt családi ezüstje — azon túl maguk az önkormányzatok lassan jószerivel csak a közterületek gondnokai. Magyarországon óvatlan módon úgy szabályozták az önkormányzati vagyon kezelését, hogy a polgármesterek túlságosan nagy mozgástetet kaptak, és sok esetben még a képviselőtestületek sem bírnak felettük kontrollal. Ez olyasmi, amiben csökkenteni kéne az önkormányzati és a polgármesteri jogkört, ahogy nem feltétlenül szerencsés módon a kórházak és az iskolák esetén történt. 

A sajnálatos módon jórészt felélt, rendszerváltáskor "szétajándékozott" önkormányzati bérlakásállomány maradványait az önkormányzatok nem átláthatóan és nem szociális célokra hasznosítják, hanem sokszor a polgármesterek ezen keresztül segítenek rokonaikon és barátaikon, ami finoman szólva is nem közérdek. Maga a lakhatás és annak az egyenlőtlenségeket kompenzáló, mobilitást elősegítő szabályozása viszont országos feladat lenne, aminek csak egy eleme az épp a zöldek programjában szereplő állami bérlakásprogram.

A most képviselőség miatt távozó polgármestert, Hajdu Lászlót, még 2017-ben próbálták fegyelmivel ellehetetleníteni, mert nem támogatta a túlárazottnak vélt ám szükséges óvodafelújításokat. Szegény óvodások (na és Hajdu) az utolsó pillanatban végül megmenekültek a politikusok homokozólapátért folytatott birkózásában. Hát ilyen súlyú ügyek körül forog manapság a helyi közélet, de legalább fordulatokban gazdag: akkor a még MSZP-s Móricz Eszter, a Jobbik és a Fidesz szövetkeztek. Nem hiszem, hogy a vélelmezett túlárazás  többet ért volna, mint kitolni a kerületben lakó kisgyerekes családokkal. Móriczot a Nokiás dobozos Hagyó Miklóssal is kapcsolatba hozták, de szokott derék módon gyurcsányozni is, persze az ügy miatt végül az MSZP-ből távoznia kellett. A jobbikos képviselő pedig otthagyta a Jobbikot, de jóban van az MSZP-vel — az alapszervezettel pedig úgy hírlik inkább a Toroczkai-féle zsákutca irányába tart.

Ami Rákospalota tanulságait illeti az új szereplőkkel formálódó együttműködések inkább hasznára volnának városaink fejlődésének, mint az MSZP-DK-Fidesz előbb ismertetett gyúelegye. Inkább tévútnak látszik most a nem éppen szeplőtelenül fogant Jobbik-MSZP paktum is Márki-Zay-jal. Az ilyen együttműködések akkor tiszteségesek, ha átlátható módon és nem sunnyogva születnek, és nem pusztán a hatalom akarásáról, hanem építőjellegű célok megvalósításáról szólnak.

Egyrészt mindegy is, hogy Németh Angéla (DK) ambíció lépnek vasárnap újabb szintre vagy a kerület élére visszavágyódó László Tamás (Fidesz) érezheti magát nyeregben fél-egy évig és küzdhet ugyanazzal a nagyon vegyes testülettel...

Másrészt mindegy is, hogy pontosan mit képvisel most a Jobbik és mit az LMP, és kikből állnak ezek a pártok, a választókról van most szó. Rákospalotán van 15-20%, aki valami mást akar, mint amit a balliberálisok dominálta 1990-2000-es években vagy az annak lezárásaként kapott Orbán-éra nyolc évében látott. Nagy valószínűséggel a most vasárnap nem az ő napjuk, és hogy épp ezért el se mennek szavazni...

A jövőt meg majd meglátjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr3514266437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.28. 17:05:24

Szerintem nyerjen a ballib. Ez aztán arra fogja ugyanis vezetni a ballibeket, hogy elhiggyék, mindjárt bukik Zorbán. S ez sok vidám pillanatot fog hozni a kisembereknek.

exterminador 2018.09.28. 17:40:15

@maxval balcán bircaman: Birca, az veled a legnagyobb baj, hogy nincs ellened nemzetközi körözés.

dare 2018.09.28. 19:37:16

Kicsit off leszek, de visszakanyarodok majd.
Mai hír:dex.hu/x.php?id=inxcl&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2018%2F09%2F28%2Fjobbik_hangfelvetel_figyelo%2F

A Jobbik küzd a Mi Hazánk mozgalom ellen.
Az Mszp küzd az összes feltörekvő baloldali (és egyéb) kispárt ellen.
A Fidesz mindenki ellen.
A Dk szintén mindenki ellen, bár ők azt is mondják, hogy az ellenségem ellensége a barátom, csak a gyakorlati megvalósítást nem tudják összhangba hozni vele.
Az Lmp pedig már 8.-ik éve mutatja be azt, miért is nem tud pártként működni, tehát saját maguk ellen is küzdenek.
A kisebb pártokat most hagyjuk is, csak arra akarok kilyukadni, hogy ebben a csatazajban vajon képesek meghallani ezek a pártok a választók hangját?

Felőlem a Fidesz együttműködhet a Dk-val, vagy bármelyik más párttal, sőt, az összes többi párt együttműködhet a másikkal, ha azt a választók érdekében teszik.
De a jelenlegi helyzet abból áll, hogy mindenki küzd mindenki ellen.
Miért?
Mert a párt érdeke sokkal fontosabb, mint a választók érdeke.

Hogyan lehetne azt elérni, hogy a választók érdeke legyen a fontos?
Meg kell szüntetni a pártokat!!!
Úgy lehetne csak bekerülni, mint ahogy a brit parlamentbe kerülnek be a képviselők.
Csak egyéni mandátum lenne.
Viszont annyit változtatnék rajta, hogy a bejutás után nem pártokba,vagy régiós elosztásokba, hanem egy egységbe lennének mindannyian.
Az EP-be olyan pártokba ülhetnének be, amelyik pártok a legközelebb lennének az ő ideológiájukhoz, ez a mi parlamentünkben egyáltalán nem befolyásolná az ő munkájukat, mivel itt egy egység lenne.
Nincs klikkesedés, egyetlenegy egység van csak.
Lehet vitatkozni gazdasági, társadalmi, vallási, oktatási, egészségügyi...stb kérdésekről, de ezt mint lokálpatrióták tegyék, és ne mint pártkatonák.
Nincs szükség pártokra!!!!
Egyre többen veszik ezt észre, nem tudnak pártban hatékonyan tenni egy közösségért, ezért inkább abbahagyják a politikát, mert a pártok megkötik a kezüket, vagy egyéni képviselőként küszködnek még egy ideig, de az meg ebben a rendszerben sz.rt se ér.
Lokálpatrióták és nem pártkatonák kellenek.
Erre a legjobb példa Márki-Zay és Lázár küzdelme:
zoom.hu/hir/2018/09/28/marki-zay-peter-leleplezte-lazar-janos-ordogien-ravasz-tervet/

Ki lehet annyira beteg, akit jobban érdekel a párt érdeke, mint azé a közösségé, amelyben él.
A pártok elavultak, nem tudják a ma kérdéseire megadni a választ.
Csak a Fidesz milyen érdekes utat járt be az elmúlt 8 évben.
És még milyen utakat fog?
Liberálisból lett keresztény-konzervatív, volt baloldali, most populista, és lassan araszolunk a nemzetszocialista felé.
Totál felesleges pártokban gondolkodni.
Elavult rendszer.
Lokálpatrióták kellenek és nem pártok.
Legalább több értelme lenne a vitáknak is, mert a jelenlegi színvonal lassan a béka feneke alatt van.

Kipróbáltuk a többpártrendszert, nem működik, túlságosan korlátozzák egymást a pártok.
Kipróbáltuk a baloldali és a jobboldali egypártrendszert is, szintén vannak erős korlátai, amiket nem tud meghaladni egyik oldal se.
Akkor mit kellene tennünk, hogy emberek tömegei menjenek el szavazni végre?
hvg.hu/itthon/20180923_Eltemettek_a_koztarsasagot_a_Parlamentnel_foto
Én betenném ebbe a koporsóba a harmadik köztársaság mellé a pártokat is.
Akkor valóban lenne értelme, de amíg ők kimaradnak belőle, addig helybentopi van, a kérdések meg egyre csak sokasodnak.

szepipiktor 2018.09.28. 19:43:28

Hát téged rohadtul zavar a demokrácia.
Szerinted nem jó a törvény és szerinted ez az egész felesleges,
OK, de javaslatot azért nem írsz.
Így könnyű!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.28. 20:01:54

pofon egyszerű @szepipiktor: az USA elnök lemondásakor, halálakor az alelnök követi, nem írnak ki másik választást. Persze tudom, hogy az USA elnöke nem olyan fontos ember, mint egy magyar település döbrögije. Az utóbbi pótolhatatlan. Jelenleg a DK-s alpolgármester látja el a polgármesteri feladatokat. Ugyanez mehetne a választásokig már. Ez pénzpocséklás és nem demokrácia. (Van persze ennél furcsább helyettesítési szabály, a szenátorok mandátumának idő előtti megszűnésekor az adott állam kormányzója nevezi ki az utódot. Ezt nem tartom valóban demokratikusnak. Korábban a szenátorokat nem választották, innen az intézmény.)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.28. 20:04:06

@dare: Rákospalitán jól működik a többpárti demorácia. Csak kisebb trükközésekre van mód, de jóval több szempontot vesznek számításba, ahogy az LMP-s képviselővel készült gyors interjúból kiderült. Lásd a cikkben.

dare 2018.09.28. 20:13:08

@A kiló nem százat jelent.: A kivétel nem erősíti a szabályt.
Ezért hoztam fel példaként Márki-Zay és Lázár küzdelmét.
De Budapesten is sokkal több azon kerületek száma, ahol nem működik.

CyberPunK 2018.09.28. 22:07:59

Nem csak Rákospalota választ, hanem a XV. kerület. Ahogy a III. se csak Óbuda és a IV. se csak Újpest.
A többpárti demokrácia nem működik, ugyanolyan tehetetlen töketlen banda van itt is mint máshol. Lásd a Zsókavárban sok-sok éve CBA reklámként hasznosított önkormányzati tulajdont. Iskolapélda a pocsékolásra. A lakosoknak még az is jobban megérné, ha ledózerolnák és parkoló lenne a helyén.
De beszélhetnénk a retek közteresekről is, akik kijöttek büntetni a Fő térre sörökért napközben, majd az önkormányzati buli után sehol se voltak, amíg a T. nép ordibált vagy éjfélig a környéken.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.29. 07:36:19

@CyberPunK: jaj de nagyon okos vagy. És szerinted, hogy nézne ki a cím három hosszú településnévvel? Röviden Rákospalotának szoktuk hívni. Vagy Palotának. De bent van a cikkben, mint a három név.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.29. 07:37:51

@dare: MZP azért katasztrofális, mert a Fidesz lejáratásával van elfoglalva a város vezetése helyett. Ezért nem működik a demokrácia. Ezért ne tessék monomániás őrülteket megválasztani. Bírd ki Hódmezővásárhely! :)

CyberPunK 2018.09.29. 09:56:53

@A kiló nem százat jelent.: Hmm, esetleg ha a nevét írnád oda? Tudod, XV. kerület. De látom sikerült a lényegre reagálnod. Te is a mélyen letisztelt önkormányzatba dolgozol, igaz?

CyberPunK 2018.09.29. 14:02:36

@A kiló nem százat jelent.: Nem, nem ez a neve. Mit nem vagy képes felfogni azon, hogy ha ezt írod, akkor azzal lényegében azt írod, hogy a kerület rákospalotai része dönti el a választást? Még az általad idézett cikk is XV kerületként hivatkozik rá és nem Rákospalotaként. Pláne nem Palotaként, így nagy kezdőbetűvel, ami egy szlovák település.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.29. 14:31:52

@CyberPunK: nem érzed magad szánalmasnak? ennek semmi köze a tartalomhoz. Így hívják a városrészt. És legalább 10 cikkre hivatkozom. Ez elég fárasztó. Szellemi fogyatékosnak kell lenni, hogy valaki ne tudja beazonosítani a kerületet, amikor végig ugyanarról van szó. Le is van írva, hogy mik a kerület városrészei, mi a számozása, de megnevezni a közkeletű elnevezéseken érdemes, ahogy a népnyelv hívja — senki sem hívja mind a három néven és tizenötödikkerületnek sem nevezi senki a városrészt, ahol él. A követekedésednek semmi értelme nincs.

CyberPunK 2018.09.29. 15:10:39

@A kiló nem százat jelent.: Már leírtam a véleményemet azokról a dilettáns marhákról, akiket itt városvezetésnek hívnak, nem tehetek arról, hogy arra pont semmit sem reagáltál.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.29. 15:59:22

@CyberPunK: elég sommásak a "véleményeid" — az nem véleményformálás, amit te csinálsz. Igazából fogalmad sincs, mit szeretnél, de mivel frusztrál a saját életed, mindenbe belekötsz. A Fidesz-DK koalíciót nem méltatnám túl sokáig — pont olyanok, amilyennek ismeri őket a közvélemény országosan. A cikk egyik mondanivalója: jót tett a kerületnek, hogy nem volt egyetlen erős szereplő sem és sok véleményt lehetett beintegrálni a testületbe, sok törekvés kapott zöld utat, ami másként nem. Le van írva a cikkbe mi. És le van írva az is, hogy mi nem működött Hajduval. Nélküle se fog Németh-tel. Miért működne?

CyberPunK 2018.09.29. 16:42:28

@A kiló nem százat jelent.: Jót tett? Segítek, a 7-es buszcsalád lényegében áll a dugóban csúcsidőszakban, még mindig képtelenek voltak megoldani Újpalotának a bekötését a zuglói kerékpárútra, az Észak-Pesti Kórház ugyanúgy egy romhalmaz, több étterem/igényesebb kocsma zárt be az elmúlt 10 évben mint nyílt, a Pólus és az Asia Center között még mindig földút vezet. De kaptunk szökőkutat. Ez aztán törekvés. :)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.29. 16:49:13

@CyberPunK: szerintem a dugó inkább főváros pl. mint Rákospalota. a kórház szintén nem önkormányzat már, sok helyen meg nincs bicikliút. De az, hogy tudsz valamit mondani, ami nincs, attól még valami történt. Szerintem nem érted, hogy mit írok. Egyáltalán nem vagyok elégedett a Fidesz-DK mutyival. Mit gondolsz, miért van a címben az özönvíz kifejezés? Az erőforrásai persze mindenkinek korlátosak lennének. A kompetenciák nem kevésbé. Arról beszéltem, hogy attól, hogy egyiknek sincs teljhatalma, arra jó, hogy több kezdeményezés kap zöld utat. Ami a cikkben le van írva. Mondhatod, hogy lehetne még 28 másik dolog. De egyelőre erre futotta. Indulj legközelebb. A holnapit már lekésted.

CyberPunK 2018.09.29. 17:18:54

@A kiló nem százat jelent.: Pedig pont ezektől lehetne élhető a kerület. Én szarok a politikára, van szakmám, inkább lelépek a kerületből.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.30. 21:35:02

34,3%-os részvétel. Mindent megmagyaráz.
süti beállítások módosítása