A kiló nem százat jelent.

Fidesz=MSZP: 29 éve kisstílű bűnözők kezében vannak az önkormányzatok és senkit se érdekel?

2019. február 18.

Ezt a posztot elsősorban azoknak az olvasóknak ajánlom, akik abban a hiszemben élnek, hogy a Fidesz leváltása kellene legyen az életünk egyetlen célja. Másodsorban azoknak, akik hasonló naiv tévképzetek miatt szavaznak le akár egy vakkomondorra is csak a Fidesz-logó legyen a neve alatt. Miközben az MSZP és a Fidesz pont a legtöbbet kifogásolt korrupciós ügyekben lényegében egymás tettestársa vagy ikertestvére — ahogy Ács Daniék legutóbbi tényfeltáró riportsorozata a budapesti parkolási maffia kapcsán bemutatta.

Általában onnan tudni, hogy önkormányzati választások következnek, hogy letérköveznek egy-egy teret vagy utcát.  (Minden mást meg eközben hagyunk széjjelrohadni évtizedekig.) Viszonylag kevés forrás és viszonylag kevés feladat. Ezzel kb. ki is merült a helyi közélet Magyarországon, amit az országos polititkánál is nagyobb közöny és érdektelenség vesz körül. Az emberek fele (se) vesz részt a helyi választásokon. És az se teljesen világos, hogy ők ugyan minek?

Általában elmennek és leszavaznak pontosan ugyanazokra, akiket legutóbb megválasztottak a gondolkodás jele nélkül. Amíg indult, Demszky Gábor öt cikluson keresztül lehetett Budapest főpolgármestere — pozíciója megingása nélkül, bármilyen teljesítményt is mutatott fel. Utódának, Tarlós Istvánnak karrierjét is csak az életkor korlátozhatja — akár bír érdemi mondanivalóval Budapest jövőjével kapcsolatban vagy csak elüzemeltetgeti a várost, lavírozva a megannyi középszerű kerületi csákmáté között.

Annak idején ciklusokon át görcsölt azon a jobboldal, hogy megtalálja Demszky kihívóját — mindhiába. Most ugyanígy lett a "leváltani Tarlós Istvánt" a sosem fellelt Szent Grál a túloldalon. 

Demszky Gábor húsz éven át épülő négyes metrója volt az OLAF jelentés alapján a legnagyobb magyarországi korrupciós ügy — a privatizáció után meg majd Paks2 előtt. Ehhez képest belső kerületekre kiterjedő parkolási maffia piszlicsáré ügynek tűnik. Viszont ettől a dolog még rosszabb, ha a riportban szereplő kisstílű bűnözők bármilyen csekély mértékben is, de meghatározó résztvevői a helyi vezető köröknek, döntéshozók, politikusok bizalmasai az egyszerűen gáz. Nemcsak azért mert évtizedek óta ugyanazok az alviláginak tűnő végtelenül pitiáner figurákkal dolgoztat a Fidesz és az MSZP is, illetve működött együtt a rosszemlékű SZDSZ.

Újra és újra. Nagyon jók a referenciáik: "értenek a parkoláshoz", vagyis: a közpénzek eltüntetéséhez, megbízhatóan teszik zsákba és lopják szimplán el a parkolóórákba dobált pénzünket, amikből azért volna mit az utcákra és a terekre költeni, bármennyire is szép ez a város.

Nemcsak mert fantomcégeik a lebukásuk után is túlélnek a változás ígéretével kampányoló polgármester- és kormányváltásokat. Nemcsak mert a közfeladatok ellátása olyannyira másodlagos ezekben az üzelmekben, hogy a szolgáltatások színvonalát vagy a legelemibb foglakoztatási szabályokat se kéri senki számon. Nemcsak mert hiába fizetnek a polgárok súlyos pénzeket, cserébe nem kapnak semmit, csak lepusztuló infrastruktúrát, kaotikus közterületeket, toldozott-foltozott utakat.

Nem csak azért gáz, mert az egész politikai elitről állít ki szegénységi bizonyítványt — a demszkyktől kezdve a tarlósokon át egészen a ma divatos karácsonygergőkig bezárólag, akik mind elnézték vagy támogatták vagy jóváhagyták vagy netán haszonélvezői is voltak az umbuldáknak, ahogy az a riportból feketén-fehéren kiderül. Hanem mert sajnos rólunk választókról, nemtörődömségünkről, megvezethetőségünkről is látleletet kapunk. Mert hagytuk, hagyjuk s elnézve a népszerűségi indexeket hagyni akarjuk a jövőben is. Akár a szégyenlősen lavírozó és tartózkodást nyomó, de nem vétózó Karácsony Gergővel, akár a konfliktusokba és egyensúlyozásba belefáradt a zuglói reménységhez képest némileg tökösebbnek tűnő Tarlós Istvánnal, aki most úgy tűnik könnyedén újrázni fog.

Megszokhattuk, hogy érdemi politikai tartalma alig van a magyar közéletnek, ami a helyi ügyekre fokozottan igaz. Nem is terjed ki ma már sokkal többre az önkormányzatok hatásköre, mint a közterületekre vagy az önkormányzati bérlakásokra, üzlethelyiségekre stb. — mióta az iskolákat, az egészségügyet, a szakhatóságokat a kormányzat saját irányítása alá vonta. Nem feltétlenül rossz ez, mert a kormányzati működést még úgy ahogy kíséri némi közfigyelem, ír róla a sajtó, de az önkormányzati működés a választók érdektelensége miatt gyakran a fű alatti sumákolás vagy szabadrablás hűbérbirtoka. Persze bárki megindokolhatja saját preferenciájának jóságát egy-egy a településre bevonzott jobb projekttel vagy akár csak egy rég várt játszótér felújításával...

Szó sincs róla, hogy néha nem történik jó is, most pl. kitavaszodott... Meg persze: korrupció mindenütt van, és ilyen a videókban megjelenő rejtőjenői figurák nyugaton is vannak, de az ilyen szintű üzletet már olyanok csinálják, akik megtanultak nyakkendőt kötni, talán még iskolát is végeztek, és lobbistának hívják őket. Azt viszont merem állítani, hogy a világ hét csodái közé tartozhat, hogy a fizetős parkolás veszteséget termel. Ilyesmi nincs a Mariahilferen vagy Neukölln-ben: ilyen csodát csak a Fidesz irányította Ferencváros és a Karácsony vezette Zugló tud nyújtani a világnak. Olyan malacpersely a fővárosi parkolás, amibe hiába dobál folyamatosan pénzt mindenki, mégis egyre kevesebb van benne. De nincs ebben semmi rejtély. Szorgos kezek veszik ki azt a pénzt. És nyilván jó helyre kerül: mindenki jól jár, kivéve a köz. 

Olyan sokoldalú figurákat ismerhetünk meg a riportokból, mint Kupper András, a Demszky-érát fémjelző, azóta perekben elhíresült Centrum Parkoló kft. vezetője, vagyis a "parkolási rendszer" atyja, aki 25 éve ápol jó kapcsolatokat mindkét nagypárttal. Azonos nevű unokastestvére a Fideszt erősíti, lánya viszont már a szocialista hatalmasság, Steiner Pál fiával kötött házasságot. Tényleg azt hitted, hogy ilyen nem létezhet?Tény, hogy jól megtanulták az önkormányzati politizálást a régi pártok. Azok a bizonyos 1990-esek, ahogy a miniszterelnök mondaná. Kisebb-nagyobb eredményt elnyert pályázatot mindenütt fel tudnak mutatni a rendszerint újraválasztott polgármesterek. S közben folyhat tovább a seftelés az előbb említett önkormányzati vagyonnal. Az egekbe kúszó lakásárak miatti lakhatási válság közepette mára elherdált önkormányzati bérlakásokkal, amiket rokonok és haverok kaparintanak meg olykor örökre és szinte ingyen. (Lásd legutolsó videó.) Olykor odáig fajul ez a magyar valóságban, hogy az önkormányzati bérlakás-ügyet kiteregető ellenzéki politikus is megbotlik, s amikor megszorul, elfogad soron kívül egy olyan önkormányzati lakást, amire rászoruló családok ezrei várnak mindhiába.

(Bár erről a videó is szemérmesen hallgat. A léprement képviselőnő egyébként utána ráeszmélt a ballépésre és visszaadta a lakást.)

Önkormányzati rendszerünk és a politikusokat kitermelő deklasszált polgári társadalmunk és demokráciánk működése úgy tűnik, valahogy alapjaiban hibás. 

A 2010-es év az országos és a helyi politikákban első ránézésre nagyon új korszakot hozott, a jobboldali szavazók azt gondolhatták, hogy végre véget ért a Nokiás-dobozok fémjelezte posztkommunista korrupció időszaka. De úgy tűnik a balliberálisokat mindenütt váltó fideszesek csupán korszerűbb szállító eszközt találtak. A baloldaliak persze eközben azt érezhetik, hogy beköszöntött a "diktatúra", de a magyar közélet elvétve szól néhány erősen szimbolikus ügyön és sokszor pitiáner korrupciós ügyek sorozatán kívül értelmes kérdésekről. Míg a legtöbb valódi társadalmi problémát inkább görgetjük magunk előtt, a megmaradt önkormányzati vagyon átlátható kezelését nem sikerül megoldanunk.

Pedig ha nem egy maroknyi politikus dönhetne mindenről, hanem a polgárok a részvételi demokrácia eszközeivel szólhatának bele közvetlenül a helyi ügyekbe, a legpofátlanabb csalásokra nem lenne mód.Miközben egy történelmileg megosztó köztéri szobor kapcsán hősiesen harsány szócsatákat vívnak, a balliberálisok fű alatt rendszerint karöltve és szövetségben a jobboldallal jószerivel 29 éven át csinálják pontosan ugyanazt a vircsaftot. Miért gondolja bárki, hogy majd pont most szeretnének lemondani a jól bejáratott korrupciós modelljükről, ha egyiket a másikra váltjuk le? Amikor megszokhatták, hogy még a látszatra se kell adniuk. Bízhatnak híveik elvakultságában és ellenfeleik kérlelhetetlen gyűlöletében, ami nem csak a gondolkodástól óv meg, de el is fednek minden egyéb felmerülő kérdést.

2019-ben azt hinni, hogy egycsapásra minden jobb lesz, pusztán ha Tarlós Istvánt leváltjuk már nem egyszerű naivitás. A tökéletes politikai amnézia egy szélsőséges esete: ugyanezt hittük Demszky lecseréléséről. Jelenleg ez a hozzáállás már a térségben is kétes hírű hungarikum. A magyar választó igen jámbor fajta. Az emberek valahogy alapvetően értik félre a politika működését. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr3014630062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szepipiktor 2019.02.19. 07:14:03

Öreg, azért ezzel az írással eléggé bemerészkedtél a súlyos jogsértés területére.
A írás elején, a címben nem utalsz arra, amiről írsz, így minden önkormányzatot gyalázol, vádolsz az országban.
Az sem semmi. hogy a hitelességgel soha nem illethető 444-et vetted alapnak.
Nem értem, hogy most mi az írás célja, hiszen a leírtak ismertek - jómagam rendszeresen utaltam már az imádott XIII-kerület ingatlandolgaira, de ugye a tóthjóska jó emberke a ellenzék számára, így erről soha nem tett egyetlen indexes bérblogger sem utalást.
Most általánosságban írsz, miért nem közölsz valamilyen tényt is?:
Érdekes, hogy ha én nyilvánosan leírom, hogy az összes blogger lop, elvisz a rendőrség.
Te leírtad ugyanezt, tények, bizonyítákok nélkül, általánosítva az ország összes önkormányzatára, miközben az "érveid" mind elfogultak és nem magára az állításodra utalnak.
- a fizetett parkolás (fügegtlenül annak hátterétől) közlekedésszervezési dolog és nem üzleti célú valami. DE!, Ha az lenne, akkor meg általánoságban állítod, hogy szándékosan veszteségesek, így áttételesen azt mondod, hogy MINDEN vállalkozás, ami veszteséges, az adócsaló, sikkasztó, bünöző.
- kihagytad az érveid közül, hogy nem állampolgári vélemény írsz, hanem egy lobbi véleményét közlöd, az általánosságban autóellenesekét, a kerékpároslobbiét, a ökoterrorista lobbiét - erre építed fel a politikai célú véleményedet.
Az írásod láthatóan az egyik ellenzéki csoport érdekeit szolgálja - nem az állampolgárokét.
Hogy értsd: a XIII. kerületben az ingatlandolgokat az összes önkormányzatban szereplő párt egységesen végzi, megállapodás szerint, azaz ha nem balos, hanem momentumos, kutyás stb. vezetés lenne, AKKOR IS ezek a folyamatok zajlanának.
Ugyanis még olyan településeken is, ahol nincs parkolási zóna, nincs önkormányzati lakáspanama, ott is alap az üzleti célú fejlesztés, így ott is írhatók ilyen "elfogulatlan" írások.
Például ha a templomot és környzetét teszik rendbe, ha tornatermet építenek, ha járdát burkolnak - mindig lesznek, akiknek ez nem tetszik, mindig lesznek mögötte vállalkozók.
De elfogadhatatlan, hogy azok akiknek valami nem tetszik, egyszerűen lebűnözőzik, lekorruptozzák, lecsalózzák a másik oldalt.
Te ezt tetted, a valódi érveket nem írod meg - hiszen azt bizonyítani kellene és nem a blog.hu-n, hanem a bíróságon -, inkább a kollektiv bűnösséget állítod (ami meg nemzetközi szerződések szerint is súlyos jogsértés) egy leszerepelt, ex-indexes provokátorcsapatra hivatkozva.

Fülig José 2019.02.19. 08:13:55

@szepipiktor: ritka szánalmas fitymabérenc vagy, öcsi.
"De elfogadhatatlan, hogy azok akiknek valami nem tetszik, egyszerűen lebűnözőzik, lekorruptozzák, lecsalózzák a másik oldalt."
milyen "másik oldal?!" a cikket is elolvastad vagy csak ugatni jöttél kutya?
"bemerészkedtél a súlyos jogsértés területére."
ez meg a múlt heti pamfeltből van, akkor mindegyik troll állandóan ezt bééééégette.. (le vagy maradva, ajjajj....)
"a fizetett parkolás (..) közlekedésszervezési dolog és nem üzleti célú valami"
ezzel viszont megnyerted a hét droidja megtisztelő címet, pedig csak kedd van... ekkora baromságot még sose olvastam.
szerintem csinálj valami mást, bélyeggyűjtés, kerti munkák, ilyesmi. de ne gondolkodj, mert megfájdul tőle a fejed.
tudod: “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel”
te ezt érdemled. egy hányadék vagy.

lenörd hofstadter 2019.02.19. 08:25:41

@szepipiktor:

"De elfogadhatatlan, hogy azok akiknek valami nem tetszik, egyszerűen lebűnözőzik, lekorruptozzák, lecsalózzák a másik oldalt."

Mégis ezt teszitek királyotok 2002-es bukása óta. Kettős mérce? Ha a kangecigány és rajongói hazaárulóznak, tolvajoznak, csalóznak azzal érdekes módon semmi problémája a nagyon egyszerű bolsevik propagandista fajtádnak.

Amúgy ha nem tűnt volna fel, a cikk nem csak a kangecigányt és hűbéresi körét ekézi, hanem a másik oldalt is. Ritka buta propagandistája vagy a kangecigánynak.

Ne feledd a lényeget:

orbán egy GECI = O1G

Minden ballib bérretteg 2019.02.19. 08:57:30

A parkolási helyzet jól mutatja a ballibek lopási potenciálját.

A legnagyobb mínuszban éppen ott állnak a parkoló társaságok, ahol ballibek vezetik az önkormányzatokat. Pl KArácsony nevű főtolvaj geci.

Netuddki. 2019.02.19. 09:05:30

Anyád picsáját! A tolvaj az tolvaj te húgyagyú!
Amikor meg teret burkolnak, meg templomot építenek, akkor is az adófizetők pénzét költik. Az ilyenek meg még akkor is lopnak. Te sötét barom, te!

Netuddki. 2019.02.19. 09:06:21

@szepipiktor: Anyád picsáját! A tolvaj az tolvaj te húgyagyú!
Amikor meg teret burkolnak, meg templomot építenek, akkor is az adófizetők pénzét költik. Az ilyenek meg még akkor is lopnak. Te sötét barom, te!

Jav.

Netuddki. 2019.02.19. 09:08:54

@Minden ballib bérretteg: Attól, hogy más is lop, nem menti fel a tolvaj narancsos gazdáidat kisköcsög!

A tolvajokat meg bíróság elé kell állítani, és lecsukni! Vajon miért nincsenek lecsukva a parkolás tolvajai? Amikor nem az általad "ballibeknek" nevezettek ülnek a hatalomban? Csak annyi lenne, hogy az Orbán odavet egy félmondatot a Poltnak. Szóval, a qrva jó nénikédet neked is!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.19. 09:42:48

@szepipiktor: "De elfogadhatatlan, hogy azok akiknek valami nem tetszik, egyszerűen lebűnözőzik, lekorruptozzák, lecsalózzák a másik oldalt." Nem egyik oldalt, mint ahogy olvashattad, a Fideszt és az MSZP-t. És nem mindenütt, csak ahol tényleg bűnözők irányítanak a háttérből.

Tangooo 2019.02.19. 11:11:35

A Bivalybasznádi parkolási társaság nem veszteséges. Igaz, még nem alakult meg, mert nincs rá igény. De ha megalakulna, előtte tanácsot kérnek Karácsonytól, mert ő tudja a tutit.

Helga Beauty Salon. 2019.02.19. 11:19:10

@Netuddki.: Amikor meg teret burkolnak, meg templomot építenek, akkor is az adófizetők pénzét költik. Az ilyenek meg még akkor is lopnak. .................

Persze, meg már álmukban is lopnak! Te vagy a másik véglet, költözz ki a Szaharába faszfej, ott nincs semmi, nem lop senki!

Helga Beauty Salon. 2019.02.19. 11:24:50

@A kiló nem százat jelent.: Régóta köztudott, hogy kicsit távolabb a nagypolitikától, a pártok nagyon is jól kijönnek egymással és vígan simliskednek! Úgyhogy ne örülj, nem találtad fel a melegvizet! :D

Fülig José 2019.02.19. 11:41:27

@Helga Beauty Salon: nem ő nyal híg fosig az "egyik félnek" hanem te meg a nyomorult agyatlan fajtád. szóval itt a hülye te vagy, má' megint. de csak így tovább, végtére is ezért fizetnek. persze közpénzből...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.02.19. 11:43:56

Én ezért is nem fizettem évekig parkolási díjat Bp-en.

Már el is évült 800 ezres tartozásom.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.02.19. 11:47:18

@Helga Beauty Salon:

Személyes élményem egyházvezetői időszakomból, hogy mind az MSZP-SZDSZ-, mind a Fidesz-MDF-kormány egyházügyi emberei mindenben egyetértettek: a hülyeségeken egyformán röhögtek, a jó ötleteket meg támogattak. 2001-2004 között voltam egyházi vezető.

De amint a kérdés felkerült döntéshozói szintre, látványosan ellenezte a 2 tábor egymás javaslatait, függetlenül azok tartalmától.

kocsisj 2019.02.19. 12:35:00

@Helga Beauty Salon: Nem hiszem, hogy fel akarta találni a melegvizet, hanem megmutatni ezt a meleg f.st.
Egyébként köszi a feltett videókért. Ezt nevezik tényfeltáró újságírásnak. Pártoldaltól függetlenül bemutatni a szemét, korrupt, sz.r embereket, akik folyamatosan a zsebünkben vannak könyékig.

apro_marosan_petergabor 2019.02.19. 12:46:42

Nos a cikk érdekes területen kapirgál (ha nem is méltányosan). Nagyobb nyereségű műfaj kevesebb van, mint a parkolás, közterületen. Elméletileg. Miért is?
Autód kb. 2m x 5m-es (10m2) közterületen dekkol, közelítsük alúlról, mondjuk 250 HUF/óra árért (azért ma már nem ez a jellemző, inkább 350 és 12 óra...). Általában folyamatos a foglaltság. Azaz a napi bevétel kb.:
10ó x 250 HUF = 2500 HUF. Ez éves szinten kb. 300 x 250 = 75.000 HUF, 10 év alatt 750.000 HUF /10m2. Egy 200m-es utcában ez kb. 70x ennyi (az utca két oldalán parkolva), azaz kb. 50 Mill. HUF, tízévenként. Ebből azért kijön a parkolóóra, meg a közterületfelügyelő fizetése...
Az elképesztő büntetésekbe most nem mennék bele - hozzátéve, ha nem figyelsz, s jön a végrehajtó (mert nem dekódoltad a mikulás csomagot, vagy az ajánlottleveles felszólítást), akkor az ügyvéd/végrehajtó + önkormányzat horrorisztikusan keres... egy 10 perccel lejárt cédula miatt...
Nem tudok elmenni a Vodafone, T-Com meg a többi rabló mellett sem, akik 70-100 HUF-ot szednek be plusszba ezen a bulin, parkolásonként... (de még mindig ez a legjobb, legkisebb veszteségű, kockázatu megoldás). Abból pl. kap az ökormányzat?
Amelyik önkormányzat ebből a szinte nulla fajlagos beruházást igényő műfajból nem nyereségesen üzemelteti a rendszerét, az gazember.
A kerületenkénti utcahosszak becslését, felszorzását, és az íly módon becsült éves bevételek becslését már ráhagyom a nyájas olvasóra...

P.S.: A másik tuti üzlet az üres, földes városi grundok kiadása, szintén hasonló módon, de modern parkolóóra nélkül, néhány nyugdíjast foglalkoztatva, itt is belenéznék azért az adóbevallásokba... meg, hogy ebből mennyi jut az önk.zatoknak?...

Helga Beauty Salon. 2019.02.19. 12:48:08

@Fülig José: de csak így tovább, végtére is ezért fizetnek. persze közpénzből...........

Amit kapok, mindet átutalom szívesen a gyógykezelésedre! Add meg a számlaszámot!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.19. 13:21:20

@Helga Beauty Salon: ezeket a videókat igazából nem én készítetem, valódi saját hozzáadott érték itt nincs, nem találtam fel semmit, csak azt gondoltam, hogy akik lemaradtak a 444 erről a néhány riportjáról, azok pótolják be és ahogy a bevezetőben írtam: "Ezt a posztot elsősorban azoknak az olvasóknak ajánlom, akik abban a hiszemben élnek, hogy a Fidesz leváltása kellene legyen az életünk egyetlen célja. Másodsorban azoknak, akik hasonló naiv tévképzetek miatt szavaznak le akár egy vakkomondorra is csak a Fidesz-logó legyen a neve alatt."

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.19. 13:23:20

@MAXVAL bircaman közíró: szóval te egy 800 ezer parkolóbírságot elbliccelő egyházi ember vagy — igazából sok mindent hittem volna, de ezt pont nem :) azért ez nem semmi :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.02.19. 14:49:41

@A kiló nem százat jelent.:

Mi ezzel a gond?

Nem piacgazdaság van? Azaz van aki el próbál adni bírságot, míg én nem voltam rá vevő.

Helga Beauty Salon. 2019.02.19. 15:08:02

@A kiló nem százat jelent.: "Ezt a posztot elsősorban azoknak az olvasóknak ajánlom, akik abban a hiszemben élnek, hogy a Fidesz leváltása kellene legyen az életünk egyetlen célja. Másodsorban azoknak, akik hasonló naiv tévképzetek miatt szavaznak le akár egy vakkomondorra is csak a Fidesz-logó legyen a neve alatt."

Rendkívül hülye emberekből állhat mindkét csoport. Van valami javaslatod számukra?
Eddig úgy néz ki a posztodból, hogy a pártok képesek szövetkezni is a haszon érdekében, viszont ilyen alapon a fent említett két vonulaton kívüli pártok emberei sem lennének különbek! Tehát mi a megoldás?

Terézágyú 2019.02.19. 15:11:34

@szepipiktor:
"Öreg, azért ezzel az írással eléggé bemerészkedtél a súlyos jogsértés területére.
A írás elején, a címben nem utalsz arra, amiről írsz, így minden önkormányzatot gyalázol, vádolsz az országban."

Miért ne tehetné??
Igen, ebben a kurvaországban minden önkormányzat szar. Mert egyik sem ÖN-kormányzat. Hanem vagy a helyi kiskirályok gyűlése, vagy a központi hatalom seggynyalói/haszonélvezői.

N. Barbie 2019.02.19. 15:19:54

Tegnap megneztem mindharom videot. Dobbenet. De kicsit sem meglepo.
Elkepeszto volt latni ezen ugy kapcsan is, ahogy minden torveny, minden kozbeszerzes es minden a legaprobb reszletekig ugy hajlott, hogy a vegen kijojjon a pofatlanul sokat lopas.
Szanalommal gondoltam utana arra a 2 millio agyhalottra, akik beveszik a fidesz ballibezos mantrajat. Aztan mint ez a pelda is mutatja, az csak a kirakat a gondolkodni kepteleneknek, ha kozpenzlopasrol van szo, akkor mar nem olyan finnyasak fideszes urasagek, akkor mehet a haverkodas a ballibekkel a hatterben.
Ilyenkor tudatosul az emberben, hogy az a sokat hallott 70-30% elosztas a fidesz es mszp kozott bizony meg most is ervenyben van.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.19. 17:03:22

@Helga Beauty Salon: ezt nem mondom. Elvégre a töbségről van szó. Nagyjából 4-5 millió emberről. Nem hülyék. Inkább hanyagok. Viszont épp ezért gondoltam jó lesz erről írni. Hátha 4-5 emberrel több elolvassa, megnézi, megérti. Elolvasta végülis 9-10 ezer. Még van vissza 4-5 millió mindig. Úgyhogy dolgozom tovább.

Helga Beauty Salon. 2019.02.19. 17:30:24

@A kiló nem százat jelent.: . Úgyhogy dolgozom tovább...............

Helyes. Mindenesetre a korrupció csak az egyik sarokpont, pont ebbe törik bele az ellenzék bicskája, mert csak ezt erőltetik.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.19. 17:35:51

@Helga Beauty Salon: ebben egy követ fújunk. A poszt nem arról szól, hogy "a Fidesz lop, tehát szavazz másra, ha nem teszed, akkor" — ilyen posztot itt nem olvashattál. A poszt pont arról szól, hogy ha tényleg ez a legfontosabb kérdés, ahogy sok kommentelőm szokta írni, akkor az alternatívaként kínátl vagy kapcsultáruként felszolgált MSZP ebből a szempontból csöbörből vödörbe. A két korrupt alternatíva közül egyébként megértem azokat, akik számára még mindig a Fidesz a kisebbik rossz. Ilyen posztunk is volt, de azt nem én írtam, hanem egy levélíró. Kb. itt tartunk. Csak blog vagyunk, nem a közvélemény és nem is egy párt propagandaközpontja.

erkölcsi hulla 2019.02.19. 18:05:25

@A kiló nem százat jelent.: Lámpaoszlopra minden korrupt politikust. Ilyen egyszerű, csak a sok birka azt hiszi, hogy az ellenzèk bármivel is jobb lesz.

mindbender2 2019.02.19. 20:12:30

@N. Barbie: Még mindig nem érted. Mindegyik lop, a különbség ezeken túl van.

N. Barbie 2019.02.20. 10:30:01

@mindbender2: Nincs olyan, hogy mindegyik lop meg jaj a tobbi is lopna. Aki lebukott lopassal, az lop. Ilyenek az eddigi kormanyok. Aki nem, arrol nem tudhatod.
Ennyi erovel mondhatnam en is, hogy neked teszem azt Kovacs a neved, ismertem 2 Kovacs tolvajt, akkor te is tolvaj vagy vagy az leszel.

N. Barbie 2019.02.20. 10:33:01

@Helga Beauty Salon: "Helyes. Mindenesetre a korrupció csak az egyik sarokpont, pont ebbe törik bele az ellenzék bicskája, mert csak ezt erőltetik. "

Leforditom a fidesznyik ujbeszedet: Mi, fideszesek, meg buszkek is vagyunk ra, hogy tolvajokat tamogatunk, szegyenkezes helyett meg buszken vallajuk is, hogy a fidesz par ev alatt elerte a hiveinel, hogy a mertektelen korrupcio ne is legyen szempont szavazaskor, azt fogadjak el a fideszesek fizeteskiegeszitesenek.
Tehat a nagy kereszteny nemzethyeknel a lopas az csak ugy van, de nem szamit sehova.
Buszkek lehettek magatokra.

Helga Beauty Salon. 2019.02.20. 10:57:36

@N. Barbie: Leforditom a fidesznyik ujbeszedet:..............

Köszi, de nem szorul itt rá senki hogy egy ilyen degenerált értelmezze az itt leírtakat. :P
Egyébként pont azért vagyok fidesznyik, mert ilyen ostoba, mindenre ugyanazt az egy nótát fújó korlátolt idióták közé nem akarok tartozni! :D

N. Barbie 2019.02.20. 12:22:15

@Helga Beauty Salon: De igen, raszorulnak a fidesznyikek, hogy tisztan lassak a viragnyelven eloadott mentegetozesuket, hogy miert is tamogatnak tolvajokat.
Nem kell a suketeles, azert vagy fidesznyik, mert nem zavar, hogy kozonseges bunozoket tamogatsz. A te szegyened, nem az enyem. Csak ne gondold, hogy eloadsz valami szanalmas onfelmentest es akkor az rendben is van.

Igen, ahogy irtam fentebb is, ismerjuk a magukat erkolcsos, keresztenyeknek gondolo fidesznyikek velekedeset a szektajuk mertektelen korrupciojarol. Ez nalatok a mindenre egy notat fujas meg a tema eroltetese meg hasonlo kitalalt nevetseges elnevezesek. Tehat szerintetek ne az szegyellje magat, aki tolvajokra szavaz, hanem az, aki a tolvajok piszkos ugyeirol beszel. Na ne nevettesd ki magad.
Es meg meg is magyarazod, sirok, mekkora agyhalott vagy. :))

Helga Beauty Salon. 2019.02.20. 14:02:25

@N. Barbie: A te szegyened, nem az enyem. ............

Igen az enyém, ne is vedd magadra, bőven elég neked hogy ennyire kretén vagy! :D

N. Barbie 2019.02.21. 11:11:33

@Helga Beauty Salon: Mivel agyhalott fidesznyik vagy, igy nem csodalom, hogy nem erzed a szanalmas onellentmondast, te kretenezel meg degeneraltazol, holott te szavazol tolvajokra. Akkor ki is a kreten te szerencsetlen?
süti beállítások módosítása