A kiló nem százat jelent.

Az LMP-t másolja a Mi Hazánk Mozgalom anticukikampánya

2019. május 05.

A Jobbikból kiszakadt, a néppártosodással szakító, szélsőségességet újra büszkén vállaló Mi Hazánk Mozgalom a zöldet választotta pártjuk színeként. Aktivistáikat kabátjuk alapján nem is lehet megkülönböztetni a zöldektől. Ha ez nem is ütné meg az ingerküszöbünket, a hasonlóságok itt nem állnak meg. Az exjobbikos szakadárok hirdetésein a korábbi LMP kampányok képi elemei és üzenetei is felbukkanak. Van ebben egy kis szépséghiba azonban.

screenshot_2019-05-05_at_8_58_52.png

screenshot_2019-05-05_at_8_58_40.png

Anticukikampány és kopipaszta

Dúró Dóra, Novák Előd és Toroczkai László új szélsőjobboldali pártja újtratöltött homofóbiával és a jobbikos néppártosodáskor eltett, frigóból kiolvasztott rasszizmussal próbálta észrevétetni magát a közéletben és megnyerni a Jobbik még szélsőséges üzenetekre sóvárgó szavazóit. (Akik hálistennek nem is voltak olyan sokan, mint azt az antifák hirdették vagy a nácik remélték.)

Néha úgy tűnt, hogy a nemrég még gyakori tüntetéseken leginkább a Jobbik balliberálisokkal való kokettálásával szemben, és rossz nyelvek szerint a kormány mellett állnának ki igen harciasan a mihazánkosok. És egyébként olykor ügyesen megkülönböztetve magukat a karakteröngyilkos ellenzéki összemosódás néha követhetetlen és időnként kifejezetten vállalhatatlan epizódokat termelő trendjétől. Korábbi posztjainkban erről sokat írtunk...

Novák Előd tudjuk nagy tisztelője, az LMP alapító Schiffer Andrásnak mai napig, ami szerintem egy egészséges közélet tünete lehetne a nagy magyar politikai őrületben. Arra viszont nem gondoltam, hogy pártjuk majd pont a zöldek üzeneteinek és képi világának direkt másolásába is kezd az EP-kampányban. Már most tele az ország és az internet a Mi Hazánk zöld színű plakátjaival. Gyanúsan sok erőforrással rendelkezik ismét csak a rossz nyelvek szerint... 

lmp_jovo_zold.jpg

Mindenki harmadik út akar lenni, pedig a politikában már ezüstérmet se osztanak

...és nem minden párt teszi ehhez a rendőrlámpát plakátjaira. Az LMP logóból ismerős sétáló emberke helyébe került Mi Hazánk logó egy kicsit képzavarnak tűnhet. Ahogy a harmadik út Fidesz—MSZP viszonylatában való értelmezése is. 2010-ben és talán 2014-ben az LMP még okkal hirdette magát alternatívaként az MSZP-vel és a Fidesszel szemben is. A két korrupt kormányzati garnitúra kritikája ma is aktuális.

De ma már nem ez a két tömb dominálja a választásokat: csak az egyik. 2014 óta éppen az a Jobbik a legerősebb ellenzéki párt, amit most a Mi Hazánk munkacímű szakadárok fognak gyöngíteni. Az MSZP tehát a harmadik erő. Bár nevető harmadiknak nem igazán lehet őket nevezni, ciklusról ciklusra kevesebb szavazatot kap az egykori váltópárt... A "se Orbán, se Gyurcsány" szlogen sem a legeredetibb, bár nehéz volna vele vitatkozni. Talán az LMP-n túl más is használta már. De most az 50%-os Orbánon és az 5%-os Gyurcsányon kívül van még 45%-nyi alternatíva. Amiből a Mi Hazánk nem feltétlenül a legvonzóbb.

Az eléggé semmitmondóan általános harmadik út elnevezés a műveltebbeknek még az írót, Németh Lászlót is felidézheti, de olyan mély gondolatokat a magyar politika már nem bír el, és Novákéktól sem hallottunk. Másoknak viszont a MIÉP és a Jobbik 2006-os 2%-ot elérő közös listáját — a Mi Hazánknak sem jósolnak többet, de majd eldől. Kevés innovációt és eredetiséget termelt eddig ki a hazai szélsőjobb ezen új szereplője. Csupa régi poént sütnének el újra. 

Némelyiken megmondom őszintén nagyon nem tudnék nevetni... (Örültem, hogy a Jobbik túllépett rajtuk.)

A szélsőségesség önmagában elég baj volna, de van egy másik nagy szépséghibája a Mi Hazánk LMP-t másoló kampányüzeneteinek. Mégpedig az, hogy

Nem mondanak igazat. Miből van erre a kampányra pénze a Mi Hazánknak?

A Polgármemester Instagram oldalán hívta el a figyelmet rá a gyanús körülményre, hogy a Mi Hazánk éppen a Fidesz és pont az MSZP mellett az egyetlen párt, amelyik olcsó plakáthelyeket kap a nem mondom meg kihez közelálló hirdetőcégtől.

Úgyis mindenki tudja. A következtetést az olvasókra és a választókra bízom.

screenshot_2019-05-05_at_11_27_29.png

Kitölthető legfrissebb felmérésünk az EP-választásra, mondd el a véleményed!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr9614805870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2019.05.06. 12:37:37

Németh László említéséért hatalmas pluszpont!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.06. 14:22:00

A lényeg: minden oldalról ütik a ballibeket.

A legújabb: már az eddig hithű Gulyás Márton is beszállt a ballib gágogás nevetségessé tételébe,

Spud3674 2019.05.06. 15:09:05

A harmadik út, szerintem egyáltalán nem a százalékokról szól. Ideológiák és elképzelések inkább.

Lehet nem mondanak újat, de ez csak azért van, mert továbbra is megoldatlanok ezek a problémák.

Értéktelen, semmitmondó cikk... Egyébként is illő volna átolvasni, mert hemzseg a helyesírási hibáktól. De ettől függetlenül is hozzá nem értésről árulkodik.

midnight coder 2019.05.06. 15:10:09

"De ma már nem ez a két tömb dominálja a választásokat: csak az egyik."
Ez igaz. De egyrészt a választók eddig ennek a két erőnek a kormányzásával találkoztak (+ MDF, de az ma már nem tényező). A másik dolog, hogy MSZP nélkül baloldalon nemigen lehet kormányt alakítani, ráadásul a másik nagy(obb) baloldali erő a DK ami kb. egykutya. Azaz, ma van két nagyobb tömb (FIDESZ és MSZP+DK+aprólékok) és persze a Jobbik, de az önmagában nem képes semmit sem csinálni. Ahogy amúgy a balfékek sem, és ezért megy Orbán a miniszterelnöki székből nyugdíjba.

nemecsekerno_007 2019.05.06. 15:38:18

Hát az ellenzék tényleg komolyan vette a patást és gondoskodik a jókedvről!!!! :))))))))
Legalább megdolgoznak az állami támogatásért, ti meg kerestek pár banneren. :))))))))

szamaritánus 2019.05.06. 16:25:52

a poszter szerint az ellenzek semmiben sem erthet egyet a kormannyal? csak az az igazi ellenzeki, aki o1g-zik meg csakazertis ellenkezik, a jo kormanyintezkedesek utan is? no, hat ezert vagytok a beka picsaja alatt. CSAK rombolni tudtok, epiteni nem.

elvis56 2019.05.06. 16:55:49

Beszélik hogy Torockai “lövi” Dorát .Előd miért hagyod ha igaz ?

Gyorgy007 2019.05.06. 17:11:22

Szurkolok az MHM nek! A lyobbik becsicskult, elárulta a választóit és szimpatizánsait!

Spud3674 2019.05.06. 17:20:56

@elvis56: Azt is mondják, hogy Michael Jackson még él az eszkimók között.

Meg a chemtrail hívők is mondanak sok érdekeset.

Szerinted ez jelent valamit? Gratulálok, ha a hozzászólásodat viccesnek tartod. Hívd fel a szüleid, hogy megérte taníttatniuk.

eßemfaßom meg áll 2019.05.06. 17:35:07

Én spec nem látok nagyobb hasonlságot a plakátok közt mintha A párt elégedett mosolygó nyugdijast B párt meg éhező, náciktól rettegő nyugdijast tenne plakátra. Vagy mosolygó gyereket, fiatal párt, stb

elvis56 2019.05.07. 16:07:16

@Spud3674: Fél pest már ezt beszéli a fehérvári uti piacon is

eßemfaßom meg áll 2019.05.08. 08:13:48

@elvis56: Én azt hallottam a piacon is, hogy elvis56 kecskéket szokott szopni.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.05.12. 10:15:50

@Spud3674: Két elgépelés volt benne. Köszi, hogy szóltál. Dunába lőttem magam, aztán 5 év Gulag, de már rohanok is tovább.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.05.12. 10:16:25

@Wildhunt: Köszi! Meg köszi azon keveseknek, akik tudják, ki ő...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.05.12. 10:19:01

@szamaritánus: Te nem olvastad el még ezt a blogot, ilyen bornírtságot itt nem találsz, a posztot magát sem olvastad talán. Még ebben is benne van, hogy: "Néha úgy tűnt, hogy a nemrég még gyakori tüntetéseken leginkább a Jobbik balliberálisokkal való kokettálásával szemben, és rossz nyelvek szerint a kormány mellett állnának ki igen harciasan a mihazánkosok. És egyébként olykor ügyesen megkülönböztetve magukat a karakteröngyilkos ellenzéki összemosódás néha követhetetlen és időnként kifejezetten vállalhatatlan epizódokat termelő trendjétől. Korábbi posztjainkban erről sokat írtunk...

Novák Előd tudjuk nagy tisztelője, az LMP alapító Schiffer Andrásnak mai napig, ami szerintem egy egészséges közélet tünete lehetne a nagy magyar politikai őrületben. Arra viszont nem gondoltam, hogy pártjuk majd pont a zöldek üzeneteinek és képi világának direkt másolásába is kezd az EP-kampányban. Már most tele az ország és az internet a Mi Hazánk zöld színű plakátjaival. Gyanúsan sok erőforrással rendelkezik ismét csak a rossz nyelvek szerint... " — Sokkal többféle egyetértés van és egyetnemértés a világban... csak ne reagálj egybitesen semmire.
süti beállítások módosítása