A kiló nem százat jelent.

Beszólt Ungárnak a DK-s képviselő a székely autonómia miatt

2019. július 27.

Ungár Péter (LMP) kiposztolta, hogy aláírta a Székely Nemzeti Tanács által kezdeményezett nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezést. Arató Gergely DK-s képviselőt ez trollkodásra ingerelte.

Arató Gergely: "Tusványoson kampányolsz a Fidesznek? Szombathely már megoldódott?"

Már önmagában "emberiség elleni bűnnek" számít elmenni Tusnádfürdőre balliberális körökben. Vegzálták ezért a Quimby-t, akik a politikai hisztéria előtt is, után is rendszeresen koncerteztek Székelyföld legnagyobb nyári fesztiválján. 

Ungár Péter is elment vitázni idén a Fidesz házi rendezvényének tartott "Tusványosra", ahogy korábban mások is... Ha már ott járt, aláírta a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kezdeményezett nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezést. Ebben semmi meglepő nem volt hiszen a zöldek kezdettől fogva támogatták a kisebbségi autonómiatörekvéseket, az európai zöld frakciónak (EGP) több, skót, katalán regionális párt is tagja, többek közt Tőkés László is a zöld EP-frakció tagja volt egy időben. (Ezért Zöldek — Európai Szabad Szövetség a frakció hivatalos neve.)

_Ez_ Európa. A magát "szerényen" idehaza legeurópaibb pártként reklámozó DK viszont még mindig máshogy gondolja az európaiságot. Örömmámorukban, hogy legyőzték anyapártjukat, az MSZP-t és 16%-os EP-választási eredményükkel a csúcson érzik magukat. Pedig inkább azon kéne elgondolkodniuk, hogy a magyarok kétszer többre értékelik a korrupt kormánypártokat, mint a DK-t és az MSZP-t együttvéve.

60313822_2719490738080710_2721832887006527488_o.jpg

 

"Trollface". Fotó: Arató Gergely Facebook-profilja.

Indokolatlan tehát az örömük. 

Kárörömre van legfeljebb és csak az LMP-vel és az MSZP-vel szemben oka a DK-nak. Az áhított hatalomba való visszakerüléstől most is épp olyan távol vannak, mint 2010 óta bármikor. Valójában pont annyira távol amennyire Ungár Péterék.

A gyurcsánypártról tehát elmondható, hogy semmit sem tanultak és semmit sem felejtettek az elmúlt évtizedben. Pont ott tartanak, ahol régen. Amiért a magyarok zöme számára a legelutasítottabb politikai párt. Legfeljebb a többiek küzdötték le magukat állandó bénázásukkal és összeférhetetlenségükkal melléjük. 

Felmerülhet mostmár tényleg a kérdés, hogy ugyan, mi a fene baja van a DK-nak a határontúli magyarokkal? Miért zavarja őket a kisebbségi jogok számára leginkább garanciát nyújtó területi autonómia gondolata, ami pont abban az Európában gyakorlat, ahonnan a "nyugati fényt" a DK mohón magába szívni igyekszik?

Ehelyett még mindig átüt a balliberális kopírpapíron a sztálinista narratíva, amiben a magyarkérdés csak vagonkérdés volt...

A még fontosabb kérdés, hogy pont most, amikor országszerte megszületnek az ellenzéki pártokat a DK-tól az LMP-n és a Momentumon át a Jobbikig összefogó szövetségek, akkor mégis milyen célt szolgál Arató Gergely buta és színvonaltalan trollkodása? Meddig kell még ugyanazokat a hibákat elkövetni? Meddig kell még ugyanazokat az unalmas köröket lefutni? A DK-nak valójában semmi oka a fölényeskedésre. Arroganciájuk bátorítása nem tudja orvosolni a közéletünket megbénító megosztottságot.

Ki kelt felesleges feszültséget, ki ver éket az önkormányzati választáson végképp nélkülözhetetlen ellenzéki szövetség pártjai közé? Ellenzéki és ellenzéki, magyar és magyar közé állandóan? Ki az, aki magyarfóbiájával, arrogáns összeférhetetlenségével és szemforgató áskálódásával lényegében a Fidesz győzelmét segíti elő?

screenshot_2019-07-27_at_8_42_48.png

Épp a minap nyilatkozta a Tusványosan szintén fellépő Lovasi András zenész a 444-nek:

"Borzasztó helyzet, hogy önmagában az, hogy egy gondolkodó ember vagyok, aki nemcsak a barátainak mondja el a véleményét, az egy megmondóemberi státust ér Magyarországon. Közben szívből gyűlölöm a pártpolitika kicsinyességét, és a szélsőliberális hörgést, ami ugyanannyira meg akarja mondani nekem, hogyan viselkedjek, mint ahogy a szélsőjobbosok meg akarják. Ezek számomra ugyanannyira idegesítőek."

Jelzem: számunkra is rettentő idegesítőek a balliberálisok állandó hisztérikus kirohanásai. Ráadásul ebből nem lehet sosem új többség, pláne nem közéleti megújulás. Nem jöhet létre egy élhetőbb Magyarország. Marad az a posvány, amit Gyurcsány és Orbán egykori iszapbírkózása számunkra meghagyott.

Tegyél a magyar megújulásért a határainkon túl is! Írd alá a székelyföldi autonómia törekvést te is!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr7914982264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycmen 2019.07.27. 14:08:54

Undorító ez az ellenzék, ahogy nekiesik mindenkinek, ha az racionálisan próbál hozzáállni egy kérdéshez! Mára már tényleg csak annyira telik tőlük, hogy megnézik mit akar a Fidesz és azt elkezdik vadbarom módjára támadni, bármi legyen is az!
süti beállítások módosítása