A kiló nem százat jelent.

Három percben mindent a kispesti korrupciós botrányról

2020. január 24.

Három percben mindent a kispesti korrupciós botrányról: "KISPEST ANALYTICA" címmel posztolt videót Ferenczi István önkormányzati képviselő.

Január 27-én 17 órakor fog dönteni az időtlen idők óta MSZP vezette kispesti önkormányzat képviselő testülete egy vizsgálóbizottság felállításáról.

  • Lackner Csaba, (jelenleg is) kispesti képviselő, azt "nyilatkozta", hogy az önkormányzat közbeszerzéseiből százmilliókat lehet zsebre tenni, ha az ember nem hülye, aki jól csinálja nem a büdzséből vesz el, hanem a beszállítóktól kap százalékot.
  • Arra panaszkodott, hogy Kránitz Krisztiánnak, (jelenleg is) az önkormányzati vagyonkezelő igazgatójának magasabb arányban kell "visszaosztani" pénzeket, mint a kerület polgármesterének Gajda Péternek.
  • Gajda Péter polgármester először úgy nyilatkozott: nem ismerte fel a felvételen Lackner Csaba hangját... 

Az ügyek kivizsgálására öt eljárás van folyamatban: "A Nemzeti Nyomozó Iroda vesztegetés, az ORFK kábítószerrel történő visszaélés, míg a NAV Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága költségvetési csalás megalapozott gyanújával folytat eljárást. Ezeken kívül az önkormányzat gazdasági társaságánál, a Közparknál 43,5 millió forintos sikkasztás a gyanú, az Almavirág tér felújítása kapcsán szintén korrupciós ügyben vizsgálódnak." 

Lackner Csaba ugyan felfüggesztette tagságát az MSZP-ben, de komoly következménye nem volt az ügynek, még egy bizottságba is beválasztották. Kránitz Krisztián — "Mr. 40%" — igazgatói fizetését megduplázták, "mert" jelenleg nem önkormányzati képviselő már.

Lackner Csaba legalább olyan magabiztosan tér ki a sajtó elől, mint egy kormánypárti sprinter. Lackner korrupciós botránya még az önkormányzati választás előtt robbant ki, egy kiszivárgott videófelvételen keresztül, ahol "kábítószernek látszó tárgyat" készül éppen magához venni. A videó egy kiterjedt és az önkormányzatban normálisnak gondolt, köztudott, bevett, általános korrupciós mechanizmusba enged bepillantást, aminek szálai a polgármesterig nyúlnak. 

A polgármester népszerűségét meg se rázta az ügy.

Gajda Péter polgármestert nagy többséggel újraválasztották, ahogy Győrben a fideszes Borkai Zsoltot is. Borkai azóta lemondásra kényszerült, most tartják az időközi választást. Gajda Péter széke... a mondatot a közeljövőben tudjuk majd befejezni.
kispest_gajda.png

Lackner Csaba is magabiztosan nyerte meg a saját választókerületét, és lett az ellenzéki pártok LMP nélküli összefogásának képviselője. 

kispest_lackner.png

A polgári Wekerlén egyébként a kormánypártok (helyben végülis ellenzék) jelöltje győzött. Ami Kispesten a kivétel, ami erősíti a szabályt. A korrupciós ügyeket vizsgáló bizottság felállítását kikövetelő Ferenczi István az LMP színeiben 15%-kal lett harmadik, listáról szerzett mandátumot. A 15% nem számít rossz eredménynek esélytelen jelölt esetén. Bár Budapest-szerte sikeresen működött, Kispesten az LMP-vel valószínűleg "nem akart osztozkodni" a helyi MSZP, ezért nem volt részese az "összefogásnak" a zöldpárt.

kispest_feerenczi.png

A videók, a számok és a tények magukért beszélnek.

Elszórakoztathatjuk magunkat az álvitán, hogy "MSZP vagy Fidesz" (legalábbis Kispesten így teszik még fel a kérdést, mert a kerület valahogy a '90-es években ragadt), nem tudnám még jobban kihangsúlyozni a probléma gyökérokát, húzzuk alá kétszer jó vastagon: 

29 éve kisstílű bűnözők kezében vannak az önkormányzatok és senkit se érdekel

— ahogy már megírtuk korábban. Ráadásul egy friss közbeszerzési döntés kapcsán kiderült az MSZP vezette kispesti önkormányzat Mészáros Lőrinc közeli céggel végezteti a gyerekétkeztetést.

Nem bonyolult matekfeladvány.

  • A Fidesz és kispesti MSZP tulajdonképpen "üzlettársak"...

Most az önkormányzati képviselőtestület által esetlegesen megszavazott vizsgálóbizottsággal esély lesz rá, hogy az önkormányzat saját háza táján is rendet tegyen, és levonja a politikai konzekvenciákat, ha már eddig nem sikerült. 

Illetve ami talán még fontosabb:

A vizsgálóbizottságra azért is van szükség, hogy a téma napirenden tartásával egyszer talán a magyar választók is képesek legyenek levonni a megfelelő következtetéseket. Nem a Fideszt vagy az MSZP-t kell "kiszavazni", hanem a korrupciót.

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr7015424202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.26. 11:06:03

Jó hír, hogy aballibek mindig képesek saját magukat pofán vágni, így nem is kell külső segítség,

DFK 2020.01.26. 13:01:16

A kenegetés ellenére Kispesten a baloldal az ami fejbúbig szaros. Persze legyünk igazságosak, a kispesti válosztók se akármik, ha egy Lacknert megválasztanak. Igaz a baloldali média igyekezett elhallgatni a kispesti ügyet.

Tangooo 2020.01.26. 18:48:49

Jó, jó! A beismerő vallomás (Lackneré) enyhítő körülmény, de nem mentesít az elkövetett bűn alól. Viszont teljesen idióta párttársai (megtestesítik a három majmot: se nem lát, se nem hall, se nem beszél) nem akaródznak elveszteni egy ilyen nagyszerű lenyúlásügyi szakembert.

Sir Galahad 2020.01.26. 21:40:07

Itt derült ki, mekkora hazugság a kormánypárti médiatúlsúly. Miközben az online ellenzéki médiának köszönhetően az egész ország a Borkai-ügytől zengett és a Fidesz elbukta Budapestet meg 14 nagyvárost, Lackner ügye nem került a köztudatba, nem lett semmi következménye, el is ült mostanra.

Muhammad Balfas 2020.01.26. 21:46:33

@Sir Galahad: A közösségi oldalakon elképesztő balliberális túlsúly van.. Ez már a moderálásban is megnyilvánul. Egyébként az Borkai ügy azért is ütött, mert szexuális tartalom volt, míg a kispesti ügy csak egy a jól megszokott szoci korrupciós disznóságok sorában..

Muhammad Balfas 2020.01.26. 22:09:30

@DFK: Éppígy újra választották az ózdiak Janiczák "szárazon kúrlak seggbe" Dávidkát. Vagy úgy is mondhatnám Janiczák 440/400 Dávidkát..

kvadrillio 2020.01.27. 00:52:28

Egyre gyorsabb ütemben terjed az országban az új koronavírus, amely már a lappangási időszakban is fertőző - jelentette ki a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság január 26-án, vasárnap. Ma Hsziao-vej, a bizottság vezetője egy vasárnap megtartott sajtótájékoztatón elmondta: a hatóságok egyelőre csupán korlátozott ismeretekkel rendelkeznek a vírusról, és még a lehetséges mutációk okozta kockázatok is tisztázatlanok. Az igazgató kiemelte: az atípusos tüdőgyulladás (SARS) vírussal ellentétben - amely egyébként szintén a koronavírus egy típusa -, a tavaly decemberben Vuhanban megjelent, új típusú koronavírus már a lappangási időszakban is fertőző, ami azt jelenti, hogy olyan ember is képes továbbadni a vírust a vele közeli kapcsolatba kerülőknek, akinél még semmilyen tünet nem jelentkezett.

"""Az igazgató kiemelte: az atípusos tüdőgyulladás (SARS) vírussal ellentétben - amely egyébként szintén a koronavírus egy típusa -, a tavaly decemberben Vuhanban megjelent, új típusú koronavírus már a lappangási időszakban is fertőző, """

TAVALY DECEMBERBEN JELENT MEG VUHANBAN A KORONAVÍRUS ??? ÉS MÉÉÉÉÉÉÉRNEM TUTTUNK RÓLLLLLA ???!!!

Etniez 2020.01.27. 02:57:08

Az Mszp a Fidesz bűntársa, nem az első eset.
Mind a két pártnak a történelem szemétdombján a helye.

Etniez 2020.01.27. 02:57:55

@Sir Galahad: index írt arról is, csak szólok.

Etniez 2020.01.27. 02:59:16

@Muhammad Balfas: Borkai bedrogozva is milyen lagymatagon tolta a kis kurvákat, a pénzt nagyobb lelkesedéssel lapátolta haza.

Muhammad Balfas 2020.01.27. 10:55:52

@Etniez: Én a Lackner videón láttam drogot, nem a Borkai videón..

Dan da Man 2020.01.29. 08:49:09

Jogos.

Valóban a korrupciót kéne.

Csodálom, hogy a fideszmédia ezt nem fújta fel sokkal jobban. Ami jelentheti azt is, hogy ők is érintettek, vagy hogy ezt a muníciót későbbre tartogatják.

Mindenesetre ők csúcsrajáratják azt, amit az mszp jól beüzemelt. És az a baj, hogy ha ők nekiállnának a korrupciót "visszaszorítani", az azért elég kétszínű dolog lenne, nem?

Ezzel együtt nem jó ez így...
süti beállítások módosítása