A kiló nem százat jelent.

Gipsz Jakab felemelkedése és a Jobbik eljelentéktelenedése

2020. január 26.

Sokadik hírként számol be a média a legutóbbi parlamenti választáson még az ország legerősebb ellenzéki pártjának számító Jobbik elnökválasztásáról. Egyetlen jelölt volt. Kicsit olyan ez, mintha igazán senkit sem érdekelne a hír, mintha nem Jakab Pétert, hanem Gipsz Jakabot választották volna meg elnökké. Jakab Péter miskolci történelemtanárból bő másfél éve tört fel képviselővé. Pár hónap kényszerű és nem igazán megindokolt várakoztatás után idén már a párt elnöke. Miért került kátyuba a nemzeti radikalizmus?

jobbik1.png

A kormánymédia a szokásosan szubjektív keretezésben igyekszik tálalni az eseményt, hogy a néző a véleményalkotást már megspórolhassa magának. Szerintük állítólag Gyurcsány Ferenc személye volt a fő vízválasztó a Jobbikban. Egyenesen két oldalról (bár jelölt csak egy volt!), Gyurcsány-pártiakról és Gyurcsány-ellenesekről számol be a Híradó. Jakab Péter természetesen Gyurcsány-párti. 

Ezzel ellentétben a valóságban Jakabék a jövőben valószínű inkább az LMP-vel és a Momentummal fűzhetik szorosabbá a szálakat, ugyanis Jakab és mások is erre tettek utalásokat az utóbbi időben. Ha mégis teljeskörű ellenzéki összefogás lesz, akkor is erős túlzás Gyurcsány-pártiságról beszélni. Ez inkább nettó kacsa. Fakenews, ahogy a miniszterelnök mondaná.

De legalábbis túlzó állítás. Azért kiváncsi volnék, hogy kit mennyire van értelme ezzel szuggerálnia a közt szolgálni és tájékoztatni hivatott kormánymédiának...

Egy másik mórickaábrával már tényleg erősen lekezeli a Jobbikot az állami tévéhíradó. A (Fidesz-közeli egyébként megbízhatónak tartott) Nézőpont jobbikos "legvalószínűbb választási eredmény" adatait közlik 2019-ig bezárólag, 2014-re és 2018-ra is közvéleménykutatási adatokat, noha legalább ebben a két évben valódi parlamenti választások is voltak. Erre igazából nincs fizikai magyarázat. Persze így 2015 óta egy folyamatosan lefelé tartó népszerűségű pártot láthatunk. Apró szépséghiba, hogy azért 2018-ban a Jobbik jóval jobb, közel 20%-os eredményt ért el. Az nem mérés volt, hanem tényleges választási eredmény. A miheztartás végett írom csak ezt.

(Igaz az EP-választáson, ahol hagyományosan rosszul szoktak szerepelni, még a mértnél is rosszabb eredményt értek el. Ténykérdés, hogy most általában 10% körülire mérik a korábban 20%-os pártot.)

jobbik2.png

A közmédia ugyan torzít és a Jobbik nemcsak jó formában nincs nyilvánvalóan, de mintha az identitását is elvesztené lassan. Már Vona Gábor lemondása, majd a semmi karizmával nem bíró Sneider Tamás megválasztása lletve most a leginkább a harsány O1G-re redukált üzeneteiről elhíresült Jakab Péter megválasztása egyre inkább egy identitását elvesztett, már nem szélsőjobboldali még nem balliberális pártot mutatnak a közvélemény szemében. (Az utóbbi célozgatás a közmédia torzítása.)

Nem igazán van olyan téma, ami most erősen a Jobbikhoz lenne köthető, és ez vélhetően nem kedvez az önálló politizálásnak. Még a korábban a Jobbik berobbanását okozó cigánykérdést is sikerült Orbánnak a legújabb gyöngyöspatai ügyben magához ragadnia. A Jobbik talán fel sem eszmélt. Jakab Péter csak egyre hangosabb és egyre artikulálatlanabb orbánozásain kívül nem is adott életjelt talán. Az önálló Jobbik üstökösszerű pályájának úgy tűnik leáldozóban van vagy már vége.

Ennek egyik oka, hogy a Jobbikot megszülő szellemiség, a nemzeti radikalizmus szinte minden fontos kérdéskörétől fényévekre került a párt. Eleve semmilyen intellektuális tartalom nem jellemző ma már a Jobbikra, más pártokra sem igazán már, nota bene. A Jakab-szerű újoncok nem is igazán ismerik vagy értik talán azt a szellemiséget, ami a '90-es évek jobboldali politikai underground-ját megtöltötte. Amely sokszor ordas tévedésekkel és bornírt zsákutcákkal, de megoldásokat keresett a rendszerváltás mainstream politika által szőnyeg alá söpört alapvető igazságtalanságaira és visszásságaira.

Már a 2010-es Jobbiknak sem volt igazán élő kapcsolata ezzel az amúgy főleg Csurka István által jól-felemásan, de grafomán módon alaposan feltárt problémakörrel. De ennek a megalapozó, meggyőző szellemi munkának köszönheti a Jobbik a létét, a sikerét és az induló programját is, amiből valóban sokat szívott fel az orbáni politika magába.

A Jobbik antikommunista, EU-kritikus pártból minden magyarázat nélkül lett az MSZP-től szinte csak kicsivel többet használt piros-fehér-zöldben és néhány Horthy-emlék ritualizált megosztásában, pusztán kulturálisan különböző párt. Az embernek olyan érzése van, hogy ezek az egykor erősnek láttatott szentimentek profánok és felszínesek voltak korábban is. Kevés valódi átéltség volt mögöttük, akkor is, amikor lázig hevültek a hazafias indulatok a jobboldali berkekben.

A gazdasági patriotizmus szerintem jogos igényéből a Fidesz is jelentősen visszavett, időnként még az LMP-ben jelenik meg valami a gondolatból, pedig a multinacionális tőkének erősen kiszolgáltatott, a globalizációban döntően vesztes Magyarország képe továbbra sem rajzolódott át attól, hogy valamennyivel többet lehet most kapni a szalag mellett, mert a kivándorlás és a foglalkoztatás bővülése miatt munkaerőhiány lépett fel.

"Idióta barom"

jakabpetersumegfb.jpgJakab Péter üzenetei valóban nem szofisztikáltabbak, mint bármely internetes kommentelőé. 

Jakab Péter próbál "népies" lenni, hitelesebben keresgéli a vidéki kisboltokban a tej árát, mint momentumos kollégája, a jómódú budai Fekete-Győr András szokta akár a számára már ismeretlen földrészként megcsodált Józsefvárosban. Ráadásul Fekete-Győr liberálisként is jogot formál magának, hogy újságírókat kívánjon "eltiltani a szakmájától" — képzeljük el, ha ezt egy kormánypárti politikus követelné valamely velük kritikus hanggal kapcsolatban.

(Úgyszintén: Jakab stílusa és viselkedése valóban kritikán aluli a magyar parlamentarizmus történetében is, azt persze zokon vette, amikor egy vidéki fideszes képviselő durva stílusban szólt be neki. Egyik sem különb a Deákné vásznánál...) 

A magyar politika kezdi belőni a színvonalat: a béka segge alatt. Jakab Péter és Fekete-Győr András pont azok a figurák, akik magukban sosem vennék észre azt a hibát, amit olyan hangosan másokban szóvá tesznek. Ez az őszinte, belülről jövő, szociopata magabiztosság valószínű sikerük igazi és egyetlen titka.

Mondanivaló hiányában Jakab performansazai nem válnak kerek történetekké, nem is főszerepelő, csak főstatiszta, a pillanat erejéig is csak harsányságával hat. Ez már egy újfajta politizálás, a legszimplább üzenetekkel operáló vagdalkozások világa, mérce és iránytű nélkül. Jakab Péter inkább mutatja egy káráló kofa benyomását, vezetőnek katasztrófa. Nyilván a hangerő egy ideig elfedheti még az egykor szélsőjobboldali, nemzeti radikális, jobboldali konzervatív párt (stb.) identitásvesztését, de nem adhat új karaktert és tartalmat neki.

A nagy tanácstalanságban és a kormánypárti Számvevőszék szégyenletes, bár megérdemelt, de egyoldalú milliárdos büntetését nyögve a Jobbik számára persze logikus volt a választás, hogy nem volt más választás. Ilyen munkára legfeljebb egy Jakab Péter jelentkezik, de már egy Vona Gábor sem. 

Miért került kátyuba a magyar nemzeti radikalizmus?

Hát Vona Gábor sem volt az a kiköpött Winston Churchill. Volt viszont mögötte egy Szabó Gábor pártigazgató, aki nemrég szintén távozott, nélküle a Jobbik talán sosem éri el azt a 20%-ot, ami üvegplafonnak bizonyult — talán szerencsére. A Jobbik sosem vált volna alkalmassá az ország vezetésére, hiányzott hozzá a szellemi tőke. Az '90-es évek ötletei mára elfogytak, elhasználódtak, kikopni látszanak, elfelejtették őket vagy a maiak sosem ismerték: csak a szájkaratét.

vona_ka_tyu.jpg

Jakab Péter számos jobbikos szerint sem a legélesebb kés a kredencben. Nos ez azért is szembeötlő, mert már Vona Gábor sem tette magasra a lécet valójában, pedig mennyit méltatták sokan...  Úgy beszélt mintha nem értené azt, amit a szájába adtak. És ezért beszélt oly sok sületlenséget olykor, de kisfiús rokonszenves bájjal tudta előadni: tényleg jól játsza az értetlent, az.

Videóblogjának siralmas szakmai színvonala is ezt mutatja, amikor könyvekről vagy mások gondolatairól beszél. A saját ötletei még siralmasabbak, legutóbb a "civil" önkormányzatokkal váltaná meg a világot, de had' ne magyarázzam el, hogy ez mitől végtelenül buta és a lényeget nem értő felvetés. (Mindenki lehet civil és a civil sem valami más, jobb minőség.)

Ő az az ember, aki lényegében ott se volt — csak a plakátokon. 2014-ben pl. ezt a szimpatikus fiatalembert csőbe húzta egy mezei újságíró egyetlen nem is agyafúrt kérdéssel. "Az amerikai vagy az orosz beavatkozást választaná?" Vona rávágta, hogy az orosztKapjunk már utólag a fejünkhöz!

Ez a klasszisnak beállított beszélőfej tényleg ennyire mérhetetlenül üres volt.

Miért gondolta bárki, hogy egy Orbánnal, aki valóban mindent túlélt és mindent elért már, könnyebb dolga lett volna? Hogy esélye lett volna ellene? Érti mindenki, hogy Vona Gábor, aki a kérlelhetetlen antikommunista, orosz- és szovjetellenes magyar jobboldalon képes volt nem a logikus "semmilyen idegen hatalom ne avatkozzon be hazánkban" választ csípőből bemondani, annyira nem látott ki a putyini rubelek mögül, hogy rávágta, hogy Oroszországot választaná, vonuljanak csak be újra... Vona Gáborék rosszul betájolt technokrata pálfordulásait kommunikációs képességének hiányosságai súlyosbították.

Pedig biztos dörzsölt, előrelátó politikának hitték. Ilyen az, amikor zsúrfiúk próbálnak nagypályás játékot játszani. A Jobbik csak az MSZP összeomlása miatt kialakult vákuumban volt képes jelentős politikai erővé válni. 

És ha egy üzlet beindul, Vlagyimir Putyin és a ki tudja milyen "alvilági" források után a kezdő pókerjátékos túlzásba vitt kockázatvállalása megásta a Jobbik sírját. A célegyenesben a Simicska-milliárdok végképp elhomályosították Vonáék látását, észre sem vették, hogy ez dörgölőzés már vállalhatatlan. A 20 évet a 20 évért-imázsba nem fér bele a Fidesz ex-oligarchájától nyíltan támogatást elfogadni. Ez a pont volt a Jobbik valódi mélypontja, nem is annyira a demonstratíve náci magyar gárda, a túlzott szélsőjobbra sodródás 2006 után, a szvasztikát kipára cserélő másik borsodi bika, Szegedi Csanád, a "moszkvai kapcsolat", KGBéla, a többi kisebb-nagyobb szélhámosság, meg a Fideszes Döbrögiken túltevő ózdi kiskirály, Janiczák Dávid vagy most a miskolci "diszkó alfahímje" karakterű Jakab Péter – vagy az EP-választási vereség. Ezek csak következmények vagy tünetek. (Ezzel szemben a komoly, elfogadható politikusnak tűnő Mirkóczki Ádám vagy Kepli Lajos valamiért kiszorultak a Jobbik élvonalából.)

Vona és a Jobbik sosem volt az, aminek sokan látni akarták. Ennyit tudott Vona. Ennyit tudott a Jobbik. Sajnálom azokat, akik számára csalódást okoztak. Bizony sajnálom a nemzeti radikalizmusból a nemzetet. A irányzék nélküli radikalizmust meg majd megkapja mindenki Fekete-Győrtől és Jakab Pétertől kórusban. Nem kétlem, hogy lesz rá kereslet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr2615319712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hoplita 2020.01.27. 10:04:23

@nemecsekerno_007:
Nagy fejed meg nulla eszed, orbánszopó fityiszparaszt.

2020.01.27. 10:05:49

@MAXVAL bircaman közíró: Birka ! Legalább te ne ugass, mert te voltál már minden. Egyszer a bolgár kommunista párt tagja, majd mszmp-s, aztán mdf, kdnp, kisgazda, később miép, majd mszp, és megtalálta a helyed az szdsz-ben, ahol aztán sorosgyurkó kiemelt és igy lettél fizetett és takonygerincű csicska és lakáj a fideszben.
Arról nem is beszélve, hogy egy bevándorolt bolgár éhenkórász vagy csak. Akkor mi a lófüttyöt osztod itt a propagandista baromságaid ?

hoplita 2020.01.27. 10:08:44

@A kiló nem százat jelent.:
Nem nagyon akarok én hallani semmit..:)

Ismered azt a anekdotát, amikor szüret előtt jön a jég és elver mindent, de teljesen?
A gazda néz, aztán csákányt ragad és elkezdi kiverni a csupasz tőkéket...Lássuk Uramisten, mire megyünk ketten?
Na, én vagyok az a gazda.:D

nemecsekerno_007 2020.01.27. 10:09:26

@hoplita: Már csak a személyeskedés maradt. Gyenge mint moslék...

chrisred 2020.01.27. 10:13:31

@MAXVAL bircaman közíró: Miért szavazna egy kormánypárti a Mi Hazánkra, ha szavazhat a Fideszre is?

Grimbusz Makszimusz 2020.01.27. 10:21:31

Jakab egy állat, viszont a Jobbik már lejjebb nem süllyedhet, tehát nem oszt nem szoroz! És azt latolgatni, hogy szövetkeznek e Gyurcsánnyal? Már régen megtették!

chrisred 2020.01.27. 10:22:16

@werinter: Ide is beírom: A Jobbik a Fidesz által polgári körösökből gründolt szervezet volt, aminek az volt a funkciója, hogy olyan jelszavakkal operáljon, amire vevők a vidéki emberek, de akkoriban Fidesz még nem mert használni, nehogy elriassza a városi szavazóit. A terv várakozáson felül jól sikerült, annyira, hogy a Jobbik önállósította magát, és még saját forrásokat is talált magának az orosz titkosszolgálatnál, hogy finanszírozza a működését. Így valóságos riválissá kezdte kinőni magát a Fidesz számára. Mivel a Fidesz az elitcsináló urambátyám politikájával a városi szavazókat kezdte elidegeníteni magától, egy huszárvágással a Jobbik helyére lépett: átvette az arculatát, a jelszavait, a szavazóit, de még a Putyin szövetséget is. Így az igazi Jobbik helyén légüres tér maradt.

hoplita 2020.01.27. 10:22:39

@nemecsekerno_007:
A tefajtád nem vitaképes..társalogj birkegecivel, az a te szinted, nyomorék.:)

hoplita 2020.01.27. 10:26:13

@Grimbusz Makszimusz:

Grimbusz Makszimusz
0 bejegyzést írt és 423 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2019.12.15. óta tag.
Grimbusz Makszimusz ezekben a blogokban publikált: Admin Tag

Habonyseggból sebzében keltetett troll...annyian vagytok mostanság, hogy egymásba ér a faszotok, gyökerek.:)

Grimbusz Makszimusz 2020.01.27. 10:33:48

@A kiló nem százat jelent.:" , az elveket már rég feladta Orbán is, "

Szerintem nem adta fel, csak szőrmentén reálpolitizál, sejtem milyen elvekre gondolsz, szerinted mekkora külső támadást kapna, ha mereven ragaszkodna hozzájuk? Már most is náci, diktátor, populista, autokrata, hogy csak a gyakoribb címkéket idézzem!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.27. 10:38:39

@hoplita:" hoplita
0 bejegyzést írt és 12871 ostoba, arrogáns és bunkó hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2008.05.11. óta tag.előtte csak a szűkebb környezete volt kénytelen elviselni a degenerált baromságait.

a nagy hohohorgász 2020.01.27. 10:43:08

Az az érdekes hogy a Jobbikban minden féle ember megfordult, a zsidótól a cigányig a náciig, a csalódott magyar parasztig mindenki, mindez gárda egyenruha alatt állítólagos náci pátként. Sztem az egész nem szólt másról csak felmérték hány %-a Mo-nak nacionalista/náci és minden párt delegált egy ügynököt a jobbikba. Az eredményt elérték , max 20%. Nagy baj nincsen-lophatnak tovább a hatalomátmentők(fidesz+maszop+dk+momentum), Vona/Zazrivecz Gábor megcsinálta, megkapta érte a koncot. Puszta politika. A nép meg szopja tovább, a lelkesebbek meg még tapsolnak is hozzá mindkét oldalról.

De hogy a Steimetz Ádám mit keres ott, az még nekem is kérdés! azt tudja vki?

hoplita 2020.01.27. 10:43:27

@Grimbusz Makszimusz:
Úúúúú, bassza meg, lebuktam.

a nagy hohohorgász 2020.01.27. 10:44:56

@a nagy hohohorgász: persze pénzen kívül. Mert Őt értelmesebbnek gondoltam.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.01.27. 10:47:26

@a nagy hohohorgász: politikai karriert keresett, mert akár még egy-két éve is a Jobbik sikeresnek tűnt

Grimbusz Makszimusz 2020.01.27. 10:49:46

@hoplita: Semmi gond, csak nem vagy ellenfél! :D :P

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.01.27. 10:54:00

@Grimbusz Makszimusz: egész katalógusa van az elveknek, amiket Orbán lazán döbott a kukába, a plurális demokrácia, az önkormányzatiság, a polgári éthosz, a jogállamiság, a kultúrnemzet, az erős forint, az ingyenes felsőoktatás... nem sorolom... a reálpolitikusság is köztük van, sokszor mégcsak nem is reálpolitikus, hanem megosztó-hatásvadász politikát folytat, ami sokkal veszeélyesebbnek néz ki, mint amennyire az valójában — minta: hogyan vált az Orbán által követelt menekültkvóta végül első számú közellenséggé

Grimbusz Makszimusz 2020.01.27. 10:54:41

@a nagy hohohorgász: "De hogy a Steimetz Ádám mit keres ott, az még nekem is kérdés! azt tudja vki?"

Bruttó, vagy nettó? :D Megélhetési, más magyarázat nem nagyon lehet! A Mi hazánknak is azért nem hiszek, mert túl sokáig maradtak a lealjasodott Jobbikban!

Boross Bence 2020.01.27. 10:59:00

Nehéz helyzetben van a Jobbik, mert igaz, hogy helyet cserélt a Fidesszel, de az MDF pozíciójára nincs komoly, 5-6%-nál nagyobb igény Magyarországon. Fel kell karolnia a városi konzervatívokat, a Fidesz-árvákat, persze, de komolyabb bázist jelent az FKGP volt tábora, amit most a Fidesz fed le. Meg kell nyernie a versenyt vidéken a Fidesszel és Márki-Zayjal szemben a Jobbiknak, hogy a nagyvárosokban erős Momentum-DK mellett a kormányváltás másik, egyelőre hiányzó lába legyen a párt.

Jakabnak mielőbb erősítésre is szüksége lesz, új arcokat kell bedobnia vagy átvennie máshonnan, esetleg visszahoznia (pl. Volner). Ki kell törnie a pártnak a nemzetközi elszigeteltségből is, mondjuk jelentkezhetnének az Európai Néppártba!

a nagy hohohorgász 2020.01.27. 10:59:26

jogos, amikor Ő csatlakozott gondolom még a néppártosodás volt a cél nem a kis Dk. és azért nem lép ki S.Á. a jobbikból mert politikus és pénz.... Amúgy Jakab Péter nekem echte Tordai Bence. Ha még jókat is mondanak nem képesek levetkőzni az arroganciájukat és a primitívségüket.

Ja és arról mit gondolsz, hogy sztem a jobbik néppártosodása inkább a fidesztől vett volna el szavazatokat mint az összefogástól, ezért nem a fidesz érdeke volt létrehozni viszont az ő érdeke kicsinálni. Egy náci sosem fog a mai magyar baloldalra szavazni. Csak ha annyira hülye h még mindig azt hiszi hogy jobbik=náci(sajnos ilyen is sok van) a másik eshetőség hogy nem náci csak ügynök/vagy politikai életművész(lsd S.Á.)

Grimbusz Makszimusz 2020.01.27. 11:00:56

@A kiló nem százat jelent.: Szerintem nagy részét kényszerből hanyagolja, vedd figyelembe az aljas, de gyenge ellenzéket a nagyhatalmú támogatóival! Nyilván hibázik, nyilván vannak kifogásolható tettei, de nem lehet minden pofon mellé közlekedési rendőrt állítani!

hoplita 2020.01.27. 11:06:41

@Grimbusz Makszimusz:
És te mennyit kaszálsz, trollgeci?
Sokat nem értek, mert 12 belőletek egy tucat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.27. 11:08:40

@jános515:

Tévedsz. Összesen 3 párt tagja voltam életemben.

1990-1991 között egy bolgát párt tagja. Ideológiája nehezen meghatározható, amolyan nyugatpárti antikomcsi volt.

s két magyar pártnak. 1988-1993 között Fidesz-tag és 1989-1993 között SZDSZ-tag voltam.

a nagy hohohorgász 2020.01.27. 11:08:57

@Boross Bence: erre írták korábban többen hogy nincs a jobbiknak ma üzenete. Igen a célközönség ők lehetnének, de Őket (köztük engem is) nem lehet megfogni azzal hogy rohadt Orbán és amúgy meg összeállunk a Gyurcsánnyal, meg az SzdSz lelkületű egyebekkel.

Ebben volt Vona kurva jó- egyértelműen el tudta hitetni a néppel hogy Ő nacionalista(majdnem náci)- nincs még egy politikus akinek ez menne, az biztos. Ha 2018-ban is a 2015-ös politikáját folyatta volna, engem is meggyőzött volna.

A Petya már csak a morzsákat szedegeti jó pénzért. Engem amúgy az érdekelne igazából hogy Vona milyen? de neki már azt sem hinném el amit kérdez.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.27. 11:09:48

@jános515:

Sose emelt ki Soros. Egyszer voltam ösztöndíjas nála, gyakorlatilag kifizette a repülőjegyemet oda-vissza, egy egyetemi projekt keretein belül.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.27. 11:10:54

@chrisred:

Mert Jobbik.-nosztalgiája van és szeret zsidózni, ami nem illik a Fideszben, viszont a Mi Hazánkban bevett szokás.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.01.27. 11:14:55

@MAXVAL bircaman közíró: vagy Ásotthalom kicsit kisebb főváros, mint Budapest.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.01.27. 11:17:05

@Grimbusz Makszimusz: konkrétan Gyurcsány Ferenccel nem kellett. Az önkormányzatokban mindenki más volt, de Gyurcsány még a háttérben sem. Az egy újabb szint lesz. De akár még Gyurcsány lehet okos és háttérbe léphet. Nem megbízható nyilván a fenti felmérés, de azért lemorzsolódás biztos lenne.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.27. 11:23:08

@A kiló nem százat jelent.:

Orbán alapgondolkozása változott meg. Mint egykori progresszív ultraliberális nyilván "eldobta" az akkori alapeszméjéhez fűződő gondolatokat, de mi ezzel a gond?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.27. 11:25:42

@A kiló nem százat jelent.:

Lényegtelen. A P nem önerőből szerezte meg a budapesti polgármesterséget. Önerőből az 1 %-ot se érte volna el Kari Geri(nctelen).

6.Lenin 2020.01.27. 11:29:16

@a nagy hohohorgász:

Egy közösségben általában a konzervatív, és baloldali érzelmű emberek vannak többségben. Természetesen mindkét nagy tábornak a szélein vannak átmenetek, de ezek mindig is kisebbséget jelentenek.
Ma Mo-on a baloldaliaknak nincsen képviselete, mert elvesztették a mondanivalójukat.
A konzervatív oldalon a széleit beszippantotta a Fidesz (az értelmes részét).
A baloldal szélei elaprózódtak.

Mivel a jobbikra a baloldalnak volt szüksége, megalkotta, de ma már külön nincs rájuk szüksége. A Fidesznek meg nem is volt soha rájuk szüksége.

A szélek, eleve csak kisebbségeket képviselnek. A jobbik maradékai is. Tök mind1, hogy ki vezeti őket.
Szerintem.

teleorman 2020.01.27. 11:45:20

@A kiló nem százat jelent.: valóban nem nagy karrier az legnagyobb ellenzéki párt vezetőjéből átmenni videobloggerbe. (Van akinek tetszenek ezek a videók, van akinek nem.) Ám gondoljunk csak bele: elüldögélhetett volna a Parlamentben mint befőtt a spájzban, egyre jobb fizetésért még négy évig. Nem ezt tette, korábbi tévelygéseiért - volt neki jópár - most egyfajta Canossát jár. Szerintem ez tiszteletreméltó a parlamenti politikai senkik lapító, gyakran szörnyen opportunista semmittevéséhez képest, tisztelet a nem nagyszámú kivételnek.

Boross Bence 2020.01.27. 11:45:53

@a nagy hohohorgász: Lehet, hogy az a helyzet, amit írsz. Az Orbán-fóbiások egyre gyarapodó tábora aszerint szavaz, hogy ki utálja jobban Orbánt. Ebben a versenyben eddig a DK volt a nyerő, és úgy tűnik, Jakab is ide akar beszállni. Vagyis azzal számolhat, hogy nem kell komoly ideológia, mert ezt a tarka, ideológiailag nem elkötelezett csoportot egyre nagyobbra duzzasztja Orbán politikája, és neki csak arra kell vigyáznia, hogy keményebb legyen Gyurcsánynál az Orbán-ellenességben.

Kétségtelenül ez is egy taktika, nem mondom, hogy nem működhet. Akkor működhet, ha külső okok miatt Orbán leamortizálja magát, és persze Gyurcsány sem dob be hirtelen valamilyen új trükköt.

Én az ország érdekében a szerves politikai fejlődésben hiszek, Jakab helyében a munkásabb utat választanám, azt, amibe Vona belebukott, mert türelmetlen volt és sokat hibázott. Igaz, Jakabnak sincs sok ideje, két év hamar elszáll, de ő még fiatal. Neki is jobb lenne, ha nem égne ki gyorsan, hanem a következő ciklusban nyugodtan fel tudna építeni egy jobboldali néppártot.

a nagy hohohorgász 2020.01.27. 11:46:16

@6.Lenin: az elméleteddel egyetértek de csak a jelenleg szavazó kb 4 Millió ember tekintetében. Ne felejtsd el hogy a Jobbik tudott megszólítani embereket, azokból akik most már nem szavaznak. Én úgy gondolom (alapvetően konzervatív nézeteket vallva) és látva azt hogy Mo. még mindig inkább jobboldali mint balodali értékeket képvisel, hogy a fideszt két párt együttműködésével lehet kiváltani . Egy a fidesznél nacionalistább de nem náci párt és egy Schiffer András féle deklarált értékek mentén politizáló közép jobb párt. Az egyik a másiknak a kontrollja lenne . Viszont a másik oldal sztem egyértelmű hazaárulását Ők akadályoznák együtt. Ja és még azt is álmodtam, hogy Orbán ezt engedi önszántából :)

Itt a mesém vége

a nagy hohohorgász 2020.01.27. 11:52:51

@Boross Bence: Én nem hiszem hogy Jakab Péter valaha vallott is jobboldali nézeteket, és ahhoz meg sosem lesz elég jó, hogy eljátsza azt amit vona 2009-től.

Én Jakab péterben semmit nem látok csak gyűlöletet orbán iránt. Valaki lát vmi mást amúgy?

6.Lenin 2020.01.27. 11:57:31

@a nagy hohohorgász:

Természetes, hogy vannak a Jobbiknak (a maradékainak is) szavazóik, a többi kis pártoknak is. egy közösség sokszínű.

Több lehetőség van.
A nagy oldalak egy pártszövetségbe beszívják a kis -szélen-pártocskákat, egy vezetővel.

A nagyon kis pártok, vagy a maradékok, összeállnak, aztán , mint koalíciós partner, hol az egyik, hol a másik oldalhoz csapódnak, de minden esetben kell egy karizmatikus vezető.

Természetesen álmodozni mindenkinek jogában áll. A legjobb kontroll pedig a választók.

A másik pártokat, vezetőiket meg ne a saját álmaid szerint ítéld, hanem próbáld megérteni, hogy ők mit is szeretnének, mit, miért is tesznek, a saját elképzeléseik szerint. Ne úgy, hogy te mit tennél a helyükben.

6.Lenin 2020.01.27. 12:00:39

@a nagy hohohorgász:

Jakab P egy köcsög, mert amit eddig tett, az inkább taszító a többségnek, ha vált hangnemet, akkor meg végképpen hiteltelen lesz. Arra jó lesz, hogy szétverje a Jobbik maradékát.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.27. 12:03:53

@A kiló nem százat jelent.: Jaj, hagyd már a naivitást, neked csak akkor számít valami szövetkezésnek, ha összejárnak a családjaik, együtt mennek kocsmába, ünnepélyes körülmények között írnak alá örök barátsági szerződést? Lepaktáltak Gyurcsánnyal, nincs ezen mit agyalni!

chrisred 2020.01.27. 12:06:51

@6.Lenin: A konzervatív vs baloldali nem létező ellentétpár.

apro_marosan_petergabor 2020.01.27. 12:13:59

A zsidó származását vállaló Jakab Péter miért is képviselné a nemzeti radikalizmust, hiszen az ő vonala általában bolsevik vagy globalista, jobb esetben liberális de inkább ballib szokott lenni (pl. Kún, Jászi, Lukács, Rákosi, Pető).
Ez esetben is errről van szó, nyilvánvaló feladata a jobbik nemzeti vonalának kiürítése, a párt csatlakoztatása a bolsevik DK-Momentum csoporthoz, a szavazók félrevezetésével.
Ezt a zsebrevágott, könnyen zsarolható (többségüknek van vaj a füle mögött) jobbikos irányítókkal meg is lehet csinálni, ade a szavazók jó része azért fel fog ébredni.
Arról is érdemes azért szót ejteni, hogy ez a "történelem tanár" milyen gátlástalan viselkedésű, milyen ócska, útszéli modoru - nincsen helye a magyar parlamentben.

konrada 2020.01.27. 12:28:20

@MAXVAL bircaman közíró:
...hát a Párbeszéd most nagy kakában van, bármennyire is tagadják.
Ugyanis vagy belekapaszkodnak egy DK-MSZP közös listába - ha lesz olyan, vagy feladják a következő választásra párt-mivoltukat, mert nagyon úgy néz ki, hogy a mostani pártszövetségesének - az MSZP-nek - nem lesz meg a 10%, hogy egy potyautast magukkal vigyen.

...és egy DK-MSZP választásiszövetség esetén olyan sok az éhes száj, hogy abban nehezen kapnának képviselőségre méltó helyet a listáson...

Boross Bence 2020.01.27. 12:34:13

@a nagy hohohorgász: Egyébként arra lennék még kíváncsi, hogy Jakab párton belüli ellenfeleinek mik a céljaik. Épkézláb politikai elképzelésük nekik sincs, mert ha lenne, akkor azt meg tudták volna fogalmazni és lenne hozzá jelöltjük is. Ha a kivárásra játszanak, akkor csak egy tönkrement párt felett vehetik majd át az irányítást 2022-ben. Ha pedig csak melegedőnek használják a pártot, és jó időben átlépnek majd egy másik hajóba, akkor már most sincs helyük a Jobbikban, ki kell őket hajítani.

6.Lenin 2020.01.27. 12:49:47

@chrisred:

Itt nyilván nem a megnevezés a lényeg. Nevezhetjük bárminek.
Létezik, hiszen ezek mentén léteznek az ellentétes ideológiájú pártok.

a nagy hohohorgász 2020.01.27. 13:01:27

@Boross Bence: Az Mszp ugyanezt csinálják, a legnagyobb megélhetési politikusok maradnak legutoljára. És igen, én is úgy látom hogy ez a melegedő meg a Dk kiskutyája.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.27. 13:02:09

@chrisred:

"A konzervatív vs baloldali nem létező ellentétpár."

Különösen nem Mo-on.

a nagy hohohorgász 2020.01.27. 13:08:09

@6.Lenin: A másik pártokat én úgy próbálom megítélni hogy mennyit ad az embereknek de nem az én értékeim szerint. Ezért tettem fel azt a kérdést azon pártok szavazóinak, hogy Nekik mit adnak azok a pártok - mert biztos adnak valamit ha rászavaznak-. De sajnos csak anyázást kaptam - pedig biztos van vmi csak nem mondják. A Fidesz szavazók nagy része legalább beböfögi hogy orbán megment minket . De a túloldalról semmi ( csak az epe ).

Ezen okból kifolyólag várom hogy okosabb legyek. Szerencsére van még időm és pénzem is. De hogy nem a Jakab Petya fogja megváltani a világot az biztos.

6.Lenin 2020.01.27. 13:14:20

@MAXVAL bircaman közíró:

Akkor nevezd őket nemzetinek, és hazaárulóknak. Ilyenek léteznek ma Mo-on, és elég markánsan megkülönböztetik a két oldal közti különbséget.

A két oldal létező.

ulpius66 2020.01.27. 13:18:17

Ha a választások előtt a Fidesz szövetséget köt a JOBBIK-kal akkor sosem nyernek a ballibsik Budapesten, Miskolcon, stb, stb.....ez a szövetségkötést a Fidesz élből elutasította, így óhatatlanul a ballibsik akoljába lökte a JOBBIK-ot, ráadásul némi alamizsnát kaptak a támogatásért cserébe (Ózd, Eger, Dunaújváros...)

Arról nyilvánvalóan szó sem volt a JOBBIK-ban, hogy egyedül indulnának bárhol is, mert akkor egyetlen egy képviselői mandátumot sem szereztek volna sehol sem.....kiderült Vóna, hogy a támogatottságuk a béka feneke alatt van.....

6.Lenin 2020.01.27. 13:25:47

@a nagy hohohorgász:

Ne azoktól várj válaszokat, akik hívei valamelyik oldalnak, vagy annak széleinek.

www.bokorportal.hu/eloadasok/kovacs_laszlo_zsigeri_politika.pdf ' van benne egy link, ami egy másik tanulmányra utal.

A két oldalra nagyon sok más tulajdonság is jellemző. Nyilván ezek mentén is lehet valaki az oldalához ragaszkodó, nem feltétlen a politikai nézetei miatt.

Egy szadista, erőszakra hajlamos 1én nyilván inkább a Jobbik felé húz(ott), leszarja a politikát, de kiélheti a gyűlöletét mások iránt.

Pl. érdekes lenne elemezni Jakab P. jellemét, és nem a politikai nézeteit. Hamarább megértenénk, mit is keres a Jobbikban, vagy miért nincs ott Tordai, pedig sok közös van bennük, vagy Szabó Timike. A sok közös vonás ellenére MÉG nem ugyanott vannak, de az útjuk 1x találkozni fog. Nyilván nem a Fideszben, vagy azon az oldalon.

a nagy hohohorgász 2020.01.27. 13:26:04

@ulpius66: ezzel a Jobbikkal minek kellett volna szövetséget kötnie a Fidesznek? a Fidesz azt cseszte hogy még mindig hagyja h 5%i ember azt higgye hogy a jobbik = 2009-es Jobbik. Na ez az 5%-ék hiányzott nekik nem a Jákob rabbi

ulpius66 2020.01.27. 13:35:46

Láttunk már ennél nagyobb csodát is a magyar politikában, mint hogy együtt szavaz a DK és a JOBBIK.....

Évtizedekig az volt a ballibsi narratíva a JOBBIK-ról, hogy fasiszta, a Fidesz "vérebe" és a Vóna az Orbán csicskása, és ahol a JOBBIK, mint párt működhet az NEM DEMOKRÁCIA!

Ezzel aztán sikerült jól összeugrasztani a Fideszt a JOBBIK-kal és máris a ballibsik között találta magát a JOBBIK! ... és persze egyből nem fasiszta többé a JOBBIK, hanem a DEMOKRÁCIA LETÉTEMÉNYESE!

ulpius66 2020.01.27. 13:40:25

Csak elő kell venni, és olvasgatni, hogy a ballibsi "megmondóemberek" firkászok, politikusok, kommentelők miket mondtak vagy írogattak a a JOBBIK-ről az elmúlt évtizedben.... aztán ugye minden más lett.....

chrisred 2020.01.27. 13:40:39

@6.Lenin: Nevezhetem őket félisteneknek és gyíkembereknek is, akkor sem jellemző, hogy a politikai erők Magyarországon ideológiai szempontból meghatározottak lennének. Lásd a Fidesz útját a reformkommunizmustól kezdve a liberalizmuson át a polgári konzervativizmuson keresztül a szélsőjobbos radikalizmusig. Míndegyik franchise egyrészt a saját szavazatait akarja maximalizálni, másrészta riválisokat kiszorítani a hatalom közeléből, és ennek megfelelő mezbe öltözik.

chrisred 2020.01.27. 13:42:41

@chrisred: Amúgy jelenleg sem a mérsékelt baloldalnak, sem a polgári konzervatívoknak nincs politikai képviselete.

ulpius66 2020.01.27. 13:43:08

Persze amennyire elvtelenek a ballibsik, és szavazók, akkor ha Hitler a náci pártjáról azt mondaná, hogy ők mostantól liberálisok és baloldaliak, és az egész "zsidókérdés" csak egy elhibázott politikai döntés volt, akkor a ballibsik még a náci párttal is szövetkeznének....

6.Lenin 2020.01.27. 14:01:09

@chrisred:

Persze, hogy nem ideológiailag szerveződnek, hanem a zsigerei, örökölt tulajdonságai, génjei mentén, de ezeket nevezték el mindenféle faszságnak, a ráérő, ebből élők (politológusok, politikusok, és más csepűrágók) Pont ezekről írtam eddig. Te ragaszkodsz a faszságokhoz.

a nagy hohohorgász 2020.01.27. 14:46:52

engem érdekel a politika, vannak olyan klubbok vagy bármik ahol emberek kultúráltan tudnak erről beszélni és még is arccal vállalják a véleményt nem így blogon epét hányva?

A célom mások véleményének meghallgatása és abból tanulás lenne és nem az ami itt folyik sok esetben. Kétlem hogy lenne ilyen de hátha...

Kivlov 2020.01.27. 14:56:54

A Jobbik szembeköpte a valódi, nemzeti oldali támogatóit.
Óriási hiba volt, hogy Vona Orbánnal szembe állította magát és kormányzásra készült '18-ban.
A Jobbiknak egy fideszt kívülről támogató pártnak kellett volna maradnia: "inkább orbán, mint ferkó" logikával. És adott esetben koalícióban kormányozni, ha úgy alakulnak a választási számok. Ebben bőven belefért volna a néppárti jelleg is.
Az igazi szopó számukra ott van, hogyha esetleg kúrmányra kerülnek valaha is, akkor az most már csak egy ferkóval kötött koala formájában lehet. Ennyit a nemzeti radikalizmusról. :D
Amúgy meg jákobpetya foglalkozhatna valami mással is, az orbánozáson kívül.
Bár biztos arról is vitya tehet, ha esetleg a fickó reggel nem tud egy jót sz*rni. majom...

chrisred 2020.01.27. 15:14:04

@6.Lenin: Nem te ragaszkodsz a faszságokhoz a mindenféle gének és zsigerek mentén szerveződő hatalmi gócokkal kapcsolatban. Ezeket pont azok a mindenféle politikusok, ideológusok, hordószónokok találják ki és terjesztik, hogy megéljenek belőle.

chrisred 2020.01.27. 15:17:02

@Kivlov: Amit leírtál, már korábban kitalálták, el is nevezték Hazafias Népfrontnak. Ott volt mindenféle különböző mozgalom, aminek mind az volt az egyetlen célja, hogy támogassa a Pártot.

hoplita 2020.01.27. 15:17:56

@ulpius66:
Fityiszesként elvektől pampogni...muhahahaha..
A kurvák meg akkor a jámbor életről prédikálnak...

chrisred 2020.01.27. 15:18:18

@chrisred: Erre a célra egyébként most is ott van a Mi Hazánk.

hoplita 2020.01.27. 15:21:34

@chrisred:
Ennek a takonygerincű ondóhalomnak aztán mondhatod.
Komcsi vót, spicligeci, most meg fityiszszopó vén aljadék. Normális ember nem áll szóba ezzel a féreggel.

6.Lenin 2020.01.27. 15:34:39

@chrisred:
Nem. Amennyiben a kezedben lévő bármilyen tárgyat elengedsz, akkor az leesik. Nem a politikusok, csepűrágók találtak erre magyarázatokat.
Arra a kérdésre, hogy miért nem minden ember egyforma, kinézetre, jellemre, szellemi képességekre, erre magyarázat a génben öröklött dolgok. Most ez mennyiben függ még sok minden mástól is, még nincs teljesen körüljárva.

Pl. egy sokgyermekes családban is előfordul, hogy a gyerekek teljesen másak, szinte mindenben, pedig ugyan abban a környezetben éltek.

De szívesen elfogadok más magyarázatot arra, hogy miért is más a politikai nézetünk. Nem hinném, hogy mindenki tudatosan választ a neki szimpi létezők közül.

Az igaz, hogy ezekre az eltérésekre mi találtunk ki, különféle elnevezéseket, ami egy adot körülmények között elfogadható is lehet, de egységesen mindenkire már nem lehet jellemző, még egy adott csoporton belül sem.
Az is igaz, hogy valahogy meg kell különböztetni ezeket, ezért nevezhetjük konzervatívnak az egyiket, liberálisnak, baloldalinak a másikat. Ebben az esetben lényegtelen, hogy ma már esetleg félrevezetésként nevezhetik másnak is. Itt a lényeg a különválasztás.
De nyitott vagyok, elő a farbával, megbeszélhetjük.

Kivlov 2020.01.27. 15:43:38

@chrisred:
Kb. Most meg egyetlen célja az "orbántakarodj!" :D

chrisred 2020.01.27. 16:14:05

@6.Lenin: Ha egy sokgyermekes családban különböznek egymástól, az nekem pont a genetikai teória gyengítése. Attól még érhetik különböző környezeti hatások őket (iskola, baráti kör stb.)

A politikai nézetet szerintem vegytisztán szociális szempontok döntik el, a társadalmi helyzet, az életmód, a kulturális környezet alakítja. A magyar emberek többségénél közös, hogy bizalmatlanok a politikusokkal szemben, még az érzelmi (nem érdekalapú) politikai alapállást is elsősorban az dönti el, hogy kit utasít el leginkább.

chrisred 2020.01.27. 16:15:00

@Kivlov: Inkább a "sorostakarodj" :)

6.Lenin 2020.01.27. 16:27:53

@chrisred:

Nem győztél meg. Gondolom másokat sem, hiszen rengeteg kísérlet, tanulmány, megfigyelés igazolja annak az ellenkezőjét, amit írsz.

Ugyanis van olyan megfigyelés is, ahol egyes csoportokra jellemzőek bizonyos tulajdonságok, amik a másikban esetleg nem, vagy csak nagyon ritkán.

De ezt te sem gondolhatod komolyan...
"A politikai nézetet szerintem vegytisztán szociális szempontok döntik el, a társadalmi helyzet, az életmód, a kulturális környezet alakítja."

Minden csoportban (politikai nézetű) vannak, szegények, gazdagok, buták, műveltek, stb

Az elméleted szerint bizonyos csoportokban CSAK gazdagok, műveltek. A másikban csak bunkó hajléktalanoknak kéne lenniük.

A magyarokra jellemzők meg azt mutatják, hogy rendkívül tájékozatlan vagy a külföldiekről, de még a magyarokkal kapcsolatban is. Erre kár is szót vesztegetni.

Ugyanis, ha jártál volna külföldön, és beszélgetve az ottaniakkal, pontosan ugyan azok szerint tartoznak egyik, vagy másik politikai oldalhoz.

6.Lenin 2020.01.27. 16:29:46

Talán még annyit, hogy bizonyos országokban , régiókban is csak azonos nézetűeknek kellene lenniük, szerinted.

laci_52 2020.01.27. 17:00:08

A Jobbikot Vona tette tönkre a néppárti fordulattal, majd elegánsan félreállt, teret adva az összeesküvés-elméleteknek, melyek szerint Vonát a Fidesz mozgatta...

chrisred 2020.01.27. 17:08:10

@6.Lenin: Pont a vagyoni helyzet az, amit meg sem említettem a tényezök felsorolása között. Amúgy a hajléktalanokkal nagyon beletaláltál ők jellemzően semmilyen politikai oldalhoz sem tartoznak.

A jelek szerint nagyon nem fogtad fel, hogy a magyarokat milyen szemlélet kapcsán emlitettem meg. Köze se volt ahhoz, amit írtál.

chrisred 2020.01.27. 17:10:57

@6.Lenin: A legkevésbé sem, legfeljebb az olyan társadalmakban, ahol a hatalom nem engedélyez különböző alternatívákat, például Észak-Korea.

6.Lenin 2020.01.27. 17:18:15

@chrisred:

"A politikai nézetet szerintem vegytisztán szociális szempontok döntik el, a társadalmi helyzet, az életmód, a kulturális környezet alakítja."

Ezt írtad, ebben nyilván benne a vagyoni helyzet-életmód, társadalmi helyzet, kulturális környezet.

Tudom, hogy léteznek könyvek, a színházat csak kívül tudom megnézni, mert nincs pénzem egyikre sem. Nos?

Mondjuk egy gazdag nagyvárosban, és egy tanyán is lehet bármelyik politikai nézetű, hogy a faszba Lehet ez?

A tanyán is lehet könyvtár, oprea, színházak, koncert termek?

Belinkeltem a hohorgásznak egy tanulmányt, van benne egy link is. Olvasd el. Nem lesz károdra.
Mi az , hogy a "magyarokat", mind a 10 millió egységes szemléletű?

Etniez 2020.01.27. 17:59:31

@A kiló nem százat jelent.: Orbánnak egyetlen elve van: hatalomban maradni, ahhoz pedig pénz kell, tehát lopnak.
Minden, amit tesz ezután következik. Ezért mondom, hogy sajnos teljes tévúton van, aki államférfit lát benne, mert nem az. Egyszerűen vezetni akarja az országot, mindegy merre, csak ő vezesse.

chrisred 2020.01.27. 18:02:05

@6.Lenin: "Ezt írtad, ebben nyilván benne a vagyoni helyzet-életmód, társadalmi helyzet, kulturális környezet."

Sok más tényező mellett, értelmetlen egyet kiemelni.

"Mondjuk egy gazdag nagyvárosban, és egy tanyán is lehet bármelyik politikai nézetű, hogy a faszba Lehet ez?"

Az előbb kiemelt tényező szerint egy gazdag nagyvárosban is élnek szegények, akiknek nem telik színházra, és leköltözhet tanyára egy gazdag, aki állandóan bejárhat a városi színházba.

"Mi az , hogy a "magyarokat", mind a 10 millió egységes szemléletű?"

Mivel elelve azt írtam, hogy a "magyar emberek többségénél", ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy inkább jellemző, mint nem az.

Az összes problémád abból adódik, hogy faék egyszerűségűre akarsz ledegradálni egy összetett kérdést.

LebensraumamOsten 2020.01.27. 18:03:12

@nemecsekerno_007: Aztán 2022-ben majd kinyílik a narancskullancsoknak az utcaajtó... Hahaha! Mindennap belevertek egy szöget a koporsótokba. Ma is megtettétek...

LebensraumamOsten 2020.01.27. 18:03:18

@nemecsekerno_007: Aztán 2022-ben majd kinyílik a narancskullancsoknak az utcaajtó... Hahaha! Mindennap belevertek egy szöget a koporsótokba. Ma is megtettétek...

6.Lenin 2020.01.27. 18:09:15

@chrisred:

Akkor még egy, mert igen kevered a kérdést.Még 1x...

"A politikai nézetet szerintem vegytisztán szociális szempontok döntik el, a társadalmi helyzet, az életmód, a kulturális környezet alakítja."

Minden gazdag komcsi, minden szegény fideszes, és minden hülye jobbikos, minden féleszű lmp-s.

Keveredés kizárva. Faék.

LebensraumamOsten 2020.01.27. 21:29:39

A grazi elmegyógyintézettől az 1/3-os 2/3-ig, mely az unortodox aritmetika törvényei szerint már legalább 4/3. Avagy a kisebbségi komplexussal küzdő törpe küzdelme a csúcsig, ahonnan már csak lefelé vezet az út.
Másik cím: Feldolgozhatatlan vereségek után a diliházba 2006-ban.
Avagy: Egy keresztyén polgár gondolatai a tűzről az MTV székház előtt álldogálva...
De lehetne ez is: 3 2/3 után a börtönbe, egy dunántúli kismalac kalandos élete...

LebensraumamOsten 2020.01.27. 21:29:51

A grazi elmegyógyintézettől az 1/3-os 2/3-ig, mely az unortodox aritmetika törvényei szerint már legalább 4/3. Avagy a kisebbségi komplexussal küzdő törpe küzdelme a csúcsig, ahonnan már csak lefelé vezet az út.
Másik cím: Feldolgozhatatlan vereségek után a diliházba 2006-ban.
Avagy: Egy keresztyén polgár gondolatai a tűzről az MTV székház előtt álldogálva...
De lehetne ez is: 3 2/3 után a börtönbe, egy dunántúli kismalac kalandos élete...

LebensraumamOsten 2020.01.27. 21:34:46

Köszönjük a fideszes pénzből megrendelt összefüggéstelen, elfogult böfögvényt. Ezúton szeretnénk előre is jelezni a kedves szerzőnek, hogy 2022-től - habár rendkívül rugalmasan tetszik az aktuális hatalomhoz törleszkedni - nem kíván az új kormány szerződést hosszabbítani vele. Ahogy főpolgármester úrról pár hónapja maguk is állították - mellesleg hiába, hehe - maga teljesen alkalmatlan. Jelezni kívánjuk, hogy helyét lojális, ifjú, képzett szakemberrel fogják betölteni. Kívánunk Önnek sok szerencsét és kiváló lehetőségeket a továbbiakban. Mea culpa.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.01.27. 22:05:48

@LebensraumamOsten: Megtisztelő, hogy azt hiszed ezért bárki fizet :)
Kár, hogy nem olvastad el, mert akkor látnád, hogy a kormánymédia kritikájával indul és sok mindenki kap egy kicsit a fejére. De sebaj. Ha mégis kedved lesz elolvasni, az örömmel tölt el, köszönöm az értékes észrevételeidet!

konrada 2020.01.28. 07:52:25

@chrisred:
...ha már a Hazafias Népfrontot emlegeted:
Annak a lényege a közös lista és jelölt volt, azaz nem indultak külön a benne lévő szervezetek.

....szóval a hasonlat valóban jó, csak nem abban az érdemben, hogy egy külső, vagy koalás támogatásban vesznek részt, hanem a közös listában, ami a mostani helyzetre nagyon találó!;)

Grimbusz Makszimusz 2020.01.28. 09:00:39

Ezek a fordulatok Vonánál és a pártnál semmiképpen nem spontán történhettek, az a Jobbik, aminek a Gárda volt a bázisa magától nem fordulhatott át egy manifeszt idióta vezette Gyurcsánnyal összeálló csődtömeggé!
Szerintem a háttérben egy videó lehet Vonáról, csak itt engedtek a zsarolásnak, így nem került nyilvánosságra.

chrisred 2020.01.28. 09:09:10

@konrada: Akkoriban nem volt lista, csak egyéni jelöltek.

gigabursch 2020.01.28. 13:20:25

Eladták magukat.
A jobbik zsidó belügy lett.

gigabursch 2020.01.28. 13:21:36

@laci_52:
Nem. A Szaszi tette tönkre.

konrada 2020.01.28. 14:17:56

@chrisred:
Ezt tudom, de a lényeg az, hogy az egyéni jelölt csak a Hazafias Népfront - azaz a közös lista - közös jelöltje volt.

chrisred 2020.01.28. 14:26:29

@konrada: Vagyis teljesen mindegy, hogy hívták a szervezetet, csak az jelölhetett képviselőt, amelyik támogatta az állampártot. Erre céloztam.

gigabursch 2020.01.28. 15:04:04

Érdekes, hogy a telefon (Android - Chrome) kihozza az avatarokat, ellenben a PC (W8.1 - Chrome) nem.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.01.28. 15:14:07

@gigabursch: desktopra tudom beállítani, hogy ne legyen ott, felesleges

NemNick 2020.01.29. 13:24:27

@A kiló nem százat jelent.: VAGY, esetleg, ki is fejthetnéd.

Csak, ugye, ha nem a rendkívül jellemes, gumigerincű alapállást választanád, akkor - horribile dictu! - még úgynevezett "vitába" is keveredhetnél, ahol, esetleg, meg is cáfolhatnának...

Nem, nem fogom "megerőltetni a fantáziámat" - mert én a te érveidre voltam kíváncsi, ha már ilyen evidenciaszámba veszed ezt a baromságot (is).

Nos, én megértem, hogy ez így jobb Neked - csak ennél többre tartottalak.

Ígérem, nem fog előfordulni többet.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.01.30. 12:03:33

@NemNick: két jó érvet is mondtam, amit mindenki megértett, de kifejthetem részletesebben, csak sem a gondolat mélysége, sem a javaslat komolysága nem érdemel meg annyit... de nyugodtan sértegess, az biztos segít a megértésben és a kulturált vita megalapozásában... köszönöm az olvasást és szólj, ha úgy érzed nincs igazam

hoplita 2020.01.30. 14:31:42

@A kiló nem százat jelent.:

Ó, tényleg nem...
Kint vagy a mandin.....begyütt az ílet, ugye köcsög?:)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.01.30. 14:48:34

@hoplita: Ezt a köcsögözést nem értem. Vannak posztok, amik kikerülnek erre-arra a kisebb-nagyobb magyar portálokon, fórumokon. Ennek örülök. Ez a cikk, jelzem nincs benne a legolvasottabb 20 cikkben. De ettől függetlenül elégedett vagyok vele. Volt jobbikos és más jobboldali meghatározó újságíró is, aki gratulált hozzá. Ez fontos számomra. Azért erős túlzásnak tartom nagyon méltatni. Ez egy skicc. Nem egy mélyelemzés. És így is túl hosszú, mint általában, nem vagyok igazán jó blogger.:(

hoplita 2020.01.30. 15:16:43

@A kiló nem százat jelent.:
Én csöpögök a jóindulattól...akkor most te egy hasznos idióta vagy...a lenini-orbáni értelemben?
jaj, sajnálom..:)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.01.30. 15:46:50

@hoplita: haszontalan idióta vagyok, ez az ars poeticám és az identitásom

Tangooo 2020.01.30. 20:58:24

Sem fénykorukban, sem mostani állapotukban nem igazán tudott érdekelni a Jobbik. Ez a Gipsz Jakab viszont elérte, hogy, ha bármelyik híradóban szólal meg, a némítóm teszi a dolgát. Nálánál jobban csak Szabó Tímea megszólalásai taszítanak. Nem, nem igaz, van még a Tordai gyerek is. Hát az sem a szívem csücske. De nem töröm sokáig a fejem, mert még rám fognák, hogy listázok.
süti beállítások módosítása