A kiló nem százat jelent.

Schiffer "szelleme" jól kiosztja Czeglédyt, Gyurcsányt, saját egykori pártját és az egész ellenzéket is

2020. március 05.

Beszólt a két éve politikából visszavonult Schiffer Andrásnak a 6,2 milliárdos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba, egyik "legkártékonyabb" idézőjelben "politikusnak" nevezte, akinek "a szelleme még mindig itt kísért". Schiffer válaszában mindenkit kioszt, Gyurcsányékat, az LMP-t, a Jobbikot egyszerre.

czegledy_schiffer.png

Lássuk előbb a kísértetet, hogy tudjuk, mire is reagált ilyen nem éppen összefogásbarát módon Czeglédy Csaba. Ungár Péter ugyanis azt merte mondani, hogy az ellenzéki politika nem térhet vissza ahhoz a 2002-2010-es politikához, amelyik a Fidesz kétharmadát okozta. Lehet érvelni az egykori MSZP-SZDSZ kormánypolitika károsságával is persze, valóban államcsődhöz vezetett, szembementek a határontúli magyarság érdekeivel és ami fontosabb érzéseivel, tétlenül szemlélték, ahogy a globalizációban az országot kiárusítjuk és egy szűk korrupt privatizáción hízó eliten kívül, aminek Gyurcsány Ferenc közismerten tagja, mindenki más kárvallottja az ország érdekeit megvédeni nem is akaró neoliberális gazdaságfilozófiáknak.

De az ultima ratio, a legfőbb érv mindenképpen az, hogy ezt a bizonyítottan káros politikát a választók megelégelték, olyan mértékben, hogy nem egyszer, de háromszor szavazták kormányra Orbán Viktort elsöprő többséggel.

Az elmúlt években nem nagyon posztolgattam ellenzéki belharcokkal kapcsolatban és tulajdonképpen Czeglédy úr kommentjét is elintézhetném azzal, hogy kifejezetten megtisztelő, ha ő engem „legkártékonyabbnak” minősít. Most mégis azért teszek kivételt, mert egyszer-s-mindenkorra szeretnék valamit tisztázni a rendkívül épületes egy lista/két lista-vitához való hozzáállásomat illetően.

Az apropó ugyebár az volt, hogy Ungár Péter tegnap este egy tv-műsorban felségsértést követett el, mert ellent mert mondani az ellenzék vezérének, Gyurcsány miniszterelnök úrnak, Czeglédy úr pedig rögvest az én szellememet látta ellebegni az ATV stúdiója felett.

Ki kell ábrándítanom: ebben a kérdésben én nem Ungár Péterrel, hanem Gyurcsány miniszterelnök úrral értek egyet. Gyurcsány Ferencnek teljesen igaza van, közös ellenzéki lista kell. Sőt, az volna a legegyszerűbb, egyben költségkímélő és becsületes megoldás, ha valamennyien egyetlen O1G-pártban egyesülnének, de felőlem be is léphetne az összes többi a DK-ba.

Az elmúlt két évben ugyanis az összes többi ellenzéki formáció hozzádékásodott a DK-hoz és ez legalább annyira dicséri a volt miniszterelnök kvalitásait, mint a vetélytársak mérhetetlen ostobaságát. No meg persze az orbáni polarizációs stratégia sikerét. Eltűntek az érdemi véleménykülönbségek az ellenzéki oldalon. A DK-n kívüli ellenzék tökéletesen reflektálatlan a 2002-10. közötti kormányzati politika tartalmára.

Lehet, sőt biztos, hogy Ungár Péternek súlyos vitái vannak a DK-val, pártjának viszont jellemzően csak akkor, ha nem kapnak meg egy „nyerhető” körzetet, vagy alpolgármesteri posztot. Önfeladásban persze a neoJobbik az LMPMZP-t is veri: az euró bevezetése után már a határon túliak szavazati jogát is megpiszkálnák. Ma már azon sem lepődnék meg, ha egyszer személyesen Gyöngyösi Márton antiszemitázna le.

Az MSZP és a DK egylényegűségét pedig semmi sem bizonyítja jobban, mint Czeglédy úr mozgása a két párt között (magam sem tudom, melyiknek a tagja). Az O1G-koalíció 2022-es győzelme esetén semmi sem fogja megakadályozni a 2010 előtti liberális hegemónia restaurálását.

A soraikat dagasztó baloskodó liberálisoknak elég lesz, ha majd kiosztanak néhány kutatói helyet, szépen elkonferenciázgatnak az osztályharcról és az ország kiárusítása éppúgy nem fogja zavarni őket, ahogyan a megelőző húsz évben sem. Talán megfogalmaznak néhány veretes kiáltványt, ha a Dobrev-kormány az orbáni örökség egyetlen elemeként mégiscsak megtartja az egykulcsos adórendszert.

Én mindenesetre biztosan nem állok útjában a legteljesebb ellenzéki összefogásnak, kíváncsian várom a House of Cards magyar verzióját, a szavazatom pedig a Kutyapárté.

Schiffer András ügyvéd, 2010-2018 országgyűlési képviselő, az LMP alapítója

Hogy ki a legkártékonyabb politikus az erősen véleményes, főleg attól függően, mit tekintünk a kártékonyság kritériumának. Azon morfondírozom, hogy lehet-e egyáltalán hazája hasznára bármely politikus olyan mértékben, ahogy egy egyszerű betegápoló vagy buszsofőr vagy utcaseprő lehet, de ilyen elitellenes populista politikai lózungokkal csak akkor kéne dobálóznom, ha be szeretnék törni a politikába, ehhez viszont nem igazán csinál kedvet az az adok-kapok, amit kényszeres "politikusaink" (zárójel most indokolt) szakmányban folytatnak, és az a beteg közélet, amihez pl. az ATV műsorvezetője most is nagyban hozzájárul és újratermel, amikor az ellenzéki politikusok közötti demokratikus vitát kárhoztatja, mintha nem elemi feltétele lenne egy demokráciának, hogy vita van: akár Gyurcsány Ferenc és Ungár Péter között.

A médiánkkal is továbbra is az a probléma tehát, ami a politikánkkal — zárójel bezárva.

Az valóban egy probléma, és jól látja Schiffer András, hogy a valóban eldékásodott magyar politika továbbra sem képes az önreflexióra. Igaz ez elsősorban bizony a kormánypártokra(!) és persze a gyurcsánypártra, aminek szerintem a fenti hűségeskü alapján Czeglédy Csaba egyértelműen része, ahogy részei mindazon (még) szocialista politikusok is, akik ezer szállal kötődnek Gyurcsány Ferenchez, aki véleményem szerint bizonyíthatóan a legtöbb kárt okozta ennek az országnak az elmúlt évtizedekben. Erről a 2010 környéki ellenzéki sajtó is részletesen közölt elemzéseket, itt kifejteni nincs most hely és kedv. Axiómaként kezelem. Pont.

Politikailag kártékony szerintem erősen, amikor gazdasági bűncselekményekkel vádolt politikusok képtelenek elhagyni a politikai arénát, és más politikus barátaik képtelenek megszakítani velük a kapcsolatot és hatalomra kerülve mindent megtesznek, hogy anyagi előnyökhöz juttassák őket. Ahogy Czeglédy sorra kapta a milliós megbízásokat a budapesti kerületektől. Nincs ez jól, főleg, amikor a leváltandó kormánnyal szemben a legfőbb érvünk a korrupció megalapozott vádja. Adná magát, hogy legalább a látszatra adunk, az igényesebb választók számára kilóghat a lóláb, ahogy más szemében a szálkát, sajátunkban a gerendát sem vesszük észre. Másrészt csak hasznos lenne, ha tevőlegesen tenne valamit a politika korrupcióügyben. Tehát nagyon is jogosnak érzem az ellenzéken belüli vitákat. Szeretnék ebből többet is. És kevesebbet arról, hogy egy lista vagy kettő. Mert az piszlicsáré részletkérdés. 

Amiben Schiffernek viszont nincs teljesen igaza és valamelyest kiérződik szavaiból a kudarcos politikai karrier miatti keserűség: egyáltalán nem igaz, hogy az egész ellenzékre igaz ez a reflektálatlanság. Itt van rögtön Ungár Péter interjúja, amiben szóvá is teszi a Jakab-féle Jobbik eldékásodását: miszerint Jakab Péter a határontúli szavazatok elvételén morfondírozik. ez valóban olyan pont, amikor az ember lefordul a székről, ha az (egykori) nemzeti radikális pártról van szó. Jakab Péter erősen dolgozik azon, hogy minden kapcsolatát megszakítsa a nemzeti értelmiséggel és lehetőleg párton és szavazóbázison kívül tudjon minden írástudó jobboldalit.

Ez legalább annyira vállalhatatlan fordulat, mint amennyire vállalhatatlan, hogy a gyurcsányizmus képtelen tanulni hibáiból és változni. Abból viszont, hogy Ungár Péter ezt szóvá tette, az következik, hogy ezt nem nyeli le mindenki gondolkodás nélkül az ellenzékben. Ugyanakkor Schiffer András elfelejti, hogy nem 2010-et írunk, a 2002-2010-es letűnt világ kritikája és tanulságai fontosak ugyan, de jóval inkább nyom a latba a 2010-2020-as kormányzás, a választók ebben élnek és ezzel kapcsolatban várnak már reakciót a politika részéről. Márpedig volna számos ok a korrekcióra, az oktatás, az egészségügy, a kultúrpolitika, a járvány- és katasztrófakezelés vagy éppen a korrupció területén ugyebár. Még ha éppen a kormány nagyon szerencsés gazdasági periódust csípett is meg és számos makromutató meglepően jól alakult az elmúlt 10 évben.

Legutóbb arról írtunk, hogy az ellenzéki politika szép csendben mennyire átalakult és hogy ez az ellenzék, már mennyire másokból áll, mint a Gyurcsány-éra akkori baloldala. Hát akkor íme az érem másik oldala.

Ami ennél is fontosabb persze, hogy ha az ellenzéki politika, tehát a kritika kérdéskörét kipipáltuk, 2022-ben kísérletet kell tenni a kornánypolitika átalakítására is. Végre. Ezt várja joggal az ország. Ez kormányváltás nélkül nem megvalósítható szerintem, és ehhez a kutyapártra voksolni inkább csökönyösség és a változások elodázásának egyfajta vígaszága vagy elefántcsonttornya.

Schiffer Andrásnak joga volt visszavonulni, bár ezt én személy szerint sajnálom, ugyanakkor feleslegesnek érzem, hogy ezt az állapotot még inkább kihangsúlyozza, pozitív példaként azokat javasolnám, akik nem vonulnak vissza, hanem megpróbálnak cselekedni és hozzátenni. Érzelmileg érthető, logikailag viszont legalább annyira hibás Schiffer csak-azért-se attitűdje, mint a gyurcsányizmus hozzáállása a 2002 előtti hibás politikákhoz. Schiffer is fertőzött Gyurcsány betegségével, hogy saját hibáin nem képes túllépni, sőt erényként igyekszik azokat látni. Nekünk viszont egyik politikus egója sem annyira kedves, mint az ország sorsa.

Értelmetlen a tökéletes együttállásra várni a politikában. Sosem jön el. Abból kell főznünk, amink van.

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr715504360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.03.06. 13:05:41

"...Ez kormányváltás nélkül nem megvalósítható szerintem, és ehhez a kutyapártra voksolni inkább csökönyösség és a változások elodázásának egyfajta vígaszága vagy elefántcsonttornya..."

Elég becsületes és vigasztaló elefántcsonttorony ez, sokaknak. Hadd érezze jól magát egy kicsit a Bandi bácsi is, akit minden oldalról köpködnek: hol azért mert felszólal, hol azért mert nem szólal fel, hol azért, ahol felszólal, hol azért, ahol nem szólal fel,...Szabad ember, arra szavaz, akire akar, és a Kétfarkúak esetében legalább nyugodtan tud minden reggel a tükörbe nézni. Én megértem őt.

"...akik ezer szállal kötődnek Gyurcsány Ferenchez, aki véleményem szerint bizonyíthatóan a legtöbb kárt okozta ennek az országnak az elmúlt évtizedekben..."

Akkor most véleményed szerint vagy bizonyíthatóan? Iigen, olvastam a cikkeket arról a nyolc évről, akkor is, utána is, nem kell linkelni, egész gyűjteményem van belőle. De az Orbán rezsimről írt, az ellenzéki/ kormánykritikus/független/nevezdaminekakarod médiaszereplők által írt cikkeket is olvastam az elmúlt 10 évben, és azok alapján a Viktornak már 67543298-szor meg kellett volna buknia, minden nap, minden órájában, minden másodpercben, aztán mégis folyamatosan csak tarol. És még a Feri sem bukott meg azonnal, túlélte 2006-ot is.

És gazdaságilag okozta a legtöbb kárt a Feri?
Erkölcsileg?
Morálisan?
Etikailag?
Szellemi értelemben?
Minden értelemben, együtt?
Vagy bőven elég, hogy a fidesz hatalomrajuttatásával, és nem kell szétszálazni semmit?

Lehet, hogy nem annyira fekete-fehér ez a történet.

Kivlov 2020.03.06. 13:38:42

ceglédyt is homlokon kellett volna lőni rég. akkor nem okoskodna.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.06. 13:45:43

Schiffer az egyetlen ellenzéki politikus, akinek szavára érdemes komolyan odafigyelni.

Willkommenskultur 2020.03.06. 13:54:23

Tejjesen mind1 czegledy csaba mihez mit szol, ki az a barom aki ebbol posztot ir?

Willkommenskultur 2020.03.06. 13:54:33

Tejjesen mind1 czegledy csaba mihez mit szol, ki az a barom aki ebbol posztot ir?

morph on deer 2020.03.06. 14:33:00

@zord íjász:
“ Akkor most véleményed szerint vagy bizonyíthatóan?”
:)
Nem értem, mit nem értesz: véleménye szerint bizonyíthatóan! Az a véleménye, hogy bizonyítható, ennyi.

Bár az, hogy az a bizonyítás még mindig várat magára, bennem azt a gyanút ébresztgeti, hogy: a.- nem mindenki osztja ezt a véleményt, b.- az istennek sem sikerül bizonyítani.
De ez lényegében mindegy is, hiszen a vélemény már így is megszületett, és mint olvashattuk: “Axiómaként kezelem. Pont.”

Hát van ez így, bizony. Állítólag még a legjobb családban is megeshet ilyesmi...

kocsisj 2020.03.06. 14:46:17

Valóban nagyon jó cikk. A Ceglédikkel meg nem érdemes foglalkozni, mert a magyar politika egyik rákfenéje pont ez, hogy pártzászlótól függetlenül ilyen gengszterek fosztogatják az országot. Minden normális országban a mostani politikai élet nagy része már vagy börtönben lenne, vagy a politikai süllyesztőben.
Kicsit szomorú vagyok Schiffer András kapcsán, mert amikor elkezdte az LMP-t, valóban reménykedett az ember fia, hogy lehet más a politika. Hát úgy látszik a mai M.o,-on könnyen nem jön ez össze.
Valóban kellene egy nagy seprű a szemetet kiseperni - tabula rasa huszár - és az egészet (már amit lehet) újra kezdeni. Valószínűleg, amit szétloptak meg szétvertek azt nehéz lenne, de egy próbát megérne.
Ami itt a "gengszter váltás" óta lezajlott az kritikán aluli. Ennél csak jobb jöhetne.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2020.03.06. 15:06:09

Van egy halmaz, amiben az ember már nem osztályozza a különbséket, csak annyit mond, hogy ezek a halmazban mind elfogadhatatlan alakok. Ebbe a halmazba Schiffer pont ugyanúgy beletartozik mint gyurcsány. Meg orbán.

Schiffer ugyanis azzal töltötte a "Más politika"-i hétköznapjait, hogy egyszemélyes pártot csinált, ráadásul úgy, hogy az LMP-t tudatosan meghagyta rétegpártnak, amiben aztán semmiféle merítés nem volt se használhao, se jól megjeleníthetö szakpolitikusokból.

Pont ekkora idióta volt a Fodor is. aki rendre azon ügyködött, hogy tudassa a világgal, hogy neki meg a liberóinak miért nem jó semmi meg senki a világon és ezért garantált rétegpárt maradtak. Aztán még annyi se.

Schiffer egyedüli létre kitenyésztett LMP-je rendre a garancia arra, hogy orbán 5%-os elönnyel indul neki a választásnak. Ennyi szavazatot tüntet ugyanis el az LMP az ellenzék oldaláról, a fidesz javára.

Fidesz- Mi hazánk - LMP = egy banda a nemzethalálban.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.06. 15:18:33

ceglédi egyen szart. mocskos kis csicska..

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.06. 15:18:38

ceglédi egyen szart. mocskos kis csicska..

nemecsekerno_007 2020.03.06. 15:40:27

Ungár Péter néha mond értelmes dolgokat is, ezt a mostanit nem s hallottam. Az ellenzék jelengi formájában egyre vállalhatatlanabb, főleg a Gyurcsány-Apró-Dobrev vonal miatt.
Nem kéne, hogy visszajöjjön a 2002-2010-es elkúrós időszak csak azért, hogy a fiatalabb generáció is megtapasztalja a kormányzó idiotizmust.

morph on deer 2020.03.06. 16:28:17

“ Értelmetlen a tökéletes együttállásra várni a politikában. Sosem jön el. Abból kell fűznünk, amink van.”

Hmm... “fűznünk”? Vagy elütés?

Mindenesetre a tanácsot nem ártana az elempén belül is széltében híresztelni, mert a jelek szerint ott még erről nem hallottak.

Akárhogyan is, szerintem azért azt sem ártani tudni, hogy mit is akarunk fűzni/főzni a rendelkezésre álló alapanyagokból, ha már.

Mert abból, hogy az összes szakács meg kukta egymást gyepálja, egymás ellenében próbál fűszerezni az egyetlen közös kondér mellett, csak azt fogja eredményezni, hogy egy ehetetlen katyvasz lesz a végeredmény, hiába vannak benne jobbnál jobb összetevők!

Közben pedig akiknek “főzünk” egyre éhesebbek és türelmetlenebbek lesznek, és eléggé kérdéses, hogy még meddig hajlandóak tolerálni ezt a fajta töketlenkedést.

Magyarul és röviden: teljesen igazad van, hogy értelmetlen a tökéletes együttállásra várni, mert most nem az a lényeg. Az aktuális együttműködéshez ugyanis bőven elég (lenne) a közös cél.

Ezzel szemben - véleményem szerint - ugyanígy értelmetlen, sőt, egyenesen káros most ez a fajta pissing contest, ami most zajlik! Most az a cél, hogy ezt a jelenlegi szégyenteljes mocskot el lehessen takarítani, és végre egy tisztességes vezetése lehessen ennek az országnak!

Ungár Péternek részben szerintem is igaza van, mert most valóban nem a 2010 előtti kormányzáshoz kell visszatérni.
Más kérdés, hogy véleményem szerint senkinek eszében sincs azt tenni, Gyurcsánynak sem!

Ugyanakkor nem látom be, hogy mihez kell most a határon túliakat belerángatni a piti belháborúkba, tényleg nem.

Az meg már csak a díszítés az egészen, hogy egy felelősségteljes kormány nem tartja fenn azt a lehetőséget, hogy a határon túliak beleszóljanak az itteni választásokba, viszont biztosít a lélekszám arányában képviselői helyeket határon túli független magyar képviselőknek.
Igen, független, akiknek így lehetősége lenne valóban a kinti magyarokat képviselni, itt meg pártonkívüliként azt támogatni, akivel egyetértenek.
De NEM kintről belecsacsogni a magyarországi választásokba, egyik párt színeiben SEM!
Ez lenne a valóban tisztességes nemzeti politika alapvetése, és nem a mostani szavazatvásárlás.

Tangooo 2020.03.06. 16:36:13

". Még ha éppen a kormány nagyon szerencsés gazdasági periódust csípett is meg és számos makromutató meglepően jól alakult az elmúlt 10 évben."
Érdekes! Engem nem lepett meg, hogy meglehetősen jól alakultak a makromutatók, mivel éltem már az első Orbán kormány idején és ahhoz viszonyítva, hogy először jutottak kormányzási lehetőséghez, sikerült sikeres négy évet produkálniuk.
Ez pláne feltűnő, ha megfigyeljük az önkormányzati választásokon magukat túlnyert ellenzéki polgármesterek és különösen Karácsony tevékenységét, illetve tehetetlenségét.

Kataj 2020.03.06. 16:57:35

Értelmes, felelősségteljes állampolgároknak létkérdés ráébredni, hogy a haza csak egyféleképpen menthető meg:
2022-ben 2/3-addal kell győznie az orbánellenes koalíciónak!
Ehhez MINDEN ellentétet, sérelmet, a fentin túli konkrét célt félre kell tenni az O1G maffián kívül!
Világossá kell tenni minden - értelmes érvekkel elérhető - állampolgár előtt, hogy a
- nemzeti színű zászlódíszletbe bújó,
- magát "kereszténynek" hazudó Orbán,
- aki Európa magyar népnek szánt eurómilliárdjait strómanjainak zsebébe lopja,
- Oroszország KGB tisztből lett diktátorát lelketlen - és jól megfizetett - cselédként a magyar nép érdekeivel szemben mindenben kiszolgálja,
nem maradhat tovább a haza élén, és összes tettéért felelnie kell - a rablott vagyont vissza kell adnia a népnek!
A létrejövő új, valódi népképviseleti Országgyűlésnek meg kell tisztítania a legfőbb hatalmi szerveket a rendszerváltás előttről meghagyott és a szovjet-orosz titkosszolglatból ide helyezett orbáni ügynököktől, igazi alkotmányt és alapvető fontosságú törvényeket kell elfogadnia, majd két évvel 2022-t követően valóban demokratikus, valóban többpárti választásokat kell szerveznie!
A 24. óra utolsó percének esélye lesz 2022. tavasza, hazánk végleges orosz birodalmi függőségbe süllyesztése előtt.
Vagy a ezt "választjuk", vagy a szabad, nyugati jólétet. Nem lesz több lehetőség.

Venesz 2020.03.06. 18:42:22

@MAXVAL bircaman közíró: Schiffer ellenzéki? Mióta? Orbán ügyvédje volt, leboltolta vele az alkotmánybírók megszavazását az LMP segítségével, segítette a kétharmadot az LMP különutas politikájával, ez csak egy-két dolog, ami azt bizonyítja, hogy Schiffer Orbán kutyája.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.03.06. 19:08:38

@Venesz: ne legyél már egybites :D Schiffer legutóbb Karácsonyt is védte, akkor most mi van szerinted?

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.03.06. 19:10:53

@Willkommenskultur: mondjuk Schiffer András írt "belőle" posztot, én abból írtam posztot, hogy ő posztot írt, te pedig írtál kommentet abból, hogy én.

Venesz 2020.03.06. 19:18:08

@MAXVAL bircaman közíró: Mivel én nem írtam azt, amit állítasz, akkor most mit is gondoljak?

Venesz 2020.03.06. 19:23:35

@A kiló nem százat jelent.: Amiket én említettem, annak komoly következményei voltak (alkotmánybírók, fidesz kétharmad), amire te utalsz, az olcsó jópofaság.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.06. 19:24:07

@Venesz:

Szerinted Schiffer nem antiszemita és nem náci? Atya Isten, akkor te fideszzorbánista troll vagy!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.03.06. 19:27:24

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: ne zavarjon meg a tény, hogy Orbán nem 5%-os előnnyel verte az elmúlt három választáson a kihívóit, hanem olyan 20-30%-okkal... 45-50%-okat kapott, a második helyezett MSZP vagy Jobbik vagy összefogás egymással sem álltak szóba, ez a konstelláció, bármilyen országban megkapta volna a többséget sajnos Orbán. Ez a fröcsögő gyűlölet, amit legjobban utálok ebben országban. Olykor olyanok ellen is tombol, akik aztán végképp nem tehetnek semmiről. Nem szoktam kommentelőknek ilyet írni, de ez így most már egyszerűen szánalmas.

torró 2020.03.06. 20:47:46

Ezt ki olvasta?
Schiffer: Mi a f*szt keresnek amerikai milliárdosok Brüsszelben?
www.jovotv.hu/2020/02/29/schiffer-mi-a-fszt-keresnek-amerikai-milliardosok-brusszelben/?fbclid=IwAR3Ms-BUfv9XJKx0NRrUzQrTSFxGo7qVtPhBeKDkrfGNc1ob0usrKaPrGDk
Csak hogy legyen szinesebb a dolog!
INDEX hír! Merkel Putyintól kér segítséget!
@A kiló nem százat jelent.: Ezt neked céloztam! Csak mert a Feri is arra orientált annak idején! Figyelni kéne eseményeket ugye, és akkor belátod hogy nem tud segíteni neked egy óvodás a kosár labdázóval szemben!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.07. 07:06:14

@A kiló nem százat jelent.:

A ballibek egy szekta. S az ellenséget még valahogy tisztelik, hiszen ő az Ellenség. De aki nem mondja meg tisztán, hogy szektatag vagy az ellenség embere, az rosszabb az ellenségnél.

Ezért utálják a ballibek jobban Orbánnál is a Schiffer, Puzsér, stb. típusú alakokat.

leponex 2020.03.07. 08:23:08

@A kiló nem százat jelent.: "Értelmetlen a tökéletes együttállásra várni a politikában. Sosem jön el. "
Pontosan.
És valóban, a negyedik orbán-kormány se lett az, meg a következő sem lesz az , ...
Csak épp az egyetlen reális, működő, valódi politikai erő ma Magyarországon.

Schiffer minden balos-zöldes-máslehetapolitika- illúziójával együtt pedig a legvállalhatóbb az 'ellenzéki' oldalon, értelmes és árnyalt gondolatai, véleménye van. Nem az ő kudarca, hogy kénytelen volt belátni: ezzel a mai 'ellenzéki' politikai elittel képtelenség még a minimális együttműködés is, abszolút alkalmatlanok a valódi politizálásra.
Ők még azt a minimális 'kritikát' sem képesek eltűrni, amit néha az Ungár megfogalmaz.
Szóval kell még az a 2x4 év legalább, hogy valami normális VALÓDI ellenzéki alternatíva megjelenhessen Mo-on.
Szerintem.

Lala Tündér 2020.03.07. 09:15:47

Ma kinek kell átadnom a gittet?

Lala Tündér 2020.03.07. 09:15:53

Ma kinek kell átadnom a gittet?

Venesz 2020.03.07. 10:19:45

@MAXVAL bircaman közíró: Már régen figyellek, nem változtál. Igaz, romlani már nem tudsz.

ulpius66 2020.03.07. 11:11:41

@Venesz:

Kedves Eszter!

Így igaz! Ez a Juhász (gyengébbek kedvéért, bircaman) tényleg semmit sem változott!!

Nem úgy, mint az Isteni gyurcsányid, az szemrebbenés nélkül összefekszik a fasiszta JOBBIK-kal!!! (azt, hogy a JOBBIK fasiszta, azt maga a gyurcsányid jelentette ki)

ulpius66 2020.03.07. 11:23:40

Eszter!

A gyurcsányid összefekvéséről még annyit, hogy a JOBBIK-ot gyakorlatilag az a Gyöngyösi Márton irányítja, aki a magyar Parlamentben azt követelte, hogy listázzák azokat, akik zsidó származásúak!!!!!

Na ezzel a Gyöngyösivel fekszik össze a gyurcsányid!

morph on deer 2020.03.07. 12:04:34

@leponex:
“ Szóval kell még az a 2x4 év legalább, hogy valami normális VALÓDI ellenzéki alternatíva megjelenhessen Mo-on.”

A baj csak az, hogy további 2x4 év múlva itt már nem lesz Magyarország.
Macaristan talán...

Ami meg az ellenzéki alternatívát illeti, arra akkor már egyáltalán nem lesz szükség, hiszen itt teljes egyetértés lesz abban, hogy a legtökéletesebb alternatíva az orbán-dinasztia uralkodása, no questions asked...
Az országból meg majd lesz egy skanzen, ahol a szigorúan meghatározott útvonalakat használó turisták megcsodálhatják a múlt század első felének nyugat-balkáni életstílusát, a bocskais iskolásokkal és kakastollas csendőrökkel együtt...
(Azért lesznek meghatározott útvonalak, hogy elkerülhető legyen az idegenforgalom érintkezése a roma gettókkal és a liberálisok számára létrehozott átnevelő-cum-munkatáborokkal, például.)

Szóval semmi ok az idegességre, ez az ellenzék pont azt teszi, ami a dolga: felőrli saját magát, és szépen lecsorog a lefolyón.
Mert ez szolgálja leginkább a nemzetvezető érdekeit, nem az egységes kiállás, és a hűséges emberei lelkiismeretesen szállítják is a megfelelő számú konfliktust ami kell az eredményhez, ahogy illik.
Ezt látjuk most.

nemecsekerno_007 2020.03.07. 12:22:29

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Tévedésben királyok vagytok az ellenzéki oldalon.

leponex 2020.03.07. 16:19:47

@morph on deer: :)
Költözz akkor el időben ...

tireless treehugger 2020.03.15. 22:26:09

Klasszikus politikába nem való modern ember. Schiffer szabad gondolkodó szabadszájú értelmes ember. (free spirit man-nek hívjuk) A jelen politikai rendszerbe másoktól függő, másnak alárendelhető, korrupt, erőszakos buta jellemek kellenek.

Amíg nem változik a rendszer addig nem várható megújulás.

A politikai rendszer pedig a társadalom tükre. Majd ha a társadalom fejlettsége előrébb lép, akkor jöhetnek újfajta politikusok.
süti beállítások módosítása