A kiló nem százat jelent.

FAKE NEWS! Nem "járványtagadó" volt, hanem szívbeteg az elhunyt 33 éves ukrán testépítő

2020. október 19.

A média sokadszorra szinte kéjesen élvezkedik egy úgynevezett "járványtagadó" halálán. A kiragadott és ezért félrevezető híradások nem csak azért mennek szembe az újságírói etika alapjaival, mert kegyeletsértőek, hanem mert igen gyakran fontos tényeket hallgatnak el illetve hamisítanak meg, hogy saját szenzációhajhász és hiszterizált narratívájukat újabb epizóddal toldják meg a COVID-19 járványról.

screenshot_2020-10-19_at_9_43_28.png

Nem lenne szabad ennyire örülniük. Újabb szenzációs koronavírus-halált talált magának a média:

"33 évesen vitte el a koronavírus a koronavírus-tagadó ukrán testépítő-influenszert"

— kürtöli világgá a hírt 444, az ATV és az Index mellett számos külföldi bulvárlap. A média sokadszorra szinte kéjesen élvezkedik egy úgynevezett "járványtagadó" halálán. Nem mintha a vírusokat érdekelné, hogy milyen véleménnyel vagyunk róluk. Megbetegedésünk elsősorban egészségi állapotunk függvénye. Az elővigyázatosság vagy a maszkviselés mindenki számára indokolt lehet, de az sem menti meg az életünket, ha ezek 100%-os hatásosságában görcsösen hiszünk és minden ellenkező véleményt bunkósbottal igyekszünk agyonverni — ironikusan, hogy ugyanazon emberek életét megmentsük.

Az aktuális hírrel kapcsolatban igaz, hogy az ukrán testépítő Instagram-sztár 

  1. SARS-COV-2 PCR-tesztje pozitív volt
  2. COVID-19 tüneteket mutatott
  3. kórházba került, eszméletét vesztette, intenzív osztályon ápolták 
  4. majd miután hazabocsátották megint rosszul lett és meghalt szívleállásban.

Ami nem igaz a bulvársajtó híreiben:

  1. Nem volt járványtagadó, nem sokat beszélt a vírusról, az egészséges életmódról posztolt egymillió követőjének
  2. Utolsó posztjában azt írta a COVID-19-et már súlyosnak látja és nem gyorsan múló vagy nem létező betegségnek, ahogy korábban gondolta. Ettől még nem lesz "járványtagadó". Különösebben nem foglalkozott a témával máskor, csak amikor lebetegedett.
  3. Volt felesége posztolt márciusban arról, hogy szerinte a vírust mesterségesen hozták létre — ez a konteó természeténél fogva nem bizonyított, de nem befolyásol semmit: a vírus akkor is vírus. A kegyeletsértés pedig kegyeletsértés.
  4. Szintén a feleség posztolt arról, hogy a járvány veszélyességét jelentősen túlértékeljük.
  5. Ezt gondolta tavasszal és ezt gondolja most is volt férje halála után is.

És ami kimarad a híradásokból, pedig a legfontosabb:

  1. A testépítő — bár első ránézésre maga volt a kicsattanó egészség — szívbeteg volt.
  2. Ismert szívbetegsége mindenképpen veszélyeztetetté tette életkorától függetlenül.
  3. Nemcsak a koronavírussal, de más vírusokkal vagy fizikai megterheléssel szemben is. 
  4. Egy törökországi úton lett rosszul és a fertőzés mellett több tényezőt is felsorolt, ami súlyosbította az állapotát: a klímaváltozást, alvási problémákat és esetlegesen a túlzásba vitt edzést, ami a képek alapján nála életvitelszerű volt.
  5. Az élsport veszélyessége — szívbetegség nélkül is — közismert. Erről is túl keveset beszélünk, amikor örülünk a dobogóra felálló fiataljainknak...
  6. A kórházból azért távozott, mert úgy gondolta túl van a nehezén és nem volt megelégedve az ukrán kórházi körülményekkel. Saját felelősségre szakította félbe a kezelést.

Ezeknek kellett volna utánajárnia az újságíróknak, mielőtt álhíreket terjesztenek. 

Nem éppen stílusos az "én megmondtam" vagy a már-már "megérdemli" kicsengésű keretezés. Hasonló egészségügyi kondíciók mellett ugyanolyan veszélynek van kitéve az is, aki kétkedik a mainstream média vagy az állami hatóságok naponta változó, ellentmondásos és sokszor kritikán aluli kommunikációjának hitelességében, és az is, aki lelkesen osztja meg a legriasztóbb álhíreket vagy a legképtelenebb mémeket mások maszkviselésének helyességét rögeszmésen kritizálva vagy minden költségvetési vagy szakmai érvet mellőzve tömeges ingyenes tesztelést követelve.

Nincs különbség. Ahogy sajnos notórius maszkviselők is halnak meg. Mégsem látunk olyan szalagcímeket, hogy: 

"Meghalt koronavírusban a maszkmániákus rettegő!" "Újra ölt a szájmaszk!"

A kiragadott esetek a járvány valódi veszélyességét nem reprezentálják hitelesen. A halálesetek fele a társadalomtól elzárt idősotthonokban, kórházakban történt. Az idősek megóvására pedig gyalázatosan kevés energiát fordítunk. Nem úgy pánikoltatásukra. Az átlagosan egészséges  és/vagy 70 év alatti népességben a koronavírus kevésbé bizonyult veszélyesnek, mint a szokásos influenza.

Az influenza viszonylag sok gyerek és fiatal tragikus halálát követeli minden évben — csak éppen minden híradás nélkül. A média torzító hatása egyértelmű. Nagyon sok történés zajlik a világban, hogy mi lesz hír, címlap és milyen keretezéssel a hivatásos újságírók döntik el, az emberek figyelme pedig véges és könnyen elterelhető akár fontos témákról is. Akár az igazságról is.

Ha nem tálalnák felénk ezeket a híreket állandóan, érzékelnénk-e egyáltalá, hogy járvány van? 

Ez és nem más a kiinduló oka a nem-mainstream média, a blogok és a social mediaszerte megjelenő kétkedő véleményeknek, szakértők és laikusok okfejtéseinek, hogy mely korlátozások hatástalanok, szükségtelenek, károsak vagy egyenesen kontraproduktívak. Ez az oka a felelőtlen viselkedésnek és az összeesküvéselméletek terjedésének. Ezekről lehet és kell beszélni, hiszen a médiában celebbé avatott "mainstream" szakértők maguk is váltogatták a véleményüket néhány hónapon belül. A cenzúra megbocsáthatatlan. A hírhamisítás bűn.

Kifejezetten aljas dolog felhasználni egy ember tragédiáját. A fiatal testépítő-influenszer halála tragédia, és nem a vakvéletlen vagy járványtagadása okozta: hanem ismert szívbetegsége, esetleg életmódja és elővigyázatlansága. 

Volt felesége, akitől egyébként fél éve elvált és akivel három gyereket neveltek, kitart álláspontja mellett. 

"Szeretném, ha a pletykák abbamaradnának a családunkat illetően...

A koronavírus nem veszélyes a tökéletesen egészséges emberekre, de Gyima szívbeteg volt, komplikációi léptek fel. Leállt a szíve és beállt nála a klinikai halál."

— írta Szofia Instagram-posztján. Tiszteljük meg gyászukban őket legalább azzal, hogy nem másítjuk meg a szavaikat.

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr8516245420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicmen 2020.10.19. 10:05:43

"A média sokadszorra szinte kéjesen élvezkedik egy úgynevezett "járványtagadó" halálán. A kiragadott és ezért félrevezető híradások nem csak azért mennek szembe az újságírói etika alapjaival, mert kegyeletsértőek, hanem mert igen gyakran fontos tényeket hallgatnak el illetve hamiítanak meg, hogy saját szenzációhajhász és hiszterizált narratívájukat újabb epizóddal toldják meg a COVID-19 járványról."

Szerintem egyszer és mindenkorra tisztázni kellene a sajtószabadság fogalmát és legfőképpen a kereteit, mert ahogy nyíltan és pofátlanul hazudnak, illetve ezzel párhuzamosan mást meg elhallgatnak, elhazudnak, tudatosan álhíreket gyártanak, pánikot keltenek, vagy ahogy a bulvárszekció egyes szar emberekkel és tetteikkel mérgezi az olvasó lelkét, más embereket meg tönkretesznek, a legprivátabb magánéletükben vájkálnak, az elképesztő!

cicmen 2020.10.19. 10:27:03

Ez a szívbetegség testépítés kombó sem egy jó ötlet! Igen, tudom, más, meg a betegsége mellett piál, bagózik, úgyhogy csaxólok! :D

cicmen 2020.10.19. 11:12:21

Tiszteljük meg gyászukban őket legalább azzal, hogy nem másítjuk meg a szavaikat....................

A tiszteletet nem ismerik és a megmásítás szó most tőled is maszatolás, hiszen arcátlanul hazudtak, a megmásítás már nem ez a kategória!
Tiszteletlenül hazudnak, meggyalázva egy halottat és belegázolva a szeretteik lelkiébe, mert egy koncepcióba illesztik ezt a hírt, ami csak ebben a formában illik bele!
A koncepcióba illesztésre kedvenc példám Kálmán Olga, aki egy kérdést képes volt többször is feltenni, ha nem azt hallotta, amit elképzelt! Visszanézhető a Pokornival, Tarlóssal, Schifferrel előadott iszonyata, ráadásul ezek az alanyok messze nem a csőbehúzható kategóriába tartoztak, szellemileg messze fölötte álltak, tehát nem is értem, mit akart pontosan, mert nem a saját leégetése volt a célja, gondolom!
Független, objektív sajtó? Ócska gátlástalan médiakurvák!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.10.20. 08:46:43

@cicmen: :) látom valakit ugyanannyira felcsesz az ilyesmi, mint engem...

alöksz róz 2020.10.20. 16:15:26

"A koronavírus-járványt gyakorlatilag azok szenvedik meg, akik más betegség miatt szorulnának azonnali ellátásra."

és kirúgták érte a formát. ellenvéleménynek helye nincs.

index.hu/belfold/2020/10/20/a_menesztett_gyongyosi_orvos_a_szemembe_mondtak_hogy_koronavirus-tagado_vagyok/

alöksz róz 2020.10.20. 16:17:28

@cicmen: "Szerintem egyszer és mindenkorra tisztázni kellene a sajtószabadság fogalmát és legfőképpen a kereteit" - és a büntetőjogi felelősségét

cicmen 2020.10.20. 17:41:20

@alöksz róz: A büntetőjog rendelkezik erről, ha elveszik ezeket az ostoba előjogokat, akkor már mehet is a felelősségre vonás rágalmazás, becsületsértés, rémhírterjesztés, mittomén milyen tényálladékkal ezerrel! :D
Bár nagyrészben most is mehetne, de ugyebár a bírói kar legalább annyira szar emberek gyűjtőhelye, mint a média, gyakorlatilag lelki társaknak is nevezhetjük őket az etikátlanságuk alapján!

Koroknay 0000026 2020.10.20. 17:56:12

"Ez az oka a felelőtlen viselkedésnek és az összeesküvéselméletek terjedésének."

Érdekes, hogy az Qanon-os baromok szólásszabadságáért kiálló posztodnál még kurvára nem zavart a felelőtlen viselkedés és az összeesküvés elméletek terjedése.
Képmutatás level 1000.

Felelőtlenül pedig az viselkedik, aki a témában jártas, releváns tudással, tapasztalattal rendelkező szakemberek által elmondottak helyett, inkompetens, a témához semmit nem értők véleményére hallgat és még terjeszti is azokat! A sajtó - veled ellentétben - jelen esetben helyesen jár el, amikor felhívja a figyelmet a veszélyre és az óvintézkedések fontosságára, ebben nincs semmi összeesküvés elmélet, vagy pánikkeltés. Ha a tények neked nem szimpatikusak, arról nem a tények tehetnek és pláne nem azok, akik leközlik ezeket a tényeket.

"A cenzúra megbocsáthatatlan."

Ennek örömére, kíváncsi vagyok, hány perc múlva fogod cenzúrázni ezt a kommentemet is.
Képmutatás level 9999.

@alöksz róz:
"ellenvéleménynek helye nincs."

Hé! Ez lehetne a "Kiló nem 100" blog mottója! :)

Amúgy meg miről is megy itt a hiszti már megint?

Vírustagadó volt a pali? Igen.
Elkapta a vírust? Igen.
Belátta, hogy korábban tévedett? Igen.
Belehalt a vírusba. Igen.

Question?

Ja, szívbeteg volt igen, de ettől még nem a szívbetegségbe halt bele hanem a covidba. Nyugodjon békében!
Azt pedig az első perctől mindenhol hangsúlyozták, hogy a covid sokkal veszélyesebb azokra, akiknek van valamilyen alapbetegsége, épp ezért is szerepel ez az információ a kormányzati oldalon az elhunytaknál.

Ettől most cáfolva lett a covid veszélyessége? Kurvára nem.

Megjegyzem, tegnap 38-an haltak meg Magyarországon, 1960 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük már 197-en vannak lélegeztetőgépen. Vagyis mindössze egyetlen hét alatt 441-gyel nőtt a covid miatt kórházi ellátásra szorulók száma!

De sebaj!

Hol van egyébként a 3. olvasó? Wildakárki nem ért rá ma? Kéne szólni az Indexes cimbiknek, hogy ezt is tolják a címlapra, mert úgy látszik, egyéb esetben a kutya nem jön ide.

cicmen 2020.10.20. 18:12:42

@Koroknay 0000026: Amúgy meg miről is megy itt a hiszti már megint?

Vírustagadó volt a pali? Igen.
Elkapta a vírust? Igen.
Belátta, hogy korábban tévedett? Igen.
Belehalt a vírusba. Igen.......................................................

Na megjött az ügyeletes libsi, aki szokás szerint elkezd egy kevésbé lényeges pontra fókuszálni, hogy elkerülhesse a nyilvánvaló beismerését!
A média hazug mivoltáról szól a poszt, ahogy igyekszenek a saját koncepciójukhoz illeszteni és megformálni a híreket!
Te meg itt ferdítesz, meg ámokfutsz, hogy vírustagadó volt, meghalt, megbánta, de akkor a hozzátartozók kérésével mi a fasz van és a halott tiszteletben tartásával, mert akár igaz is lehet amit leírtak, de a halála után aljasság leírni, még ha tényleg fasz is volt! Esetleg ilyen szempont nem érdekel libbant?

Koroknay 0000027 2020.10.20. 19:32:44

@cicmen:

Ejj, te, hát nem kaptad meg az új kommunikációs kézikönyvet? Már rég nem libbantozni kell, hanem libernyákozni! Ezért dolgozik annyit a Fidesz propaganda osztály, hogy aztán le se szard a munkájukat? Szégyelld magad, énekeld el háromszor a Nélküledet vezeklésképp!

"A média hazug mivoltáról szól a poszt, ahogy igyekszenek a saját koncepciójukhoz illeszteni és megformálni a híreket!"

Igen, pont erre írtam, hogy: "Ha a tények neked nem szimpatikusak, arról nem a tények tehetnek és pláne nem azok, akik leközlik ezeket a tényeket."

Vagyis a média nem hazudik, ellentétben veletek.

"akkor a hozzátartozók kérésével mi a fasz van és a halott tiszteletben tartásával, mert akár igaz is lehet amit leírtak, de a halála után aljasság leírni, még ha tényleg fasz is volt! Esetleg ilyen szempont nem érdekel libbant? "

Pontosan úgy van ahogy mondod, ez a szempont kurvára kibaszottul nem érdekel!

Mégpedig azért nem, mert ha valaki úgy dönt, hogy önszántából kiáll ország-világ elé a vírust elbagatelizáló elméleteivel, majd belehal pont abba a vírusba, amit elbagetelizált, nos az számoljon vele, hogy halála után, úton-útfélen vele fognak példálózni. Senki nem kötelezte arra, hogy testépítőként járványügyi kérdésekről értekezzen. Ha valaki nem akar ilyen helyzetbe kerülni, az ne ossza az észt olyasmiről amihez kurvára nem ért! A családja inkább őt kérte volna meg erre életében, és akkor nem csak, hogy most nem példálózna vele senki, hanem jó eséllyel még ma is élne!

És ez a kibaszott lényeg!

Ami sokkal inkább érdekel, hogy a vírust tagadó, vagy akárcsak elbagatelizáló úgymond "influencerek" mennyi kárt okoznak ezzel a tevékenységükkel, hány ember veszi MIATTUK félvállról az óvintézkedések betartását és emiatt mennyivel több ember fertőződik vagy akár hal meg, az ő kibaszott felelőtlenségük miatt!

Ha a legfőbb tanulságot kellene kiemelni ebből az egészből, ami neked és a blog névtelen szerzőjének is szól, akkor az alábbiakat tudom mondani:

Ha nincs járványüggyel kapcsolatos, releváns végzettséged, nincs releváns szakmai tapasztalatod, az azt jelenti, hogy ehhez a kérdéshez te kurvára, kibaszottul nem értesz!

Vagyis nem tudod megítélni a vírus valós veszélyességét, nem tudod meghatározni a szükséges óvintézkedéseket, mert se szaktudásod, se szakmai tapasztalatod nincs ehhez!

Ebből következőben ahhoz sem, hogy a téméban releváns tudással, tapasztalttal rendelkezők által elmondottakat megkérdőjelezd. Tartsd észben, hogy ők értenek ehhez, neked viszont halvány lila fingod sincs róla. Mert akárhány Facebook bejegyzést olvastál is el a témában, az nem ér fel egy orvosi egyetemmel és sok-sok év, vagy akár évtized tapasztalatával!

Ha valamit felétlenül mondani akarsz a vírusról, akkor csodadoktorok, sámánok, konteóhívők, gyógyszerészek, vitaminkereskedők és vidéki háziorvosok helyett, hagyatkozz a témában kompetens szakértők által elmondott, hivatalos álláspontra!

Ha nem így teszel, számolj vele, hogy azzal a saját és mások életét sodrod veszélybe!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.10.21. 09:27:16

@Koroknay 0000027: Értenek hozzá. :) Igen, mint te a lelkes fiókregisztrációhoz. :)

Ezzel a "hírrel" kapcsolatban újságírói munkát nem skerült végezni. A kopipészt nem újságírás. Ráadásul a források eléggé vékonyak voltak. És lám. Egy kis keresés után rögtön. jött az eredmény... Olyan részletekre derült fény, ami a magyar sajtóból és a nemzetközi bulvárból is kimaradt. Komoly lap, hírügynökség meg le se hozta.

Ennyit arról, hogy ki ért ehhez a szakmához. A gombokat nyomogatni bárki tudja.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.10.21. 09:30:55

Nem volt járványtagadó az én értelmezésemben a fiatalember. Azon az egy nyilatkozatán kívül, hogy bevallotta a betegágyon nem gondolta volna, hogy a betegség létezik. Ettől még nem "istentagadó" és ez nem a kibaszott középkor. Ő pont olyan kategória volt, akinek baja eshet. Ebben kételkedik a notórius maszkhordó is, aki mások pofájába lihegve akar rendet tenni. Mintha nem lenne kurva mindegy. Láthatóan mindegy. Hiszen, amióta kötelező a maszkhordás többen halnak meg, mint korábban. És most is olyanok, akik elzártan élnek és nem a fesztiválokon csapatták finoman szólva. Mégis: a fesztiválokat azért betiltjuk...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.10.21. 09:34:15

A kutya nem jön ide azért eléggé kétes állítás. Közel ezer olvasás egy nyomorult kis blognál nem kevés. Tény, hogy nem százezer olvasás, mint az előző poszt, de vajon számít ez? Ha 100 olvasó lenne, akkor is örülnék neki. Ha csak 10 pozitív visszajelzés lenne, boldog lennék. De nekem úgy tűnik, hogy komoly igény van a blog médiakritikáira is. Amiből most az Indexnek is kijutott. És nem: nincs természetesen bérelt helyem a címlapon. Miért lenne? A hírt az Index lehozta. Minek rakja ki még egyszer?

cicmen 2020.10.21. 10:09:54

@Koroknay 0000027: Igen, pont erre írtam, hogy: "Ha a tények neked nem szimpatikusak, arról nem a tények tehetnek és pláne nem azok, akik leközlik ezeket a tényeket."

Vagyis a média nem hazudik, ellentétben veletek.......................................................

A média nem hazudik kijelentésed után akár hagyhatnálak is, mint reménytelen mongolidiótát, hiszen az elmekórtan nem a szakterületem, de mégis!.................ugye viccelsz? Meg ugyebár a tények!......Persze, volt egy ilyen ember, meg is halt, de ettől még egy szar munka ez a hír így róla, ugyanis a "tények" mellett jócskán vannak megállapítások, azok szemérmetlenül tendenciózusak!

cicmen 2020.10.21. 10:24:05

@A kiló nem százat jelent.: . Mintha nem lenne kurva mindegy. Láthatóan mindegy. Hiszen, amióta kötelező a maszkhordás többen halnak meg, mint korábban. És most is olyanok, akik elzártan élnek és nem a fesztiválokon csapatták finoman szólva. Mégis: a fesztiválokat azért betiltjuk...

Mondjuk a járvány közismert tulajdonságai alapján, miszerint emberről, emberre terjed, ésszerűbb betiltani azt a kurva fesztivált, még ha magányos emberek is halnak meg! Mert a logikai hiba ebben az, hogy nem döglik meg a fiatal fesztiválozó, ezt lehet nagy hangon hirdetni, meg okoskodni, hogy a magányos halt meg, de közben a fesztiválozó vitte haza a magányos agymamájának, de ezt ugyebár gyorsan kihagyják a "tények" nagy szakemberei! Persze, leírhatsz rengeteg tényt, közben akár egy hazugságot sem úgy, hogy mégis hazudsz, mert tudatosan kihagysz egy fontos tényt!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.10.21. 11:26:09

@cicmen: persze értem én, hogy a terjedést kell meggátoni, ezért olyanokat is korlátozunk, akikre a járvány nem veszélyes. Ugyanakkor ez a módszer csődöt mondott, ráadásul a nyájimmunitás elérését is gátoljuk ezzel. Bár lett volna még párszázezezer tünetmentes fertőzött, aki terjesztette volna nyáron, körbefutott volna a vírus és most nyugodtabban aludhatna mindenki. Nézd meg a svéd számokat. Csak éppen lassították a terjedést és túl vannak rajta, átfutott a társadalom zömén, és most nem nagyon talál már áldozatot, mert nincs ki átadja... A svéd számok magukért beszélnek. www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/
(Zárójel: Svédország éppúgy tiltotta a nagyrendezvényeket tavaszal.)

cicmen 2020.10.21. 11:48:27

@A kiló nem százat jelent.: Ugyanakkor ez a módszer csődöt mondott, ráadásul a nyájimmunitás elérését is gátoljuk ezzel.......................................................................

Hogyne, csakhogy ez nem csak járvány, hanem politika is! Ha a kormány szabadon engedné, akkor ugyebár az ellenzék és a kurvára független sajtó ráröppenne a halottak számára és kihozná belőle a maximumot saját maga számára! Ezt a kormány nem teheti, nemcsak a saját bukása miatt, hanem mert a ballib akkora káoszt teremtene, aminek beláthatatlanok lennének a következményei!
A Gyurcsány kormány biztosan a nyájimmunitásra ment volna, mert ők nem csináltak lófaszt sem, tehát ez a munkastílusuk, másrészt a sajtó sem szedte volna szét őket!
A svéd példával jössz, első körben "lerendezték", most meg alig van halott! Nagyon jó, csak az elején rengetegen meghaltak, így mostanra elhullott a férgese, de összehasonlítani példálózni a járvány lecsengése után ildomos ilyesmivel, összeadva az össz halottak számát és úgy állítani egymás mellé a két országot! Szerintem nem lesz jobb a svéd, mint ahol szigorúbban vették!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.10.21. 12:41:28

@cicmen: A rengetegen meghalt Svédországban ugye tudjuk, hogy nem igaz. Az átlagos, közepes súlyosságú járvány jutott Svédországnak. Az intézkedések nem változtattak semmit. Ez egy légúti fertőzés. Mindenütt ott van. A szobafogság értelmetlenség.

Most már egyértelműen látszik, hogy Svédországnak volt igaza. De a szakmai eleve nem javasolta sehol azt, amit bevezettek végül. Ez mind politikai döntés volt.

Vírusokat nem lehet szobafogsággal kibekkelni. A veszélyességét pedig jócskán túlértékeljük. Most is. Pont az intézkedések teremtenek rosszabb helyzetet, növelik a bajt.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.10.21. 15:38:57

Minden napi Koroknaynkat add meg nékünk ma! @Koroknay 0000027: sőt @Koroknay 0000028: és @Koroknay 000002ö:
"Érdekes, hogy az Qanon-os baromok szólásszabadságáért kiálló posztod"... Az igazság "kedvéért". Ilyen posztom nem volt. Olyan volt, amely a szólásszabadság korlátozását hozza kapcsolatba az eszelős álhírek terjedésével: kilonem100.blog.hu/2020/10/07/idiokracia_qanon_cenzura Micsoda különbség.

Amúgy szerintem te nem Matyi vagy, a többiek félre ismertek, Te Duró Dóra vagy! Valahányszor beírod, "megüzened", hogy erre a blogra nincs igény, szükség, nem érdekel senkit, rögtön megugrik az olvasottsága. Miután közölted, hogy nem kerülünk ki a címlapra, mert fogyatékosnak neveztem, hogy a maszkellenességről kezdtél el (félre)beszélni ("szembesíteni") egy olyan poszt alatt, aminek semmi köze hozzá, hogy sosem kerülünk ki újra a címlapra rögtön kikerült a poszt és aznap a legolvasottabb cikk lett az Indexen. Én pedig átléptem az egymillió letöltést. Ilyen az, amikor egy blognak nincs közönsége. Valóban. Milyen lehet a többi? Most ismét kinyilatkoztattad ezer olvasás után, hogy nem kiváncsi ránk senki és ismét megugrott az olvasottság 7 ezer körölire, a cikk kapott 2 ezer lájkot.

Én ezt a 2 ezer lájkot most felajánlom neked. És kérlek, hogy továbbra is gyere károgni, mert nálad jobb antielőrejelzés nincs a világon. Köszönöm! Szeretet, béke és moderáció!

Törölt nick újraregisztrálásáért persze le kell tiltsalak, de a kommentjeidben nem találtam moderálásra okot adót most. Kicsit nagy rád a mellény és nem érvelsz koherensen, személyeskedsz is velem, de azért ezekért nem foglak kimoderálni.

Éljen a szólásszabadság, de nemcsak a sajátunké! :p

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.10.29. 22:05:18

@tesz-vesz: biztos meg fogsz sértődni, de ez a hangnem itt nem fér bele, ha nem kegyeletsértő, akkor sem. Örülj, hogy letiltás nélkül megúsztad.

A fenti cikket meg bespammeld már tele szeméttel. Pont arról szól, hogy a bulvár hogyan és mekkorát hazudott. Erre te a hazugsággal cáfolnád....??? Pfff.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2020.10.31. 17:59:46

@A kiló nem százat jelent.: idióta barom! EZÉRT AZ ÖSSZES KOMMENTEMET TÖRÖLTED TE OSOTBA BALF*sz a kanyád azt!

még véletlenül se derüljön ki hogy hazudozol összevissza ugye?!
nem számít hogy több kommetnem volt te barom. amiben kifogástalan volt a stílus.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2020.10.31. 18:01:27

@A kiló nem százat jelent.: idióta, hoyg cáfolnám hazugsággal te degenerált?! pont az hazugságodat cáfolom!
ki f*szt érdekel ha erről a szemétdombról kitiltasz te szerencsétlen?
hogy dögölnél meg

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.10.31. 21:07:05

@tesz-vesz: ember! veled valami nagy baj van, most kaptál egy jogos figyelmeztetést, erre nehezíted tovább a dolgomat...

kapsz egy hetet elgondolkodni a dolgokon... jó mondjuk nem te vagy kommentek alapján a legélesebb kés a blog.hu-n, de remélem feldolgozod és megérted, utána visszajöhetsz és kommentelhetsz

Piffu 2021.01.08. 23:35:19

@Koroknay 0000026: @A kiló nem százat jelent.: ű

Na, ezt is elolvastam. Ami hajmeresztő, hogy micsoda pszichopaták járnak ide az oldaladra. Félelmetes. Erről mindig az jut eszembe, hogy a Ferike nem véletlenül záratta be az OPNI-t.

A másik hihetetlen dolog, hogy ekkora mértékben sikeres lehetett a társadalmi kísérlet - mondj el mindent naponta hússzor a tévében, rádióban, és mindegy mit hazudsz, kész tényként fogja elhinni a hallgatóság 80%-a. Értelmes emberek (legalább is látszólat azok) mindent megesznek, még a kanalat is megnyalják, amit letesznek eléjük. Ha mákos tészta ha sózott gatyamadzag. Totális hiány van a kritikai szemléletben. A józan ész is egyre kevesebb "agyonképzett" embernél kap döntési jogkört. Mit látok a tévében, a fb-on, a twitteren, tik-tokon, egyéb szarságon, és jónapot. Észre sem veszi, hogy át van bacccarintva.
süti beállítások módosítása