A kiló nem százat jelent.

A 18 éves Greta Thunberg egy bizarr posztban köszöni meg a jókívánságokat

2021. január 03.

Mondjuk nincs mögötte szmájli, de valószínű a frissen nagykorúvá vált aktivista-csodagyerek gyerekcsínyéről van szó. Azt ígéri "ma a sarki kocsmában végre felfedi az iskolasztrájkoló klíma-összeesküvése összes sötét titkát, és leleplezi gonosz feljebbvalóit, akik mostantól már nem irányítják." "Végre szabad vagyok!" — írja egy LAPOS MARS TÁRSASÁG pulóverben pózolva. 

screenshot_2021-01-03_at_17_19_13.png

2021 egész humorosan indul.

Azért még mindig tart az egészéves Black Mirror-érzésem, amire a kissé elfeledett Greta posztja is ráerősít. Idén is fogok írni a klímaváltozásról — nemcsak azt, amit Greta mond, hanem azt is, amit a tudósok.

Még ha a COVID-19-hisztéria és a botrányos elnökválasztás el is lopta a show-t jórészt. Talán most ezzel a vírusmarketing-fogással sikerül valamennyit visszaszereznie Gretának elrabolt figyelmünkből.

BUÉK Mindenkinek!

És Isten éltessen, Greta!

De azért ez bizarr, a konteóoldalak és a klímaszkeptikus csoportok mostantól ezrével osztják majd Greta posztjának tartalmát, mint önleleplezést. Én azt kérem mindenki őrizze meg a humorát, mert ha másban nem, annak szükségességében azért egyet kell értsünk. Alig valószínű, hogy Greta azok közé a környezetvédők közé tartozzon, akik bocsánatot kértek korábbi túlzásaikért és azt mondták, hogy a klímaváltozás messze nem jelenti a világ végét és mégcsak nem is az első számú globális problémánk. Ha tévednék, azt is megírom majd.

A blog azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba. Olvasottságunk 2020-ban lépte át az egymilliót. Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig. 
Oszd meg írásainkat, lájkolj és kövess minket: facebook.com/kilonem100 
Támogass: patreon.com/kilonem100 Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr3216370350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2021.01.04. 16:35:05

Mind e mellett gondoljunk vissza a Föld történetében kb. 650 millió évvel régebbre, amikor ugye még nem volt emberiség.....de volt hógolyó-Föld!!!!

Amikor a Föld minden pontját jég borította!

A hógolyó-Föld-eseményt több ok is kiválthatta, például egy szupervulkán kitörése, az üvegházhatású gázok, a metán és a szén-dioxid légköri koncentrációjának csökkenése, a beeső napenergia csökkenése, vagy a Földpálya módosulása. A kiváltó októl függetlenül, a kezdeti lehűlés a jéggel és hóval borított felszín növekedésével járt, az ezeken kialakult jégtakaró még több napenergiát sugárzott vissza az űrbe, tovább hűtve a Földet és tovább növelve a jeges felszín méretét. Ez a pozitív visszacsatolás végül az Egyenlítőn is a mai Antarktiszéhoz hasonló eljegesedést okozott.
A Föld hőmérséklete az Egyenlítő környékén olyan mélyre esett, mint napjaink Antarktiszán. Ennek az alacsony hőmérsékletnek a fenntartásában segítséget nyújtott a jégtakaró magas fényvisszaverő képessége, ami a beeső napenergia nagy részét visszaverte az űrbe. Mivel a vízpára kifagyott a légkörből, a hőt visszatartó felhők hiánya csak növelte ezt a hatást."

Na, ehhez mit szólt volna a Grétike?

ulpius66 2021.01.04. 16:39:57

Nekem vannak kisunokáim, még óvodások, és velük nézem a Mancs őrjáratot.... valamint ehhez hasonló jó kis filmeket.

Gréta is szellemileg kb. hasonló szinten van mint a kisunokáim, ezzel a "mentsük meg a leesett szívószálat" rajzfilmmel... csak ő a Földet akarja megmenteni!

Azt viszont egy pillanatig sem csodálom, hogy ennyi ésszel Gréta balliberális ikon lett!

ulpius66 2021.01.04. 16:43:41

@ulpius66:

Persze a Naprendszer külső bolygói most is "jégbolygók"

Az Uránusz, Neptunusz bolygók átlagsűrűsége kisebb, mint 1, azaz szinte csak jégből állnak.

Ugyan van "szilárd" (nem jég) magjuk, de azt több tízezer kilométer vastag jégpáncél fedi..

ulpius66 2021.01.04. 16:54:15

Grétának egy kis tanulság.

A Föld lehűléséről és felmelegedéséről

"A Föld eljegesedés negyedik szakasza 440 000 éve kezdődött a glaciálissal és 180 000 éve ért véget az interglaciálissal. Kezdetén a világtengerek szintje körülbelül 50 méterrel volt magasabb a mainál. Az eljegesedés maximumában a vízszint lesüllyedt a mai alá körülbelül 80 méterrel, majd az interglaciálisban a mainál 30 méterrel magasabb szintre emelkedett vissza."

GRÉTA!

ÁLLÍTSD MEG A TENGERSZINT VÁLTOZÁST!!!!!!!!
(egy szar kis hazudozó vagy ha ennyire sem vagy képes....)

ulpius66 2021.01.04. 16:58:42

"A 12 000–10 000 évvel ezelőtti korszakban ugyanis egy utolsó nagyarányú lehűlési periódus volt. Néha csak a „jégkorszakok utáni klímaingadozások” között említik. Azonban a jégkorszakok sorának még nincs vége. Ameddig állandó jégtakaró van a Föld bármely pontján, addig földtörténetileg jégkor van, mivel a jégsapkák jelenléte számít rendellenesen hideg éghajlatnak, míg a jégsapkák nélküli Föld a normális. Jelenleg természetesen nem tudhatjuk, hogy az általunk megélt interglaciális fázis valóban egy utolsó jégkort zár-e le, vagy további glaciálisok várhatók. Nem valószínű azonban, hogy a kainozoikumi jégkor végén élnénk, mivel az azt előidéző geológiai tényezők továbbra is fennállnak, a Föld globális hőcseréjét továbbra is akadályozzák a geomorfológia jellegzetességei. Így a szárazföld a déli pólus felett, a Jeges-tenger medencéjének viszonylagos elzártsága és az Eurázsiában kelet–nyugati irányban húzódó hegységrendszerek."

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.04. 17:09:04

@Rodney_2:

Tévedsz. Semmi köze az aspergernek a humorérzékhez. Az asperger egyedül a metakommunikációt befolyásolja negatívan, semmi mást.

Mint magam is aktív aspergeres ezt abszolút tanúsíthatom.

Annyi van, hogy vannak egyes társadalmi magatartásformák, melyek az egészséges emberek számára automatizmusok, míg mi semmi értelmét nem látjuk, s külön tanulnunk kell őket. Aztán meg túlzásba visszük, mert nem érezzük át a szokás kellő mértékét.

Mondok egy hétköznapi példát. Munkahelyen születésnap ünneplés. Számomra máig rejtély, mi értelme annak, hogy alig ismert kollégáknak köszöntést adunk elő, s ennek hiányán miért sértődnek meg emberek. Az emberek viszont erre szimpla, tartalom nélküli formalitásként tekintenek.

50+ évesen is nagyon idegesít ez engem, igyekszem kibújni alóla.

"Kedvenc" esetem az alig ismert ember köszöntése utána kényszerbeszélgetés. Lásd:
- Boldog szülinapot!
- Kösz.
De nem lehet így abbahagyni, valamit még mondani kell. Megfigyeltem, a legtöbb ember ilyenkor valami "hogy van a család?" szöveggel jön, de hát azt se tudni, az illetőnek van-e családja. Na most, a legtöbb ember ezt teljesen automatikusan csinálja, a kisujjából rázza ki a kamuzást, meg mosolyog, stb., fejből tud 20 felesleges mondatot mondani.

Nekünk ez kínszenvedés, mert előre meg kell tervezni. Nem tudjuk csinálni automatikusan. Szóval ki kell előre találni 2 mondatot, amit aztán esetleg akkor is mondunk, amikor nem is kellene.

Másik "kedvencem" a "hogy vagy? hogy érzed magad" kérdés. 16-17 évesen kidolgoztam magamnak a "nagyjából minden rendben" választ, ebbe nem lehet aztén belekötni, de sajnos nem mindig működik. 3 éve kénytelen voltam elmenni céges tímbildingre, aztán jön a nagyfőnök és rámkérdez, én meg azt mondom a "nagyjából minden rendben" választ, mire az arcáról lehervad a mosoly, ezt kritikaként értelmezi, de már késő, pedig nem is akartam megsérteni, hiszen végülis ő fizette az egész ünnepséget, de nem vettem észre, hogy most a "nagyjából" szó nem volt helyes.

Vagy - tavalyi eset - jön a román kolléganő, kifejezetten szép csaj. Éppen befestette a vörös haját szőkére. Nagy boldogan kérdezi "na, jó a hajam?" és rám néz. Én meg nem fogtam fel, hogy ez csak szónoki kérdés, oltan mint amikor az anyósom kérdezi "finom volt-e az ebéd", amire csak bólogatni kell. Szóval azt hittem, valós kérdést tett fel, s én meg alapos elemzést adtam, miért volt jobb a korábbi szín. A csaj meg néz, merev szemekkel. Persze ebből rájöttem, ezt a szituációt csúnyán elbuktam, de már késő volt. Aztán napokig haragudott rám, végül elmondtam neki diszkréten hogy aspergeres vagyok, szerencsére tudta mi az. Azóta jó haverok vagyunk.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.04. 17:16:51

@Rodney_2:

A furcsa reagálás csak metakommunikációs helyzetekre igaz. Mást nemigen érint.

Sok aspergeresnél létezik olyan, hogy "kedvenc téma", amiről aztán túl részletesen beszélnek, de ez azért másoknál is megesik.

Meg persze vannak egyes jegyek, melyek jellemzőek, de nem teljes körűen. Pl. a legtöbb aspergeres nagyon sokat beszél, ha 1 emberrel beszélget, viszont hirtelen néma lesz, ha csatlakozik más is a beszélgetéshez. De nem mindenkire igaz: van aki 1 emberrel is néma.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.01.04. 17:20:22

@ulpius66: "Az Uránusz, Neptunusz bolygók átlagsűrűsége kisebb, mint 1, azaz szinte csak jégből állnak." - te se lehetsz erős kémiából.

Sir Gombóc 2021.01.04. 17:37:03

@ulpius66: azok gázbolygók, nem jégbolygók. Csak mondom. Ha minden mást is ennyire tudsz, akkor nincs több kérdésem!

birkamenet 2021.01.04. 18:46:07

@Rodney_2:

mi van kiSSnáci, mitől vagy te rendre extrém gyülölködő egy svéd tinvel szemben? Csak nem azért mert ő pont az ellenkezője a te birkafajtádnak?

Nem egyszavas jelszavakat skandáló tenyésztett példányegy hibbant illiberált diktátor állatgyüjteményében, nem kussol mint te, hanem ki meri nyitni a száját. Ráadásul míg neked a kocsmai haverjaid a legmagasabb kör akikkel szoktál találkozni, addi őt a világ valamire vitt államfői, elnökei fogadják.

Kurva szar nektek, hogy ez a gyerek minden megjelenésekor rámutat arra, hogy milyen semmire nem vitt ostoba lúzerek vagytok ti magyra vezérfelszopó birkák.

Pedig változatathatnátok azon a lúzer életeteken, nem kellene mást csinalnotok, csak 100%-ban kicserélni magatokat.

birkamenet 2021.01.04. 18:49:10

@MAXVAL birсaman közíró:

neked is egy kegyetlen szar életed van: hibbant vagy, pszichopata, asperger szinbrómás, buzi lobbista, egybites birka, egész életedben kihasznált, orránál fogva vezetett cselédnépség.

Viszont Bulgáriában a sztálini életszínvonallal pont ott vagy, ahol lenned kell.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.04. 19:29:05

@hannibal_barcas_131:

Húzz bele. Ha nem lesz bemásolva ezerszer éjfélig, ugrik a havi bónuszod és a szabadjegyed az Angyal utcai pedószauna estre.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.01.04. 19:30:45

Szegény kis Grétát lemosta a térképről a pandémia és egy Floyd nevű drogfüggő bűnöző..:(

apro_marosan_petergabor 2021.01.04. 19:31:05

Ez a szerencsétlen kis bohóc, marionett figura tovább eteti a háttérből mozgatva a jobb sorsra érdemes nagyérdeműt, legalábbis annak egy részét. A baloldal csak ilyen anarchistákat ud felmutatni, mert máshoz nem ért csak a hatalom utáni sóvárgáshoz, esetleg annak a megkaparintásához, de élni nem, csak visszaélni tud vele.
(Az ápolt matyit pedig szabadon enegedték - ápoló nélkül - így ön és közveszélyes.

Sir Gombóc 2021.01.04. 19:31:22

@hannibal_barcas_131: mindig aki mondja, ha már lemégy gyerekesbe.

Rodney_2 2021.01.04. 19:58:55

@birkamenet: Ahogy már írtam, te pont olyan hülye vagy mint Brendelszar. Egy darab faék egyszerűségű panelban tudsz gondolkodni és úgy látod az embereket fekete fehérben. Értékes tulajdonságaid a vak gyűlölet és a fűtőértéked. Nem tudsz rólam semmit és ezért besorolsz az olyan emberek közé akik ugyanolyan primitív segg véglények mint te, csak a politikai másik oldalt támogatják. Szerinted te miben különbözök egy agyhalott gyűlölködő fanatikus fideszhívőtől? Abban hogy agyhalott fanatikus fidesz/orbán gyűlölő vagy? Kurva nagy karrier.

Próbálok segíteni: én már akkor azt gondoltam (Nyugat Európában élve), hogy a nyugati országok migráncsoló (= 3. világbeli migráncsokat jövőbeni szavazóbázis építése reményében befogadó és nekik állampolgárságot adó) ballib politikusait fel kellene akasztani a szép sugárutak menti fákra hazaárulásért, amikor Orbán még a Liberális Internacionálé alelnöke volt.

Rodney_2 2021.01.04. 19:59:48

@hannibal_barcas_131: Brendelszar, ne felejtsd el, hogy a te problémádra igazi megoldást csak az öngyilkosság adhat!!!

Rodney_2 2021.01.04. 20:19:29

@MAXVAL birсaman közíró: Azokat amiket leírtál, nagyjából tudom. Magánéleti okokból volt szerencsém közelről ismernem néhány aspergerest, az egyik komoly bankár volt, a másik meg egy gyerek, barátnő fia. Mindegyik okos volt de kicsit "mechanikus" mint te is. A gyerek 8 évesen értette a periódusos rendszert és a kozmológiáról olvasott könyveket, direkt kikérdeztem mert elég megdöbbentő volt, de értett mindent. A humor egyikre sem volt jellemző.
Szerintem neked semmi humorérzéked nincsen. Tudom ( tudod ) hogy a legtöbb ember teljesen hülyének tart téged, de én nem. Pont azért mert ismerem ezt a "történetet". Nagyon olvasott vagy és jó a memóriád, de tipikusan teljesen érzelemmentesen reagálsz a legocsmányabb állatok provokációjára is. Esetleg némi baltával faragott irónia-féle amit humornak tudok elkönyvelni az írásaidban. (kicsit egy scientológus terminológia szerinti "clear" módjára reagáltok dolgokra, ami szerintem nem baj, csak szokatlan :) )

A szociális szerencsétlenkedéshez talán annyit, hogy a mi régiónkban Román-Magyar-Lengyel (a bolgárt nem tudom) ha megkérdezik hogy vagy, teljesen normális hogy 20-30 percig panaszkodsz. Az angolszászoknál viszont a How are you? Kb annyi mint egy köszöntés vagy "bikmakk", kurvára nem érdekli őket hogy hogy vagy, ha elkezded mondani akkor döbbenten néznek rád hogy ez meg ki a faszt érdekel?? :)
Bónusz neked: Megtörtént egy Big4 (akkor még Big6) k-európai irodájában a következő "párbeszéd":
Angol managing partner megy a folyosón, szembe jön egy audit asszisztens
"How are you"
"Oh, horrible, my mother died during the night"
"Very good" és a managing partner elsietett.
Az audit asszistens leányka sokkot kapott és kb fél óráig sírógörcse volt.
Hát ilyen az amikor kultúrák találkoznak :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.04. 20:27:43

@Rodney_2:

Ez is egy mítosz. Nem minden aspergeres intelligens. Bár tény, arányaiban több az intelligens ember köztük, de simán vannak kifejezetten buta aspergeresek is.

Egyébként én meg 4 és fél évesen tudtam olvasni, s 5 évesen olyan sebességgel olvastam és írtam, mint most. Plusz 7 évesen már olvastam politikai lapokat. Viszont kimaradt nekem egy csomó dolog, amit más gyerekek megtapasztaltak, pl. sose olvastam se ifjúsági irodalmat, se indiános könyveket.

Az én erősségem a térkép. Ma már halványult a tudásom, de valószínűleg ma is simán fel tudom sorolni a fővárosok és határok 90 %-át, 7-8 évesen 100 %-osan tudtam ezt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.04. 20:32:53

@Rodney_2:

" teljesen érzelemmentesen reagálsz a legocsmányabb állatok provokációjára"

Ez tipikus egyébként.

Annak idején bene volt az iskolám a 70-es években abban a projektben, mely része volt az ELTE pszichológiai tanszék IQ/EQ felmérésének gyerekek között.

A lényeg: hatodikosként jobb IQ eredményem lett, mint a nyolcadikosoknak, ki is kiáltottak meg nem értett csodagyereknek, viszont az EQ-m olyan nulla körüli lett.

Ma is van olyan, hogy bajba keverednék, ha nem lenne a múzsám, aki rám szól, már megint hülyén reagálok, pont ahogy a te történedben.

birkamenet 2021.01.04. 20:35:38

@Rodney_2: "én már akkor azt gondoltam (Nyugat Európában élve), hogy a nyugati országok migráncsoló (= 3. világbeli migráncsokat jövőbeni szavazóbázis építése reményében befogadó és nekik állampolgárságot adó) ballib politikusait fel kellene akasztani a szép sugárutak menti fákra hazaárulásért, amikor Orbán még a Liberális Internacionálé alelnöke volt. "

Értem én nácika, hogy neked a teljes életed a Sieg heilban! telik, de ezt egy értelmes ember nem hirdetné magáról, hanem bujtogatná.

Nyuhat-Európában meg életedben egyszer voltál, amikor az átalános oskolában feleléskor Romániát kellett volna megmutatnod a térképen te meg Svájcra böktél. Ennél több kapcsolatod a Nyugattal nem lehet, hiszen a i.e. 10-ik századi szellemi és emberi mivoltodat a nyugati civilizáció már rég meghaladta.

Ha meg tombolni akarsz a migráncs ellen, akkor húzzál ki a Felcsút vagy a Fradi meccsére, oszt ott merd kinyini a pofád! Ugye hogy rögötn beszartál a gatyádba?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.04. 20:36:20

@Rodney_2:

Az aspergeres alapvicc:

Odamegy valaki egy aspergereshez:
- Ne haragudj, nem tudod hány óra van?
Az aspergeres az órájára néz:
- De, tudom.

Az a vicc, hogy amikor először hallottam, el kellett gondolkoznom, mi ebben a vicc. Hiszen itt aspergeres szemszögből az aspergeres ember teljesen korrekt választ adott egy kérdésre, nincs semmi gond.

birkamenet 2021.01.04. 20:37:37

@MAXVAL birсaman közíró: " hatodikosként jobb IQ eredményem lett, mint a nyolcadikosoknak, ´"

Ezt ma is látjuk: naponta kb. 100-szor többször tudod kimondani a liberális szót, mint nálad kevésbé értelmi fogyatékos, 2 évvel idösebb egykori kisegítö iskolástársaid. Igaz, Putyin pont erre fizet téged.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.04. 20:46:16

@Rodney_2:

A kulturális eltérések persze sok dologban eltérnek népek között, ez nem is aspergeres kérdés.

Araboknál pl. abszolút bunkóság megdicsérni a másik ember tulajdonát, értékét. Nálunk meg elvárt szinte ez. Elmész vendégségbe, s megdicséred a másik bármijét. Az araboknál ez viszont bújtatott kérésnek számít, hogy kéred az adott dolgot, azt ajándékozza neked a másik ember. Különösen modertalanság megdicsérni a másik férfi feleségét! Ez azt jelenti: szeretnél vele szexet. Csak nő dicsérheti meg másik nő szépségét, férfi nem, ill. csak akkor, ha házasodási szándéka van. Ha dicséred valaki lányát vagy húgát/nővérét, az azt jelzi, szeretnéd megkérni a kezét.

A másik meg a magyarázkodás, Kelet-Európa kötelező magyarázkodni.
- Gyere el holnap este bulira.
- Sajnos nem tudok menni.
Majd hosszú magyarázat, miért nem.

Amerikában meg nem értik, minek a magyarázat. Nem tudsz menni, nem tudsz menni, minek kellene ezt magyarázni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.04. 20:47:58

@birkamenet:

Semmilyen kapcsolat nincs az intellgencia és a politikai vélemény között. Ez vcsak egy liberális mítosz, hogy aki művelt vagy okos,. az liberális.

ulpius66 2021.01.04. 21:02:58

Még egy jó hír!
(ami persze nem vetekedhet Gréta szülinapjával.......)

"A Semmelweis Egyetem orvosainak 100 százaléka jelentkezik oltásra"

Gratulálok!
(én mán két hete regisztráltam....)

Almandin 2021.01.04. 21:11:14

Gretának valami testi betegsége is van. Ugyanis nem néz ki 18 éves fiatal nőnek, inkább 12 éves, a pubertáskor elején járó lánynak. Hormonzavara lehet. Teljesen gyerekes a külseje.

Rodney_2 2021.01.04. 21:23:54

@Almandin: Állítólag akkor éhségsztrájkolt a klíma-dráma miatt amikor zabálnia kellett volna hogy megnőjön. Így járt :)

Rodney_2 2021.01.04. 21:33:26

@MAXVAL birсaman közíró: Amikor a UK-ban jártam egyetemre, a legjobb barátom egy bahreini perzsa fiú volt. Sokat hülyéskedtünk a különböző kultúrákkal, mert ott aztán volt minden, 5 földrészről voltak évfolyamtársak. Ő felajánlotta, hogy ha majd lesz felesége és meglátogatom, akkor hálhatok az asszonnyal. Aztán persze amikor feleségül vett egy orvosnőt (otthon Bahreinben) akkor ezt a kérdést nem erőltettük. De igen jókat szórakoztunk, volt még egy pakisztáni és egy svájci "állandó tettestársunk" :))) A bahreini egyszer kitalálta hogy a zambiai (fekete) haverjának lassabban jár az agya mint a többi embernek, tehát majom (ezt komolyan gondolta). Ma ez a bahreini egy bank elnöke. Én ott tanultam meg hogy a NEM-fehér népek mennyire rasszisták. Pl egy kínai kedvesen mosolyog rád és közben azt gondolja, hogy te még a fán laksz, majd elkezdi udvariasan mondani, hogy ők egy 6000 éves kultúra. Akkor tudhatod, hogy nem sikerült emberként pozicionálnod magad a szemében. Ezek elég szörnyű dolgok és ennek fényében nagyon hülyén jön ki a fehér ballib antirasszizmus. Kb kollektív öngyilkosság.

ulpius66 2021.01.04. 21:41:40

propeller.hu/itthon/3617617-magyar-orvosok-szakszervezete-fizesse-ki-ellatasat-aki-nem?utm

"Magyar Orvosok Szakszervezete: fizesse ki az ellátását, aki nem oltatja be magát és intenzívre kerül!"

Mintha magam mondtam volna!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.04. 21:43:56

@Rodney_2:

A Havannai Egyetemen meg úgy szidták egymást az afrikai négerek és az emerikai négerek, hogy az már paródiaszerű volt. MIndkét csoporttal volt kapcsolatom, s mondták előttem egymásról a legdurvább szövegeket.

Amerikaiak afrikaiakról: fán ülő majmok, bunkók, kannibálok.
Afrikaiak amerikaiakról: szolganépek, fehérek csicskásai, még a szaguk is fehér.

Rodney_2 2021.01.04. 21:44:43

@birkamenet: Te fogyatékos fasz, ha jobban megismered Ny-Európát, akkor rá fogsz jönni hogy ott is megy a rasszizmus ezerrel. pl a szinesbőrű bevándorlók tipikusan etnikai és vallási gettókban élnek, egymás között házasodnak és együtt csinálnak bizniszt is, oda mást nem vesznek be (persze van kivétel). Angliában és Hollandiában is volt olyan hogy amikor már évek óta dolgoztam helyiekkel, akkor megnyíltak nekem, de csak azért mert külföldi voltam, és elmondták hogy mennyire tele van a tökük az ilyen olyan 3. világbeli migráncsokkal, de erről nem szabad beszélni (mert liberálfasiszta terror van). Pl a hollandoktól tanultam a "Maghreb-monkey" kifejezést a marokkói és egyéb hasonló bevándorlóra, diplomás üzletemberektől. Enyhén rasszista, nem? Bécsben van egy zsidó barátom, Bécsben született kínai felesége van. Amikor kitalálták hogy akarnak gyereket, elzarándokoltak anyóshoz kérni a támogatását. Kínai anyós azt mondta, hogy csak akkor támogatja, ha a gyerek kínainak fog kinézni. És nem viccelt. Az újszülött először fehérnek nézett ki, anyósék ki voltak borulva. Aztán néhány év után már tiszta kínai, így jöhetett a 2. gyerek is :)))
Szerintem pont te laksz valami pöcegödör alján és a Soros-hiradóból szerzed minden ismereted a világ dolgairól. Nagyon szánalmas figura vagy.

ulpius66 2021.01.04. 21:51:07

Én azért a Grétának adnám a Nobel díjat, és nem Dr. Karikó Katalinnak!

A Gréta azért sokkal többet tett a Föld megmentéséért, mint a Karikó......

Almandin 2021.01.04. 21:52:21

@Rodney_2: @MAXVAL birсaman közíró: Ez jól mutatja, miért lesz mindig békétlenség a világban. Mindenki utál mindenkit (kivéve azokat, akik elég intelligensek meghaladni ezeket a dolgokat), ez nem fehér sajátosság, megvan a világ minden részén.

Rodney_2 2021.01.04. 21:54:24

@MAXVAL birсaman közíró: Igen, ez van :)
Van Rejtő Jenő Három testőr Afrikába című könyvében egy rész amikor a fehérekkel baráti viszonyt ápoló helyi fekete főnök megkérdezi a fehérek vezetőjét a máshonnan importált "más típusú" fekete munkásokra mutatva: "A niggerekkel mi legyen uram? Leöljük őket?" Mindezt írta egy zsidó a holocaust előtt akit aztán a származása miatt elpusztítottak (persze ha meg nem zsidó, akkor meghalhatott volna a Don-kanyarban mint sima katona és akkor nem lenne ajvék)
Az meg ugye alap hogy a néger rabszolgakereskedelem úgy működött. hogy a fehérek csak behajóztak az afrikai kikötőkbe és ott megvették az áruvá tett niggereket. Kiktől?? Feketéktől és berberektől. Érdekes módon erről általában nincsen szó...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.04. 21:55:53

@Almandin:

Az ellentétek természetesek. Egyének kozott is. Miért lenne másképp közösségek között?

Ezt nem lehet meghaladni, csak egyszerűen elviselhető korlátok közé lehet szorítani.

ulpius66 2021.01.04. 21:57:03

"Rendhagyóra sikeredett a 117. Kongresszus megkezdése az Egyesült Államokban vasárnap, ahol a nyitó imádságot egy demokrata politikus, Emanuel Cleaver mondta. A férfi úgy gondolta, hogy a gender ideológia és a nemiség jegyében nem csak egy egyszerű ámennel zárja a mondandóját, hanem hozzátette még azt is, hogy „awoman" – számol be a V4NA nyomán a Sonline.
Erre többek szerint is azért kerülhetett sor, mert a demokrata politikus úgy gondolta, hogy az a-men túlságosan kirekesztő, mert „men-re" végződik, ami férfiakat jelent. Ezért tehette hozzá az „a-woman" lezárást is, hogy a nők is helyet kapjanak. Az ámen valójában azt jelenti, hogy „úgy legyen", annak semmi köze nincsen a férfiakhoz."

A baromságnak tényleg nincs határa!!!!!!!
(ha a ballibsik győznek, ez vár ránk is.....)

Almandin 2021.01.04. 21:58:23

@Rodney_2: Pont ezért is rossz a liberálfasiszta terror, mert képmutatásra nevel. Szerintem az ellen fel kell lépni, ha valaki ártani akar valakinek faji alapon, de ha valaki nem kedvel bizonyos etnikumokat, belefér a szólásszabadságba, ha ezt elmondhatja.
Az pedig, hogy nemigen van vegyes házasság a színesbőrű bevándorlók és a hollandok között, nem feltétlenül rasszizmus jele. A különböző népcsoportoknak más szokásaik vannak, más a férfi-nő kapcsolat jellege is, emiatt aki boldog akar lenni a párjával, inkább kulturálisan közelebb állót választ (kivéve, ha vakszerelmes).

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.04. 22:00:35

@Rodney_2:

Pedig ez közismert. Az egyes néger államok/törzsek jellemzően eladták hadifoglyaikat és bűn9zőiket.

Semmi új ebben, ezt fehérek is csinálták fehérekkel, csak kicsit korábban, az ókorban, de még a középkorban is megesett.

Már az ókori Egyiotomban is kizárólag külföldiek voltak rabszolgák (egyiptomi nem lehetett soha rabszolga), azok az idegen hadifoglyok, akiket nem vett meg senki, így az egyiptomiak nyakán maradtak.

Rodney_2 2021.01.04. 22:01:23

@Almandin: A rasszizmus az előitéletesség egyik formája. Az előitéletesség az evolúció (pozitív) terméke. Aki tudott absztrahálni és kategóriákat képezni, az túlélt, a többi megdöglött. Kedvenc példám a hatos villamos a körúton. Felszáll néhány cigány. A rasszista megmarkolja a zsebében a pénztárcáját és mobiltelefonját. A ballibsi nem érzékeli a veszélyt. Kit zsebelnek ki?? Na ugye :) A ballibsizmust az evolúció fogja megoldani.

Almandin 2021.01.04. 22:01:25

@MAXVAL birсaman közíró: Egyetértek. Pont ezért csőd a multikulti, mert sokszor nem képesek bizonyos népcsoportok nyugton élni egy területen. Az arabok is elvannak Arábiában, a maguk törvényei között, de egy európai is elvan Európában. Ha sok arab idejön, az intoleráns iszlám kulturális hagyományok teszik őket veszélyessé. Sok dologban szöges ellentéte az iszlám mentalitás az európainak, ebből nem sok jó sül ki.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.04. 22:03:53

@Almandin:

A történelem igazolja, az enyhe migráció hasznos, a tömeges meg pusztulást hoz.

Almandin 2021.01.04. 22:05:07

@Rodney_2: Nem hiszem, hogy a rasszizmus lenne a jó megoldás. Az már a másik véglet és a történelem bizonyította, hogy hullahegyek termelésére képes. Valamennyi előítélet kialakul (bár pl. a cigányok és a muszlimok esetében inkább utóítéletekről lehet beszélni). Ha egy népcsoportban nagyobb a bűnözés, akkor a társaságukban célszerű óvatosabbnak lenni. Ha pl. a muszlimoknál sok a becsületgyilkosság, én nőként dönthetek úgy, hogy nem akarok párkapcsolatot ilyen vallású férfival. Ez egy józan önvédelem, nem rasszizmus.

Rodney_2 2021.01.04. 22:08:06

@Almandin: A házasság csak egy példa, de pont azt mutatja, hogy megmarad a kultúrális különállás, nincsen nagy olvasztótégely ahol a Soros-dream-nek megfelelően egyen-konzumidióták vannak különböző árnyalatú bőrszínnel. Csak a fehérek adják fel a kultúrájukat, a többiek nem. A UK-ben is és a németeknél is (pont a Mutti) már kimondták vezető politikusok hogy a multi-kulti (vagyis hogy nincs jelentős integráció) MEGBUKOTT. Macron meg most eszmélkedik, jó reggelt!
A UK-ban is megtörtént velem ugyanaz mint Hollandiában rasszista coming-out témában.

Rodney_2 2021.01.04. 22:09:14

@hasdrubal_barcas_141: Szerinted érdekel valakit a véleményed? Mindenki tudja, hogy egy szellemileg leépült szánalmas emberi roncs vagy. Relax :)

Rodney_2 2021.01.04. 22:13:13

@Almandin: a rasszizmusnak kb 2 értelme van. 1 az eredeti amikor méregetik a fejét és alacsonyabbrendűnek tartják mert x cm alatt van a fejátmérője. 2. inkább kultúrális rasszizmus és pont a csoport összetartás megnyilvánulása.
Egyszer hétvégi Financial Timesban olvastam, hogy fekete nők úgy érzik hogy elárulják a fekete férfiakat, ha nem fekete férfival járnak. Ezen nagyon megdöbbentem

Rodney_2 2021.01.04. 22:19:19

@MAXVAL birсaman közíró: Az aspergeres órás viccet és is és a fiam is szoktuk alkalmazni a gyakorlatban, nagyon idegesítő :))) pl Megkérdezhetem hány óra van /mikor lesz ezmegaz? Igen :)))

Wildhunt 2021.01.04. 23:17:01

@Rodney_2: van egy olyan elmélet hogy birkamenet a Matyi "normális" nickje. Ha megfigyeled, ő az egyetlen aki szereti a beteget.

Rodney_2 2021.01.04. 23:36:15

@Wildhunt: Ez lehet, mert birkament is teljesen elmebeteg :))) de ez alapon azért nem lehet összehozni mindenkit sajnos. Elmebetegek számosan kószálnak mindenfele. Szerintem ők 2 külön hülye és birkamenet a primitívebb (Matyi csak nagyon lecsúszott, nem volt ő mindíg ilyen) :)))

Rodney_2 2021.01.04. 23:39:14

Hopp, elvesztettük Matyit.

kárárámaispj 2021.01.05. 00:41:11

@birkamenet: "Nem egyszavas jelszavakat skandáló tenyésztett példány"
Ja. Tényleg. "how dare you?" ez három szó.

Tisztességes Természettudomány 2021.01.05. 00:44:48

Szegényke, úgy néz ki, mint Krapulax... Szerintetek mikor kezd hozzá az első gonosz terv végrehajtásához?

Bkkzol 2021.01.05. 04:33:40

Arról nem tehet ez a szerencsétlen, hogy beteg. Az az undorító és gusztustalan, hogy a családját is bele számítva (ők az elsőszámú haszonélvezői anyagilag) ideológiai háborúba vetették be (biológiai fegyver).

midnight coder 2021.01.05. 06:58:08

@MAXVAL birсaman közíró: "Az aspergeres alapvicc:"

Én hasonlót programozóra tudok: A programozót elküldi a felesége a boltba és azt mondja neki, hogy hozzon egy liter tejet, és ha van tojás, tizet. Erre hazajön tíz liter tejjel, és azt mondja: volt tojás. És magamról tudom, hogy valahol van benne valami...

Amúgy ez az aspergeres dolog sem teljesen fekete-fehér. Nekem nem probléma kezelni az ilyen napi kommunikációs tevékenységeket, de nagyon én sem szeretem őket.

midnight coder 2021.01.05. 07:10:49

@Rodney_2: Szerintem is két külön hülye. Birkamenet nem túl okos, és enyhén elmebeteg, Matyi nála klasszisokkal intelligensebb, viszont súlyos pszichikai problémái vannak, és az elmúlt pár év alatt egyre rosszabb lett. Az elején még lehetett vele viszonylag értelmesen kommunikálni, most már ez reménytelen. A különbség az, hogy a Matyival szerintem egy pszichiáter tudna mit kezdeni, és pár év alatt még akár sikeres, tehetséges ember is válhatna belőle, míg Birkamenet mindig is marad balfék troll, és ezen már csak a következő újjászületése változtathat, feltéve ha a hinduknak van igazuk ezzel a reinkarnációs dologgal kapcsolatban. Ha viszont a buddhistáknak, akkor egészen baloldali új kiscsótány fog majd születni. :-)

midnight coder 2021.01.05. 07:19:38

@Rodney_2: Mindenesetre egy biztos: Rejtővel az egyik legtehetségesebb magyar írónkat veszítettük el. És igazából az egész balfaszság volt: pont a zsidók és a többi európai nép között nem volt akkor semmilyen kibékíthetetlen kulturális ellentét. Ha nincsenek Hitlerék, akkor pár generáció múlva már nincs olyan hogy zsidó, és jó eséllyel Európa is sokkal egységesebb lenne. Ők lehettek volna Európa esélye a hosszú távú túlélésre, mert ez a sok kis nemzet külön esélyrelen egy Kínával vagy egy USA-val szemben. Mára már nem is hatalmi tényező az EU, és a gazdasági jelentőségét is rohamosan veszíti el. Ugyanakkor ma már elég nehezen hihető, hogy az a zsidó akinek a nagyapját gázkamrába küldte az európai civilizáció, valaha is érte fog dolgozni, és nem ellene.

Bkkzol 2021.01.05. 08:24:04

Ez nem is "hunyadi_janos" ikább zrínyi az ilyen kirohanással.

Sir Gombóc 2021.01.05. 08:37:25

@ulpius66: a véleményed a külső bolygós fiaskód óta már végképp nem mérvadó.. :-P

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.01.05. 09:07:55

Grétácskának bizonyára rosszul esik, hogy egy ideje hanyagolják, nem ő van a központban.

@birkamenet:

"Viszont Bulgáriában a sztálini életszínvonallal pont ott vagy, ahol lenned kell."

Éedekes, mert máshol épp azzal érvelnek a hozzád hasonló libbantak, hogy már Bulgáriában is magasabb az életszínvonal, mint nálunk.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.05. 09:08:20

@Bkkzol: még az igazi nevét is tudjuk a blog.hu-n, inkább olyan valaki, akit soron kívül felvennének az elmeosztályra. Én viszont nem vagyok ápoló, ezért törlöm. Szerintem annyira nem zavaró.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.01.05. 09:09:59

@midnight coder:

"A programozót elküldi a felesége a boltba és azt mondja neki, hogy hozzon egy liter tejet, és ha van tojás, tizet. Erre hazajön tíz liter tejjel, és azt mondja: volt tojás. És magamról tudom, hogy valahol van benne valami..."

Igen, van benne valami: egy óriási hiba. Egy liter tejet mindenképpen kellett volna vinnie, de mivel volt tojás, plusz 10, azaz összesen 11 liter tejet kellett volna hazavinnie. :DD

midnight coder 2021.01.05. 09:42:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Attól függ, hogy az és-t. Úgy is értelmezheted, hogy ha van tojás akkor tíz tejet kell hozni, de úgy hogy még további tizet. Picit homályos a specifikáció :-)

Rodney_2 2021.01.05. 10:41:06

@midnight coder: Mindíg meglepődöm hogy amikor olvaslak, olyan mintha én írtam volna :))) A programozós viccet is ismertem, de ez "logikus" mert a számítógép logikát használja a "bullshit" (pongyolán fogalmazás) logika helyett.

A zsidó téma. A holocaust egy kicsit bonyolult téma. Az igaz amit írsz, hogy jó lett volna ha jobban megy az integráció. DE!! Én részben személyes érintettség miatt ennek jobban utána néztem az elmúlt évtizedekben. Különböző okokból (főleg munka) bejártam K Európát a Balti tengertől az Aldunáig (és Bulgáriában is voltam sokszor, de ott mint túrista, az más experience). Ha megnézed wikipédián, akkor a mai Belarusz, Ukrajna, Moldova és Románia területén rengeteg hely volt, ahol nagyon sok (askenázi) zsidó élt és nagyrészt eltüntek. Ezek nem mind a holocaust konkrét áldozatai, hanem amikor lehetőség nyílt rá, a helyi népek egyszerűen leölték őket (pogrom). Vagyis nem a náci németek hurcolták el őket Auschwitzba mert ez volt a nünükéjük (bár olyan is volt), hanem a helyi lakosság a meglevő gyűlöletük kiélésében egyszerűen megölte őket (pl az ukrán helyzet kapcsán néha hallani bizonyos "fasiszta vagy náci" ukrán alakulatokról, de a románoknál is "öntevékeny csoportok" voltak). Ez olyasmi amivel a zsidók (pl Elek Gábor) egyszerűen nem tud mit kezdeni, nem tudják feldolgozni. Nekik az van a fejükben, hogy a zsidók tehetséges és szorgalmas tudósok és művészek voltak, akiket irigyeltek a többiek és ezért elküldték a gázba és elvették a zongoráikat. És ezt látod a holocaust filmekben is. Nagy lófaszt. Ha megnézel korabeli videókat (pl Krakkó zsidónegyede vagy Łódz), akkor azt látod, hogy torzonborz kaftános nagyon rossz külsejű söpredéket kerülget a nem zsidó járókelő, átjön a képeken az undor. A foglalkozásuk meg tipikusan kereskedő volt. Minden településen ők voltak a boltosok/uzsorások/népnyúzók/spekulánsok (árfelhajtók). Gyűlölték őket mint a szart. Kelet Lengyelországban öregek mesélték, hogy az ottani zsidóknak volt egy mondásuk amit kb úgy lehet fordítani hogy "a lengyelek ki az utcára, a zsidók be a kőházba". Kell magyarázni?? Tervezett stratégia mentén (és rasszista alapon) fosztották ki a helyi lakosságot és szedték el a vagyonukat. Nyilván amikor lehetőség nyílt rá akkor azok visszaszedték :(((( Az a nagyobb városokra volt jellenző hogy még az újságírók, művészek, jogászok, orvosok is zsidók voltak, de vidéken inkább úgy nézett ki ahogy fentebb írtam. És azért a holocaust nem volt előzmény nélkül. Pl Berlinben olvastam a zsidó múzeumnál (Nikolaiviertel) hogy azon a helyen minden 50-100 évben volt pogrom. Hol volt akkor még Hitler?? Tipikusan a helyi uralkodó behívta "a zsidókat" és rájuk bízta az adószedés és egyéb pénzbeszedés/pénzrontás hálás feladatát, ezzel párhuzamosan pénzt vett kölcsön tőlük. Amikor már elég sok pénz volt "outstandig", akkor az uralkodó felhívta a lakosság figyelmét a szemét uzsorásokra, mire a lakosság boldogan leölte/elkergette őket, ezzel egyben megszabadult az adósságától is mindenki. Aztán egy idő múlva kezdődött az egész elölről.
Best practice, sok helyen működött ez így Európában sok évszázadon keresztül.

Rodney_2 2021.01.05. 10:59:51

@A kiló nem százat jelent.: A Matyi jelenség is a ballibsik miatt van :))) Régen az ilyeneket összegyűjtötték és kényszergyógykezelték (az más kérdés hogy a gyógymód esetleg nem volt elég szofisztikált, de Matyi megérdemelné hogy naponta zuhanyozzák és villanyozzák :))) )
Aztán jöttek az emberi jogok. Ma kb. úgy néz ki egy "elmebeteg", hogy amikor nagyon súlyos állapotban van, akkor beviszik és gyógyszerezik. Attól jobban lesz, erre kiengedik mert jogai vannak. A jogait abban éli ki hogy onnantól nem szedi a gyógyszert, pedíg az rendben tartaná. Ettől újra romlani kezd az állapota :((( Van egy jó barátom Londonban, egyszer éppen nála voltam amikor felhívta a rendőrség, hogy az anyukája az USA nagykövetségnél van és azt mondja hogy meg akarja ölni Obama Elnököt (akkor már Trump votl az elnök, Obama valahol az USA-ban hesszelt). Nagyon kellett küzdenem hogy ne röhögjek :( Erre a barátom szomorúan odament, rutinszerűen begyűjtötte anyukát, elvitte a kórházba ahol beadták neki a gyógyszerét. Kezdődött a ciklus előlről. Ez elég vicces, de amúgy meg tragédia.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.01.05. 12:49:19

Rodney_2:

Ne lepődj meg, ha a fenti kommentedért rád sütik az antiszemitizmus és a holokauszt kisebbítésének vádját. Ezt kapja mindenki, aki nem a hivatalosan engedélyezett szöveget tolja.

Sadist 2021.01.05. 12:59:40

@midnight coder: Eredetileg úgy szól a vicc, hogy "Menj le a boltba tejért és ha van tojás, hozz tízet!"

másik különvélemény 2021.01.05. 13:15:31

Nagy kár, hogy ez a blog is helyt ad, egy mesterséges felturbózott környezetvédönek álcázott baloldali provokátornak. Márhogy nem a Gréta a provokátor, hanem akik kitalálták, és feltúrbózták.
Szegény Gréta azt teszi amire a provokátor szülei trenírozták egy életen át. Mázli hogy nem nácik voltak, csak liberál fasiszták.

marvin 2021.01.05. 13:51:24

@MAXVAL birсaman közíró:

Ezt a magyarázkodó szokást én sem értem.
Mikor nagyobb csoporttal dolgoztam, volt hogy jött az egyik kolléga és kérte, mehessen szabadságra és elkezdte ecsetelni, miért kell szabira mennie. Mondtam neki, hogy ez engem nem érdekel, mindenkinek a magánügye mit csinál a szabadsága alatt. Az én dolgom az, hogy jóváhagyjam, vagy elutasítsam. Ha esetleg elutasítom, akkor persze lehet indokot adni, miért van szüksége mégis a szabadnapra. Volt olyan idősebb kolléga, aki ezen megsértődött. Miért nem érdekel engem, hova megy és mit csinál.
De ennek az ellentettje is megtörtént. Visszajövök egy két hetes szabadságról, és jön a kérdéscunami, hogy merre jártam, hol voltam. Szabadságon.
De ez a magyarázkodás kényszer mindenre vonatkozik. Megszüntettem egy előfizetésemet egy szolgáltatónál, majd két nap múlja, három nap múlva és így tovább jönnek a hívások a kérdésekkel. Miért mondtam le? Azért, mert így döntöttem. De ezt ő nem tudja beírni, nincs ilyen opció. Akkor vegyék fel lehetőségnek a szabad döntés lehetőségét.

Treff Bubi 2021.01.05. 14:24:47

Arra tippelek, hogy az Asperger mellett egy enyhe Williams-szindrómája is lehet.

Billy Hill 2021.01.05. 14:34:30

@marvin: Hát igen, nem könnyű belőni, hogy mennyire érdekelje az embert a kollégák lelkivilága... Azt szoktam mondani, hogy mindenki elmondhatja a problémáit, szívesen meghallgatom azokat, viszont vagyok annyira diszkrét, hogy magamtól nem fogok rákérdezni semmire. Szóval ha elmondanak valamit, okés; ha viszont inkább nem osztanak meg semmit, akkor én nem fogok nyomozni...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.05. 15:13:32

@marvin:

Amerikai cég is kérdezne, miért mondtad le a szolgáltatást. Viszont a magánéletben nem szokás. Az amerikai ember csak a házastársának magyarázkodik mit miért tesz és nem tesz.

Almandin 2021.01.05. 15:36:59

@midnight coder: Nem tartom valószínűnek, hogy ennyi aspergeres kommentel ide. Birca lehet, hogy valóban az, de feltűnt, hogy a blog.hu törzskommentelői közül legalább 20 százalék hiszi magáról, hogy aspi. Ennek szerintem az az oka, hogy kb. 10 éve a csapból is az Asperger-szindrómáról szóló cikkek folytak. Ennek a kórnak van legalább 10-20 jellemzője, de egy-kettő sok embernél meglehet. Utóbbi esetben azt hiszik az érintettek, hogy az introvertált természetük, vagy a rossz humorérzékük, kis társasági igényük, stb. maga az Asperger-szindróma, pedig ez tévedés. Ez a rendellenesség nem fordul elő egy-két százaléknál gyakrabban.
Az utóbbi években a nárcisztikus személyiségzavar is hasonló karriert futott be. Rengetegen hiszik magukról, de főleg családtagjaikról, hogy azok, mert néhány jellemző megvan. Pedig a nárcizmusnak van egészséges mértéke is, ez adhat okot a tévedésekre.

Rodney_2 2021.01.05. 16:20:34

@De nagyot tud lökni az úr az ajtón: Igen, de ha 10 évig szorgalmasan járna specialistához, akkor lehetne javítani az állapotán, így viszont egyre csak romlik. Az a vicces, hogy egyszer posztolta hogy egyik nagyapja székely lófő volt. Na most képzeld el, hogy ha gyerekkorában nem a zsidó nagymama tömi a fejét a hülyeséggel, hanem a székely és nem a gázról hallgat 10 évig hanem arról hogy a székelyeket megverik a románok ha magyarul beszélnek, elhurcolják a magyarokat mert magyarok a sóbányába ahol megdöglenek (kb mint auschwitz), akkor most "náci" blogot írna és holokaustot realtivizálna. Ez nagyon jól mutatja hogy az ember mennyire esendő és az emberi elme mennyire ki van téve az ilyen olyan agymosásnak.

midnight coder 2021.01.05. 16:21:54

@Rodney_2: Zsidók: Nyilván sokan éltek sokféle élethelyzetben. Egyrészt korlátozta õket, hogy akinek pénze volt az sem vehetett földet, és igazából az értelmiségi illetve a kereskedelmi pályán túl nem sok minden maradt nekik akkor sem, ha pénzük volt. És persze amúgy nyilván sokaknak nem volt, ahogy akkoriban az átlagpolgár amúgy is rettenetesen csóró volt, és egy gazdag zsidó boltosra nyilván jutott 10 olyan kereskedõ aki a portékáját a hátán vitte. Ahogy aztán amúgy a lengyelek is a 80-as években.

Ezzel együtt Pl. kis hazánkban az átlagpolgár nem hiszem hogy annyira nagyon támogatta ezt az antiszemitizmus dolgot, legalábbis olyan szinten hogy meg akarta volna ölni õket.

Viszont az is igaz, hogy olyan sem nagyon volt sok, aki az élete árán is zsidót ment. Ami persze rettentõen felháborít ma sok zsidót - aztán ugyanezek az emberek simán átlépik az utcán az épp megfagyó hajléktalant, pedig az õ megmentéséhez nem kellene semmit kockára tenniük.

Rodney_2 2021.01.05. 16:27:12

@Sadist: Igen így van, én is ismertem. Akkor pontos az "algoritmus".
Még fiatalon valahogy kaptam egy HP zsebszámológépet, aki ismeri, az tudja hogy annak a "processzor" logika szerint működik az adatbevitele. Mindíg röhögtem amikor valaki kölcsönkérte, mert nem tudta használni és bedilizett :))) ( "5" "enter" "8" "+" és kijön hogy "13" :)))) és így lehet csinálni "végtelen" hosszú műveletsort amit a "normálissal" nem. vagy valami ilyesmi, már régen volt. De még mindíg ilyet használok ha kell :))) )

Rodney_2 2021.01.05. 16:38:20

@midnight coder: Csak árnyalni szerettem volna a képet, mert a holocaust filmekben sosem az van hogy a kampós orrú gusztustalan külsejű, pénzéhségtől begörbedt ujjú népnyúzó gazember spekulánsokat és uzsorásokat vagonírozzák be vagy küldik a gázba, hanem mindíg orvosprofesszorokat és hegedűművészeket. És akkor a néző persze nem érti, hogy ez miért is történt??? Meg azt sem, hogy miért volt normális polgárok számára olyan evidens, hogy zsidó vagyonokat igényeljenek: nem hullarablásnak gondolták, hanem hogy visszaszedik amit azok nem teljesen korrekt módon elszedtek. Valami ilyesmi. Láttam ilyen dokumnetumokat amikor "komoly emberek" írásban feljelentenek zsidókat (már az I. vh után is pl hogy a tanácsköztársasággal együttműködött) és "mellesleg" megigényelnek valamit a vagyonából. Döbbenet ilyeneket látni. Nyilván volt valami oka ami ezt morálisan elfogadhatóvá tette... Az Apró villát is állandóan a Gyurcsány szemére vetik azok akik szerint nem volt erkölcsileg elfogadható, hogy jöttek a kommunisták és elzabrálták mások vagyonát, kitelepítettek, stb. nem olyan egyszerű morálisan túllépni az ilyen dolgokon, de a zsidó vagyonoknál ez valamiért könnyen ment.

Rodney_2 2021.01.05. 16:51:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Süssék, leszarom :) Én állítólag "nagyon zsidónak nézek ki" (az milyen??), a vezetéknevem is olyan hogy mindenki azt hiszi, hogy zsidó vagyok. Tele vagyok zsidó barátokkal (nyilván rasszista alapon :))) ). Akkor legalább igazolódik az a tétel, hogy az ember úgy lesz antiszemita, hogy jobban megismer zsidókat :))))

De nagyot tud lökni az úr az ajtón 2021.01.05. 17:04:42

@Rodney_2: én máshogy látom ezt. élő példája a magánéletben sikertelen embernek, aki ahelyett, h szembenézne a viselkedésével belemenekül a múltba. ezt attól függetlenül írom, hogy szörnyűnek tartom a holokausztot és sajnálom az áldozatokat. az viszont, h valaki csak ebből az aspektusból tudja szemlélni a világot és minden történést egy megrekedés a személyiségfejlődésben

Bunkóné Barom Ildikó 2021.01.05. 17:34:39

Vajon látott már merev faszt? :))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.01.05. 17:45:50

@Rodney_2:

"Mindíg röhögtem amikor valaki kölcsönkérte, mert nem tudta használni és bedilizett :))) ( "5" "enter" "8" "+" és kijön hogy "13" :)))) "

Rémlett, hogy ez a fordított lengyel notáció, és utánanéztem, tényleg az.

Épp most olvasom Michael Connelly The Fifth Witness c. könyvét, egy helyen ott is "the bent-nose guy" megnevezéssel hivatkoznak egy zsidó pénzkölcsönzőre.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.01.05. 17:49:55

@midnight coder:

Némi különbség, hogy arról senki nem tehet, hogy zsidónak született, míg a hajléktalanok nem kis része bizony maga is tehet arról, hogy az utcára került, de ami még lényegesebb: egy magánember max. néhány százassal tud segíteni neki, de azzal semmit nem ér el, max. elissza vagy cigarettát vesz belőle.

konrada 2021.01.06. 07:27:18

@Almandin:
..nézd, például a lakosság cca. 5%-a lehet homoszex beállítottságú, a melegbárokban mégis sokszorosan túlprezentáltak.

Nem lehet, hogy a fórumozás is az agybaj egyik formája - amiben olyanok veszünk részt, akik itt kimondhatják, vagy ki merik mondani azon gondolataikat, amikkel a valós világban nem akarnak másokkal megütközni - és a sokféle agybajos között az aspergeres is túlprezentált az átlagos lakossági arányához képest?;))

Piffu 2021.01.06. 11:18:16

@ulpius66:

A. semmit, duzzogva a sarok felé fordult volna
B. hisztiroham
C. sírógörcs (majd hisztiroham)
D. semmit, mert nem értené, hogy miről van szó
E. semmit, mert csak a beprogramozott dolgok lejátszásában korlátozódik a működése

Amúgy számomra hányinger, ahogy egy beteg gyereket használtak fel az érzékenyítésre (vö. elhitetni azt, amit én találtam ki, hogy nekem jó legyen)

Mekkora biznisz is a CO2 kvóta-biznisz?

www.napi.hu/tozsdek-piacok/oriasi_uzlet_a_kornyezetszennyezes.664442.html

Piffu 2021.01.06. 11:39:09

@birkamenet:

Húha, nehéz gyerekkorod lehetett. Akarsz beszélni róla?

Piffu 2021.01.06. 11:40:52

@birkamenet:
Szegénykém, ennyi komplexussal még jó hogy bírod és nem lettél még öngyi...

Piffu 2021.01.06. 11:47:03

@birkamenet:

XD Roppant szórakoztató a "majdénmegmondomatutitasokbutagyökérnek" ámokfutásod XD Csak vigyázz, mert ekkora dühroham vége könnyen agyvérzés lehet. Csapkodsz is ilyenkor, miközben próbálod levezetni a fóbiáidat? Cigi ne legyen a közeledben, mert még felgyújtod a házat.

Piffu 2021.01.06. 11:52:37

@ulpius66:

Mi ebben a jó hír? Hogy orvosok bevállalják az mRNS oltást?
1. vagy nem tudják, mit kapnak (és mégis vállalják - na, ez egy orvostól elég fura)
2. vagy tudják, és pont azért vállalják (nem azt kapják, amit mások)
3. ki nem szarja le (normális esetben) hogy ki, mikor, mivel "oltakozik" - ha nem kell valamit agyonreklámozni, akkor a lőtéri sánta kutyát se érdekelné, hogy ki oltatja magát bármi ellen

Az meg, hogy te sorbaállsz egy teszteletlen oltásért, hát - ööö - neked lehet, hogy jó hír, más meg kicsit sajnál érte...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.01.06. 12:01:36

@Piffu:

Ha az orosz és a kínai oltásokra gondolsz, az a gyanúm, hogy mire értelmezhető mennyiségben eljutnak hozzánk, már bőven lezárul a tesztelésük.

Addig meg oltás hiányában csak hullanak az emberek, hála az EU teszetoszaságának. :( Meg a magyar kormány hülyeségének, hogy nem rendelt oltóanyagot korábban, akár az EU nélkül is. Ahogy pl. Izrael tette, igaz, drágábban vásárolt, de legalább már egymillió embert beoltottak. Többet, mint az EU összesen.

Igaz, akkor az ellenzék azért piszkálná a kormányt, mert drágábban vásárolt. Nyuszika és a sapka esete.

Piffu 2021.01.06. 12:05:10

@ulpius66:

Ja, néztem, hogy ez a gyülevész sereg ballibbant seggarcokból áll, így nincs min csodálkozni.

Ha komolyan vennénk ezt a sületlenséget, akkor ott kezdődne a dolog, hogy nem víruslobbista taplók mondják meg, hogy miért kell fizetni az egészségyügyben, hanem egy. ún. kozkázatközösségi szabályozás, amit a biztosítási jogviszony jelent. Azaz ha én előre fizetek azért, mert hátha történik velem valami, akkor előre le van fektetve, hogy mit fizetek és mi jár érte. Érted, kisfiam? Az a zsidótempó még a látszademokráciákban is csúnyaság, hogy fizetek valamiért és cserébe nem kapom meg, ami jár.
Másrészt akkor ne kapjon ellátást a kövér, a dohányos, az alkoholista, a drogos, a rákos, és az infarktusos se.
Harmadrészt egy többéves, klinikai követéses vizsgálat nélkül piacra dobott, a gyártó által a termékért SEMMILYEN felelősséget nem vállaló oltást csak a hülye oltat magába. Meg akit rákényszerítenek.
Negyedszer oké, rendben, aki nem oltatja magát, fizesse ki az ellátását, ha kórházi ellátásra szorul koronavírus miatt. Nincs ezzel semmi gond - ha visszautalják a mindenkori tébé befizetését annak, aki nem oltatja magát és ha ez a - orvosinak nem nevezhető, esküjét régen elfelejtő gyülevész népség büntetőjogi felelősséggel és kártérítési kötelezettséggel akar beoltani bárkit. Akkor oké. Csak ezek - eszmei szinten egykutyák vagytok - nemigen telepítették)(-tettétek) a fogalomrendszer-szótáratokban a "kétoldalúság", arányosság, ok-okozat, a mérleg egyik - másik oldala szókapcsolatokat. Szóval ha el akarok venni valamit, akkor adni is kell érte valamit. Szar ügy, mi?

Piffu 2021.01.06. 12:10:41

@ulpius66:

Karikó meg Gréta, mint Nobel-díjasok :) Ez tipikus megamuhaha gondolat. Bár, ha a tömeggyilkos Begin megkapta a Nobel-békedíjat, egy Gréta már nem oszt, nem szoroz...

Piffu 2021.01.06. 12:53:14

@midnight coder:

A vidéket kevésbé fertőzte meg a liberalizmus, és a "korabeli" polkorrektség. Ha elhangzott, hogy ne cigánykodj, ne zsidóskodj, akkor mindenki tudta, miről van szó, és senki nem agyalt rajta, hogy hú, ez most (korszakfüggően) rasszizmus/nácizmus/fasizmus/előítéletesség/stb.
A megítélésüket nyilván nagyban befolyásolta, hogy miből éltek és hogyan. A nagypolgárságig felkapaszkodottak, akikből jogászok, orvosok majd pl. politikusok lettek, eléggé elkülönültek a "kiszsidóktól", - talán beazonosíthatjuk őket a kaftános-pajeszos ultraortodoxoknak, - akik néha elképesztő körülmények között éltek.

Piffu 2021.01.06. 13:15:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Ha az orosz és a kínai oltásokra gondolsz, az a gyanúm, hogy mire értelmezhető mennyiségben eljutnak hozzánk, már bőven lezárul a tesztelésük."

Bármelyik oltásra gondolhatok. Egy vakcinatesztelés ott kezdődik, hogy 5 év követéses vizsgálat.

"Addig meg oltás hiányában csak hullanak az emberek, hála az EU teszetoszaságának. :( "

Oltás hiányában hullanak az emberek? Nem oltás hiányában, hanem azért, mert sajnos ez egy olyan játék, hogy meghalunk. Az idős emberek és krónikus betegek leginkább, az idős ÉS krónikus betegek meg leginkább. Ez minden évben így van, járványoktól függetlenül. Magyarországon minden áldott nap meghal - évszaktól függetlenül 3-400 ember. Influenzajárványok idején még több. Ez meg most egy olyan rendkívül különleges halálosvilgjárvány, amikor a halálozások száma az első félévben nemhogy nőne, de csökken 5%-al, és még november 8-án is azt jelzi a KSH, hogy a halálozások számára MÉG MINDIG nem mutat befolyást a halálosvilágjárvány. Azt viszont még nem magyarázta el senki, hogy ha nem változik a halálozások száma háromnegyed év alatt, viszont napi szintre már 100-150 covid-halottat jelentenek be, akkor vajon miben NEM HALTAK MEG 150-en? Az oltás témát meg hagyjuk. Egy agyrém. Az 1999-2000-es nagy influenzajárvány idején 37.000 ember halt meg az influenzának tulajdonított halál miatt. Egy-két hónapos járvány alatt fordultak annyian influenzás tünetekkel orvosukhoz, mint ahányan most tíz hónap alatt pozitív tesztet mutattak.

"Meg a magyar kormány hülyeségének, hogy nem rendelt oltóanyagot korábban, akár az EU nélkül is. Ahogy pl. Izrael tette, igaz, drágábban vásárolt, de legalább már egymillió embert beoltottak. Többet, mint az EU összesen."

Elég hülyeség lett volna korábban oltóanyagot rendelni, és most is elég nagy hülyeség ennyi pénzt kibaltázni rá. Az a szerencséje a sok vakcinabizniszelőnek, hogy az emberek nagyon feledékenyek. Ki emlékszik már a 2009-es NAGY H1N1 HALÁLOSVILÁGJÁRVÁNYRA, amikor az Európa Tanács Egészségügyi Bizottsága Dr. Wolfgang Wodarg vezetésével lefülelte a WHO tisztségviselőit, akik vakcinagyárak fizetési listáján szerepeltek. Ha elolvastad volna az alábbi, Demokratában megjelent cikket, azt hihetnéd, hogy idén jelent meg. Pedig vagy tíz éve...akkor már eljátszották ezt a sztorit, csak akkor még nem voltak elég ügyesek. Azóta valamelyik észkombájn kitalálta, hogy mivel lehet átverni a világon a halálosvilágjárványjujmindmeghalunk fílinget - a csodálatosan fantasztikus pcr-teszttel. Ami egy külön lapot igényelne az egészségügy Nagy Mesekönyvében.

demokrata.hu/magyarorszag/h1n1-a-jarvany-hazugsag-volt-79339/

magyar kormány hülyeségének, hogy nem rendelt oltóanyagot korábban, akár az EU nélkül is. Ahogy pl. Izrael tette, igaz, drágábban vásárolt, de legalább már egymillió embert beoltottak. Többet, mint az EU összesen.

Igaz, akkor az ellenzék azért piszkálná a kormányt, mert drágábban vásárolt. Nyuszika és a sapka esete.

Piffu 2021.01.06. 13:17:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Bocs, Izrael kimaradt...
Nos, bármi további megjegyzés nélkül erre csak ennyit reagálnék:

neokohn.hu/2020/03/25/a-kozhiedelemmel-szemben-nem-csak-helyadatokat-gyujtunk-az-emberekrol/

alöksz róz 2021.01.07. 07:08:44

@Piffu: pont ezeket írtam neki én is :D
süti beállítások módosítása