A kiló nem százat jelent.

BRÉKING! A telexes újságíró megvilágosodott a balatoni napsütésben: szabad levegőn nem fertőz a vírus!

2021. március 15.
  • A COVID-19 egyik hosszútávú tünete vagy a mainstream médiamunkás-öntudat diszkrét bája, hogy egyetlen lap sem kell ma emlékezzen arra, amit tegnap írt vagy akár hónapokon keresztül.
  • Egy másik csak újságíróknál és virológusoknál megfigyelt tünet, hogy rezzenéstelen magabiztossággal bármikor képesek kinyilatkoztatni a megkérdőjelezhetetlen igazságot: 
  • Akár a teljes ellenkezőjét annak, amit korábban mondtak. 
  • Ja egyébként szabad levegőn nem fertőz a vírus. Halleluja! Óceánia pedig hadban áll Eurázsiával! — ha nem vettétek volna észre.

screenshot_2021-03-15_at_18_13_02.png

Az igazi újságírás

Ja, a szabadtéri maszkviselésnek egyébként semmi értelme, nincs ok a riadalomra — tudjuk meg Földes Andrástól a Telex újságírójától. Hiába az igazi újságírás minden pillanatban tudja, mi az egyetlen IGAZSÁG. Akkor is, ha hónapokon keresztül oktattak ki magas lóról már az óvodásoknak sem újdonságot jelentő kézmosásról, távolságtartásról, maszkviselésről, annak szinte mágikus gyógyerejét hirdetve, mint Pál apostol a feltámadásét.

Mi, akik nem szenvedünk a vírus csak újságírókat és virológusokat sújtó hosszútávú hatásaitól, persze emlékezhetünk rá, hogy a maszkokat illetően már több megkérdőjelezhetetlen igazság is volt, úgy kezdődött, hogy tessék elhinni semmi haszna — sőt káros is lehet — aztán hosszan ecsetelték, hogy ha megveszem a boltban, akkor nem jut az egészségügyi dolgozóknak, és milyen önző dolog már az ilyen.

A vége minden népnevelésnek az, hogy valaki felülről úgy érzi, hogy kioktathat, hogy megtudd mennyire műveletlen és etikátlan minden, amit normálisnak gondoltál korábban. Ez az ezoterikus tudás pedig csak az igazi újságíróé. Ő tudja, mit kell tenned. Mit kell tennie a kormánynak. Mit kell tennie Elon Musknak. Mert az újságíró mindenkinél okosabb.

Aztán "kiderült", hogy a szájmaszk azonnal véget fog vetni a járványnak, ha kötelezővé tesszük és akár csak két hétig hordjuk mindannyian. Mondjuk, ezekből jóslatokból soha nem lett semmi, pedig most már a budira se mehetsz ki maszk nélkül. A fejlett nyugaton pedig eljutottak oda is, hogy akkor lehet, hogy két maszk kéne... (Apátoknak kellett volna két gumit húznia —  ahogy az egyszeri kommentelő mondaná.) 

Felmentem a Wikipediára, mert gyorsan meg akartam tudni, milyen az igazi újságírás, mert egy kommentelőm vagy olvasóm szerint (a kettő nem ugyanaz feltétlenül), fogalmam sincs róla, engem pedig mindig tanulásra ösztönöz a őszinte és segítő szándékú kritika. Földes Andrásra kerestem rá, mert gondoltam legyen ő a példaképem akkor: a gonzó újságírást dobta ki, aminek Földes Andris, Szily Laci és Uj Péter a legjobb hazai példái:

A gonzó újságírás

Az 1970-es években született, mint az új újságírás egyik fajtája. Feltalálása az amerikai Hunter S. Thompson nevéhez fűződik.

A gonzó lényege az erős szubjektivitás, a tények és a fikció vegyítése a szerző által közvetített üzenet hatásának felerősítése érdekében, aminek a pontosság igényét is alárendeli, és így a stílus felülkerekedik a tárgyilagosságon.

Thompson nyomán, az írás folyamatában gyakran játszanak közre különféle tudatmódosító szerek.

A gonzó újságírás azt vallja, hogy a tényekhez való makacs ragaszkodás nélkül is lehetséges az igazat írni.

Ilyenkor vagyok dühös csak igazán. Megint a kommentelőmnek lett igaza. Erről tényleg fogalmam sem volt....

Senki sem hisz már el semmit

A mainstream média végleg a vicc kategóriájává vált a járványban. Csak úgy mondom, ha a szakma erről nem értesült volna. Az olvasó hiteles tájékoztatása helyett az újságíró a szabadságjogokat korlátozó hatalom és a profitot szimatoló Big Pharma hűséges (és amnéziás) Sancho Panzájaként nap, mint nap hősi küldetést teljesít plusz klikkekért folyó szélmalomharcot vív. Ugyanis a pánik miatt összeomló gazdaság egyre kevesebbet hirdet és a többi lap ugyanolyan jól riogat, szóval ez egy lefelé tartó spirál, ezért rúgták ki a többi kollegát, akik mondjuk nem írhatnak meg bármit ilyen lazán, mint Földes András, aki a Wikipedián is etalon. Legalábbis MetalMurphy szerint, aki a Wikipedia eme szakcikkét írta, bár fene tudja ki lehet.

A mainstream média alkalmatlannak bizonyult a közérdekű információk és a gagyi mellébeszélés megkülönböztetésére, az újsgáíró saját félelmeinek és az operatív törzs adatközléseinek szétválasztására. És legalább az értelmező szótár fellapozására, hogy mit jelent a tudományosan hangzó tendencia, szignifikáns és exponenciális szavak vagy (szégyellem ideírni, mert bizony ez is kihívást okoz pár kollegának) a rengeteg szó. (Nem tíz újabb halottat egy tízmilliós országban, bármilyen ijesztő is a halott szó...)

Földes Andris amúgy gratulációt érdemelne, jut eszembe, a háromhetes Guardian-cikk megegemlítéséért, amiből nem csinált hírt a Telex valamiért, mint oly sok mindenből, mintha csak a bennfentesek számára fenntartott titkos információt súgott volna meg bizalmasan. (Még az is lehet, hogy odahaza titokban blogokat olvasnak munka után?)

Na, most elárulom, hogy külföldi lapokhoz, sőt tudományos publikációkhoz ma már bárki hozzáfér, nem kell hozzá valamely lap újságírójának lenni. Van ez az "internet", tudjátok, nem kódexmásoló szerzetesektől függünk. Mégis, ha a brit szakértő, bizonyos Mark Woolhouse nyilatkozatát mondjuk én adtam volna közre itt, idejöttek volna őrjöngve a kollegák rokonai kommentelni, írtak volna privátban a haverjaik, hogy "honnan veszem" (ott a link mindig), "meg csak összeolvastam valamit a neten, attól nem lesz senki szakértő".... és a Zacher azt mondta..., "meg különben is nincs meg hozzá a végzettségem". (Mihez? Hogy beidézzek egy tanulmányt...?) 

Ez a rohadt vírus fasiszta házmesterekké teszi a legjobb liberális arcokat is!

A telexes újságíró megvilágosodott balatoni napsütésben: szabad levegőn nem fertőz a vírus! De nem vesztette el a képességét, hogy nekifutás nélkül zagyvaságot írjon:

A "fertőzések 10 százaléka történik szabad levegőn, de még itt is szoros, és hosszan tartó együttlét, vagy nyílt és zárt tér együttes használata szükséges a fertőzéshez" — fűzi cikke végéhez hozzá Földes Andris. Milyen fertőzés? Minek a 10%-a? 

Ez a két kijelentés ugyan légből kapottnak (érzed a laza gonzó szóviccemet?) tűnik, és kicsit úgy lóg ott a szöveg végén, mintha saját tudásával tenné jól helyre a szórakozott professzort a cikkíró — vagy mintha az ujjából szopná éppen. De nem a Wikipedián emlegetett tudatmódosító szerekről van szó. Meg kell védjem Andrist! A 10% az elmúlt évtizedek tapasztalatainak durva becslése az összes légúti fertőzésre vetítve úgy általában a légzőszervi vírusokat illetően. Elég pongyola, ilyenkor érdemes valóban tovább menni egy másik forrásra. Mégha az nem is gonzó.

Az idézet (sajnos) szó szerinti fordítás ugyanazon rövid Guardian-cikkből csak egy másik szakértőtől. De az ő török nevét, Dr Müge Çevik, valamiért nem közli Földes, csak Woolhouse-ét. Ha az Origón olvasnám rasszizmust kiáltanék, de ez a 444, akarom mondani a Telex. (Miért van új, egyedül autentikus Indexből kettő btw?) És mi az, hogy nyílt és zárt tér együttes használata? Ha már zárt tér is szükséges, akkor mitől szabad levegőhöz köthető az a fertőzés, és ha már fertőződtem, minek akkor a nyílt tér is? Brrr. Meg milyen hülye már az a vírus, amelyik azzal egrecíroztat, hogy először kikerget a szabadba majd behív a szobába, hogy fertőzzön... Ezek a vírusok is tisztára gonzók.

Van még kérdés? 

Csak az van.

A blog 2015 végén azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba.
Olvasottságunk 2020-ban lépte át az egymilliót.
Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig...
Köszönöm, ha lájkolod és megosztod írásainkat, kövess minket: facebook.com/kilonem100, ha támogatni szeretnél: patreon.com/kilonem100 — köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr10016465764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Gombóc 2021.03.16. 20:32:18

Jó, hát van aki lassan fogja fel a dolgokat..

Piffu 2021.03.16. 23:43:02

Ez megint durvajó lett, grat!

Egy-két lényegtelen kiegészítés:

"Egy másik csak újságíróknál és virológusoknál megfigyelt tünet, hogy rezzenéstelen magabiztossággal bármikor képesek kinyilatkoztatni a megkérdőjelezhetetlen igazságot:
Akár a teljes ellenkezőjét annak, amit korábban mondtak. "

Könyörgöm, ki ne hagyjuk a vírus/vakcinafetisisztává lett orvosokat, ne szűkítsük le a "teret" a felülről agymosott és/vagy Betegségipari Konglomerátum kollaboránsává züllött fehérköpenyesek előtt. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy MÉLY TISZTELET annak a néhány lelkiismeretes orvosnak, akik nem adták el magukat, vagy nem kaptak agyrágóbogár-fertőzést valahonnan. Időnként el-elgondolkodom, hogy nem lehet-e, hogy az orvosokat már előzetesen beoltották valami szinapszis-zabáló nanobotokkal?

"Ja, a szabadtéri maszkviselésnek egyébként semmi értelme, nincs ok a riadalomra "
Na, akkor ez most azt jelenti, hogy Átlagújságírónak sikerült háromnegyedéves késéssel eljutni arra a szintre, amit az általa lenézett, különösebb végzettséggel nem feltétlen, de éleslátással és józan paraszti ésszel ellátott Valódi Világban (nem Valóvillában) élő tömegek helyből tudtak? Akik már tavaly, a "nehorgymaszkothaegészségesvagy" mantrát is hatalmas kamillázással fogadták? Márminthogy miaszentszarnak hordanék maszkot, pláne szabadtéren? Vagy máshol? -tette hozzá további józansággal reagálva az ordas eszmék hirdetőinek agymenéseire.

" Ez az ezoterikus tudás pedig csak az igazi újságíróé."...Eh, Lügenpresse, verdannte scheiße ...mondaná a művelt német :)

A "gonzó újságírásról" még én sem hallottam, de így elolvasva a meghatározást egyértelműen paradoxon. A hír szent, a vélemény szabad, a többi meg szót sem érdemel. Esetleg úgy még meghatározhatnánk, hogy a "gonzó újságírás" az nem más, mint sci-fi sci nélkül. Kb.

Rákerestem Földes Andrásra. Két dolog tűnt szembe tizedmásodperc alatt, egyik se píszí, így inkább ugorgyunk, ahogy Pósalaky bácsi mondaná.

"megegemlítéséért" - esetleg kihagynék három betűt, mert lesz olyan, aki megtalálja majd az a szarva közt a tőgyét.

"legjobb liberális arcokat" - tapasztalatból mondom - oximoron. Bár lajhárok között is van leggyorsabb.

Minden mondat pengeélesen vág bele a hazugság szövetének hamis szálai közé, hogy ezzel a príma képzavarral éljek. Nagyon szép, egyáltalán nem gonzó, de legalább igen elegánsan pukkasztja ki a finggal teli léggömböket.
Grat.

alöksz róz 2021.03.16. 23:56:50

@Piffu: "Rákerestem Földes Andrásra. Két dolog tűnt szembe tizedmásodperc alatt, egyik se píszí" - :DDD

Wildhunt 2021.03.17. 07:18:32

KB. 50 éve tudjuk, hogy a fehérjeburok nem kompatibilis az UV sugárzással.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.03.17. 12:52:29

@Piffu: köszi. Hát neki kellett egy Dö Gárdien-cikk, mert az a biblia. Ha a the Guardian megírja, igaz. Akkor is, ha eléggé pongyolán írja meg.

Egyébként szerintem ez is féligazság. Egy olyan ember számára, aki nagyon veszélyeztett, lehet egy sima séta is veszélyes idegenek között. A maszk ugyan nem védi, de kaphat súlyos fertőzést egyetlen kilincs, korlát megfogásától, egyetlen köhhintéstől vagy arra fújt porszemen csücsülő bacitól.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.03.17. 12:53:22

@A kiló nem százat jelent.: veszélyezTEtett, nehéz szó, bocs. Írni még mindig nem tanultam meg.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2021.03.18. 18:36:14

Az nem lett elégé kifejtve, hogy ezek az 'újságírók' magukat hitelesnek, mértékadónak, objektívnek stb. nevezik és szeretnek egymásnak díjakat adni, mintegy önmaguk kiválóságát bizonyítva ezzel. Pontosan be lehet azonosítani ezt a belvárosi küldetéstudatos törpeszektát. (Akik nem mellesleg heveny hungarofóbiában szenvednek, valamiféle 5000 évvel ezelőtti sérelmek okán, amit meg persze letagadnak.)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.03.18. 20:21:50

@megamovieboy: nem gondolom helyénvalónak sem a származás, sem más felhánytorgatását, amire volt példa a kommentek közt sajnos. És még azzal sem akarok érvelni, hogy a kollegák zömére nézve ez célzás kapufának számít. És arról sem akarok beszélni, hogy a témában objektivitásra törekvő kollegák között is szép számmal vannak zsidószármazásúak és különféle nemi orientációjúak is. Az talán igaz, hogy a zsidó származásúak sokszor tényleg tehetségesek a szakmában, de ez az egyetlen rasszizmus, amit megengedek ebben a témában ezen a blogon.
Az öngyűlölet, az oikofóbia ettől még valós jelenség szintén. Nem tagadom. Szülhet torz értékítéleteket.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2021.03.18. 22:51:40

@A kiló nem százat jelent.: Egyrészt azért írtam törpeszektát, mert ezek az emberek a zsidók között is csak egy hangos kisebbség. A többségüket ez nem érdekli, élik az életüket, mint bárki más. Másrészt viszont úgy néz ki, az előbbiek tevékenysége erős kapcsolatban áll azzal, amit a saját származásukról gondolni vélnek. Ezek tények, a gyakorlatban tapasztaljuk. És persze nem csak a médiában. Attól, hogy letagadjuk, vagy úgy csinálunk, mintha nem létezne, attól még van. És beszélni róla meg nem gyűlöletkeltés. Ha nem csinálnák, nem lenne miről beszélni. Ha kínaiak, vagy oroszok lennének, akkor egyből nem lenne gond ezzel.

kamugyar 2021.03.19. 10:36:16

A tünetmentes fertőzők margójára egy friss jelentés, amiben összeszedték a különféle covid témákban felmerülő kulcskérdésekre a tudományos kutatásokat. A tünetmentes fertőzők elmélet elég gyenge lábakon áll, mondhatni vicc. Mégis olyan tudományos konszenzus van mint kevés más dologban :D Az egész covid mizériának az alfája és omegája pedig.....
www.hartgroup.org/wp-content/uploads/2021/03/HART-COVID-EVIDENCE-REVIEW.pdf
És a szerzők: www.hartgroup.org/bios/

Piffu 2021.03.22. 22:24:32

Karma 1.0 ?

Meghalt Dr. Jose Baselga, az AstraZeneca főigazgatója

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.

Meghalt Dr. Jose Baselga, az AstraZeneca 61 éves orvos, onkológus, egyben főigazgatója. mail.yahoo.com/d/folders/1/messages/AFQ7Qap8lW1iYFd-dAP7iKhLhOg

Korábban ő volt a Sloan-Kettering igazgatója is, de érdek és egyetemi etikai visszaélések miatt onnan menesztették.
www.telegraph.co.uk/business/2019/01/07/astrazeneca-appoints-controversial-doctor-cancer-chief-rd-shake/

Mindenki lázasan keresi most, hogy melyik koronás vakcinát kapta, ha kapott, mert Creutzfeldt-Jakob betegségnek írták le a gyors halálhoz vezető közvetlen okot, és azt tudjuk, hogy az mRNS vakcinák egyik mellékhatása az egyébként prionok által okozott gyakoribb neurodegeneratív betegségek is lehetnek. Itt vannak a cikkek és egy szerkesztői levél. scivisionpub.com/pdfs/covid19-rna-based-vaccines-and-the-risk-of-prion-disease-1503.pdf - doi.org/10.1016/j.clim.2021.108665

László G. Boros, M.D.

Professor of Pediatrics (Endocrinology & Metabolism)

University of California Los Angeles - UCLA School of Medicine

Los Angeles, California, U.S.A.
süti beállítások módosítása