A kiló nem százat jelent.

A diákoknak az iskolában a helyük, hogy ne csak bármire behülyíthető aktivistának legyenek jók később

2021. április 08.

Egyszer volt egy nagy csoda,
neve: birka-iskola.
Ki nem szólt, csak bégetett,
az kapott dicséretet.

Ki oda se ballagott,
még jutalmat is kapott,
így hát egy se ment oda,
meg is szűnt az iskola.

Weöres Sándor korát megelőző nyájimmunitásról írott klasszikus verse jut eszembe egy újabb "népi kezdeményezésről". Valójában szalonképtelennek kéne lennie, de a balliberális lapok még teret is adnak a népszerűsítésükhöz.

Hihetetlen, hogy ilyen mondatokat le lehet írni, miközben tudjuk, hogy semmi alapjuk nincs. A fiatalok már most is lent bandáznak a tereken, amihez persze jól jön az extra "szünet", de előmenetelüket nem igazán támogatja: „Halasszák el az április 19-re tervezett kötelező jelenléti oktatás bevezetését! Ha nem teszik, akkor fogjunk össze, és ne menjünk április 19-től iskolába, folytassuk az online oktatást!” — írja az ADOM Diákmozgalom (Alternatív Diákközpontú Oktatásért Mozgaloma korábbi Független Diákparlament) felhívása, amit néhány ezren már vissza is igazoltak a Facebookon.

A kommentelők többsége inkább a fenébe küldi el az esemény "szervezőit" — eseményről persze szó nincs, még átgondolt kritika vagy érvelés sincs az akció mögött. Az eseményre adott reakciók negyede röhögős vagy mérges fej. Ez is sok mindent kifejez. És a lájkok sem gyűlnek azért olyan ütemben, mint azt hihették az aktivisták. A visszaigazolók között pedig inkább a szokásos notórius mindenre rányomó ellenzéki tüntető ismerőseinket láthatjuk. Javarészben 30-40 év felettieket. Nem érzem meglepőnek, hogy ők kihagyják a sulit...


"A kormány április 19-re tervezett iskolanyitása miatt egyre több érettségiző fél a karanténba kerüléstől, a tanárok messze vannak még a teljes immunitástól, a vírus új variációja pedig már a fiatalabbakra is veszélyes. Egyikünk sem szeretné, hogy egy elhamarkodott iskolanyitás után többé ne láthassa viszont nagyszülőjét, osztályfőnökét vagy krónikus betegségben szenvedő osztálytársát.”

A vírusnak nem igazán van "új" variánsa abból a szempontból, hogy továbbra is azonosak a veszélyeztett csoportok. Őket, legyenek akár diákok, védeni kell, de miért kéne a másik 99.99% diákot ezért szobafogságra kényszeríteni és elvenni az iskolához való jogukat, ami az alapvető gyerekjogok szerves része?

Hatalmas lemaradás halmozódik fel a második érintett tanévben, pedig már az elsőnél is elhangzott, hogy nincs szakmai érv az iskolabezárásokat illetően. Van szakmai érv az idősotthonok és a kórházak látogatási tilalma mellett — annak hatása sem érezhető sajnos. De a gyerekek nem veszélyeztetettek általában. A WHO szerint sem. És beszélve a gyerekekkel nem is értik ezt az egészet, egyáltalán nem félnek. A nagyobbaknak elegük van már a hülyítésből és abból, hogy kimaradnak mindenből, ami a fiatalok életének része kéne legyen. Élni szeretnének. Tudnak vigyázni magukra. A tanárok pedig szintén csak vannak annyira képzettek, hogy tartsák azt a másfél métert és kinyissák az ablakot, akár felvegyenek egy FFP-maszkot stb.

Ha az lesz az új trend, hogy bármikor, amikor emberek kerülnek kórházba vagy emberek halnak meg, "nem megyünk suliba, mert félünk", akkor soha nem fog senki iskolába járni, nem fog dolgozni, senki semmit sem fog csinálni.

Ki hitte volna, hogy a civilizáció úgy ér véget, hogy belecsinál a nadrágjába. Nem értem, hogy épelmével ezt ki gondolhatja komolyan. Hogy jutott erre a lebutított szintre a közgondolkodás, és különösen azoknak a szellemi színvonala, akik egy színvonalasabb oktatásért szálltak síkra. Volna ugyanis min javírani. Az "iskolakerülés"  népszeűsítésével pedig nem igazán lehet. Ahogy azzal sem lehet segíteni a szociális problémákat, hogy az online oktatással lényegében széles rétegeket fosztottunk meg ténylegesen a közoktatáshoz való hozzáféréstől is.

Nemcsak nem szociálisan érzékenyek tehát ezek a követelések, hanem épp ellenkezőleg, társadalmilag károsak és még hátrányosabb helyzetbe hozzák a hátrányos helyzetűeket, akiknek esetleg nincs otthon minden gyerek számára egy külön laptop és felsőfokú végzettségű házitanító. Az egész hatásvadász akció összeegyeztethetetlen a társadalmi egyenlőségről gondoltakkal. Ez alól már az sem ad felmentést, hogy a követelés megfogalmazói félnek. Ahogy arról írtam: félni is mindenkinek joga van, de nem félni is.

Ez az, amivel nem lehet vitatkozni. Ha épp elegen félnek, az tönkreteheti százezrek jövőjét...

Egy hangos és felelőtlen kisebbség annak a lerombolásán dolgozik, amit az egymást váltó kormányzatok és forráskivonás még meghagyott:

"Egyszer volt egy nagy csoda, neve: birka-iskola. Ki nem szólt, csak bégetett, az kapott dicséretet.  Ki oda se ballagott, még jutalmat is kapott, így hát egy se ment oda, meg is szűnt az iskola."

Nézzük csak mi az, ami ennek az újabb őrületnek megágyazott?

164848270_4220152961352093_1733176990735016490_n.jpg

60 pedagógus halt meg a koronavírustól. Osztják meg az ellenzéki érzelmű pedagógusok egy belterjes, nyilvános csoportjukban az OktPolCafén.

Ez így soknak hangzik, egy is sok, de az amber halandó. Sajnos a pedagógus is. 146 730 pedagógust alkalmazunk most az országban. Nyilván arról a 60-ról sem tudhatja senki, hogy hol fertőződött meg. Lehettek súlyos betegek és lehetett bármi más bajuk is, ami a halálukat okozta, de ha elfogadjuk ezt a számot ez akkor is 4 tízezrelék. Nem 4%, hanem 0.04%. Megint igaz, hogy nyilván minden évben vannak pedagógusok, akik meghalnak, zömében idősek, ritkábban fiatalok. Ebben, abban. Eközben a teljes népességben 20 ezren haltak, nyilván megintcsak nem mind csak és kizárólag COVID-ban, de fogadjuk el ezt a számot. Az 2 ezrelék Vagyis egy nagyságrenddel többen. Valószínű sokan itt is nagyobb számot vizionálnak, de ennek is kb. tizede-fele, aki tényleg a COVID áldozata vagy a COVID hatására halhatott meg. A pontos számot sosem fogjuk megtudni. Pl. egy 24 éves motorbalesetben meghalt személyt is COVID-áldozatként tart számon a rendszer, mert így számol, ha a teszt pozitív, ami akár lehet hibás mérés is.

A tanárok között arányait tekintve jóval kevesebb volt a betegek és az elhunytak száma, mint a teljes népességben ez egy tény. Nyilván azért is, mert bár a pedagógus szakma is elöregedett, de mégis a zömében időseket érintő járványban a még aktív pedagógusok szintén kevésbé érintettek. Aki veszélyeztetett megintcsak kaphatna esetleg felmentést, bár még így sem beszélhetünk arról, hogy a tanárok olyan életveszélyben dolgoznának, mint egy tűzszerész, aki világháborús bombákat hatástalanít. (Nem az iskola jelenti rájuk a fő veszélyt.)

Vagy akár egy bolti eladó, akiknek dolgozniuk kellett végig és jóval több emberrel, időssel, beteggel akár találkoznak naponta nagyobb veszélynek van kitéve. Míg iskolába eleve nem járhatnak beteg gyerekek, már egy hőemelkedés is kizáró ok. A bolti eladókért, pénztárosokért, buszvezetőkért nem emel szót a pedagógus szakszervezet. Sőt az a benyomásom a szakszerezet tagjai és minden tanár vállalva a veszélyeket rendszeresen jár boltba, ül buszra, ésatöbbi.

Az sem kizárt, hogy már a fodrászhoz is bejelentkeztek, hiszen fontos, hogy jól mutassunk a fentihez hasonló aggódó sajtófotókon — vagy eddig is jártak feketén fodrászhoz, ahogy a fenti kép is sejteti...

Csak éppen dolgozni nem mernek elmenni? Ugyanmár.

Rettentő álságos ez a mártírkodó gondolkodásmód.

Álegyüttérző, önsajnáltató és tökéletesen érzéketlen másokkal, főleg a gyerekekkel szemben, és azokkal, akik valóban kockázatot vállalnak. 

Nem tartozik a témához, de az eltartott kisujj, amit az Index.hu-s megosztás miatt szabadkozva hozzátesz a gondolom nyugalmazott tanerő, külön megérne egy misét. Politikailag (is) hiszterizált a közbeszéd. Nem csak a COVID ment rá az agyunkra. Ez a járvány már évtizedek óta tombol és nincs rá oltás.

A blog 2015 végén azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba.
Olvasottságunk 2020-ban lépte át az egymilliót.
Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig...
Köszönöm, ha lájkolod és megosztod írásainkat, kövess minket: facebook.com/kilonem100, ha támogatni szeretnél: patreon.com/kilonem100 — köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr8616493932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GyMasa 2021.04.08. 15:13:23

A fiam bolti eladónak tanul 2 éve. A vírus alatt végig dolgozott majdnem minden nap. (Itt, ugye inkább a szakmán van a hangsúly, ami miatt heti 1 nap az iskola és 4 nap a munka.)
Egyszer sem volt beteg, a kollégái közül senki nem lett Covid-os, és kb 5-en kerültek időszakosan karanténba, mert valaki MÁS lett beteg.
Pedig, egy élelmiszer bolt az, ami mindig nyitva volt, és, ahová tényleg mindenki elmegy.

Joságosh 2021.04.08. 16:53:56

Kilóka, te melyik iskolába jártál, milyen végzettséged van?

Ezt már sokan kérdezték sokszor, de úgy látom, még egyszer se merted leírni. Na vajon miért?

Joságosh 2021.04.08. 17:00:47

@GyMasa: 698 490 magyar pedig mégis Covid-os lett, 22 681 pedig már bele is halt.

Darbella 2021.04.08. 18:12:25

Mai feladat teljesítve, köszönjük.

Számlát a Fidesz részére kérjük kiállítani, "kutatás" tárgyban, a megszokott módon.

lgombb 2021.04.08. 19:37:18

@Darbella: ennyire tellett a cikk elolvasása után?

lgombb 2021.04.08. 19:39:37

Kedves Blogger! Egy ismerős figyelmébe ajánlottam a bejegyzést, aki azt kifogásolta, nem találja, ki a szerző. Van ilyen link, ahol megtudhatjuk, ki is a T blogger? Nekem ugyan nem hiányzik, mert többnyire alapos, felkészült, de hátha jó lenne tudni...(?)

Glokta 2021.04.08. 21:43:28

Az az igazság, hogy az érettségizőknek 2 hétre valóban nem érdemes megnyitni az iskolát, a többieknek viszont mindenképpen.

Egész egyszerűen elképesztő lemaradásba kerülnek a kevésbé jó hátterű családokból jövő gyerekek az online 'oktatásban', jó ha feleannyit tanulnak, és a szocializáció, a társas tevékenységek elmaradása is hatalmas sebet üt rajtuk (lelkileg).

Glokta 2021.04.08. 21:46:39

@Glokta: és persze arról nem is beszéltem, hogy a szülőkre mekkora terhet ró az, hogy egész nap otthon kell maradni a gyerekkel, foglalkozni minden gondjával-bajával, és eközben dolgozni

SPiremont 2021.04.08. 23:29:17

"Egyre több a kórházakban a koronavírussal ápolt gyerekek száma és egyre több a súlyos eset – erről az RTL Klub Híradója számolt be. A koronavírusos túlsúlyos, főleg serdülő korú gyerekek közül többen vannak, akiket már lélegeztetni kell a vírus szövődményei miatt. Erről Velkey György a Bethesda Gyerekkórház igazgatója beszélt a híradónak.

Elsősorban nem invazív lélegeztetést jelent ez, vagyis a gyerekek többsége maszkon át kap plusz oxigént. Havasi Katalin a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnökének becslése szerint ezres nagyságrendben vannak olyan gyerekek, akiknek szükséges volt valamilyen kórházi kezelésre a járvány kezdete óta. Az egyesület azt kéri az országos tisztifőorvostól, hogy vegyék előre az oltási sorrendben a krónikus beteg gyerekeket, legalább a 16 évnél idősebbeket. Ők ugyanis már olthatóak Pfizerrel. Póta György gyerekorvos szerint szerint az érettségizőket kellene elővenni a rangsorban."

24.hu/belfold/2021/04/08/koronavirus-gyerekek-korhaz/

Persze, nyissuk csak ki az iskolákat, aha...

SPiremont 2021.04.08. 23:34:05

@lgombb: Nem véletlenül nem adja ez a nevét egyetlen posztjához sem. Felkészült? Ez? Miből? Facebookból? Azt se tudja, merre van előre, csak a kattintásszámra hajt, bármekkora baromságot leír, csak olvassák, terjesszék.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.04.09. 08:06:37

@SPiremont: megdöbbentő, hogy ezeket a cikkeket minden tényadat, SZÁM nélkül képesek lehozni és kommentelők körbe hordozni, mint a véres kardot. Az adat nem hozzáférhető, de a halálozási adatok igen. Ott nincs változás. Az elhunytak 2/3-ada 70 éven felüli. Nem kellene meghalniuk, de sajnos előfordul máskor is. A várható élettartamot ismered az országban. És igen elenyésző számban vannak fiatalok köztük. Statisztikai értelemben 30 alatt nincs elhunyt. Ennél jóval több fiatal áldozata van az infuenzának vagy másnak. És ismétlem ők sem COVID-áldozatok, hanem leukémiások stb. :'(

Az elhunytak átlagéletkora 74 év. Ez egyébként enyhén csökkent sajnos. De nem jelentősen.

Elhunytak életkora
16 alatti 0 fő
16-19 5 fő
20-29 57 fő
30-39 161 fő
40-49 585 fő
50-59 1 618 fő
60-69 4 619 fő
70-79 7 051 fő
80-89 6 756 fő
90 feletti 1 829 fő

EZEK A TÉNYEK. Nem amit a bulvármédia ír.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.04.09. 08:15:50

@SPiremont: @lgombb: @Joságosh:
Köszönöm a kedves érdeklődést személyemet illetően. Továbbá a kedves szavakat és a más részvétmegnyilvánulásokat. A blogok esetében nem szokás feltüntetni szerzőt, ahogy felhívnám a figyelmeteket, hogy ti magatok sem valós névvel kérdezitek ezt, ami nyilván feltűnt nektek is. Ettől függetlenül több posztnál, ahol ez érdekes volt kiírtam. Csak úgy. Nem titok és 2-3 kattintással bárki kiderítheti.

A blog 99%-át egy személy írja, néhány vendégírás jelent csak meg. Ha a szerző nem akarta felfedni magát, akkor név nélkül. Hiszen ez a műfaj a magánembereké, akiket védeni kell az atrocitások alól. Ezért nem írja ki általában egy blog sem a szerző nevét. Ettől függetlenül néhány újságíró is ír blogot, amit nem akar saját neve alatt közölni. Ez egy más tészta. Lapok is közölnek szerkesztőség neve alatt írásokat. Én minden betűt felvállalok, amit leírtam.

A kiló nem százat jelent blog szerzője közgazdász, az IT-szektorban piacvezető nemzetközi nagyvállalatnál dolgozik adatelemzőként. A levont következtetésekkel lehet vitatkozni, de a felsorolt tények és adatok mindig a lehető legpontosabbak és ügyelek a felhasználat forrásokra — és nem írok olyanokat, mint a legtöbb sajtótermék, hogy "egyre több fiatal kerül kórházakba", amikor ez így nem igaz pl. És hasonlovak.

A mocskolódó, fenyegető leveleket ide is be lehet nyugodtan írni, nem kell éjszaka közepén messenger üzenetekkel bombázni a magánéletemet. Amit én is tiszteletben tartok esetetekben.

AE

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.04.09. 08:19:07

@Darbella: az a mondat ugye megvan, ahol a jelenlegi kormányzat is kritikát kap, vagy nagylelkűen átugrottad? Ha nem érzed eléggé ellenzékinek a blogot és változást szeretnél, akkor kérlek utalj, mert bolond dolgozik ingyen, ahogy Churchill mondta! patreon.com/kilonem100 köszönöm!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.04.09. 08:30:20

@SPiremont: @lgombb: @Joságosh: egyébként itt az írják róla, hogy ismert blogger vagyok, szóval nem értem a dolgot. Meg több újságírónak, politikusnak sikerült privátban is megtalálnia. Csak úgy mondom.

del-buda.ezalenyeg.hu/helyi-ugyeink/barabas-richardot-tamogatja-az-ismert-blogger-56288

GyMasa 2021.04.09. 10:51:07

@A kiló nem százat jelent.:
Hát, igen...
A "cikk" elolvasásakor nekem is pont ez jutott eszembe...
Merugye a nulláról 1-re növekedő betegek száma ugyan fedi a cikkben leírtakat, de a valóságban semmiféle jelentősége nincs. Főleg, hogy azért az benne van a cikkben, hogy az elhízott vagy más alapbetegséggel rendelkező gyerekek érintettek csak.

GyMasa 2021.04.09. 10:53:32

Mint a tegnapi indexes szalagcím, miszerint "Meghalt egy csecsemő is covidban"
Aztán, ha elolvasom a cikket kiderül, hogy ugyan valóban vírusos volt, csak volt mellé egy jókis vérmérgezése, és abba halt bele.

Glokta 2021.04.09. 12:25:29

@SPiremont: Kérlek, ne legyél nevetséges.

Én elég sok mindenben nem értek egyet a bloggerrel (járványügyben is), de abban teljesen igaza van, hogy az a tény, hogy, nagyjából ezer gyereket kórházban kellett kezeltetni a covid miatt és KEVESEBB MINT 10 meghalt, nem indok arra, hogy ne nyissuk ki az iskolákat, mert ennyi halálozás egyszerűen statisztikailag inszignifikáns (pl. autóbalesetekben is több gyerek hal meg), viszont az iskolából kimaradás következményei katasztrofálisak.

Joságosh 2021.04.09. 18:53:22

@lgombb: Az ismerősöd bölcs ember, tanulhatnál tőle!

Merwa fia 2021.04.09. 20:00:38

@A kiló nem százat jelent.: Ez de szar duma.

Tök nyilvánvaló, hogy azért nem adod a neved a posztjaidhoz, mert te is pontosan tudod, hogy amit itt művelsz az ciki, és nem szeretnéd, ha a nevedet a Google-be beírva sorra megjelennének az elborult posztjaid és a tudatos hazugságaid. Elég szarul nézne ki, amikor egy HR-es rákeres... Ezért a nagy kamu körítés, magyarázkodás, miközben az egészet elintézhetted volna annyival, hogy XY vagyok, tessék. Marhára nem az a lényeg, hogy hogy hívnak, hanem, hogy a neveddel is felvállalod-e az állításaidat! Nos, nyilvánvalóan nem, innentől kezdve a mondandód annyit is ér...

Bezzeg tudósokat, orovosokat nevükön nevezve mocskolni, az megy neked, csak a sajátodat nem adod hozzá. Baromi hiteles... Ja, nem...

Ráadásjul minden posztod alá odaírod: "Olvasottságunk 2020-ban lépte át az egymilliót. Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig..."

Szóval azt büszkén hirdeted, hogy mekkora hatalmas elérésed van (ha néha kitesznek az Index címlapjára), de ha valaki a nevedet kérdezi, akkor már úgy csinálsz mintha te csak egy kis kommentelő lennél a sok közül, nem egy milliós olvasottságú véleményvezér - aminek hazu... khm.. "hirdeted" magad.
Az a helyzet, hogy itt te vagy az aki szakértőt, újságírót, politikust - mikor mit - játszik, a kommentelők csak reagálnak a TE állításaidra, vagyis az állításaidat neked kell(ene) hitelesíteni a neveddel és a végzettségeddel, amivel igazolhatnád, hogy ténylegesen értesz is ahhoz amiről írsz.

Nem véletlenül nem teszed, ez legalább kiderült most.

Merwa fia 2021.04.09. 20:02:33

@A kiló nem százat jelent.: "egyébként itt az írják róla, hogy ismert blogger vagyok,"

Inkább nem mennék bele, hogy szerintem hogy született az a posztod, meg belőle ez a cikk, de az megvan, hogy médiában akkor írják a címbe, hogy ISMERT színész, énekes, blogger, akárki, amikor az illetőt valójában a kutya nem ismeri? Mert aki valóban ismert, annak a NEVÉT szokák a címbe írni, mert azért kattint az ólvasó, hisz ismeri, tudja kiről van szó és kíváncsi arra, hogy mi történt vele, mit mondott. De amikor azt írják, hogy ISMERT, akkor az olvasó azért kattint, hogy megtudja, kiről lehet szó - aki jellemzőn egy Z listás celeb. Nem véletlenül nem azt írták a címbe, hogy a "kiló nem százat jelent" bloggere, mert arról az átlag olvasó azt se tudná, hogy eszik-e vagy isszák és a büdös életben nem kattintana a cikkre.

Tegyük fel, én elhiszem, hogy közgazdász vagy, vagyis ezzel bevallottad, hogy nem végeztél orvosi egyetemet, az ég világon semmi közöd nincs az egészségügyhöz, semmit nem tudsz a gyógyításról, járványkezelésről, mégis te akarod megmondani, hogy mennyire számít súlyosnak egy járvány, mi a gyógymódja, mivel lehet védekezni ellene, miközben se tapasztalatod, se tudásod nincs ezen a téren, mégis pökhendi stílusban ugatod le azokat, akik veled ellentétben évekig tanulták ezt, és értenek hozzá. És még a nevüket is adják a mondandójukhoz - veled ellentétben, aki csak annyit tudsz, hogy névtelenül mocskolod őket.

Közgazdász végzettséged amúgy minek van? Miért nem tanultad meg azt is az internetről, ahogy az orvoslást is ilyen "profin" megtanultad, hogy már jobban értesz hozzá mint az orvosok, akárhány év egyetem és gyakorlati tapasztalat után? Hisz neked elég egy facebook poszt, hogy megmondd, mi a gyógymód egy világjárványra, mit neked több év egyetem, gyakorlat, kutatás... És akkor a gyógyításhoz képest egy olyan egyszerű dolgot se tudtál megtanulni a netről, mint a közgazdaság? Valami nem stimmel itt te gyerek!

Nyugi, a helyedben én se adnám a nevem ahhoz, amit itt művelsz. Igaz, én nem is vagyok álhírgyáros.

Alex Z 2021.04.09. 20:35:49

@Joságosh: Nem értem, miért fontos ez. Magyarázd már el! Én tőkeerős babszem-stzámláló kisiparos vagyok bangavégzettségű középfokkal, de értek valamit a lyukelmélethez is, de csak akkor, ha csőben látom, mert perifériásan homályosít a téreszköz. Ettől függetlenül olvasok, ráadásul manapság már három nyelven, hogy ne csak a magyar hazugoktól tájékozódjak. És lám, máshol mást olvas az ember! Minő menő meglepetés, ugye? Hogy esetleg tájékozottabb lehetsz, ha nyitott vagy a nagyvilágra? Wow, mondod most - létezik nagyvilág az RTL és TV2 mögött? Hát igen, kis pajtás, létezik...
Nem kenyerem védelmezni a bloggert, de szerintem nem a végzettsége számít, hanem az, hogy olvasott, hogy körbenéz és a tapasztalatait leírja. Neked is. Persze, ha fizetnek érte, neked kötelező kötözködni, de hát...

Joságosh 2021.04.09. 21:29:32

@A kiló nem százat jelent.: Igen is meg nem is. Azt ugyan nem írtad le, hogy melyik iskolába jártál, de azt igen, hogy közöd nincs az egészségügyhöz, amiről minden nap osztod az észt. Vagyis, egy kókler vagy. Ezt eddig is tudtam, most csak megerősítetted.

Az aranyos azért, hogy most bociszemmel leírod, hogy a levont következtetésekkel lehet vitatkozni, de az adatiad mindig pontosak. Közben itt olyanokat írtál korábban, hogy ez csak egy influenza, amiben csak az hal meg, aki egyébként is meghalt volna, meg, hogy a maszkok szart se érnek, a távolságtartás szart se ér, a lockdown szart se ér, stb..., miközben mindebből egy árva szó sem igaz, teljesen egyértelmű tudományos konszenzusokat tagadsz, bármilyen hiteles bizonyíték nélkül, pusztán azért mert te úgy értelmezel valamit ahogy, meg azt olvastad valahol.

Te, aki rohadtul nem értesz hozzá.

Hiába olvasol bárhol bármit, ha nincs meg az alap tudásod, hogy megértsd, hogy értékelni tudd, hogy a helyén tudd kezelni. Ehhez kellett volna orvosit végezned, amit nem végeztél, tehát nem értesz hozzá, innentől kezdve semmit nem ér amit itt naponta összehordassz.

alöksz róz 2021.04.09. 21:37:26

@Merwa fia: mert mi közöd van hozzá, hogy mi a neve és mivel foglalkozik, a világon semmi.
de az tuti hogy valami rosszat akarsz vele.
én még ennyit se árultam volna el a helyében.

Joságosh 2021.04.09. 21:58:24

@Alex Z: Te komolyan nem érted mit jelent az, hogy szaktudás? Nem érted miért fontos a szakmai tapasztalat? Tényleg ennyire alacsony itt a szint? Az, hogy valaki évekig tanul valamit, majd további évek, évtizedek alatt gyűjt tapasztalatot belőle, annak te tényleg nem fogod fel az értékét? Főleg azzal szembeállítva, aki soha nem tanulta, ebből következően nem is tapasztalta, csak rászánt pár percet, hogy elolvasson pár cikket, amiknek a felét nem is érti, aztán kibogarászta azokat az információkat, amikről úgy véli, hogy alátámasztják mindazt, amiről ő már az első cikk elolvasása előtt rég eldöntötte, hogy az az igazság, kicsit csavar rajtuk, a gondolatmenetébe nem illeszkedő részleteket egyszerűen elhallgatja, majd az egészből összegyúr valamit és kiteszi ide, mint világmegváltó életigazságot. Ami mindjrát biztonyítja is, hogy a világ összes tudósa, orvosa, mindenkije akinek bármilyen releváns végzettsége, tudása, tapasztalata van, na azok mind hülyék, sőt direkt ártani akarnak mindenkinek, bezzeg a multinál robotoló 3459535-ik senki, na ő helikopter, aki mindenről mindent tud, és persze mindent (is) jobban.

Mondjuk a TV2-t nem említeném egy lapon az RTL-lel, maximum a Phenjan2-vel, de ha úgy értetted, hogy tudok-e arról, hogy létezik alternatív média, akkor képzeld tudok. Pont ott vagyunk most. Ahol a témában szigóruan tanulatlan, tapasztalatlan, önjelölt szakértők, áltudományos életigazságokat és a legvadabb összeesküvés elméleteket osztják meg a publikummal. Hát tényleg, ez az igazság földje. Ahol már konkrétan szégyen, ha olyan szólal meg, aki esetleg ért is hozzá. Nem, egészségügyben mindenkire hallgatunk, csak orvosra nem, közgazdaságban mindenkire hallgatunk csak közgazdászra nem, villanyszerelésben mindenkire hallgatunk, csak villanyszerelőre nem. Mert mindig van egy hülye, aki sose tanulta, de mégis jobban tudja. Na ő mond igazat. Mert ő "körbenézett" :))) Istenem...

Köszi, de inkább hallgatok továbbra is a szakemberekre és ide csak röhögni járok.

És ha elfogadsz egy tanácsot, ha egekben a lázad és nem kapsz levegőt, szerintem orvost hívj, ne egy bloggert és ne is a gázszerelőt.

alöksz róz 2021.04.09. 22:34:48

@Joságosh: zsolti, egy kicsit se érzed cinkesnek, hogy má vagy a harmincadik köpködős nickedet csinálod?

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.04.10. 10:18:09

@Merwa fia: Nem vagyok orvos, ezért nem tudom vállalni sajnos a kezelésedet.
De képes vagyok megítélni a járvány súlyosságát. Ahogy képes vagyok megítélni más politikai kérdéseket is. Plusz, a médiával általában ellentétben alaposan utánajárok a szakértői véleményeknek. Nem a levegőbe beszélek, mint olyan sokan.

Az adatokból és a tényekből levont következtetéseim pedig ahogy mindenki másé is mindig VÉLEMÉNY. Igen. Ezt mindenki tudja. Mégha a legjobb tudásom szerinti vélemény is az adott pillanatban és igyekszem, hogy ne befolyásolja semmilyen prekoncepció vagy politikai vagy üzleti elköteleződés.

Ennyi.

Miért nem állsz úgy hozzá, mint @Glokta: ? Ő sem ért egyet sok mindennel és mégis képes kulturáltan reagálni a felvetésekre. Ezzel azzal meg egyet is tud érteni, ha éppen úgy alakul. Legyél olyan, mint Glokta.

Köszönöm a kommentedet.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.04.10. 10:20:47

@Joságosh: idézz pontosan, ha vitatkozni akarsz. Minden állításom alátámasztott...

Vegyünk egy témát... egyszer gondold már át úgy, hogy az illető nem agyhalott szélhámos rohadék és máris boldog leszek.

Köszönöm a kommentedet, ha támogatni szeretnéd a munkámat: patreon.com/kilonem100

Piffu 2021.04.10. 13:09:35

És megint itt van a - direkt erre az adott posztra regisztráló, - soknickes iQfighter:

Joságosh
0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2021.04.07. óta tag.

Darbella
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2021.04.08. óta tag.
Darbella ezekben a blogokban publikált: Admin Tag

SPiremont
0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2021.04.08. óta tag.

Merwa fia
0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2021.04.09. óta tag.

Az utolsó nicken firkált hülyeségekből pedig szerintem teljesen nyilvánvaló, hogy ki az illető, egy sértett orvos, nem kell sokat töprengeni, ki lehet az, pláne miután számos coviddal foglalkozó blogban nagyon le van sajnálva - de az azért vidám, hogy ide irkál a legtöbbet a legtöbb új nicket létrehozva, kizárólag azért, hogy azt a látszatot keltse, hogy milyen "sokan" ekézik a bloggert :)

Mennyire átüt az, amikor valaki - bár valamilyen módon szerzett egy diplomát - de nagyon súlyos pszichés problémákkal küzd.

A cikkre már nem is írom, hogy jó lett, mert ez evidencia, ellenben maga a feltevés is egy beteg agyrém. MOndanám, hogy sokat nem is kell vele foglalkozni, mert még egy-két ilyen baromság,és megtalálja a sügért egy-két picit morcos, ritkábban disztingváló, dolgozni próbáló szülő és akkor szerintem ez a kérdés el fog merülni az ostobaságok egyre növekvő mocsarában.

Piffu 2021.04.10. 13:23:04

@alöksz róz: :) Nem érzi. Ez is csak egy nárcisztikus személyiségzavaros.

kilonem100.blog.hu/2020/12/04/nagyot_koppant_boldogkoi_zsolt

Egy nárcisztikus személyiségzavaros SOHA nem fog tudni lenyelni egy nagyzolási helyzetből való letaszítását. Folyamatosan kompenzálni próbál, mert a nagyzásos self reprezentációját kil megrepesztette (persze nem csak kilo, egy ilyen arrogáns nárcisztikusnak ritkán vannak pozitív közösségi élményeik).

Piffu 2021.04.10. 13:24:17

@Joságosh:

" Tényleg ennyire alacsony itt a szint?"

Zsótikám, amint megjelensz itt a századik egyhozzászólásos nickeddel, rögtön az lesz.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2021.04.10. 22:05:29

maskepp megfogalmazva a blog szerzoje megprobalt mernok lenni sikertelenul, de mivel szamitogepnyomkodasban jartas volt, hosszu evek alatt bekuzdotte magat egy multihoz, ahol meg tobb hosszu ev alatt kulonfele semmit sem jelento adminisztrativ szepeken keresztul sikerult annyira beagyazodnia, hogy nem nagyon fogjak mar kirugni, igy sikerult vegre elvegeznie egy foiskolat.

Piffu 2021.04.10. 23:47:28

Jah, én kérek elnézést, nem véletlen a cikkhez csapódó egynickes trollsereg. Kilo ismét szembementél Boldogkőivel, talán észre sem vetted :) ezért ez a sok újreges egyszer hozzászóló, téged gallyazó nick :)
Hiszen hat nappal ezelőtt '"A Tudós" kijelentette, hogy korai a nyitás. Tehát hogy képzelted, hogy erre rácáfolsz?

"Boldogkői: ne nyissanak ki az iskolák áprilisban
Portfolio
Boldogkői Zsolt arra hívja fel a figyelmet Facebook-posztjában, hogy egyre jobban állunk az oltások terén világviszonylatban, de két problémát meg kell oldanunk.

Egyrészt türelmet javasol az iskolanyitással kapcsolatban, azt írja, hogy ne nyissuk meg az iskolákat áprilisban. A következő indokok miatt:

a gyerekeket még nem lehet oltani,
a tanárok oltása nem fog elegendő immunitást produkálni addigra,
a brit variáns veszélyes a kicsikre,
ráadásul ők haza fogják vinni a vírust a családba.

A másik probléma az oltásellenesség: "Hamarosan el fogunk érkezni arra a pontra, hogy az oltásellenesség miatt nem nő tovább az átoltottság, és ezért nem tudunk megszabadulni a vírustól" – írja Boldogkői Zsolt. "Le kell törni az oltásellenességet! Hatásos motivációs rendszert kellene kidolgozni az oltakozási hajlandóság kialakítására, melynek fő eszközeként az oltásigazolványnak igen erős jogosítványokat kellene adni" - írja a szakértő, aki szerint a vírusszkeptikus és oltásellenes vezérekre pedig alkalmazni kellene a hatályos jogszabályokat."

Nos, Zsóti, tudom, hogy olvasod ezt a blogot. Csak annyit mondok neked finoman, nehogy neked törjék le valamidet egyszer, ha nem állsz le az oltásnácizmusoddal. Ez csak egy jószándékú javaslat, nehogy úgy járj te is, mint a korzikai rendőrök, amikor túlspilázták a hülyeséget.
A jogszabályok még egyelőre nem a te becsavarodott vágyaid szerint működnek, és ne másokkal akard leveretni azokat, akik nem erőből akarnak (ál)tudósok lenni, hanem érvekkel.
Így van ez, aki tudja, az csinálja, aki nem, az meg irányítja, vagy legalábbis nagyon szeretné...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.04.11. 08:30:43

@droid_: Hát ez nagyon épületes volt.
Mindez a dehonesztáló, lesajnáló és fals keretezés semmit sem befolyásol azon, amit elértem vagy még elérhetek. A végzettségemet pedig ugye szintén megerősíti, ami szerintem másodlagos.
Lehetnék sima bölcsész vagy az sem.
Ehelyett ez vagyok.
Te mi vagy? Nobel-díjas olimpikon, aki háromévesen végezte el a Harvardot?
A kicsinyességetek és a rosszindulatotok ad még több erőt.
süti beállítások módosítása