A kiló nem százat jelent.

Fauci, Gates is beismerte véletlenül, hogy a vakcinák nem működnek annyira, mint azt a reklámban mondták. A kommentelőim most nagyon dühösek lesznek rám...

2021. november 22.

maxresdefault.jpg

Körbejárta az internetet, hogy a COVID-hisztéria két kulcsfigurája kikotyogta, hogy a COVID elleni vakcináik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Mint oly sokszor: utólag persze sürgősen letagadták, ahogy az most már iparszerűen zajlik a Bill Gates által pénzelt newsroomokban és a nagy gyógyszergyártók által pénzelt "független tényellenőrökkel", amiket a csóró magyar médiamunkás éhbérért másol szegényes angol és még szegényesebb magyar szókincsével. Amit te aztán újságírásnak vélsz majd felfedezni, és véres kardként hordozol körbe, mint perdöntő argumentumot egy műveltebb féltekéről..

Elolvasod és azt hiszed tájékozott polgár vagy. És mindenki más műveletlen, "laposföldhívő" vagy alufóliasisakos. Olyan csábítóan édes érzés, amikor okosabbnak hiheted magad másoknál, ha még erkölcsileg is felette állhatsz eközben valakinek, az az új normálisban a hab a tortán. Home office-ból könnyű..., de más örömöd úgy se lesz az életben, max még egy booster oltás a megint lebukott Pfizertől.

Manapság újra a sorok között kell olvasni a globális nagyvállalati szocializmus korszakában, ahogy annak idején a vasfüggöny mögé zárt ország államszocialista falansztarében...

De, légy erős. Ezért SEM én vagyok a hibás. Csak nem olvasol eleget... Ez viszont a te hibád. Meg az, hogy ennek ellenére kommentelsz.

6071549d4943790018bb1c6e.png

A tweetet később Musk törölte.

Bill Gates és Anthony Fauci, a Big Pharma, a globális gyógyszeripar két fő "reklámarca és "főrészvényese" már sokféleképpen hazudott nekünk.

Most a fact checkerek (lényegében egyszerű újságírók, nem szakértők, akiket sokszor közvetlenül szponzorálnak a nagy gyógyszergyárak) és a mainstream propaganda kétkezi médiamunkásai rohannak rögtön segítségükre, hogy a freudi elszólásaikat helyretegyék a közvéleményben.

Hogy: "igen lehet azt mondta, de nem úgy kell érteni..." A szélesebb közvélemény persze úgyis immunizálva van már a tények ellen.

Ha már eddig elhitte a történetet, akkor már bevásárolt, abban szeretne maradni, mint a gyerek, aki a meseolvasás után még szeretné hallgatni a történetet tovább egészen elalvásig... Egyszerű függvényeivé válunk a média által mesterségesen keltett hisztériának. A félelmeink vezérelnek, menekülünk, maszk mögé, vakcinációba, majd booster oltásba, sőt lassan negyedikbe, mikor mibe, olykor lincselésbe a maszkot nem viselők vagy az oltatlanok ellen: vagy éppen emiatt a ló túlsó oldalára átesve már a legképtelenebb konteót is elhisszük.

Új középkor, új boszorkányüldözések, új eretnekek. A törzsolvasóim ezt jobban értik már mint én magam.

Bill Gates speaks to Rt Hon Jeremy Hunt MP in exclusive Policy Exchange interview

A múlt héten egy interjúban Jeremy Hunt képviselőnek (London Policy Exchange) Bill Gates elismerte, amit sokan, köztük a Lancet, már hónapok óta megírtak, hogy a vakcinák nos mégsem annyira hatékonyak. Legalábbis a fertőzések terjedését illetően. A súlyos megbetegedések ellen vagy védenek vagy nem, de olyan kicsi számokról van szó valójában, hogy nehéz kibogozni az igazságot, mert a COVID-dal és/vagy COVID-tól elhalálozók statisztikái közismerten megbízhatatlanok, fals PCR-tesztekre és nem diagnózisokra épülnek. Egy szó mint száz, nem kontextusból kiragadott idézet: Bill Gates még újabb vakcinákban gondolkodik már.

Ha egy üzlet beindul ugyebár... Nem volt elég újszerű a fiatalokban haláleseteket, szívizomgyulladást, arcbénulást okozó RNS-vakcinák ránk és most már gyerekeinkre erőltetése, akiknek egyáltalán nincs is szüksége COVID ellen vakcinára és ezt korábban megerősítette sok orvos és a brit NHS is, sebaj. Én csak attól félek, hogy tényleg sikerül Bill Gatesnek még újabb kísérlet alá vonnia a bolygó hozzá képest egyre szegényebb és egyre elkeseredettebb lakóit.

Az egyszerű kommentelők ilyenkor esnek szerencsétlen bloggernek, hogy biztos csak a kattintásszám miatt lett "oltásellenes", (Pozsonyi úti dialektusban) "antivaxer" (még szó is van rá). Noha a blogban két cikk is az oltás felvétele mellett érvelt, és amellett, hogy a hagyományos, valódi, "fehérjealapú", elölt vírust tartalmazó (ezért drágább) hagyományos, már kipróbált, biztonságosabb vakcinák felvétele inkább lehet előnyös mint másé. Sebaj. Egyszerűen nem lehet letagadni és nem lehet nem észre venni a tényt, hogy miután az egész világ szó szerint be lett oltva, újra jött egy jelentős fertőzéshullám, különösen a nagy átoltottságú országokban, és az is igaznak tűnik, hogy fertőzőbb variánsok kezdtek el terjedni, ahogy azt Vandem Bossche megjósolta... Az armageddon ismétlem ettől nem jött el, Bill Gates és Fauci még dolgozik rajta.

A legtöbb tanulmány szerint bár a súlyos betegség ellen megvédik az átlagembert, de a megfertőződésben és a fertőzés továbbadásában sajnos teljes a kudarc, ezt szépíti Bill Gates úgy, hogy enyhébbnek titulálja a fertőzőképesség gátlását, nos nem: tökéletesen hatástalan abban, nem mértek ilyet sajnos. Ezért nem támasztja alá semmilyen szakmai érv a kötelező oltást, és az oltatlanok hibáztatását, mert nem fékezné meg a járványt, de ez mindenki számára nyilvánvaló kéne legyen, aki kinyitja az újságokat... nem kell orvosnak lenni hozzá, ne hazudjuk már le a csillagot az égről álszakmai érveléssel. (És nem kell a Lancetet sem elolvasni, lásd fentebb.)

Ártani persze nem árt. A Lancet egyértelműen megírta, hogy a vizsgált nyugati oltástípusok illetve az oltatlanság nem befolyásolják a víruskibocsátást fertőzés után, ellenben az életkorral meglehetősen egyértelműen nő a fertőzőképesség, több vírust bocsát ki egy idősebb, gyengébb szervezet általában, mint egy egészségesebb. A maszk sem igazán állja ennek útját, bár sajnos erősíti az önfertőzést, magyarán újra és újra visszalélegezük az amúgy távozni képes vírusokat, ami súlyosabb légúti megbetegedéseket válthatnak ki. (Nemcsak COVID-ot, van még választék.)

Tehát ne az oltatlanoktól óvakodjunk, hanem ahogy mindig is tettük: a beteges, gyengébb egészségű emberektől tartsunk távolságot, az ő érdekükben is. Egészen furcsa, hogy amikor tényleg tenni lehetne az idősekért, akkor senki sem annyira lelkes, de amikor a természetesen védettnek bizonyuló gyerekekkel teli iskolák bezárását követelik, ahol aktív korú pedagógusok dolgoznak, ott a bezárási láz szinte magától értetődő az egybites kommentelő számára. Csodálatos a megoldás fókuszú gondolkodás tökéletes hiánya. Ezért tartunk itt, ahol tartunk.

Ezért fog bejönni a Sorost az oltatlanokra cserélő magyar kormányzati propaganda is, lássátok meg. Azzal a különbséggel, hogy az átlag ellenzéki a kormány nélkül követelki ugyanazt még durvábban. Az oltatlan az új Soros. Az ellenzék viszont a régi hasznos idióta összefogva különösen.

esmimegismaszkothordunk.png

Múlt héten megírtuk, hogy teljesen felesleges volt valószínűleg beoltatnunk magunkat, mert ígyis-úgyis korlátozások várnak ránk, és a tömeges oltások valahogy nem járulnak hozzá érdemben a járvány letöréséhez. Ilyen kudarcra igazából nem számítottam, de továbbra is nyilvánvaló tény, hogy a rossz immunrendszer ellen nincs oltás, ilyenformán nem érdemes csodát várni, ahogy arra még tavaly felhívtam a figyelmet, egyszerű laikus okfejtéssel, de szakértői véleményekre támaszkodva... Nem én tehetek róla, hogy azok a források pontosabban látják a folyamatokat, amiket a mainstream média rendre kerül vagy démonizál vagy csak agyonhallgat.

És nem én tehetek róla, hogy, ami tegnap konteó az mára disztopikus valóság lesz.. Lett oltási igazolvány, lett kötelező oltás... (Már tényleg várom magamba a csipet is, csak tudjuk most csiphiány van.) Nem lehet lezárni, mégis lehetett, nem jó a maszk, mégis kötelező, nem kell többé csak maszk, mégis kijárási tilalom jött, az oltás mindent megold, mégis ugyanott tartunk. Nem lesz megkülönböztetés, mégis van COVID-útlevél. Ausztria pedig úgy menetel az új ausztrofasizmusba, mintha egy régi náci reflex éledne újra. Sok mindent amit először cáfolnak és kinevetnek később bevezetnek sőt a tömeg követeli.

Vegyük át újra és újra.

A COVID az egészségesekre továbbra is alig veszélyes fertőzés, míg az idős vagy leépült betegek esetében szükségszerűen együtt jár a "kötelező" kórházi fertőzésekkel: cinikusan szólva, így van ez minden mással is, amire nem tesztelünk. Most annyi változott, hogy a tortúrához a kicsit sem kellemes, kényszeres orrnyálkahártya-mintavétel, egy-két-három-előre nem látható számú jó esetben helyesen beadott intramuszkuláros injekció is kapcsolódik. Természetesen továbbra is olyan gyógyszerekkel, amikért a gyártók egyike sem vállal felelősséget. A gyakran súlyos mellékhatásokkal szemben az állam sem nyújt kártérítést, őket csak az átoltottsági statisztikák érdeklik. Nem értem, miért nem lehet ebben az esetben is az adathamisításhoz nyúlni és azt hazudni, hogy 90% már felvette, hogy végre lenyugodjon mindenki a fenébe?

magyarorszagmukodik.jpg

Amikor a vakcinák hatásosságáról beszélnek gyanús módon jóval kevesebb esettel számolnak, mint amikor az esetszámokkal próbálják ecsetelni a járvány terjedését, nagyságát és súlyosságát, már a Pfizer meghamisított klinikai tesztjeiben láttuk, hogy nos a kicsi számok csapnak össze, aminek a hihetőségét rontja a vizsgálatból kizártak magas száma. Egyrészt: értsd: igazi COVID-halottat nehéz találni, mert ritka, másrészt a vakcinákat nem 80 felettieken tesztelik elsősorban, mert ugye sajnos minek.

Arról van még szó, hogy a kórházakban mindenki "COVID beteg" (de legalább tesztpozitív) lesz előbb-utóbb, részben a hiányos higiénia miatt, részben, mert tényleg nem lehet mit tenni a levegőben jelen lévő vírusokkal, de főleg azért mert az is COVID betegnek számít pozitív teszt esetén, akinek teljesen más baja van, sőt az is, akinek semmi. A COVID biztos nem a történelem első fantombetegsége, de mindenképpen a legnagyobb globális karriert befutó. Az első, amit valódi saját tömeges áldozatok nélkül sikerült népszerűsíteni, nagyságrenddel vagy nagyságrendekkel felduzzasztva a tényleges statisztikákat más betegségek áldozatait is "felhasználva".

És ezekre a teljesen fals számokra veri két éve kitartóan a nyálát hirtelen rátört 15 perc hírnévbe most 21 görcsös kis ujjával ragaszkodó Boldogkőitől a képmutató kispolgárrá váló 444-es Szily Laciig mindenki a nagy biznisz stakeholderei között. 

Miközben továbbra sem történik semmi rendkívüli: nem idős, hanem nagyon idős, nem beteg, hanem nagyon beteg, gyakran már eleve haldokló betegek gyarapítják zömében az ún. COVID-statisztikákat és nehéz türelmesen nézni, már két éve csapja be magát az együttérző közvélemény és élvezi, mint Drakula gróf a halált. Nemhogy a COVID 90%-ban kihordható lábon, de az agyhalál is.

De Drakula helyett nézzünk egy rémisztőbb arcot. Dr. Fauci a következőket nyilatkozta. Hosszan idézem, hogy szó ne érje a ház elejét, hogy ez itt valami kiragadott összevágott idézet:

November 12-én a Fehér Ház COVID-tanácsadója, Anthony Fauci, a The New York Times The Daily című podcastjában kitárgyalta a koronavírus-járvány jelenlegi helyzetét az Egyesült Államokban. A fertőző betegségek szakértője az Izraelből érkező adatokra mutatott rá, amelyekről megjegyezte, hogy a járvány kitörését tekintve körülbelül egy-másfél hónappal előrébb járnak, mint az USA. „Nemcsak a fertőzésekkel, hanem a kórházi kezelésekkel és bizonyos mértékig a halállal szembeni immunitás gyengülését látják, ami mostanra minden korosztályt érint. Nem csak az idősekről van szó” – mondta Fauci. "Olyan pontra csökken(?) az immunitás, hogy egyre többen kapnak úgy nevezett breakthrough (vakcináció védelmétn) "áttörő" fertőzést, és azok közül, akik áttöréses fertőzést kapnak, egyre többen kerülnek kórházba." 

A folytatást ki is találhatjuk:

E megállapítások eredményeként Fauci arra figyelmeztetett, hogy a beoltott embereknek meg kell kapniuk az emlékeztető (booster) oltást, mivel ez valójában fontosabb lehet, mint azt az egészségügyi tisztviselők először gondolták. „Ha visszatekintünk erre, azt mondhatjuk, az emlékeztető oltás nem olyan, mintha egyfajta bónusz lenne, hanem az emlékeztető oltás valójában lényeges része lehet az elsődleges kezelési rendnek, amelyet az embereken alkalmazni kell”

A Daily című podcastben Fauci így folytatta: „Úgy gondolom, hogy a booster oltás a válaszadásunk elengedhetetlen része lesz, nem bónusz, nem luxus, hanem a program elengedhetetlen része.”

Na örüljetek. A booster booster booster szériatartozéka lesz a végtelenített szappanoperának. Fauci kiadta a figyelmeztetést. Nemhogy oltasd be magad, hanem oltasd be magad újra és újra. Bezzeg amikor az Emirátusokban a Sinopharmból adtak emlékeztető oltást egyeseknek, akkor arról szólt a propaganda, hogy na tessék, a Sinopharm milyen rossz, bezzeg a Pfizer. Azóta  Pfizer-országokban egy kb. a korábbival azonos súlyosságú negyedik hullám van, az Emirátusokban meg nos semmi... Ennyit tudunk egyelőre.   

Aminek nem örülök és gondolom más sem, hogy nemcsak a fertőzéshullám ellen hatástalanok az "RNS-vakcinák", de amellett, hogy új egészségügyi problémákat okoznak, sokszor minimum a betegséghez hasonló lefolyású tüneteket napokig, úgy tűnik annyira nem segítenek megelőzni még a kórházba kerülést és az elhalálozást sem... Úgy tűnik Karikó csodaszere mégsem az örök élet elixírje, ahogy "a reklámokban szerepel".

256836815_101116319071892_9220775293503582597_n.jpg

Nagyon komoly szakmai érv van az ellen viszont, hogy ezt egy újabb RNS-vakcinával tegyed, ugyanis az említett mellékhatások a harmadik Pfizer vagy Moderna oltás után felerősödhetnek, a vakcina hatásossága viszont csökken. A hagyományos oltásoknál, mint a kínai Sinopharm, vagy szinte bármilyen más egészen 2019 előtt beadott oltás esetén az emlékeztető oltás valóban segít, növeli az immunitást és mivel eleve kevesebb mellékhatást mutattak ki, súlyosat pedig egyáltalán nem a veszélyei is kisebbek az ismételt oltásnak. Viszont nem zéró ez a kockázat ezért az emlékeztető oltás a józanész és a WHO szerint sem mindenki számára nélkülözhetetlen mégsem, ahogy Fauci állítja.

De ki vagyok én, hogy akárcsak a WHO-t idézve adjak orvosi tanácsot. Természetesen nem adok. Mindenki maga dönt. Egyelőre. Azt viszont érdemes leszöggezni, hogy az oltás hatalmas sokk a szervezet számára és nem egy járványhullám közepén akarod az immunrendszeredet ilyesminek kitenni, mert azt akarod, hogy működjön. Az "oltatlan" kórházba kerülő súlyos betegek között nagyon sok a frissen oltott. Hogy erről a kocázatról miért nem tájékoztat megint senki, azt én nem értem. De hát én már két éve "nem értem" mi folyik itt.

Természetesen a szó szerinti Fauci idézetek "cáfolatát" is megtalálja bárki a neten, sőt a "jobb" keresők "előzékenyen" már azt tolják az arcunkba, hogy a paraszt ne gondolkodjon. Érthetetlen, hogy nagyjaink miért szólják el magukat. Miért okoznak a propagandagépezetnek ekkora pluszmunkát állandóan, de az igazi csoda, hogy a szavaikat áhítattal leső közvélemény mindezt zombiként észre sem veszi már.

Nem ez volt Fauci és Bill Gates első hazugsága és nem is először mondtak véletlenül igazat. Nem olyan nehéz most már a sorok között olvasva tudni, hogy mikor mit kell elhinni nekik vagy másnak. 

A blog 2015 végén azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba.
Olvasottságunk 2020-ban lépte át az egymilliót.
Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig...
Köszönöm, ha lájkolod és megosztod írásainkat, kövess minket: facebook.com/kilonem100, ha támogatni szeretnél: patreon.com/kilonem100 — köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr9916760772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gulyás Szabó István 2021.11.22. 18:08:00

Nekem az volt eddig a kedvenc médiás pálfordulásom, amikor az összes létező ellenzéki sajtó, miután hónapokon keresztül lezárásokat követelt, és végre az Orbán megadta nekik, másnap mindegyiken valami olyasmi cikk jelent meg, ami azzal foglalkozott, hogy a lezárások milyen károsak, és hogy sokkal súlyosabb következményekkel járnak, mint maga a betegség. Ezt tolták még egy ideig, aztán szép lassan visszatértek a szent számokra... Végig vakon hittem nekik:)

And37 2021.11.23. 09:28:18

Rengeteg számomra csúsztatásnak/rosszul kifejtett részigazságnak tűnő állítás mellett ezzel teljesen egyetértek: "az oltás hatalmas sokk a szervezet számára és nem egy járványhullám közepén akarod az immunrendszeredet ilyesminek kitenni" - vs. 131 ezer oltott hétfőn...
:P

GyMasa 2021.11.28. 18:41:41

@Gulyás Szabó István:
Az én kedvenc pálfordulásom az, amikor az év elején még az volt a narratíva, hogy "végre itt van az mRNS oltás, ami azért jó, mert feklészíti az immunrendszert a lehetséges, jövőbeli mutációkra is".
Ehhez képest, ugye most ott tartunk, hogy mindenki oltasson harmadszorra is, mert elmúlt a védőhatás.
Tehát, sikerült a nagyszerű, mRNS oltásokkal ugyanazt elérni, mint a teljesen hagyományos, fújj-fújj deszar, elmaradott orosz meg kínai oltással, de legalább semmit nem tudunk a nagyszerű szer közepes és hosszútávú mellékhatásairól...

And37 2021.12.02. 10:41:30

@GyMasa: érdemes megválogatni, az olvasottak közül miben hiszel, és minden általános/örök érvényű kijelentést fenntartásokkal fogadni. A béta, a gamma (brazil P.1) meg a P3 kivételével eddig egész jól teljesített pl. a Pfizer egy mongol tesztben (andris42.notion.site/Direct-Comparison-of-Antibody-Responses-to-Four-SARS-CoV-2-Vaccines-in-Mongolia-89b18ec41c89496ba7c64f41074cecc1).

Azt meg az itteni egyik cikk is taglalta, hogy az átoltottság növekedésével a vírus - ha képes megfelelően mutálódni - előbb-utóbb evolúciós nyomás alá helyeződik, hogy kikerülje. Mondjuk érdekes módon nem egy túlzottan átoltott országban sikerült neki a trükk.

Wildhunt 2021.12.02. 23:08:47

@And37: nem teljesített sehogy egyik sem. A betegség nem függ az átoltottságtól. Pont úgy terjed 90%-osnál mint 20%-osnál.

Wildhunt 2021.12.03. 23:16:58

@And37: amelyikben volt idő táncvideóra.

And37 2021.12.06. 09:49:19

@Wildhunt: a vitustánc elleni védőoltásokról még kevesebbet tudok...

Wildhunt 2021.12.06. 20:49:16

@And37: akkor talán maradj csendben.

barankai 2021.12.08. 01:34:43

@GyMasa: sajnos itt sokkal rosszabb a helyzet: az mRNS mellékhatásai a valódi járvány, ezenkívül nemrégiben jelent meg a "katari study" ami félmillió részvevőn bizonyította h az mRNS KITÖRLI a megszerzett hosszútávú immunitást, az un beta sejtesrt ami valódi sokéves, évtizedes, "variációs" immunitást ad vagyis teljesen feleslegessé teszi a szurimurit - ezért nem tesztelik. Szóval az egyébként kiváló cikk csak a dolgot felületét vakargatja, a mélyben szédítő szélhámosság és ostobaság látszik. Végül, gondoljunk a 12centes vagyis 40 forintos ivermectinre a 99+ %os gyógyító hatásával szemben a 400+ milliárdos porszjvóbeszerzésre ami meg 90% körül okoz halált.

Piffu 2021.12.08. 09:58:11

Grat, ismét jó a cikk!

Mennyire UTÁLOM azt gondolni és mondani, hogy b+, megint igazam lett...(persze nem úgy egyébként nekem, Piffunak, hanem úgy általában a normális embereknek - különös tekintettel a normális orvoskra, mikrobiókra és társaikra...)

Jelentem, sikerült bekapnunk családilag ezt az ún. halálos vírust. (érzékszerveim szerint nem a túlvilágról verem a billentyűzetet...).
Feltéve azt az egyáltalán nem egyértelmű gondolatot, hogy a tesztünk nem Influenza A vírus (H1N1), Influenza B vírus (Yamagata), Respiratory Syncytial vírus (típus B), Respiratory Adenovirus (típus 3, típus 7), Parainfluenza vírus (típus 2), Mycoplasma Pneumoniae, Chlamydia Pneumoniae“ cuccokra lett pozitív, hanem a rémes C19-re, akkor az alábbi tapasztalatokról tudok beszámolni.

20-30-as korosztály: nulla tünetekkel megszerezték fél évre (röhej) a védettségi igazolványnak nevezett lószart.
50-es korosztály: háromnapos gyenge influenzás tünetek. (levertség, izületi fájdalom, orrdugulás, enyhe, száraz köhögés, étvágytalanság, hőemelkedés - az influenza sokkal durvább és tovább tart ennél - tapasztalat)
60-as korosztály: enyhe tünetek négy napig, majd influenza-szövődményhez teljesen passzoló szövődmény: bakteriális tüdőgyulladás. Ez utóbbi kórházban fejeződött be - (negatív koronatesztekkel) antibiotikum és gyulladáscsökkentő hatására. Az illető az a típus, aki szerint amit lehet állva csinálni, azt lehet ülve is, amit lehet ülve, azt fekve is. Önmagára nem vigyázó, elhízott fickóról van szó, nulla mozgással. Mégsem került se lélegeztetőre, se temetőbe. Szóval ez rettenet halálos vírus a fenének se akarta elvinni. Tapasztalatai: Ötágyas covid szobában négy beteg, a legbetegebb az oltott. Sima (nem covid) osztályon a szobatárs nagyon idős oltott - oltás utáni súlyos tüdő- és szívproblémákkal. A személyzet szerint a kórházban fekvő "covidosok" között 35% oltott.
80-as korosztály. Több mint fél éven át tartó többféle (!) áttétes rákkal kórházi "elfekvés". Demencia, sztrók, döbbenetes mértékű elhízás. Novemberben lezárt kórházi osztályon influenzaoltás a covid-negatív haldoklóknak, másnap a "hosszú életkilátású" szegény ember meghal covidban!!! Legalábbis az osztály állítása szerint...

Kontra oltottak - (szerencsére nem családi, csak ismeretségi kör)

- oltás után covidfertőzöttség és megbetegedés
- három oltás utáni halál (egy 60-as és egy 40-es férfi, a harmadik korát nem tudom)
- embólia és stroke (fiatal 40-es férfi- súlyos, 70-es nő - kevésbé súlyos, de az arc betorzult és úgy maradt)
- szívizomgyulladás, kórház, pozitív covid teszt - 60 -as nő
- súlyos memóriavesztés ( 40-es férfi - (ő rokon) és egy nő - korát nem tudom)
- folyamatos, nagyon erős vérzés (30-as nő)

Hát így hirtelen ennyi. Az irtó klassz egyébként, hogy egyre több értelmes ember áll fel és vállalja a véleményét, kockáztatva a prosti propagandagépezet reakciót és esetleg konkrét fenyegetést vagy megtorlásokat felvállalva. Ami az ügy diktatórikus, előre eltervezett, és pofátlan módon emberi jogokat felrúgva véghezvitt mivoltát jelzi, az az egyre gyűlő lelepleződésekre való nulla reakció. A következménynélküliség...a korpáshajú vakcinacelebek szánalmas, de egyben pofátlan működése. Én azt gondolom, kezdenek az életükért játszani. Ha az eddig mélyálomban levők felébrednek, na az ő reakciójuk nem a méltatlankodás lesz, hanem a feneketlen düh...Bár sokan meglapulnak most az önképvédő mechanizmusuk mögött...

And37 2021.12.08. 21:22:41

@Piffu: a listád a 20-30, 50, 60-as korosztállyal mennyi embert jelent, négyet vagy többet? Mennyien nem kapták el a fertőzöttekkel egy fedél alatt élők közül? Valamennyire személyes, úgyhogy megértem ha nem válaszolsz, de a statisztika szempontjából érdekes lenne.

alöksz róz 2021.12.08. 21:40:53

@And37: "Mondjuk érdekes módon nem egy túlzottan átoltott országban sikerült neki a trükk." - mert honnan tudod hol sikerült neki?

alöksz róz 2021.12.08. 21:46:28

@Piffu: "influenza-szövődményhez teljesen passzoló szövődmény: bakteriális tüdőgyulladás." - ez bármelyik légúti megbetegedés után jöhet.
az egésznapos maszkviselés a legfőbb okozója.

And37 2021.12.09. 00:26:44

@alöksz róz: "honnan tudod hol sikerült neki?" - ott a pont, fogalmam sem lehet, csak feltételezem, hogy valamelyik dél-afrikai országban történt, ha már ott indított be először komolyabb fertőzéshullámot.

Piffu 2021.12.09. 10:49:33

@And37: Szia! A személyességet kikerülve annyit írnék, hogy nem él mindenki egy fedél alatt, nem mindenki ugyanonnan szedhette fel a (valamilyen) vírust, a fiatalok között volt, akinek nagyon nehezen sikerült összekaparnia (többszöri próbálkozásra) egy marhalevelet érő pozitív tesztet, holott egy fedél alatt él az elsőként (könnyen) pozitívat tesztelttel. Másik fiatal a tavaszi időszakban gyakran találkozott a kedvesével, annak karanténja alatt is (természetesen :D ) de nem sikerült pozitív tesztet összeszedni. Most tőlünk, a szüleitől sikerült megszerezni az immunitást és a (természetes immunitással megszerzett valódi) védettségi igazoláshoz is hozzájutott.
Egyébként a rosszindulatú, szándékos vírus/vakcinaműsor egyik legfontosabb bizonyítéka pont az, ahogy a betegségen átesettek védettségét semmibe veszik. Akinek csak egy aprócska, de helyes tudása van az immunrendszer működéséről és az immunrendszer-védőoltások kapcsolatáról, annak rögtön tudnia kellett, hogy itt nagy az átverés, amikor a betegségeken átesettek oltásáról úgy kezdtek beszélni, mint evidenciáról. Vagy amikor a marhalevél érvényességét az immunissá váltak esetében fél évben maximalizálták, miközben mondjuk a pécsi víruslabor (többek között) már elég régen jelezte, hogy mivel ez is SARS, amelyről már vannak tapasztalatok, minél erősebben megbetegszik valaki, annál hosszabb védettséggel lehet számolni, hosszú évek, de akár élethosszig tartó védettséggel is számolnak egyes orvosok.

Piffu 2021.12.09. 10:51:12

@alöksz róz: igen, tudom, megtapasztaltam. Bár akkor még szó sem volt maszkviselésről.

alöksz róz 2021.12.09. 17:24:21

@Piffu: én is megtapasztaltam, maszkviseléssel. fasza kis felülfertőzést kaptam, hetekig köhögtem.
aztán így legyengülve el is kaptam a koronavírust.
de most már tanultam belőle, ahogy tudom kerülöm a maszkviselős helyeket

And37 2021.12.10. 15:35:43

@alöksz róz: azért felülfertőződni érzésem szerint maszk nélkül is elég könnyű, nem véletlen szokták tolni az antibiotikumot keményebb vírusfertőzések esetén. Nálunk az ovis RSV-kör után több gyereknél volt kezdődő tüdőgyulladás, maszk nélkül, mondjuk nem tudom h bakteriális alapon vagy alanyi jogon. :)

@Piffu: köszi a választ, kicsit jobban értem a felállást de ebből statisztikát még nem nagyon lehet gyártani. :( Valami olyasmi érdekelt volna, hogy hány fertőzöttre hány olyan közvetlen kontakt jutott, aki nem fertőződött meg, pedig naponta hosszabb időt töltött a fertőzöttek közelében, plusz ha jól értem egy ember érezte magát rosszul, egy meg nagyon rosszul, de annak a tüdejét se a citokinvihar tette tönkre, hanem utána a bakteriális fertőzés.

Nálunk itthon az 1 fertőzöttre 0 továbbadás jutott a régi típusúval, sulin belül mondjuk 20%-os volt a terjedés az osztályukban.

Másik kérdés: úgy emlékszem, piszok sok D-vitamint szedtél, aki rosszabbul lett, ő is D-vitaminozott?

"a betegségen átesettek védettségét semmibe veszik" - ehhez kapcsolódóan volt arról szó, hogy akiknek csípőből legyőzi az immunrendszere, azoknál nem alakul ki védettség. Nem védeni akarom a gyógyszeripart, nem érdemlik meg, de ettől még lehet mögötte értelmes érv is. Nálunk legalábbis aki lebetegedett, de nem nagyon, az következőre is elkapta, öt hónappal később.
Szerintem a védettség igazolványt rendszeres antitest + T-sejtes vizsgálatnak kéne kísérni, ha értenénk hozzá annyira hogy ezekben bízhassunk minden következő variánsnál is, meg nem lenne macera és költséges. Ezek híján marad a porhintés, aztán vagy véd a kis kártya, vagy nem...

alöksz róz 2021.12.10. 22:43:34

@And37: ha megkérdeztél egy orvost erről még a koronavírus előtti időkből, egyértelmű választ kaptál. még a gyerekek szája elé kötött sálról is gyakorlatilag közismert volt, hogy nem tesz jót.
de változnak az idők... a koronavírus minden eddigi ismeretet egycsapásra megváltoztatott. (nyilvánosan.)

a sok indokolatlan antibiotikum-használat miatt (az egyik legtöbbet antibiotikumozó ország vagyunk vagy voltunk) meg leromlott az immunrendszerünk és a rezisztens baktériumok okozta kórházi fertőzések terén világviszonylatban is elsők között vagyunk. de megelőztünk vele mit is?

alöksz róz 2021.12.10. 22:44:47

@And37: "ehhez kapcsolódóan volt arról szó, hogy akiknek csípőből legyőzi az immunrendszere, azoknál nem alakul ki védettség" - mert annak mi szüksége van az ún. védettségre?

And37 2021.12.11. 09:37:02

@alöksz róz: " mert annak mi szüksége van az ún. védettségre? " - szerintem az egész bohóckodásnak két értelmes célja kellene legyen. Egyik, hogy a 70 alatti korosztály és az egyéb egészségügyi problémák ellátása ne sérüljön akármilyen kiadósabb járvány miatt - na ezt részben buktuk, a rákszűrés és egyebek elmaradása plusz a végtelenedő várólisták kapcsán, de mondjuk a halálozás kevesebb mint kétszeres volt a járvány előző csúcsán, nekem statisztikailag elfogadható átlagéletkorral (egyénileg persze más kérdés). A másik, hogy a normál életünket tudjuk élni, kevés parával és kevés lezárással, mentális betegségekkel stb.

Ezt segítené, ha úgy mehetsz étterembe, hogy tudod, aki melletted köhög, az nem koronavírusos csak TBC-s/influenzás. :) Erre lenne jó a védettségi igazolvány, aminek a feltétele az lenne, hogy aki "védett", az még csak köhögni sem fog elkezdeni a vírustól, egyszerűen lerázza a szervezet, szemben azokkal, akik oltás nélkül két-három nap alatt, enyhe tünetekkel győzik le a veleszületett immunrendszer révén, de közben azért fertőznek.

Mivel ennyire nem jók az oltások, érzésem szerint a védettségi igazolványból leginkább zsarolóeszköz lett, hogy az oltási statisztikákat valahogy feljavítsák. (Aminek járványügyileg nagy jelentősége lehet, most sok új fertőzött mellett kevesebb az aktív fertőzött, szóval gyorsabban gyógyulunk és kevésbé halunk: atlo.team/koronamonitor-reszletesadatok/ - ez persze szemüveg és nézőpont kérdése, hogy hogyan magyarázod, mondhatjuk azt is, hogy most boldog-boldogtalan tesztelteti magát enyhe tünetekkel is.)

Az omikron megjelenésével és oltottak közötti terjedésével, az oltások amúgy is kevesebb mint fél éves hatóidejével és a delta tetőzésével nem sok értelmét látom már a védettségi igazolványnak, de volt egy fél év, amikor az oltást nem tagadók számára megnyugtató volt - még ha csomó helyen nem is ellenőrizték, ahol hivatalosan kellett volna. (Szóval a járványügyi célját se érte volna el, ha akkor terjed a delta.)

Nátha ellen bálna 2021.12.11. 11:06:30

Én továbbra sem értem a napi számokat. Elvileg ugye van egy veszélyes pandémia, és éppen az eddigi legerősebb hullámának a közepén van az ország. Ehhez képest a legutóbbi kormányzati adatok szerint 115 113 igazolt aktív fertőzött nincs se kórházban, se hatósági házi karanténban. Kóricálnak. :) A 115 ezer azért elég sok egy ilyen kis területű országban. Nem hiszem, hogy egy igazán veszélyes pandémia esetén, ahol mindenkinek bökdösődnie kell, csak úgy engednének 115 ezer fertőzöttet gyüszmékűni.

Többen azzal magyarázzák, hogy ők oltottak lehetnek. De úgy emlékszem, hogy kezdettől megvolt ez a napi 100-200 ezres szám, akkor is, amikor még nem volt oltás. Valaki anno felhívta a kormányzati információs vonalat is, elég hosszan beszélgettek, de a telefonos ügyintéző sem értette, hogy mi ez a szám.

alöksz róz 2021.12.11. 17:46:32

@And37: nem az igazolványra mi szüksége van, hanem az ún védettségre.

"akik oltás nélkül két-három nap alatt, enyhe tünetekkel győzik le a veleszületett immunrendszer révén" - ez teljesen más kategória, ezeknél kialakul az ún védettség is. ezekre nem lehet azt mondani, hogy csípőből legyőzte a immunrendszere ezért nem alakult ki védettsége.

alöksz róz 2021.12.11. 19:04:16

@And37: "A másik, hogy a normál életünket tudjuk élni, kevés parával és kevés lezárással, mentális betegségekkel stb." - a parára van megoldás, be kell tiltani a koronavírus médiareklámozását. aki pedig mégis fosik, oltassa be magát.
a többit meg hagyják békibe.
ennyi.

Nátha ellen bálna 2021.12.12. 10:32:45

@And37:

"A másik, hogy a normál életünket tudjuk élni, kevés parával és kevés lezárással, mentális betegségekkel stb.

Ezt segítené, ha úgy mehetsz étterembe, hogy tudod, aki melletted köhög, az nem koronavírusos csak TBC-s/influenzás. :)"

Még egyszer: a negyedik hullám kellős közepén 115 ezer hatóságilag igazolt aktív fertőzött "csak úgy" van, bármiféle ellenőrzés nélkül. Se kórház, se karantén. Innentől szerintem mi itt beszélgethetünk akármiről... :)

Az is mindegy, hogy akár gyógyultság miatt, akár oltás miatt van-e igazolványuk vagy nincs. Ha ők maguk fertőzöttek, akkor valószínűleg tovább is adhatják a fertőzést. Persze itt a blogon olvashattuk, hogy "tünetmentes fertőző" nem létezik. Viszont a hivatalos narratíva szerint létezik, és pont ezért megdöbbentő, hogy a hivatalos narratívát követő személyek és szervek ezeknek az embereknek nem rendelnek el karantént. Ha viszont a járvány elejétől országszerte napi 100-200 ezer fertőzöttnek nem rendelnek el karantént, akkor szerintem értelmét veszíti a "védettségi igazolványokkal" való bohóckodás, és a feszültség folyamatos generálása.

And37 2021.12.12. 11:43:18

@Nátha ellen bálna: "Még egyszer: a negyedik hullám kellős közepén 115 ezer hatóságilag igazolt aktív fertőzött "csak úgy" van, bármiféle ellenőrzés nélkül. Se kórház, se karantén. Innentől szerintem mi itt beszélgethetünk akármiről... :)"

Én nem tudom, te honnan ismered a 115 ezer kószát, az összes ismerősöm, aki koronavírusos volt, eléggé tartotta a karantént meg a távolságot. Az a fontos, hogy az emberek mit csinálnak (lásd svédek), nem az, hogy milyen szabályokat hoznak. Szerintem jó, hogy nem vezettek be újra nagy lezárásokat, mint az osztrákoknál, meg hogy nem lett akkora "hupli" a halottak számában az új körben, mint a kevésbé oltott románoknál, pedig gondolom hasonló esetszámok és mostanra sajnos hasonló egészségügyi állapotok vannak.

www.worldometers.info/coronavirus/country/romania/
vs.
www.worldometers.info/coronavirus/country/hungary/
persze nálunk még nem ért véget a buli.

A védettségi igazolványos bohóckodással saccra feltornázták 50-ről 60% fölé az oltottságot, hogy ez a gyakorlatban mennyit módosít, nem tudom, a románok 30-40%-os átoltottságához képest látszólag sokat. De ez a szokásos fotelszakértés, simán lehet hogy más okok vannak a háttérben.

"Persze itt a blogon olvashattuk, hogy "tünetmentes fertőző" nem létezik" - olvashatjuk rendszeresen azt is, hogy nyáron nincs koronavírus, és ez alapján Dél-Afrikában most nem nyár van.

@alöksz róz: "a parára van megoldás, be kell tiltani a koronavírus médiareklámozását. aki pedig mégis fosik, oltassa be magát" - egyetértek, ha nem is médiareklámozás tiltásával, de legalább büntetni a hatásvadász címeket, pl. mikor egyik napról másikra kétszer annyi esetet jelentenek, mint minden előző héten is az adott két nap között, és lehozzák, hogy "megduplázódott az új fertőzöttek száma" (index.hu/belfold/2021/11/24/koronavirus-egeszsegugy-covid-19-jarvany-fertozottek-oltasi-akciohet/) Ilyenkor nyugodtan fizesse be a napi bevételét a legközelebbi kórháznak az adott lap.

"akik oltás nélkül két-három nap alatt, enyhe tünetekkel győzik le a veleszületett immunrendszer révén" - ez teljesen más kategória, ezeknél kialakul az ún védettség is. ezekre nem lehet azt mondani, hogy csípőből legyőzte a immunrendszere ezért nem alakult ki védettsége. " - nálunk ez nem így történt, 4-5 hónappal később simán újra elkapta a gyerek, pedig még védettségi igazolványa is volt. Másodjára összesen csak egy kis orrfolyása volt, és csak azért PCR-eztük, mert nem érzett szagokat... Tippem az, hogy erősebb fertőzés (mondjuk komolyabb láz, nem csak 1 óra) kell ahhoz, hogy biztosabb lehess benne, lesz ellenanyag-termelés, és az nem cseng le pár hónap alatt.

And37 2021.12.12. 12:05:39

""Persze itt a blogon olvashattuk, hogy "tünetmentes fertőző" nem létezik" - olvashatjuk rendszeresen azt is, hogy nyáron nincs koronavírus, és ez alapján Dél-Afrikában most nem nyár van." - jó ez nem volt fair, a blogíró külön hangsúlyozza, hogy a fehér lakosságban, akiknek UV hatására több D-vitamin termelődik, de ha valaki nagyon keresné az ellenérveket, akkor itt van pl. ez
www.afriscitech.com/en/blogs/afroscientific-en/343-the-myth-of-chronic-black-vitamin-d-deficiency
ami azt állítja, hogy a sötét bőrűekben nincs feltétlen kevesebb D-vitamin, csak más mint amit szokásosan mérünk, meg ez
nutritionj.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12937-021-00744-y
ami félmillió COVID-eset kapcsán állítja azt, hogy a COVID egyébként látszólag nem érdeklődik a D-vitamin szintje iránt. Ezért érdekelne sokkal inkább, hogy Piffu vagy a rokonsága beteg lett-e és napi több ezer NE D-vitaminnal, mint hogy mit ír Jie Chen egy orvosi lapba.

Szóval egy blogon lehet nagy okosságokat mondani, de leginkább nem értünk hozzá. Én biztosan nem. :P

alöksz róz 2021.12.12. 19:23:43

@And37: az ellenanyag-termelés mindenképp lecseng pár hónap alatt, ilyen az immunrendszer működése.
de szerintem nem erről az esetről volt szó

"nálunk ez nem így történt, 4-5 hónappal később simán újra elkapta a gyerek, pedig még védettségi igazolványa is volt" - nem erről volt szó.

a védettségi igazolvány pedig a hatóságtól véd :-)

And37 2021.12.12. 19:44:13

@alöksz róz: azért nem mindegy, hogy kettő vagy hat az a "pár" hónap. Előbbi esetben nem nagyon lesz szünet a hullámok között... Valamikor réges-régen azt olvastam, hogy minél rosszabbul vagy a vírustól, annál biztosabb lehetsz benne, hogy kialakul valami komolyabb, tartósabb immunitás. És azt se felejtsük el, hogy magas ellenanyagszint mellett is le lehet betegedni, egyik ismerős ismerőse dokit cefetül megviselte a koronavírus pár hete úgy, hogy egy héttel előtte mért magas ellenanyagszintet.

Mivel kétszer kihangsúlyoztad, hogy nem erről volt szó, vissza kellett néznem hogy miről volt szó. Az eredeti mondat Piffutól: "a betegségen átesettek védettségét semmibe veszik", erre reagáltam, hogy nálunk bizony nem is volt túlzottan védett, aki átesett a betegségen, mivel kevesebb mint fél éven belül ugyanaz megint elkapta. (Mondjuk ebben olyan nagyon nem különbözik végül a lebetegedő oltottaktól, akiknek 4 hónap alatt cseng le, de mind1.)

A védettségi igazolványt nyilván csak a humorfaktor kedvéért említettem.

kamugyar 2021.12.12. 21:21:51

Két elemezgetős oldal. Ajánlom figyelmetekbe, mert ezekből derülhetnek ki a turpisságok.
probabilityandlaw.blogspot.com/2021/12/possible-systematic-miscategorisation.html
bartram.substack.com/

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.12.14. 08:38:51

@And37: Márpedig feltűnhetett volna, hogy a COVID éppúgy szezonális megbetegedés, mint az influenza, s mint ilyen egész biztosan a D-vitaminhiánnyal súlyosbodik. Nyáron nincs COVID. Ennek megfelelően, a déli féltekén sincs COVID. Dél-Afrika egy hoax. Nézz rá erre a halálozási statisztikára és mondd meg nekem, hogy nem alapvetően hullámvölgy van-e Dél-Afrikában: ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-03-01..latest&facet=none&pickerSort=desc&pickerMetric=total_cases&hideControls=true&Metric=Confirmed+deaths&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=false&Align+outbreaks=false&country=HUN~ROU~ZAF

Szerintem igen. Egész Dél-Afrika tudtommal nem mérsékelt övi ország, de mint ilyen is kb. az egyetlen Afrikában. Érdemes a többi afrikai országgal összevetni, ahol a hagyoményos életmódból kifolyólag nincs COVID lényegében: ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-03-01..latest&facet=none&pickerSort=desc&pickerMetric=total_cases&hideControls=true&Metric=Confirmed+deaths&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=HUN~ROU~ZAF~Africa olyan lapos az afrikai görbe, hogy nem is látszik. Természetes, aki trópusi országban vagy nyáron nem megy a napra, az tkp. hasonló kockázatokkal él együtt, mint télen az európai populáció. Felhívnám rá a figyelmet, hogy a klimatikus viszonyok máshol bonyolultabbak, mint nálunk. Nem tél-tavasz-nyár-ősz van, hanem pl. esős-száraz évszak stb. Más mintákat látunk. Vagy: nem látunk semmit.

And37 2021.12.14. 10:24:47

@A kiló nem százat jelent.: kicsit bővebben: mint felső légúti köhögős betegség, nyilván erős a szezonális hatás, ami felénk tökéletesen látszik a grafikonokon, de nem mindenhol máshol (románoknál pl. aug közepén-végén indult a hullám, amikor a vitaminszint akár maximumon is lehetne), ezért a fekete-fehér világképed nem értem.
- UV-érzékeny a vírus, tehát a napfény a kinti felületeket fertőtleníti, nyáron jobban
- a D-vitamin fontos az immunrendszer szempontjából, de ha félmillió mintából nem derült ki egyértelműen a pozitív összefüggés, akkor nem ez az egyetlen oka a hullámvölgyeknek
- egy-egy nagyobb hullám után a lakosság vírusra fogékony jelentős része átmeneti immunitást szerez az aktuális vírusváltozat ellen, tehát ha március-áprilisban volt egy tető, akkor várhatóan nem lesz tető május-júniusban
- nyáron a mérsékelt övben sokkal többen mennek ki, tudnak normálisan mozogni, emiatt csökken a zárt térben való vírusnak kitettség
- kivéve ha túl meleg van, és mindenki légkondi mellett hűsöl
- nem szabad kihagyni azt se a számításból, hogy pl. a spanyoloknál egy rakás turista mászkál ide-oda, ami ideális a terjedéshez

Ez pont olyan egyszerű, mint a svéd érvek - megnézed az Euromomo-n a svéd, a norvég, a dán és a finn görbét, és rájössz hogy hülyeség, hogy a svédek jobban csinálták, **ha csak az adott időszakbeli többlethalálozásokat nézzük**. Vagy nem az össz halálozási statisztikát kell nézni, vagy a hasonló országokkal kell összevetni.

Dél-Afrika hoax: www.nicd.ac.za/wp-content/uploads/2021/12/NICD-COVID-19-Daily-Sentinel-Hospital-Surveillance-Report-National-20211213.pdf - szerencsére a gyíkember-hívők ilyen igényes grafikonokat nem szoktak gyártani, szóval részemről hihető valóság, hogy ott most járvány van. Mivel a remény az, hogy az omikron egy kevésbé halálos de jobban terjedő változat, ami 0 pénzből lezavarja azt, amit a vakcináknak nem sikerült, a halálozási statisztikát nézni nem feltétlen célravezető, főleg nem a felfutás első két hetében.

@kamugyar: amit a félrekategorizálásból levont téves következtetésekről ír a fószer, az nagyon tetszik, kár hogy a grafikonjainál néhol tippelgetni kell, hogy mit ábrázolnak a tengelyek -- azért annak a cikknek még jót tett volna egy hét munka. :P Bár nálunk is lennének ilyen részletes adatok...

Piffu 2021.12.14. 18:00:23

@alöksz róz:
"Vitathatatlan tény, hogy steril, izolált környezetben (pl. műtők), a steril maszk használata gátolja a mikrobák átadását. A kérdés az, hogy igazoltan nem steril (azaz mikrobákkal szennyezett) környezetben igazoltan nem steril, szennyezett maszkok mit csinálnak?
Egyszerűen mikrobatelepként szolgálnak. Miért dolgozunk túlnyomásos fülkékben a steril laborban? Hogy megakadályozzuk, hogy a külső légtérben keringő mikrobák (gombák, baktériumk, vírusok) beszennyezzék a steril biológiai mintáinkat. Most pedig maszkot hordatnak az emberekkel kültéren, ahol a levegő hemzseg a mikrobáktól. Ilyen, egyáltalán nem steril környezetben a maszk maximum kicsomagolásig marad steril. Tehát kérem, ne tegyünk egyenlőséget a steril műtéti környezet és a 6-os villamos közé"

Dr. Lehota Tamás kutatóorvos a maszkviselésről

Ilyen az, amikor vannak még értelmes és/vagy nem prostituálódott szakemberek.
Viszonyíthatjuk Dr. Lehotát a törzsközönségünknek számító Bolondkőihez...nem akarok hasonlatot mondani, mert már az is sértő Lehotaira, hogy egy sorban leírtam a nevét ezzel a "picikét" nárcisztikus covidprimadonnáéval....

Piffu 2021.12.14. 18:41:18

@And37: " de ebből statisztikát még nem nagyon lehet gyártani." dehonnnem...

Covidcelebjeink már 7, sőt 15 fős mintából is remek statisztikát tudnak gyártani - ha az az érdeküknek megfelelő.

"de annak a tüdejét se a citokinvihar tette tönkre, hanem utána a bakteriális fertőzés."

Emlékeim szerint a kapott gyulladáscsökkentő állítólag jó citokinvihar ellen is.
Ami influenzánál ugyanúgy megvan, mint covidnál. Gyakorlatilag megtapasztalhattuk azt személyesen, amit az egész covidműsor eleje óta kerestem és meg is találtam számtalan helyen (oldalon), nemigen sikerült olyan tünetet találni, ami nem lépne fel mondjuk influenza esetén is. Emlékszem, hogy az őrület elején simán le merték adni, simán nyomta a sok vírusceleb, hogy citokinvihar=covid, íz- és szaglásvesztés= covid, vérzés a tüdőben= covid, stb. stb. Hát nem. De az embereknek olyan minimális százaléka él tudatosan, olyan minimális százalék rendelkezik egy minimális (de releváns) tudással a vírusokról, baktériumokról, immunrendszerünk működéséről, hogy lényegében BÁRMIT be lehet adni a népesség nagy részének. És ismét kőkemény tapasztalat, hogy ez még csak nem is diploma kérdése.

"
Másik kérdés: úgy emlékszem, piszok sok D-vitamint szedtél, aki rosszabbul lett, ő is D-vitaminozott"

Igen én folyamatosan szedek 4000-et, influenzaszezonban még ennél is többet. Amikor pozitív lett a tesztem a háziorvos az általa alkalmazott covid-protokollnak megfelelően mindjárt felírt 30.000-es D-vitamint is. Igen, harmincezret. Meglepődtem, hogy van ilyen. De szerintem nekem feleslegesen, mert én biztos, hogy nem szenvedek D-vitamin hiányában. Nekem tényleg a legrosszabb tünetem az izületi fájdalom volt 3 napig. A többi az írhatom, hogy enyhe influenza, de valójában inkább náthának mondanám, csak nem voltam náthás - az a klasszikus osztrigázás az teljesen elmaradt. Orrdugulás igen, minimál anyagmennyiség XD és "betegségérzet", amit nátha előtt érez az ember. Az étvágytalanság sem volt olyan, mint influenzánál, mert tudtam enni, nem undorodtam a kajától, mint amikor influenzás voltam. Nekem - és ezt bátran kijelenthetem, az influenzához képest nagyon laza volt.
Aki jobban beszopta, ő elhízott némileg, nagyon keveset mozog, és hanyagul szed vitamint. Néha, amikor éppen eszébe jut. Én napi rendszerességgel beszedem mindenből a napi adagomat. Mondjuk kivéve pont mielőtt elkaptam, mert az előtte levő két hónap brutál mennyiségű melóval járt és elhanyagoltam a mozgást is, a vitaminokat is, viszont kifacsartam magam és a határidők is stresszeltek. Az influenzámat is pont ilyen körülmények között kaptam be annak idején.

Ami a kérdésedet illeti. Én úgy gondolom, - bár nyilván nem reprezentatív a mintavételem - két esetben marad tünetmentes az, aki pozitív tesztelttel/beteggel él együtt.
1. Vagy falspozitív volt a teszt - ha a pozitív teszteltnek nincsenek tünetei, akkor szerintem biztos, hogy csak az értelmetlen 45 ciklusos tesztelés játszott be a pozitivitásba
2. vagy az, aki a pozitívra tesztelt, tünetes (beteg) mellett tünetmentes marad, az már immunis arra az adott akármire, amire a mellette élő még nem volt az.

"ehhez kapcsolódóan volt arról szó, hogy akiknek csípőből legyőzi az immunrendszere, azoknál nem alakul ki védettség. "

Máshol meg arról volt szó, hogy a lakosság nagy része már régen immunis a c19-re, tünetmentesen (vagy minimál tünetekkel, náthától elkülöníthetetlenül) átesett rajta.
A covid-korszak elején a WHO elismerte, hogy a tünetmentesek gyakorlatilag nem fertőznek, aztán persze gondolom megkapták az ukázt, hogy dehonnnem...sőt, szuperfertőzők, jelentsen is ez bármit a covid-szótárban.

"Nálunk legalábbis aki lebetegedett, de nem nagyon, az következőre is elkapta, öt hónappal később"
Vagy valami egészen mást kapott el az elején - vagy másodjára. Meg kellene mindenkinek értenie, hogy a tesztek - főleg ilyen ciklusszámnál - már E.T. sejttöredékeit is megtalálják...
Valamint ha egyszer több dologra is pozitívan reagál egy teszt, akkor jön az alapkérdés: miről is beszélünk? A PCR-tesztek vitték el a hátukon az egész halálosvilágjárványmindmeghalunkhanemoltakozunkhavonta műsort. Lásd H1N1 2009 - a halálos világjárvány érdeklődés hiányában elmaradt. Holott ugyanez volt a műsor. Csak ahogy ott se ismert a kutya se olyat, akinek legalább valamelyik szomszédja hallott olyanról, aki elkapta volna, most se sokan halottak olyanról a "világjárvány" első évében. Aztán az oltásokkal párhuzamosan szépen elkezdtek emelkedni a halálozási számok is. Tessék keresni egy ismerős temetkezési vállalkozót...

" védettség igazolványt rendszeres antitest + T-sejtes vizsgálatnak kéne kísérni,"

T-sejtes és B-sejtes immunitás - amit az antigén tesztek nem mutatnak ki, de hosszas védettséget jelentenek. Csak hát oltásellenes már maguk a létük is, így aztán nagy róluk a kuss.

Ezen a statisztikán mindjárt javítok kicsit.

Piffu 2021.12.14. 18:45:17

A Covid-19 súlyosságát illetően a T-sejtes immunválasz kiegyensúlyozottsága a legfontosabb. Ha ez megfelelő, a betegség során akár még az ellenanyagok termelődésének felfutására sincs szükség – addigra meggyógyul a fertőzött. Ebben az esetben is kialakul védettség, viszont ez nem igazolható az ellenanyag szűrő tesztekkel. Érdekes adat, hogy a fertőzöttek kontaktszemélyeinél 60 %-ban mutatható ki vírus ellenes antitest, de 90 %-ban mutatható ki sejtes immunitás. (Meglévő immunitás) Tehát úgy tűnik, sokkal többen védettek, mint akiknél az egyszerű tesztek ezt igazolni tudják.

Amennyiben az immunrendszer működése nem kiegyensúlyozott, felborulhat a gyulladást kontrolláló (IFN-γ, IL-2 és IL-10) és a gyulladást fokozó (TNF-α, IL-6 és IL-1β) modulátorok aránya, és kialakulhat a citokin vihar. Ezzel egyidejűleg általában a magas, B-sejtek által termelt ellenanyag szint is kimutatható. (Virológia Pécs) (T-sejtes immunitás tanulmány)

integraltorvoslas.com/2021/03/01/koronavirus-ellenes-sejtes-immunitas-vedelem-ellenanyagok-nelkul-is/

Piffu 2021.12.14. 18:56:43

@alöksz róz:

Már bőven a covid-korszakban hallgattam (azt hiszem) a Kossuth-rádiót.
Kb. valamikor egy évvel ezelőtt lehetett.
Valami gyerekekről szóló műsor volt. A műsorvezető egy gyerekorvos nőcivel beszélgetett, aki elmondta (miközben még a kutya is maszkban járt az utcán és nyolckor fellőtték a pizsut és takarodó volt mindenkinek) hogy NE KÖSSÜNK A GYEREKEK SZÁJA ELÉ SÁLAT TÉLEN, mert lecsapódik az anyagára a pára, nedves, nyirkos lesz és ott remekül érzik magukat a mikróbák. És konkrétan káros a gyerekre nézve...csak kamilláztam, hogy milyen bátran és milyen nyugodtan (lássuk be, igen gyakran jogosan) nézik hülyének a jónépet. Nem mellesleg, még a két nagy kölök apró korában is pontosan ugyanezt mondta a mi körzeti gyerekorvosunk is.

A családtag, aki tüdőgyuszkóval kórházban volt, már jól volt, de 4 napig aszalták még feleslegesen az osztályon. A dokija meg elmondta, hogy jók az eredményei, rendben gyógyul, de persze arra nem tudnak garanciát adni, hogy nem szed össze valami KÓRHÁZI FERTŐZÉST...na, akkor kicsit kitértünk az idegből.

Na meg persze, fura érzés, hogy bármi történik az életünkben, ha nem változik nagyot a világ, akkor a mi széleskörű családunk immár kizárólag kovidban fog tudni meghalni...

Piffu 2021.12.14. 19:06:36

@And37: "Ezt segítené, ha úgy mehetsz étterembe, hogy tudod, aki melletted köhög, az nem koronavírusos csak TBC-s/influenzás. :) Erre lenne jó a védettségi igazolvány, aminek a feltétele az lenne, hogy aki "védett", az még csak köhögni sem fog elkezdeni a vírustól"

A védettségi igazolványnak nevezett sajtpapír (műanyag) se nem jelent védettséget, se nem jelent semmi mást, minthogy behódoltál a rendszernek. (Kivéve a fertőzésen valóban átesettek - no de ha a teszt többfélére pozitív, akkor honnan tudhatnánk valójában, hogy ki, mikor és mi a fenén esett át? )
El kell felejteni értelmet keresni ebben az egészben. A "védettségi igazolványról" kezdetektől fogva tudtuk (mi, akik még szemérmetlenül gondolkodásra fecséreljük az időnket), hogy nem lesz más, mint zsarolási eszköz, amivel főként a vírusra nullához közelítő tünetmennyiséggel reagáló fiatalokat akarják megfogni, akik röhögtek az egészen a kezdetektől fogva. És botrányosan naiv, aki ezt nem látta a kezdetektől fogva, hogy mi célból találták ki ezt az apartheid (de totálisan értelmetlen) eszközt. Mivel főleg oltásra adják ki, azonban már a Karikó nevű ügynök szerint sem jelenti azt, hogy a tulajdonosa védett lenne, ezért a használt, szakadt boríték, amiből feltépve kivetted, az többet ér ennél a szarságnál.
Karikó ugye azt mondta, hogy az oltás nem véd meg sem a fertőződéstől, sem attól, hogy az oltott másokat megfertőzzön, csak a kórházba kerüléstől véd meg, de az október 21-i kormányinfó óta tudjuk, hogy kórházba kerüléstől sem véd meg, mivel a Gulyás Gergely nevű illető szerint a kórházban ápoltak 45%-a oltott (és főleg Pfizerrel). És még mindig emberek milliói nyalják be csontig (faroktőig) a műsort. Én csak azért szorítok, hogy megérhessem a felelősök számonkérését...tudom, álmodozó vagyok...

Piffu 2021.12.14. 19:11:52

@Nátha ellen bálna:

"Az is mindegy, hogy akár gyógyultság miatt, akár oltás miatt van-e igazolványuk vagy nincs. "

Egyáltalán nem mindegy. Aki valóban átesett rajta, az a keresztimmunitások miatt (a görög abc összes betűjével illetett "variánsra" is) immunis. Védett. MI védettek vagyunk tényleg. Magam részéről teljes nyugalommal látogatnám meg a covid-osztályon fekvő oltott ismerőseimet, ha engednék. Saját feltevésem szerint - még nem kerestem rá, hogy van-e bármi alapja a gondolatomnak - még az influenza sem fog megtámadni. Az immunrendszerem csúcsra járatva, szerintem se nátha-, se influenza törzsek nem fognak a közeljövőben megtalálni. De persze tévedhetek...

Piffu 2021.12.14. 19:18:28

@And37:

"meg hogy nem lett akkora "hupli" a halottak számában az új körben, mint a kevésbé oltott románoknál, pedig gondolom hasonló esetszámok és mostanra sajnos hasonló egészségügyi állapotok vannak."

Királyfi, te még hiszel a mesékben? A halottak számában? A halottak számánál először azt kellene tisztázni, hogy
A. oltottak-e,
B. mi okozta valójában a halálukat
C. boncolták-e őket

aztán majd ha ezekre a kérdésekre kaptunk megbízható válaszokat, utána lehet covid-halottak számáról beszélni, addig értelmetlen.

" 4-5 hónappal később simán újra elkapta a gyerek, pedig még védettségi igazolványa is volt. Másodjára összesen csak egy kis orrfolyása volt, és csak azért PCR-eztük, mert nem érzett szagokat"

Bocsáss meg, ne vedd sértésnek, de lényegében nem tudod, hogy mit kapott el a gyerek először és mit másodszor...

Ami a szagokat illeti - influenza esetében is (valódi influenzáról beszélek!) elmegy a szaglás és ízérzékelés. Kinek hosszabban, kinek rövidebben.
Amerikai orvosok kerekasztal-beszélgetésénél elmondta a gyerekorvos, hogy a beteg gyerekek komoly vizsgálatakor kiderült, hogy egyik sem volt covidos, az összes gyerek RSV-s volt és nem kovidos...

And37 2021.12.14. 20:27:09

@Piffu: köszi a válaszokat, néhol eltér a világképünk, de ennek részletes megvitatása sör/bor/tea+internet mellett alkalmasabb, mint egy blogposzt alatt. :)

Ezek szerint a D-vitamin nem védett meg a fertőzéstől, de a súlyosabb lefolyást elkerülted.

"Aki valóban átesett rajta, az a keresztimmunitások miatt (a görög abc összes betűjével illetett "variánsra" is) immunis" - amit olvastam, az alapján a brazil meg a dél-afrikai is kivétel ez alól valamennyire. Hogy igazuk van-e, az kiderülhet, ha a mostani hullám deltájába belebetegedők az omikrontól is lebetegednek pár hét múlva.

"Bocsáss meg, ne vedd sértésnek, de lényegében nem tudod, hogy mit kapott el a gyerek először és mit másodszor..." - te lehet, hogy nem tudod. Én eléggé megbízom azokban, akik ezeket a teszteket csinálják, 33-40. kör környékén "inkonkluzív"-nak adhatják/adják ki az eredményt a felfutás és előzetes kórtörténet alapján, fiam 24..31-edik körben volt pozitív, szép fokozatosan csökkent a kópiaszám ahogy gyógyult, többiek meg nem voltak pozitívak. (Körönként kb. háromszorozódik a vírus mennyisége, míg végül ki nem mutatható, aki tizenvalahanyadik körben pozitív, az már nagyon fertőzött. Amúgy szülőkhöz akartunk menni a szünetre, 90 éves oltatlan nagymamához is, ezért mikor tünetmentes volt már, akkor is teszteltük - és igen, lehet hogy a 31. körös esetben már csak alkotórészek akadtak fenn és valódi, fertőzőképes vírus nem is volt már a szervezetében.) Erről értelmetlen írogatnunk egymásnak, nem befolyásol, hogy elhiszed-e, hogy COVID-os volt-e a fiam, az volt. Inkább magadban árazd be 10%-os hihetőség címkével mint hogy mindig hozzátedd, nem tudhatom.
Már írtam itt, de a mostani szezonban a legkisebb úgy betegedett le, hogy a teljes ovis csoportból csak ketten maradtak egészségesek, ő COVID-ra negatív lett, és RSV-re pozitív, szóval ezt a kört is lefutottuk.

Ha a COVID-halottakban nem hiszel, nem baj, akkor lássuk az összes halottat a román hupli helyett, konkrétan a narancs hatalomátvételt a 40. hét környékén, amikor a szokásos átlag duplája a halottak száma, tök mind1 hogy öngyilkosság vagy hülyeség miatti végelgyengülés:
ec.europa.eu/eurostat/documents/4187653/11581536/W18-43.gif/c16a0384-3f5b-2ec9-2e18-17bb5977527c?t=1639143108828
Lehet hogy semmi köze a dupla annyi halottnak a COVID-hoz, de nekem az a kézenfekvő magyarázat. Ebbe részemről elég nagy erőfeszítés egyéb összeesküvést belelátni/láttatni, bármennyire egyet is értek azzal egyébként, hogy a nagy gyógyszergyárak felsültek a vírus megfékezésével, és egyelőre a kórházi esetek súlyossága az egyetlen, amiben eredményt értek el.

Még egyszer köszönöm a részletes válaszokat, jó más nézőpontot is látni! :)

Piffu 2021.12.17. 15:35:53

@And37:
"Ezek szerint a D-vitamin nem védett meg a fertőzéstől, de a súlyosabb lefolyást elkerülted."

Valójában pont nem vettem be rendesen a fertőződés előtti hetekben, mert bolondokháza volt a meló területén és elhanyagoltam. De előtte/mindig/folyamatosan és szigorúan odafigyelve szedtem. Hogy meddig "raktározódik", azt nyilván nem tudom.

"fiam 24..31-edik körben volt pozitív,"

"egy 2020-as USA-tanulmány azt állapította meg, hogy 90, egyértelműen pozitívnak tesztelt személyből csak 26 hordozott testében fertőző, a sejtkultúrás tenyésztéssel kimutatható vírusokat (Vero E6-Cells). Ez a 29 % a mintavételkor enyhébb vagy súlyosabb mértékben mutatta a vírusos megbetegedés tüneteit. A pozitívan teszteltek 71 %-a sem tüneteket nem mutatott, sem nem volt belőlük kimutatható a SARS-COV-2 vírus sejtkultúrás tenyésztéssel. A 29 % ténylegesen fertőzöttnél 24 alatti Ct-értékeket mértek. (Forrás: Antonelli, G. et al.: Diagnostic Microbiology and Infectious Disease 99: 115237; 2021)"

" Erről értelmetlen írogatnunk egymásnak, nem befolyásol, hogy elhiszed-e, hogy COVID-os volt-e a fiam, az volt. Inkább magadban árazd be 10%-os hihetőség címkével mint hogy mindig hozzátedd, nem tudhatom."

A keresztreagensek, amelyek téves pozitív eredményt adhatnak a PCR-tesztek használatakor: H1N1 (2009), szezonális H1N1 influenza vírus, H3N2 influenza vírus, H5N1 madárinfluenza vírus, H7N9 madárinfluenza vírus, Yamagata B influenza, Influenza B Victoria, A típusú RSV, B típusú RSV, Enterovírus A, Enterovírus B, Enterovírus C, Enterovírus D, 1-es típusú parainfluenza vírus, 2-es típusú parainfluenza vírus, 3-as típusú parainfluenza vírus, Rhinovírus A, Rhinovírus B, Rhinovírus C, 1-es típusú adenovírus, 2-es típusú adenovírus, 3-as típusú adenovírus, 4-es típusú adenovírus, 5-ös típusú adenovírus, 7-es típusú adenovírus, 55-ös típusú adenovírus, Humán metapneumovírus, Epstein-Barr vírus, Kanyaró Vírus, Humán citomegalovírus, Rotavírus, Norovírus, Mumpsz vírus, Varicella-Zoster vírus, Legionella, Bordetella Pertussis, Haemophilus Influenzae, Staphylococcus Aureus, Streptococcus Pneumoniae, Streptococcus Pyogenes, Klebsiekka Pneumoniae, Mycobacteruym Tuberculosis, Mycoplasma Pneumoniae, Chlamydia Pneumoniae, Aspergillus Fumigatus, Candida Albucabs, Candida Glabrata, Cryptococcus Neoformans, Cryptococcus Gutti, Pneumocystis Jirovecii (PJP), Koronavírus 229E, Koronavírus OC43, Coronavirus NL63, Koronavírus HKU1, Koronavírus MERS, Coronavirus Sars

Valamint egy meglepően tanulságos beszélgetés, különös tekintettel Rusvai mondataira. Mondhatni: a propagandasajtóban nem ezt szokta mondani:
"
"Ezért mondom én, hogy a fertőzöttség adja a legmagasabb szintű és legjobb szintű védelmet, mert ott nyálkahártyaimmunitás is kialakul, sejtes immunitás is kialakul és antitestes immunitás is kialakul.
...
Valamit szintén tisztázni kellene, ami kevéssszer hangzik el, hogy az, hogy ha valaki mondjuk hetven év fölötti, magas vérnyomásos, cukorbeteg, túlsúlyos, az akár öt oltást is felvehet, az akkor is súlyosabban lesz beteg és adott esetben meg is fog halni."
...
Tehát én úgy vagyok vele, ha egyszer átesnék a fertőzésen, soha többé nem oltatnám magam, majd akkor megyek én is tüntetni."
...
"Ember nincs aki megkülönböztesse az influenzát, a közönséges náthát, a légúti allergiát és a covidot"

www.youtube.com/watch?v=cqOrx1joUdo

"amikor a szokásos átlag duplája a halottak száma, tök mind1 hogy öngyilkosság vagy hülyeség miatti végelgyengülés:"
Az nem mindegy, hogy az oltások okozta halálesetekről van-e szó.

www.virusinfok.hu/2021/12/13/susan-bonath-a-mellekhatas-tagadok/

Nincs mit :)

And37 2021.12.18. 11:58:58

D-vitamin: www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/16846/az-oszi-es-teli-idoszakban-potolni-kell-a-d-vitamint azt írja, 6 hét alatt kiürül. Az általad szedett napi adag az aktuális ajánlás alapján kétnapi, szóval ha csak minden második nap szedted, az még folyamatosnak számít a web általam látott része alapján. :)

Ha jól értem, elfogadod a gif alapján, hogy néhány héten keresztül volt jelentős többlethalálozás Romániában, és megkockáztatom, elfogadod azt is, hogy lehetett a COVID miatt. Már csak az a kérdés, hogy az COVID ellen beadott oltások, vagy a COVID közvetlen hatása az, amit látunk.

RT-PCR: elcsesztem a matekot, három körönként tízszerezés az körönként picit több mint kétszerezés, nem háromszorozás. Ami keresztreagenseket írsz, a perkinelmer-appliedgenomics.com/home/products/sars-cov-2-real-time-rt-pcr-assay-ce-ivd/ alapján nem igaz (egyik amit használhattak a két féléből, biztosra nem tudom):
"The PerkinElmer® SARS-CoV-2 Real-time RT-PCR Assay DOES NOT SHOW cross reactivity with common respiratory tract pathogens and blood stream pathogens including:
Human coronavirus (229E, OC43)
SARS coronavirus (plasmid)
MERS coronavirus (plasmid)
Adenovirus (3, 2, 31, 37, 51 types)
Enterovirus (A, D)
Rhinovirus (A, B)
Influenza A virus
Influenza B virus
Influenza A H1N1 virus (2009)
Seasonal influenza virus (H1N1)
Seasonal influenza virus (H3N2)
Respiratory syncytial virus
Parainfluenza virus
Measles virus
Mumps virus
Human cytomegalovirus
Chlamydia pneumoniae
Mycoplasma pneumoniae
Haemophilus influenzae
Staphylococcus aureus
Streptococcus pyogenes
Streptococcus saliva
Hepatitis A virus
Hepatitis B virus
Hepatitis C virus
EB virus
Herpes simplex virus type I
Herpes simplex virus type II
Human immunodeficiency virus type I (HIV-1)
Human immunodeficiency virus type II (HIV-2)
"
ami a listád jelentős részét kilövi, konkrét kitet kell nézni. (Vagy olvasás közben nem kihagyni a tagadószót, nem tudom, milyen forrás alapján hoztad a listát, de itt azt írják le, hogy ezekkel NEM keresztreagál.)

Nátha ellen bálna 2021.12.21. 12:25:42

@Piffu:

"Egyáltalán nem mindegy. Aki valóban átesett rajta, az a keresztimmunitások miatt (a görög abc összes betűjével illetett "variánsra" is) immunis. Védett."

Persze. Csak arra írtam, hogy _a hivatalos narratíva szerint_ aki igazolt aktív fertőzött, az tovább is adhatja a fertőzést. Függetlenül attól, hogy úgy igazolt aktív fertőzött, hogy mellette mondjuk van "védettségi igazolványa". És ezt visszás dolognak tartom, hogy amíg a hivatalos narratíva szerint rettegni kell, addig ugyanazon hivatalos narratíva képviselői nem rendelnek el karantént napi 100-200 ezer aktív fertőzöttnek a járvány kezdete óta. :)
süti beállítások módosítása