A kiló nem százat jelent.

Részvétlen demokrácia 2. Lábjegyzet egy népszavazás elmaradt vitájához

2022. április 03.

pepe4president.jpg

Ismét elmaradt a társadalmi párbeszéd. 2022. április 3. választás, de  népszavazás van mára kiírva négy kérdésben is, azt gondolhattuk volna, hogy a közélet vitáktól, ilyen-olyan érveléstől, akár mémektől hangos, de nem volt ez a helyzet. Egyedül kormánypárti véleményformálók osztják meg gondolataikat. Legutóbb maga a miniszterelnök. Pedig fontos kérdésről van szó.

Nagyon nincs uborkaszezon: COVID után, orosz-ukrán háború, infláció, energiaválság. És ez lehet csak a kezdet. Van valami még fontosabb, ami mindannyiunk életét meghatározó identitási kérdés, legbensőbb, emberi mivoltunkról szól.

uborka_orban.PNG

A magyar miniszterelnök, választás előtti szokásos pénteki rádióinterjújában mondta a népszavazás kapcsán:

"Most a népszavazás is egy olyan ügy, amely önmagában kiemelkedően fontos lenne, hogyha nem ebben a kialakult helyzetben kerülne sor rá.

Én mindenhol fölhívom az emberek figyelmét arra, hogy ne engedjék, hogy ez leessen az asztalról, mert itt meg a gyerekeink jövőjéről kell dönteni. És Nyugat-Európában is úgy kezdték, hogy legyintettek az ilyen genderőrületre, azt gondolták, hogy ez nem gyermekvédelmi kérdés, hanem egy életmódbeli divat, majd elmúlik. Aztán nem elmúlt, hanem megszerveződött. És ma már a nyugat-európai világban a szülők nem uralják a gyermekük nevelésének kérdését, már nem tudják ők megszabni annak a ritmusát és ütemét, hogy, mondjuk, a szexuális felvilágosítás ügyében mikor mi kerül a gyermekeik elé, mert megszerveződtek nyomásgyakorló csoportok, lobbiszervezetek, mögéjük állt egy nagy liberális világmédia, amely azt próbálja elhitetni a gyerekeinkkel, hogy a születésükkor bekövetkezett tény, hogy ők fiúk vagy lányok, megváltoztatható, és az életük néhány bajára, amiből fiatalkorban van bőségesen, épp egy ilyen változás jelentene megoldást.

És a szülők elveszítették azt a lehetőségüket, hogy ők szembesítsék a gyereküket akkor, amikor és úgy, ahogy jónak látják, ezekkel a nagyon nehéz kérdésekkel. Magyarország még nem sodródott bele ebbe a helyzetbe, Magyarország még meg tudja védeni a gyerekeit, Magyarország még gátat tud vetni a genderőrületnek – akkor, hogyha egy népszavazással világossá tesszük azt az egyszerű állítást, hogy az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén, és akkor meg tudjuk védeni a gyerekeinket és a szülők jogát is a gyermekek szexuális felvilágosításához. Ez egy sokkal fontosabb ügy, mint amilyennek most itt, a háború árnyékában látszik."

Orbán Viktor Kossuth rádió, 2022 április 1.

2016. október 1-én került ki első posztunk az Index címlapjára, az akkori népszavazás kapcsán. Részvétlen demokrácia. Egy népszavazás szavazólapjának margójára címmel. Akkor azon keseregtem, hogy a közvetlen vagy részvételi demokrácia mennyire nem része az életünknek. Ez a helyzet azóta sem javult, most volt rá ismét esély, hogy a kiüresedett demokráciát tartalommal töltsük meg: nem tettük. Nem tettük. 

A liberálisok és a baloldaliak ismét elszalasztották a lehetőséget, hogy egy társadalmilag fontos témában alakítsanak ki álláspontot, mint legutóbb a migrációval kapcsolatos népszavazás kapcsán. Az ellenzék vágyik ugyan a hatalomba, de a politikából lényegében kivonulni látszik. Mert mi más volna a politika, mint a kor sorskérdéseiről való közös gondolkodás és kiérlelt, bölcs döntés?

A népszavazást, demokráciát mintha szívesebben látnák nép nélkül.

Nemcsak a lehetőséget szalasztották el, hanem a kötelességüket is elmulasztották sorskérdésekből viccet csinálva, az emberek életének valós problémáit arrogáns értelmiségi tudálékoskodással helyettük eldönteni akarók: akár a COVID idején, amikor a magukat intelligenciának gondolók meg szerették volna mondani, hogy mitől félj, hova mehetsz, miként védd meg magad, ami egyes egyedül az egyén kompetenciája és döntése kéne legyen. Most azt is megmondanák, hogy mit tarts fontosnak, mit szabad megkérdőjelezned, mert valaki ezt is jobban tudja nálad. 

A jobboldal ultraliberális genderideológiára adott válaszai azért is verik ki a biztosítékot, mert ismét olyan kérdés került elő, amiben a társadalom zöme hagyományosan egyöntetű konzervatív állásponton van, amíg nem dolgozzák meg, gaslightinggal nem tesznek normává liberális dogmákat. Ez pedig nem tetszik a balliberális értelmiség számára. Olyan terep, amin nem nyerhetnek csatát. A kezdeményezés elvesztése minden küzdelemben súlyos hátrány. Érthető az idegesség és a fejfájás. A düh pedig szokás szerint szül agressziót.

Ezekre a kérdésekre most lehet bőven választ adni, akkor is, ha még sor más kérdést fel kéne tennünk. Alkalmat adtak volna arra, hogy valami fontosat megbeszélhessünk, nem tettük:
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak? NEM.
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek? NEM.
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be? NEM.
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? NEM.

Az érvénytelen voksolás azt jelenti: nincs érdemi véleményünk, elhárítjuk magát a kérdést, kihátrálunk minden vita elől. Gyávaság. Ebben az esetben, ahogy a migráció esetén is valójában más is munkál. A baloldaliság eltávolodott a valóságtól, a húsvér emberek mindennapjaitól és le is nézi azokat. Olyan problémákra keres ideologikus megoldást saját rögeszméit tukmálva, amik a társadalom számára nemhogy gyógyírt nem jelentenek, de a hagyományos társadalmi normák és struktúrák felborításával inkább új problémával tetézik társadalmi bajainkat. Pedig most nem olyan nyakatekert kérdéseket tesznek fel számunkra, mint a migráció kapcsán tettek. 

De megy megint ugyanaz a maszatolás, sumákolás, a kitérő válaszok, kibúvók keresgélése. Önbizalomhiányról árulkodó cinizmus.

A baloldal valójában fél a társadalmi vitáktól. És valójában a baloldal fél a társadalmi vitáktól.

Korunk sorskérdéseire adott válaszok egytől egyik jobboldaliak ma már, legyen szó akár a globalizációról, a migrációról. A jobboldalnak van válasza a képzetlen munkaerő egzisztenciális félelmeire a bevándorlás jelentette versenyhátrány miatt. És most is. Ma míg a baloldal elitista, a jobboldal egyértelműen populista. A liberális értelmiségi agymacskákkal a csendes többség, a társadalom, az istenadta nép nem tud mit kezdeni és nem is akar. Minél jobban erőszakoskodnak vele, oktatják ki, annál dühösebben reagál és annál hevesebben tolódik jobbra, olykor szélőjobboldalra világszerte.

Nehezményezem ugyan, hogy ismét elmaradt a miniszterelnöki vita, mindenesetre az magától értetődő számomra, hogy egy vitapartnerrel csak egy bizonyos viselkedési minimum mellett szokás egy asztalhoz ülni: ez ebben a kampányban nem valósult meg, a kölcsönös tisztelet minimuma sincs meg. Elsősorban az amúgy eredetileg tiszta lappal induló kihívót lehet emiatt most elmarasztalni, tehát azok, akik hozzám hasonlóan várták ezt a vitát is, ne lepődjenek meg. Ez most nem volt reális egy ilyen közéletben. De ez a vita ahogy korábban írtam, amúgy is csak egy tévéshow, a társadalmi vita mindannyiunk számára hozzáférhető, nem szorítható másfél órás időkeretbe, nincs kijelölt zsürije a közvéleményen kívül, a színtere a nyilvánosság és nem csak egy tévéstúdió. Nem két ember ügye, mindannyiunké. A társadalmi vita mindenki előtt nyitva áll.

Vagy kéne álljon. A társadalmi vitából kizárni nem szabad senkit, így országos listát állító pártok Facebook oldalának törlését (Mihazánkét) vagy weboldalának támadását (a Fideszét) nem lehet elfogadni. Másoktól elvenni a szót nagyon nem helyes, legyen szó akár plakáthelyek elhappolásáról (az ellenzék elől). De ettől még tény: egy asztalhoz ülni nem kényszeríthető senki.

Tudatában vagyok a különleges helyzetemnek, hogy egyaránt kiállok a melegek mindenki máséval azonos emberi jogai mellett és a szülők kizárólagos jogai mellett, hogy szabadon döntsenek saját gyerekeik szexuális fejlődéséről. Ne arctalan intézmények, ne a mindenható állam, a bürokratikus iskola, egy tudálékos pedagógus vagy más választásokon nem is megmérettetett befolyásos szervezet, ösztöndíjliberálisok és pályázatbaloldaliak, hangadó médiamunkások, minden felelősség alól felmentett képernyőkön ragadt beszélőfejek vagy az egyetemek campusairól ki sem látó humánértelmiségiek döntsenek az életünk felett. Ne más mondja meg, mi jó és mi rossz. Ez jogos a szabadságjogok klasszikus liberális vagy libertariánus elvei szerinti elvárás. Illene tiszteletben tartani és nagyon is lehet ebben a kérdésben döntést hozni. Nem kell megrettennünk a szavazástól.

Aki mégsem érzi magát képesnek, természetesen felőlem szavazzon érvénytelenül. Lelke rajta. 

Még korábban a nemi diszfória ezrelékekben sem mérhető zavar volt a kisfiúk körében, amit később kinőttek. Mára valóságos járvány tört ki a nyugati kislányok körében: 2-4% a nemváltó műtéten gondolkodók aránya, amit a liberális állam, a szakértők és kampányok támogatnak és gerjesztenek, sokójuk élete megy tönkre, gondolják meg magukat később. Ezek a szakértők azok a fajta manapság divatos szakértők a médiában, akik bár valójában semmihez sem értenek, de erőszakosan hirdetik a maguk rögeszméit. Nem valódi szakértők, inkább felelőtlen aktivisták. Marginális jelenség lenne? Teljesen veszélytelen? Semmi jelentősége? Nem is létezik?

Régi és rossz tendencia és egyáltalán nem liberális, hogy a liberálisok úgy tesznek, mintha a jelenkorra egyes egyedül liberális válasz lenne adható, minden más, akár konzervatív, akár másmilyen az bűnös és nevetséges. Amikor a meghatározó kérdéseket más meri feltenni akkor végképp ledobják az ékszíjat. "Eszement őrültségről" beszélnek, miközben igazából hasonló őrjöngő kirohanást nem láttam jobbodalról még a nemátalakító műtétek kapcsán sem. Még a női versenyeken a nőket tönkre verő transzok kapcsán sem. De ezek mind fontos megvitatást érdemlő kérdések, ha egyelőre ritkák is. A gyilkosság is ritka szerencsére, mégis rendelkezik róla törvény. És bizony igen is komolyan felmerül a nyugati értelmiség körében, hogy háromévesek már képesek dönteni arról, hogy fiúk vagy lányok szeretnének lenni. 

Miért gondolja bárki, hogy jogában áll megmondani, hogy ki miről kezdeményezhet vitát, tehet fel kérdést, alakíthat ki véleményt? Akkor is, ha ezt támogatjuk, akkor is ha ezt ellenezzük legalább véleményünk van: tényleg bagatellizálni, kinevetni kell, nem felnőtt értelmes módon megvitatni?

A liberálisok régóta fordítva ülnek a lovon. Ráadásul magas lovon. De leesni még nem estek le. 

Ismét taposunk ezzel egyet a népszavazás, a demokrácia intézményén a demokrácia képmutató jelszava alatt. Ha Orbán ezt a vitát megnyeri, ezért nyeri meg.

A blog 2015 végén azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba.
Olvasottságunk 2020-ban lépte át az egymilliót.
Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig...
Köszönöm, ha lájkolod és megosztod írásainkat, kövess minket: facebook.com/kilonem100, ha támogatni szeretnél: patreon.com/kilonem100 — köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr7017796313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.03. 19:43:07

A homoklobbi nem mert kiállni vitázni, mert ezzel tovább rontották volna a ballib esélyeket.

Boldeone2 2022.04.03. 20:34:10

A baloldal valójában fél a társadalmi vitáktól. És valójában a baloldal fél a társadalmi vitáktól."

Ad 1. nem mindenki baloldali , aki nem Orbánra szavaz .
Ad 2. hogyan lehet úgy vitatkozni , ha eleve Orbán narratívái tematizálják a közèlelet? Elèg egy rosszul elhangzó mondat, az ezermilliárdos , állami pènzból működő propagandahadsereg azonnal lekaraktergyilkolja a vitázó felét!

Itt Orbán bármit megtehet, ez egy ilyen politikai rendszer, lassan hasonló mint az orosz : az elnyomó propaganda mèlysèges szellemi sötètsègben tartja a társadalmat , annak a legkiszolgáltattabb rèszèt.
Cippola mester ügyesen játszik a lelkekkel ! Ugyan, Orbán mikor akart vitázni ? Nagyjából soha ! Egy felkent vezető csak felülről szemlèli a társadalmat , nem vitázik! Kiadja az ukázt, hogy kell èlnünk, a hatalmi gèpezet meg megneveli az embereket: a populizmus máshol már lejárt- bukott szólamai az anakronisztikus társadalmi közegben jól működnek

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.03. 20:57:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Te mocsok! Miért nem mész önkéntesnek a vágóhídra Ukrajnába? Ott imádd az oroszokat, golyóval a fejedben!

Tamáspatrik 2022.04.03. 21:01:44

1. Csehország, Szlovénia, Lengyelország esetében pontosan mennyi a nemváltáson gondolkodó kislányok aránya? Ők a viszonyítási pont nekünk, nem Kanada.
2.Szükség van-e a népszavazásra, nem elég csak egy törvényt hozni, ami ráadásul alaptörvény szintű? A válasz egyértelmű: semmi szükség nincs rá. Népszavazás akkor kell, ha erősen vitatott kérdések vannak.
3.Ergó a népszavazási kérdések sem arról szólnak, amiről szó szerint szó van bennük. Érzelmi hatásúak, érzelmi hatást akarnak kelteni: "Hahó emberek, veszélyben a család, védjük meg." Érzelmekről nem lehet vitázni, csak értelmesen feltett kérdésekről.
4.Komolyan gondolja valaki, hogy a szülő minden esetben elégséges a szexuális felvilágosításhoz? Ne idealizáljuk a szülőket, nagyon sokféle van belőlük, nem mindenkinek a tudása és a felelősségvállalása üti meg az elégséges szintet.
5.Belegondolt a szerző, hogy mi a liberális igazi ellentéte? Menjen el Iránba, megtudja. Vagy várjon pár évet és nálunk is az lesz, csak keresztény mázzal. Nincs olyan, hogy liberális és konzervatív, ezek a címkék hamisak. Van liberálisabb és van konzervatívabb felfogás. Ennyi.

Boldeone2 2022.04.03. 21:11:07

@Tamáspatrik: Mi az, hogy " a nyugati kislányok 2-4% - a nemváltó műtèten gondolkodik "? Az hogy jött ki nekik? A világ legtöbb országában 18 èv a korhatár - ahol van ilyen - ritkább esetekben 16 èv ( talán Szlovèniában 15) Eleve abszurd , hogy ebből politikai hisztèriakeltès,meg nèpszavazás lehetett...

dare 2022.04.03. 22:01:16

Az első olyan népszavazási kérdések voltak, amikre nem szerettem volna komolyan válaszolni, de nem sikerült.
Az a bajom ha népszavazás van, azt úgy látszik nem tudom elhülyéskedni.
Pedig ezt tényleg nem akartam komolyan venni, de mikor ott voltam a fülkében, akkor úgy válaszoltam a kérdésekre, ahogy azt gondoltam.
Tényleg demagóg, a választókat teljesen hülyének néző kérdések voltak, és mégse sikerült elbohóckodni.
Úgy látszik nekem teljesen mindegy ki terjeszt elő mit, melyik párt az milyen kérdésekkel, nem tudom elviccelni.
Szavazni fogok a Karácsony által előterjesztett kérdésekre is, ha kiírják végre.
A népszavazás az népszavazás.

Viszont a választáson lehet tényleg utoljára szavaztam.
Megint 2/3 lesz, ahogy azt mutatják most a számok.
Most majd jön az a rész, hogy tűnjön el az egész ellenzék, és majd 4 év múlva egy megint más színezetű párt vagy pártok kapnak majd ki 2/3-dal.
Aztán megint mások, majd megint mások, és ez így lesz nagyon sokáig.
Nem lehet legyőzni a fideszes propagandistákat, a kesmát, olyan brutális erőfölénnyel rendelkeznek, hogy nincs esélye senkinek se ellenük.
Senkinek.
Felesleges olyan álmokat vagy ábrándokat kergetni, hogy majd jön az a párt (vagy személy), amelyik majd elsöpri a Fideszt, mert nem lesz ilyen.

A Fidesz viszont lehet túltolta most ezt.
Ha újra 2/3 lesz nekik, az ellenzék pedig gondol egyet, és nem ül be a parlamentbe (bár így tennének, ez így tényleg komolytalan), akkor a most következő 4 évben mindenért ők viszik el majd a felelősséget.
Lehet tényleg erre van szüksége az országnak és a fideszes szavazóknak.
Legyen újra 2/3, és egyék még amit főztek a szavazóikkal együtt.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.03. 22:39:55

@dare: én is azt nézem, hogy kinéz nekik. A többit már kibekkelik szerintem. Én úgy vagyok vele, hogy csak a mostanit kell túlélniük. A következő választásokon már nem kell aggódniuk.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.03. 22:51:58

@dare: aki még most is a fideszre szavazott, az már nem fog másra szavazni.

a nagy hohohorgász 2022.04.03. 23:17:19

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ugye abba bele sem gondoltok hogy lehet hogy valamit másképp kellene csinálnotok?????

a nagy hohohorgász 2022.04.03. 23:27:37

@dare: az a baj hogy nem érted mit jelent orrbefogva fideszre szavazni!!!!!! te nem azt kérdezed tőlem hogy mi kellene ahhoz hogy ne szavazzak orrbefogva a fideszre, hanem azt mondod hogy milyen buta paraszt vagyok!!!!! Nesztek bmeg... Én saját magam nem hittem hogy ez a nemzet képes ellenállni , de képes. És a szavazók nagy része nem orbán mellett van hanem a kibaszott multikulti ellen!!!! ezt kellene már felfogni!!!! a magyar nem utál senkit, aki hagyja békén élni, de ti bmeg rosszabbak vagytok mint a tatárok, törökök, osztrákok, németek, zsidók..... ti bmeg a legaljadékabbak vagytok

alöksz róz 2022.04.03. 23:37:24

@Tamáspatrik: "2.Szükség van-e a népszavazásra, nem elég csak egy törvényt hozni" - nem, mert a népszavazás eredménye kormányváltás után is megmarad

dare 2022.04.03. 23:41:06

@a nagy hohohorgász: Ugyan már, hagyjuk ezt.
Gyűlölni akartok és gyűlölni is fogtok.
Nem orrbefogva, hanem tiszta szívvel bárkit, aki el mer indulni a Fidesz ellen.

a nagy hohohorgász 2022.04.03. 23:46:12

@dare: ember, hát nem érted hogy nem én gyűlöllek téged hanem te engem és én a te gyűlöltedre válaszolok úgy 28adjára hogy bmeg gondolkozz már!!!!!!

tiltsál ki te gyökér 2022.04.03. 23:47:48

@Boldeone2: Te, nem az volt, hogy rommá szarrá nyeritek magatokat? Lógni fog minden fideszes? :D:D:D:D

A nagy összefogás addig sem tartott, hogy odaálljanak a nyomorult MZP mögé :D:D::D

tiltsál ki te gyökér 2022.04.03. 23:48:49

@dare:
"Gyűlölni akartok és gyűlölni is fogtok.
Nem orrbefogva, hanem tiszta szívvel bárkit, aki el mer indulni a Fidesz ellen."

MZP meg maga a szeretet, igaz? :D:D:
Minden eszébe jutott, Hitler, Milosevics, csak az nem, hogy esetleg ő a hülye.

birkamenet 2022.04.03. 23:49:02

orbánnak nem kell vitáznia, nem kell kampányolnia, mert Lukasenkótól meg Putyintól megtanulta, hogy hogyan kell mi den választást kétharmaddal megnyernie. Tulajdonképpen az egyetlen dilemmája rendre az, hogy miért ne hozza ki magát 90%-os győztesnek.
Na majd az EU -ból való kilépés után.

dare 2022.04.03. 23:49:12

@a nagy hohohorgász: Én mikor írtam neked olyat, amilyet te nekem?
És én gyűlöllek?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.03. 23:51:59

@dare:
"Nem lehet legyőzni a fideszes propagandistákat, a kesmát, olyan brutális erőfölénnyel rendelkeznek, hogy nincs esélye senkinek se ellenük.
Senkinek."

Így van! Senkinek semmi esélye csak a propaganda. Nem az, hogy a nép mit lát maga körül, mennyi a fizetése, milyenek a körülményei. Neeeem. Csak a propaganda!

Hihetetlen, hogy szorgos népetek most szopja ki negyedszer egymás után, és még mindig nem vagytok képesek magatokba nézni.

Ekrü 2022.04.03. 23:52:55

@dare:
"Most majd jön az a rész, hogy tűnjön el az egész ellenzék, és majd 4 év múlva egy megint más színezetű párt vagy pártok kapnak majd ki 2/3-dal."-Márpedig ezzel az ellenzékkel nem fogtok nyerni soha.Sem összefogással sem pedig anélkül. Volt normális ellenzék egy darabig,ott volt a régi jobbik vagy az LMP,a baj pedig akkor kezdődött,hogy nem tudták kivárni türelmesen a sorukat,hanem pénzéhségük/hataloméhségük miatt elkezdtek kollaborálni a lejáratódott MSZP/DK-val.Ez pedig az identitásuk feladásával járt. Pont a Mi Hazánk az élő bizonyíték arra,hogy ha egy párt nem hajlandó megalkudni,ha hű marad az elveihez (függetlenül attól,hogy egyetértek vele vagy sem) akkor szép lassan sikeres lehet. De ez nem megy egyik napról a másikra.
"Ha újra 2/3 lesz nekik, az ellenzék pedig gondol egyet, és nem ül be a parlamentbe "-Ne viccelj már... Majd lemondanak a zsíros képviselői fizetésükről....:)))))))))
Még egy kérdés. Ti tényleg komolyan azt gondoltátok,hogy ezzel az ellenzékkel, a Marki-Zay-al az élen nyerhettek? Hisz Marki-Zay minden megszólalása egy-egy szöget vert az ellenzék koporsójába. Ti tényleg nem érzékeltétek,hogy mennyire gáz az az ember?

birkamenet 2022.04.03. 23:53:34

@a nagy hohohorgász:

Orrbefogva zabálod a szart? Ja kérem, mit is várjunk el a kétmillió Győzike szavazótól?

Na persze Győzike azért felmarkolt néhány milliót, mett a bukott Farkasflóri helyett bevállalta az udavari cigány szerepét. Ő nem szarzabáló, hanem ő nyomja a pofádba a szart, hogy márpedig ezt kell enned. Te meg zabálod.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.03. 23:57:02

@Tamáspatrik:
"1. " Ők a viszonyítási pont nekünk, nem Kanada."
Mert sok lengyel meg szlovák filmet, zenét egyéb kulturális dolgot látnak hallanak a gyerekek.

2."Szükség van-e a népszavazásra, nem elég csak egy törvényt hozni, ami ráadásul alaptörvény szintű? "
Igen, megmutatja, hogy nem a patás találta ki, hanem erre van igény a társadalomban.
3."Érzelmi hatásúak, érzelmi hatást akarnak kelteni: "Hahó emberek, veszélyben a család, védjük meg." Érzelmekről nem lehet vitázni, csak értelmesen feltett kérdésekről."
A 23 millió romános gondolom teljesen más, az nem érzelmi alapú marhaság, ugye? Meg a Kínaiegyetem sem az.

4."Komolyan gondolja valaki, hogy a szülő minden esetben elégséges a szexuális felvilágosításhoz?"
Arról szól hogy a szülő tudta nélkül ne csinálhassanak. Ha a szülőnek tetszik, hogy COnchita Wurst bemegy az oviba buzulni, akkor mehet.

5."Belegondolt a szerző, hogy mi a liberális igazi ellentéte?"
A józan ész.

birkamenet 2022.04.03. 23:57:06

@Ekrü:

De frankó vagy Győzike, amikor te meséled el, hogy a világon mi van és hogyan van. Orbanisztán a mai napon végleg ruszkik által irányitott peremországgá vált, ti Győzikék kinek is adják itt az eszet?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.03. 23:57:43

@birkamenet:
Mi van Matyi? Beszoptátok a nagy lófaszt. :D::D:DD:
Lézerjani elverte a megváltótokat.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.03. 23:59:12

@birkamenet:
"orbánnak nem kell vitáznia, nem kell kampányolnia,"
Kampányolni kampányolt. Kivel vitázzon? Aki megcsóklássza a gyerekeit otthon? Miről?
Hogy csúnya, kövér meg alacsony, és amúgy is lop? Ez minden amit a félkegyelmű vitázni tud.

a nagy hohohorgász 2022.04.03. 23:59:32

@birkamenet: matyi vazze.... erről beszéltem, eszedbe nem jut elgondolkodni azon hogy vajon elbasztatok e valamit?????

birkamenet 2022.04.04. 00:03:14

@tiltsál ki te gyökér:

Kishülye krumplival kifizetett fidernyák bértroll, a mindenből kibukott és a semmibe eltűnt DohányLézer lebukott, hogy már napokkal előre tudta a választási eredményt. Na persze nem csaltak, nem fizették le a szavazat számlálókat, semmi ilyen nem volt. DohányLézer egyszerűen csak jövőbe látó.

a nagy hohohorgász 2022.04.04. 00:05:17

@birkamenet: te figyu már... hány százalék nem kért az összefosásból????????

dare 2022.04.04. 00:06:17

@Ekrü: Teljesen mindegy ki indul, a jobboldali nem szavaz a baloldalira, a liberális nem szavaz a jobboldalira, a baloldali nem szavaz a liberálisra, és ezt nagyon sokáig lehetne folytatni, hogy ki nem akar szavazni kire (én se szavaznék szívesen sokakra, most nem akarok nevesíteni), és ebben a választási rendszerben így nagyon nehéz bárkinek győzni.
Pláne úgy, hogy a Fidesz dísznek tartja azokat az ellenzéki politikusokat, akik lehúzzák a többit is.
Az ellenzéki sajtó meg jobban üti az ellenzéket, mint a Fideszt.
Így nem nehéz, így lehetetlen nyerni.
Egyébként nem gondoltuk komolyan, csak reméltük azt, hogy tisztességes versenyben akar majd egyszer győzni a Fidesz az ellenzék felett.
Reméltük, de nem gondoltuk komolyan.

birkamenet 2022.04.04. 00:07:59

@a nagy hohohorgász:

Csak te basztál el egy dolgot: az életedet.
Menekülni se tudsz a megvàlasztott gazdáid elől, Kádártól orbánig mindegyik gondoskodott arról, hogy nem élhetsz jobban mint egy szovjet birodalmi átlagproli. A következő 12 évre is bebiztositottad magadnak ezt a szopást.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.04. 00:08:24

@birkamenet: Igen, lefizették az ország 60%át.
Csak nem most, hanem az elmúlt 12 évben folyamatosan.
Mekkorát szoptatok matyi :D:D:D:d

a nagy hohohorgász 2022.04.04. 00:09:49

@birkamenet: jól van, majd holnapra lenyugszol.... milyen kurva szar a rendszer ahol egy ellenzéki szavazó jobban él mint egy kormányszavazó:)))))))))

a nagy hohohorgász 2022.04.04. 00:10:59

@dare: melyik ellenzéki politikusok huzzák le a többit?????

dare 2022.04.04. 00:11:33

@tiltsál ki te gyökér: A nép azt látta maga körül, hogy háború vagy béke.
Ennyit látott csak a kampány végére.
Ez egy nagy hülyeség, de megszámolni se tudom, hogy hány ember és rokonom mondta azt nekem, hogy ő nem akar háborút.
Ez nem propaganda, ez valóság igaz?

a nagy hohohorgász 2022.04.04. 00:12:40

@dare: gyere vissza ha komolyan gondolod :)))) csak akkor mondd hogy most aztán irgum burgum :))))))) te gyökér :))))

tiltsál ki te gyökér 2022.04.04. 00:13:42

@dare: "Így nem nehéz, így lehetetlen nyerni."
Nem. VELETEK lehetetlen nyerni.
Azzal nem lehet, hogy fogalmatok sincs az életről az emberekről, a népről, gazdaságról. Semmiről.
Aztán ostobák is vagytok.Ez a MZP még ráadásul egy arrogáns pitiáner barom is.

Mi kéne? Hiteles emberek, akik értik a dolgokat, hihető program. És lehet nyerni.
Orbán elég faszán kiröhögte a baloldalt. Tényleg kár ide önteni a pénzt mert ostobák vagytok.

dare 2022.04.04. 00:14:33

@a nagy hohohorgász: Teljesen mindegy ki húz le kit, ha 106 Jézus Krisztus indulna el a választáson egyéniben, akkor is nyerne a Fidesz, mert a propaganda hat.
Ami persze szerintetek nem propaganda, hanem az igazság.

Ekrü 2022.04.04. 00:15:11

@birkamenet: Sz@r lehet most ellenzéki szavazónak lenni. Komolyan sajnállak, de a helyedbe inkább azokra az ellenzéki politikusaitokra lennék dühös,akik hülyét csináltak belőletek....

a nagy hohohorgász 2022.04.04. 00:15:12

@dare: de amíg hazugságot hazugsággal akarsz legyőzni addig nem fog menni!!!! főleg hogy orbán van hatalmon, tehát ő választ először hazugságot!!!! beleálltatok a faszerdőbe? bele mint a cövek!!!!

CSOKKI MÁLNA 2022.04.04. 00:16:19

@dare: Kb. mint a 23 millió román munkavállaló meséje. A politika már csak ilyen. Aki nem üti le a magas labdákat, nem jó politikus.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.04. 00:16:20

@dare:
"A nép azt látta maga körül, hogy háború vagy béke."

Melyik barom kezdte el mondani, hogy felszerelést kell küldeni? Meg ha valaki más úgy dönt, akkor katonákat is? Melyik barom mondta, hogy a vér fontosabb mint az olaj? Melyik marha mondta, hogy pocsék ember aki nem akar kiállni Ukrajna mellett?

Ja, az nem propaganda, hogy az orbán looop? Meg a "oktatásegészségügy"?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.04. 00:17:12

@Ekrü: Matyiból nem csinált senki hülyét, csak a szifiliszes anyja, de azt még a kezdetekkor.

dare 2022.04.04. 00:17:20

@a nagy hohohorgász: Már megint a szeretet. ;D

@tiltsál ki te gyökér: Mi már csak ilyenek vagyunk, ostobák.
Szerencsére itt vagytok ti is, szükség van rátok hogy megmentsetek minket saját magunktól.

a nagy hohohorgász 2022.04.04. 00:17:27

@dare: nem koma, propaganda az. De szerintetek az egész eu támogatása, az USA támogatása, covid virus, az ukránok gecisége és putyin sem volt elég hogy beszopassátok orbánt?????? akkor orbán > putyin+eu+ukrajna+usa+ISTEN

CSOKKI MÁLNA 2022.04.04. 00:17:57

Annak külön örülök, hogy bejutott a Mi hazánk is, míg kétfarkúak nem..:)

Boldeone2 2022.04.04. 00:19:25

@tiltsál ki te gyökér: Sehol nem írtam olyat , amit te állítottál, te kretèn! Az ellenzèknek nem volt reális egy olyan pártállami rezsimben , amely hasonló az oroszhoz, szerbhez , vagy fehèroroszhoz , ahol az egèsz rendszer áll a regnáló hatalom mögött, egy ezermilliárdos propagandagèpezet harsogja a hazugságokat , amellyel nem lehet felvenni a versenyt senkinek

tiltsál ki te gyökér 2022.04.04. 00:19:31

@dare: "akkor is nyerne a Fidesz, mert a propaganda hat."
Így van, győzködd erről magad.
Jajj, a csúnya karaktergyilkolászás, mi? Ami akkor jó, ha törpézünk meg graz-ozunk, meg orbánloooop. Ha meg ellenünk csinálják, akkor az rettenetes szemétség.

Az nem propaganda, hogy "Orbán egyszemélyben felelős a háborúért"?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.04. 00:21:35

@Boldeone2:
"egy ezermilliárdos propagandagèpezet harsogja a hazugságokat , amellyel nem lehet felvenni a versenyt senkinek"
Persze, most már esély sem volt. Tegnap még kétharmadról ábrándoztatok. :D::D Meg a rettegő Orbánról.
Ja, ti nem harsogtok semmit, ugye? Graz? Törpe? Lop? Oktatásegészségügy?
Bazmeg, a messiásotok még a vereségi beszédében is kisszékezett : :D:D:D: Szánalom.

dare 2022.04.04. 00:22:02

@tiltsál ki te gyökér: @a nagy hohohorgász: Nincs most kedvem ehhez, olyan értelmetlen dolgokat írtok, majd talán máskor.

parttalan 2022.04.04. 00:22:49

"A jobboldal ultraliberális genderideológiára adott válaszai azért is verik ki a biztosítékot, mert ismét olyan kérdés került elő, amiben a társadalom zöme hagyományosan egyöntetű konzervatív állásponton van,"

Nem engedjük abuzálni a gyermekeinket. Egyszerű, tömör, lényegi válasz a nyugati őrületre.

birkamenet 2022.04.04. 00:23:50

@Ekrü:

Győzike, mert ugye Budapesten kivül csak szellemi fogyatékosokból áll az ország? Ahol 70%-ban zabálják az orbáni fake világot?

Vagy tényleg négyötödnyi eke van vidéken vagy a fiderny.ákék túlcsalták magukat.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.04. 00:25:25

Ehhehe. A realitások, ugye?

"Karácsony Gergely követte a színpadon, aki arról beszélt, hogy nem csak itt vannak, hanem maradnak, és amit elkezdtek közösen, azt végig kell csinálniuk.
Nincs más utunk és nincs más teendőnk mint folytatni, amit elkezdtünk és meg kell őriznünk a hazánkból azt, ami még megmaradt."

Így van. Egy pillanatra sem szabad elgondolkodni azon, hogy valamit esetleg rosszul csináltok. Ne. Csak így tovább.

"Karácsony Gergely Budapestet a szabadság szigetének nevezte, és világossá tette: a fővárosra maradt, hogy vigye tovább a szabadság zászlaját. "
Azért 5 kerületben még nagyon rezgős az a győzelem Geri. Szóval persze, lehet, hogy Ágica a végén tényleg nyer 50 szavazattal, de az nem annyira acélos.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.04. 00:27:30

@dare: Azt elhiszem, hogy nincs kedved semmihez. Menj, csóklászd meg a gyerekeidet te is.
Aztán fogd fel, hogy ti mindent faszán csináltok, csak a propaganda.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.04. 00:28:14

@birkamenet: Matyi, az a nyomás ott lent az a valóság ami éppen megbassza a segged. :D

birkamenet 2022.04.04. 00:29:20

@parttalan:

A fidernyák agymosó propaganda a gyerekek nemváltásáról meg a jóságos Putyin gazdáròl aki gázt meg rezsicsökkentést ad a magyar népnek, az pont a te szellemi szinvonaladra iródott.

Ha egy országban ennyi szellemi fogytékos vanaki ezt besz.opja, azt próbálják eltitkolni a világ elől. Orbán viszont titeket egyenesen a kirakatba tesz, hadd lásson titeket a világ!

birkamenet 2022.04.04. 00:30:54

@tiltsál ki te gyökér:

Bulgárbirka, a bu.zik dolgában te vagy a szakértő, ez e te nemi terü,eted. Seggtánc megvolt ma a győzelem örömére?

dare 2022.04.04. 00:31:32

@tiltsál ki te gyökér: Senki nem állított ilyet.
Senki.
Elég az, ha ti tévedhetetlenek vagytok.
Na jó, tényleg léptem, mert úgy látszik az öröm a köbön most egy kicsit tényleg sok.

Ekrü 2022.04.04. 00:34:39

@dare:
"Teljesen mindegy ki indul, a jobboldali nem szavaz a baloldalira, a liberális nem szavaz a jobboldalira, a baloldali nem szavaz a liberálisra,"- Na pont emiatt volt ostobaság ez az összefogósdi. Épeszű ember nem gondolhatta komolyan,hogy a liberális majd rászavaz a karlendítős jobbikra és viszont.
"Pláne úgy, hogy a Fidesz dísznek tartja azokat az ellenzéki politikusokat, akik lehúzzák a többit is."- Ezeket nem a Fidesz,hanem ti tartjátok életben. Nem a Fidesz dolga elzavarni a vállalhatatlan ellenzéki politikusokat ,hanem a tiétek,szavazóké. Talán nem kellett volna elfogadni az "orrbefogva" és ehhez hasonló szövegeket,hanem világossá kellett volna tenni a pártotoknak,hogy nem mentek szavazni ha ezekkel lepaktálnak.
"Az ellenzéki sajtó meg jobban üti az ellenzéket, mint a Fideszt."- Talán már az elején oda kellett volna figyelnetek,hogy miért teszi. Ha egy oldalnak a saját médiája nekimegy,annak valószínű okai vannak. Erre nem az a megoldás,hogy "fideszbérencezzük" őket.
Én még emlékszem az előválasztás utáni blogokra,ahol megpróbáltuk elmondani nektek,hogy sem az összefogás sem Marki-Zay nem jó ötlet. Had ne vázoljam,hogy mi volt a reakció....

birkamenet 2022.04.04. 00:34:58

@tiltsál ki te gyökér:

Még Budapestet is elcsalhatják a fiderny.ákok, csak tudni kell, hogy kit kell megvenni. Mi mindenre jók már az ellopott EU támogatások!

dare 2022.04.04. 00:37:31

@Ekrü: Ki lett volna a jó ötlet, tényleg érdekelne?
Egy nevet csak, csak ennyit, ki lett volna a jó ellenzéki jelölt, vagy párt, vagy bármi?

Boldeone2 2022.04.04. 00:37:45

@tiltsál ki te gyökér: Orbán ugyanazt teszi , mint a többi autoriter politikus az állam felett kièpített korlátlan hatalmát kihasználja . Valós , egyenlő feltètelekkel folytatott politikai verseny nincs ,csak brutálisan asszimetrikus verseny . Ahogy Török Gábor is megmondta : az ellenzèk ès kormánypárt helyzetèt nem is lehet egy lapon említeni : a Fidesz mögött óriási propagandagèpezet, profi szakèrtők hada , szervezettsèg , hangerő , kampány - minden őket támogatta!
Ez egy premodern társadalom , amely jól reagál a szèlsőjobboldali , populista eszmèkre, ahogy a többi fejletlen ország is hasonló problèmákkal küzd
A hozzád hasonló szèlsősègesek most örülhetnek , egy darabig ...A feketeleves csak ezután jön!

birkamenet 2022.04.04. 00:39:06

@Ekrü:

Észkombájn, miért húzódozol a válasz elől, hogy hogy lehet az, hogy Budapesten ahol nem lehet se szavazót, se szavazatszámlálót lefizetni, ott a fiernyá.kok a fasorban se voltak, ellenberger Budapesten kivül mindenki agyhalott fiderny.ák birka??

tiltsál ki te gyökér 2022.04.04. 00:39:16

@dare: "Senki nem állított ilyet. Senki."
Milyet? Hogy a prppagandával lettetek lenyomva? De, igen te ott fent. Ti aztán faszák, csak a csúnya ellenszél.

"Elég az, ha ti tévedhetetlenek vagytok."
Ezt meg errefele nem mondta senki. Sőt. De - ahogy látszik a számokon - mintha picit közelebb állna a fidesz a realitásokhoz meg a néphez mint ti.

"Na jó, tényleg léptem, mert úgy látszik az öröm a köbön most egy kicsit tényleg sok."
Jajj, ennek tényleg borzasztóan örülök. :D:D:D:D
Itt magyaráztok évek óta lámpavasról, meg ilyenekről, és most szarul esik, hogy a futóbolondot elküldték a francba? :D::D:D

Ekrü 2022.04.04. 00:39:32

@dare:
"A nép azt látta maga körül, hogy háború vagy béke.
Ennyit látott csak a kampány végére."- Azért ahhoz,hogy ezt lássák,bizony kellettek a Marki-Zay és az ellenzéki politikusok idióta megnyilvánulásai.Komolyan nem értem,hogy miért megy politikusnak az ,akinek annyi politikai érzéke sincs mint egy rozzant egérnek....

tiltsál ki te gyökér 2022.04.04. 00:41:15

@birkamenet:
"ott a fiernyá.kok a fasorban se voltak"
Ja. Vagy 5 kerületben 1%on belül van az eltérés.

Matyi, a realitás tényleg megbaszta az ocsmány segged.

Boldeone2 2022.04.04. 00:42:35

@dare: Teljesen mindegy ki jön, mint miniszterelnök- jelölt , az Orbán mögött álló aljas propagandagèpezet rövid időn belül lekarakter-gyilkolja ...Ez lesz 4 èv múlva is ...Be fognak rendezkedni egy hosszú távú diktatórikus rendszerre ...

tiltsál ki te gyökér 2022.04.04. 00:42:40

@Ekrü:
Mert ő a messiás. Követik mint Jézust a tanítványok. Ő mondta.

parttalan 2022.04.04. 00:42:57

@birkamenet: Amíg így ilyen agresszív modorral hülyézitek az embereket, lenézitek és megvetitek a másként gondolkodókat, a tiéid - legyenek éppen azok akárkik - soha nem nyernek választást. Soha.

Az emberek ugyanis - hiába gondoljátok az ellenkezőjét - nem hülyék.

dare 2022.04.04. 00:43:14

@tiltsál ki te gyökér: Én nem tudom te kivel szeretnéd ezeket az agymenéseidet megvitatni, de én nem akarok partner lenni ehhez.
Majd jönnek azok is, akik lámpavasaznak, velük társalogj, ők szeretik is nagyon ha így kommunikálnak velük.

birkamenet 2022.04.04. 00:44:48

@dare:

Egy bigott birkának ne tegyél fel logikai kérdéseket. Igenis, az ellenzéknek rengeteg vállalhatatlan politikusa van, ezeket le kellett volna cserélni vállalhatókkal. Igy az ellenzékben kellett volna inditani orbánt, mér$zarost, rogánt, szargyártót, meg a teljes jó arcú és vállalható fidrrny.ák bagázst.

Ekrü 2022.04.04. 00:44:49

@dare:
"Ki lett volna a jó ötlet, tényleg érdekelne?"- Bármelyik,aki kijelenti,hogy nem hajlandó kollaborálni az MSZP utódpártjaival.Lehet,hogy most még nem nyertek volna,de szerintem lett volna rá igény,és ha bejutottak volna onnantól kezdve lehetett volna építkezni.
De komolyan, most nekem Fideszesnek kéne kitalálni,hogy ki legyen a Fidesz ellenfele? Nekem ez így jó. A problémátokat meg oldjátok meg magatok.

parttalan 2022.04.04. 00:45:09

@birkamenet: "A fidernyák agymosó propaganda a gyerekek nemváltásáról meg a jóságos Putyin gazdáròl aki gázt...ad a magyar népnek..."

Meg Zelenszkijnek is. Tudod, Ukrajna rajtunk keresztül kap Putyintól gázt.

Ekrü 2022.04.04. 00:48:02

@birkamenet:
"hogy lehet az, hogy Budapesten ahol nem lehet se szavazót, se szavazatszámlálót lefizetni, ott a fiernyá.kok a fasorban se voltak,"- Az én kerületemben vezet a Fideszes. :)))))

dare 2022.04.04. 00:48:40

@Boldeone2: Tudtuk mi a tét, ezt tudta az ellenzék is.

@Ekrü: Ez a te problémád is lesz, csak még nem látod jelenleg.

birkamenet 2022.04.04. 00:48:41

@parttalan:

Háppersze hogy nem hü.lyék a fiderny.ák szavazók! Kádár rendszert akarnak és ezt meg is csinálják! Tudatosak, nem hü.lyék.

Tudod mi az orbán? A szovjet kommunizmusból a szovjet kommunizmusba való átmenet leghosszabb szakasza. Nem hü,lye ám aki ezt kéri magára a 21. században. Hanem tudatos!

birkamenet 2022.04.04. 00:49:42

@Ekrü:

Észkombájn, a te kerületedet Karigeri vezeti!

Ekrü 2022.04.04. 00:50:02

@tiltsál ki te gyökér: Mindennek el lettem hordva,mikor meg mertem említeni,hogy a Marki nem lesz jó. Meg jöttek a vidékkel,meg a Fidesz árvákkal...:)))))))))))))))))))))

Ekrü 2022.04.04. 00:53:02

@dare:
"Ez a te problémád is lesz, csak még nem látod jelenleg. "- Na,ezt mondogatjátok 12 éve....Ahelyett,hogy elgondolkodnátok azon amit mondunk.Nem rosszindulatból mondjuk,hidd el már nekünk is rossz nézni az ellenzék töketlenkedését. Így túl könnyű győzni....

tiltsál ki te gyökér 2022.04.04. 00:53:36

@birkamenet: Épp most volt egy demokratikus szavazás, nem zavar?
Ahol elpicsáztak titeket. Mert ostoba faszok vagytok.
És utána bazmeg, hogy még nincs vége a szavazatszámlálásnak te rezsimezel. :D:D
Buzimátyás, az van, hogy meg kellett volna győzni pár millió embert arról, hogy MZP nem egy barom. Meg hogy van valami ötlet, hogy mit kell csinálni az országban.
Ehelyett vagy te, aki szerint mindenki hülye, aztán pislog, hogy utálják, mint a szart.

parttalan 2022.04.04. 00:53:53

@dare: "Majd jönnek azok is, akik lámpavasaznak, velük társalogj, ők szeretik is nagyon ha így kommunikálnak velük."

Én magam is érintve vagyok, úgyhogy jöjjenek! Az összefogott baloldal és hívei lámpavasoztak a különféle fórumokon, itt a blogszférában is hónapokon és éveken keresztül. Én magam is megkaptam tőletek nemrég - ha jól emlékszem a BOAR nevű kollegádtól - hogy akasztófa vagy meszesgödör lesz az osztályrészem. Ja nem, nekem még bitó sem jut, csak a meszesgödör.

Ekrü 2022.04.04. 00:54:09

@birkamenet: Azt hittem,hogy ő a főpolgi...de ezek szerint tévedtem. :)))))))))))))

parttalan 2022.04.04. 00:58:10

@birkamenet: Látod, már is jobb! Még messze nem az igazi, de ami engem illet, kibírtad anyázás és hülyézés nélkül. És még az se mondom, hogy nincs igazság abban, amit írtál.

parttalan 2022.04.04. 01:00:22

@birkamenet: Egyébként nem ikszeltem a Fideszre. De erről majd a nap során egy megfelelőbb posztban.

dare 2022.04.04. 01:01:03

@Ekrü: Olvastad mit írt most Jakab Péter?
Ti az olyanoktól féltek, mint mi (valódi demokraták), mi pedig azoktól szeretnénk megóvni titeket is akár, mint ők.
4 év múlva ők fognak ellenetek indulni, nélkülünk, és lehet le fognak majd győzni titeket.
Kemény 4 év jön, ha ennyire bízol a Fidesz kormányban, akkor nincs mitől tartanod.
De ha nem, akkor 4 év múlva majd jussak az eszedbe.
De akkor már nem fogok senkit se sajnálni.

@parttalan: Várjad őket, majd jönnek.

Wildhunt 2022.04.04. 01:09:17

@tiltsál ki te gyökér: "hogy MZP nem egy barom" - ez volt a mission impossible.

Ekrü 2022.04.04. 01:22:05

@dare:
"Olvastad mit írt most Jakab Péter?"- Azt olvastam,hogy nagyon gyorsan megtalálta a bűnbakot Marki-Zay személyében. :))))
Viccet félretéve,nem olvasom Jakab Pétert. De ebben a mai bukásban ő is vaskosan benne volt,no meg a többi ellenzéki párt is aki asszisztált a Marki-Zay ámokfutásának.
"Ti az olyanoktól féltek, mint mi (valódi demokraták),"- Egy igazi demokrata sosem fogalmaz olyan kirekesztően,hogy "ti meg mi". Az igazi demokrata ugyanis pontosan tisztában van azzal,hogy a vélemények különbözőek lehetnek és tiszteletben tartja mások választását.Az ugyanis NEM demokratikus,ha valaki döngeti a mellét,hogy csakis ő lehet az igazi demokrata,aki pedig másképp gondolkodik vagy szavaz az nem.
A többit nem igazán értem,remélem nem polgárháborút vizionálsz csak azért mert nem a ti oldalatok nyert,mert ugye az meg végképp sem nem elegáns sem nem demokratikus.Ráadásul minden választás után mást sem hallunk a politikusaitoktól,mint ,hogy majd úgyis megbukik az Orbán a ciklus vége előtt.Igazából már kezd unalmas lenni...Rájöhettetek volna már,hogy ezzel olyan gumicsontot akarnak nektek adni amivel levezethetitek a csalódottságotok ahelyett,hogy számon kérnétek tőlük a vereség okait.
És igen. Ha nem bíztam volna a Fideszben nem szavaznék rájuk.1998 óta mindig rájuk szavazok és egyetlen egyszer sem bántam meg.

Lencsés Kurt Matyi 2022.04.04. 06:00:29

@parttalan: "Amíg így ilyen agresszív modorral hülyézitek az embereket, lenézitek és megvetitek a másként gondolkodókat, a tiéid - legyenek éppen azok akárkik - soha nem nyernek választást. Soha."

"parttalan 2022.03.17 19:18:01
@Boar.: Te ostoba buta szar, aktivistaként nyomod a sületlen zölddumát. Ez csinálod, ez vagy te."

Mankel 2022.04.04. 07:00:18

Mérhetetlenül csalódott vagyok. Nem számítottam ellenzéki győzelemre, de ez azért meglepett.
A legrosszabb az egészben, hogy nem vonják le a konzekvenciákat, hanem rákenik mzp-re az egészet. Miközben ők hibásabbak mint ő. Ez úgy nézett ki, mintha senki nem akarna nyerni csak Mzp.... a lista első 5 helyezettjéből dobrev lelépett, fegyőr kampánya egy gyenge 2-s, jakab csak a kéziféket nyomta.... karigeri volt az eggyetlen aki valami támogatás félét mutatott félgőzzel.
Azt nem értjük miért maradtak otthon az ellenzékiek..
Ha volna bármennyi önkritikájuk ( ahogy nincs) a pártbelnökök minimum lemondamának, az igazi fantasy pedig hogy át se venné senki a mandátumát. Bár ez elképzelhetetlen.

Lehetnék én is 2022.04.04. 07:41:22

Az azért beszédes a propagandagépezettel kapcsolatban, hogy 98-ban gépezet nélkül nyert a Fidesz. A jobbik amegalakulását követően gépezet nélkül tudott tartósan legerősebb ellenzék lenni.
Most a Mi Hazánk gépezet nélkül a nagy összefogáson kívül sők ellenére is bejutott a parlamentbe.
Több képviselőjük lesz, mint a jobbiknak. Egy dolgot mindenképpen jól csináltak - felvállalták saját magukat.
A mostani összefogással kapcsolatosan csak az a kérdés szvárvány vagy moslék és nem az, hogy mit képvisel

a nagy hohohorgász 2022.04.04. 08:05:09

És ki az a másfél millió marha aki szét trollkodta a népszavazást????? Nekik gratulálok. Büszkék vagyunk rátok szarzsákok...

tiltsál ki te gyökér 2022.04.04. 08:13:49

@Lehetnék én is:
"Több képviselőjük lesz, mint a jobbiknak. Egy dolgot mindenképpen jól csináltak - felvállalták saját magukat."
Így van. Mi ezek vagyunk, ezt akarjuk - és tessék. Ott vannak.
Őket tényleg letiltotta a facebook, DD-re majdhogynem nemzetközi elfogatót adtak ki, mert ledarálta azt a förtelmet.

alöksz róz 2022.04.04. 08:45:51

@tiltsál ki te gyökér: "Aki megcsóklássza a gyerekeit otthon?" - mi bajod a tájszólással

eßemfaßom meg áll 2022.04.04. 08:50:17

@Lencsés Kurt Matyi: Tedd mellé @Boar kommentjeit is, csak az egyensúly kedvéért...

eßemfaßom meg áll 2022.04.04. 08:55:19

Az ide (is) kommentelő hardcore orbánfóbiás ninckek minden köszönetet megérdemelnek, a munkásságuk sokat segített az újabb fideszgyőzelemben. Szorgos következő 4 évet kívánok nektek, csak így tovább. Ami bevált azon ne változtassatok.

#szájbergyerek# 2022.04.04. 09:05:49

@birkamenet:
"Budapesten kivül mindenki agyhalott fiderny.ák birka"

Nem gondolod, hogy az immár negyedik méretes zakó után be kellene fejezni ezt a "megvesztegethetetlen, okos Budapest" vs. "agyhalott vidék" f@szméregetést?

Csak úgy halkan megjegyzem, hogy akkor Budapest kertvárosi részei az eredmények tükrében "vidék".
Az agglomeráció "vidék".
A megyei jogú városokról nem is beszélve.

Ezek állítólag ellenzékiek voltak, egészen tegnap estig.

Szóval kicsit több szerénységet, elvtárs!

tiltsál ki te gyökér 2022.04.04. 09:16:05

@alöksz róz: A büdös életben nem hallottam ezt a kifejezést, pedig voltam vidéken nem is keveset.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.04. 09:18:52

@#szájbergyerek#:
Meg úgy Dél-Pest nagyjából 1-2% kal lett ellenzéki. Azért ez sem annyira acélos győzelem.

#szájbergyerek# 2022.04.04. 09:31:26

@tiltsál ki te gyökér:
Ahhoz képest, hogy egész Budapestet meg kb. fél Pest megyét az Egyesült Ellenzéknek adták, már így is pofára esés.

Komolyan megsajnáltam Márkyt, hogy ilyen látványosan és annál gyorsabban kihátráltak mellőle az úgynevezett "összefogásból" és kis családjával kellett színpadra állnia, hogy ne legyen egyedül a bajban.

Talán jobb is, hogy nem egy ilyen banda irányítja majd az országot.

a nagy hohohorgász 2022.04.04. 09:50:01

Itt volt a teljes ebesz, plusz szél Berni meg hadhazy doktor és semmi komoly csalás?????

eßemfaßom meg áll 2022.04.04. 10:04:31

@#szájbergyerek#:
Minden agyhalott vidék ahol nem ezek nyertek, ismerhetnéd az "agyhalott vidék" definícióját :)

eßemfaßom meg áll 2022.04.04. 10:06:59

Lassan ideje lesz elővenni az "összes választókorúnak kevesebb mint fele szavazott a fideszre, a fidesz megbukott" szöveget.

a nagy hohohorgász 2022.04.04. 10:10:35

@eßemfaßom meg áll: várjál a tartózkodás hova számít??????:)))))

eßemfaßom meg áll 2022.04.04. 10:13:44

BP15. választókerületet 0,8% választja el a " szellemi fogyatékosokból álló agyhalott fiderny.ák birka" kategóriától.

Szerencsések :)

eßemfaßom meg áll 2022.04.04. 10:14:39

@a nagy hohohorgász: aki nem szavaz O1G ellen az szellemi fogyatékos agyhalott fidernyák birka. Ez egyértelmű.

a nagy hohohorgász 2022.04.04. 10:38:28

@eßemfaßom meg áll: a lényeg hogy működik a demokrácia, vannak fékek és ellensulyok. Budapestnek vidék, vidéknek meg Budapest. És az a durva az egészben hogy a pesti lenezi a vidéket a vidék meg a pestet. Én szeretném ha új ellenzék lenne kb egy schiffer hozzaallasu Orbán politikai képességgel rendelkező személy vezetésével.. de a mai reakciók fényében erre semmi esély.... sajnos. Ezért azt javaslom az értelmes fidesz szavazóknak hogy ha véget ér a világ káosz akkor rá fél évre kérjük számon Orbánt az alapvető reformokert:
Oktatás- hazafias de világkoveto
Eü- magas bér és színvonal tiltott lopás
Nyugdíj- előre kiszamithato nyugdij kalkulátor és családi nyugdij rendszer bevezetése
Család politika- egyelőre stop , csak az lmbtq lobbi féken tartasa 18 éves korig
Katonaság- nem kell sok katona de akik vannak profik és jolfizetettek legyenek

#szájbergyerek# 2022.04.04. 10:39:41

@eßemfaßom meg áll:
Igen, igen, meg az "aránytalan" körzetek blabla, mert elég lenne belpesten, belbudán, meg az "O1G fellegvárakban" eldönteni, hogy merre tovább... A többi meg úgysem számít.

a nagy hohohorgász 2022.04.04. 10:53:33

És ki gyűlölködő megint???? Na ki???? A mucsai parasztok megint leszoptak Orbánt.....

alöksz róz 2022.04.04. 14:21:05

@tiltsál ki te gyökér: na és, van még ezer amit nem hallottál :-)
a vidékit a tájszólásával alázni pont ugyanaz a kategória, mint ostoba agymosott parasztozni

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2022.04.04. 15:37:18

@alöksz róz: ez a csóklászás nekem is röhejes, sose szavaznék olyanra, aki csóklászik. :D

parttalan 2022.04.04. 17:05:46

@Lencsés Kurt Matyi: Nagyon szép, hogy próbálkozol. Néha nálam is elszakad a cérna, amikor rögtön személyeskedéssel indít valaki.

De ez nem ment titeket. Téged különösen nem, akinek a hozzászólásainak >90%-a nettó gyalázkodás volt. De még inkább szól ez az ellenzék képviselőihez. Az az agresszív, fröcsögő retorika, az a sokszor nem tényeken alapuló üres gyalázkodás, amivel éltek a kampány alatt és az azt megelőző években is, mindig masszív társadalmi elutasítással fog találkozni.

Úgyhogy felebaráti szeretettel: ne velem és a fidesz szavazókkal foglalkozzatok most. Amennyiben a következő négy évben is ostobázzák és hülyézni fogják őket, az nem vezet eredményre. Azzal csak az újabb fidesz kétharmadnak ágyaznak meg. Személy szerint én már csak azért sem érdemlem meg, mert nem segítettem hozzá Orbánt az újabb kétharmadhoz.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.04. 17:11:41

@alöksz róz: Menj a picsába, beleírtam a gugliba a megcsóklászom szót, és öt találatot hozott. :D:D
Ez nem tájszólás, ez nem tájszó, hanem valami új szó

GyMasa 2022.04.05. 10:29:43

@Ekrü:
Jaja, lettek helyette "összefosás árvák, vagy 1 millióan"...

GyMasa 2022.04.05. 10:37:51

@eßemfaßom meg áll:
Jajj, na adj már nekik ötleteket!
Eddig nem jöttek erre rá magutkól!

alöksz róz 2022.04.05. 11:37:12

@tiltsál ki te gyökér: én már hallottam korábban is, jászsági cimborámtól. bár úgy emlékszem, más szavakhoz is használta ezt a toldalékot, így tényleg elég fura szavak jöttek ki néha a szájából.

GyMasa 2022.04.05. 12:02:30

@GyMasa:
Na, kitalálták!
"Az embereknek a 30%-a sem szavazott a fideszre!"
:-D

eßemfaßom meg áll 2022.04.06. 21:12:12

@GyMasa: Ezt '10 óta mindig előveszik. Az nem zavarja őket, hogy mondjuk a Kunhalmira vagy Szegeden a Szabóra is csak a kerületi választók harmada szavazott mégis képviselők.

GyMasa 2022.04.07. 09:06:26

@eßemfaßom meg áll:
Úgy értem, hogy ugye 2018-ban a fidesz "csak" 49%-ot kapott, így, akkor ugye azzal j0ttek, hogy "még 50%-ot sem érte el a rájuk szavazók száma" ez, ugye most nem probléma, hiszen 53%-uk lett.
(Nem, mintha bármit s számíatana a _VALÓAGBAN_ hiszen ez pont egy teljesen lényegtelen adat a választási eredmények tekintetében! Kb., mint, amikor az államadósság abszolút értékevel magyarázzák, hogy orbánék mennyire rosszak... Kár, hogy sehol a világon nem ezt a számot használják, hanem a GDP arányos mutatót...)

eßemfaßom meg áll 2022.04.10. 07:56:46

@GyMasa: minden vesztes választás UTÁN tolják ezt a többség nem szavazott rájuk, az összes választó harmada nemszavazottrájuk bullshitet, persze választás ELŐTT ugyanazok az "aki nem szavaz/nem pont rájuk szavaz az orbánra szavaz" szöveget tolják
süti beállítások módosítása