A kiló nem százat jelent.

Magyarország nem is annyira rossz hely, 2016

Pozitív hírek 2016-ból, amikre kevésbé emlékszünk

2016. december 30.

Magyarország nem is annyira rossz hely, ha a Boston Consulting Group 2016-os Fenntartható Gazdasági Fejlődésről készült Értékelését nézzük:

x_6gx1lneykxvdr81xhztzynkbl3-je3lxipkqs4ll8.jpg

A mediterrán országokkal egy csoportba tartozunk a többi V4-országgal együtt, és jelentősen jobb nálunk a helyzet, mint Romániában Oroszországban, Ukrajnában. Elmaradottságunk a listavezető skandináv és nyugati országoktól — mi másra számíthatnánk, itt is a norvégok vezetnek — nagyjából ugyanakkora, mint a relatív fejlettségünk az ukrán, orosz, román szinthez képest. Érdekes, hogy nem csupán Görögországot előzzük jelentősen, de hajszál híján már Olaszország elé sorolnak minket.

A felmérés több szempontot vett figyelembe. Az átlagjövedelmi és egyéb gazdasági viszonyok mellett az állami köszolgáltatások, oktatás, egészségügy, infrastruktúra értékelése és természetesen a környezet állapota és a fenntarthatósághoz sorolt jövedelmi vagy gender egyenlőtlenség vagy a szabadságjogok, kormányzati elszámoltathatóság, társadalmi bizalom is jelentősebben nyomnak a latba.

ykzlf7oggphvbwlgpqiblre8_fhk_lrkyx-xzdslzri.png

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr3712083527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VáradiJános 2018.03.23. 10:44:19

Asszonyverő Cégbedöntő Narkóspetyát a megérdemelt helyére sorolták
süti beállítások módosítása