A kiló nem százat jelent.

Visszavonult Gyurcsány Ferenc!

2019. április 01.

Nem április elsejei tréfa. A hír igaz. Visszavonult Gyurcsány Ferenc!

Ugyanis éppen 30 éve, a rendszerváltás hajnalán vonult vissza a politikától Gyurcsány Ferenc későbbi szocialista miniszterelnök. Megint a tegnapi újság a legérdekesebb:

"Diktatúrát nem lehet átépíteni.

Szakítani kell végre azzal a leegyszerűsítő politikával, ami bal- és jobboldal, vagy népiesek és urbánusok, fideszesek vagy KISZ-esek párharcaként festették le a világot.

Ebből én kiszállok;..." 

Gyurcsány Ferenc, Népszabadság, 1989. június 22. — arról, hogy miért szállt ki a Demiszből.

Derék, igen derék. Gyurcsány Ferenc nem kért a politikai megosztottságból, finom érzékeny lelkének sok volt polarizálódó közélet. Visszavonult a politikától.

gyurcsany_idezetek.jpg

Egy sajtóetikailag kifogásolhatóan előnytelen portré és néhány azt elborító nem kicsit, de nagyon rosszindulatú és időnként kiragadott idézet Gyurcsány Ferenc egykori magyar miniszterelnöktől az Egymillióan Gyurcsány visszavonulásáért Facebook oldalról. Az őszödi beszédtől néhány a popkultúrában is ikonikussá vált bakiig. Itt jegyezném meg, túl egy képaláírás keretein, hogy bármennyire is örvend közutálatnak, Gyurcsány Ferenc igazi klasszis. Akár maga Orbán Viktor. Ha nem is olyan fegyelmezett, de a mai ellenzéki versenytársaihoz képest magasszinten ért a politikacsináláshoz, médiaképes és megjegyezhető üzeneteket tud gyártani, érti a dörgést, és szinte csak neki van taktikai érzéke az ellenzékben ma már. Ami a víz felszínén is tartja, amíg elfogy alóla a nyugdíjasklub. Annak ellenére, hogy minden ellenfele a fenébe kívánja. Szóval a szerény megemlékezés mellett legyen ez a pószt a még szerényebb főhajtásé is. Tisztelve utálunk, Feri.

Nem mondhatnám, hogy mieink a legjobb politikusok a világon, de kétségkívül a legszórakoztatóbbak közé tartoznak. A Gyurcsány Ferenctől származó idézetekre fokozottan igaz, hogy egyik jobb, mint a másik. Talán csak Torgyán doktor volt hasonlóan kimagasló színvonalú mókamestere a hazai politikának. 

Nem Gyurcsányról lenne szó, ha aggodalmáról azért kiderülne, hogy a fele se igaz.

Gyurcsány Ferenc egy évvel mielőtt visszavonulásával letette volna a voksát egy konszenzusos demokrácia mellett így vélekedett, későbbi politikai ellenfeleiről. Egy egészen más megoldást javasolt a nemzeti egyetértés megteremtésére:

"Úgy vélem, hogy a KISZ-nek politikai eszközökkel kell fellépnie az általa elfogadhatatlannak tartott törekvések ellen, politikai munkával kell elszigetelnie az esetlegesen megalakuló Fidesz-csoportokat...”

részlet Gyurcsány 1988. augusztus 17-i keltezésű leveléből, melyet a pécsi felsőoktatási intézmények (Janus Pannonius Egyetem, Pécsi Orvostudományi Egyetem, Pollák Mihály Műszaki Főiskola) párttitkárainak küldött (a dokumentumok a Baranya megyei levéltárból származnak)

gyurcsa_ny_orba_n_1988_1.jpg

Na most szerintem teljesen egyértelmű, hogy amikor vezetőink demokráciáról beszélnek, akkor mire is gondolnak közben. Saját hatalmukra.

Amikor a politikai megosztottság, a kiéleződő ellentétek miatt hullatnak krokodikkönnyeket, valójában, mi is fáj nekik valójában. Nem ők vannak hatalmon.

És ez is 30 éve változatlan.

Ebben az értelemben volt demokratikus a Demokratikus Charta az 1990-es években, és ilyen módon demokratikus a Demokratikus Koalíció is a 2000-es években.

Ahogy ilyen módon az ellenzéki összefogás élharcosa ma az a Gyurcsány Ferenc is, aki kettészakította saját pártját, aminek következtében a szocialista párt elvesztette stabilnak tűnő második helyét is, és messze a Jobbik mögé szorult a demokratikus versenyben. Még reménytelenebbé téve bármilyen ellenzéki együttműködést.

És persze ugyanilyen módon szól a nemzetről és az együttműködésről a Nemzeti Együttműködés Rendszere is. Őrület, őrület, de van benne rendszer. Még ha mi nem is csinálnánk belőle azt szívesen. 

Ráadásul ennek a NER-nek az alapjait már a rendszerváltás éveiben bőven lerakta ugyanez a politikusnemzedék, ahogy ebből a pár idézetből láthattuk.

És akiknek csak a nyugdíjba vonulásával nyílhat esély egy értelmesebb közélet létrejöttére. 

E ragyogó jubileum alkalmából kívánjuk, nem csak Gyurcsány Ferencnek, hogy lépjen ismét a tettek mezejére és vállalja a következményeket a jogállami demokrácia 30 évnyi szisztematikus rombolásáért!

A poszt leginkább azért született, mert egy olvasónk hiányolta tegnapelőtti írásunkban, hogy Orbán mellett más politikusok ellentmondó nyilatkozatait is vizsgáljuk meg. Ezt most túlteljesítettük azzal, hogy végre valami jót is sikerütl írnunk Gyurcsány Ferencről, amit szintén sokan hiányoltak. Persze nem ugyanazok az emberek. Csak a reakciók ugyanolyanok. Mindkét rajongótáborban. Jelzem: mi, érzésem szerint, a nagy többséggel ezeken a rajongótáborokon kívül állunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr8814532100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagykörúton túli magyar 2019.04.01. 16:32:56

Sajnos visszatért. És visszatért vele az 56 utáni terror is.
Hogy a gazdasági összeomlást már ne is említsem...

A szomorú az, hogy még mindig vannak támogatói. Igaz, már csak pár ezer retardáltat tud megtéveszteni, akiket jobb országokban már rég elkülönítették a társadalomtól, nemhogy még szavazójoggal rendelkeznek. Röhej.

conchita wurst 2019.04.01. 16:35:25

alapveto kulonbseg van a komcsik altal 90 elott tolt Gyurcsanyi fele demokracia, meg a NER kozott

nem csoda hogy Orban gyozott

Minden ballib bérretteg 2019.04.01. 16:48:07

Jézus...

Mi a fasz történt az Indexes hírhamisítókkal ? Kitettek egy Gyurcsányt szapuló cikket a címlapra ?

Nem lesz gondja valakinek drága Indexes blog ketrec szerkesztők !? :DDDD

Nagykörúton túli magyar 2019.04.01. 16:55:30

@Minden ballib bérretteg: Muszáj valahogy benyalni, mert láthatod, már lépten-nyomon kéregetnek, de a kutya se kíváncsi rájuk. Enni meg nekik is kell valamiből. Marad a gerinctelenség. Hátha a magyarok közül megsajnálja valaki őket, és dob nekik némi alamizsnát.

n3spr3ss0 2019.04.01. 17:03:28

@Ma is mentek gecizni?: ...magyarok közül? Pontosabban a geci birkák közül. Így pontosabb.

Nagykörúton túli magyar 2019.04.01. 17:18:52

@n3spr3ss0: Mármint közületek? Nem tudom ti mennyire vagytok adakozóak, de úgy hallottam eléggé ragaszkodtok ti a pénzhez. Inkább másét nyúljátok le.

MEDVE1978 2019.04.01. 17:21:45

Borzasztó, máig emlékszem a hatalomra jutására. Akkoriban kb. olyan meggyőződéseim voltak a világról és politikáról, amelyek baloldalinak voltak mondhatók. Éppen nyaraltunk a barátnőmmel és jött a hír, hogy Gyurcsány lett a miniszterelnök. Emlékszem a reakciómra: "úristen ne, ez Orbán klónja".
Rettenetesen vicces volt, Orbán még a miniszterelnöki évei során felvette az emelkedett seggfej beszédstílust. Még ellenzékben 98 előtt ugyanis olyan volt, mint egy speedes hadaróegér. Valószínűleg 98 után mondták neki, hogy öreg, most te vagy a nyugodt, konzervatív jobboldali erő, ehhez nem illik a pattogi hadarós stílus. Erre Orbán átállt erre a lassú, megfontolt, atyáskodó beszédstílusra, amit nem nagyon adott fel ellenzékben sem 2002 után. Viszont Gyurcsány amikor hatalomra jutott átvette ezt a stílust. Nagyon vicces volt, amikor mindketten így beszéltek egy pár hónapig, utána Orbán visszaállt a dühös, aktív szöcske dumára.

2006 után sikerült elérnie, hogy az ember már ne szavazzon se rá, se bármelyik pártra, amihez köze van.

törppicur 2019.04.01. 18:32:38

Ez a szerencsétlen még félreállni se tud normálisan.
Ha 89-es lelépése után megelégedett volna az Apró-Dobrev klán révén szerzett vagyonával és "vállalkozik" tovább mindenki jobban járt volna.
Ha a 21. századi lelépésével mondjuk a 2006-os választási kampányban boldogít mindenkit az jó lett volna, nem lett volna rossz, ha ezt Öszöd után megteszi, kevésbé káros lett volna a bizalmatlansági szavazásnál nem falhoz állítani a maszop-szdsz tábort és urasan lelépni, de még utána is minden nap csak büntetés volt vele.
És még most is azt hiszi... ahelyett, hogy visszanézné a poszt végén fiatalkori önmagát.

A poszternek, szép az igyekezet a billenő pálya korrekciójára, viszont az, hogy Feriről előnytelen kép került ki, az nem fair megjegyzés azok után, ami itt a B1-e Viktorról meg szokott jeleni, természetesen sajnálkozó felhang nélkül.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.01. 19:09:53

Még szerencse, hogy meggondolta magát, s visszatért a politikába,

Brix 2019.04.01. 19:25:24

Èn inkább szomorú vagyok, április elsejèn , hogy Gyurcsány ès Orbán mèg mindig a magyar politikai èlet szereplői. Ez a tèny mindent elmond a magyar társadalom általános lelkiállapotáról...A különbsèg kettőjük között csak annyi, hogy Gyurcsány már politikailag èlettelen- jelenlegi szerepèt csak a kormányközeli mèdia erősíti fel- mert kell egy kènyelmesen beazonosítható, karakteresen mást mondó ellensèg(kèp)...Orbán viszont csak èppen átfordult politilai karrierje csúcsán...Ezzel az országgal ès ellenzèkkel borzasztó nehèz lesz elkergetni ès lebontani autoriter rendszerèt, de anno a szocializmusról is azt hittük , hogy örökkè fog tartani...Olyan sem volt mèg a magyar törtènelem során, hogy 8-9 èv alatt közel 40 milliárd euró , netto fejlesztèsi forrást - ami nem hitel , nem visszatèrítendő - nekünk ajándèkozzanak...Orbán szerencsès időszakban ragadta magához a hatalmat ès azóta olyan erős pártállamot , hatalmi gèpezetet èpített fel, amit szinte lehetelen lesz lebontani...Amíg a nyugat pènzeli, addig stabil marad a rendszer, így várni kell, hogy esèlyt kapjunk újra plurális demokráciára...

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.04.01. 19:33:47

Gyurcsánynak meg orbánnak is el kell tünni a politikából, hogy a formaszakállas fiúk és a felnyírthajú lányok végre rendbetehessék az országot!!!! A tetkó, a piercing, meg legalább két szabadon választott plasztikai (helyreállító)műtét alanyi jogon járjon mindenkinek!!!! Le a bérmálkozókkal!!!! Helyet az LGBTTQQIAAP generációnak!!!!!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.01. 20:03:54

@Minden ballib bérretteg: Szerintem az Index annak idején a Gyurcsány-kormány alatt saját anyagaiban sem volt Gyurcsány szószólója. Ez egyszerűen újságírás. Nem kell beleláss semmit. Mondjuk nem gondolom, hogy ez a poszt a blogolás csúcsa, de bolondok napjára mi mást lehetne lehozni a magyar politikáról, mint a főbolondot? Mint a legvégén írtam: a többség nem a rajongótáborok foglya. Értelmes újságíró vagy blogger vagy polgár szerintem szintén nem lehet az. Értsd: egyik őrületnek sem. Ettől még véleményünk lehet.

ulpius66 2019.04.01. 20:30:52

A KISZ utolsó és a DEMISZ első Kongresszusa

"A megújulást ugyanakkor vezetőcserével egyáltalán nem akarták jelezni. Nagy Imre utolsó első titkár lett a DEMISZ elnöke. A kongresszus előtt sok jelölést kapott Kiss Péter, a KISZ budapesti bizottságának első titkára és Gyurcsány Ferenc, a KISZ KB titkára is, de nem vállalták az indulást.

Gyurcsányt nem sokkal korábban, 89 februárjában választották meg KISZ-titkárnak, az MSZMP KB jóváhagyásával. Akkor még lendületesen vázolta terveit a Híradónak.

A kongresszus előtt viszont nyílt levelet írt a kongresszus küldötteinek 13 társával együtt - köztük Bajnai Gordon, az Unió a Demokratikus Szocializmusért ügyvivője és Szilvásy György, a KISZ szóvivője -, amiben radikális változásokat, új baloldali szövetség létrehozását és a reformkommunistákkal, szociáldemokratákkal történő együttműködést sürgetett.

Az alelnöki posztra azért befutott Gyurcsány, 608 szavazatot kapott.

Gyurcsány hamar, két hónap után otthagyta a DEMISZ-t is. Debreczeni könyvében Gyurcsány a DEMISZ-ről így beszélt: "a Bajnaival és másokkal folytatott éjszakai beszélgetéseink egyre inkább azt mutatják, hogy a Demiszt ott kell hagyni a francba". Otthagyta, és létrehozta az Új Nemzedék nevű szervezetet, ami nagyon rövid idő alatt eltűnt a semmiben."

nemecsekerno_007 2019.04.01. 20:31:17

De jó lenne! Főleg ha vinné Klárikát is...
Szerzek hamut amit a fejükre szórhatnak :)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.01. 20:34:40

@törppicur: Igen, határozottan van egy kompenzációs szándék a b1-gyel szemben, de amögött egy komplett szerkesztőség áll, én valóban csak hobbiból írogatok (időnként társszerzőkkel, de zömében egyedül). Viszont azt a fajta sajtónyelvet, amit ők használnak kifejezeteten nem szeretem és kifejezetten szeretném azt is kompenzálni. A képnek persze nem tudtam ellenállni. :) Annyira adja magát a kései, sokak szerint az alkoholba menekült Gyurcsány jellemzésére, hogy kihagyhatatlan. Vele szemben lehet kivételt tenni.

ulpius66 2019.04.01. 20:35:58

"A DEMISZ hamar eljelentéktelendett, a (korábbi KISZ-) vagyona egy részét pedig privatizálták. A HVG korábbi (2004/39.) írásából az derül ki, hogy a csillebérci úttörőtábort 1989 júniusának végén - az állami tulajdon önkényes elajándékozási lehetőségének megszűnése (június 30.) előtt pár nappal - a KISZ, illetve az akkoriban jogutódnak tekintett Demisz a Magyar Úttörő Szövetségnek ajándékozott. Az erről szóló szerződést, amelynek annak idején a "biztonság kedvéért" született egy KISZ-es és egy demiszes változata is, 2004-ben semmisítette meg a Fővárosi Bíróság. Az ítélettel első alkalommal kérdőjeleződött meg, hogy a KISZ utolsó első titkára, Nagy Imre által elnökölt, illetve Gyurcsány által alelnökölt szervezet jogilag a KISZ utódjának számít-e, vagy két teljesen külön szervezetről van szó. A Demisz 1989-ben néhány nap leforgása alatt passzolta el a KISZ-kb Duna-parti székházát 950 millió forintért a Magyar Hitel Bank Rt.-nek. A Demiszhez került továbbá az Ifjúsági Lap- és Könyvkiadó Vállalat és Hotel Ifjúság Szálloda és Étterem Vállalat. Előbbit hagyták kimúlni, utóbbi pedig 1998-ban az Autó Danubia Kft.-nél kötött ki.

A DEMISZ évekkel később, a semmiből újra felbukkant a hírekben, amikor az 1848-as emlékműre összeadott, a KISZ, majd DEMISZ által kezelt milliókat keresték. A szobor nem készült el, az ügy pedig 2005-re elévül.

Az elnökké választott Nagy Imre aztán hamar eltűnt a politikából, vállalkozó lett. A privatizált Caola tulajdonosa lett, mára bekerült Magyarország leggazdagabb emberei közé."

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.01. 20:42:28

@ulpius66: van egy részletes leírás erről a hőskorról, az Új Nemzedék lényegében nem létezett, csak pár hónapig, aztán megszűnt, hősünk pedig átnyergelt a gazdaságba: index.hu/belfold/gykoz76251/

ulpius66 2019.04.01. 20:44:04

Gyurcsány a vagyonát CSAK RÉSZBEN ALAPOZTA MEG AZ APRÓ-DOBREV KLÁN jóvoltából saját maga is lopott bőven!!!!!!!!!!

A legtöbbet a NGYIA-tól lopta el még 1989-1990-ben.

"A Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Alapítványt (NGYIA) a Minisztertanács* 1990.
áprilisában- rnűködésének utolsó hónapjában- rendelet útján hozta létre korábban
a DEMISZ és a MUSZ kezelésében és tulajdonában lévő, közérdekű kötelezettségvállalásra felajánlott ingatlanokból és ingóságokból. A vagyon könyv szerinti értéke
2,0-2,5 milliárd Ft-ra tehető, a piaci értéket a sajtóban megjelent nyilatkozatok
20-40 milliárd Ft -ra becsülik."

Na, ez az NGYIA 20-40 milliárdos vagyon néhány év alatt eltűnt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hogy hová lett, azt a kommentelő társaim fantáziájára bízom..........

szepipiktor 2019.04.01. 20:52:14

A poszt pontosan rávilágít, a mai politikai elit a kisz, az mszmp és a bm-esek eredménye!
Ha lett volna rendszerváltás, ezek ma nem lennének ismertek.
De a legnagyobb baj, hogy amíg gyf marad, az ország is megosztott marad, ha azonban menne, akkor balról a sokkal veszélyesebbek, rosszabbak kerülnének előrébb, ami csak gyorsítaná a katasztrófánkat.

dare 2019.04.01. 22:14:41

"Szakítani kell végre azzal a leegyszerűsítő politikával, ami bal- és jobboldal, vagy népiesek és urbánusok, fideszesek vagy KISZ-esek párharcaként festették le a világot."

Hát igen, akkor amikor ez elhangzott, akkor valóban lehetett volna szakítani ezzel,most viszont már borzasztóan nehéz lesz, egyre nehezebb. (bár jobban belegondolva ezeket tényleg meghaladták, a jelenlegi ellentét társadalommérnökösködésről szól).
Most van egy elképesztően nagy magyarkodás, és van egy elképesztően nagy támadás a magyarság ellen.
Lehetett volna itt a rendszerváltás után egy olyan időszak is, ami Magyarországot Magyarországnak tekintette volna, és ebben a környezetben magyar a magyarnak a barátja, és nem az ellenségévé vált volna.
Persze van aki azt mondja, hogy semmiféle támadás nincs a magyarság ellen, mocskos hazugság ez, meg különben is mindenkinek a jó édes anyukáját azért, amiért ilyen marhaságokat beszél vagy írogat.
És van a másik oldal, aki szerint semmi nagy magyarkodás nincs, ez teljesen természetes ami most van, mocskos hazug aki mást állít, és mindenkinek...

Ha mi lennénk Európa motorja, akkor biztos sokkal többen vallanák magukat magyarnak, mint így.
De mivel eléggé lecsúsztunk az elmúlt 30 évben, tényleg nincs sok okunk büszkének lenni az elmúlt 30 évre, ezért sikerül egyre jobban felkorbálcsolni a mindenért a magyarok a felelősek lemezt, és tényeg van egy ilyen alternatíva, hogy hagyjuk a hátunk mögött ezt az egészet, és építsünk itt valami egészen mást.
Egy kevert etnikumot, amelyben nem a magyarok, hanem a magyarokon kívül mindeni más fontos lenne (egyenlő, de azért lennének egyenlőbbek), aki pedig magyarnak vallja magát, az rasszista, az gyűlöl minden rasszt, ezért lenne jó kicsavarni egy ilyen elcsökevényesedett vadhajtás népnek a kezéből a hatalmat, mert csak szenvedés, elnyomás, nemzeti szocializmus lesz ebből a történetből.
Nagyon sok generáció az életét adta azért, hogy mi itt magyarnak valljuk magunkat.
Felsorolni is elég lenne, milyen más nemzetiségű emberek voltak, a magyarokon kívül is.
Engedjük el az egészet, áldozzuk fel a nemzeteket (mert nem csak mi vagyunk ebben a cipőben most), a multikulti, internacionalizmus, szabadság, egyenlőség, testvériség oltárán, és ezeket a mocskos,szemét, hazug identitásra épült nemzeteket pedig temessük be végre egy jó mély árokba.

Erre van a másik alternatíva (itt), hogy akinek ez nem tetszik, hogy épül a hazánk, az tehet egy szívességet.

A jelenlegi állapotban semmi esély nincs a normalizálódásra.
Orbán az egyik, Gyurcsány a másik nézőpontot képviseli.
Kéne valaki, aki kiabálva berohanna bármelyik oldalon, hogy Béláim, rátoltuk, álljunk meg, túltoltuk, rátoltuk, álljunk meg Béláim.
Ha egyik oldal se húzza be a kéziféket, akkor ennek pedig nagyon rossz vége is lehet.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.01. 22:31:16

@dare: szerintem Gyurcsány már rég nem antitézise Orbánnak. Ahogy a pattanás sem antitézise a seggemnek. Az arányok nem fifty-fifty. Kicsit szerintem amúgy is a múltban élsz. Ma valóban más világ van. A "magyarkodás" mára általános érték lett. Nézd meg a DK EP-jelmondatát. A hazafiságot hangsúlyozzák. Ez a kulturkampf azzal zárult, hogy győzött a nemzeti érzés az erőszakos neutralizálás felett. Fölösleges ezt reklamálni. A magyar nemmagyar kérdést meg légy szíves ne feszegesd, a szembeállítás nonszensz. Sosem ez volt a lényeg, ne vizionálj ilyesmit. Mindenki magyar. A sváb és a zsidó is. Ne játszunk ki a magyarabb vagy ki nem magyar játékot. Legalább olyan ostoba, mint a balliberális gyűlöletkampány a nacionalizmus leghalványabb árnyalata ellen is. Ami rég a múlté.

dare 2019.04.01. 22:58:07

@A kiló nem százat jelent.: Úgy értve az, hogy ahogy a hazafias oldalon Orbán a megkerülhetetlen, úgy a másik oldalon Gyurcsány a kihagyhatatlan tényező.
Ez csak akkor lenne a múlt, ha megtehetné azt a hazai baloldal, hogy Gyurcsány nélkül bármibe is bele merne fogni.
Az meg hogy mit feszegetek, az az elmúlt évek vitáiból fakad.
Én nem feszegetem, az a baj mindig mások feszegetik.
Vannak akik hajlamosak arra, hogy könnyen okolnak másokat a hibáikért.
Van akit könnyebb egy zászló alá terelni azzal a jelszóval, hogy a magyarok idegengyűlölök, ezért ha valakiben más nemzeti identitás is lakozik, azok kicsit megtámadva érzik magukat így.
Van akit azért könnyebb egy zászló alá terelni, mert külföldi meg itt lakó kisebbségek őket gyűlölik, ezért ők is megtámadva érzik magukat.
Ez a múlt?
Legyen így.

eloi 2021.05.26. 22:59:22

@dare: " a másik oldalon Gyurcsány a kihagyhatatlan tényező."

De csak azért, mert mindenki megspórolja a MUNKÁT! A politikai és társadalmi építkezést. Mindegyik kis önjelölt megváltó kevés valós munkával szeretne beülni a Parlamentbe, az önkorikba, meg egy kormányba.
Összeütnek egy húsz-ötven fős pártocskát a haveri körből és indulnak a választásokon, hátha. Ha bejön, Hawaii.
Viszont kicsiként nehéz, hiszen se pénz, se tagság, se társadalmi támogatás, se szavazók - mert ugye mire is? -, ezért kell egy gazdatest, akinek van hozzá pénze, ereje, nincsenek gátlásai, elvei... és bárkivel összeáll és támogat, akivel ő is közelebb kerülhet a kormányzáshoz, az önigazoláshoz, a revanshoz...
Na ezért kell Gy. és ezért maradt a porondon.
Neki kellenek az apróságok, akikkel összeállva mondhatja, hogy de nem is rá kell szavazni. Szépen mögéjük bújik. Na nem úgy, hogy ne is látsszon, mert azt az ego nem engedi. Az apróságoknak meg kell a tőkés háttér. Hiszen semmilyük nincs. Se pénz, se posztó, se program, se tehetség, se tudás, csak a vágyak és az ambíció.
Önállóan mind fing a szélben. Összefogva is csak és kizárólag a proteszt szavazatokkal tudnak nyerni. Nem rájuk szavaznak majd tömegek, hiszen mire is szavaznak? A DK programjára, a Jobbikéra, a Momentuméra...??? Milyen kormányzás lesz? Milyen elvek alapján? ... Kizárólag valakik ellen fognak szavazni. (És megszívatják az egész országot, de hát... mit számít? )
süti beállítások módosítása