A kiló nem százat jelent.

Tiborcz panasza. "S a nagyasszony? Ő cifra és márványos házakat építtet, és mi csaknem megfagyunk"

2019. június 23.

Az megvan, hogy Tiborcz István, Orbán Viktor veje beszállt a főpolgármesteri előválasztási kampányba? Méghozzá Karácsony Gergely oldalán. Karácsony ugyanis luxusingatlanadót vezetne be, amit Tiborcz-adóként marketingelt meg. Sikeresen, mert Tiborcz az indokolatlan névhasználatért beperli Karácsony Gergelyt. Tiborcz István nyilván nem az egyetlen ember, aki luxusvillában lakik. Nem is az első ismert vállalkozó az országban, akinek az okos házasságkötés hozta meg az üzleti sikert. Nagyon sokakról el lehetne nevezni ezt a képzeletbeli adónemet. Egy szép napon remélhetőleg az olvasóról is — kívánom.

A poszt után közösen megkoszorúzhatjuk a nem-gyanús-módon-meggazdagodott ismeretlen magyar milliárdos emlékművét. És töltsd ki velünk legújabb felmérésünket:

Előválasztás+!

screenshot_2019-06-23_at_7_32_41.png

Nézegess magyar millliárdos vejeket!

Mennyivel jobban hangzana mondjuk a Gyurcsány-Tiborcz-adó? Semennyivel, de hitelesebb lenne.

Gyurcsány Ferenc vállalkozói karrierjét a KISZ-en kívül a házasságkötés alapozta meg, mint az közismert, amikor a befolyásos kommunista dinasztiába, az Apró-Dobrev-klánba  nősült be, és Apró Pirosa lányát, Dobrev Klárát (és vele a szemlőhegyi villát) vette feleségül. (Egész pontosan "lecserélte öregecskedő feleségét" — kellemeset a hasznossal jeligére.) 

Egyébként indokolatlanul lenézett, művelt DK-s olvasóim erre szokták kommentelni, hogy "ez már régen volt!" 

Karácsonyék kissé bárgyú tiborczozása elsőre megtérülni látszik, több sajtóhírt kapott a téma, de az örömük talán kissé korai. Tényleg csak egy ingatlanadót tudtak elnevezni Tiborczról? Szeretném ezt überelni.

Majd 20 év múlva emlékeztetnék rá mindenkit, a Tiborcz-kormány beiktatásakor, hogy akkor se csodálkozzon senki, ha a szavazók egy jelentős része azt mondja majd, hogy az Elios-ügy úgymond régen volt... (Vagyis lesz.)

Mérföldkőhöz érkeztünk. Tibocz István saját lábára állt immár a politikában is, nyilatkozatot adott: 

"Különösebben tényleg nem szeretnék ezzel foglalkozni, de ha Karácsony Gergely jó ötletnek tartja, hogy különböző adókat személyekről nevezzen el, akkor javaslom, hogy a zuglói transzparens és problémamentes parkolási rendszer dicséretére a zuglói Mikulás-csomagokat nevezze át Karácsony-csomagokra."

— Tiborcz István ezzel a mondással szállt be a politikába. Szerintem kezdetnek nem is rossz...

Egyelőre ódzkodik ugyan a kameráktól és a Kúria döntésére hivatkozva, miszerint ő nem közszereplő perelni szándékozik Karácsonyt az inszinuációért, mi dörzsölt hírolvasók tudjuk, hogy ez most kivételesen egy picit a reményvesztett Karácsony Gergelynek segít. Mellesleg Karácsony volt az, aki Gyurcsányt is kihozta a karanténból, aki még pártján, az MSZP-n belül is partvonalra került és ezért volt kénytelen új pártot létrehozni. Karácsony most Tiborcz Istvánnak adott egy ziccert, amiből majdnem jól jöhet ki.

Sem az MSZP-nek, sem Karácsonynak nem lett volna szabad megtennie Gyurcsánynak a szívességet, hogy újabb esélyt kapjon. Én pedig erősen pislognék, ha Gyurcsányéké mellett új politikai dinasztia jelenne meg Tiborczékkal.

Az ún. MSZP és az ún. Párbeszéd megnézheti most magát. Mindkettő hátbaszúrva nézi saját politikai agóniáját. Az evolúció a politikában sem igazságos. Nem a jobbfejnek, a kedvesebbnek, a szebbnek, nem is feltétlenül az okosabbnak, sőt nem is az erősebbnek kedvez, Mindig az alkalmazkodóképesebb győz, aki felismeri a lehetőséget, saját érdekeit és cselekszik, aki nem másoknak hisz, hanem saját magában, hiszen mindenki más a saját pecsenyéjét sütögeti, ha barátnak is mutatja magát.

Hát még az üzleti életben, ahova a nyilvánosság ritkábban kopogtat be: mert ugye "nem közszereplő" — ahogy a bölcs Kúria (kifejező elnevezése ez a késő-újkapitalista Magyarország Legfelsőbb Bíróságának, tényleg) így döntött.

Szemfülesnek áll a világ és vejeknek persze.

Magára vessen mindenki. Tiborcz családjában persze már van egy miniszterelnök, ezért nehezen tudna Gyurcsány nyomdokaiba lépni mostani eszünkkel. És hogyúgymondjam az első benyomás számít általában. De most már elnézve az elmúlt 30 év eseményeit, semmin sem csodálkoznék. Intőjelként készült ez a poszt. Dobrev Klára első benyomása sem számított.

dk_villalako.jpg

Tiborcz panasza egyébként jogos. Valóban nemcsak róla szól a magyar újkapitalizmus kései időszakának története. A társadalmi igazságosságért érdemes harcolni, ennek helyes és hatékony útja-módja, véleményem szerint, csakis kiegyensúlyozott és mindenkit egyenlő módon mérő lehet. Ezért a Karácsony-féle címkehasználat félrevezető és káros: minden jobboldali szavazó egyszerre horkan fel, hogy "na de a másikak is". (Fordított esetben ugyanez.)

Sokkal több visszsásság van ebben az országban, mint Orbán Viktor vejének vagyonosodása. Jóval több, mint a Fidesz gazdasági holdudvarának vagyonosodása. Ez a holdudvar ráadásul ma már olyan üzletembereket is magában foglal, mint Leisztinger Tamás vagy Kóka János — akiknek pártkötődése korábban egyértelműen más volt, de megértették az idők szelét és Gyurcsányhoz hasonlóan kiváló alkalmazkodóképességükről tettek tanubizonyságot.

Ezek a minták korról, korra, országról, országra visszaköszönnek. Simán megalakulhatna a

Korrupt Internacionálé. Világ milliárdosai egyesüljetek!

Egy másik Tiborc panasza pedig szintén jogos. És örök. (Remélem Tiborcz István nem perli be ezért Katona Józsefet is. Illetve engem a Tibocz-kormány vizionálásáért.)

BÁNK
búsan néz ki az ablakon.
Magyar hazám! -

TIBORC
(…)
                    S a nagyasszony?

TIBORC
Ő cifra és márványos házakat
építtet; és mi - csaknem megfagyunk
kunyhónk sövényfalai közt -

BÁNK
                            Átkozott!

TIBORC
Ő csorda számra tartja gyűlevész
szolgáit, éppenséggel mintha minden
hajszála egy őrzőt kivánna; sok
meránit, ollykor azt hinné az ember,
hogy tán akasztani viszik, úgy körül
van véve a léhűtőktől; s mi egy
rossz csőszt alig tudunk heten fogadni.
Ő táncmulatságokat ád szűntelen,
úgy, mintha mindég vagy lakadalma, vagy
keresztelője volna: és nekünk
szivünk dobog, ha egy csaplárlegény az
utcán előnkbe bukkanik, mivelhogy
a tartozás mindjárt eszünkbe jut.
A jó merániak legszebb lovon
ficánkolódnak, - tegnap egy kesely,
ma szürke, holnap egy fakó: - nekünk
feleség s porontyainkat kell befogni,
ha veszni éhen nem kívánkozunk.
Ők játszanak, zabálnak szűntelen,
úgy, mintha mindenik tagocska bennek
egy-egy gyomorral volna áldva: nékünk
kéményeinkről elpusztúlnak a
gólyák, mivel magunk emésztjük el
a hulladékot is. Szép földeinkből
vadászni berkeket csinálnak, a-
hová nekünk belépni sem szabad;
s ha egy beteg feleség, vagy egy szegény
himlős gyerek megkívánván, lesujtunk
egy rossz galambfiat, tüstént kikötnek;
és aki száz meg százezert rabol,
bírája lészen annak, akit a
szükség garast rabolni kénszerített.

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr1614907156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.23. 16:28:22

A magyarellenes Télinapforduló Geri(nctelen) azt akarja, a profit csak nyugati tőkésekenk jusson, ennyi az egész.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.23. 16:29:51

Hogy senki se vádolhasson részrehajlással, hozzáteszem: igen, Gyurcsány esetében is jónak tartom, jobb, hogy ő tőkés, mintha helyette egy idegen lenne az.

Attilajukkaja 2019.06.23. 16:51:53

@MAXVAL bircaman közíró:
Ejnye Marinov elvtárs, kedves Iván Miklosevics! Hát ennyire savanyú a szőlő?

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2019.06.23. 16:56:32

Undorito és gusztustalan, hogy a sokszorosan bukott, külföldröl irányitott, külföldi érdekeket szolgálo ellenzék, már a miniszterelnök családját támadja, hogy megfeleljen a külföldi elvárásoknak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.23. 16:57:26

@Attilajukkaja:

Miklosevics? Ez meg honnan?

Mi lenne savanyú itt? Savanyú lenne, hogy nem loptam céget?

Fülig José 2019.06.23. 17:26:04

@Épüljön STADION a CEU helyére..: hopp, barátom, a MINISZTERELNÖK csupa nagy betű, meg még ÚR is (lfszt..) uh. neked jár a vitruális ejnyebejnye!! ( majd a lendvaiban megkapod fizikálisan is öcsi, a levonással együtt...)

Fülig José 2019.06.23. 17:29:26

@MAXVAL bircaman közíró: elég kontraproduktív ez a nagymagyar melldöngetés a te esetedben iván...a lelátóról okoskodni, mondani a hogyankéne...panyemaju?

Blogolo Blogi 2019.06.23. 17:32:33

"Mindig az alkalmazkodóképesebb győz, aki felismeri a lehetőséget"

Karacsony most kivetelesen megragadott egy ilyen magaslabdat es elt a lehetoseggel. Tiborcz meg tul csicska volt, hogy felismerje jobb kussolni. Amig Viktor van, addig amugy is csak az egyugyu kis vej marad, igy ha esetleg tehetseges is valamiben, az rejtve fog maradni a geci arnyekaban. Erre mondjak, hogy valamit valamiert?

BéLóg 2019.06.23. 18:20:12

@Blogolo Blogi: Tiborcz halálra fogja magát keresni ezen az ügyön. Ő ugyanis NEM közszereplő.

BiG74 Bodri 2019.06.23. 18:34:49

@BéLóg:
Kétlem, hogy nagyot szakít, ráadásul neki semmi politikai hozadéka nem lesz, csak lebassza az após, hogy minek teszi magát közszemlére.

Blogolo Blogi 2019.06.23. 18:55:02

@BéLóg: "Ő ugyanis NEM közszereplő"

Maris belekeverte magat a dologba, ez pedig Karacsony szempontjabol win-win huzas volt. Tudod, mint a sakk nevu jatekban, mikor mindegy mit lep az ellenfel, mert mar latod a parti veget.
A politikat reg nem elvek vezerlik, az szamit, hogy ha van uzeneted, azt hatekonyan tudod-e kommunikalni. Maga a torvenyjavaslat lenyege ebben az esetben sem fontos az embereknek, a lenyeg, hogy Karacsony stabja egy keresztelovel ugyesen bepozicionalta. Mi tortenhet? Fel ev mulva szuletik egy itelet es a Karacsony mogott allo tamogatok befizetnek egy par szazezres csekket. Ha.

antiinternáci 2019.06.23. 19:10:36

A lényeg az, hogy a balliberálisok csak a lakosság kifosztásában tudnak gondolkodni.
Adóemelés az egyetlen ötletük, semmi gondolatuk sincsen.

Fülig José 2019.06.23. 19:48:33

@antiinternáci: köszönjük az intelligens hozzászólást emese... amúgy abban nekem mi a jó, ha a debil vejkó (is) billencsszám lopja a közpénzt? he, te fasz?!

CyberPunK 2019.06.23. 19:50:03

@Fülig José: ez a kijelentés az aktuális EU top áfa mellett nem túl kabbefaszom?

Pop40 2019.06.23. 19:50:31

Na ja, a maffiaállam már csak ilyen. Máshol az ilyen Tiborcz-féle köztörvényes szarházi bűnözőket lesittelik, itt meg még ők pofáznak a tisztességes embereknek.

Karácsony javaslata ugyanakkor hatalmas baromság. A bűnözők lopott pénzét sehol nem adóztatni szokás, hanem szimplán visszavenni, a bűnözőt meg lesittelni.
Karácsony az elkapott bankrablót is megadóztattatja majd a rendőrséggel??

CyberPunK 2019.06.23. 19:50:57

@CyberPunK: bocs, antiinternácinak szántam.

Fülig José 2019.06.23. 19:58:35

@CyberPunK: gondoltam. sajna felesleges próbálkozás, ez az entitás a trollok közt is ostobának számít. IQ 1, nagy jóindulattal...

antiinternáci 2019.06.24. 09:17:44

@Fülig José: @CyberPunK:

És attól, hogy az internácik további lakossági adókat vezetnének be, Budapesten csökkenni fog az áfa okostalanok?

Attilajukkaja 2019.06.24. 10:01:14

@antiinternáci:
"És attól, hogy az internácik további lakossági adókat vezetnének be, Budapesten csökkenni fog az áfa"
IGEN!
Amúgy mi az, hogy internáci?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.24. 10:12:48

@Attilajukkaja:

Te is tudod, trollom, hogy az egész nem Bp-ről szól, hanem felkészülésről 2022-re.

Attilajukkaja 2019.06.24. 11:40:46

@MAXVAL bircaman közíró:
A trollod lennék? Szerintem ne bizalmaskodjunk csak azért, mert ismerlek, ... viszont nem vagyok a haverod!
Amúgy meg az egész Budapestről és a 22-es választásokról is szól. A kettőt miért kellene külön kezelni?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.24. 12:11:54

@Attilajukkaja:

Mindketten tudjuk, mocskos emberke vagy, s marhára zavar téged, hogy semmivel se tudsz engem sarokba szorítani...

Attilajukkaja 2019.06.24. 14:55:33

@MAXVAL bircaman közíró:
Mocskolódsz? Hát csak ennyire futotta érvelés helyett?
Amúgy meg ki akar téged sarokba szorítani? Már hosszú évek óta ott élsz. Fülhallgatóval a fejeden.

Attilajukkaja 2019.06.24. 15:02:26

@MAXVAL bircaman közíró:
Egyre jobban elveszíted a józan ítélőképességedet? Egyre jobban mocskolódsz?
Talán jól jönne, ha bevennél valamit, ... bármi is legyen az, amit ilyenkor szedsz vagy iszol!

Attilajukkaja 2019.06.24. 15:04:08

@MAXVAL bircaman közíró:
Bocsi! Most vettem észre, hogy te csak egy fake vagy. :o)))))))))))))))))
Figyelmetlen voltam.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.24. 15:25:25

@Attilajukkaja:

Hol vesztettem el. Évek óta szemétkedsz, s még neked áll feljebb?

Egyébként nem zavar, nekem csak segít, hiszen ebből látszik: a hozzád hasonló fanatikus liberó pártkatonák egyre inkább vesztik el türelmüket.

De tudod, azért időnként meg kell mutatni nektek hol a helyetek. A világegyetem harmóniája miatt.

Attilajukkaja 2019.06.24. 15:32:19

@MAXVAL bircaman közíró:
Valamit nagyon rosszul csinálsz! :o))))))))))))))
Nem megy ez neked.
süti beállítások módosítása