A kiló nem százat jelent.

Őszöd, nem öszöd, nem kapsz mást: az elmaradt gyurcsánytalanítás 14 esztendeje

2020. május 27.

Most van az őszödi beszéd évfordulója. 14 év tanulságos baloldali politikatörténete a teknősbékával és hátán a skorpióval, ahogy átkelnek a NER évtizedén. 

gyurcsany_special.PNG

Miniszterelnökből divatmárka, néhány kanyarral. 2006-2020. Ez az ember tud valamit. A szimpla gyurcsányozásnak épp ezért nincs sportértéke. Ne eszerint olvassa senki ezt az írást.

Én azok közé taroztam, akik semmi rendkívülit nem találtak Gyurcsány Ferenc MSZP-frakció előtt elmondott 2006-os beszédében. Pontosan 14 éve. Leszámítva azt, hogy nem követte lemondás. Annyi persze kiderült, hogy egy ilyen alkalmatlanságot beismerő miniszterelnöki beszéd nem jelent semmi különöset Magyarországon vagy a magyar szocialistáknál. "Elkúrtuk" szállóigévé vált, de nincs itt semmi látnivaló. "Következmények nélküli ország". Valami egészen furcsa, infantilis logikákra, normákra, szokásjogokra épül a magyar elit, amit nehéz megérteni józan ésszel, jobb helyeken útilapú jár a vezetőknek hasonlókért.

Most a jelenleg 3(!) kőkemény százalékon álló MSZP Gyurcsánnyal kapcsolatos töketlenségéről fogunk megemlékezni. Nemcsak 14 évvel ezelőttről. A magyar baloldal némileg offshore vizeken és false flag alatt vitorlázó egykor robosztus zászlóshajója, az MSZP, mint struktúra lehet nem tudott megújulni vagy megfiatalodni, kifutott a termék, varázsát vesztette, de Gyurcsány Ferenc végjátékbeli ámokfutását ilyen magatehetetlenül végignézni... az példátlan szerintem. Az MSZP-nek tucatnyi jó oka és lehetősége lett volna megszabadulni Gyurcsánytól.

2006. Az MSZP meg tudta nyerni a választásokat Gyurcsánnyal, de rögtön kiderül, hogy egy szám sem volt igaz a költségvetésből, a pannon puma inkább döglött ló, az EU-t és a választókat is becsapták és durva megszorításokkal lehet csak helyrehozni a helyrehozhatatlant, nemhogy adócsökkentések jönnének, hahaha. Tényleg az évszázad poénja volt. Őszre az MSZP a Fidesz mögé szorul vissza, de még mindig erős párt. Kvázi váltópárt. Gyurcsánnyal az élén, akit nem hajlandók elengedni. Pedig Medgyessyvel megtették, akiről kiderült jóval korrektebb figura volt, a koalíciós partner SZDSZ korrupcióját se szépítette. Ilyen hibát elkövetni... 

2009. Három év kormányzati agónia után Gyurcsány Ferenc szerényen visszavonul, de azért annyira nem. A három év elég volt arra, hogy a kormánypártok népszerűsége lényegében elpárologjon. Érdekes módon a Gyurcsány mögül félig kihátráló SZDSZ szenvedi el a nagyobb, végső csapást: kiesnek az EP-ből, megszűnnek politikai tényező lenni egyik napról a másikra. Az MSZP 17%-os vereséget szenved, ami mostantól minden egyes választáson megkaphatja a történelmi jelzőt. 

2010. A sikerre való tekintettel a Mesterházy vezette MSZP bevitte újra a parlamentbe magával Gyurcsány Ferencet, akinek ezt az egészet köszönhetik. Teljesen logikus.

2011. Aki rögtön azzal kezdte meg az összefogásért folytatott ádáz harcát, hogy kettészakította az MSZP-t és megalaptotta a Demokratikus Koalíció nevű pártot. Ez okozta az MSZP váltópárti pozíciójának végét, a (még?) szélsőjobboldali Jobbik hamarosan a legerősebb ellenzéki párt lett. Ami legalább annyira rossz hír, mint jó. Az MSZP mégsem tett meg semmit, hogy elszigetelje Gyurcsányt és profitáljon abból, hogy a főmumus otthagyta a szocikat.

2014. Bár sokan (a Párbeszéd vezetői közül) az új ellenzékből eleve kizárták az együttműködést, végül mégis úgy érezték, hogy esélytelenek lesznek Gyurcsány nélkül, ezért az Összefogás mégis a Gyurcsány-párttal meg egy sor akkor még létező kispárttal együtt indult a választásokon szövetségben, ekkor a DK-nak nem volt mérhető támogatottsága. Gyurcsánnyal együtt sikerült csúfos vereséget elérni. DK frakció még nincs, de igény volna rá, legalábbis Gyurcsánynak. Megérte.

2017. Az MSZP nem teljesen világos okokból még úgy gondolja, hogy egy utolsót guríthat, ha jó miniszterelnök-jelöltet dob be a köztudatba. Sajátos módját választják az építkezésnek, Botka Lászlót emelik pajzsra először, hogy azon hirtelenjében felborítsák és a mélybe hajítsák. A pletykák szerint Gyurcsány és/vagy Orbán állt a háttérben. Molnár Gyula MSZP-elnök végül Karácsony Gergő arcával polírozza ügyesen a párt imázsát és lendíti át az MSZP-PM szövetséget éppen a 10%-os küszöbön, utoljára. Ismét közös történelmi vereség:

2018. Az MSZP megállapodik a DK-val a koordinált indulásról, átadva egy sor budapesti kerületet. A Gyurcsány-párt épphogy átcsorgott a parlamenti küszöbön. Ennyire volt hasznos szövetséges az akkor még éppen középpártnak tekinthető MSZP számára. Utólag könnyű okosnak lenni, de Gyurcsányt ejtve talán tiszta lappal indulhattak volna a szocik Karácsonnyal vagy máshogy. Igazából mindegy is. Gyurcsány hosszú menetelése 2006-tól 2019-re beérni látszik.

2019. tavasz. A MSZP kispárttá válik az EP választáson, Gyurcsány felesége, Dobrev Klára pedig a legerősebb ellenzéki lista élén végez, nem fényes az eredmény, de a korábban még kiesés közeli DK 16%-a hatalmas diatalnak tűnik. Jó hát közelében sincs a Fidesz 50%-ának, de ez valódi földcsuszamlás az ellenzéken belül.

2019. ősz. Több közös ellenzéki jelöltként megválasztott MSZP-s polgármester átáll a DK-hoz. Az is igaz, hogy több MSZP-s pedig a Fideszhez áll át. Záróbuli hangulata van a dolognak, még mindenki igyekszik magának gyorsan párt találni, mert ki tudja mikor csajozhat be újra. Már megüzenni is késő Gyurcsánynak, hogy ejnye-bejnye.

2020. Az MSZP-t először mérik 3%-ra közvéleménykutatók, amit már nem lehet másként értékelni csak egy egykori nagypárt végének. Ámen. Isten neki fakereszt, ha ez nem lenne fordított blaszfémia egy világnézetileg inkább ateista párt esetében. 

Hát ennyi. A történetet szerintem tanítani fogják politológiából. Az MSZP mindenkori vezérkarának, második vonalának olyan sokszor volt esélye leszámolni Gyurcsánnyal, tehermentesíteni magát, hogy sok szempontból megérdemlik a sorsukat. Eszünkbe juthat a skorpió tanmeséje is a teknőssel...

A skorpió és a teknősbéka

A skorpió egy folyó partján szemlélődött. Hívogatta a túlsó part, ahol boldogság várja, legalábbis azt gondolta. De hogy fog oda átjutni? Teljesen elveszettnek érezte magát, aztán a folyóban meglátott egy teknőst. Mikor a teknős partot ért a skorpió köszöntötte.

-Üdvözöllek, kedves...

-Teknős vagyok. Te ki vagy? -pislogott gyanakodva a teknős.

-Skorpió vagyok, teknős és szeretnék kérni tőled egy szívességet. A teknős felhorkant: -Skorpió?! Ismerem a fajtádat. A skorpió hízelegve válaszolt:

-Ó, bölcs teknős, nem vagyunk ám mindannyian egyformák, minden skorpió más.

-Nem állt szándékomban megbántani téged, csak óvatos vagyok. Mi az a szívesség, mit kérni akarsz? -Szeretném, ha átvinnél a túlsó partra. -A túlsó partra? Miért szeretnél te oda menni? Most jöttem onnan, ugyanolyan, mint ez. -Mert ott találom a boldogságomat. -felelte a skorpió.

-Á, értem, az fontos dolog.-Bólintott a teknős. - Én is már régóta keresem, de még nem találtam. -De skorpió, hogy is vihetnélek? Ha úszás közben megszúrsz, én elsüllyedek és megfulladok.

-Ne legyél bolond, teknős. Hisz akkor mindketten ott pusztulunk. Én nem meghalni szeretnék, hanem boldognak lenni. Ahhoz pedig át kell jutnom a túlsó partra. A teknős gondolkozott. Segítőkész fajta volt, ugyanakkor bizalmatlan is.

-Rendben skorpió, mássz a hátamra, átviszlek.

-Köszönöm neked, teknős! -hálálkodott amaz, s felmászott a hátára. Már a folyó közepén jártak, mikor perzselő fájdalom járta át testét. Iszonyú görcsök közepette, fuldokolva szólt oda a skorpiónak:

-Miért tetted, te bolond?! Mindketten meghalunk! A skorpió, maga is fuldokolva, szomorú hangon válaszolt:

-Sajnálom teknős. Nem tehetek róla, ilyen a természetem...

De a történet végét ebben az esetben még nem ismerjük. A teknősnek annyi. Nagyjából ez sejthető. De vajon a skorpió is oda fog emiatt veszni? Magyarán együtt bukik-e Gyurcsánnyal 2022-ben az ellenzék vagy fényes győzelmet aratnak?

A múltat már ismerjük. A világtörténelem nagy beszédei közé azért be nem sorolható, de idehaza mégis hatalmasat szóló őszödi beszéd, teljes terjedelmében, íme. Kis ország, kis pénz, kis foci. Nekünk ez jutott:

„Az amit el tudtam nektek mondani itt egy órában, sőt talán több is volt, mint egy óra, az természetesen nem az egész politikánk. Az természetesen nem képes magába foglalni egy sor dolgot, amelyet meg kell tenni és nem képes visszaadni az egyébként szükséges kommunikációnak azt a sokrétűségét, ami kell a sikerhez. Ezzel együtt is a figyelmeztetést és a tanácsokat ez ügyben köszönjük szépen.

Ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyunk kétségekkel. Hogy a magabiztosság mögött ott van az őrlődés és a gyötrődés. Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes. Hogy egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik a nem a hatodik lépés, még a harmadikat sem tudom. Tudom az első kettőt. És egyszerre kell megpróbálni előre vinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak. Bevonni őket ebbe a folyamatba. Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban, és menni előre.

Dehogy tudom kiszámolni minden lépésünknek a következményét. Nem tudjuk. Nincsen ennyi kapacitásunk. Az az igazság, hogy csak reggel 7 órától éjjelig dolgozik az egész csapat és hiába, egy pont után nem lehet szélesíteni. Nem tudjuk 12-15 embernél többen körül ülni azt az asztalt, amelynél meg kell állapodni kormányzati emberekkel, minisztériumi emberekkel, meg szakértőkkel. Nem tudjuk. Ennyi tehetségünk van gyerekek.

Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt. Úgy őriztük a politikai egységet tavaly nyár óta, és mögötte mondjuk a szakmai politikai egységet, mint soha ebben az elmúlt években. Vagy talán sose. Természetesen mindaz, amit tudunk, az anyagaink kidolgozottsági foka hagy maga után kívánnivalót. Igen. Igazatok van. Pontosan tudjuk mi azt, hogy rengeteg kockázattal nézünk szembe. Mikor azt mondjátok nekem, hogy vigyázzunk oda, mert hát az Alkotmánybíróság vissza küldhet dolgokat, tudjuk mi ezt. Nem baj, hogy mondjátok, de higgyétek el, tudjuk. Egy nagyon szűk csapat dolgozik Petrétei Jóska mögött – mert hogy nem engedhetjük be a minisztérium egészére ebben a fázisban még – öt-hat-hét ember. Reggeltől éjszakáig. A szó legszorosabb értelmében. Hogy nehogy baj legyen. Őrületbe kergetjük egymást bizonyos pontokon, hogy összeszedjük a szükséges mennyiségű pénzt. És én magam, amit korábban egy évig nem tapasztaltak tőlem, az elmúlt egy hónapban talán háromszor kezdtem el üvöltözni és kiabálni, nem bírva mindennek a feszültségét a tárgyalásokon. Nem a kollégákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, hogy húzzatok már a p….ba ezzel. Gyerünk előre.

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet. Közben meg meg kell állapodni még a szabad demokratákkal, mert még miniszteri problémák – ismeritek.

Nézzétek. A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib….ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani. Nem tudunk még hetekig elemezni gyerekek, nem tudunk. Az első nap meg kell mondani, hogy mit kell csinálni azért, hogy ebből még idén kiigazítás legyen, hogy szeptember elsejétől bizonyos adójogszabályok életbe léphessenek. Elemezgethetek még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva. Ezért annak az előrebocsátásával, hogy amit csinálunk, az messze nem tökéletes, nem tudok nektek B verziót mondani.

Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben Kornaitól Bokrosig, Békésitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak. Vessünk ki ingatlanadót mindenkire. Tudjátok, hogy mennyi jön be ingatlanadóból, ha minden ingatlant megadóztatunk, ami 5 millió forintnál drágább? Alacsony értékhatárt mondtam, nem 100 milliót, ötöt. És egyébként még odaadjuk még az önkormányzatoknak azt az 52 milliárdot, ami a kommunális adóból bejön, mert akkor azt oda kell nekik adni, már most az ő bevételük. Az egésznek az egyenlege kevesebb, mint 20 milliárd forint. Oda jön hozzám Magyarország talán legbefolyásosabb üzletembere, Demján Sándor. Hatalmas nagy hanggal, hogy: Ferikém olvasom a Sárközi-tanulmányban, hogyha minden háttérintézményt bezárunk, akkor 700-800 milliárd forintot fogunk megtakarítani. Mondom: Sanyikám, normális vagy te? Hát legalább te tudhatnál számolni, áldjon meg a jó Isten. Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogy hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fönt lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Majd elküldi a papírját végre, amire kiszámolja és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkba, akkor már nincsen megoldása. Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány.

Általában sok kritika van, hogy a rendszer nem eléggé kerek, nem eléggé konzisztens, mindenkinek van ötlete, hogy akkor mit vegyünk ki belőle, hogy a maradék konzisztensebb legyen és máris éppen csak harmadannyi pénz van, mint amennyit össze kell szedni. Ja? Úgy én is tudok konzisztens lenni. Ja, úgy én is tudok konzisztens rendszert. Csak az a problémám, hogy nem 50 milliárdot kell összeszedni, hanem, nem mondom meg, hogy mennyit. Hát ez a baj. Ráadásul mindezt valahol úgy kell megtenni, hogy amit akarunk csinálni hosszú távon, azt ne keresztbe verje.

Gyerekek. Nem vagyunk tökéletesek. Egyáltalán nem. Nem is leszünk. Nem tudom nektek azt mondani, hogy minden rendben lesz. Azt tudom nektek mondani, amit mondtam az utolsó egy évben. Hogy ami tisztességgel megcsinálható, ami a tehetségünkből kitelik, mert nem játszunk különleges meccseket, mert az energiáinkat nem arra fordítjuk, hogy egymással szarakodjunk, mert nincsenek külön érdekek, amik egyébként nem bírná ki közöttünk a nyilvánosságot, mert nem valamit akarok veletek elintézni.

Az a csapat, akire rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat képes nagyjából erre a teljesítményre. Képes nagyjából programot adni. Lehet, hogy van egy másik csapat, amelyik tud mást. Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és ennél jobbat. Nem leszünk rá képesek. Ha belegebedünk, akkor sem. Nagy munka van, tisztességes munka van egymás között. Muszáj megcsinálni. Nem beszélek az Új Magyarországról, a fejlesztésekről, határon túli magyarokról, egyházakhoz fűződő kapcsolatról és még ezer dologról, mert a nagyhoz képest ma nem ez a legfontosabb. Mindegyikben érdemi, jelentős és mély javaslataink lesznek. Egyik-másik meglepetést is fog okozni. De az egészhez képest, amit el kell döntenünk egymás között, nem ez a legfontosabb. Reform, vagy bukás. Nincs más. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

És akarok most egyetlenegyszer mondani nektek három percet. Ezt legfeljebb még egyszer fogom elmondani nektek. Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól és tanulja most már meg magát nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt. Imádtam. Életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok. Egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e, én személy szerint. Egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot? Azt mondjuk-e, hogy: a rohadt életbe, jöttek páran, akik meg merték tenni és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francban lesz majd az útiköltség elszámolásunk, b….a meg. Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország. Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot. Csak azért. Egzisztenciát lehet még találni sokat.

Tudom, hogy nekem ezt könnyű mondani. Tudom. Ne vágjátok mindig a képembe. De csak azért érdemes. Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni. Vagy megcsináljuk, és van hozzá egy emberetek, vagy mással megcsinálni. Soha egy darab interjút nem fogok adni akkor, amikor be fogom fejezni, hogyha vitával fogunk elválni egymástól. Soha. Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani. Soha. De csak azért érdemes csinálni, hogy hozzányúljunk a nagy dolgokhoz. Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni, hogy soha egyetlenegy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, ami eddig volt. Mert minden más sérti valakinek az érdekét. Ahhoz másik madám kell. Ez az én imádatomat nem fogja megváltoztatni, egyáltalán nem. Én nem fogok naponta fölállni. Volt ilyen minisztere Horn Gyulának is, aki mindig le akart mondani. Volt ilyen miniszterelnök elődöm is, aki állandóan elmondta, hogy ő, hogy én nem ilyen pasi vagyok. Amíg van benne erő és megyünk előre, addig igen, és egyszer meg nagyon csöndben elmegyek. Nem érdemes másért. Mindenki döntse el magában, hogy 4-500 ezer forintért csinálja a dolgot, ami kurva fontos, különösen, ha az embernek már egyébként nincsen más szakmája, csak ez, tudom én. Hogy képes-e az elmúlt 15 év összes történetén fölülemelkedni és megkötni új ……ket, vagy azt gondolja, hogy ez is egy olyan négy év lesz, hogy á, francba, túléltük az eddigit is, most is túl leszünk. Volt már elég miniszterelnökünk, hát ezen a pasin is túl leszünk majd. Mi úgyis maradni szoktunk. Lehet. És azt is mondom, hogy ez egy legitim érvelés, és nem is bánt, egyáltalán nem, egyáltalán nem. Van ebben a frakcióban nem egy miniszterelnöknek alkalmas ember. Én azt mondom, hogy vegyen mindenki nagy levegőt, igyon kurva sok bort…

(A leírt szövegben itt kazettacsere miatt törés van, az eredetit nem tudom rekonstruálni – Gy. F.)

…nem tudtunk megállapodni egymással. Mert ha mind a százkilencven ugyanazokat a mondatokat mondja, mint amit az elmúlt években mondott, akkor ugyanúgy nem fog történni semmi, mert ugyanúgy nem tudunk megállapodni. Bassza meg, ugyan nem értek egyet, de elengedem. Először csinálják. Máskor meg azt, ….. engedje el, hogy hadd csinálhassák. Az nem reform, hogy a többiek változzanak meg. Az nem reform, hogy egyébként kiállunk és mondjuk a népnek a mantrát. Az a reform, hogy hajlandóak vagyunk mi is egy sor ponton átértékelni mindazt, amit eddig gondoltunk és tettünk. Ehhez képest az első hónapoknak a dolga, a kiigazítás dolga, az csak szimpla kényszer, be kell valljam. Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani a francba. A megoldásunk biztosan nem tökéletes, igazatok van, biztosan nem, csak nem tudunk jobbat. Olyat, amiben meg tudunk állapodni a szakma nagy részével, akivel el tudjuk fogadtatni a piacokkal, el tudjuk fogadtatni a koalíciós partnerrel. Nálunk, akik nálunk ezt egy páran a tetején csinálják a Bélától a Veres Janiig, a Kiss Pétertől az Ildikóig, Szekeres Imrétől a Hillerig, meg mondjuk velem, nagyjából elhisszük, hogy körülbelül jó. Mert ezeknek kell, mindnek el kell hinni. Egyedül, külön-külön tudunk mást is, csak nem külön-külön vagyunk, hanem ott ülünk tizenegynéhányan az asztal körül, és el kell fogadni.

Én azt gondolom, hogy meg lehet csinálni. Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek, igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek. Csak, csak akkor lehet végigcsinálni, hogyha a lényegben, a lényegben hisztek és a lényegben van egyetértés. Kikerülni a konfliktusokat önmagunk között, megijedni attól, hogy egyébként sértünk érdekviszonyokat, akkor nem szabad elkezdeni, nem szabad. Semmihez nem ragaszkodom. Úgy nem igaz, hogy én ahhoz ragaszkodom, hogy van egy valami a fejemben, hogy annak kell lenni az egészségügyben, annak kell lenni a …. Dehogy. Én ezeket a beszélgetéseket szervezem, mediálom, nyitom ki a pasikat, hogy mondják el, hogy mi van bennünk. Nem diktálom. Nem igaz. Ha diktálom, akkor, amikor le akarnak lassulni és nem akarnak megállapodni, hogy gyerünk, a hétszázát neki. Ezt tartom a dolgomnak. És ha megállapodtunk, akkor ne engedjem, hogy lelassuljanak. Nem arról szól, hogy nekem van egy Á-tól Z-ig megírt forgatókönyvem Magyarországra és azt mondom, hogy ki fogom belőletek verni. Egy francot! Van Á-tól Z-ig forgatókönyvem, hogy hogyan lehet a szocialistákban ott lévő hihetetlen energiát arra fölhasználni, hogy az országot megváltoztassák, hogy tegyék már bele, hogy legyenek már úrrá végre a kishitűségükön, meg a régi igazságaikon. Arra van. Aztán amikor nem bírom, akkor meg kiabálok egyet. Nincsen személyes sztorim ebben az ügyben, egyáltalán nincsen. Nagy dolgot kaptam ettől, amit az elmúlt másfél évben csinálhattam. Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni. Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával? Vagy C változat: nem történik semmi. El lehet még így egy darabig lébecolni. Persze, hogy bonyolult az egészségügynek a dolga. De hát amelyikünk bemegy egy egészségügyi intézménybe, tudja, hogy hazugságok sokaságára épül. Persze, hogy az oktatásban borzasztón nehéz bármihez hozzányúlni. De igen, azt látjuk, hogy nem egyenlően osztja a tudást széjjel. Valamelyikötök mondta, az mégis csak – talán az Arató Gergő – azért mégis csak a legnagyobb igazságtalanság, kérem szépen, hogy a magyar oktatási rendszer egyik oldalról a köztünk lévő társadalmi különbségeket fölerősíti, nem gyengíti, aztán meg szegregál is. Hát ez az igazi nagy probléma, ez a nagy gond. És az a nagy gond, hogy azoknak adjuk az ingyenes állami oktatás, kérem szépen, akik a legjobb családokból jönnek. Hát ehhez képest nem az a botrány, hogy ki kell fizetni 3 százalékonként. Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen. Mi meg ezt nem merjük kimondani, és be vagyunk szarva, hogy azt mondjuk, hogy egyébként a 7 százalékot akkor tessék fizetni. Ne áltassuk itt egymást. Ez az igazi botrány. Az az igazi botrány, hogy akiről a Laci beszél, az ő cigány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem. És mióta az anyám, az anyámnak ismerik a nevét Pápán és Gyurcsány Katusnak hívják, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! Nem tudta, hogy mi történt. Megjavult az egészségügyi rendszer, fiam? Mondom: egy lószart, mama. Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet. Ez botrány. Hát ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi. Az nem botrány, az kényelmetlen politikailag, meg kifizetni. Mert politikailag lehet neki súlyos következménye. De őszintén szólva ez a következmény legfeljebb bennünket érint, ha idióták vagyunk. A társadalmi következménye, az meg mindenkit érint. Mi azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől.

De hölgyeim és uraim! Ez egy pár száz embernek, meg a családjának, meg az ismerősének a problémája a miénk. De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni. Mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni. Hanem azért, mert meg akarjuk ezeket oldani. Egyébként pedig épp az az elmúlt négy évnek a tapasztalata, épp az Horn Gyula kormányzásának tapasztalata, hogy nem abba szoktak belebukni emberek, hogyha valamit csinálnak, meg ha nem csinálnak. A francba is, mibe is akkor? El kell indulni. Tudni kell, hogy mit akarunk csinálni. Irtózatos lesz az első pár év, persze. Teljesen érdektelen, hogy 20 százaléka a lakosságnak fog ránk szavazni. Tavaly nyáron az utolsó nyolc évben először a 100 emberből a Szonda szerint csak 18 mondta, hogy ránk fog szavazni. Tavaly nyáron, gyerekek! Egy évvel később nyertünk. Mi lenne, ha nem az egymás közötti faszkodás miatt veszítenénk el a népszerűségünket, hanem mert csinálunk nagy társadalmi ügyeket. És nem probléma, hogy elveszítjük akkor egy időre a társadalom, a támogatásunkat. Aztán majd visszaszerezzük. Mert majd megértik. És el lehet majd menni vidékre nyugodtan, hogy megcsináltuk, a hétszázát. Nem lett mindenkinek jobb? Igazuk van. De neki, meg neki, meg neki, meg kollégiumok épültek ebben a nyüves országban végre újra. Erről szól a politika. Nem arról, hogy melyikünkből lesz kerületi polgármester, mégis hány darab helyettese lesz. Fontos az is, tudom én, nem vagyok naiv. De nincs benn az ország első száz legfontosabb ügyébe. És mi döntjük el, hogy melyikkel foglalkozunk, mi. És az ország azt gondolom, hogy megérdemelné, meg mi magunk is, hogy ilyen dolgokat csináljunk.

Szóval azt tudom nektek mondani, hogy álljunk meg, csináljuk meg. Sok igazságotok van a figyelmeztetésben, a féltésben, a részletek ügyében. Csak azt tudom mondani, hogy nem fogok játszani semmilyen játszmát sem így, sem így. Tesszük a dolgunkat. Amíg nagy tempóval lehet menni előre, addig megyünk. Ha nem lehet menni, és elmagyarázzátok, hogy igen, de… Ahhoz énszerintem én nem köllök. Ahhoz más kell. És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról.

Gyerekek!

Mit? Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Jaj, dehogy. Ez is bőven sok volt szerintem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr5315719128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2020.05.27. 22:49:29

“ Az MSZP mindenkori vezérkarának, második vonalának olyan sokszor volt esélye leszámolni Gyurcsánnyal...”

Dehogy volt. Ahhoz valakinek jobbnak kellett volna lenni, mint Gyurcsány, olyan meg nem volt köztük.
Botka sem, mielőtt még ez felmerülne.

Amúgy Botka ugyanúgy jelen volt amikor ez a beszéd elhangzott, és ugyanúgy hallgatott, mint a többiek, és ugyanúgy bizalmat szavazott még akkor.
A “megvilágosodása” már csak akkor következett be, miután nem lett választmányi elnök...

A beszéd pedig a kedves elvtársak lecseszése, és felrázási kísérlete volt, erről szól az egész. Meg arról, hogy tenni kéne a dolgukat, és nem megint a megúszásra utazni, mint annyiszor korábban.
Ez aztán nem tetszett az elkényelmesedett hölgyeknek, uraknak, és úgy gondolták, hogy majd jól alátesznek Gyurcsánynak, és a fidesz kezére adták a felvételt.
A többi mint az öntökönlövés iskolapéldája maradhat fenn az MSZP történetében, - ha már róluk polemizálunk.

Emmett Brown 2020.05.27. 23:37:46

A fő baj, hogy még nem jött rá, hogy ő Piszkos Fred, vagy rájött de leszarja.

Világít a torony 2020.05.27. 23:40:20

Egy mentálisan beteg társadalom pont Orbánt és Gyurcsányt érdemli. Meg is kapta.

IvanGyenyiszovics 2020.05.28. 05:48:11

Talán érdemes lenne Ferit tovább idézni:
például mit is szeretett volna a választási törvénnyel??

"Melyek a fő kérdések? Menjünk gyorsan darabra. Választási ügyekben kisebb települési önkormányzati képviselőtestületek, már úgy, hogy ez figyelembe vehető legyen a mostani őszi önkormányzati választásnál. Ez kétharmados törvény. És feles törvényben pedig korlátozottabb tiszteletdíj és költségtérítés. Ezzel egy időben kisebb parlament, ez 300 fő alatti parlamentet jelent. A mi álláspont szerint egyfordulós választással, 149 egyéni és 149 országos listán megszerezhető hellyel. Az SZDSZ nem pont ezt gondolja - muszáj hozzátennem."

EGYFORDULÓS, vegyes, csökkentett létszámmal.

Amit Orbán meg is csinált.
Ha Feri, akkor demokrácia, ha Viktor, akkor diktatúra :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.05.28. 05:50:12

Az idő Gyurcsányt igazolta. A magyar urbánus elitnek nem kell se baloldali, se zöld párt, se nemzeti liberálisok. Nekik a megszokott nyugatnyaló ultraliberalzimus kell, enyhe magyarellenességgel. Ezt pedig kiválóan képviseli Gyurcsány.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.05.28. 05:52:31

@morph on deer:

Gyurcsány egyszeráen a régi kádárista módszert akarta alkalmazni (azaz kiszivárogtatás, tesztelés), de nem vette észre, hogy ez demokráciában nem úgy fog hatni.

IvanGyenyiszovics 2020.05.28. 05:53:26

"Ezen túlmenően, ami a legfontosabb lépés talán, és ami 50 százalékkal eldönthető: gyökeresen át kívánjuk alakítani a közalkalmazotti és köztisztviselői jogviszonyt. Azt az évszázados védettséget, amelyet itt fenntartottunk, ezt érdemben kívánjuk megváltoztatni. Lényegében mind a két alappilléren. Egyik oldalról nem megváltoztatva a közalkalmazotti, köztisztviselői elnevezést, de a rá vonatkozó szabályokat csaknem azonossá kívánjuk tenni a Munka törvénykönyvi szabályozással. Megteremteni például - csak hogy egy szimbolikus példát mondjak - az alkalmatlanság miatt elbocsátás lehetőségét, megteremtve a minőségi cserének a lehetőségét, és átalakítva a teljes bérszabályozás rendszerét annak érdekében, hogy a nagyobb teljesítményt, tehát az egymástól eltérő teljesítményt egymástól eltérő módon lehessen megfizetni."

Ha Feri csinálná, akkor demokrácia, ha Viktor, akkor diktatúra...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.05.28. 05:57:07

@zord íjász:

Az MSZP baja alapvetően a skizofrénia. Magukat baloldalinak hazudva akarnak ultraliberálisok lenni. Ez addig működött, míg nem derült ki, hogy ez sehová se vezet. Gyurcsány viszont tiszta vízet öntött a pohárba.

A Fidesz baja hasonló volt: egyszerre lenni jobboldalinak és nemzetinek, ami szintén képtelenség. Csak ott maga Orbán tisztította ki a helyzetet, dobta lassan a jobboldaliságot, hogy maradhasson a nemzeti.

IvanGyenyiszovics 2020.05.28. 05:59:16

"A magyar költségvetés állapotáról és beavatkozás nélkül az év végi várható hiányra vonatkozó pesszimista elemzői becslések reálisnak tekinthetők. Azaz beavatkozás nélkül a költségvetés olyan nagyságú terhet lenne képes viselni, amely túl van a teherviselő képességén. Azért fogalmazok ilyen tudatosan, azért így, hogy még véletlenül se mondjak olyan mondatot, ami, ha bárhol is idézik, nagy bajt okozna. Százmilliárdos nagyságrendű kiigazításra van szükség idén, és úgy, hogy ezt nem félév alatt, illetve, ha a bevételeket nézzük, akkor legfeljebb négy hónap alatt kell megtenni. El lehet képzelni, hogy ennek milyen hatása van, hogyha évesben tekintjük. Ennek a következményei a következő kettő évben ezermilliárdosak. Akkor, és csak akkor állítható elő nagyjából 2008-ra az egyensúly."

Ha Viktor mondja a választás előtt, hogy 10% körül lesz a hiány, az hazugság Feri pénzügyminisztere szerint, ha Feri vallja be a választás után, az öszinte igazságbeszéd.

IvanGyenyiszovics 2020.05.28. 06:17:05

De lássuk, miként tervezte Feri a felsőoktatás előremutató, korszerű finanszírozási modellváltását?

"Mindeközben természetesen megjelennek olyan, az egyéni hozzájárulást jelentő fizetési kötelezettségek is, mint a felsőoktatásban a diplomakölcsön, ami ugye ausztrál módszerként vonult be a sajtóba. A képzésről, a képzés költségeiről a hallgató számlát kap és a képzés költségeit elkezdi visszatéríteni akkor, hogyha jövedelme a minimál, a havi minimálbér negyvenszeresét elkezdi meghaladni évente, tehát ezt mondhatnánk ügyesebben is én szerintem, ez tehát nagyjából azt jelenti, hogy közel három és félszerese a jövedelme, igen és összesen a bérek 3 százalékával elkezd fizetni visszafelé"

Tehát netto tandíj mindenkinek, legfeljebb némi szépségtapasz lett volna a 'hátrányos helyzetűek' számára.

Mit javasolt Viktor, ami ellen a leghangosabban épp Feri tiltakozott - lásd az emlékezetes HaHás tüntik?

A képzés megkezdésekor hitelszámlát nyissanak a felsőoktatást amúgy ingyen, állami forrásból végzőknek.
ÉS a végzés után
a: az állami szférában elhelyezkedők után az állam törleszti vissza
b: a versenyszférában elhelyezkedők után a munkaadó fizeti vissza, (neki termeli ugye a profitot a többi adófizető adójából kiképzett diplomás ) DE cserébe adójóváírással megint csak az állam
c: aki nem akar, nem tud, nem is szándékozik Magyarországon x ideig munkát vállalni a diplomás, az saját maga után fizesse vissza a klpzés költségét.

Az eddigi legkorrektebb javaslat volt, de a Feri által is hiszterizált haha hiha és egyebek miatt a Viktor végül Feri elképzelésének javított változatát (egyelőre) félretette.
Most majd leszen autonóm felsőoktatási modellváltás helyette ...

Megint csak: ha Feri, akkor demokrácia, ha Viktor, akkor diktatúra, demokratúra, autokrácia, ... most aktuálisan hibridizé ... :)

PS: tovább is van mondjam még ?

Mankel 2020.05.28. 06:36:50

@Brendel Mátyás: Igazából mindegy is mi az igazság. Viszot rájöttem te vagy Orbán eggyik szekértolója. Hiperagresszív seggfejséggel próbálsz ellehentetleníteni bármiféle diskurzust. Mindezt úgy, hogy te elvieg egyetemi oktató vagy (rajtad látszik a legjobban, hogy az inteligecia nem egyenlő a tudással) Gratula további jó munkát V. Iktor redszerének építésében

Emmett Brown 2020.05.28. 06:57:59

@math0: érv sehol.

Viszont legalább kulturáltabb vagy, mint a sokévi átlagod.

Galerida 2020.05.28. 07:03:24

Az azért biztató, hogy a mára tavacskává zsugorodott egykori ballib tengerben még mindig Gyurcsány a fárosz.....

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.05.28. 07:44:58

@math0:

Mert a jobboldal lényege a liberalizmus, s a magyar nemzeti érdekek meg nem liberálisak.

Emmett Brown 2020.05.28. 07:52:02

@math0: nem bírtad felfogni, hogy ez mit jelent, ennyire dedós vagy?

Gyurcsány elutasítottsága nagyon magas, és még mindig lehet mutogatni a palit, mint a véres kardot. Normális helyen le kellett volna mondania, és eltűnnie a politikából, ehelyett itt boldogítja a közéletet.

Ja, és semmi szükségünk nincs egy népvezérre a másik oldalon.

Gleccsertetű 2020.05.28. 07:58:48

Ekkor még izgalmas volt a magyar politika. Ma nagyon egyértelmű és unalmas

Gleccsertetű 2020.05.28. 08:04:43

@Mankel: dehogy egyetemi oktató. egy menekült. több országból is elzavarták már a patkány stílusa miatt. az meg külön vicc, h szóvá teszi a cenzúrát, amikor a saját blogján és YouTube csatornáján folyamatosan törli a kommenteket és tiltja azokat akik megcáfolják az agymenéseit

nemecsekerno_007 2020.05.28. 08:23:05

Politikai szappanopera és Gyurcsány egy celeb. Trendi divatcikk lesz, mint Che csak kisebb.

Sir Galahad 2020.05.28. 08:30:06

A fene egye meg, mire ideértem, már össze van matyizva a fórum. Na mindegy, majd legközelebb.

lenörd hofstadter 2020.05.28. 08:30:08

Hát, ez biza szánalmas firkálmány volt.
Kancigány vezéretekkel együtt nagyon be vagytok még most is szarva Gyurcsánytól.

Mankel 2020.05.28. 08:40:22

@math0: Tű pontos. Nost már csak azt várom mikor látok tőled érvet is nem csak személyeskedést. Mivan DR House-nak érzed magad?
Te Orbán embere vagy minden. Megnyilvánulásoddal Orbánt erősíted. Ha nem érted miért akkor nem is értem mire a phd...
Igazából minden amit csinálsz 90 iqval is lehet. Hazudsz, hülye vagy szopsz mongolfideszióta stb... ez az érvkészleted.

midnightcoder2 2020.05.28. 09:02:49

Igazából Fletó azt érte el, hogy Orbán kb. végtelen ideig lesz hatalmon. Ami nem jó. Az MSZP tényleg váltópártja volt Orbánéknak. Ez sem volt épp egy szerencsés dolog, pláne az SZDSZ-szel megfűszerezve, de arra jó volt, hogy Orbánék hatalmon nem csinálhattak meg bármit amit akartak. Azzal, hogy szétverte a ballib tábort azt érte el, hogy Orbánéknak gyakorlatilag semmitől nem kell tartania. Ok, a DK összehozott vagy 16%-ot, ők a legerősebb ellenzéki párt, de ennél többet nemigen fognak elérni. Nem lesznek váltópárt mint az MSZP/SZDSZ volt. Ugyanakkor azzal, hogy ő e legerősebb az ellenzéki oldalon, sokakat tántorít el az ellenzéktől csak azzal, hogy messziről nézve az ellenzékre szavazás = egy Gyurcsány vezette koalíció. És ennyire azért nem utálja Orbán az átlagpolgár.
Az országnak az lenne az elemi érdeke, hogy DK és Fletó eltűnjön a színről (az MSZP-vel együtt). Ekkor tudna talán az ellenzéki oldalon színre lépni egy új csapat (vagy megerősödni Pl. a Momentum). De Fletóék jelenléte és erősödése csak Orbán korlátlan hatalmának a garanciája. Nem a választási rendszer változása, nem a határon túli magyarok, nem a "diktatúra", nem a sajtó. Egy oka van annak, hogy Orbán itt van velünk, és azt teszi amit akar: Gyurcsány.

nemecsekerno_007 2020.05.28. 09:08:23

@midnightcoder2: Jaja, amíg DK lesz, addig Fidesz 2/3 is.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.28. 09:25:42

@math0: egyetlen napra voltál letiltva vagy max 3 vagy ilyesmi, ne akarj magadból mártírt csinálni. Olyan dolgokat írsz le, amikért már rég örökre ban járt volna. Akkor sem egyedül lettél letiltva, hanem egy másik kispajtással. Megírtam. Na, mehet tovább a visszafogott őrjöngésed. Ennyi belefér.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.28. 09:25:50

@math0: egyetlen napra voltál letiltva vagy max 3 vagy ilyesmi, ne akarj magadból mártírt csinálni. Olyan dolgokat írsz le, amikért már rég örökre ban járt volna. Akkor sem egyedül lettél letiltva, hanem egy másik kispajtással. Megírtam. Na, mehet tovább a visszafogott őrjöngésed. Ennyi belefér.

Bravehearth 2020.05.28. 09:29:24

@midnightcoder2: Alapvetően egyetértek.

Ez a dobrevné csótány a vele együttműködőkre is ráégeti a maga vállalhatatlanságának a pecsétjét. Ez ma szinte a komplett ellenzékre igaz (MHM talán kivétel, de ők nem paraméter).
Senkinek sem jó, hogy Orbánék gyakorlatilag kontroll nélkül tehetnek meg mindent, ez nem egészséges. De minden negatívuma ellenére magam is azt gondolom, hogy inkább az orbáni korrupció és arrogancia, mint a dobrevné csótányferenc vállalhatatlan politikája. Amíg a lénye sokakat vagy eltántorít a politikától, vagy a 'veszteségminimalizálás' módjára történő szavazásra sarkall (vagyis leszavaz a kormányra), addig ő valójában Orbán céljait szolgálja. A 'férje' is, ő sem jobb egy fokkal sem.
Ami a többieket illeti, sajnos egyiket sem látom vállalhatónak. A 'pillanatemberek' számomra egy csöppet sem elfogadhatóbbak a 'dékás' szektánál. A maszop-párnembeszéd (rikácstimivel, bangónéval, 'funhalmival' és azzal a pofátlan kis tordaipatkánnyal fémjelzett) páros remélhetőleg végleg megsemmisül. Marad az 'elempé', ami annyival vállalhatóbb a szektánál, hogy elutasítja az 'európai egyesült államok' ocsmány agybaját... Ez így nem túl fényes ellenzéki jövőt sejtet. Jó volna leváltani a kormányt, de egy nemzetibb, kevésbé korrupt és a liberalizmust és szociáldemokráciát még határozottabban elutasító erőre. De jelenleg ilyen nincs és a láthatáron sem látszik. Sajnos...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.28. 09:33:58

@lenörd hofstadter: a cikk az MSZP töketlenségéről szól. Nem Gyurcsányról. Gyurcsányt az emberek már értékelték. Nem kérnek belőle. A kancigányozásért valószínű letiltalak pár napra. Bocs. Nem cigányozunk. Ennyike.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.28. 09:37:15

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY
Szóval annyit szeretnék mondani, hogy rasszista kiszólásokat tennie még Gyurcsány híveinek sem szabad A kiló nem százat jelent blogon. Minden más kb. megengedett, lehet személyeskedni, levezetni, hogy miért vagyok hülye és egyébként is karanténszkeptikus vagyok, tehát a legalja. kilonem100.blog.hu/tags/covid-19

HaD 2020.05.28. 09:38:52

Már ott kellene kezdeni hogy pl. ez a tetű gyurcsány hogyan gazdagodott meg!! Adóbevallások/versenyhelyzetben szerzett-e a vagyon/bennfentes információ kizárása/ kapcsolódó kölcsön ügyletek átvilágítása stb...a végén mehetne 100 év kényszermunkára...stadiont építeni a heverokkal. Amúgy meg ez egy előre eltervezett provokáció volt amit még az mszmp-ben találtak ki az elvtársak és ő kövér barátjával meg a bibós fiúkkal "csak" megvalósított. Hozzátenném hogy a nagyhatalmi háttér megszabta a mozgásterüket azaz Moszkvából megmondták nekik hogy bukott a cocializmus és a nyugat veszi át a régiót "továbbhasznosításra". Ehhez kerestek olyan gátlástalan ifjakat akik az anyjukat felakasztatták volna két forintért. Minél csóróbb volt annál éhesebb és mindenre kapható kis patkányok kellettek....ennek egész jól megfelelt ez a gyurcsányorbán stb banda. Persze agitpropos tehetség az kellett hozzá...ami meg nem volt azt megtanulták a bibóban vagy az mszmp fjúság kutatóban..majd később soros pénzén angolul is kupálták némelyeket,aztán meg folyamatosan kapják a coach-ot a birnbaumuktól meg a silbersteinektől. Nekem ne mondja már senki hogy több egy halom ember előtt elmondott coming out kapcsán POLITIKUS nem számol azzal hogy ki fog kerülni a sajtó elé. Innen kezdve meg azon okoskodni hogy milyen mszp-s belháború vezetett ehhez a dobáshoz az meglehetősen primitív de leginkább figyelemelterelő törekvés..ide értve a cikkszerzőt is!!! Az meg hogy több hónap kellett ahhoz hogy kiteregették annak meg igen egyszerű volt az oka...-nevezetesen annyi.hogy amíg el nem mondta a tetű ezt a kis provokatív dumát addig nem tudták előkészíteni a TV székházas ügyet(lásd ég bőnyi rendőrgyilkos történetét,illetve az ultrák bevonását)...ugyanis az egyszerű embiknek nem lett volna mit elővezetni hogy miért kell balhézni...és ezt szervezetten megtenni...de pl. a rendőrök akik név nélkül voltak jelen azokat is meg kellett válogatni...pláne a parancsnokukat. Az a politikában alapkérdés hogy kinek az érdeke az meg tisztán látszik...a posztkomcsi banda beágyazta magát a hatalomban hosszú évtizedekre és a gazdaságot a markukba tartják,amihez a gyurcsány kártya az mindig betölt "történelmi" szerepét. Egymás szemét meg miért is vájnák ki...elosztják a zsákmányt és szemet hunynak a másik ténykedése fölött...ennyike...ügyes ahogy khon(soros) bácsi mondaná...szerintem jót röhögnek a magyarokon ezzel a sorossal a St. Moritz.-i luxusszállóban(orbán sem magát kezeltetni jár Svájcban csak a tisztán látás kedvéért...ott vannak meg a feltételek a biztonságos csevegéshez). Amúgy abban ténylegesen ügyik ahogy a magyarokat megvezetik...elég ide a magyaros kevélységre meg a széthúzásra alapozni...ezért is emlegetik sokszor a "magyaros néplélek" fogalmát...

Emmett Brown 2020.05.28. 09:41:56

@Bravehearth: az igazi irónia az, hogy értékek és elvek alapján történő politizálást feltételezve pont a magyar nemzeti oldal lenne az általad ocsmány agybajnak titulált EEÁ legfőbb támogatója egész Európában.

Maxim Tsigalko 2020.05.28. 09:49:08

@Gleccsertetű: nebassz, hogy még Youtube-csatornája is van

bgp 2020.05.28. 09:53:45

@morph on deer: Igen, erről keveset hallani, pedig az MSZP's "elvtársak" tehetnek az egészről. Rosszul számítottak és azt gondolták kilökik Gyurcsányt az ablakon. Csakhogy ő kirántotta az egész bagázst és még a hullájukon vissza is mászott. Egyáltalán nem sajnálom az MSZP-t, csak azt, magunkat, hogy ránk szabadították a Viktátort.

Bravehearth 2020.05.28. 10:04:47

@lenörd hofstadter: "Hát, ez biza szánalmas firkálmány volt."

Nem, nem az volt. Egy viszonylag pontos leírás volt a baloldal elmúlt 16 évének politikai baklövéseiről és vállalhatatlanságáról. Sanszos, hogy poszter qrvatávol áll tőlem politikai nézeteit tekintve, de ezt jól látta meg. Ez akkor is így van, ha épp a bálványod egykori pártjáról mutatja meg, milyen 'értékeik' (illetve inkább emberi hiányosságaik) vannak. Nem is beszélve magáról a csótányról!

"Kancigány vezéretekkel együtt nagyon be vagytok még most is szarva Gyurcsánytól."

Mindig zavart érzek az erőben, amikor a ballib oldal jeles képviselőjének 'cigányozását' olvasom! Ne érts félre, semmi okom nincs sem szeretni, sem tisztelni vagy becsülni az adott közösséget, mert nincs miért. És ilyenkor mégis ti oktattok a leghangosabban! És erre ezzel a 'rasszista' szöveggel kezdesz fröcsögésbe? :-)

@A kiló nem százat jelent.: "Nem Gyurcsányról."

Talán nem ördögtől való az ötlet és az érzés sem véletlen, hogy ami a 'baloldalról' szól, az mégis picit a dobrevnéről is szól. Politikai értelemben véve mindenképp.

"Gyurcsányt az emberek már értékelték. Nem kérnek belőle."

És mégis van félelem, hogy ennek ellenére még jó ideig kapni fognak belőle.

@Emmett Brown: Abban az esetben volna igazad, ha az az európai baromság valóban azt jelentené, amit egyesek remélnek tőle. De nem, nem azt jelenti. Erről bizonyságot adnak maguk a legelszántabb hirdetőik. A szélliberalizmus, a nemzetek fogalmának degradálása, a 'nyílt társadalom' ocsmánysága, a devianciák támogatása és védelme, az 'egyenlőség' álarca mögé bujtatott lobbitevékenység és az arrogancia megtestesülése volna. Ahogy a 'zunijó' most is ezt erőlteti a maga eszközeivel. Szó sincs sem nemzetegyesítésről, sem a nemzeti kisebbségek védelméről, sem autonómiáról. Ez a hazudozás nagyjából ugyanazt a célt szolgálja, mint a 'bécsi kávézó' és a 'nyaraló a riviérán' sztorik, amikkel 2004 előtt etették a népet! Ezt jól látja a kormány, amit a 'dékás' szekta és a csótányné akar, az nem egyesülést jelent, hanem 'feloldódást', megsemmisülést. Onnan tudható, hogy semmi jót nem jelent, hogy 'ezek' támogatják és akarják.

ez is egy vélemény 2020.05.28. 10:46:57

Gyurcsánytól jobban semmi és senki nem szalámizhatta volna le a hazai baloldalt, amiért mindenki csak hálával tartozik a Ferinek.
Az az 5-7-nyi agyhalott aki rá szavaz, a garancia arra, hogy soha ne is erősödhessen meg a baloldal. Azt a zsigeri gyűlöletet, amiből a GYurcsanyisták táplálkoznak, mindenki más irányába, nem lehet se kiköpni se lenyelni ugyanis.

midnightcoder2 2020.05.28. 11:00:04

@HaD: Őszintén szólva, Orbánék tevékenysége mellett ma már kb. huszadrangú kérdés, hogy Fletó hogyan gazdagodott meg. Az már persze megint kérdés, hogy egy magát baloldalinak valló párt élére hogy kerülhetett egy ilyen fazon.

Az igazi gáz azonban nem ez Fletóval. És még csak az sem mondható, hogy ő állította lejtőre az országot. Azt már 2000 környékén elkezdte az MSZP a "több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak" programnak, aminek a folyamodványa volt a Jóléti rendszerváltás programja, amivel Megyóéknak valóban sikerült is leváltani a jólétet.

Az ő felelősség az volt, hogy amikor megpuccsolta Megyót, akkor ahelyett hogy visszaállította volna az országot helyes pályára - aminek az ára valószínűleg egy kisebb MSZP-s bukta lett volna - még rátett egy lapáttal a dologra, és nekiállt Patyomkin falut építeni. Majd amikor Öszöd kapcsán elő kellett állnia a farbával, még csak fel sem merült benne, hogy mi a gáz azzal, hogy úgy nyertek hogy közben átverték az országot - "hazudtunk éjjel és nappal". Az ellene való tüntetést pedig elintézte azzal, hogy "majd hazamennek". A roppant korrekt liberális sajtó pedig megkezdte a valóban jogos és demokratikus tüntetések elleni lejárató kampányt: gondolom mindenki emlékszik még a hugyosozásra. Az istennek barmai csak azt nem fogták fel anno, hogy Fletó barátunk ezzel Orbánék illiberalizmusának teremti meg épp az alapjait, és hogy pár év múlva pont az ő állásuk szűnik meg annak következtében amit épp akkor körömszakadtáig védtek.

Igazából akkorát a hazai demokráciára még Orbánék sem ütöttek az illiberalizmussal mint Fletó akkor és ott. Azt pedig már vérmérséklet kérdése eldönteni, hogy az, hogy mindezek után a végül bukott Fletó a kis pártját Demokratikus Koalíciónak nevezte el, mértéktelen cinizmus, vagy csak a saját szavazóbázisának tökéletesen hülyének nézése, vagy mind kettő.

Én mindenesetre azt látom, hogy Fletónak is kellemes a legerősebb ellenzéki pártnak lenni a volt MSZP törmelékén állva, és Orbánnak is jó hogy Fletó a legerősebb az ellenzéki oldalon.

birkamenet 2020.05.28. 11:08:09

@nemecsekerno_007: "Jaja, amíg DK lesz, addig Fidesz 2/3 is."

te NERmecsek, a kétharmadnyi orbán felszopó legalább 50%-a korábban maszop szavazó volt, mint te is, tetszik tudni?
Ugyanis 1994-ben kétharmaddal szavaztátok vissza a bolsikat, ez a kétharmad meg nem halt ám ki 2010-re, csak vörös bolsiból trikolór magyaridióta lett.

Tehát kétharmad ostoba választó mindig volt, van és lesz, a kérdés az, hogy ti mikor éppen melyik vezér seggébe bújtok be 20 évig.

Emmett Brown 2020.05.28. 11:19:54

@Bravehearth: miért, a magyar nacionalizmus útja hova fog vezetni?

Az EEÁ egy koncepció, ami sokféleképpen tud megvalósulni, és a kimenetek között vannak jobbak és rosszabbak is, de abból van esély, hogy hosszú távon egy életképes és fajsúlyos megoldás születik.

Abból meg, hogy Hans/Jan/Sven pénzéből a Kárpát medencében magyar magyarnak farkasa, esélytelen, hogy bármi épkézláb dolog süljön ki.

birkamenet 2020.05.28. 11:21:02

Gyurcsánynak csak egy haszna van a történelemben, igaz erre sokat kell várnia, de eljön az a nap is! Mégpedig orbán bebörtönzése!

gyurcsánynak már rég nincs semmiféle államigazgatási célja, ő már csak arra megy rá, hogy mikor tudja orbánnak letörleszteni mindazt a vereséget, lecsukási kísérletet amit orbán rá mért az elmúlt évtizedekben. Így amikor orbán illiberlista diktatúrája bukik, akkor gyurcsány az egyetlen garancia arra, hogy orbán és a bandája nem fogja megúszni a vereséget egy váltógazdálkodással, hogy most majd az orbán ellenesek folytaják a NER szintü szervezett bünözést és kacsintanak egymásra a parlementben, hogy ennyi az egész fosni valótok a kormányváltástól, nem több.

Nem, én nagy tételben fogadok rá, hogy gyurcsány az új kormányban elvégEZTETI (mert ő semmiféle kormányzásba nem lesz bevéve ezt ő is tudja) orbánék politikus bünözési eljárásait, amiről itt a magyar nép csak álmodozik már 30 év óta. Meg 1000 év óta.

Ha ezt nem teszi meg, akkor a történelembe örök lúzerként fog bevonulni, aki még le se tudott számolni azzal az ellenségével, akik egész életében lejáratta, megalázta őt.

enrikokaruszo 2020.05.28. 11:35:05

@birkamenet: te elképesztően egyszerű vagy

midnightcoder2 2020.05.28. 11:41:40

@birkamenet: "Ugyanis 1994-ben kétharmaddal szavaztátok vissza a bolsikat, ez a kétharmad meg nem halt ám ki 2010-re, csak vörös bolsiból trikolór magyaridióta lett."

Szerintem akik anno visszaszavazták az MSZ(M)P-t nagyrészt olyan polgárok voltak, akik 89-ben elhitték, hogy pár éven belül itt is Nyugat-Európa lesz. Aztán amikor azt látták, hogy ehelyett még azt a szar munkahelyet is elveszítették ami addig volt, és keresőből hirtelen munkanélküliek lettek, megy hogy Antallék mekkora balfékek, vissza akarták kapni a régi viszonylagos anyagi biztonságot. Ehelyett kaptak egy szép nagy Bokros csomagot, majd az első Orbán-kormány alatt némi fellélegzést, majd megint két ciklus elkúrást, nem kicsit de nagyot, amikor láthatták hogy még a csóró szlovákok is úgy húznak el mellettünk mint a vadlibák. Aztán Orbánék alatt megint kicsit jobb lett nekik. A másik oldalon pedig kit látnak ? Gyurcsányt az élen.

midnightcoder2 2020.05.28. 11:43:34

@birkamenet: Nem vagyok biztos benne, hogy a háttérben nincs ma is megegyezés Orbán és Fletó között. Másrészt, amíg Gyurcsány jelentős szerepet játszik ellenzéki oldalon, addig Orbánnak bérelt helye van.

Bravehearth 2020.05.28. 11:51:36

@Emmett Brown: "miért, a magyar nacionalizmus útja hova fog vezetni?"

Úgy érted, hogy az, amit a dobrevné csótánypatkány és hasonszőrű hungarofób kis példányok annak neveztek? Nos, az nem nacionalizmus, hanem identitáspolitika, nemzetpolitika, szuverenitás és a nyelvhez, kultúrához és hagyományokhoz ragaszkodás. Ne tévesszen meg a felső politikai vezetés minősége, simán lehetségesnek tartom magam is, hogy sok politiker számára ez a retorika csak a jelenleg legeladhatóbb politikai 'termék'. De ettől függetlenül ma végre tényleg nem bűn magyarnak lenni, tényleg nem cink a nemzeti identitás és végre az 'ajrópéerek' sem szent tehenek, azt kapják, amit érdemelnek.
De válaszolva a kérdésedre, a mai politikai irányzat egyik következménye lehet a kelet-európai államok szorosabb együttműködése, mindegyikük identitásának megőrzésével. Persze ez azt is jelenti, hogy simán el kell ismernünk az ő identitásukat is. A horvátokkal, szlovákokkal, szlovénekkel, csehekkel, lengyelekkel el tudom képzelni ezt. Az osztrákok sunyi labancok. A románok pedig egy más kategória, rájuk nem létezik kulturált kifejezés... A szerbek simán csak opportunisták.

"Az EEÁ egy koncepció, ami sokféleképpen tud megvalósulni..."

Egy túrót! Te is pontosan tudod, hogy csak és kizárólag egyféleképpen valósulhat meg! Ami a 'nyílt társadalomra', a szélliberalizmus - szociáldemokrácia - sötétzöld háromszögben fogant eszement politikát jelenti a fentebb már általam írott módon. Másként nem valósulhat meg, nézz csak körül az ep-ben! Naiv és/vagy hülye vagy, ha azt gondolod, hogy annak az útnak volna alternatívája! Csak az, hogy kimaradunk belőle.

"...de abból van esély, hogy hosszú távon egy életképes és fajsúlyos megoldás születik."

Fajsúlyos simán, de életképes soha! Fölé- és alárendeltség, kiszolgált és kiszolgáltatott, pénzes és melós részekből álló modernkori gyarmatbirodalom volna, semmi több. Egy fényes, színes (szivárványos?) cukormázzal bevont szarhegy, ami a mai ep is gyakorlatilag.

"Abból meg, hogy Hans/Jan/Sven pénzéből a Kárpát medencében magyar magyarnak farkasa, esélytelen, hogy bármi épkézláb dolog süljön ki."

Azt már ezerszer kitárgyaltuk, hogy kinek a pénzéből! Ezt már a Günther Öttinger óta is tudhatjuk. De ostoba vagy, ha azt hiszed, hogy a német melós 3000 márkás fizuja mögött a német melós munkája a fedezet és nem az egyéb 'alávetettek' munkája és erőforrásai teszik lehetővé!
Magyar pedig magyarnak lesz farkasa mindaddig, amíg dobrevnék és csótányferencnék léteznek. Van kibékíthetetlen ellentét honpolgárok között és ha azok közül egyesek a dobrevnéket követik, akkor az így is van rendjén!

Emmett Brown 2020.05.28. 11:56:17

@midnightcoder2: immunitás a szarkavarásért cserébe.

HaD 2020.05.28. 11:59:20

@midnightcoder2: ő is és orbáncék is a gazdasági alapokat szerezték meg ahhoz hogy aztán vidáman politizálgassanak,tehát én bizony nem mennék el az "eredeti" tőkefelhalmozás körülményei mellett...másrészt ezek az eseményke nem véletlenszerűek voltak mint ahogy a politikában ténykedők semmit nem véletlenül tesznek "csak" ép teljesen másképp jár a fejük mint a kétkezi embereknek...az hogy az ország meg 2006-ra vagy 2008-ra milyen állapotban volt azt meg az alapozta meg hogy a módszervátást követően a "magyar" elit mire és kire esküdött fel...és ennek hogyan rendelte alá az ország azóta tartó fosztogatását és kiszolgáltatottságát(ilyen demjánokkal meg csányikkal az élen)...az egész banda a.józseffel egyetemben hazaárulóként alapozta meg létezését:(

illaim 2020.05.28. 12:03:46

Megy a szócséplés ezerrel a semmiről! A beszéd olyan volt amilyen, de az, hogy miért lett olyan, azzal senki nem akar foglalkozni! Mi volt a szándéka Gyurcsánynak? Ez az őszinte szembenézés a gyakorlattal valahogy mindig elsikkad! Persze lehet Gyurcsányozni, mert kimondta, hogy a háttérben megkötött alku az ország kirablására nem nyerő! Ez a tükörkép már nem tetszik senkinek akinek az a szándéka! Se a fideSSnek, se a maszopnak! Azon is túllép mindkét tábor, hogy hogyan lehet Magyarországon politikai termék egy választási ígéret cunami! Tartalom nélkül dobálóztok itt kifejezésekkel mint a nemzeti, meg magyar érdek, de arról már kussol az összes szócséplő, hogy melyik magyar érdeke? Aki közel ül a kondérhoz, vagy aki a rőzsét gyűjti az uraság kondérja alá? Na további jó fröcsögést! Közben gondolkodj, mit keresett a fideSSben olyan őskommunista mint a Pozsgai, meg társai?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.28. 12:05:14

@Sir Galahad: "A fene egye meg, mire ideértem, már össze van matyizva a fórum." - beszartam a röhögéstől... :-))

Emmett Brown 2020.05.28. 12:06:48

@Bravehearth: az a fajta magyarkodás, hogy majd mi megmondjuk, hogy ki az igazi magyar, az mindig is ciki volt és ciki is lesz.

Günther Ottingert meg hagyjuk már, ha te adsz nekem 30 millát, amiből megveszem a te általad épített lakást, akkor én milyen univerzumban járok szarul?

birkamenet 2020.05.28. 12:06:55

@Bravehearth: " De ettől függetlenül ma végre tényleg nem bűn magyarnak lenni, "

Bűn sose volt, csak az egybites magyaridióta számára találták ki ezt a marketing mondatot.

Ma viszont szégyen magyarnak lenni. Határon innen és határon túl. Ilyen viszont a ballibsik alatt se volt. Ma már egy átalgmüvelt külföldinek (tehát 70-80%-nak) a magyarról nem a Piroska meg a Balaton jut eszébe, hanem orbán és az orbitális Putyin rendszere. Jókat röhögnek azon, hogy a nép olyat választ az ország vezetésére, az adóforintjainak az őrzőjére , aki a gázszerelőjéböl multimillionost csinál, a népet meg visszanyomkodja a komcsi "jog"államiságba.

Az ilyen nép meg is éredemli, hogy az egész 1100 éves történelme során sose jusson semmire.

Bravehearth 2020.05.28. 12:28:25

@Emmett Brown: "az a fajta magyarkodás, hogy majd mi megmondjuk, hogy ki az igazi magyar..."

Nem kell azt megmondania senkinek! Az a tetteken mérhető. A dobrevné, a csótányné és a hasonszőrűek pedig tetteikkel, szándékaikkal és politikájukkal is bizonyítják minden nap, hogy ők micsodák. Ezt nem kell kijelentenie róluk senkinek, megteszik ezt saját maguk. Ha valaki árulóként, hungarofóbként beszél, politizál, tesz, akkor az az is.

"Günther Ottingert meg hagyjuk már..."

Ó, dehogy hagyjuk! Miért hagynánk? Az általatok szénnényalt és szarráimádott 'ajrópa' biztosa volt. Pénzügyi tervezésért felelős biztosként nyilatkozta azt, amit. És nem is azoknak szólt, akikről szólt. Vagyis kellően hiteles.

"...ha te adsz nekem 30 millát, amiből megveszem a te általad épített lakást..."

Hm... Most zavart érzek az 'ajrópéer' balliba erőben. Tehát közönséges korrupciót, sunyiskodást vélsz felfedezni a fényességes 'ajrópéer bizottság' berkeiben??? Hm... Ez maga a fertő, hisz ilyet csak a 'zorbán' és a gaznáci hívei tehetnek! Vagy mégsem...?

@birkamenet: "Bűn sose volt, csak az egybites magyaridióta számára találták ki ezt a marketing mondatot."

Faszt nem volt! Ezeknél még most is az! És ne feledjük azt sem, hogy az a dobrevné csótánypatkány már minden (is) volt életében! De magyar még sosem.

"Ma viszont szégyen magyarnak lenni."

Hogy a ballibák így érzik, ez engem egyáltalán nem frusztrál. Őszintén szólva szerintem jobb a világ, ha egy ballib (akár magyarként is) szarul érzi magát és szégyenben él. Szégyenének oka nem a magyarsága, hanem önnön undorító mivolta. Erre rámutatni nem bűn.

"Ma már egy átalgmüvelt külföldinek (tehát 70-80%-nak) a magyarról nem a Piroska meg a Balaton jut eszébe, hanem orbán és az orbitális Putyin rendszere."

Jah, akiket a qrvára hiteles 'krisztianamanpúrok', 'shiffandrások', 'póllendvaik' és hasonló 'független' (ja, nem azok, könönséges libsibolsik) címeres hazudozók 'tájékoztatnak'. Ezen nincs semmi meglepő, de ezért nem a magyaroknak kell magukat szarul érezniük!

"Jókat röhögnek azon, hogy a nép olyat választ az ország vezetésére, az adóforintjainak az őrzőjére , aki a gázszerelőjéböl multimillionost csinál..."

Hm... Mégsem tudtál egy random hosszú hétvégére szállást foglalni belföldön egy hónappal előtte, megmoccanni egy random bevásárló parkolójában hétköznap délután és mégsem 11% volt a munkanélküliség márciusig. Tudod mit? Ha így tud lopni, hogy közben nem kell vegetálnom a qrvára 'tisztakezű' és 'ajrópéer' balfaszok uralma alatt, akkor lopjanak még inkább, mintsem azok a hatalom közelébe kerüljenek!

"...a népet meg visszanyomkodja a komcsi "jog"államiságba."

Ahol mutatóban ugyan, de már kisebbségit is le lehet sittelni és a rasszizmust a 'magyarozásról' is föl lehet ismerni. Inkább ezek, mint a balfaszok random összetevői!

"Az ilyen nép meg is éredemli, hogy az egész 1100 éves történelme során sose jusson semmire."

És a végére hoztad is a formád. Mai 'magyarozásod' is megvolt... Ahogy szoktad. De legalább sosem okozol csalódást... Ahogy egy jó csótányistától elvárható, ugye!

midnightcoder2 2020.05.28. 12:29:51

@HaD: Jó, csak ezt mind a két oldal megtette, ergo annyira nem jelent különbséget. És biztos lehetsz benne, hogy aki ma politikusnak áll, az is lopni indul. Ezért aztán nemigen lehet ezt felróni sem az egyiknek, sem a másiknak mint hibát, mert ez kb. olyan, mint ha a felsőkategóriás dízel SUV-ok mezőnyében mutatnál rá az egyikre, hogy mennyire káros is a környezetre. Ja, igen. De a többi is az.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.28. 12:30:35

Látom megy az acsarkodás. Néha röhögjünk is egy kicsit! :-))

"MAXVAL bircaman közíró · bircahang.org 2020.05.27. 19:28:54
@zord íjász:

Egyébként én független váagyok. Célom nem a máshol megjelenés. Egész más céljaim vannak. A XXI. sz. első felének legnagyobb gondolkodója vagyok, nekem a legnagyobb média is szűk."

midnightcoder2 2020.05.28. 12:31:50

@flydomi: Azért ha ezt mondjuk zsidókkal kapcsolatban engedted volna el, kb. azonnal örökös kitiltást kapnál minden civilizált fórumon.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.28. 12:33:09

@Bravehearth: "Nem kell azt megmondania senkinek! Az a tetteken mérhető. " - Látom az értő olvasás hiánya nálad, nem gátol a grafomániádban.

Mankel 2020.05.28. 12:42:55

@math0: Az egy gondolatmenet és egy tény volt. Orbán eltudja engedni a dolgokat (mivel úgy sem hisz semmiben igazán) olimpia netado stb. Gyurcsány meg majd megunják és hazamennek stílusban nyomul.
Aki Gyurcsányra szavaz az Orbánra szavaz. Miért? Mert ezzel benntartja Gyurcsányt a köztudatban és lehet vele riogatni Gyurcsány ante portas! Ezt az összevetést Orbán örökre ki fogja állni. Ha 3 kétharmad nem elég akkor nem tudom mi kell még bizonyítéknak.(még ha csalnak akkor is!)
Lehet elárulok egy titkot de a világ nem csak 2 osztatú a világ én egyenlő távolságra vagyok gy-től és v-től is. Mérhetetlen messze.
Te pedig a stílusoddal az a baj, hogy ásod ezt árkot. Ezzel a centralustákat elüldözöd a politikától. Egy vesztes és következetesen vesztes oldalt védesz veszettül és mivel semmi reális esély a hatalomra kerülésre ezért áttételesen Orbánt segíted.
Ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni.

bontottcsirke 2020.05.28. 12:46:59

Szerencsére az MSZP a történelem szemétdombján van, már csak a fideszt kéne eljuttatni oda.,

midnightcoder2 2020.05.28. 12:47:11

@math0: 1. Senki nem mondta, hogy Orbán a legalja. Arról volt szó, hogy mivel az ellenzék jelenlegi vezető ereje Gyurcsány, így kb. Orbán és Gyurcsány között lehet választani. Ha mondjuk a Momentum lenne az ellenzék legnagyobb pártja, és Fletó csak a futottak még kategóriában lenne, akkor sokkal kevesebben szavaznának Orbánra.

2. Elvben, ha Pl. mindenki a Momentumra szavazna, akkor le lehetne úgy is váltani Orbánt, hogy Fletó nem kerül a hatalom közelébe. De ennek sokkal kisebb az esélye, mint hogy ha Orbánt le is váltják, de egy Fletó vezette koalíció fogja ezt megtenni, aminek a hatalomra kerülését segítetted a Momentumra adott szavazattal. Na, ezt viszont szerintem sokan nem akarják azok sem, akik amúgy a Momentumot támogatnák Orbánékkal szemben.

bontottcsirke 2020.05.28. 12:50:54

@Bravehearth: TErmészetesen, ha tele a bél, akkor lehet lopni, morálisan fel vagyunk mentve.

midnightcoder2 2020.05.28. 12:51:22

Ami amúgy igazából benn tartja a hatalomban az két dolog kombinációja: egyrészt Fletó az aktuális mumus, másrészt az, hogy az ellenzékben nincs olyan erő ami esélyesen tudná váltani Orbánt anélkül, hogy Fletóval koalícióra kelljen lépnie. Sőt, igazából ma egy ellenzéki koalíció vezető ereje épp a DK lenne.

midnightcoder2 2020.05.28. 12:52:57

@bontottcsirke: Na igen, Bangóné kategóriás politkusokkal az élen... erre mondják, hogy innen szép nyerni :-) De a listáról lefelejtetted a DK-t. Szerinte ma messze ők a legtoxikusabb csapat.

midnightcoder2 2020.05.28. 12:57:12

@math0: "a tény az, hogy Gyurcsány már mondott le, Orbán nem"
Fletó nem igazán lemondott, hanem menekült. Kb. a pici szürke rágcsáló viharos sebességgel történő távozásának az esete a süllyedő vízijárműről.Olyan tempóban, hogy utána hetekig ment a casting hogy ki legyen az utódja, és csak amikor már a portás is visszautasította az ajánlatot, akkor vállalta el Bajnai nagy kegyesen. Aki amúgy kb. az egyetlen értelmes ember volt aki az elmúlt 30 évben a baloldal környékén megfordult, őszintén szólva nem is igen értem, hogy mi a fenét keresett ott...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.28. 12:58:49

@midnightcoder2: Gyurcsány-Orbán megegyezés. Ez ennél komplexebb. Mármint a politika világa. A nagyvállalkozók, a cégek, az egyéb kapcsolati hálók összefüggései. Nem kell Orbánnak és Gyurcsánynak leülni, hogy kooperáció legyen. Két racionális játékosról van szó, aki tudja mit csinál. Az egyik valóban klasszis, a másik nos amolyan nyugdíjas Maradona. A legtöbbünknél még pocakosan, szétherkázva is jobban focizik. De amúgy a pályára már nem való. A Bitó-szalon és a Mészáros és baráti köre világok ettől még összeérnek és persze, hogy az idióták ellen közösen védik a közös érdekeiket. Vannak, akik nem tudják, hol a határ. Olyannak mennének neki, amit senki sem akar. A legtöbb lúzer, mint én, az elitnek ezeket a belső mozgásait sosem fogja látni vagy megérteni. A még nagyobb lúzerek meg hergelik magukat miatta. Nem írok olyasmiről, amit nem ismerek. Ezt nem látom át. Nyom persze rohadt sok van. Gyurcsány politikai önjárósága adott. Eközben az MSZP-ről süt, hogy nem önálló tényező már. Ez a gond. Abban nincs semmi gáz, hogy az eliten belül összefonódások, kooperációk vannak, ezek működtetik az országot és ezért nincs nyílt polgárháború. És persze elszámoltatás sem lehet emiatt. De ez is evidens. Már javában az Orbán-éra dúlt, amikor az egyik DK-s prominens Kopaszi-gátas ügyében ejtik a vádat a Kúrián. Ugyanezen prominensnek a Fidesz uralta Várban volt önkormányzati lakása is, mint Bayernek. Stb. így megy ez. Eszük ágában sincs kinyírni egymást, mert az visszaüt. Nekünk meg azért nem lenne valójában jó, mert magukkal rántanának mindent adott esetben.

nemecsekerno_007 2020.05.28. 13:02:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Már vártam a szokásos reakciót :)))
Ezzel a hitellel a Fidesz 3/4 épül, mert ha eddig 2/3-ot kaptak, a költségvetési fegyelem megtartásával, akkor szerinted mekkorát nyernek ha szinte számolatlanul lehet a pénzt szórni a népnek?!? Gondolkozz kicsit.

midnightcoder2 2020.05.28. 13:02:40

@A kiló nem százat jelent.: Igazából én már a Hordágy Ágicás népszavazás után azt éreztem, hogy akik eddig az MSZP-ben fantáziát láttak, azok most már Orbánék felé fordultak.

Sir Galahad 2020.05.28. 13:03:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Bocs, de engem rettentően bosszant, hogy ez a szerencsétlen matyi képes bármilyen témájú fórumot összerondítani és értelmetlenné tenni azzal, hogy válogatás nélkül beleköt a hozzászólókba a trágár megjegyzéseivel. Onnantól vége az értelmes vitának. Nem értem, miért nem lehet kitiltani.

Mankel 2020.05.28. 13:15:55

@math0: öhm mit zagyválsz? Megen hazudsz, elmbeteg, hülye vagy... civilizált ember módjára nem megy professzor doktor phd. Habil math0?
Lemondott, mert nem akarta elvenni a 13. Havi nyugdíjat. Wow igazi államférfi! 100 év hatalmat neki!
Csak arra vagyok kíváncsi még hány 2/3-mad kell, hogy megértsd ez nem működik. De egy kérdésre válaszolj Gy és csatolt részei le akarják váltani a NERt vagy beleülni akarnak?
Mert ha csak beleülnének akkor akkor először ellenzéket kell cserélni csak aztán kormányt.

Buchhalter 2020.05.28. 13:18:35

@A kiló nem százat jelent.: elég jó szívű egy ,engem a Rubicon oldalról Harmat úr( az Önjelölt Történelem "Zseni") örökre kitiltott.Pedig csak belinkeltem az Iwo Jimai cikkére,hogy pontatlanok az adatai.(az amerikai veszteségeket lefelezte) pedig pont egy amerikai oldalon ott voltak a tényleges veszteségi adatok!

A cikk nekem tetszett. De úgy látom a fanatikus DK tábornak csípi a szemét.

Mankel 2020.05.28. 13:28:44

@math0: rendben te primitív gyöker ügyes vagy akkor a kérdésre is válaszolj Gyurcsány lecserélné a nert vagy csak beleülne?

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.28. 13:34:09

@flydomi egy napra letiltva. Attól függetlenül, hogy rossz napja van felesleges provokációkkal bombázni a társaságot. Nyilvánvaló ő maga se gondolja így. De ha így van, legyen szíves ne itt hergelje magát és a többieket.

Mankel 2020.05.28. 13:35:31

@math0: Bakker rájöttem autista vagy ezért pörögsz ezerrel a szavakon. Az, hogy dugó van a vàrosban nem azt jelenti, hogy van egy kurva nagy dugó városban!

Mankel 2020.05.28. 13:42:37

@math0: Monomániás ön ismétlés egy kis turett szindrómával. Jól van matyika nyugodj meg senki nem akarja a ferit bántani. Ne izgasd fel magad. Ha jó leszel hozok neked fagyit.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.28. 13:43:54

@math0 egy napig elmélkedhet, hogy itt készül a Kazinczy Ferenc szépkiejtési versenyre vagy keres egy megfelelőbb helyszínt. Addig mindenki másnak jut úgy látom épp elég muníció most már, hogy anyázás nélkül kidolgozhassa netvitéz Brandel Mátyással közösen kidolgozott elméletét. Tökre nincs erre szükség, Matyi, tényleg.

Mankel 2020.05.28. 13:47:01

@A kiló nem százat jelent.: két perc és jön a 12 nickjéből valamelyikkel. Soha nem tudom meg hogy gy. levaltana-e a nert vagy csak beleülne.

Sir Galahad 2020.05.28. 13:51:47

@A kiló nem százat jelent.: Na végre. Ömlik folyamatosan a szájából a sz@r, ideje volt lapátra tenni.

ulpius66 2020.05.28. 13:51:49

Hát ez a Brendel Matyi mán megint túl járt az eszemen!

Én letiltottam a "matho · http://ateistaklub.blog.hu" kommenteket, mert ugye barmokra nem vagyok kíváncsi..... erre regisztrált a "math0 · http://ateistaklub.blog.hu" címen....

Nagyon-nagyon ügyes!

Most újabb 1 percembe kerül ezt is törölni, hogy ezt se lássam soha többet!!!!!

matyiszuro.blog.hu/2020/05/04/miert_es_hogyan_426
(kb. 5 kattintás, és egy szám bemásolása......)

Emmett Brown 2020.05.28. 13:52:21

@math0: édes faszom, milyen ember vagy, aki külön fájlokban menti el a korábbi kommenteket, hogy azokkal próbáljon egy teljesen más témában hitelességet kovácsolni? ráadásul olyanokat, amiket már cáfoltam, vagy te simán kontextusból ragadsz ki, vagy egyszerűen mezei csúsztatások.
De legyél vele boldog.
Legalább ennyi jó legyen az életedben, ha már te vagy a blogoszféra gyurcsánya.

ulpius66 2020.05.28. 13:57:34

@A kiló nem százat jelent.:

Nem száz kilós!

Természetesen jó demokrataként én sem vagyok híve a cenzúrázásnak, de amit Matyika csinál az nem kommentelés, és az nem vélemény, az csak a normális véleménycsere szétbaszására alkalmas....

ÉN UGYAN TÖRÖLTEM A MATYISZŰRŐ PROGRAMMAL, DE TÉNYLEG SOKKAL EGYSZERŰBB, HA TE BASZOD KI A BLOGODRÓL!!!

ulpius66 2020.05.28. 13:59:12

Egyebekben meg az a baj, hogy a kommentek több, mint fele Matyikával foglalkozik (többek között én is....) ahelyett, hogy a bloghoz szólnánk hozzá, esetleg más kommentekhez....

Mankel 2020.05.28. 14:03:09

Arra se emlékszem mi volt a téma... mondjuk matyinak pont ez a célja.

Emmett Brown 2020.05.28. 14:05:57

@Bravehearth: mit nem értesz Günterrel kapcsolatban? nyilván nekik is jó a dolog, különben nem vettek volna be minket a buliba. ott is van korrupció, csak a mértéke kisebb:) te azt kifogásolod, hogy az a pénz amit adnak, annak jelentős része visszaáramlik. ez így is van, viszont mi a pénzt kapjuk majd elköltjük, tehát ha itthon nem csatornázzák be valami baromságra, akkor abból itthon érték keletkezik. Tehát a nemzeti vagyon nő belőle. Tehát nekünk is jó.
Ez ugyanis nem zéróösszegű játszma.

konrada 2020.05.28. 14:08:34

@Emmett Brown: @Mankel:
Szvsz. a lehető legfeleslegesebb dolog matyinak válaszolni, ha csak nem arra vagy kíváncsi, hogy milyen új minősítést kaphatsz még tőle. (Elárulom, nem túl nagy repertoár...;))

konrada 2020.05.28. 14:11:52

@Mankel:
na végre rájöttél! Matyika legfőbb célja az, hogy a neki nem tetsző véleményekről elterelje a figyelmet.
...ezért matyiz össze (by Galahad;) ilyenkor mindent...

Mankel 2020.05.28. 14:14:09

@konrada: igen szánalmasan kicsi a repertoár. Ennél az ovodás unkahúgom is fantaziadúsabban szidalmaz.

konrada 2020.05.28. 14:14:53

@Emmett Brown: "Ez ugyanis nem zéróösszegű játszma. "
...félek, igazad van. A pénzért elvárt piackiárusítás valószínűleg többe van...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.28. 14:15:36

@konrada: Matyi, mint mindenki más szeretné, ha rá figyelnének. De a viselkedése épp az ellenkezőjét váltja ki. Okosnak hiszi magát, pedig nem is hülye, mint a legtöbben, akik okosnak hiszik magukat. Ellenben olyan sok lelki nyavajája van, hogy képtelen emberként kommunikálni. Mindamellett, hogy a fórumozás általában mindenkiből kihozza az állatot, Matyi egy szélsőséges eset. Azokkal is extrém módon beszél, akik valójában azt gondolják, amit ő, de esetleg nem eléggé elborult agyúak. Sajnálom Matyit. De nem lehet egy ponton túl hagyni az ámokfutását. Pihen, holnap visszajön.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.28. 14:19:03

@nemecsekerno_007: Na jó, de te aszontad csak ballib kormányok vesznek fel hitelt. Tévedtél volna? :-))

Matyika guminője 2020.05.28. 14:21:29

@A kiló nem százat jelent.: Miért bántjátok? Megint csak dühös lesz és engem szurkál majd tűvel, utána meg bocsánat kérések közepette ragasztgat.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.28. 14:21:42

Egyébként nem tudom, hogy jött itt elő, de Matyi részben téved New Yorkot illetően: igen a mediánéletkor 34 évvel nem magas, sőt. Ettől függetlenül a nagyon idősek aránya kifejezetten magas. A kettő egyszerre is lehet igaz. Akkor is, ha sok nyugdíjas elhúz Floridába és sok fiatal keresi a szerencséjét sokadmagával albérletekbe zsúfolódva.

75 to 84 years 321360 4.01%
85 years and over 121703 1.52%

newyork.areaconnect.com/statistics.htm

Összevetésül nálunk 0,4% a 80 éven felüliek aránya. Svédországban 1% ugyanez. New Yorkban, ahol eleve többségben vannak a színesbőrűek még az idősember is sok. És ez a kettő veszélyeztetettebb általában. A járvány ezért annyira súlyos New York-ban. Míg másutt lényegében csak egy szokásos influenza vagy nátha. Emellett New York a legdrágább városok egyike a világon. Sok embernek nem futja eleve ellátásra, sok a kezeletlen krónikus betegség. Innentől már csak egy nátha is elég, hogy kipurcanj. Más meg röhögve fotózkodik a pozitív tesztjével, lásd az amerikai celebeket. Szal, Matyi alapból sejtett valamit, de túl hamar okoskodott. Ez a magukat tájékozottnak hívők gyakori hibája.

Matyika pszichiátere 2020.05.28. 14:26:38

@A kiló nem százat jelent.: A beteg lekötözése már idejét múlt pszichiátriai eljárás. Az ilyen betegeket - mint gyakorló net pszichiáter mondom - minden hozzászólásuk törlése és az arra való reakcióké is, riaszt el a legjobban. Teljesen feleslegesen melóztak akkor ugyanis.

Mankel 2020.05.28. 14:28:56

@Matyika pszichiátere: Kivancsi vagyok mikor jön matyika anyukája erekcioja stb...

birkamenet 2020.05.28. 14:41:25

@Matyika pszichiátere:

Ha minden elmebeteget letiltanának és minden hozzászólásukat törölnének akkor a fidess troll brigádod járna a legszarabbul.
A végén még el kellene menni dolgozni közmunkára vagy jelentkezni a hadseregbe.

Mankel 2020.05.28. 14:41:52

@rabelais: öhm ez az ő blogja kommentelni nem jog hanem lehetőség te visszaéltél vele repültél ennyi. (Egy 900 karakteres korlátot is bevezeték by the way a komment beszélhetésre van nem monologizálásra, ha ilyet akarsz csinálj blogot) Amúgy te is cenzúrázol a blogodon amihez jogod van.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.28. 14:42:46

@math0: a többi nickeden is türelmet kérek. A letiltás jogos volt.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.28. 14:45:59

Nem akarom kibogozni, hogy a sok hivatkozásból, ki mondott, mit. Nem érdekel. @Emmett Brown: vagy @math0 nekem mindegy most. Ilyen stílusban nem érdemes írogatni. Senki sem fogja elolvasni és komolyan venni.

ulpius66 2020.05.28. 14:51:47

Na, szóval visszatérve Matyikáról a gyurcsányira (nem mintha olyan nagy lenne köztük a különbség....) a gyurcsányi a Fidesz "szerencsemalaca" nélküle SOHA, DE SOHA (MÉG 2010-BEN SEM) LENNE A FIDESZNEK KÉTHARMADA!

Mondjuk ezt előre nem lehetett tudni, de így utólag is el lehet játszani a gondolattal, hogy mi lett volna, ha 2006 évben lemond a gyurcsányi?

Nyilván a 2007-es választást nyeri a Fidesz, DE NEM KÉTHARMADDAL!!!!!!

AZTÁN A FIDESZ SZEMBESÜL A 2008-2009-ES GAZDASÁGI VÁLSÁGGAL, ÉS 2010-BEN (2011-BEN) ISMÉT A BALLIBSIK NYERIK A VÁLASZTÁST, MERT A FIDESZ SIMÁN BELEBUKOTT VOLNA A VILÁGVÁLSÁGBA......

Úgyhogy a gyurcsányi kétszer (háromszor) tett jót a Fidesznek....
1. Amikor 2006-ban nem mondott le, és már 2010-ben ismét a ballibsik nyernek.
2. 2010-2020 között, amikor ismét miatta nyert a Fidesz kétharmaddal
3. Hála a magasságos Jó Istennek, még most sem áll félre, előrevetítve az újabb Fidesz győzelmet..

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.28. 14:54:34

@ulpius66: Ez azon ritka esetek egyike (talán egyetlen?) amikor nem hazudsz és egyetértek veled.

nemecsekerno_007 2020.05.28. 14:55:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem bontottam ki az igazság minden szeletét.” :))) Ha a ballibek vesznek fel hitelt, az államcsőd :)

nemecsekerno_007 2020.05.28. 14:58:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Na ezt feljegyzem :))))) Egyetértettél ulpius66-al. Ez a te öszödi beszéded :))))

nemecsekerno_007 2020.05.28. 15:00:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Jaja, én tehetek róla, hogy most hitelt vesznek fel. Nem hallgattak rám :)))))

Etniez 2020.05.28. 15:00:54

Gyurcsány Orbánnak fontos.
Nem véletlenül nem támadják. Amíg van, addig jó a Fidesznek.

Etniez 2020.05.28. 15:01:47

@nemecsekerno_007: nem, te csak most csinálsz segget a szádból.
Remélem így már érted, mit mond...

midnightcoder2 2020.05.28. 15:02:08

@math0: Matyika, ezt egy másik blogon egyszer letárgyaltuk.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.05.28. 15:06:06

@ulpius66:

Orbán ezt már akkor tudta, Ezért is történt az "árulás", azaz pl. a parlamenti állandó tüntetést a Fidesz szerelte le.

Alapvető hadászati elv: ha az ellenség rosszul taktikázik, hagyni kell hadd rontsa tovább saját helyzetét.

Etniez 2020.05.28. 15:06:36

@A kiló nem százat jelent.: Birkát nem lehetne pihentetni? Úgy lenne fair.
Két ember van, akit nem olvasok el, ő az egyik. Meglátom a logóját és ugrok is a következő hozzászólásra.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.28. 15:07:28

@MAXVAL bircaman közíró: Szasz birca!

"MAXVAL bircaman közíró · bircahang.org 2020.05.27. 19:28:54
@zord íjász:

Egyébként én független váagyok. Célom nem a máshol megjelenés. Egész más céljaim vannak. A XXI. sz. első felének legnagyobb gondolkodója vagyok, nekem a legnagyobb média is szűk."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.28. 15:10:51

@Etniez: Látod, amint @nemecsekerno_007: segget csinál a szájából, birca megjelenik. Szegénynek mindjárt beveri.

Andy73 2020.05.28. 15:11:12

"Én azok közé taroztam, akik semmi rendkívülit nem találtak Gyurcsány Ferenc MSZP-frakció előtt elmondott 2006-os beszédében. Pontosan 14 éve. Leszámítva azt, hogy nem követte lemondás."

Pontosan 14 éve mondta, de csak szeptemberben szivárgott ki, utána jött a tüntetéssorozat, merthogy ez egyáltalán nem egy normális és elfogadható beszéd. Vagy esetleg te is ott voltál pontosan 14 éve, és már hozzá voltál szokva a hasonló, titkos beszédekhez?

A szöveget nem nagy nyilvánosságnak mondta, csak a saját elvtársainak, ezért nem is állt szándékában lemondani, és lemondatni sem akarták. Nekik csak az volt a lényeg, hogy hatalomban maradjanak, bármi áron.

"Annyi persze kiderült, hogy egy ilyen alkalmatlanságot beismerő miniszterelnöki beszéd nem jelent semmi különöset Magyarországon vagy a magyar szocialistáknál."
Magyarországon jelent, hiszen a kiszivárgás napján hetekig tartó tüntetéssorozat kezdődött, amit október 23-án brutális kegyetlensséggel vertek le. Erről sem ártott volna megemlékezni.
Az persze lehet, hogy a szocialistáknál ez semmi különöset nem jelent, lásd feljebb.

2006 pedig nem "az évszázad poénja volt", hanem a rendszerváltás utáni immár 30 év legsötétebb időszaka. Azóta nincs például miniszerelnöki vita sem, hiszen ilyen emberekkel nincs értelme vitázni. A 21. században mindenképpen ez volt a mélypont, de hála Istennek túléltük, és azóta valóban nincs esélyük, hogy még egyszer visszatérjenek a hatalomba.
Az azt megelőző évszázadban pedig azért nem ez volt a legsötétebb korszak, hiszen az ország két világháborút is túlélt, utána az 1956-os forradalom leverését is, majd még több évtized kommunista/szocialista diktatúrát.
És hála Istennek nem tört ki polgárháború sem a kiszivárogtatás után, pedig lehetett olyanokat is olvasni, hogy az volt a cél a provokációval.

French Connection UK 2020.05.28. 15:17:01

attól, hogy törlöd azokat a kommenteket, amelyek kínosak rád nézve, attól azok még igazak :)

szóval Németországban és az USA-ban is ünnepelték az elmúlt években Obamát és Merkelt.

birkamenet 2020.05.28. 15:21:23

@ulpius66: "el lehet játszani a gondolattal, hogy mi lett volna, ha 2006 évben lemond a gyurcsányi?"

Kurvára nem ez az öszödi bukta mondanivalója, hanem az, HOGY HA NEM KERÜLT VOLNA NYILVÁNOSSÁGRA AZ ÖSZÖDI BESZÉD, AKKOR TI MÉG MINDIG GYURCSÁNYRA SZAVAZNÁTOK.

Tetszik tudni ugyanis az a helyzet, hogy az az őszödi vallomás (mert ez beismerő vallomás volt) semmi olyat nem tartalmazott, amit ne tudott meg látott volna a nép éveken át a titkos hagfelvétel lesugárzása előtt. Naponta tele volt a sajtó, hogy mit lop, csal, hazudik, kúr el a ballib kormány 2006-ig. Ahhoz se kellett 40 IQ-nál több, hogy az ember megértse, hogy az állam 2006-ra EU mércével a halál faszára adósodott el és az 5 éves adócsökkentési program egy hazugság, szavazat vásárlás, semmi fedezete nincsen. (erre jött a faszfej orbán, aki még rá is ígért a 2006-os csődhelyzetre - de nem olyan hihetően, hogy ezt a nép beszopta volna)

Szóval, ehhez képest az őszödi beszéd miről szólt? gyurcsány elismerte, hogy az ellenző kritikáknak igazuk volt, az államháztartás szarban van, amit a nép eddig is hallhatott meg látott, az igaz.

Mi volt akkor ebben a helyzuetértékelésben világmegrengető plusz információ a nép felé? SEMMI.

Az egyetlen egy dolog ami viszont világ megrengető volt az az, hogy a magyaridióta a saját fülével hallhatta, hogy a vezér hazodott nekik és ellenzéki hangoknak volt igazuk. És ezt nem bírta lelkileg elviselni a magyar birka. Szegény, nem bírta elviselni, hogy az államháztartási hiány, amiről minden hónapban ott van a hivatalos szám, az tényleg annyi. Pedig a vezér azt mondta, hogy nem is annyi. Aztán most a vezér elismeri hogy tényleg annyi. Jaj, hazudott nekünk a vezér!

Ha a magyaridióta elé nem rakják oda a felvételt, hogy hidd már el te barom, hogy minden évben túlköltekezik az állam és ebből megszorítás lesz, maga a vezér mondja, nos akkor magyaridiótája a büdös életben nem jött volna dühbe. Hanem beszopta volna 2006-2010-ben, hogy most azért kell mégis megszorítást csinálni, mert a külföld meg a fidess meg akármi, meg különben is ez a jövő záloga. És 2010-ben a magyaridióta újra gyurcsányra szavazott volna. Na meg 2022-ben is.

Ez van, ez a nép élőben bámulja 20 évig is, hogy átkúrják de rendesen, de ezt azzal az átlag gyűszűnyi agyával nem fogja fel, nem is akarja felfogni. Ezeknek az kell, hogy az imádottja lebukjon, hogy saját maga ismeri el, hogy hazodott neki, majd csak akkor képes elhinni a valóságot. Enélkül a nép nem tántorodik el a szélhámos vezérei mellől.

Ez Öszöd üzenete a következő 100 évre is. Csináljatok titkos hangfelvételt ha hatalomra akartok jutni, mert különben a magyar birkának pofázhattok 30 évig is, az inkább marad felszopatottnak mint hogy egy percre is elgondolkozzon.

midnightcoder2 2020.05.28. 15:25:30

@math0: Azt, hogy Fletó mit produkál egy koalíciót élén, már láttuk egyszer. Igen, annál még Orbán jelenlegi működése is kevésbé károsabb, ha nem is sokkal.

Amit írtam, az nem csak a Momentumról szól, de bármelyik más pártról. És ahhoz, hogy felfogd, picit túl kell menni az általános iskolai matekon, ami neked szemmel láthatóan nem megy. Nem az a lényeg, hogy mi az, ami elvileg lehetséges, hanem az ahogy a szavazópolgár gondolkodik. Ha ő elhinné, hogy az ő szavazatával győzhet úgy az ellenzék, hogy ne a Fletó családja legyen a vezető erő, akkor lenne esélye mondjuk a Momentumnak, vagy a Jobbiknak nyerni. De ha azt gondolja, hogy a Momentumra adott szavazatával egy Fletó vezette koalíciót juttathat a hatalomra amiben a Momentum is benne van, akkor nem fog elmenni szavazni. Ezért toxikus a DK az ellenzéknek.

midnightcoder2 2020.05.28. 15:35:43

@birkamenet: Nem kis barátom. Öszödben az volt a felháborító, hogy az ország miniszterelnöke nyílt színen bevallotta, hogy úgy nyert, hogy átbaszta a választóit, és mindezek után nem állt fel a székéből. Ez az, ami egy valódi demokráciát megkülönböztet egy banánköztársaságtól. Egy Merkel vagy egy Obama, de még egy Trump sem maradt volna egy ilyen után a helyén. És nem kellett volna ellenzéki tüntetés ahhoz, hogy távozzon: európai politikus azonnal önként lépett volna le, és soha többé nem lett volna köze a politikához. És persze a mögötte álló pártban, illetve ennek sajtójában sem merült volna fel az a kósza gondolat, hogy ha netán maradna az illető, akkor összezárjanak körülötte és megvédjék. Ez az, ami a magyar szavazópolgárnak - legalábbis az értelmesebbjének - sokkoló élmény volt. És ez volt a fordulópont, ahonnan már tényleg csak a roppant naivak hitték el, hogy valóban európai értelemben vett demokráciában élünk. És ez ágyazott meg annak, hogy Orbán NER-ezhet.

midnightcoder2 2020.05.28. 15:39:32

@birkamenet: Ps. Az pedig már a szánalom teteje, hogy a balfékek ezek után demokratikus erőknek címkézték magukat, a DK neve pedig Demokratikus Koalíció lett. És ezen baloldalról senki nem röhögte el magát, legalább kínjában.

konrada 2020.05.28. 15:42:03

@A kiló nem százat jelent.: " Pihen, holnap visszajön. "
;)))

Áldott naivitás! Már 22 perc után ott visszajött a másik nickjével...;))

konrada 2020.05.28. 15:46:10

@midnightcoder2:
...az általad felsoroltak profibb politikusok!
Ilyen vallomást a profik nem tesznek, csak az olyan botcsináltak (vagy inkább aprócsináltak;), akik túl okosnak hiszik magukat.;)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.05.28. 15:47:36

@midnightcoder2:
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Úgy illett volna minden trollok királya, hogy ha már idézed Iván bátyánk hozzám intézett szavait, akkor megadod a linket is az "Elegem van...! blogról, ahol ez az örökbecsű elhangzott Szófia legjobb FSZB ügynökétől:

elegemvan.blog.hu/2020/05/27/elegem_van_a_mocsok_aradasabol/full_commentlist/1#c38550712

Na.

Andy73 2020.05.28. 15:50:25

@midnightcoder2: Azért az nem igazán nyílt szín volt, hanem zárt ajtók mögött, kizárólag az elvtársainak mondta. Éppen ezért fel sem merült, hogy lemondjon, hiszen nekik csak az volt a cél, hogy hatalomban maradjanak, bármi áron, és ezt elérték.
A beszéd csak hónapokkal később szivárgott ki, és akkor sokkolta az embereket. Ezen a fontos tényezőn a blogger is elég könnyen átsiklott, lásd feljebb.

Andy73 2020.05.28. 15:50:32

@midnightcoder2: Azért az nem igazán nyílt szín volt, hanem zárt ajtók mögött, kizárólag az elvtársainak mondta. Éppen ezért fel sem merült, hogy lemondjon, hiszen nekik csak az volt a cél, hogy hatalomban maradjanak, bármi áron, és ezt elérték.
A beszéd csak hónapokkal később szivárgott ki, és akkor sokkolta az embereket. Ezen a fontos tényezőn a blogger is elég könnyen átsiklott, lásd feljebb.

Fikalnyik Eugén 2020.05.28. 15:51:13

@Andy73:
"Azóta nincs például miniszerelnöki vita sem, hiszen ilyen emberekkel nincs értelme vitázni"

Nem, azért nincs, mert a "nagydumás" a "szuperszónok" Orbánt háromszor* verték meg választáson tévévitával, ráadást meg nem akar a tolvajkormány feje. A vén alkoholista Horn a krágogásával, a Medgyessy a makogásával, vagy a túlmozgásos Gyurcsány meggyőzőbb volt a választóiknak. És a Gyurcsány vitán az a hebegése a felcsútinak amit előadott még a dupla xanax sem segített...bmeg a folyamatos kamerába nézésével...utána meg ez a hiszti, hogy legyen Dávid Ibolyka vagy Bod Péter a miniszterelnök-jelölt ... pfffff

(* Ugye tetszik emlékezni, hogy 98-ban is - sajnos - az MSZP nyert, csak Torgyán királyt csinált a KISZ titkárból. Ki is lopták jutalom gyanánt a pártját a segge alól.)

Andy73 2020.05.28. 16:01:27

@ulpius66: A történelemben nincs mi lett volna, ha...
De ha mégis el akarsz játszani a gondolattal, ha 2006 őszén, a tüntetések tetőpontján lemond Gyurcsány, simán összejöhetett volna már akkor is a kétharmad a Fidesznek, mert 2006 tavaszán is csak szorosan nyertek a szocik, a trükkök százaival is, a beszéd kiszivárgása előtt. Persze a böszme több mint három éves ámokfutása és lassú agóniája is hozzájárult a kétharmadhoz, de ha a tüntetések tetőpontján írják ki a választást, akkor a friss felháborodás is hasonló hatást érhetett volna el.
Azt pedig nem tudhatod, hogy a Fidesz hogyan birkózott volna meg a 2008-as válsággal. Azóta már voltak újabb válságok, például a 2015-ös menekültválság, most pedig a COVID, és ezeket is elég jól kezelték - persze a baloldal ezekbe is belekötött, ahogy mindenbe 2010 óta, no meg azelőtt is, ha nem ők voltak hatalmon.

Andy73 2020.05.28. 16:01:38

@ulpius66: A történelemben nincs mi lett volna, ha...
De ha mégis el akarsz játszani a gondolattal, ha 2006 őszén, a tüntetések tetőpontján lemond Gyurcsány, simán összejöhetett volna már akkor is a kétharmad a Fidesznek, mert 2006 tavaszán is csak szorosan nyertek a szocik, a trükkök százaival is, a beszéd kiszivárgása előtt. Persze a böszme több mint három éves ámokfutása és lassú agóniája is hozzájárult a kétharmadhoz, de ha a tüntetések tetőpontján írják ki a választást, akkor a friss felháborodás is hasonló hatást érhetett volna el.
Azt pedig nem tudhatod, hogy a Fidesz hogyan birkózott volna meg a 2008-as válsággal. Azóta már voltak újabb válságok, például a 2015-ös menekültválság, most pedig a COVID, és ezeket is elég jól kezelték - persze a baloldal ezekbe is belekötött, ahogy mindenbe 2010 óta, no meg azelőtt is, ha nem ők voltak hatalmon.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.28. 16:44:53

@Fikalnyik Eugén: Mondjuk 1998-ban Orbán legyőzte Hornt. Csak úgy mondom. És pont a vita segítette hozzá. A másik két esetben szerintem alulszerepelt. Nem kötelező a vita egyébként. Most pl. nincs is kivel.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.28. 16:49:14

@Etniez: :) Ez azért nem így működik. Nem szívesen tiltok le senkit. math0-t sokáig toleráltam. Többször kapott figyelmeztetést. Elmagyaráztam, miért nem lehet így beszélni a másikkal. Bircahang nem ez az eset. Egy sajátos véleményt képvisel. Néha vele is egyetértek, ahogy math-tal. Néha meg nem. Nem a mondandó a lényeg. Tartalmi okokból senkit sem tiltottam le, sosem. Math pihen. Jó ez így.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.28. 16:49:27

@Etniez: :) Ez azért nem így működik. Nem szívesen tiltok le senkit. math0-t sokáig toleráltam. Többször kapott figyelmeztetést. Elmagyaráztam, miért nem lehet így beszélni a másikkal. Bircahang nem ez az eset. Egy sajátos véleményt képvisel. Néha vele is egyetértek, ahogy math-tal. Néha meg nem. Nem a mondandó a lényeg. Tartalmi okokból senkit sem tiltottam le, sosem. Math pihen. Jó ez így.

Fikalnyik Eugén 2020.05.28. 17:05:51

@A kiló nem százat jelent.:
"Mondjuk 1998-ban Orbán legyőzte Hornt."

Sajnos nem így van, az MSZP több szavazatot kapott, de miután Torgyán visszaléptette az egyéni jelölteket, a második fordulóra több mandátumuk lett. Ez persze sokat elmond a választókról, hogy a Tocsik botrány, a robbantások, a Postabank ügy stb. ellenére kitartottak a baloldal mellett.
static.valasztas.hu/ujweb/index.htm
static.valasztas.hu/v98din2/mandx_13.gif

"És pont a vita segítette hozzá."
Legenda, SZVSZ az eredmények mást mutatnak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.05.28. 17:08:05

@zord íjász:

Miért épp FSZB?

Az SZVR és GRU sokkal több idegen ügynökkel dolgozik, mint az FSZB.

Ha amerikai példával akarnál élni, az FSZB sokkal inkább FBI, mint CIA vagy NSA.

Andy73 2020.05.28. 17:08:53

@A kiló nem százat jelent.: Ha már így válaszolsz a kommentelőknek, akkor arra is válaszolhatnál, hogy ott voltál-e te is Öszödön, pontosan 14 éve, amikor is nem lepődtél meg. Merthogy a kiszivárgás csak hónapokkal később történt, amit hosszú tüntetéssorozat követett, amit nem említesz.

midnightcoder2 2020.05.28. 17:09:19

@Andy73: A kétharmad aligha jött volna össze Orbánnak 2006-ban, max. egy szolid nyerés. Viszont nem szakadt volna ketté az MSZP, megmaradt volna váltópártnak Orbánékkal szemben, ami viszont azt jelenti, hogy sokkal kevésbé lettek volna gátlástalanok mint most. Közben azóta már lett volna legalább egy MSZP ciklus, és az elvtársak sem engedtek volna meg maguknak olyan ámokfutást még egyszer mint a 2002 és 2006 között. Mindenki jobban járt volna, még Fletó is, mert legalábbis baloldalon megőrizte volna az arcát, és a párttól független szavazók szemében sem lett volna szitokszó a neve. Így viszont már csak mumusnak jó.

Andy73 2020.05.28. 17:19:43

@Fikalnyik Eugén: 1998-ban a választók kevesebb mint harmada szavazott a szocikra, az ellenzékre összesen sokkal többen, csak sok ellenzéki párt volt. És a Fidesz kapta a legtöbb mandátumot, a kisgazdák csak a kormánytöbbséghez kellettek.

Andy73 2020.05.28. 17:19:51

@Fikalnyik Eugén: 1998-ban a választók kevesebb mint harmada szavazott a szocikra, az ellenzékre összesen sokkal többen, csak sok ellenzéki párt volt. És a Fidesz kapta a legtöbb mandátumot, a kisgazdák csak a kormánytöbbséghez kellettek.

Fidesz bérszámfejtés 2020.05.28. 17:35:02

@birkamenet: Ilyen törölgetést ne csináljanak! Nálunk teljesítmény alapú elszámolás van, lehetetlenné tenné a bérelszámolást.

Andy73 2020.05.28. 17:51:08

@midnightcoder2: Túl sok itt a ha. A szociknál fel sem merült se a böszme leváltása, se új választás kiírása 2006-ban. Az egészet éppen azért csinálták, hogy hatalmon maradjanak, amiről eszük ágában sem volt lemondani 2010 előtt, egy új választás kiírásával.
"az elvtársak sem engedtek volna meg maguknak olyan ámokfutást még egyszer mint a 2002 és 2006 között." Megengedték: az igazi ámokfutás 2006-2010-ben volt.

Emmett Brown 2020.05.28. 18:00:50

@midnightcoder2: mondjuk ha nincs a válság, akkor nincs 2/3 2010ben.

De adom, hogy kb mindenki jobban járt volna egy 2007 elején tartott választással.

birkamenet 2020.05.28. 18:38:53

@midnightcoder2: "Nem kis barátom. Öszödben az volt a felháborító, hogy az ország miniszterelnöke nyílt színen bevallotta, hogy úgy nyert, hogy átbaszta a választóit, és mindezek után nem állt fel a székéből."

Kis barátom, azt hogy átbaszta a választóit azt 20 sorban én is írtam ez nem új. Az hogy nem mondott le ezek után és ez basztatta volna a népet, ez meg totális tévképzet. Ugyanis nem gyurcsány volt a hatalmon, hanem egy koalíció, így szarra se ment volna az átbaszás miatt feldühödött nép, ha gyurcsány helyett jön egy másik, aztán marad a ballib kormány a helyén. Új választás kiírása lett volna a demokratikus és legitim megoldás.

Csak hát ott abban a történelmi helyzetben az orbánod befosott ilyet követelni és erre felhasználni a tüntetéseket a küszöbön álló megszorítások miatt (pedig az odavezető 100 napos meg egyéb törvényeket vígan két kézzel szavazta ám meg meg!!!), így miközben még pár hónapja "Készen állunk a kormányzásra" ámítást nyomta a választási kampányban, addig a öszödi nagy lebukás után kijelentette, hogy "Minden kormánynak ki kell töltenie a ciklusát". orbán totálisan befosott a feladat előtt, megelégedett annyival, hogy párszor kijön a parlamentből tömeg tüntetés látszatát fenntartani, aztán ő unta meg leghamarabb az egészet, nem a nép.

Tudta ugyanis, amihez nem kellett nagy ész tudni, hogy a maszop 2010-ben nem a választási hazugságba fog leginkább belebukni, hanem a megszorításokba, akárcsak Bokros idején. Ezekután már csak a fröcsögés jött ki belőle, de semmi szakmai program. Egészen a mai napig.
Meg azután is.

birkamenet 2020.05.28. 18:44:04

@MAXVAL bircaman közíró: "Math olyan az ellenzéki bloggereknek, mint Gyurcsány az ellenzéknek."

Te is pont ez vagy, csak az ellenkezö oldalon. Minden megszólalásod a fideSS-es szavazók szellemi képességének a nyíltszíni lejáratása.

illaim 2020.05.28. 18:44:40

@A kiló nem százat jelent.: Álságos a hozzáállásod! Te melyik oldalon állsz? A fideSS goebels televíziós csatornái hozakodtak elő a 14 éves Őszödi beszéddel! Te meg rácuppantál heveny Gyurcsány fóbiával! Ne Gyurcsányt vádold ha szövegértési gondjaid vannak! Ha nem ismered a
maszop döntésmechanizmusát. Persze fröcsögni mindenkinek lehet, és ehhez Neked is jogod van! Engem hány napra tiltatsz ki? Have nice day!

birkamenet 2020.05.28. 18:53:08

Ja, és ha nincs öszödi hanganyag kiszivárogtatás, akkor 2010-ben vakszeg már orbán se lett volna. 2006-ban mint sorozat lúzer már nagyon kiállt a szekere a vezetésből, Az ájult imádói már rég nem ájultak be tőle. Csak a gyurcsány vallomás hozta vissza őt a sírból. Ma már minden értelmes ember megkérdezi: De minek?

Fikalnyik Eugén 2020.05.28. 19:00:57

@Andy73: "a kisgazdák csak a kormánytöbbséghez kellettek."
Első fordulóban egyéni 176-ból 113 MSZP 43 Fidesz, lista 32 % MSZP és 28 % Fidesz.
Elpicsázták, mint a szart, és ebben a Horn-Orbán vita sem segített. Egy dolgot hozott Orbánnak, hogy egyértelművé tette, hogy ő az ellenzék vezetője és nem Torgyán. Ha Orbán tartotta volna magát az első fordulós "kisgazdákkal soha" elvéhez (náhááááát, már akkor is hazudtak a sajátjaiknak is?), akkor mára már eltűntek volna, és még mindig létezne Kisgazda Párt. Lett volna még egy esélye a Fidesznek a kisgazdák nélkül, ha bevonják a MIÉPet osztrák mintára, és félidőben mondvacsinált indokkal új választással többséget szerez egyedül. Ehhez viszont egy Kurz kaliberű figura kell.
Egyébként nem véletlenül egyfordulós jelenleg a választás, nehogy már ugyanazzal a módszerrel nyerjen valaki.

midnightcoder2 2020.05.28. 19:11:08

@Fikalnyik Eugén: "akkor mára már eltűntek volna, és még mindig létezne Kisgazda Párt"
Ez marhaság. Leginkább azért, mert a kisgizdák ugyanúgy egyszemélyes párt voltak mint mondjuk a MIÉP, vagy a FIDESZ, vagy épp a DK. A főnök nélkül nem léteznek, márpedig Torgyán 2017 óta nincs velünk, és már előtte is erősen leszállóágban volt. Ráadásul a balfékek által zsarolható.

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 19:14:48

Amig van olyan ember aki szerint a 2005os vitát Gyurcsány nyerte meg pl. Az őszödi beszéd tudatában addig Orbánnak van létjogosultsága.bmeg saját maga beismerte hogy hazudott erre ti meg győztesnek tartjátok...ha ezt komolyan gondoljatok akkor Nektek mást jelent a győzelem.

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 19:20:19

@Fikalnyik Eugén: Ki is mondta a következőt:miniszter elnök úr ügye Nem akar hazugsággal nyerni?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.28. 19:23:23

@a nagy hohohorgász: Na, neked is annyi eszed van mint egy marék lepkének. Egy vitának mi köze ahhoz hogy valaki később beismerte hogy rosszul kormányoztak? Akkor, ott, lemosta a vezéredet. Ja! És az évszámokkal hadilábon állsz.

illaim 2020.05.28. 19:23:44

@birkamenet: Ennek a feltételezésnek nincs semmi értéke! Mert akkor jöhet ha a nénikédnek kerekei volnának akkor a nénikéd lenne a trolibusz! De az mégiscsak figyelemreméltó, hogy mi késztette a fideSS goebbels médiáját, hogy most előhozakodjon az őszödi beszéddel? Nézd! Nekem kötetnyi olyan Orbán nyilatkozat van elmentve, mely homlok egyenesen ellentmond egymásnak! Biztos vagyok benne, hogy Te is ismered ezeket Ezek vajon miért nem éri el az ingerküszöbödet?

midnightcoder2 2020.05.28. 19:26:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Konkrétan azt ismerte be, hogy a szavazóikat átverték mint a szart a palánkon. Ez nem ugyanaz, mint ha azt mondta volna, hogy rosszul kormányoztak.

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 19:26:52

Kedves poszter szépen belenyultal a dksok lelkébe... De legalább már te is látod hogy az okot és nem csak az okozatot.igen kéne újítani nagyon de 10ev elteltével is ott tartunk hogy ... Ez van.ilyen szargerincuek vagyunk. Orbánt ekezik hogy szövetséget kötött a torgyannal... De az nem baj hogy ellenzéki Pártot csak feri földesúr alatt lehet indítani...

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 19:38:56

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: mi a jó évszám te agytröszt? mikor volt szted a qurcsány orbán vita? És ahogy utánam irták, nem bmeg nem csak azt ismerte be hogy rosszul kormányoztak hanem azt is hogy HAZUDTAK REGGEL DÉLBEN MEG ESTE!!!!!! bmeg a poszter még be is másolta. Amíg ezt is képes vagy lehazudni addig mi a faszt akar de most komolyan?

illaim 2020.05.28. 19:39:50

@a nagy hohohorgász: Van orvos a házban ahol vagy? Gyorsan mutasd meg magad, nehogy késő legyen! LOL

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 19:42:58

@midnightcoder2: nem, nem a szavazóikat verték át. A szavazóik nagy része most is meg van. A többieket verték át de nagyon. A kibaszott demokratikus eu közreműködésével. És ezért még fel sem jelentettük az EU-t!!!!

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 19:43:59

@illaim: annak kell orvos aki igazat mond? bocs ezt nem tudtam. Cáfolj meg.... hajrá

Fikalnyik Eugén 2020.05.28. 19:45:30

@midnightcoder2:
" Leginkább azért, mert a kisgizdák ugyanúgy egyszemélyes párt voltak mint mondjuk a MIÉP, vagy a FIDESZ, vagy épp a DK. "

Ennek nincs jelentősége, a beágyazottság számít, az aktivistahálózat, a helyi hátország. Ilyen logika lapján az MSZP azonnal eltűnt volna legkésőbb Kovács László után. A Fidesznek 98-ban semmilyen kistelepülési hálózata nem volt, lenyúlta a kisgazdákét, most is abból él. Ha lett volna a 2000-es években Kisgazda Párt, nyilvánvalóan feszippantja a Fidesz vidéki támogatóit. 2006-ban Orbán már szélsőbalos volt (bmeg az a sportzakó meg vállalati mikimausz frizura :))))
24.p3k.hu/app/uploads/2014/03/orban-2006-e1503503528914.jpg
rosszabbul élünk, 14-dik havi nyugdíj, aztán szociális népszavazás broáf
Mára ő lenne a baloldali alternatíva :))))

ulpius66 2020.05.28. 19:49:29

Kedves kommentelő társaim!

Tisztázzuk akkor, hogy a gyurcsányi kinek nagyobb teher/kihívás/ballaszt a ballibsiknek, avagy a Fidesznek?
(megfjordítva a kérdést: ki örül jobban, hogy a gyurcsányi még a színen van, a Fidesz avagy a ballibsik.....)

ulpius66 2020.05.28. 19:52:45

Istenem, Istenem, de rég volt...... 1989 tavasza több, mint 31 éve......

„a KISZ pozíciója szemmel láthatóan romlik, amik felmerültek, csak válaszkísérletek. (…) Minden válaszkísérletünk azt a reakciót vonja maga után, hogy jé, ezek a kommunisták újra praktikáznak valamit, újra taktikai gúnyt űznek belőlünk, most engednek, mert engedniük kell, de holnap, hogyha megerősödnek, vissza fognak vágni. ”
– Gyurcsány Ferenc KISZ KB értekezlet, 1989. február 6.

1989. április 22-én a KISZ XII. többnapos kongresszusán a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség átnevezte magát Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetséggé. Ketten indultak az elnöki posztért, Nagy Imre és Gyurcsány Ferenc. Nagy Imre legyőzte Gyurcsányt és elnök lett. Gyurcsányt a szervezet alelnökévé – második emberévé – választották."

ulpius66 2020.05.28. 19:56:59

gyurcsányi 1961 június 4-én a NEMZETI GYÁSZNAPON SZÜLETETT!!!!
(TRIANON 41. ÉVFJORDULÓJÁN.......)

NINCSENEK VÉLETLENEK!!!!!!!!!!!!!!!!

kvadrillio 2020.05.28. 19:58:56

NNA....EZEKET KÉNE KILŐNI, NEM A VADDISZNÓKAT !!!
Senki se menekül: jövő hét keddtől teljes létszámban vadásznak a bliccelőkre a BKK-ellenőrök

ÉS KIKRE VADÁSZNAK ??? ARRA A TÖBB MINT 400 EZER MUNKANÉLKÜLIVÉ VÁLT EMBERRE, AKIKNEK MÉG VILLAMOSVÉRLETRE SINCS PÉNZÜK, HOGY MUNKÁT KERESSENEK, MERT ORBÁN BASZIK ADNI NEKIK ??? HOLOTT ÖMLIK AZ ORSZÁGBA AZ UNIÓS MANI ???! BAZDMEGORBÁN MEG A TÖBBI SEGGNYALÓD !!!

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.05.28. 20:00:32

@antiindex: Mátyás, neked mennyi nicked van talonban? Mert az rendben van, hogy egy új nicket csinálni egy perc, de amivel most kommentelsz, azt 2018-ban csináltad, és 22-szer szóltál vele hozzá. Ilyenből mennyi van neked? 1000? 2000? Minden kitiltás után csináltál egyet? Kitartó gyerek vagy, ez tagadhatatlan. Ennyire becsípődött nálad ez a poszt, hogy nem bírsz elszakadni tőle? Bánccsa a blogger meg a fidióta kommandó a Ferit? Ütni kell?

ulpius66 2020.05.28. 20:04:38

"Apja, id. Gyurcsány Ferenc lecsúszott középosztálybeli családból származott, és öt éves korában elveszítette szüleit, miután apja adósságokba keveredett, és öngyilkos lett.
Felnőttként rendezetlen életmódot folytatott. Később feltárt dokumentumok tanúsága szerint többször is elítélték kisebb bűncselekmények elkövetéséért, alkoholizmusa és rendszertelen munkaviszonya nehéz életkörülményeket eredményezett a család számára."

MAGYARUL: GYURCSÁNYI APJA EGY ALKOHOLISTA LUMPENPROLI, BÖRTÖNTÖLTELÉK VOLT!!!!!

AHOGY MONDANI SZOKJÁK: NEM ESIK MESSZE AZ ALMA A FÁJÁTÓL!

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 20:07:06

@kvadrillio: lehet menni gyalog is, meg lehet dolgozni is! És ugyan mondd már meg hogy egy munkanélkülinek hova kell menni minden nap a város másik végére? Pesten minden sarkon van bolt, gyógyszertár, iskola .....

kvadrillio 2020.05.28. 20:07:14

ÉS EZ IGAZ A NYÖGDÍJASOKRA IS %

HORRIBILIS ÁREMELKEDÉSEK VOLTAK ÉV LEJE ÓTA IS, A 2,8 %-OS NYÖGDÍJEMELÉST EZERSZERESEN MEGHALADVAHHH ! AZ ÁRAK A PÁÁÁÁNDÉÉÉMIJJA ALATT IS ÚSZTAK FÖLFELE.......AZ EÜ-SZOLGÁLTATÓ MAGÁNKUPECEK IS EMELTÉK AZ ÁRAIKAT, KIZÁRVA EGYRE JOBBAN A NYÖGDÍJASOKAT A MINIMÁLBÉR SZINTJÉRE TÜRŐ ÁRAIKKAL ! EZ A KLETTOKRATA VIKTORKA MEG CSAK ÉPÍTI, ÉPÍTI A KLEPTOKRÁCIÁJÁT, AMÍG EL NEM TESZI ŐT LÁBALÓL VALAKI !!!

A fideszesek harmada úgy érzi, jobb volt az élet Kádár János idején, mint most, Orbán Viktor alatt
2020. május 28. 15:32 - szerző: 168 Óra

Átfogó tanulmányban elemzi az elmúlt harminc évet a Policy Solutions és a Friedrich-Ebert-Stiftung. A Rendszerváltás 30 – A rendszerváltás társadalmi megítélése 30 év után címet viselő tanulmány célja, hogy megismerhessük, mit gondol a magyar társadalom a rendszerváltásról. Az elemzés alapjait a Závecz Research személyes megkérdezésen alapuló, reprezentatív közvélemény-kutatása adja – írja a hvg.hu.

A kutatásból sok más érdekesség mellett kiderül, hogy a megkérdezettek abszolút többsége szerint a magyarok többsége jobban élt a Kádár-rendszerben, mint napjainkban:

54 százalék értett egyet ezzel az állítással.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
2019. július 14.
Rafinált elme volt – Félrevezető Orbán Viktor rendszerét Kádár Jánoséhoz hasonlítani

Az összes ellenzéki táborban többen vannak azok, akik szerint jobb volt a többség életszínvonala a Kádár-korszak alatt. Az MSZP-szavazóknál ez az arány 70 százalék, a DK-soknál 71, de még a Jobbik-szimpatizánsok körében is 54.

Nem kevésbé érdekes megállapítás az is, hogy bár a Fidesz táborának pontosan a fele értékelte negatívan az állítást, a kormánypártiak több mint egyharmada még így is inkább nosztalgiával tekint vissza erre az időszakra, és úgy látja, hogy

a magyarok többsége jobban élt Kádár alatt, mint akár most, Orbán Viktor kormányzása idején

– írták a kutatók.

kvadrillio 2020.05.28. 20:10:42

ORBÁN A TOLVAJKIRÁLY, A TOLVAJOK FEJEDELME ! AMÍG MÉG VAN FEJE ! :o)

ulpius66 2020.05.28. 20:11:11

@kvadrillio:

Quad!

Figyusz!

Ez a blog a gyurcsányiról szól, és nem a Fideszről......

... esetleg lehetne valamit a gyurcsányiról is?...... nem csak a szokásos ballibsi szöveget lökni, hogy itten minden is szar....

ulpius66 2020.05.28. 20:12:32

Quad!

Te véletlenül nem a Matyika reinkarnációja vagy?
(agyilag kb. egyszinten vagytok.....)

illaim 2020.05.28. 20:23:43

@a nagy hohohorgász: Igazat? Te? Sajnos a te állapotod súlyosabb mint gondoltam! LOL

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 20:25:47

@kvadrillio: az lehet, de az a kibaszottul együtt érző nyugat kérte a hiteltörlesztést. Az emberek azt is érezték hogy jobban élnek a devizahitel felvételekor, de érdekes módon amikor vissza kellett fizetni akkor tátották a mamlasz szájukat.....Aki normálisan dolgozik annak jogos a reklamáció, aki csak a zabszemet hegyezi az szopjon lovat. Te menj ki északkoreába, ott várják az ilyen embereket.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.28. 20:26:39

@zord íjász: matyika sehol sincs. Annak idején belekottynak több mint 500 nickje volt az MNO-n. A rekordja email kreálással, nick regisztrálással és röfivel 46 másodperc volt. Ráadásul felvidéki proxin keresztül kerülővel jött be, ha IP címmel le akarták tiltani a fél felvidéki magyarságot kellett volna kitiltaniuk.

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 20:27:14

@illaim: figyelj csak, akkor azt mond el nekem hogy miben volt jobb Gyurcsány alatt? Lehet hogy én emlékszem rosszul.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.28. 20:31:31

@a nagy hohohorgász: Hihetetlen mennyire hülye vagy. :-)) Szánalmas.
www.youtube.com/watch?v=gXApVwONmiQ
"Gyurcsány vs Orbán választási vita 2006"

illaim 2020.05.28. 20:34:24

@a nagy hohohorgász: ad1. Én soha nem voltam Gyurcsány alatt, ezért erre a kérdésedre nem tudok választ adni!
ad2/ Erről mi a véleményed fideSStálib?
pestibulvar.hu/2020/05/27/mocskos-dokumentumot-astak-elo-orban-multjabol-ezt-a-gyalazatot-sosem-mossa-le/?fbclid=IwAR1v4Gi3GUOH2Uum2fojYny4GtaNIqWsfLB-D_8fkUTHk_bDr9_et4f2454

gázóra ellenőr 2020.05.28. 20:40:01

@a nagy hohohorgász: Te nagyon képben lehetsz, ha szerinted Gyurcsány és Orbán 2005-ben vitáztak. Egyáltalán tudod melyik években voltak parlamenti választások?

birkamenet 2020.05.28. 20:55:36

@illaim: "Nekem kötetnyi olyan Orbán nyilatkozat van elmentve, mely homlok egyenesen ellentmond egymásnak! Biztos vagyok benne, hogy Te is ismered ezeket Ezek vajon miért nem éri el az ingerküszöbödet?"

Az enyémet Dávid Ibolya is elérte, meg Schiffer meg Széll is meg mindenki. Neked nem hozzám kell fordulnod, hanem a kétharmadnyi fidióta néplélekhez, azokat kell megértened. Bár olyan sok megérteni való nincs bennük, három szóban benne van az összes igényük, világképük, múltjuk, jövőjük,: migráns, Soros, Brüsszel.

Ez ma a 21, század Orbanisztánban.

birkamenet 2020.05.28. 20:55:49

@illaim: "Nekem kötetnyi olyan Orbán nyilatkozat van elmentve, mely homlok egyenesen ellentmond egymásnak! Biztos vagyok benne, hogy Te is ismered ezeket Ezek vajon miért nem éri el az ingerküszöbödet?"

Az enyémet Dávid Ibolya is elérte, meg Schiffer meg Széll is meg mindenki. Neked nem hozzám kell fordulnod, hanem a kétharmadnyi fidióta néplélekhez, azokat kell megértened. Bár olyan sok megérteni való nincs bennük, három szóban benne van az összes igényük, világképük, múltjuk, jövőjük,: migráns, Soros, Brüsszel.

Ez ma a 21, század Orbanisztánban.

birkamenet 2020.05.28. 20:59:17

@a nagy hohohorgász:

Arra a számháborús vitára gondolsz, amiben orbán meg se tudott szólalni, annyira képben volt az ország dolgaival???

Ebben a vitában volt az is amikor orbán zsámolyon állt végig, hogy magasabbnak tünjön?

Ad Dio 2020.05.28. 20:59:55

@Mankel:

Ned erőlködj. Nem fogja megérteni. Matykó elmebeteg.

Ad Dio 2020.05.28. 21:00:00

@Mankel:

Ne erőlködj. Nem fogja megérteni. Matykó elmebeteg.

Ad Dio 2020.05.28. 21:00:12

@Mankel:

Ne erőlködj. Nem fogja megérteni. Matykó elmebeteg.

illaim 2020.05.28. 21:09:06

@birkamenet: A fideSStálibokkal nekem nincs mit megvitatni! Nem lehet szellemi párbajt vívni fegyvertelen emberekkel! LOL

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 21:30:16

@birkamenet: Te fasszopo nem tudok rád mit mondani már. Bmeg a szent Ferenc is beismerte hogy hazudott de te váltig állítod hogy nem hazudott.... Emberek észnél vagytok????????? Nagyobb gecik vagytok mint a Feri!!!!

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 21:31:53

@illaim: Válaszolj már arra hogy ferinel mivel volt jobb????

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 21:34:44

Poszterkem most látható hogy miért szavazunk orrbefogva a fideszre... Száradjon le a karom ha ezekre a gennyladakra szavazok.

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 21:48:51

@illaim: Mi van?miért nem válaszolsz?????

Világít a torony 2020.05.28. 21:49:28

@ulpius66: " AHOGY MONDANI SZOKJÁK: NEM ESIK MESSZE AZ ALMA A FÁJÁTÓL!" Orbánpapa párttitkár is volt. Az alma, az alma ugye? Vagy a Fidesz esetén az alma másmilyen?

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 21:56:09

@Világít a torony: Amig véded a qurcsanyt addig még a blogon sincs értelme kritizálnod a Fideszt. Ami valóban nem jo . De neked kuss a neved szaralak.

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 21:59:45

@birkamenet: Azt hittem egy miniszter elnöki vitában nem az számít ki a magasabb... Én kérek elnézést.... Bmeg meg te fasz.akkor legyen az ország legnagyobb embere a miniszterelnök... Normalis vagy????

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 22:02:30

@a nagy hohohorgász: Poszter szólj rám Ha hülye vagyok de komolyan egy miniszter elnöki vitában az számít ki a magasabb???? Akkor miről beszélsz? Akkor vezessen minket az égig érő paszuly....

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 22:06:47

@a nagy hohohorgász: Ha a geciseget vesszük abban is jobb a patás mert róla nem derült ki ilyen beszéd.még hogy nem pesti vagyok.

illaim 2020.05.28. 22:11:58

@a nagy hohohorgász: Persze hogy válaszolok neked, tudod mint okos apa a hülye gyerekének! LOL
Először is 14 évvel fiatalabb voltam! Láthattam a Towel-t és a British Museumot! Olcsóbb volt a benzin és a gázolaj! Az Euróért csak 265 Forintot kellett fizetnem! Nem loptak el tőlem évi 25.000 Ft nyugdíjat! A miniszterelnök nem tagadott ki a nemzetből a Március 15.-i beszédében, mert azt a Köztársaság Elnöke mondta el! De neki sem jutott eszébe senkit kitagadni a nemzetből! Te akkor hol éltél? Egy lapos kő alatt, vagy a megérdemelt büntetésedet töltötted, hogy nem emlékszel? Persze az sem kizárt, hogy szelektív az aranyhal memóriád! LOL

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 22:27:18

@illaim: Én akkor Ott éltem ahol 15%kal emelkedett Mindennek az ára évente és a 270ezres bruttó fizum csucsadozott. Közben a nyugdíjas nagyanyám tőlem kért kölcsönt. Anyádnak hazudjál.

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 22:29:17

@a nagy hohohorgász: Ja és a qurcsany csak a motimbol amit lopott abból 1 milliárdot vett ki tisztán.

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 23:03:05

@illaim: ja, azt hogy akkor 14 évvel fiatatabb voltál a gyurcsánynak kösönheted megint egy ütős érv amit nem lehet kikezdeni... Figyelj öreg, ha nem áll fel a faszod arról nem az orbán tehet....

Andy73 2020.05.28. 23:20:32

Már szakácskönyvet is írt, csak a borról írt szakdolgozata hiányzik. Pedig biztos az is nagy siker lenne, ha kiadnák. Őszöd vagy iszod, mindig lesznek rajongói, itt a kommentelők között is akadnak szép számmal.
2022 pedig még messze van, most a vírus jelenti az igazi veszélyt, még az sem távozott teljesen.

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 23:22:28

@illaim: Ahhoz mit szólsz hogy az első Orbán kormány alatt még olcsóbb volt a benzin és a gázolaj???? Sőt rákosi alatt meg még annál is olcsóbb!!!nem vagy túl okos...

a nagy hohohorgász 2020.05.28. 23:24:25

@illaim: Ha Te is hazaárulónak tartod magad akkor miért ne tagadna ki te Szarházi???

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.29. 09:02:21

@a nagy hohohorgász: legyen Edvárd. Hagyjuk már ezt a poszterkém megszólítást, ha lehet.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.29. 09:02:37

@a nagy hohohorgász: legyen Edvárd. Hagyjuk már ezt a poszterkém megszólítást, ha lehet.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.29. 09:09:42

@illaim: írtam én bármit is? Csak a tényeket sorolták fel. A nép fog szavazni. Csók

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.29. 09:11:44

@kvadrillio: halkan kérdem, hogy a BKV és a Főváros Orbán kezében van-e? Amúgy nyugtatót javaslok.

ulpius66 2020.05.29. 09:16:59

gyurcsányi egyébként meg nem "hülyegyerek" hanem egy minden hájjal megkent gazfickó!!

Az a ballibsik baja, hogy NEM TUDNAK MIT KEZDENI VELE A TÁRGYALÁSOK ALATT!

GYURCSÁNYI REGGELIRE MEGESZI A CSEH BOTMIXER KATALINT VAGY A JOBBIKOS JAKABOT.....AMÍG A BALLIBSIK NEM FOGNAK ÖSSZE A GYURCSÁNYI ELLENÉBEN, ÉS NEM TESZIK KI A BALLIBSI ÖSSZEFOGÁSBÓL, ADDIG AZ EGÉSZ BALLIBSI KÓRUS AZ Ő KOTTÁJÁBÓL JÁTSZIK......

ulpius66 2020.05.29. 09:20:42

Tudom ezzel a hozzászólásommal csak megismételtem a blog címében is megfogalmazottakat, de az a magyar politika fő kérdése immáron 14 éve......

Amíg persze 7-8 ballibsi párt van, könnyű a zavarosban a gyurcsányinak halászni......

ulpius66 2020.05.29. 09:27:25

gyurcsányinak az a potenciális előnye megvan a többi ballibsi politikussal szemben, hogy ő anyagilag nem függ a politikai helyzettől.... (magyarul: nem megélhetési politikus) ... a vagyona 20-30 milliárd forintra tehető.

Ő mán 1989-1990-ben összelopta magát a KISZ vagyon privatizálásakor..... ekkor ő is mint KISZ-Fürer a Nagy Imre KISZ vezérrel együtt mintegy 3-4 milliárdot összeprivatizáltak maguknak......(mondjuk az kimondottan a gyurcsányi javára írható, hogy ezt a lopott pénzt nem szórta el, hanem befektette az új anyós hathatós közreműködésével.....) mikor pedig elkezdték vizsgálgatni, hogy hova tűnt a KISZ vagyon, addigra elévült a lopás, így mán nem tudták börtönbe küldeni a gyurcsányit..... (PEDIG IGÉNY AZ VÓNA RÁ!!!!!)

a nagy hohohorgász 2020.05.29. 09:33:26

@ulpius66: most őszintén valljuk be, ha katka petya meg gerike Ferit sem tudja legyőzni, hogyan győzné le vityát? szétbotmixelnék? vagy kari geri elvenné a fekete kisbuszt? a jákobot inkább hagyjuk....

ulpius66 2020.05.29. 09:48:51

@a nagy hohohorgász:

Mondjuk gyurcsányi hihetetlen eleganciával verte szét az MSZP-t!
(a Fidesz mán csak egy kávét kért a látványossághoz....)

AZ MSZP MEG MINDEHHEZ, MINT EGY BÉNA KACSA, MÉG MEGÉRTŐEN MOSOLYGOTT IS!

HORN GYULA, HA ÉLNE FOROGNA SÍRJÁBAN!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.29. 09:50:52

@ulpius66: Szerintem tök jogos a fejtegetésed, és erről van is értelme beszélni. Akik csak annyit értenek az egészből, hogy jaj bántják a Gyurcsányt, azok nem értették meg az egészet. Ez az írás nem is Gyurcsányról szól. Ahogy írtam: a gyurcsányozásnak ma már semmi sportértéke nincs. Ez a cikk az MSZP-ről szól, amit Gyurcsány tönkretett. Az egyedüli pártot, ami az elmőlt 20 évben egyensúlyt hozott a pártrendszerbe. A kiesésével jött létre egy olyan olyan szerintem hosszútávon sok jóval nem kecsegtető politikai rendszer, amiben az egyeduralkodó pártot semmi sem ellensúlyozza, egyre több hülyeséget csinálhat meg és nincs megállás. Jó vége nem lesz. Gyurcsány ebben kulcsfigura. És nem vontam kétségbe a politikusi képességeit. Nagyágyú. Kapcsolatai vannak, pénze is van. Mindene megvan. Esze is. Még úgy is, hogy a felét elitta. Ezt rögtön a kép alatt elismertem. Meg már korábban is. Nem erről van szó. De ahogy a válaszadók zöme is értékelte, Gyurcsánnyal valószínű bukás vár ránk. Tehát javasolható, hogy egy kicsit lépjen hátra és ne akarjon első ember lenni. Második se. Nem olyan nagy kérés az ország érdekében. Amúgy meg: szükség van rá is.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.29. 09:52:15

@a nagy hohohorgász: Karácsony legyőzte a Fideszt Budapesten csak úgy mondom. És Gyurcsányt is legyőzte. Sőt az MSZP-t is legyőzte. Ezekről mind választás döntött. Kissé szelektív a memóriád.

a nagy hohohorgász 2020.05.29. 10:01:23

@A kiló nem százat jelent.: figyelj szerintem te más meccset néztél!!! Kari geri nem gyurcsányt győzte le pesten hanem Gyurcsány jóváhagyásával Tarlós Pistát ( aki szintén nem Orbán Viktor ) Szóval nem szelektív a memóriám ha nem te másról beszélsz!

ulpius66 2020.05.29. 10:07:52

@A kiló nem százat jelent.:

Én, mint fideszes könnyen ugatok bele a ballibsik belügyeibe....
(most azt a mázt felejtsük el, "hogy az ország érdeke" .... egyebekben meg, szerintem az az ország érdeke, hogy Orbán még jó sokáig vezesse...)

Visszatérve a gyurcsányira, neki elég nagy az egója, és CSAK AZT A HELYZETET FOGADJA EL, HOGY Ő A BALLIBSIK VEZÉRE (VAGY A VEZÉRNEK Ő MONDJA MEG, HOGY MIT TEGYEN, MINT PL. LENGYELORSZÁGBAN SEM A MINISZTERELNÖK FÚJJA A PASSZÁTSZELET, HANEM A KCSINSZKI...)

Tudom, jósolni kibaszott nehéz dolog (különösen a jövőt illetően) de szerintem a gyurcsányi NEM FOG VISSZAVONULNI ADDIG, MÍG LE NEM GYŐZI A PATÁST, ÉS VAGY Ő, VAGY A NEJE, VAGY AZ EMBERE NEM LESZ A MINISZTERELNÖK!
(úgyhogy, akik a gyurcsányi "visszavonulásában/visszalépésében" reménykednek pofára fognak esni.... mán most felkészülhetnek rá, hogy 2022-ben, de még 2026-ban is mint az elmúlt 14 évben mindig, a jövőben is számolni kell majd vele...a ballibsik pedig, mint az elmúlt 14 év is bizonyítja saját "erőből" nem tudják háttérbe szorítani a gyurcsányit........)

Andy73 2020.05.29. 10:11:10

"Magyarán együtt bukik-e Gyurcsánnyal 2022-ben az ellenzék vagy fényes győzelmet aratnak?"

Mivel mára a DK a legerősebb ellenzéki párt, már nem szorul arra, hogy a teknősbéka hátára kéredzkedjen. Már önállóan is bejut a parlamentbe, most már csak a többi ellenzéki pártnak rezeg a léc. Az pedig, hogy hogy hívják a legnagyobb baloldali pártot, abszolút részletkérdés. Az országnak és a választóknak tök mindegy, hogy MSZP vagy DK. Az egyik 19, a másik egy híján 20. Egyébként hívhatnák akár NDK-nak is, az még viccesebb lenne.

ulpius66 2020.05.29. 10:16:49

Nem ide tartozik, de emlékezzünk meg EGY NAGY NAPRÓL!

2010. MÁJUS 30.

IMMÁRON 10 ÉVE ORBÁN VIKTOR MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKE!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.29. 10:27:10

@ulpius66: Rossz a memóriád.
Karácsony 80%-kal megnyerte az első előválasztást az MSZP-vel szemben. Érted. Nem az Horváth nyert, hanem Karácosny.
A második előválasztást megnyerte a DK és a Momentum jelöltjei ellen abszolút többséggel. Gyurcsány közölte, hogy Karácsonynak annyi. Bedobta Kálmán Olgát. A Momentum meg egy Puzsér-hasonmást indított, akit elfelejtett felépíteni.
Karácsony ezek után megnyerte a választást is fölényesen Tarlóssal szemben. Legyőzte a Fideszt. Tehát legyőzte az MSZP-t, a Fidesz-t, a DK-t és a Momentumot is. Meg persze Puzsért és azt a focista gyereket is, akinek már nem emlékszik senki a nevére.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.29. 10:30:07

@Andy73: Megint valaki nem tud számolni. A DK néha első, néha második, de a maga max. 10-16%-ával szart se ér az ellenzéken belül. Tekintsük 50%-nak az ellenzéket. Abból 16% hát nem sok.
Az egy magarázat a magyar politika furcsaságaira, hogy a matek sem megy a magyaroknak. Mást nem tudok elképzelni. Orbán ellenben tud számolni és van naptára is.

a nagy hohohorgász 2020.05.29. 10:38:16

@A kiló nem százat jelent.: most már látom kinek az embere vagy. Persze Karácsony legyőzött mindenkit .... HAHAHA

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.05.29. 10:53:14

@mindennki és különösen @illaim: kérésednek megfelelően végleg kitoltottalak. Velem lehet beszélni. Aki nem akceptálja a tényt, hogy az embereknek lehet véleménye és egyébként sem járul hozzá sokkal a diskurzushoz érdemben, arra szerintem olyan nagy szükség nincs itt. Ugyanezt teszem azokkal is, akik csak rasszista megnyilvánulásokat vagy mások állandó szidalmazására képesek. Elmondom újra. Nem várom el, hogy csak akadémiai székfoglalókat és egymást simogató kommenteket tegyetek közzé. Az sem elvárt, hogy a posztok nagyszerűsége legyen az egyetlen téma. Ez amúgy sem egy nagyszerű poszt. Semmi energiába nem került és leírtam az elején, hogy ne azon a szemüvegen tessék nézni, ahogy a gyurcsányozást szokták a gyurcsányisták. Létezik gondolat Gyurcsány fenekén kívül is, ahol általában a fanok és az ellenfanok is leledzene imhó. Feri már bizonyított pro és kontra is. Nem a munkásságát értékeljük, pláne nem a beszédét. Ahhoz nincs mit hozzátennem, már mindent elmondtak róla. Teljes terjedelmében tettem közzé, amíg a saját kommentem kb. két bekezdésnyi. Mert egy nagyon szerény gyerek vagyok.

Mit akartam üzenni? Ja igen: lehet személyeskedni, lehet csúnyán, keményen, belemenősen vitatkozni, anyázni, szidni engem egymást stb. Ez mind belefér. Mert a politikai viták világszerte ilyenek. Jobb, mint a polgárháború. Higgyétek el.
Ingerel amúgy persze, aki olyasmiben okoskodik, ami csak az ő fejében létezik, én nem írtam, más nem kérdezte, ő meg nem tudja a koponyáján kívüli valóságban hogyan van. Alkalomszerűen előfordul, hogy a mérhetetlen marhasághoz való következetes ragaszkodás is moderációra ingerel, főleg, ha az illető nem képes közben megőrizni a jómodort. Lehet marhaságokat írni, de akkor legalább szerényen. Ahogy én teszem. :)

Jó hétvégét!

Ui. ja és @math0: -val se szórakozzatok. A direkt személyére létrehozott nickek sem tetszenek. Matyi itt a neten nyilván elszabadult hajóágyú, de tutibiztos az életben egy tündérbogár és minden perc örök élmény a közelében, mint veletek is, akik azért szintén elvetitek a sulykot időnként, ahogy én is.

Andy73 2020.05.29. 11:13:09

@A kiló nem százat jelent.: Részemről 5-ösre érettségiztem matekból, de azt már elsőben is tudtam, hogy a 16 több a 3-nál. Az 50 valóban nem lesz több akkor se, ha betiltanád a DK-t (ha esetleg ezt szeretnéd, bár az elég furcsa elképzelés egy demokráciában), legfeljebb a többi kis baloldali párt kapna több szavazatot, és több esélyük lenne, hogy beüljenek a parlamentbe. Azt nem írtam, hogy bármi esélyük lenne a győzelemre, akár így, akár úgy. Ezért is írtam, hogy egyik 19, a másik egy híján 20.
Az elképzelés egyébként nyilván az volt a baloldali elvtársaknál, hogy mivel az MSZP önmagában eléggé szalonképtelen, legyen inkább MSZP-DK a korábbi MSZP-SZDSZ helyett. De nem a név számít, ez csak játék a betűkkel. Ezért írtam, hogy lehetne NDK is, az még vicesebb lenne. (Persze nem Német Demokratikus Koalíció, hanem mondjuk Népi Demokratikus Koalíció). Nem lenne kevésbé vicces, mint Szanyi kapitány új formácójának az elnevezése, ami most nem is ugrik be hirtelen, de te majd kisegíthetsz.
Azt még mindig nem árultad el, hogy te is ott voltál-e Öszödön, pont 14 éve, merthogy a "magyarok", akikről írsz, általában nem voltak ott. Őket csak szeptemberben vonták be a "játékba" az elvtársak, és ők nem is tolerálták annyira ezt a dolgot, mint te.

ulpius66 2020.05.29. 13:56:01

@Brendel Mátyás:

Húúúú... B+!

Most törölhetem a Brendel Mátyást is!

Nehéz tőled megszabadulni! ..... pedig hidd el, kurvára nem érdekelsz! Fogd mán fel!!!!!!!!!

a nagy hohohorgász 2020.05.29. 18:18:51

@A kiló nem százat jelent.: Szóval kari Geri kit győzött le?max a külső savot a körúton...

Világít a torony 2020.05.30. 00:11:39

@Világít a torony: Te nagyon buta! Csak párhuzamot voltam a két kétes múltú közé, ám nincs annyi eszed, hogy megértsd. Ostoba jószág, ezt még pluszban kapod. A részegséget ki lehet aludni, az emeszempés múltat nem, azt tagadni muszáj. Vetted, gyopa?

Világít a torony 2020.05.30. 00:16:07

@a nagy hohohorgász: Te nagyon buta! Csak párhuzamot vontam a két kétes múltú közé, ám nincs annyi eszed, hogy megértsd. Ostoba jószág, ezt még pluszban kapod. A részegséget ki lehet aludni, az emeszempés múltat nem, azt tagadni muszáj. Vetted, gyopa?

japapapapa 2020.05.30. 15:50:30

Az elmaradt gyurcsánytalanítás a fizeSS maffia legnagyobb kudarca, és vica verse, az elmaradt orbántalanítás pedig a baloldal leganagyobb kudarca. Két nemzetnyomorító nemzetellenes bűnöző hazug tolvaj, akik a pofánkba röhögnek, mert KEZDETTŐL ÖSSZEJÁTSZANAK!!! Ez a titkuk, egymás büdös seggét védik, fedezik, ezért nem bukik szinte senki semelyik maffiából. Ezért törtek mindig, a kulisszák mögött pacsizva teljhatalomra mindketten, csak az oszd meg és uralkodj közhelyes de bevált elvén. Én még remélek, még mindig hinni akarom, hogy van e sátáni képletben egy gondolat, egy terv, ami rólunk is szól, a nyomorult magyar népről, hogy valamit akarnak azért értünk kis tenni, végtére is nem volt soha államcsőd pl, sem éhínség. Nagyjából megúsztunk mindent, mégha rabszolgaként nyomorogva is a többség, de itt vagyunk; teljesen cserben nem hagyott sem a jobb, sem a bal maffia minket.. legalábbis a többségünket. A világ legtöbb országa, sokkal rosszabb helyzetben van, mint mi bármikor is. Persze tudom, a jó kényúr zsarnok vigyáz a tulajdonára: a rabszolgáira. Ezzel persze nem őket dicsérem, csak hinni akarom, hogy Dart Vader szitu van, a főgonosz(ok)ban van még egy kis jó. De persze egyéni véleményként a tévedés esélye benne van.

Andy73 2020.05.30. 16:36:37

@japapapapa: tanultál történelmet a suliban? Nyilván, csak már elfelejtetted. Hagyjuk már ezt a rabszolga dumát, nem az ókorban vagyunk, sem a régi amerikai ültetvényeken. Ma legfeljebb adosrabszolgasagrol beszélhetünk, mert sokan nyakra-fore vettek fel hiteleket, amiket nem tudtak törleszteni, no meg ott voltak azok az un. devizahitelek is. De ez sem az emberek többsége, és őket se kényszerítették semmire, mint az igazi rabszolgakat. A fizetésképtelen adósokat régen még az angolok is börtönbe zárták, a magyar kormány meg egy csomó segélyprogrammal támogatta őket, az adófizetők pénzéből.

japapapapa 2020.05.30. 17:04:30

@Andy73: Örülök, hogy az első mondatod máris troll patkány személyeskedés, így nem is kellett tovább olvasnom... köszi

Andy73 2020.05.30. 17:25:59

@japapapapa: akkor valaszolnod se kellett volna. Nyugodtan érezd csak magad rabszolgának, jogod van hozzá, ha ezt akarod. De azért nem árt tudni a szavak jelentését, amiket használsz.
A boszme alatt egyébként tényleg eléggé elnyomorodott az ország, de most már nem sok vizet zavar, csak riogatásra való.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.06.02. 08:27:08

@japapapapa: hehe, érdekes Darth Vader emlegetése, ugyanebben a kontextusban már használtam én is az Uralkodót és Darth Vader-t: kilonem100.blog.hu/2019/05/30/star_wars_a_bito-szalon_visszavag

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.06.02. 08:45:13

@a nagy hohohorgász: Nézd, Te tényleg kicsit fárasztó vagy most. Utálhatod Karácsonyt, sőt tarthatsz az ő emberének, bár akkor olvasásra ajánlom a blog megannyi hozzá is kötődő posztját. jórésze kritikus. Még egy kritikus ember is be kell lássa, hogy Karácsony megverte Horváth Csabát, Kálmán Olgát, Kerpel-Froniust és Tarlóst, na meg Puzsért. Innentől kezdve lehet kapálózni meg homokba dugni a fejed, egyet nem lehet: a tényekről velem vitatkozni. Engem úgyse győzöl meg, hogy az ég nem kék, hanem piros, a többieket meg nem érdekli.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.06.02. 08:48:24

@Andy73: A DK betiltása fel sem merült. Egyedül te beszéltél erről. Én konkrétan arról írtam eddig, hogy Gyurcsány azzal tudja legjobban segíteni az ellenzéket, ha személyesen nem vállal szerepet. Ahogy az EP-választási DK-s siker annak köszönhető, hogy háttérbe húzódott. Egyébként viráhozzék ezer virág. Sőt, Feri kapcsolatai, tudása nélkülözhetetlenek. Jó lenne, ha olyanban vitatkoznál, amit leírtam és nem olyasmiben, amit nem.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.06.02. 08:57:52

@Andy73: Hogy szocialista képviselő voltam-e 2006-ban, az rettentő könnyen lenyomozható.
Szanyi: ISZOM, Igen Szolidaritás Mozgalom. Nem nagyon tudom hova tenni ezt a side projectet, inkább nyitott volna romkocsmát, mint mások.

Btw: ha szoci képviselő lette volna nem örültem volna, hogy azt mondja nekem a Feri, hogy "trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni". Mert egyrészt nem csalunk, 2. a nevemben ne csaljanak, 3. amihez a nevemet adtam, ne váljon csalássá, mert akkor visszavonom a támogatást, 4. nem lennék megélhetési politikus, amivel Gyurcsány itt a közönségét, a képviselőket zsarolja az a legszégyenletesebb, ezek a fizetésüket féltő kisemberek, akik máshoz nem értenek, csak ülni a képviselői székben és gombot nyomni. 5. azt végképp ne közöljék velem, hogy mindehhez semmi közöm és nem kell tudnom róla, mert azért választottak meg, hogy tudjak róla, képviselőként én ellenőrzöm a kormányt. Szóval ha ott lettem volna, akkor pipa lennék. De nem én voltam hülyének nézve közvetlenül, tehát kb. nem érdekel. Egy kontraszelektált társaságot láthattunk, amelyik nem véletlenül omlott össze.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.06.02. 09:02:08

@ulpius66: Mátyás kollegát ezen a néven letiltottam egyelőre. De lehet feloldom. Az a legkorrektebb, ha egy nicken ír mindenki. A letiltás utána visszaírogatás más néven olyasmi, ami minden modrátornál kiveri a biztosítékot. Így is liberális vagyok és elég anyázást engedek. De tényleg maradjunk meg valamiféle korlátok között. Matyi ezen túl van sokszorosan. De őt se tessék piszkálni, ha lehet. Van elég baja.

GyMasa 2020.06.04. 16:50:21

@A kiló nem százat jelent.:
Szerintem engedd vissza az eredetit (mathzéró).
Azt szűrtem legelőször, szóval az maradhat :-)

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2020.06.05. 15:55:01

@GyMasa: Egyelőre math0 le van tiltva örökre, de a saját nevén azt hiszem még szabadon írogathat és a többi nickje is csak napokra volt tiltva. Annyi lehetősége van még az életben. De ennyi szigorúság már legyen, ha valaki folytatólagosan ámok fut.

kolomparlole1114 2020.06.14. 09:00:44

@Brendel Mátyás: Matyika geci, látod te kis senkiházi, te senkit nem érdekelsz itt se, ahogy más blogokban se. Még Niedermüller se engedi meg hogy leszopd, ez már jelent valamit...
süti beállítások módosítása