A kiló nem százat jelent.

Az utolsó Trump-Biden vita: álarcok mögé rejtett valóság

2020. október 27.

screenshot_2020-10-25_at_10_10_07.png

Egy képsorozat arról, hogy mikor és miért tökéletesen értelmetlen a kötelező maszkviselés. Képmutató politikai bábszínház egy szebb napokat megélt demokráciából a kései kapitalizmus korában.


A blog azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba. Olvasottságunk idén lépte át az egymilliót. Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig. Lájkolj és kövess a Facebookon: facebook.com/kilonem100 Támogass a Patreonon: patreon.com/kilonem100 Köszönjük!

Az utolsó elnöki vitán hosszasan ecsetelte a felvezetés, hogy mindenkinek kötelező a közönség soraiban maszkot viselnie. Fair deal. Aki nem visel, azt először megkérik, hogy vegye fel a maszkját, ha nem veszi fel, megkérik, hogy hagyja el a termet, ha nem hagyja el, akkor ráküldik a kidobókat és kivezettetik.

A műsorvezetőnő nem visel maszkot, különben szavát nem értenénk. A két jelölt szintén nem viseltek maszkot, amíg vitatkoztak. Tehát (majdnem) mindenki maszkot kellett viseljen — kivéve a gyevi bírót.

Ahogy egyébként is mindenkit kötelezően leteszteltek előtte. Fene se érti, miért van még erre szükség egy hatalmas belső légtérű előadóteremben, ahol amúgy is minimális a veszély. A nemrég egy gyorslefolyású kis koronainfluenzán átesett és éppen ezért immunis Trump nem visel maszkot a vita után sem. Józanész. Normakövetés: a COVID-19-et az emberek 90%-ához hasonlóan szintén könnyedén megúszó felesége felveszi a maszkot, noha szintén nem lehet sem fertőző, sem fertőzött. És: nos ez nem is egy orvosi rendelő. 

A közönség, a szereplők nem úgy viselkednek. Nem mosakodnak be, nem húznak gumikesztyűt és hiányzik minden más higiénés intézkedés, ami mellett a maszk vélhetően hatásos. Bár voltak ezt cáfoló tanulmányok.

screenshot_2020-10-25_at_10_09_25.png

screenshot_2020-10-25_at_10_05_58.png

screenshot_2020-10-25_at_10_08_33.png

A korrupt establishment maszk mögé bújik, mint egy közönséges bankrabló

A Biden-házaspár maszkban fotózkodik a vita után is. Joe Biden előszeretettel lobogtatja maszkját, mint saját feltalálású csodaszert. Bident maszkmániája miatt Trump legalább olyan élesen kikarikírozza, mint amennyire fia, Hunter Biden teljesen nyilvánvaló ukrajnai panamái miatt támadja, amiben az akkori alelnök vélhetően bűnsegéd volt. Persze mindez senkit sem érdekel. A tények már senkit sem érdekelnek.

Sőt: be is tiltják azokat, ami az amerikai demokrácia legsötétebb elnökválasztását idézi elénk. Valódi disztópia, hogy hírek terjesztését monopolizáló magánégek, a Twitter és a Facebook betiltotta a Hunter Biden laptopjáról minden kétséget kizáróan előkerült botrányosan leleplező emailek nyilvánosságra hozatalát.

A liberális közvélemény elvesztette maradék kapcsolatát is a valósággal. Noha már látható, hogy a kötelező maszkviselés éppúgy nem befolyásolja lényegesen a halálozási statisztikákat, hatása nem kimutatható a fertőzés terjedését mutató görbéken, mint a haladó gondolkodásúak által szintén hőn áhított szobafogság sem volt az. Biden továbbbra is elsüti újra és újra, hogy ha ő lenne az elnök, akkor kötelezővé tenné és százezerek életét mentené meg vele. Mindez jelenleg úgy tűnik a legnagyobb és a legveszélyesebb hazugság. Legalábbis a pandémia kezelését illetően. Trump szerint Biden mindenkit és mindent le is zárna, ha rajta múlna. 

De a maszkviselés kérdése csak álvita. Trumpnak sincs semmi baja vele. Számos amerikai államban kötelező most is. Míg 7-8 amerikai tagállam még lezárásokat sem vezetett be és úgy vészelte át az egészet észrevétlenül.

Halálos sebet a demokrácián viszont a leplezetlenül alkalmazott cenzúra jelent. Ez a vírusnál is veszélyesebb.

Az amerikai közéletben példátlan tömeges cenzúrát alkalmaznak a választást eldönteni képes hírrel kapcsolatban a social media és a liberális média nyíltan Bidenhez húzó irányítói. Letiltva a New York Post-tól a Fehér Ház sajtótitkáráig bárkit. A social média a nyilvános megszólalás legfontosabb csatornájává lépett elő, magáncégek saját hatáskörben vonták el magánszemélyek, közhivatalt betöltő személyek és a sajtó alapjogait. Minden teketóriázás nélkül.

Érdekes módon a hazai liberális média is úgy érezte be kell álljon a sorba. Mintha legalábbis a magyar médiapacon is sokadik hvg.hu (nem azonos a HVG-vel) online hírportál befolyásolni tudná az amerikai elnökválasztás. Míg az Index korrekten így cikkezett az esetről: Komoly korrupciós vádak fogalmazódtak meg Joe Biden fia ellen.

Ezzel szemben a hvg.hu Annyi sebből vérzik a Joe Biden leleplezését ígérő cikk, hogy a Twitter és a Facebook sem hagyja terjedni címmel lelkendezik az amerikai történelemben példátlan cenzúra miatt, nyíltan kiállva a sajtószabadság korlátozása mellett.

Ezek után majd ne tessenek sírni, amikor majd a kormányhoz közelálló üzleti körök következőként a hvg.hu-nál kezdeményeznek amolyan portfóliótisztítást. Felesleges utcára vinni a pesti népet hiszen a magyar liberális újságíró szereti a cenzúrát. Ha ennyire vágyik rá, meg is kaphatja. Majd jöhet mindenki szabadon és fizetés nélkül blogolni a blog.hu-ra mellém.

Nagy a baj, ha ezzel a megértéssel, ezek a kollegák kell védjék nekünk a szabadságjogokat.

A mi jogainkat.

A mindenkinek egyformán járó jogainkat.

Adott egy establishment, amely demokratikusnak hazudja magát, jóllehet autoriter. Azt hazudja meg akar védeni minket, jóllehet saját lakásunk börtönébe zár, elvonja jogainkat a szóláshoz, a megéhetést jelentő munkához és a normális élethez. Ráadásul ez az establishment képtelen uralkodni a kialakult helyzeten. 

Nemcsak a járvány elleni fellépést nem képes társadalmi egyetértésben megszervezni, de aláássa saját gazdasági alapjait is. A bukás ezen a pályán elkerülhetetlennek tűnik. Az amerikai rendszer, a nyugati társadalom sosem látott mélységű válság felé sodródik hónapról hónapra — a képernyőn az események abszurditását rezzenéstelen mosollyal elfedő jólfésült, jól öltözött, jól fizetett műsorvezetőkkel.

screenshot_2020-10-25_at_10_12_26.png

screenshot_2020-10-25_at_10_12_38.png

A képeken látható, hogy a maszkos és nemmaszkos szereplők egymás kezét szorongatják, gratulálnak egymásnak, kb. úgy viselkednek, mintha minden normális lenne, nélkülözve a társadalmi távolságtartás alapelveit. De mindőjük egy textíldarab mögé rejti az arcát, mint egy álarcosbálon. Minden mozdulat ellentmondás és képmutatás. 

A maszk tehát ideológia. Nem social distancing. Nem járványvédelmi eszköz. Nem tudomány.  Politika a legrosszabb fajtából: identitáspolitika.

Nem tudomány, hiszen az általános maszkviselés hatásosságában nincs konszenzus. Sem a WHO, sem a CDC, sem Anthony Fauci nem javasolta korábban. És olyan magyar szaktekintélyek sem ajánlották légúti fertőzések esetén, mint Müller Cecília vagy Falus Ferenc. Majd persze kőkemény szankciók mellett bevezették. Ahelyett, hogy a D-vitaminra vagy a szükséges a hidratációra és a páratartalomra hívnák fel a figyelmet, amik bizonyítottan fontosak, lásd még a járvány szezonalitását: nyáron mindenütt szünetelt csodák csodájára.

Én személy szerint úgy vélem egy maszk ártani nem árthat. A róla való vita viszont épp ezért káros. A drákói szigor pedig indokolatlan.

És identitáspolitika ez a legrosszabb fajtából, mert előítéleteken alapszik és jóval fontosabb kérdéseket fed el.

screenshot_2020-10-25_at_10_14_07.png

" ember" az, aki maszkot hord. "Rossz", az, aki nem. Vagy, akiről azt állítjuk, hogy nem. Vagy az, aki felteszi a kényelmetlen kérdéseket és kellemetlenkedik a közepesen veszélyesnek bizonyuló járványból társadalmi katasztrófát előállító establishment számára.

Ha a maszkosok közé tartozol, minden kérdőjel nélkül támogat a rendszer, és az sem baj, ha a munkanélküli, drogos, semmihez sem értő fiadat benyomod egy utolsó porszemig korrupt kelet-európai shit hole country energiavállalatába. Akár még az ügyet is eltussoljuk neked, csak legyőzd végre a négy éve kellemetlenkedő médiabohócot, aki történetesen az Egyesült Államok elnöke.

Hunter Biden, ha nem Joe Biden fia lenne már rég tizedannyiért rács mögé került volna. Ráadásul irritáló életmódját zseniális módon szintén a social médián megörökítve dokumentálta a világ számára. Nagyjából bármelyik nagyzoló-drogozó rapper klipjébe beleillett volna, csak ez most a valóság, nem egy B-kategoriás gengszterfilm. Az illető édesapja pedig a szabad világ vezére lehet hamarosan. Lényegében az amerikai elit teljes áldásával és segítségével.


A blog azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba. Olvasottságunk idén lépte át az egymilliót. Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social médiáig. Lájkolj és kövess a Facebookon: facebook.com/kilonem100 Támogass a Patreonon: patreon.com/kilonem100 Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr6716257014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GyMasa 2020.10.27. 17:16:25

Emlékszem még mit kaptam pár hónapja, mikor mag mertem említeni, hogy Hunter Biden mennyit huncutkodott anno.
Dehát, az a fránya kettős mérce megint befigyelt demokratáéknál.
(Obamánál semmi probléma nem volt azzal, hogy Biden azzal fenyegette meg az ukránoka, hogy nem kapnak segélyt, ha nem váltják le azonnak azt a főügyészt, aki történetesen pont hunter korrupciós ügyei után nyomozott, de Trumpnek kb. fele ennyiért kijárt az impeachment.

GyMasa 2020.10.27. 17:18:07

A balos sajtótálalása a vita eredményének meg különösen cuki...
volt 6 témakör.
5-ben trump feltörölte a padlót Sleepy Joe-val, egyben meg éppenhogy alulmaradt.
Mi lett a verdikt? "Éppenhogy jobb volt".

Helga Beauty Salon2 2020.10.27. 17:59:15

Szerintem nem egy nagy leleplezés, hogy világméretű libsi (nem liberális!) diktatúra van!
Amerika pedig mindig egy képmutató ország volt, az egész történelme ezt bizonyítja és mostanában elkezdték a képmutatás exportot is! Ez egy fokkal jobb, mint a demokrácia exportjuk, mert nem fegyverrel történik!

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.10.27. 20:39:10

Tökre meg vagyok nyugodva, hogy Biden rendet akar tenni az olyan szörnyű diktatúrákban mint Magyarország és Lengyelország. Amikor a saját szövetségesei ellen vonul valaki, akkor ott nagy bajok vannak fejben. Konkrétan a baj oka, hogy a valódi történelmi liberalizmust megcsúfoló ultraliberalizmust a demokráciánál, vagy konkrétabban a nyugatnál is fontosabbnak tartja az amerikai globalista elit. Szerintük nem baj, ha elpusztul a nyugat, csak győzzön az ultraliberális eszme. Addig már nem látnak el, hogy a nyugat bukásával mégis hol a manóban fog ez megtörténni helyileg.
Amúgy ja, a közösségi oldalak feletti ellenőrzés egyre fokozódik. Biden ukrajnai beavatkozása után el sem indulhatott volna. (Jó, nekünk meg van egy Gyurcsányunk.) A maszk meg nem izgat, csk könyörgöm ne tegyenek rá politikai logókat, üzeneteket!
Amúgy meg Európa a járvány epicentruma, mert ez egy kicsiny, túlzsúfolt kontinens. Következtetés, nem kell ide betelepíteni, bemenekíteni, bevándoroltatni senkit sem, vagyunk így is elegen.

alöksz róz 2020.10.29. 13:13:25

"Halálos sebet a demokrácián viszont a leplezetlenül alkalmazott cenzúra jelent." - és aki felszólal ellene, az populista rasszistafasiszta vírustagadó homofób.
ez az egyik legprimitívebb panel, amivel az utóbbi években találkoztam. döbbenet mennyien bekajálják...
süti beállítások módosítása