A kiló nem százat jelent.

FAKE NEWS: Azt terjesztik, Sorost letartóztatták Philadelphiában választási csalásért

2020. november 24.

A Habony-műveket is készületlenül érte az álhír, hogy Sorost letartóztatták Philadelphiában választási csalásért. Természetesen nem igaz, bár tudom ez sokaknak jelentene örömöt, amolyan két legyet egy csapásra. Akkor most csapjunk le mi is két-két legyet: Sorost és Putyint! És a "nagyon okos" szélsőbalt és szélsőjobbot.

photo_2020-11-23_15-46-13.jpg

Olvasóim kedvéért lehatoltam a magyar(?) internet legmélyebb bugyraiba egyenesen a BALRAD.RU nevű oldalra. A magyar tehát BALOLDALI RADIKÁLIS oldal szemmel láthatóan orosz felségjelzések alatt fut, és nem riad vissza attól, hogy kirakja az ablakba azt, amit a világról és közelmúltunkról gondol: Kádár portréja mellett a tiltott önkényuralmi jelképet hordozó MSZMP-s címert is megkapjuk:

cropped-cropped-cropped-brck-1-1.jpg

A jelkép használata ma ezen a módon tiltott, bár én az ilyen típusú tiltásokat nem tartom célravazetőnek. Én illusztrációként alkalmazom, mert nem találom azonosulásra alkalmasnak a kádári diktatúrát, '56 véráldozatait, a téeszesítést ésatöbbi. Az érme másik oldala, hogy érthető, hogy van, aki nosztalgiával tekint az egyenlősdit, kevéske létbiztonságot hirdető államszocializmusra. Én nem, mert ilyen időszak nem volt. Másrészt viszont ma sok rétegnek rosszabb, lehetőségeik beszűkültek. 

A kádárista oldal viszont megelepetésemre a méltán nem világhírű KONZERVATÍV HÓD nevű kanadai oldal hírét osztotta meg Soros György választásokkal kapcsolatos letartóztatásáról. Nem linkelem be a cáfolatokat, de mindez persze agyament hülyeség. A putyini propaganda szórakoztató működési metódusának lehetünk szemtanúi. Ezek azok az apró szépségek, amiért érdemes követni a politikát néha. Ezek azok, amik elgondolkolkodtatnak, hogy tényleg rá lehet-e bízni az átlagemberekre fontos ügyek eldöntését, amikor a fejekben akkora a zavar időnként, hogy nézni is belefájdul a sajátom. 

Kimondom: nem meggyőződésük van, hanem mentális zavaraik, ami különböző módon tör a felszínre időnként.

Kétségkívül nagy utat tett meg a magyar szélsőbaloldal is, de kacifántosabb szerintem a magyar szélsőjobb szovjetellenes attitűdjének oroszbaráttá válása a Jobbik fénykorában. Az egyébként teljesen rendben van, hogy egy baloldali radikális úgy véli, hogy egy milliárdos üzletember túlságosan nagy befolyása a demokráciára inkább káros. Emiatt azonban nem letartóztatni kell, hanem megváltoztatni a kampányfinanszírozás szabályait. Azt egyszerűen nem hiszem, hogy Soros választási csaláshoz adna segítséget. A fickónak tényleg vannak elvei. Pénze persze még több és azt politikai célokra is használja. (Ez az amerikai módi.)

A közélet, a nyilvánosság szabályait újra kellene írni, hogy kevésbé az döntsön, kinek van pénze, kinek nagyobb a befolyása a médiában, a social médiában, ki birtokolja ezeket, kinél van a kapcsoló. A hiperaktív Soros György egyébként sok jót és rosszat is tesz világszerte. A hiperaktív Putyin (építsünk ellenkonteót) orosz állami pénzekből úgy vélem szintén olyan játékot játszik, ami kevésbé hasznos a világ számára, a motívumai és az eszközei pedig nagyon károsak. A szélsőjobb és szélsőbal orosz szponzorálása közismert tény egyébként. Nemcsak az, hogy Soros sok mindent pénzel. A kérdés, hogy ez jól van-e így, hogy megtehetik?

A közélet sokszínűségét és kiegyensúlyozottságát az állmnak kellene biztosítania és igen: finanszíroznia is minden platformon. Hogy ne a pénz és aljas indítékok foglya legyen a közélet és a nyilvánosság, ami a demokrácia lételeme.

UPDATE: ha Soros György mégis valami csúnya dolgot csinált volna, akkor remélem az igazságszolgáltatás teszi a dolgát. Bízzuk rájuk az ítélkezést...

Ha valamilyen perverz kiváncsiságból az amerikai elnökválasztásról érdekelnek részletek, amiket a médiában nem találsz, akkor ezt a posztot javaslom olvasásra, aktuálisabb, mint valaha: 

A fogadóirodák 9% esélyt adnak arra, hogy végül Trump győz. A választásnak még nincs vége, de az amerikai demokrácia vége riasztóan közel került — TLDR

A blog azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba. Olvasottságunk idén lépte át az egymilliót. Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig. 
Oszd meg írásainkat, lájkolj és kövess minket: facebook.com/kilonem100 
Támogass: patreon.com/kilonem100 Köszönjük!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr4816297442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2020.11.24. 14:52:35

föld alá is bújhatna már végre a vén népnyúzó

nemecsekerno_007 2020.11.24. 15:49:13

Soros György csak egy kedves, filantróp, öreg bácsi.

Ugye?!? :))))))

Nekem ezt mondták :))))))

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.24. 16:27:47

"Gergely valami szám" felhasználót mongol fiiótázásért örök nyugalomba helyeztük. Azt gondolom, hogy a poszt témájához nem volt köthető egyik kirohanása sem. Úgy értem az, amit legalább 5x bemásolt. Sok ideje van. Nekem meg egyre kevesebb türelmem. A spammelést nagyon utálom.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.24. 16:31:48

UPDATE: Ha valamilyen perverz kiváncsiságból az amerikai elnökválasztásról érdekelnek részletek, amiket a médiában nem találsz, akkor ezt a posztot javaslom olvasásra, aktuálisabb, mint valaha: kilonem100.blog.hu/2020/11/21/trump_gyozni_fog2 ami a kilonem100.blog.hu/2020/11/21/trump_gyozni_fog folytatása. A Trumppal szembeni kirohanásokat és más egyebeket is ide várom. Orbánozni gyertek a Facebookra: facebook.com/kilonem100 A támogatásokat pedig a patreon.com/kilonem100 -ra. Köszi!

CSOKKI MÁLNA 2020.11.24. 18:10:16

@Kivlov: Semmi nem változna. Egyrészt az örökösei is kb. ugyanazt gondolják a világról, mint ő, másrészt alaposan körülbástyázta alapítványait anyagilag, jogilag.

Etniez 2020.11.24. 18:31:50

@nemecsekerno_007: Orbán meg azt mondta, hogy sosem vetemedne arra, hogy ...

:))

Haha, 2 napja hivatalosan is KESMA az Index, _MINDENBEN_ igazuk volt a lelépőknek.
Te akkor is károgtál. Mostanában nem nagyon jönnek be a jóslataid (ld még Trump pl).

A lényeg, hogy jön a 13. havi nyugdíj :)

Cicafiú, te vagy az egyik legaktívabb ..... fidesztálib. Csak sokat futsz lukra.

birkamenet 2020.11.24. 18:34:46

@Kivlov: @nemecsekerno_007: @CSOKKI MÁLNA:

Annyira bírom, amikor a fiióták abba a tányérba szarnak, ahonnan enni kapnak! Lázadtok a gazditok ellen???

Itt a lista, mennyi pénzzel támogatta a Fideszt Soros György
origo.hu

Szinte nincs olyan régi Fidesz-vezető, aki nem kapott volna milliókat.

Ha Soros György nem ad pénzt, mára nem lenne Fidesz - többen is leírták már ezt a mondatot, főleg azért, mert mára Soros lett a kormány és a kormánypárt legfőbb ellensége, és tízmilliárdokat költöttek az ellene folyó kampányokra.

Az origo.hu most összeszedte, hogy pontosan mennyit köszönhet a párt a milliárdos adományainak:

A Rajk- és a Bibó-szakkollégium, melyekből a Fidesz is kinőtt, összesen 11,8 millió forintot kapott a 80-as évek végén, ami mai értéken számolva nagyjából 231 millió lenne.

A Fidesz maga (még nem pártként) közel 4 millióhoz jutott a Soros Alapítványtól, ami mai értéken majdnem 125 millió. Ebből jutott az országos hálózat kiépítésére is, irodákra, irodaszerekre, berendezésre.

Orbán Viktor 88 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásából alapított Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, ’89 augusztusában azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy 10 ezer forintos ösztöndíjat kap havonta közvetlenül az alapítványtól és még 5-10 ezret a szintén Soros-pénzből alapított Századvég című folyóirat szerkesztéséért. Ha összesen 20 ezerrel számolunk, az ma 310 ezer forint lenne.

1989 szeptemberében Orbán Viktor Soros-ösztöndíjasként Oxfordba utazott, ahol a Pembroke College-ben kutatási témája a civil társadalom eszméje az európai politikai filozófiában volt.

Deutsch Tamás szintén Sorosnak köszönhetően járt egy Magyarországon és Angliában működő menedzseriskolába, valamint a University of Tennessee-n.

Kövér László is az alapítvány támogatásával kutatta a közép-európai társadalmi mozgalmakat.

Németh Zsolt és Szájer József Oxfordban tanult.

Schmidt Mária két társával együtt összesen 1,35 milliót, mai értéken több mint 30 millió forintot kapott egy kutatásra. Egy jeruzsálemi konferenciaútját is az alapítvány fizette, majd az Indiana Universityn is tanulhatott.

A ma szintén tele szájjal sorosozó Kósa Lajos 250 dollárért vehetett részt ’88-ban a dubrovniki nyári egyetemen, ezekből a kurzusokból nőtt ki később a CEU maga.

Fellegi Tamás mai értéken számítva 2,5 milliót kapott arra, hogy a Connecticuti Egyetemen PhD-zzen.

Bába Iván, a második Orbán-kormány külügyi államtitkára mai értéken 3 millióból kutatott, majd ő lett a Kelet-Európa Kutatócsoport vezetője.

Hörcsik Richárd, a Fidesz korábbi frakcióvezető-helyettese ’87 és ’89 között havi 5 ezer forintos (ma nagyjából 105 ezer lenne) ösztöndíjban részesült.

Cséfalvay Zoltán harmadmagával végzett palóckutatást, és portugál konferenciára is utazott, összesen – mai értéken – 4 millióból.

Soros-ösztöndíjas volt a lex CEU-t a minap államfőként szignózó Áder János is, de a támogatás mértéke nem ismert.

Habony Árpád a Soros Alapítvány által hétmillióval megtámogatott könyv- és papírrestaurátor-képzésre járt.

Nem apanázst kapott, hanem közvetlenül a szervezetnek dolgozott Mikola István, Stumpf István, Sólyom László, Jeszenszky Géza, Chikán Attila.

A CEU-n tanított Illés Géza, és oda járt Kovács Zoltán kormányszóvivő és Kumin Ferenc New York-i főkonzul. Berzétei Ákos külügyi helyettes államtitkár jelenleg is ott tanul.

Galerida 2020.11.24. 18:38:42

Ha valóban letartóztatnák ezt a derék embert és megkérdeznék tőle, hogy szerinte melyik bűnéért ül, meg se merne szólalni....

ulpius66 2020.11.24. 18:39:39

"Azt terjesztik, Sorost letartóztatták Philadelphiában választási csalásért"

Mostan mán csak aztat kéne tisztázni, mi az a "választási csalás"?

Választási csalás-e, ha én, AZ IGEN-IGEN NAGYON DEMOKRATA MEGVESZEM ATTÓL A 20 ÉVES DROGOS, ÍRNI-OLVASNI NEM TUDÓ NIGGERTŐL A LEVÉLSZAVAZATÁT, MINTEGY 100 DOLLÁRÉRT, HOGY NE BAJLÓDJON A KITÖLTÉSÉVEL, MAJD ÉN JÓL KITÖLTÖM, ÉS HIGGYE EL, EZZEL BIZTOSAN JÓL JÁR A NIGGER!!!!!

EZTET MEGCSINÁLOM EGY PÁR MILLA NIGGERREL, ÉS MÁRIS GYŐZTEM!

Választási csalás-e ez, és hogyan lehet kideríteni?

birkamenet 2020.11.24. 18:42:30

@Galerida:

nyilván azt fogja vallani Soros, hogy megérdemli a 300 év fegyházat, amiért anno kikaparta orbánt a felcsúti putriból.

birkamenet 2020.11.24. 18:45:11

@ulpius66:

választási csalás-e amikor a szellemi analfabéta vidéki százezrektöl a fidess TÜZIFÁÉRT, KRUMPLIÉRT, KÖZMUNKA MEGVONÁS FENYEGETÉSÉVEL megvásárolja a szavazatokat?

ulpius66 2020.11.24. 18:49:04

Azért azt nagyon-nagyon remélem, hogy az a fasiszta diktátor Orbán elleste az igen-igen nagyon demokratáktól eztet a "trükköt"..... és 2022-ben ő is alkalmazni fogja...... ha mán ilyen tanítómestere volt, mint az a liberál-fasiszta SoroSS-elvtárs!

AZT IS NAGYON REMÉLEM, HOGY 2022-BEN A BALLIBSIK A MAGYAR LEVÉLSZAVAZATOK MEGSZÁMLÁLÁSÁHOZ UGYANÚGY ÁLLNAK HOZZÁ, MINT MOST NIGGER LEVÉLSZAVAZATAIHOZ!!!!!

(aztat mondjuk továbbra sem értem, mért kell 100 milliós nagyságrendben levélben savazni Ámerikában, ha személyesen is el lehet menni savazni?????????... eddig olyasmiket olvasgattam, hogy a savazás az egyik olyan dolog, amit csak személyesen lehet megtenni, és nem lehet "delegálni".... pl. nem kérhetem meg a szomszédomat, hogyha mán ő úgyis elmegy savazni, szavazzon mán le helyettem is, mert én itthon a haverokkal egy jó kis ulti-parti közepében vagyok......)

ulpius66 2020.11.24. 18:55:11

NEM AKAROK A FIDESZESEKNEK NAGYON NAGY TIPPEKET ADNI, DE AZÉRT ÉN MEGFONTOLNÁM ÁTÜLTETNI A MAGYAR JOGRENDBE EZTET AZ ÁMERIKAI LEVÉLBEN SZAVAZÓSDIT!

HA MÁN MAGYARORSZÁGON ÚGYIS TOMBOL A FASISZTA DIKTATÚRA, LEGALÁBB EZ A LEVÉLSZAVAZÓSDI LEGYEN MÁN IGEN-IGEN DEMOKRATIKUS, HA ECCER ÁMERIKÁBAN IS ILLEN VAN!!!!!!

chrisred 2020.11.24. 18:56:39

"Kétségkívül nagy utat tett meg a magyar szélsőbaloldal is, de kacifántosabb szerintem a magyar szélsőjobb szovjetellenes attitűdjének oroszbaráttá válása a Jobbik fénykorában."

Minden csak pénz kérdése.

Etniez 2020.11.24. 18:57:22

@ulpius66: Ha nem tűnt volna fel, ezen már régen túlvan Viktor, 500-600.000 erdélyi, Magyarországon talán soha nem járt ember szavaz rá 4 évente, levélben.
Ellenben a magyarországi magyarokat meg kizárta ebből a lehetőségből, ők álljanak sorban a követségen, mind a 100.000 UK-ban élő magyar. Hosszú sor lesz..

Általában el sem olvasom a hülyeségeidet, most megtettem, megint időt vesztegettem.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.11.24. 18:58:18

@chrisred: Oroszbaráttá? A Mol oroszoknak történő eladására gondoltok? Azt még a Gyurcsány(i) csinálta.:)))

ulpius66 2020.11.24. 18:59:10

Nagyon remélem, hogy a magyar ballibsi ellenzék is támogatná a magyar választási törvénybe belevenni ezt a levélszavazósdit, hiszen az ámerikai rendszernek eddig tapsikolt, és nagyon cukinak tekintette.......
(az mán csak hab lenne a tortán, ha egy ilyen módosítást valamelyik ballibsi honanya adna be javaslatként....)

ulpius66 2020.11.24. 19:00:48

@Etniez: Megtiszteltél!

Remélem akkor te is támogatod ezt az igen-igen demokratikus levélszavazósdi bevezetését Magyarországon is......

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.11.24. 19:01:03

@Etniez: Más UK-ban szavazni, mint Romániában.Sajnos a Trianon után idegenbe szakadt országrészeinken fennáll a rendőri szekatúra lehetősége választások idején.

chrisred 2020.11.24. 19:01:34

@ulpius66: Nyitott kapukat döngetsz. 2014 óta van levélszavazás a magyar választásokon. Szerintem az amcsik szorulnak korrepetációra, vegyük például alkotmányos kérdések nemzeti konzultációval történő eldöntését, ahol az iletékesek a nem pártbeli elvtárs képviselőknek csak a beérkezett válaszokat tartalmazó dobozokat mutatják meg.

ulpius66 2020.11.24. 19:02:06

@Etniez: "...ezen már régen túlvan Viktor, 500-600.000 erdélyi, Magyarországon talán soha nem járt ember szavaz rá 4 évente, levélben."

Ezt a mondatodat tekintsük barokkos túlzásnak......

Etniez 2020.11.24. 19:03:44

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Persze, mind a 100.000 letepedési engedélyért folyamodott magyar menjen el a londoni követségre szavazni.
Fizikai képtelenség, már csak azért is, mert nem mindenki él Londonban és sokaknak messze van Londonon, mint egy erdélyinek Magyarország.

Szóval nem kell ez a duma plz, Tudjuk miről szól ez az egész.

Etniez 2020.11.24. 19:04:49

@ulpius66: Ja, bocsi. Csak 250.000, de annak a 94%-a.

444.hu/2018/04/14/a-levelszavazatok-96-szazalekat-kapta-a-fidesz

Te nagyon nem tudsz semmit, de ahhoz képest óriási lendülettel osztod az észt.

chrisred 2020.11.24. 19:04:50

@ulpius66: "(aztat mondjuk továbbra sem értem, mért kell 100 milliós nagyságrendben levélben savazni Ámerikában, ha személyesen is el lehet menni savazni?????????..."

Fene se érti ezeket az amcsikat, csak negyedmillió ember hal meg egy járványban, és máris kényeskednek.

ulpius66 2020.11.24. 19:06:02

@Etniez: "...ezen már régen túlvan Viktor, 500-600.000 erdélyi, Magyarországon talán soha nem járt ember szavaz rá 4 évente, levélben."

Ahogy Csurka Pista bácsi mondaná: KEVESELLEM!!!!!!

OLYAN 4-5 MILLIÓ LEVÉLSZAVAZATTAL LENNÉK ELÉGEDETT, MINT BIDÉ ÁMERIKÁBAN!

AKKOR "BORÍTÉKOLHATÓ" VOLNA A PATÁS GYŐZELME!!!!
(elnézést a képzavarért.....)

chrisred 2020.11.24. 19:06:58

@Etniez: De bármennyien is vannak, elég nekik tízévente regisztrálni magukat, és most már bármilyen sajtpapírra ráírhatják, hogy Fidesz, akkor is érvényes szavazat lesz.

ulpius66 2020.11.24. 19:08:56

@Etniez: "Te nagyon nem tudsz semmit, de ahhoz képest óriási lendülettel osztod az észt."

LÁTOD!

PL. ÉSZT OSZTANI ÓRIÁSI LENDÜLETTEL NAGYON TUDOK!
(tehát a semminél többet tudok....)

ulpius66 2020.11.24. 19:10:36

@chrisred: "De bármennyien is vannak, elég nekik tízévente regisztrálni magukat, és most már bármilyen sajtpapírra ráírhatják, hogy Fidesz, akkor is érvényes szavazat lesz."

NAGYON REMÉLEM!

NEHOGY MÁN MINK KISEBB DEMOKRÁCIA LEGYÜNK, MINT AZ USA!
(ahol ilyeneket százmillió számra csináltak....)

chrisred 2020.11.24. 19:12:35

@ulpius66: Elhiszem, de jelenleg 200 millió amerikai választóval szemben 1 millió kettős állampolhár áll. Bár 2022-ig biztosan rohamosan fog nőni a számuk.

ulpius66 2020.11.24. 19:12:37

Én, Ulpius Tamás 2022-ben olyan 4-5 millió levélszavazattal lennék elégedett!
(aminek 96%-a a Fideszre voksolna......ha az USÁS 100 millás levélszavazatban nincs semmi kivetendő, ebben mért volna??????)

Etniez 2020.11.24. 19:12:48

@ulpius66: Bezzeg amikor Trump nyert, akkor nem nyekeregtetek a levélszavazatok miatt.
Azért sem nyekeregtetek, hogy akkor is sokkal többen szavaztak a demokraták jelöltjére, csak az elektori rendszer torzítása miatt lett elnök Trump. Mert ez ugye nem túl demokratikus.

Amikor meg Trump veszít, akkor semmi sem jó.

Tudod, hogy hívják ezt, amit csináltok? Picsogásnak. A vesztes nyekergésének.

Trump veszített. Semmilyen bizonyítékot nem tudott felmutatni a vélt csalásokról. Semmit. A halott szavazókról is kiderültek, hogy élnek. Az összes. De te innen megszakérted a dolgot és azt mondod, hogy csalás, mertcsakteazgondolodéspumktum.

Folytasd, én leszarlak, kár rád vesztegetni az időt.

ulpius66 2020.11.24. 19:15:29

@chrisred:

Ukrajna, Románis, Szerbia, stb kb. 60 millás lakosságából elég könnyű 4-5 milla kettős állampolgárt csinálni!!!!!

Lásd Negó a magyar válogatottban.....

Ennyike!
(csak a Fidesznek mán most rá kell hajtania, erre a kettős állampolgárosdira.....4-5 milla a terv....)

Etniez 2020.11.24. 19:16:39

@ulpius66: Te kis tudatlan, összesen 99.7m ember szavazott és a levélszavazatok aránya 63.9m volt.

USA-ban ez a normális, rossz olvasni a teljes tudatlanságod.

ulpius66 2020.11.24. 19:17:30

@Etniez: "Tudod, hogy hívják ezt, amit csináltok? Picsogásnak. A vesztes nyekergésének."

UGYE 2022-BEN A BALLIBSIK NEM FOGNAK "PICSOGNI" A 4-5 MILLA LEVÉLSZAVAZAT MIATT????????

Etniez 2020.11.24. 19:17:50

@ulpius66: És egy magyar útleveles román a Fideszre fog szavazni, te szerencsétlen?

Istenem, ilyen alacsony értelmi szinten egyáltalán hogyan tudod használni a számítógépet? :(

Etniez 2020.11.24. 19:18:24

@ulpius66: Na pá, foglalkozom elég fogyatékossal így is a munkám során, szabadidőmet nem erre szánom.

ulpius66 2020.11.24. 19:20:20

@Etniez: "@ulpius66: Te kis tudatlan, összesen 99.7m ember szavazott és a levélszavazatok aránya 63.9m volt."

HÁT EZ AKKOR MÉG JOBB!!!!!!!!!
(bár szerintem baromságokat írsz........)

99 milla szavazatból 64 milla levélszavazat......EZ AZTÁN TÉNYLEG NEM MINDENNAPI!
(bár szerintem teljesen rossz számokat idéztél... de sebaj, nem vártam tőled valódi számokat)

GyMasa 2020.11.24. 19:21:03

@chrisred:
"Minden csak pénz kérdése. "
És, az elvek?

GyMasa 2020.11.24. 19:24:32

@Etniez:
Még mindig nem értetted meg, hogyan működik a levélben szavazás, ugye?
Ha pl. te ki lennél jelentkezve a magyarországi címedről, akkor tudnál te is levélben szavazni PÁRTLISTÁRA!
Tehát csak egy szavazatod lenne.
Ha akarsz a lakóhelyed szerinti egyéni jelöltre IS szavazni, akkor igen, marad a követségen sorbanállás, vagy a hazautazás.
Akkor viszont KÉT szavazatod van.
Aztán döntsd el, hogy melyiket választod.
Tudom, hogy ezt sokadszorra is teljesen felesleges volt leírnom, mert úgysem szállsz le erről a gumicsontról.

GyMasa 2020.11.24. 19:25:59

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:
Az nem sikerült neki. Akkor kellett jó drágán megvenni a többségi részvénycsomagot, amiről el is indult a kérogás, hogy "mennyire rossz üzletet kötöttek"...
Persze, azóta már jóval többet ér a csomag.

chrisred 2020.11.24. 19:27:04

@ulpius66: Szerintem inkább azon izguljanak, hogy engedik-e őket indulni a választáson. Másfél év alatt rengeteg módosítás lehet a szabályokban. Például csak az a párt indulhat a választáson, ahol az elnök neve O betűvel kezdődik. És rbán Viktorral végződik.

ulpius66 2020.11.24. 19:27:28

@chrisred:
"Minden csak pénz kérdése. "

HÁT EZ AZ!

A LIBERÁL-FASISZTA SOROSS-ELVTÁRSNAK SOKKAL, DE SOKKAL TÖBB PÉNZE VAN, MINT AZ EGÉSZ FIDESZNEK!!!!!!
(.. és mint jól tuggyuk, a fasiszta SoroSS ezzel az írdatlan sok pénzzel a magyar ballibsiket támogatja.......)

chrisred 2020.11.24. 19:27:54

@GyMasa: Politikusokról van szzó.

chrisred 2020.11.24. 19:28:58

@ulpius66: Csak éppen nem a Fideszről, hanem a nagy orosz testvérről volt szó.

GyMasa 2020.11.24. 19:29:06

@chrisred:
Mondjuk az 1 millió is egy barokkos túlzás:
www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=US+corona+death
Most 258 ezernél áll a számláló, és igen laza a listára való bekerülés küszöbe.
Eredetileg terveztek 2,5 millió halottat idénre.
Ez annak a bő 10%-a.

chrisred 2020.11.24. 19:33:23

@GyMasa: Az tényleg túlzás, ezért írtam negyedmilliót. :)

ulpius66 2020.11.24. 19:39:33

Az USÁS levélszavazatokkal az a porbléma, hogy kb. úgy adták-vették őket, mint Magyarországon a kopogtató-cédulákat!

Ha Magyarországon is MINDENKI SAVAZHATNA LEVÉLBEN IS, akkor elég könnyű lenne elkérnem a haveromtól az ő levélszavazatát, tőle, aki eddig sosem savazott.....aztán én szépen kitölteném a nevében, és már mehet is

Ilyen eccerű!

GyMasa 2020.11.24. 19:39:35

@Etniez:
"Bezzeg amikor Trump nyert, akkor nem nyekeregtetek a levélszavazatok miatt."
Nem kellett.
Most Biden sem panaszkodik a levélszavazatok miatt.
Ellenben a demokraták 3 évig mantrázták az "orosz beavatkozást" amire egy páréves nyomozás sem tudott bizonyítékot találni.

"Tudod, hogy hívják ezt, amit csináltok? Picsogásnak. A vesztes nyekergésének."
Minden vesztesnek joga van hopzzá, hogy az ÖSSZES lehetséges jogorvoslati lehetőséggel éljen.
Még, akkor is, ha nyilvánvalóan nincs semmi alapja a jogi csatározásnak!
És, ha ennek a végén derül ki, hogy nem volt csalás, akkor majd a republikánusok ABBAHAGYJÁK a csalás emlegetését, és élik tovább az életüket.

"Trump veszített."
Még nem hivatalos az eredmény, hiába hajtogatja azt a mainstream media.

" Semmilyen bizonyítékot nem tudott felmutatni a vélt csalásokról."
Rossz hírcsatornákat nézel.
Javaslon Matt Christiansen és Steve Crowder showját a Youtube-on.

" Semmit."

"A halott szavazókról is kiderültek, hogy élnek."
Erre nyilvánvalóan van egy linked, ahol ezt levezetik valahogy, ugye?
Ilyen CNN jellegű news anchor nem ér, aki kijelenti pókerarccal ezeket a mondatokat.

Addig csak simán egy barokkos túlzásnak tekintem a kijelentésedet.

"De te innen megszakérted a dolgot és azt mondod, hogy csalás, mertcsakteazgondolodéspumktum."
De te innen megszakérted a dolgot és azt mondod, hogy nem csalás, mertcsakteazhallottadacseppetsemelfogultbalossajtóbóléspumktum.

ulpius66 2020.11.24. 19:42:08

A fasiszta Magyarország területén CSAK ÉS KIZÁRÓLAG SZEMÉLYESEN LEHET SAVAZNI!

A VILÁG LEGNAGYOBB DEMOKRÁCIÁJÁBAN, AZ USÁBAN (na jó, ez vicc volt...) meg lehet savazni levélben is!

chrisred 2020.11.24. 19:44:35

@GyMasa: Az orosz beavatkozásra volt bizonyíték, arra nem, hogy Trump tudtával történt.

GyMasa 2020.11.24. 19:44:53

@Etniez:
"Te kis tudatlan, összesen 99.7m ember szavazott és a levélszavazatok aránya 63.9m volt."
en.wikipedia.org/wiki/2020_United_States_presidential_election
Itt összesn 79+73 millió szerepel Bidennek és Trumpnak.
Szóval, nem jön ki a matek.
Tudom, hogy megvan a saját véleményed, meg azt is, hogy magabiztos vagy, de nem lehetne időnként 1-1 percet arra fordítani, hogy utánanézz a számaidnak?

GyMasa 2020.11.24. 19:46:15

@chrisred:
Miért, akkor az összes politikus egy elvtelen alak szerinted?

chrisred 2020.11.24. 19:46:53

@GyMasa: "Rossz hírcsatornákat nézel.
Javaslon Matt Christiansen és Steve Crowder showját a Youtube-on."

Oké, a Youtube influencereknél Trump nyert. Ahogy négy éve a közvéleménykutatóknál Clinton.

ulpius66 2020.11.24. 19:47:26

"A közélet sokszínűségét és kiegyensúlyozottságát az államnak kellene biztosítania és igen: finanszíroznia is minden platformon. Hogy ne a pénz és aljas indítékok foglya legyen a közélet és a nyilvánosság, ami a demokrácia lételeme."

HELYES!!!!

Finanszírozzon mindent az állam, DE AKKOR MÁSNAK KUSSSSSS!!!!!!!!
(akkor a liberál-fasiszta SoroSSS ne pénzeljen mindenféle kamu-civil Alapítványokat és ballibsi médiumokat....)

chrisred 2020.11.24. 19:48:50

@GyMasa: Hát, valami oka csak van, amiért nem egy tisztességes szakmát választottak. Bár elméletben létezhet erkölcsös prosti is.

GyMasa 2020.11.24. 19:48:59

@chrisred:
OKé, igazad van!
Összekevertem, valmai miatt az USA covid halottakhoz olvastam oda az 1 milliót, de ott tényleg 250k-t írtál.

GyMasa 2020.11.24. 19:50:14

@chrisred:
Mondjuk, nekem valami olyasmi rémlik, hogy '18-ban valami 95000 szavazat jött a határon túlról a fideszre. De ennek most nem néztem utána.

GyMasa 2020.11.24. 19:51:27

@ulpius66:
Vagy, leszavazol valahol vidéken levélben, 6 hónappal a választások előtt, elköltözöl, és személyesen meg szavazol Budapesten is.

chrisred 2020.11.24. 19:56:21

@GyMasa: És ez már két zsák krumplit jelent. :)

GyMasa 2020.11.24. 19:59:53

@chrisred:
Az erősen elfogult balos sajtóban (Lásd Rachel Meadows, és társai) az volt a tálalás, hogy Trump csalt az oroszokkal. Még egy éve is.

"Oké, a Youtube influencereknél Trump nyert. "
Ha nem nézed a nem balos csatornákat, akkor miért kell itt kamuzni?
A legtöbb nem balos youtubernél az az álláspont, hogy szeretnék, ha Trump az összes lehetséges jogi eszközt bevetné, ÉS alaposan, minden kétséget kizáróan ki lenne vizsgálva az eset.
Sőt, a többségük azt mondja, hogy szerinte is Biden nyert.
És, ha egy alapos vizsgálat eredménye az, hogy Biden nyert, akkor azt elfogadják.
Jelei vannak, hogy furcsaságok történtek.
Ezeket kellene kivizsgálni.

chrisred 2020.11.24. 20:13:05

@GyMasa: "Az erősen elfogult balos sajtóban (Lásd Rachel Meadows, és társai) az volt a tálalás, hogy Trump csalt az oroszokkal."

És arra nem találtak bizonyítékot, hogy az orosz befolyásolás Trump bármilyen közrehatására történt. Ezért ezek a nézetek a cui prodest? elven alapulnak. Mert Putyinéknak akkor is jől kött Trump megválasztása , ha ő maga nem is sejtette, hogy az ő érdekében dolgoznak.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.24. 20:14:44

@chrisred: nem teljesen igaz. Minimális orosz pénzt találtak a hirdetések mögött.

chrisred 2020.11.24. 20:17:30

@GyMasa: "Ha nem nézed a nem balos csatornákat, akkor miért kell itt kamuzni?"

Nem nézek semmilyen csatornát, és készséggel elhiszek neked mindent, hogy mit hirdet egy önjelölt megmondóember a youtube-on.

Etniez 2020.11.24. 20:31:47

@GyMasa: Az orosz beavatkozásra bizonyíték van, egyébként minden ostoba gondolatod helytálló, amit a rossz információból sikerült levonnod :D Vagy nem? :D
Barátkozz össze Ulpiussal, ugyanaz a színvonal vagytok.

(azt halkan jegyzem meg, hogy ne legyen már ugyanaz az én szavazatom egy olyannal, aki talán be sem lépett még soha Magyarország területére).

Na ignorállak téged is.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.11.24. 20:34:56

@Etniez: Több szavazási helyet kell biztosítani. Ezt támogatom.. A levélszavazás csak szükségmegoldás lehet.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.11.24. 20:36:24

@GyMasa: Nem úgy volt, hogy Orbánék visszavásárolták. Ferencék eladták, akkor volt az UD ZRT. ügy is.

Etniez 2020.11.24. 20:38:38

en.wikipedia.org/wiki/Russian_interference_in_the_2016_United_States_elections

Szépen, hosszasan le van írva, mit és hogyan akart befolyásolni Putyin.
Trump bejött neki, de a Trump-hoz fűzött reményei nem. Ezért 2020-ban már nem is akartak a két rossz közül választani.

USA-ban levélszavazni szoktak. Eddig is így volt, nem 2020-ban kezdődött. Most, hogy Trump veszített, egyből mindenki csalt, holott az emberek 2/3-a levélben szavazott az USA-ban, mert OTT EZ A TELJESEN NORMÁLIS.

Akkor is ha te, ti és az összes Trumpimádó a földhöz veri a fenekét :)

Etniez 2020.11.24. 20:40:09

@ulpius66: "Az USÁS levélszavazatokkal az a porbléma, hogy kb. úgy adták-vették őket, mint Magyarországon a kopogtató-cédulákat!"

És ezt honnan a fszomból veszed? :D Mert tegnap megálmodtad? :D

ulpius66 2020.11.24. 20:41:11

Én lépek!

Hajrá fradi!!!!!!!
(meccs után még visszanézek....... csak az Etinez kedvéért....)

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.24. 21:26:22

Valaki kapcsolja már fel a villanyt, mert rohadt sötét van!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.11.24. 21:28:43

@A kiló nem százat jelent.: Tilts le bizonyos szavakat. Akkor megbénulnak a scriptjei és új szöveget kell írnia. Aztán azt a szót amivel megszívattad, újra engedélyezheted. Már több blogról véglet elűztem ezzel a módszerrel. Például letiltod az "r t" kifejezést és ki nem találom hogy a "már több" szövegem nem megy be. Amikor _ jeleket ír, akkor azt tiltod le. hamar feladja ilyenkor.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.24. 21:36:48

@Etniez: EEeeez bocs, de most hülyeség. Nem befolyásolta a választásokat "Putyin" 2016-ban. Nem is tudná.

Olyan masszív pénztöbbletben volt a Clinton-kampány Trumppal szemben, hogy az oroszok nem tudtak volna semmit tenni. Nem értem, hogy miért kell hülyeségeket elhinni. Ez QAnon-szintű marhaság. Nem votl RussiaGate. És ha az oroszok adnak pénzt a kampányra? Akkor mi van? Nem értem. Tudjuk: külföldiek nem adhatnak pénzt. Világos. De ha adhatnának? Mit jelentene? Hogy fut egy Facebook hirdetés? ÉS akkor mi van?

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.24. 21:49:11

@A kiló nem százat jelent.: "hogy az oroszok nem tudtak volna semmit tenni."

Hogyne tudnának tenni. Azt mondják, az FSZB-nek nagy és fejlett hekker-központja van (és dezinformációs bázisaik szerte a világban, fizetett, beszervezett ügynökökkel, akik a netes közösségi felületeken már régóta ezerrel befolyásolják a közvéleményt, mint Lópici Gáspár. Csak ezek álhíreket terjesztenek, meg trollkodnak, ha az kell).
Ha kell, H. Clinton email-eket törnek fel, vagy nem kellően védett (idegen) állami szervereket, hálózatokat.
És ami a legtutibb, hogy időnként észak-koreai, vagy éppen kínai hekkereknek álcázzák magukat.
Mondjuk ilyen hekkereik másoknak is vannak (USA, Izrael, Kína, É.-Korea, stb.), de az oroszok kavarnak be a legjobban az USA-nak és az EU-nak.

Az, hogy a 2016-os választási bekavarást Trump nem engedte kinyomoztatni, és mindenkit kirugott, aki ebben a nyomozásban tevékenykedett (FBI igazgatót, ügyészt, bárkit), még nem jelenti azt, hogy a beavatkozás nem létezett.
Sőt!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.24. 21:59:42

@Patreides: ez mind mese-meskete. Az amerikai közvélemény hozza meg a döntést. Miért gondolod, hogy létezik valami csodatudás, amit pont csak az oroszok tudnak, de nem jut eszébe a legjobb amerikai kampánytanácsadóknak. Ez még mindig nem bír semmilyen jelentőséggel. Az oroszok valamilyen módszerrrel kampányüzeneteket terjesztenek. Ezt teszi mindenki, aki kampányol. Az emberek meg döntenek. Miért olyan különleges egy oroszok által kitalált kampányhirdetés? Egyszerűen marhaság az egész. Közel sem olyan, mint most, amikor a social media letiltotta a New York Post által nyilvánosságra hozott Hunter Biden-leveleket. Ez agyrém és durva befolyásolás. Csalás. Cenzúra. Az nem csalás, semmi jelentősége nincs, ha valaki kampányüzenezet tesz közzé. Pusztán elő van írva, hogy csak amerikai pénzből lehet.

Akartam venni Bernie-pólót a kampányban: nem lehetett, mert nem vagyok amerikai és tiltott kampányfinanszírozás lett volna. De amúgy mit befolyásolt volna az én 20 dollárom? Na ennyit befolyásolt az orosz pénz is. Nem volt ilyen. Megcáfolták. A vádak megdőltek.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.24. 22:05:45

Amikor 2008-ban a grúzok megunták, hogy a szakadár dél-oszétnak nevezett területről állandóan (a későbbek alapján nyilván előre kidolgozott terv szerint) lövik (aknavető, rakéta, miafaszom) a közeli falvaikat, és elindultak rendet tenni, rögtön betört az országba a határon már felsorakozott (a terv másik fele) orosz tankhadosztály, és pár nap alatt megsemmisítette a grúz haderőt, és megszállta Grúziát.
Azután, amikor valahol felvetettem, hogy esetleg ez kidolgozott orosz terv volt, és Szaakasvilit Putyinék provokálták bele ebbe a háborúba pont a pekingi olimpia idejére, akkor azonnal megjelent két-három troll, és ezerrel bevédték az oroszokat.
Akkor találkoztam először azzal, hogy milyen nemzetközi hálózata lehet már a volt KGB vezetőnek, aki az ott felhalmozott "tudást" felhasználva cárrá nőtte ki magát egyfelől, a világ talán leggazdagabb emberévé (orosz energiakincsek kiprivatizálása) másfelől.
Grúzia a Kaukázus energiaszállító útvonala, csővezetékei, katonai felvonulási pozíciói miatt nyilván eleve tragikus helyzetben van, egy mancscsapásra a bestiától, sok esálye nincs, de az igazi truváj ezeknek az lehetet, hogy még az amerikai elnöki székbe is azt segíthetnek beleülni, akit ők akarnak, ha jól sakkoznak.
Soros Gy. befolyásolási potenciálja Putyinéhoz képest egy nulla, csecsemőfing, semmiség.
Ráadásul az USA-ban a lobbitevékenység és a politikusi adománygyűjtés teljesen törvényes, sőt, alap.

birkamenet 2020.11.24. 22:14:27

@A kiló nem százat jelent.:

Ezt majd magyarázd el ennek a birkaagyú fidesstroll tábornak itt, hogy csak azért mert valaki pénzt adományoz valakinek, valamelyik pártnak, attól meg nem vette át az irányítást felette.

Tudod mit, meg se próbálkozzál vele, hiszen ezek a fidióták funkcionális analfabéták. Ha nem azok lennének, akkor ellenzékben lennének és még azt is tudnák, hogy hol van Brüsszel.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.24. 22:22:06

@A kiló nem százat jelent.: "Az oroszok valamilyen módszerrrel kampányüzeneteket terjesztenek."

Az nem kampányüzenet, hogy pl. Hilary Clintonék padofilpartikon gyerekeket esznek, meg ilyenek. Ez már rég túl van mindenen. Ez már a legalja.
Az általad kipécézett BALRAD.RU csak csepp a tengerben, az egész világ el van árasztva velük, az USA is a célkeresztben van, sokkal jobban, mint mi.
És mindenhol van egy befolyásolható tömeg, akik a végén elhisznek bármit.
Nem úgy, mint mondjuk én, mert én ezt vagy azt valószínűnek tartom, vagy kevésbé valószínűnek (előbbire mondom azt az egyszerűség kedvéért, hogy úgy van, utóbbira meg azt, hogy nem úgy van), hanem előbb-utóbb ők már szinte vallásos meggyőződéssel hirdetik azt a bullshitet, amit eredetileg ezek a .RU végű szemátgyárak kezdtek terjeszteni, aztán az ostoba massza már önként terjeszt tovább ezerrel.
Némelyik hírt pedig a mai magyar fidesz-propagandamédia közvetlenül a (akármi.RU) forrásból dobja fel a saját felületeire.
Mit tudhat Putyin ezekről, amivel zsarol, ezt kérdezte régebben valami újságíró, meg Gyurcsány is turnézott ilyesmivel valamikor, hogy neki valami dokumentumokat felajánlottak megvételre, ha jól emlékszem, volt valami ilyesmi. (Persze ő ebben is egy kétbalkezes középszerű politikus, amíg dumálni kell, addig megy neki, de amikor valamit tenni is kellene... akkor jöttek egymás után a csodálatos száznapos programok kéthetente.)

Etniez 2020.11.24. 22:37:13

@ulpius66: Na,@A kiló nem százat jelent.: Az oroszok beavatkoztak a 2016-os USA választásba.
A mértékén, hogyanságán, eredményén lehet vitatkozni, az alaptézisen sajnos nem.

Még a magyar politikába is folyamatosan beavatkoznak, KGBéla-Jobbik, Magunov (vagy hogy az izébe hívják).

Hillary-ról tudták, hogy mélyen Moszkva-ellenes, ezért segítették a másik oldalt. Ez nem konteó, hanem tény.
Te tényleg azt hiszed, hogy nem foglalkoznak a legnagyobb riválisukkal? :) Ne má'.

Sir Gombóc 2020.11.24. 22:38:00

@Etniez: az indamedia mióta a kesma része?

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.24. 22:41:09

"A Magyar Népköztársaságban minden hatalom a dolgozó népé"

Ez a felirat van a kádár-címeres, kádár-képes fényképen, ami fent látható.
És ez volt a kádár-rendszer legnagyobb hazugsága.
Meg a szovjet és magyar nép megbonthatatlan barátsága.
Meg az örökös harc (mint most Orbánnál): harc a munka frontján, harc a békéért...
Általában mindennek az ellenkezője volt igaz, mintha már akkor is a habony-rogán-művek gyártotta volna a rendszerpropagandát, meg az üres, hazug jelszavakat.
("Jelbeszéd az életünk, de túl sok ember van,
Ki többre nem, csak jelszavakra gondol.")

És most mondja valaki, hogy a történelem egyenesen halad, nem ismétli önmagát, és nincs valami Marx spirális fejlődéselméletében... Bár mások meg azt mondják, na és, az inga egyszerűen visszalendül, ennyi.

De az a címer a képen, a búzakalászokkal, meg a vöröscsillaggal...az jelképezte tulajdonképpen az államot akkoriban. Ott volt a tanácsok szobafalán, meg az iskolai bizonyítványokon, a hivatalos mindenütt.
Még retrónak is durva. :)

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.24. 22:42:51

@Sir Gombóc: "az indamedia mióta a kesma része?"

Hétfő óta?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.24. 22:44:30

Ez nyilvánvaló hír, hisz a hatalom birtokosait nem szokták letartóztatni saját alkalmazottai.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.24. 22:50:19

@birkamenet:

Nyilvános adat, hogy Soros pénzelte a Fideszt, mi ebben a leleplezés?

A lényeg: azóta a Fidesz Soros ellen fordult.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.24. 22:51:15

@ulpius66:

A választási csalás azt jelenti, nem a liberálisok nyertek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.24. 22:52:50

@birkamenet:

Ballib álhír.

Soros azután kezdte támogatni Orbánt, hogy az elvégezte az egyetemet Soros-ösztöndíj nélkül, majd megelapította a Fideszt.

Glokta 2020.11.24. 22:54:57

@ulpius66: "OLYAN 4-5 MILLIÓ LEVÉLSZAVAZATTAL LENNÉK ELÉGEDETT, MINT BIDÉ ÁMERIKÁBAN!"
Nagyjából 33-szor annyian élnek az USA-ban, mint Mo-n.
Szorozd fel a 250 ezret 33-al, és több mint 8 milliót kapsz. Azt még a legszélsőségesebb csalást kiáltók sem állítják, hogy a demokraták 8 millió levélszavazatot csaltak el... :)

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.24. 22:57:55

"Általában mindennek az ellenkezője volt igaz..."

Mi a címe a TV2 híradójának?
"Tények", b+.
És mit csinálnak azzal, amit meg akarnak semmisíteni, vagy el akarnak lopni?
"Megvédik." (Mint a magánnyugdíj-vagyont.)

Tiszta "újbeszél".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.24. 22:57:56

"a magyar szélsőjobb szovjetellenes attitűdjének oroszbaráttá válása a Jobbik fénykorában"

Egy, nem igaz az egész szélsőjobbra.

Kettő, semmi különös ebben nincs, lévén szovjet != orosz.

Kukubenko 2020.11.24. 22:57:58

Na, mégsem lett bedarálva ez a hÍgfos index?
Ilyen félkegyelmű ballibek blogolhatnak rajta?
Pedig mekkora visÍtás volt.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.24. 23:00:32

@MAXVAL birсaman közíró: "A választási csalás azt jelenti, nem a liberálisok nyertek"

Ja, ja.
Trump ezért rikoltozza papagájmódra a "választási csalást".
Mert nem a liberálisok nyertek.
Egészen biztosan úgy van, ahogy írtad.

Sir Gombóc 2020.11.24. 23:09:10

@Etniez: a TV2 nem része a Kesmának és formálisan Vaszilynek sincs köze hozzá.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.24. 23:11:00

"Varga Judit pedig meghívná egy kávéra a magyar kormányt bíráló világsztárt."
24.hu/kulfold/2020/11/24/szijjarto-peter-george-clooney/

Ezt mostanában így kell finoman mondani? :)
(De Clooney szerintem látta a Sharon Stone-os filmet, úgyhogy a dupla whiskey-t biztosan kihagyná.)

Egyébként is, a letartóztatott patás főgonosz Soros által fizetett, a történelmi és politikai ismereteiben korlátos világsztárt? Tényleg? Maga a BBC-sztár Varga Judit.
Azannya.

Sir Gombóc 2020.11.24. 23:13:16

@Patreides: Az Indamédia nem egyenlő az Indexxel. Az Indamedia csoport nem része a Kesmának.

Glokta 2020.11.24. 23:20:14

@A kiló nem százat jelent.: "Az oroszok valamilyen módszerrrel kampányüzeneteket terjesztenek. Ezt teszi mindenki, aki kampányol. Az emberek meg döntenek. Miért olyan különleges egy oroszok által kitalált kampányhirdetés? Egyszerűen marhaság az egész. Közel sem olyan, mint most, amikor a social media letiltotta a New York Post által nyilvánosságra hozott Hunter Biden-leveleket. Ez agyrém és durva befolyásolás. Csalás. Cenzúra. Az nem csalás, semmi jelentősége nincs, ha valaki kampányüzenezet tesz közzé."
Na itt látszik a kettős mércéd. Az orosz botok által (leginkább a 'medián szavazót' ügyesen targetálva) terjesztett hazug/félrevezető kampányüzenetek teljesen elfogadhatóak, míg a, hogy a Twitter és a Facebook nem enged közzétenni valami, általuk hazugnak vélt hírt a saját felületükön (mert ez az ő tulajdonuk, nem köztulajdon), az csalás?

Én mondjuk mindkettőt unfairnek és erősen kampányt befolyásolónak gondolom, az előbbi ügy elsősorban azért okozott nagyobb felháborodást, mert az amerikai hatóságok nem szeretik, ha külföldről szólnak bele a választásukba, sérti a szuverenitásukat.

Persze az is benne van, hogy a mainstream média Trump-ellenes, az orosz ügyet nagyrészt felnagyították, de a Hunter Biden-ügyről túlzott szkepticizmussal tudósítottak. Még akkor is, ha most úgy tűnik, igazuk volt, egy ilyen ügyről tudósítani kéne, ehhez képest a Hunter Biden-ügyet bevallottan úgy kezelték, mintha orosz dezinformáció lenne:
(www.washingtonpost.com/posteverything/wp/2016/11/28/whether-or-not-russians-hacked-the-election-they-messed-with-our-democracy/):
'A close look at the evidence shows that neither Biden nor Trump have the facts on their side now. Take a step back, and the Russian interference of 2016 holds valuable lessons on what to do and what not to do in 2020: We must treat the Hunter Biden leaks as if they were a foreign intelligence operation - even if they probably aren't'

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.24. 23:24:18

@Sir Gombóc: "Az Indamédia nem egyenlő az Indexxel."

"A" halmaz tartalmazza "B" halmazt, "B" halmaz "A" halmaz részhalmaza.

"Az Indamedia csoport nem része a Kesmának."

OK.
Az Indamedia az a Kesma2.
De bármikor fel lehet a Kesmának ajánlva.

Etniez 2020.11.24. 23:33:21

@Kukubenko: Ez pont nem egy ballib blog, de köszönjük Emese.

Etniez 2020.11.24. 23:34:28

@Sir Gombóc: "a TV2 nem része a Kesmának és formálisan Vaszilynek sincs köze hozzá."

Viccelődünk, viccelődünk? :D

Formálisan nincs benne, de a propagandagépezet egyik eleme. Most már az Index is az, majd 22-ben fogod látni, addig lassan melegítik fel az oldalt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.24. 23:34:31

@Patreides:

Így igaz. Nem lehet választsi csalás, hiszen nyertek a liberók.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.24. 23:40:41

@Patreides:

Clooney elvtárs magatartása érthető: nem akarja elveszteni jól fizető állását.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.24. 23:44:24

@Patreides:

A liberális gépezetnál erősebb befolyásoló tényező nincs a világon, az ellen sose tiltakozik senki.

Mondjuk ha az orosz és az amerikai propaganda erejét összevetjük, kb, 1:100 az arány.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.24. 23:45:35

De hogy beszéljünk kicsit a valóságról is:

"Elvette egy vadász fegyverét egy szarvas Csehországban. A rendőrség nyomoz az állat után."
24.hu/kulfold/2020/11/24/vadasz-szarvas-fegyver-csehorszag/

Szerintem a szarvast is Soros pénzelte. Putyin le is tartóztatná azt a csodaszarvast, terrorcselekményre való előkészületekért, mint azt a két tizennégy éves gyereket.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.24. 23:46:36

@Etniez:

Az a r9hej, hogy Oroszországban az amerikai befolyásolás enneka sokszorosa.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.24. 23:49:01

@MAXVAL birсaman közíró:
"Mondjuk ha az orosz és az amerikai propaganda erejét összevetjük, kb, 1:100 az arány."

Biztosan ismered a mondókát:
"Bölcs Salamon mondta vala,
hangos fingnak nincsen szaga,
de amelyik sunyi, lapos, annak szaga irtózatos."

Ennyit az amerikai, meg az orosz propaganda erejéről.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.24. 23:51:22

@A kiló nem százat jelent.:

Alapvetően a liberális gőg az alap itt. Az üzenet: nekünk szabad, nektek nem.

Mo-on pont ez volt a liberális görénykurzus 1990-2010 között: a sajtó a miénk, a médiák csaka miéink lehetnek, nektek meg kuss, mert fasiszták vagytok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.24. 23:53:38

@Patreides:

A világ minden komoly titkosszolgálata alkalmazza ezt, mert ez része a normál tevékenységnek. Az orosz semmi mást nemcsinál, amit az amerikai, akínai, a brit, az izraeli ne tenne.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.24. 23:54:43

@MAXVAL birсaman közíró:
"Clooney elvtárs magatartása érthető: nem akarja elveszteni jól fizető állását."

Ja, ja. Jogvédőt is biztosan ezért vett feleségül.
Persze, én is idegeskednék, nehogy elveszítsem az állásomat, ha lenne félmilliárd dollár vagyonom.
Hihető.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 00:03:04

@Patreides:

A 2008-as oszétiai háború amerikai terv volt Oroszország tesztelésére. Előzöleg üzentek azoroszoknak,nemerjenek bevatkozni. A kérdés az volt: Oroszország szót fogad-e.

Tulajdonképpen akkor dőlt el, Oroszország felmondja a nyugati vilárend felé tanusított hűségét, s inkább önálló játékos lesz.

2004-re Putyin legypzte az orosz oligarchiát, mely a nyugat felé elkötelezett volt. Majd jött Putyin híres beszéde 2007-ben Münchenben, ahol felmodnta az egyközpontú, nyugatirányította világ koncxepcióját.

Ezt kellett tesztelni 2008-ban. Az USA emiatt vette rá a grúzokat az Oszétia elleni agresszióra.

Etniez 2020.11.25. 00:06:32

@Patreides: Maxval egy betanított chatbot, ne vitatkozz vele.

Etniez 2020.11.25. 00:07:15

@Patreides: Én meg azt hallottam, hogy Soros cápákat akar betelepíteni a Balatonba!

:D

Sir Gombóc 2020.11.25. 00:07:36

@Patreides: a Kesma2 az a TV2 csoport. :-)
Ez max. a 3 lehet.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 00:08:03

@MAXVAL birсaman közíró: "emiatt vette rá a grúzokat az Oszétia elleni agresszióra."

Oszétia soha nem létezett.

Sir Gombóc 2020.11.25. 00:09:31

@Etniez: a tények makacs dolgok, ne állíts olyat, ami nem igaz, mert nem vesznek komolyan. A propaganda gépezet része? Igen.
A Kesma része? Nem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 00:17:17

@Patreides:

Halivüdban komoly következményei vannak annak, ha nem ordítsz együtt a falkával. Aztán se filmszerep, se reklám. S aki úgy él, hogy éves szinten százmilliós szinten költ el megélhetésre, annak gyorsan elfogy a vagyona. A félmilliárd nem tart ki így 5-6 évnél tovább. Meg aztán ez a félmilliárd se biztos,ha az ember pofézni kezd, indulellene 20-30 per, pl. kiderül, hogy megerőszakolt 15 nőt, pedofilhálója van, meg észak-koreai narkóbiznisze, plusz plutóniumot dúsít Iránban, s a végén alig 1-2 év alatt elolvad mindene.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 00:19:20

@Patreides:

Nézd meg a térképen. Ott van az sok ideje.

S még ha nem is létezett volna, az mire érv? Szlovénia se létezett 1991 előtt, tehát meg lehet támadni?

Etniez 2020.11.25. 00:25:40

@Sir Gombóc: a kesmázás már egy szinonima lett.

Kesma alatt értjük a fidesz agitprop termékeit függetlenül attól, hogy hivatalosan odatartoznak-e.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 00:40:34

@MAXVAL birсaman közíró:
"Nézd meg a térképen. Ott van az sok ideje."

Oszétia régen sem volt, és most sincs.
Északon, Oroszország területén is élnek oszétok, meg Grúzia Felső-Kartli régiójának részeként Dél-Oszétiában is, (és többnyire ők is el vannak látva orosz útlevéllel), ez a rész eredetileg is a történelmi grúz fejedelemség része volt. Az oszétok pedig mindenhol a mongolok elől menekülő letelepített nép voltak. A mai Dél-Oszét szakadár köztársaság szeretne Oroszországhoz csatlakozni, és végre egyesülni az ottani Észak-Oszétiával, de az oroszok erről egyelőre hallani sem akarnak, hiába van a dél-oszétoknak már régen orosz útlevelük, és oroszul beszélő vezetőik.

Az orosz imperializmus a cári időktől Sztálinon és Brezsnyeven át Putyinig mindig is a divide et impera elvet alkalmazva keverte a sz@rt a Kaukázus térségében is (ahogyan most is teszi ott is, meg Ukrajnában is, meg ahol még nem szégyelli), úgyhogy a megosztás sikeresen fennáll, az uralkodás is, a büszke népek meg szívnak, mint a torkosborz.

alöksz róz 2020.11.25. 00:56:56

@Patreides: fantasztikus cáfolat. van hangos meg büdös fing.
most ezzel jól bebizonyítottad.

alöksz róz 2020.11.25. 00:58:51

@MAXVAL birсaman közíró: "Alapvetően a liberális gőg az alap itt. Az üzenet: nekünk szabad, nektek nem." - jaja, ezzel van tele a töke mindenkinek, aki bír még gondolkodni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 01:20:30

@Patreides:

Az oszét egy ősi nép, azonosak a jászokkal. Kb. 2000 éves igazolt történelmük van.

Sose volt saját államuk a kora középkor óta, de ez mit számít?

A Kaukázusban a nyelv és az identitás elválik egymástól. Az oszétok (északon és délen is) úgy 90 %-ban orosz anyanyelvűek - csak a 60 felettiek között akad falvakban oszét anyanyelvű -, s az átlag oszét annyit tud oszétul, amennyit a kötelező iskolai oszét órából megrafadt benne. Kicsit olyan, mint Írországban az ír nyelv, kb. senki se használja, csak ünnepélyes szerepe van. De ha egy oszétnek azt mondod, hogy ő orosz, meg fog sértődni, majd elmagyarázza, ő oszét, s semmi más. Ahogy Írországban is, az írek angolul kérik ki maguknak, hogy ők nem angolok.

Még oroszellenesség is van ott bőven, csak mára ez a háttérbe szorult, mert akadt egy nagyobb ellenség: a grúzok.

Nekem ottani oroszok mesélték, hogy ma Észak-Oszétiában az van, hogy ha az ember orosz, akkor sokkal nehezebben kap állami állást,pedig a lakosság negyede orosz. Ez a Putyin-féle kisebbségi politika egyik furcsa eleme: az autonómiákban a helyi vezetés szabadon diszkriminálhatja az oroszokat, ha cserébe lojális Moszkvához.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 01:23:59

@Etniez:

MInt a Soros-hálózat? Az is beletartpzik, aki nem is Soros tulajdona.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 01:28:12

@alöksz róz:

Ez hozza a vesztüket.

A liberális olyan, mint annak idején Hitler: nem tudja hol a határ.

Az okos ember tudja, nem tarolhat le mindent, mert még ha meg is tehetne, az csak ideiglenes lenne. Hitler azt hitte, olyan erős, hogy mindent képeslesz magáévá tenni. Senkire se hallgatott. A katonai vezetők szóltak neki, Oroszországgal előnyös békét kell kötni, mert végleg legyőzni képtelenség. Nem fogadta ezt el, s így elárte,hogy mindenki egyesült ellene,majd alig 3 évvel később már a bunkerke kertíésénál állt az ellenség.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 01:29:46

@kovacs_janos_16:

Ez a Brendel Matykó úgy döntött, ma kisfiúkkal való közös meztelen pajkos szaunázás helyett kommentelni fog.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 01:30:35

@kovacs_janos_16:

De hisz akkor semmi gond! Hisz Soros jót akar, nem? Tehát Zorbán és a Fidesz is!

chrisred 2020.11.25. 04:25:26

@MAXVAL birсaman közíró: Polt Péterre biztosan igaz ez a megállapítás.

chrisred 2020.11.25. 04:29:05

@MAXVAL birсaman közíró: Akkor ez a görénykurzus még mindig tart.

chrisred 2020.11.25. 04:32:02

@MAXVAL birсaman közíró: Hitler nem békét kötött Sztálinnal, hanem megnemtámadási szerződést, aminek a titkos záradékában felosztották egész Kelet-Európát egymás között. Az illibsik pontosan tudják, hol a határ, mert ők rajzolják be a térképre.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 04:33:26

@chrisred:

Ami csak a későbbi támadás előkészítése volt. Hitler nem akart együtt élni Sztálinnal.

chrisred 2020.11.25. 04:48:30

@Patreides: index.hu/belfold/2020/11/24/varga_judit_george_clooney_facebook/

"Clooney-nak írt bejegyzését úgy folytatja: ígéri, hogy az amerikai filmipar anomáliái miatt nem fogja nyilvánosan kritizálni,..."

Vargát Lendvai Ildikóhoz szoktam hasonlítani, mert ugyanúgy szokott a nyilvánosság előtt vicsorogni a rendszer ellenségeire. De láthatóan mégis megsértem vele a cenzor nénit, mert ez a nő olyan egyszerű, mint a faék. Miért bántaná Clooneyt a hollywoodi rendszer bírálata, aki csak egy fizetett alkalmazott, nem egy filmmogul, mint amilyen például a megboldogult neroligarcha Vajna volt? Clooney az egyik legnagyobb bírálója annak a rendszernek? Kábé mintha Hadházy előtt szidná a narancstalibán rezsimet.

chrisred 2020.11.25. 04:52:14

@MAXVAL birсaman közíró: Nem, az orosz területgyarapodás éppen hogy megnehezítette a Barbarossa terv végrehajtását. Hitlernek a nyugati ellenfelekkel való leszámoláshoz volt szüksége békére a keleti határon.

chrisred 2020.11.25. 04:54:08

@MAXVAL birсaman közíró: Inkább erősödött, és az állami túlsúly kezdi elérni a 90 előtti görényszintet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 04:54:27

@chrisred:

Ennek nincs köze ahhoz, amit én írtam: Hitler nem ismerte fel, hogy ha nem áll meg, nem kot békét, ezzel az ellenségét fogja segtíni. Dupla vagy semmi politika.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 04:59:35

@chrisred:

Hogy jön ide az állami túlsúly?

S eleve miért baj az erős állam?

chrisred 2020.11.25. 05:14:43

@MAXVAL birсaman közíró: Kérdezd meg a 48-asokat, hogy miért volt fontos számukra a sajtószabadság. Ha egy társadalmon belül csak egy vélemény kaphat nyilvánosságot, a társadalom tagjai irányíthatóvá válnak, függővé attól a nézetrendszertől, és elvesztik a lehetőséget az önálló gondolkodásra, lelkiismereti függetlenséghez. Ez az 1984 világa.

chrisred 2020.11.25. 05:21:12

@MAXVAL birсaman közíró: Teljesen mindegy, mit ismert fel Hitler. A Németország számára rendelkezésére álló erőforrásokkal hosszú ideig nem tudott volna frontális anyagháborút folytatni az angolszászokkal szemben. És minél inkább fogy ki a készleteiből és a humán erőforrásból, annál jobban tolódnak el az erőviszonyok Sztálin felé. Ezért támadott akkor, amikor még ereje teljében volt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 05:27:50

@chrisred:

S ki akarja a szólásszabadság hiányát?

Éppen a liberális kurzus fő időszakában, a 90-es években volt a legkisebb a szólásszabadság, a médiák 95+ %-a akkor ballib volt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 05:32:20

@chrisred:

Hitler rossz politikus volt. A rossz politikus az, aki:
- képtelen felismerni a valóságot,
- képtelen felismerni a lehetőségeket,
- képtelen felismerni szövetségesi és ellenségei érdekeit.

Hitler egy keleti békekötéssel tudta volna stabilizálni helyzetét, Sztálin simén belement volna. Míg a totális győzelem akarása oda vezetett, hogy Sztálinnak egyszerűen nem maradt vesztivalója.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.11.25. 06:57:41

Milyen szép kommentszám jött össze, hogy a blogger vette a fáradságot ennek a barom Brendel Mátyásnak az elűzésére. Matyika nem annyira kitartó mint hirdeti magát. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.11.25. 07:00:56

@MAXVAL birсaman közíró: Akkor hogy hogy itt vagy? Hiszen akkor nincs konkurenciád! :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.11.25. 07:08:22

@MAXVAL birсaman közíró: Ebben egyetértünk. Hitler baromira rosszul mérte fel a helyzetét. Ha a Nyugatot békén hagyja, akkor azok ölbe tett kézzel nézték volna ahogy megszerzi az orosz nyersanyag kincseket és 10 év múlva azokat is legyőzhette volna.

chrisred 2020.11.25. 07:33:26

@MAXVAL birсaman közíró: Bárki, aki hatalmon van. Így van, amíg a ballibek voltak hatalmon, ők sajátították ki a médiát maguknak, most a Fidesz csinálja ugyanazt.

chrisred 2020.11.25. 07:41:03

@MAXVAL birсaman közíró: Hitler kiaknázott mindent, amit egy illiberális katonabirodalomból, Németország erőforrásaival el lehetett érni. Kár azon filozofálni, hogy mi lett volna, ha mérsékelt politikát folytat. Minden bizonnyal hamar elsöpörte volna egy agresszívabb, militáns vetélytárs.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.11.25. 08:05:54

@hasdrubal_barcas_115: A vincent blogon még csak reakció sem volt rád, olyan gyorsan kibasztak. Szépen gyűlik a pénz a SZTAKI-ban az új guminődre. Innen is röpülsz szerintem hamarosan, hiába fáradozol a netről lopott scripteddel. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.11.25. 08:11:37

@hasdrubal_barcas_115: Szépen gyűjtjük az ámokfutásodat, hogy egy életre elkísérjen téged Brendel Mátyás.

brendel-viselt-dolgai.blog.hu/2020/10/29/brendel_matyas_garazdalkodasa#comment-form

"Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu
2020.11.25. 08:07:34
Innen újra és újra kibasszák.

kilonem100.blog.hu/2020/11/24/azt_terjesztik_hogy_sorost_letartoztattak_philadelphiaban_valasztasi_csalasert#comment-form

"hasdrubal_barcas_1152020.11.25. 08:05:25
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nácibuzi vagy, akárcsak a blogger, örültök neki, ha a nácik a szátokba fosnak. sőt, cenzorkodtok, megfeszültök, güriztek, éberen őrködtök a náciknak, mint a csicskások, hogy a szátokba foshassanak. perverz kis selejtek vagytok.

minden jogot a náciknak! semmi jogot a normális embereknek! ez a jelszavatok."
VÁLASZ ERRE
Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu
2020.11.25. 08:09:56
A szeka blogon is garázdálkodik és azzal henceg hogy a vincent blogot is szétbaszta. pedig ott nyoma nincs, tehát gyorsan kihajították.

"@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: tegnapelőtt a Vincent blogot szívatásával voltam elfoglalva téged csak mellékesen szívattalak. meg persze dolgoztam.
mellesleg az underscore letiltására hamarabb rájöttem, mint te. és hamarabb visszaáltam space-re, te viszont egész nap írtad be a tiltásokat, amelyeket én algoritmikusan állítottam elő. egész nap ott őrködtél, hogy szophasd a nácikat, te kis nácibuzi elmebeteg! szánalmas életed van.

tényleg egy idióta vagy, hogy egy script ellen akarsz küzdeni. ráadésul a nácikat szopod le vele, te kis nácibuzi."

szeka.blog.hu/2020/11/10/orban_viktor_vegre_elszanta_magat_de_a_keslekedese_sokba_kerulhet_mindenkinek#c39211072
VÁLASZ ERRE "

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.11.25. 09:30:28

szóval ez nem csak itthon "menő". :S

birkamenet 2020.11.25. 09:38:01

Újra nagyot bukott a ruszki állami dezinformációs gépezet:

Fox paid seven figures to settle lawsuit over bogus Seth Rich conspiracy story
.....

In fact, Fox News retracted the story after eight days and special counsel Robert Mueller’s investigation declared the claims about Rich were false, concluding — along with the U.S. intelligence community and the FBI — that it was Russian military intelligence agents who had hacked the DNC and passed the party’s emails to WikiLeaks through an online persona called Guccifer 2.0.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 10:17:29

@chrisred:

Egész más dolog 90+ %-ot uralni és akarni saját médiákat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 10:21:47

@chrisred:

Nem azonosa a mérséket politika és az ésszerű politika. Lehet értelmesen is agresszívnek lenni.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.25. 10:47:58

@Etniez: Vaszily Miklós, a TV2 elnöke. De ő tényleg egy profi médiavállalkozó-médiamenedzser. A Portfolio és régen az Index élén a legjobb időszakot menedzselte. Lehet a mostani tevékenységét egyoldalúan a kormányhoz kötni és nem állítom, hogy nem élvezi a kormány bizalmát, sőt, nagyon is, és üzleti érdekől ki is szolgálja, de a célja korábban az volt, hogy sikeres médiát csináljon és tudott is. Olyat, amit az emberek olvastak. De ennek ehhez a poszthoz tényleg semmi köze.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.25. 10:51:05

@MAXVAL birсaman közíró: csak szólok, hogy a Brendel Mátyás stílusában támadni Brendel Mátyást ugyanúgy kitiltással jár.

Mátyás és ezer nikje itt élvezhette legtovább a hipertoleráns moderálás előnyeit.
Matyi azért lett végleg innen is kitiltva, mert spammelésbe kezdett. Az semmilyen fórumon nem járja, hogy valaki elárassza ugyanazzal a kommenttel a beszélgetéseket. Ezzel mindenki más számára ellehetleníti a diskurzust. Plusz olyan szarlavinákat indít el, ami nekem nem tetszik. TE se tedd.

Okos légy, ne olyan, mint Matyi.

Billy Hill 2020.11.25. 11:11:41

Hamarosan már nem kell csalni (már ha eddig kellett volna, vagy megtették volna):

www.reuters.com/article/us-usa-immigration-biden-factbox-idUSKBN27O00R

1-es pont, új állampolgárok gyártásának megkezdése. Akik majd tuti 50%-ban republikánus szavazók lesznek LOL

chrisred 2020.11.25. 11:48:55

@MAXVAL birсaman közíró: Teljesen ugyanaz. A média világa változott meg az elmúlt harminc évben a technikai fejlődés miatt. Most már a totális diktatúrákban is sokkal nehezebb egy kézben tartani az összes médiastruktúrát.

chrisred 2020.11.25. 11:53:23

@MAXVAL birсaman közíró: Az agresszió mindig ugyanazokkal a következményekkel jár. Ez az értelmes/nem értelmes kategorizálás csak utólag visszatekintve lehetséges, amikor már tisztában vagyunk azzal, hogy az agresszív magatartás sikerhez vagy kudarchoz vezetett. Hitlert 10 éven keresztül értelmes agresszornak tartották, pedig a későbbi kudarcainak a magvait már akkor elvetette.

kvadrillio 2020.11.25. 11:54:37

ECCERŰEN TILTSÁK KI MINDEN ORSZÁGBÓL A HÁLÓZATAIT ! OCCT KÉSZ.

KIJAFASZIS TILTOTTA LE ORBÁNT ?  Project Syndicate??  EZ A SAJTÓSZABADSÁG ÚJFAJTA KAPITALISTA  ZÁSZLÓVIVŐJE LETILTÁSSAL  VAGY MIJASZAR ???!!!

Rendkívüli hírOrbán Viktor válaszolt Soros Györgynek

ORBÁN JÓ LEVELET ÍRT. TECCIK NEKEM. 1-2 DOLGOT KIVÉVE. ÉN SZERETTEM A COCILIZMUST ÉS MOST IS SOKKAL NAGYOBBRA TARTOM MINT A MAI KAPITALISTA KIZSÁKMÁNYOLÁST, CSALÁSOKAT.

HARCOLJ VIKTOR !!! :)

kvadrillio 2020.11.25. 11:58:43

ÉLETÜNK BURKA EZ A JELENLEG MÉG ÉLHETŐ BOLYGÓ. AHOL A RABSZOLGATARTÓK TOVÁBBRA IS RABSZOLGATARTÓT AKARNAK JÁCCANI RAJTA.
ÉBRESZTŐ RABSZOLGATARTÓK !!!!! VÉGE KELL HOGY LEGYEN ENNEK A JÁTÉKNAK !!!
VAGY ELPUSZTULUNK MIND !

chrisred 2020.11.25. 12:09:19

@MAXVAL birсaman közíró: Nem ezt mondtam, teljesen félreértetted.

n3spr3ss0 2020.11.25. 12:30:18

@Etniez: Honnan vette, ő volt a pénztáros.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.11.25. 12:48:57

@De nagyot tud lökni az úr az ajtón: Az hagyján, de Matyik megcsalta a guminője a szomszéd gumimatracával.

Etniez 2020.11.25. 12:51:41

@A kiló nem százat jelent.: Akinek a tévéjén megy a "tények" nevű propagandahíradó, azt én a KESMA-hoz sorolom. A múltja szép, de a jelen számít.

Etniez 2020.11.25. 12:52:38

@Billy Hill: "1-es pont, új állampolgárok gyártásának megkezdése. Akik majd tuti 50%-ban republikánus szavazók lesznek LOL"

Kötelező iskolai hittanról mi a véleményed? Ugyanez, csak pepitában.

kvadrillio 2020.11.25. 12:56:16

N ÉPESSÉGCSERE A ZUSÁBAN.....A MEGHALTAK HELYETT ???!

Biden a beiktatása után alig két hónappal állampolgárságot ad a migránsoknakEmellett 15 ezer főről 125 ezer főre emeli az évente befogadható migránsok számát.

Etniez 2020.11.25. 13:07:30

@kvadrillio: Úgy aggódtok az USA-ért, komolyan mondom én is elkezdem lassan.

Az megvan, hogy ott mindenki bevándorló, a különbség csak annyi, hogy mikor érkeztek?
Az indiánokon kívül mindenki betolakodó ott.

kvadrillio 2020.11.25. 13:17:33

NO, AKKOOO KIHALUNK MIND A NYÉRCEKTŐL ???!

Egyre több európai nyérctenyészetet ér el a koronavírus-járvány

NYÉRC-KORONAVÍRUS..DÁNIA, HOLLANDIA, FRANCIAORSZÁG, SPANYOLORSZÁG, SVÉDORSZÁG, SVÁJC, GÖRÖGORSZÁG, OROSZORSZÁG, DÉL.AFRIKA, USA , OLASZORSZÁGBAN ÉS MÁR LENGYELORSZÁGBAN IS !!! Írta: Anna Flori  •  A legfrissebb fejlemények: 24/11/2020 - 18:58 Már Lengyelországban is vannak igazoltan koronavírusos nyércek. A gdanski egyetem kutatói több mint 90 állatot vizsgáltak meg, miután kiderült, hogy 18 gondozónak pozitív lett a koronavírus-tesztje.Számos más európai állam nyérctelepein már korábban felütötte fejét a járvány. Az értékes prémes állatban az új típusú koronavírus egy mutációját mutatták ki, és miután ez veszélyes az emberre is, a kormányok gyors és drasztikus intézkedéseket hoztak.A világ legnagyobb nyércprém exportőre, Dánia egyetlen tollvonással felszámolta az összes tenyészetet. A dán külügyminiszter közölte, hogy megtették a szükséges lépéseket. A többi között lezárták az ország északi részét, és leállították a térség tömegközlekedését, majd elrendelték a dániai nyércpopuláció teljes kiirtását. Az intézkedésbe belebukott a dán mezőgazdasági miniszter.A brit kormány a dán hatósági szigor ellenére visszafordít mindenkit az országhatárról, aki az elmúlt két hétben járt Dániában, és nem állandó lakos az Egyesült Királyságban.Európában további nyolc országban, Hollandiában, Franciaországban, Svédországban, Olaszországban, Svájcban, Spanyolországban, Görögországban és Oroszországban találtak koronavírusos nyérceket. Dél-Afrikában és az Egyesült Államokban is vannak már fertőzött tenyészetek.

MAGYARORSZÁG.....KORONAVÍRUS...a 47. héten is hasonló volt az előző héthez, hetekhez. Hatodik hete azonos adatokról tudunk beszámolni. Továbbra is 40-49 éves korosztály a legfertőzöttebb, több mint 40 ezren fertőzöttek meg ezen korosztályból. A 65 év felüliek mintegy 16 százalékos reprezentációt találunk, míg a 15 év alatti korosztály 4,1 százalékkal képviselteti magát a fertőzöttek között. Ez az arány nem igen változik, tulajdonképpen állandónak mondható – mondta a tisztifőorvos. Hozzátette: az egy-két évesek körében a legalacsonyabb a fertőzöttségi szám, mindösszesen 141 főnél igazoltak fertőzöttséget.  Azonban ahogy nő a gyerekek életkora, úgy nő a fertőzöttek száma is: 6-9 évesek körében 365 fő fertőzött, a 10-14 éves korosztályban pedig 968 igazolt fertőzött jut 100 ezer azonos korcsoportú gyermekre vetítve.  Müller Cecília kiemelte: a települések 91 százalékán felbukkant már a koronavírus,

kvadrillio 2020.11.25. 13:19:22

40-49 éves korosztály a legfertőzöttebb.....????? AZ I. HULLÁMBAN AZ Ö9REGEK HALTAK HALOMRA....MOST A KÖZÉPKORÚEN ???!

kvadrillio 2020.11.25. 13:20:47

MOST A II. HULLÁMBAN A KÖZÉPKORÚAK....40-49 ÉVESEK ?????!!!!!!!! BASSZZUS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kvadrillio 2020.11.25. 13:26:05

MIAFENE EZ ??? VAN OLYAN PEDAGÓGUS AKI NEM VETI AL
Á MAGÁT A TESZTELÉSNEK, AMIKOR HORDOZÓK IS VANNAK KÖZÖTTÜK ? PANDÉMIÁBAN KÖTELEZŐ KELL, HOGY LEGYEN A TESZTELÉS !!!! MERT TOVÁBBFERTŐZHET SZÁZAKAT ÉS EZZEL GYILKOLHAT IS !!! BESZARÁÁÁÁS ! NEM VETI ALÁ MAGÁT TESZTELÉSNEK ????????? MEGHÖKKENTEM !

Több olyan intézmény is volt, ahol egyetlen koronavírus pozitív iskolai dolgozót sem találtak. Máshol, például egy békés megyei iskolában azonban a 80 fős tantestületből 11 pedagógus bizonyult fertőzöttnek. Illetve volt olyan tantestület is, amelynek 5 százalékáról derült ki, hogy bár tünetmentesen, de a koronavírus hordozói.

Ugyanakkor az is igaz, hogy nem minden pedagógus vetette alá magát a koronavírus-tesztelésnek.

Szabó Zsuzsa szerint ennek ellenére fontos lenne, a PSZ legalábbis azt szorgalmazza, hogy a pedagógusok közül, aki csak teheti, éljen az államilag finanszírozott, központi iskolai tesztelés lehetőségével.

NMÉÉÉÉÉÉRTEM !!!!!!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.25. 14:04:16

@kvadrillio: nyugi, nem halnak halomra a 40-esek. Ez amolyan téves riasztásnak tűnik nekem. Fake news, ha úgy tecc.

morph on deer 2020.11.25. 14:04:40

@MAXVAL birсaman közíró:
“ Lehet értelmesen is agresszívnek lenni.”

Az a szó amire gondolsz nem az “értelmes”. Talán a pragmatikus lehetne, ha egyáltalán.
Az agresszió jellemzője, éppen az, hogy az értelmes megoldások helyett lép be az erőszak. Gondolom hallottad a “többet ésszel, mint erővel” mondást, ami pontosan erről szól.

Az erőszak az intelligenciadeficites személyek megoldása, nincs kivétel.
Adolf és orbán esetében mindehhez még többféle súlyos személyiségzavar is társult, ami még a maradék értelmet is negligálta, így aztán sikerült egy-egy szépen fejlett elmebeteghez jutnunk.

Az egyik esetben már az egész történetet láttuk, a másik most zajlik, lényegében ugyanazon a pályán. Az egyetlen különbséget a modernebb körülmények, a korszerűbb eszközpark jelenti, a zűrzavaros, áporodott, penészes eszmevilág és a határtalan megalománia ugyanaz.

Szóval az, hogy az értelemnek ehhez bármilyen köze is lenne, teljes bizonyossággal kizárható.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.25. 14:07:06

@Etniez: Minden propaganda. A termék sikere nem azon múlik. Nem hiszem, hogy egy minőségi sajtótermék vagy hírműsor tarolna a nézettséggel. A nézők bulvárt és propagandát követelnek. Nem mondom, hogy te is. De érzésem szerint a legtöbb kommentelő is tudni akarja, hogy ami lejön az milyen skatulya, kinek kedvez, ha nem érti, találgatja. És csak akkor boldog, ha a saját buborékának propagandáját kapja.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 14:11:43

@chrisred: "Bárki, aki hatalmon van. Így van, amíg a ballibek voltak hatalmon, ők sajátították ki a médiát maguknak, most a Fidesz csinálja ugyanazt."

A Fidesz nem "ugyanazt" csinálja. Ha ezt írod, relativizálsz.
Egyébként a 90-es években hat évig volt jobbos kormány (Antall/Boros/Orbán) hatalmon, és négy évig balos/liberál.
Antallék első dolga volt, hogy nekiestek (Csúcs-Náhlik) annak a közszolgálati médiának, amelyik a nyolcvanas évek második felében egyre inkább a változáson dolgozott. Nélkülük nem lett volna 89'-90'.
Aztán jött az MDF kormány, Antall mikiegerezésével, meg a rádió és televízió totális megszállásával.
Antallt és Borost váratlanul érte, hogy egy megválasztott kormány tevékenységét bárki is bírálni merészeli, ami egyébként a sajtó legfőbb feladata: hogy tükröt tartson a hatalom elé.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 14:18:15

@MAXVAL birсaman közíró: "Éppen a liberális kurzus fő időszakában, a 90-es években volt a legkisebb a szólásszabadság, a médiák 95+ %-a akkor ballib volt."

Az a liberális kurzus a 90-es évek közepén négy évig tartott.
Amit te itt kifogásolsz, az az, hogy akkoriban a sajtóban még sok kulturált, művelt, értelmes ember dolgozott, akik nem tartották természetesnek és elfogadhatónak az ostoba, gyűlöletre uszító, rasszista, antiszemita, vérdemagóg dumákat, így az ilyesmi csak Csurka írásaiban kelent meg (elég nagy feltűnést is keltett vele), meg egyébként amúgy futóbolondnak látszó emberek megnyilvánulásaiban.

Ma már az olyasmi szövegek nem hogy feltűnést nem keltenek, de kormányszóvivőktől is elhangzanak.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 14:24:40

@kvadrillio: "NMÉÉÉÉÉÉRTEM !!!!!!"

Pedig rohadt érthető.
Senki nem akar betegállományba kerülni, mert nem jár automatikusan a 100% táppénz, a betegnek kellene bizonyítani, hogy az iskolában kapta el a vírust, a bürokrácia kígyójával hiábavalóan ki a fasz akar küzdeni?
Inkább el se mennek tesztre.
Ez is Káslerék hibája, fogalmuk sincs a valóságról, ha a pedagógusnak, eü. dolgozónak (meg mindenkinek, egyébként) automatikusan járna a 100% táppénz, nem fertőznék össze a többieket azzal, hogy titkolják a betegséget.
De a kormányzás a legritkább esetben jelent észszerűséget, előbb minden mást kipróbálnak.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 14:29:48

@kvadrillio: "40-49 éves korosztály a legfertőzöttebb.....????? AZ I. HULLÁMBAN AZ Ö9REGEK HALTAK HALOMRA....MOST A KÖZÉPKORÚEN ???!"

Ne keverd a dolgokat.
Nem ők halnak halomra, csak ők a legfertőzöttebbek.
Emiatt persze akad köztük pár olyan, akit alapbetegség nélkül is elvisz a koronavírus.
De minél idősebb valaki, és minél több hajlamosító alapbetegsége van (cukorbaj, elhízás, magas vérnyomás, rák), továbbra is annál nagyobb esélye van arra, hogy nem jön ki élve egy covid-19 betegségből.

nemecsekerno_007 2020.11.25. 14:30:47

@Etniez: Lyukra futni ti szoktatok. Négyévente.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 14:33:12

@Etniez: "Az indiánokon kívül mindenki betolakodó ott."

Az indiánok is bevándorlók.
Csak régebbiek.

Etniez 2020.11.25. 14:44:47

@Patreides: Azért van különbség, ha időrendi eltérés van. Európában a mostani népesség nagyjából 1000-1500 éve jelen van, belakott egy területet.
Ezzel ellentétben az USA-ban az első európai bevándorlócsalád is maximum 500 éve van jelen. De 1500 óta oda folyamatos a bevándorlás, illetve kb az összes afroafrikai őse rabszolbaként lett odahurcolva. Még 1918-ban is egy millió magyar "tántorgott" ki oda az OMM területéről. Csak magyar.

Ehhez képest 125.000 bevándorló semmi.

Ráadásul én nagyon unom a "bevándorló" szó stigmatizálását, hiszen én is az vagyok, dolgozom, törvényt tisztelek, segélyért nem folyamodtam. Szóval semmi baj nincs velem.

A bevándorlás nem jó vagy rossz dolog. Az egy normális folyamat. Az egyetlen fontos dolog, hogy a bevándorlás kontroll alatt legyen és dzsihádista seggfejeket ne engedjünk be. Az USA-t a bevándorlók tették naggyá.
De én egyébként totálisan leszarom, hogy Trump falatt húz-e Mexicó felé vagy Biden beenged 125.000-t.
Usa belügye.
Szórakoztató a magyar jobboldal sivalkodása, remélem esténként forgolódnak emiatt.

Nemecsek, egyre gyengébbeket írsz.

GyMasa 2020.11.25. 14:50:14

@chrisred:
"Ha egy társadalmon belül csak egy vélemény kaphat nyilvánosságot, a társadalom tagjai irányíthatóvá válnak, függővé attól a nézetrendszertől, és elvesztik a lehetőséget az önálló gondolkodásra, lelkiismereti függetlenséghez. Ez az 1984 világa."
Igen, és pontosan ez folyik most az USA-ban.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 14:52:48

@Etniez: "Ráadásul én nagyon unom a "bevándorló" szó stigmatizálását"

Az legalább nem emberteleníti el a tárgyát. Ellentétben a "migráns" szóval.
Ezt direkt azzal a szándékkal terjesztették el a fideszes propagandisták, hogy ne embereknek tekintsék a menekülteket és bevándorlókat, hanem kártékony rágcsálóknak.
(Mint a harmincas években a náci Németországban a zsidókat, vagy a II. világháború idején, és utána még évtizedekig - kore, vietnam - a "sárgákat".)

Egyszóval, a bevándorló még nem is olyan rossz szó. Inkább azt használjuk, ha már....

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 14:59:04

@Etniez: " belakott egy területet."

Nyilván nem ugyanaz egy - esetleg ritkán belakott - kontinensre betelepülni, mint egy szervezett, létező állam területére bevándorolni.

Amúgy, hozzáértő szakemberek mondják, hogy olyan nem volt még a világon, hogy egy fejlett országban, ahol csökkenni kezdett a népesség a csökkenő születésszámok miatt, bármilyen intézkedésekkel is sikerült volna megfordítani ezt a trendet.
Ha Európa nem fogadna be bevándorlókat, idővel teljesen eljelentéktelenedne a világban.
De persze az éghajlatválság miatt előbb-utóbb meginduló milliók és tízmilliók már nem fognak kérdezni, csak jönnek.
A kérdés csak az, békésen szervezett lesz-e az egész, vagy háború.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 15:02:15

@GyMasa: "Igen, és pontosan ez folyik most az USA-ban."

Ez marhaság.
Még a magyar ATV-ben rendszeresen átvett amerikai tévéműsorban is Trumpot támogatják ezerrel.
A republikánusok jobbszárnyának is megvan a médiatámogatása az USA-ban.
Csak éppen Trump mostani ámokfutása a végén még nekik is sok volt.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.25. 15:15:23

@Patreides: @chrisred: @GyMasa:
egyértelműen trumphoz közeli hírforrás egyedül az alternatív média pl. a feltörőben lévő a NewsMax. A FOX News és spinoffjai ugyan a konzervatív Amerika szócsöveinek számítottak, de a 21. Century Foxból kiváló Murdoch érdekeltség azért mégis eredendően egy liberális hátterű vállalkozás volt. Murdoch inkább pénzpárti, odahaza pedig hát, legyen jobboldali, de ez véleményes. Több vasat tart a tűzbe és csak a demagógia és a nézők érdeklik. A FOX egy aranybánya volt mostanáig, hiszen rivális nélkül szólt az átlagamerikaiakhoz. A többi média, a CNN mind az elittől az elithez szóló önreklám. Olyanok, mint egy vállalati karácsonyi bulin a CEO beszéde. Senkit sem érdekelnek. A kilonem100.blog.hu/2020/11/21/trump_gyozni_fog2 posztban is olvashattátok, hogy a FOX kezdetben Trump ellenes volt. Ez az attitűdjük nem változott. A hagyományos médiumoknak viszont egyre inkább leáldozóban és jönnek fel az újak. A CNN tulajdonosa az AT&T pedig megválna a friss szerzeménytől már. A bulinak ugyanis vége. Trump volt a termék, amit eladtak. És Trump volt a célpont is, amire vadásztak. Ezzel kinyírták saját magukat. Ez mind olvasható a posztban.

eßemfaßom meg áll 2020.11.25. 15:28:19

@Eltolcsyt távolítsák el

Brendelmatyi a fészbukon kerszül is...

Sir Gombóc 2020.11.25. 15:58:43

@kvadrillio: olyanoknak adna állampolgárságot, akik már most is az országban élnek, akár évek, évtizedek óta, szvsz.

Sir Gombóc 2020.11.25. 16:00:03

@Etniez: tulajdonképpen az indiánok is betolakodók voltak egyes kutatások szerint.. :-)

chrisred 2020.11.25. 16:00:11

@A kiló nem százat jelent.: Ted Turner ugyanolyan pénzember, mint Murdoch, a CNN sem különbözik a Foxtól, csak másoknak a pénzére hajt rá. Nagyon nehéz errefelé megérteni, de a tengerentúlon a média is piaci termék.

Sir Gombóc 2020.11.25. 16:03:03

@A kiló nem százat jelent.: mi abban a fake nyúz, hogy ebben a korosztályban van a legtöbb azonosított fertőzött? Nem halott, fertőzött!

semmi hatalmat senkinek 2020.11.25. 16:03:50

"A jelkép használata ma ezen a módon tiltott, bár én az ilyen típusú tiltásokat nem tartom célravazetőnek" - Te blogger. kicsit furcsa lenne, ha szülőhazám, a Magyar Népköztársaság állami címere tiltott jelkép lenne, mert a mai Magyarország annak jogutódja, minden tekintetben... és a mai napig az van a legtöbbünk bizonyítványain, némelyünk igazolványain, stb.
Mindamellett anno KISZ-titkárként megvédtem azon kisz-tagokat, akik keresztet viseltek... ma már nem tenném. Tanul az ember...

semmi hatalmat senkinek 2020.11.25. 16:06:32

Ja, és attól, hogy Sorost az aktuélis magyar rezsim idiótán felhasználja útálatos-képnek, attól még az az igazság, hogy Sorosnál tisztességesebb embereket is kötöttek már fel... mindkét tény egymás mellett létezik.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 16:41:36

@A kiló nem százat jelent.: "Murdoch inkább pénzpárti"

De hát milyen legyen egy médiavállalkozó, ha nem pénzpárti? :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 16:47:32

@morph on deer:

Nem, az értelmes megoldás lehet békés és agresszív is. Sokszor a békesség nem értelmes.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 16:51:15

@Patreides:

A liberális görénykurzus 20 évig tartott 1990-2010 között.

"akkoriban a sajtóban még sok kulturált, művelt, értelmes ember dolgozott, akik nem tartották természetesnek és elfogadhatónak az ostoba, gyűlöletre uszító, rasszista, antiszemita, vérdemagóg dumákat"

E mondatod engem igazol. Igen, akkor ez volt a hivatalos magyarázat: vannak a liberálisok, akik európaiak, modernek, jók, szépek, okosak, s mindenki más meg elavult, gonosz, csúnya, ostoba, idióta, fasiszta, antiszemita.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 16:54:01

@Patreides:

Bevándorló alatt az értendő, aki olyan helyre költözik, ahol már él egy adott emberi közösség. Ellnkező esetben mindenki beándorló, aki nem a mai Uganda, Kenya, Etipia határtvidéken él.

GyMasa 2020.11.25. 17:01:17

@chrisred:
Rájuk IS.
Attól, hogy jobbosabb beállítottságúak, bizony ők is kamuznak.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 17:15:39

@MAXVAL birсaman közíró:

De hogy jobban megértsd, miről beszélek... Amiket te írsz, arra rohadtul nem rezonálok, idegen tőlem, egész életemben az volt, se a szüleim, se az iskolák, se a filmek, könyvek, semmi, amit szerettem nem ilyesmire tanítottak, neveltek, nem ilyen gondolkodásra.
Ez például nem idegen tőlem:
www.azlyrics.com/lyrics/nerinapallot/english.html

Érti, aki érti. És ennek semmi köze liberalizmushoz, az simán szabadversenyes kapitalizmust jelent, öngondoskodást, meg a "leben und leben lassen" elvét, amí így önmagában marha kevés, szolidaritás, meg emberség nélkül.

Görénykurzusozni meg nézetem szerint kevéssé kulturált dolog, de kinek a pap, kinek a papsajt...

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 17:17:09

@MAXVAL birсaman közíró: "Bevándorló alatt az értendő, aki olyan helyre költözik, ahol már él egy adott emberi közösség."

Ezt írtam én is: "Nyilván nem ugyanaz egy - esetleg ritkán belakott - kontinensre betelepülni, mint egy szervezett, létező állam területére bevándorolni."

Etniez 2020.11.25. 17:17:31

@Patreides: Én Trump bukását ezek miatt az ámokfutások miatt akartam.
Neki minden fake news, ami nem az ő mantráját nyomja, esetleg megkérdőjelezi a döntéseit, véleményét.
Nyomta a konteókat ezerrel, stb.

Leszarom, hogy hogyan kezelte a járványt és a többi faszságát is, Usa belügye.

De egyszerűen személye fekély volt a normalitás testén és az Usa elnökeként sajnos elég sok kárt okozott.

Sir Gombóc 2020.11.25. 17:21:02

@MAXVAL birсaman közíró: az élet bebizonyította az utóbbi állításod igazságát. A liberális sem mind egyforma, nem mind baloldali, sőt, sok a jobboldali, konzervatív liberális is.

Etniez 2020.11.25. 17:27:00

@Patreides: Nekem semmi bajom az ellenőrzött bevándorlással.

A bajom az, hogy két véglet van:

Brüsszel: jöjjön mindenki
Orbán: mindenki maradjon otthon

Szerintem jöhet bárki, aki képes normálisan élni az európai kultúrában és elfogadja annak szokásait, szabályait.

De Orbán is kiírtotta Magyarországról a normalitás, úgyhogy az ő bukásában is erősen reménykedem.
Sajnálom szegényt, mert képességei alapján nagyobb eredményt vártam tőle, Trumpal ellentétben Orbán intelligens és használja az eszét.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 17:31:53

@Etniez: "De egyszerűen személye fekély volt a normalitás testén és az Usa elnökeként sajnos elég sok kárt okozott."

Egy nagyra nőtt, tudatlan, ostoba, öntelt, nárcisztikus óvodás volt.
De hogy az USA népe nagy részének ez kellett, az az igazán megdöbbentő. Hogy a sok republikánus jelölt közül őt tudták kiválasztani.
Akkor már inkább maradt volna demokrata elnök, a republikánusok is jobban jártak volna.

Ez olyan volt, mintha 2022-ben Orbánt Vásárhelyi Máriára vagy dr. Kende Péterre cserélné le a választó.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 17:34:28

@Patreides:

A liberalizmus egyik alaposzlopa a gazdasági liberalizmus, nélküle nem létezik.

el somorrito 2020.11.25. 17:41:24

"ha Soros György mégis valami csúnya dolgot csinált volna, akkor remélem az igazságszolgáltatás teszi a dolgát. Bízzuk rájuk az ítélkezést..."

Hát, az öreg meg tudja oldani szerintem, hogy ne legyen gondja.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 17:41:31

@MAXVAL birсaman közíró:

Ez egy nagy igazság (mondta Csodálatos Nalaya). :)

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 17:47:12

@el somorrito: Szerintem Soros a törvényi keretek között használta ki a kapitalista világ lehetőségeit.
Orbán meg a gazemberségeihez igazítja a törvényeket, a magyar választók egy részének felhatalmazásával. (2010 és 2014 között demokratikusan megválasztott miniszterelnökként, azóta meg...)

Az üzleti világ abban különbözik a maffiától, hogy előbbi törvényi keretek között működik (többé-kevésbé), utóbbi meg azokat lábbal tiporva. De egyébként nem sokban különbözik a működési mechanizmusuk.

De az az igazán csodálatos, amikor egy politikai maffiózó szidja a kapitalista pénzembert.

el somorrito 2020.11.25. 17:50:44

@Etniez:

"Szerintem jöhet bárki, aki képes normálisan élni az európai kultúrában és elfogadja annak szokásait, szabályait."

Na, azokból van nagyon kevés. Amúgy az szerintem a nagy migrihullám előtt is működött. Aki nagy volt valamiben, az általában be is tudott illeszkedni, és azt mindig is szívesen fogadták.
A gond a tömeges migrációval van. Bejönnek szakképzetlenül, miközben még a szakképzetteknek is csökken a munkalehetőség az automatizáció miatt.
Esélytelen a beilleszkedésük. Jön a gettósodás, és a bűnözés.

Szóval ha Gyuribá segíteni akar nekik, akkor vigyen ki termelő kapacitásokat a fejlődő világba.
Ne migritranszport cégeket szervezeteket támogasson, hanem nyúljon mélyebbre a zsebébe, aztán fejlessze azokat a régiókat.

kvadrillio 2020.11.25. 17:51:32

NNA, KOKAINISTÁK ! ÍGY KOKAINOZZATOK !!! és ne dumáljátok be magatoknak a hüjje mantrákat, hogy a drogok is csak olyan drogok,mint az alkohol !!!

A lap szerint Diego Maradona csak két asszisztens segítségével tudott járni, régi kokainfüggősége miatt szíve 30 százalékon működött. !!!!!!!!!!!!!

kvadrillio 2020.11.25. 17:52:19

MERA KOKAIN TÖNKRE TESZI A SZÍVET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

el somorrito 2020.11.25. 17:53:09

Ja, az hogy az öreget letartóztatták, pont az USA-ban, alapból hülyeség, ugyanis ott elég szilárd lábakon áll a papi.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 17:56:24

@el somorrito:

Hiába fejlesztik a régiókat, ez nem old meg mindent. Ahol háborúk dúlnak, ott a menekülők elindulnak (most újabban az etip háború miatt indultak el).
Ott vannak a közel-keleten, ott vannak Törökországban, csak Erdogan aznapi hangulatán múlik, mikor ereszti rá őket miliószám Európára.
Fejleszteni lehet, sőt kell is, de az éghajlatváltozás tényezője még akkor is ott lesz.
menekültből az elkövetkező évtizedekben egyre több lesz (vízből meg egyre kevesebb).

www.youtube.com/watch?v=avcdVCtLOKM

el somorrito 2020.11.25. 17:58:02

@Patreides:

"Szerintem Soros a törvényi keretek között használta ki a kapitalista világ lehetőségeit."

Ehhez képest Franciaországban jogerősen elítélték. Az öreg mégis szabadlábon van folyamatosan. Érdekes dolgok vannak na.

el somorrito 2020.11.25. 18:09:16

@Patreides:

"Fejleszteni lehet, sőt kell is, de az éghajlatváltozás tényezője még akkor is ott lesz.
menekültből az elkövetkező évtizedekben egyre több lesz (vízből meg egyre kevesebb)."

Ez abszolut így van. De ha már vízről beszélünk, afrika egyenlítő közeli vidékein van a vízből bőve. Akárcsak a monszunos dél-ázsiában a rízstermesztés hazájában. Szóval akár csak egy afrikainak, úgy egy közép, vagy dél ázsiainak is meg van az alternatíva, ha már vízről beszélünk.
Ne szépítgessük már, ez inkább megélhetési migráció, mint menekültügy. Azonkívül, az, hogy valaki 3 gyereket sem tud eltartani, de odaszül még a három mellé ötöt, már bocs, de felelőtlen, aki ezen keresztül veszélyezteti 8 gyermek életét. Valahogy ezen kéne segíteni, hogy ez ne legyen nem is beszélve a túlszaporodott emberiség környezetterheléséről.
A Gyuri bácsikánknak inkább ez irányba kéne elmozdulni, és nem szétb.szni mindent.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.25. 18:10:56

@chrisred: nem Ted Turneré már egy ideje a CNN. Az AT&T-jé.. link is van, ha visszalapozol a másik posztra.

chrisred 2020.11.25. 18:19:25

@el somorrito: Mivel bennfentes kereskedésért pénzbüntetésre ítélték.

chrisred 2020.11.25. 18:23:36

@MAXVAL birсaman közíró: Bevándorlás az érkezési hely nézőpontjából, a kivándorlás az indulási helyről értékelt migráció. Semmi köze nincs ahhoz, hogy láknak-e az adott helyen.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 18:23:59

@A kiló nem százat jelent.: "nem Ted Turneré már egy ideje a CNN"

Sem Jane Fonda. :)

* * *
Miért nem közölte Orbán válaszát a Project Syndicate: 24.hu/kulfold/2020/11/25/project-syndicate-orban-viktor-soros-gyorgy/
***
Ferenc pápa: A migráció nem jelent fenyegetést a kereszténységre: 24.hu/kulfold/2020/11/25/ferenc-papa-migracio-konyv-populizmus/

chrisred 2020.11.25. 18:25:15

@A kiló nem százat jelent.: Nincs jelentősége, ő alakította ki az arculatát.

kvadrillio 2020.11.25. 18:27:33

hmmmm...háááá... lehet, hogy letartóztatták, DE AZTÁN LETETTE AZ ÓÓÓÓVADÉKOT ÉS KIBASZTÁK A FÉNYREHHH ! :o)

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 18:37:10

@kvadrillio: És kiderült, hogy nem vámpír. :)

el somorrito 2020.11.25. 18:38:28

@chrisred:

"Mivel bennfentes kereskedésért pénzbüntetésre ítélték. "

Ja. Szóval nem féltem én az öreget. 12 évvel az eset után citálták bíróság elé, aztán kapott egy neki legalábbis röhejes bírságot. Egy olyan ügyben, ahol akár 2 év szabadságvesztést is kaphatott volna.
Érdekesség, hogy az ügyben egyik érintett, Mitterrand elnök pénzügyminisztere, Pierre Bérégovoy is segíthette a jogilag súlyosan kifogásolt tranzakciót.
Ő később öngyilkos (???) lett.
Szóval vannak furcsa dolgok.
Mielőtt itt elkezdenénk súlyozni, hogy ki a nagyobb gazember, azért gondolkodjunk kicsit.

el somorrito 2020.11.25. 18:40:47

@Patreides:

"Ferenc pápa: A migráció nem jelent fenyegetést a kereszténységre: 24.hu/kulfold/2020/11/25/ferenc-papa-migracio-konyv-populizmus/"

Hát, igen, a jelek szerint Feri atya is beállt a "csapat"-ba.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 18:43:16

@Patreides:

Nem is kell ehhez állam. A bevándorlás az államok előtt is létezett.

A folyamatos mozgás az egész történelemben jelen volt. Pl. a mai Európa is úgy lett, hogy volt egy korai betelepülés, 40-10 ezer éve, ezzel a kontinens déli része lett benépeítve, majd amikor a jégkorszak véget ért, jött egy nagy második hullám is az északibb részekre, mely aztán délre is lement. Lásd a görögöknél,ott a legjobban dokumentált: pelaszgok és minósziak, majd a bejövő akhájok és dórok.

A bevándorlás legfőbb eszköze egyébként a hódítás. A békés bejüvetel sokkal ritkább.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 18:43:26

Egyébként meg beszélünk itt Sorosról, meg Turnerről, de akinek valóban nagy és valós befolyása van az emberekre, az Mark Zuckerberg. vagyis, hogy hogyan működteti a teremtményét.
Soros csak egy sima lobbista, és filantróp.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 18:47:54

@el somorrito: "Ja. Szóval nem féltem én az öreget. 12 évvel az eset után citálták bíróság elé, aztán kapott egy neki legalábbis röhejes bírságot. Egy olyan ügyben, ahol akár 2 év szabadságvesztést is kaphatott volna."

Ha lett volna egy Polt Pétere, bíróság elé se kerül.

chrisred 2020.11.25. 18:49:06

@el somorrito: Érdekes is lenne, hogy a hétvégi kereszténységvédőkhöz hasonlóan a pápa is arról beszélne, hogy a keresztényekben olyan csekély manapság a hit, hogy egy maroknyi muszlim képes szétverni az egész vallást.

alöksz róz 2020.11.25. 18:50:02

@Patreides: jaja, csak egy jóindulatú öreg bácsi.
nem akar ő beleszólni semmibe, néha összejár egy kicsit az ismerőseivel, megisznak egy kávét meg ilyesmi.

chrisred 2020.11.25. 18:51:28

@Patreides: Ja, amit máshol bennfentes kereskedésnek neveznek, az a Fidesz legfőbb politikája. Vagy az a korrupció?

chrisred 2020.11.25. 18:52:45

@MAXVAL birсaman közíró: Ez nem definíció, hanem a szó jelentése. Lásd emigráció, immigráció.

kvadrillio 2020.11.25. 18:55:21

CICINÉNE: Hangsúlyozta: minden erejükkel azon vannak, hogy a járvány terjedését lassítsák................????????????????????????????????????????????????????

ÉS TESSÉKMÁÁÁÁÁ MONDANI, MIJJJEN EZ AZ ERŐ ???? FOLYAMATOSAN TESZTELNEK ÉS KIEMELIK A FERTŐZŐKET MINT KÍNÁBAN TETTÉK ??? NEKIK 6 HÓNAP ALATT SIKERÜLT LELASSÍTANI, MI MEG MÁR MÁSFÉL----MÁSFÉL ÉVE DÖGLŐDÜNK CICINÉNE !!!!! HAHAHA....EZ JELENTI A MINDEN ERŐVEL DOLGOT, AKKOR SÜRGŐSEN TESSÉK VÁLTOZTATNI A MÓÓÓCCEREN, MERT KIHALUNK CICINÉNE !!!!!

MONDJUK FOLYAMATOS TESZTELÉSSEL, KIEMELNI A FERTŐZŐKET...., MINT KÍNÁBAN TETTÉK ! HA KIEMELIK ŐKET IDŐBEN, VÉGE LEHET A JÁRVÁNYNAK !

chrisred 2020.11.25. 18:57:28

@MAXVAL birсaman közíró: Ez csak azért tűnik így, mert a történelemkönyvek a harcokat örökítik meg. A mindennapos migráció, ami az emberiség életében olyan természetes és általános jelenség, mint a madarak vándorlása, nem éri el azt az ingerküszöböt, hogy a krónikák megörökítsék.

Etniez 2020.11.25. 19:01:39

@kvadrillio: ha a caps lockot keresed, bal oldalt, középen találod.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.25. 19:06:14

@kvadrillio:
Másfél éve?
Térben és időben jól orientált. :)

kvadrillio 2020.11.25. 19:13:17

@kvadrillio: Ez történt Vuhanban is, ahol a helyi kormányzat megtiltotta a vírust felfedező orvosoknak, hogy a problémát nagy dobra verjék, nyilván abban reménykedve, hogy az majd magától eltűnik. Mivel a vírust kevésbé érdekelte a helyi párttitkárok karrierje, az egyre növekvő esetszámot egy idő után nem lehetett szőnyeg alá söpörni, s ekkor az autokratikus rendszer hamarosan megmutatta a másik arcát:

a központi kormányzat kőkemény intézkedésekkel hatékonyan közbelépett, s gyakorlatilag másfél hónapra szobafogságra ítélte a komplett kínai városi lakosságot, nyolcszázmillió embert, és csaknem teljesen leállította a gazdaságot.

A lezárás alatt a vírus lényegében eltűnt Kínából: aki megkapta, az vagy elment meglátogatni Marxot – a kínaiak így mondják vicceskedve, ha valaki meghalt –, vagy meggyógyult. A másfél hónap elég volt arra, hogy a vírus ugyanilyen eredménnyel végigmenjen az összes családtagon, akivel a fertőzött össze volt zárva, mással meg nemigen találkoztak az emberek, legfeljebb szkafanderben. Így aktív eset nem maradt az 1,4 milliárdos országban.

Egyértelmű volt, hogy a Hszi Csin-ping-féle vezetés az első perctől fogva alapvető politikai és legitimációs kérdésnek tartja, hogy sikerül-e visszaszorítani a járványt. Ez nem véletlen: a tavaszi hullám alatt Vuhant is magában foglaló Hupej tartományban a Covid–19 halálozási rátája 6,6 százalék volt, s ekkor még nem lehetett tudni, hogy a magas számot a sok regisztrálatlan eset, illetve a kórházak túlterheltség okozza-e. Amikor a városokat lezárták, annyit lehetett tudni, hogy egy rendkívül fertőzőképes és halálos vírus szabadult el, amely

a járvány országossá válása esetén a hupeji adatokat extrapolálva akár százmillió ember halálával járhat.

De a gazdaság általános fejlettségi állapotától jelentősen elmaradó kínai egészségügy ennél jóval kevésbé veszélyes járványba is megroppant volna, ez pedig az egész rendszer stabilitását fenyegette volna.

Lépni kellett tehát, s léptek is, a vírus április–májusra lényegében eltűnt. Kínában azóta is zéró tolerancia van érvényben az új koronavírussal szemben, mert ha most nem tennének meg mindent a második hullám elkerülésére, azzal a tavaszi áldozatokat tennék értelmetlenné, ennek pedig szintén politikai ára lenne.
Gurítás CICINÉNINEK SZERETETTEL !!! :)

kvadrillio 2020.11.25. 21:46:00

A ,Project Syndicate....CSAK LEFIZETETT......EGY GITTEGYLET !!!!! :o))))))) WIKIPÉDIA...:o)))))

...szegény Viktor Sorosnak szánt válaszlevelét LETILTOTTA EZ A JOGRENDSZER !!!!! :o))))),,,Project Syndicate támogatást kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól....STB....STB.....JAHHH....VAGYÚÚÚÚGY !!!!! :o)))))))))))))))))))))))))))))))))

A nonprofit szervezet, a Project Syndicate elsősorban a fejlett országok újságjainak hozzájárulásaira támaszkodik, amelyek tagsági alapjának hozzávetőlegesen 60% -át teszik ki annak érdekében, hogy szolgáltatásait kedvezményes áron vagy ingyen kínálhassa az újságoknak országokban. ahol az újságírói források nem feltétlenül állnak rendelkezésre. [5] A Project Syndicate támogatást kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól , a dániai Politiken Alapítványtól, a Die Zeit-től , a ZEIT-Stiftung-tól , valamint a Bill és Melinda Gates Alapítványtól is . [6]

A Project Syndicate oszlopait angolról 13 nyelvre fordítja le, beleértve arab , kínai , cseh , holland , francia , német , hindi , indonéz , olasz , kazah , portugál , orosz és spanyol nyelveket . [7] A Project Syndicate partnereinek több mint fele kedvezményes áron kapja meg tartalmait, ezáltal a releváns és értékes tartalom eljuthat az olvasókhoz azokon a területeken, ahol a média szabadsága és finanszírozása korlátozott.
Tartalom
Közreműködők

A Project Syndicate- nek körülbelül 80 szerzője van, akik rendszeresen vagy havonta nyújtanak be véleménykommentárokat. [8] Időszakos szerkesztőségeket olyan prominens személyek is közzétesznek, mint Shinzo Abe , Francis Fukuyama , Bill és Melinda Gates , Christine Lagarde , Juan Manuel Santos és George Soros .

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.25. 21:50:09

@Sir Gombóc:

Kik migráltak hová? Mert akkoriban az átlagember még 50 km-re se utazott el, nemhogy más országba.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.26. 00:35:04

@MAXVAL birсaman közíró: "akkoriban az átlagember még 50 km-re se utazott el, nemhogy más országba."

Hogyne utazott volna... Nyilván nem a földhöz kötött jobbágy, de a vándordiák, vándorlegény, az inaséveket leszolgált, mielőtt mesterként maga is műhelyt nyitott volna, messze földről gyűjtötte a tapasztalatot, a kereszteshadjáratok résztvevői, a zsoldosok, a száműzöttek, menekülő üldözöttek, sok ember vándorolt erre-arra régen is.

konrada 2020.11.26. 08:30:15

@Etniez: A baj az inkább, hogy te is végletekben gondolkodsz, és nem is vagy hajlandó veszélyeztetni az álláspontodat azzal, hogy tényeket ellenőrizz.;)
zorbán ilyent nem mondott - nem is tudsz ilyent idézni tőle.
...s ha egy népesedési statisztikát megnézel, abból is látod, hogy Magyarországon elég nagy mértékű továbbra is a bevándorlás.

chrisred 2020.11.26. 08:38:37

@Patreides: Tegyük hozzá, hogy már a röghözkötés is a migrációt fékező hatalmi intézkedés volt. Nem létező jelenséget nem szokás erőszakkal akadlyozni.

kvadrillio 2020.11.26. 11:24:44

@Patreides: BOCSIKAHHHHH.....uuuunióban gondóóókotttam...:)

A Hír TV külföldi hírei

Már tavaly márciusban is jelen volt az újfajta koronavírus

MTI

2020. június 27., szombat 07:01

Spanyol kutatók 2019. március 12-én gyűjtött barcelonai szennyvízmintákban is kimutatták az új koronavírus jelenlétét – jelentette be pénteken a Barcelonai Egyetem.

Eredményeik, amelyeket a medRxiv tudományos tanulmányok honlapján mutattak be és elküldték egy tudományos folyóiratnak is, azt jelzik, hogy a koronavírus-fertőzés jelen volt még az előtt, hogy a Covid-19-et bárhol diagnosztizálták volna a világon – írták közleményükben.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.26. 11:36:15

@Patreides: a klímaváltozás elsősorban a sarkokon érvényesülő enyhülést jelent. A fejlődő világban, ami a migráció kibocsátója nem igazán van negatív hatása az IPCC legfrisebb tanulmányai szerint. Csak úgy mondom. Egyelőre nincs okunk azt feltételezni, hogy a klímaváltozás milliárdokat indít majd útnak. Nem ez az oka a migrációnak. A migráció oka, hogy ma megoldott a logisztika. A harmadik világbeliek számára is elérhető a logisztika. Szerveződtek rá embercsempészek, "vállalkozások", bűnszervezetek, maffia. És ma már nincs erős law enforcement, ami meggátolná az illegális bevándorlást. A bevándorlásellenesség nem más, mint a hatályos jogszabályok betartatása.

kvadrillio 2020.11.26. 11:36:30

@Patreides: aza legnagyobb baj, hogy baromira szeretek híreket olvasni és amit elolvasok arra visszaemléxem még 20 év múlva is.,, amikor valami kapcsán beugrikkkk......... Az igaz, hogy néha keverek kicsit, meg az is, hogy orvosok kristálytiszta emlékezetről beszélnek nálam, de biztosan Te is szoptál néha keverni nem ????? :)

GyMasa 2020.11.26. 12:01:06

@Patreides:
Meg a kunok, a svábok, meg minden népség, akiket ugye a harcokmiatt kiürült országrészekbe telepítettek be...

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.26. 12:55:11

@A kiló nem százat jelent.: "a klímaváltozás elsősorban a sarkokon érvényesülő enyhülést jelent. A fejlődő világban, ami a migráció kibocsátója nem igazán van negatív hatása az IPCC legfrisebb tanulmányai szerint."

cdkn.org/wp-content/uploads/2019/12/IPCC-Oceans-Africa_WEB.pdf

Patreides · patreides.blog.hu 2020.11.26. 14:54:06

@GyMasa:
Még az orosz állam elődjét, a Kijevi Ruszt is vikingek alapították. Ha nem lett volna migráció, hogy kerültek volna arrafelé? :)

GyMasa 2020.11.26. 23:24:55

@Patreides:
Huhh, eléggé elmentél "hipotetikus" irányba :-D

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.27. 07:36:01

@Patreides: figy, ezt most nem nézem meg, de köszönöm. A dolog úgy van, ahogy mondtam :)

Sir Gombóc 2020.11.28. 16:29:07

@GyMasa: abszolút nem ment el, a vikingek Bizáncig is eljutottak. Európa nagy részére hatással voltak, településeket állapítottak. A brit szigetek történelmére döntő hatással voltak, ugye megvannak a normannok a Robin Hood történetből? Na ōk a viking hódítók, bevándorlók leszármazottai voltak.

Sir Gombóc 2020.11.28. 16:30:01

@A kiló nem százat jelent.: Pedig nem ártana elolvasnod, mert csak égeted magad.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.30. 10:16:26

@Sir Gombóc: Nem égetem magam. A special report-ba sok marhaság bekerült. Én az AR-ről beszélek. Az az egyedül "hivtalos". Ne beszéljünk olyasmiről, ami nincs. Megnézel egy tetszőleges térképet és láthatod, hogy nincs is hőmérséklet emelkedés az egyeníítők körül, a hőmérséklet jelentősen CSAK a sarkok körül emelkedett. Ezek a tények. Semmi jele annak, hogy negatív hatása lenne Afrikára pl. a klímaváltozának. Sőt. Közismert pozitív trendek vannak. Greening Sahel és hasonlól.

csamu 2020.12.15. 17:39:08

@kvadrillio: Migráns az egész ország, csak ők előbb mentek. Olyan, hogy Amerikai ember nincs, mind valahonnan emigrált.

csamu 2020.12.15. 17:41:05

@Sir Gombóc: Én még leragadtam a "bélásnál"
süti beállítások módosítása