A kiló nem százat jelent.

A fogadóirodák 9% esélyt adnak arra, hogy végül Trump győz. A választásnak még nincs vége, de az amerikai demokrácia vége riasztóan közel került — TLDR

2020. november 21.

A nép beszélt. Két hete tartották meg az amerikai választásokat, de még mindig nincs hivatalos eredmény. Sőt. Hirdessen bármit a mainstream média. A valóságot máshonnan tudhatjuk meg: a fogadóirodák még nem fizetnek, még mindig 9%-ot adnak annak arra, hogy végül Trump győz. Nem ez az első elnökválasztás, amely a szavazófülkék helyett végül a bíróságokon dől majd el. De semmiképpen nem a médiában és újságírók által.

churchill_fb_banner.jpg

Vajon mennyi esélyt adtak volna a social media kápói Churchillnek a II. világháborúban?

Trump, ahogy korábban pl. Al Gore, nem adja fel, folytatja a jogi küzdelmet a Fehér Házért. Teljesen abszurd, de a Facebook és a Twitter kényszeresen ilyen disclaimer üzenettel igyekszik elnyomni azok posztjait, akik szerintük az ő "végeredményükkel" ellentétes kimenetelről írhatnak. Legyen az akár Ivanka Trump családi fotója vagy Trump elnök tetszőleges tweetje vagy a Fehér Ház szóvívőjének hivatalos nyilatkozata. Joe Biden és fia ukrajnai korrupciójának New York Post által nyilvánosságra hozott bizonyítékait ennél súlyosabb módon, direkt cenzúrával tüntette el a mainstream és a social média, ami példátlan az amerikai történelemben.

A tech cégek által uralt nyilvánosság egy sötét új korszakára ébredtünk a korábban szabadnak hirdetett interneten, amit Zuckerberg a legnagyobb veszélynek nevezett a demokráciára. Miközben a Facebook módszeresen kémkedik felhasználói után: aranyos módon úgy csinált, mintha a rendszer nevére sem emlékezne: Centra. Egy másik alkalmazás neve is felmerült a kihallgatáson: a Facebook, a Twitter és a Google a Tasks-on keresztül osztja meg egymással kik azok a felhasználók, akiket a három vezető platformról, tehát lényegében az internetről kicenzúráznának. Megfosztva felhasználók ezreit alapvető jogaiktól örökre, amit még a legtöbb állami törvény sem merne. 

Én maradok régi vágású liberális és visszakövetelem magunknak ezeket a jogokat a liberális elitek által zsarolt Mark Zuckerbergtől és társaitól. Sem az állam, de főleg egy magáncég diktatúrája nem elfogadható számomra. Bárki is nyerje meg a választásokat, ezen az áron a győzelem egyszerűen csalás, a demokrácia pedig a tech óriások által rendezett készátverés-show. Ha valami veszélyes a demokráciára, akkor ezek az óriáscégek igen és nem a szólás szabadságával élő amerikaiak vagy magyarok.

Második világháború utánihoz hasonló átnevelést javasolnak egyes vezető demokraták Trump szavazói számára. Elment az eszük? Saját honfitársaik nem a legyőzött náci Németország és Japán. Mi a következő javaslat Auschwitz vagy Gulág a másként gondolkodóknak? A fogadóirodák 9% esélyt adnak arra, hogy végül Trump győz. A választásnak még nincs vége, de az amerikai demokrácia vége riasztóan közel került.

Miért nem gratulálunk Joe Bidennek?

Egyes kommentelők fordítva ülnek a lovon, bocsánatkérést várnának el azoktól, akiknek igaza volt: Trump bizony mégis esélyes volt a győzelemre. A végkimeneteltől függetlenül. Pontosan úgy és azért, amit írtunk. Miközben minden mainstream média azt harsogta, hogy Biden nagyarányú győzelme biztos. A demokraták nem tudták átvenni a Szenátust, maradt a republikánus többség, még a Képviselőházban is visszaszorultak úgy tűnik 13 hellyel. Az elnöki verseny pedig még nem dőlt el.

2020 újabb szürreális epizódjához érkeztünk. Szinte a fél világ már stréber módjára kényszeresen gratulált Joe Bidennek, mint az Amerikai Egyesült Államok következő elnökének. Köztük kormány- és államfők. Sőt volt, aki már másnap Bident nevezte (ki) elnöknek, ami persze képtelenség. A Trump-gyűlölők öröme korai még. Mindez az amerikai alkotmány nemismeretéről árulkodik mindössze. No és irtózatos elfogultságról. Újabb közhely, de a jogállamiságot féltő liberális közvélemény nem hajlandó tudomásul venni, hogy vannak szabályok illetve a szabályok mindenkire vonatkoznak vagy nem értik azokat. A jelenlegi elnök mandátuma január 20-án jár le. Az elnökválasztást nem pusztán ceremoniálisan, hanem ténylegesen eldöntő Elektori Kollégium december közepén ül össze, akiknek a döntését a Kongresszus januárban hitelesíti.

Ekkora már egész biztosan tudni fogjuk, hogy kit tekintsünk az USA elnökének. Nem mintha ez az átlag amerikai életét feltétlenül befolyásolná. A korrupt elit inkább biztonságban érezheti majd magát Joe Biden bábkormánya idején, a szegénysorból kikerülő amerikai katonák élete viszont újra veszélybe kerülhet az újrainduló a "demokrácia exportnak" nevezett unilaterális békefenntartás, intervenciók, népirtások, rablóháborúk (megfelelő aláhúzandó) miatt. Újra jönnek a liberális héják és a progreszív szemfényvesztők. A valóban baloldali Bernie Sanders-rajongók pedig újra hoppon maradnak.

Ez (volt) a választás legnagyobb tétje röviden. Az amerikaiak talán 66% "kötőjel!" 72%-át érdekelte viszont az egész, ennyien szavaztak, ami korábbiakhoz képest "sok", és látható, hogy még ezt is HATMILLIÓS szórással tudják csak meghatározni. A választás legelemibb adatai sem ismertek: hogy hányan szavazhattak volna és hányan szavaztak érvényesen. Agyrém. A magyarhoz hasonló választói közömbösség egy régóta válságban lévő demokratikus rendszer betegségtünete. A magyarnál jóval korruptabb és eljárásjogilag kevésbé transzparens kampányfinanszírozás és választási jogszabályok zavarosságára és hiányosságaira szerintem sokan nem csodálkoztunk még rá idehaza eléggé. Magyarországról csak "áhítattal szokás felnézni" Amerikára és a nyugatra.

(Erre azonban (most) semmi okunk nincs. A magyar "boomerek és milleniálok" nyugatképe idegesítően egyformán egysíkú. Nem nyitok új frontot. A kritikátlan rajongás csap át majd olthatatlan gyűlöletbe.)

A blog azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba. Olvasottságunk idén lépte át az egymilliót. Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig. 
Oszd meg írásainkat, lájkolj és kövess minket: facebook.com/kilonem100 
Támogass: patreon.com/kilonem100 Köszönjük!
 

Decemberig a köztes idő arra szolgál, hogy az esetlegesen felmerülő kifogásokat és szabálytalanságokat megvizsgálhassák és minden kétséget kizáróan megállapítsák az egyébként 50+1 eltérő szabályokkal és egymástól függgetlenül megtartott elnökválasztás eredményét. Egyes hazai liberális politikusok saját szegénységi bizonyítványukat lobogtatják, amikor azt mondják, hogy "a választást a trump-i adminisztráció bonyolította le, ezért értelmetlen az egész procedúra". Egy jogállamban sosem az. És természetesen nem Trump és mégcsak nem is a szövetségi kormány rendezte a választásokat, hanem az egyes tagállamok kormányai, sokszor ellentmondásos szabályok alapján. Sőt: olykor hatályos bírósági ítéletekkel szembemenve. Épp ezért gratuláció helyett:

Őszinte részvétem az USA 328 millió polgárának az idei választási kampányhoz: tetszőleges eredmény mellett

Miről van szó? Az elnökválasztás kimenetele az államok 90%-ában vitán felül eldőlt. Sőt, már a választások előtt, ugyanakkor a döntő jelentőségű 5-6 államban az eredményt vagy nem hirdették még ki vagy Trump és a republikánusok vitatják azt, amihez egyszerűen alkotmányos joguk van. Ezért NINCS HITELESÍTETT VÁLASZTÁSI EREDMÉNY. De nem csak joguk, hanem számos okuk is van vitatni, amivel tele kéne legyen az amerikai és a világsajtó, de nincs. A magyar sincs. Ez is önmagában botrány. Az Egyesült Államok és annak 50 tagállama jogállam, ami lehetőséget nyújt arra, hogy bármely vitás ügyben a felek független bírósághoz forduljanak igazuk, kifogásaik pártatlan elbírálása érdekében. Egyébként ez nemcsak annak érdeke, aki alulmaradni látszik: valójában a győztesek érdeke is, ugyanis az ilyen eljárások lefolytatása garantálja a legitimitásukat, hogy az élet rendes mederben folyhasson tovább: mindenki elfogadja a status quo-t.

Ez a legitimitás, amit a demokraták négy éven át megtagadtak Trumptól. Ezzel veszélybe sodorva az amerikai jogállamiságot. Míg ugyanezzel Trumpot vádolták: aki az alkotmány adta jogaival élt mindössze: bírákat nevezett ki, döntéseket hozott. Azóta egyértelműen kiderült a RussiaGate, az orosz befolyásolás vádja a Clinton-gépezet koholmánya, sikertelen koncepciós per. A Trump elleni gyűlöletetet azonban a média "legitimálta", amit Trump médiával szembeni konfrontációja sem enyhített nyilvánvalóan. Az elmérgesedett viszony az egész amerikai demokráciára ártalmas, de nem menti fel ez a médiát az alól a bűn alól, hogy Trump ellenfelét egyoldalúan segítették a kampányban.

De bárhogy is a sajtót NEM VÁLASZTOTTA MEG senki, míg 73 millió amerikai szavazó az elnököt igen. Liberális ismerőseim reakciói egészen furcsák, amikor szóbahozom, hogy miért beszélnek győztesről, amikor jogi eljárások százai vannak folyamatban most is? Azt mondják, hogy "dehát a CNN, az ABC, az NBC, az MSNBC, sőt a FOX is ezt mondta". Nem is lehetne a torz médiauralta világkép bizonyítéka más, mint ez. A választás eredményét illetően a végső szót nem egy tévétársaság mondhatja ki, egy másik betűszót kell keresni, mondjuk a SCOTUS-ét: ez Egyesült Államok Legfelsőbb BÍróságának nevének rövidítése. Ez ilyen triviális.

Bizony a FOX is, ami a konzervatív Amerika szócsövének számított már akkor eredményt hirdetett Arizónában Biden javára, amikor az emberek még a sorban álltak és szavaztak. Ez nem más, mint a választói akarat elnyomása, aminek egyik eszköze mindenütt a közvéleménykutatásokon keresztül az esélytelenség sulykolása. Aki esélytelennek van kikiáltva, arra a választók a valóságban is kevésbé hajlandóak szavazni. Ó, ismerjük mi is ezt jól idehaza! A választás a megismert eredmények mellett is Trumpnak hozott váratlan sikert: a közvéleménykutatások mind csődöt mondtak. A választás ugyanis olyan államokban dőlt el Trump javára vagy vált rendkívül szorossá, ahol akár 10% különbséget is "mértek" Biden javára, folyamatosan, a (saját maguk által) "legjobbra értékelt" közvéleménykutatók mind ugyanabba az irányba "tévedtek" és nagyot. A média ezeket harsogta. Az a média, amelyik óriási bajban van, mert lelepleződött hazugságai miatt most legalább 73 millió dühös amerikai fordul el tőlük. A CNN óriási veszteséget halmozott fel és a friss tulajdonos AT&T is meg szeretne válni tőle.

A kényszerűségből Trump-ellenesből egy idő után és egy ideig "Trump-pártivá" váló FOX News az újabb pálfordulást úgy tűnik szintén meg fogja sínyleni, a NewsMax jelentkezett be átvenni a nézőit és a hirdetési bevételeit. Vannak dolgok, amik talán a kései kapitalizmusban működnek, ilyen talán az amerikai médiapiac is, nem kiabálnám el. A bloggerek, YouTuberek egyre másra ontják a mainstream médiát leköröző anyagaikat, elhalászva a nézőket és a bevételeket. Ilyen kommentátor az általam leginkább követett Tim Pool, akinek hitelességét az biztosítja, hogy az elitellenes Occupy Wall Street tüntetések amatőr tudósítójából nőtte ki magát az egyik legnagyobb kommentátorrá. A baloldallal való kenyértörésre akkor került sor, amikor Tim helyszíni tudósítást akart készíteni a baloldali Vice-nak dolgozva Svédországról, amikor Trump a bevándorlás kapcsán elhíresült tweetjeiben Svédországgal foglalkozott éppen. Mégis mi más lett volna a sajtó feladata, mint odamenni és beszámolni hitelesen? Ehelyett Tim Pool-t ellehetetlenítették a liberális médiában. És: vidáman önállósodott.

Jön az új média. A réginek lehet befellegzett.

Trump jogi küzdelme nem precedens nélküli

Bírósági jogorvoslat jogával élt egyébként a demokrata Al Gore 2000-ben George W. Bush-sal szemben Floridában. Tény, hogy az ilyen keresetek ritkán sikeresek: mint tudjuk, Gore sem járt sikerrel. A végtelen szavazatújraszámlálást egészen érdekes módon George W. Bush bátyja, Jeb Bush kormányzó vezényelte le, és végül a Legfelsőbb Bíróság állította le és hirdetett eredményt. Néhány száz voksot sikerült találni a demokrata jelöltnek akkor. Nem eleget. Trumpnak ezzel szemben jóval nagyobb mázlija kellene legyen, hogy átfordítsa az eredményt.

De nem ez az egyetlen jogi út a győzelemre, ahogy arról baloldali kommentátorok rémülettel írtak, mint jogi puccsról: amennyiben a választások eredménye nem kihirdethető, az adott államok törvényhozásai fognak elektorokat küldeni. A szavazás eredménye onnantól kezdve nem számít az adott államban!

Pennsylvania, Georgia, Michigan, Wisconsin, Arizona esetében ez republikánusokat jelent, akkor is, ha a kormányzó demokrata. A republikánusok végül nem biztos, hogy szembe mernek menni a választók vagy a saját választóIK akaratával, bármit is nyilatkoztak eddig. (Amúgy. Lehetséges, hogy ezek a vörös államok egy kék elnökjelöltre szavaztak? Igen, de kéne erre egy nagyon erős igazolás most, mert egyre több a kétely...)

Ez a forgatókönyv már valóban precedens nélküli lenne. De: alkotmányos. 100%-ig.

Választási csalások voltak, vannak, lesznek.

Sajnálom, ha ez sokakat kiábrándít. Általában nem befolyásolják az eredményt: vagy csak nem tudjuk. Viszont a választási csalásokat, ha jól csinálják elég nehéz utólag bizonyítani. 

Amit bizonyítani lehet azok a szabálytalanságok. A csalások egyébként többnyire nem úgy zajlanak, hogy orosz hackerek feltörik a "rendszert". Bár hasonló epizódok voltak most Amerikában is, hogy leállt a választási irodák nyilvános weboldala. Itt felesleges keresni a "hibát". Ettől függetlenül a szavazógépek sem feltörhetetetlen rendszerek. Pár éve éppen talán az egyik vitatott államban használt szavazógépet szedett szét a Symantec, hogy meghackelje. Sikerrel.

Most pedig arról pletykáltak, hogy a választások napján jelentek meg szerelők hirtelen néhány helyen. Nem tudom, nyilván jegyzőkönyv szerint teljesen rendben zajlott minden. De mégis...

A gyanú maga is persze igen kínos Bidenékre nézve. Béke itt nem lesz. A szabálytalanságok vagy a statisztikai anomáliák felgöngyölítése is sikerrel járhat ugyan, de meghatározóbb lehet az olyan helyi döntések alkotmányellenessé nyilvánítása, amelyek szembefordultak a bírósági döntésekkel és olykor az adott állam alkotmányával is: pl. lehetővé tették még napokig a szavazólapok fogadását. Ami így hatással volt a választás eredményére, mert bizonyos csoportokat hozott előnybe: mindezt verseny közben megváltoztatott szabályok által.

Ilyen torzító szabályokat hoznak folyamatosan "amúgy". Ilyen a híres gerrymandering, a választókerületek pártpreferenciákhoz való igazítása egyes pártok helyzetbe hozására. A legtöbb ilyen körzetben a választás puszta formasággá válik és bizony Amerikában ma már egyre több körzetben nem is indul valójában kihívója az adott körzetben domináns pártnak.

Van ahol 70-80-90 éve kirobbanthatlanok a demokraták vagy a republikánusok, tombol is a korrupció. Az állami szintű választások akár harmadában is lényegében egypártrendszer érvényesül az USA-ban. (Akár meg sem tartják a voksolást!) A szövetségi szintű választásoknál is előfordul ilyesmi, és számos más érdekességet találunk: Kaliforniában pl. a legutóbbi két szenátorválasztáson is két demokrata jelölt közül választhattak az amúgy nagyon liberális szavazók, az itt közösen tartott (úgynevezett "dzsungel-") előválasztásokon ugyanis 2-2 demokrata jutott be, kvázi a "második fordulóba", ami a választás maga.

Ismét csak érdekesség a "24 év után megüresedett" helyre 2016-ban bejutó Kamala Harris (Kalifornia korábbi Polt Pétere) szenátori helyét, ha alelnök lesz, nem időközi választásokon fogják eldönteni, hanem a kaliforniai kormányzó nevezi majd ki egész egyszerűen. Az ilyen szenátorok szoktak általában korrupt üzletfelekből, haverokból, rokonokból kikerülni. Csak úgy mondom. Az Obamát Illinois-ban hasonlóan váltó Burris állítólag fizetett a szenátorságért az akkor már vizsgálat alá vont kormányzónak. Későbbi sikertelen indulásait Obama is támogatta. Miért ne? Nem igaz?

Kamala Harris egyébként még nem adta vissza a mandátumát. Csak úgy mondom...

A szövetségi választási bizottság elnöke is azt mondja, hogy a választás nem volt törvényes 

Lépjünk túl ezeken a dolgokon. A mostani elnökválasztás ezernyi sebből vérzik láttuk, tudjuk. A szövetségi választási bizottság elnöke, nem egy politikus, hanem egy vezető köztisztviselő, is azt mondja, hogy a választás nem volt törvényes a nyilvánosságra került tömeges szabálytalanságok miatt. A mainstream média őrjöng és rohan cáfolni a tisztviselő nyilatkozatát. A korábbiakhoz képest is jóval több és nagyobb nagyságrendű a szabálytalanság. ezekről a nem-mainstream média ezernyi bizonyítékot mutat be naponta, videók, újságcikkek, tanúvallomások ezrei várnak megválaszolásra.

És ismétlem: bármit mond a mainstream média, bármi lehet a jogilag kötelező érvényű végeredmény, az nem azon múlik, hogy mi mit szeretnénk látni.

A bíróságok döntését akkor is el kell majd fogadni, ha a kiterjedt csalásokat vagy azok eredményt befolyásoló mivoltát nem sikerül bizonyítani. (Ez az én tippem egyébként.) Az amerikai demokráciát vissza kell terelni a rendes medrébe. Erről szólnak a jogi eljárások. Ezeket le kell folytatni, addig nem beszélhetünk győztesről vagy akár "projected winner-ről". Béke a történtek után egész biztosan évekig nem lesz, de elemi igény a szabálytalanságok kizárására és a politika megreformálására remélem igen. 

Az ütődött kommentek elkerülése végett: én nem tudom sem cáfolni, sem igazolni, hogy kiterjedt, szervezett választási csalás történt-e vagy sem, Te sem tudod, a CNN sem, és bármilyen hihetetlen a 444 vagy a 888 aranytollú "igazi" újságírói sem innen szeretett shit hole country-nk szívéből.

Tegyük félre rossz beidegződéseinket, amiket amúgy sem első kézből szereztünk, hanem a média által közvetített egyoldalú torzképekből vagy zsigeri reakcióinkból, saját pártosságunkból, ami engem is Trump ellen hangolt. Látható mindenki számára, hogy az amerikai polgárok jó fele, 73 millió választó támogatott egy olyan elnököt, akiről a világsajtó egy sor jót sem volt hajlandó leírni. Sohasem. Mellesleg többen szavaztak rá, mint valaha bármelyik amerikai elnökre eddig. Hihető-e, hogy Bidenre még nála is többen? Többen, mint az én értékelésem szerint etalonnak tekinthető Obama elnökre, aki tökéletes szónok és filmbe illően elnökies médiaszereplő volt?

Ezektől függetlenül politikájukat nekünk objektíve kell megítélnünk, nem barnítókrémük narancssárgájáról vagy "a Donáld" elhíresült tweetjeiről és elszólásairól vagy arról, hogy hány nőt szedett fel üzletemberként szar dumával: ezek ugyanis mind érdektelenek azoknak a dolgoknak a szempontjából, amik valóban számítanak. Ne kábítsuk magunkat süket bölcsész dumákkal.

Különösképp értelmetlen innen Magyarországról elvakult focidrukkerként állni egy számunkra alig átlátható tengerentúli politikai kakasviadalhoz

Ezt hagyjuk meg az amerikai redneckeknek szélsőjobb- és szélső-szélső-szélsőbaloldalon. Egyik sem tekinthető mércének. Az egész annyira ciki. Trump nem Orbán, sőt igazából még Orbán sem az az Orbán, amit látni akarunk. Több és kevesebb is, de ez egy másik poszt témája lehetne. A kölcsönös boszorkányüldözés és a folyamatos politikai hisztériakeltés biztos nem, de a tárgyszerű vita közös ügyeinkben idehaza is hasznára lennének a nemzetnek.

Trumpnak annyi köze hazánkhoz, hogy két felesége is volt Kelet-Európából... Bidennek meg annyi, hogy járt a Balatonnál, amitől el kéne olvadjak nyilván a 444 szerint, de úgy üzletelt Ukrajnában, mint spanyol konkvisztádorok a bennszülött indiánokkal: gyarmatosítóként. Mi is kaphatunk majd pár üveggyöngyöt, ahogy pár indián előtt teatrálisan letérdelt legutóbb a média által felkent "president-elect". Vissza a valóságba. Kitörlöm a könnycseppeket a szememből. Bidennek 47 éve volt tenni is valamit. 

Mármint nem úgy, mint Magyarországon feltétlenül szokott. 2002-ben újraszámlálásokra sem került sor, de azóta még mi is láthattunk olyan választást, amit a bíróságok megsemmisítettek és újra megtartottak. És láss csodát Szekszárdon a civilek szövetsége két ilyen körzetben is legyőzte a Fideszt.

Az USA-ban a szabályok ennél bonyolultabbak. Megmondom őszintén nem mindig a józanész és a demokrácia nagyobb dicsőségére. Hívjuk ezt furcsa hagyománynak, kétszáz éves lomokkal van teli a padlás, cserébe sok helyen nincs választói névjegyzék, ami Európában alap.

Akár több államban is voksolhatott az, aki átköltözött mostanában és a levélszavazatok "önkéntes" begyűjtése is ellentmondásos helyzethez vezethet. Megbízhatunk-e abban, aki gyűjti azokat? Történhet ilyen? Hogy valakik csak úgy mások szavazólapjaival szaladgálhassanak? Megtörtént sajnos.

Halottak szavaztak levélben a választáson, lehet egyszerű tévedés? Megtörtént sajnos. Biztos máskor is. De hány ilyen esetet kell elfogadjunk normálisnak? Nem befolyásolja a választásokat? Lehet. A helyzet akkor is ellentmondásos.

Nem kell ehhez az sem, hogy a republikánus szavazatszámláló biztosokat ne engedjék oda ellenőrizni a hivatalnokok munkáját: naná, hogy a COVID-ra hivatkozva! Ahogy történt sajnos.

Nem kell ehhez, hogy ezrek jelentik, hogy nem szavaztak levélben mégis azt látják, hogy beszámították a levélszavazatukat. És hogy Michiganben a jegyzőkönyvek 70%-ában eltérések vannak a szavazólapok és az aláírások száma között... Ahogy történt sajnos.

Nem kell ehhez, hogy szavazatszámláló biztosok vagy Trump ügyvédei legyenek megfenyegetve, hogy lépjenek vissza, ne vállalják az ügyeket. Lehet semmit sem bizonyít ez, de nem normális. Ahogy sajnos mindez megtörtént.

Nem kell ehhez az, hogy a kiderüljön, hogy gyanúsan egyforma szavazólapokat találjanak, 500-at zsinórban Biden-re "nyomtatva", hiszen, hogyan lehetne másként egyforma az utolsó tintafolt is rajtuk? Ahogy sajnos ez tényleg mind megtörtént.

A mainstream média pedig sulykolja: "Joe Biden az elnök, Joe Biden az elnök, Joe Biden az elnök..." Miért kéne sulykolni, ha ez igaz lenne? Miért nem biztos ebben a választók jelentős része? Miért nem várjuk meg türelmesen a bírósági eljárások eredményeit?

Lehet eső, lehet hó, akinek nincs vaj a füle mögött, annak nem kell aggódnia, nem?

Nem kell ehhez az, hogy ezernyi (főleg Trumpra leadott) levélszavazat kerüljön elő a fiókból, a kukából innen-onnan. Ahogy történt sajnos.

Nem kell ehhez az, hogy gyanúsan félbehagyják a számítást egy fél napra majd, amikor újra kezdik hirtelen megfordul az eredmény 100%-ban Bidenre leadott szavazatokkal. Ahogy történt sajnos.

Hogy ne bízzunk ezeknek az államoknak a választási rendszereiben nem kell több csak egy tisztviselő vállrándítása ezekre a furcsaságokra és szabálytalanságokra, hogy "jaj hát máskor is így szoktuk csinálni, jaj hát az egész államban mindenhol így megy ez..." Ó igen? Talán nem kéne így menjen.

Ahogy történt sajnos.

Még demokrata biztosok is számoltak be szabálytalanságokról. Republikánusok vonták vissza hitelesítő aláírásukat a jegyzőkönyvekről utólag és számoltak be arról, hogy megfenyegették őket. És azt látjuk még, hogy demokrata képviselők hagyják ott pártjukat... A médiában pedig baloldali újságírók mondanak fel hirtelen. Sor egészen furcsa esemény. Valami bűzlik Michiganben és néhány másik államban.

Kőkemény tény: a demokrácia eme ős- és mintaországában a választási rendszer és ez a választás is ezer sebből vérzik. Ráadásul senkinek sem érdeke ezen változtatni. Legyünk nyugodtan cinikusak:

USA demokrácia export keretében magára is dobhatna néhány bombát nyugodt szívvel...

Emiatt nem tudnék gratulálni egyik félnek sem tiszta szívből. Legkevésbé Joe Bidennek, aki számára a mainstream média, a közvéleménykutatók és a social mediát uraló tech cégek idén minden gáncsot félretéve igyekeztek lezsírozni a győzelmet. Bárhogy is ez egy megbundázott meccs már kezdettől fogva. Ügyeit, botlásait eltussolták, míg ellenfelét, Donald Trumpot minden eszközzel igyekeztek lejáratni. Az igazsághoz tartozik, hogy ehhez rengeteg muníciót szolgáltatott maga az elnök...

Nem fogok ezeken végigmenni. Nincs értelme. Nem ez a fontos. Bárki lehet elnök. Bárki lehet jó elnök. Olyan is, akit nem ragasztanál ki poszterként a faladra, mint egy rajongó tini. A politikus az én szememben olyan, mint egy vízvezetékszerelő, nem az érdekel, hogy esetleg büdös, nem azért fizetem, nem a szépsége érdekel, nem táncosnő, nem szórakozni akarok a standup comedy-jén, hanem azt akarom, hogy képviseljen, végezze el a munkáját: javítsa meg, ami elromlott, hárítsa el a dugulást, ami nem mindig a legtisztább meló.

Trump bunkósága vitán felül áll. Legalább annyira, mint ellenfele, az egykori alelnök bunkósága.

A rendszer alapvető hiányosságai mellett, az, hogy ezt a két figurát termelte ki magából ez a hatalmas és fejlett ország, szerintem lesújtó. Mindamellett ki kell jelentsem, hogy Trump ezernyi személyiséghibáján túl politikája sok tekintetben üdítő frissülést hozott Amerika és a világ számára. Jószerivel forradalmat, amit visszacsinálni már nem lehet. A világban szabadon garázdálkodó amerikai elit megérett a kérdőrevonásra, egy Trumpra leadott szavazat elsősorban ezt jelentette. Minden más trumpi médiabohóckodás és "covfefe": számomra már egyre inkább közömbös. A lényeg, hogy rendet kell tenni az amerikai elit által uralt politikai disznóólban.

A mocsok és vér, ami a kezükhöz tapad felelősségre vonást is szükségessé tenne, erről persze felesleges álmodni, ahhoz 40 év Trump és 40 év Sanders is kevés lenne, nemhogy 4 plusz 4 év.

Ezekhez a minden hájjal megkent gazemberekhez képest Trump elnök tényleg egy egyszerű építőmunkás. Úgy is beszél és úgy is gondolkodik. És lényegében az is: egész életében épületeket épített, küzdött a bürokráciával, a politikával.

Trump minden mondata, hajviselete, kéztartása kritika és gúny tárgya folyamatosan. A bírósági eljárások is

Az AP hírügynökség szándékosan még narancssárgábbnak torzítja a róla készült fotókat. Tudtad?

Trumpot imádják utálni. Ami persze publicitás volt az elnök számára. Lubickolt ebben. Ellenfele még ennyi őszinte érdeklődést sem tudott kiváltani valójában, a rá leadott szavazatok a mainstream médiából áradó Trump elleni gyűlölet egyszerű visszatükröződései. Az sem baj, ha az illető tökéletesen demens már, Trump ellen akkor is rászavazunk. Ez a választási logika sokféleképp jellemezhető, de egy ország érdekeként, vagy a legalkalmasabb vezető megtalálásának legjobb módjaként aligha. Véssük jól az eszünkbe: amit gondolunk nem a saját gondolataink. Annyira egyoldalú a kép, annyira manipulálni akartak minket, hogy az sokak számára már túlcsordulást eredményezett és visszaütött. Többek közt nálam és sok liberális vagy baloldali kommentátornál, feministánál, sőt SJW-nál társadalmi igazságosságért küzdő aktivistánál is Amerikában. A kép egyáltalán nem fekete-fehér. Egy dolog azonban fekete-fehér: a szabályok és a jogegyenlőség.

Pontosan arról van most szó, amiért Brüsszel Magyarországot felelősségre vonja: alkotmányosság, jogállamiság, szabályok, független bíróságok közös tiszteletben tartása. Trumpnak joga van a bírósági eljáráshoz. A szabályokat be kell tartani és ezt el kell fogadni. Persze Orbán Viktor mindig betartja a szabályokat, amiket éppen saját maga számára hoz, ellenfeleivel szemben be is tartatja, saját Kamala Harrise pedig meglehetősen vajszívű, ha a kormánypárthoz köthető ügyekről van szó. A demokraták több államban épp ilyen rugalmassággal kezelték a szabályokat és éppilyen sasszéval lépne át az alkotmányosságon a mainstream média és a liberális elit, de ezt NEM TEHETIK MEG. A szabályoknak mindenkire egyformán kell vonatkoznia, a választások tisztaságát minden félnek őriznie és biztosítania kell. Máskülönben az egész jogállami demokráciának semmi értelme, csak a pénz, az elitek által elénk varázsolt színjátékká válik. A médiának és a liberálisoknak is el kell fogadnia jogállamiságot és be kell látnia, hogy éppen azt rombolják le, amit képmutató módon a legfőbb értéknek állítanak be máskor.

Biden egyértelműen az amerikai elitek embere, szavazatainak zöme a partmenti jómódú államokból érkezett: Kalifornia, New York stb. A két párt ilyenformán helyet cserélt: a baloldal vált a jómódúak pártjává, míg a republikánusok képviselik jelenleg az átlagembereket, akik konzervatívabbak, mint az elit, és nem kérnek annak gyámkodásából és őrült ötleteiből, amivel az életüket ellenőriznék, agyonadóztatnák ésatöbbi.

A választás ezért az elit és az átlagamerikaiak ütközetévé vált és erről a világ polgárainak zöme mit sem tud. Elfedi ezt a feketék helyzete vagyis a Black Lives Matter és az Obamacare körüli álvita. Csak egy érdekesség: a fekete és fehér amerikaiak közti bérkülönbségek jóval kisebbek, mint a nyugat- és kelet-európai bérszakadék. Innen telesírnunk a párnát Bidenért elég nevetséges, annak a fényében különösen, hogy Trumpra kétszer annyi fekete férfi szavazó szavazott, mint bármely republikánusra az elmúlt 60 évben! Obama és Biden egészségügyi szabályozása sem biztosított mindenkinek ellátást, bár ezen a téren volt előrelépés, valójában nálunk sem jut mindenki egyformán ellátáshoz, hiába "ingyenes". Sokak számára az Obamacare bírságot, bejelentetlen munkahelyet, papíron csökkentett munkaidőt vagy dráguló szolgáltatásokat jelentett és az egészségügy költségei is növekedtek. Az amerikai egészségügy drága, de jobbat nyújt több pénzért és az amerikaiak nem feltétlenül érzik úgy, hogy ez baj. A Big Pharma tisztességtelenül drágán adja a gyógyszereket az amerikaiaknak, ahogy Trump mellett már rég mindkét párt megállapította, de mindkét pártban a Big Pharma lobbistái győznek végül mindig.

Jól van. Talán ezért mindegy, ki lesz az elnök, amíg ez a korrupt gépezet olajozottan működik. Amit láthattunk idén, az elmúlt négy évben: a gépezet egyre kevésbé működik olajozottan. Egyre inkább hazudnia és csalnia kell. Mivel az Egyesült Államok azért papíron (úgy hívják a papírt, hogy az USA alkotmánya) demokrácia, lehet egy nap lerázza magáról a lobbiknak és az óriáscégeknek ezt a túlhatalmát. Trumppal vagy valaki mással: egyébként én az utóbbit egy fokkal szívesebben látnám még mindig, de semmiképpen sem Bidennel.

Ha valakinek esélye lenne változtatni ezeken a régóta tartó cinkelt politikai játszmákon most, akkor az Trump. Drágajó demokratikus szocialista Bernie Sandersünk nagyot ment a demokratáknál, de végül a gépezet úgy darálta be, mintha semmi súlya nem lenne az általa indított mozgalomnak.

A blog azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba. Olvasottságunk idén lépte át az egymilliót. Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig. 
Oszd meg írásainkat, lájkolj és kövess minket: facebook.com/kilonem100 
Támogass: patreon.com/kilonem100 Köszönjük!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr516287110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2020.11.21. 20:45:29

Jó cikk volt. Nagyon jó. Üdvözöllek a nácikok között.

Glokta 2020.11.21. 22:00:11

A cikkel alapvetően nem értek egyet.
A mainstream média jellemzően tényleg igazságtalanul bánik Trumppal, kifordítva kijelentéseit (vagy túlságosan komolyan véve egyes tweetjeit) és amikor így tesz, akkor azt szóvá is lehet (és kell) tenni. Most viszont nagyjából teljesen igazuk van.

1) Milyen jogokat "követelsz vissza" a szociális médiától? Amikor regisztráltál, elfogadtad, hogy megfelelő indoklással együtt kibannolhatnak onnan, letilthatják az általuk hamisnak tartott híreket ésatöbbi. Ha ezt a szerződést sértik meg, akkor nyugodtan indíts pert.
Bevallom, nekem személyesen nem szimpatikus a Yotube és a Twitter policyja és úgy tűnik, mintha tényleg kettős mércével mérnének (vagyis másképp kezelnék a konzervatívokat és a progresszíveket), a Facebook a legtöbb esetben helyén kezeli a dolgokat, de ott is lehetne javítani (ha rajtam múlna, jóval kevesebb tartalmat törölnék). Viszont nem gondolom, hogy ezzel cenzúrát folytatnak, mert magáncégekről van szó, nem pedig az államról.

2) Miért lenne botrány, hogy a média eredményt hirdet és gratulálnak Bidennek? Azért, mert nincs hitelesített választási eredmény? 2016-ban se volt (ballotpedia.org/Election_results_certification_dates,_2016), 2012-ben se volt, mégis eredményt hirdettek akkor, amikor egyértelmű volt, hogy a szokásos szabályok betartása mellett (vagyis ha nincs jogi puccs) az egyik fél győzelme mondjuk >99,99%-osan (de lehet hogy még ennél nagyobb mértékben) biztos, és a külföldi kormányfők is gratuláltak a győztes félnekfélnek (pedig a kínai kormányfőt egész biztosan nem a nyugati mainstream média kötelezte erre).

Ezekben az esetekben is problémád volt azzal, hogy egyesek a választás győzteséről beszéltek? Mert nekem nem, ugyanúgy mint hogy azzal se volt problémám, amikor a Bayern-Barca meccsen 6-2-es Bayern vezetésnél valaki azt mondta, hogy a Bayern bejutott az elődöntőbe.

3) Al Gore esetét ennek megfelelően nem lehet párhuzamba hozni a mostanival. Ott NEM volt holtbiztos (> Bush győzelme, mivel csak egy államban vezetett néhány száz szavazattal, amit egy újraszámlálás ajár megfordíthat, míg most Trumpnak 3 csatatérállamban kéne 10-20 ezer szavazatot megfordítania, és az eddig beadott perei gyakorlatilag mind elbuktak.

Egyébként amit Al Gore annak idején művelt - a katonnai szavazatok kidobására tett kísérletek, csak azokban a körzetekben próbált újraszámoltatni, ahol valószínűbb volt, hogy ez az ő javára szolgál - az is megér egy misét, és amikor a Legfelsőbb Bíróság leállította számlálást, akkor már egyértelmű volt Bush győzelme, de ez már mindegy: www.washingtonexaminer.com/tim-carney-the-persistent-myth-that-the-supreme-court-decided-the-2000-election

Glokta 2020.11.21. 22:41:54

"én nem tudom sem cáfolni, sem igazolni, hogy kiterjedt, szervezett választási csalás voltak-e vagy sem,"
Hát a csalási vádak nagy részét pofonegyszerű megcáfolni. Ezt a fickót ajánlanám, ő nagyrészt ezt teszi és elég jól: twitter.com/ike_saul
A Dominion Voting System kapcsán keringő összeesküvéseknek semmilyen alapja nincs, ráadásul a georgiai kézzel történő újraszámlálás során bebizonyosodott, hogy a rendszer TELJESEN jól működött, egyetlen szavazatot sem "váltott át" (ha lett volna csalás, itt kiderült volna).

De a lényeg az lenne, hogy a csalási vádakat nem is kell cáfolni - ahogyan azt sem kell neked cáfolnod, ha én azt mondom, hogy te egy pedofil gyilkos vagy - hanem Trumpéknak kéne IGAZOLNIA. Viszont eddig gyakorlatilag az összes csalásra vonatkozó perüket elbukták és Sidney Powell nemhogy nem tudott semmilyen választási csalásra vonatkozó bizonyítékot bemutatni a Fox Newsnak, hanem még a hozzá közel állók (a Guliani vezette csapat tagjai - egyébként már az, hogy Guliani a vezető, sokat elárul az ügy komolyságáról) se látták az állítólagos bizonyítékait.

Végül akkor ehhez tegyük hozzá azt az ismert tényt is, hogy Trump SOHA nem ismeri el azt, ha veszít vagy hibázik, mert azzal 'lúzerré' válna.
MINDEN alkalommal, amikor (akár csak részben) vereséget szenvedett, csalást kiáltott:
1) Amikor a republikánus előválasztást elvesztette Iowában, az eredményt nem volt hajlandó elfogadni: www.telegraph.co.uk/news/worldnews/donald-trump/12138379/Donald-Trump-accuses-Ted-Cruz-of-illegally-stealing-Iowa-success.html
2) Trump egyik főtanácsadója Stop the Steal néven csoportot alakított a 2016-os választás előtt és már a valószínű vereség utáni csalási vádak bejelentésére készültek: abcnews.go.com/Politics/controversial-pro-trump-group-warns-members-avoid-election/story?id=4337203
3) Trump nem volt hajlandó elismerni azt sem, hogy Clinton több szavazatot kapott nála: www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-38126438
4) Trump szerint a 2018-as félidei választáson is sokmilliós választási csalás történt: www.nbcnews.com/politics/donald-trump/trump-again-claims-massive-vote-fraud-massive-search-evidence-finds-n863096

Ezek tudatában teljesen megalapozottnak érzem kijelenteni, hogy a csalási vádak hazugságokból és félreértelmezésekből állnak és azt a célt szolgálják, hogy egy súlyosan nárcisztikus emberrel elhitessék, hogy nem vesztette el a választást, és súlyosan rombolják a közbizalmat.

A mainstream média sok mindenben tévedett a Trump-adminisztrációval kapcsolatban, de sajnos Trump személyiségét illetően teljesen igazuk volt és végül még a demokratikus rendszer súlyos meggyengítésével kapcsolatos vádjaik is bejöttek. :(

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.22. 05:43:18

@Glokta: szerintem félreérted vagy nem érted, amiről szó van.
A szabálytalanságok ezrei derülnek ki, ne akard már megmondani, nem úgy van.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.22. 05:45:22

@Glokta: ezek a cikkek irrelevának. Semmi közük a témához. Kiújul az Adhd-m az ilyen kommentektől. :)

Politológus Mihály 2020.11.22. 09:16:37

Mindezek analógiájára akkor itthon Orbánt tartod a kisebbik rossznak?

copass 2020.11.22. 10:37:08

ennyit írni a semmiről...egymás után utasítják el a bíróságok a csalási vádakat bizonyítékok híjján, mert spekulációk.
~6 millió szavazat a különbség, miről beszélünk?
a trump kommunikáció arra épül hogy uszítsa a követőit, ezért nyilatkozik hatásvadász módon mindenhol. mert tudja hogy a hőbörgőket így lehet megfogni, őket nem érdekli hogy mi az igazság. ha trump azt mondja, akkor az úgy van.
ez meg elég wtf:
Marjorie Taylor Greene képviselő nyíltan quanon hívő, fegyvermániás...
www.youtube.com/watch?v=o5LEC8Vuxhc

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.22. 12:16:33

@copass: ezért kéne elolvasnod a cikket kommentelés helyett. Az a néhány állam, ahol vita van, éspedig súlyos szabálytalanságok miatt, ott nincs 6 millió különbség. Néhány tízezer van, ráadásul ezek az utolsó pillabatban estek be. Addig Trump vezetett. Pont. Nincs 6 milliós előny: nem érted a választási rendszert.

Olvass, ne csak írj (hülyeségeket).

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.22. 12:20:04

@Politológus Mihály: Mint az köztudott Magyarországon nem elnöki rendszer van, én pedig elfogult vagyok, mint az ellenzéki szövetség tagja. A kisebbik rossz kifejezés szerintem hibás. Bármelyik jelölt alatt élhetsz boldogan, egyik sem "rossz". Jövőképek közt választunk. Trump ad egy irányt. Biden egy másikat. (Én meg nem indultam.)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.22. 12:22:18

@Glokta: mégis hogyan gyengítette Trump azt a demokratikus izét, mondjad már meg, ez így hasbeszélés. Köszi

Koroknay 43243247 2020.11.22. 13:31:24

@A kiló nem százat jelent.:

Egy darabig szórakoztató volt nézni, ahogy egyre elkeseredetebb harcaid vívod a valósággal, de ez már az a szint, amin csak sírni lehet és orvosért kiáltani.

Ez a cikked fájdalmas manifesztációja annak, hogy láthatóan a maradék eszed is elment, és végérvényesen bezártad magad abba az alternatív univerzumba, amit évek alatt magad köré építettél.

Most már világosan látszik, hogy az észérvek, a tények miért peregtek le rólad, bármiről is legyen szó. Sajnálatos, de igen valószínű, hogy abból a gödörből, amibe leástad magad, már csak a pszichiátrián át vezet út kifelé.

Glokta 2020.11.22. 13:49:39

@A kiló nem százat jelent.:
"A szabálytalanságok ezrei derülnek ki, ne akard már megmondani, nem úgy van."
Semmi olyan nem derül ki, amit bíróságra lehetne vinni, az úgynevezett "statisztikai szabálytalanságok" kapcsán pedig jóval erősebb bizonyítékok kellenének.

Nyilván nem tudom teljes egészében megcáfolni - nem is kell - de pl. belenézve az "evidence of widespread voter irregulaties' videóba, az elején teljesen hihetetlen adatokat találok, amik elhiteltelenítik az egészet.

A felmérést ugye Matt Braynard, Trump egyik fontos stratégája készítette, ez magában egy erős kételyt ébreszt (ha a mainstream médiában kételkedsz, mert pártos, akkor ebben duplán kell).
Arról semmilyen adatot nem szolgáltat, hogyan készítették a felmérést (pl. elmondták-e előtte hogy választási csalás ügyében keresik őket vagy nem), milyen kérdéseket tettek fel, hány százalék válaszolt és így tovább.

Az pedig teljesen HIHETETLEN, hogy szerinte egyes államokban rengeteg (a kiküldött, de meg nem érkezett szavazólapok 30-40%-a) szavazólap van, amelyet egy republikánus szavazó NEVÉBEN kértek ki hazug módon, DE nem küldték be.
Ennek mi értelme lenne? Lényegében több tízezer olyan szavazat lenne, amit kikértek republikánus szavazók nevében, de nem küldtek be?
Ennél nagyobb baromság nincs, ez választási csalás, de semmi haszna nincs (hiszen nem adták le a szavazatot).

Ráadásul ha tényleg ilyen történne, azt simán le lehetne leplezni. Ha mondjuk a te nevedben kérnek ki hamisan szavazólapot levélszavazáshoz, akkor ez minden valószínűség szerint kiderülne akkor, ha úgy döntesz,hogy elmész személyesen szavazni. A legtöbb amerikai államban, pl. Michiganben (itt erről egy tájékoztatás: www.propublica.org/article/what-to-do-if-you-change-your-mind-about-voting-by-mail) ha kikértél szavazólapot, de nem küldted el levélben, akkor azt alapesetben magaddal kell vinned a szavazásra.
Ha valaki a te nevedben kért ki szavazólapot, akkor ez egyből kiderül, amint elmész szavazni, hiszen kérni fogják a kiküldött szavazólapodat. Ha nincs meg, akkor szavazáshoz alá kell írnod egy nyilatkozatot, hogy eltűnt/megsemmisült a levélben kiküldött szavazólapod - ha valaki hamisan kért ki a szavazólapot a nevedben, akkor nyilván jelenteni fogod a csalást (hiszen nem eltűnt/megsemmisült a kikért szavazólapod, hanem ki se kértél)!!!
Még se látom ezrével a GOP szavazókat, akik rohannak feljelentést tenni...

copass 2020.11.22. 14:06:26

@A kiló nem százat jelent.: átfutottam. az is túlzás volt részemről...
szavazóautomata hekkelés. egek!:D
milyen "súlyos szabálytalanságokról" beszélsz? semmilyen bizonyíték nincs rá!
felfogod ezt a mondatot egyáltalán hogy mit jelent ez?!:D
bíróság márpedig csak ezt veszi figyelembe: alá tudja támasztani bizonyítékokkal az állítását? öööö az nincs, de szerintem csaltak....na akkor takarodjon innen.
az nem bizonyíték hogy megugrottak a számok, akkor kezdték el feldolgozni a levélszavazatokat. azok beérkezési határideje meg minden államban más, trump meg tudja hogy az ő szavazói nem fognak levélben szavazni. mert szarnak a covidra annyira ostobák, megyek én emberek közé trumpgyűlésekre...

Glokta 2020.11.22. 14:35:19

@A kiló nem százat jelent.: " ezek a cikkek irrelevának. Semmi közük a témához."
Dehogynem, nagyon sok közük van. Ezek ugyanis azt bizonyítják, hogy TELJESEN biztos, hogy Trump csalást fog kiáltani, ha akár csak részben veszít.
A korábbi vereségei soha nem voltak komolyak (egy iowai előválasztás elvesztése vagy hogy kevesebb szavazatot kapott mint Hillary nem igazán lényeges), most viszont igazán elbukott, így nyomja a csalásról szóló dumáit ezerrel.

MINDEN választás alkalmával voltak olyanok, akik csalást kiáltottak (a Fox News ügyesen gúnyt is űzött ezekből a demokratákból 2018-ban: twitter.com/TheDailyShow/status/1325951831667699712), de a magasabb szintű politikusok nem nagyon álltak bele ebbe, mert tisztában voltak a pusztító hatásával.

Trump az első magasabb szintű politikus (konkrétan a legmagasabb szintű), aki ezeket hangoztatja - ráadásul NEM azt mondja, hogy egyes szabálytalanságok miatt perelnek és még megfordulhat az eredmény, ezért nem gratulál (ez valamennyire oké lenne), hanem azt, hogy a demokraták biztosan CSALTAK és LANDSLIDE-al nyert!

Ezzel rombolja súlyosan a demokratikus intézményrendszert. Ugyanis a működő demokrácia (de nem is kell demokrácia legyen) elsősorban az állampolgárok rendszerbe vetett bizalmán alapszik, és bár a média és a politikusok ezt korábban is rombolták, Trump most súlyosabban rongálja meg, mint bárki eddig, azzal, hogy bármiféle alap nélküli csalásvádakat hangoztat és eléri, hogy a szavazói egyáltalán ne bízzanak meg a médiában és a demokratákban.

Politológus Mihály 2020.11.22. 14:43:35

@A kiló nem százat jelent.: Ne terelj :) Magyarországon a Fidesz képviseli a Trump-féle konzervatív-populista vonalat. Minden ellenzéki párt Bident támogatja. Idézném az LMP nyilatkozatát: "Az LMP gratulál Joe Bidennek, akinek megválasztása reményt ad a világnak, hogy az Egyesült Államok újra csatlakozni fog a párizsi klímaegyezményhez, aktívan fog küzdeni a világunkat veszélyeztető éghajlatváltozás megfékezéséért és a biológiai sokszínűség megőrzéséért."

Miért nem lépsz át a Fideszbe?

tindinyuszi 2020.11.22. 14:47:04

Óóó, te jó ég!

Ennyi butaságot rég olvastam már. Ki ez aki mindezt kitalálta? Hogyan? Miért? WTF?

Az elnökválasztás eredménye kicsikét sem kérdéses, az eredmény egyértelmű és végleges!

A 2020-as elnökválasztást Joseph Robinette Biden Jr. megnyerte, 306 elektori szavazatot megszerezve, miközben a narancsállat, 232 elektori szavazatot szerzett. Bidenre mindemellett 79,7 millió szavazat érkzett, a narancsállatra csak 73,7 millió.

Ezzel Joe Biden lett a megválasztott elnök, és 2021 január 20-án ő lesz az USA 46.-ik elnöke és pont.

A narancsállat és hívei hiába toporzékolnak, hisztikéznek, a választásnak vége, eldőlt, ennyi volt, szevasz, arra van az ajtó!

"The American people have spoken, and they have spoken clearly."

Ezt John McCain mondta 2008-ban, amikor vesztett Obamával szemben, de most is tökéletesen megállja a helyét: az USA népe arra szavazott, hogy a narancsállat a parókájával, meg az egész kompániájával együtt tiplikézzen ki a Ferhér Házból. Annyi a különbség, hogy John McCain egy ízig-vérig úriember volt, egy igaz hazafi, akinek az ország és a demokrácia volt az első helyen, nem saját maga. A narancsállat meg... Hát ő csak egy narancsállat...

Aki január 20-án el fogja hagyni a Fehér Házat. Ha nem megy magától, majd a secret service kikíséri.

Azt azért még hozzátenném, hogy brutális nagy szégyen amit a narancsállat művel. Szégyen a családjára, a republikánus pártra és az egész amerikai nemzetre nézve.

Ideje, hogy a narancsállat eltakarodjon végre a történelem szemétdombjára, ahová való, és Biden megválasztott elnök végre visszaállítsa az USA tekintélyét.

Bayaz 2020.11.22. 15:18:00

@tindinyuszi: Úgy tűnik hogy tényleg Biden nyerte a választást, de azért ezt összehasonlítani a 2008-as vereséggel nagyon nem korrekt. 2008-ban a tipping point state-ben (ami Colorado volt) Obama 9%-al nyert, míg most a tipping point state Wisconsin, ahol kevesebb mint 1%-al győzött Biden.

Ez egyáltalán nem 'clearly spoken' - egyébként kíváncsi vagyok, hányan mondták 2016-ban a demokraták közül, hogy 'the American people clearly spoken', amikor mindent vittek a republikánusok - és egyáltalán nem bukott meg végleg Trump, 2024-ben még visszatérhet.

Amúgy te komolyan gondolod, amit leírtál? McCain lehet hogy úriemberként viselkedett és Trump mocskos tahóként, de mégis az előbbi volt az, aki neokonként milliók szenvedéséhez (és amerikai katonák ezreinek-tízezreinek halálához) adta támogatását a közel-keleti inváziókkal, míg utóbbi volt az, aki mindent megtett azért, hogy kivonják az amerikai csapatokat és Afganisztán és Irak visszanyerje önrendelkezését.

De tudod, alig várom, hogy Biden 'visszaállítsa' az USA tekintélyét valami jó kis invázióval...

tindinyuszi 2020.11.22. 17:42:46

@Bayaz: Óh igen, vártam egy ilyen kommentet. :) Ez a kedvenc Trumpista érvem, hogy "ő legalább nem indított háborúkat"

Az a baj, hogy emlékszem én arra, amikor a narancsállat mai republikánus hívei még habzó szájjal hazaárulóztak mindenkit, aki a Bush&Chaney duó által indított Iraki háború ellen mert szólni, vagy esetleg csak meg merte említeni, hogy nincs valós alapja az offenzívának. Most ugyanazok, a géppityujukat lobogtatva dícsérik a narancsállat pacifizmusát. :)

Egyébként McCainről szólva, ő volt az, aki az iraki háborút súlyos hibának nevezte, beismerve, hogy korábban tévedett, erre azért elég kevesen képesek a politikában.

A narancsállat a kivonulást pedig ész nélkül, úgy hajtotta végre, hogy az addigi szövetségeseket minden támogatás nélkül magukra hagyta, ezzel újabb "barátokat" szerezve amerikának.

Érdemes azért megjegyezni az USÁ-ban már 256 ezren haltak meg koronavírusban, amit a narancsállat hosszú ideig csak "china flu"-ként emlegetett, folyamatosan hangoztatva, hogy komolytalan dologról van szó, ami ellen nem kell védekezni. Büszkén jelentette ki, hogy hiába ajánlják a maszk hordást, ő bizony nem fog hordani és másnak se kötelező, csak a legutóbbi időkben változtatott ezen az álláspontján. De persze ez nem tántorította el attól, hogy a kampányban végig hatalmas tömegrendezvényeket szervezzen, amin a hívei többsége persze továbbra is maszk nélkül vett részt. Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a narancsállat inkompetens járványkezelése miatt bőven többen haltak meg, mint az USA által indított háborúkban összesen. És a járványnak még közel sincs vége.

De legalább a narancsállatnak szerencsére már csak hetei vannak hátra elnökként...

Bayaz 2020.11.22. 18:20:09

@tindinyuszi: Az, hogy egyes republikánus szavazók képmutatók, kit érdekel? Most én Trumpot és McCaint hasonlítottam össze.

Ész nélkül végrehajtott kivonulás???
MINDEN alkalommal, amikor Trump megpróbált kivonulni, a katonai-ipari komplexum elszabotálta ezt, mindent megtéve (beleérve a legaljasabb hazugságokat is), hogy ott maradhassanak a 'gyarmatukon'.
MINDEN alkalommal arra hivatkoztak, hogy "még korai", "nincs itt az ideje", "cserbenhagynánk a szövetségeseket", de valahogy SOHA nem jött el ez az az idő, SOHA nem került az USA közelebb a kivonuláshoz, SOHA nem rendeződött az afgán és az iraki helyzet. Ha az amerikai vezető katonai tisztviselőkön múlik, SOHA nem lesz 'rendezett kivonulás'.
Talán rá kéne jönni arra, hogy az USA nem lesz képes rendet tenni Afganisztánban és Irakban.

Hogy kellene nevezni a vírust? Kínából jött, és részben a kínaiak kezdeti inkompetenciája miatt, részben tudatos tervként (vajon az év elején miért zárták le a kínaiak a belső határokat, miközben engedélyezték a kiutazást???) jutott ki a világba.

Elég könnyű Trumpra kenni a járványkezelés kudarcát, és kétségtelenül van is felelőssége, de az egyrészt az európai országokkal összehasonlítva ez egyáltalán nem akkora kudarc, másrészt a járványkezelés módja gyakorlatilag CSAK az államok vezetőin múlik, n
em pedig az elnökön. Szóval Trump 'miatt' biztos nem haltak meg 256 ezren.

És hogy mennyien haltak meg az USA által indított háborúkban? Milliók, bazmeg: www.worldfuturefund.org/Reports/Imperialism/usmurder.html
Nagyjából négymillió ember élete ment rá erre, és mindkét háború nagyjából 1 billió dollárba került az amerikaiaknak.
És akkor még nem is beszéltem Obama líbiai beavatkozásának áldozatairól, az amerikaiak által támogatott szíriai lázadás és a 'arab tavasz' következményeiről, ez is milliós számot jelent.

csi szi 2020.11.22. 20:55:07

@Glokta: Az állampolgárok rendszerbe vetett bizalmát eljátszotta az ellenséges elit és az azt kiszolgáló média. Ellenséges elit alatt az országok fehér őshonos (vagy legalábbis USA esetében generációk óta honos) népessége iránt ellenséges elitet és "értelmiséget" értem Nyugat-Európában és Észak-Amerikában (nálunk is létezik ilyen, csak a politikai hatalmat az elmúlt 10 évben nem birtokolja). Az ezen elit által "borzalmasnak, szánalmasnak" (deplorable) nevezett Trump-szavazók (akik között nem csak fehérek vannak kizárólag) elutasítják annak propagandamédiáját, mert tisztában vannak vele, hogy tisztességtelen, manipulatív, és egy olyan nem is nagyon rejtett programja,tervei vannak, amelyek része az ő elveszejtésük. A népességcseréről beszélek, a "fehérség" és a heteroszexuális férfiak ellen meghirdetett ideológiai keresztes háborúról, az életformájuk, megélhetésük elleni totális letámadásról a klíma védelme ürügyén stb. Tehát az alapvetés, amit persze tagadhatsz, de ettől még tény: az "első világot" egy ellenséges elit irányítja, amelyet ideológiai megszállottság és messianisztikus düh vezet a fehér nemzetek, a kereszténység, a "hagyományos családmodell", sőt a kizárólagos heteroszexualizmus ellen, egyfajta újjakobinus-újbolsevista eszmerendszer belekeverve persze egy kis millennialista-világvégeszekta életérzést is. Trump megválasztása vagy a brexit ezekre voltak reakciók a "reakciósok" részéről, ami persze igencsak felkorbácsolta a progresszív "jóemberek" dühét, akik most ha győztek, elégtételt akarnak venni ezért a pimaszságért és még gyorsabban megpróbálják keresztülvinni a "világjobbító" terveiket.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.22. 21:32:12

@Wildhunt: :) köszönöm.
Voltam én már minden mások szerint.
De nem érzem a vágyat, hogy Proud Boy legyek vagy ilyesmi.

csi szi 2020.11.22. 21:46:45

@A kiló nem százat jelent.: A Proud Boys mondjuk a legkevésbé sem "náci", legfeljebb egy "antifa" szemszögéből, de hát egy mainstream médiamunkás antifa-szimpatizáns az USA-ban.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.22. 21:51:31

@Politológus Mihály: szerencsésebb országokban normális, hogy mindenki maga formál véleményt önállóan. Trumpnak vannak demokrata támogatói is.
Végülis ő is az volt.

A válaszom: nem Orbán a kisebbik rossz, teljesen tudatosan szavaztam rá 2010-ben egyik voksommal. És most tudatosan utasítom el. De nem hisztizem, hogy övé a többség. Ez van.

A másik voksom az akkori LMP-re esett, ami nem annyira a mostani. Ez az én problémám.

Nem látom Orbán kihívóját ezért nem tudom értelmezni a kérdést: Gyurcsányhoz képest ma is jobb alternatíva Orbán.

Miért kéne átlépnem, és miért lenne Orbán a magyar Trump? Nem Gyurcsány az inkább? Minden párhuzam hülyeség. Szerintem egyik sem így működik. Trump sem pl. Jeb Bush mögé állt be, hanem az élre.

kilonem100.blog.hu/tags/trump

különösen ajánlom: kilonem100.blog.hu/2016/11/28/gyurcsany_ferenc_a_magyar_trump

Ráadásul, ha megnézed a posztjaimat, nem vagyok az a kifejezetten Trump-fan típus. Semmilyen fan nem vagyok.

Glokta 2020.11.23. 00:44:40

@csi szi: Régebben én is adtam valami hitelt az ilyen összeesküvés-elméleteknek, de egyszerűen a valóság nem cseng össze vele, különösen az USA tekintetében.

Abban igazad lehet, hogy a 'long march through the institutions' részben megvalósult, legalábbis jelenlegi akadémiai elit túlnyomó részét erősen balosok töltik ki, míg a médiamunkások nagy többsége kulturálisan erősen balos.
Azonban a gazdasági ötleteikből nagyjából semmit nem tudnak keresztülvinni a népességen és a tőkén, és a kultúrbalos "keresztes háború" nem teszi tönkre az átlag amerikai életét (persze lehet hogy csak agymossák őket, én a saját tapasztalatomról beszélek).

Arról nem is beszélve, hogy az oktatás teljes megszerzéséhez - és ugye állítólag (legalábbis az összeesküvés-elmélet szerint) ez a legfontosabb cél, hiszen ezen keresztül tudják 'indoktrinálni' a népességet - be kéne tiltaniuk a home schoolingot és a private schoolokat, ami pedig nagyjából a lehetetlennel egyenértékű. Enélkül meg az átlag nacionalista amerikai járathatja olyan iskolába a gyerekét, amelyet megfelelőnek talál vagy otthon taníttathatja.

A 'népességcsere' mértéke egyszerűen nem akkora, hogy ez néhány évtizeden belül kezelhetetlen problémát okozzon, ráadásul egyre több jel utal arra, hogy az USA sikeresen képes lesz integrálni a latínó (leginkább latin-amerikai) bevándorlókat.

Amit főképp nem értek, hogy amennyiben ez egy előre eltervezett valami lenne, hogy lennének olyan bénák, hogy a legnagyobb ellenállást (nagyjából a választók felét) a legfontosabb országban, az USA-ban találják, ami a káosz szélére sodródik?
Ha ez egy 'terv' lenne, akkor miért engedték, hogy az USA maradjon a nyugati civilizáció egyik legnacionalistább országa és hogy a bármilyen föderális szintű tervet blokkolni képes Legfelsőbb Bíróságban többségbe kerüljenek azok a bírák, akik ellenzik a 'terveiket'?

Hogy állna emögött tervszerűen a 'nemzetközi zsidóság', ahogy azt te állítod? Európában a muszlimok, az USA-ban a feketék a népesség egyértelműen legantiszemitább része, ha tényleg többségbe kerülnének, azzal a zsidók is elég rosszul járnának (ez nem a középkor...).
Izraelben pedig ugyanúgy jelen van az általad leírt 'keresztes háború' nagy része, és ott (is) jelen van egy komoly népesedési probléma, hogy az ultrakonzervatív, katonaságot elutasító ortodox zsidók lassan többségbe kerülnek (az arabokkal együtt biztosan), míg a népesség "keményebben dolgozó része" kisebbségbe szorul.

Hogy lehetnek olyan hülyék az állítólagos 'irányítók', hogy hagyták Kínát és úgy általában az ázsiai államokat ilyen naggyá és ilyen erőssé nőni? Ez egy hatalmas baromság lenne a részükről és ezzel 'elvesztenék a kontrollt'.

Számomra sokkal racionálisabb az a magyarázat, hogy emögött nincs valami terv, hanem egyszerűen az elitnek a hasonlóan gondolkozó részei közt van egy teljesen természetes, laza 'szövetség'.
A "közgondolkodásban" pedig vannak "radikális forradalmak", mint ami 68'-ban volt és ami most van, illetve volt egy kisebb 'ellenforradalom' a 80-90'-as években, Reagennel és Thatcherrel kezdve.

Glokta 2020.11.23. 00:57:37

@csi szi: A Proud Boyssal kapcsolatban pedig valószínűleg igazad van, nácinak nehéz lenne egy olyan szervezetet nevezni, amelynek vezetője egy latino, egy erőszakos és ultranacionalista férfiszervezetről van szó, amely a legtöbb szempontból az antifák ellenképe.

Gerzsa 2020.11.23. 17:39:14

@A kiló nem százat jelent.:

BREAKING, BREAKING, BREAKING!

telex.hu/belfold/2020/11/23/eladtak-az-indexet-tavozik-a-foszerkeszto

"Az Indamedia Network Zrt. megveszi az Index.hu-t kiadó cég részvényeit az azokat eddig birtokló alapítványtól, így a lap betagozódik az Indamedia-csoportba – írja a Kreatív az Indamedia közleménye alapján.

A változások részeként távozik Szombathy Pál főszerkesztő-vezérigazgató és Sztankóczy András vezető szerkesztő is, a közlemény szerint közös megegyezéssel."

"Bodolai László, a lapot eddig birtokló alapítvány kuratóriumi elnöke, egyben az Index.hu Zrt. igazgatótanácsának elnöke a közlemény szerint nem kívánt élni az Indamedia felajánlásával, hogy maradjon a kiadócég igazgatósági tagja, ő a továbbiakban médiajogászként segíti az Indamedia csoportot."

HÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ !

Hogy is volt amikor az próbáltad posztok hosszú során keresztül bizonygatni, hogy nem a NER vitte el az Indexet, meg hisztériából álltak csak fel az újságírók és nem is volt semmi csúnyaság a háttérben?

Vagyis újabb hazugságaid dőltek meg...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.23. 18:25:56

@Gerzsa: megint te hazudsz. Kirúgtak egy főszerket. Na és? Mi közöm van nekem vagy a posztomnak ehhez a vajúdáshoz?

Glokta 2020.11.24. 01:53:02

@Gerzsa: @Koronay 854412: Az Index ügyében talán megvédeném kilónemszázat.
Az ő akkori álláspontja - főleg annak tudatában, hogy már 2012 óta NER-közelben volt az Index, és mégse vált kormánypártivá, illetve hogy az egész kiugrást már korábban eltervezték - egyáltalán nem volt megalapozatlannak mondható és elég erős érveket is felsorakoztatott mellette.

Bár én személyesen nem gondoltam akkor se, hogy igaza lesz, az én érveim (vagy az Index lépését helyeslők érvei) se voltak erősebbek, mint az övé a saját álláspontja mellett.

Az új Index nem olyan lett mint a régi és számos tekintetben gyengébbre sikeredett (nagyon lagymatag interjúk, nem voltak hosszú, nagyon alapos írások, és volt egy-két kormány-, és Trumpfelszopó cikk), de alapvetően az a - szerintem előremutató - próbálkozás látszott rajta, hogy egy nagyon vegyes újságírói gárdával dolgozzanak és mindenféle politikai álláspontot bemutassanak előítélet nélkül.
Nyilván sok hibájuk volt a tapasztalatlanságból fakadóan, de idővel képesek lehettek volna (vagy még mindig lehetnek?) a fejlődésre, és láthatóan volt arra igény, amit csináltak.

Ami most történik az egy elég rossz jel - talán pont azért történt, mert mostanában járványtémában elég sok erősen kritikus cikket írtak, amin a kormánysajtó kiakadt - de egyelőre én még kivárnék az értékeléssel. 2022 tavaszán fog igazán kiderülni, kiféle-miféle az új Index...

Glokta 2020.11.24. 02:36:37

@Gerzsa: @Péter 2: @Koronay 854412: Ami viszont nagyobb csalódás volt - mert az eddigi Index nekem a várakozásaimhoz képest inkább pozitív csalódást okozott, bár jó eséllyel ennek most vége - az a Telex. Elvileg 70 fős a szerkesztőség - majdnem ugyanakkora, mint a régi Indexnél - de ehhez képest nagyon kevés hírről tudósítanak és elmaradnak a régi Indexre jellemző alapos, hosszú cikkek is.

Lehet hogy még dolgoznak valamin, de ha jelenleg a tudósításon és a cikkíráson 50-70 ember dolgozik, akkor valami nagyon nincs rendben.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.24. 07:51:21

@Glokta: egyetértek, de legyen ez a zárszó, mert brutális off, és moderálni fogom, különösen az elmebetegeket.

Az Index még lehet jobb és rosszabb. Alapvetően üzleti döntésekről van szó. Szombathy nem ért lehet eléggé az online-hoz. A kiegyenúlyozott irányvonal szerintem pozitív fejlemény. A régi gárda sokszor ballib játszóteret csinált itt és gyerekesen viselkedett. Ahogy én belelátok, hülyék voltak. Emiatt lett balhé.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.24. 10:30:54

@Gerzsa: kaptál egy esélyt, hogy befejezd az őrjöngést. Az ámokfutásodat kimoderáltam valóban és csak magatoknak köszönhetitek. A kontextusnak és a megnyilvánulásoknak van egy olyan kultúrnívója, amit szeretnék a blogszekcióban is megtartani. Ha nincs más mondanivalód, csak a blog vagy a szerző szidása, hülyézése vagy valaki mással szembeni ordenáré személyeskedés, akkor ez nem a ti felületetek. Ennyi. Köszönöm a megértést.

Az Index vezetőinek és tulajdonosainak pedig joguk van felmenteni bárkit. Ez nem cáfol semmit, ami ezen a blogon elhangzott. Nincs köze Trumphoz, hozzám, a hírekhez. Ha az Index szar és olvashatatlan lap lesz: ne olvasd. Én nem vagyok elhűlve szintén a telextől. Eléggé lapos lett és a számokat sem hozza. Az egy mókás komment, hogy ne várjunk sokat egy most indult laptól. De baszki, állítólag ők a vérpofik. Nem nulláról indulnak.

Én azt tanácsolom olvasson mindenki minél többet, de leginkább A kiló nem százat jelent-et!

ÁMEN!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.24. 20:26:58

@Sir Gombóc: www.newsmax.com/newsmax-tv/trey-trainor-fec-trump-2020-election/2020/11/06/id/995772/ Nem tudom a te híred mire mutat, de nem is érdekel. Ez az eredeti nyilatozat, amiről én beszéltem, hogy te miről vagy az a link miről: NEM ÉRDEKEL. Felesleges erőlködnötök, mert ellenőrzött forrásokat használok. Kamu itt nem jön le. Minden tényállításnak van forrása. A spekulációkra mindig van lehetőség. Én, ha megnézed nem teszek olyan kijelentéseket, amiknek nincs alapja.

“I do believe that there is voter fraud taking place in these places,” he said. “Otherwise they would allow the observers to go in.”

“After securing a court order that would allow Trump’s campaign to send observers to watch the counting of votes in Pennsylvania from six feet away, ‘the polling stations have not been allowed in a substantive way.'”

Trainor pointed out that “as observers were able to watch, the goalpost was pulled forward.” Simply put, “there was little accountability in the election.”

“Our whole political culture is focused on accountability in order to prevent the appearance of corruption,” says Trainor. “State law requires observers to be present. If the rule is not observed, this election is ‘illegitimate.'”

recentlyheard.com/2020/11/11/president-of-the-federal-election-commission-drops-bombshell-this-election-is-unconstitutional/

Mehetsz a mea culpába.

Sir Gombóc 2020.11.24. 22:29:26

@A kiló nem százat jelent.: a link ugyanerre a szövegre mutat.. De a "hiszem" és a "ha" még nem bizonyíték, csak feltelezés, amit igazolni kell. Ez pedig nincs meg.

Gazz 2020.11.25. 07:44:09

Ilyen hosszú redukciója a kognitív disszonanciának arra utal, hogy nagyon mélyen érintve vagy érzelmileg az amúgy elég méretes Trump vereségben.
Fogadni mertem volna arra is, hogy nem fog sikerülni beismerned, ezt a választást alaposan benézted. Így legyen ötösöm a lottón.
Az alt right most hála az égnek visszaszorult kicsit, túl fogod élni, a szekértáborod majd becsomagol szépen egy valóságtól független álhírbuborékba, és megnyugszol.

tene rife 2020.11.25. 10:15:09

@A kiló nem százat jelent.: Barátilag mondom: keress egy jó pszichiátert, amíg nem késő! Ez az őrjöngés már ijesztő, ráadásul saját magadnak mantrázod a teljesen légbőlkapott állításokat, miközben szorgosan elvágod magad a valóságtól, mert "nem érdekel". Newsmax, édes Jézus... Hogy jutottál idáig?

Sose szégyen segítséget kérni! Komolyan mondom, nem lesz jó vége annak az útnak amin mostanában haladsz.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.25. 11:29:14

@Gazz: ha elolvastad volna, akkor nem jutnál téves következtetésekre véleményem szerint.
Különösen, ha hozzáveszed (nem írom elő) a Trumpról az elmúlt négy évben írt összes cikkemet és elemzésemet. Akkor max annyi jön ki, hogy valaki próbál egy elkurvult világban objektív lenni. Szerintem.

kilonem100.blog.hu/tags/trump vagy kilonem100.blog.hu/tags/Trump már nem tudom

GyMasa 2020.11.26. 23:56:44

@Sir Gombóc:
Igen, aztán itt van egy másik nézőpont is, ami szerint meg túl sok "furcsaság" meg "véletlen" meg "konkrét bűncselekmény" is szerepet játszott az világtörténelem leglangyosabb kampányával a legjobb eredményt elért USA elnökjelölttel szemben.
www.youtube.com/watch?v=DyajPzyj_cA
Tudom, hogy nyilván nem fogod megnézni, mert "dehát ez 1,5 óra"...
Én csak annyit mondok, hogy ki kellene várni, amíg az _ALKOTMÁNYOS_ módon, a tévedés/csalás teljes kizárásával lezárul a herce-hurca...

GyMasa 2020.11.26. 23:58:55

@Sir Gombóc:
Nos, ez a "gyakorlatilag elismerte" nehogy csúnya meglepetéseket okozzon a számodra!
Jó lenne, ha nemcsak a kurvára elfogult, nyílt Trumpfóbiás regresszív balos propaganda csatornákból tájékozódnál a választással kapcsolatban.

tekkerő 2020.11.27. 13:17:48

@GyMasa: Nevetséges, hogy még mindig reménykedtek, hogy még mindig nem bírjátok felfogni, hogy az USA polgárai nagy többséggel Bident választották.
Trump vesztett, nem kicsit, nagyon!

Nincs semmilyen "másik nézőpont", nincsenek semmiféle "furcsaságok", "véletlenek", "konkrét bűncselekmények" meg pláne nem történtek. Dumálni sokmindent lehet, csak tudod ezeket bizonyítani is kellene tudni, az meg nem ment, egyetlen esetben sem. Nem "Trumpfóbiás regresszív balos propaganda"-tól kell tájékozódni, ott vannak az amerikai bíróságok, ahonnan harsányan röhögve, páros lábbal dobálták ki Trump ügyvédeit, mivel SEMMIFÉLE BIZONYÍTÉKOT NEM TUDTAK MUTATNI SEMMIRE! Nem véletlen, hogy a fontosabb republikánusok se álltak mellé, csak a B ligából, pár rég elkoptatott név.

A helyzet az, hogy Trump, a tiszta választás, maximálisan egyértelmű eredménye ellenére, 10 körömmel ragaszkodik a hatalomhoz és próbálta utólag elcsalni a választást, a neki nem kedvező szavazatok megsemmisítésével, az elektorokat jelölő kormányzók befolyásolásával, és ki tudja még mivel, csak nem jött össze, mert szerencsére az USA még azért demokrácia - bár ő maga mindent megtett azért, hogy ne legyen az.

Fogjátok már fel: VÉGE VAN, nincs tovább!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.11.27. 13:39:42

@tekkerő: ez nem igaz. Rakás bizonyíték is van, de a vizsgálatot a hatóság tudja lefolytatni. Volt olyan kereset, amit elfogadtak és jelentősen változtatott a szavazatarányokon. Volt, amit nem vizsgáltak meg. Ennyi. De ne bagatelizáld ezt el. Képzeld azt, te indultál...

tekkerő 2020.11.27. 14:42:57

@A kiló nem százat jelent.: De bizony igaz, még ha te nem is akarod elfogadni.
Semmilyen bizonyíték nincs ami a csalási vadákat alatámasztaná, semmilyen! Egy egészen iciri-piciri, inci-finci bizonyítékokcska sincs!
A szavazatarányok se változtak sehol jelentősen, olyan volt, hogy pár szavazat kimaradt a számlálásból, ilyen minden választáson előfordult, de ezek se változtattak érdemben még az aránykon se, nemhogy az eredményen. Szándékosság pedig fel se merült, sehol, semmilyen esetben sem!

Nincs mit bagatelizálni, mert nincs semmi érdemleges, ami történt volna, a választás tisztán, biztonságosan zajlott le, az eredménye pedig megkérdőjelezhetetlen és egyértelmű.

Trump tudatosan készült arra, hogy csalásra hivatkozva támadja az eredményt, nem véletlenül hazudozott a levélszavazatok elcsalhatóságáról már a választás előtt és nem véletlenül hirdette magát győztesnek már akkor amikor sehol nem tartott a feldolgozottság. Ennyire ő se ostoba, tudta pontosan, hogy mit csinál, csak épp nem jött be.
Ennyike.

Képzeljem azt, hogy ha én indultam volna? Ok! Akkor kb 10 perccel azt követően, hogy az országos TV-k bemondták a projekcióikat a végeredményre, felhívtam volna az ellenfelemet, hogy gratuláljak a győzelméhez, majd kiálltam volna a támogatóim és sajtó elé, és elmondtam volna, hogy vesztettem és gratulálok a győztesnek, az átadás-átvételt pedig azonnal megindítom, mert ez a nemzet érdke! Így tett volna és így is tett mindenki akiben van legalább egy szemernyi becsület és tisztesség és legalább egy minimális felelősség érzet a hazája iránt.
Trumpban egyik sincs meg, ezért is vesztett.

GyMasa 2020.11.27. 15:50:26

@tekkerő:
www.youtube.com/watch?v=JRoMIlffMxY
Ime az általad nem létezőnek mondott bizonyítékok egy része.

tekkerő 2020.11.27. 17:31:32

@GyMasa: Egy Youtube videó mint bizonyíték?? Ne nevettesd már ki magad. :) Pakolgathatod itt nekem a videókat ameddig akarod, bizonyítéknak az számít, amit a bíróság elfogad annak, nem az amiből XY összetákol egy videót és azt mondja rá, hogy "bizisten így volt". Egyesek szerint arra is van bizonyíték, hogy a föld lapos, hagyjuk már ezt...

Fogadd el a tényt, hogy aki január 20-án leteszi a hivatali esküt, mint az Egyesült Államok 46.-ik elnöke, az Joe Biden lesz, mégpedig azért mert az amerikaiak többsége rá szavazott.

A bizonyítékokat nem én mondom nem létezőnek, hanem az Egyesült Államok számtalan bírósága, a republikánus párt prominensei és a világ rengeteg országának vezető politikusai, akik az első pillanattól kezdve elfogadták Biden győzelmét és ebben azóta se bizonytalanodott el senki, egy egészen kicsikét sem. Ennyit érnek a rettentő meggyőző bizonyítékaid. :)
Cserébe Trumptól egyre-másra fordulnak el az emberek, az átadási folyamat elindításával pedig ő maga is beismerte, hogy vége a dalnak - még ha mondani mást is mond közben.

A konteóblogon lehet majd erről elmélkedni a holdraszállás tagadása, a chemtrail meg 9/11 konteók mellett, kb. ennyi valóságalapja van a választási csalásotoknak is.

Bayaz 2020.11.27. 17:46:14

@GyMasa: Amúgy szerintem a balosoknak igazuk van abban, hogy ez a "világtörténelem leglangyosabb kampánya" egy baromság.

Normál esetben a kampányolás legnagyobb részét nem az elnök, hanem a helyi aktivisták végzik, Biden esetében meg különösen. Az történt, hogy a demokrata aktivisták mindenhova bekopogtattak, és megpróbálták rávenni a szegényebb városiakat arra, hogy regisztráljanak és szavazzanak rájuk levélben (ami sokkal egyszerűbb, mint egy munkanap elmenni leadni a szavazatot és órákat sorban állni), és rengeteg új szavazatot szereztek ebből a rétegből.
És akkor ehhez jött hozzá az, hogy a média nagy része elhallgatta vagy orosz propagandának minősítette Hunter Biden gyanús ügyeit.

Ez szerintem jobb magyarázat a végeredményre, mint a csalás, és utóbbi technikai és pszichológiai nehézségéről még nem is esett szó.

GyMasa 2020.11.28. 03:21:25

@tekkerő:
"Egy Youtube videó mint bizonyíték??"
Mi a bajod a YT videoval??
Megnézted egyáltalán, vagy akkor kezelni kellene téged kognitív disszonanciával?

" Ne nevettesd már ki magad. :) "
TE ne nevettesd már ki magadat azzal, hogy annyira ostoba vagy, hogy beszopod az egyértelmű balos propagandát!

"Pakolgathatod itt nekem a videókat ameddig akarod, bizonyítéknak az számít, amit a bíróság elfogad annak, nem az amiből XY összetákol egy videót és azt mondja rá, hogy "bizisten így volt".
Igen, akkor mégis milyen alapon jelented ki róla, hogy "alaptalan" amikor még nem jutott el bíróság elé, és nem született ítélet róla???
Ennyire ostoba vagy?
Tényleg ilyen nehéz megpróbálni, hogy legyen egy kicsi egyéniséged?

"Egyesek szerint arra is van bizonyíték, hogy a föld lapos, hagyjuk már ezt..."
ENNEK mi köze van ahhoz, ami a videon van?
Egyesek meg vannak győződve róla, hogy Biden győzött.
Pedig, képzeld, a mai állás szerint NINCS eredménye az USA választásnak.

"Fogadd el a tényt, hogy aki január 20-án leteszi a hivatali esküt, mint az Egyesült Államok 46.-ik elnöke,"
El is fogom fogadni, mert nem az én országom.

"... az Joe Biden lesz, mégpedig azért mert az amerikaiak többsége rá szavazott."
Valóban?
Én azt hallottam (tudod a saját, laposföld hívő heti agymosáson), hogy Biden egyedül annak a 4 államnak abban a 4 nagyvárosában kapott annyira sok szavazatot, amelyikekben mellesleg olyan kis anomáliák történtek, hogy az adott állam kiküldött 1,8 millió levélszavazati ívet, amiből visszakapott 1,4 milliót, és a végeredményben mégis 2,5 millió levélszavazat szerepelt.
Aminek majdnem a 100%-a Bidennek szólt.
Ennek gyakorlatilag nulla az előfordulási valószínűsége.
A maradék 47 államban Biden rosszabbul teljesített, mint 4 éve Clinton.
Nem mondom, hogy _BIZTOSAN_ csalás történt, de pl. én személy szerint igen kíváncsi vagyok arra, hogy mit mondanak az 1,4 millió vs 2,5 millió szavazatról.
SZerintem ezek elég jól alátámasztott vádak ahhoz, hogy azokat ki is vizsgálják.
És, én, személy szerint igen kiváncsi vagyok a magyarázatra, ami szerint ez a dolog rendben van.
Mert, nekem az, hogy egy választáson a részvétel 100% feletti, az bizony BIZONYÍTÉK a csalásra.
SEMMIKÉPPEN nem tudod a 100% feletti részvételi arányt megmagyarázni.

"A bizonyítékokat nem én mondom nem létezőnek,"
Dehogynem annak mondod!
Legalább legyél férfi és állj bele a véleményedbe!

"... hanem az Egyesült Államok számtalan bírósága,..."
Még nem ért véget a dolog.

".. a republikánus párt prominensei..."
Például?

"... és a világ rengeteg országának vezető politikusai, akik az első pillanattól kezdve elfogadták Biden győzelmét és ebben azóta se bizonytalanodott el senki, egy egészen kicsikét sem. "
Mégis, mit mondjanak az országok vezetői?
Ez politikai etikett.
Semmiféle jelentősége nincs egy gratulációnak.

"Ennyit érnek a rettentő meggyőző bizonyítékaid. :)"
Téged én nem akarlak meggyőzni semmiről. Neked már nincs visszaút.

"Cserébe Trumptól egyre-másra fordulnak el az emberek, az átadási folyamat elindításával pedig ő maga is beismerte, hogy vége a dalnak - még ha mondani mást is mond közben."
Jó, nyugtasd csak maga ebbe a hitbe!
Minden jogod megvan rá.
Pedig, sajnos végeredményben igenis az számít, amit mond.

"A konteóblogon lehet majd erről elmélkedni a holdraszállás tagadása, a chemtrail meg 9/11 konteók mellett, kb. ennyi valóságalapja van a választási csalásotoknak is. "
Azt nem értem, hogy mi a faxért pazarlod a drága idődet itt, ezen a "konteo blogon"???
Menjél át szépen a szekára, vagy B1-re, mert ott vannak azok az emberek, akikkel tudjátok szopkodni egymást, hogy mekkora nagy ászok vagytok.
Komolyan!

GyMasa 2020.11.28. 03:30:58

@Bayaz:
SZerintem meg a Pennsylvaniai, 100% feletti absentee ballot arány az igen erős bizonyíték arra, hogy csalás történt.
Azt SEHOGY nem fogod tudni kimagyarázni, hogy több levélszavazat érkezett, mint amennyit előre kikértek.

Ráadásul, az elméletedet gyengíti az a tény, hogy a vitatott városok kivételével Biden MINDENHOL rosszabbul szerepelt, mint 4 éve Clintonné...
Aztán ott vannak Biden/Harris kampányeseményei is, ahol alig lézengtek az emberek, szemben Trump eseményeivel, ahol meg több tízezres tömegek gyűltek össze.
Ja, és nem is beszélve Biden nyilatkozatáról, amiben szemrebbenés nélkül kijelenti, hogy megalkották a történelem legkiterjdtebb választási csalási rendszerét.
Ami, ha igaz, akkor egyből megmagyarázza azt a khmmm... "Mérsékelt" kampány aktivitást, amit láthattunk.
De megemlíthetnénk azt is, hogy a demokraták 4 éve rinyálnak egyfolytában, hogy mennyire szar az USA választási rendszere, meghogy csalás, meg az oroszok.
Most, hogy Biden nyert, egyből unikornisok fingják a szivárványt, és minden OK, LEHETETLEN csalni.
Egyszerűen, szerintem ahhoz túl sok a gyanús jel, hogy azt egy vállvonogatással le lehessen seperni az asztalról

tekkerő 2020.11.28. 09:49:28

@GyMasa: Már megbocsáss, de mi volt ez az őrjöngés, mi volt ez a személyeskedés? Én normális stílusban, kultúráltan elmondtam neked a tényeket. Nincsenek balos tények meg jobbos tények, csak tények vannak!

A tény pedig az, hogy ez egy maximálisan tiszta választás volt, amit Joe Biden egyértelműen megnyert.

Az Egyesült Államok egy demokratikus jogállam, ahol nyugodtan lehet vitatni bármit bíróság előtt, akár a választási eredményt is, de nem elég hasraütésre kitalált nagyotmondásokkal odaállni egy bíró elé, az elmondottakat bizonyítani is kell tudni. Trump és csapata pedig az ég világon semmilyen bizonyítékot nem tudott bemutatni, de még csak konkrét vádat se tudott előadni a bíróságok előtt, az összes keresetük kb arról szólt, hogy "úgy érezzük, hogy valami nem ok, mert nem mi nyertünk". :) Az, hogy a Twitteren, meg a propaganda csatornáikon miket harsog Trump az egy dolog, a bírósági keresetekbe az ezredrészét nem merték beleírni a vadabbnál vadabb állításaiknak, nem hogy bármit is bizonyítsanak belőlük.

Semmiféle 100% fölötti részvétel nem volt sehol, semmiféle kicsikét gyanús jel nem volt sehol, ezek mind Trump kampánycsapatának kitalációi, amikből semmit, ismétlem SEMMIT nem tudtak bíróságon bizonyítani!

Itt a legfrissebb elutasítás:
edition.cnn.com/2020/11/27/politics/trump-pennsylvania-lawsuit-appeal/index.html

"Charges of unfairness are serious. But calling an election unfair does not make it so. Charges require specific allegations and then proof. We have neither here," wrote Judge Stephanos Bibas, a Trump appointee, for the panel. "

Remélem sikerül értelmezni, ahogy azt is, hogy ez konkrétan egy Trump által kinevezett bírótól jött! Ő is balos, neki is a B1 blogon a helye, csak mert nem hisz a bizonyítékok nélkül harsogott vádaknak?

Én nem óhajtok veled itt légbőlkapott állításokról vitatkozni, tényeken nincs mit vitatni, az, hogy te érzelmi okból nem vagy képes elfogadni a valóságot, az nem az én problémám. Ha álomvilágban akarsz élni, élj álomvilágban, majd felébredsz január 20-án. :)

A javaslatom viszont az, hogy ne járasd le magad mindenki előtt ezekkel a marhaságokkal, mert csúnya pofára esés lesz a vége!

tekkerő 2020.11.28. 10:05:14

@GyMasa: "SZerintem meg a Pennsylvaniai, 100% feletti absentee ballot arány az igen erős bizonyíték arra, hogy csalás történt.
Azt SEHOGY nem fogod tudni kimagyarázni, hogy több levélszavazat érkezett, mint amennyit előre kikértek."

Mondani bármit lehet, az elmondottakat viszont bizonyítani is kell tudni. Ez ebben az esetben se történt meg, szóval te nyugodtan mondhatod, hogy számodra ez bizonyíték, csak te nem vagy bíró, gyanítom még jogi végzettséged sincs, ennél fogva, hogy számodra mi minősül bizonyítéknak, az tökéletesen irreleváns.

Állításokat nem kell kimagyarázni, ez pedig nem több, csak egy állítás, bizonyítékok nélkül, amit ennél fogva úgy nevezhetünk, hogy ez egy vélemény, nem több.

Véleménye nyilván bárkinek lehet bármilyen, viszont az, hogy te megalapozatlan vádaskodások alapján, maximálisan elfogultan alakítod ki a véleményedet, az téged minősít.

Annyit mondhatok, attól, hogy agresszívan, személyeskedve őrjöngsz, nem lesz igazad. A véleményed attól nem lesz tény, hogy erőszakosan adod elő, attól lesz tény, ha alá is tudod támasztani bizonyítékokkal, ez viszont se neked, se a teljes Trump kampánycsapatnak nem sikerült.

Ennél fogva újra csak azt tudom mondani: semmiféle gyanús jel nem volt sehol, semmiféle csalás nem volt sehol, a választás tisztán és rendben zajlott le, az eredménye pedig egyértelmű.

tekkerő 2020.11.28. 10:14:26

Újabb bukta :)

www.theguardian.com/us-news/2020/nov/28/joe-biden-gains-votes-in-wisconsin-county-after-trump-ordered-recount

"Milwaukee recount, which cost Trump campaign $3m, boosts Democratic president-elect days before state must certify result"

:)))

Shadowrunner 2020.11.28. 13:03:33

@tekkerő: a mail-in és absentee ballot

Shadowrunner 2020.11.28. 13:04:10

@Shadowrunner: a mail-in és absentee ballot nem ugyanaz

Bayaz 2020.11.28. 13:28:30

@GyMasa: "SZerintem meg a Pennsylvaniai, 100% feletti absentee ballot arány az igen erős bizonyíték arra, hogy csalás történt.
Azt SEHOGY nem fogod tudni kimagyarázni, hogy több levélszavazat érkezett, mint amennyit előre kikértek."
Ez nem igaz, a kikért levélszavazatok 15%-a nem érkezett vissza.
electproject.github.io/Early-Vote-2020G/PA.html
"Ráadásul, az elméletedet gyengíti az a tény, hogy a vitatott városok kivételével Biden MINDENHOL rosszabbul szerepelt, mint 4 éve Clintonné..."
Erre tudsz valami hivatkozást adni?
Illetve ezt hogyan érted? Az államon belül teljesített rosszabbul mindenhol? Mert az nem annyira meglepő, és jól beleillik a magyarázatomba (hogy a városi szegények nagyobb részét tudták elérni a levélszavazással) és az általános trendbe (a városiak még nagyobb aránya demokrata, a vidék még nagyobb arányban republikánus).
Más nagyvárosokban szintén jobban teljesített Biden, különben nem lett volna nagyobb a szavazatkülönbség.

"Aztán ott vannak Biden/Harris kampányeseményei is, ahol alig lézengtek az emberek, szemben Trump eseményeivel, ahol meg több tízezres tömegek gyűltek össze."
Mondom, ez nem annyira lényeges, mert Bidenéknek mániája volt a vírus és azzal akartak "példát mutatni", hogy nem szerveztek hatalmas kampányeseményeket (aztán persze a győzelem után már leszarják ezt...), illetve a legtöbben akik Bidenre szavaztak, azok valójában Trump ellen szavaztak, ezért nem mentek el egy kampánygyűlésre. Emellett, ahogy említettem, a kampányokban nem az elnök által szervezett gyűlések mértéke a leglényegesebb, hanem a helyi aktivisták munkája, ebben pedig a demokraták (kihasználva a levélszavazást) jobban teljesítettek.

"Ja, és nem is beszélve Biden nyilatkozatáról, amiben szemrebbenés nélkül kijelenti, hogy megalkották a történelem legkiterjdtebb választási csalási rendszerét."
Te is tudod hogy Biden egy eléggé demens valaki, aki sokszor 'férebeszél' :) A videóban addig arról beszélt, hogy a csalások ellen akarnak küzdeni, gondolom ez a mondata is erre akart vonatkozni, csak hát nem sikerült megfogalmaznia (és ő lesz az USA elnök...)

"De megemlíthetnénk azt is, hogy a demokraták 4 éve rinyálnak egyfolytában, hogy mennyire szar az USA választási rendszere, meghogy csalás, meg az oroszok."
A demokraták azért rinyáltak, mert nyilvánvalóan elvesztették a választást és valamire kellett fogni: ezek a bűnbakok lettek az oroszok (akik valami minimális mértékben 'beavatkoztak') és az elektori kollégium. A választási rendszerre ilyen értelemben értették hogy rossz, hogy popular vote-al kéne megválasztani az elnököt (nyilván azért mondták, mert azzal ők nyernének).

Amúgy én nem próbálom "kimagyarázni" a demokraták dolgait, nem is drukkolok Bidennek (ha rájöttél volna), csak nem látom az alapját a csalásvádaknak és tisztában vagyok vele, hogy kiterjedt összeesküvéseket gyakorlatilag lehetetlen végrehajtani.

GyMasa 2020.11.28. 13:30:49

@tekkerő:
A linkelt cikkben is vannak azért érdekes megállapítások.
Kezdjük azzal, hogy azért utasította el a bíró, mert "már más bíróságok is elutasították".
Szerintem normális bíró ilyet nem csinál/mond.
Főleg, hogy az utolsó ilyen "elutasítás" múlt szombaton, a Gettyburgh meghallgatás pedig, UTÁNA szerdán.
És ezek az adatok ott kerültek nyilvánosságra.
Ami valami képviselői meghallgatás volt.

Aztán itt van a cikk közepén a második alkotménykiegészítésre hivatkozás.
Amivel csak az a baj, hogy az a szabad fegyvertartásra vonatkozik, a Trump csapat meg a 14. alkotménykiegészítésre hivatkozik (equal protection clause).
Szóval, ha a beadvány egy fércmű volt, akkor ez a cikk is az.
Látszik belőle, hogy aki írta nem ismeri az alkotmányt.
Aztán az is igen vicces, hogy pont azoknak a véleményét közli a cikk, akiket megvádoltak a csalással:
"State and local election officials have said there is no evidence of widespread voter fraud..."
Mégis mi a csodát mondjon?
Ismerje be, hogy csalt???

Szerintem halasszuk el ezt a "vitát" Január 21-ére, és majd addigra kiderül, hogy kinek lett igaza.

tekkerő 2020.11.28. 14:02:02

@GyMasa: Nincs minek kiderülnie, ez a meccs lefutott, vége, az erdedmény ismert. Hiába erőlködsz, csak magadat teszed még nevetségesebbé, azzal, hogy vitatod az egyértelműt. Mintha azt akarnád bizonyítani, hogy 2x2=5.

Nem kérdéses, hogy kinek van igaza: nekem. Ez nem január 21-én fog kiderülni, kiderült már november 7-én.

Persze ettől még szajkózhatod a konteókat ameddig akarod, csak ne nagyon zavarjon, hogy semmi nem fog változni ettől.

Ahogy mondani szokás, a kutya ugat, a karaván halad...

Shadowrunner 2020.11.28. 14:21:41

@GyMasa: és neked akartam válaszolni.
Kriminalis ennek a bloghunak a ux-e.

Shadowrunner 2020.11.28. 14:29:55

@GyMasa: ebbe a videóban nincs bizonyíték, csak felolvassák a beadványt. Ami csak közvetett, bizonyíték nélküli véleményeket tartalmaz.

A szavazógép sorozatszáma körüli kavarás az egyetlen, amit lehetne vizsgálni, vagy bizonyítani, minden más az elég véleményes és szubjektív.

GyMasa 2020.11.28. 17:02:15

@Shadowrunner:
Nem mondtam, hogy bizonyíték. De szerintem túl sok gyanús esemény történt, amik hogy-hogynem 99.9%-ban Bidennek kedveztek.

Szerintem, azért, az, hogy az állam nyilvánosan elérhető adatbázisából, (amit ugye azóta érthzetetlen módon meltüntettek, ami már magában is gyanús)
Azt hozza ki a fránya matek, hogy több levélszavazatoto számoltak meg, mint amennyit kiküldtek, na az szerintem gyanús.
Nekem most nem jut eszembe semmiféle magyarázat a csaláson kívül.
De ott vannak a megigénylésük napja előtt visszaérkezett levélszavazatok is.
Aztán érdekes az is, hogy többszáz ember eskü alatt (azaz, ha hazugságon fogják, akkor börtönbe mehet) vallotta, hogy látott szabálytalanságokat.
Ezekre azt mondnani, hogy "teljesen alaptalanok", nos, az az igazság nem minden szeletének a kifejtése).
Mint, írtam nekem az a bajom, hogy túl sok olyan dolog történt, amit nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni.
Ja, és Bidennek is a saját, jól felfogott érdeke lenne, hogy tűzzel-vassal keresztülvigyen egy ilyen vizsgálatot, ha nincs vaj a fején, mert csak így tudja magát is felmenteni, az ominózus mondata miatt, amiben faarccal kijelentette, hogy a Amerika történelmének legkiterjedtebb választási csalási rendszerét építették fel.
www.youtube.com/watch?v=MA8a2g6tTp0
Ha ezt Trump mondta volna ki, akkor már régen a második impeachment kísérleten is túl lenne.
Sőt, ha mondjuk itthon Fleto kijelentene egy ilyet, akkor már régen a rendőrség nyomozna utána.
Ez ugyanis egy annyira súlyos kijelentés, ami mellett nem lenne szabad senkinek csak úgy elmenni!
(Mellesleg pedg, ha esetleg azzal jönne valaki, hogy "dehát csak egy öregember, aki nem tudja mit beszél" akkor annak azt mondnaám, hogy akkor, ha már ilyen mértékben leépült szellemileg, akkor lehet, nem kellene rábízni a világ legnagyobb hatalmú országának a vezetését)
Ugyanis, ha ezt nem teszi meg, akkor azzal még tovább mélyíti az ország kétfele közötti szakadékot.

Aztán itt egy tanulmány, ami felsorolja az USA választási csalási eseteit.:
www.whitehouse.gov/sites/whitehouse.gov/files/docs/pacei-voterfraudcases.pdf
Ebben 1071 bizonyított csalás szerepel.
Tehát azt kijelenteni, hogy "nem volt SEMMIFÉLE csalás" igenis hazugság.
Azt ki lehet jelenteni, - amivel én magam is egyet értek - , hogy nem volt minden államra kiterjedő, csalássorozat. Viszont ezt Trump sem állítja. Ők azt állítják, hogy a 4 csatatérállamban történtek nehezen megmagyarázható dolgok.
És, tulajdonképpen pontosan elég is ezeken a helyeken huncutkodni.

GyMasa 2020.11.28. 17:07:47

Ja, igen, és egy csalásbiztos választás pontosan az egyik alapeleme a demokraták által annyira körülrajongott "Fékek és ellensúlyok" rendszerének!
Ha most elcsalhatták a demokraák a választásokat, és nem lesznek feleősségre vonva, akkor azzal meg is szünt a választásnak az értelme, hiszen legközelebb majd jobban és többet fognak csalni, hogy mondjuk megszerezzék a szenátust meg az alsóházat is, és utána azt csinálnak, amit csak akarnak.

Shadowrunner 2020.11.28. 17:40:00

@GyMasa: az hogy lehet, hogy ugyanazon a választáson, a szenátusban és a kongesszusban a republikánusok taroltak?

Bayaz 2020.11.28. 18:07:18

@GyMasa: Az én hozzászólásomra nem akarsz válaszolni?

tekkerő 2020.11.28. 18:10:10

@GyMasa: Csakhogy a demokraták NEM CSALTÁK EL A VÁLASZTÁST, épp ezért nincs is kit felelősségre vonni.

Attól nem szűnik meg a választások értelme, hogy nem az nyer akivel te szimpatizálsz!

Lehet, hogy meglepő számodra, de a történelem minden választásának volt egy győztese és egy vesztese. Akkor minden választást elcsaltak, nincs értelme a választásoknak?

Ezen a választáson Trump vesztett, nem azért mert elcsalták, hanem azért MERT KEVESEBB SZAVAZATOT KAPOTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ez választás lényege, nem lehet csalást kiáltani, csak mert nem tetszik az eredmény.
Ez már oviban is ciki, felnőtt emberként pedig méginkább az.

A fékek és ellensúlyok rendszerét pedig nem a demokraták rajongják körül, hanem minden értelmes ember, aki tudja mi a különbség demokrácia és a diktatúra között.

tekkerő 2020.11.28. 18:13:45

@GyMasa: Semmiféle gyanús esemény nem történt, mondom sokadszor, te (és Trump) pedig semmit nem tudtok felmutatni, ami ennek ellenkezőjét bizonyítaná.

Összeszedtél egy csomó marhaságot, amikkel az elméleteidet magadnak igazolod, csak ezekből semmi nincs, ami megállna egy bíróság előtt, légbőlkapott és megkreált hazugsághalmaz az egész.

Kár ezen pörögnöd, a választás eldőlt, fog már fel!

tekkerő 2020.11.28. 18:16:07

@GyMasa: Parancsolj, itt egy mindent eldöntő videós bizonyíték amiből megtudhatod a választás valódi eredményét:
www.youtube.com/watch?v=IAo9fEFSH3U

Shadowrunner 2020.11.28. 18:31:42

@GyMasa: úgy hogy nem volt csalás. Ha csaltak volna, elcsaljak azokat is ha már arra járnak, különben semmi értelme, h van egy bénakacsa elnökük ennyi hűhó után.

GyMasa 2020.11.28. 19:12:30

@Bayaz:
@GyMasa:
"Ez nem igaz, a kikért levélszavazatok 15%-a nem érkezett vissza.
electproject.github.io/Early-Vote-2020G/PA.html
Ezen az oldalon még most is 1,82millió soros adatbázist lehet(ne) letölteni.
data.pa.gov/Government-Efficiency-Citizen-Engagement/2020-Primary-Election-Mail-Ballot-Requests-Departm/853w-ecfz
Most akkor el lehet vitatkozni, hogy vajon a Pennsylvania hivatalos honlapja, vagy egy külsős github oldal a megbízhatóbb adat.
Szóval, ez sem zárja ki szerintem a csalás lehetőségét.
Éppen ezért kellene ezeket kivizsgálni.
Nem pedig azt kijelenteni kategórikusan, hogy nem történt csalás.

"Ráadásul, az elméletedet gyengíti az a tény, hogy a vitatott városok kivételével Biden MINDENHOL rosszabbul szerepelt, mint 4 éve Clintonné..."
Erre tudsz valami hivatkozást adni?
Most nem. Keresek még, úgyhogy addig ezt a témát jegeljük.

Illetve ezt hogyan érted?
A videoban azt mondta Carl, hogy a csatatérállamok kivételével rosszabbul szerepelt Biden, mint anno Clintonné.
Én még nem találtam erre meg az írott dokumentumoket, és nem szívsen raknék én össze erre egy új táblázatot.

"Mert az nem annyira meglepő, és jól beleillik a magyarázatomba (hogy a városi szegények nagyobb részét tudták elérni a levélszavazással) és az általános trendbe (a városiak még nagyobb aránya demokrata, a vidék még nagyobb arányban republikánus)."
Igen, ez jól látható az eredményeket mutató térképeken is. A nagyvárosok inkább kékek, a vidék meg inkább piros.

"Te is tudod hogy Biden egy eléggé demens valaki, aki sokszor 'férebeszél' :) "
Erről már megírtam a véleményemet.
Akkor nem való az USA elnökének.
Persze, meg is mondta, hogy ő csak a könyvjelző, hiszen Harris lesz majd az USA első fekete női elnöke. (Hurrá-hurrá!)
Igaz, őrá senki nem szavazott, dehát ez van.

"A demokraták azért rinyáltak, mert nyilvánvalóan elvesztették a választást"
Értem, tehát nekik teljesen oké rinyálni, meg orosz beavatkozással gyanúsítani a megválasztott elnököt, de Trumpnak ehhez nincs joga?
Pedig Trump csakis az alkotmányban lefektetett jogaival él most.
A saját csapata által gyűjtött pénzből fizeti a jogi lépéseit.
Ezt hívják úgy, hogy kettős mérce.
Január 20-án délig Donald Trump az USA elnöke.
És addig kutya KÖTELESSÉGE, hogy kiderítse, hogy valóban jó fék és ellensúly-e a mostani választási rendszer.

"... és valamire kellett fogni: ezek a bűnbakok lettek az oroszok (akik valami minimális mértékben 'beavatkoztak') és az elektori kollégium."
de ott ez a rendszer 250+ éve. Ez engem pont a magyar ellenzéki hisztire emlékeztet, akik pontosan ugyanilyen módon "magyarázzák" meg a vereségüket.

Amúgy én nem próbálom "kimagyarázni" a demokraták dolgait, nem is drukkolok Bidennek (ha rájöttél volna), csak nem látom az alapját a csalásvádaknak és tisztában vagyok vele, hogy kiterjedt összeesküvéseket gyakorlatilag lehetetlen végrehajtani.
Egy csalásvád igen súlyos, hiszen óriási hatása van az ország működésére.
Ha elvész a bizalom a rendszerben, akkor nem fog utána fék és ellensúly lenni.
Éppen ezért fontos, hogy minden egyes csalásvádat ki kell vizsgálni a lehető legalaposabban, és lesújtani a csalókra, hogy az legyen az üzenet: "nem éri meg csalni, mert könnyű lebukni, és durva büntetés jár érte.

És, végezetül, szerintem ráférne az egész USA rendszerre egyfajta egységesítés.
Azért az milyen már, hogy még ma sem tudjuk, huszonsok nap elteltével a végeredményt.
Eltörölném a "same day registration"-t, mert aki akar, az vegye már a fáradtságot, hogy előre regisztráljon...
A választói nyilvántartás is nevetséges. 20 éve halott emberek vannak rajta a mai napig.
Az 5 teljes választási cilkus.
És, végül a Dominionnak sem lapítani kellene, hanem szépen transzparensen megcáfolni az összes, ellenük felhozott vádat.
Ahol ekkora a fejetlenség, ott könnyű a zavarosban halászni.

GyMasa 2020.11.28. 19:13:48

@tekkerő:
Nézd, veled befejeztem, matyika...
Mész a szűrőbe a többi nick mellé!

GyMasa 2020.11.28. 19:17:51

@Shadowrunner:
Vagy csak simán lehet az is, hogy annyira vezetett Trump, hogy a ballot nyomtatóknak nem volt ideje kitölteni a többi mezőt...
Ott, ahol Trump vezet mondjuk 600 000 szavazattal, és van pár órád azt megcsinálni, ott nincs idő arra, hogy minden penge legyen.
Ugyanis ha ez mondjuk igaz, akkor ha mindent kitöltenek rendesen, akkor veszítenek.
Mindenben...
Pont ezért kellene kivizsgálni, hogy mi is történt pontosan.

Bayaz 2020.11.28. 19:32:21

@GyMasa: "Most akkor el lehet vitatkozni, hogy vajon a Pennsylvania hivatalos honlapja, vagy egy külsős github oldal a megbízhatóbb adat."
Egy klasszikus csalás áldozatává lettél. :)

Olvasd el, mit tartalmaz a dataset:
"This dataset describes a current state of mail ballot requests for the 2020 primary election."
vagyis a 2020-as (gondolom demokrata) ELŐVÁLASZTÁS alkalmával kikért mail ballotok számát.
Már annak gyanúsnak kéne lennie, hogy az oldalt utoljára szeptember 24.-én módosították.
Az a baj, hogy az ehhez hasonló álhírek (és nagyjából ilyen szintű híreket láttam én a csalásvádak kapcsán) nagyon könnyen elterjedhetnek, ha figyelmetlen az ember.

"Értem, tehát nekik teljesen oké rinyálni, meg orosz beavatkozással gyanúsítani a megválasztott elnököt, de Trumpnak ehhez nincs joga?"
Nem arról van szó hogy joga van-e - egyértelműen van joga - hanem hogy káros-e, jó-e.
Amit Trump most csinál az is káros, amit a demokraták csináltak az is káros volt, bár ők legalább a valós (csak felnagyított mértékű) orosz beavatkozásból indultak ki, de bizonyíték nélkül lebegtették a levegőben, hogy 'Trump esetleg együttműködhetett velük".
Szóval igen, joga van hozzá, de jobban tenné, ha nem csinálná, a saját örökségét is lerontja ezzel: nationalinterest.org/feature/how-trump-sabotaging-his-legacy-173111

Shadowrunner 2020.11.28. 19:36:28

@GyMasa: az ugye megvan, h a levél szavazatok már a szavazás napja előtt érkeztek be, akár hetekkel korábban.
Nem kell órák alatt nyomtatni semmit.

tekkerő 2020.11.28. 19:41:00

@GyMasa: Matyika a jó büdös k*rva anyád! Mindennek van határa! Én normálisan beszéltem hozzád, te meg sokadjára sértegetsz, csak mert nem tetszenek a tények, amiket mondok.

Bizonyítékaid nincsenek, hát személyeskedsz, sértegetsz, mint valami óvodás. Azt hiszed ettől nyerni fog Turmp? Előbb-utóbb kénytelen leszel elfogadni a valóságot, akkor is ha nem tetszik.

Keress egy safe space-t, te nyomorult crybaby...

Glokta 2020.11.28. 19:47:41

@GyMasa: Már bocsáss meg, de nevetséges amit művelsz.
Nem gondolod ezeket a mondataidat kicsit ellentmondásosnak?
1) "de ott ez a rendszer 250+ éve. Ez engem pont a magyar ellenzéki hisztire emlékeztet, akik pontosan ugyanilyen módon "magyarázzák" meg a vereségüket."
és
2) "És, végezetül, szerintem ráférne az egész USA rendszerre egyfajta egységesítés.
Azért az milyen már, hogy még ma sem tudjuk, huszonsok nap elteltével a végeredményt.
Eltörölném a "same day registration"-t, mert aki akar, az vegye már a fáradtságot, hogy előre regisztráljon...
A választói nyilvántartás is nevetséges. 20 éve halott emberek vannak rajta a mai napig.
Az 5 teljes választási cilkus."

1) Szóval egyrészt ne változtassunk az elektori rendszeren, mert 250 éves, és csak a 2016-os vesztesek hisztiznek arról, hogy nevetséges, hogy nem popular vote alapján választunk elnököt.

2) Aztán másrészt, változtassuk már meg a választási rendszert, hiába van már hosszú ideje ez a rendszer, egyszerűen szar és nevetséges, meg hát a mostani vesztesek is ezzel magyarázzák meg a vereségüket. :)

Én megvallom, eddig nem voltam az elektori rendszer eltörlésének nagy híve - mert elsősorban a demokraták pillanatnyi problémázásának tűnt, történelmileg pedig elég sok alkalommal őket segítette (fivethirtyeight.com/features/will-the-electoral-college-doom-the-democrats-again/) - de az idei év történései meggyőztek arról, hogy egyértelműen jobb a popular vote, mert az elektori kollégiummal túl könnyű az állami törvényhozásoknak visszaélni.
Na meg sokkal logikusabb a popular vote, az amerikai rendszer más szintjein az van jelen:
1) a kongresszusi képviselők a körzetüket képviselik és a körzetük választja meg őket popular vote-al
2) a szenátorok az államukat képviselük és az állam választja meg őket popular vote-al
vagyis akkor a logikus az lenne, hogy az elnököt - aki a teljes nemzetet képviseli - a teljes nemzet választja meg popular vote-al.
A "250 éve ez van" érv pedig nagyon-nagyon gyenge, az, hogy valami hosszú ideig fennmaradt, az nem ok arra, hogy még tovább fenntartsuk. Például 1913-ig (kb. 120 évig) a szenátorokat az állami törvényhozás nevezte ki - ami ma nevetségesnek tűnik - aztán megváltoztatták a szabályokat, és azóta a polgárok választják meg őket.

A választási rendszer meg lehetne jobb, de ahhoz ki kéne osztani minden lakosnak egy ID kártyát, hogy könnyű legyen ellenőrizni a személyazonosságot - viszont ez szerintem alkotmányellenes lenne.

Glokta 2020.11.28. 19:50:20

@GyMasa: Ja, bocs, a másik dolog, ami nevetséges:
"És, végül a Dominionnak sem lapítani kellene, hanem szépen transzparensen megcáfolni az összes, ellenük felhozott vádat."
Én eddig úgy tudtam, hogy a vádlónak kell bizonyítani a vádakat bíróságon, nem pedig az vádlottnak kell megcáfolnia minden baromságot, amivel vádolják.
Ne menjünk már át boszorkányüldözésbe (vagy akár a metoo szintjére)!

Miért kéne a Dominionnak rengeteg pénzt kidobnia az ablakon a semmiért?

GyMasa 2020.11.28. 19:52:41

@Bayaz:

"Egy klasszikus csalás áldozatává lettél. :)"
Úgy érted, átvert Pennsylvania hivatalos oldala?

"vagyis a 2020-as (gondolom demokrata) ELŐVÁLASZTÁS alkalmával kikért mail ballotok számát."
Teljesen igazad van, nem voltam elég figyelmes.
Azonban miért kellett eltávolítani a valódi választásra vonatkozó adatokat?
Főleg, hogy a tavaszi előválasztás adatai meg ott vannak?
Ja, és a linkelt oldalon viszont semmiféle konkrét adat nincs, csak mindenféle tájékoztatók.
Ha nincs semmi félnivalójuk, akkor miért nem lehet elérni ezt az adatot?

"Az a baj, hogy az ehhez hasonló álhírek (és nagyjából ilyen szintű híreket láttam én a csalásvádak kapcsán) nagyon könnyen elterjedhetnek, ha figyelmetlen az ember."
Álhírek? Az állam hivatalos oldalán álhírek vannak?
Most ugye csak viccelsz?

"Nem arról van szó hogy joga van-e - egyértelműen van joga - hanem hogy káros-e, jó-e."
SZerintem kinyomozni, hogy nem volt csalás, és 100%-ban bebizonyítani, az a legfontosabb, függetlenül az eredménytől.
Amíg a rendszer nem lesz önmagától megbízható, addig sajnos a hátultesztelő ciklusokra van szükség.
És, szerintem, ha Biden veszített volna, ma sokkal durvább sajtógyalázkodást zúdítottak volna Trump nyakába.

"Amit Trump most csinál az is káros, amit a demokraták csináltak az is káros volt, bár ők legalább a valós (csak felnagyított mértékű) orosz beavatkozásból indultak ki, de bizonyíték nélkül lebegtették a levegőben, hogy 'Trump esetleg együttműködhetett velük"."
A nem stimmelő sorzatszámmal, kibontott csomagolással, pár órával a választás előtt érkező szavazógépekre te is azt mondtad, hogy nem frankó.
Szóval, Trumpnak is van miből kiindulnia.
Túl sok gyanús dolog történt, amik mind Bident támogatták.

"Szóval igen, joga van hozzá, de jobban tenné, ha nem csinálná, a saját örökségét is lerontja ezzel: nationalinterest.org/feature/how-trump-sabotaging-his-legacy-173111"
Ez, mondjuk egy véleménycikk, szóval nem tudok mit kezdeni vele.
Majd meglátjuk, mit fog tenni. Ahogy nézem, részéről ez nem véresen komoly, csak megpróbál elmenni a falig.

GyMasa 2020.11.28. 19:58:51

@Shadowrunner:
"az ugye megvan, h a levél szavazatok már a szavazás napja előtt érkeztek be, akár hetekkel korábban.
Nem kell órák alatt nyomtatni semmit. "
Kivéve, ha valaki úgy akar csalni, hogy nyomtat még szavazólapokat, amiket november 4-én hajnalban bevisznek a szavazatszámláló bizottsághoz, és a 99%-a Biden szavazat.
Éppen ezért kellene kivizsgálni a dolgot, és nem csak kijelenteni, hogy nem történt csalás.
De, részemről elég volt.
Nem jutunk közelebb semmihez.
Majd Január 20-án délben kiderül, mi lett az eredmény.

GyMasa 2020.11.28. 20:09:42

@Glokta:
"1) Szóval egyrészt ne változtassunk az elektori rendszeren, mert 250 éves, és csak a 2016-os vesztesek hisztiznek arról, hogy nevetséges, hogy nem popular vote alapján választunk elnököt."
Anno így határozták meg, és így van az alkotmányban.
Tehát a szabályok ismertek.
Mondjuk én sem vagyok híve az elektori rendszernek.

2) Aztán másrészt, változtassuk már meg a választási rendszert, hiába van már hosszú ideje ez a rendszer, egyszerűen szar és nevetséges, meg hát a mostani vesztesek is ezzel magyarázzák meg a vereségüket. :)
Őööööö, Itt nem a rendszer megváltoztatásáról volt szó.
Felmerült a csalás gyanúja.
Akkor azt ki kell vizsgálni!
Mindenkinek az az érdeke, hogy ki legyen vizsgálva.
A hozzászólásom végén az csak a saját véleményem volt a rendszer most látható visszásságaival kapcsolatban.
Mivel a választás szövetségi szinten eredményezi az elnököt, így szerintem elvárható, hogy valamennyire egységes legyen a törvényi környezet.
Igaz, az alkotmény azt is leírja, hogy a választási törvényeket állami szinten kell meghozni.
Szóval itt eléggé kötöttek a lehetőségek.

"Én megvallom, eddig..."
Mindent lehet, csak kell hozzá a megfeleő támogatottság.
De, ez nyilván nem lesz meg ebben a kérdésben...

"A választási rendszer meg lehetne jobb, de ahhoz ki kéne osztani minden lakosnak egy ID kártyát, hogy könnyű legyen ellenőrizni a személyazonosságot - viszont ez szerintem alkotmányellenes lenne. "
Nem feltétlenül...
Nézd meg a honlapokat, a levélszavazataidat nyomon tudod követni.
Tehát online meg tudod nézni, hogy megérkezett-e.
A mostani rendszernek ezek a kiskapuk a jelenlegi problémái.

Shadowrunner 2020.11.28. 20:10:49

@GyMasa: de akkor volt 600ezer ember akinek a nevében kértek levelszavazast, amit jopar nappal korábban kell jelezni. Majd ez a 600ezer nem ment el személyesen sem.
És akkor Nov4 reggel jut eszükbe, hogy akkor nyomtatni kéne.

Arról nem beszélve, hogy ekkora szavazat számhoz gépezet, szervezés és ember mennyiség kell. Ezt már nem lehetne titokban tartani.

Bayaz 2020.11.28. 20:11:50

@GyMasa: "Álhírek? Az állam hivatalos oldalán álhírek vannak?"
Nem, nem az az álhír, hanem az, hogy valaki ezt felkapja és úgy terjeszti, mint bizonyítékot a választási csalásra. :)
Eddig összesen 1 csalásvádat olvastam, amit nem cáfoltak meg, szóval én nagyon szkeptikus vagyok.

GyMasa 2020.11.28. 20:22:12

@Shadowrunner:
Itt van a teljes beadvány:
defendingtherepublic.org/wp-content/uploads/2020/11/COMPLAINT-CJ-PEARSON-V.-KEMP-11.25.2020.pdf
Ha gondolod, olvasd végig.
Nekem elegem van ebből a meddő vitából.

Shadowrunner 2020.11.28. 21:04:34

@GyMasa: de ez Georgia, nem is Pennsylvania

Glokta 2020.12.01. 00:57:10

@GyMasa:
"Én azt hallottam (tudod a saját, laposföld hívő heti agymosáson), hogy Biden egyedül annak a 4 államnak abban a 4 nagyvárosában kapott annyira sok szavazatot, amelyikekben mellesleg olyan kis anomáliák történtek, hogy az adott állam kiküldött 1,8 millió levélszavazati ívet, amiből visszakapott 1,4 milliót, és a végeredményben mégis 2,5 millió levélszavazat szerepelt."
Ha jól látom, a második állításodról már kiderült, hogy egy szemenszedett hazugság.
Kis utánanézés után kiderül, hogy az első állítás (what a surprise!) is egy szemenszedett hazugság. :)

36 nagyvárosból 31-ben Biden jobban teljesített, mint Clinton, ÉS az egyik város, ahol rosszabbul teljesített, éppenséggel Philadelphia volt (Pennsylvania, az egyik csatatérállam fővárosa)!
www.nationalreview.com/corner/no-joe-biden-did-not-only-improve-in-four-major-swing-state-cities/

Abban éppenséggel igazad van, hogy Európában - lévén hogy a CNN (ami balos elfogultságú) az egyetlen tévécsatorna amit mindenhol vetítenek - erősen torzított képet kapunk az USA-ról.
Viszont a mostani helyzetben épp a trumpista, szélsőjobbos portálok azok, amelyek - a te megfogalmazásoddal élve - egy, a valóságra teljesen merőleges, alternatív világban élnek, és te az ő híreiket veszed át, láthatóan bármiféle szűrés vagy tényellenőrzés nélkül.

Javasolhatnám neked, hogy amikor közismerten megbízhatatlan és elfogult hírportálokat és youtubereket olvasol/nézel, legalább próbáld lecsekkolni, hogy igazat állítanak-e?

Mert igen, ezzel 'agymosnak' téged, vagy legalábbis az amerikai szavazókat. Ha valaki 0-24-ben ilyen híreket olvas (a választásokat így-úgy elcsalták), azt nagyjából lehetetlen megrengetni az ebbe vetett hitében.
Még te is - akit alig érint a választás, csak van egy média/elitellenes beállítottságod - 'alternatív magyarázatokat', 'furcsaságokat' kerestél (pl. miért tüntették el az állami honlapról az eredményeket? - bocs, de ennek most nem néznék utána, hogy igaz-e és mi az oka), amikor cáfolták azt, amit írtál.
Nem hibáztatlak ezért - ez teljesen természetes, jellemzően így működik az emberi agy, inkább próbál kapaszkodni az utolsó szalmaszálba, minthogy elfogadja azt, amit nem akar elhinni - de azt tanácsolom, hogy fordulj legalább akkora szkepticizmussal az 'alternatív média' felé, mint amekkorával a mainstream sajtó felé fordulsz.

GyMasa 2020.12.01. 07:56:51

@Glokta:
"de azt tanácsolom, hogy fordulj legalább akkora szkepticizmussal az 'alternatív média' felé, mint amekkorával a mainstream sajtó felé fordulsz. "
Igen, ezt megtanultam már az utóbbi napokban, hogy mindennek megpróbálok utánanézni.
süti beállítások módosítása