A kiló nem százat jelent.

Párhuzamos valóságok: Orbánnal van alku, Brüsszel nem Moszkva, Magyarország viszont még mindig csak Magyarország

2020. december 11.

screenshot_2020-12-10_at_10_51_51.png

Török Gábor csak a politikusok "kommentárjait" posztolta ki. Vereség — mondja a DK és a Momentum — vagy győzelem — mondja a kormányoldal és média? Mint a legtöbb vétónak, ennek is csak úgy volt értelme, hogy végül megegyezéssel zárult. Egy kompromisszum és a párhuzamos valóságok.

131026309_222413129242954_7687390968728504676_o.jpg

A blog azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba. Olvasottságunk idén lépte át az egymilliót. Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig. 
Oszd meg írásainkat, lájkolj és kövess minket: facebook.com/kilonem100 
Támogass: patreon.com/kilonem100 Köszönjük! 

Bloomberg: nem lesz vétó, a magyarok és a lengyelek megállapodtak Németországgal — közli az Indextől a 24.hu-ig több oldal.

Vereségről beszélni nem sok értelme van egy megegyezéskor, bár rendszerint mindkét fél felad valamit, hogy nyerjen valamit. Ez a lényege. Győzelemről akkor beszélünk, amikor a kezdeményező fél elérte célját. Amit látunk, az leginkább az ellenzéki wishful thinking és csőlátás bizonyítéka. Nagyon szeretnénk sokan Orbánt bukni látni, de az nem így fog megtörténni: a magyar választókat kell meggyőzni. Merkel nem óvónéni, aki majd itt rendet tesz. Ezerszer elmondtam már itt.

Kompromisszumot kötöttünk, ahogy a Bloomberg kommentálta és több magyar sajtótermék is leközölte. Győzelem? Vereség? Magyarország és Lengyelország valószínűleg elérte a célját a vétóval: a "jogállamisági kritérium" felvizezett változata pedig ki fogja elégíteni a demokratát játszó nyugati ellenlábasokat odahaza, az EP-ben és a kevésbé zelóta nyugati médiában. Mint minden csoda, az orbánozás is három napig tart. Az Európai Néppártban sincs már napirenden Orbánék kizárása. Pedig azt gond nélkül megléphették volna.

A hazai ellenzékiek nem tudom, mit nyerhetnének ebben az ügyben, nekik ennyi alkupozíciójuk sincs Orbánnal szemben, pedig meg lehetne próbálkozni valami hasonlóval a magyar politikában is: kompromisszumokat kötni. A járvány is okot adna a társadalmi békekötésre. Máskor is van Orbánnal alku. Hiába tagadja pl. a DK. Így működik egy jól működő demokrácia. (A magyar nem az, de most működő demokráciát csak nyomokban találunk a hírekben: talán csak Svédországot.) A különböző érdekcsoportok nem egymás ellen uszítanak, hanem alkudoznak, hogy a dolgok előremenjenek. Ki-ki elér valamit, valamit pedig felad.

A COVID-pánik miatti válságra válaszult szánt pénzeső elől pedig elhárult az akadály. A valódi tanulság az, hogy Brüsszel nem Moszkva. Valóban van szavunk. És ez jó dolog. Brüsszellel (vagyis cinikusan szólva Németországgal) lehet beszélni. Idehaza a kompromisszumkészség mindkét politikai oldalnál hiányzik. De nincsenek is rákényszerítve, nincsenek olyan hatalmi központok, amik blokkolhatnák egymás működését, egyensúlyban tarthatnák egymást. Furcsamód ez a blokkolás nem hátrány, hanem inkább előny. Ha napirendre kerülne alkotmányos rendünk megegyezéses reformja érdemes volna beépíteni hasonló checks-and-balances-eket, ahogy mifelénk, vidéken mondják. Végre.

1990 óta a magyar demokrácia nem más, mint a többség zsarnoksága. És ez nincs jól. Defektes demokráciaelképzelések és politikai tévképzetek kavarognak a fejekben.fb_img_1607623776615.jpg

Ugyannakor az is tanulság, hogy az a konfrontatív stratégia sikeres tud lenni, amit Orbán képvisel. Akár egyetértünk a mostani céllal, akár nem. Az ellenzéki politikának meg kellene értenie, hogy nem mehet szembe a nemzeti érdekkel. És nem szabad szurkolnia azért, hogy Brüsszel megvonja a jogosan járó támogatásokat, azok ugyanis szerény kompenzációt jelentenek piacaink megnyitásáért, iparunk kiárusításáért.

Az nem volt eleve jó alku, ne rontsunk tehát rajta. Sokkal kevesebbet kapunk vissza, mint amennyit feladtunk. 

Azt a buta ellenérvet, hogy a támogatások hasznát csak Mészáros és társai élvezik, azaz: csak ellopják felejtsük már el. Annyira ostoba, hogy nem is szeretnék soha olyanokat a kormány közelében látni, akik ennyire nem tudnak számolni. Abszolút indokolatlan és pénzkidobásnak (pénzlenyúlásnak) tűnő pályázatokat mindig is fogunk találni sajnos, de ez töredéke a támogatásoknak. A támogatásokból fontos beruházásokat finanszíroztunk az évszázad korrupciójában úszó négyes metrótól kezdve a vidéki kórházak felújításáig.

Ez utóbbira ment el egyébként a legtöbb pénz. Nem Mészáros jachtjára. Az mindössze a beruházások profitjából keletkezett, amit ígyis-úgyis zsebre rakott volna valaki. Egyetértünk abban, hogy nem Mészáros vagy Simicska vagy Puch László vagy Tocsik Márta zsebe a legmegfelelőbb egyetlen hely ezen profitok elsüllyesztésére? Igen. Szerintem az én zsebem alkalmasabb lenne, de nem keresett sajnos meg ilyen ajánlattal eddig egyetlen kormányzat sem.

Ha az olvasó is ebbe a 99.9999999%-ba tartozik, akkor szögezzük le a tényt, hogy ettől még négyes metróra és kórházfelújításokra szükség van és ehhez pedig szükségünk van az uniós támogatásokra, amik egy régi rossz alku kapcsán kapunk. Amit nem kéne tovább rontani. Ha van cseppnyi eszünk. Ebben egységesnek kéne lennie a magyar politikának. Kifelé ugyanis egy csónakban evezünk. Aki másik csapat csónakjában evez, az szóljon, hogy mindenki értesüljön róla!

Nem az kéne legyen a cél, hogy minél inlább uniós kék-sárgára fessük magunkat, hanem az, hogy harcoljunk a nemzeti érdekeinkért KÖZÖSEN. A mi mezünk a piros-fehér-zöld. Ideje volna ráeszmélni erre az ellenzéki oldalon.

A blog azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba. Olvasottságunk idén lépte át az egymilliót. Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig. 
Oszd meg írásainkat, lájkolj és kövess minket: facebook.com/kilonem100 
Támogass: patreon.com/kilonem100 Köszönjük!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr7916326640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seol 2020.12.11. 16:53:51

Persze a kórházfelújítások alapprofitját ÉS a 25%-os túlárazást rakják zsebre. És hát a felújított kórházak egy része fél éven belül rohad. És hát a felújított kórházak egy részéből kimaradt az eszközpark, de nagyon szépek az 500e/m2 áron lefestett homlokzatok. És a sokszázmilliárdért "felújított" és "létrehozott" kórházak egészségügyét a maga papíron sok tízezer új helyével már-már bedöntötte ~5000 plusz beteg. De sebaj, az egybites szakértő lelt egy új hívószót. Javasolnám még azt is, hogy mennyi pénzt költöttek lélegeztetőgépekre, az se lenne eu-s pénzek nélkül!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.12.11. 18:33:09

Namost akkor kétharmad van vagy deazellenzék?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.12.11. 18:40:11

Ahogy elnézem a cikket fideszéknek nem kell vécépapír!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.12.11. 18:42:59

Amúgy ha többet ha kevesebbet kapunk,ezek nem fognak kevesebbet lopni!

2020.12.12. 09:54:35

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: késik a napiparancs, ha megkapja, akkor indítja a kommentcunamit. Letiltották a saját kútfőből kommentelésről, az katasztrófa az ő agyi kapacitásával. De legalább olcsó kommentharcos, pár gőzfürdő kuponért melózik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.12.12. 09:55:21

Nyilvánvaló volt, hogy Brüsszel meg fog hátráni, hiszen a megállapodás elsősorban a magállamok érdeke volt, nem a kelet-európiaké.

Az is nyilvánvaló volt, hogy mindezt a ballib médiák és politikusok Orbán vereségeként fogják kommunikálmi.

Engem az lepett meg, hogy akadtak olyan ballibbantak, akik kimondták az igazságot: az hogy Orbán csatát nyert.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.12.12. 09:57:13

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Először egyeztetnem kellett Habonnyal. Ugyanis Zorbán retteg, így mi is, miután Gyurcsányné hatalmas csapást mért ránk.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.12.12. 10:19:05

@szajer_jozsef_1:

Mindjárt jön az ovóbácsi és a sarokba állít, kis huncut Matyika!

birkamenet 2020.12.12. 10:35:11

VALÓSÁGTAGADÓ VIKTÁTOR: Nem engedjük, hogy Brüsszel a jogállamisághoz kösse az EU támogatások kifizetését!

BRÜSSZEL: Márpedig 2021. január 1-től az lesz! Ha nem tetszik, akkor majd repülsz a támogatottak köréből!

VALÓSÁGTAGADÓ VIKTÁTOR: Ja, akkor megszavazom, GYÖZTÜNK!

ulpius66 2020.12.12. 10:37:10

www.portfolio.hu/unios-forrasok/20201211/vetougy-soros-felhaborodott-az-alku-tartalma

eccerű a képlet!

Ami jó a liberál-fasiszta Soross-nak, az rossz nekünk!

Ami rossz a liberál-fasiszta SoroSS-nak AZ JÓ NEKÜNK!!!!!!!!

élveteg 2020.12.12. 11:01:43

A kecske is jól lakott a káposzta is megmaradt Persze hogy megmaradt valami a jogállamiságból Csak az alapján egy árva fillért nem fognak visszavenni sem a lengyelktől sem a magyaroktól Ahogy hiába jelentett a Sargenthini hiába szavazták meg a jelentést abból sem lett semmi

Fragreg 2020.12.12. 11:36:55

Hmmm... beakadt a DK harci-robo-blog-trollere. Szerelőt kérek a hármas terminálhoz, köszönöm.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.12.12. 12:34:40

@szajer_jozsef_1:

Egész nap lustálkodsz. Egész délelőtt alatt csak 150 ismétlés??? Mit csinálsz te, már megint pedopornót nézel munka közben? Nem lennék a helyedben, amikor hétfőn hivat a gazdád megbízottja és megkérdezi miért loptad a napot egész hétvégén!

kvadrillio 2020.12.12. 12:37:33

DÖBBENETES !!!

A ROTHADT FEJÉT ÉN VÁGNÁM LE ENNEK A FASZ NŐNEK !!!!!
Tüntetők közé hajtott egy autó New Yorkban

HOGY ROHADNA MEG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JA...ÉS A KURVA ANYJÁT !

leponex 2020.12.12. 13:03:39

Remek a posztod, Blogger.
De.
"Idehaza a kompromisszumkészség mindkét politikai oldalnál hiányzik."

Léccilécci mondd már meg, miféle kompromisszumot tudnál elképzelni például a fenti i.ióta matyikával?
Mit tudnál ajánlani neki, hogy ne túrjon szét mindenfelé mindenféle blogot??

De ugyanígy, mit lehetne a mai ellenzéknek felajánlani, hogy legalább a minimális 'együttműködésre' hajlandó legyen?
Mit lehetne felajánlani a magyar liberálisoknak - Momentum - , hogy legalább a parlamenti választáson az ott élő magyar közösséget támogassa, és ne a többségi nemzet liberálisait??

Nem Blogger, 'ezekkel' reménytelen bármiféle együttműködésben reménykedni.
Majd verseny lesz, és a válaszáson a választók fognak dönteni.
Ahogy eddig is.

rinoceros 2020.12.12. 13:29:27

Az országnak - lófaszt: ebbe a csapdába ne menjünk bele - szóval az itt ő embereknek az lenne az érdeke, hogy a készpénzeket (nem csak az EU-s támogatásokat, hanem az adónkat is, átlátható módon, a lehető legoptimálisabban költsék el.
Az lenne az itt élők érdeke, hogy egyenlő feltételekkel indulhassanak bármilyen területen, és nem az, hogy egy gazdaságilag, politikailag bebetonozott szűk kör osztogathassa kegyként a lehetőségeket. A mi pénzünkből.
A 1 millió elérés 1 millió kattintást jelent a blog történetében, vagy napi 1 milliós olvasottságot? Ha az utóbbi, akkor gratulálok, ha az előbbi...

törppicur 2020.12.12. 13:32:43

@jozsef_2:
Figyelj, Matyógyerek. Nem tudom mi a célod, gyanítom te sem.
nem lehetne azzal megoldani, hogy minden veled egyet nem értőnek külön külön kiosztasz egy sallert, megmondod, hogy anyád, meg buzi, meg ami eszedbe jut.
Azután hagyj minket itt játszani.
Na, pusszancs

törppicur 2020.12.12. 13:34:55

@jozsef_2:
ja és ha jól viselkedsz, megérem a 100 kilóst ne bátson.
Hidd el, az nem cenzor, ha valaki nem veled ért egyet, viszont te egy köcsög vagy, ha szellemi fölényeddel mindenki elől eltakarod itt a fényt.

HaD 2020.12.12. 13:56:30

A cikkíró a magyar érdekeket azonosítja azzal hogy egy 30-35 évvel ezelőtti geopolitikai helyzet kitermelt(előre megfontoltan) egy olyan "elitet" aki a posztkomcsi "kultúrát" viszik és kilóra eladják a magyarokat miközben megtömik a zsebüket...ezt hazaárulásnak hívják és piszokul nem a magyar érdekek képviseletének...mafaszt lehet ebben kompromisszumot kötni?? ...jobb kultúrában ezért kötél jár bmeg...

HaD 2020.12.12. 14:03:16

Akinek ez a műsor a vétóval meg az un egyezséggel nem világít rá arra hogy mi a szerepe a magyar(?) "elitnek" és mire tartja őket az eju az kicsit dilettáns....ja meg arra hogy mi mint talpas magyarok(lengyelek stb) mire is kellünk ezeknek....

ulpius66 2020.12.12. 14:08:58

atv. hu

"
Dobrev Klára keményen kiosztotta az Orbán-kormányt az EU-csúccsal kapcsolatban

Az MSZP EP-képviselője értékelte az uniós megállapodást a hétéves büdzséről és a mentőcsomagról. Szerinte nem történt akkora győzelem, mint ahogy azt a Fidesz hangoztatta."

AZ ATV-NÉL MÁN TUDNAK VALAMIT!

EGYESÜL A DK ÉS AZ MSZP??????

ulpius66 2020.12.12. 14:12:41

Hogy mik vannak!

portfolio.hu

"Felfedte Orbán Viktor lengyel szövetségese: valójában ők írták a németek helyett a kompromisszumos javaslatot

Amint arra a Portfolio már a csütörtök esti vétóalku megszületésekor világosan célzott: valójában nem a német soros elnökség rakta össze a jogállamisági mechanizmus alkalmazását beszűkítő 4 oldalas magyarázó európai tanácsi szöveget, hanem inkább a magyar és a lengyel kormány „diktálta” és ezt erősítette meg egy pénteki interjújában maga Jaroslaw Kaczyski lengyel kormányfő-helyettes is. Ez a külvilág számára egészen más megvilágításba helyezi a vétóvita végső kifutását és teljesen alátámasztja a Portfolio által már csütörtök este megfogalmazott véleményt, miszerint „rövid távon Orbán Viktor győzött, hosszabb távon az EU egésze nyert az alkuval”. Ha pedig mindehhez még azt a Portfolio által szintén hallott és a Bruxinfo által is megírt információt is hozzátesszük, hogy valójában az EU legfelső szintjén is voltak jogi aggodalmak a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatban, akkor az a nagy kép tárul elénk, hogy egyszerre akarták elrendezni a jogi aggályok ügyét és a magyar-lengyel kormány kéréseit is és ezért ment át végül ilyen gyorsan a csomag és ezért hirdetheti magát mindenki győztesnek, de leginkább a magyar és a lengyel kormány."

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.12.12. 14:30:19

@leponex: Matyi egy szélsőséges eset, az övéi is túl n@cik neki. Egyedül ő hlikopter, de hát épp erről van szó: kompromisszumképtelenség. Tehát íme a bizonyíték. És mondjuk Te is erről teszel tanubizonyságot a másik oldalról, nem?

ulpius66 2020.12.12. 14:34:20

Róna Péter: Amit Orbán elért, az megelőzhette volna a brexitet

„Amit most Orbán Viktor Brüsszelben elért, azt talán csak a francia minisztertanács egykori elnökének, Talleyrand-nak sikerült, amikor nem sokkal Napóleon veresége után visszaállította Franciaország helyét az európai politikai rendszerben. Az unió Orbán Viktor tevékenysége nyomán értékközösségből érdekközösségé vált; tehát Orbánnak sikerült teljesen újradefiniálnia az Európai Unió lényegét” – véli Róna Péter."

"Dobrev Klára szerint ezt úgy kell értelmezni, hogy az unió pénzügyi érdekei akkor is sérülnek, ha egy országban nincs médiaszabadság, vagy az igazságszolgáltatást a kormány a saját uralma alá hajtja.

- Ugyan! Teljesen világosan kiderül a szövegből és abból, ami elhangzott a tárgyalások alatt és után, hogy Dobrev Klára óriási tévedés áldozata. Mert ha igaz lenne, miért kellett volna a szövegbe egyértelműen beírni, hogy csak azokkal a tételekkel fog ez a mechanizmus foglalkozni, amelyek a pénzügyi érdekeket sértik? Az eredeti megállapodásban nem volt benne, amit a mostani megállapodás kimond, vagyis hogy a mechanizmus csak akkor alkalmazható, ha tényleges és közvetlen sérelem keletkezik a kifogásolt cselekedet és az EU pénzügyi érdekei között. Ezért ez a mechanizmus a gyülekezési, a szólás-, a sajtó-, a vallásszabadság stb. védelmére, vagyis politikai kérdésekre nem alkalmazható."

"Ez az érdekközösség kizárólag gazdasági kérdésekre szorítkozik. Orbán Viktornak sikerült megvalósítania azt, amit a britek szerettek volna kilépésük előtt. Nem vitatták, hogy az EU nagyszerű vámunió és gazdasági közösség, de kifogásolták, hogy politikai értékeket akar behozni a tevékenységébe – magyarázta Róna Péter. A műsorvezető azon kérdésére, hogy mit tehetünk ezután, hagyjunk-e fel minden reménnyel, a közgazdász egyértelműen nyilatkozott: hagyjunk fel minden reménnyel, igen!"

Zionnépe 2020.12.12. 14:48:55

Merkel (és Németo) szimplán megkapta a német iparmágnásoktól, hogy bizony most kurvára recesszió van és minden fillér számít.
Tessék szépen elengedni ezt a játszmát, mert nincs még itt az ideje, hogy kivonuljanak (2 év múlva meglátják). És bizony, ha most nagyon rájuk dörrent az EU kénytelenek lennének.

kvadrillio 2020.12.12. 15:11:16

JAHHHH Orbán létrehozta a régi-új EGK-----T !!! :o)))))

Európai Gazdasági Közösség
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz
Ugrás a kereséshez
Európai Gazdasági Közösség
Az EGK alapító államai
Az EGK alapító államai
Location European Economic Community (1993).svg
Alapítva 1957
Megszűnt 1993/2009
Típus sui generis nemzetközi szervezet
Székhely Brüsszel
Luxemburg
Strasbourg
A Bizottság elnöke Jacques Delors (1985–1993)
Működési régió Európa
A Wikimédia Commons tartalmaz Európai Gazdasági Közösség témájú médiaállományokat.

Az Európai Gazdasági Közösség (rövidítve EGK, angol (és magyar) nyelvterületen Közös Piac-ként is ismert) egy nemzetközi szervezet volt. 1957-ben a római szerződéssel alapította az ESZAK-ot létrehozó hat állam: Belgium, Franciaország, Hollandia, Luxemburg, az NSZK és Olaszország. Az egyesítő szerződést követően közös intézményrendszere volt az ESZAK-kal és az Euratommal. A maastrichti szerződés 1993-as hatálybalépésével a szervezet neve megváltozott, Európai Közösség (EK) lett, a három pillér közül a legelsőnek, az Európai Közösségeknek a része, annak 2009-es, lisszaboni szerződésben történő megszüntetéséig.
Tartalomjegyzék

1 Története
2 Tagjai
2.1 Az EGK és az EFTA kapcsolata
3 Szervei
4 Idővonal
5 Jegyzetek
6 Források
7 Kapcsolódó szócikkek

Története

Az alapító államok ki akarták terjeszteni az Európai Szén- és Acélközösséget a teljes gazdasági térre is, így 1957. március 25-én a római szerződés aláírásával létrehozták az EGK-t. Ennek célja a tagállamok gazdasági integrációja, ezen belül is a nemzetgazdaság egészére kiterjedő vámunió, majd az ezt követő tizenkét éves átmeneti idő után a közös piac létrehozása. Emellett megfogalmazásra kerültek szociális és politikai célok is, így az élet- és munkakörülmények javítása, a béke és a szabadság megszilárdítása, az európai integráció alapjainak létrehozása.[1]

Megszüntették egymással szembeni a vámokat. A külső országokkal szemben vámuniót alakítottak ki az áruk és a szolgáltatások szabad áramlását biztosítva. Közös versenypolitikát dolgoztak ki, ezzel óvták a versenyt a torzulástól, ezen kívül közös politikát alakítottak ki a mezőgazdaság és a közlekedés terén. Koordinálták az egyes országok gazdaságpolitikáját és jogharmonizációra törekedtek. Ez az egyes nemzetközi piacokon a versenyfeltételek egységesítését szolgálta.

Létrehozták az Európai Szociális Alapot és az Európai Beruházási Bankot. Társult viszonyt alakítottak ki az egykori tengerentúli gyarmatokkal.

Az EGK egyik első lényeges eredménye a mezőgazdasági termékek egységes árszintje volt 1962-ben.

:))))))))))))))))))))))
Róna Péter: A devizahitel meg sem felelt a hitel fogalmának

A közgazdásszal a devizahitelezésről beszélgettünk, de elmondta véleményét a monetáris politikáról, a védekezésről és a közpénzekről is. Interjú.
Kapcsolódó
Itt vannak a részletek a magyar–lengyel vétó feladásáról, EU-s pénzzel nem lehet csalni többé
Itt vannak a részletek a magyar–lengyel vétó feladásáról, EU-s pénzzel nem lehet csalni többé

A jogállamisági mechanizmust nem lehet politikai célokra használni.

amíg a kilátásba helyezett pénzügyi támogatásokat megvonják, annyi lépcsőn kell átmenni, annyi mindennek kell történnie, hogy a gyakorlatban a szankciók érvényesítésére aligha kerül sor. A közgazdász szerint Brüsszelben most nem kevesebb történt, mint hogy az EU vezetői, az unió legbefolyásosabb országai, élükön Németországgal, feladták az értékalapú közösség létrehozásának nagy álmát, tervét , és létrehoztak egy olyan szervezetet, amely a szuverén országoknak nem érték-, hanem érdekközössége.

Ez az érdekközösség kizárólag gazdasági kérdésekre szorítkozik. Orbán Viktornak sikerült megvalósítania azt, amit a britek szerettek volna kilépésük előtt. Nem vitatták, hogy az EU nagyszerű vámunió és gazdasági közösség, de kifogásolták, hogy politikai értékeket akar behozni a tevékenységébe

– magyarázta Róna Péter. A műsorvezető azon kérdésére, hogy mit tehetünk ezután, hagyjunk-e fel minden reménnyel, a közgazdász egyértelműen nyilatkozott: hagyjun

BLABLABLABLAAA....:)))))))))

kvadrillio 2020.12.12. 15:30:34

ANNO AZ EGK GAZDASÁGI ÉRDEKKÖZÖSSÉG VOLT, AMIT KÉSŐBB EU-VÁ VÁLVA MINDENFÉLE VALLÁSI BAROMSÁGOKKAL TÖMTEK....VOLNA TELE A KELET-EURÓPAI ÚJ-BELÉPŐ ORSZÁGOK. SIKERÜLT JÓL ÖSSZEKUTYULNI NEKIK AZ EREDETI ERŐSEN GAZDASÁGI ALAPÚ ÉRDEKSZÖVETSÉGET.

A közgazdász szerint Brüsszelben most nem kevesebb történt, mint hogy az EU vezetői, az unió legbefolyásosabb országai, élükön Németországgal, feladták az értékalapú közösség létrehozásának nagy álmát, tervét , és létrehoztak egy olyan szervezetet, amely a szuverén országoknak nem érték-, hanem érdekközössége.

Ez az érdekközösség kizárólag gazdasági kérdésekre szorítkozik. Orbán Viktornak sikerült megvalósítania azt, amit a britek szerettek volna kilépésük előtt. Nem vitatták, hogy az EU nagyszerű vámunió és gazdasági közösség, de kifogásolták, hogy politikai értékeket akar behozni a tevékenységébe

– magyarázta Róna Péter. A műsorvezető azon kérdésére, hogy mit tehetünk ezután, hagyjunk-e fel minden reménnyel, a közgazdász egyértelműen nyilatkozott: hagyjunk fel minden reménnyel, igen.

""" Ez az érdekközösség kizárólag gazdasági kérdésekre szorítkozik. Orbán Viktornak sikerült megvalósítania azt, amit a britek szerettek volna kilépésük előtt. Nem vitatták, hogy az EU nagyszerű vámunió és gazdasági közösség, de kifogásolták, hogy politikai értékeket akar behozni a tevékenységébe"""

DE.......kkor orbán is elmegyááááám a nagy körösztyén hablatyaivan a sunyibahhh !!! :O))))))))))))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2020.12.12. 15:32:26

Európai Gazdasági Közösség (rövidítve EGK,...........nem nyomták tele mindenféle vallási baromságokkal !!! :O)))))))

kvadrillio 2020.12.12. 15:35:22

sztem viszont ORBÁN SOROZATOS LOPÁSAI (KLEPTOKRÁCIÁJAHHHHHHH...) ERŐSEN KIHAT MINDENFÉLE GAZDASÁGI FOLYAMATRAHHHH !!!!!

de azért ügyes ultizó a Viktorrrr ! :O)))))))))))))))))))))))))))))))

Ménár Atya 2020.12.12. 18:21:21

Na, Fitymatyi ismét repült vissza a beteges magányába :D

Ménár Atya 2020.12.12. 18:21:40

Na, Fitymatyi ismét repült vissza a beteges magányába :D

alöksz róz 2020.12.13. 13:08:57

@seol: "25%-os túlárazást rakják zsebre" - a túlárazás csak akkor számít az uniós pénzek lenyúlásának, ha nem ny-európai cég nyeri a pályázatot.
és ez esetben rögtön nem beszélhetünk korrupcióról, hanem lobbinak kell nevezni.

tudhatnád már

alöksz róz 2020.12.13. 13:11:21

@birkamenet: mi van matyi, több fronton küzdesz? :D

Wildhunt 2020.12.13. 14:18:46

@alöksz róz: ő is Matyi? Miből gondolod?

alöksz róz 2020.12.13. 14:49:59

@Wildhunt: egyszerre jelenik meg a botmatyikkal, ha felhergeli magát (márpedig könnyen felhergeli magát) akkor ugyanazokat a kifejezéseket használja, ilyesmi.
vannak ilyen "beszélgetős" nickjei is

Wildhunt 2020.12.14. 00:58:26

@alöksz róz: és tényleg... Plusz egyedül ő nem szidja matyit.

seol 2020.12.21. 22:11:13

@alöksz róz:

A valóság (mondjuk nem teljesen az, mert egy 25%-os túlárazás legfeljebb 2010 körül számított normálisnak, mára már a 80%-tól se riadnak vissza) versus az óvodásszintű "deazokislopnánaktanítónéééénikérem"... Nos.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.12.22. 07:27:47

Az Index-szori újabb epizódja és a blogger gyalázása nem tartozik a témához. Tárgyaljátok máshol.

Wildhunt 2020.12.22. 08:48:10

@seol: amire persze bizonyítékod is van, csak nem mondod mert elvisz a fekete autó. 80%... hogy tudsz ennyi ésszel levegőt venni.

Wildhunt 2020.12.22. 08:49:31

@A kiló nem százat jelent.: Matyi óta valami megtört benned :D.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.12.24. 15:21:18

@Wildhunt: erre úgyy emlékeztem írtam válasz. Igen. Meg.

Boldog karácsonyt!

seol 2020.12.24. 22:07:29

@Wildhunt:

Elég jól nyomon követhető, hogy bizonyos "fejlesztések" a kezdeti X-es árajánlatról hogyan drágulnak "bizonyos előre nem látható és nem részletezhető okok" miatt 2X-re, de asszem, akadt már 6X-es is. Gondolom, "szerinted" a 200-600%-os drágulásokban nincs 'alkotmányos költség' semmi, sőt, kedves vezetőnk mindbe belead a megspórolt pénzecskéjéből.

Na meg egy funkcionális analfabétának azt fölösleges is megemlíteni, hogy az volt a leglényegtelenebb része egy lényegtelen hozzászólásnak.

seol 2020.12.24. 22:09:00

@A kiló nem százat jelent.:

Pedig igazán örülhetnél, hogy előkerül egy olyan téma, amelyben nem írtál hülyeséget. ^^ De ha nem, nem.

seol 2020.12.24. 22:10:12

@seol:

100-500, ha nagyon kukacoskodunk.

seol 2020.12.24. 22:17:42

@Wildhunt:

Mármint nincsenek "már az első kapavágás előtt érdekesen dráguló" beruházások? Atyaég, azért átlagkommiszár kimagyarázni próbálja őket, nem letagadni. :-D

Vagy a második bekezdésre "gondoltál"? Vagy arra, hogy kedves kondukátorunk kiegészít? Vagy egy biankó "semmi nem igaz, toppant, toppant" volt?

Wildhunt 2020.12.26. 14:41:32

@seol: már egyszer leírtam: jogállamban a bűnösséget kell bizonyítani. Az hogy megírta a 444 nem bizonyíték.
süti beállítások módosítása