A kiló nem százat jelent.

Kamala Harris, Kalifornia Polt Pétere. Történelmi pillanat: beiktatták az első női alelnököt, akkor most örülni kell?

2021. január 21.
  • Sokat beszéltünk a férfiakról, pedig az események igazi főhőse egy nő.
  • Kamala Harris történelmet írt, mint az USA első női alelnöke + színesbőrű. Mivel nagyjából ugyanarra látom képesnek a nőket és a férfiakat (+ a színesbőrűeket és a fehér, "narancs", satöbbi bőrűeket), számomra ez nem akkora csoda, hogy Wonder Womanként ünnepeljük.
  • Pedig Kamala Harris személyén keresztül érthető meg az a korrupt gépezet leginkább, amit amerikai politikának hívnak és aminél talán még a médiabohóc Trump is jobb.

main-qimg-a8582f75995e0d9a2d758bcfc0a945a7.jpeg

Ennek a montázsnak a készítői olyan elítéltek fotóit használták fel a történelmi pillanat alkalmából, akiket Kamala Harris Kalifornia legfőbb ügyészeként tartott tovább elzárás alatt, miközben már engedélyezhető lett volna, hogy korábban szabaduljanak a túlzsúfolt börtönökből. Lehetővé téve az állam számára olcsó munkaerejük kizsákmányolását.

Persze éppúgy lehetett volna méltatni, hogy mennyire nem részrehajló és bánik kesztyűs kézzel a színesbőrű legfőbb ügyész a jórészt színes bőrű elítéltekkel, akik ténylegesen bűncselekményeket követtek el. De várjunk csak! Máskor épp ezt nevezzük rendszerszintű rasszizmusnak? Vagy, amikor a liberálisok alkalmaznak indokolatlanul kemény büntetéseket (feketékkel szemben), akkor az rendben van? Csak egy fehér konzervatív bíró lehet fajgyűlölő? 

Kamala Harris szenátor mégis könnyedén tetszeleghetett az afroamerikaikért küzdő politikus szerepében már mint alenök-jelölt a feketék rendszerszintű megkülönböztetése ellen még Obama idejében indult, de tavaly őrült erőszakhullámba átcsapó Black Lives Matter tüntetések idején. Kamala Harris odáig is elment, hogy személyesen kampányolt az erőszakos tüntetésekben és zavargásokban elfogott bűnözők óvadékának összegyűjtésében, ami által olyanok kerültek szabadlábra a bírósági tárgyalásig, akik boltokat fosztogattak vagy áldozataiknak agykárosodást és koponyasérülést okoztak. (Hiszen szükség lehetett még rájuk még más tüntetéseken is, hogy demonstrálhassák, mennyire káoszba fulladt Amerika ellenfelük elnöksége alatt...)

A képmutatás nem ismer határokat Amerikában.

A történet ellentmondásossága jól mutatja, hogy mennyire valós és égető probléma a rendszerszintű rasszizmus az USA-ban, és mennyire bonyolult ugyanez a kérdés, és mennyire bőrszíntől teljesen független az elit és a legkiszolgáltatottabbak viszonya. És hogy mindez mennyire torzan tükröződhet vissza az USA és a világ liberális közvéleményének önképében, amely most ujjong Kamala Harris beiktatása felett.

Szerintem idehaza is ki kell állni a hátrányos helyzetűek és/vagy származásuk miatt eleve hátrányos megkülönböztetéseket elszenvedők jogai mellett. Akár akkor is, ha bűncselekményt követtek el. Igazságosan, egyforma mérce alapján és tisztességgel mértékletesen az egész társadalom jólétét célul tűzve. De politikai játszmákban afféle beáldozható gyalogként használni őket, nem hogy morálisan elfogadhatatlan, hiszen nyilvánvalóan a legaljasabb fehérgalléros bűncselekmények közé tartozik, amit politikusok, az elit elkövethet.

No ezért nem számítok semmi jóra Kamala Harris és Joe Biden elnökségétől. És ezért volt nagyon rossz választás ez a páros.

claireunderwood.png

A legfőbb ügyészi pozíciók az USA-ban mindenütt politikai állásnak minősülnek. Kalifornia legfőbb ügyésze is egyszemélyben igazságügyminiszter, kormánytag, akit ráadásul közvetlenül választanak. Ez egyébként dícséretes. Az amerikai rendszerben tehát a legfőbb ügyész politikus, pártkatona is egyben, ahogy Polt Péter — csak nálunk hivatalosan nem az. Harris ügyészi munkáját éppúgy kísérték sikerek, visszaélések és túlkapások, bizonyítékok meghamisításának eltussolása, mint más pályatársaiét. A "kemény bűnüldözés", az "okos bűnöldözés" címkéit akár ki is érdemelte a frissen beiktatott alelnök. Azzal viszont a baloldal legkevésbé sem szokta méltatni munkásságát, hogy progresszív lett volna. Csak tavalyi kampányhirdetései akarták annak láttatni.  Kamala Harris egyáltalán nem számít progreszívnek vagy baloldalinak, személye csalódás az elkötelezettebb haladó gondolkodásúak számára. Is.

Vagyis pont azok számára, akik annyira felháborítónak tarthatták Trump négyéves működését. Egyébként sokszor jogosan. De mint láthatjuk Kamala Harris a legkevésbé sem tekinthető az emberi jogok Jeanne d'Arc-jának, csupán inkább Kalifornia Polt Péterének. Leginkább elvek nélküli (legyen szó akár a halálbüntetésről, akár a marihuána legalizálásáról), opportunista, helyezkedő, de a pártérdekeket mindig kiszolgáló karrierpolitikusnak. És pontosan erre lehet számítani most is tőle a lobbistákkal leginkább teletömött új kormányzatban.

A blog 2015 végén azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba.
Olvasottságunk 2020-ban lépte át az egymilliót.
Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig...
Köszönöm, ha lájkolod és megosztod írásainkat, kövess minket: facebook.com/kilonem100, ha támogatni szeretnél: patreon.com/kilonem100 — köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr4416398014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Glokta 2021.01.21. 21:44:47

Igazából engem kissé meglepett, hogy Kamala Harrist választotta Biden az alelnökének.

Értem, hogy nagyon ki akarták pipálni a "black woman" boxot, de ha már ez szükséges, miért egy se progresszívek, se mérsékeltek körében nem túl népszerű, és eléggé karrieristának tűnő nőt választottak??
Normális esetben - ha Biden két ciklusra vállalná az elnökséget - ezt még megérteném, de ha eleve az volt a terv (és úgy tűnik, az volt), hogy Biden csak egy ciklusig marad és a második ciklusban az alelnökét indítják elnökjelöltként, akkor miért nem választottak egy szerethetőbb figurát?

Wildhunt 2021.01.21. 21:55:32

Ezt most elengedném egy időre. Szerintem akik elintézték az évszázad választási csalását tudják miért őt választották. Max fél - egy éven belül okosabbak leszünk.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.21. 22:34:27

@Glokta: Nem tudom, talán pont azért.
Mert az establishmentnek, a lobbiknak pont ilyen ember kell?
Tim Pool szerint eleve Harris volt a mesterterv. Csak valahogy sehogy sem indult be. Jött Tulsi Gabbard, a semmiből, okos volt, vállalható, szerethető és ellopta a show-t. Tulsit ugye én is futtattam pár hete. Ilyen emberekre lenne szükség. Tulsi ellen aztán muszáj volt bevetni az élőhalott bácsit. Fel lehetett még gyorsan tupírozni a számait. Le lehetett győzni Bernie-t, aki annyira hülye vagy korrupt, hogy direkt az a fő specialitása, hogy elbukjon mindig. Harrisből nem kért a nép, pedig több olyan kvalitása is van, ami megfelelt volna az ideális Antitrumpnak. Pedig csak egy újabb színtlenebb Hillary.

cicmen 2021.01.22. 17:21:22

No ezért nem számítok semmi jóra Kamala Harris és Joe Biden elnökségétől. És ezért volt nagyon rossz választás ez a páros............................

Miután csalás törtét, nem beszélhetünk rossz választásról!

cicmen 2021.01.22. 17:32:45

Az amerikai rendszerben tehát a legfőbb ügyész politikus, pártkatona is egyben, ahogy Polt Péter — csak nálunk hivatalosan nem az..................

Pártkatonna, szimpatizáns, mikutyánk kölyke, fajti,mittomén! Mit játszunk a szavakkal, minek ez a hülye képmutatás? Mondj már a világon bármilyen, amúgy alapjában véve demokratikusan működő rendszert, kormányt, aki a tisztségviselőit az ellenfelei közül választja ki! Ha valaki ezt megkísérli, akkor saját magát ítéli halálra! Antallék hogy jártak a mindenki Árpi bácsijával, vagy Orbánék, a ciklusukba bennmaradó jegybank elnökkel? Hagyjuk már el a faszba a mellébeszélést, jóemberkedést, kit jelöljenek legfőbb ügyésznek, doktor Magyart?

cicmen 2021.01.22. 17:44:24

"Kamala Harris történelmet írt, mint az USA első női alelnöke + színesbőrű. "

+ Bidden az első agyalágyult elnök, mert ez sem volt még! Született szellemi fogyatékos már volt a "kis" Bush személyében, az utánozhatatlanul bambán nézett, amikor a fülébe súgták a 9/11-et. Arra mondjuk mindenki ordítva felpattant volna, az meg csak ült és nézett! Jó vót!

cicmen 2021.01.22. 17:51:34

@Wildhunt: Szerintem akik elintézték az évszázad választási csalását tudják miért őt választották. Max fél - egy éven belül okosabbak leszünk.........................................

Az lesz, mint Bushnál és a csalás sem új, a 9/11 film többek között pont erről is szól!

cicmen 2021.01.22. 18:25:27

Obamán elgondolkodot már valaki? Mert ő úgy volt első színesbőrű, hogy ugyanannyira fehér is volt ahogy néger és ami szintén elgondolkodtató, hogy az apja afrikai fekete volt és ezzel arra célzok, hogy így nem volt benne a rabszolga leszármazottak sértettsége!

Piffu 2021.01.22. 19:19:44

@Glokta:

Igazából engem kissé meglepett, hogy Kamala Harrist választotta Biden az alelnökének.

Engem inkább az lepett meg, hogy az időnként demencia jeleit mutató Bibit jelölték. Nem gondolnám egy percig sem, hogy bárki odapottyanhatna jelöltnek bármilyen pozícióba, ami akár csak minimális értékkel/hatalommal/haszonnal bír. Oda csak előre- és alaposan megfontolt érvek mentén kerülhet valaki. Ha egy demenciaközelit toltak előre egy ilyen pozícióba, akkor vagy van valami különleges "tehetsége", "szuperereje", vagy befolyásolható, zsarolható, vagy csak megfelel egy olyan képnek, amire nagyobb eséllyel szavaznak tömegek. Ez a nőszemély vagy nagyon gátlástalan, bevállal(t) már előre olyan lépések megtételét, melyeket mások nem akartak bevállalni, vagy valamivel sakkban tartható. Nyilván tévedhetek, de nem hiszem, hogy olyan általános tulajdonságok miatt lett PONT Ő, hogy a legjobb szakember, a legszebb nő, a legnagyobb hazafi, a legtöbbeket megszólító személyiség, stb. stb. (esetleg a "kinek a farkát tisztelhetjük önben" típus)

Értem, hogy nagyon ki akarták pipálni a "black woman" boxot, de ha már ez szükséges, miért egy se progresszívek, se mérsékeltek körében nem túl népszerű, és eléggé karrieristának tűnő nőt választottak??
Normális esetben - ha Biden két ciklusra vállalná az elnökséget - ezt még megérteném, de ha eleve az volt a terv (és úgy tűnik, az volt), hogy Biden csak egy ciklusig marad és a második ciklusban az alelnökét indítják elnökjelöltként, akkor miért nem választottak egy szerethetőbb figurát?

temina 2021.01.23. 16:41:55

@Wildhunt:

Milyen választási csalás történt? Hol? Mikor?

Ha történt, hol vannak a bizonyítékok? Miért nincsenek vádemelések? Trump több mint 200 bírót nevezett ki, ők hol vannak? A legfelsőbb bíróságban 2/3-os többségben vannak a republikánusok, ők hol vannak? A republikánus párt veztői mind elismerték a vereséget, Mike Pence ott volt a beiktatáson, gratulált az utódjának, az élő volt elnökök is mind ott voltak, egyetlen komolyan vehető ember se áll ki Trump légbőlkapott csalási meséje mellett. Mindenki hülye csak Trump helikopter? Hagyjuk már ezt... Még ő maga is azonnal bekussolt, amikor komolyra fordult a helyzet és az agymosott hívei tombolni kezdtek. Ennyit a nagy harcról a végsőkig...

Egyetlen választási csalási kísérletről tudok, amikor Trump felhívta Raffenspergert és fenyegetve próbálta rávenni, hogy az ő érdekében elcsalja az eredményt. Na az választási csalás lett volna, így megállt kísérletnél, azt is Trump követte el. Nyilván nem ez volt az egyetlen eset, csak ez lett dokumentálva.

Totál hülyét csináltok magatokból, ha ezt tovább toljátok.

Ideje felfognotok, hogy Amerika nem kér tovább a Trumpizmusból, ahogy Magyarország se az Orbánizmusból, lehet takarodni, Moszkvába. De csak ha gyorsak vagytok, lassan Putyikának is lefő a kávé. A fasiszta világrend amit úgy imádtok, lassan mindenhol kivérzik, jobb lesz beletörődni.

Wildhunt 2021.01.23. 17:08:06

@temina: szerintem mássz ki a köved alól. Ha már ezzel megvagy, olvasd el legalább amit a blogger írt ezekről, esetleg kövesd a megadott linkeket. Eztán szállj magadba, kérj elnézést a fröcsögésért. Ha a megadott bizonyítékokat cáfolod, folytathatjuk.

temína 2021.01.23. 19:15:20

@Wildhunt: Nagyon kis cukikák vagytok, amikor így belehergelitek magatokat ebbe, csak kár, hogy olyan butuskák vagytok mint a fáék. Amit mondtál, az olyan mintha azt mondanád, hogy cáfoljam meg a Mici Mackót, ami pedig biztos igaz történet, mert hát le van írva. El vagy tévedve nyuszifül, nem az én dolgom cáfolni a kis meséiteket, az imádott tumpikátoknak lett volna dolga BIZONYÍTANI az állításait.

Az, hogy valami névtelen senki mit írkál a blogjába, miről papol a Youtubeon vagy a facsén, vagy bárhol, az NEM BIZONYÍTÉK. Még akkor se, ha mellé írja öles nagy betűkkel, hogy "EZ BIZONYÍTÉK". Hát nem, nem az.

Nem véletlenül találta ki a társadalom a bíróságok intézményét, a jogrendet, megvan a módja, hogy miként lehet valamit bizonyítani. Nem, nem úgy, hogy mi kap több lájkot.

Az a bizonyíték, ami a független bíróság előtt megáll és akkor mondhatod valamire, hogy úgy volt, ha azt jogerős bírósági ítélet mondja ki.
Minden más csak mese, habbal.

Trumpikának megvolt az esélye, vagy 60 bíróságon próbálkozott, 60 bíróságról dobták ki páros lábbal, ami nem túl meglepő, tekintve, hogy sehol nem mutattak be az ügyvédei semmit, ami a legcsekélyebb mértékben is alátámasztotta volna a kis meséjét.

Vagyis kijelenthető, hogy a választás maximálisan tiszta volt, semmiféle csalás nem történt sehol, ellenben Joe Biden hatalmas többséggel győzött, győzelmét pedig a vesztes republikánus párt is teljességgel elfogadta. ...ja és végül maga Trump is, csak mondom.

De azért persze ti nyomjátok csak tovább az árnyékboxot. :)

Ti trumpisták pont olyanok vagytok mint a laposföldesek, chemtrailesek, 5g ellenesek, stb... Nekik is mindig vannak ilyen "bizonyítékaik" és nem értik, hogy miért röhög rajtuk fetrengve az égesz világ, miközben ők tudják a "igazat". :)

Wildhunt 2021.01.23. 20:27:17

@temína: vagyis nem tudod miről beszélsz csak fröcsögsz tovább. Szerintem toppants inkább a lábacskáddal, a nyálacskád a tabikádra fröccsenhet, és a végén még elvonási tüneteid lesznek.

Piffu 2021.01.23. 23:11:52

@temina: Te valami ügyeletes nyugdíjas munkásőr vagy?

Wildhunt 2021.01.24. 09:03:28

@Piffu: még ha nyugdíjas lenne. De ezek újratermelődtek.

cicmen 2021.01.24. 11:08:34

@temina: Ideje felfognotok, hogy Amerika nem kér tovább a Trumpizmusból, ahogy Magyarország se az Orbánizmusból, lehet takarodni, Moszkvába. De csak ha gyorsak vagytok, lassan Putyikának is lefő a kávé. A fasiszta világrend amit úgy imádtok, lassan mindenhol kivérzik, jobb lesz beletörődni...................................................................

Szerintem meg ezek csak ideiglenes sikerek, ugyanis nagyon kevesen állnak a ballib erők mögött és hiába a most bitorolt médiafölény, ha ennyire nyílt gátlástalansággal tolják túl az akcióika, az hosszú távon visszaüt! Tudod, ez a marha nagy BLM műbalhé a legjobb példa, mert kik is álltak mellé, túlfuttatott média és hollywoodi celebek akik emiatt már most veszítettek a tekintélyükből! Maga az "usás" BLM "lázadás" a tudósítások alapján szintén nem a demokráciáról szólt, nettó fosztogató, tomboló lumpen négereket láthattunk és szobordöntögető agresszív "antifákat" akik igazából mezei anarchisták, tehát csak a pillanatnyi alkalmat ragadták meg az alantas ösztöneik kiélésére, de semmilyen konkrét céljuk nem volt!

Piffu 2021.01.25. 08:22:00

@Wildhunt:

Szerintem nem újratermelődnek, nincsenek ezek annyian, mint amennyire szeretnek soknak látszani :) újabbnál újabb nickek, de a patás lóláb mindig kilóg a fogaik közül, hogy ezzel a remek képzavarral éljek :)
süti beállítások módosítása