A kiló nem százat jelent.

Lehurrogták a nézők a Superbowlon Biden elnököt, a mainstream média töri a fejét, mit mondjon

2021. február 10.

Egy másik, hazai médiából kimaradni látszó kis színes hír. Jött ezzel a "hordjon mindenki maszkot, teszteltesse magát, oltakozzon" dumával, amit már tényleg mindenki unhat, majd a járvány 400-valahányezer áldozatáról szeretett volna megemlékezni egyperces néma csenddel az amerikai elnök. Nem azt kapta.

superbowl_mask.png

Hány hónapig, évig kell még vigyázzban álljunk?

Ehelyett az egész stadion ignorálta a Fehér Házból jelentkező elnöki párt: a tömeg hangosan morajlott tovább, várta a meccset, mintha csak egy bugyuta kólareklám ment volna és nem maga az elnök intézett volna beszédet az ő népéhez. (Persze, hogy Bidenék nem merték oda se dugni az orrukat a meccsre.) "Különleges üzenetüket", amit már ezredszer próbálnak letolni az amerikaiak torkán videónfelvételről közvetítették.

Szimbolikusan egy játékos épp a beszéd után elkezdte igazgatni a teljesen felesleges maszkot, hogy kapjon némi levegőt. 

Ahogy a pincéből kampányolt — mint tudjuk történelmileg minden korábbinál elsöprőbb sikerrel —, pincéből elnökösködik tovább. A mostani elnök egy született tehetség, aki úgy tudja megragadni az emberek figyelmét, mint eddig senki. Nemhiába várta Amerika és a világ messiásként. Olyan karizmával rendelkezik, ami nemcsak a maszkok és az általa megígért sötét telünkön hatol keresztül, de a Fehér Ház vírusbiztos atombunkerének falain is áthatol...

Vagy mégsem?

Videó:

A vészterhes (COVID-ig gazdasági fellendülést) megosztottságot "hozó" (mindkét esetben: valóságban folytató) Trump-korszak után "végre" nemzeti egységre felszólító elnök nemzeti egységéből nem kér senki.

Különösen nem azok, akiket a nemzeti megbékélés jegyében elhallgattatnak, kitiltanak a social médiából, demokrata képviselőtársaik megfosztanának választásokon elnyert mandátumuktól, akiket azzal vádolnak, hogy Alexandria Ocasio-Cortez, a Kongreszus és még inkább a Twitter "demokratikus szocialstaként" tetszelgő üdvöskéjének életére "törtek", akiket átnevelő táborba küldenének, mert "rossz" jelöltre szavaztak — hetvenvalahány millióan...

A liberális MSNBC műsorvezetője egyenesen dróntámadásoka javasol bevetni amerikaiak ellen, hogy végre "békét teremtsünk" és véget vessünk a "belföldi terrorizmusnak", ahogy a tüntető jobboldaliakat mostmár egységesen nevezik a demokraták. Még Rákosi is rendezett legalább koncepciós pereket. Már lőnének saját honfitársaikra.

Reszkessetek sötétben bújkáló félreértelmezett szólásszabadsággal visszaélők!

Ezek nem fantazmagóriák: prominens demokrata (színű) politikusok, befolyásos liberális (maszk mögött megbújó) véleményformálók szájából hangzanak el. 

screenshot_2020-10-25_at_10_05_58.png

Hogy a morajlás lehurrogás-e (boo) vagy csak senkit sem érdekel a média és az establishment színtelen-szagtalan bábelnöke elméleti kérdés.

Bárki megszakértheti maga magának, nem kell az establishment által hitelesített "fact checker" legyen. Inkább az utóbbit mondanám, a nép által visszaküldött "különleges üzeneten" mindez nem változtat semmit. Ahogy a Biden elnöksége óta töretlenül rossz amerikai COVID-statisztikákon sem változtat a nagy dirrel-durral már a  kampányban meghirdetett híres "maszkrendelet". Biden azt állította, hogy "majd ő"... "csak két hétig hordjuk, csak két hét kell neki és látni fogjuk a különbséget".

Nem látok semmi különbséget.

usa_biden_2021.png

Valójában az elnök nem is tud kötelező maszkviselést elrendelni csak a szövetségi épületekben, az államok, városok tudnak és rendeltek is el — láthatóan hasztalanul. Ezt vagy jelöltként nem tudta, vagy nem is érdekelte. A média által generált pánik és maszkisztéria papagájként való ismételgetése bőven elég az igazhitűeknek. Az establishment minden kis csavarja hamisan nyikorog. Meddig tartható egyben? Mennyi manipulációval? És mikor durran ki a lufi?

A valaha teremtett amerikai valuta jelentős részét 2020-ban "nyomtatta" a FED, korábban nem létezett, a semmiből keletkezett. A pénzkínálat döbbenetes megugrását fedi el a COVID-hisztéria, pedig ez az az ábra, amitől megrémülni kéne:

dollar_m1.png

Ez rendkívüli esemény, az nem, hogy zömében idős, nagyon idős és beteg emberek és elenyésző számú fiatal meghal: ez ugyanis sajnos az élet szomorú rendje. Nem rendkívüli dolog, ami miatt minden egyes nap vigyázzba kéne állnunk és egy perc néma csendet kéne tartsunk. Ha ennyire együttérzők vagyunk, akkor mindennap minden órájában meg kéne szaggassuk a ruhánkat. Mégsem tesszük ezt.

Ez az amerikai dollár. A bitcoin árfolyama pedig száguld felfelé...

A liberális establishment szája ízének megfelelő "tényellenőrök", mint a Snopes, NEM BIZONYÍTOTT-ként értékelik a lehurrogást, bár a brit Independent is egyértelműen így írt először a történtekről. Szerintem az vicces, hogy ezt "nyomozni" tartják fontosnak. Hogy videókon rögzített amúgy bagatell eseményen mit van értelme fact check-kelni én tényleg nem tudom. Van tucatnyi videó, helyszíni beszámoló, Twitter-poszt...

Nem egy szem ember fogja eldönteni a képernyője mögül. Nem is sikerült neki, de majd igazán elszánt ismerőseink cáfolatként ezt fogják véres kardként körbehordozni.

Gondolatrendőrség

Már maga a "tényellenőr" is orwelli hangzású kifejezés lett számomra. A korábban hasznosnak tartott Snopes és társai semmivel sem megbízhatóbbak, mint más híroldalak. És semmivel sem alkalmasabbak, felkentebbek a munkatársai "az igazság" közreadására, mint mondjuk ez a blog vagy bármely másik. A tényeken túl a magyarázat mindig véleményes. Az izzadtságszagú erőlködés a valóság "átdolgozására" komikus, tragikomikus és riasztó is egyben.  A cancel-culture, az ezresével törölt YouTube csatornák, a tízezrével törölt Twitter-accountok  (köztük most már a kibeszélő progresszívek és az antifák is) és az ellehetetlenített alternatívák, mint a rivális platform, a Parler legalább annyira mesélnek nekünk üzleti, mint politikai érdekekről. 

A drasztikusan zuhanó nézettségű mainstream média bajban van, és igyekszik megszabadulni a nemkívánatos konkurrenciáktól. Ma már az általam követett kiváló Tim Pool és egy sor más csatorna nézettsége nagyobb, mint a CNN-é.

A demokraták, jelesül éppen AOC nem elégednek meg a sokszor felsülő factcheckerekkel még ennél is tovább mennének, egyenesen követelik Orwell 1984-ének Igazság Minisztériumának felállítását. Legyen hivatalos pecsét a propagandán! Minden mást pedig tiltsunk be! Remekül lehet hozni a magyar ötvenes éveket 2021 Amerikájában is.

Ez normális? 

Biden elnökségével csak a mainstream média és az establishment elégült ki

De nekik is korai az örömük. Nem köszöntött be a béke és a prosperitás új korszaka. Ugyanabban a lecsóban ücsörgünk mindannyian. Beleragadtunk sztereotípiáinikba, pánikunkba, generációs pipogyaságunkba, foglyai vagyunk saját prekoncepcióinknak, narratíváinknak, belefulladunk a jólét kényelmébe az információtúltermelés ingoványába. Ki-ki a maga eszközeivel küzd ez ellen: saját hasznára igyekszik felhasználni vagy próbál szabadulni a kellemetlen mellékhatásaitól vagy versenytársaitól az üzletben vagy a politikában — kellemeset a hasznossal összekötve.

(Slippery sNopes.) Ugyebár, ha egy üzlet beindul.

Én meg lakást felújítok és ha időm engedi blogolok kínomban.

Nem több ez, mint az NFL-játékos igyekezete, hogy levegőt kapjon a maszk alatt. Szerencsére a játékos fekete, bár a fact checkerek — vagy maga Biden elnök — nem erősítették még meg ezt az információt. :)

Másoknak az volt a baja, hogy a Floridában megrendezett focimeccs szuperterjesztővé válhatott és a republikánus kormányzót népirtásért kéne felelősségre vonni. Hát persze. De az kizárt dolog, hogy Bident ne szeretné mindenki, hiszen még soha senki sem kapott ennyi voksot. 

Másoknak Tom Brady volt túl fehér, ezért nem érdemelt méltatást. De ez már tényleg a legalja. Az NFL-játékosok 70%-a egyébként fekete.

Göncz Árpád köztársasági elnök legendás kifütyülése is kiverte a biztosítékot az akkor meglehetősen egyszínű magyar médiából. Noha megintcsak felmerül a kérdés, hogy miért ne lehetne pont Göncz Árpádot kifütyülni. Őt is csak szeretni volt szabad. Mint Rákosi elvtársat.

Vannak dolgok, amik nem változnak. 

A blog 2015 végén azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba.
Olvasottságunk 2020-ban lépte át az egymilliót.
Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig...
Köszönöm, ha lájkolod és megosztod írásainkat, kövess minket: facebook.com/kilonem100, ha támogatni szeretnél: patreon.com/kilonem100 — köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr1416422088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alöksz róz 2021.02.12. 14:26:57

@midnight coder: "Ebben igazad van, csak a BLM aktivistákat is melléjük kell tenni a másik oldalon." - nem, egyáltalán nincs igaza. ez a trükkjük, csak sokan nem látják. legalább neked lehetne annyi eszed, hogy megpróbálsz disztingválni.
nem kell itt semmit mellétenni meg finomkodni, és főleg nem elismerni! mert kurvára nem ugyanaz a kategória. a blm-es tombolást megfélemlítést fosztogatást gyilkolást középületfoglalást "újköztársaságkikiáltást" nehogy már egy napon emlegesse bárki a tüntetők capitoliumba bevonulásával.
az utcán a néger cipőjét leköpő nőt se teszed pl. a charlie hebdós terroristák mellé

CoolKoon 2021.02.12. 14:27:52

@midnight coder: "a BLM aktivistákat is melléjük kell tenni a másik oldalon" - Szerintem a gyújtogató/fosztogató "BLM-aktivistákat" ugyanúgy elviszi Amerikában a rendőrség.

"Ehhez képest én ballib sajtóban még nem láttam olyat, hogy valaki a BLM-es gyújtogatókat csõcselékezte volna" - Mondjuk a BLM következetesen tagadja, hogy bármi köze lenne a gyújtogatókhoz meg a fosztogatókhoz, és a sajtóban azért mindig lehozzák, ha BLM-es tüntetés kapcsán gyújtogatás meg fosztogatás történik. Viszont olyat még politikus és médiaszemélyiség szájából nem hallottam, hogy ne ítélte volna el az erőszakot.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.02.12. 14:27:54

@CoolKoon:

Ha Mo-on történt volna hasonló, senki se halt volna meg. A közepes felkészültségű magyar rendőrség lőfegyver nélkül simán kezelni tudott volna egy parlamentre támadó tömeget: gumibot, gáz.

Egyszerűen az amerikai rendőrök rosszul végezték munkájukat.

S ha hasonló mondjuk Moszkvában történt volna - lelőnek egy tüntetőt -, már szankciók lennének Oroszo. ellen.

alöksz róz 2021.02.12. 14:30:32

@alöksz róz: "az utcán a néger cipőjét leköpő nőt se teszed pl. a charlie hebdós terroristák mellé" - természetesen a blm-et hasonlítottam a terroristákhoz, ha valaki esetleg félre akarná érteni :D

alöksz róz 2021.02.12. 14:33:23

@CoolKoon: "Viszont olyat még politikus és médiaszemélyiség szájából nem hallottam, hogy ne ítélte volna el az erőszakot." - csak letagadta a létezését. így nem is volt mit elítélni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.02.12. 17:05:01

@Pierr Kardán:

"aki nem akar oltást, meg nem akar maszkot hordani, meg nem akar távolságot tartani, az haljon bele minél hamarabb az egyéni szabadságába, neki is jobb lesz így, meg a többieknek is."

Aprócska gond, hogy jó eséllyel nem ő fog belehalni, hanem az, akinek továbbadja a vírust. Hiszen a korlátozások ellen főképp a fiatalok tiltakoznak, akikre a vírus sokkal kisebb veszélyt jelent.

A magyar törvények szerint valakinek a gondatlanságból vagy szándékosan történő megfertőzése súlyos testi sértésnek számít. Csak hát nem lehet bizonyítani, ki kit fertőzött meg.

CoolKoon 2021.02.12. 18:16:08

@MAXVAL birсaman közíró:
"Ha Mo-on történt volna hasonló, senki se halt volna meg. A közepes felkészültségű magyar rendőrség lőfegyver nélkül simán kezelni tudott volna egy parlamentre támadó tömeget: gumibot, gáz." - Ezzel egyetértek. Viszont Amerikában ehhez hozzájön az ottani hatóságok abszolút érinthetetlensége. Hiába, a csőcselék már csak olyan, hogy ezt a végtelenségig ki is használja. És hát az amerikai rendőrszakszervezetek az összes pszichopata gyilkos rendőr mellett kiállnak....

"S ha hasonló mondjuk Moszkvában történt volna - lelőnek egy tüntetőt -, már szankciók lennének Oroszo. ellen." - Teljesen jogosan amúgy, ugyanis az olyan féldiktatúrákban mint Oroszország (meg Törökország) a tüntetőket "véletlenül" a nyílt utcán szokták agyonlőni (esetleg az őrszobán agyonverni), nem pedig akkor, amikor a tüntető valamilyen közjogi méltóságra támad többedmagával.

CoolKoon 2021.02.12. 18:17:30

@alöksz róz: "csak letagadta a létezését" - Miért hazudsz? Egy épeszű politikus se tagadná a fosztogatásokat, pláne amikor benne volt a tévében is.

alöksz róz 2021.02.12. 18:29:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "hanem az, akinek továbbadja a vírust." - faszság erre hivatkozni, mert az szépen beoltathatja magát, aki nem akarja elkapni.

CoolKoon 2021.02.12. 18:35:14

@alöksz róz: Oké, akkor ugyan mutass már egy olyan videót, ahol bármilyen politikus nyíltan tagadta volna a zavargások tényét!

CoolKoon 2021.02.12. 18:44:05

@alöksz róz: "az szépen beoltathatja magát, aki nem akarja elkapni." - Ezzel van egy aprócska gond: a legveszélyeztetettebbeknél épphogy az oltás is kevésbé hatásos, mivel öregek (=az immunrendszerük lassabban reagál, és a reakció is gyengébb, ami nagyobb százalékban elégtelen, mint a fiatalabb korosztályoknál), vagy valami miatt legyengült az immunrendszerük (pl. mert rákosak, kemoterápiát/sugárkezelést kapnak, szervátültetés miatt kilökődésgátlókat szednek, HIV-fertőzöttek stb.), és ezek fognak az ilyen vírustagadó, járványbagatellizáló kis mocskok hülyeségébe belehalni. Persze mondhatnánk, hogy "úgyis hamar meghaltak volna", de ennyi erővel akár államilag szervezetten küldhetnénk az öregeket meg pl. a végstádiumú alkoholistákat is a húsdarálókba. Éppen ezért tartom az egész koronavírusos pandémia ellen ágálókat aljas rohadékoknak.

CoolKoon 2021.02.12. 18:49:46

@alöksz róz: Jaj, a kis disztingváló, hogy be ne kakiljak! Mifelénk mindenki nagyon jól tudja, hogy csőcselék csak egy van, és ez Amerikára is ugyanígy érvényes. Nem, az általad szemmel láthatóan istenített Capitolium-foglaló (és fosztogató!) idióták és a BLM mellé "csapódó" bűnözők között igenis semmiféle különbség nincs, korra, nemre és bőrszínre való tekintet nélkül. A csőcselék nem dícséretet, hanem pofánbaszást érdemel mindig és mindenhol. Ugyanis azok az országok, ahol a csőcselék uralkodik, a világ legundorítóbb pöcegödrei is egyben, és mindig is azok voltak.

Glokta 2021.02.12. 19:45:33

@alöksz róz: hát a BLM-esek is tüntetőknek hívták magukat, akik az általuk jónak vélt ügyért "harcoltak", akár csak a Kapitóliumot megrohamozó (középületfoglaló) trumpisták, akiknek a "küldetése" bizony jónéhány halálesettel járt.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.02.13. 08:00:21

@CoolKoon: hülyeséget beszélsz, senki sem veszélyeztette a képviselőknéletét. De az világos, hogy a rendőrség dolga megvédeni őket.

A BLM erőszakos, a MAGA nem erőszakos.

Utólag kiderült, hogy egyetlen rendőr áldozata sem volt a Capitol betörésnek. Csak tüntető. Az egyetlen rendőr, aki meghalt valószínű talán a "medve sprére" volt túlérzékeny, még nem derült ki...

@Glokta: kartárs is jobban tenné, ha maradna a tényeknél. A MAGA veszélytelen és erőszakmentes mozgalom.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.02.13. 08:01:18

@Glokta: ja: főleg az ok nélkül lelőtt tüntető...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.02.13. 08:03:36

@CoolKoon: na ez így van, a Capitolba betörők között több BLM-en korábban elfogott személy is felbukkant. Akkor miről beszélünk? Semmi köze Trumphoz. Talán a politikához sem.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.02.13. 11:56:21

@MAXVAL birсaman közíró: valódi áldozata csak egy volt a kapitóliumi incidensnek: egy rendőr minden ok nélkül lelőtt közvetlen közelről egy fegyvertelen nőt, aki mögött ott állt több másik rendőr.

Egy tüntető rosszul lett, egy másik leesett tisztázatlan körülmények között, amikor amerikai hadházyt akart játszani talán. Egy rendőr öngyilkos lett gyanús körülmények között utólag, egy másik valószínű a medve sprétől halt meg, mert túlérzékeny volt rá. Sajálatos esetek, de nyugaton egyik sem kirívó. Leszámítva a közvetlen közelről való lelövést. Az példátlanul aljas dolog volt.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.02.13. 11:57:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: még AIDS esetén is mentettek fel vádlottakat, akik nem jelezték előre a fertőzésüket...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.02.13. 12:12:49

@A kiló nem százat jelent.:

Pont ezért mondtam: rendőri hiba, ami pl. Oroszországban nem történt volna meg. Az amerikai rendőr gyakorlatilag szabadon használhatja a fegyverét, az orosz meg utólag köteles hosszú magyarázatot adni miért használta, így szinte sose használják.

Etniez 2021.02.13. 13:03:58

@alöksz róz: /me ásít. Ennyire futotta?

Etniez 2021.02.13. 13:07:31

@A kiló nem százat jelent.: "A Capitol esete egyszeri, elszigetelt és a rendőrség hibája,"

Trump véletlenül sem volt benne az ügyben, ugye? Azok az emberek éppen arra jártak, semmiféle Trump hergelésnek és meghívásnak nem tettek eleget?

Én nem így emlékszem...

És állítom, a Trump nem az USA-ban élne, akkor már nem élne.

Etniez 2021.02.13. 13:10:56

@midnight coder: A BLM-hez is keveredett foszotagtó és csőcselék is, erről is beszámoltak a hírek.
A Capitoliumhoz felvonult Trump hívek mit is csináltak ott? Mi dolguk volt arrafelé?
80%-uk nem is helyi volt, messziről utaztak oda. Fegyverekkel, meg Terminátor felszereléssel.

Vajon mit is akarhattak? Elképzelésem nincs.

Kérlek, fejezzük már be az egymás hülyének nézését.

Etniez 2021.02.13. 13:18:36

@A kiló nem százat jelent.: Azt a tüntetőt azért lőtték le, mert nem állt meg, miután többször is elmondták neki, hogy álljon meg, vagy lelövik.
Mivel nem volt hallássérült, ezért pontosan azt kapta, amit ígértek neki, nem érhette meglepetés.

Piffu 2021.02.13. 13:32:01

@ulpius66:

Neked igazad van, a baj ott van, hogy miért nem számolta fel azonnal a visszaélési lehetőségeket. Vagy a tanácsadói voltak szarok, vagy ő nem hallgatott rájuk. Azonnal meg kellett volna szüntetnie azt a rendszert, hogy az is szavazhat, akinek nincs személyi okmánya. Innentől fogva miről beszélünk? Ott is kiknek nincs főleg papírja? A BLM lapostévégyűjtőknek. Na, és ha én tudom, onnan sokezer kilométerre, hogy ők jellemzően és nem véletlenül democsokrata-szavazók, akkor ezt azért az Elnöki Vőnek, a fő-fő tanácsadónak is, Kuschnernek is tudnia kellett volna.

Piffu 2021.02.13. 13:47:10

@Gazz:

Sajna lassan tényleg világszenzáció lesz, ha egy-két ember a fejéhez kap, hogy hülyét csinálnak belőle.
Gondolom te nem kapkodsz feleslegesen a fejedhez.

Piffu 2021.02.13. 13:52:17

@Gazz:

Igen kevesen vannak manapság azok, akik nem a saját "vallásuk" lakájmédiáját olvassák. Számomra úgy tűnik, kilo pont ilyen kivétel.
Azzal egyetértek, hogy ne szavazzunk a NER huszárokra. De akkor vajon szerinted kire kellene? Kíváncsian várom az elképzelést. Azzal remélhetőleg nem röhögtetsz meg, hogy a jelenlegi ballib összeizét említenéd meg.

Piffu 2021.02.13. 13:54:28

@Gazz:

Jó, hát hasznos hülyék mindig kellenek, meg szavazásra fogható halottak XD XD XD XD XD XD XD XD
Úúú, várjál, ez kettővel kevesebb szmájli, mint a tied, pótolom gyorsan:
XD XD

Piffu 2021.02.13. 13:56:45

@Gazz:

"Közben meg az amerikai kétpártrendszer egy elég jól működő politikai szerkezet."

Na, erre annyi szmájlit kellene dobni, amennyire sajnálnám az időt, így csak egyet teszek, a többit gondold oda. XD

Egyetlen pártrendszer sem jó, ami mindössze két valódi pártból áll. És nem véletlen, hogy mégis mindenhol erre törekednek a fiúk a bányában.

Piffu 2021.02.13. 13:58:54

@Glokta:

Az azért extrafrankó lenne, ha nem mindig a szar ügyekben lennénk az elsők, csatlósként meg az utolsók.
Nem elég, hogy elsők között oltatnak a fiatalok egy teszteletlen szarral, de még a marhalevél bevezetésében is elsők között vagyunk. Hurrá, gratulálunk!

Piffu 2021.02.13. 14:02:57

@birka menet:

"Az egész világ legnagyobb örömére."

Amennyiben az egész világ ballibant iQ-fighterekből áll, akkor biztos igazad van. De az a (számodra) kellemetlen valóság, hogy számszerűen a világ marginális kisebbségéhez tartoztok, csak az arcotok nagy, meg jó a sajtótok. Tudod, ez olyan, mint a pelenka. Az ember egy darabig csak használja, amíg nem tud magáról, aztán azért kinő belőle a többség...

Piffu 2021.02.13. 14:07:02

@Ekrü:

Pontos meglátás. Pont ezért akarják még a föld színéről is eltörölni, mert a kényelmes kis Status Quo ez megfelelt az ottani bekényelmesedett, korpáshajú többségnek.

Ha azonban jól sakkozik, és van háttérországa a noname szavazópolgárokon kívül is, akkor a "Frizura" pártot alapítva pont nagyon jól a nyakára léphet az ottani gennyládáknak. Na, ez az az ok, ami miatt kalapálják. Én egyébként nem csodálkoznék, ha valami "magányos őrült" vele is pont úgy végezne, ahogy Kennedyvel anno.

Piffu 2021.02.13. 14:08:10

@frikazojd:

Oké, de akkor az "amcsi nácikkal" az amcsi kommunisták kihalását is támogatni kell, már csak az egyensúlyi állapot miatt.

Piffu 2021.02.13. 14:11:44

@morph on deer:

"Leköszönő el tényleg nem, de amit ez a Trump nevű idióta művelt, arra korábban még nem volt példa!"

Hogy nem állt neki democsokráciát exportálni független országokba? Ilyen még tényleg nem sok volt, ezzel viszont pont nem az idiótaságát bizonyította, hanem azt, hogy az elődeinél még neki is több esze volt, ami persze nem őt dicséri...

Piffu 2021.02.13. 14:16:43

@LebensraumamOsten:

Egyetértek - egy kitétellel - a cionista metélt faroknál csak egy rosszabb van, az internaCIONalista metélt farok.

Piffu 2021.02.13. 14:18:52

@Etniez:

Jobb helyeken a lapostévéünnep sortűzzel végződött volna, a félreértelmezett világrendőr szerep meg gazdasági ellehetetlenüléshez vezetett volna.

Piffu 2021.02.13. 14:21:09

@Alick:

Azonban mint tudjuk, a lapostévégyűjtők jórészt ballibant szavazók, és véletlenül pont ők azok, akiknek magas százalékban semmilyen személyi azonosításra alkalmas okmányuk NINCS. De szavazhatnak. Az viszont Trampli bűne, hogy ezt így hagyta, és nem vert át egy olyan törvénymódosítást, hogy nem szavazhat, aki nem rendelkezik semmilyen személyi okmánnyal.

Sadist 2021.02.13. 14:23:24

@Etniez: "Azok az emberek éppen arra jártak, semmiféle Trump hergelésnek és meghívásnak nem tettek eleget?"

www.youtube.com/watch?v=6tGZuRf1cFE
Szoptad pubi :)

Piffu 2021.02.13. 14:27:49

@CoolKoon:

És amúgy te kinek hinnéd el, ha ezt állítaná? XD
Egyébként nagyon nagy segítségére lennél azoknak, akik irtó régen várják az információt, hogy kinek és hol sikerült tisztított vírust találni. Neked bizonyára van erről információd, ezért tedd meg kérlek, hogy értesíted őket róla, hogy te tudod, hogy hol találtak már végre ennyi idő után tisztított vírust. Bár a határidő lejárt, de 230.000 Eurós sikerdíjat ígértek annak, aki tisztított c19-es vírust tud prezentálni, vagy a publikációt megkapja,ami erről szól.
samueleckert.net/isolat-truth-fund/
De ha neked sikerül ilyen infót átadnod, lehet, hogy tied a zseton. Némi százalékot kérek belőle a közvetítésért.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.02.13. 14:31:04

@alöksz róz:

"faszság erre hivatkozni, mert az szépen beoltathatja magát, aki nem akarja elkapni."

Én pl. nem akarom elkapni a vírust. Hol kaphatok most azonnal vakcinát? Ja, hogy még várhatok rá nyárig?

Az a faszság, amit te írsz, hiszen jelenleg nincs elég oltóanyag.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.02.13. 14:33:22

@A kiló nem százat jelent.:

"még AIDS esetén is mentettek fel vádlottakat, akik nem jelezték előre a fertőzésüket..."

És nyilván ítéltek is el ilyeneket. A nehézség itt természetesen az, hogy nem mindig bizonyítható, kitől kapta el az illető a fertőzést.

Glokta 2021.02.13. 15:08:00

@A kiló nem százat jelent.: "A MAGA veszélytelen és erőszakmentes mozgalom."
Ezt hívod erőszakmentességnek? :D
www.the-sun.com/news/2115858/capitol-riot-video-shows-crowd-chanting-cop-attack/

Már maga a Kapitóliumba való betörés is erőszakos volt, de mivel a rendőrséget eleinte a "barátjuknak" tekintették, ezért a nagy többség nem támadott rájuk durván.
De soha nem tudjuk meg, mi történt volna, ha véletlenül ráakadnak egy szenátorra vagy képviselőre, aki "nem megfelelően" szavazott...

Persze az igaz, hogy a MAGA-tüntetések nagy része erőszakmentes, de ez elmondható a BLM-tüntetések több mint 90%-ára is, mégse hívjuk "erőszakmentesnek" magát a mozgalmat.

Etniez 2021.02.13. 15:10:08

@Sadist: Értem, hogy neked kell valaki, aki értelmezze a valóságot, nekem nincs szükségem rá.

Trump hergelte november óta az embereket, majd odarendelte őket a Capitolium elé, ott elmondott egy hergelő beszédet, a többi már történelem.

Nem érdekelnek az alternatív valóságaid pubi.

Sadist 2021.02.13. 15:25:45

@Etniez: A demokraták szervezték az egész Capitolium-os balhét és még jóval azelőtt kezdődött, hogy egyáltalán Trump megszólalt volna.
Szoptad pubi :)

Glokta 2021.02.13. 15:29:54

@Piffu: "Neked igazad van, a baj ott van, hogy miért nem számolta fel azonnal a visszaélési lehetőségeket. Vagy a tanácsadói voltak szarok, vagy ő nem hallgatott rájuk. Azonnal meg kellett volna szüntetnie azt a rendszert, hogy az is szavazhat, akinek nincs személyi okmánya."
Gondolom azért nem szüntette meg, mert nem tudta, ugyanis az alkotmányban le van írva, hogy a szavazási szabályokat az államok írják.
Persze azt nem nagyon említette meg, hogy az általa vitatott államok többségében (Georgiában, Wisconsinban és Arizonában egyértelműen, Michiganben külön nyilatkozat kell, ha nincs) valamilyen formában be kell mutatni személyi okmányt szavazásnál.

Illetve az is érdekes tény, hogy hosszú évtizedeken keresztül SEHOL nem kellett személyi okmányt bemutatni szavazáskor és egyik párt sem kiáltott csalást,
1) mert tudták, hogy sokaknak drága és körülményes beszerezni őket
2) mert a voter impersonation nagyon ritka, nagy büntetés jár érte és könnyű lelepleződni
3) mivel szavazókat pedig a választói jegyzék segítségével is számon lehet tartani és sokszor további biztonsági intézkedések is vannak.

Glokta 2021.02.13. 15:37:08

@Sadist: @Etniez: arra nincs semmi bizonyíték, hogy demokraták tervezték, de az egyértelmű, hogy a trumpisták már jóval Trump beszéde előtt megtervezték a támadást és Trumpnak nyilvánvalóan nem volt célja (ezért is mondta, hogy "peacefully make your voices heard"), hogy támogatói megrohamozzák a Kapitóliumot.

Persze a hazugságok terjesztéséért és a választás elcsalására tett alkotmányellenes próbálkozásaiért (georgiai secretary of state győzködése, hogy "találjon szavazatokat" és Pence nyomás alá helyezése, hogy kidobja az eredményeket) felelősség terheli, de azért erőszakra uszítással nem vádolnám.

Etniez 2021.02.13. 15:47:51

@Glokta: Én igen.

És nem érdekelnek a retardált Sadistnak a konteói.

Etniez 2021.02.13. 15:49:00

@Glokta: Így van, a levél csalás azóta gyanús csak, amióta veszített Trump. Amikor nyert, akkor minden rendben volt...
Ezt hívják picsogásnak.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.02.13. 16:45:25

@Etniez: ez marhaság. Korábban nem volt tömeges levélszavazás. Jó okkal szavazhattál levélben a legtöbb államban. Volt ahol most alkotmányellenesen kiterjesztették. Ez volt az egyik beadvány, amit ignoráltak. Ne keverd a szezon a fazonnal.

Egyébként 2016-ban is csalást emlegettek. Természetesen Trump jó előre, majd utána a demokraták. Mint az közismert. Most is: előre jelezte Trump is és sokan mások, hogy visszaélésekre ad okot számos kikövetelt módosítás.

Glokta 2021.02.13. 16:50:34

@Etniez: de miért vádolnád? Milyen bizonyítékod van rá?
Az amerikai demokraták által az impeachmentre összevágott propagandadarab nem számít. :D
Egyszer sem mondott olyasmit, hogy rohanjátok le a Kapitóliumot, sőt, inkább a békés tüntetésre szólított fel. Az, hogy ilyeneket mondott, hogy "fight like hell", nem bizonyíték semmire, ilyet szinte minden beszédükben mondanak a harciasabb politikusok.
Gyakorlatilag minden dokumentum, ami kikerült, azt erősíti, hogy a támadás már jóval a beszéd ELŐTT ki volt tervezve közösségi fórumok sötét sarkaiban.

Glokta 2021.02.13. 16:54:26

@Etniez: @A kiló nem százat jelent.: nem arról beszéltem, hogy maga Trump ne jósolt volna csalást 2016-ban - természetesen jósolt, valamivel igazolnia kellett maga előtt, hogy ha veszít, az nem a saját hibájából történik - hanem hogy hosszú évtizedekig - a 60'-as évektől 2006-ig - semmiféle voter ID törvények nem voltak, és egyik párt sem kiáltott csalást, mert tudták, hogy a visszaélések nagyon ritkák és többnyire kiderülnek, illetve sokaknak nehéz igazolványt szerezniük.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.02.13. 16:55:39

@Glokta: Téged pontos embernek ismertelek meg, aki nem beszél zöldségeket.

A Kapitóliumban történteknek semmi köze nem volt a tüntetésekhez. Trump még beszélt, amikor valahogy a tüntetők bejutottak. Betörés nem is biztos, hogy történt, beengedték őket, de az evidens, hogy ez nem egy lakás, hanem egy közintézmény, amit szigorúan védenek, normális esetben. A BLM idején mindig túlbiztosítottak. Most ellenben nem. És erősítést sem kaptak a rendőrök csak a hatodik kérésre.

Mert a MAGA mozgalom sosem volt erőszakos egy tüntetésen sem. Ez tény. Akár az előzmények, akár a rendőri erődemonstráció negatív visszhangja miatt, de nem volt megfelelő a védelem és ez a hatóság hibája, hülye mindig lesz.

Kb. pont ugyanaz az eset, mint amikor nem zárod be az autódat és ellopják. Ne csodálkozz. A biztosító sem fizet ilyenkor.

Sem azóta, sem előtte nem volt erőszakos tüntetés Trump neve alatt. Szemben a demokraták által pénzgyűjtéssel is támogatott BLM-mel. Kamala Harris még óvadékra is segített gyűjteni pénzt, hogy szabadlábon védekezhessen több erőszakos tüntető, ezáltal újra elkövethették a korábbi erőszakos bűncselekményeiket. Ezzel szemben Trump békés tüntetésre szólított fel és kérte a tüntetőket, hogy hagyják el a Kapitóleumot.

Akár hogy rugózunk ezen a bagatell és az államrendre aztán full ártalmatlan esettel kapcsolatban, a lényeg úgyis az, hogy hazudni nem szép dolog és te most egyszerűen hazudsz, mint a demokraták. Mint különösen AOC, aki azt hazudta, hogy veszélyben volt az élete és azt hitte meg fog halni: amikor még nem is történt semmi és nem is tudhatott róla, hogy fog.

Etniez 2021.02.13. 16:57:19

@A kiló nem százat jelent.: Régen is volt tömeges levélszavazás.
2016-ban 33 millió, 2020-ban 65 millió.
2020-ban volt covid is, így nem meglepő, hogy megugrott az így szavazók száma.

De a 33 millió sem kevés szám, akkor nem is volt vele gond, hiszen Trump nyert.

Etniez 2021.02.13. 16:59:09

@Glokta: Ahogy elnézem, mi nem ugyanabban a valóságban élünk.

Glokta 2021.02.13. 17:02:30

@A kiló nem százat jelent.: "Korábban nem volt tömeges levélszavazás. Jó okkal szavazhattál levélben a legtöbb államban. Volt ahol most alkotmányellenesen kiterjesztették. Ez volt az egyik beadvány, amit ignoráltak. Ne keverd a szezon a fazonnal."
Nem, a legtöbb államban - 50-ből 34-ben - már 2016-ban is lehetett levélszavazni alaposabb indoklás nélkül (pl. azért, hogy ne kelljen végigállni a gyakran hosszú órás sorokat személyes szavazásnál):
ballotpedia.org/Analysis_of_absentee/mail-in_voting,_2016-2018
"Three states used an automatic absentee/mail-in ballot system.
Sixteen states required voters to provide an approved reason in order to receive an absentee/mail-in ballot.
Thirty states allowed voters to request an absentee/mail-in ballot without providing a reason.
One state allowed voters to request an absentee/mail-in ballot without an excuse in 2016 and switched to an automatic absentee/mail-in ballot system in 2018."

Maga Trump is többször levélben szavazott Floridában, egy olyan államban, ahol bárki kérhet levélszavazatot indoklás nélkül, és ahol ez hosszú éveken keresztül a republikánusoknak kedvezett.
www.npr.org/2020/08/19/903886567/trump-while-attacking-mail-voting-casts-mail-ballot-again

Glokta 2021.02.13. 17:06:18

@Etniez: Nem ugyanabban a valóságban élünk??? Miért is? Mert egy kijelentésedet vitatom, és emögé érveket sorakoztatok fel?
Trumpot nyilván nem nagyon lehet erőszakra való direkt felbújtással vádolni, amikor a beszédében konkrétan megkérte a híveit, hogy békésen "hallassák a hangjukat" és kiderült, hogy egyes követői már hetek óta tervezték a támadást (vagyis nem Trump beszédének hatására történt ez).

Glokta 2021.02.13. 17:17:54

@A kiló nem százat jelent.: "A Kapitóliumban történteknek semmi köze nem volt a tüntetésekhez. Trump még beszélt, amikor valahogy a tüntetők bejutottak. "
Azért ez nem egészen igaz.
Trump 13:10-kor fejezte be a beszédét és a hívei 14:12 körül jutottak be az épületbe.
www.bbc.com/news/world-us-canada-56004916

"Mert a MAGA mozgalom sosem volt erőszakos egy tüntetésen sem. Ez tény. Akár az előzmények, akár a rendőri erődemonstráció negatív visszhangja miatt, de nem volt megfelelő a védelem és ez a hatóság hibája, hülye mindig lesz.

Kb. pont ugyanaz az eset, mint amikor nem zárod be az autódat és ellopják. Ne csodálkozz. A biztosító sem fizet ilyenkor."
Attól még hogy a biztosító nem fizet, a tolvajt felelősségre vonják, ahogy azokat a trumpistákat is, akik Trump nevét és csalást hangoztatva betörtek a Kapitóliumba, törtek-zúztak és a képviselőket és szenátorokat keresték, hogy "felelősségre vonják" őket, képzelheted mi történt volna ha találnak egyet aki "nem megfelelően" cselekedett (Pence, Pelosi, AOC, Mitt Romney stb.)... :-(
Ami akkor történt volna, nem lett volna "full ártalmatlan".

Mit jelent az, hogy a MAGA mozgalom nem volt erőszakos egyik tüntetésen se?
Ha azt, hogy a vezető nem szólított fel arra, hogy verjenek össze rendőröket és törjenek be középületekbe, akkor nyilván nem, de ez szerintem a BLM mozgalomról is elmondható (legalább a 99%-áról).

Piffu 2021.02.13. 19:56:29

@CoolKoon:

Ép elméjű ember az amerikai és európai városokat lerohanó lapoostévécsőcseléket nem hívhatja másnak, csak barbár hordának. Nem, azok nem "tüntető baloldaliak", hanem simán csak söpredék, pont ugyanolyan, mint amilyen 2015-ben lerohanta a határainkat, csak ez még gátlástalanabb volt.

"a republikánus szenátorok is csak most kezdenek rájönni, hogy ők maguk is sokkal nagyobb veszélyben voltak az ostrom idején, mint ahogy azt eredetileg hitték"

Szerintem is, tökre beszartak XD Ja, nem.

Piffu 2021.02.13. 22:52:56

@CoolKoon:

Csak egyszer tapasztalnám az életben, hogy nem hoznátok a formátokat, hogy ne lógna ki a szátokból a kettős mérce...

Amikor egy rendőr lefogott egy ellenálló bűnözőt, többször elítélt drogos gyökeret, és az feldobta a pacskert, akkor végigvinnyogtátok a fél világot, a magadfajta gyökerek kitalálták, hogy a rendőröket le kell szerelni, a Lapostévék Számítanak csőcselék gyújtogatott a fél világon, szobrokat döntögetett, mert az olyan haladó szellem, de akkor nem azt nyervogtátok, hogy jujujuj, szegény rendőrök, meg miért nem lőtte le azonnal az ellenszegülő bűnözőt, vagy hogy a csúnya csőcselék mi a ráklevesnek gyújtotta fel Európában egy fingja sincs kinek az autóját, és felháborodásukban miért lapostévégyűjtögetésbe kezdtek, ahelyett hogy békésen demonstráltak volna a csúúúnyarasssssszista rendőrségek előtt.
Az embernek égnek áll a haja, hogy melyik a nagyobb gáz, ha ezt komolyan is gondoljátok, vagy ha csak a fröcsi a lényeg, meg a melléduma.
Vagy csak szimplán nem megy annak az értelmezése, hogy kettős mérce? Végül is persze tökmindegy, láthatóan nem ti vagytok a legélesebb kés a fiókban, és addig nincs baj, amíg nem kerül fegyver, meg hatalom a kezetekbe. Mert annak eddig még nem volt jó vége.

Piffu 2021.02.13. 22:54:18

@alöksz róz:

Asszem igazat kell adnom neked.

Piffu 2021.02.13. 23:06:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Aprócska gond, hogy jó eséllyel nem ő fog belehalni, hanem az, akinek továbbadja a vírust. Hiszen a korlátozások ellen főképp a fiatalok tiltakoznak, akikre a vírus sokkal kisebb veszélyt jelent.
A magyar törvények szerint valakinek a gondatlanságból vagy szándékosan történő megfertőzése súlyos testi sértésnek számít. Csak hát nem lehet bizonyítani, ki kit fertőzött meg."

Mikor ilyen marhaságot olvasok, mindig lefagyok pár pillanatra, hogy ezt vajon ez az ember TÉNYLEG komolyan gondolja? Hogy tényleg vannak emberek, akiknek ennyi esze van? VAgy csak ezerrel nyomjátok az oltáspropagandát...
Még szerencse, hogy az influenzajárványokra ezt a baromságot nem találtátok ki, mert akkor már vagy hatvan éve maszkban járhatnánk. Na, az lenne csak fasza. Oltakozzatok gyerekek, ha olyan fasza az az oltás, akkor no para, ti védve vagytok, mi meg majd elleszünk, ahogy eddig, influenzajárványok idején. Mondjuk ahogy az 1999-2000-es influenzajárvány idején se fenyegetőzött egyetlen idióta agyhalott se "súlyos testi sértéssel" amikor valaki megfertőzött valakit VÉLETLENÜL, pedig akkor vagy 37.000-en haltak meg influenza miatt. Na, ha a magadfajta súlyos agyhalottak hoznák a törvényeket (persze lehet, hogy azok hozzák, ez elég hamar ki fog derülni) akkor lényegében az egész nyavalyás földgolyón kb. mindenki rohadt bűnöző, lévén hogy folyamatosan osztogatjuk egymásnak a vírusokat. Szerintem kezdjük az ebolás bűnözőkkel, mert ott legalább 50-60-80%-os halálozást is el lehet érni, nem 0,1 százaléka (ami ráadásul a kormányzati főjósnő szerint ennek töredéke valójában).
Na, és akkor még nem beszéltünk a herpeszbűnözőkről, akik a Föld lakosságának a 80-90%át aljas, megfontolatlan szándékból jól megfertőzték herpesszel. Zárjunk koncentrációs táborba minden fertőzőt! Mondjuk akkor te is jössz. Menjél te szerencsétlen, oltakozzál évente kétszer...minimum. Csak minket hagyj békén a hülyeségeiddel.

Piffu 2021.02.13. 23:08:28

@alöksz róz:

Ez komolyan, mindig ledöbbent, hogy ezek a szerencsétlenek TÉNYLEG ennyire tudatlanok, tanulatlanok, vagy csak melóznak.

Piffu 2021.02.13. 23:31:13

@CoolKoon:

Ezzel van egy aprócska gond: a legveszélyeztetettebbeknél épphogy az oltás is kevésbé hatásos, mivel öregek (=az immunrendszerük lassabban reagál, és a reakció is gyengébb, ami nagyobb százalékban elégtelen, mint a fiatalabb korosztályoknál), vagy valami miatt legyengült az immunrendszerük (pl. mert rákosak, kemoterápiát/sugárkezelést kapnak, szervátültetés miatt kilökődésgátlókat szednek, HIV-fertőzöttek stb.), és ezek fognak az ilyen vírustagadó, járványbagatellizáló kis mocskok hülyeségébe belehalni.

Ezzel több aprócska gond van.
1. A legveszélyeztetettebbeket bármelyik vírusos légúti betegség elviheti, mégsem oltunk mint az idióták (még) az összes vírus ellen, ami megtámadhatja őket és eddig is megtámadta, különös tekintettel az influenzára.
2. Azok, akik súlyosan immunhiányosak, súlyos betegek, elárulom neked, eddig se nagyon mehettek sehová . Otthon, steril szobában, tudod, ott élik az életüket, vagy kórházban. Persze nem tudod, mert idáig nem jutott még el a propaganda. Na, őket kell megvédeni steril öltözetben, talpig maszkban-szkafanderben. Ott, ahol vannak.
3. Ezek nem a "vírustagadók" miatt fognak meghalni (látom, a kötelező terrorpanelek azok mennek, csak a gondolkodás nem) hanem azért fognak meghalni, mert valami miatt súlyos betegek lettek. De nem a "vírustagadók miatt".
4. Ezt a járványt nem kell bagatellizálni, csak meg kellene tanulni végre elhagyva az alsó tagozatot osztani. Ha elfogadjuk, hogy a járvány eleje óta hazánkban csupa egészséges, jó állapotú embert vitt el a halálosvilágjárványcovid19, akinek semmilyen egyéb betegségük nem volt, kicsattanóan egészséges fiatal embert vitt el a rémes covid, (persze ez hazugság, de a kedvedért tegyünk így) akkor 13.636 ember halt meg a járvány eleje óta, ami a március 15-i lezárásokat tekintve 335 nap. Akkor most végezzünk el egy nagyon bonyolult számítást, osszuk el az áldozatok számát az eltelt járványnapok számával. Ez azt jelenti, hogy naponta 40 ember (sem) halt meg naponta covid-gyanúval. Ha ezt elosztjuk a 19 megyével és Budapesttel, akkor ez azt jelenti, hogy NAPONTA ÁTLAGOSAN 2 EMBER HALT MEG MEGYÉNKÉNT ÉS BP-EN covidnak tulajdonított halálban. És akkor ehhez adjunk hozzá megyénként csak 2 db kórházat...Ennyit a halálos járványról.

" Persze mondhatnánk, hogy "úgyis hamar meghaltak volna", de ennyi erővel akár államilag szervezetten küldhetnénk az öregeket meg pl. a végstádiumú alkoholistákat is a húsdarálókba. Éppen ezért tartom az egész koronavírusos pandémia ellen ágálókat aljas rohadékoknak."

Akkor nyilvánvalóan semmit nem hallottál az oltottak újrafertőződéséről, az idősek otthonában oltottak halálozási arányairól szerte a világban.

Izraelben a második oltás után kb. 12.000-en fertőződtek meg újra, igen rövid idő alatt. Az idősotthonokban oltottak közül sokan haltak meg az oltás után hamarosan. Ja, hogy ők úgyis meghaltak volna, ugye?

www.virusinfok.hu/2021/02/02/mrns-oltoanyagok-tovabbra-is-riasztoak-a-halalozasi-adatok-az-idosek-koreben/

Éppen ezért tartom az egész koronavírusos pandémia mellett ágálókat aljas rohadékoknak."

Piffu 2021.02.13. 23:34:56

@Etniez: Hát, márpedig amit te állítasz, az aztán úgy van! Ha nem, akkor is úgy van! Aztán ha mégsem, akkor mi van? XD

Piffu 2021.02.13. 23:40:38

@Etniez:

@A kiló nem százat jelent.: Azt a tüntetőt azért lőtték le, mert nem állt meg, miután többször is elmondták neki, hogy álljon meg, vagy lelövik.
Mivel nem volt hallássérült, ezért pontosan azt kapta, amit ígértek neki, nem érhette meglepetés.

1. A tüntetőnél nem volt fegyver.
2. A rendőrök vagy felismerték, akkor tudhatták, hogy nem hallássérült, de akkor azt is tudhatták, hogy nincs priusza, nem volt büntetve és nincs fegyvere.
3. Ha a rendőrök nem ismerték fel, akkor nem tudhatták, hogy nem hallássérült-e.
4. A többször büntetett drogos gyökér is tudhatta - pláne miután már gyakorlata volt a bűnbeeséssel - hogy ha csibészkedünk, akkor nem szegülünk ellen a süniknek, mert megb...öknek. De ő erősködött, hát azt kapta, amit már nagyon jól tudhatott, hogy akkor lefogják, sőt, le is lőhetik. Oszt mégis az elvtársaid végigsikoltozták a fél világot a gyökér miatt, meg lapostévészámítosat játszódtak, meg pirotüntikézést fél világon.
5. Ezért szar a kettősmérce, mert mindenki látja.

Piffu 2021.02.13. 23:46:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Mert te oltatni akarnád magad egy olyan cuccal, ami a biztonságosság kritériumainak megfelelve nem 10-15 évig, de ennyi hónapig SEM lett tesztelve? Aminek a mellékhatásait annyi oldalon írják le, amennyit nem tudnál belefáradás nélkül elolvasni? Amelynek a beadása után egy csomó haláleset történt már és súlyos mellékhatások? Tudod mit? Ha te ezek ellenére "oltakozni szeretnél, önként", akkor kívánom neked, mielőbb sikerüljön, csak ne lobbiz mellette,mert a gyógyszerreklámnak egyébként elég szigorú feltételei vannak, pl. gondolom te sem hallod elhadarni mostanság a 0-24-ben nyomott vakcinareklámoknál, hogy "kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét"...

Piffu 2021.02.13. 23:49:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Mi a tökömnek kellene "bizonyítani", hogy kitől kapta el a fertőzést? Aki naponta ott tolong a multinál, a buszon, az mégis mit törődne azzal, hogy kitől kapott el egy náthát, vagy egy influenzát, hívják bárhogy is?

Piffu 2021.02.13. 23:50:51

@Etniez:

Miért érdekelnének téged mások alternatív világai, mikor jól elvagy a sajátodban? Ez teljesen jogos.

Piffu 2021.02.13. 23:54:58

@Glokta:

Illetve az is érdekes tény, hogy hosszú évtizedeken keresztül SEHOL nem kellett személyi okmányt bemutatni szavazáskor és egyik párt sem kiáltott csalást,
1) mert tudták, hogy sokaknak drága és körülményes beszerezni őket
Ezen lehetett volna változtatni, kevesebb pénz, paripa, fegyver a Közel-Kelet "egyetlen demokráciájának", állampolgári jogon (legalább az első) ingyenes irat.
2) mert a voter impersonation nagyon ritka, nagy büntetés jár érte és könnyű lelepleződni
Könnyű?
3) mivel szavazókat pedig a választói jegyzék segítségével is számon lehet tartani és sokszor további biztonsági intézkedések is vannak.
A választói jegyzék szart se ér, ha nem tudod magad igazolni, hogy te vagy az, aki ott van a jegyzéken.
Szóval ezt elk...a, hogy a klasszikust idézzük...

Piffu 2021.02.14. 00:13:50

Zárszóként:

Kilo, kösz a posztot, jól sikerült ismét. Komolyan úgy vagyok, ezzel az egésszel, hogy soha egyetlen pillanatig nem bírtam Trumpot, négy éven keresztül egyetlen dolgot írtam a javára, hogy nem a demók nyertek. Tudtam, hogy ellenszenves cionista politikát fog folytatni, és biztos voltam benne, hogy úgy fog viselkedni, mint elefánt a porcelánboltban. De mióta beleálltak az ún. "közösségi oldalak", a technocégek ballibsi csibészei, azóta egyre inkább azt érzem - és úgy tűnik sokan vagyunk ezzel így - hogy annyira túltolták és még túltolják ma is a bicajt a balibék (ott is, meg itthon is), hogy az ember teljesen szándékán kívül, sőt, akaratával ellentétesen - azt érezni, hogy persze, hülye troll, de azért az anyátok! És így lesz még mindig, a buktája után is egyre több szimpatizánsa a Frizurának.

És mivel kedves balkezeink úgyis szétoffolták a cikket, ajánlom szíves figyelmedbe a népirtás témájával foglalkozó amerikai kutató, Gregory H. Stanton írását. Stanton megvizsgálta a múltban lejátszódott különböző népirtások folyamatát. Felismerte, hogy ez a folyamat egy bizonyos minta szerint épül fel, azaz bizonyos megfigyelhető lépések mentén bontakozik ki az az út, amely végül a népirtásig vezet. Ezek a szimptómák nem feltétlenül egymásra következően jelennek meg; egy és ugyanazon időben, egymást átszőve is feltűnhetnek."

A figyelemreméltó és hátborzongató cikket végigolvasva döbbenetesen beazonosítható, hol tartunk éppen most, vagy hol tartanak a németek.

www.europaikozep.hu/a-nepirtas-tiz-szakasza-egy-a-facebookon-megjelent-videofelhivas-recenzioja/

De ez nyilván a totális véletlennek köszönhető.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.02.14. 04:49:49

@Piffu: így, így, @Glokta: azt is kifelejti hogy sok helyen NINCS VÁLASZTÓI NÉVJEGYZÉK sem. Nem azért mert nem kell meg minek. Így keletkeznek olykor 100% feletti választási részvételek. Ami azért normális esetben gyanús. Még a kommunizmusban is csak 99%-kal nyert az állampárt, az USA-ban Biden képes volt ennél jobb eredményre.

A kollegáknak valamiért mindig ugyanaz jut eszükbe. Nem teljesen értem hogy most a Kapitólium vagy a választási csalások, hogy jöttek ide. Főleg, hogy már lényegében elismerték, hogy konspiráció zajlott és büszkék is rá. Megírták a Time-ban.

Köszi. És köszi a cikket!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.02.14. 05:34:58

@Piffu: Nem szokás felszólítás után célzott lövést leadni ok nélkül szerintem. Ha bárkinek az élete veszélyben lett volna, ok. De nem volt. Szerintem minden esetben előbb figyelmeztető lövést kell leadni. Egyébként eltalálhatta volna a másik rendőrt is.

Piffu 2021.02.14. 09:34:55

@A kiló nem százat jelent.:

"Így keletkeznek olykor 100% feletti választási részvételek. Ami azért normális esetben gyanús. Még a kommunizmusban is csak 99%-kal nyert az állampárt, az USA-ban Biden képes volt ennél jobb eredményre."

A kommunizmus ballibre átnevezett szárnyának ez rendszerszinten sikerülni szokott. Emlékezzünk a 2016-os osztrák választási csalásokra. Waidhofen/Ybbs - a választók 146 %-os részvételére a településen.
"A nagy européerek szocdem–néppárti csalás esetén már nem is féltik annyira az osztrák demokráciát. Hallgatnak, mint az a bizonyos a fűben.
„Mindezek mellett az alkotmánybíróság elképesztő megállapításokat tett. Például hogy a választási irodákból a választás napján 13 órától, tehát jóval az urnazárás előtt folyamatosan részeredmények kerültek ki elektronikus úton a médiához, illetve közvélemény-kutató cégekhez. És nyilván a pártokhoz is! Vagyis szavazás közben is manipulálhatták az eredményt. Volt, ahol ez annyira jól sikerült, hogy 146 százalékos részvételhez vezetett! És véletlenül mindig olyan területen történtek ezek, ahol végül Van der Bellennek sikerült megelőznie Hofert. Ugyanakkor az alkotmánybíróság a választások megismétlésének kimondásával együtt nem mondta ki konkrét választási csalás megvalósulását, de több ezer esetben megállapítja az eljárási rend törvénytelenségét, s leginkább a levélszavazatok körüli törvénysértéseket nevesítette." Azok a fránya levélszavazások...

" Főleg, hogy már lényegében elismerték, hogy konspiráció zajlott és büszkék is rá".

Hát igen. Ez egy származásfüggetlen embertípus. Az unokázós csaló is büszke rá, hogy lehúzta a vén p...t.

Én kösz. Igen ritka manapság a józan közép. Bár ez sem jó kifejezés, mert a józan közép úgy tűnik, hogy annak a skálának a közepén található, melynek egyik szélén a ballib, másik szélén a jobblib köpköd egymásra, pedig a józan közép még csak nem is ugyanazon a koordinátarendszeren van...
Ami a linkelt cikket illeti - elolvasva az ember egyre többször említi meg a covid új mértékegységét, a MegaKa-at. (MKA)

Piffu 2021.02.14. 09:43:28

@A kiló nem százat jelent.:

Az ember ráérő idejében eltöpreng, megpróbálja vizualizálni. Áll a rendőr (pasas) az ajtó mögött, vagy mittudomén, takarásban. Figyeli az eseményeket. Meglátja ezt a nőt. Mit gondolhatott a fejében? Hogy húbazz, ez a nő még idejön és még valami bajom lehet...nézi, fegyver nincs nála. "Bézbózütő" nincs nála. Még egy kib. körömollót se látok. Ezaz! A körme! Még ideér a kurvája, és kikaparja a szememet a vágatlan körmeivel, lelövöm a büdös disznót, és piff-paff, keménycsákó lelövi a fegyvertelen NŐT. Nem ám lábra lő, ha már befosott a "fegyveres hős" egy nőtől, nem, durr bele, ahol biztos eltalálom. Nyilván nemhogy büntit nem fog kapni, még hősként ki is tüntetik a gyökeret, amiért lelőtt egy fegyvertelen nőt, aki veszélyeztette a szegény képviselőket. (vagy miket) És még jó, hogy nem találta el a vakegér valamelyik kollégáját, mert a nőt még halálában terrorizmus miatt is elítélték volna 160évre, amiért lelőtte hátrafelé, rendőrségi fegyverrel a kollégát. Ezt nálunk már láthattuk, hogy simán működik.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.02.14. 10:08:42

@Piffu: de látszik, hogy az osztrák demokrácia valódi: megismételték a választást. Az USA ezt nem is ismeri. Ezért a bíróságok azt az utat választották, hogy nem semmisítik meg az eredményt, inkább hallgatással támogatják a csalást. Ausztriában sem lehetett kimondani a csalást, tekintve, hogy a csalás lényege, hogy VALAKI csal, tervezetten, ezt sosem lehet sehol sem bizonyítani, csak az tudja, aki elkövette. Az osztrák ragasztóbotrány nekem egy működő demokráciát mutat: egy kiélezett helyzetben látszott mindent be akarnak vetni, kiderült, elbukták. Helyretették a rendet és másodjára már "helyesen" szavaztak a polgárok. Az USA vénséges választási rendszerei annyira bénák, hogy még egy vidéki bélyeggyűjtőszakkörben is kiröhögnék bárhol a világon. Banánköztársaság. Tulsi Gabbardnak volt igaza, aki előre szerette volna rendezni ezt a kérdést végre: mint tudjuk senkinek sem érdeke. A zavarosban halászás mindkét pártnak jól jön olykor. Most is voltak esetek, amiknél republikánus csalást sejtettek. Akár igaz, akár nem.

MKA...? Ja. Leesett és #NYTKPCSJT. :)

Glokta 2021.02.14. 10:58:09

@Piffu: "A választói jegyzék szart se ér, ha nem tudod magad igazolni, hogy te vagy az, aki ott van a jegyzéken."
Dehogynem ér. Ha valaki más nevében szavazol, az NAGYON könnyen kiderülhet, elég, ha az az ember elmegy szavazni (vagy akár levélben szavaz), ezért is nagy a lelepleződés veszélye, és a büntetés igen komoly.

Glokta 2021.02.14. 11:06:26

@Piffu: "Ezen lehetett volna változtatni, kevesebb pénz, paripa, fegyver a Közel-Kelet "egyetlen demokráciájának", állampolgári jogon (legalább az első) ingyenes irat."
Hát ez jó ötlet lenne, csak az a baj, hogy az államok (legalábbis jó részük) ellenállnának, mert ezzel lényegében kivennék a kezükből a választások irányítását.
Sokan azért elleneznék, mert szerintük egy kötelező, szövetségi kormány által kiadott személyigazolvány sértené a személyi jogaikat.

A republikánusok pedig jelenleg annak ellenére, hogy nagyjából minden államban, amit ők irányítanak, kötelezővé teszik igazolvány bemutatását szavazáskor, az igazolvány beszerzését inkább nehézzé teszik, ami nem éppen jó szándékról árulkodik.

Etniez 2021.02.14. 11:41:50

@Piffu: Nagyon jól tette, amit tett. Ha átengedi az elsőt, jött volna a többi is, ki tudja milyen fegyverekkel.

A hülye picsa twittereit olvasva egy igazi idióta volt, sajnos nagyon beleélte magát a forradalomba.

Etniez 2021.02.14. 11:43:20

@Piffu: "Amikor egy rendőr lefogott egy ellenálló bűnözőt, többször elítélt drogos gyökeret,"

Kár, hogy nem ez történt. Egy már megbilincselt embert szépen, lassan megfojtott. Meg is kapja érte majd az életfogytiglant, ne aggódj.

Etniez 2021.02.14. 11:45:03

@Piffu: Nincs semmi kettős mérce, a lázadókat lelövik, főleg ha forradalmat akarnak csinálni.

A kérdéses ember pedig nem állt már ellen, szépen feküdt megbilincselve a földön, mire az emberünk szépen megfojtotta.
De nem is vesztegetek rád több szót, nyilvánvalóan idióta vagy.

Etniez 2021.02.14. 11:47:14

@A kiló nem százat jelent.: "hogy konspiráció zajlott és büszkék is rá."

"konspiráció"?
Az, hogy regisztrálásra és szavazásra buzdították az embereket, mert elegük lett Trump-ból?

Tudod, mi a konspiráció? A nem létező Kubatov-lista. Az van rejtve, elhazudva.

Minden NBA meccsen ment a szavazásra buzdítás, nem volt semmi rejtve.

Etniez 2021.02.14. 11:52:28

@A kiló nem százat jelent.: "Szerintem minden esetben előbb figyelmeztető lövést kell leadni."

Ezt rosszul tudod.

Hogy csak a magyar példáknál maradjunk, lelőtték újpesten a késes idiótát is, ott sem volt figyelmeztető, ment három a testbe, ahogy elő tudta kapni a pisztolyt a rendőrnő.

Támadás esetén lehet lőni.

Ott pedig volt egy barrikád, amit szétvertek a tüntetők. Jó sokáig verték szét, semmi nem történt hirtelen. Nagyon békésen persze.. Ott többször figyelmeztették őket szóban. Utána az első lövés után hirtelen minden "forradalmár" meggondolta magát. Már az ajtóba kellett volna lőni és nem lett volna ez az egész hacacáré.

De van egy olyan érzésem, hogy direkt hagyták eddig fajulni a helyzetet, így élve elásták Trumpot, többet nem tényező politikai fronton.

Próbáld megostromolni a magyar Parlamentet, ugyanezt fogod kapni.

Sadist 2021.02.14. 12:49:25

@bloggazda: Nem akarod végre ezt a neobolsevik faszt kibaszni innen a picsába?

Sadist 2021.02.14. 12:51:52

@Glokta: "arra nincs semmi bizonyíték, hogy demokraták tervezték"

time.com/5936036/secret-2020-election-campaign/

Etniez 2021.02.14. 12:52:53

Piffu
0 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2014.01.20. óta tag.

Jah, én meg ilyennel vitatkoztam :D

Glokta 2021.02.14. 13:03:08

@Sadist: ebben semmi bizonyíték nincs arra, hogy a kapitóliumi balhét a demokraták szervezték volna.
Eleve nehéz (konkrétan lehetetlen) lett volna, mivel Trump döntött úgy, hogy a fővárosba hívja össze a tüntetőit január 6.-án, és ezt a demokraták egész biztosan nem láthatták előre. :D

Sadist 2021.02.14. 13:49:33

@Glokta: Na és kik engedték be őket az épületbe, kik hagyták, hogy erőszakossá fajuljon az egész esemény? :)
Magát az égő cigicsikket nem ők hajították el, tudták, hogy a Trump-párti tömegben úgyis lesz majd egy-két hülye, ők csak alaposan fellocsoltak mindent benzinnel.

Piffu 2021.02.14. 14:02:58

@A kiló nem százat jelent.:

Számomra az a ballibbant szokás sem a demokrácia jele, hogy addig szavaztatunk, amíg az jön ki a végére, amit mi is szerettünk volna. Másrészről az, hogy volt második kör egyébként, az nem garancia arra, hogy akkor nem volt csalás, lehet, hogy másodszorra már ügyesebbek voltak a fiúk. Azért az, hogy KIDERÜLJÖN, hogy 143% százalék szavazott, lássuk be nagy lúzerség. Vagy csak önhittségből eredő hanyagság.

Piffu 2021.02.14. 14:06:14

@Glokta:

Szerintem ott is ismerik a választási krumplit csak esetleg más a valuta. Másrészt ha nincs semmi, amivel igazolom magam, akkor annyiszor megyek szavazni, ahány figurával lejattoltam, hogy nem megy el szavazni. Vagy egyébként meg bőven elég, ha ott ülök a választási bizottságban, és záráskor azt teszek, amit akarok, pláne ha adott körzetben csak a magamfajta ücsörög.

Piffu 2021.02.14. 14:46:49

@Etniez:

Szerintem meg valszeg egy hazafi volt, ami - téged olvasgatva - számodra nyilvánvalóan teljesen ismeretlen fogalom, értelmezni se tudod.

A videón tisztán látszik, hogy semmilyen eljárási rendet nem tart be a rendőr ( illetve a biztonsági szolg. egyik fegyverese): a videón felszólítás nem hallatszik, figyelmeztető lövés nincs, közelről leadott, célzott lövéssel végezte ki a tüntetőt. Még egy lépéssel közelebb is lép a jobb lövésért. Gondolom, ezúttal nem lesz érzékenyítő film a CNN-en, ami a fehér, veterán, Trump-támogató családját mutatja be. Mégiscsak fehér, veterán és Trump-támogató, nem demokrata, drogos, diópác színű. (DDD).

Halottról még akkor se mondja egy kultúrember, hogy hülye picsa, ha hülye picsa volt életében, bár igaz, nem mondta senki, hogy te kultúrember lennél.

Sadist 2021.02.14. 15:00:47

@Piffu: "Vagy egyébként meg bőven elég, ha ott ülök a választási bizottságban, és záráskor azt teszek, amit akarok, pláne ha adott körzetben csak a magamfajta ücsörög."

Csak nem valami ilyesmire gondolsz? :)
www.youtube.com/watch?v=zQSZQYvM_M0

Piffu 2021.02.14. 15:19:08

@Etniez:

"Nincs semmi kettős mérce, a lázadókat lelövik, főleg ha forradalmat akarnak csinálni."

Mondom, hogy a magadfajta gyíkok nem tudják értelmezni a kettősmérce szót, köszönöm, hogy alátámasztottad.

Szerintem meg te vagy idióta, de ez nem érv, még akkor se, ha az ember egy neobolsitól ne várjon érvet, mert azzal nem rendelkezik. De segítek az értelmezésben, mert az láthatóan nálad nem egy sikeres tevékenység, és mivel nem vagyok neobolsi, nekem vannak érveim is, a személyeskedést meghagyom annak, akinek érvei nincsenek.

1. Előélete és agresszív fegyveres bűnözői múltja erősen közrejátszhatott abban, hogy ilyen módon viszonyuljanak hozzá a rend őrei. Főleg Amerikában, ahol a fegyver mindenkinél ott lapulhat.
2. Floyd elsődleges célpontjai a nők voltak, méghozzá az egyedülálló nők. Soha nem keresett olyan célpontot vagy családot, ahol férfiak is voltak. Floyd csak az egyedül élő nőkre vadászott. Általában egyszerűen becsengetett ilyen-olyan indokkal, és amikor a nő kinyitotta az ajtót, akkor berontott. Ha valaki segítségért kiáltott, azt általában fejbe verte.
3. Piti lopásoktól elkezdve a rablásig, hamis személyazonosságig sok mindennel próbálkozott.
4. A szervezetében fentanil volt, ami szívrohamot okozott nála, így a rendőr nem számíthatott arra, hogy a gyökér ott dobja fel a pacskert egy olyan rendőri fogás alatt, amit egyébként tanulnak és használnak a rendőrök a bűnözők ellen.
5. Amennyiben neobolsi bíró elé kerül a rendőr, akkor lehet, hogy megszivatják, hiszen ott már szépen zajlik a "demokrácia" felszámolása. Ha normális bíró elé kerül, akkor munkáját végezte, letartóztatta a drogos, erőszakos, visszaeső bűnözőt.

Én azért akkor is vesztegetek rád további mondatokat, ha idióta vagy.

Piffu 2021.02.14. 15:23:11

@Etniez:

Te tudod rosszul. Vagy van valami bizonyíték rá, hogy nem kell éles lövés előtt figyelmeztető lövést leadni?

tibiatya.blogstar.hu/2021/01/07/ime-a-teljes-video-a-capitolium-hill-i-no-meggyilkolasarol-/104869/

Piffu 2021.02.14. 15:30:34

@Etniez:

Piffu
0 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2014.01.20. óta tag.

Jah, én meg ilyennel vitatkoztam :D

Húúúúa, atttyyaaaaúúúúúúúúúúristen, most jól lebuktam XD

Vagy mit is szeretnél mondani?

Ennek a 127-nek a javát valószínűleg itt dobtam, és az elmúlt 1-2 hónapban, amikor kaptam egy linket erről a jó kis blogról. Nagyon jó kis posztokat dob a fickó, és még a hozzászólások is jók, bár valamiért kilo vonzza a magadfajta iQ -fightereket is, de nem baj, legalább van némi szórakozás, nélkületek csak helyeselnénk egymásnak XD
Más kérdés persze, hogy se társalogni, se veszíteni nem tudtok kulturáltan, de nem is vádol benneteket senki ezzel, hogy kulturáltak lennétek.

Amúgy visszatérve a számokhoz, tényleg tedd már meg azt a szívességet,milyen rejtett kabbalisztikus számokat láttál bele ezekbe a rettentőennagyonnagyontitkos számokba?

Piffu 2021.02.14. 15:31:35

@Sadist:

Áhhh, dehogy, még csak véletlenül se gondolatbűnözök... :)

Glokta 2021.02.14. 21:30:54

@Piffu: persze, kivel jattolod le? Ha olyanra, aki ugyanarra szavaz mint te, akkor nincs semmi értelme (csak veszthetsz rajta), más esetben meg kétséges, hogy ezt engednék.
Na meg reménykedsz benne, hogy egyiknek se jár el a szája, hogy mindegyik betartja a szavát és nem megy el szavazni, hogy nem ismernek rád, amikor másodszor is elmész szavazni, hogy nincs semmiféle security check* mert ha ezekből bármelyik megtörténik, akkor kapsz 5 évet börtönben meg 10 000 dollár büntetést.

SOKKAL többet veszthetsz rajta, mint amennyit nyerhetsz +1 szavazattal, és ennek megfelelően minden statisztika azt mutatja, hogy a voter impersonation, amit ugye a voter ID törvények megakadályozni hivatottak, elképesztően ritka, és egyértelműen csökkenő mértékű (főleg az előző évszázad közepéhez képest), és ugyanez áll a levélszavazásra is (ahol nagyon is sok biztonsági intézkedés van): www.businessinsider.com/voter-election-fraud-statistics-rare-president-biden-trump-2020-2020-11
Arról nem is beszélve, hogy a 6 Trump által vitatott állam közül 4-ben konkrétan meg is követelik az igazolványt a szavazásnál.

*jónéhány helyen az aláírásodat összehasonlítják a regisztrációkor leadott aláírással, és ha nem stimmel, akkor baj van

Glokta 2021.02.14. 21:46:45

@Piffu: Floyd múltja jelen esetben lényegtelen (egyébként 2014 előtt követte el az általad említett bűncselekményeket, azt pedig tudták (vagy bármikor lecsekkolhatták volna), hogy nincs nála fegyver és hátra voltak bilincselve a kezei, szóval hosszú percekig térdelni a nyakán miután többször kijelenti, hogy nem tud levegőt venni, minden, csak nem normális eljárás. Persze ez nem azt jelenti, hogy bíróságon is el kell ítélni Chauvint, ezt hagyjuk rájuk.

Őszintén szólva Babbit megölése se tűnik normális "eljárásnak", nyilván előbb figyelmezető lövést kellett volna leadni (már sokkal korábban), bár nyilván elítélni nem fogják az azt elkövető rendőrt érte, mert hivatkozhat a "reasonable fear"-re (www.nytimes.com/2014/08/23/us/ferguson-mo-key-factor-in-police-shootings-reasonable-fear.html).

Etniez 2021.02.15. 09:33:26

@Glokta: De, el kell ítélni.
Meg volt bilincselve, semmi szükség nem volt megfojtani.

Glokta 2021.02.15. 14:35:31

@Etniez: mondtam, ezt hagyjuk a bíróságra, ne akarjunk laikusként okoskodni. Nem vagyok biztos benne, hogy el fogják ítélni: www.valaszonline.hu/2020/07/07/derek-chauvin-george-floyd-birosag-per-hatter/
süti beállítások módosítása