A kiló nem százat jelent.

A suk-sükölő magyar értelmiség és a Fudan Egyetem

2021. április 28.

"A kommunista Kína pártállami egyeteme nyugati országban – ilyet még nem látott a világ" — írja Sükösd Miklós, aki büszkén hirdeti, szociológus, a Koppenhágai Egyetem Kommunikáció Tanszékének docense.

— Miklós, légy erős, látott! Te nem láttál. "A tudatlanság erő" – ahogy az előző posztunkban megidézett 1984-ben írják. 

00058008_1.jpeg

"Szociológus, a Koppenhágai Egyetem Kommunikáció Tanszékének docense."

Azt nem tudom, hogy ezzel a szöveggel lehet-e manapság sikeresen csajozni, érzésem szerint ettől max. a 444 szerkesztőinek csúszhatott le a bugyija rögtön. Le is közölték gyorsan a szerző rémesen modoros publicisztikáját. A nyugat árulója címmel. Hűha. :)

Akkor nézzük rögtön: 

2013-ban nyílt meg ugyanabban a Koppenhágában a Fudan Egyetem Európai Kína-tanulmányok Központja. Pont.

(Idegesen majd valaki kommenteli, hogy az más! Nem más.)

Koppenhága egy kisváros. Az egyetemi élet sem lehet túlságosan átláthatatlan, de Dániába szakadt honfitársunknak úgy tűnik még nem sikerült megismerkednie a környezettel, ugyanakkor ellentmondást nem tűrően üzen haza nekünk, az orbáni diktatúra sötétségben tartott tudatlanjainak. 2013-ban egyébként Dánia mellett Németország is versenyzett a Fudan Egyetem intézményéért — a kommunista Kína kegyeiért, ha úgy tetszik. Ezen túlmenően Kínának éppúgy van titkosszolgálata, mint az USA-nak. Ebben egyetértünk. De mi más ligában játszunk...

— Miklós, légy oly testvérem és keress légy szíves egy térképet és nézd meg Dánia, Németország nyugat-e. Nem azt. Az egy régi térkép. Egy mondjuk 2013-asat. Köszi. Nem, hagyjuk a "de az NDK..." Nyugodj le légy szíves. Hitlert is hagyjuk. Köszi. Csak ennyit akartam.

Nekem Magyarország az első. Tényleg. Volt már magyar gyarmat Kínában, kb. egy campus-nyi. Az a szakértői véleményem, ettől az egyetemtől nem leszünk viszont mi kínai gyarmattá...

Szorosan lehet nem tartozik a kérdéshez, de Fudan egy 1905-ben alapított neves egyetem, jóval a legjobb magyar egyetemek előtt a rangsorban. 200 neves egyetemmel tart fent csereprogramokat 30 országban: Oklahoma State UniversityBeloit CollegeWashington University in St. LouisHarvard UniversityYale UniversityTrinity College (Connecticut)Union College (New York)Tulane UniversityColumbia UniversityUniversity of California, BerkeleyUniversity of RochesterGeorge Washington UniversityGeorgetown UniversityUniversity of California, Los AngelesUniversity of California Santa BarbaraUniversity of California, San DiegoUniversity of California, IrvineUniversity of TorontoBocconi UniversityQueen's UniversityUniversity of SydneyLUISS Guido Carli UniversityUniversity of AdelaideRhodes UniversityK.U. LeuvenEcole Pratique des Hautes Etudes CommercialesTokyo UniversityNational University of SingaporeUniversity of Salzburgthe University of ManchesterDurham University Business Schoolthe London School of EconomicsKing's College LondonUniversity of MannheimESSEC Business SchoolUniversity of Paris 1 Pantheon-SorbonneSciences Po Paris, Sciences Po LilleIE Business School,University of North Carolina. Magyar intézmény nincs a Wikipedia által kiemeltek között. Mindenki tudja, miért... Pedig a Corvinusnak van közös MBA-programja Fudannal két éve.

Nyilván jól jövünk Kínának kulturális terjeszkedéséhez.

De ez akkor is úgy tűnik a térképre helyezi az országot.

Magyarországhoz csak hozzátenni lehet már. Félnivalónk nincs.

A nyitás ránk fér.

Ami nekik soft power, az nekünk örülj már a jónak egyszer.

Ez valami egészen szánalmas szerintem. És mindig ezt csinálják.

Ma már nem érdemes weyerbélázni, rég bekötötték az internetet hozzánk, a lenézett Alsómocsoládra is. Tessék: 350 Mbit/s. Még ennek is utána lehet nézni. Azonnal. A Koppenhágai Egyetem kommunikáció tanszékének docenséhez ezek szerint még nem jutott el a technika e új vívmánya. Nyilván ezért ő a kommunikáció szak docense. 

— Miklós, egészen kiváncsivá tettél, hogy mi okosat tudnál még nekünk tanítani...

A dolog a 444 esetén még kap egy csavart, mert a portál járványajatollája, Bede Márton (Bede Zsolt balliberális ikertestvére) egyenesen szerelmes a kínai megfigyelő államba: ott tudnak ám csak igazán lezárni! De ne tegyünk fel kérdést, mert minden, amit a 444 ír szentírás, olyan akár a Nyugati Fény a keleti alagút végén.

Egyébként Bede állítása sem igaz persze. Wuhan páratlanul szigorú lezárása úgy zajlott, hogy előtte 5 millió wuhani menekült el és rajzott szét az országban. Csupán. Persze, hogy nem járnak semminek utána. Felteszem Sükösd Miklósnál tanult ő is. Ki tudja? Nem tudom, kicsoda Sükösd Miklós, hadd legyek udvariatlan, nem is érdekel. Megmondom miért: szerinte Orbán fegyveres hatalommegőrzési kísérletére is fel kell készülni

— Miklós... Mégis hogy? Fegyverraktárral, fegyveres felkeléssel, megelőző puccsal, hívjuk be valamely nagyhatalom csapatait netán? 

Az igazság az, hogy Sükösd Miklós magából indulhat ki, számos szaktársa azt mondta korábban, hogy békés úton az Orbán-kormány nem leváltható. Többek között nem kisebb ember, mint Kornai János mondta ezt. Meg nem kevésbé csokornyakkendősebb alkotmányjogász, mint a nyugalmazott Kolláth György. Igazából, mit mondjak egy jogászról, aki fegyvert fogna a törvényes rend ellen? Hármójuk közül legalább Kornairól tudom, hogy szűken vett szakmájában komoly szakember, a többiekről feltételezem, de ha politikáról van szó a magyar értelmiségi ledobja az ékszíjat, nem tud viselkedni. Modorosan hozzátehetném: európai módon. Amolyan kis szovjet mentalitású.

Ezek az emberek egy különbejáratú univerzumban élnek. Azok akik a nagyközönség soraiban nem hajlamosak vagy képesek az önálló gondolkodásra, mindig megkapják tőlük a rossz és rosszabb válaszokat — bármire. Mert elitünk olyan, hogy tudatlanul is tudni véli a válaszokat. Ami tény megzavarná, arról sosem hallott, és meg is tesz mindent, hogy te se hallj...

Olyan az ország, amilyen a szellemi elitje.

Idehaza lassan az is világlátottnak érezheti magát, aki végigkövetett egy évadot a Trónok harcából.

Megmondom miért kellene ebbe az országba Fudan és miért kellene CEU is ebbe az országba. Komcsizás helyett. És minél több külföldi kulturális befolyás. És minél több hazai eredetű pluralizmus. És a másként gondolkodók tolerálása.

Apropó: a szabad nyugati társadalmakban általános elv, hogy bárki szabadon alapíthat egyetemet. Az akkreditáció, ha van, más tészta. Az is általános, hogy nem akarjuk gátolni mások ilyen szándékát. Aki ezt nem így éli meg, az inkább ne jöjjön nekem a nyugattal, valójában kommunistább, mint Kína vezetése, mert ott jól felfogott érdekében a KKP már sok lehetőséget nyitottá tett. 

Pontosan az ilyen provinciális, tudatlan ám annál arrogánsabb magyar értelmiségi elitek miatt, akik a médiát és az akadémiai pályákat belakják, kikönyöklik, kitapossák — és lelakják végül valami intellektuálisan színvonaltalanná.

Természetesen nem tudom kiszámolni, hogy mennyiért éri ez meg nekünk. Az egy másik kérdés, amiről lehetne vitatkozni. Csak nem vitaképtelen mániákusokkal. Én teljesen megértem, ha valaki nem szereti Orbán politikáját, a fóbiásoknak viszont nem politizálni kéne, hanem keresni egy jó pszichológust.

Haladjunk tovább a "csak idehaza világhírű" "nemzetkozi karriert" befutott magyar sztárértelmiségiektől. Túl sok van belőlük. Tény: aki tényleg komoly név külföldön azt idehaza utálják. Ellenben van sok külhonból messiásként hazatérő honfitársunk, aki valójában kukát tologatott odakint, mégis úgy térhet haza a tudatlan benszülöttek közé, mint aki látta Lenint vagy "pár méterre állt Obamától" vagy hasonlók. Az utóbbi csoda Márki-Zay Péter saját üdvtörténetében szerepel, mint a szent lélek kiáradása és egyértelmű jele annak, hogy Isten vagyis a nyugat Őt küldte el hozzánk megváltóként, demokráciára téríteni a pogány magyarokat, ahogy az 1021 éve szokás. Ahogy egy külföldön legalább telesales-es kárriert befutó értelmiséginek az kijár.

A magyarok kevéssel is beérik, maradjon is ez így — jeligével.

176697575_10223533159931516_3717807322616822996_n.jpg

Sok baj van úgy általában pártállástól függetlenül, különösen a biztos állásaikba betokosodott vezető értelmiségieinkkel. Egészen obszcén módon ezek az egymást a politikai szekértáborok és pöcegödrök túloldaláról hihetetlenül gyűlölő figurák viszont gyakran nagyon jól szót értenek egymással, mert valójában egyivásúak. Mindenki mással szemben intoleránsak, akik vérfrissítést hozhatnának abba a szellemi posványba, amit közösen teremtettek idehaza. Belénessy Csaba a fideszes agit-prop feje, Csepeli György szerint viszont a magyarok mind jobbágyok, főleg, ha épp a Fideszre szavaznak vagy bárki olyanra, akit ő nem szeret és/vagy nem az MSZMP utódpártja.

Lám mégis milyen jól egyetértenek abban, hogy mindenkinél jobban ők tudják, hogy mi a jó az embereknek (a halálos kór ellen) — nyilván megfeledkezve arról a tényről, hogy a "halálos kór" a magyarok 90%-a számára tünetmentesen "átvészelt" statisztikai esetszám, míg az oltás ugyanúgy egy plusz macera és olykor bizony komoly halálos kockázat, amit racionális és felelős lehet elutasítani — pl. ha az embernek allergiája van, ahogy azt maga a gyártó javasolta. Erről sem tud értelmiségi elitünk. Ehelyett a sárga és más színű veszéllyel riogat, hiszen tudatlanságában maga sem tud mást tenni csak félni.

Ilyen megkérdőjelezhető képességekkel ilyen magas pozíciókban persze teljesen indokolt az egzisztenciális félelmük — trollolo.

Magyarország "történetírója" továbbra sem George Orwell, nem is Robert Ludlum, hanem inkább Bohumil Hrabal vagy Jaroslav Hasek. 

A blog 2015 végén azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba.
Olvasottságunk 2020-ban lépte át az egymilliót.
Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig...
Köszönöm, ha lájkolod és megosztod írásainkat, kövess minket: facebook.com/kilonem100, ha támogatni szeretnél: patreon.com/kilonem100 — köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr3116515506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.28. 12:33:29

Atya Isten, te antiszemita fasiszta vagy, s megvett téged kilóra a Zorbán!

Jegyezd meg: most a ballib agytröszt békeharcot indított a sárga veszdelem ellen, s csak ez számít. A tényeket ilyenkor csak szemét mucsaiak nézik!

Wildhunt 2021.04.28. 12:35:38

Én jobbat mondok: az ipari parkok mintájára létrehoznék egy egyetemi parkot, ahol a kreacionistáktól észak-Koreáig mindenki alapíthat tanintézményt (az akkreditáció más kérdés). Ehhez teljes adómentességet biztosítanék azzal a feltétellel, hogy az összes eredményt elsősorban Magyarországon kell publikálni.

Wildhunt 2021.04.28. 12:37:56

Amúgy azt én sem hiszem, hogy a Föld "gombalakú". Geoidra szavazok.

Galajti 2021.04.28. 13:30:31

Már vártam, hogy mikor kapod meg te is az ukázt a Fudan megvédésére, aminek chartája azzal kezdődik, hogy "az egyetem hű a Kínai Kommunista Párt vezetéséhez, végrehajtja a párt oktatáspolitikáját, elfogadja a marxizmus vezető szerepét, a szocialista oktatásirányítást, és hogy a Fudan (a nép mellett) a Kínai Kommunista Pártot szolgálja."

Meglepett volna, ha schiffer ivadék propagandistaként pont ebben a kérdésben nem nyeled be tövig orbán viktor faszát, de te igazi jó kurva vagy, aki nem finnyáskodik, akkor se, ha seggből szájba kell venni, és lőn, már itt is a várva várt kormányvédő poszt, mint mindig, menetrend szerint.

Kezdő olvasók számára visszásnak tűnhet, hogy valaki egyik nap még orwellt kiált a járványügyi védekezés kapcsán, másik nap meg már az ujgur népírtást csípőből letoló, brutális megfigyelő államot kiépítő kínai kommunista dikatúrát szopja fel bő nyállal, de hát itt ezen nem kell fennakadni, tegnap az volt a feladat, ma meg ez.

A kedvenc állításom ebből a porpaganda anyagból, hogy szerinted CEU is kellene meg Fudan is. Ez annyira aranyos, te olyan nagyon független vagy, hogy mindjárt elhiszem. Miközben persze mindenki pontosan tudja, hogy a CEU-t végleg kiüldéztétek az országból és soha, semmikor nem fog visszajönni ide, se ők, se más nyugati egyetem, a Fudan kérdése pedig már rég eldőlt és akkor is meg fog épülni, ha piros hó esik. De azért persze leírod, hogy te mennyire szeretnél CEU-t, hisz tétje úgysincs, de ezzel máris szekértáborokon felül állónak mutathatod magad. Már persze annak a pár hülyének, aki beveszi...

Nem tudom eldönteni, hogy neked fizetnek is már ezekért a posztokért, vagy csak azért tepersz, hogy rákerülhess a fizetési listára, de ha te ezért a tevékenységért már pénzt vagy posztokat kapsz, akkor nagyon kétségbeesett lehet a fidesz.

Annyira átlátszó amit művelsz, hogy ha ennél is átlátszóbb lennél, akkor már madarakat kéne rádragasztani mint a zajvédőfalakra, hogy a többi madár ne repüljön neked.

Wildhunt 2021.04.28. 14:08:05

@Galajti: vettél már kínai terméket? Te mocskos komcsi! Utolsó iszlamofób rasszista vagy! Jó érzés dicsőíteni az ujgur népirtást?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2021.04.28. 15:49:33

Tessék mondani, Koppenhágában is olyan hitelből építették a campust, amit gyak. többszörösen Kínának fizettek vissza, és még a melósok is kínaiak voltak?
És mondjuk az 1 azaz 1db tanszék.
Az, tudod, más, mint egy egész egyetem.
Sajnos itthon minden másképpen alakul.

Meg kérdezd meg a kolostorban a malacot, hogy ha minél több külföldi egyetem kell, akkor a CEU miért nem volt jó. Csak azt ne halljam, hogy ez nem részrehajlás :D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.28. 15:52:23

@ColT:

Hol a zsidózás? Ellenkezőleg, megállapítom, hogy aki nem ért egyet mindenben a ballib agytrösszttel, az rohadt náci!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.28. 16:02:56

@ColT:

Szerinted nem kötelessége minden igaz demokratának állig felfegyverkezni és küzdeni a kínaikommunista migráncsok és egyetemük ellen???

ColT · http://kilatas.great-site.net 2021.04.28. 16:06:35

@MAXVAL birсaman közíró: Hát még az igaz magyaroknak, ha nem vennék be a dagadt vezérük baromságait.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2021.04.28. 16:18:07

@MAXVAL birсaman közíró: Ja, igen, mert a fideszesek szerint csak ők a magyarok.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2021.04.28. 16:28:54

@MAXVAL birсaman közíró: A fideszesekhez képest senki nem lehet elég fasiszta!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2021.04.28. 18:47:05

@MAXVAL birсaman közíró: Ja, ez a fideszes logika, csak még azt se értitek.

Glokta 2021.04.28. 22:14:28

@ColT: A fideszes logika ennek a fordítottja (mindenki ballib, aki nem fideszes).
Birca védelmében mondom, hogy ő saját magától 'birka', a véleménye 5-6 éve is ugyanaz volt, de akkor még az LMP-re szavazott.

Glokta 2021.04.28. 22:17:50

@Galajti: A posztban idézte a 2017 áprilisi bejegyzését, amiben határozottan kiállt a CEU maradása mellett: kilonem100.blog.hu/2017/04/06/politika_gorbe_tukre
Ennek fényében ez nekem hitelesnek tűnik.
Kiló nem fideszes, csak megrögzött establishment-ellenessé vált az elmúlt 1-2 évben.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.05.01. 16:14:25

@Galajti: a CEU nem ment el. :)

A magyar iskola továbbra is működik. Csak úgy mondom.

A kormány az amerikai diplomát nem akkreditálta. Emiatt lehetetlenült el a nemzetközi részleg. Undorító ügy:

kilonem100.blog.hu/2017/04/06/politika_gorbe_tukre

Szefósok, fidesztelenek meg mi normálisok lakjuk ezt a hont.

Billy Hill 2021.05.02. 16:46:46

Hajrá Dicső László!

alöksz róz 2021.05.02. 18:29:19

@Galajti: érdekes h mindig mindenütt megjelenik valaki "fizetett fideszes"-t ordítani, amikor nem a szektátok nótáját énekli valaki... (vagy ha csak nem énekli elég hangosan)
süti beállítások módosítása