A kiló nem százat jelent.

A balliberális ombudsman esete az államfőválasztással

2017. március 13.
#majtényiforpresident??
Gondolom mindenki végigizgulta a 2017-es magyar elnökválasztást egészen annak semmilyen váratlan fordulatot sem ígérő eredményéig. Ja igen, még egy kis cinizmus: innen is gratulálok Orbán Viktornak Áder János újraválasztásához! — Az ellenjelölt szereplését persze nem a megkapott voksok, hanem az általa végrehajtott politikai "performansz" alapján lehet és kell most megítélni. De...

Majtényi László a parlamentben

Ennek a rendkívül gyönge és gyöngén kivitelezett beszédnek kéne legyen annyi következménye, hogy a magyar baloldal rájön, hogy ebbe a zsákutcába nem megy be többé. Majtényi jelölése egy olyan régi figura jelölése, aki egyértelműen a régi rezsim, a 2010 előtti balliberális dominanciájú közélet mellett teszi le a voksot. Tegye. De ez nem olyasvalami, amivel a magyar társadalom (többsége) egyetértene, ahogy ezt több választáson egyértelművé tették a választók. Emellett ténylegesen egy Soros által pénzelt politikai intézményt vezet. Ezen nincs mit szépíteni. Az, hogy ez most nem megengedhető támadási felület és nem egy független jelölt imázsát erősíti, része kéne legyen a politikai egyszeregynek. Egyébként kinek és miért lett volna vonzó Majtényi? Mit fejezett ki a jelölése? Mire volt jó? Én elhiszem, hogy az átlag (és idősebb) MSZP-DK szavazó szíve megdobogott még valamelyest Majtényi nevének említése után, még ha a még kevésbé informált balliberális szavazók nem csekély részének is vélhetően a Google-hoz kellett nyúlna, hogy emlékezetét felfrissítse.
nbb_20080813_0629.jpg
"Az is legitim politikai húzás persze, ha Majtényi meg akarja mutatni magát, szeretne alternatívát nyújtani, és csak ezért vesz részt a látszatküzdelemben, de akkor miért szólította fel az ellenzéket éppen ő az ATV Startban közel egy éve, 2016. január 18-án, hogy ne jelöljenek alkotmánybírót az „egypárti Alkotmánybíróságba”? Akkor az kutyakomédia volt, ez most nem? Akkor az az egypárti rendszer legitimálása lett volna, most pedig, hogy már az ő személyéről van szó, nem?" — Magyar Nemzet, 2017. január 9.
Épp ezért már a személy sem volt megfelelő — azon túl, hogy nem egy átgondolt, társadalmilag valóban támogatott folyamat vezetett a jelöléséhez: "Gyurcsány Ferenc február 6-án egy rádióinterjúban elárulta, hogy a civilek jelölése csak taktika volt, az ellenzéki pártok már hónapok óta egyeztettek Majtényivel". Majtényi ezzel maga sem asszisztált máshoz csupán a régi balliberálisok agóniájához a Fidesz-rendszerrel szembeni megszokott, teljesen hatástalan balliberális "pöröléssel" (idézet a beszédből), amely játszmában a szerepek és a végkifejlet is most már jó előre le van játszva. Ezeket a meccseket mindig Orbán fogja megnyerni. Majtényi még csak az erkölcsi győzelmet sem vihette ma haza, mert egy lejáratott politika sértett szolgálóleányaként mutatkozott be, aki csak az öklét rázza, mert vesztese a demokratikus választásoknak. Röviden: rossz vesztes. Ráadásul viselkedése nem a megtépázott tekintélyű demokratikus intézményrendszert erősítette meg, ami egybéként feladata és kötelessége lenne; azzal, hogy gúnyt űzött magából az elnöki intézményből és az alkotmányosságból, ártott nem csak az Orbán rezsim alatti ellenzéki szerepnek, hátráltatja a baloldal megújulását, megerősíti annak legrosszabb beidegződéseit és a baloldaltól efordult választók azon benyomását is, hogy a baloldallal igazából nincs értelme bármit is kezdeni.
Mert még azt a nyilvánvaló ellentmondást sem sikerült Majtényi jelölése kapcsán feloldania sem a jelöltnek, sem a jelölő "civileknek", hogy ha illegitimnek tartják a jelenlegi rendszert (és egyébként akár a legkisebb együttműködésért is keményen bírálják az LMP-t pl., amely párt most kapott volna hideget-meleget, ha nem támogatja a tökéletesen esélytelen jelöltet), mégis tkp. éppen maguk legitimálják legerősebben az államfőválasztással ugyanazt a rezsimet — minden változtatásra való remény nélkül. Áder teljes joggal köszönhette meg, hogy Majtényi vállalta a megmérettetést, és ezzel máris sokkal inkább elnökinek tudott mutatkozni, mint botcsinálta kihívója. Ezzel sokkal inkább szolgálta az intézmény tekintélyét, mint Majtényi, aki saját magának sem tudott politikai tőkét kovácsolni az eseményből. Óvakodom leírni azt a szót, hogy szánalmas, mert egy egyébként becsületes és becsülendő szakmai múltú ember bakijáról van szó, de valójában nincs jobb szó, mert a jelölt kritikán aluli szereplése visszahat az őt jelölő szervezetekre is. A #majtényiforpresident projekt jól jellemzi a balliberálisok céltalan és ötlettelen politikáját.
Nem tudják, mit csinálnak és azt sem, hogy miért, és azt sem, hogy mikor kéne cselekedniük...
Nem volna fair összehasonlítást végezni Sólyom László megválasztását illetően, mert jelenleg nem gyártott le a történelem egy megosztott kormánytöbbséget, de kísérlet sem történt egy olyan, Sólyomhoz hasonlóan (akkor a pártpolitikus Szilinél) megfelelőbb jelölt jelölésére, aki megkérdőjelezhetetlen tekintélyt képvisel és akire a másik oldal egy része nem mondhat nemet. Semmi nyoma nem volt itt a tudatos, felépített kampánynak és, hogy egyáltalán, mi a célja ezzel a baloldalnak? És ez rosszabb, mint a nem túl képernyőre való és ügyetlen szónok csetlése-botlása a tőle szemmel láthatóan távoli, húsvér parlamentarizmus világában.
hvg.jpeg
Fotó egy korábbi vesztessel és nyertessel (HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr1312334853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kálmán Oka 2017.03.13. 23:36:23

Meghallgattam mind Áder mind Majtényi beszédét, hát egyik tizenkilenc, a másik egy hílyán húsz lenne,ha Áder beszédének nagy részét nem a magyarázkodás tette volna ki, mit nem csiált az elmult elnöki időszakában, mig Majtényi - az esélytelenek nyugalmával - elmondta, hogy mit tenne, ha megválasztanák és kiállt a jogállam és a sajtószabadság helyreállítása mellet, bár ezzel a szemedben, hogy is irtad: ,,csak egy lejáratott politika sértett szolgálóleányaként mutatkozott be, aki csak az öklét rázza, mert vesztese a demokratikus választásoknak." Számomra és még nagyon sokak számára ezek értékek, ha te talán ne is tartod annak.

A latin mondás - duo si faciunt idem, non est idem - szerint - ha ketten csinálják ugyanazt, az nem ugyanaz.

Az előző idézet arra akar utalni, hogy most akarod tisztára mosni az LMP-t amiatt, kollaborált a fidesszel az alkotmánybírák megválasztásakor és ezzel lehetővé tette fideszes pártkatonák bekerülését az Alkotmánybíróságba. Ezt próbálod közös nevezőre hozni Majtényi köztársasági elnöki jelölésével ill. ezt még rosszabbnak kivánod feltüntetni. Nos a két eset nem azonos mivel ez esetben a jelölő szervezetek és a jelölt maga sem nyújtott segítséget semmiben a fidesznek. A dolog eleve el volt döntve, de az általad semmire sem becsült ellenzék megmutatta, hogy fel tud tápászkodni és egységesen oda tud állni valami ill. valaki mögé.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2017.03.14. 08:29:03

Az LMP nem szavazott meg pártkatonákat alkotmánybírónak. Elismert jogtudósokat szavaztak meg. Ezért téves ez az érvelés.

Kálmán Oka 2017.03.14. 16:15:07

Attól, hogy valaki elismert jogtudós még lehet pártkatona. Majd kiderül, hogy a párttagkönyvét vagy a jogtudományát viszi magával ha szavaznia kell az AB-on.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2017.03.14. 17:16:57

Az alkotmánybíróság egy szakmai testület elsősorban és már nem politikai ítélőszék, mint korábban. Legtöbb túlzó jogosítványát elveszítette.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2017.03.14. 17:19:59

Továbbra sem tetszik nekem az a kettős mérce, ahogy gondolkodsz.
Nekem semmi problémám a becsületes fideszesekkel. Önmagában egyik párt egyik "katonájával" (csúnya szó) sincs bajom.
A kompromisszum a realitások felismeréséről szól. Egyik alkotmánybíró sem volt vállalhatatlan. Schiffer mind a négyről elismerően beszélt. Lehet más a véleményed, bár nem hiszem, hogy ismernéd úgy a jogásztársadalmat, mint Schiffer András, de történetesen az LMP frakciónál volt a jog, hogy ebben a kérdésben dönthessen és szavazhasson. Ezt a jogot vitatják el a balliberálisok. És ezért nem demokraták többek között és ezért nem lenne szabad nekik másokat a demokráciáról kioktatni.

alfacharlybravo 2017.03.14. 23:49:39

A ballib diktátorok folyton a demokrácia a sajtószabadság a migránsok meg egyéb marhaságok miatt aggódnak. Ha nincsenek hatalmon és nem lőhetik ki a nép szemét az akkor szerintük diktatúra.

Killary Fucking Clingon 2017.03.15. 00:06:02

Majtényi egy pöcsfej. Ezen soha semmi nem fog változtatni. A csávó egy vidéki művház elnöke sem tudna lenni.

DICKtátor (törölt) 2017.03.15. 00:59:54

@A kiló nem százat jelent: túlzó jogosítványokon mire gondolsz? Szerintem azért mert láttad a tv-ben a dr. Phil egy részét, még nem leszel belgyógyász! Ajánlom figyelmedbe a complex jogtárban az Ab. tv. időállapot-összehasonlító funkcióját, mielőtt ilyen sületlenségeket leírsz...

A balliberális helyett meg használjátok már az SZDSZ, MSZP, vagy egyéb szitokszavakat! Az, hogy ide írhattok, liberális vívmány, az meg, hogy nem dobják anyátokat azonnal dögkútba, ha betölti a nyugdíjkorhatárt vagy véletlenül megbetegszik, mint Észak-Koreában, többek között a még minimálisan megmaradt szolidaritásnak köszönhető! Mi ezzel a bajotok?

Meg mióta igazolja egy állítás helyességét az, hogy az a többség véleménye? Általános iskolás történelem tankönyv megvolt már? Nem úgy néz ki...

Majtényi annyira volt ártalmatlan, mint amennyire esélytelen, nyilván Káder Jánosnak a nyomdokaiba sem léphet.

Ellenben Majtényinek van szakmája! Hallottatok már róla? Tudjátok mi az? Szakma! Nem a Rogán-Orbán-Áder tengely féle "sohakinempróbált" virtuális, de annál jobban fizető szakma, amit diplomaosztón gyakoroltak utoljára, hanem valódi szakma (bár igaz, csak egy elméleti jogász, nem egy cnc esztergályos).

Jobb lenne, ha belátnátok: attól mert valami többségi vélemény vagy divatos, fősodorba van, meg repetitív módon hajtogatják, attól az még lehet egy óriási butaság...

Ne a szaros facebookról tájékozódjatok már az isten verje meg, hanem nyissatok ki két kurva könyvet (lehetőleg akármilyen szakirodalmat)!!! Nem szégyen ám!

morph on deer 2017.03.15. 01:00:26

Azért ez egy elég rossz duma.
Úgy összességében is, a célját illetően meg végképp.
Az meg már csak a ráadás, hogy az ezúton kifejezéste juttatott 'értékítélet' többedszerre sem hangzik jobban - a szokásos lózung a feltörekvő, ám nem túl sikeres, többnyire önjelölt 'politikusok' részéről, kiknek a legfőbb problémája, hogy az általuk kinézett széken már ül valaki, a nekik tetsző szerep másnak jutott, stb.
Ennek természetesen és kizárólag csakis más lehet az oka, nem a saját inkompetenciájuk.

Akinek persze nem inge, az nem sikítozik.

Mert mi is a helyzet a minden bizonnyal igen tehetséges és tanult szerző szerint?

"Ennek a rendkívül gyönge és gyöngén kivitelezett beszédnek kéne legyen annyi következménye, hogy a magyar baloldal rájön, hogy ebbe a zsákutcába nem megy be többé."

Miért is?

"

morph on deer 2017.03.15. 01:05:19

"Majtényi jelölése egy olyan régi figura jelölése, aki egyértelműen a régi rezsim, a 2010 előtti balliberális dominanciájú közélet mellett teszi le a voksot."

Tehát az fel sem merül, hogy igazat mondott-e, a baj az, hogy a 2010 előtti - azaz a jogállami - rendszer mellett érvelt a jelenleg kiteljesedő feudál-bolsevista pártállam helyett!
Eredendő bűn!

Ezúton is gratulálok, ez egy igazán mérvadó és döntő èrv!
Csak így tovább!

consul 2017.03.15. 02:11:40

@morph on deer: Sztem igaza van a posztnak abban, hogy az ilyen szövegek és az ilyen arcok nem fogják a választókat maguk mögé állítani. Az ellenzék Molnár Gyulával, Gyurcsánnyal és a többi átmentett régi szivarral soha nem veri meg Orbánt. Akár igazat mond, akár nem, de a választókat nem hatja meg. '45 után sem akarták visszahozni a nagyonkorrekt-nagyonjogállami weimari rendszert, hanem egy egészen mást alkottak. Igaza lesz Török Gábornak, hogy ha valamikor Orbán bukik, akkor azt az ellenzékével együtt fogja tenni.

feketeesfeher 2017.03.15. 03:57:26

"Emellett ténylegesen egy Soros által pénzelt politikai intézményt vezet. Ezen nincs mit szépíteni."

És? Miért kéne ezen bármit is szépíteni vagy csúnyítani?
Most komolyan, tényleg beszálltál mellszélességgel a sorosozásba? Mert akkor inkább jót röhögök, és hagyom a halál náthás... Na jó, mindegy. Valaki poszt traumatikusan sorosozott egy jót, orbán viktor dicsőségére.

feketeesfeher 2017.03.15. 04:04:39

Valójában nincs szebb annál, mint amikor egy lmpés sorosozik, meg kárhoztatja a civil társadalmat, gyakorlatilag gondolkodás nélkül átvéve a fideszes narratívát. És hát persze, hogy a fideszes pártkatonák se pártkatonák, Pokol Béla remek alkotmánybíró, és amúgy is csak a balliberális csőcselékkel van a baj, a fidesz remek emberekkel kormányozza az országot, csak vannak pici hibák, amit az lmp szóvátesz, mint a rendszer hivatalos ellenzéke.

feketeesfeher 2017.03.15. 04:10:50

A francba, csak most vettem észre, hogy fideszes oldalon ténfergek. Bocs, mindent vissza.

feketeesfeher 2017.03.15. 04:18:43

@A kiló nem százat jelent: "Az alkotmánybíróság egy szakmai testület elsősorban és már nem politikai ítélőszék, mint korábban. "

Azt a hétszázát. Már nem politikai testület? Hanem szakmai? :)))))

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.15. 05:39:37

Majtényi régivágású liberó. Fanatikusan akarja az ország nyugati integrácvióját, az ország által megtermet profit nyugatra síbolását, liberális diktatúrát a médiákban, a kultúrábna, az oktatásban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.15. 05:43:05

@feketeesfeher:

Van egy biztos módszerem fanatikus ballibák számára!

Aki fizetett alkalmazottja Orbánnak, az szerinted független Orbántól? Ugye igen?

Most helyettesítsd meg Ortbán nevét Sproséval! Mire jutottál?

nu pagagyí 2017.03.15. 06:16:30

A legszebb mondat a posztból, hogy "soros által pénzelt". Ebből ki is derült, hogy a poszt íróját a Fidesz pénzeli. Szánalmas, habonnyal összekent szöveg az egész. Majtényi nyilván nem azért vállalta a jelölést, mert esélyt látott, hogy a birkaparlament megválasztja, hanem azért, mert így a "közmédiában" is kénytelenek voltak egy valódi embert is mutatni, a szokásos baromarcú faszfejek mellett. Majtényi egy becsületes ember, kétség nem fér hozzá. Nem sok politikus mondott volna le jól fizető állásáról Majtényihez hasonlóan, ha elvtelen mutyit tapasztal, amihez díszletként szerették volna felhasználni, inkább tartotta volna a markát. Aki egy becsületes emberbe belerúg, az biztosan becstelen.

nu pagagyí 2017.03.15. 06:22:25

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Soros hatalom nélküli civileket támogat a saját pénzéből, egy jobb világ reményében, Orbán viszont a saját diktatórikus hatalmát építgeti a mi pénzünkből.

nu pagagyí 2017.03.15. 06:28:11

Azért mindig sejtettem, hogy az LMP a Fidesz kreálmánya, ahogy eredetileg a Jobbik is. Hiába tették lapátra Schiffert, úgy tűnik a sleppjéből maradtak még a párt környékén.

czjanos 2017.03.15. 06:39:20

Ez a "kiló" tényleg nem százat jelent, még csak nem is százast. Megméretett és a én mérlegemen könnyűnek találtatott.

Skankhunt42 2017.03.15. 07:54:27

@DICKtátor: ne keverd a liberálist a ballibbel. a meg egy egészen új infó, h a pc meg a net liberális vívmány.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.15. 08:00:25

@nu pagagyí:

1. Mindkét pénz a MIÉNK, Soros pénze se az égből hullik.

2. Mi a jobb: ha egy senki által meg nem választott üzletember próbálja átvenni akaratát vagy ha ezt egy demokratikusan megválasztott politikus teszi?

Rox 2017.03.15. 08:03:41

Véleményem szerint ott van némi tévedés vagy csúsztatás a posztban, hogy Majtényit a "régi rezsim" embereként próbálja pozícionálni. Meg kéne nézni, hogy mit csinált Majtényi a "régi rezsim" idején: olyan posztokat töltött be, amik függetlenek voltak a kormányzattól és a politikai hatalomtól. Nem az "embere" volt a régi rezsimnek, hanem a kritikusa. És volt néhány olyan ügy, amiben nem kis fejfájást okozott az akkori hatalomnak ombudsmanként vagy az ortt kapcsán. Vannak kritizálható tulajdonságai, de pártkatona vagy a régi rezsim embere soha nem volt.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2017.03.15. 08:10:19

Szeretném elmondani, hogy szeretem Soros Györgyöt és több évig jártam vele. Meg minden.
Tök sok hasznos és értékes dolgot támogat. De attól még egy oligarcha, ami visszatetszést kelt a választókban. Az ellenfél pedig könnyen ki tudja használni.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2017.03.15. 08:12:57

Azt is szeretném leszögezni, hogy személyét illetően szeretem Majtényi Lászlót is.
Nem tartom képernyőre valónak és az orgánuma sem megfelelő, de értelmes és becsületes ember, ami fontosabb. De politikai értelemben el van tájolva és ugyanazt a kettős mércét képviseli, amit olyan sokan nem szerettünk a balliberálisoknak nevezett MSZP-SZDSZ sziá,mi ikerpárban.

$pi$ 2017.03.15. 08:20:00

@nu pagagyí: "A legszebb mondat a posztból, hogy "soros által pénzelt". Ebből ki is derült, hogy a poszt íróját a Fidesz pénzeli."

Neked a rizses lecsóból is az jut eszedbe, hogy a másikat a fidesz pénzeli. Többek között innen lehet tudni, hogy zavart a személyiséged. Reméljük nem fejlődik teljes elmebetegséggé és teljes értékű életet tudsz élni mint a "demokratikus" baloldal fogadatlan prókátora.

MACISAJT 2017.03.15. 08:22:54

A "szemmel láthatóan zsidó " ( copyright kende péter) majtényi :
www.atv.hu/belfold/20170113-szemmel-lathatoan-zsido-elo-adasban-oltottak-le-kendet

kapott 39 szavazatot (131 ellenében), brekegett egy sor(os)t, oszt hazatakarodott.
Így múlt el a világ(uk) dicsősége.

Ennyi maradt mára az agyonvert ballibáknak: az obstrukció, a hekkelés, a füttyögés és a hagyományos hazaárulás.

Viszont én tényleg örülök ha az eftársak is elégedettek..:) .Ha számukra már az is örömforrás hogy ez a szerencsétlen lúzer 15 perc hírnévért kiállt a napra..cserébe nyilvánosan le(fel?)zsidózták( ráadásul a sajátjai), legazemberezték, lehazugozták, lesorosügynöközték ...és végül még a gyurcsányok is ott hagyták a szavazáskor...akkor tessék csak elégedettnek lenni.

Végtére is, az ezüst is szépen csillog.
Csak éppen szart sem ér.

És hogy ez az alak volna " becsülendő szakmai múltú ember" ?? Ugyan mitől?
Attól hogy 2003-ban alapító elnöke a Soros Alapítvány által létrehozott Eötvös Károly Közpolitikai Intézetnek ???

Netán attól hogy a rosszemlékű Országos Rádió és Televízió Testület elnöke volt két évig, 2008-2009 között???

Vagy attól hogy 2012-ben tollboát tűzött a seggébe és elment brekegni a buzik felvonulásán?

Ugyan kérem.

$pi$ 2017.03.15. 08:24:16

@czjanos: "Ez a "kiló" tényleg nem százat jelent,"

A "kiló" soha ne jelentett százat. Sehol. Nagyon-nagyon buta emberek hitték mindig is, hogy a kiló az százat jelent. Mondom ezt azért, mert az általános iskola 3. osztályos tanyagról van szó. :(

élveteg 2017.03.15. 08:24:29

Nem tudom Soros miért kacskaringózik Alapíthatna szabadon pártot ,magyar állampolgárként itt is Aztán el indulhatna választáson Amit meg is nyerhetne ha rá szavaznának a legtöbben Akkor aztán bemutathaná az általa elképzelt világot

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2017.03.15. 08:25:25

@Rox: ez kétségtelenül így van. Majtényi egyértelműen becsületes ember, becsülendő szakmai múlttal. De személye a régi rezsim szellemét idézi. Sok más balliberális is bírálta az MSZP-SZDSZ politikáját. Ebben nincs semmi új. Majtényi viszont egyértelműen leteszi a voksot a 2010 előtti szerinte alkotmányos rendszer előtt. Amiből az is következi, hogy szerinte most nem alkotmányos és nem legitim a rendszer, ami nos elég nagy abszurdum és ritkán hangzik el államfő-aspiránsok szájából ezen a módon. Ha nagyon akarnám Majtényi működését Trump-éhoz is hasonlíthatnám. Szerintem ebben nincs ellentmondás. De igazad van: Majtényi messze egy jobb és önállóbb ember, tisztességes, de sajnos nem következetes. És ez eléggé fájó. Nem vállalhatta el ezt a jelöltséget anélkül, hogy ne fogadná el a "rendszert", ami egyébként a polgári demokrácia még mindig, csak egy szerintem khm nem túl jó kormánnyal.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2017.03.15. 08:28:50

@Rox: Nyilván arról van szó, hogy Majtényit még támogatni bírta az LMP. Egy echte balliberálist nem tudtak volna velük megetetni. Az is valószínű, hogy a későbbiekben Majtényi személyére fognak építeni egy Charta-s mozgalmat. Legalábbis ma ez fog színre lépni úgy tűnik. A próbálkozás nem lesz sikeres véleményem szerint, mert az LMP sziklaszilárd a balliberálisoktól való távolságtartásban. De ez az egyetlen, amivel próbálkozni tudnak.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2017.03.15. 08:36:44

@MACISAJT: összességének becsülendőnek tartom a szakmai múltját (mint jogászét). Nehéz objektívnek lenni és mindenkinek eleget tenni: más épp azt rója fel, hogy miért sorolom be a balliberálisok közé. Mert szerintem az. De közöttük egy vállalható(bb) figura, aki tényleg képes volt kritizálni sajátjai kormányát is. A civil megnevezést is el tudom rá fogadni. De ez nem mossa le, hogy alapvetően nem a nemzeti egység embere. Majtényi egyértelműen megosztott Magyarországban gondolkodik. Nem szeretnék emellett hosszan érvelni.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2017.03.15. 08:37:43

@MACISAJT: Te az a Macisajt vagy, aki az index fórumra írt?
Nahát! :)
Csak úgy emlékeztem sokkal kifinomultabb volt a stílusod.

2017.03.15. 08:40:52

Liberális, mint szitokszó, miközben egy liberális lap blog szolgáltatásában ontjátok a szart magatokból. Érdekes.
Liberalizmus nélkül szóhoz sem jutnátok.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2017.03.15. 08:41:25

@DICKtátor: klasszikus értelemben liberálisnak tartom magam. De a magyar balliberálisok úgy vélem sok mindenben megszegték a klasszikus liberális normákat, amik valóban a polgári társadalom alapját képezik, ahogy írod. Ilyenben szeretnék élni. De Majtényi azt a fajta balliberális attitűdöt képviseli, amelyik intoleráns és kettős mércés. Nem szeretem az ilyet és szerintem a liberalizmus megcsúfolásáról van szó. Liberalizmus sajátos magyar ugar ízzel.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2017.03.15. 08:47:55

@morph on deer: hogy miért gyönge a beszéd és az előadásmódja vagy mi a kérdés?

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2017.03.15. 08:50:16

@hullajelölt88: de ok meggyőztél: fogok írni egy cikket arról, hogy miért nem szitokszó szerintem a liberalizmus és miért szitok szó az SZDSZ. És mi a különbség a kettő között. És mik az egyezések. Alapvetően a problémafelvetésed jogos. De én nem használtam szitokszóként, pusztán bekategorizáltam értékválasztás alapján Majtényit. Egyébként egy kutatásban az emberek maguk választották a balliberálist egész nagy arányban — talűn 8% — ők főleg a DK szavazói manapság. De más pártokban is ott vannak nyilván.

nu pagagyí 2017.03.15. 09:02:49

@A kiló nem százat jelent: Igen, én is azt hiszem jól sikerült bepozicionálnod magad a liberalizmus és a magyar ugar által kitermelt népellenes jobboldaliság közé. Félig cseléd lettél, de bocskaiban.

2017.03.15. 09:06:46

Szerintem a parlament monnyonle, meg az Áder is, és a Majtényi is.

nu pagagyí 2017.03.15. 09:12:27

@$pi$: Nyilván véletlen egybeesés, hogy a Fidesz újabb "népi konzultációjának" is a sorosozás a témája. Majtényi egy szuverén személyiség, ha fáradt volna vele a posztíró, talán a tettei alapján is megítélhetné, elég terjedelmes az életműve. Egy szuverén embert csak azok skatulyáznak be, akiknek nincs önálló gondolatuk semmiről, véleményüket készen kapják, még ahhoz is hülyék, hogy erre rájöjjenek. Ahogy te is.

2017.03.15. 09:14:13

@A kiló nem százat jelent: őszinte leszek. Nem olvastam el a posztot. Annyira nem érdekel a téma, csak megláttam az index.hu címlapján és benéztem. Pár mondat meg a cím alapján az jött le, hogy te is dehonesztáló jelzőként használod a liberálist. Ha nem így van... tévedni emberi dolog, mondta a sün...

2017.03.15. 09:17:47

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
Ismeri valaki a hivatkozott hozzászólás szerzőjét? Tényleg olyan elmebeteg, amilyennek az írásai alapján látszik? Vagy csak egy fideszes bértroll lenne?

2017.03.15. 09:24:13

@hullajelölt88: A harmadik lehetőség, hogy következetesen ironizál, évek óta. Azért gondolom ezt, mert valószínűleg nem kevés mínuszt szerzett eddig a fidesznek a tevékenyégével. Mindenesetre ennek a változatnak is az elmebetegség az feltétele.

DICKtátor (törölt) 2017.03.15. 09:51:16

@A kiló nem százat jelent: ebben van igazság.

Meggyőződésem, hogy a zsigeri elutasítások túlnyomó része fogalomzavarra vezethető vissza. Magyarországon a XIX. század után nem volt liberális, baloldali vagy konzervatív értékrendet következetesen képviselő párt. Ezeket a köntösöket mindig úgy cserélgették, ahogy a szél fújt. Abban a tévhitben kezdtük meg a rendszerváltást 89-ben, hogy majd a nyitott társadalom felismeri, ha valaki ezeket a köntösöket cserélgeti, manipulál, hazudik, stb., de ezt az illúziónkat együtt vesztettük el Orbánnal, aki 1994-Ben rájött, hogy mo-n az emberek olyan mértékű szellemi alultápláltságban szenvednek, hogy a liberális-konzervatív értékek, vagy úgy egyszerűen bármilyen érték helyett inkább választják Horn Gyulát...

2017.03.15. 11:19:19

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: csak a kérdés nem ez volt. Ellenben ha olyan beteg vagy, amilyennek látszol, akkor betegség tudatod sincs, ebből következően a hozzámszólásod irreleváns.

WLaci 2017.03.15. 11:22:59

Nem kell félni, ez tényleg egy szánalmas akció volt, ami kb arról szót, hogy egy súlytalan figura ismét fontosnak érezhette magát (nem is véve észre azt, hogy Orbán tervét teljesíti). Ami a szakmai munkásságát illeti a "jogtudósnak", az erősen véleményes egyébként.

$pi$ 2017.03.15. 14:22:12

@nu pagagyí: "Egy szuverén embert csak azok skatulyáznak be, akiknek nincs önálló gondolatuk "

Mondod te, aki ha meghallja Soros nevét egyből elkezd fröcsögni meg idiótázni a fideszről. :) A hozzászólásaid alapján egy véges számú panelből dolgozó beszólóember vagy, aki pont ezzel vádol mindenkit, aki nem azokat a paneleket használja amiket te.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2017.03.15. 20:10:19

Gyurcsány Ferenc február 6-án egy rádióinterjúban elárulta, hogy a civilek jelölése csak taktika volt, az ellenzéki pártok már hónapok óta egyeztettek Majtényivel

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2017.03.15. 20:13:12

@nu pagagyí: szuverén embert skatulyázni... de ember! attól, hogy szuverén valami értékrendje csak van! és történetesen Majtényi maga tette nem egyszer világossá, hogy ő egy ballib, akkor is ha ezt így nem mondta ki, de ez senki előtt nem titok, ez nem bélyeg, ami rá lett sütve, nincs ebben semmi csúnya, az és kész, nem utálom én őt ezért — viszont tény, hogy ezáltal ő csak egy szűk kisebbség számára vonzó jelölt, ezt meg kell érteni, ha nem megy, akkor sajnálom...
süti beállítások módosítása