A kiló nem százat jelent.

Kálmán Olga kirúgásánál is nagyobb baj van a magyar médiában

2018. augusztus 01.

magyaridok_kalmanolga.jpg

Leplezetlen címmel számol be a Simicska-Nyerges hatalomátvételről és az azt követő politikai tisztogatásról a HírTV-ben a Magyar Idők című nemtúlolvasott vagy olvashatatlan kormánypárti napilap. Meg az öszes többi hírportál, amúgy. Pártállástól és szimpátiától, sőt tehetségüktől függetlenül kiállunk azok mellett a kollegák mellett, akik a közelmúlt politikai csatározásai és oligarcha-belháborúi miatt veszítik el a megélhetésüket. Egy jól működő közéletnek alapfeltétele lenne a sokszínű nyilvánosság. Minden közéleti fórum és szellemi műhely eltűnése tátongó űrt hagy maga mögött: legyen szó akár a Népszabadságról, akár a Heti Válaszról. 

Kálmán Olga kirúgásánál is nagyobb baj van a magyar médiában. 

Látszólag a média csak piacról élő vállalkozásokat jelent, de szerintünk a sajtó a demokrácia közműve, intézmény. Sőt a kapitalizmusban kényszerűen olykor profitorientált magánkiadókba csomagolt közintézmény, amiket a bennük dolgozókkal együtt hasonlóan kellene megvédenünk, mint a kórházainkat vagy a nemzeti parkjainkat. (Viszont azokat sem védjük meg.) Amilyen a sajtó, olyan a demokrácia. És olyan az ország.

A magyar média bajai nem a Fidesz 2010-es hatalomra jutásától datálódnak. Médiánk — mint demokráciánk minden építőkockája — pártállami örökség. (Sajnos a Szíriuszról nem jöttek magyarok, csak a Kádár-rendszerből.) A magyar sajtó lényegében sértetlenül vészelte át a rendszerváltást. MSZMP-s  kapcsolatrendszerekkel és nyilván alaposan lekáderezett, szűrt, sokszor persze ettől még tehetséges gárdájukkal. Ez már önmagában természeti csodának volt tekinthető. Lengyelországban az ellenzéki Szolidaritás lapja, a Gazeta Wyborcza, a piacvezető lapok közé került már indulásakor. Az idehaza ilyen módon korlátozott pluralizmus viszont meghatározta a közbeszédet és a közélet alakulását is jó ideig.

A kilencvenes években a pártállami "deep state" által előre eldöntött kimenetelű médiaháború a posztkommunista-balliberális irányzatoknak kedvezett. Ezek Őszödbe és válságba való belebukása viszont ugyanilyen előnyhöz juttatta a nem is konzervatív vagy jobboldali, hanem egyenesen kizárólag habonyi kormánypropagandát. A lengyel régi baloldal már jóval korábban megsemmisült, és a rendszerváltás utáni pártokból álló váltógazdaság alakult ki. Nálunk a pártállami struktúra helyét a Fidesz centrális erőtere töltötte ki — érdemi kihívó nélkül.

Kétszer is írtunk Kálmán Olga sajtóetikát semmibevevő ténykedéséről a magyar közéletben — valószínű utoljára írunk most Kálmán Olgáról, de mások valószínű sajnos átveszik majd a stafétát. A vitathatatlanul tehetséges újságírónő sajnos éppolyan propagandistaként köszön el a csatornától, mint akiket majd a székébe ültet immár újra egy kormánypárti oligarcha — talán kevesebb tehetséggel, nem tudjuk. Mi ellene vagyunk akár a fideszes, akár a balliberális agymosásnak is. Egyformán.

Ezeknek a médiaháborúknak az áldozata viszont szerintünk jóformán minden újságíró és minden médiafogyasztó.

hirtv_visszater.jpg

A magyar médiánál nagyobb "természeti csoda" csak a magyar olvasó és médiafogyasztó. A nézettégi, olvasottsági adatok alig változnak, amikor az egyes médiumok felett homlokegyenest eltérő politikai irányítás veszi át az uralmat. Mintha a megszokás akkora úr lenne minálunk, hogy a kedvenc éttermünk profilváltásakor az se tűnne fel, hogy a múlt héten még magyaros kosztot kínáló családi vendéglőnk hirtelen kínai gyorsbüfévé változott volna, majd mondjuk egy hónapra rá McDonald's-á — vagy fodrászszalonunk kutyakozmetikává, de mi töretlen lelkesedéssel keresnénk fel.

Ugyanígy "természeti csoda", hogy a jobboldali-konzervatív HírTV-ből egyik napról a másikra lényegében balliberális-jobbikos ATV-hibrid lett — és most újra a régi HírTV talán. És a nézők nem kapcsolnak el.

Kálmán Olga rövid HírTV-s pályafutását az általunk és mások által is sokat bírált választási koordinációs cirkuszban játszott egyoldalú főporondmesteri szerepvállalása miatt nem tudjuk utólag méltatni, és nem tudnánk marasztalni se, ahogy megírtuk már pár hete. Nem csak szimbólumává vált az ellenérveket és a sajtóetikát nem ismerő, saját véleményét kizárólagosan és agresszíven az interjúalanyaira rákényszerítő és azt rögeszmésen számonkérő közéleti televíziózásnak — de túllépve jócskán a média "hatáskörén" lényegében dirigálta az ellenzéki térfelen zajló diskurzust és a műsorába "beidézett" egyre szerencsétlenebben festő ellenzéki politikusokat is. Ilyen torz médiára  véleményünk szerint semmi szükség. És a legutóbb már ismertté váló siralmas nézettségi adatok alapján igény sincs rá. 

Kálmán Olga eredetileg sem volt a kedvencünk, stílusa kissé egy ostorcsattogtató domináéra emlékeztetett semmint mondjuk egy BBC-riporterére — majd a kormánykritikáknak teret adó műsorai miatt volt egy jó periódusa, amit viszont informatívnak éreztünk. Úgy gondoljuk kritikára mindig szükség van: de csak megalapozottra és kiegyensúlyozottra. Ez viszont egyre inkább háttérbe szorult a 2018-as választási tébolyban, amikor a legnagyobb szükség lett volna egy józan, higgadt, felvilágosító, értelmes vitákat közvetítő médiára.

Amilyen egyébként a korai időszakban a HírTV volt. Ha van műsor, ami hiányzik a magyar médiából most, az  Kóczián Péter műsora Török Gáborral és Giró-Szász Andrással. 

top10musorvezeto.png

Kálmán Olga szimbólum. De Kálmán Olga nincs az első tíz legjobb magyar tévés műsorvezető között. Se nálunk, se a HírTV Sznobjektív c. adása szerint se. Nem véletlenül. 

A Kálmán Olgáéhoz hasonló műsorok azonban nyíltan inkább annak a polgárháborús uszításnak adtak teret másoraikban, aminek legsúlyosabb üzenetét, hogy "a kormány a demokratikus választásokon nem legyőzhető", sosem tették helyre, nem moderálták ki. Sőt az erőszak alkalmazását, mint legitim eszközt sőt mint egyedül lehetséges eszközt állították be, ami nem egyszerűen hazugság, de nyilvánvalóan veszélyes gyűlöletkeltésnek számít. Ha Magyarországon nincs demokrácia, ha valahol véget ért ebben az országban a demokrácia, akkor Kálmán Olgáék stúdióiban ért véget minden egyes ilyen alkalommal.

A kormány pedig minden alkalommal kamatostul válaszol ezekre a támadásokra minden ellenzéki és civil szereplő kárára — akár a jogállami eszközökön is túl. A világon nincs hatalom, amelyik ne ezt tenné hasonló esetben. "Elégtételt vesznek jogi, politikai, erkölcsi értelemben" — Szárszóig visszamenőleg.

Erő-ellenerő. Egyszerű newton-i fizika.

Az emberek élni szeretnének és nem polgárháborúzni, nyugalmat és biztonságot pedig csak a kormánypártok ígérték nekik. Ők szavaznak és nem Kálmán Olga egyszemélyben. Akik a nép helyett Kálmán Olga kegyeit keresik, azok szükségszerűen buknak meg. Csárdi Antal (LMP) hiába próbálta elmagyarázni a műsorvezetőnek, hogy a tévéstúdión kívül van egy valóság, amiben az emberek élnek és amiről szólnia kéne a politikának, Kálmán Olga minduntalan félbeszakította. Azok a politikusok és az a csekély, de hiperaktív része a politizáló magyar közvéleménynek, akik a nyilvánosságnak ezt a vérbíróságokat idéző szűk szeletét hitték a magyar valóságnak csalódni fognak, ahogy már pofára estek április 8-án, és azóta is több alkalommal már. Az MSZP-DK stratégiájának fő hadoszlopaként használt e média által felheccelt civilek is akár náciként követelhették ki a koordinációt, de érthetően a választók széles tömegei, akár kormányellenes szimpátiával is inkább (újra) elfordultak a politikától. A koordináció szükségességét nem egy műsorvezető határozza meg, hanem a politikusok szuverén döntése. A választók pedig döntenek a sorsukról. Senki sem állíthatja be a magánvéleményét normaként — még egy "tévés személyiség" sem. 

Kálmán Olga kirúgásánál csak nagyobb baj van a magyar médiában. 

Teljes függés a közpénzekből feltőkésített oligarcháktól és kormányzati pénzcsapoktól, a kicsiny piacon egymást kannibalizáló és osztódással szaporodó hírportálocskák, a szakmaiság helyett a lojalitást kikényszerítő munkakörülmények. A közmédia propagandagyárában betanított "média-közmunkásokká" silányított szakma. Közpénzből kiegyensúlyozottá tett norvég sajtóviszonyok helyett közpénzből finanszírozott Berlusconi-fikált televiziózás. És ma már nincsenek igazán kiemelkedő és népszerű műsorvezetők se, még annyira se mint régen az átkosban. 

Ahelyett, hogy egy autonóm médián belül, egységes szakmai és etikai alapokat határoztatnánk meg, s úgy védenénk az újságírók munkahelyeit, mint a köztisztviselőkét. Ahelyett, hogy stabil és kiegyensúlyozott tulajdonosi és piaci környezetet hoznánk létre, ahol az állami finanszírozást jelentő állami hirdetésekből sokszínű médiát és kulturális életet tartanánk fent — az aktuális kormányzat, vagy egyes pénzeszsákok vagy kizárólag profitban érdekelt multik aktuális politikai vagy üzleti céljaitól függetlenül. Nem utolsó sorban olyan közmédiával, ami a kormánypártok választási brossúráján túl is képes tartalmak közvetítésére, és teret biztosít a plurális szerkesztési elveknek.

A csak áldozatokat termelő, hektikusan oda-visszacsapó médiaháborúk helyett teremthetnénk tartós békét és kiszámíthatóságot a közéletben. Az így felszabaduló energiákat pedig fordíthatnánk értékteremtő folyamatokra — és értelmes vitákra. Az újságírás színvonalának folyamatos emelésén, a közvélemény edukációján keresztül pedig élhetőbb közéletet és prosperálóbb országot teremthetnénk.

 

A Kálmán Olga-trilógia előző epizódjai:

Kálmán Olga élő adásban nem vette észre: az LMP erősödött, amíg ő a lejáratásukon dolgozott

Kálmán Olga tényleg azt kérdezte?

Ha valami újdonságról olvasnál és az amerikai fiatal generációk újfajta szocializmusa érdekel: 

Ez a baloldal már nem az a baloldal: az Y-generáció új szocializmusa

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr2814155699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sírjatok 2018.08.01. 21:51:16

"stílusa kissé egy ostorcsattogtató domináéra emlékeztetett "

fú azt hittem csak én vagyok ilyen perverz hogy ez jutott az eszembe

Kelly és a szexi dög 2018.08.01. 22:27:22

Bényi Ildikó az egyetlen műsorvezető, akiben az elmúlt évtizedekben nem csalódhatott az igényes tévénéző!

ogli dzsí 2018.08.01. 22:41:58

a sajtó pont annyira soxínü mint az ország gazdasági elitje

mellesleg trump úgy nyert választást hogy a média 100%-ban volt ellene, csak a twitteren, fb-on/meg persze az oroszok muhaha/

csak ő ballibek ellen nyert, a nép mindig így csinálja, a lippsik gondolják csak hogy csak fegyveres támadással/és/vagy hazug propagandával lehet a demokráciát a népnek megtanítani....

a lippsi hatalom jó is volt a semmire, de most hogy európa gondjai feltornyosodtak, kell valaki aki kijavítja a lippsi demokratúra túlkapásait

s Orbán ebben éllovas a világon

lobaszopiatej 2018.08.01. 22:58:21

@ogli dzsí: osz máglyát mikor gyújtotok, megégetni a lippsiket? (pontosabban: akiket annak tartotok, Orbánfelszopók)

Magyarország = az EU sötét segglyuka (már nem a románok)

csakférfi 2018.08.01. 23:00:20

@maxval balcán bircaman:
Egy "színnel kevesebb".
Ez a hírtv.
Kálmán Olga.....nem szerettem....múlt idő.
Kön az RTL.....INDEX..teljes homály.....sötét idők.
Balsors a magyarnak.
Mégha szélsőbalos is.....joga volt fennmaradni.
Ezt elvették tőle a "gazdái". Sajnálom.....bár nem szerettem.
Sötét idők kezdete. Ez jut eszembe....nevetséges egy film...Baljós Árnyak.
Bakker.

ogli dzsí 2018.08.01. 23:00:59

@lobaszopiatej: a lippsik már csak a segglyukakat látják, de eredményeik fényében ez nem meglepő...

ogli dzsí 2018.08.01. 23:02:58

@csakférfi: amerikában 0 médiával is lehetett elnökválasztást nyerni, persze a lippsik ellen

brühühü

Ranó Matyi 2018.08.01. 23:05:19

@ogli dzsí: Orbán az éllovas lippsi

A Libárális Internacionálé alelnöke.

6. Ienin 2018.08.01. 23:33:37

"A nézettégi, olvasottsági adatok alig változnak, amikor az egyes médiumok felett homlokegyenest eltérő politikai irányítás veszi át az uralmat."
Ez viszont nem azt jelenti, hogy ugyanazok a nézők maradnak. A fideszbirkák, akik eddig echot bámulták üvegszemmel meg visszatérnek a hírtévére, hogy meghallgassák ugyanazt, amit az echon hallottak. Én néha belenéztem a jobbik-hírtévébe az utóbbi 3 év alatt, ezután, hogy ilyen hájfejú-különbözőszemű jogészkombájn semmirekellő-orbánseggnyaló kovács nevezetű faszkalapok osztják az észt ott, már nem fogom nézni. Arra az emberre ha ránézek már elhányom magam. Hát hiányzik ez nekem? No nem, ezekután ezt a hányadékot nem fogom nézni, ahogy az echonak nevezett fideszfosást sem néztem soha.

ogli dzsí 2018.08.01. 23:44:05

@6. Ienin: mit számít a nézettség? én csak indexet olvasok amíg a lipsik ajvékolnak én szórakozom

meg ugye ha 100% lipsi a sajtó mint az amerikai választás előtt akkor is meg lehet ám nyerni, max a lipsik az oroszokra fogják

muhaha

dare 2018.08.01. 23:44:21

@ogli dzsí: Ezt akarja elérni Orbán is?
Hátha sikerül valahogy becsatornáznia az ellenzéket az internetre ha megnyeri a médiaháborút?
Ő is volt fiatal (ráadásul liberális), és nagyon nehezen tűrte, hogy nem kaptak akkora figyelmet.
Egész jól meg is szervezték így magukat, kis segítséggel.
Az internetnek hála egyébként most sokkal jobb a helyzet.
Ha úgy érzi kevés volt hazánkban a liberális, akkor majd most lesz.

ogli dzsí 2018.08.01. 23:58:44

@dare: ja, most aztán áll a zászló a lippsiknek szerte a világon

a liberálisokhoz semmi közük a lippsiknek, a liberálisok a múlt, minden céljuk megvalósult, sok hozzájárult hogy olyan jó legyen az életünk, amilyen

dare 2018.08.02. 00:06:19

@ogli dzsí: Kik akkor a lippsik, és mi az ő további sorsuk?

ogli dzsí 2018.08.02. 00:12:40

@dare: sorsuk a lassú rothadás. itt európa keleti végén ez már 10-20 év csak, nyugaton szerintem a duplája

új világrendre kell berendezkedni, mert a világ közepe ma már nem a fehér keresztény ember, mint amikor a liberálisok sikeresek voltak - ma új megoldások kellenek

dare 2018.08.02. 00:26:09

@ogli dzsí: Jó, de ahogy írtad is, ez lassú folyamat.
Addig mi lesz, harc?
Akinek nem tetszik a rendszer, annak el lehet vitorlázni innen?
Ha nem akarnak harcolni, helyette inkább elhagyják az országot, akkor egy nagyon kényelmetlen helyzetet teremt magának vele a kormány magának.

ogli dzsí 2018.08.02. 00:32:34

@dare: magyarországon inkább már csak kultúrkampf, itt már a politikai harc fázisa letelt

nyugaton még a politiikai harcnál tartanak

persze már eddig is kivándrolt 1 millió londonba, mégis egyre jobban NYERAFIDESZ. akkor meg miért lenne baj a kivándorlás?

dare 2018.08.02. 00:41:12

@ogli dzsí: Azért baj, mert zömében olyanok mennek ki , akik pörgethetnék itt is a gazdaságot.
Akik maradnak, azok nem tudják azt a szintet tartani.
Nyer a Fidesz ugyan, de milyen áron?

sírjatok 2018.08.02. 03:22:56

@dare: "Azért baj, mert zömében olyanok mennek ki , akik pörgethetnék itt is a gazdaságot.
Akik maradnak, azok nem tudják azt a szintet tartani."

No má most hogy kb. minden évben rekord növekedés van, ezt nem is tudom hogy tudnád alátámasztani. Max. úgy, hogy aki Londonban mosogat, az tuti nem Magyarországon munkanélküli, tehát win-win.

A másik meg hogy mindig elfelejtik a magadfajták, hogy nem csak ki, hanem bevándorlás is van. Mint ahogy Angliába se csak befele vándorolnak, hanem onnan el is. Magyarországra pl. többen vándorolnak be, mint innen ki. Ami nem csoda, mert a régiónkból MO-ról a legkisebb a kivándorlás. És az is csökken.

migrációs ráta (ha pozitív, akkor nettó bevándorlás van):
knoema.com/atlas/Hungary/topics/Demographics/Population/Net-migration-rate

egyre kevesebben mennek ki:
hvg.hu/gazdasag/20180420_KSH_Csokkent_a_kivandorlo_magyarok_szama

sírjatok 2018.08.02. 03:25:38

@dare: "Nyer a Fidesz ugyan, de milyen áron? "

Nyilván ha nem a Fidesz nyerne, akkor nem lenne kivándorlás baszki :D

index.hu/gazdasag/2018/06/27/kivandorlas_migracio_fiatalok/

Indexes cikk, nekik csak elhiszed, hogy 1. nem orbán miatt van a kivándorlás, 2. a régióban elég jók vagyunk.

nyerafidesz 2018.08.02. 05:07:48

@6. Ienin: Neked már csak a tükörbe nézés marad. Elfogyott körülötted a világ. Szar egy élet.

feketeesfeher 2018.08.02. 05:42:04

Nu, már megint akadt egy névtelen senki, aki kényszert érzett arra, hogy írjon valami velőtrázó ostobaságot.
Akár csak Kálmán Olga kapcsán is.

feketeesfeher 2018.08.02. 05:50:25

Amúgy meg a kiló az leginkább kilo. És nem százat jelent valóban, de legalább nem úgy írjuk, hogy kilóméter meg kilógramm.
Mondjuk ennyit a blogról.

Zionnépe 2018.08.02. 06:41:14

@sírjatok: Azért elárulnád hol vannak azok a bevándorolt és képzett "tömegek"? Merthogy orvosok nem jönnek, az biztos, mérnökök se nagyon, mert belőlük is hiány van, informatikusokról nem is beszélve, de folytarhatjuk a sort az építőiparral és a vendéglátással, na meg az egészségüggyel és a pedagógusokkal...
Szóval nagyon úgy néz ki, hogy vagy nagyon elbújnak (sic!) vagy mindössze az összeszerelő ágazatba jönnek (mert róluk lehet tudni valóban) mindenféle aluliskolázott és szakmahiányos emberek, akik ráadásul nem is letelepedni vannak itt, csak a munka miatt tömegszállásokon!

Zionnépe 2018.08.02. 06:44:11

@dare: A Fidesz úgy van vele, hogy majd kineveli ő akikre szüksége van.. Addig is meg összeszerelőüzem vagyunk.

Zionnépe 2018.08.02. 06:46:22

@maxval balcán bircaman: Igen, kb olyan sokszínű, mint egy panellakótelep felülnézetből... A szürke 50 árnyalata :-)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 06:52:54

@Zionnépe:

A szivárvány minden árnyalata jelen van: sose volt ennyire széles és sokszímű a magyar sajtó.

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 07:00:06

@feketeesfeher: Nem névtelen és nem senki. Több helyen fel van tüntetve. Csak most visszaírtam a nicket a blog nevére. Viszont nekem az a benyomásom, hogy neked nem Fekete és Fehér az igazi neved. Ha tévednék, akkor elnézést kérek.
Köszönöm, hogy olvasod A kiló nem százat jelent. blogot!
— a szerző.

Zionnépe 2018.08.02. 07:06:55

@maxval balcán bircaman: Vicces kedvedben vagy, de jelenleg alig van már más a Fidesszürkén kívül!

röf 2018.08.02. 07:08:05

Kit érdekel?
Nyávogtatok, amikor Simlicska megtekerte a HÍR TV volánját?
Lószt. Tapsoltatok.
Akkor most mi tapsolunk.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 07:11:14

@Zionnépe:

Furcsa. Én naponta olvasok a legkülönbözőbb magyar médiát, minden irányzatból... ez lenne a szürkeség?

Szürkeség a 90-es években volt, amikor a magyar médiák 95 %-a ballib volt, mert akkor még internet se igen volt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 07:16:46

Kálmán Olgával semmi különösebb sajtóetikai gond nincs, annyiról van szó, hogy ez egy LMP-buzi blogger, és fáj neki, hogy Kálmán Olga tényleg rámutatott arra, hogy az LMP stratégiája a választásokon elvtelen baromság volt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 07:18:05

@maxval balcán bircaman: te itt nem olvasol, csak nyomod ki a sok szart, ami a fejedben van, és már túlcsordul.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 07:20:36

@röf: A HirTV Simicska-Orbán maffia gyereke. persze, hogy örülünk, ha ez a maffia legalább megosztott, és nem örüéünk, ha megint egy irányban, fullba nyomják a kretént. Te meg szopod, kus buzi náci!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 07:22:32

@Zionnépe: A Fidesz úgy van vele, hogy Mészáros és Orbán még simán megél abból, hogy szétlopja a tönkremenő országot, a többit meg leszarják.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 07:25:40

@sírjatok: Orbán ellene tehetne, de nem tesz. Ezért tehet róla. Az index is hülye, nem kell mindent beszopni tőlük, főleg, ha maguk találták ki.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 07:28:44

@math0: mindhárman rokonlelkek vagyunk akkor Birkahanggal. :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 07:29:50

@sírjatok: "No má most hogy kb. minden évben rekord növekedés van, ezt nem is tudom hogy tudnád alátámasztani."

EU támogatások nélkül szar se lenne itt, Fideszes paraszt!

" Max. úgy, hogy aki Londonban mosogat, az tuti nem Magyarországon munkanélküli, tehát win-win."

Egy csomó ember megy ki, aki nem mosogat. De még ha csak egy bölcsész kimegy Londonba mosogatni, mert tud angolul, akkor is azok közül veszítünk el valakit, aki tud angolul. Magyarországon ilyenből kurvára kevés van, utolsók vagyunk ebben, te Fideszes barom! Ez lose-lose.

"Magyarországra pl. többen vándorolnak be, mint innen ki."

Óriási minőségi különbség van a kettő között. Te annak tényleg örülsz, hogy kolumbiai vendégmunkások vándorolnak be a kivándorolt magyarok helyett?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 07:31:25

@sírjatok: Te annak tényleg örülsz, hogy kolumbiai vendégmunkások vándorolnak be a kivándorolt magyarok helyett?! És, hogy a kolumbiai vendégmunkás a BMW-ben dolgozik az összeszerelő szalaogon, míg a diplomás K+F-ben dolgozhatna a BMW-nél?! De a BMW nem a K+f-F-et hozza ide, csak az összeszerelő gyárat?!

Ezt Orbánnak köszönhetjük.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 07:32:43

@ogli dzsí: "már eddig is kivándrolt 1 millió londonba, mégis egyre jobban NYERAFIDESZ"

mert a hülyék maradnak, akik a hülyeségre szavaznak. ez logikus, de, hogy a végén kurvára megszívjátok, az biztos! mert már csak a selejt marad, azaz ti.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 07:33:10

@röf: mondjuk nyávogni nem szoktam, de épp ezt vetettem az előző cikkekben Olga szemére... Ha van releváns kérdés, akkor ez az — volt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 07:33:55

@ogli dzsí: "a világ közepe ma már nem a fehér keresztény ember, mint amikor a liberálisok sikeresek voltak - ma új megoldások kellenek "

a liberalizmus pont ebben a helyzetben kell a legjobban, a nácizmus pont ebben a helyzetben öntökönszúrás.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 07:35:10

@ogli dzsí: "a liberálisok a múlt, minden céljuk megvalósult,"

a liberálisoknak kurvára nem volt célja az a nácizmus, ami Magyarországon van, meg még pár kelet-európai disznóólban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 07:40:29

@A kiló nem százat jelent.: lehet, hogy mindketten rokon lelkek vagytok birkával, de hogy még reklámozod is ezt, az nem semmi szánalom!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 07:57:41

@math0: látom neked lmp-beakadásod van. Szerintem egy stratégia akkor baromság, ha nem jön be. Az LMP, a Momentum elértek együtt 10%-ot, 2014-ben meg volt az LMP egymaga 5%. Úgy tűnik a távolságtartás a ballibektől sikeres stratégia. Keverni baromság. Abban igazad van.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.08.02. 08:15:49

"A magyar médiánál nagyobb "természeti csoda" csak a magyar olvasó és médiafogyasztó. A nézettégi, olvasottsági adatok alig változnak, amikor az egyes médiumok felett homlokegyenest eltérő politikai irányítás veszi át az uralmat."

Ha kiveszem a sorból az origo.hu-t, akkor erre az állításra tudnál adni nekem egy linket? Nyilván kéznél van neked, lehetsz annyira előzékeny egy bloggertárssal, hogy betolod ide, alátámasztva a kijelentésedet...amelyet egyébként elég kevéssé tudok értelmezni, mert ha most végigpörgetem azokat a médiumokat ahol valamiféle hatalmi átrendeződés történt, akkor Többnyire a megszűnés/felszámolás szó ugrik be nekem, és nem az, hogy rendületlenül tovább működtek. (Népszabadság, Magyar nemzet) Nyilván végigmehetünk a teljes soron, a megyai napilapoktól kezdve a Népszaváig, az ATV-től az M1-ig, A Heti Válasz nyomtatott verziójának eltűnésétől a Figyelőig, de én elfogadom az állításodat, ha igazolod ezt egy statisztikai felméréssel/adatbázissal.

Az viszont biztos, hogy egy nappal azután, hogy megkezdődött a tisztogatás a Hír Tv-nél, ez még nyilvánvalóan megalapozatlan kijelentés a részedről: én például rendszeres nézője voltam a G nap után a Hír tv-nek, de tegnap már a Híradó negyedénél- térdemet csapkodva a röhögéstől- elkapcsoltam róla. Azt vártam mikor fognak kiscicás gifeket tolni hírek helyett. Számomra megszűntek. Valahogy azt gyanítom, nem én leszek az egyetlen az országban, aki így dönt. Nyilván a helyemre lépnek majd a narancstálibok, akiknek kevés lesz az összes egyéb csatorna, ahonnan az agymosást nyomják nekik, ez azonban nem a magyar olvasóról és a médiafogyasztó szokásairól/igénytelenségéről/ beleszarásáról szól. Megfogalmazom egyszerűbben: az M1 nézettsége pl. 2015-ben a felére zuhant, ahogyan az összes többi fideszes tenyér alatt nyögő csatornáé is, de 2016-ban volt olyan hétvége, ahol 90 ezren sem nézték a fél nyolcas híradót...pedig ott már 2010-ben lezajlott a hatalomátvétel ugye, ez pusztán a csatorna feltuningolása volt. Az RTL klub híradóját átlagosan, havi lebontásban 700.000 nézték az M1-ét 180.000-en (kerekítettem)

Vettem a fáradságot és elővadásztam egy csomó linket az internet bugyraiból. Az állításod igazolására sehol sem találtam hitelt érdemlő adatot, sőt, a 2010 óta a teljesen bejáratott és egyértelműen pártpropaganda céljául szolgáló M1 2016-ban például totális mélypontra zuhant.

444.hu/2016/05/10/hihetetlen-melyrepulesben-van-a-kozteve-fel-nyolcas-hiradoja

Szóval elég nehezen tudom elképzelni, hogy egy hatalomátvétel után, zökkenőmentes marad a nézettség: de ismétlem, elfogadom ezt az állítást, ha alátámasztod valamivel. (én már médiumot sem tudok, amire rákereshetnék ez ügyben. A Figyelő például garantáltan a béka segge alatt van a korábbi állapotához képest, de eleve lassan minden adat titkolt mára ha pl. kormány-szennylap olvasottságról van szó, és ahogy feltúrtam a netet, az internetes toplisták jelentik az egyetlen támpontot...Mondom, az egyetlen ilyen adat, ahol a hatalomátvétel és a tisztogatások után sem csökkent a látogatottság, az origo, bár ebben a vonatkozásban, erre az egy adatra hagyatkozva, ez talán túl nagyívű kijelentés a részedről az egész sajtópiacra nézve, ráadásul nem egy átlagos piaci szereplőről van szó. Nyilván van az Orbán-rezsimnek is zászlóshajója ezen a téren, arról pedig, hogy a pl. a Veszprémi naplónak az olvasottsága jelenleg hol tart, nagyjából nulla információt találtam. Azt viszont tudom, hogy tegnap láttam egy bkv buszon kb 100 db lokált a vezetőfülkénél, amiből bárki vehetett ugye, ingyen. Nem olvasta senki. Tehát ha egy újkeletű buvár-politikai szennylap ilyen érdektelenséget váltott ki az utazóközönségből egy átlagos napon, valahogy nehezen hiszem az általad elmondottakat.

444.hu/2017/01/03/a-mediaworks-bepuszilta-a-megyei-napilapok-tobbseget

www.mediapiac.com/mediapiac/Ugyanaz-a-harom-orias-uralja-tovabbra-is-a-figyelmunket/113213/

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 08:25:38

@zord íjász: Magyar Hírlap és a megyei lapok. Egyik példányszáma sem a tulajdonosváltást sínylette meg, hanem csak követte a trendet, ami a printet érinti. Az origo nézettsége is alig változott. Az olvasók nem mentek át valahova hasonló kontentért.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.08.02. 08:33:31

@A kiló nem százat jelent.: "Magyar Hírlap és a megyei lapok."

Linket, ha kérhetem.

"Az origo nézettsége is alig változott."

Ezt mondtam. Ez az egyetlen, ami hitelt érdemlően dokumentált.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 08:34:31

@zord íjász: De hát megválaszoltad magadnak, a linkeket meg ki is kerested magadnak. :) Az értékelésünk lehet eltérő. Én ezt csodaszerűnek látom. Az ok pedig egyszerű: a politikai kontent kevésbé határozza meg a médiafogyasztói szokásokat. Kevés a politikai kontent miatt választó olvasó. A politikai kontentnek kevesebb az olvasója, mint az egyéb híreknek. Ezért nem váltanak az emberek. Nem kapcsolnak el az M1-ről, nem kattintanak el az Origóról. Az a kevés politikailag aktív meg szanaszéjjel olvas szerintem mindent. A legtöbben ezt mondják legalábbis. A buborékomba nagyon sok idegen anyag is eljut. És élvezem. A buborékom fala csak vastagodik. Néha nem persze. Ezért gondolom ezt a blogot elfogulatlannak. Akkor is, ha leteszi a voksát és ezt nyíltan teszi.

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 08:44:08

@zord íjász: de még eszembe jutott valami. Az is beszédes, hogy a jobboldal nem bírt összehozni egy portált vagy napilapot 30 évig. Csak úgy, hogy megvett egy ballibet vagy elfoglalta a köztévét. A HírTV-t alig nézték. A Magyar Nemzetet alig olvasták. Egy idő után persze a Népszabadságot sem. A megszűnése után pedig az előfizetők ott tényleg átmentek a Népszavához, ami kislapból nagy lap lett, de ez a nagyság relatív, lényegében szintén alig olvassák, de jóval többen, mint a Magyar Időket, amit senki. Az Orbán házi lapja. Szóval az "elméletet" igazolja, hogy a választók nem keresnek maguknak szájuk íze szerinti médiát. Elenyésző kisebbség, aki ezt teszi, de általában meg is alapítja az n+1-edik maga lapját, ami ugyanúgy nem tud megélni.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.08.02. 08:51:08

@A kiló nem százat jelent.: "Nem kapcsolnak el az M1-ről, nem kattintanak el az Origóról."

Nem. Az M1-ről elkapcsoltak. Leírtam. Olvastad a linkeket?

"De hát megválaszoltad magadnak, a linkeket meg ki is kerested magadnak. :)"

Olyan linkeket találtam, amelyek ellentmondanak/nem igazolják az állításodat, kivéve az origo.hu esetében. Tehát nem tudsz olyan linket adni, amelyek alátámasztják a kijelentésedet, sem a többi, sem az általad felhozott Magyar hírlap és megyei lapok esetében sem. (ez utóbbiak vonatkozásában pláne nincs korrekt hivatkozási adat, legfeljebb a kinyomtatott példányszám, ami semmit sem mond el az olvasók hovatartozásáról) Ha csak az origo-ra hagyatkozva szűrted ezt le a médiafogyasztók szokásairól, akkor ez elnagyolt és szerintem téves is. Lefogadom, és szerintem az általam hozott linkek ezt igazolják is a jövőre nézve: a Hír Tv nézettsége radikálisan csökkenni fog.

blah 2018.08.02. 08:57:13

a maffia bekebelezte a magyar médiát. egy tv és pár online újság kivételével már minden a fidesz maffiáé. sok eszetek van birkák.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.08.02. 09:07:29

@Antlfinger Edvárd: "...Csak úgy, hogy megvett egy ballibet vagy elfoglalta a köztévét. A HírTV-t alig nézték. A Magyar Nemzetet alig olvasták..."

Először is ez nem egészen így van. Eleve ugye ismét visszajutottunk oda, hogy kérem az állításodat igazoló likeket, másrészt a Magyar Nemzet -különösen a hétvégi mellékletével együtt- egy igen jó minőségű/jó tartalmú nyomtatott újság volt, és életben maradt a Népszabadság árnyékában, de a mno.hu beindulásával kifejezetten jól teljesített ezen a szerény méretű, ám ennek ellenére mégis zsúfolt médiapiacon. A nyomtatott sajtó mindenütt küzd a felszínen maradásért, az eltűnésében ez is szerepet játszik, a többi pedig politikai leszámolás, ezt értjük.

Lehet orrba-szájba szidni az Orbán reszimet, de egy valami tény: a szarból, a semmiből, a nullából csináltak kormányzati/propaganda/jobboldali sajtóbirodalmat. Összelopták rá a pénzt, vagy bevonzották a tehetős támogatókat, aztán rátenyereltek mindenre és átlapátolták a közpénzeket a megfelelő stróman zsebekbe, akik lenyúltak mindent, ami le lehetett nyúlni...mindegy is. Senki sem tiltotta és tiltja meg a fidesz ellenlábasainak, hogy lemásolják a receptet, (vagy akár minden szempontból becsületes úton is felépítsenek egy/több médiumot) és 40 +20 évig nekik állt és lejtett a pálya, beágyazottság szempontjából. Minden kiüresedett körülöttük és minden sajtóhátterüket veszni hagyták. Ez nem a fidesz bűne. Ők csak belőtték a labdát az üresen hagyott kapuba, mert nem volt se kapus, se védő.

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 09:15:44

@zord íjász: nem az Orbán-rezsim van orrba-szájba szidva, hanem a magyar médiafogyasztási szokásokat próbáltuk egy tőmondatban megfogalmazni. A jobboldali közönség nem akart eltartani egy lapot magának. Az olvasottsági adatok sosem korreláltak a pártszimpátiák adataival. És ez szerintem megdöbbentő. Tagadni úgy látom te sem tagadod, csak árnyalni akarod, ami rendben van. Szerintem lépjünk túl, mert erről lehetne írni egy komplett tanulmányt is. Lefogadom, hogy a Fidesz-szavazók nem kis része pl. Index-olvasó. És nem is hallott a Pesti Srácokról. Ha gondolod írj a kérdésről egy posztot legalább, kikeresgélve az adatok, hol hogyan mozgott az olvasottság. Elolvasnám, hogy mennyire támasztja alá az észrevételeimet. Mellettem ülő médiamunkás azt mondja kb. így van.

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 09:21:47

@zord íjász: a belinkelt 444 elemzés az M1-ről és az adatok nem fedik egymást. Hosszabb idősor alapján lehetne elemezni. A kormánytévé sosem volt különösebben nézett, amióta vannak magánadók. (Szándékosan nem a kereskedelmi és a köz- megnevezéseket használom, mert semmit sem fejeznek ki.) A 444 majndem úgy értékel, mint az új Origo: www.origo.hu/itthon/20180625-tenyek-tv2-nezettseg-gyozelem.html kiragad egy adatsort és azzal revolverez. Semmi értelme, mert nem a tények érdeklik, hanem egy üzenetet akarnak eljuttatni. Nem túl hatásosan. Na ez az az újságírás, amire speciel nincs szükségem. Egyikre sem.

ogli dzsí 2018.08.02. 09:23:13

@dare: ja, annal jobban porog minne;l tobben mentek ki en ugy latom

Magentax 2018.08.02. 09:23:51

@6. Ienin: Nekem inkább az ugrik be, ez is azt bizonyítja, hogy ordas nagy kamu ez a nézettség felmérés.

Magentax 2018.08.02. 09:27:27

Sokszínű média? Hát a fidesz éppen ettől retteg és igyekszik mindent/mindenkit bedarálni.
Képzeld, ha az emberek csupa véletlenségből elkezdenének gondolkodni és nem csak a náci propagandaszöveg dőlne rájuk a csapból is...

ogli dzsí 2018.08.02. 09:29:42

@Zionnépe: annal jobb minnel nagyobb a hiany

sas70 2018.08.02. 09:35:10

A közszolgálati médiával mi is van? Mert azt leszarom, hogy a kereskedelmi tv-k egy részét is, bújtatott állami pénzekből tartják el és nyomatják rajta a kormánypropagandát, de közszolgálatit mindenki adóforintjából tartják el!

ogli dzsí 2018.08.02. 09:37:43

@math0: EU tamogatasokkal egyutt se volt szar se a lippsik alatt

meg EU tamogatas nelkul ezek szerint a szlovakoknal se lenne semmi mert ok tobbet kapnak mint mi....

azaz mirol beszelsz...bolond lukbol, bolond fing fuj

ogli dzsí 2018.08.02. 09:39:32

@math0: de londonbanj is NYERTAFIDESZ, bajnait dopemant meg elkergettek

azaz mirol beszelsz...bolond lukbol, bolond fing fuj

Cycmen 2018.08.02. 09:41:29

Sírjatok ballib fürdőskurvák! Úgylátszik az evolúció a médiára is érvényes és elkezdett nagyon döglődni a ballib vérvonal.
Most is mi a gondotok? A szar hírtévét miért nem vette meg valami libbant?
Ha meg nem vette akkor kuss!
Olgácska hiányát majd csak kiheverjük, egy agyrém volt amit művelt az a nő!

ogli dzsí 2018.08.02. 09:42:04

@math0: "Óriási minőségi különbség van a kettő között. Te annak tényleg örülsz, hogy kolumbiai vendégmunkások vándorolnak be a kivándorolt magyarok helyett?! "

8 eve hazudozunk kivandorlast, nemzethalalt...

de most hogy a szamok az ellenkezojet mutatjak, kerlek HIDD EL HOGY ORIASI MINOSEGI KULONBSEG VAN ES KOLUMBIAI kecskepasztorok jonnek, tenyekkel mi lippsik nem farasztunk senkit

azaz mirol beszelsz...bolond lukbol, bolond fing fuj

sas70 2018.08.02. 09:44:12

@ogli dzsí: Na ezért irtózik a fidesz attól, hogy egy ekkora ökörség benyögése után egy riporter visszakérdezne:
-Tessék mondani mennyivel kaptak a szlovákok többet és melyik években?
-A "lippsik" alatt mennyi támogatást kaptunk?

Magentax 2018.08.02. 09:46:08

@feketeesfeher: Nézz már utána, ha elkezdtél nyelvtannáciskodni. A "kiló" rövid formát igenis hosszú "ó"-val írják.
Amúgy te mennyire vagy névtelen senki? Ráadásul te még ostoba is vagy.
Mondjuk ennyit rólad, okostojás....

sas70 2018.08.02. 09:46:37

@ogli dzsí: Milyen számok? Mit is mutatnak? Te honnan tudod, hogy pontosan mennyi magyar dolgozik külföldön és mikor, mennyi megy ki?

ogli dzsí 2018.08.02. 09:46:57

@Antlfinger Edvárd: nem kell olvasottsag meg nezettseg a lippsik elkergetesehez, sem az uralkodashoz

csak a lippsik nem tudnak mast elkepzelni mint az agymoso propagandat/fegyveres eroszakot mint a hatalmuk tamaszat

trump 1% mediafelulettel is megverte a lippsiket a valasztason, mo/n a jobboldal elpicsazta a libbantakat 0% mediafelulettel nem 1x

ogli dzsí 2018.08.02. 09:47:27

@sas70: gugli a baratod, de fent mar belinkeltek

ogli dzsí 2018.08.02. 09:49:35

@sas70: mindent mindenki adojabol mukodtetnek

ennek ellenere a losszereknek kuss van, ez a demokracia

NAV tolmács 2018.08.02. 09:52:01

@zord íjász:
én például rendszeres nézője voltam a G nap után a Hír tv-nek, de tegnap már a Híradó negyedénél- térdemet csapkodva a röhögéstől- elkapcsoltam róla.
Ugyanígy vagyok én is. Odakapcsoltam, megláttam a Gajdics Ottót, valamint azt a pestisrácos másik csávót... TV kikapcs. Inkább lementem a garázsba, kitakarítottam az autókat.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.08.02. 09:52:52

@Antlfinger Edvárd: "... nem az Orbán-rezsim van orrba-szájba szidva, hanem a magyar médiafogyasztási szokásokat próbáltuk egy tőmondatban megfogalmazni."
1. Nem mondtam, hogy orrba-szájba szidtad az Orbán rezsimet. Egy általános jellegű mondatbevezetés volt.
2. Elég bátor dolog a magyar médiafogyasztási szokásokat megpróbálni egy tőmondatban megfogalmazni, és nem is sikerült, ahogyan alátámasztani sem. Orrba- szájba lenyomod -ezúttal viszont nem általános jellegű bevezetésként, hanem szó szerint- Kálmán Olgát amiért nem tart be bizonyos sajtóetikai-korrektségi szintet, de te a saját blogger hadszíntereden sem teszed meg ezt, mert olyasmit löksz itt be, amelynek semmi alapja sincs/alig igazolható.

"...És a nézők nem kapcsolnak el." Amit tudni lehet, az alapján bizonyított tény, hogy elkapcsolnak, de a Hír Tv esetében ráadásul ez konkrét ködszurkálás. Honnan tudhatnád, hogy hol tart majd a Hír Tv nézettsége/reklámbevétele egy hónap vagy egy év múlva? Lehet, hogy Nyerges bedönti az egészet a picsába, és feltuningolják a felszabaduló anyagi/humánerőforrással az egyik vagy az összes többi médiumot, ami a kezükben van.

ogli dzsí 2018.08.02. 09:58:10

*2018 első félévében mindössze 384 személygépkocsira adtak ki körözést Magyarországon - derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Pénzcentrumhoz eljutatott adataiból. Hozzávetésképp 2017-ben az összes személygépkocsira elrendelt körözések száma 1 125 volt, de például 2014-ben még jóval magasabb, 3 562 volt ugyanez a szám. Mindebből világosan látszik, hogy az elmúlt években drasztikusan lecsökkent (három év leforgása alatt harmadolódott) a személyautó lopások száma hazánkban.*

lehet h a tobbseg ilyesmiket akar latni nem buzihazassagot meg arabokat

sas70 2018.08.02. 10:03:22

@ogli dzsí: Statisztikai analfabéta vagy.
-Mennyi?
-30!
-Mi harminc?
-Mi mennyi?

Ha minden nap adtam a gyerekemnek 10 forintot, de holnaptól csak nyolcat kap, az tényleg csökkenés. Csak a korábbiakat nem kértem vissza és továbbra is adok, csak kevesebbet.

A statisztikában pedig csak azok jelennek meg, akik az eu. vagy más országok munkaügyi regiszterében "magyar" munkavállalóként megjelennek.
Ha vetted volna a fáradságot, hogy a statisztikai módszertannak is utána nézz, nem beszélnél hülyeséget.

Tom66 2018.08.02. 10:10:56

Semmiféle baj nincs, visszaállt a régi rend. A Hír TV-hez és a Lánchíd rádióhoz egyébként sem volt semmi köze a balliberálisoknak. Akinek pedig nem tetszik, az kapcsolhat az RTL-re vagy az ATV-re. Ebben a fene nagy diktatúrában nyugodtan lehet hörögni, nyüszíteni és telekiabálni a nyugati balliberális sajtót, kizárólag úgyis csak ehhez ért az ellenzék.

sas70 2018.08.02. 10:24:13

@feketeesfeher: Stilisztikai analfabéta vagy! Mellesleg magyarul sem tudsz.
SI. prefixumként kilo, 10 a harmadikon, tehát ezer.
főnévként kiló,
argóban, a kiló százforintost jelent. Adj egy kilót!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 10:24:54

@Tom66: A poszt nem erről szól, de tkp. igazad van. Vagy legalábbis tegyük fel, hogy igazad van. A médiában csak nagyobb bajok vannak szerintem, mint pl. ennek a nőnek az élőben közvetített kirúgása.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 10:27:30

@sas70: @feketeesfeher: köszi a hozzájárulásotokat a kommentekkel. A névválasztás az én "hibám", ha úgy tetszik, poénnak szántam. Nem annyira idegesít a kiló (vagy kilo) szleng használata százként, csak modorosságból úgy vélem megjegyezhetem, hogy szerintem nem annyi. De ismétlem, ez egy poén. Ugyanakkor megírtam, miért nem száz és miért "fontos" ez valahol mégis: kilonem100.blog.hu/2018/07/26/a_kilo_nem_szazat_jelent tekintsük ezt ars poeticának.

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 10:28:55

@ogli dzsí: miért akarja a többség, hogy ezer ember autóját ellopják? :D

Tom66 2018.08.02. 10:46:11

@A kiló nem százat jelent.: Konkrétan nem erről szól, de szervesen kapcsolódik hozzá. Arról nem is beszélve, hogy a rendszerváltás óta problémás a média szerepe és hatalma, csak az emberek hajlamosak a feledékenységre.

Kivlov 2018.08.02. 10:47:45

Tessék csinálni ballibbant adókat is, nem hisztizni kell.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 10:51:43

@Tom66: Az a szupi, hogy pont ezt írja a cikk is. Szó szerint. Azért érdemes időnként olvasni, hogy lehet olyasmit is olvasol, amire nem gondoltál. Persze lehet helyette élből anyázni valakit. én is tudnék sokmindenkit, de nem teszem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 11:02:49

@A kiló nem százat jelent.:

"Az a kevés politikailag aktív meg szanaszéjjel olvas szerintem mindent."

Így igaz.

Én pl. a magyar csatornák közül az ATV-t, a Hír Tv-t, s az Echo Tv-t szoktam nézni. Ugyanez az írott médiáknál, bár a legtöbbet a ballib médiákat olvasom időm 85 %-ában.

Hozzéteszem: csak intreneten csinálom mindezt, azaz amit nem tesznek fel a netre, az számomra nincs.

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 11:02:49

@zord íjász: hát egyik másik linked közvetlenül igazolják az elmondottakat. De legfőképp a megyei napilapok, amiknek az elérése jóval nagyobb, mint mondjuk a Magyar Nemzeté volt. A G-nap előtt 35 ezer körül jártak, de ugye folyamatos az esés, ahogy abban megegyeztünk, ez iparági világtrend. G-nap után 22 ezer körül voltak. A megyei lapok némelyike jobban bírja, de az idős előfizetők is csak megszokásból olvassák. Nem hinném, hogy ezek az intézmények tömegeket terelnének az urnákhoz egyébként. A közvetett hatásuk persze nem lebecsülendő. Szerintem egy kicsit szőrös szívű vagy azzal a kijelentéssel kapcsolatban, hogy a magyar médiafogyasztó nem politikailag motivált és ugyanúgy fogyasztja tovább a megszokott médiáját, akármilyen is az irányvonal. Valószínű, hogy politikai irányultsága is csak lazán kötődik a lapokhoz és ritka az aktív és tudatos politikai érdeklődés, amelyik megválasztja a maga politikus médiáját.Szerintem az állítás BŐVEN igazolt. De mint mondtam írj róla külön glosszát.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 11:08:37

@Antlfinger Edvárd:

A Hír Tv FB-oldalán tegnap reggel 261 ezer lájkoló volt, ma reggel 259 ezer. Azaz csak a legfanatikusabb ballibek lájktalanítottak.

Viszont a bejegyzések alatt 10-szeres a kommentek száma: vicces a sok trágár ballib komment.

röf 2018.08.02. 11:37:16

@A kiló nem százat jelent.:
Okké, a "nyávogást" visszavonom, marad az eredeti problémám, a kettős mérce.
Mikor üdvözöl és mikor fanyalog (kiált légifölényt és média-szabadságtalanságot) a baloldal egy-egy tulajdonos- és irányváltásnál.....
Legjobb példa a Népszabi esete.
De maradhatunk a HIR TV-nél is.
A baloldal javaslatára a jobboldal vett ("csinált") magának TV-t. amit balról ütöttek vágtak, mint elfogult csatornát.
(Persze hogy elfogult volt, hiszen magának alkotta a jobboldal.)
Aztán jött a jóTV korszak, mikor az alkesz gazda hívó szavára a "pénzért bármit" szerkesztőgárda -kiegészülve friss, ropogós ellenzékiekkel, mint a Budai Várban lakó perjészoltán-féle megmondó-majmokkal- a baloldal kedvence lett azonnal.
Aztán most megint vége mindennek....
Kálmán Olga ha megmaradt volna annak aki volt, akkor is utálnám, de tisztelném.
Így....?
Vagy itt ez a szebb napokat látott Csintalan.
Ezzel a FideszTV is nagy hibát követett el, hogy beengedte a stúdióba.
Szóval ha valaki ma leteszi a politikai zsetont ide, akkor holnap ne tegye oda, mert onnantól a kutya nem kíváncsi rá.
Itt van ez a Vona gyerek is...
Egyszer gárdamellény, egyszer benyalós látogatás a Spinoza házban...?

ben2 2018.08.02. 11:38:21

Fel kellene fogni végre, hogy a szabad sajtó nem egyenlő a ballib vagy akár a jobboldali agitproppal.
A szabad sajtó agitprop mentességet jelent politikai szekértáboroktól függetlenül.
Ez nem hitkérdés: attól, mert a szekértáborok a nekik kampányoló médiára "szabad és független sajtó" matricát ragasztják, attól még a sajtó se szabad, se független nem lesz.

Amíg tehát politikai vállalkozók pénzelnek média vállalkozásokat, addig rendszeresen elő fognak fordulni árulások, csődök, botrányok, mert a sajtó nem a piacból él, a közönségét nem a hitelességével próbálja megtartani, hanem adott politikai igényeket szolgál ki. Így ha a szponzor mögül kifogy a politikai hátszél, akkor a kesztyűsbáb médiája is vele bukik.
Ez történt a Népszabival és most a Simicska médiával is.
És egyszer majd ez fog történni a Fidesz által kitömött médiavállalkozásokkal is, ha a Fidesz elveszti a társadalmi támogatottságát.

Aki tehát a szabad sajtóért aggódik, az ne az olyan média-prostituáltok sorsán hörögjön, mint Kálmán Olga vagy Csintalan Sándor, hanem azon, hogy miért nincs olyan sajtóorgánum, ami a választók valóságos problémáira fókuszál a szimbolikus politizálás és a nettó hazudozás helyett.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 11:57:02

@ogli dzsí:

"8 eve hazudozunk kivandorlast, nemzethalalt..."

pontosan, 8 éve hazudoztok bevándorlást és nemzethalált.

"kerlek HIDD EL HOGY ORIASI MINOSEGI KULONBSEG VAN ES KOLUMBIAI kecskepasztorok jonnek"

pontosan, Orbán miatt jönnek.

Lacdelo 2018.08.02. 11:57:33

Bàrki bàrmit mond Kàlmàn Olga a magyar televíziòzàsban egy üde folt volt. Köszönjük a kivàlló munkàjàt ès remèljük mihamarabb làtjuk valamelyik màsik csatornàn!

Mondjon valaki színvonalasabban kèrdező riportert Magyarorszàgon. Èn nem tudok.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 12:18:04

@math0: én azt hittem barátok leszünk. Az MSZP-DK 30%-kal zuhant 14-hez képest. Az LMP és a többi különutas párt pedig nagyot ment. +50%-ot az LMP, +150%-ot összesen az új ellenzép @ogli dzsí ezt úgy kell mondani, hogy "mivanmivanmivan?!!?!!!"

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 12:18:33

@math0: én azt hittem barátok leszünk. Az MSZP-DK 30%-kal zuhant 14-hez képest. Az LMP és a többi különutas párt pedig nagyot ment. +50%-ot az LMP, +150%-ot összesen az új ellenzék – elírtam az előbb ;) @ogli dzsí ezt úgy kell mondani, hogy "mivanmivanmivan?!!?!!!"

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 12:20:17

@maxval balcán bircaman: tudom, hogy segíteni akarsz, de én amióta van HírTV és Fb lájkolom. Függetlenül a pártállásától. Ahogy a cikkben is írom: a kedvenc műsorom Kócziánékkal itt futott. Azóta sem láttam ilyen kiegyensúlyozott és edukáló műsort. Miután megnéztem nem dühös voltam, hanem több.

ben2 2018.08.02. 12:21:25

@Lacdelo:

Színvonalas kérdezés alatt az előre megírt válaszok kierőszakolását érted (pl. Schiffer András vs. második világháborús emlékmű körüli ballib műbalhé), vagy az alányalást a haveri politikusoknak?
Mert ebben nem látok nagy különbséget Kálmán Olga és akármelyik MTV-s média-csicska között, legfeljebb Kálmán Olga arrogánsabban és lekezelőbben csinálja ugyanazt.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 12:24:50

@math0: biztos nincs milliós kivándorlás, mert reggel még mindig tömve a hetesbusz — több orvos dolgozik ma a kivándorlás ellenére, mint 1980-ban, de vehetünk más bázist is, amihez képest több...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 12:28:33

@Kivlov: inkább ne csináljanak, nekem az ATV is sok ebben a formában. Inkább kiegyensúlyozott, értelmes tévékre lenne szükség. Az se baj, ha másra szavaznak, csak ne nyaljanak segget és ne uszítsanak direktben.

ben2 2018.08.02. 12:29:06

@math0:

Az MSZP és a DK, illetve az ellenzéki szurkolókórus összefogós agyrémének köszönhető, hogy a választás leredukálódott "a Fidesz vagy a töketlen ellenzék" szintre.
Az LMP (és a Momentum) ezzel szemben a ballib tábor szeletelése majd újbóli összeragasztgatása helyett a kormánytól lemorzsolódott, jobbközép szavazók bevonásával akarta növelni az ellenzék támogatottságát és a kormányváltás esélyét, de ebben sem az MSZP aparátus sem Fletó nem volt érdekelt, mert azzal elbukták volna "ellenzék vezére" esélyeiket.
Így inkább két évvel a választások előtt már beáldozták a kormányváltás esélyét a biztos parlamenti helyekért.
Az LMP-re most azért köpködnek, mert ha az hajlandó lett volna önként a vonat alá feküdni, akkor az MSZP és a DK még pár parlmenti helyet le tudott volna nyúlni.

Komeszka 2018.08.02. 12:37:35

@Antlfinger Edvárd: Te csak örüljél magadnak, meg a jelenlegi viszonyoknak, legyél következetes! Mint mondottad anno a választásokon után, az a lényeg és az igazi siker, hogy az LMP, meg a Momentum milyen jól megerősödött a választásokon, a "régi balliberális erők" kárára. Hát nem b.meg, totális vereség volt/van mindenkinek és most pedig jaj a legyőzötteknek.A régi, meg az új, meg majdan a mégújabb ellenzékleváltó ellenzék is menni fog a p.csába, mert se pénze, se humánerőforrása, se médiafelülete, se plakáthelye, nem lesz, csak annyi, amennyit a Fidesz enged neki. Amúgy gőzöm sincs, hogy ez a blog mi a fenét keres állandóan az index címlapos blogjai között.

Neo07 2018.08.02. 12:44:30

Ezt a posztot sem olvasom végig, mert sem időm, sem kedvem nincs hozzá. Csak egy megjegyzés:

Az Index-főoldalról, " Egy jól működő közéletnek alapfeltétele lenne a sokszínű nyilvánosság."

Érdekes, amíg nyomasztó baloldali médiafölény volt, addig a fenti alapfeltétellel nem foglalkoztatok, sőt, gáncsoltátok is. A Hírtv visszakerült eredeti térfélre, nektek meg maradt bőven csatorna.

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 12:49:37

@Neo07: Az általad említett probléma valós volt és ezt a posztban ki is emelem. Had szögezzem le: egyik térfélhez sem kívánok csatlakozni. Olvasható és nézhető médiában vagyok érdekelt. Amire szintén a posztban írok példát. Ahogy arra is, hogy mi az, ami sokkal nagyobb gond, mint, hogy most pár ember elveszetette a munkáját, aminek akkor se fogok örülni, ha egyébként Kálmán Olgát nem kedveltem nagyon, elfogult volt és tendenciózus, sőt: uszító. A példát persze már a posztból kell elolvasd. A világ nem fekete-fehér. Ez a blog erről szól.

röf 2018.08.02. 12:50:13

@math0:
Élmény veled beszélgetni.... kicsi Momo....

dare 2018.08.02. 12:51:31

@sírjatok: A rekordnövekedésre tudok példát mondani.
Egy ismerősöm most lett 3 hónap leforgása alatt többszörös milliomos (építőipar).
Saját szemmel is kitűnően látom miként gyarapszik a magyar.
Érdekes sztorikat tudok az építőiparról, ezért inkább maradjunk annyiban: így könnyű

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 12:53:09

@Komeszka: Mit szeretnéd miről írjon "ez a blog", hogy téged is kielégítsen? Meg pl. az előtted szóló @Neo07 -et egyszerre? Ha mindkettőtöknek van igazsága és mégis fényévekre látszotok egymástól, mégis itt nekem panaszkodtok, akkor lehet beszélgetnetek kéne és elolvasni és átgondolni a leírtakat. Köszönöm a figyelmet. Gondolom azért kerülnek ki a cikkeink, mert érdeklik az embereket. Ez ebben a posztban a profitorientált médiaműködésre vonatkozó rész. Vannak posztok, amiknek a kikerülésén én gondollkodom el. Köszönöm, hogy együtt gondolkodunk a jobb tartalmakon!

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 12:56:17

@ben2: azt hiszem az összes kommenteddel maximálisan egyetértek. Köszi!

dare 2018.08.02. 12:57:12

@ogli dzsí: Nem attól pörög.
Ez is egy lassú folyamat.
Majd később lesz érezhető a hatása.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 13:01:59

@röf: Élmény veled beszélgetni.... kicsi Momo....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.02. 13:03:08

"Kálmán Olga kirúgásánál is nagyobb baj van a magyar médiában"

Pedig KO kirúgásának tragédiája csak a mohácsi vészhez mérhető nemzeti katasztrófa.

Sir Gombóc 2018.08.02. 13:03:15

@röf: kihagytad a sorból orbánt, meg fideszt, ha már szóba hoztad, ki mikor hová teszi le a garast. Náluk nagyobb köpönyeg forgató kevés van az országban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 13:03:33

@A kiló nem százat jelent.: nem ez volt a kérdés, mellébeszélsz. 5% alatt 100%-ot növekedni tök lényegtelen.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 13:05:01

@A kiló nem százat jelent.: neked nem sok közöd van a valósághoz:

hvg.hu/cimke/orvoshi%C3%A1ny

remélem, fog fájni valamid, nem lesz orvos, nem műtenek meg, beledöglesz, mert megérdemled. mert neked addig nincs probléma, amíg nem döglesz bele.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.02. 13:12:30

@A kiló nem százat jelent.:

"inkább ne csináljanak, nekem az ATV is sok ebben a formában. Inkább kiegyensúlyozott, értelmes tévékre lenne szükség. "

Nem biztos, hogy ez a helyes álláspont. Kiegyensúlyozott, értelmes tévéből elég lenne egyetlen egy is, hiszen ha valóban pártatlan és kiegyensúlyozott, akkor a többi pártatlan és kiegyensúlyozott is ugyanolyan lesz.

Nincs azzal semmi baj, ha pártosak az adók, csak legyen belőlük többféle, ezen túlmenően meg tartsák tiszteletben azt a régi elvet, miszerint "a hír szent, a vélemény szabad".

Cycmen 2018.08.02. 13:16:34

@Antlfinger Edvárd: pár ember elveszetette a munkáját, aminek akkor se fogok örülni, ha egyébként Kálmán Olgát nem kedveltem

Ja, csak úgy általában szomorkodsz, pusztán foglalkoztatási szempontból? Akkor ajánlok egy másik nézőpontot. Olga helyére felvesznek valakit és így ugyanannyi család megélhetése lesz biztosítva nominálisan. Tehát semi gond ha csak ez zavart! :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.02. 13:25:44

@Cycmen:

"Olga helyére felvesznek valakit"

És Olga sem marad munka nélkül. Nálunk itt a faluban épp eladót keres a helyi kisbolt. Szerintem Olgácska igen jól mutatna a húsospult mögött. Annyira nem is állna távol az eddigi munkájától, ez is adás, az is adás volt.

Cycmen 2018.08.02. 13:27:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Amúgy cuki feje van, nekem bejön, sunáznám! Vennék tőle parizert!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.02. 13:47:08

@A kiló nem százat jelent.:

Nekem is be van lájkolva egy rakás média. Nálam se jelent a lájk tetszést.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 13:49:37

@math0: Jójó. Szerintem ne lovald ennyire bele magad. Se valakinek betegséget nem illő kívánni, se nem illik, valaki kirúgásának örülni. Ezek ilyen alap dolgok.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 14:03:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A pártosság és a buta agitprop, vagy az újságírói etika semmibevétele két dolog.

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.02. 14:15:13

@Cycmen: :D Úgy általában nem szomorkodom. Jókedvű pasas vagyok. Szomorkodjon az, aki nem képes elfogulatlan lenni a kib...tt képernyőn és nem képes értelmes műsort csinálni. Kálmán Olgával nem a politikai beállítottsága a baj. Bárki bármi lehet. Tényleg. Hanem, hogy nem ismeri a sajtóetika fogalmát. Meg egyébként nem képernyőre való a személyisége. Lásd a cikkben kifejtett dominastílust.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 14:48:14

Megszületett a 10. bérrettegő iromány is Simicska életművének siratása okán.

Ha ez a ballib propaganda legsúlyosabb rettegni valója, hogy egy jobboldali és nézőit eláruló TV visszaállítása okán picsognak, akkor hátra dőlhetünk.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 14:50:21

@A kiló nem százat jelent.:

Így van.. Két külön dolog.
Amit az egyik oldalon pártosságnak esetleg független tájékoztatásnak hívnak, azt a másikon buta agitpropnak, és az újságírói etika semmibe vételének.

A te összes problémád, hogy az országban sokkal többen gondolják, hogy az Index, HVG, Rtl, meg a többi ballib hírhamisító foskupac, a buta agitprop.

Sequoyah 2018.08.02. 15:12:14

@Rettegek mert ballib vagyok: Latom te oszinten hiszed, hogy egy diktaturaban, szabad sajto nelkul sokkal jobb elni, egeszen addig amig a tefeled uralkodnak...

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 15:25:48

@Sequoyah:

Szerintem most az elmúlt 8 évben volt a legkiegyensúlyozottabb a sajtó.
2010 elött mindenhonnan a ballib baromságok, és cenzúrázott híreket kaphattuk.

Most meglehetősen vegyes a paletta (soha nem volt ennyire vegyes), és mindenki eldöntehti melyik olvasatát választja az eseményeknek.

A te problémád éppen az, hogy a liberálfaizmus és cenzúra Magyarországon a végnapjait éli.

ben2 2018.08.02. 15:30:22

@math0:

Tény 1.: az ellenzék a választásokon brutálisat bukot.
Tény 2. bármilyen szövetségi szisztémával is közel ugyanez lett volna az eredmény, mert egyszerűen kevesebben szavaztak rájuk, mint a kormánypártokra.

Amit linkeltél, annak semmi köze a tényekhez, csak önigazoló spekuláció, játék a számokkal. Azaz önbecsapás.

A vallásoktól már régóta megszoktuk az ilyen hozzáállást:
Beteg vagy? Nem kell orvos, csak higgy az Úrban!
Meghalt a beteg? Nem hitt eléggé az Úrban.

Ugyanez a logika jellemzi az összefogás-hívőket:
Le akarod győzni Orbánt? Nem kell hiteles ellenzéki politika, csak higgy az összefogásban!
Bebukták a választást? Nem hittek eléggé az összefogásban.

6.Lenin 2018.08.02. 15:42:16

A 21. század messiása beadta az összehugyozott nadrágját a tisztítóba-amiben graffitizni szokott-, de nem tudta kifizetni a számlát, ezért eladta a HírTv-t.
K. Olga időpontot kért egy gerinccserére, Cs.Sanyi is. Az időpont még nem ismert.

Ballib honfitársaim, vegyetek magatoknak médiát, és próbáljátok megtartani is. Nem kell mindent eladni, ha kiürül a buxa.

s 2018.08.02. 16:37:42

A poszt írója összekeveri a betegséget a tünettel. Nem a médiával van kizárólag a baj. Azon csak látszik a baj, ami az egész ország betegsége.
Miért nincs független média, ami eltarthatná magát a függetlensége és a fogyasztói nagy száma alapján, ahelyett, hogy valamelyik pénzeszsákból élne? Pont azért, amiért magát eltartani képes gazdasági alakulat sincs, csak az állam csecsén lógó, versenyképtelen mutyi magyar vállalkozás. Mert ez így egyszerűbb a korrumpált cégvezetőknek. A korrupciótól rohad minden. A megfélemlített magyar lakosság pedig elfogadja azt a szart, amit kap. Legyen az magyar termék, magyar sajtó, bármi. A normális, színvonalas életre sem pénze, sem igénye nincs a többségnek.

"A Kálmán Olgáéhoz hasonló műsorok azonban nyíltan inkább annak a polgárháborús uszításnak adtak teret másoraikban, aminek legsúlyosabb üzenetét, hogy "a kormány a demokratikus választásokon nem legyőzhető", sosem tették helyre, nem moderálták ki."

Szerinted miért tették volna? Te úgy gondolod, hogy a jelenlegi kormány még leváltható demokratikus eszközökkel? Komolyan kérdezem.
A jelenlegi kormány egy kibaszott válságba viszi ezt az országot, és amikor ez a leghülyébbek számára is nyilvánvalóvá válik, akkor elszabadul a pokol. Nem lesz demokratikus, előre szólok. Ez a minden kontrollt kiiktató és elnémító politizálás eredménye lesz.

6.Lenin 2018.08.02. 16:43:37

@s:

Mi köze az országnak a ballibák válságához? Szerintem ők alapjáraton ilyenek. 90-ben megbuktak, de még most se veszik észre.
Nagy test sokáig vergődik, de már nincs sok hátra. 1 ciklus, és vége a dalnak, számukra.

s 2018.08.02. 16:50:55

@6.Lenin: Én nem beszéltem ballibákról. Ahogyan fidesznyikekről sem. Te miért hoztad őket be a játékba?

Nem szeretnélek megbántani, de egyike lehetsz azoknak akikről megemlékeztem.
"A jelenlegi kormány egy kibaszott válságba viszi ezt az országot, és amikor ez a leghülyébbek számára is nyilvánvalóvá válik, akkor elszabadul a pokol."

6.Lenin 2018.08.02. 17:11:52

@s:

Az ország polgára vagyok én is, ők is, talán te is.

Néhány polgár válsága miért jelentené egyben az ország válságát is?
Néhány hónappal a választások után a kormányon lévők támogatottsága lassan az egekben. Néhány jelentéktelen párté meg a béka seggénél.

Miért lenne ez az ország válsága?

Néhány jelentéktelen újságírót kirúgtak (?) vagy inkább megszűntek, mert nem volt igény rájuk.
ÉS?

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.08.02. 17:23:02

"A jelenlegi kormány egy kibaszott válságba viszi ezt az országot, és amikor ez a leghülyébbek számára is nyilvánvalóvá válik, akkor elszabadul a pokol."

Ez történelmi tény basszátok meg !
Csak idő kérdése... én most kb. 15 -20 évre teszem DE egy trumpli őrjöngéses világválság előbbre hozhatja...

MÁS: Kálmán Olgát bármikor megcsinálnám (elnézést kérek tőle előre is), mert nagyon tetszik !

s 2018.08.02. 18:08:16

@6.Lenin: Az a probléma, hogy nem különbözteted meg a kormányzó párt népszerűségét az ország állapotától. Annyira azért nem jó barátok ezek ketten, hogy mindenhova együtt menjenek.

Egyébként leszarom bármelyik újságírót a magasból, mert mindegyik valamelyik hatalom, vagy hatalmi kezdemény csicskája. Fentebb leírtam, hogy nincs független sajtó ma Magyarországon, és azt is leírtam, hogy ez a fajta seggbe búvás nem korlátozódik a médiára. Nálunk minden ilyen. Mert senki nem az érdemei szerint akar boldogulni, ha a seggnyalástól nagyobb hasznot remélhet. Ez az ország elveszett. Nem csak a politikusai miatt. A lakossága miatt, amelyik képtelen, illetve talán nem is akarja megkülönböztetni a szart a csokitortától.

Cycmen 2018.08.02. 18:25:15

@Antlfinger Edvárd: " Kálmán Olgával nem a politikai beállítottsága a baj. Bárki bármi lehet. Tényleg. Hanem, hogy nem ismeri a sajtóetika fogalmát. "

Az a gyanúm hogy ismeri, csak felfedezte hogy erre a stílusra van kereslet.

6.Lenin 2018.08.02. 18:49:55

@s:

Miért kéne egy újságírónak, polgárnak függetlennek lennie? Mitől, kitől?

Mindenkinek van egy "értékrendje", miért ne ragaszkodhatna hozzá?

Ma szégyellni kell, hogy valaki baloldali, vagy liberális? Ne bassz!

Miért független az az ál-baloldali, vagy ál-liberális, aki másnak hazudja magát?
Miért lenne gonosz a jobboldali, konzervatív érzelmű, és miért lenne független a más "értékeket" elvtelenül esetleg kiszolgáló ál-akárki?

kicsit zavarosak a nézeteid.
Mondhatja valaki, hogy nem vagyok baloldali, sem liberális, sem konzervatív, sem szélső-akárki, van saját ideológiám. Vagyis csak másoktól független, de a sajátjához már hűen ragaszkodik. Neki az az " értékrendje".

Egy kiszáradt, többnapos hulla talán lehet független, bár lehet, a másvilágon egy jó nagy gazember (földi mércével), mert ott az a kívánatos.

Nincs független média, és nem is kell, hogy legyen. Legyen minden értéknek saját, de hiteles médiája. Persze, ha van is rá igény.

6.Lenin 2018.08.02. 18:56:52

@s:

Igen, az ország állapota.

Szerintem ahogy az embert, az országot is önmagához kell mérni.
honnan indult, hová jutott az adott körülmények, lehetőségek közt közt. Természetesen ehhez valamilyen mérce is kell, ami nem jó, ha valamilyen irányba nagyon félrehúz.

Lehetne jobban? Mindent lehetne, jobban és rosszabbul is csinálni. Tessék jobbat kínálni, amit el is fogadnak. ez az egyetlen járható, és tisztességes út, de azt a gyakorlatban bizonyítani is kell.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 20:10:24

@ogli dzsí: Londonban muszlim polgármester nyert, ne hazudj!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 20:10:42

@ogli dzsí: Londonban muszlim polgármester nyert, ne hazudj!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 20:12:15

@A kiló nem százat jelent.: nem érdekelnek az ostoba illemszabályaid, de nem is értem, hogy jönnek ide. pálinkázás után már ne kommentelj! össze-vissza írogatsz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 20:16:55

@ben2: "Tény 2. bármilyen szövetségi szisztémával is közel ugyanez lett volna az eredmény"

hazudsz. a kétharmad 1 képviselőn múlt, ami még egy visszalépéssel megakadályozható lett volna.

ez a tény, de te idióta vagy ahhoz, hogy ennyit felfogj.

"A vallásoktól már régóta megszoktuk az ilyen hozzáállást:
Beteg vagy? Nem kell orvos, csak higgy az Úrban!
Meghalt a beteg? Nem hitt eléggé az Úrban."

tök nyilvánvaló, hogy ateista vagyok a linkből a nevem mellett, de neked

"Ugyanez a logika jellemzi az összefogás-hívőket:
Le akarod győzni Orbánt? Nem kell hiteles ellenzéki politika, csak higgy az összefogásban!
Bebukták a választást? Nem hittek eléggé az összefogásban. "

hülye vagy. az állításom, hogy az LMP nem fogott össze. ez nem hit kérdése, TÉNY? hogy nem fogtak össze, csak 1-2 helyen.

mit nem sikerült felfogni ezen, te húgyagyú elmebeteg?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.02. 20:18:53

@ben2:

1) az LMP nem fogott össze (csak 1-2 helyen)
2) a Fidesznek kétharmada lett, 1 képviselővel

3) az LMP egyetlen egyéni képviselője összefogással nyert.

4) Az MSZP és a DK teljesen össefogott

5) Az MSZP és a DK a szavazataihoz képest kurvára sokkal jobban szerepelt, mint az LMP

mit nem fogsz fel ezen, te genetikai selejt?!

s 2018.08.02. 21:34:57

@6.Lenin: "Miért kéne egy újságírónak, polgárnak függetlennek lennie? Mitől, kitől?"

Ez kemény volt b+. Gondolom nem is érted a dolgot. Már a kérdésedből látszik. Erre még jön a kegyelemdöfés: "kicsit zavarosak a nézeteid"

Megpróbálom azért elmagyarázni. Nem gond, ha valakinek vannak nézetei. A legtöbbünknek vannak. Azok szerint élünk, ítélünk. Az újságírónak is lehetnek nyilván. MAGÁNEMBERKÉNT. Amikor a szakmát műveli, akkor viszont nem. Mert az objektív tájékoztatás látja a kárát. Erre a legjobb példa talán maga Kálmán Olga volt. Belepofázott az interjúalany mondókájába és a saját nézeteit erőltette. A kutya fasza sem kíváncsi erre. De a rossz példák sora nem ér véget vele, mint ahogyan nem is ő volt a kezdet. A király tv-ken hemzsegnek a seggnyalók. A kurva anyjuk nézze ezeket, mert ez nem objektív, elfogulatlan tájékoztatás, hanem propaganda.
Nem kell másnak hazudnia magát senkinek sem. Egyszerűen csak nem volna szabad, hogy átjöjjön a politikai véleménye, ha egyszer újságíró. Tartani kell a távolságot minden oldaltól, mert ő nem a maga nevében van ott. A nézőt, olvasót képviseli. Az meg bármiféle lehet. Az ilyen újságírónak mindenki szívesen lesz interjúalanya, mert a legtöbb polgárhoz általa jut el.

s 2018.08.02. 21:46:38

@6.Lenin: Az, hogy mi van, az tény. Az pedig, hogy mi lehetett volna, pusztán spekuláció, ami természeténél fogva valószínűségi jellegű. Mindettől függetlenül elfogadható becslés az, hogy ameddig Kelet-Közép-Európa országai eljutottak, addig nekünk is illett volna. Főként úgy, hogy az élmezőnyből indultunk. Nem fogok senkit kiemelten hibáztatni, mert mindkét oldal baszott el keményen dolgokat. A lényeg, hogy szarabbul állunk, mint a kezdetekkor. El lehet hajtani a büdös picsába mindkét oldalt, mert ezt együtt hozták össze.
Kicsit félve jegyzem meg, hogy a lakosság mindenkori jóváhagyásával. Azt meg mégsem mondhatom, hogy a néppel van a baj, pedig éppen volna valóságalapja.

6.Lenin 2018.08.02. 22:10:26

@s:

Érdekes, és lényeges kérdéseket feszegetsz, de szerintem itt, és most ezeket megvitatni túlságosan hosszadalmas lenne. Ki kellene ezeket beszélni magunkból abban biztos vagyok, mert igen soxor elbeszélünk egymás mellett (nem mi ketten, hanem a táborok).
De....
Talán elsőre ki kéne jelölni valamilyen támpontokat, mit, mikortól. Mik voltak a körülmények, lehetőségek, milyen mozgásterük volt az akkori vezetőknek, stb.

Visszatérve a független újságírókra, médiamunkásokra. Nyilván voltak, vannak, lesznek jellemtelen seggnyalók minden oldalon, de pont ezért tartom jónak, ha valaki kiáll az értékrendjéért még akkor is, ha éppen nem ők fingják a passzát szelet. akkor derül ki igazán az egyén "értéke".

Igen, az valóban egy szakmai érték, ha az adott műsorban a válaszokat adók "értékrendjét" látom, de esetleg fogalmam sincs, hogy a kérdező hová is tartozik. K. Olga nem ebbe a körbe tartozott, de ez jelezte is a szakmai értékét. az más, hogy ezzel ő kiszolgált egy erre kíváncsi réteget. De, ha ő is kimutatta volna a hovatartozását, nem elalacsonyítva a másik oldalt, akkor azt is elfogadhatónak tartanám.
Csak ma divat, hogy nem vita zajlik (vagy párbeszéd), hanem a másik minden áron való alázása, még akkor is, ha ezzel pont a saját alkalmatlanságomat bizonyítom.
Lehetne, és érdemes is lenne ezeket nyugodtabb légkörben kibeszélni magunkból.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.03. 06:59:06

@math0: megmondanád, hogy ez, hogy jön ide?
rágódhatsz felőlem a kihagyott gimis numerákon is, de mi köze ennek a médiahelyzethez?
menj pszichológushoz vagy keress egy csajjt!
a Fidesz nagyarányú győzelme a nép döntése volt, nem tudod meghackelni

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.03. 07:12:35

@s:

"Nem fogok senkit kiemelten hibáztatni, mert mindkét oldal baszott el keményen dolgokat."
"... ezt együtt hozták össze."

A hajó elsüllyedését a hajófalba fél centis lyukat fúró Pistike és a hajófalat 100 kiló dinamittal kirobbantó merénylő együtt hozta össze. :D

"Azt meg mégsem mondhatom, hogy a néppel van a baj, pedig éppen volna valóságalapja."

Cseréld le a népet! Németországban és Svédországban már elkezdték.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.03. 07:16:03

@6.Lenin:

"Nincs független média, és nem is kell, hogy legyen. Legyen minden értéknek saját, de hiteles médiája. Persze, ha van is rá igény."

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Cycmen 2018.08.03. 08:10:40

@Antlfinger Edvárd: Bocs az előzőért, csak teszt volt, de így viszont semmit sem értek. Tegnap egy kommentemet nem vette be, mert nem volt "illedelmes".
Igazából nem volt gázos, és egy hasonló stílusú kommentre válaszoltam, úgyhogy csak pislogtam hogy mi a probléma.
Nem kapcsolnád ki? Elveszi az ember kedvét. Persze a te blogod, én csak kérhetek. :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 08:11:17

@A kiló nem százat jelent.: "megmondanád, hogy ez, hogy jön ide?"

hát ha te nem fogod fel, hogy az LMP választási stratégiájához s az összefogás kérdéséhez hogy jön az LMP, az MSZP és a DK választási eredménye, akkor szólj az ápolóknak, hogy már megint rohamod van!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 08:14:52

@A kiló nem százat jelent.: a 49% volt a nép döntése, bár abban is van pár százalék csalás. az, hogy ebből hány képviselő lett, azt egyrészt a Fidesz igazságtalan rendszere behatárolta, de az ellenzéki pártok stratégiáján is múlott. az LMP legalább 5-10 helyet baszott el a beteges összefogásfóbiájukkal.

az MSZP és DK a kapott szavazatokhoz képest sokkal több helyet szerzett meg, mint az LMP. mert összefogtak. az LMP egyéniben csak egy helyet szerzett, azt kivételesen összefogással.

de te vagy olyan elmebeteg, dilinyós faszbarom, hogy ezután is azt mondd, hogy az összefogás rossz lett volna.

elmész te a jó édes kurva anyádba, te Down kóros elmebeteg!

Cycmen 2018.08.03. 08:18:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az a baj, hogy amikor független médiáról hallok, akkor az valami full liberális, uszító demagóg termék szokott lenni. Nyilván minden szentnek maga felé hajlik...., de a látszatra is adni kéne, Kálmán Olgát mint független harcost siratni tényleg röhej!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 08:27:44

@A kiló nem százat jelent.: a DK-nak több parlamenti képviselője van, mint az LMP-nek, és ezt az LMP az elbaszott ostobaságának köszönheti, te húgyagyú, LMP-buzi faszbarom!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.03. 09:04:32

@math0: figyelj csak, elhiszem, hogy elfogyott a gyógyszered, de amíg itt hergeled magad, elmehettél volna feliratni. Amit írsz igaz: lehet, hogy ha valaki visszalép nem Simicskó nyer, de ebből a kínálatból Simicskó volt a legjobb választás. Ezért kapott több szavazatot. Aki akart átszavazott, aki nem akart nem szavazott. A NÉP DÖNTI EL, kit választ. Te okoskodhatsz, hogy mi lett volna, de elmagyaráztam már sokszor, ha az emberek Gyénémethet akarták volna, akkor rászavaznak. Nem ez történt. A Fideszt akarták meg az LMP-t, a Jobbikot meg a Momót helyette. Mi olyan nehéz dolog van ezen megérteni. Én speciel örülök annak, hogy Gyénémethnek nem osztottak lapot. Te nem. A vélemények eltérhetnek, de nem húgyagyúzhatsz le senkit. A te véleményed nem jobb, mint a Fideszre szavazóké. Pláne nem jobb, mint az enyém. :) Mindannyiunknak jogunk van a sajátunkhoz. Egyhez nincs: lehúgyagyúzni a másikat. Légy szíves higgadj le és moderáld magad.
@Cycman: sajnálom, hogy vannak tiltólistás szavazk, de láthatóan nincs elég szó tiltólistán. Szerintem normálisan is el lehet beszélgetni itt. Szívesen látok mindenkit amúgy. Azt is, aki az ellenzék összeférhetetlenségén akar még mindig lamentálni: igen, az ellenzék összedolgozhatott volna: de nem akart. Ennek van egy követkeménye, amit előre megírtunk itt a blogon: kilonem100.blog.hu/2018/04/05/13_plusz_1_ok Emiatt repkednek a pofonok. Jól van ez így. Rájuk fér.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 17:26:36

@A kiló nem százat jelent.:

te tényleg olyan hülye vagy, hogy nem fogod fel, hogy a többség nem SImicskóra szavazott? sőt, a nép többsége általában nem a Fideszre szavazott?! azaz a nép ugyanilyen arányú szavazata mellett, csak és kizárólag visszalépéssel megakadályozható lett volna a kétharmad?!

te tényleg akkora Fideszbuzi patkány vagy, hogy 49%-ra azt hazudod, hogy a nép a Fidesz kétharmad mellett döntött?!

Simicskó 42%-ot kapott, a nép tehát megadta az ellenzéki pártoknak lehetőséget arra, hogy ne SImicskó nyerjen. az LMP baszta el a lehetőséget, amit a nép adott.

a nép a legnagyobb jóindulattal sem tudja azt előre egyeztetni, hogy hogy szavazzanak át, a nép ugyanis nem egy párt, te elmebeteg, genetikai selejt!

és végül: az összes érved, amit a visszalépés ellen, mind érvényes Csárdi Antal esetében. ha pedig komolyan vesszük ezt, akkor te amellett érvelsz, hogy egy olyan stratégoia lett volna a helyes, amivel az LMP még eggyel kevesebb képviselőt szerzett volna.

avagy nagyon röviden: Csárdi esetében mi a jó édes kurva anyád szólt a visszaléptetés mellett?!

"Én speciel örülök annak, hogy Gyénémethnek nem osztottak lapot. "

mert neked a Simicskó jobb. mondom, Fideszbuzi vagy. aki azt mondja, hogy SImicskó jobb, az egy elmebeteg, Down kóros fasz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.03. 17:28:05

@A kiló nem százat jelent.: "Egyhez nincs: lehúgyagyúzni a másikat. "

tudod idézni a btk-t? nem. akkor van jogom hozzá.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.03. 21:59:19

@math0: neked tényleg elgurult a gyógyszered és nem neked való a politizálás. Inkább szidd a vallást vagy amit szeretsz, persze nem feltétlenül itt. Az a szörnyű, hogy harmadszor szólok: nem is arról vitatkozol, mai a téma. Egyébként, amit mondasz annak sincs se eleje se vége. Egy derül ki: nagyjából gyűlölöd a fél világot. Ez szerintem kóros. És ha kipihened magad szerintem te is be fogod látni. Jó éjt. Nem moderállak ki. Meghagyom, amiket írkálsz mementónak. Még a veled egy platformon állók is úgy látom elhatárolódnak tőled.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.03. 22:00:57

@math0: engem nem zavar a Fidesz győzelme. A DK győzelme zavar. Az LMP győzelmének vagy az Együtt győzelmének meg örültem. Ilyen egyszerű. Te meg másnak örülsz. Az emberek sokfélék.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.08.03. 22:10:23

@A kiló nem százat jelent.: persze, tudom, Fideszbuzi vagy. lezártuk az ügyet. menthetetlen agyhalott vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.08.03. 22:11:37

@A kiló nem százat jelent.: "nagyjából gyűlölöd a fél világot. Ez szerintem kóros. "

te a baloldalt gyűlölöd, azaz nagyjából a fél világot. és ráadásul ok nélkül.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.08.03. 22:13:02

@A kiló nem százat jelent.: "harmadszor szólok: nem is arról vitatkozol, mai a téma. "

nagyjából több napja próbálsz vitázni az érveimmel, és közben nyögöd befele, hogy nem téma.

azért az ilyenért még az elmegyogyóban is kinéznek.

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.03. 22:23:37

@Brendel Mátyás: kinyilatkoztatásaid vannak. Hívhatod érveknek is, de értékválasztási kérdésekben nincs matematikai igazság. Úgy állítod be a saját álláspontodat, mintha az valami norma lenne. Mintha — és ez vicces lesz — Isten felkentje lennél, aki tudja az egy igazi tuti fazsa igazságot. De ízlések és pofonok, tesó. Kinek pap, kinek a papné. Gondolj arra, hogy a Fidesz szavazó 2.8 millió polgár között a statisztika szabályai szerint nyilvánvalóan nem egy nálunk sokkal okosabb, műveltebb és tapasztaltabb ember volt. Egyébként meg nem nagyon álltam le veled vitatkozni, mint az oldal gazdája szerettelek volna megkérni, hogy ezt a stílust fejezd be. Na most már tényleg jó éjt.

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.03. 22:24:49

@Brendel Mátyás: nem gyűlölöm a baloldalt, a balliberálisokkal szemben sincs fenntartásom, csak úgy gondolom arra a politikára nincs szükség. Egyébként egy balos fordulat szerintem szükséges lenne. Afféle korrekció. De nem megyek bele.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.08.03. 22:27:19

@Antlfinger Edvárd: azt, hogy a Fidesz szarabb mindennél az elég egyértelmű, de olyan alap szint, hogy nem fogok veled erről vitázni, mint arról sem, hogy a Föld nem lapos. egy bizonyos IQ alatt az emberek hisznek ilyet.

nem, a 2,8 millió Fidesz szavazó között nincs nálam okosabb. én nem a Mari néni vagyok a szomszédból, kispajtás!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.08.03. 22:28:29

@Antlfinger Edvárd: csak úgy a statisztikai szabályairól. az a helyzet, hogy a Fidesz szavazói átlagban jóval hülyébbek, mint a másik tábor, én meg eléggé a felső nagyon kis részbe tartozom. tehát a statisztika szabályai nyugodtan megengedik, hogy én okosabb legyek minden Fidesz szavazónál.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.08.03. 22:32:28

@Antlfinger Edvárd: mondom, hiheted te azt, hogy a Föld lapos, és nem mész bele, én sem. de innentől tudom, hogy Down kóros vagy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.04. 01:37:49

@Brendel Mátyás:

"én meg eléggé a felső nagyon kis részbe tartozom"

Matyóka, Dunning és Kruger urak üdvözletüket küldik neked.

Kicsim, leveszlek a szűrőlistámról, nem akarom tovább megfosztani magam attól az élvezettől, hogy nap mint nap lássam, ahogy hülyét csinálsz magadból és ehhez még büszkén mosolyogsz is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.08.04. 01:58:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Dunning és Kruger urak neked küldik az üdvözletüket. Tudod nagyon jól, hogy teljesen objektíven magasabb a végzettségem, mint neked, és minden objektív mércében imán verlek. Azaz te vagy a Dunning-Kruger állatorvosi lova.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.08.04. 02:03:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Dunning és Kruger urak arra tudod negatív pontot adnak, hogy Hajdúbazdmegen hőmérőt "programozol".

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.04. 07:37:39

@Brendel Mátyás:

Igen, magasan vertél az évszéázad hülyéje versenyben.

De én csak téged olvasni foglak, neked írni ritkábban, így nem nagyon fogsz tőlem választ kapni, ne is erőltesd magad. Ha bármit meg akarok tudni rólad, praktikusabb a téged kezelő pszichiáterrel konzultálnom.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.04. 07:58:45

@Brendel Mátyás: A föld laposságáról nem írtunk eddig. Kérlek olvasgasd a baloldallal kapcsolatos írásainkat helyette: kilonem100.blog.hu/tags/baloldal
Jobbulást!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.04. 08:52:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"az évszéázad (sic!) hülyéje versenyben."

Te indultál ezen a versenyen? Mert én nem. Gratulálok neked, hogy legalább az indulásoddal elismerted, hogy te melyik ligában játszol.

"De én csak téged olvasni foglak"

Jobb is, ha nem írsz, mert csak a diszgráfiádat mutogatnád, te évszéázad (sic!) hülyéje!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.04. 09:24:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Est-ce-que tu peux le répéter en français? Nur ein kleiner Test, wer hier der Blödmann ist. But I am afraid, you cannot really speak any language. Hiszen még magyarul sem tudtál rendesen megtanulni a gyogyóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.04. 09:47:54

@math0:

"Te indultál ezen a versenyen? Mert én nem."

Galambom, a versenyen mindenki automatikusan indul azáltal, hogy nyilvánosan megszólal. Téged ezen felül a kollégáid javaslatára kiemelt versenyzőként indítottak. Gratulálok a sikeredhez!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.04. 09:58:05

@math0:

"Est-ce-que tu peux le répéter en français?"

Kisköcsög, ha már azzal hetvenkedsz, hogy ki tudsz másolni egy szöveget a Google Translate-ből, akkor legközelebb figyelmesebben másolj. Az "est-ce que" helyes írásmódját már az első órákon tanítják, a que előtt nincs kötőjel, te diszlexiás marha!

"But I am afraid, you cannot really speak any language."

Egy mondatban két hiba, gratula! Az "I'm afraid után nem kell vessző, aztán nem "any language", hanem "any languages". Az angol nyelvtankönyvben a countable és uncountable nouns címszó alatt keresgélj.

Tudod, nincs annál mulatságosabb, mint amikor a máshonnan lopott tudásoddal hetvenkedsz, közben meg ilyen csúfosan beégsz. Hát ezért szeretlek olvasni téged, lassan ideje lenne megszerkeszteni egy gyűjteményes kiadást Brendel Matyó összegyűjtött beégései címmel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.04. 10:11:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Galambom, a versenyen mindenki automatikusan indul azáltal, hogy nyilvánosan megszólal. "

Really? they told you this, and you sucked it in?!:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.04. 10:16:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Na ja, man würde denken, du kannst nicht noch tiefer sinken, aber es gelingt dir immer:

www.google.com/search?ei=RGBlW8GjM5H8kwWY-53QCA&q=%22speak+any+language%22&oq=%22speak+any+language%22&gs_l=psy-ab.3..0i7i30k1j0l2j0i30k1l7.6929.6929.0.7459.1.1.0.0.0.0.91.91.1.1.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.1.90....0.KFjoPCGw8gI

Und auf Französisch, auf Deutsch oder auf Englisch zu schreiben, das kannst du nicht. Dazu bist du zu Blöd.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.04. 10:27:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: " ki tudsz másolni egy szöveget a Google Translate-ből, akkor legközelebb figyelmesebben másolj."

1) Nyilván azért került bele egy hiba, mert nem másoltam.
2) A google translate nem tegez, te faszfej! És egészen más fordításokat ad:

translate.google.com/#hu/fr/meg%20tudod%20ism%C3%A9telni%20ezt%20franci%C3%A1ul%3F

3) Végül is nem tudsz te se franciául, se németül, se angolul, és magyarul is csak kisegítőiskolai szinten.

Ez a lényeg.

Egy szánalmas, kis magyar paraszt vagy, 90-es IQ-val. A tipikus Fidesz-szavazó.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.04. 10:43:07

@math0:

"you sucked it in"

:DDD Na meg: Die Sonne buchstabiert durch das Fenster. :DDD

A Google search linkedhez: Neked annyi eszed sincs, hogy egy Google keresési linkből kihagyd a sallangokat.

www.google.com/search?q=musz%C3%A1ly

Nagyjából 962 000 találat, és mit bizonyít?

"Und auf Französisch, auf Deutsch oder auf Englisch zu schreiben, das kannst du nicht."

Kicsim, a német nyelvtan túl magas neked - az angol is -, ne erőlködj. A kultúrnyelvek helyett inkább a lovárit javaslom neked, egyrészt genetikailag is a legközelebb áll hozzád, másrészt alig van nyelvtana, az a kevés meg talán még belefér a tyúkagyadba.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.04. 11:15:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Btw. the "Lovari" language is a dialect of the gipsies that is influenced by Slavic and Hungarian languages, but is basically Indo-European. Consequently, the Lovari is more related to French, English and German than Hungarian. Now, if you call French, English and German as "educated languages", then Lovari is more of an educated language than Hungarian. Again, you just have shot yourself in the head, you Nazi bastard! As usual...

en.wikipedia.org/wiki/Lovari

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.08.04. 12:24:24

@math0:

Matyókám, te már az est-ce que leírásán is megbuktál, innentől ne is mosakodj. A franciatudásod kimerül a faszszopásban, mert annak idején a franciatanárod francia helyett franciázásra tanított, mivel már akkor is olyan köcsögképed volt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.08.04. 13:03:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Te egy kötőjelen lovagolsz (kurva-reflex), miközben egy többesszámon elbuktál. Azonkívül egyik idegen nyelven sem mersz kommunikálni, mert valójában nem tudsz. És mint láttuk, magyarul sem tudsz rendesen, ld.:

"évszéázad", és "De én csak téged olvasni foglak"

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.04. 20:38:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: lemehetsz a sarki kocsmába, ott nálatok, Hajdúbazdmegen, kis hülye nácikurva, és megpróbálhatod leadni azt a roadshowt, hogy ismersz egy kutató tudóst, Ph.D.-vel, aki 3 idegen nyelven beszél, de egyszer elvétett egy kötőjelet. Megnézném, hogy a te kis náci állattársaid ehhez mit szólnának, de valószínűleg nem igazán esik abba a körbe a téma, amit fel tudnak fogni. Igazából te sem tudod felfogni.

Mindenesetre egy kötőjelbe kötöttél bele, kis nácikurva, miközben a magad szemében a gerendát sem látod meg, te "évszéázad hülyéje "!:)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.05. 06:16:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: szerintem nem kéne átvenni a stílusát Matyinak.
@Brendel Mátyás: miből van PhP-d? Kultúrált beszédből? :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.05. 08:00:37

@A kiló nem százat jelent.: nem, arra nem adnak Ph.D.-t. Neked fingod nincs arról, mi az a Ph.D.

Viszlát és kösz a halakat 2018.12.06. 11:50:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne:"Hát ezért szeretlek olvasni téged, lassan ideje lenne megszerkeszteni egy gyűjteményes kiadást Brendel Matyó összegyűjtött beégései címmel. "

Van már ilyen online kiadásban :)

blog.hu/user/71141/tab/activity
süti beállítások módosítása