A kiló nem százat jelent.

Az Indexnek annyi, de a Gyurcsány-párt újra kap állami támogatást

2020. július 29.

Szándékosan mentem át demagógba a Demokratikus Koalíció posztja miatt. Olyan sok rossz hír után mindenki megérdemel egy kis lazítást. A Gyurcsány-párt már el is kezdte. Hát szépen hálálják meg a Miniszterelnök Úrnak a jóságát, mondhatom. :) 

Mivel úgy gondoltam, hogy a DK által felkínált opciók hiányosak, ezért a Facebook-on kiegészítettem a szavazást pár másikkal, kérem tegyék meg tétjeiket, ne mindig a pártok járjanak jól!

"Kialakították a törvényes gazdálkodás alapvető kereteit a Demokratikus Koalíciónál, ezért újra kaphat költségvetési támogatást - közölte a Állami Számvevőszék" 

— írja az újság. "Az ÁSZ május 21-én jelentette be, hogy a törvényes gazdálkodás megteremtése érdekében kezdeményezi a DK-t megillető költségvetési támogatás folyósításának felfüggesztését, egyben tájékoztatták a párt elnökét, milyen — 2019-re vonatkozó — dokumentumokkal igazolhatja, hogy helyreállította a szabályos gazdálkodás kereteit."

"A Demokratikus Koalíció megragadta az esélyt, és a megadott határidőben dokumentumokat, adatokat adott át az Állami Számvevőszéknek. Az ellenőrzés törvényes lefolytatásáért felelős felügyeleti vezető értékelése szerint a DK által benyújtott dokumentumok igazolják, hogy a pártnál megteremtették a törvényes gazdálkodás alapvető kereteit" — írja az ÁSZ.

Magyarán jó fiúk lettek Gyurcsányék!

Vagy a gyurcsányi szófordulat inverzével élve Orbánnal is van alku! Akár még a házifeladatot is megcsinálják, ha nagyon muszáj. (Éspedig muszáj.) Elvégre azt sugallják, hogy erről Orbán személyesen döntött. Én mondjuk el tudok képzelni egyszerűbb forgatókönyvet is. Pl. azt, hogy nemcsak az ún. "kamupártok" bánnak maguk számára nagylelkűen az állami forrásokkal való elszámolást illetően, de adott esetben néha a nemkamupártok is. Mint a DK vagy más megbüntetettek. Az meg egy másik történet, hogy megint más egyenlőbbek nap kapnak büntit. Hát ilyet!

Hogy leüssek néhány magaslabdát a kommentelők előtt: igen azért a pártjaink úgy általában kamunak tekinthetőek. De erről mi magunk tehetünk, hogy nem csinálunk normálisakat helyettük, csak ilyen bugyuta mémgyáros mitugrászokat, akiknek egyetlen üzenete, hogy Orbán az atyaúristen. Ami mondjuk annyira sok újdonságot, elmésséget vagy előrevívőt nem hordoz: közjogilag és informálisan is a magyar miniszterelnökök befolyása valóban meghatározó az országban. De nem miatta vagyunk hülyék!

A (köz)pénz miatt!

Amúgy nem gondolom, hogy a politika nem kell közpénzbe kerüljön, de egy ilyen színvonalú politikára ez a pénz sok, egy normális közélet megteremtésére pedig kevés a rendelkezésre bocsátott forrás. Amúgy. Felmerült bennem, hogy ha már a pártokat támogatjuk, akkor a pluralizmus erősítése jegyében az állam normatív rendszerben nyújthatna ilyen, valójában csekély összegben juttatást a sajtóviszonyok kiegyensúlyozására is. (Mint Norvégiában.) Minthogy a legtöbb lap nem tud a piacról megélni, mert az kicsi, viszont elsorvadásuk árt a demokratikus közéletnek. A DK-s hírből annyi látszik, hogy azért holló hollónak nem vájja ki a szemét. Míg nagyon sok más érték (ha-ha, úgy értem a DK-n kívüli érték), meg le van nagyban sajnálva. Így kapjuk, amit látunk. Pedig lehetne színesebb, kiegyensúlyozottabb a kép. Na, kb. ennyi.

És, nem, az Indexhez semmi köze ennek a valójában senkit sem érdeklő hírnek. A címadás a magyar média címadásának paródiája. Plusz amiben van egy kis gyurcsányozás, azt úgyis kattintják. És bevonz pár lelkes Gyurcsány-rajongót is a kiskonyhából. Írhattam volna azt is, hogy A koronavírus második hulláma megemelte Gyurcsányék állami támogatását is. Vagy valami más eszement és össze nem illő marhaságot. Na, nem ez az a szabad sajtó, aminek a megmentéséért vagy létrehozásáért (inkább) szívesen tennék.

For the record.

Politikusok és bérek Magyarországon és világszerte sok-sok statisztikával

2018. szeptember 11.
Zsebben turkálós ország vagyunk. Különösen, hogy a nyáron az aktuális átlagbér triplájában állapították meg az országgyűlési képviselők alapilletményét: havi 891 ezer forintban. Öt képviselőből négy persze nem csak az alapilletményt és a teljesen szabadon felhasználható költségtérítést kapja, bizottsági munkáért vagy frakcióvezetőként tud az lenni majd a duplája is, vagyis az átlagbér hatszorosa. A Menedzsment Fórum magazin a minap átnézte a tényleges bérlistát. Érdemes volna viszont a politikusi fizetéseket összehasonlítani a hazai átlagbéren túl a hazai menedzserfizetésekkel, és más országok politikusi fizetéseivel — és ottani átlagbérekkel is összevetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr4616082272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2020.07.29. 15:00:36

Nem száz kilós!

Az üstökénél ragadtad meg a TÉMÁT!

A VILÁG LEGES-LEGNAGYOBB KIBASZÁSA A GYURCSÁNYIVAL (A DOBREV KLÁRÁVAL MAGYARUL: DK) HA A GYURCSÁNYI ISMÉT ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL ÉL!!!!
(mondjuk a gyurcsányi is visszavághat: visszautasítja azt a pár milliárd forint állami támogatást és ismét csak és kizárólag a gyurcsányi és gyurcsányiné finanszírozzák a saját pártjukat a DK-t.....)

ulpius66 2020.07.29. 15:04:54

Persze mindez lófityi ahhoz képest, hogy mekkora bál van most Szegeden a ballibsiknél!!!!!!!

Az echte Hit Gyülis Jóób Manci 11 gyerekkel többszáz milliárdot sikkasztott el a Hit Gyüli javára.....

Mán a Botocska is elhatárolódott a Hit Gyülitől.........

ÉN MÁN CSAK EGY KÁVÉT KÉREK!
süti beállítások módosítása