A kiló nem százat jelent.

Ez már rosszabb, mint a House of Cards: az USA felbomlásához vezethet a vitatott elnökválasztás — TLDR

2021. január 01.
  • Múlt héten ültek össze államonként az úgynevezett "elektorok", hogy (most már tényleg) elnököt válasszanak. És még mindig nincs vége...
  • Az amerikai politika, magyarán a "katonai-ipari komplexum szórakoztatóipari részlege" idén végképp alúlmúlta minden várakozásunkat.
  • Pocsék szereposztás.
  • Képtelenségig fokozott storyline. house-of-cards-season-5-image-via-netflix.jpg

S01E01 #ReleaseTheKraken

A mainstream média, tehát a katonai-ipari komplexum szórakoztatóipari részlegét jelentő politika forgatókönyvírója úgy döntött idén kiírja a kirobbanó nézettséget produkáló Donald J. Trumpot a sorozatból, és ezzel a következő évadot lényegében bedönti. Mint annak idején szegény Kevin Spacey-t a nélküle pocsékba ment House of Cards-ból. 

Mindkettejük egója szétfeszítette a képernyőt sajnos...

Azt nem tudni, hogy ki lesz ezek után a hírekre kiváncsi? A médiában érthető a felmondási/elbocsátási hullám. Szép számmal hagyják ott demokraták is a pártjukat. 

A shownak vége.

Érdekelnek valakit a nem-mainstream fejlemények vagy hagyjuk az egészet a fenébe, mert unalmas és amúgy is maximális a szekunder szégyen, hogy 'ez' "a világ legfejlettebb demokráciája"?

Még magyar szemmel is elképesztő a színvonaltalanság.

És esküszöm nem a politikai tartalomról beszélek: az már régen nincs ebben a sztoriban.

Jó, talán Arizónában még nincs vége... Követni is nehéz.

Az hihetnénk, hogy a B-kategoriás szappanopera, amit "amerikai elnökválasztásának" gúnyolnak, lassan a végéhez közeledik. De csak tényleg lassan, mint egy ötlettelenül elnyújtott TV-sorozat.

Múlt hétfőn ültek össze álamonként az úgynevezett "elektorok", akik most már ténylegesen megválasztják az USA elnökét. De csak január 6-án összegzi szavazataikat a Kongresszus. Érthető, ezt az intézményt még a 18. század lovaskocsijaihoz tervezték. És természetesen január 6-áig jó lenne rendezni a (még el nem utasított) bírósági pereket is.

Őrület.

Amennyiben egyik jelölt sem szerezne 270 nem vitatott és hiteles elektori szavazatot, akkor előállhat egy kontingens választás, amiből három volt a történelemben. (UPDATE: De vitatott lesz az elektorok szavazata.) Ha nem jutnak dűlőre, a Képviselőház tagállami delegációi szavaznak azonos súllyal, ami most republikánus többséget jelent. A Képviselőház választ elnököt, a szenátorok pedig alelnököt, ott 53 fős a republikánus többség jelenleg főleg Mike Pence-szel (Georgiában most lesz a második forduló, mert ott tartanak olyat — agyrém, de ez is változó államról államra.) Ez a forgatókönyv azonnali robbanással jár: Trump újra elnök, az antifa szétszedi a városokat, lebontja az utcákat stb.

(No nem mintha Bidennel nem az lenne: sosem fogják elfogadni legitim elnöknek Trump szavazói. Nem kell magyarázni miért. A lockdown (a lezárás) végletekig fogja élezni a feszültséget. Oregonban tüntetők rohamozták meg a törvényhozást, a kaliforniai kormányzó visszahívását kezdeményezik, egy másikat vád alá helyeznek, Kansasban maszkot előíró polgármester kényszerül lemondásra, egy város pedig úgy döntött nem lépteti érvénybe saját államának korlátozásait: mától szabad az élet, kinyithatnak a boltok...)

Őrület a négyzeten.

De egy másik forgatókönyv szerint, ha nincs elnök, a Speaker, a Képviselőház elnöke, a nyolcvanéves Nancy Pelosi (D) lesz az elnök, ami egyenesen a horror forgatókönyv. Tényleg olyan az USA alkotmánya, mintha egy idióta TV-sorozathoz írták volna, sok kis fura szabállyal.

Kétszáznegyvennégy évig jó volt. Jó lesz ez még egy darabig.

De őrület a köbön.

S01E02 Az 1947-es kékcédulás választások Magyarországon

A Magyar Függetlenség Párt is hiába ment perre, legvégül állítólagos jelöltállítási szabálytalanságok miatt a kommunsiták feljelentése alapján éppen az ő szavazataikat és mandátumaikat vonták meg. Kellemeset a hasznossal. 

Ma már persze tudjuk, hogy mi az igazság. De akkor Rákosi Mátyásé volt az igazság: egyenesen megzsarolta a választást lebonyolító ONB-t. "A döntés előtt Rákosi Mátyás villájába rendelte Major Ákost, az ONB kommunista elnökét, és azzal fenyegette meg, hogy ha a testület nem az MKP javára dönt, azzal polgárháborúba taszítja az országot."

Hát azt elkerültük. (1956-ig.)

A fenyegetések 2020 Amerikájában is jelen vannak: ügyvédeket kényszerítettek meghátrálásra, választási bizottsági tagokat vettek rá, hogy hitelesítsék az általuk kifogásolt jegyzőkönyveket és bizony a bírákról is kiderült, hogy vannak gyermekeik...

A világ ma azért másként működik.

De miért gondolnánk, hogy a világ ma teljesen másként működik?

S01E03 Az egész elnökválasztási eljárás bonyolult és átláthatatlan, több eleme az eredménytől függetlenül erősen megkérdőjelezhető

(Ahogy arról a cikksorozat korábbi részeiben már írtam.)

Többek közt az is, hogy a legvégén az inkumbens alelnök számol és mond valamit. Aki most Trump helyettese, Mike Pence. A mainstream média ír arról, hogy ez még mindig esélyt adhat a még fennálló jogviták Trump számára kedvező kimenetelére...

Egyszer Richard Nixon még éppen alelnök/elnökjelölt pl. 1960-ban Hawaii vitatott szavazatait bírálta el önkényesen a saját javára: ami a végeredményt nem befolyásolta, mint tudjuk: Kennedy lett az elnök. Hét államból "alternatív" elektori szavazatok érkezése várható. Az egész bizarr és érthetetlen, de az USA-ban minden lehetséges, az eltérő pártállású kormányzók és törvényhozások bizony eltérő szavazatokat hitelesíthetnek. Patthelyzet alakulhat ki — ezt pl. a Reuters is megírta. Az elnökválasztás letéteményesei végső soron az egyes tagállamok törvényhozásai, azok a vitatott államokban rendre republikánus többségűek és maradtak is azok. Ha ők döntenek: Trump maradhat az elnök.

(Ismétlem: a vitatott államok republikánus többségűek. Ettől még szavazhattak a demokrata Bidenre ugyanazok a republikánus többségű polgárok egy ilyen polarizált versenyben is, de ... fejezze be ki-ki maga a mondatot.)

Nem akarok hiú reményeket kelteni Trump híveiben, az establishment idén úgy döntött nem követi el a 4 évvel ezelőtti hibát. Szisztematikus politikát, médiát, social médiát, bírákat, hatóságokat magában foglaló "konteó" bontakozik ki szemünk előtt, ami nem más, mint az amerikai establishment maga.

Ennek a forgatókönyvnek a megvalósulsa egészen valószínűtlen, ezért kell sulykolni, hogy Biden az elnök, noha még mindig nem száradt meg a tinta, nem zárultak le a jogviták.

Az "establishment", az "elit" célja tehát a nyomásgyakorlás: megdolgozzák a közvéleményt és a döntéshozókat, hogy minden a tervek szerint haladjon. Ez nem konteó. Sosem szúrtak be disclaimer-eket minden poszthoz. Nem tiltották be a kételyt ébresztő híradásokat a social médiában. Ilyen még egész biztosan sosem volt. Most van.

Az egész olyan bizarr, mintha a végső szót mindenben a média mondaná ki. Mintha a média és nem a nép lenne a politikai hatalom alapja. Hiszen honnan máshonnan tudná meg az átlagember, hogy ki az elnöke? Nem igaz? A valóságról kapott képünk 100%-ban a propaganda függvénye. 

A Trump-kraken, Politico még 2017-ből. 

Trump (többek közt) megfúrta az establishment óriáscégeknek kedvező gyanús szabadkereskedelmi megállapodásait. Emellett nem átallotta betartani választási ígéretét: nem indított háborút, ellenben öt, lehetetlennek hitt békemegállapodást hozott tető alá — rontva ezzel az üzletet a rossz nyelvek szerint. Marokkó elismerte Izraelt. Bahrain, Emirátusok, Szerbia és Koszovó szintén megállapodtak. Nem téma. 

S01E04 A média a vért szereti.

A sorozat így is rengeteg apró fejleménnyel szórakoztatott minket november óta, de megmondom őszintén én kezdek kifáradni. Mi a legnagyobb durranás? No nem a Kraken-per: a krakenek sorsa, hogy végül lemészárolják őket a tőlük rettegő hajósok.

Trump kampánycsapata heteken keresztül húzta az agyunkat, hogy előkerül a jogi csodafegyver.

Mindhiába. A nagy választási csalások egyik alapvető sajátossága, hogy nem nagyon szoktak lelepleződni. (Csak a kicsik.) Legfeljebb azok a kevesek leplezhetnék le, akik csinálták.

Erről mi magyarok is sokat tudunk. Lásd az 1947-es kékcédulás választásokat...

S01E05 Csalóka. Az amerikai választási térkép nem tűnik kéknek.

Sok liberális Amerikában és idehaza még Trump jogát is elvitatták, hogy keresheti az igazát...

Mint azt láttuk. Van miért keresnie. A 2020-as elnökválasztás ezer sebből vérzik. Trump minden manipulációként sulykolt előrejelzésre rácáfolva hatalmas kampánnyal történelmi eredményt ért el: több szavazatot kapott, mint eddig bármely hivatalban lévő elnök. Vajon mennyire hihető az, hogy Biden még az ő eredményén is túltett, amikor ki sem mozdult a pincéjéből, karizmája zéró, senki sem kiváncsi rá, és egyetlen egyenes, értelmezhető üzenetet sem sikerült összeraknia — már ha éppen nem botlott el a legegyszerűbb szövegek puszta felolvasásában is.

Joe Biden állítólag úgy nyert választást, hogy minden korábbinál kevesebb megyében szerepelt az élen: 3113 megyéből mindössze 527-ben: ami mindössze 17% — más források 477-re tornázták ezt a számot le, ami kb a fele Obama 875-ös illtetve 689-es "rekordjának" (2008 és 2012).

Biden viszont jócskán rávert Obamára szavazatszámban.

Lehetséges? Lehetséges, csak nagyon valószínűtlen. Biden szavazatai jórészt a nagynépességű megyékből származtak aránytalanul kimagasló eredménnyel. A városokból és a jómódú elővárosokból. Segíthették ebben féllegális, illegális kampánymódszerek, de leginkább a több államban alkotmányellenesen kiterjesztett levélszavazással olyan mennyiségű szavazattömeg jelent meg pont a demokraták által ellenőrzött városokban, mint korábban soha.

Lehetséges. Persze, hogy lehetséges.

redcounties.jpeg

Akár a magyar kékcédulás választásokon voltak, akik többször szavazhattak, nem lakóingatlanokba bejelentett szavazók jelentek meg a névjegyzékben, szavaztak halottak, olyanok szerepeltek a jegyzőkönyvekben levélszavazóként, akik biztosan tudják, hogy nem szavaztak levélben és nem is kérték azt. Irreális módon sokszor a levélben szavazók 100%-a Bidenre voksolt és teljesen azonos, nyomtatottnak tűnő szavazólapokat találtak. Míg máshol a szavazógépek 6000 szavazatot "véletlenül" átcsoportosítottak Bidenhez – pechükre egy republikánus körzetben, ezért kiderült.

Emberi mulasztás!

Többen szavaztak, mint ahány regisztrált szavazó van?

Nincs itt semmi látnivaló.

Ésatöbbi.

S01E06 "Egy a jelszó: kettős mérce! Állj közénk és harcolj érte!"

Persze izgalmas fejlemény, hogy egy bíró bekérte a hírhedt Dominion szavazógépeket és a vizsgálat kimutatta, hogy valóban ilyen hibák "elkövetésére" tervezték őket. 

Nem érdekel úgyse senkit.

Hiszen bemondta a CNN, az NBC, az ABC, a..., ki nyert: Biden, Biden, Biden — ezt mondták már a választás előtt is minden nap, a felmérésekről kiderült, hogy "tévedtek", szó sincs nagyarányú demokrata győzelemről: éppenhogy jópár államban veszítettek. 

Igaz először azt írták, hogy ez volt "a legszabályosabb, legbiztonságosabb választás", aztán azt, hogy a szabálytalanságok, értsd: csalások, "nem befolyásolták az eredményt". Egyik sem az ezernyi dokumentált eset közül? Ez nyilvánvaló. Talán együtt az egész? Ne zavard mások szórakozását rossz kérdésekkel!

(A kereseteket nem tartalmilag utasították el általában: volt, hogy úgy vélte a bíró, hogy még nincs hivatalos eredmény, ezért nem történt sérelem, volt, hogy már volt hitelesített eredmény, ezért úgy vélte túl késő sajnos, Texas esetében jogos volt a szövetségi Legfelsőbb Bíróság döntése: Texas államnak érdekei valóban nem sérültek attól, hogy elcsalták a választást négy másik államban. A Legfelsőbb Bíróság általában az utolsó szint, az államok egymás elleni perei pedig jórészt vízügyi vitákból szoktak fakadni, nem politikai nézeteltérésekből. Sajnálom. Nem sérültek Texas jogai. Közvetlenül. Furcsállom is, hogy Trump szerint ez volt a nagy dobásuk.)

Egészen szánalmas már, de a YouTube nemrég úgy döntött, hogy egyszerűen BETILTJA azokat a videókat, amik: 1. választási csalásról szólnak, 2. azt állítják, hogy Trump emiatt vesztett. Külön-külön mindkét állítás megfogalmazható. Ugye milyen megengedők? Érdekes módon előtte négy éven át lehetett a legkomolytalanabb "orosz befolyásolás miatt nyert Trump" dumát harsogni és lehet most is.

A YouTube és társai sorra szalámizták le számos konzervatív véleményformáló videóit mindenféle mondvacsinált okból: egyáltalán nem pártatlanok. Nem platformok ezek, aminek gondolnánk őket, hanem kvázi monopóliumok, amik saját "szerkesztési elveiket" kényszerítik rá mindenkire. Ma rajtuk zajlik "a" közélet.

Magáncenzúrát bevezetve. Elvonva a szólásszabadság és a sajtószabadság jogait. Felülírva magát az alkotmány pl. a Facebook és a YouTube önkényes felhasználói szabályzataival.

A tarthatatlan állapot felszámolása nemcsak Trump tervei között szerepel. A demokraták között a leköszönő Tulsi Gabbard képviselő is támogatja a 230-as bekezdés megváltoztatását. Tulsi Gabbard azon kevés politikus közé tartozik, aki tisztességes politikát képvisel. 

S01E07 Az kiabál, aki fél...

Nyilván ez a propaganda és tömeges manipuláció sem befolyásolt semmit. Ezért kell még most is minden esetleg kételyt ébresztő tweet vagy Facebook-poszt mellé kényszeresen beszúrni, hogy "Biden nyert, Biden nyert, Biden nyert". Ha ez ennyire biztos, miért kell sulykolni? Az kiabál, aki fél. A média láthatóan RETTEG. Az establishment kiszolgálói remegnek, hogy felborulhat az 1% számára aránytalan előnyöket biztosító status quo.

A média és a social média körömszakadtáig védte az establishment bábját. Biztosra akartak menni idén, és még mindig retttegnek, hogy valami balul sül el. Joe Biden meg lent dekkol a pincében, mint annak idején Adolf Hitler.

churchill_fb_banner.jpg

Azt mondták nincs bizonyíték. Majd amikor lett bizonyíték nem akarták hallani. Majd amikor elhangzottak, elkezdték letörölni, kicenzúrázni, eltussolni. Mi ez? Tényleg komolyan kérdem. Ez a demokrácia? Amerikáról kéne mintát vegyünk? Komolyan azt gondolja minden hazai liberális is, hogy ezzel minden rendben van? Hogy ez nem rosszabb, mint a KESMA + a kormánytévé megszorozva Habony Árpád plakátjaival? (Értsd: még annál is...)

Még a demokrata szavazók egy része (6-36%) is kételkedik vagy valamelyest a választás szabályosságában a felmérések szerint. A republikánusok 79-95%-a gondolja úgy egyenesen, hogy nem vagy valamelyest nem bonyolították le megfelelően a választást. Ez elképesztően magas bizalomvesztés. A bizalom hiánya pedig a legitimáció hiányát jelenti.

Biden lesz a leggyengébb elnök, akit valaha megválasztottak.

Akit ezek az epizódok érdekelnek angol nyelven talál rengeteg sztorit. Sok közülük nem tűnik hihetőnek, nem is igaz, sok viszont hátborzongatóan ismerős, tanuvallomásokkal alátámasztott és igazolt: a bíróságok hogy-hogynem úgy érezték most nem kiváncsiak ezekre az ügyekre. Sosem fogjuk megtudni az igazat: azt végképp nem, hogy ezek döntötték-e el a választást. Talán.

Amit tudunk: a Project Veritas annyira felzaklatta a CNN-t a kiszivárogtatott leleplező belső megbeszéléseikről, hogy a hírcsatorna perrel fenyegetőzött. A felvételek persze csak azt mutatják be, amit tudtunk: ezek a mainstream hírforrások végtelenségig elfogultak, nem tájékoztatni akarnak, hanem saját propagandájukat sulykolni. Mindössze azt hallgathatjuk meg, ahogy a csatorna vezetője lényegében parancsokat osztogat. Nincs itt semmi ellenkezés. Feladat van: befolyásolni a közvéleményt. A Project Veritas adventi jelleggel több felvételt is nyilvánosságra hozott, így köszönt boldog karácsonyt a mainstream médiának.

S01E08 Egy nyilvánosságra került videón kínai egyetemi tanár azzal henceg, hogy Bidenig bezárólag Kína behálózta az amerikai elitet

Ha még izgatna a kérdés valakit: az öntörvényű médiabohóc után egy Kínától függő, kompromittálódott és az időskori elbutulás végstádiumát nyögő báb költözhet az 1600 Pennsylvania Avenue NW Washington, D.C. cím alá. (Meg más demokraták is kompromittálódtak: kínai Mata Harik által.) Az ingatlan nem számít különösebben előkelőnek, mondjuk a Trump Tower Central Park-ra néző felső három emeletét elfoglaló lakosztályhoz képest, ahol Trumpnak kell tengődnie, erősen közepes...

Ugyanakkor az elnök mindenféle fontos nemzetbiztonsági információknak kerül nemcsak a birtokába, de rendelkezik róluk és döntéseket hoz. Ha az illető kompromittálódott a meglehetősen ellenséges Kína által, akkor az több, mint nemzetbiztonsági kockázat. Az az egész szabad világra nézve kockázat. Nem mintha szépen lassan nem kezdene el minden nyugati állam a kínai pártállamhoz hasonulni a szintén véletlenül kínai export COVID-pánik alatt: kijárási tilalom, személyes szabadságjogok elképesztő sebességű erodálása... És mindezt a nyugati polgárok zöme szinte észre sem veszi. Sőt: sokójuk COVID-pánikjában még tapsol is neki — mint egy cintányéros majom.

No többek között ezért volna szükség olyan vezetőkre, akik ez ellen a gyalázat ellen felemelik a szavukat. Kábíthat minket bárki azzal, hogy ő a szexuális kisebbségek jogainak szószólója vagy minden emberi életet megóvni akaró szent, akinek nehezére esik korlátozásokat bevezetni, de mindez csak emberbaráti kamuflázs. 

Mellesleg Donald Trump volt az első elnök, aki már megválasztása előtt is támogatta a melegházasságot. Egészen érdekes. És Trump az az elnök, akire kétszer több fekete férfi szavazó szavazott, mint bármelyik republikánus elődjére. Ezek a kontraintuitív tények nem kapnak sehol említést vagy elismerést. Akárcsak az, hogy Trump volt az egyetlen elnök a világháború óta, aki betartotta az ígéretét és tényleg nem indított új háborút, nem küldte halálba amerikai katonák és idegen civilek százait — mondjuk úgy a katonai-ipari komplexum profitjának érdekében.

Az Obama-Biden kormányzat olyan dróntámadást is jóváhagyott, ahol egy 16 éves amerikai állampolgár volt a célpont. Al-kaidával hozták kapcsolatba őt és családját. Nem kapott brósági tárgyalást. Erre aztán minden jóérzésű demokráciaféltő ember csettinthet, hogy "az finom lesz"!

November 3-ai kommentelő: "Amerika mától egy jobb hely lett!" — ha semmit sem tudunk a képernyőn kívüli valóságról...

S01E09 Joe Biden és családja ügyeit eltussolta a média és kicenzúrázta a social média

Ha más nem is biztos, de az biztos, hogy ez nagyban befolyásolhatta az elnökválasztás kimenetelét. Demokrata szavazók tömege másította meg a voksát derült ki egy felmérésből. Ó, persze teljesen legális mindez. De ugye azért kimeríti ez egy felülről vezérelt  kiterjedt választási csalás fogalmát?

A KESMA-médiabirodalmat uraló Fidesz ártatlan iskolásfiú, ahhoz képest a szervezett csalássorozathoz képest, amit az amerikai médiaelit művelt idén. A Twitter és a Facebook magáncenzúrájának közreműködése egyértelműen az ötvenes éveket idézi már. Vagy még inkább a kínai digitális cenzúra rémlik fel előttünk.

1990-ben tanúi lehettünk Kelet-Európában ahogy a kommunisták feltalálták a kapitalizmust.

Most 2020-ban Amerikában a kapitalisták találják fel éppen a kommunizmust.

Megvan minden, ami kell: kisemberek, vállalkozások tönkretétele, hatóságok packázása brutális cenzúra,egyoldalú propagandamédia, szólásszabadság, gyülekezési jogok felfüggesztése, a hatalom arroganciája és képmutatása, amit szabad nekik, nem szabad neked már.

Már többről van szó, mint korábban gondoltuk: Biden mindkét fia ellen folyik nyomozás. Nyomoz az FBI és az adóhatóság is. Joe Biden pedig közvetlenül van kapcsolatban hozva, mint befolyásával üzérkedő alelnök: mégis miért lett volna annyira vonzó drogos, ütődött fiacskája egy ukrán maffiózó számára, hogy bevegye az üzletbe? Persze tudom, konteó, megírták: cáfolták. Most meg már a Politico is azt írja, hogy hatalmas botrány. 

Ó. Jó reggelt!

S01E10 Kiírják Trumpot a sorozatból? Na és? 

Jó lenne politikailag értelmezni az elnökválasztást, de politikai tartalmat nyomokban találunk csak benne. Mert az már rég nem érdekel senkit. Ahogy nálam okosabbak és cinikusabbak az amerikai politikát jellemezni szokták manapság csak, mint a katonai-ipari komplexum szórakoztatóipari részlegének produkcióját tudjuk csak értékelni. Az ingatlanfejlesztőből lett médiabohóc véletlenül és minden befolyásos csoport akarata ellenére lett elnök.

A konteók szerelmesei talán arra is emlékezhetnek, hogy egyesek szerint Trumpot 2016-ban a Clinton-gépezet dobta be a republikánus előválasztások széttrollkodására. Én imádom a konteókat.

Csak túl jól sikerült. A figura önállósodott. Ő maga sem hitte, hogy nyer, már éppen Skóciába akart repülni golfozni, amikor... vagy nem. Már nem létezik valóság. És erre rájátszik Donald Trump is. Most meg: ő a bűnbak, a patás ördög, minden. 

Vagy nagyon is komolyan gondolta. Vagy legalábbis ő komolyan gondolta legalább az ígéreteit, ami nagyban találkozott az átlagamerikai igényeivel. Trump ezért lett a legnépszerűbb politikus. Valóban tömegek rajonganak érte, és sok olyan szavazó, aki korábban a politikát bottal sem piszkálta volna meg, érthető okokból. Donald Trump valóban felkavarta az állóvizet. Végül mégis a mocsár győzött? Trump nem adja fel, ki lehet röhögni, meg lehet drukkolni neki: egyik sem befolyásolja a végeredményt. No és főleg nem másítja meg a fegyvertényt: Trump már elnök volt. 

Láttuk már eleget? Nem az én sorozatomat vágják tönkre. Haladjunk tovább.

S01E11 Negyvennégy amerikai tagállam szállt harcba egymás ellen

Legalábbis negyvennégy állam szállt be a jogi küzdelembe Texas állam legfőbb ügyészének Legfelsőbb Bíróság által végül elutasított keresete — ellen és mellett. Ez még csak a bemelegítés.

A republikánusok texas-i elnöke a kudarc folyományaként kijelölte az új utat: egy új államszövetség létrehozását tartja lehetségesnek. Allen West a jogkövető, alkotmány alapján álló államok elválásának ötletét veti fel a jogsértő, alkotmányellenesen működők államoktól.

Ezt csak így bemondta. Korábban is jelentek meg cikkek a republikánus többségű államok kiebrudalásáról a liberális médiában. De a politika ilyen magas szintjén ez nem merült fel. A konzervatív többségű államok "kiválása" most nem jelentene véres polgáháborút. Inkább új generációs hadviselést, szélsőségesen eldurvult információs-dezinformációs háborút — alkalmanként a Proud Boys és az antifa ma is zajló véres összecsapásait.

Persze agyrém. De tegnap még a kijárási tilalom is agyrémnek számított. 2020 mindenre rácáfolt, amit korábban nem tudtunk elképzelni.

De az Antifa radikalizálódása és szembefordulása Bidennel is napirenden van, hogy a káosz még nagyobb legyen. elég nyilvánvaló, hogy Biden nem a baloldal elnöke. Az, hogy Trump ellen sikerült palira venni őket és megszerezni a szavazataikat egy dolog. A hatalomban maradásnak lehet komoly ára. A lincoln-i időkhöz hasonlóan mély alkormányos válság kapujában állunk. Az amerikai rendszer eróziója és süllyedése megállíthatatlanul gyorsul majd. Az USA világelsősége természetszerűleg megdől, vezetőszerepe meggyengül vagy inkább megszűnik.

És persze jön fel Kína és a rablókapitalisa pártállami diktatúra modellje.

S01E12 Egy kapuzárási pánikkal küzdő, hanyatló birodalom

Egy kapuzárási pánikkal küzdő, hanyatló birodalom korrupt politikai rendszerének minden csontváza egyszerre esik ki a szekrényből. Terítéken lehet Biden impeachmentje, ha elegendő számú demokrata képviselő látja úgy, hogy ki kell hátráljon a gyenge elnök mögül. És persze ez esetben jöhet Kamala Harris... Kalifornia Polt Pétere, ahogy egy (igazi) magyar baloldali jellemezte a korábbi helyi legfőbb ügyészt.

Lehet-e ennek más következménye, mint nemzetközi arcvesztés? Ahogy már korábban írtam: őszinte részvétemet tudom csak kifejezni az amerikai nép felé. Gratulálni itt nincs kinek. Mihez? A kékcédulás választáshoz vagy egy félcédulás elnöki székbe ültetéséhez? Vagy a Kína által kilóra megvett demokratákhoz?

Az hihetnénk, hogy a rossz, B-kategoriás szappanopera, amit amerikai elnökválasztásnak gúnyolnak, lassan a végéhez közeledik. Átgondolatlan, képtelenségig fokozott storyline. Pocsék, figyelmetlen rendezés. Vállalhatatlan, sittből előkapart karakterek, elképesztően gyönge színészi alakítás, már demagógnak is kevés, elcsépelt frázisok. Kiírták hát Trumpot ebből a béna sorozatból. Ő viszont nagyon megszerette a szereplést — és tény Obama óta az egyetlen, akiért valóban megőrülnek a választók. (Akkor is, ha ellendrukkerek éppen.)

Január 6-ára Trump 10 milliós tömeggyűlést hívott össze, hogy (még utoljára) "megmutassa". Ha másnak nem is, Trumpnak összejöhet a tömeg. (Biden rendezvényei rendszerint üresek voltak.) Mike Pence ha bármit is kezdeni akar a kezében tartott elektori és ellenelektori szavazatokkal (szerintem amúgy nem fog tudni semmit sem kezdeni) csak kellő tömegtámogatással a háta mögött kezdhet bármit is...

(De inkább nem szpojlerezem el az utolsó epizódot...)

claireunderwood.png

Mint Kevin Spacey-t kiírták minden idők legvalószínűtlenebb amerikai elnökét a sorozatból. Én sokakkal együtt úgy gondolom, hogy ez jórészt igazságtalan volt. Jobb elnököt bőven el lehetett volna elképzelni, de ebben a szisztémában, ebből a politikusi kínálatból a furcsa hajzatú médiabohócé volt az egyetlen emberi hang — pont ő volt képes az egyetlen józan kijelentést megtenni: "a gyógymód (lockdown) nem szabad rosszabb legyen, mint a betegség".

A demokraták az ész nélküli lezárások mellé álltak, aminek a következménye beláthatatlan. Az általuk diktátornak kikáltott Trump mindent megtett, hogy minél kevesebb jogát vonják el az amerikaiaknak, míg a demokraták kéjjel léptették életbe a legeszelősebb, jogsértő korlátozásokat városaikban és államaikban: míg ugyanazok a demokrata vezetők sosem tartották be saját szabályaikat, igazi despota módjára. Van lejjebb?

Az ember a COVID és BLM őrületének kínjában legszívesebben tényleg magába injekciózta volna azt a fertőtlenítőszert...

ÉV VÉGI BÓNUSZ

Donald J. Trump támogatja Bernie Sanders javaslatát, hogy 2000 dollárt folyósítsanak az amerikaiaknak a megszavazott 600 helyett. Kiverte a biztosítékot, hogy a Kongresszus egy fejenként kb. 2700 dollárba kerülő pénzosztó csomagból mindössze 600 dollárt ad vissza az adófizetőknek, ami finoman szólva is egy olyan csaló nagylelkűsége, aki miután megvágott 2700 dollárral kegyesen visszaad belőle 600-at — a nagyon okos Biden-szavazók pedig földhöz verik a seggüket gyönyörűségükben. Trump sokáig nem akarta aláírni a csomagot, ami olyan nélkülözhetetlen célokra is szánt 10 millió dollárt, mint a pakisztáni gender-program. Alexandria Ocasio-Cortez, baloldali Barbie-baba bár megszavazta, de szintén kritizálta a csomagot, néhányadmagával Rand Paul nemmel szavazott. Az 1.4 TRILLIÁRD dollárba kerülő pénzügyi stimulus egy szemfényvesztés. A (főleg) demokrata államok adminisztrációi által bevezetett lockdown tönkretette a vállalkozásokat és most ezzel az ingyenebéddel próbálják enyhíteni a károkat — pénzt kilopva mindenki zsebéből.

Ráadásul, amióta Bernie Sanders (egy csodálatos Netflix mocukmentary szerint anarchista nagypapi) is beadta derekát annak a demokrata elitnek, amelyről annyiszor mondta el, hogy velejéig korrupt, és amely szintén most már hivatalosan is velejéig korrupt Joe Bident tukmálta Amerikára és a világra, Trump egyre inkább vállalható figurának kezdett felsejleni a kontraszthatás miatt és amúgy is. Trump bizonyított. Ellenfelei bukottan ülnek a kormányrúdhoz és a húsos kondérhoz — fél Amerika által illegitimnek tekintve. Ez a bődületesen gyenge sorozat véget ér. De csúfos véget érhet egy remek kétszáznegyvennégy éves történet is, amely volt idő, hogy a reménysugarat jelentette a világ népei számára — őszintén minden tettetett pátosz nélkül — példaképül szolgált és egyfajta modern ígéret földje volt:

"Amerika."

Amerika történetének is sok szempontból vége.

thatsallfolks.jpeg

A blog azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba. Olvasottságunk idén lépte át az egymilliót. Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig. 
Oszd meg írásainkat, lájkolj és kövess minket: facebook.com/kilonem100 
Támogass: patreon.com/kilonem100 Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr9316335406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ridersinthestorm 2021.01.01. 12:46:28

Hát te tényleg elmebeteg vagy.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.01. 12:56:55

@ridersinthestorm: köszönöm, doktor úr, a gyors választ! Önnek is jó egészséget kívánok!

LMP 89 2021.01.01. 14:40:18

Az USA állni fog száz év múlva is, Biden kitűnő elnök lesz, a te egyre elborultabb posztjaidra viszont senki nem kíváncsi már.

Vedd már észre, hogy totál hülyét csináltál magadból, totál elszakadtál a valóságtól, az egész éves teljesítményed egy baromi rossz vicc. Az a baj, hogy láthatólag te komolyan gondolod.

Valóban segítségre lenne szükséged!

Alex Z 2021.01.01. 14:40:47

Akkor mondok mást. Ez nem elmebetegség - ez az újságírás új formája, vagy ha lehet így mondani, csúcsa. Miért? Mert nem csak úgy odabasz az újságírónak tetsző dolgokat és kritizál meg sunnyog, hanem helyette BEMUTAT és ELMAGYARÁZ, rengeteg hasznos linkkel látja el az olvasót, miközben élvezhetően tagolt és a nyelvezete is kellemes.
Nem fogok hozzászólni a tartalomhoz. Véleményem szerint amit fentebb olvasunk, az teljesen nyilvánvaló. Igen, úgy utáltam Trump-ot, ahogy ma minden nemnormális ember teszi, de ez azért volt, mert a média nagyon keményen az én agyamba is belevágta, hogy mit gondoljak róla. Aztán ez megváltozott.
Ahhoz, hogy tisztán láss, nagyon fontos az olvasottság - és a fősodrú média kirúgása az életedből. Ha van elég linked, blogod és egyéb lehetőséged a tájékozódásra, akkor hirtelen egészen más lesz a világ. Mert ahogy fentebb is olvashatod, abban a pillanatban, hogy te valami mást képzelsz vagy gondolsz és mersz leírni, a platform, ahol ezt megejtetted, rögtön kibasz téged a műveddel együtt - mert elfogult. Ma szinte minden arról szól, hogy hogyan tudjuk Trump-ot kitessékelni. Mert a média 90 százaléka ellene van.
Aztán még így is majdnem tüökéletesen, tisztán nyert.
Gondold el, ha a média tudosít és nem támogat, hanem a szerepét játssza, ahogy az kellene, akkor hol lenne most Biden? Még csalással is olyan 30 százalékon - a Trump-os 70 százalékkal szemben.
Trump elkövette a hibát, hogy nem zúzta be a Facebook-Youtube-Twitter hármast már a választását követően. Lett volna a harcra 4 éve. És egy egész profi titkosszolgálata, hadserege, bérgyilkosai... soroljam? Ma ő lenne a király ezek nélkül. És abban reménykedem, hogy sikerül is királynak maradnia - és ezeket mind sárba tiporja, csak mert van rá oka.

Wildhunt 2021.01.01. 16:20:32

Csak elképzeltem mennyi munka van egy ilyen cikkben. Erősen alul vagy értékelve.

GyMasa 2021.01.01. 16:47:09

Az is igen érdekes, hogy anno, 2016-ban bedobott "orosz" szálat 3,5 fél évig vizsgálták, de az idei csalásokkal kapcsolatos perekben a bíróknak 3,5 perc is bőven elég volt, hogy eldöntsék, hogy bele sem fognak...

Remetex 2021.01.01. 18:45:03

@Alex Z: Hát ez aztán rohadtul nem újságírás, fényévekre van bármitől amit újságírásnak lehetne nevezni. Az újságírásnak ugyanis az az alapvetése, hogy TÉNYEKRE (tudod, ami igaz, valódi, megtörtént, BIZONYÍTHATÓ, IGAZOLHATÓ!) alapul.

Itt egyáltalán nincsenek tények, egy szem sem.

Ez nettó propaganda, nem más. Aljas hazugságokra, csúsztatásokra épített kártyavár.

Ez a szerző nem elmebeteg, véletlenül sem az. Ez egy hihetetlenül aljas, végtelenül gonosz ember, aki tudatosan hazudik, hogy így növelje az olvasottságát. Szerencsére egyre kevesebb sikerrel.

FIstván Simi 2021.01.01. 18:55:05

@Wildhunt: Neked igazad van! Már rég a pszichiátrián kellene értékelni ezt a szerencsétlent. Ennyi eszement, irgalmatlan marhaságot összehányni, és ilyen hosszan, ez önmagában felér egy beutalóval a zártosztályra.
Ez azt hiszi, hogy számít, miközben kb 3 ember van (vele együtt) aki végigolvassa a marhaságait. Mármint vele együtt.

FIstván Simi 2021.01.01. 19:00:08

@GyMasa: Hol vannak a bizonyítékok a csalásra? Én még egyet se láttam, ahogy a bírók se. Mi a francot kellene vizsgálni azon, hogy ez az elmebeteg, amerika szégyene nem bírja elfogadni a vereséget?
A legviccesebb, hogy itt, európa közepén, egy ostoba kis nevesincs bloggerecske azzal tölti a karácsonyát, hogy oldalakon keresztül bizonygassa a 3 db olvasójának, hogy mekkora csalás történt és komolyan elhiszi magáról, hogy majd ő hatással lesz bármire. Még propagandistának is szar ez a szerencsétlen.

Wildhunt 2021.01.01. 19:21:30

@FIstván Simi: a facebookon sehol. Menj vissza oda játszani.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.01. 19:35:33

@Wildhunt: @Remetex: @FIstván Simi: @Alex Z: @LMP 89:

Kedvesek vagyok!

Nem kell aggódni a szerző miatt. A helyesírási hibák és a szerkesztetlenség magáért beszél, hogy több munkára volna szükség ahhoz, hogy a tartalom túllépjen a blogolás színvonalán. De nekem bőven elég ez is, ami van.

Az olvasottsági adatok a felső sarokban követhetők folyamatosan nyomon egyébként.

Legyen az százezer, akár néhány száz, mint a legtöbb poszt esetén. Mivel nincs anyagi érdekeltség a blog mögött, ezért számomra kb. mindegy, hogy 10.000 ember olvas vagy egy sem. Egyébként a Google Analytics alapján ezt a friss cikket átlagosan 5 és fél percig olvasták az olvasók mielőtt továbbkattintottak volna, kb. harmaduk maradt a blogon, olvasott el másik cikket. Átlagosan egyszerre 4-5 olvasó van a blogon. Az viszont ténykérdés, hogy a TLDR próbára teszi az olvasók többségét. Engem is. Hibás stratégia ilyen hosszú cikkeket írni. Nem megtérülő, mert mindig jön, aki el sem olvassa és úgy köt bele a szerzőbe. De fáj ez nekem? Árt ez nekem? Valójában a kommentek is növelik az impaktot. A nótorius gyalázkodóké is. És bár mindegy, de mindig ránézek a lájkok számára is: rendre egy nagyságrenddel több, mint a trollok száma. Jól van ez így.

Csak a szokásos. Nem erőszak a disznótor, a legtöbb információ már valószínű sokak számára ismert, aki érdekel utána mehet a linkeken, talán ez a lényege a blogolásnak. Csak az olvassa el, akit érdekel. Akit nem, annak nem muszáj kommentelnie sem :), sem egy, sem féltucat nikken egyszerre. Ha valami nem fontos, akkor az utóbbi biztos nem. Nehéz úgy diszkreditálni vagy jelentőségét kisebbíteni valakinek, akit kiskutyaként követ egy trollcsapat.

Ha tök érdektelen volna mindez, úgymond szóra sem érdemes, akkor ugye nem kellene beírni semmit, nem írna be senki semmit... De valamiért van, akinek bekommentelni valami vaskosat maga a 15 perc hírnév. :)

Ja igen: és igyekszem, minden állítást forrással ellátni. El is van. Vannak kedvenc kommentátoraim, beszélek politikusokkal, újságírókkal. Követek szakértőket és általában elvégzem azt a melót, amit el kell. Ezért megbízhatóak a posztok és ezért olvassák és utálják sokan, mert nem igazán elégít ki egyetlen szekértábort sem maradéktalanul.

BUÉK: Edvárd

Ui. a moderáció 2021-ben sem szűnt meg. És én mondom meg, mi fér bele.

Alex Z 2021.01.01. 21:20:25

@A kiló nem százat jelent.: Annak idején volt egy elég olvasott blogom, 4 évig ment, mielőtt egyéb okok miatt abbahagytam és le is töröltem. 2009-2013 között ment, tehát elég régen. A lényeg, hogy mindig is megvetetem azokat a blogokat és bloggereket, ahol csak pár mondatos szarokat basztal elém. Amolyan 3 bekezdést, aztán gondolkozzak majd én, hogy most ez mi volt?
Amit mondani akarok. Szerintem a normális cikk- vagy posztírás itt kezdődik, hogy adott egy téma és azt rendesen körbejárjuk. Te ezt teszed. A suttyóknak meg, akik egy demens elnöknek drukkolnak az újkori Amerika legjobb elnökével szemben, akit ténylegesen, elég sok bizonyítékkal átvertek, szóval a suttyóknak meg nem kell a szavára adni. Fősodrú médiából tájékozódnak, fogalmuk sincsen más nyelveken történő adatkeresésről, esetleg más fórumokon történtő beszélgetésekről és igazságkeresésről - nekik készülnek a mai szuperhősfilmek meg a híradóknak álcázott agymosások. Ezekkel a magunkfajták nem törődnek.
További sok sikert, jók a posztjaid!

Utóirat gyanánt az ostobáknak.
Ha az újságírás valóban TÉNYEKEN alapulna, akkor az FB-YouT-Twit hármas már szépen lebomlott volna. Ott nem tények vannak - hazugságok. Folyamatos propaganda. Ne vitatkozz ezen.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.01. 21:36:55

@Alex Z: Köszönöm! (Ezt természetesen hozzá kell tegyem.
Örülök a pozitív visszajelzéseknek is időnként! :)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.01. 21:39:29

@FIstván Simi: nem vizsgáltak bizonyítékokat többnyire. Kivéve ott, amit említek.
De nyugodtan elhiheted, hogy a választási csalásokat már elismerték. Az a válasz most, hogy nem volt hatásuk az eredményre. Csalás, vagyis szabálytalanság, minden választáson van.

Egy sima kelet-európai ország választási jogrendje (még a magyar is) ezeket viszonylag szépen kiszűri. Az amerikai szabályok (egyes államokban) pedig nem. Erről szólt részben a poszt. Ha átfutod, találhatsz más csodákat is.

Glokta 2021.01.01. 21:53:22

Trumpnak vége? Nem kár érte, tekintve azt a végjátékot, amit sore loserként bemutatott és még mindig folytat ahelyett, hogy jó célra használná az elnöki hatalmát (pl. Snowdennek még mindig nem adott kegyelmet).
A CNN-nek vége? Nem kár értük, tekintve, hogy az elmúlt 4 évben szinte kizárólag Trump-ellenes propagandát nyomtak a nézettségért (és ezzel egyébként teljesen eltorzították a külföldiek többségének az USA-ról alkotott képét).

Azonban azt hiszem, egyiknek se lesz vége ilyen könnyen, a következő 4 évben sokat fogjuk még látni Trumpot és a CNN is talál új célpontot. :(

GyMasa 2021.01.02. 14:03:18

@Glokta:
www.nbcnews.com/politics/2020-election/hillary-clinton-says-biden-should-not-concede-2020-election-under-n1238156
Semmiféle "sore loser" nincs itt.
Trumpnak megvan minden joga ahhoz, amit csinál, sőt, egyenesen Clintonné tanácsát követi.

Glokta 2021.01.02. 22:48:06

@GyMasa: igen, és?
Attól még hogy Clintonné, aki a sore loser definíciója - láthatóan máig nem képes feldolgozni, hogy nem őbelőle lett az USA első női elnöke, és külön könyvet írt, amelyben elmondja, hogy a választási vereségéért mindenki hibás - ezt tanácsolta a demokratáknak, nem kell megfogadni a tanácsát.
Ráadásul Trump még nála is jóval tovább ment, még az elektorok szavazása után is ott próbál keresztbetenni az új adminisztrációnak, ahol csak tud. Most ezt vesd össze azzal, hogyan adta át Obama 4 éve az elnökséget...

Glokta 2021.01.02. 22:48:47

@GyMasa: *bocs, azt mondja el, hogy a választási vereségért mindenki hibás, csak ő nem :-)

Glokta 2021.01.02. 22:49:17

@ulpius66: alakul Trump újabb lebőgése

GyMasa 2021.01.03. 11:19:58

@Glokta:
Teljesen mindegy, meddig és mikor csinálja Trump az USA alkotmánya erre feljogosítja.
Január 20-án délig ő az USA elnöke.
Különben meg tökmindegy, mert Obama kitöltötte a két ciklusát, tehát tulajdonképpen nem veszített, így beismernie sem kellett a vereségét.
Hidd el, 2024-ben Trump is mosolyogva, feszkó nélkül adná át a stafétát a következő elnöknek.
Szóval, értelek én, csak nem a körtét kell az almához hasonlítani.

Sir Gombóc 2021.01.03. 12:35:28

@Alex Z: tehát azt állítod, hogy a blog írója hazugságokra épít. Mivel ezen szöszenetben is ott virít, mint hivatkozás jó pár YouTube link.
Még jó, hogy következetes a gondolat meneted. Ja, várj, nem az.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.03. 13:05:05

@Sir Gombóc: Szerintem @Alex Z: nem ezt állította. Kevesen veszik a fáradtságot, hogy azért kommenteljenek, hogy pozitív reakciót fejezzenek ki. Vannak azért ilyenek is. Tény, hogy rendszerint én is akkor ragadok billentyűt, ha valami felidegesít.

Glokta 2021.01.03. 13:41:55

@GyMasa: "Különben meg tökmindegy, mert Obama kitöltötte a két ciklusát, tehát tulajdonképpen nem veszített, így beismernie sem kellett a vereségét.
Hidd el, 2024-ben Trump is mosolyogva, feszkó nélkül adná át a stafétát a következő elnöknek."
Nem, nem hiszem el.
Obama nem veszített, de Hillary igen, és az orosz beavatkozásra hivatkozva késleltethette volna a hatalom átadását és csalásról delirálhatott volna, azonban nem tette.

Wildhunt 2021.01.03. 15:46:48

@Glokta: Hilary nem volt elnök.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.03. 19:14:50

@Glokta: De Hillary 2016-os veresége vitán felüli volt. Még újraszámolást is a Jill STein, Green Party kért, egy oltásellenes, homeopata orvos. (Pénzbe kerül.) Semmi kétely nem volt az eredményt illetően. Most komoly a kétely több államban és furcsák a körülmények. A levélszavazatok tömege és kontrollálatlansága, a de facto alkotmányellenes no-excuse mail-in ballot Pennsylvaniában és amiről szó van a posztokban mind okot adnak erre.

Ne gyere már egy tök indiferens és nem ide tartozó kérdéssel. Clinton annyiban volt sore loser, hogy nem ment ki a támogatói közé és mondta el, hogy köszi és sajnálja. Ennyi.

Utána a demokraták mást sem csináltak csak az orosz befolyásolást emlegették, ami nem arról szól, hogy az amerikaiak nem választották meg törvényesen Trumpot. Arról szól, hogy esetleg orosz pénz volt a kampányában. Ami nevetséges vád. Clinton jelentősen több pénzt költött, mint Trump. Mégis alulmaradt, mert rosszul költötte. Ott növelte a támogatottságát, ahol amúgy is nyert volna. És ott nem, ahol Trump le tudta győzni. De senki sem kérdőjelezte meg az eredményt komolyan.

(Aside from Florida and North Carolina, the states which secured Trump's victory are situated in the Great Lakes/Rust Belt region. Wisconsin went Republican for the first time since 1984, while Pennsylvania and Michigan went Republican for the first time since 1988.[383][384][385] Trump also won Maine's 2nd congressional district, which had also not been won by a Republican presidential candidate since 1988. Stein petitioned for a recount in Wisconsin, Michigan, and Pennsylvania. The Clinton campaign pledged to participate in the Green Party recount efforts, while Trump backers challenged them in court.[386][387][388] Meanwhile, American Delta Party/Reform Party presidential candidate Rocky De La Fuente petitioned for and was granted a partial recount in Nevada.[389])

taxidriver 2021.01.03. 19:26:19

@A kiló nem százat jelent.: Hazudsz megint te fasz, sokszorosan.
Senki nem állított olyat, hogy ne amerikaiak választották volna meg trumpot, azt állították, hogy az oroszok segítették a kampányban, ami egyértelműen be is bizonyosodott.
Azt írod Hillary alulmaradt hiába költött többet, miközben valójában több szavazatot kapott mint trump.

És igen te hazug faszfej, senki nem kérdőjelezte meg AZ EREDMÉNYT, hiába hazudod ezt! Az kérdőjelezték meg, hogy az hogy alakult ki és azt is teljes joggal.

A faszfej Trump pedig most vesztett, hiába szopod a faszát!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.03. 19:40:58

+1: @Glokta: nem nyerni, vagy pert veszíteni nem lebőgés. Pláne nem lebőgés a történelemben a legtöbb szavazatot kapni, mint sitting president. Ugyebár. Trump a hivatalosnak vélt eredmények szerint is jól teljesített. Ha Biden mégis győzött, ám legyen, röhögk azon az országon, amelyik egy félig szenilis bábot gondol az ideális választásnak első emberének.

Sir Gombóc 2021.01.03. 20:02:29

@A kiló nem százat jelent.: konkrétan azt írta, hogy a youtubon hazugságok vannak. A hivatkozasaid nagy százaléka onnan van, ráadásul nagyrészt egy személyhez köthető. Csak szerintem hazugozott le, nem is annyira burkoltan? Vagy csak nem nézte meg a hivatkozásaid. Ha támogatni akart, akkor bizony mellé ment.

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2021.01.03. 20:34:57

Bár jó lenne, ha a liberális világközpont felbomlana, de erre jelenleg nincs sok esély.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.03. 20:40:05

@GyMasa:

Az ítélet előre kész volt, ilyenkor ez így szokott lenni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.03. 20:42:46

@Alex Z:

A legtöbb blog azért készül, mert a tulaj azt hiszi, hogy most akkar ebből lesz gazdag. Ennyi az egész.

Egy kisebbség az, aki eleve tudja, maximum aprópénzt keres majd, s aozk, akiket ez eleve nem is érdekli. Ez a típus szokott értelmesen írni.

ulpius66 2021.01.03. 20:43:22

@taxidriver:

Kedves Taxidriver, akarom mondani Berendel Matyi!

Ami volt elmúlt...... tök érdekes hogyan kapott ki a Klintonné, sajna mán nem oszt, nem szoroz....

Ami most van az az, hogy az igen-igen nagyon demokraták jól ellevélcsalták az elnökválasztást!!!!!

AKI PEDIG EZT MEG MERI KÉRDŐJELEZNI, AZ FASISZTA!!!!!!

TÉNY, AMI TÉNY:

"Ted Cruz texasi politikus és a többi republikánus szenátor ennek ellenére azt javasolja, hogy a kongresszus sürgősséggel állítson fel választási vizsgálóbizottságot, amely tíz napon belül világítsa át a választás eredményét a "vitatott" államokban."

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.03. 20:44:10

@A kiló nem százat jelent.:

Az amerikai rendszer arra épül, hogy ugyanis mindig ugyanaz nyer: mert mindkét párt ugyanaz a valóságban. Trump megjelenésével most hirtelen tétje lett az egésznek, ennyi az egész.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.03. 20:45:20

@Glokta:

Trump csalásgyanús legyőzése a rendszert gyengíti.

Ráadásul az új elnök megpróbál most úgy tenni majd, mintha semmi se történt volna.

ulpius66 2021.01.03. 20:46:58

Én mind e mellett remélem, hogy a magyar ballibsik 2022-ben ugyanilyen módon állnak hozzá a 3-4 millió határon túli magyar levélszavazatához, mint a Biden levélszavazataihoz álltak......

AZAZ NEM TÖRTÉNT CSALÁS!!!!!!!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.03. 20:47:55

@A kiló nem százat jelent.:

Nálam meg ez úgy van, hogy olyan sok a gondolatom, hogy válagatnom kell mit írjak le. S a legritkább esetben vagyok dühös. Talán 4-5 ilyen alkalomra emlékszem az utóbbi 10 évgből, s akkor is elmúlt 15 percen belül.

ulpius66 2021.01.03. 20:49:27

Majd a TÉNYLEG DEMOKRATIKUSAN MEGVÁLASZTOTT KONGRESSZUS eldönti, hogy volt-e csalás az elektorok megválasztásánál!
(gyengébbek kedvéért: az USÁ-ban nem elnököt választanak, hanem elektorokat, akik aztán elnököt választanak....)

törppicur 2021.01.03. 20:49:34

Éedekes volt és sokszálon futott a poszt. Ha a fele igaz, akkor szépen ki lehet ábrándulni az USA működéséből. Kb 2 profi terület maradt, a hadi ipar és a sajtómanipuláció. És minkettőtől retteghet a világ, sajnos.

Most komolyan 300 millióból ezt a 2 párbajhőst sikerült kihozni? Trumpról legalább tudni lehette, milyen. De Biden elengedett kézzel egy elektormos tolókocsit sem képes navigálni. Ismerni már a saját rokonai közül sem mindenkit ismer, hogy boldogul elnökként. Lehet ezért tartják.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.03. 20:49:46

@jozsef_5:

Az a vicces nálad, hogy egyre növekszik elmebetegséged. Szép élmény látni tombolásod.

A blogerrel meg semmi gond, Trumppal se.

ulpius66 2021.01.03. 20:56:49

Érdekes olvasmány...

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/donald-trump-joe-biden-elnokvalasztas-usa-csalas.719562

"A Donald Trumpra szavazó 71 millió amerikai túlnyomó többsége ugyanis nem igazán fogadja el az elnök vereségét.
A legtöbb Trump-szavazó nem bízik abban, hogy az elnökválasztás fair volt, úgy gondolják, hogy csalások voltak, sőt közülük nagyon sok azt hiszik, hogy ezek el is torzították a szavazás végeredményét. Ami a pontos számokat illeti a Trumpra voksolók 70 százaléka nem bízik abban, hogy a szavazás fair volt. Ennél is nagyobb, 82 százalék az aránya azoknak, akik szerint sok csalás volt ezen a választáson. Végül egészen brutálisan sokan, a "trumpisták" 89 százaléka véli úgy, hogy a csalások megváltoztatták a végeredményt."

"Az elnök és szavazói kitartóan abban reménykednek, hogy Biden nem lesz elnök, következésképpen a bírósági úgy dönt, hogy a Trump lesz az elnök. A vesztes szavazónak csak 32 százaléka gondolja azt, hogy január 20-án annak rendje és módja szerint, a hagyománynak megfelelően be fogják iktatni Joe Bident az Egyesült Államok elnökének. Másik 32 százalékuk úgy gondolja, hogy ez nem fog megtörténni, 35 százalékuk pedig nem biztos benne, hogy meglesz a beiktatási ceremónia."

törppicur 2021.01.03. 21:35:45

Kedves József,
jól látjuk a véleményed. El is hisszük, hogy úgy gondolod.
Szerintem hagyj teret másoknak is.
Neked is csak használ, ha tájékozódsz.
Már ha valami még használ neked.

Alick 2021.01.03. 21:45:06

Érdekes poszt, rövidesen meglátjuk, merre visz a következő évad!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.03. 22:18:38

@jozsef_5:

Már megint lazsálsz? Miért nincs bent a kommented 500-szor? Nem lennék holnap reggel a helyedben, amikor hivat a gazdád...

driver70 2021.01.03. 22:29:32

Tökéletesen írta le a dolgokat a blog írója.Szép munka volt. Aki ezt nem látja az valószínűleg egy bunkerben, vírustól rettegve bámulja az M1-et és a CNN-t felváltva.Még mindig Trump az elnök ez tény.Én még látok esélyt + 4évre .

Quadanium 2021.01.03. 22:36:17

Ezt a jozsef-et nem tudjátok kibaszni innen a picsába?

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.01.03. 23:16:19

Sok minden múlik a január 5.-ei szenátusi választáson. Ha marad a republikánus többségű szenátus, akkor blokkolhatják a szélsőbalos ámokfutást, és jóval kisebb eséllyel indulnak be függetlenedési törekvések egyes tagállamok részéről.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.01.03. 23:21:29

Egy érdekes cikk a 168 órából:

168ora.hu/velemeny/makai-jozsef-masnap-194665

"Sok időre lesz szükség, hogy pontosan megértsük, milyen folyamatok zajlanak az Amerikai Egyesült Államokban. Talán még két éve is elképzelhetetlen lett volna a napokban megjelent hír: a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke tájékoztatta a fontosabb tévék vezetőit, hogy a fegyveres erők semmilyen formában nem vesznek részt a választások utáni folyamatokban.

Megdöbbentő és aggasztó, ha ez megtörtént, mert jelzi, milyen súlyos a bizalomvesztés, mennyire törékeny a helyzet, és milyen érzékeny pillanatban élünk. A névtelen források alapján közölt hírt a tábornok környezete nem tagadta. Csupán nem kommentálta."

Sir Galahad 2021.01.04. 07:17:35

A t. szerzőnek üzenem, hogy ezt a történetet el kellene már engedni: vitatott módon ugyan, de Biden lett az elnök, bármennyire is igazságtalan a dolog.

Gendermatyinak meg, hogy dögöljòn meg.

apro_marosan_petergabor 2021.01.04. 07:45:57

Érdekes, mindig a magát "demokratának" nevező oldal alkalmaz választási csalásokat előrejutásának érdekében.1947-ben a népi demokrácia a kékcédulás választások eredménye volt.
Komoly lelkiereje van Trumpnak, hogy nem adja fel. Szégyen, ami az USA-ban a demokrácia nevében történt.

Rodney_2 2021.01.04. 08:54:01

@jozsef_5: Brendelszar, te vagy a legjobb érv az abortusz mellett :)))
Szerintem Pol Pot veled találkozhatott, aminek hatására kitalálta hogy minden diplomást ki kell végezni :)))

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.01.04. 09:28:29

@apro_marosan_petergabor:

Ha holnap nem tudják megszerezni a demokraták a szenátusi többséget, akkor azért az komoly visszaszabályozó erő lesz. Biden így "béna kacsa"-ként kezdené meg már ciklusa elejét, amely szinte példátlan,.
Ha megszerzik a szenátusi többséget ,akkor beláthatatlan folyamatok indulhatnak be, amely az USA felbomlásához is vezethet.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.04. 09:42:14

@Sir Galahad: szívesen írnék másról. És kb. ezt írtam.
Meg a szaftosabb érdekességeket. Megért volna több posztot is.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.04. 09:44:47

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: @apro_marosan_petergabor:
valójában mindegy. Az alelnök dönt, ha patthelyzet van. Tehát Georgia kb. mindegy. Löffler nem hoz lázba.

Politológus Mihály 2021.01.04. 11:17:56

Csak azt kéne még összevetni, hogy mi történt Kevin Spacey-vel, amikor kiderült róla, hogy a munkatársai nemi szervét markolászta (kirúgták), és mi történt Trumppal, miután közölte, hogy a nőket a nemi szervüknél fogva kell megragadni (semmi).

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.04. 12:11:55

@Politológus Mihály: Egyiket sem érzem annyira súlyosnak és kontextusában kellene értelmezni. Akkor azt gondoltam az a mondat lenullázza Trumpot. Ehelyett közvetlenül utána nyert. Kiderült senkinek semmi baja azzal, ha egy férfi szereti a p...

Mindannyian tudjuk, hogy Spacey ügyét is túlreagálták a metoo trendnek megfelelően. Korábban senkit sem zavart. Ha valaki nem ül sitten, nem ítélte el a bíróság, akkor nincs miről beszélni. A bunkóság nem BTK-tényállás. Spacey nyilván nem egy angyal, de melyik színész nem olyan, mint ő? Az egész iparág tele van ennél szaftosabb dolgokkal. Nyílt titok. És nem az a narratíva írja le a jelenséget, hogy vannak az elnyomó macsók és vannak az áldozatok — Spacey esetében férfiak — általában szegény, ártatlan nők.

Nem akarom megfejteni a Trump dolgot, de az ameraikaiak egyszerűen annyit reagáltak, hogy na tessék itt van egy ugyanolyan átrlagproli, mint mi. Mi is pont ilyen macsók szeretnénk lenni. Trump meg tényleg megkapott minden nőt fiatal korában. Ritkán aludt kétszer ugyanazzal ez köztudott. Ki ne irigyelné valójában? A képmutató viktoriánus metoo mozgalom bekaphatja. Ezt gondolhatták.

6.Lenin 2021.01.04. 12:16:07

A posztot valóban nem olvastam végig, hosszú, de a hozzászólásokat mindet , eddig.

Van ennek az amerikai választásnak egy olyan olvasata, amiről a hozzászólók nem írnak semmi, de a lehető legveszélyesebb a jövőre nézve.

Az amerikai választást elcsalták. Aki követte, annak egyértelmű. De ez lehetne az amerikaiak ügye, de nem lesz csak az övék.

Ugyanis mostantól kezdve EZ LESZ A DEMOKRATIKUS TREND.

Ezentúl a "demokratikus" m inden megengedett, a "demokratikusan" felvásárolt bíróságokon fog eldőlni, hogy csak ők nyerhetnek ezentúl.

Nyíltan hazudtak mindenféle orosz, kínai, meg a fasz tudja milyen beavatkozásról, közben nyíltan töröltek mindent ami a "demokratikus" választás eredményét kétségbe vonta.

Senkinek ne legyenek kétségei, hogy mostantól ez lesz az európai választásokon is.
22-ben Mo-on is.. Majd ez az év világosan meg fogja mutatni.

Ma még elképzelni sem tudjuk, hogy mik is lesznek itt ellenzéki oldalról bemutatva.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.04. 12:17:09

@Wildhunt: Trump egy gazdag és híres fiatalember volt, aki relatíve jóképű és 190 cm magas. Nem kellett megerőltetnie magát. Ő is bevallotta, hogy megkapott minden nőt. Erőszak? Ugyanmár. Eggyel fiatalabb korából pedig arra emlékszik vissza, hogy olyan klubokba járt, ahol a topmodell hostessek szemében legjobb esetben is ő csak egy kedves barát lehetett, pontosan látták rajta, hogy nem akkora nagypályás, mint akikre ők utaznak. Trump ugyanis nem annyira gazdag, nagyra vágyott, meg is kapta, de az igazán gazdagok közé sosem került be. HÍrnév és csillogás Trump, de 80% PR és csk 20% valóság. (Ez a politikájára is igaz.) Főleg pályája elején kifejezetten kispályás volt és többször tönkre is ment. Mindent a két kezvel épített fel, amit elért.

GyMasa 2021.01.04. 12:25:53

@Glokta:
Bocs, de Trump nem hátráltatja a hatalom átadását.
Eddig a folyamat egy perc késlekedést nem szenvedett.

GyMasa 2021.01.04. 12:29:00

@A kiló nem százat jelent.:
Az is vicces, hogy Trump-ot MINDEGYIK Belvedere mérték szerint újra kellett volna választani.
De most, valami csoda folytán MINDEGYIk tévedett.

GyMasa 2021.01.04. 12:30:49

@MAXVAL birсaman közíró:
A komplett demokrata oldal úgy tesz november 4 óta....

ulpius66 2021.01.04. 12:59:23

@6.Lenin:

Teljesen nyilvánvalóan a nagyon-nagyon demokraták elcsalták a 2016-os választást is..... csak nem eléggé!!!!

Most biztosra mentek a 98 millió levélszavazattal, amiből 85 millió Bidenre érkezett....

ulpius66 2021.01.04. 13:04:18

A világ legkönnyebb dolga a levélszavazatokkal csalni!

levélben bárki helyében szavazhatsz a világ bármely pontjáról, és ellenőrizhetetlen......

NEM VÉLETLENÜL KÍVÁNJA MEG AZ A FASISZTA MAGYAR JOG A "SZEMÉLYES RÉSZVÉTELT" A SZAVAZÁSON!!!!!!!

Olyan nincs, hogy megkérem a családomat, szomszédomat, ivócimborámat, stb, hogy szavazzon mán le helyettem is, ha mán úgyis elmegy savazni.....én meg addig otthon jól elvagyok a haverjaimmal......

6.Lenin 2021.01.04. 13:07:08

@ulpius66:

Már látszik a hatása Európában is.

Az EP-ben nyíltan kimondják, hogy nyomást fognak gyakorolni az bíróságra, hogy ítélje el Mo-ot ( mert nyilván ez lehet csak az ítélet) még a 22-es választás előtt.

A magyar ellenzék nyíltan arról beszél, hogy ha nyernek, megkerülik majd a kétharmados törvényeket is, hogy el tudják ítélni még a Fideszre szavazókat is.

Csak abban reménykedhetünk, hogy a választások előtt nem kell majd az utcán négerek, és cigányok lábát csókolgatnunk.. Ne adj Isten a kifolyt vért felmosnunk az utcákon.

ulpius66 2021.01.04. 13:11:58

Mán most, 2021 elején is tisztán látszik, hogy a magyar "demokraták" (na jó, ez vicc volt....) milyen elánnal készülnek a 2022-es választások elcsalására!

MÁN MOST FIGYELMEZTETEM A FIDESZT, ORBÁN VIKTORT, HOGY KÉSZÜLJÖN ERRE, ÉS NE LEGYEN OLYAN BALEK, MINT VOLT HÚSZ ÉVE, 2002-BEN AMIKOR AZ AKKORI BALLIBSIK TISZTÁN ELCSALTÁK AZ AKKORI VÁLASZTÁSOKAT!

ulpius66 2021.01.04. 13:20:45

Mán most 2021 elején kezdődil a magyar választók 'agymosása" a ballibsi KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÓK (na jó, ez vicc volt...) szóval "közvéleményformálók" által, akik folyamatosan sulykolják a jónépnek: "A VÁLASZTÁSOKON A BALLIBSI ÖSSZEFOGÁS A NYERŐ!!!!! SZAVAZZ TE IS A NYERŐRE!!!!!!"

AZ USÁBAN IS FOLYAMATOSAN EZ MENT MÁN ÉVEK ÓTA!!!!!

MEG A TRUMP BEFEKETÍTÉSE!!!!!

MEG A MILLIÁRD DOLLÁROK ÖNTÉSE A BALLIBSI MÉDIUMOKBA, AMIKNEK EGYETLEN CÉLJA A NEM LIBERÁLIS EMBERKÉK ELLENI GYŰLÖLET SZÍTÁSA!!!!!

ulpius66 2021.01.04. 13:23:24

AKI NEM LIBERÁLIS, AZ NEM IS EMBER!!!!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.04. 14:22:34

@ulpius66: "Olyan nincs, hogy megkérem a családomat, szomszédomat, ivócimborámat, stb, hogy szavazzon mán le helyettem is, ha mán úgyis elmegy savazni.....én meg addig otthon jól elvagyok a haverjaimmal......"

Egyébként van. Indkololt esetben több választói törvény támogatja, hogy más, rokon szavazzon helyetted. A francia is. Átfogóan nem néztem, hol, mik a szabályok. Az USA-ban 50+1 szabályt kéne. Irdatlan munka.

Az ilyen levélszavazatok, szavazatátruházások mindig RITKA kivételek. Most a levélszavazás volt a fő szabály és már önmagában a szabályok ilyen módosítása gyanús és rontja a fair playt. Felborult a választói csoportok korábbi reprezentációja. Az, hogy ezt nem is szabályosan csinálták sok helyen, azért minimum egy töprengést megér.

6.Lenin 2021.01.04. 14:35:54

@A kiló nem százat jelent.

Kitiltottál?

6.Lenin 2021.01.04. 14:38:54

A nemzeti érték a tiltott kifejezés?

6.Lenin 2021.01.04. 14:40:57

@6.Lenin:

Akkor csak az, ami az amerikai választást jellemzi a globalista érdek, más szóval leírva. Érdekes.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.01.04. 17:04:16

@A kiló nem százat jelent.: Hát nem, mivel ha most a georgiai két szenátusi helyet meg tudnák szerezni a demokraták, akkor lenne egál, és akkor vihetnék át elképzeléseiket az alelnök szavazatával.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.04. 17:14:27

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Loefflerrel együtt van 51 a republikánusoknak, aki azt hiszem, hogy biztosan megy a levesbe. A másik georgia-i hely is most dől el. Az lehet republikánus lesz, de akkor is tie van. 50:50.

Lehet tévedek és neked van igazad.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.01.04. 18:00:05

@A kiló nem százat jelent.:

magyarnarancs.hu/kulpol/georgia-allamban-csapnak-ossze-biden-es-trump-hivei-234803

"Ha mindkét hely a demokratáké lenne, akkor 50:50-re változna a két párt között a felsőház megoszlása, így Kamala Harris leendő alelnök döntő szavazatával átfordulna a többség a demokraták javára."

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.01.04. 18:03:20

@A kiló nem százat jelent.: Igen, nagyon egálra mérik őket. Abban bízom, hogy most még inkább alul mérik a republikánusokat, mint november elején, hisz már Biden elnökségének tudatában válaszolnak, és a republikánus szavazók jelentős hányada gondolja úgy, hogy komoly csalások történtek az elnökválasztás során.

6.Lenin 2021.01.04. 18:34:06

@A kiló nem százat jelent.:

Azt a szót sehogy nem engedted át.
(a globalista, más szóval), de mind1, a lényeg átment.

Ma a világot a globalista érdek fogja ezentúl irányítani (leánykori nevén libernyák)
Bedarálják az EU-t is, minket is. Utánuk jön a sárga veszedelem (Kína).

6.Lenin 2021.01.04. 18:37:09

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

Tök mind1, hogy mi lesz az arány, hamarosan úgyis a fekete(?) spiné fogja (látszólag) irányítani az országot. Józsi megy simogatni a kislányokat, meg szagolgatni,

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.01.04. 19:33:41

@6.Lenin: Hát ha nem lesz meg a szenátusi többsége a demokratáknak, igen sok ötletét nem fogja tudni keresztülvinni Biden apó. pl nem fog tudni állampolgárságot adni 11 millió bevándorlónak, és a zöld hülyeségeinek is piros lámpát mutat majd a felsőház.

6.Lenin 2021.01.04. 19:53:13

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

Eddig se ment csoda számba, ha republikánusok " másként" szavaztak.
Szerintem nyugaton hiába vannak "ellenzéki" pártok/oldalak (kivéve, ha alulról ellenzéki) a lényeg, hogy melyik érdek a fontosabb, nemzeti (?) vagy a globalista.
Szerintem "hagyták" még a sajátjai is Trumpot bukni. Ahol egy elnököt lelőni nem jelent nagy dolgot, egy kisebb pozícióban lévő inkább gondolkodik, mint hős játszik.

Szerintem ott másként "játsszák" a politikát. Még nagyobb a különbség a látszat, és a valóság közt.
Látszólag a ami elnök a világban nagyobb fiú, mint otthon. Trump 4 éve igen érdekes volt.
De engem nem is izgatna, ami ott történik, ha nem lenne akkora hatása akár Európára, vagy ránk is. Egy Trumppal a hátunk mögött talán lenne esély, de így nem sok marad.

A mai ellenzék ezzel a hátszéllel bármit megtehet majd. egyetlen lehetőségünk maradna, ha választók igen nagy számban szavaznának a Fideszre a külső nyomás ellenére is (2/3-ad fölött).
Vedd figyelembe, hogy most amcsiban is minden következmény nélkül tehettek bármit, semmi nemzetközi következménye nem lesz, és ugyan ezt megteheti majd a hazai ellenzék, a nyugat semmit nem fog tenni, bármi is lesz.

A hajsimogató Józska igen magabiztos, tudja, hogy mi van mögötte, és mi van Trump mögött, he egyáltalán felfog valamit is a körülötte zajlóból.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.01.04. 19:56:06

@6.Lenin:

www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/biden-kenytelen-lesz-guzsba-kotve-tancolni-2-3370573/

"Várhatóan nem sok min­den fog megvalósulni a megválasztott amerikai elnök nagyratörő gazdasági és környezetvédelmi tervei közül, Joe Biden ugyanis valószínűleg kénytelen lesz kongresszusi többség nélkül kormányozni az Egyesült Államokat."

6.Lenin 2021.01.04. 20:14:42

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

Más lesz az otthoni tánc, és más a világban. Józsi mindenképpen csak mosolyogni fog jó esetben (a számára) esetleg 1-2 évig.
A zenét mindenképpen mások szolgáltatják a számára.

Ezért tudnak nyugaton látszólag ellentétes(nek nevezett) pártok koalícióban hosszú évekig együtt kormányozni. a párt színe lehet más, de az érdekeik azonosak. A párt színét bármikor átfestik, nincs nagy jelentősége.

kisebb, esetleg jelentéktelen ügyekben eljátsszák a nagyjelentet, aztán szépen lenyugszanak a nagy ügyekben (gazdasági, világpolitikai)

De majd kiderül a gyakorlatban. Ne legyen igazam. A szagolgatós Józsi csak egy báb volt ebben a cirkuszban, az sajnos világosan látszott eddig is. 1-2 szenátor meg fontos ügyekben eddig elfelejtette, hogy hol is ül.

Most már az se fontos, ha a rendőrök lelőnek egy fekát. Már nem tüntetnek. Ott nem nagy érték az élet, talán még szenátoréknál sem.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.04. 20:24:53

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: a MaNcs hülyeséget ír, mert Löffler hívei nem Trump hívei stb. Teljesen más meccs.

GyMasa 2021.01.04. 22:27:37

És, az megvan, hogy a demokraták _MEGINT_ impeachment-elni akarják Trumpot?
Én teljesen kész vagyok ezen a bohózaton...

GyMasa 2021.01.04. 22:30:19

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:
Az a baj, hogy a Trump szavazó nem egyenlő a republikánus szavazóval.
És, hogy a republikánusok árulása, ahogy kiálltak Trump mögül, nagyon sok Trump szavazót abba az irányba vitt el, hogy szarik a holnapi választásra, hiszen nincs a szavazólapon Trump.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.01.05. 09:06:04

@A kiló nem százat jelent.: @6.Lenin:
Az amerikai politikai életben és újságírásban “béna kacsa” időszaknak nevezik egy elnök regnálásának második felét, amikor-a félidős választások után-az ellenzék megszerzi a szenátusi többséget. Ez a helyzet Biden esetében már ciklusa elején előállhat, hacsak ma meg nem szerzik a demokraták a két georgiai szenátori helyet..

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.01.05. 09:10:36

@GyMasa: Viszont emiatt a demokrata szavazók sem olyan motiváltak, mint a novemberi elnökválasztáson, különösen az egyszerű fekete szavazói rétegek.

6.Lenin 2021.01.05. 09:54:29

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

Én értem az ilyen dolgokat, hogy miért is találták ki őket. De azt hiszem , hogy az elmélet, és a gyakorlat mindig is eltér egymástól.

Pl. a most zajló vita Mo ellen az EP-ben. Azt mondja Ursulla, hogy azért van a bíróság, hogy oda kell fordulni. Miért? Mert tudják előre, hogy mi lesz a döntés.

Mo esetében pedig olyan törvényt alkalmaznak, ami a gyakorlatban nem is létezik, vagy nem igaz.
Más esetben, amikor róluk van szó olyant sem alkalmaznak, ami létezik.

Ez is tökéletesen nyomon követhető az USA-ban is. Mindig is az erősebb ebnek lesznek sikerélményei.
A pénz, és egy pisztolygolyó sokat nyom a latba.
A demokraták jól alkalmazzák ezeket, nálunk is. Ebből a szempontból Trump sok balfaszságot elengedett, de ez mind az ő dolguk.

Engem az zavar, hogy a "demokratikus" oldal most kapott egy jó módszert, lehetőséget arra, hogy ők is bármit megtehetnek. Csak előtte meg kell venni az igazságszolgáltatást, és a médiát.
Trump mellesleg szintén alábecsülte a demokraták gazemberségeit, és a mögöttük állókét, de ez legyen az ő gondja, a miénk meg legyn az, hogy ezeket megakadályozzuk 22-ben.

Óriási hátszél lesz az ellenzék mögött, ami már most beindult.

Amiről te írsz, az a felszínen látható cirkusz, mögötte egyészen más zajlik.
Szerintem.

GyMasa 2021.01.05. 15:21:41

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:
Főleg, ha most meg még nem is lesz lehetőségük a tömeges levélszavazásra.
Mert Novemberben ugye azzal volt a probléma.
Mint tudjuk, a személyes szavazásban a republikánusok aktívabbak.

GyMasa 2021.01.05. 15:24:45

@6.Lenin:
"Csak előtte meg kell venni az igazságszolgáltatást, és a médiát."
Sajnos nem kellett "megvenniük" őket. Az elmúlt jó 40+ évben a felsőoktatásban átvette teljesn a hatalmat a kultúrmarxista elit, és kitermelte magából a mai "értelmiségi réteget", akiket nem kell megvenni, mert a javuk magától is demokrata.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.01.05. 17:32:02

@6.Lenin: Nagyon komolyan polarizálódott az amerikai belpolitika Trump fellépésével. Kb. az várható, mint ami Magyarországon 2002 után. A jobboldal akkor is egy jó kormányzati teljesítmény után vesztett minimális különbséggel.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.01.05. 17:33:14

@GyMasa: Azért persze az utolsó pillanatban bedobtak egy hangfelvételt Trumpról. Osloff rögtön a fekete szavazókat szólította meg ezután, nem véletlenül..

6.Lenin 2021.01.05. 17:45:50

Egy igen szórakoztató olvasmány a hazai belpolitikából (aki még nem olvasta, és nem röhögte magát szénné)

index.hu/belfold/2021/01/05/az_ellenzeki_osszefogas_hat_pontban_rogzitette_a_kozos_kormanyzas_alapelveit/

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

Mára már szinte mindenhol kettészakadta a társadalmak. Nem sok jót ígér ez a jövőre nézve.

Mára már az elveknek, szavaknak, tetteknek szinte semmi értelmük. Naponta, óránként változnak. A lényeg a hatalom.

Sir Gombóc 2021.01.06. 11:21:17

@6.Lenin: röhögj csak nyugodtan, de pont az ilyen rögzített alapelvek azok, amelyek az ellenzéki együttműködés irányába fordíthat olyanokat, akik eddig sehová sem szavaztak. Felmérésekben már vannak erre utaló jelek.
Jah, Georgia-ban az egyik szenátusi hely már a demokratáké. Világ nem pont úgy működik, ahogy a lázálmos elképzeléseidben.

6.Lenin 2021.01.06. 11:38:08

@Sir Gombóc:

Gombóckám, nem azt mondom, hogy a világ úgy működik, ahogy én szeretném.
Én azt mondom, hogy valószínűleg látom, hogy hogyan is működik, és azért, mert én nem a felszínt nézem, hanem megpróbálom megfejteni, mi zajlik a felszín alatt.

Nyilvánvaló, hogy ez az ellenzéknek nevezett seggfej banda azért mer leírni (6 pontban) ekkora marhaságot, mert ami az USA-ban történt, annak alapján látják ők is, hogy nekik is bármit elnéz majd a művelt , és kurvára demokratikus nyugat.

A felszín a köcsögöknek szól. Akik végig tudják olvasni a 6 pontot röhögés nélkül, ismerve a névsort, kik is mondták, nos az egy köcsög. Ha rájuk alapozzák a jövőt Mo-on, akkor max 2-3 éven belül biztos a bukásuk is.

Pontosan ezt mutatja az amerikai választás is, súlyos következményei lehetnek, de a bukás biztos, igaz ott lassabb lesz, mert túl nagy pénzről van szó.

Glokta 2021.01.06. 11:55:25

@GyMasa: "És, az megvan, hogy a demokraták _MEGINT_ impeachment-elni akarják Trumpot?
Én teljesen kész vagyok ezen a bohózaton..."

Hát pedig ezúttal jóval több alapjuk van rá.
Trump lényegében felszólította a georgiai kormányzót, hogy "találjon" 12 000 szavazatot, hogy ő nyerje az államot, majd Mike Pence-t, hogy dobja ki azon államok eredményét (bár ezt valószínűleg nem teheti meg), amelyekben szerinte csaltak, hogy így (nyilvánvaló csalással) ő nyerje a választást.
Persze az előző impeachment próbálkozással már eljátszották a hitelességüket és rosszul jöttek ki belőle, így most biztos nem próbálják meg újra.

Most a sore losernek sikerült elérnie, hogy a georgiai szenátorválasztást is elveszítsék miatta és a demokraták a szenátusban többséghez jussanak, ehhez csak 'gratulálni' lehet.

Glokta 2021.01.06. 16:33:22

@GyMasa: "Bocs, de Trump nem hátráltatja a hatalom átadását.
Eddig a folyamat egy perc késlekedést nem szenvedett.

Glokta 2021.01.06. 16:33:56

@GyMasa: "Bocs, de Trump nem hátráltatja a hatalom átadását.
Eddig a folyamat egy perc késlekedést nem szenvedett."
Dehogynem hátráltatja. Itt egy példa: www.axios.com/pentagon-biden-transition-briefings-123a9658-4af1-4632-a6e6-770117784d60.html

Piffu 2021.01.06. 17:46:28

@ridersinthestorm:

Mikor ilyen lényegretörő, alaposan átgondolt, kellően formált, megindokolt, forrásokkal alátámasztott hozzászólásokat kell olvasnom, mindig eszembe jut, hogy nem csoda, hogy Hebrencs Ferike bezáratta az OPNI-t...

Piffu 2021.01.06. 17:50:58

@LMP 89:

És mégegy alaposan alátámasztott, komoly érvekkel megtűzdelt hozzászólás... Ez nálatok valami komplexus? Senki nem kíváncsi a blogra, de ti itt hisztiztek minden posztnál...világos... egyébként de, pl. én is kíváncsi vagyok a blogra, a semmitmondó, nulla információt jelentő, kizárólag személyeskedést tartalmazó hozzászólásaitokra meg nem, de hát nem az én blogom, meg nem a tietek...lehet másikat készíteni és ott elmesélni a tutit, ha itt minden poszt ennyire beleszúr a kis libi lelkecskétekbe.

Piffu 2021.01.06. 17:53:22

@Alex Z:

Lájk, hogy ezzel a rémes szóval éljek...Mondom ezt úgy, hogy én továbbra sem vagyok Trump híve.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.06. 18:00:25

@Glokta: nincs rá alapjuk. A diskurzus teljesen nyilvánvaló. Egy választási csalás leleplezésében kér támogatást. Magyarán: hogy a szaros csaló végezze a dolgát. Ezért perlik is. Nem végzi a munkáját. Ehelyett védi az establishmentet. Tudjuk, hogy a republikánusok éppúgy csalnak. Nincs ebben semmi új. Kéz kezet mos.

Piffu 2021.01.06. 18:10:52

@A kiló nem százat jelent.: Ember, te vonzod a golyóstrollokat! Ami egy golyóstroll agyi szintjére jellemző: önmagának is teljesen ellentmond és még csak észre sem veszi. Mindegy. Szerintem kár rájuk pazarolni bármilyen magyarázkodást, tele vannak kisebbségi komplexussal és egyéb meghatározhatatlan defektussal.
A cikk egyébként jó. Engem mindig megdöbbent, a TDLR. Mert,- hogy is mondjam finoman - ha valakinek nem megy az értő, figyelmes olvasás, vagy nem is akar olvasni, mert még az Egri csillagoknak is csak a rövidített változatát bírta elolvasni, az miért erőlteti az agyát szövegértelmezéssel? Na, mindegy. Rettenetmód csökken az "agyi szint", állítólag csak 5%-al az utóbbi 20-30 évben, de én sokkal magasabbra becsülöm ezt a százalékot.

Alex-Z-vel értek egyet maximálisan. "Szerintem a normális cikk- vagy posztírás itt kezdődik, hogy adott egy téma és azt rendesen körbejárjuk. Te ezt teszed. A suttyóknak meg, akik egy demens elnöknek drukkolnak az újkori Amerika legjobb elnökével szemben, akit ténylegesen, elég sok bizonyítékkal átvertek, szóval a suttyóknak meg nem kell a szavára adni. Fősodrú médiából tájékozódnak, fogalmuk sincsen más nyelveken történő adatkeresésről, esetleg más fórumokon történő beszélgetésekről és igazságkeresésről - nekik készülnek a mai szuperhősfilmek meg a híradóknak álcázott agymosások. Ezekkel a magunkfajták nem törődnek." Minden betűvel egyetértek.

Piffu 2021.01.06. 18:16:14

@Quadanium:
Ez a kérdés bennem is felmerült, (bár némileg cizelláltabban) pedig még csak most kezdtem olvasgatni a blogot.

Piffu 2021.01.06. 18:27:37

@6.Lenin:

Gondolod, hogy a lezárósdi, szájkosárosdi, büntessük-meg-jól-a-háromhónapjahordottmocskosmaszkot-fel-nem tevőket, a-kijárási-tilalom-idejére- haza-nem-takarodottakat (???)-politika segíteni fogja 22-ben a fidesz győzelmét? Kétlem...Az ún. "demokrata" (ballibsi) és az ún. illiberális (valójában jobbliberális) politikai csoportosulások taszítóvá válnak mindazok számára, akik átlátnak a vírushisztéria/médiajárvány hazugságain és könnyen besiklik ezen a farvizen egy BÁRMILYEN párt,ha rááll a vírus körüli kérdőjelek meglovagolására.

6.Lenin 2021.01.06. 18:49:12

@Piffu:

De azt sem tehetné meg a Fidesz, hogy, OK! Leszarom, dögöljön meg, akinek meg kell, ha nem tudtok magatokra vigyázni. Könnyen tud manipulálni az ellenzék most, mert őket csak a hatalom érdekli, az embereket leszarják. Csak maradnak annyian, hogy fognak melózni, és ki tudjuk majd őket szép lassan fosztani. Nyugaton is tüntetnek a megszorítások ellen, de ott ők vannak (libernyákok) hatalmon, majd néha közéjük lőnek, és kussolni fognak.

Most már Amerikában is sokkal nyugodtabban lelőnek a zsernyákok néhány fekát, csönd van, nem ugrál senki. Már győztek. Ha lenne valami, majd közéjük lőnek.

Nagy az esélye, hogy 22-ben nálunk is nyerhet az ellenzéknek nevezett bagázs. Mi lesz utána? Megunják, hazamennek, vagy közéjük lövünk. Mondják majd, a művelt nyugat szemérmesen és kurva demokratikusan majd félrenéz.

Aztán bukni fognak, Amerikában is. Erről szól a történelem.

Vagy két éve az unokám kívánságára végignéztem vele a "volt az ember..." vagy valami hasonló néven futó rajzfilm sorozatot (kb 26 vagy 27 részes). Vagy 40 évvel ezelőtt készült.

A végén azt mondja (10 éves volt), papa, tulajdonképpen az évezredek alatt csak a ruházata, lakhelye, és a fegyverek változtak, az ember nem. És milyen igaza van.

6.Lenin 2021.01.06. 19:04:58

@Piffu:

Bocs, de kimaradt, hogy amíg Gyogyós Feri a kapitány semmilyen más alakulat nem fog a hatalom közelébe se kerülni. Nincs ilyen. A hátralévő 1 év kevés, és nincs is annyi "független" emberke. Mindenki a Feri listájára szeretne felkapaszkodni.
a többek (a bohócok) meg önállóan indulnak az állami támogatásért. Abból kényelmesen, minden kormányzati felelősség nélkül elvegetálnak. Nekik annyi is elég.

Piffu 2021.01.06. 19:42:36

@6.Lenin:
De azt sem tehetné meg a Fidesz, hogy, OK! Leszarom, dögöljön meg, akinek meg kell, ha nem tudtok magatokra vigyázni.

Nem is erről van szó. Annyit kellene tenni, mint egy erős influenzajárványnál. Lezárni az "érzékeny" kórházi osztályokat, és BESZÜNTETNI A TESZTELÉST! Ha olvastad a Demokrata 2010-es cikkét a 2009-es álvilágjárványról, akkor elég rendesen rá lehet látni, hogy egyetlen apró, de brutálhatásos dolog van a világjárvány 2.0-nál (C19) (de ha jobban belegondolunk, lesz az 4.0-is) a szuperPCRteszt. És amíg 2010-ben Áder tudta, mit kell tenni, most nagybüdös lapulás van, a saját lapjukat nem merik elővenni és idézni belőle részleteket. Igaz, akkor még ellenzékben voltak. A PCR tesztekről meg fél éve dől az információ különböző orvosoktól, (persze nem a rémhírterjesztő médiából) hogy nem erre van kitalálva, hogy 40 feletti ciklusokkal dolgoznak, ami abszurd, vagy hogy van tesztgyártó, aki/ami becsülettel ráírja a tesztjére, hogy mi mindenre mutat még pozitívat a c19-en kívül a tesztjük. "Creative Diagnostics által gyártott RT-qPCR-teszt használati utasításában fehéren feketén ez áll: a teszt pozitívan reagál sok kórokozóra, pl. „Influenza A vírus (H1N1), Influenza B vírus (Yamagata), Respiratory Syncytial vírus (típus B), Respiratory Adenovirus (típus 3, típus 7), Parainfluenza vírus (típus 2), Mycoplasma Pneumoniae, Chlamydia Pneumoniae“. (virusinfok.hu) Az utóbbi ráadásul egy baktérium.

Könnyen tud manipulálni az ellenzék most, mert őket csak a hatalom érdekli, az embereket leszarják.
Sajnálattal közlöm, hogy a mindenéletszámíték is leszarják az embereket. Láthatóan nem a zemberek vannak a központban, hanem a kiosztott forgatókönyv maradéktalan teljesítése. Élen járunk az OLTÁSI IGAZOLVÁNY fejlesztésében? Mi van? Erre csak olyat tudnék mondani, amit úriember nem mond...Nálunk mindig, minden diktatúrában túlteljesítették az elvárásokat...Rendőrök a víruskritkus orvosoknál, gyógyszerésznél? Visszaugrottunk a kommunizmusba, elvtárs, érted jöttünk, nem ellened?

"Nyugaton is tüntetnek a megszorítások ellen, de ott ők vannak (libernyákok) hatalmon, majd néha közéjük lőnek, és kussolni fognak."

Nyugaton IS??? Miért, nálunk mikor és kik tüntettek az emberi jogok letördelése ellen? Hány embernek tűnt fel a jogszabályváltozás a kényszeroltásokról?? Nálunk hány médium közvetített korrekten a németek nagy vírusterrorizmus elleni felvonulásáról?

Ugyan...

Nagy az esélye, hogy 22-ben nálunk is nyerhet az ellenzéknek nevezett bagázs.

Ha a fidesz továbbra is folytatja népnyúzást (pászmek, közzéteszik, hogy hány egészséges embert büntettek meg, mert nem volt szabályszerű a semmirejó maszkjának a viselése? - meg az anyátoké....)

Ez aztán a brutáldemokratikus, nem?

6.Lenin 2021.01.06. 20:04:10

@Piffu:

Szerintem majd, amikor már lesz elfogadhatóan, és mérhetően is hatásos vakcina, beáll az egész a már ismert járványok szintjére. Meghal néhány ezer beteg? Na bumm. Az embernek az ember az ellensége, de az a kurva atom mindenkire veszélyes . Egy ellenőrzött vírus lehet hasznos is.
Semmi ideológiai érzéke nincs.

Ennek a vírusnak senki nem tudja , hogy hová is képes kifutni, igaz ennek sincs ideológiai érzéke, de ha lesz vakcina akkor azzal már lehetne variálni, hogy kikre hogyan, és mennyit vigyen el, ami még belefér, sőt hasznos is. Sok kurva nyugger csak hizlalja magát.

Szerintem ezért is tolják már annyira a vakcina kérdést. Rövidesen másként fogjuk látni az egészet. Volt itt már minden, lezárás, tesztelés, hókusz- pókusz, egyiknek se volt olyan komoly hatása, mint a bezárkózásnak (már az egyénekre nézve), de az meg szétbaszta a gazdaságokat, az meg sokkal rosszabb, mint a halottak száma.

Szerintem a normális emberek el tudják dönteni a védekezés módját, mint más járványok esetében is.
Kik mire használják a körülményeket? Az majd 22-ben eldől, 2-3 évre.
Különösebben nem szeretném erőltetni a fantáziám, hogy mire fog ez egész kifutni, mindenki döntse el maga, a saját felelősségére.

6.Lenin 2021.01.06. 21:22:48

@Piffu:

Bocs, de ezt a hsz-t csak utólag vettem észre.
Egy érdekes vonzata is lehet ennek a pandémiának, amiről talán ritkábban esik szó.

sok országban választások is voltak, lesznek. Néhány pártnak, politikusnak élet-halál harc lehet ennek a járványnak a kezelése, fel-/kihasználása a saját céljaira. Nyilván felmerül mindig a gyógyszergyártók kérdése is. Más gazdasági szereplőék is.
Volt itt a környezetemben is olyan eset, akik beoltatták magukat a H1N1 elleni vakcinával meghaltak mert volt más betegségük is, és különösebb előzetes vizsgálat nélkül vették igénybe a megelőző oltást. Ez is benne van az ismeretlen, vagy inkább az előtte nem ismert járványnak kikiáltott dolgokban. Nyilván benne van az a lehetőség is, hogy esetleg megállíthatatlan lesz, esetleg milliós nagyságrendű áldozatokkal.
Elég veszélyes a terep ilyenkor ezt túllihegni, de bagatellizálni is. Nyilván sokféle spekuláció is benne van, gazdasági, politikai is sajnos.
Emberek csinálják, és hát vannak gazemberek is, meg Terézanyuk is. Ilyenek vagyunk, nincs mentség. Én inkább az egyén felelős magatartását tartom elfogadhatónak.

Piffu 2021.01.06. 21:29:45

@6.Lenin:

"Különösebben nem szeretném erőltetni a fantáziám, hogy mire fog ez egész kifutni, mindenki döntse el maga, a saját felelősségére."

Nagyon nincs mit erőltetni. Két lehetőség van. Vagy csak egy brutális vagyonátrendezésről, horrorisztikus mértékű bizniszről van szó, vagy valóban egy rohadtul beszabályozott vírus/vakcina diktatúráról. Van az a könyv:
www.amazon.de/COVID-19-Great-Reset-Klaus-Schwab/dp/2940631123
Ami csak egy szarfos disztópikus könyv lenne, ha nem a C19 utáni időkről írta volna Klaus Schwab, aki nagyon nem sváb, sőt, de legalább a Világgazdasági Fórum ügyvezető elnöke. Sajnos nem csak egy béna sci-fi író...
Hát, ha ez a nekünk szánt jövő, akkor rohadjon meg velejéig mindaz, aki ezt kitalálta,részt vesz benne, támogatja, hasznot húz belőle, vagy csak ostobasága révén, hasznos idiótája egy jövendőbeli diktatórikus rendszernek.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.06. 21:35:24

@Piffu: az internet vonzza őket. :) Egyébként köszönöm. Neked és @Alex Z: -nek a pozitív kritikát. Engem megmondom őszintén érdekel @Glokta: véleménye is. Valóban nem mindenkié és nem is vagyok türelmes azokkal, akik valamiért céltáblának néznek. Nekem ebben a történetben a nevető harmadik (valójában 3 333 333 333.) szerepe jut. Nem vonódom messze annyira bele, mint sokan gondolnák. Még a magyar politikába sem. Pedig egy mákszemnyit abban benne vagyok azért.

6.Lenin 2021.01.06. 21:43:03

@Piffu:

Természetesen lehet spekulálni. Én pl nem értettem a nyitott társadalom álmot. Miként kezelik majd a embereket egy mindenfelé nyitott társadalomban, hogyan terelik az embereket vissza a fára? Lehet ez egy oda vezető kísérlet? De a kettő sehogy nem fog menni egyszerre.
Kinyitni mindent, miközben a résztvevőket totál bezárjuk? Lehet, hogy létezik egy George Soros, és egy Anti Soros? Ketten küzdenek, mi meg nézünk, mint a moziban? De tovább nem feszegetem, mert még rémálmaim lesznek. Vagy már éberen is vannak?

L

Piffu 2021.01.06. 22:17:14

@A kiló nem százat jelent.:

Eddig nem jártam erre, így elcsodálkoztam rajta, mennyi beteg ember jár ide, de aztán rájöttem, hogy bakter, ez valami indexblog :) (már bocs) Amúgy persze tetszik a holmi, különben nem lennék itt.
Engem is mindenki véleménye érdekel, még akkor is, ha hülyeséget ír, de egy valami nem érdekel: a trágár személyeskedés. Ha valaki a hülyeségeit normális hangnemben írja le, azzal semmi bajom. De a tipikusan ballibbant gyökérkedésre csak hasonló módon lehet reagálni, adjonisten vs. fogadjisten...
Na, mindegy, túl sokat foglalkozunk velük.
Amúgy nagyon klassz egy olyan blog, ami a lehetőségek szerint igyekszik mindig megtalálni a középvonalat, egyforma távolságot tartva minden oldaltól. Ez persze azzal jár, hogy minden kétbites utálni fog, mert a zorbán, mer a gyurcsány, de ha ezt kezelni tudod, akkor szuper.

Piffu 2021.01.06. 22:24:26

@6.Lenin:
"Lehet, hogy létezik egy George Soros, és egy Anti Soros? Ketten küzdenek, mi meg nézünk, mint a moziban?"
Ezzel valamilyen szinten fején találtad a szöget. Tulképp ha kívülről próbáljuk áttekinteni a geopolitikai csapásvonalakat, mit látunk? Cionista (Izrael, Trampliék, Orbánék, J.M. Le Pen-ék, stb.) és internaCIONalista (Klingonék, Demensék, a komplett uniós kommancsék, nálunk az ún. ballib "demokraták") játszódnak egymással mindenféle cicaharcot - nekünk mindegy, kívülállók vagyunk, és úgyis mi szívjuk meg a végén, akármelyik lesz az aktuális prímás.

6.Lenin 2021.01.07. 09:27:11

@Piffu:

"Tulképp ha kívülről próbáljuk áttekinteni a geopolitikai csapásvonalakat, mit látunk? "

Azt, amit több ezer éve látnak azok, akik kívülről próbálják nézni a hatalomért folyó harcot. szerintem semmi újdonság. Esetleg a két oldal megnevezése változik.
És szerintem ez a fejlődés (hová is?) záloga. Olyan soha nem lesz, hogy mindenki egyformán fog gondolkodni. Nem is lenne jó, az már a vég. Az egyensúly, vagy a közeli állapot az egész univerzum lényege.
A Isten-Sátán felállásnak van értelme (?). +, - egyensúly a lényeg.
Szerintem.

GyMasa 2021.01.09. 15:39:35

@Glokta:
"Hát pedig ezúttal jóval több alapjuk van rá.
Trump lényegében felszólította a georgiai kormányzót, hogy "találjon" 12 000 szavazatot, "
Nem azt mondja.
Meglepő, ugye?
Folyamatban van egy pere ezügyben és ez a beszélgetés egy egyeztetése volt.
Egészen pontosan azt mondta, hogy jóval több szavazatról tudják bizonyítani, hogy nem érvényesek, de neki elég a szükséges plusz 1.
Itt van a teljes beszélgetés leirata:
edition.cnn.com/2021/01/03/politics/trump-brad-raffensperger-phone-call-transcript/index.html
Nincsenek illúzióim azzal kapcsolatban, hogy elolvasod, meg már nem is lényeges, de jó lenne, ha vagy olvasnál/néznél alternatív hírforrásokat, vagy ha err nem vagy hajlandó, amit személyesen teljesen meg tudok érteni, akkor ne oszd az észt félinformációk alapján.

"Most a sore losernek sikerült elérnie, hogy a georgiai szenátorválasztást is elveszítsék miatta és a demokraták a szenátusban többséghez jussanak, ehhez csak 'gratulálni' lehet. "
Pont nem Trump miatt veszítettek, hanem a republikánusok miatt.
Az USA-ban a Trump szavazó nem egyenlő a republikánusokkal.
Ja, és nincs többségük a szenátusban. Pont fele-fele, de Harris lesz a döntő szó.

A republikánusok ezt nagyon eltolták most
Nem vállalták fel a konfrontációt, hiszen azt hiszik, hogy majs 2-4-akárhány év múlva majd megint ők nyernek.
Csak most erre alaposan ráfizetnek, mert a demokraták már pedzegetik, hogy kicsinálnak mindenkit, akit csak lehet.
Ami már magában is vicces, mert nem lehet egy 300+ milliós országban 75 millió embert kiközösíteni.
Tisztára, mint a '30-as évek Németországa.

GyMasa 2021.01.09. 15:41:07

@Glokta:
Ott van az upadate a cikkben, hogy nem volt késlekedés.

apro_marosan_petergabor 2021.01.13. 20:48:20

Addig exportálta az USA a demokráciát, amíg odahaza elfogyott...
Érdekes idehaza a DK az USA-ban a demokraták nevezik magukatleghangosabbandemokratáknak, miközben a legkevesebb közük van hozzá.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.13. 21:18:18

@apro_marosan_petergabor: "Addig exportálta az USA a demokráciát, amíg odahaza elfogyott..." Érdekes de ezt a mondást, mint Kelet-Európában, Magyarországon terjedő viccet idézik az amerikai és a brit konzervatívok mostanában.

Lehetne egy külön poszt címe.
süti beállítások módosítása