A kiló nem százat jelent.

Gallup: Trump lett a legelismertebb személyiség az USA-ban beelőzve Obamát

2021. január 02.
  • A Gallup legújabb felmérése rácáfol arra a képre, amit a mainstream média kreált számunkra Donald Trumpról.
  • Az amerikaiak 18%-a most már Trumpot nevezi meg elsőként, mint a azt a személyt, akit leginkább csodál és nem Barack Obama volt elnököt.
  • Az amerikai elnök nemhogy a "történelem legrosszabbja", ahogy naponta igyekeztek lejáratni és nevetségessé tenni, hanem a legelismertebb személyiséggé vált 2020-ra.
  • Lehet rosszul ismertük meg az amerikai elnököt?

trump.gif

Hallom ahogy most kínkeservesen csikorognak az establishment fogaskerekei, hogy ezt megmagyarázzák. Temérdek munkát fektettek Donald Trump lejáratásába, ami valószínű leginkább segítette őt az elnöki szék megszerzésében 2016-ban. 

Az évente rendszeresen Gallup felmérés, mint a teniszben, külön versenyeztette meg a nőket és a férfiakat. A legelismertebb nő Michelle Obama 10%-kal. Ahogy minden First Lady felkerül a listára, ami nyilván az amerikaiak kvázi-royalista nosztalgiája miatt lényegében általános.

Donald Trump azért első, mert a jobboldaliak számára személye az egyetlen biztos pont. A baloldal megosztottabb, nem tud egyértelműen megnevezni egyetlen személyiséget sem, akit leginkább csodálna. Hogy Joe Bidennek mely érdemeit tartják annyira csodálatosnak, hogy a listára keerüljön, nem szól a kutatás.

 

Most admired man, legelismertebb férfi, 2020 
Ki az a  férfi, akiről hallott vagy olyasott, éljen ma bárhol a világban, akit Ön a leginkább csodál?
"What man that you have heard or read about, living today in any part of the world, do you admire most?"

 

Említés elsőként  Top 10-ben való említések száma
Donald Trump 18% 10
Barack Obama 15% 15
Joe Biden 6% 2
Dr. Anthony Fauci 3% 1
Ferenc pápa 2% 8
Elon Musk 1% 4
Bernie Sanders 1% 6
Bill Gates 1% 21
LeBron James 1% 1
Dalai Láma 1% 11
Első és második említést egybeszámolva; a rangsor az összes válasz alapján készült
GALLUP, 2020. december 1-17

 

Ranglista Top 10-ben említések alapján — Gallup, legelismertebb férfi

Top 10 említés
Billy Graham 61
Ronald Reagan 31
Jimmy Carter 29
II. János Pál pápa 27
Bill Clinton 26
Bill Gates 21
Dwight Eisenhower 21
Richard Nixon 21
George H.W. Bush 20
Harry Truman 20
Nelson Mandela 20
Ted Kennedy 18
Winston Churchill 17
George W. Bush 17
Colin Powell 16
Barack Obama 15
Douglas MacArthur 15

  

Most admired woman, legelismertebb nő, 2020
Ki az a nő, akiről hallott vagy olyasott, éljen ma bárhol a világban, akit Ön a leginkább csodál?
"What woman that you have heard or read about, living today in any part of the world, do you admire most?" 
Elsőként említés Top 10-ben szereplés száma
Michelle Obama 10% 13
Kamala Harris 6% 1
Melania Trump 4% 4
Oprah Winfrey 3% 33
Angela Merkel 2% 8
Hillary Clinton 2% 29
Alexandria Ocasio-Cortez 2% 1
Queen Elizabeth II 2% 52
Amy Coney Barrett 1% 1
Greta Thunberg 1% 2

 

Talán Nixon és George W. Bush előkelő helye is meglepő. De a listából egyedül az élre került Donald J. Trump érdekes most. Mert sokan nem hiszik el. Sokak, akik nem Amerikában élnek, csak a mainstream média által kialakított propagandakép alapján tud képet alkotni. Mondhatnám: én is egy voltam közületek:

Donald Trump politikai karrierjét viccnek tartottam a legelején, bár kétségtelenül sok fontos politikai kérdésre tapintott rá meglepően helyesen — szokás volt Bernie Sanders mellett az establishment másik fő kritikusaként emlegetni. Kettejükben sokak szerint kifejezetten sok volt a közös. Nem ezért tűnt lehetetlen elnöknek, hanem olyannak mutatkozott, aki nem képes reálpolitikára váltani ígéreteit és gyakori inzultusait, nem képes a politikai gépezeten belül működőképes szövetségeket kiépíteni, hatékony kormányzati munkát irányítani, nem képes sakkban tartani a deep state-et — és végül alulmarad. Nem adtam néhány hónapot sem Trumpnak az elnöki székben. Mégis túlélt mindent.

Az első nyíltan bunkó elnök stílusán túlnézve egy tisztességes, sőt sikeres négy évet tudott maga mögött és ha nem jön a járványhisztéria könnyedén fordult volna rá a célegyenesre 2020-ban. De jött. Ennek ellenére Trump történelmi eredményt ért el és véleményem szerint sosem fogjuk megtudni, hogy a gyanúsan hirtelen beesett levélszavazattömegek döntötték-e végül el a választást.

Akit részletesebben érdekel, miért győzte meg amerikaiak tömegét, miért el a média által generált képnél sokkal jobb eredményt Donald Trump, olvassa el a korábbi posztokat a témában: 

house-of-cards-season-5-image-via-netflix.jpg

Ez már rosszabb, mint a House of Cards: az USA felbomlásához vezethet a vitatott elnökválasztás — TLDR

2021. január 1. Két hete ültek össze államonként az úgynevezett "elektorok", hogy (most már tényleg) elnököt válasszanak. És még mindig nincs vége... Az amerikai politika, magyarán a "katonai-ipari komplexum szórakoztatóipari részlege" idén végképp alúlmúlta minden várakozásunkat... A B-kategóriás sorozat legfrissebb epizódjai, amik a médiából kimaradnak.

A fogadóirodák 9% esélyt adnak arra, hogy végül Trump győz. A választásnak még nincs vége, de az amerikai demokrácia vége riasztóan közel került — TLDR

2020. november 21. A nép beszélt. Két hete tartották meg az amerikai választásokat, de még mindig nincs hivatalos eredmény. Sőt. Hirdessen bármit a mainstream média. A valóságot máshonnan tudhatjuk meg: a fogadóirodák még nem fizetnek, még mindig 9%-ot adnak annak arra, hogy végül Trump győz.

10 zavarbaejtő ok, amiért Trump győzhet — Merjünk nagy Amerikát álmodni

2020. november 3. Jó. Biztosra nem mondom, de az a minimum, hogy szembemenjünk a mainstream média által sulykolt közvéleménykutatásokkal: Bidennek esélye sem kellene, hogy legyen. Merjünk nagy Amerikát álmodni: 10 ok, amiért Trump fog győzni — vagy legalábbis, amiért lehet, hogy győzni fog...

Minden Trumpról az elmúlt évekből. Jó és rossz. Ki a magyar Trump és így tovább...

gop-debate.jpg

A blog azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba. Olvasottságunk 2020-ban lépte át az egymilliót. Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig. 
Oszd meg írásainkat, lájkolj és kövess minket: facebook.com/kilonem100 
Támogass: patreon.com/kilonem100 Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr3916368654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Füge a bokorban 2021.01.02. 11:11:12

Huh... Ez a blog, valamikor egy értékes, középutas blog volt, de úgy tűnik, mostanra a hazai alt right szcéna egyik legsötétebb bugyra lett, olyan narratívákat felvállalva, amik mellé még az átlag vérjobbosok se állnak oda. Van itt már minden mint a búcsúban: vírustagadás, feltétlen Trump imádat, feltétlen Orbán imádat, konstans valóságtagadás, mint egy kis magyar 4chan fórum. S közben minden cikk alatt ott virít a disclaimer, hogy "mi ám középen állunk", miközben a tartalomből meg üvölt, hogy valójában még Hitlertől is jobbra.
Hát gratulálok, szép teljesítmény!

Glokta 2021.01.02. 11:37:57

Nem ismertük meg rosszul Trumpot, te próbálsz egy jelentéktelen eredményt felfújni.

Az hogy az emberek 18%-a őt nevezi meg a leginkább csodált férfinak, egyáltalán nem meglepő, tekintve hogy a szavazópolgárok több mint 30%-a szavazott rá és ennek nagyjából fele lényegében szektás hívő.
A szintén politikavezérelt balos szavazókból meg ha összeadod, 22% van (Obama+Biden+Sanders, és még Fauciról nem is beszéltem) - ez alapján a felmérés nem igazán az elnök népszerűségét mutatja, hanem hogy van egy relatíve széles (nagyjából a szavazópolgárok 20%-át kitevő) kör, ami imádja és hősként tekint fel rá.

Glokta 2021.01.02. 11:42:01

@Füge a bokorban: Nem hiszem hogy erről van szó.
A blogger magyar viszonylatban nem mondható kormánypártinak, inkább a régi LMP (és Schiffer) establishment-ellenes vonalát követi némi zöld önkritikával kiegészítve, de amerikai témában láthatóan a Trumpot támogató Tim Scott véleménye a meghatározó számára, azt követi anélkül, hogy komolyabban felülvizsgálná az állításai hitelességét.
Ha megnézed az előző posztját, nagyjából az összes linkje Tim Scott valamelyik videójára/posztjára mutat, nem pedig az elsődleges információforrásra, aminek igazságtartalmát könnyen le lehetne ellenőrizni.

GyMasa 2021.01.02. 14:08:06

@Glokta:
Tim Pool lesz az, nem Scott.

Wildhunt 2021.01.02. 14:16:07

@septem: a blogger maradt ahol volt. Az, hogy a bal azóta szélbal lett nem az ő hibája.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.02. 16:01:54

@Glokta: Tim Pool. Baloldali független, ex-Occupy kommentátor. @GyMasa: jól írta. www.youtube.com/c/Timcast/videos

A kőkonzervatívok közül nem igazán kedvelek senkit. Néhány libertariánus egzotikum jön még be mostanában. De alapvetésben inkább a baloldali libertariánusok (ami egy nagyon pici csoport), az akinek vonzanak az ideáljai. Mivel olyan messze vannak a húsos fazéktól, amennyire csak lehet, a véleményük relatíve mentes a korruptságtól. Értsd: nem érdekvezérelt. Ezért kevésbé egyoldalú.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.02. 16:03:33

@Glokta: csak kibújt a szög a zsákból, akkor Dr. Faustus mégsem független szakember, nem a két lábonjáró tudomány?

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.02. 16:09:32

@Füge a bokorban: Természetesen Hitlertől csak jobb lehet az ember. :)

A feltétlen Orbán-imádatot tudnád legalább egy sorral igazolni?
Ezek a cikkek vannak Orbánra tag-elve: kilonem100.blog.hu/tags/Orb%C3%A1n

Kérlek idézz már be egy olyat, amiben az amúgy kétségkívül legsikeresebb magyar politikus nem valamilyen kritikával illetném.

A blog nem középen áll: a két lábán áll. Elfogulatlan, de nem semleges vagy semmit mondó, hiszen ez véleményműfaj. Trumpot is több kritikával illettem. Még ezekben a linkelt cikkekben is. A bottom line meg miért ne lehetne az, hogy inkább Trump, mint az establishment buta és feltétel nélkül hűséges és kompromittált bábja?

GyMasa 2021.01.03. 11:24:33

@A kiló nem százat jelent.:
Mára nem az a baj, hogy Biden az establishment bábja, hanem, hogy egyre több jele mutatkozik, hogy a kínaiaké (is).
És, ez bizony szerintem gyanúsan lefedi az "érdekellentét" fogalmát.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.03. 11:54:21

@GyMasa: abszolút. Lehet lehetne ezekről külön cikkeket írni, de inkább az előző nagy TLDR-be kerültek bele az erre vonatkozó hírek és kommentárok. Bizonyítékként a kínai professzor kérkedését linkeltem be: kilonem100.blog.hu/2021/01/01/ez_mar_rosszabb_mint_a_house_of_cards_az_usa_felbomlasahoz_vezethet_a_vitatott_elnokvalasztas — ha valakit részletesebben érdekel. Az a benyomásom, hogy viszont a többséget nem érdekli. Nem kiváncsi rá Hiába van bármire bizonyíték úgyis jön a duma, hogy nincs bizonyíték és minden nap kezdődik ugyanez előlről.

GyMasa 2021.01.04. 12:42:38

@A kiló nem százat jelent.:
Az a baj, hogy a "szabad, demokratikus" sajtó (és a szociális média) kínosan ügyelt rá, hogy ne is jusson a nép tudomására a biden család huncutságairól semmi.
Ahogy Tim Pool is elmondja rendszeresen, a demokraták az alacsony informáltásgú választók pártja. (Ezért is akarják levinni a szavazás korhatárát 16 évre).
Ezek pedig a fiatalok, az első szavazók és a nagyvárosi demokraták, akik csak a balos sajtóból tájékozódnak.

Piffu 2021.01.06. 17:27:38

@Füge a bokorban:

Húha, van ám ebben a hozzászólásban minden, vérjobbos (btw. számodra ez mit is jelent?) vírustagadás, Trump, Orbán, valóságtagadás, Hitler... apám, hát gratula, szép teljesítmény, sokat gondolkoztál rajta, vagy ez neked megy ctrlCctrlV?
És nyilván egy ilyen iderittyentés után az ember mi másra gondolhatna, mint arra, hogy térdenállva hálát adjon az égnek, hogy megjelent itt,ezen a poszton,most, éppen ebben a pillanatban a felsőbbrendű, isteni eredetű D.E.M.O.K.R.A.T.A! Hallelujaaaaa

Ja, nem. Csak egy kicsit pszichésen sérült ballibsi pöffentette ide a valósághoz nem annyira nagyon ragaszkodó világképét.

mostanra a hazai alt right szcéna egyik legsötétebb bugyra lett, olyan narratívákat felvállalva, amik mellé még az átlag vérjobbosok se állnak oda. Van itt már minden mint a búcsúban: vírustagadás, feltétlen Trump imádat, feltétlen Orbán imádat, konstans valóságtagadás, mint egy kis magyar 4chan fórum. S közben minden cikk alatt ott virít a disclaimer, hogy "mi ám középen állunk", miközben a tartalomből meg üvölt, hogy valójában még Hitlertől is jobbra.
Hát gratulálok, szép teljesítmény!

És hogy a témához is jusson egy szimpla magánvélemény - ez a fickó se sokkal jobb a gyíkoknál, egyetlen előnye, a Klingonékkal szemben az volt, hogy nem a Klingonék nyertek, oszt jónapot. Ez cionista, azok meg internaCIONalisták. Nekünk nagyjából tökmindegy. Max a nálunk héderelő pártocskáknak nem mindegy, melyik popót kell fényezni.
süti beállítások módosítása