A kiló nem százat jelent.

Beindult a fideszes bullshitgyár: a vakcina lesz az új határzár, míg mindkét politikai oldal csak a gyógyszeripar plakátfiúja valójában

2021. január 04.
  • Hiába fertőzte meg a COVID-19 teljes mértékben a közbeszédet, demokráciánk halálát is a magyar közélet alapbetegségei okozzák.
  • A magyar politika egyik sajátossága, hogy a szembenálló felek kb. ugyanazt mondják, mégis egymást hazugozzák le folyton.
  • Megtehetik, mert a szekértáborok azt sem hiszik el, amit a másik oldal kérdez.
  • És látatlanban mindenki megvan győződve arról, hogy a másik "a legutolsó anyagyilkos".

  • Decemberben beelőztük COVID-halálozásban a kicsúfolt Svédországot. A lockdown-hívők jobb- és baloldala, tehát a kormány és ellenzéke zavarodottságában nem tudja feldolgozni az intézkedések kudarcát. Jönnek az új politikai erők?

"Minél rosszabb a kormánynak és Magyarországnak [már a sorrend is, sic!] , annál jobb az ellenzéknek, ...a baloldal valószínűleg az oltásellenesség pártjára áll."

— írta a Bácskai Balázs a Magyar Nemzetben december végén egy bonyolultan érvelő, nyakatekert publicisztikában. A kormányhoz közelálló napilap szerint tehát az ellenzék oltásellenes szabotőr. Mondjuk azt nem tudom, hogy hogyan lehet elszabotálni egy mindenki számára (elméletileg) hozzáférhető önkéntes oltást, FŐLEG, HOGY MINDEN ERŐFORRÁST a kormány ellenőriz? Vagy hogyan lehetett elszabotálni azt a "csodálatos" tavaszi védekezést, amiben az a modern "magyar csoda" is megesett, hogy a teljesen ostoba  szigorításokat illetően egymásra licitáló kormány és ellenzék hallgatott a másikra: a kötelező maszkviselést először Karácsony Gergely kezdeményezte, a kormány később tette magáévá. A kormány akkor szerencsére a kijárási tilalomig nem jutott el, ősszel megkaptuk cserébe az iskolák nyitvatartásáért: a "vérszomjas" közvélemény erre vágyott ugyanis.

Előtte a szakértők, Falus Ferenc, Müller Cecília által is "szükségtelennek, sőt akár károsnak" nevezett szájmaszkok viselését nyilvánosan is mintha a gyengeség jelének tartották volna. Majd divatba jött, mint a trapéznadrág...

A Magyar Nemzet azt is nehezményezi, hogy Krekó Péter független elemzőként nyilatkozik a Politiconak:

"A tét magas. Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor a kormánynak kell viselnie a politikai következményeket".

 A lap szerint Krekó Péter, elszólta magát a baloldal stratégiájával kapcsolatban: "aligha lehet más következtetésre jutni az idei évben történtek fényében. Az európai szinten kiváló magyarországi tavaszi védekezés kapcsán például kijelenthető, hogy az ellenzék mindent megtett annak elszabotálására." 

(Bayer Zsolt még olyanabbat írt, mint a Magyar Nemzet, de a színvonala nem olyan, amit itt be szeretnék idézni — "értelemszerűen" ezért idézi be hosszan a köztévé a híradóban... Vannak bajok a hírszerkesztéssel ebben az országban. Felhívnám a figyelmet Krekó Facebook profiljának feliratára: BEOLTATOM MAGAM!)

Mondjuk a nyilatkozat inkább Krekó Péter függetlenségét bizonyítja, mert kicsi a valószínűsége, hogy "csapattagként" ilyen fegyvertényt adjon a kormánymédia kezébe. Ugye? Tudom ez a függetlenség egy kissé elcsépelt szó manapság. Attól független, hogy nem valamiféle szócsőként működik, hanem önálló gondolatokat oszt meg, ami nyilvánvalóan nem semleges és közömbös a magyar politikai folyamatokkal kapcsolatban — ez az önállóság ritka manapság. Értelemszerűen mindenkinek lehet véleménye. Egy politikai elemzőnek meg pláne, ez a munkája. A gyáva politikusok, a nekik bedolgozó bértollnokok és az önállótlanságra nevelt kétkezi médiasegédmunkások viszont a többség szája ízéhez igazítják véleményüket, nem mernek felvállalni semmi karaktereset, önállót — vagy őszintén igazat.

(Krekó Péter pont úgy független, mint én. De ez itt is nehezen felfogható sokak számára. Annak ellenére gondolom ezt így, hogy nevemet adtam az ellenzéki összefogás önkormányzati kampányához úgyis mint jelölt. Ettől még nem adtam zálogba az agyamat a szemlőhegyi villában. Krekó Péter Tömegparanoiáról és konteókról írt kötete egyébként is tanulságosabb, mint ez az egész csetepaté.)

A vakcina és a COVID-19 átpolitizáltsága ténykérdés, de baj-e?

Rossz reflexek élednek fel. A másik politikai oldal hibáztatásának játéka, a bűnbakkeresés el is kezdődött. A Pesti úti idősotthon vagy a Lánchíd kapcsán azért láthattuk, hogy kreatív ötletekben ilyen esetben nincs hiány. Polgárok érdekeit szolgáló hatékony megoldásokra sajnos épp ezért már nem is futja egyik félnek sem. Utolsó hasonló ilyen talán a május végére megszült maszkrendelet volt mégis. Ekkor már az időjárás mindent rendbe tett és a maszk inkább nyűg volt, noha jó szolgálatot tehetett volna előtte a hidegebb hónapokban.

Eközben kormány és ellenzék stréberkedve igyekszik bizonygatni, hogy mennyire oltáspárti. Hiszen nem érhet senkit rosszabb vád, mint az oltásellenességnek akár csak a gyanúja is. A médiában az oltásokat érő kritika is olyan mint az eretnekség, űzetik tűzzel-vassal.

A kormány a "PR-tettek frontján" jeleskedik: bár meglehetősen csekély mennyiségű vakcina érkezett az országba, azzal kérkednek, hogy Magyarország az elsők között kezdte meg az oltást. Ennek semmi jelentősége, az átoltottság az érdekes, nem az hogy mikor kezdtél oltani — lehet telesírni a saját újságokat, hogy a média nem harap rá. A kritikus média ilyen, máskérdés, hogy sosem fog egyetlen jópontot sem felírni, akkor sem, ha járna. Az ellenzék meg ugye szegény ember vízzel főz módjára Facebook-profil keretekkel igyekszik népszerűsíteni az "oltakozást". Ezek tűnnek fel a Momentumos politikusoknál is és még az LMP is életjeleket mutat etéren. Egy momentumos politikus még a kötelezővé tételt is követelte Azonnalira írt publicisztikájában, bár pártja idáig nem merészkedik el, ahogy egészségügyi szakértőjük, Havasi Gábor kérdésünkre megerősítette: példamutatással szeretnék növelni az oltások sikerességét. A siker kulcsa ugyanis valóban az, hogy elegen kapnak-e oltást. Ha mégsem sikerül, az nem a politika hibája lesz — kivételesen.

Szó sincs oltásellenességről az ellenzékben — ez pusztán a fideszes bullshitgyár selejtes terméke. Az oltásból akar a habonyi gépezet új "határzárat" kreálni. A narratíva ugyanaz, csak most nem "a határzárat bontanák le együtt", hanem az "oltásokat szabotálnák el", a "védekezést gátolnák"...

beoltatom_magam.png

Az átpolitizáltságért természetesen mindenki "felelős", de az átpolitizáltság nem lenne rossz dolog: a társadalmi problémákról mégiscsak beszélni kéne. Ez hívjuk politikának. Értelmes párbeszédet kialakítani azonban még az ellenzék véleményvezérei között sem sikerül. Legutóbb Csintalan Sándor egyszerűen a picsába küldte Konok Pétert, mert hangot mert adni kételyeinek. Pedig épp ez volna a lényeg. 

Valahogy elsikkad az a fajta nyílt kommunikáció, ami valóban növelhetné a magyar társadalom meglepően alacsony bizalmát a COVID-vakcinákban. Ez a bizalomhiány szerintem reménykeltő józanság, ami a politikai elitnek nem sajátja. Még az egészségügyi dolgozóknak is csak egy kisebb része rohanna beadatni magának a valóban kipróbálatlan és lényegében rajtunk élesben tesztelt oltóanyagokat — pl. az oroszt. Mindegyik technológiája túl új. Sosem alkalmazták még korábban. Nem tudom, hogy a tényleges oltásellenességnek mennyire van idehaza tábora, szerintem elenyésző. Oltás és oltás nem ugyanaz sosem. Konkrétan ezzel a vakcikával kapcsolatban teljesen indokolt a társadalom óvatossága: kicsit túl sok anafilaxiás sokk és arcbénulás kísérte az eddigi teszteket, és a hosszútávú hatásokkal kapcsolatban nem is lehetnek információink még.

A brit egészségügy, az NHS allergiások számára nem is ajánlja épp ezért az oltást.

Ez ugyan dícséretes, de előfordulhat, hogy valaki számára pont az oltáskor derülne ki az adott érzékenység. Szóval aki nem tud róla sem biztos, hogy jó, ha rohan "oltakozni". Nem erről kéne a kormányhivataloknak, hatóságoknak idehaza is beszélni? De ők meg sem mernek szólalni, mert a politika szolgálóleányaiként idehaza csak egyes celeborvosok kapnak szót 15 perc hírnévért cserébe.

Az tudóscelebek és a magyar politikai osztály jobb- és balfele egységesen a gyógyszeripar kijárófiúiként és plakátarcaként tűnnek csak fel, szimpla statisztikák, nem vezetők. Az adatok alapján maga a fertőzés az emberek 99.9%-a számára enyhe lefolyású vagy semmilyen megbetegedést nem okoz, a mindenkire kiterjedő oltás tehát elsősorban a vakcinagyártók érdeke. Nincs is jobb üzlet annál, mint egészséges milliók, milliárdok számára eladni egy gyógyszert, ha kell neki, ha nem. A legjobb vakcina is csupán 95%-os hatásosságot ígér, ami minden felelősségvállalás nélküli — lényegében alig több, mint egy reklámszlogen.

Meg egy a nagy gyógyszergyártóknak bedolgozó magyar szakember is felhívta a figyelmemet arra, hogy a legígéretesebb vakcina hatásosságának korlátaira, a Pfizer-vakcináról szóló vizsgálati jelentés írta "továbbra is kérdéses, hogy a vakcina mellett kialakul-e tünetmentes fertőzés és az átoltottak továbbfertőzhetnek-e". Sok szempontból körbeértünk. Fiatalként és egészségesként a zéró kockázatomat cserélhetem fel egy másik kockázatra egy halálos anafilaxiás sokkal vagy "időnként visszatérő arcbénulással" — miközben abban sem lehetek biztos, hogy akármelyik választásom esetén nem válok-e korunk "szörnyetegévé": tünetmentes fertőzővé, ami bizonyítottan rendkívül ritka jelenség, de a korlátozások ideológiai alapja: mert úgymond "sosem tudhatjuk".

Egy másik egészségügyi szakember le is vonja a konzekvenciát: a koronavírus elleni oltásoknak elsősorban az idős, beteg népesség esetén lehet komoly haszna: számukra nem babra megy a játék, a most már mindenütt keringő vírus rájuk valóban veszélyes.

De miért lelkesedne akkor az oltáséert az átlagmagyar? Miért ne lehetne erről értelmes politikai vitákat folytatni? Megmondom miért nem: mert évek óta elszoktunk az értelmes vitáktól. És már komolynak tűnő emberek sem képesek racionális gondolatokat megfogalmazni — lényegében semmilyen témában.

Míg — és azt hiszem ez a lényeg: — a koronavírus jelentette mérsékelt veszéllyel megtanultunk együttélni, beépült az életünkbe, látjuk a viszonylag mérsékelt kockázatokat, tudjuk, mi az, amit meg tudunk tenni védekezésül: legyen az arcmaszk vagy D-vitamin. Én az utóbbit tartom kiemelten fontosnak: főleg, mert erről keveset beszélünk. Pedig 75 év alatt lényegében nem kerül COVID-dal intenzív osztályra senki, akinek ne lett volna kritikusan alacsony a D-vitaminszintje. Értsd: a társadalom széles rétegeinek nem COVID-tól kell félnie, hanem attól, hogy nem veszi be az oltásokhoz és a COVID-tesztekhez képest is filléres kiadásnak számító D-vitamint télen.

covid_hungary_21jan.png

Jól látható, hogy tavasszal a jó idő, a napfény (tehát a D-vitamin) és nem az olyan csodálatos járványvédelmi intézkedések, mint az idősek bolti idősávja számolta fel a járványt. Őszre az idő és a kormány szerencséje is rosszra fordult, és bebizonyosodott, hogy ugyanazok az idős, beteg emberek nálunk is éppúgy kitettek a betegségnek, mint másutt. 

Ha nem folyamatosan a mainstream média által fenntartott hisztéria dominálná a közbeszédet — és az érzésem szerint nem túlságosan nagy, ám befolyásos politizáló közvélemény érzelemvilágát —, akkor valószínű már képesek lennénk tisztán látni és felülkerekedni azon a válságon, ami valójában nem járványügyi, hanem inkább szociálpszichológiai. Nyilván nem segít ezen az, hogy a kormány folyamatosan és bután hazudik, titkolódzik, sodródik az eseményekkel, döntéseit percenként változtatja, ahogy a közvéleménykutatások szele fúj. 

Nemcsak a bezárt mozik és éttermek látványa alapján, de társadalmunk diszfunkcionálissá bénult, tehetetlen, képtelen megküzdeni a legegyszerűbb kihívásokkal is, vezetői gyávák, opportunisták és korruptak, ami várhatóan egy tovább mélyülő válságnak fog megágyazni az elkövetkező években.

covid_sweden_21jan.png

A végére még egy kérdés:

Decemberben beelőztük COVID-halálozásban a korábban ökumenikusan kicsúfolt Svédországot. Már nincs mire vernie a mellét az inkompetens magyar elitnek.

A korrupciófüggők és lockdown-hívők jobb- és baloldala — tehát kormány és ellenzéke, magyarán a teljes politikai osztály — zavarodottságában nem tudja feldolgozni az intézkedések kudarcát. Nincs reális helyzetértékelése, de még hihető bullshit-válasza sincs sem a járványra, sem a hogyantovábbra. Jönnek új politikai erők? Jön Gődény? Előretör a kutyapárt vagy a Mi Hazánk? Bár elkeseredésig megosztott a magyar politikai osztály ebben érdekegyezést mutat: nem szeretne magának konkurrenciát. Az országos listaállítás kritériumának felemelése ezt a közös célt szolgálja: a "kamupártok" — vagyis a Rendszer pártjain kívüli kezdeményezések — ellen. Hiszen mára a radikális változást ígérő Jobbik, a reménykeltő idealizmussal megjelenő LMP és az ígéretesen induló Momentum is betagozódott a Fidesz és a balliberálisok dominálta kétpártrendszer szürke valóságába. 

A kontraszelektált magyar elit nemcsak a politikában összetartó. A most a tényleg rekordgyorsasággal ekészült vakcina hőseként üdvözölt Karikó Katalint a magyar szakma üldözte el külföldre. Csak, hogy értsük miről van szó. Lényegében azok és azok barátai, akik ma a magyar tévékben celebesdit játszanak. Máshol nem kiváncsiak rájuk úgysem. Ez az igazi magyar történet, és ez az igazi alapbetegség minden bajunk mögött.

Hiába fertőzte meg a COVID-19 teljes mértékben a közbeszédet, demokráciánk halálát is a magyar közélet alapbetegségei okozzák.

A blog 2015 végén azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba.
Olvasottságunk 2020-ban lépte át az egymilliót.
Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig...
Köszönöm, ha lájkolod és megosztod írásainkat, kövess minket: facebook.com/kilonem100, ha támogatni szeretnél: patreon.com/kilonem100 — köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr7216362346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2021.01.04. 14:13:06

"nevemet adtam az ellenzéki összefogás önkormányzati kampányhoz úgyis mint jelölt" - te fideszbérenc :D. Abszolút oltáspárti vagyok, de vagyok annyira liberális is, hogy senkit nem kényszerítenék még himlőoltásra sem. Olyan ez, mint a fegyvertartás: ára van, de a szabadság többet ér.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.04. 17:21:46

A ballibbantak egyszerre vannak felháborodva a korlátozások miatt és a túl kevés korlátozás miatt, ez vicces.

cicmen 2021.01.04. 20:23:32

Ha jól emlékszem, meg ahogy a jelen helyzet is mutatja, az ellenzék próbál haszn ot húzni a járványból! Nem? De!

cicmen 2021.01.04. 20:29:58

@Lehetettvolnamás: Nézz rá az LMP támogatottsági adataira, aztán gondolkozz el, hány embert lehet még hülyére venni, ezzel közputasnak hazudott, valójában Fidesz nyalonc bullshittel.................................................

Mi van szerencsétlen hülye jobbágy, nálatok lippsiproliknál a vélemény kinyilvánítása csupán abban manifesztálódik, hogy az ellentéte legyen a Fideszének?
Az LMP támogatottságával meg mehetsz a sóhivatalba kiskomám, moslék koalíció van, a Gyurcsány a főnök, az csináljátok, amit ő mond, mégpedig a Soros parancsára! Ha nem, akkor elzárja a pénzcsapokat! Ennyikeh!

cicmen 2021.01.04. 21:21:15

@wolframm: Meggyőzni??? Öreg, sértésnek tartanám, ha úgy gondolkodnál, ahogy én!
Egyszerűen röhej, hogy egyfolytában a blogger fideszessége a téma nálatok és arra vagytok rácuppanva! Nem akarok a nevében beszélni, de szerintem előbb mondja magáról, hogy kormánypárti, minthogy ilyen kreténekhez tartozzon, mint ti vagytok!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.04. 23:27:04

Pártállástól függetlenül, aki a minimális tiszteletet nem képes megadni senkinek — aka. B. Mátyás — az eztán sem kap szót a blogon, ezeregyedik nickjével sem.

BÁrki megmutathatja, hogyan kell jobb posztokat írni és több olvasót szerezni. Hajrá!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.04. 23:30:47

@cicmen:

wolframm 0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Ezek mind egyetlen kommentelő direkt erre a blogra létrehozott nickjei. Ennyire hülyéből nincsen sok. Senki sem elég ellenzéki neki. Egyébként szerintem remek paródiája annak, hogyan legyünk annyira idióták, hogy mindenkit elriasszunk magunktól.

Itt jobb- és baloldaliak is el tudnak időnként normálisan beszélgetni. Rohadtul nem azon múlik...

cicmen 2021.01.05. 00:15:53

@A kiló nem százat jelent.: Gyanítottam, hogy ugyanaz bár nekem mindegy, nem a nicknév számít, hanem a tartalom...vagy tartalmatlanság! Egyébként a fészbukon még Schiffert is lefideszesezte néhány hasonló kretén!

Piffu 2021.01.06. 14:22:51

"A magyar politika egyik sajátossága, hogy a szembenálló felek kb. ugyanazt mondják, mégis egymást hazugozzák le folyton."

Talán mert csak a függöny mögött szembenálló felek, egyébként meg az öltözőben meg a büfében jó cimborák?

" A kormányhoz közelálló napilap szerint tehát az ellenzék oltásellenes szabotőr. "

Bár úgy lenne, természetesen erről szó sincs, sőt.

"Előtte a szakértők, Falus Ferenc, Müller Cecília által is "szükségtelennek, sőt akár károsnak" nevezett szájmaszkok viselését nyilvánosan is mintha a gyengeség jelének tartották volna. Majd divatba jött, mint a trapéznadrág..."

Meg a fő víruscelebünk, Jakab...aztán utána jött a kínos magyarázkodás, meg mellébeszélés...de a "zemberek" javát rohadtul nem zavarta, hogy a Nagy Fehér Istenek "észrevétlenül" egészen mást magyaráznak egyik pillanatban, mint a másikban - konkrétan az inkongruens kommunikációnak semmi visszhangja...

""A tét magas. Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor a kormánynak kell viselnie a politikai következményeket"."

Elmondom, hogy ebben mi a hülyeség. Az emberek úgy nagy átlagban mélységesen tudatlanok és nem szeretnek gondolkodni, forrást kutatni, forráskritikával élni, elemezni. Úgy általában nem szeretnek. Azonban ANNYIRA mégsem hülyék, amennyire a (bármikori) regnáló hatalom annak nézi őket (minket). Minden egyes ember - felkészültségének megfelelően - napi szinten végez kockázatelemzést. Többnyire úgy, hogy nem is tud róla, pontosabban nem tudja, hogy ő most azt teszi. HA ez egy VALÓBAN olyan veszélyes jószág lenne, mint ahogy ezt sulykolják a fejünkbe 0-24-ben, nem lennének víruskritikusok, oltásszkeptikusok, vakcinát helyből visszautasítók. Tavasszal hogy szóltak a rémhírterjesztő jóslatok? Hogy 30-40-50.000 halottunk lesz? Minden józan ember bepánikolt és nekiállt kockázatelemezni. Mennyi ideig elég kaja, vécépapír satöbbi van itthon, ha itt jön a világvége, és temetetlen hullák mételyezik még a levegőt is? Micsoda egy mocsokság volt ezért őket megvetni, meg leidiótázni! Főleg azokat az időseket, akik megéltek már egy-két igazi krízishelyzetet, mondjuk egy háborút, amikor az utcán elpusztult lódögből próbáltak ételt összeeszkábálni...
De aztán azért két hét elteltével az élesebb eszű, kritikai szemlélettel megáldott "népek" kinéztek a fejükből és mit láttak? Nemhogy hullahegyek nincsenek, de élő ember nem ismer olyat, aki legalább egy ismerősétől hallott volna olyanról, hogy elkapta volna a covidot. Pláne meghalt benne. Utólag már mondják sokan, tavasszal semmilyen első hullám nem volt. A "szokásosaknak" lejárt a mandátum és menniük kellett - gyaníthatóan egy részük már alig várta, de ez már egy másik történet. Szóval a barokkos körmondat után visszakavarnék oda, hogy azért az emberek nem ANNYIRA HÜLYÉK, mint nézik őket. Meg azért a memóriája sem pusztult el a jólétben mindenkinek. Aki még emlékszik rá, milyen volt, amikor a fél osztály otthon döglődött influenzában, meg még a tanári kar is, összevont osztályok, csoportok iskolában, oviban, ide-oda visszük a leckét és kapjuk el mi is, vagy mi sem a jó kis szezonális influenzát - nos aki még ezekre emlékszik, az azért elég hamar eltette a helyére ezt a covid sztorit. Aki meg még mondjuk hobbiszinten utána is próbált járni, az azért meglepődve olvasgathatott olyan hoaxokat a járvánnyal kapcsolatban, hogy a füle is kettéállt tőle...
A tét tényleg magas. Csak éppen nem az, hogy ki kapja el az újhapcit, és mennyire lesz tőle "influenzás". Hanem ez:
,"vedd el az emberektől az alapjogaikat, majd nevezd ezek után "prvilégiumoknak", előjogoknak", és szabj feltételeket, ahhoz, hogy az emberek ezeket visszakaphassák"

Piffu 2021.01.06. 15:04:15

"A vakcina és a COVID-19 átpolitizáltsága ténykérdés, de baj-e?"

Természetesen baj. Ha egy valóban halálos világjárvány lenne, akkor súlyos baj lenne...akkor nem zsarolni kellene az embereket, (hogy ugyan, oltassák már be magukat, valamivel, ami úgy lett összetákolva, valami ellen, ami egyébként nem veszélyezteti őket,) hanem sorsolni, hogy kik kaphatják meg először a vakcinát, ami megvédi őket a gyors és fájdalmas haláltól. De így is baj, mert emberek milliói mennek tönkre azért, mert idióta, ostoba intézkedéseket foganatosítanak egy vírus miatt, ami az emberek igen-igen magas százalékára semmilyen, vagy csak minimális hatással bír. És ettől a pillanattól válik az egész kőkemény politikává és kőkemény diktatúrává. Amikor pedig azt látod, (ha nagyon keresed) hogy orvosok tízezrei (akik eddig elismert, normális orvosokként voltak számontartva), hirtelen számkivetett páriákká, oltástagadókká, vírustagadókká, agyhalottakká, tömeggyilkosokká válnak, de véletlenül sem mondhatják el érveiket, tapasztalataikat, eredményeiket, megfigyeléseiket, /vagy akár csak azt, amit eddig a szakorvosijuk megszerzésekor tanultak/ a nagy nyilvánosság előtt, sőt, elhallgattatják őket, büntetőjogi kategóriába kerülnek, zaklatják őket, elveszik a számítógépüket (???), beviszik őket egy éjszakára (???) és MÉDIASENKIK hakniznak ellenük, hát akkor, abban a pillanatban illene nagyon elkezdened gondolkozni...de MIVEL átpolitizált az egész szarság, az agyátültetésre vagy átmosásra bármikor kész tömeg egyik fele kamut kiált, mert Gőőőődény, (mintha ő lenne az egyetlen...) és libsizsidóóóó, a másik meg Gőőődény, csaló fideszeeeees...De arra - pont emiatt - már nem is figyel, hog MIT MOND. Meg hogy kik mondják még ugyanazt. Hazánkon kívül is.

"Ekkor már az időjárás mindent rendbe tett és a maszk inkább nyűg volt, noha jó szolgálatot tehetett volna előtte a hidegebb hónapokban."

Amikor a kölkeim még aprónépek voltak, a ritka téli orvoslátogatások idején sokszor hallottam az aktuális gyerekorvosok intelmeit: nem kötjük a sálat a gyerek szája elé, mert átnevesedik a párától, és az nagyon nem lesz jó. Én még emlékeztem rá, hogy milyen pocsék volt a szám elé kötött, párától, lehelettől átnedvesedett, majd megfagyott sállal a szám előtt ülni a szánkón, így a kölköket se szívattam ilyennel, de van egy ilyen masszív, nehezen felszámolható dogma, hogy az jó :)

"Hiszen nem érhet senkit rosszabb vád, mint az oltásellenességnek akár csak a gyanúja is." - és tegyük hozzá, ez se véletlen. Átlagpógárnak egyébként sincs fogalma róla, hogy az agyonoltott kölöke ha kicsit nyugatabbra született volna, vagy délnyugatra, akkor nagy eséllyel nincs kötelező oltása. Van fent európai oltási rend, sokan kamilláznának hosszasan, ha kicsit tanulmányoznák. Valamiért nem tudunk rátérni a végletmentes középutasságra.Mekkora idiotizmus lenne, ha elleneznénk egy veszettség elleni, vagy tetanusz-oltást? És vajon mekkora véletlen, hogy a legtöbb kötelező oltással rendelkezőkként kimagaslóan nyertesek vagyunk a legtöbb rákos megbetegedést felmutató országok között? Na nem mintha azt mondanám, hogy van összefüggés a kettő között. De mondjuk cáfolni se tudnám, ha kellene.

"Valahogy elsikkad az a fajta nyílt kommunikáció, ami valóban növelhetné a magyar társadalom meglepően alacsony bizalmát a COVID-vakcinákban."

Nem mintha ez az alacsony bizalom gond lenne...aki retteg, úgyis már regisztrált 5.000 Forintért vakcináért. Aki meg nem, az valszeg influenza ellen sem oltatta magát, miért tenné most? Ha az oltás véd, akkor mi a para tárgya vajon? Oltasd magad, oszt jónapot, biztonságban vagy, aki meg nem akar vele élni, az bízik az immunrendszerében, ami tízezer évnyi oltásmentsség nélkül, extrém higiéniai körülmények ELLENÉRE se engedte kihalni az emberiségnek nevezett, egészen meglepően jól összerakott lényeket.

"A siker kulcsa ugyanis valóban az, hogy elegen kapnak-e oltást. "

Nyilván. Hiszen az influenzát is milyen jól felszámoltuk az ellene évente osztogatott totó-oltással. Ja, nem.

" Értelmes párbeszédet kialakítani azonban még az ellenzék véleményvezérei között sem sikerül."

Talán mert ezt pont nem véleményvezérek között kellene levezényelni. Mármint az értelmes párbeszédet. Hanem víruslobbizó és víruskritikus orvosok, virológusok, szakasszisztensek, covid-osztályos ápolók, egészségügy-statisztikusok, járványtani-népegészségügyi szakemberek között.

"Az tudóscelebek és a magyar politikai osztály jobb- és balfele egységesen a gyógyszeripar kijárófiúiként és plakátarcaként tűnnek csak fel, szimpla statisztikák, nem vezetők."

Ez (sajnos) egy tűpontos mondat.

Piffu 2021.01.06. 15:21:58

"Egy másik egészségügyi szakember le is vonja a konzekvenciát: a koronavírus elleni oltásoknak elsősorban az idős, beteg népesség esetén lehet komoly haszna"...

Bizonyos orvosok bizonyos oltások előtt bizonyosan elmondják, hogy HA már van fertőzés, TILOS beadni az aktuális oltást...Hát, ennek tükrében, meg azoknak a híreknek a tükrében, melyek Kínából, Lombardiából egyaránt jelentettek 100 év körüli korononás betegeket, akik kigyógyultak, - ez nem tanács akar lenni, csak szigorú magánvélemény - ÉN BIZTOS hogy nem oltatnám magam 75-80 évesen sem. Van olyan idős, nyolcvan körüli házaspár ismi, akik eü-nyugdíjasok, eszükben sincs "oltakozni", ők az immunrendszerben hisznek és azt támogatják a fokahgymától a gyömbérig, Dmax-ig. De van olyan is, aki idén lesz hetven, még az életben nem oltatta magát influenza ellen pedig az év felében arcába köhögnek a betegei, de most annyira megrémítették még őt is a felülről érkező ukázok, hogy gondolkodik rajta, hogy beoltatja magát. Lehet cáfolni, de én azt látom, hogy "mindkét" poltikai oldal feltétlen hívei lettek feltétlen oltáshívők. Azaz aki hisz valamilyen (bármilyen) politikusban/nak - az jóval könnyebben rávehető oltásra azoknál, akik nem hisznek a politikusoknak (egyiknek se).
süti beállítások módosítása