A kiló nem százat jelent.

A magyar média hallgat a többezres lezárásellenes bécsi tüntetésről

2021. január 17.

Lehet keresni az okokat, hétvége van esik a hó, de amíg a fősodratú média (kormánytévétől a telexig) arról is beszámol, hogy valami Szlávik János nevű vagy korábban sosem hallott Kemenesi Gábor víruscelebek mit reggeliztek az valamiért kimaradt, hogy a kijárási tilalom ellenére többezres-többtízezres tüntetéseken tiltakoztak a bécsiek a mostmár nemcsak közröhejszámba menő, hanem sokak megélhetését végleg tönkretevő korlátozások ellen. Kapaszkodj meg: zömében maszk nélkül. Mint a régi világban.

tuntetes-volt-becsben-a-koronavirus-korlatozasok-ellen.jpg

Minden ország tett valamit és mindenki kell is tegyen a szerencsére mérsékelten veszélyesnek bizonyult koronavírus járvány ellen, de nem ment el minden ország a falig. Míg Svédországban lényegében nincsenek számottevő korlátozások, a skandináv országok  legtöbbjében még maszk sem kötelező, ha bemész egy boltba, csak buszon vagy esetleg ott is csak ajánlják, addig más országok ágyúval lőttek a galambra, vagyis a vírusokra. Japánban még tesztelni sem teszteltek és ennek megfelelően alig találunk félrevezetően a COVID-19-nek betudható haláleseteket. 

Igaz ezt csak a magyar országos tisztifőorvos mondta: "A koronavírus magyar halálozási statisztikájában szereplőknek csak töredéke halt meg _biztosan_ a koronavírus miatt" (Persze minden szó számít.)
"
A koronavírusban meghaltak mindössze 5-7 százalékánál nem regisztráltak semmilyen alapbetegséget - jelentette ki Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóján. 
Magyarán A JÁRVÁNYBAN ÉLETÜKET VESZTETT EMBEREK TÖBBSÉGÉNEK ESETÉBEN NEM MAGA A KORONAVÍRUS, HANEM VALAMILYEN ALAPBETEGSÉG OKOZTA A HALÁLT." — írja az Origo. Ha azt mondom kormányközeli, akkor gondolom nem mondok sokat, azt hiszem a legpontosabb adatokkal csak a kormány rendelkezhet mégis, ha utáljuk, ha nem.  "AZ ORVOSOK LEGTÖBBSZÖR KÍSÉRŐ BETEGSÉGKÉNT JELÖLIK MEG A KORONAVÍRUS-FERTŐZÉST. "

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy persze a halál oka más hasonló fertőző betegségek esetén is ezer más okra vezethető vissza, mint az adott fertőzés. A legyengült szervezetek számára halálos utolsó csepp a pohárban az, ami a nagytöbbség számára meg se kottyan: nem csak ez a koronavírus, de bármely más kórokozó a 200-ból, ami hasonló betegségeket okoz. De egy virtigli fertőző betegség, mint a kolera, a pestis, az ebola vagy az AIDS, azért mégiscsak önerőből gyilkol. Sőt az influenzának is tömegével vannak minden évben fiatal, egészséges áldozatai. A koronavírusnak nagyságrendekkel kevesebb. 

Hasonló nagyságrendű veszély folyamatosan jelen van a téli D-vitaminhiányos időszakokban, de ennyire komolyan még nem vettük. Az intézkedések áldozata elsősorban vendéglátóipar, a szabadidőszektor és egyes szolgáltatások Ausztriában is. 

Az osztrák tévében láthattunk riportot, de idehaza nem nagyon adott hírt róla senki. A kereső olyanokat dob ki, mint a Magyar Tudat, amit azért nem szoktunk nagyon olvasni... UPDATE: A 24.hu és a Hírstart is lehozta, de nem könnyű rábírni a Google-t sem a találatokra. És a Facebook oldalukra valamiért nem került ki a hír. De ebben is tévedhetek. Másoknak nem volt fontos. Mintha mindenki elfogadná és támogatná a történelemben pédlátlan lezárásokat.

A blog 2015 végén azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba.
Olvasottságunk 2020-ban lépte át az egymilliót.
Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig...
Köszönöm, ha lájkolod és megosztod írásainkat, kövess minket: facebook.com/kilonem100, ha támogatni szeretnél: patreon.com/kilonem100 — köszönjük!

Eközben Firenzében:

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr3316392856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emlékez Tető 2021.01.17. 12:33:23

Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

ui: addig jár a korsó a kútra...

Piffu 2021.01.17. 15:47:47

@Emlékez Tető:

Szájkosártörvény, mi?

A hazai és nemzetközi média java elítélhető lenne közveszélyes rémhírterjesztésért, gyógymódok, megelőzés eltitkolása miatt (D-vitamin nagydózisú alkalmazása) vakcinák által okozott halálos mellékhatások elhallgatása miatt, stb. stb.
A heteken, hónapon át hordott arcmaszkok egészségügyi kockázatainak elhallgatása erősen akadályozza a védekezés eredményességét, nem beszélve az immunrendszer lerombolásával járó "szobafogságról".
Egyébként fenyegetőzni próbálsz, iQfighter?

Piffu 2021.01.17. 16:01:49

@A kiló nem százat jelent.:

"Az osztrák tévé mellett idehaza nem nagyon adott hírt senki. A kereső olyanokat dob ki, mint a Magyar Tudat, amiet azért nem szoktunk nagyon olvasni... UPDATE: A 24.hu és a Hírstart is lehozta, de nem könnyű rábírni a Google-t sem a találatokra. És a Facebook oldalukra valamiért nem került ki a hír. De ebben is tévedhetek. Másoknak nem volt fontos. Mintha mindenki elfogadná és támogatná a történelemben pédlátlan lezárásokat."

(amiet???) (pédlátlan???) Elfáradtál már? :)

Nos, az a baj, hogy az emberek igen magas százaléka leszokott a józan ész használatáról, ma az emberek nagy százalékánál a telefon okos, nem ő maga. Ez azt jelenti, hogy bármit és a bármi ellenkezőjét 24 órán belül nagyon simán elfogadják. Azt tapasztalom, bármilyen megdöbbentő is, hogy egyesek úgy viselkednek, mint az ovisok, amikor olyat hallanak, ami szembemegy a meggyőződésükkel, akkor jön az ovis reakció, HALLANI SEM BÍRJÁK! azt, ami mást közvetít. Kicsit olyanokká válnak felnőtt emberek, mint az ovisok, amikor nem akarják hallani, amit a másik mond, és hangos kiabálás közben tenyérrel ütögetik a fülüket, hogy véletlenül se jusson be egyetlen zavaró gondolat sem. Nos, tőlük várhatod az érdeklődést, vagy netán az elhallgatott hírek iránt kifejezett igényt!! Így simán megtehetik a korpáshajú médiatermékek, hogy nem közvetítenek semmi olyat, ami ellentmondana az általuk terjesztett propagandaszövegnek. Lásd toposzálló törzsünk nagy varázslóját, Szlávikot, aki szerint az oltás (mRNS) megvéd a vírus által okozott betegség súlyos lefolyásától. Miközben Lyons-Weiler pont erre figyelmeztet, és a vakcinagyártó (Modena) felé is jelezte, hogy - bár az oltatlanok könnyebben (gyakrabban) kapják el a vírust, a betegség lefolyása enyhébb, vagy nincsenek is tünetek, miközben az oltottak 21 %-a súlyos mellékhatásokkal küzd, ha vad vírussal találkozik. De oda se neki, megy a propaganda. A norvégok - és érdekes módon a víruslobbista Portfolio ezt le is közölte - valóban leközölték, hogy az oltott idősek közül milyen sokan meghaltak az oltás után. De nálunk meg simán le lehet hazudni a napot is az égről. Én ezt nem értem. Nekünk mindig, mindenben az utolsó csatlósnak kell lennünk?

A Kemenesi Gábor a pécsi víruslaborban Jakab jobbkeze (vagy inkább bal? ) mióta többen számonkérték Jakabon, ( a helyi sajtóban is), hogy tavasszal egészen mást mondott a maszkhordásról mint most (feltehetnénk a költői kérdést, mikor hazudott), azóta Jakabot pihentetik (arra nem gondolnék, hogy neki jött meg a józan esze) és azóta Kemenesi a helyettes covid-lobbista.

Sir Gombóc 2021.01.17. 16:23:34

Az előbb olvastam erről a tüntetésről valami index nevű jelentéktelen oldalacskán, a hír 10.41-kor jelent meg. Hülyeséget írtál megint.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.17. 16:56:28

@Piffu: csak amit akart lenni az az amiet. Valóban nem aludtam sokat.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.17. 16:58:04

@Sir Gombóc: ma 09:13-kor lett publikus a poszt. A tüntetés tegnap délután volt. Hogy 10:41-kor az Index is beszámolt róla, nem utolsó sorban, mert látták máshol, rendben van. Nem mondom, hogy top1 hír, de nem nagyon rohan a média ezeket az eseményeket közvetíteni. Mint mondtam: a Facebookra sem került ki a 24-nél.

Sir Gombóc 2021.01.17. 18:35:33

@Piffu: ezek közül semelyik sem volt elhallgatva csak a te magad körül felhúzott burkodban. Valamennyiről olvastam a mainstream médiában.

Sir Gombóc 2021.01.17. 19:04:10

@A kiló nem százat jelent.: a 24.hu-n tegnap 18.28-kor élesítették a tüntetésről szóló hírt.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.18. 08:08:05

@Sir Gombóc: Az állításod könnyen cáfolható. :D Egyértelműen alulreprezentáltak ezek a hírek.

Sir Gombóc 2021.01.18. 13:08:25

@A kiló nem százat jelent.: hát persze. A Google keresés most is 16.-i hírnek adja ki. Beégtél, megint, de miért jó ez neked?

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.01.18. 14:05:25

@Sir Gombóc: Az a jó, hogy annyira jóindulatú a kommented, hogy muszáj vagyok igazat adni annak ellenére, hogy egy betű sem igaz belőle. A hasonló hírek kevesebb reprezentációt kapnak. "Sokadik" oldalra kerülnek a hírekben. Ignoráljuk, hogy egész szektorokat tettünk tönkre. Mindössze azért, mert azt hittük, hogy eláltal megmentünk pár elzárt idősotthonban vagy kóházban fekvő végstádiumi betegek, akiknek a halála ennek az őrültségnek a legitimációjára szolgált, ami ellen most tüntetnek egyre többen világszerte. És, amit a pánikkeltésben élenjáró média és social média alig hoz nyilvánosságra.

Piffu 2021.01.18. 17:14:06

@Sir Gombóc: Bizonyára. Akkor légyszíves tájékoztass róla, hogy a legnagyobb számban megjelenő, megyei napilapokban (egy tulaj, sok város) hol jelent meg ilyen hír? Valamint a mainstream médiában mikor és hol jelentek meg mondjuk a Pifzer oltási protokolljában megjelent mellékhatások, mikor említették meg a covid-propagadna ellenében szóló orvosprofesszorokat, akadémikusokat, melyik sajtótermékben jelent meg akár csak egy szó az augusztusi budapesti covid-konferenciáról, vagy esetleg tőlük bármit, stb. stb. Nem is tudom, ki él burokban...

eloi 2021.01.20. 15:43:17

A járványt le kell küzdeni. Pont.
Ez jár némi kellemetlenséggel. Pont.

A járvány mindig azoknak komoly, akik elkapják, és egy részük belehal. Másoknak lehet hülyeség, meg megtévesztés.
Amíg nem ők kapják el vagy nem családtagjuk hal bele.

Tényleg jó lenne felnőtt, értelmes emberekként szembenézni ezzel, és a korlátozásokkal,

Tuti bukta egy kormányzatnak, ha emberek halnak meg és ő nem tesz korlátozó intézkedéseket, nem keresi a megoldásokat, hogy mielőbb be legyenek az emberek oltva. (Lásd USA!)

A kormányok veszitik a legtöbbet egy korlátozással!!! Mert addig sok adótól, járuléktól... elesnek! Tehát a legkevésbé érdekük, hogy legyenek korlátozások, komplett iparágak ne adózzanak, ne termeljenek, sőt, a kormányoknak keljen őket közzsebből finanszírozni, miközben a köz-bevételek radikálisan csökkennek, és, hogy ezek sokáig tartsanak!!!

Tehát valójában egy oldalon állnak a tüntetőkkel!
Csak éppen nem tehetik meg, hogy bedobják a gyeplőt a lovak közé, lesz, ami lesz alapon. Mert azért is őket rúgják majd. Főleg ki a kormányból, a hatalomból.
Mint most Trumpot is, akinél a COVID erősen közrejátszott a bukásban.

Piffu 2021.01.20. 21:40:27

@eloi:

"A járványt le kell küzdeni. Pont."

Influenzaszerű járványt pont úgy kell leküzdeni, mint az influenzát.

"A járvány mindig azoknak komoly, akik elkapják, és egy részük belehal".

A rák mindig azoknak komoly, akik megkapják, és nagy részük belehal. Pont.

Az eltúlzott járványellenes intézkedések azoknak komoly és eltúlzott, akik emiatt tönkre mennek, földönfutóvá válnak, elveszítik állásukat, keresetüket, befektetésüket, lakásukat. Pont.

Az eltúlzott járványellenes intézkedések mindig azoknak komolyak, akik kezelését, laborját, műtétét, vagy egyszerűen csak ellátását a covidra való hivatkozással elmulasztották.

Az oltások mellékhatásai mindig azoknak komolyak, akik súlyosan megbetegednek, vagy meghalnak tőle.

Tényleg jó lenne felnőtt, értelmes emberekként és nem agymosott zombikként szembenézni mindezzel.

Ez az egész nem kormányfüggő, hanem kormányok feletti. Az tuti bukta egy kormányzatnak, ha hazudnak az embereknek és ha erőszakkal oltani akarnak olyanokat, akiknek semmi szükségük erre az oltásra. Az oltásokkal azokat kell védeni, akiknek ez indokolt. De akkor sem fél év alatt összecsapott, embereken még nem alkalmazott technológiával készült oltással. Nem állnak egy oldalon a tüntetőkkel. Pontosan tudja az összes, saját lakosságát zsaroló kormány világszerte, hogy a tüntetők a legnagyobb ellenségei a totális kontrollnak és a depopulációs szándéknak. Ezért fenyegetik őket büntetőeljárással, pénzbüntetéssel, és a mai nappal kiderült, hogy átnevelő, koncentrációs táborokkal egyaránt.

Persze, aki elhiszi, hogy a hetek, hónapok óta hordott koszos maszkok megvédenek befelé/kifelé egy vírustól, azokkal bármit (is) meg lehet etetni.

eloi 2021.01.21. 00:37:17

@Piffu: "Tényleg jó lenne felnőtt, értelmes emberekként és nem agymosott zombikként szembenézni mindezzel. "

Hajrá! :-)

Piffu 2021.01.21. 12:07:39

@eloi:

Nem a pályáról kell drukkolni, hanem a nézőtérről. Tehát hajrá, ébresztő, mert lemaradsz.

ZX 2021.01.21. 18:42:28

@eloi: Minden 3 kovidos halottra (akik nem is biztos a kovidba haltak bele) jut kb. 2 olyan akik a korlátozásokba haltak bele, vagy fognak belehalni. Szóval kérdés, hogy mennyire éri meg a gazdaság tönkretétele mellett további 2/3-nyi halott?

Wildhunt 2021.01.21. 21:53:01

@ZX: eddig. De ugye a gazdaság nem fog napok alatt helyreállni, nélküle meg nincs pénz sem egészségügyre sem szociális programokra. Vagyis lesz az még több is 2-nél.

Piffu 2021.01.22. 19:11:46

Szimaték, akik mindig elsők közt álltak át a "másik oldalra":

Bukarestben hétfőtől csökkentett vendégszámmal, de kinyitnak a vendéglők, a színházak és a mozik

Piffu 2021.01.22. 21:44:23

Apa, kezdődik?

@<a href="#comment-109578">walking</a>:

Ha véletlenül igaz lenne, hogy ezek nem RNS oltások, hanem "igaziak", akkor máris minden ezek mellett szólna, még úgy is, hogy itt sem volt idő rá, hogy normálisan teszteljenek. Tehát ha már homár, akkor ezeket kellene oltogatni a rászorultaknak, nem a pfizer-moderna génpiszkákat.

Amúgy meg mi ez, ha nem az, amiről az alább írtam déjvid kollégának?
Népirtás első fázis?

2021.01.19: Allergiás reakciók Kaliforniában
web.de/magazine/new...
2021.01.18: Koronajárvány kitörés az oltás után az Itzstedt-i otthonban
www.ndr.de/nachrich...
2021.01.13: Koronafertőzések az oltás után a Schloß Holte-Stukenbrock-i idősek otthonában
www.nw.de/lokal/kre...
2021.01.15: Koronavírus esetek a második oltás előtt
www.echo-online.de/...
2021.01.15: 2021.01.15: Koronavírus esetek az első oltás után egy dortmundi idősek otthonában
www.ruhrnachrichten...
2021.01.14: Fertőzés az idősek otthonában az oltás ellenére
www.rheinpfalz.de/l...
2021.01.14.: Bedburg-i idősek otthona: A szeniorok és a személyzet megbetegedtek a koronavírus oltás ellenére
www1.wdr.de/nachric...
2021.01.14: Koronafertőzés az első oltás ellenére – Káosz az idősek otthonában
www.tag24.de/thema/...
2021.01.08: Rödinghausen: Koronafertőzés az otthonban az oltás után
www1.wdr.de/nachric...
2021.01.08: Fertőzés az otthonban az oltás után
www.focus.de/gesund...
2021.01.08: Svájc: Fertőzés az otthonban az oltás után
www.nzz.ch/panorama...
2021.01.04: Mallorca: Fertőzés az otthonban az oltás után
www.mallorcazeitung...
További esetek az alábbi linken:
www.corodok.de/zufa...
süti beállítások módosítása