A kiló nem százat jelent.

Rossz fát tett a tűzre a kormány. Az ellenzék pedig nem látja a fától az erdőt.

2022. augusztus 16.

Rossz fát tett a tűzre a kormány állítólag. Az ellenzék pedig nem látja a fától az erdőt. De már azt hiszem, legalábbis a zöldeknek, nem is ez a dolguk. A kormány kormányoz, az ellenzék pedig ellenez. 

Az erdész, az ökológus, a politikus és a fák meséje bonyolultabb egy szlogennél.

Az LMP múlt pénteki tüntetése a tűzifa-rendelet ellen az ellenzéki massza leghitelesebb megmozdulása volt. Dícséretet érdemelnek.

De ennyi. 
1660315867073.jpg

Tovább

Ha még egy okostojás nekiáll elemezni, hogy "miért veszített az ellenzék", akkor...

2022. május 09.

Egy hónappal az Orbán Viktor ellenzéke számára balsikerű választás után sokan még mindig nem értik a "baloldalon" a lényeget. Volna elemezni való bőven, de speciel azt elemezni, hogy "jaj miért nem történt ismét kormányváltás" teljesen hiábavaló  és fölösleges. Mégis ezen rágódik az ellenzéki értelmiség java. Ahelyett, hogy leszűrnénk a tanulságot: a hat-hétpárti összefogás nem nyújtott reális alternatívát Magyarország számára, és arról beszélnénk, hogyan lehetne megszabadulni a ballaszttól és esélyt adni egy új ellenzéknek. Amolyan fixa idea jelleggel: hogyan lehetne más a magyar politika...

Miről kéne akkor beszélni mégis?

nezopont.pngA választás után: az ellenzéki közvélemény jó ha három 5-6%-os kispártból áll, a súlyuk tehát a MiHazánkkal van egy szinten,még az ellenzéki szavazók legnagyobb hányada is inkább egyéb alternatívát keresne, ha tehetné. Nosza!

Tovább

Részvétlen demokrácia 2. Lábjegyzet egy népszavazás elmaradt vitájához

2022. április 03.

pepe4president.jpg

Ismét elmaradt a társadalmi párbeszéd. 2022. április 3. választás, de  népszavazás van mára kiírva négy kérdésben is, azt gondolhattuk volna, hogy a közélet vitáktól, ilyen-olyan érveléstől, akár mémektől hangos, de nem volt ez a helyzet. Egyedül kormánypárti véleményformálók osztják meg gondolataikat. Legutóbb maga a miniszterelnök. Pedig fontos kérdésről van szó.

Tovább

Egy kép Ukrajnából, amit a Facebook nem akarja, hogy láss! Mark Zuckerberg az internet Putyinja, a békétlen valóság és a háborús propagandák új korszaka

2022. március 21.

censorship-2.jpg

Nem szabad tudnod az ukrán neonácikról, mert nem illik a nyugati média háborús propagandájába. A leplezetlen manipulációs szándék emlékeztet minket, hogy a világpolitikában továbbra sincs jó oldal.

És ez természetesen nem menti fel Putyint sem a felelősség alól. Ahogy minket sem fog felmenteni a történelem a következmények alól a saját hibáinkért.

274535531_1091537741668662_2783000514982640517_n.jpg

Tovább

Az ellenzéki összefogás borsodi jelöltje, "Rokker Zsoltti" pár éve még javában buzizott és cigányozott a színpadon, aminek a művelt, liberális közönség ugyanúgy tapsol ma is

2022. március 13.

Erdei Sándor alias "Rokker Zsoltti" pár éve még javában buzizott és cigányozott a színpadon. Most ő is az ellenzéki összefogás borsodi képviselőjelöltjei közé tartozik, akik  majd "megosztás és gyűlöletkeltés helyett társadalmi békét teremtenek, és azon fáradoznak, hogy begyógyítsák a magyar társadalomban máig elevenen élő történelmi sebeket."

- Hát lesz mit behozni!

20191602_1705579ed8204abd846500e44776a9a9_wm.jpg

Tovább

A Kígyó-szigeti ukrán katonák nem hősök, LEHET NEM IS halottak. A szikladarab kalandos története az ókor hőseposzaitól a modernkor tiktok-videóiig

2022. február 25.

Mint cseppben a tenger: olyan a 13 ember értelmetlen halálát követelő piszlicsáré incidens az egész orosz-ukrán konfliktusban. Minden benne van. Egész hatalmas Ukrajna története egy kicsit olyan, mint a kicsiny Kígyó-szigeté.

A Kígyó-szigeti ukrán katonák nem hősök voltak, sőt bizonyos értelemben inkább egyfajta "megszállók"...

935px-.jpg

Tovább

Mi a baj a Fidesz 12 éves kormányzásával?

2022. február 17.

A két liberális politikai elemző, Ceglédi Zoltán és Lakner Zoltán 6. félórás stúdióbeszélgetése az ATV-n ezúttal "Mi a baj a Fidesz 12 éves kormányzásával?" alcímmel futott, hogy úgymond "rögtön sokkal nagyobb legitimációval" fogják tudni kritizálni az ellenzéket. Amiből minden adásba jut bőven. Ebbe is. Mert sok az anyag. Nem a mi hibánk.

Én is ezen az elgondolkodtató kérdésen keresztül szeretném rehabilitálni magam ellenzéki olvasóim körében. (Az esélytelenek nyugalmával.) 

Tovább

Kutyapártra szavazásra buzdít az LMP-s Vágó Gábor is. Méghogy halott az ökopolitika?!

2022. február 15.

90b447ea-b269-47ef-8e99-8f4c8f0d503f.jpg

Bár az összefogás színeiben politizál, a kutyapártra szavazásra buzdít az ismert LMP-s politikus, Vágó Gábor, amiért akár az ő párttagságát is felfüggeszthetik az LMP elnökségének határozata alapján, akár Hajdu Máriáét vagy Takács Lajosét. Pedig őt a jószándék vezeti. 

SPOILER: Mint amúgy a legtöbb politikai szereplőt általában. Azokat is, akiket éppen nagyon utálsz. Csak mondom.

Tovább
süti beállítások módosítása