A kiló nem százat jelent.

Index-nosztalgia 2005: amikor még Tóta W. volt Bayer Zsolt, Vaszily Miklós pedig a "libernyák" Index-vezér és nem az Origo "mészárosa"

2020. augusztus 07.

Régen minden jobb volt? Mostanában mindenki a kedvenc Index-cikkét posztolja nosztalgiából vagy tisztelgésből. Röhögni fogsz, de az egyik fideszes Facebook-oldal is beszállt a küzdelembe és talált egy igazi (epés) aranyköpést. 2005-ből, amikor még Tóta W. indexes és nem hvg-s volt. Gyurcsány választási győzelemre készülő miniszterelnök és nem a vicc kategóriája. Az még egy nagyon másik Index volt. Szerintem és Stumpf András szerint a legjobb Index.

Bár nem emiatt a kis Tóta W. glossza miatt. nincs_masik_index.png

Tovább

Az Indexnek annyi, de a Gyurcsány-párt újra kap állami támogatást

2020. július 29.

Szándékosan mentem át demagógba a Demokratikus Koalíció posztja miatt. Olyan sok rossz hír után mindenki megérdemel egy kis lazítást. A Gyurcsány-párt már el is kezdte. Hát szépen hálálják meg a Miniszterelnök Úrnak a jóságát, mondhatom. :) 

Mivel úgy gondoltam, hogy a DK által felkínált opciók hiányosak, ezért a Facebook-on kiegészítettem a szavazást pár másikkal, kérem tegyék meg tétjeiket, ne mindig a pártok járjanak jól!

Tovább

Amit az Index-sztoriból nem értek

2020. július 24.

giphy.gifTudom, másoknak kész válaszaik vannak olyasmire, amiről keveset vagy semmit se tudnak, vagy amiről tudhatnának, de arra sem emlékeznek. Nekem nincs.

Akart a fene erről írni, de az emlékezetkieséses magyar közéletben muszáj.

Felőlem mindenki azt gondol a történetről, amit akar, de pusztán a hosszútávú memóriánk felfrissítésére vegyünk néhány dolgot sorra, amiről általában a többség megfeledkezik vagy sosem tudott.

Index.hu: 1999-2020?

Tovább

Ezt mindenki benézte: 132/198=2/3. A parlamenti kétharmad nem a hétfejű sárkány

2020. július 14.

Uh, hát ezt jól benézte mindenki. A Political Capital hívja fel rá a figyelmet, hogy a kormányoldal alkotmányozó többsége korántsem fogyott el még. Már ennek a matematikai ténynek a fel nem ismerése is újabb példája a magyar politika alacsony IQ-jának, de ha hozzávesszük a másik még ennél is elfeledettebb tényt, hogy a kétharmad megtartása nem szükséges feltétele a stabil kormányzásnak, elvesztése pedig nem örömünnepre okot adó ellenzéki győzelem, akkor még inkább beláthatjuk, hogy nemcsak sekély e kéj, de korai is az öröm. A 2010 óta mesevilágban élő ellenzéki politika újabb komikus epizódja: 

107898944_4055766857829572_762524140823063005_o.jpg

Political Capital: Szinte a teljes magyar nyilvánosságon kritikátlanul keresztülment, hogy Koncz Ferenc [fideszes egyéni kéviselő] halálával a Fidesz elveszítette kétharmados többségét.

Tovább

Eddig kétszer több életévet követelt a lezárás, mint a COVID-19

2020. július 06.

iceberg.jpg

A karanténnak súlyos ára volt. Ha az élet "megóvása" pénzben nem is mérhető, életévekben már igen: az eredmény lesújtó. A COVID-19-re "terápiaként alkalmazott" társadalmi távolságtartás, karantén, lezárások, a "nem sürgős" egészségügyi ellátás, boltok, üzletek bezárása, gazdaság leállítása kétszer annyi emberi életévbe került, mint amennyit a járvány elvett. Hatásos volt akkor a gyógymód? Megérte? Vagy épp ellenkezőleg?

Tovább

Posztmodern rasszizmus. Mandeláról nem lehet parkot elnevezni Újbudán, antiszemita pedig már csak zsidó lehet

2020. július 03.

Karl Marx: "A történelem ismétli önmagát, s ami egykor tragédia volt, második kiadásban komédia, az emberiség nevetve vesz búcsút kellemetlen múltjától." Ki mást idézhetnénk? 

Posztmodern. A "White Lives Matter" (Fehér Életek Számítanak) mozgalom világraszóló győzelmet könyvelhetett el egy noname újbudai parkocska Nobel Béke-díjas Nelson Mandeláról való elnevezésének megfúrásával. Sekély e kéj. De ezzel már a posztkarantén tébolyult BLM-világrendet előzzük.

103077710_975656772890221_4648250926205428331_n.jpg

Tovább