A kiló nem százat jelent.

A Fideszre szavazni sokaknak egyre nyomasztóbb kompromisszum (olvasói levél)

2019. január 12.

Facebook oldalunkon kaptuk ezt a jól megfogalmazott írást egy olvasónktól, aki történetesen a kormánypártra szavaz. Üzenete szerintem mindenkihez szól, s különösen az ellenzéki érzelműek számára lehet tanulságos. Személy szerint több okból is fontosnak tartom, hogy párbeszéd legyen a virtuális szekértáborok között. A magyar társadalom végletesen megosztott, noha a nézetkülönbségek legtöbbször nem áthidalhatatlanok, tapasztalataim szerint alig különböző hátterű vagy értékrendű magyar emberek szavaznak az élesen különbözőnek látott pártokra, politikusokra. Át is kéne hidalni azokat a különbségeket, ami a másik oldal megértésével, közös nevezők megtalálásával kezdődne, s elvezethetne egy élhetőbb, konstruktívabb közélethez. Örülök, hogy a Fidesz szavazói között is látják az erőfeszítéseinket e téren. S talán legellenzékibb olvasóink számára is jó érzés lesz tudni, hogy sokak számára "a Fideszre szavazni egyre nyomasztóbb kompromisszum".

tim-gouw-68319-unsplash.jpg

Kedves A kiló nem százat jelent szerkesztő!

Azért szimpatikus a blogod, mert azt érzem rajta, hogy nem valamelyik politikai oldal szócsöve, hanem azt, hogy egy politikailag igen aktív civil, nem bírta már tovább és elkezdte megosztani a gondolatait. Ez arra bátorított, hogy én is leírjam, amit gondolok a politikai helyzetről. Én nem szeretnék közszereplő lenni, ezért nem szeretném saját nevemmel megjelentetni, de ha neked van kedved, kérlek oszd meg ezt az írást.

Segítség egy nem szektás Fidesz szavazó megértéséhez

Sorra jelennek meg a szörnyűlködő elemzések és okoskodások arról, hogy hajmeresztő intézkedései ellenére miért szavaznak ennyien a Fideszre. A válaszok nagyjából arról szólnak mindig, hogy a Fidesz szavazók a propaganda által megvezetettek, vagy hülyék, vagy erkölcstelenek. Birkák, agyhalottak stb. Ez néha odáig megy, hogy a magyar ember alávaló, ezzel ott tartva minden a nemzetét szerető embert a Fidesz mellett. Még az is szokott lenni, hogy azért, mert a Fidesz uralja a sajtót, ami nyílvánvalóan nem igaz, és az emberek lenézése. Most komolyan, tényleg azt képzelik sokan, hogy az internet vidékre csak késve és szemcsésen érkezik?

Van ennek egy intellektuálisabb formája is, kedvencem Filippov Gábor, akinek sikerült kiizzadnia magából a “hibrid elleforradalom” fogalmát pedig neki is csak azt kellene megértenie, hogy ha rossz a kérdés, akkor soha nem fogja a választ megtalálni.

A jó kérdés az, hogy a Fidesz hajmeresztő intézkedései ellenére, mégis sokan miért NEM szavaznak az ellenzékre. Ez azért fontos, mert a Fidesz ezt a teret tölti ki, ahogy Trump is a tengerentúlon.

Az én szubjektív listámat tudom megadni:

1. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelynek bármilyen köze van az MSZP-hez és a DK-hoz, vagy csak tárgyal is velük. Figyelsz kedves Puzsér Róbert? Ennek legfontosabb oka a 2004. december 5-i népszavazás, második oka a 8 éves, gazdaságilag katasztrófális kormányzás. Bakker, az MSZP fő arca most az a Bangóné, aki a 2004-es külhoni magyarok elleni propaganda arca is volt!!! Értitek miért nem, nem soha?

2. Egy országot működtetni is kell, kormányozni. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik nem tudja hitelesen garantálni az ország gazdasági stabiltását. És ebben tényleg jó a Fidesz, elég csak ezt az Index cikket elolvasni:  Alapvető emberi igényem, hogy gyarapodni tudjak, ha ezt nem látom biztosítva, akkor nem fogok magam ellen szavazni. A mostani ellenzéki pártok egyikéről sem hiszem el, hogy el tudná kormányozni az országot, hiszen az MSZP/DK már bizonyította, hogy nem, a többiek pedig még magukat sem tudják. Lehet szövegelni, hogy csak az EU pénzekből. Lehet. De ha bármely mostani ellenzéki párt kerülne hatalomra, alapvetően veszélyeztetné az egzisztenciámat. Nem a gazdagságomat, hanem az alapvető megélhetésemet.

3. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik nem határolódik el a mostani szélsőliberális gondolkodástól. Gender, #metoo, neomarxizmus, nyílt társadalom eszméje, nemzeti büszkeség lekicsinylése. Megfojt a PC, olyan mintha az 1984-ben élnénk.

4. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik nyíltan nem vállalja föl, hogy a migrációt szabályozni kívánja. Ha valaki vállalja, hogy egy emberséges szűrőrendszert hoz létre (a mostanihoz képest nem nehéz) és beengedi a valódi menekülteket, a többieket meg kint tartja, akkor az számíthat rám is.

5. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik nem áll ki a magyar érdekekért. Göncz Kinga arcpirító külügyminisztersége testesíti meg azt a legjobban. Ne legyenek illúzióink az EU egy érdekszövetség, és mindenkinek a maga érdeke a legfontosabb. Ha valaki ezt nem konfrontatívan, mint a mostaniak, hanem okosan képviseli, az számíthat rám is.

6. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik veszélyezteti vagy szűkíteni akarja a családi adókedvezményt és a CSOK-ot. Ha valaki jobbat kitalál, az számíthat rám is.

7. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik visszahozná a régi többkulcsos adórendszert. Esetleg, ha 800 bruttó felett behozna egy magasabb adósávot az ok, de alatta soha. Aki most 300 és 800 ezer forint között keres bruttóban, az egyáltalán nem gazdag. Ők nem a NER lovagok. Ezek az emberek rengeteget dolgoztak és tanultak azért hogy most ennyi legyen a fizetésük. Ha nekik jól megy, jól megy az alacsonyabban keresőknek is. Pont őket büntessük?

8. Soha nem fogok álomgyilkosokra szavazni. Legjobb példa az Olimpia és a Liget-projekt. Nagyon fontos számomra, hogy olyan országban éljek, amely jelentős dolgokat hoz létre. Ha valaki megvalósítja ezeket és ezt transzparansen, korrupciómentesen teszi, számíthat rám is.

A demokrácia kompromisszumokra alapul, ezért nem tökéletes, de nem találtak ki még jobbat. A Fideszre szavazni egy egyre nyomasztóbb kompromisszum. De még mindig kisebb kompromisszum, mintha a fenti pontok bármelyike (de főleg az első négy) ellen szavaznék. Sőt, azt gondolom, hogy még ennél is nagyobb kompromisszum lenne ha liberális lennék és a zsidó és cigánygyűlölő Jobbikra kellen szavaznom, vagy valamelyik őskomcsira.

Azt gondolom, hogy a kormánypárti és a kormányellenes szavazó között az a különbség, hogy máshol húzzák meg a kompromisszumuk határait, és ez nem egy értékítélet. De ez egy vesztes szituáció, hiszen a kompromisszum mindig lemondás.

Írd meg Te is a véleményedet! Tavaly több, mint 300 ezren olvastátok a posztjainkat és közel ezren töltöttétek ki a felmérésünket! Köszönjük! Lájkolj, kövess minket a Facebook-on és támogass a Patreon-on!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr9414557506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2019.01.12. 10:01:49

Valóban a Fidesz kompromisszum, de egy DK/MSzmP/Jobbik koalícióra szavazni a teljes értelmetlenség.

cidergyerek 2019.01.12. 22:21:20

valóban elgondolkodtató, vitaindító sorok, még akkor is, ha összeollózott gondolatokból áll. Vicces, ha összeraknám a fideszre szavazó menedzser barátom érveit, hasonló tematikája lenne.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.13. 12:05:17

A kisemberek bátrán vállalják a befogott orral Fideszre szavazást. Ez erkölcsi kötelességünk, hiszen az alternatív jól ismert: a ballib országrontók és azok konzervatív hasznos idiótáinka újabb rombolása Soros és Brüsszel védnöksége alatt.

Szóval meg kell becsülnünk a Fidesz, nincs itt az ideje a finnyáskodásnak.

MACISAJT1 2019.01.13. 12:12:42

"A Fideszre szavazni sokaknak egyre nyomasztóbb kompromisszum"

Ja.

Jobbik: Listát a zsidókról!
Index
2012.11.26. 21:22

Gyöngyösi-ügyben marad a patthelyzet

A gázai konfliktus kapcsán itt lenne az ideje annak, "hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak" – mondta hétfőn a parlamentben a külügyminisztert interpellálva Gyöngyösi Márton, a Jobbik külpolitikai szakértője.

A fenti idézet szó szerinti, így nem egészen világos, hogy milyen körben tartaná szükségesnek a zsidók összeírását Gyöngyösi, akinek szavaitól pártja nem határolódott el. Szűkebben akár "csak" a kormánytagokra és a parlamenti képviselőkre érthető a listázás, de a felszólítás valójában az "itt élőkre" kitétellel kezdődik, azaz akár a teljes lakosságra is érthető."

Újabb bizonyíték, a Jobbik hajlandó összeállni Gyurcsány Ferenccel
2019.01.07. 14:54

Két nap sem telt el az ellenzék közös, bevándorláspárti listájának bejelentése óta, és a Jobbik elnökhelyettese egy lapinterjúban kimondta, hogy bárkivel hajlandóak összefogni. „Nemcsak Gyurcsány Ferenccel, az ördög öreganyjával is együttműködünk, ha szükséges” – jelentette ki az egykori radikális párt második számú politikusa.

A hétvégi ellenzéki tüntetésen Tóth Bertalan, MSZP-elnök kimondta, amit eddig senki sem az ellenzéki politikusok közül: egységbe kell tömörülni a májusi európai választásra. Ez nem mást jelenthet, mint hogy az ellenzék egy Gyurcsány-Jobbik-Momentum-LMP-MSZP, a bevándorlást támogató listával fut neki a pár hónap múlva esedékes megmérettetésnek. Sokáig a legnagyobb kérdőjelet a Jobbik jelentette, de úgy látszik, az egykori radikális párt is beállhat a tömörülésbe.
„Nemcsak Gyurcsánnyal, az ördög öreganyjával is együttműködünk, ha szükséges”

Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese, frakcióhelyettese többek között az összefogás kérdésköréről is beszélt az LMP-közeli Azonnalinak. A politikus az ellenzéki együttműködés kapcsán kifejtette, ha úgy hozza a helyzet, hogy nemcsak Gyurcsány Ferenccel, hanem az ördög öreganyjával is összefognak.

Értékrendi alapon célokat határozunk meg, és ezek elérése érdekében pragmatikusan együttműködünk bárkivel.
Nemcsak Gyurcsány Ferenccel, az ördög öreganyjával is, ha szükséges
– fejtette ki Gyöngyösi, mi a jelenlegi irány a Jobbikban."

Muhaha.

yourmomtits 2019.01.13. 12:18:57

a 8-as pont nem érdekel, a többivel maximálisan egyetértek, ezt akár én is írhattam volna

AdamTheTux 2019.01.13. 12:21:43

De hiszen ezek pont a fideszes információs izolációban tartott emberek érvei, nem valódi, józan érvek...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.01.13. 12:23:56

@cidergyerek: "valóban elgondolkodtató, vitaindító sorok, még akkor is, ha összeollózott gondolatokból áll. Vicces, ha összeraknám a fideszre szavazó menedzser barátom érveit, hasonló tematikája lenne" — szerintem logikus, hogy a hasonlóan gondolkodó emberek véleménye nagyban átfedi egymást. Nem kell hozzá kopi-paszta. Egyedül A kiló nem százat lóg ki a sorból. :D Mert nincsenek barátaink... :D

zord íjász · zordidok.blog.hu 2019.01.13. 12:26:00

Orbán Viktor nagyjából egymilliárd évig lesz hatalmon ebben az országban, amíg lesz egyetlen egy ilyen hír, amire szerényen rámutathat, és az ún. ellenzéke egyetlen értelmes, hiteles és a magyar közgondolkodás valóságát visszatükröző egyenes beszédű kiállást sem tud tanusítani a témában, amelynek központjában az európai kultúra és az azt fenyegető valós veszélyek állnak. Pont. Az összes fideszes barátom, családtagom, ismerősöm döntésében ez áll az első helyen, amikor a fideszre szavaznak. Tudják róla ki ez, tudják mit tesz, tudják hogyan vágra gallyra hosszú távon ezt az országot, de leszarják. Elolvasnak egy ilyet, és behúzzák az ikszet a NER-re, és mindarra, amit jelent. Ennyi a történet. A többi csak sallang és tejszínhab.

index.hu/kulfold/2019/01/13/nemetorszag_keseles_korhaz/

arturdent 2019.01.13. 12:26:35

Azt hiszem ez az írás az én gondolataimat is összefoglalja. Nehéz bármit is hozzátenni. Talán az ellenzéki vezetőknek tudnám azt tanácsoni, hogy próbáljanak meg önnálló programot gondolatokat növeszteni, mert abból programot csinálni, és fő mondanivalóvá tenni, hogy Orbán takarodj nem lehet választást nyerni se most se a jövőben. A kormánypártoknak viszont jó lenne, ha nem mindent izomból adnának elő, tudom a Gyf kormány sem hallgatott meg egy ellenzéki felvetést sem de jobb hely lenne az ország ha csak egy kicsit is oszlana ez a gyülölködés és egymás totális alázása.

chrisred 2019.01.13. 12:27:08

Ezek az érvek valójában egy, már eldöntött választásra a hajánál fogva előhúzott kifogások. A nem érzelmi alapúak közül igazából törpe kisebbségre jellemzőek. A csokot pár tízezren vehették igénybe, és abszolút kisebbségbe tartoznak azok, akik 300 ezer feletti bruttóra adóznak. Igazából a tavalyi választásokra a kisnyugdíjasoknak kiosztott Erzsébet utalványok nagyobb hatással voltak, amit az aktív rétegektől fognak idén behajtani (cafeteria, túlmunka).

kurtakocsma 2019.01.13. 12:45:04

A mostani lezüllött politikai palettán csak rossz és rosszabb között van választás. Most lopja magát össze a következő pár évtized arisztokráciája (helyenként dilettánsok kezében adnak komplett gazdasági szektorokat - ezek káros hatása jó esetben csak több éves távlatokban érezhető, mert idő mire érezteti hatását az új "vezetői hozzáértés").
Ömlik az EU-s pénz, konjunktúra van (bár közel a korrekció). Kiröhöghetjük a mostani ellopott, elmulasztott fejlesztések miatt az annak káros hatásaival csak 5-10-20 év múlva szembesülő önmagunkat/gyermekeinket, s húzkodhatjuk az x-et amire csak akarjuk. Rakhatunk mögé ideológiát, már-már vallási elvakultsággal összemérhető rajongást, hogy azt miért tesszük. Fel lehet sorolni "perc-mutatványok" szintjén mozgó látszatintézkezdéseket, kedvezményeket. Szemet lehet hunyni a több évtizede húzódó elszámoltatás elmaradása, mutyi-bratyi berendezkedés okozta elmaradó, vagy részrehajló büntetések, vagy azok teljes elmaradása felett. Lehet legyinteni a suta, elkábított, fejvezérelt államapparátus felett, a sorra felszámolásra kerülő, vagy hatalmas erőforrás pazarlással működő intézményrendszer felett, melyhez szintén soha nem sikerül hozzányúlni....

A lényeg, hogy mindig nekünk kell majd "lábon kihordani" azokat a terheket, amiket ránk raknak, balról, jobbról (bárcsak értelmezhető lenne ez ilyen tisztán manapság). Hogy az egyik napról a másikra világossá válik számunkra, hogy szopatás, vagy cska évtizedek távlatából derül ki, az már az ügyesen adagoló politikai sumákok ügyességén múlik.
A történelem leosztása mindig ez volt, csak másképp hívták.

kvadrillio 2019.01.13. 12:45:33

MI LETT VELE ? DEMETER ERVINNEL...HÍRTV......AZ OLAJSZŐKÍTÉSBEN BENNE VOLT A POLITIKA IS !!!!! ( TUDNIVALÓ VOLT ELEJÉTŐL....)....DE PINTÉR IS BENNE VOLT VASTAGON A MAGYAROK KIFOSZTÁSÁBAN, OCCT MOST IS BELÜGYMIN !!! ??????????????????

JÓ, HOGY 30 ÉV UTÁN BEISMERIK.....o))) MINDNEK ELVENNI A VAGYONÁT OCCT KÉSZ !

Populista Pista 2019.01.13. 12:47:43

@chrisred:
"abszolút kisebbségbe tartoznak azok akik 300 000 fölött adóznak"

A 2010 előtti valóságban teccik élni, amikor a produktív közép és alsó közép szarrá adóztatásából akartak várat építeni. Azóta szerencsére sok minden megváltozott.

kvadrillio 2019.01.13. 12:49:49

DE CSAK AKKOR VAN BAJBAN, HA A JELENLEGI KORMÁNYZAT OLYAN VEZETŐKET BÍZOTT MEG A VEZETÉSÉVEL, AKIKET DIREKT AZÉRT TETT ODA, HOGY TÖNKRETEGYÉK , LEÉPÍTSÉK A CÉGET !!!

Nagy bajba került a kávéfőzős Szarvasi gyár...........??????????????? EZT IS DIREKT-MEGSZÜNTETIK ???!!! MINT A TÖBBI GYÁRAT ???!!! FASZOM TELE !

AdamTheTux 2019.01.13. 12:51:35

1) Eleve zárt hozzállás, hiszen abszolút kizárja azt a nyitottságot, ami feltételezi és elfogadja, hogy bármi is képes változni. Ez súlyos hiba.

2) Komoly munkája van a Fidesznek a statisztikák manipulálásában. Rengeteg eszközt bevetettek már eddig is, hogy a számok jónak tűnjenek, és elfedjék a valóságot - azt, hogy Gyurcsánynak volt igaza: az ország bőven túl van a lehetőségei határain. Ez nem változott, sőt. Tegyük hozzá, hogy a fideszes kommunikáció mindig is arra épített, hogy "Csak a Fidesz", vagyis rajtuk kívül bármilyen alternatíva eleve elfogadhatatlan.

3) A PC-nek és 1984-nek semmi köze egymáshoz, és ezekről a témákról bizony beszélni és beszélgetni kell. Kétségtelen, hogy a liberalizmus is válságát éli, és le kell vetkőznie a szélsőségeit, amit főként a túlérzékeny wannabe PC aktivisták terjesttettek el. A #meeto és a társadalmi nemek támája pedig kifejezetten fontos egy olyan országban, amely népesedési kihívásokkal küzd, s amelyben a családon belüli erőszak mértéke is súlyos probléma.

4) Szintén Fideszes üzenet, hogy kizárólag ők akarják "szabályozni" a migrációt. Ez tévedés, az EU (és a magyarországi pártok is) szabályozni akarják a migrációt. A szabályzás és a teljes tilts azonban két különböző dolog. Tegyük hozzá azt is, hogy a hírhedt letelepedéso kötvények finoman szólva is gyanúsak, illetve ezeken keresztül bűnözőket is beengedett a Fidesz az EU-ba. A Gruevszki-ügy pedig már csak a hab a tortán.

5) Konfrontáció és otrombaság között különbség van. A folyamatos tagadás, az "asztalcsapkodás", a "kokik" és "sallerek" egyszerűen otromba dolgok. Éppen mivel az EU érdekszövetség, kompromisszumkész tárgyalási stratégia sokkal célravezetőbb. Attól pedig nem lesz semmi patinásabb, ha ráakasztják a "Nemzeti" szót.

6) Emlékeim szerint senki nem beszélt a CSOK vagy a családi adókezdvezmény megszüntetéséről, bár előbbire ráférne egy jelentős átalakítás, mert csak annak segítség, akinek amúgyis van pénze, a többieknek inkább hátráltatás amiatt, hogy felnyomja az árakat.

7) Többkulcsos rendszernek úgy van értelme, ha egy sáv adómentes, egy sáv "normál" kulccsal adózik, afölött pedig jelentős kulccsal. A mostani adórendszer összességében gyakorlatilag bünteti a legszerényebb munkajövedelemmel rendelkező rétegeket.

8) Olimpia rendezésébe Magyarországnál sokkal erősebb oszágok is beleroppantak - itthon egy metró felújítása is súlyos teher a fővárosnak, nem egy Olipmia. Az meg... Amit a Ligettel műveltek Liget-projekt néven, az egyszerűen felháborító. Sírva tudnék fakadni attól a rombolástól, amit sikerült Liget-projekt címen véghez vinni.

Összességében az ország működés tekintetében éppen a felszínen van, a statisztikák kozmetikázottak, közben a Fidesz élősködik az egész rendszeren.

kvadrillio 2019.01.13. 12:51:36

...hmmmmm....hány gyárat, vállalatot, céget is szüntettek meg az eddig regnáló multibarát kormányok ??????!!!

lenörd hofstadter 2019.01.13. 12:58:16

Vicces írás. Minden pontnál fel lehet tenni a kérdést, hogy ha soha nem szavaznál olyan pártra aki... akkor vajon miért szavaztál a fideszre, akik minden felsorolt ellenérvednek tökéletesen megfelelnek.

Elég az első pont, a többi pontosan ugyanígy folytatható:

Te nagyon szerencs-----... étlen és tud...---lan, a fidesz jelenleg az a párt Magyarországon, ahol a legtöbb volt MSZMP-s és MSZMP-s felmenővel rendelkező pártvezető található.

Nem tudom ki vagy, de az ilyen nagyon ost a és átlátszó próbálkozásokkal már tényleg csak a hozzád hasonló te szavaid alapján "ag-----alott..ak, bir. ák" hívhatók a fidesz hamis zászlaja alá.

Még ez, ez tetszik:

8. A vizes olimpia eredeti költségvetése úgy 30 milliárd volt, sikerült "csak" 200" milliárdot elkölteni rá úgy, hogy a befejezése után folyamatosan havi 100 milliós plusz költség csak az ami nyilvánosságra kerül, a valóság a homályban, a Dagály egy építészeti nonszensz amit a mai napig nem lehet rendeltetésszerűen használni, szóval ha számodra ez a gazdasági csoda amit valahol említettél, akkor nagyon egyszerű vagy propagandista létedre, vannak nálad sokkal jobbak és okosabbak is. Mondjuk ők is megfoghatók mert a hazugságokat egyik se tudja védeni, de legalább próbálkoznak és nem hülye és nagyon but...---a lózungokat sorolnak...

lenörd hofstadter 2019.01.13. 12:59:21

Nem kicsit szánalmas ez a nagyon "értelmes" blogmotor ami kitiltja a blognyítóban használt szavakat, hogy az nem megengedett.
Csak gratulálni tudok, ilyenkor röhögök a pártatlanság hamis illúzióján amit csak ti hisztek el.

Zoltán Lukács 2019.01.13. 13:00:32

A szöveg enciklopédikus teljességgel felsorolja az összes szánalmas, gagyi toposzt, amivel a fideszbuzik szokták mentegetni magukat, ha nagyritkán szembenéznek azzal, hogy mit is művelnek.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.13. 13:06:02

Végre valaki valódi, józan érveket ír egy ilyen blogban. Ritka, hogy intelligenciában egy O1G-n itt túljut valaki.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.13. 13:08:02

@A kiló nem százat jelent.:

Én egyébként se 2010-ben, se 2014-ben nem szavaztam a Fideszre. De idén igen. Miért? Mert erre késztetett Hódmező és a ballib összefogás. Magam is bedőltem a ballib propahandának, hogy esély van Orbán leváltására. Így hát a Fideszre kellett szavaznom, nehogy ez tényleg bekövetkezzen. Egyébként az LMP-re szavaztam volna.

chrisred 2019.01.13. 13:09:13

@Populista Pista: Nézz meg bármilyen kimutatást a magyar bruttó bérekről. A magyar bruttó mediánbér közelebb van a 200 ezerhez, mint a 300 ezerhez.

MACISAJT1 2019.01.13. 13:12:13

@kurtakocsma: " Szemet lehet hunyni a több évtizede húzódó elszámoltatás elmaradása, "

Miféle "elszámoltatás" lehetett volna, ahol a bukott bolsevik állampárt egykori pufajkás külügyminisztere, alig négy évvel az un. rendszerváltás után diadalmasan térhetett vissza a hatalomba, immár demokratikusan?
Miféle "elszámoltatás" az ahol apró antall pereputtya ma is a zabrált szemlőhegyi villából irányítja a demokráciát?
A D209 érdekelte a népeket? Ugyan kérem. Megszavazták azt az állampárti pénzügyminisztert, aki még 1987-en is a bős-nagymarosi szerződést írta alá...

Senki ne csodálkozzon hogy ide jutott az ország.
Németország is ide jutott volna, ha a náci NSDAP párt nevéből kivettek volna mondjuk az A betűt és másnap hivatalos jogutódlással(!), vagyonátmentéssel(!) folytatták ahol abba se hagyták, Adolf helyett mondjuk von Papennel mint vezér...pártsajtójuknak meg megmaradt volna a Völkischer Beobachter.
Mert Magyarországon pontosan ez történt. Kivették az MSZMP nevéből az M betűt( ami amúgy munkást jelentett) és mehetett tovább a vircsaft immár demokratikusan.A Népszabadságnak már a nevét sem volt szükség módosítani.
És azok akik addig tönkrevágták/kiárusították/eladósították/szétlopták az országot, azok akik az MSZMP-ből kivágták az amúgy "munkást" jelentő M betüt majd hivatalos jogutódlással(!), vagyonátmentéssel(!) folytatták ahol abba se hagyták..

lenörd hofstadter 2019.01.13. 13:14:40

" Személy szerint több okból is fontosnak tartom, hogy párbeszéd legyen a virtuális szekértáborok között."

Aham. persze. Ennek legékesebb példája, hogy a szép beszédre hivatkozva a "hülye" probléma nélkül fut át a rendszeren, de a fidexx két nagy S betűs változata már bántja az édibédi lelkecskédet.

lenörd hofstadter 2019.01.13. 13:18:06

@MACISAJT1:

Miféle elszámoltatás lehetett volna, ha a volt MSZMP szintes összes potentátjának a gyereke most a fiideSSzben tölt be vezető pozíciót...
A saját apjukat csak nem csinálták volna ki, csak a nagyon ostobenko átlagfideszes szerencsétlen hiszi el, hogy orbán elvtárs "na mi van te szerencsétlen komcsi párttitkár" köszönéssel megy be a kedves papájához akinek a diplomáját köszönheti...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.13. 13:18:26

@chrisred:

Alapvetèn mindkñt oldalon van nagyjából félmillió-félmillió törzsszavazó, aki mindig a saját táborra szavaz, legyen bármi is. A párt persze változhat, de maga 2 tábor nem: a "nemzeti" és a "liberális".

Az én saját szüleimen jól lehetett ezt tesztelni. Mindig a liberális tábor törzsszavazói voltak. A 90-es években Fideszre és SZDSZ.re szavaztak. Aztán az SZDSZ-re, miután a Fidesz kezdett kilépni aliberális táborból. Amikor 2002-ben elmentek az MSZP-re szavazni, tudtam, az SZDSZ lassan meg fog halni. Korábban szidták az MSZP-t, hogy nem elég liberális, de 2002-re már csak az MSZP maradt.

Apám meghalt 3 éve, szóval már nem szavazhatott tavaly, de anyám DK-s lett. Most a DK a liberális keménymag pártja, ebből tudom.

De van rokonom az ellentáborból is (bár kevés, a magyar rokonságom 85-90 %-a ballib). Ő szidta a Fideszt mint a bokrot még 1998-ban is, a második fordulóban csak azért szavazott a Fideszre, hogy "nehogy a komcsik nyerjenek", de hozzátette, a Fidesz nem nemzeti párt, scak picivel jobb az MSZP-nél. (Egyébként MDF.es volt a 90-es évek elején, majd MIÉP.-es). Aztán amikor lett Jobbik, jobbikos lett, de 2014-ben már átállt a Fideszhez.

De ez az összesen kb 1 millió keménymag nem tud eldönteni egy választást se. Mindig a pártatlan, semelges többség dönt. AKi meg negatív alapon dönt: kit utál éppen jobban, Orbánt vagy Gyurcsányt. Mivel Gyurcsányt sokkal többen utálják, mnt Orbánt, így nyer a Fidesz.

HaCS 2019.01.13. 13:21:20

"Át is kéne hidalni azokat a különbségeket, ami a másik oldal megértésével, közös nevezők megtalálásával kezdődne, s elvezethetne egy élhetőbb, konstruktívabb közélethez. "

Majd érkezik egy levél, aminek minden pontja arról szól, hogy "soha nem fogok..."

Derék, kompromisszumkész hozzáállás. Még csak meg sem vagyok lepve...

Nagykörúton túli magyar 2019.01.13. 13:23:24

@lenörd hofstadter:
"8. A vizes olimpia eredeti költségvetése úgy 30 milliárd volt, sikerült "csak" 200" milliárdot elkölteni rá"

Tudsz erre a "csak" 200" milliárdra hiteles forrást?? Én az átlátszó táblázatát találtam, aminél ez szerepel:
107 915 095 721
Itt még 2018-as számlák is vannak.

Szóval várnám azt a hiányzó majd 93 milliárdnyi összeget, hadd segítsem az átlátszósokat a kiegészítéssel, köszi!
docs.google.com/spreadsheets/d/10LMzVQLVnFKy_qKCvBjog8cnUJW5DWnLJO6PQavmn2A/edit#gid=0

"amit a mai napig nem lehet rendeltetésszerűen használni"
Továbbá várnám, hogy miért is nem tudom én rendeltetésszerűen használni, eddig azt hittem, úgy használom.

Sir Galahad 2019.01.13. 13:36:40

Persze nincs két egyforma ember, de azt gondolom, mindenki, aki a Fideszre szavaz - akár jobb híján is - , megtalálja a 8 pontban azt a legalább 5-6-ot, ami valóban a jelenlegi kormánypárt mellett tartja. Erre aztán több ellenzéki hozzászóló, köztük a legélesebben @Zoltán Lukács: azt mondja, hogy ezek kifogások. - Jó, gondoljátok annak, vagy aminek akarjátok. A kérdés viszont az, hogy az ellenzéki pártok szeretnék-e, hogy a most Fideszre szavazók, vagy legalább egy részük őrájuk szavazzon? Ha nem, akkor tessék tovább kifogásozni, hülyézni a Fidesz-szavazókat stb. - lesz eredménye: a következő Fidesz-győzelem. De ha esetleg igen, szerintem érdemes volna ezeket megfontolni, és ezeknek megfelelően alakítani a mondanivalójukat, a tetteiket.

Világít a torony 2019.01.13. 13:40:07

"Még az is szokott lenni, hogy azért, mert a Fidesz uralja a sajtót, ami nyílvánvalóan nem igaz, és az emberek lenézése."
Már itt abba kellett volna hagyni, de....
"1. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelynek bármilyen köze van az MSZP-hez és a DK-hoz, vagy csak tárgyal is velük."
Érdekesnek tartom, hogy olyan pártra simán szavazatát adja, melynek csomó köze volt az Mszmp-hez. Olyan pártra, mely bár a lehetősége meg van rá, mégsem zárja le a kádári múltat.
"Lehet szövegelni, hogy csak az EU pénzekből. Lehet. De ha bármely mostani ellenzéki párt kerülne hatalomra, alapvetően veszélyeztetné az egzisztenciámat. Nem a gazdagságomat, hanem az alapvető megélhetésemet."
Silány központi propaganda és már régi is. A kormánypártok sem élnek már vele, akkora faßság.
3-as pont. Nem másolom ide. Minek? Akik a gender tudományokat szélsőliberális (WTF?) valaminek gondolja, maximális agyatlanságáról írja a tanulságot. A többiről nem is beszélve. Ráadásul a Fidesz jóval közelebbi attitűdöket mutat valamiféle marxizmushoz.
5. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik nem áll ki a magyar érdekekért.
A Fidesz folytatta bevésés sikere a szellemileg kissé visszamaradott szavazók körében látszólag, ám itt derül ki legláthatóbban, hogy ez egy kamu, ráadásul még csak nem is stílusos propaganda írás, Sokat hibázik mostanában a rendszer.
7. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik visszahozná a régi többkulcsos adórendszert.
Ebben a részben is tetten érhető a rosszul megírt propaganda szöveg. Íme: "Ha nekik jól megy, jól megy az alacsonyabban keresőknek is. Pont őket büntessük?" Tehát annak aki 300 E alatt keres, azért megy jól, mert a 300 E és 800 E között keresőknek jól megy? Értelmetlen.
8-as pont egészére! Szeretném, ha a 100-as blogger azt bizonygatná nekem, hogy nem ez volt az egyértelmű kormány álláspont, nem ezt vésték a szavazóik agyába közpénzek millióiból.
És a vége brilliáns:
"Azt gondolom, hogy a kormánypárti és a kormányellenes szavazó között az a különbség, hogy máshol húzzák meg a kompromisszumuk határait, és ez nem egy értékítélet. De ez egy vesztes szituáció, hiszen a kompromisszum mindig lemondás."
Úgy értelmetlen, ahogy itt szerepel. Ha nem futja a képességekből, akkor nem szabad ilyen nagyívűnek szánt, ám értelmetlenre sikeredett gondolatot közzé tenni. Még akkor sem, ha propaganda szagú. Ez is komoly kommukációs hiba.
És a végére. A népszavazás. Nyilvánvaló, hogy a külhoni magyarok jogosítványaihoz semmi köze a magyarságukhoz. A Fidesz szavazóbázisának kellenek, de ezt ők nem látják. Nem részletezem miért.
Kedves 100-as. Mondhatsz te akármit, ez egy butácskára sikeredett propaganda akármi, melyet írhatott bárki. Még a balkáni birka ember is.
"Sorra jelennek meg a szörnyűlködő elemzések és okoskodások arról, hogy hajmeresztő intézkedései ellenére miért szavaznak ennyien a Fideszre. A válaszok nagyjából arról szólnak mindig, hogy a Fidesz szavazók a propaganda által megvezetettek, vagy hülyék, vagy erkölcstelenek. Birkák, agyhalottak stb."....ha egyszer így van. A szöveg kiizzadója maga ismeri be a finoman szólva "hajmeresztő" intézkedéseket, ám ezek közül egyet sem
tartott említésre méltónak. Véletlen lehet?
"Azért szimpatikus a blogod, mert......" Blablabla, nem?

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2019.01.13. 13:43:59

Jó összeszedett, egyben levő írás (mármint az idézett komment).
Furcsa, kiemelendő tény, hogy Soros !!! neve nem hangzik el benne, a migránsok is mérsékelt szerepet kapnak az érvek közt.
Segít megérteni egy bizonyos típusú fidesz szavazót (szerintem a párt szavazótáborának kevesebb, mint 10%-a lehet ilyen).

kurtakocsma 2019.01.13. 13:45:00

@MACISAJT1: így van, erre gondoltam! Sehol sem vagyunk saját sorsunk irányításában. Szemet hunyunk, nem is törekszünk, ilyenek vagyunk.
A teherviselés, ami nekünk jut.
A szavazás amolyan "ki tetszene nekünk a bábszínházban a következő négy évben?" kérdésre válasz csupán. S hogy a bábokat éppen ki és miért mozgatja, az megint nagy kérdés. Az sem tartozik a nagyközönségre. Nem is fog, de nem is érdekel bennünket, csak a paradicsomot dobáljuk a bábszínházi bábokra (s nem a bábosokra) - de azt is csak néha. :)

Világít a torony 2019.01.13. 13:45:37

@Szél Bernadett börtönben van már?:
Okos ellenvetés. 30 Mrd a költségvetés, elköltenek rá több mint 100 Mrd-ot és még ma is folyik el a pénz utána. Mintha te ezzel elégedett lennél.
Mégsem annyira okos.

chrisred 2019.01.13. 13:46:32

@maxval balcán bircaman: Nem érdemes a saját környezetből általános következtetéseket levonni. Nekem a családom, rokonságom mindig polgári konzervatív beállítottságú volt, ezért MDF majd Fidesz szavazók votunk. 2010 után a családi megbeszéléseken szinte mindenki azokat mondja el kritikaként a kormányzati működésről, amit én szoktam leírni itt a blogokban. De ők továbbra is a Fideszre szavaznak, trhát kormánypárti címkét érdemelnek ki. Míg én kárenyhítési célzattal az LMP-re szavaztam, ezért ellenzékinek számítok. (Bár szerintem tavaly az LMP-re leadott szavazat lényegében kormánypárti
- legalábbis Mészáros Lőrinc közeli - szavazatnak bizonyult.)

berne 2019.01.13. 13:47:41

Le a kalappal, a zömével maximálisan egyetértek. Ezek azok a dolgok, amiket a mostani ellenzék nem hogy nem ért meg, hanem el se olvassa, nem is érdekli.

2019.01.13. 13:57:20

Gyakorlatilag a sajat gondolataimat olvastam vissza a posztban. Talan egy kiegeszitessel: az okos erdekkepviselethez szvsz elkerulhetetlen a konfrontacio.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.13. 14:02:53

@Világít a torony:
"30 Mrd a költségvetés, elköltenek rá több mint 100 Mrd-ot és még ma is folyik el a pénz utána. Mintha te ezzel elégedett lennél.
Mégsem annyira okos. "

Persze, hogy elégedett vagyok, mivel nem vagyok olyan ostoba, mint te. Ez a világon mindenhol így megy.
Lásd londoni olimpia:
"A rendezés elnyerése után összeállított, 2005-ös költségvetésben a londoni olimpia rendezési költségeire 2,37 milliárd fontot szántak. Az összeg először 3,3 milliárd fontra emelkedett, majd 2007-ben a parlament alsóházának tett jelentésében az olimpiáért felelős Tessa Jowell már 9,3 milliárd fontos költségekről beszélt."

És lásd a következő, tokiói olimpiát:
"Japán a legújabb becslések szerint legalább 25 milliárd dollárt elkölt majd az olimpiarendezésre, de a végső összeg ennél akár magasabb is lehet - derül ki a japán kormány vizsgálatából. A 2013-as japán pályázat jelenlegi árfolyammal kalkulálva nagyjából 7,3 millió dolláros kiadással számolt, vagyis öt év alatt négyszeresére nőtt a tokiói olimpia költségvetése. Mivel a határidő egyre jobban szorítja a rendezőket, valószínű a további drágulás."

Ugyan, mi ebben a különleges?? Magyarázd már el nekem libsikém!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.01.13. 14:03:22

@berne: ez sajnos tényleg így van, pedig az egyik szimpatikusabb párt közönségén közvetlenül is teszteltem. Van, aki érti, de inkább a kifogásokat keresik és vitatkoznak, hogy nem is úgy van. Én szívesen vitatkozom bármiről, de a választók felét kitevő csoporttal inkább szerényen, nagyon szerényen.

8CyB4 2019.01.13. 14:04:33

Igy lassan egy evtized fidesz uralom utan egyszeruen keptelen vagyok nem lekopni azokat a honfitarsaimat akik a gatlastalan korrupcio, a jogallamisag lebontasa es a generaciom jovojenek nyilvanvalo ellopasa melle teszik magukat a fulig szaros es alszent vigyorukkal. Nem. Birosagon akarom latni az osszes kollaboranst, Hando Tundestul es Polt Peterestul meg a modoros posztoloval, ugy ahogy vannak.Nincs realis lehetoseg parbeszedre. Fidesz tamogatoi kiturtak es elloptak a hazam.

dare 2019.01.13. 14:06:02

"Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelynek bármilyen köze van az MSZP-hez és a DK-hoz, vagy csak tárgyal is velük. Figyelsz kedves Puzsér Róbert?"

Vagy csak tárgyal is velük?
(sóhaj) (még egy)

Szerintem Puzsér pont annyiszor mondta már azt, hogy őt mennyire érdeklik a pártok, amennyiből talán már meg lehetett volna érteni.
Nem érdeklik a pártok, őt a pártok szavazói érdeklik.
De csak úgy lehet a pártok szavazóihoz eljutni, ha nem zárkozik el teljes mértékben magától a párttól a "delikvens".

Például: Ha én leírom azt, hogy dögöljön meg az összes fidesz képviselő, akkor a párt szimpatizánsainak x%-a azt fogja erre mondani, hogy dögöljek meg én.
Ha azt mondom nem állok szóba ilyen bűnöző férgekkel, akkor azt mondják nem is érdekel az amit akarnál mondani.
Ugyanez fordítva igaz az Mszp-Dk szimpatizánsaival is.

És ha azt mondom, hogy egyik oldallal sem állok szóba, NEM TÁRGYALOK VELÜK, akkor már be is lőhetem a támogatottságomat egy nagyon alacsony százalékra.
Érdemes lett volna inkább a levélírónak arra is figyelnie, hogy mit mondott Puzsér pl a Fideszről.
Elveti a velük való együttműködést, vagy nem?
Tárgyal-e velük majd, vagy nem?
Vagy ami tetszik azt jó hallani, ami nem tetszik, akkor pedig jön az ultimátum?
Ilyen egyszerű ez?

"Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik nem határolódik el a mostani szélsőliberális gondolkodástól."
Emiatt meg kár aggódni, az Együtt talán intő példa lehet számukra, ott aztán volt szélsőliberális gondolkodás, és láttuk mi lett annak is a vége.
Vannak még bőven szélsőliberális gondolatok (Puzsérnál is van, attól függetlenül hogy sok ilyen gondolattal ádáz harcot vív), de szerencsére egyre kevesebb az azokra való fogékonyság a társadalomban.

"Azt gondolom, hogy a kormánypárti és a kormányellenes szavazó között az a különbség, hogy máshol húzzák meg a kompromisszumuk határait"
Valóban.
A kormánypártiaknál ezek a határok szabad szemmel nem is láthatóak, a kormányellenes szavazók egy része meg sűrűn pillant visszafelé, mert már átlépte egy részük ezt a vonalat, és nagyon nem jó érzés ez.
Innen még vissza lehet sasszézni, de inkább az lenne a jobb, ha kormánypártiak is húznának egy adott vonalat, sokkal könnyebb lenne akkor a helyzet mindenkinek.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.01.13. 14:07:34

@szorokin: én azt gondolom a fideszes narratívában Soros neve, ha kicsit túlhangsúlyos is, de sokak véleménye szintén. Soros szimbólum: nem csak őt magát jelenti, hanem más befolyásos szocialista-liberális oligarchákat is jelenthet. Pl. a "Bitó-szalont" vagy a Korda-villát. Ugye ezek még ilyen emblematikus és nem feltétlenül igazolt konteók. Egy biztos: ilyen befolyásos csoportok vannak. És hát az is tény: Soros György létező személy és nem mindenkinek szimpatikus. Az ellenzék talán túlságosan azonosul az ő személyével is. (Leszámítva Puzsért, aki azért bírálta is a CEU-t.)

chrisred 2019.01.13. 14:08:49

@Szél Bernadett börtönben van már?: Mi a különleges? Állitsd sorrendbe a következő országokat gazdasági potenciál tekintetében: Egyesült Királyság, Japán, Magyarország. És utána magadtól is rájössz.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.01.13. 14:10:42

@kurtakocsma: a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett holdingok egyébként kiváló szakmai irányítás alatt állnak. Nem Lőrinc az a kiválóság. :) A részvényeiket a piac is értékeli folyamatosan a tőzsdén. Más kérdés, hogy a sikerüknek a szakértelem mellett a kapcsolatrendszer mennyire része. Hát mondjuk úgy, hogy azzal nincs baj. Persze ez általában igazság az üzleti életben: a kapcsolatok alapvetőek. Ezt mindannyian tudjuk, akik a valódi üzleti életben dolgozunk és nem az egyetemen oktatjuk a piacgazdaság csodálatosságát.

8CyB4 2019.01.13. 14:12:07

@A kiló nem százat jelent.: Nem hiszem hogy barki azonosulna Sorossal barmilyen szinten is. Kormanyzati propaganda a part mediabirodalman es a kozpontositott kozmedian keresztul siman tematizalta a kozbeszedet. Nincs mozgaster, ha nem a Partal mozogsz akkor ellenseg vagy ami ma Soros Gyorgyel valo azonosulast jelenti.

vajdasagi 2019.01.13. 14:12:16

Mindegyik pontoddal lehetne vitatkozni, de van egy ami magasan kiemelkedik, mint hülyeség: az Olimpia. Hát nem látod, hogy a vizes olimpiára költött pénz több mint hétszerese lett az eredetileg tervezettnél? Hát nem érted, hogy ha az olimpiát megszerveztük volna, akkor az ország a következő kb. 50 évben nyögné azokat a terheket? Persze én is szeretek nagyívű dolgokban részt venni, de nem elég mély a mi zsebünk egy ekkora rendezvényhez.

Aki ezt nem látja be, az egyszerűen sötét. Nincs erre mentség. Az magát is és nemzettársait is veszélyezteti.

HaCS 2019.01.13. 14:12:52

Egyébként a posztírónak üzenem:

Amíg nincsenek közös kérdések, addig közös nevezőket is hiába várunk.

Az adózási kérdések, az egyéni gyarapodás érthető igények. Ki lettek elégítve, az emberek egy része örül. Közben magyarázgatja magának (nekem nem kell) a saját kompromisszumait a tisztesség, az erkölcs, a jóízlés terén. Mert hát nem vak, és az internet sem szemcsés, így tisztában van a dolgok állásával ezen a fronton is.

Nekem vannak elveim, meg szüleim, akik tisztességre neveltek. Elfogadom, hogy valaki más nézeteket vall, de nem fogunk egyetérteni. A lelkiismeretével számoljon el szépen mindenki maga. Társnak meg ott a tükör.

És még valami. Nem hiszem, hogy az "ad hominem" jellegű viták valaha is megoldásra vezettek volna.

vajdasagi 2019.01.13. 14:19:52

@A kiló nem százat jelent.: A mészáros lőrinc nevével fémjelzett holdingok vaéóban jól irányítottak - ezt magam is látom. De még így is káros ez az országnak:

a) Mivel egy nekik lejtő pályán múködnek, azért a minőség nem javul, hiszen tőlük az állami megrendelő általában a szart is átveszi. Ezért ezek a clgek sohasem tudnak majd egy nemzetközi versenyben helyt állni

b) Ezek a cégek elszipkázzák nemcsak a munkát, hanem a munkavégzőt is a valódi piaci versenyzőktől. Ezért ezek sem tudnak fejlődni.

E két érv rendkívül káros a hazánkra. És nem azonnal érezhető a negatív következmény, hanem majd évtizedek múlva. Rettenetes hátrány lesz ez.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.01.13. 14:26:07

@vajdasagi: pedig sorosozás mindig is volt: csak egy értelmiségi hobbi volt. Most lett mainstream. Annyit talán mindig is tudott róla mindenki, hogy ő egy ilyen gonosz terveket szövegető filantróp. Ha más nem, a fontspekuláció mindenkinek ismert volt. Pedig az OTP-re kéne emlékezni.

mh1973 2019.01.13. 14:27:06

Elég baj, ha egyesek még csak most jönnek rá, hogy a mocskot támogatják és erősítik.

8CyB4 2019.01.13. 14:28:55

@vajdasagi: plusz a piaci teljesitmeny mogott is foleg az feszul hogy aki a regiora koncentral annak egyertelmu hogy Meszaroseknak lejt a palya es az egesz mogott ott teljhatalmu Fidesz ami gyakorlatilag egy fejlett orszag gazdasagi erejet tudja a erdekeltsegei moge rendezni. Befektetoi szemmel, igy a harmadik osszehekkelt ketharmad utan, logikus, kezelheto kockazatu befektetes.

Helga Beauty Salon. 2019.01.13. 14:44:15

"A Fideszre szavazni sokaknak egyre nyomasztóbb kompromisszum "

Meg tudom érteni! Ilyen politikusok láttán mit Tordai, Varjú, Bangóné, Kunhalmi stb. stb. hatalmas erőfeszítésbe kerül nem rájuk szavazni!

jajdehülyevagyok 2019.01.13. 14:51:02

Nagyon korrekt vélemény és indoklás. A minden hatalom addig terjeszkedik, ameddig hagyják, s jelen esetben nincs sok gátló tényező, mert az "ellenzék" egy csűrhe. Igaza van a fideszeseknek. Balhék vannak csak körülöttük, semmi érdemleges politikai tevékenységet nem végeznek. Az ellenzék fidesz ellenes érveit talán csak a kormányzat Soros kampányával lehet összehasonlítani, így komoly politizálás nem tapasztalható.

baldoc 2019.01.13. 14:52:12

@A kiló nem százat jelent.: Maga ugye nem ennyire naiv?
Ez az ember nemhogy nyomasztva szavaz a fideszre, hanem nyálcsorgatva kéjesen, talán elélvezve SZAVAZ a fideszre!
Ha ezt maga komolyan veszi, akkor problémája van a valóságértelmezéssel.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.01.13. 14:54:08

@vajdasagi: egyetértek. Ezen a ponton én is vitatkoznék a levélíróval, de nincs értelme. Egyrészt ez tényleg értékválasztás kérdése, másrészt már tuti nem lesz olimpia. Abban azért egyetértek, hogy sokak álma lenne egy olimpiarendezés. (Mondjuk én szkeptikus vagyok etéren is. Nem erről álmodom.)

jajdehülyevagyok 2019.01.13. 14:54:24

@vajdasagi: Tévedés az olimpia eladósodottság párhuzam. Kampányszöveg nincs mögötte valós elemzés.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.13. 14:55:28

@chrisred: Magamtól is rájöttem. Még jól is állunk. De bővítem a sort akkor:

"Tanulságos, hogy 2009-ben, amikor Rio de Janeiro elnyerte a rendezés jogát, még csak 3 milliárd dollárra becsülték az összköltséget, nem sokkal ezután már 5 milliárdra emelkedtek a kiadások. Mostanra a 13 milliárd dollárt is átlépte az összköltség."

Szóval a kérdésemre válaszolj! Mi a különleges, az "orbános", a "fideszes" az évekkel a rendezés előtti becsült költségek és a tényleges adatok közötti különbségekben.

Ne primitív "magadtól rájösszözzél", hanem értelmes ember módjára adj választ! Képes vagy rá?

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.01.13. 14:55:28

@baldoc: aki az interneten magázódik, az egyéb csodákra is képes, pl. megkérdőjelezni mások szavait és gondolatainak jogosságát. Majdnem hárommillióan szavaztak a Fideszre. Vajon miért? Véletlenül?

baldoc 2019.01.13. 14:59:32

@jajdehülyevagyok: " jelen esetben nincs sok gátló tényező"
Igen,mert kiiktatta afidesz a fékek-ellensúlyok demokratikus rendszerét!
"Balhék vannak csak körülöttük"
Mert a fidesz minden parlamentáris,média eszközt megszüntetett az ellenzéknek.Ezért mást kell tenniük, de ez nem balhé, hanem KÉNYSZER!
"komoly politizálás nem tapasztalható."
Miért a fidesz migráns ellenessége komoly??

dare 2019.01.13. 15:00:00

@zord íjász: Ilyenekkel tudnak hergelni akár a végtelenségig a populisták, és nekik ennyi elég is, nem kell több.
A liberálisok rózsaszín világa az internet hathatós közbenjárásával pillanatok alatt elsötétült.
A színes lufik kipukkantak
Elég egy ilyen hír, és mindenkiben ugrik egy szintet az idegenellenesség.
Az a baj, hogy kevesen kezelik ezt a megfelelő helyén, általánosítanak vele, és ha a sajtó erre még rá is tud erősíteni, akkor kész is van a tökéletes recept.
Nemrég a tv2-ön volt egy ilyen dühöngő migráns szóösszetétel kiírva valamelyik műsorban (talán tények), amin azért elgondolkoztam picit.
"dühöngő migráns"
Tényleg szükség van erre?
Semmi értelme, csak arra jó hogy hergeljék vele az embert.
De arra viszont jó, és hát a cél szentesíti az eszközt szokták mondani.

Ez a hasbaszúrt kismama még hagyján.
A dühöngő migráns újra lecsapott.
És még hányszor fog a jövőben is.
Nekem az ünnepek alatt azt kellett végignéznem, amint annak a szerencsétlen dán lánynak levágják a fejét.
Nézd csak, és már az orrom előtt is volt a telefon.
Ezzel hergelik fel magukat az emberek, a sajtó is ezzel hergeli az embereket, és próbáljon meg bárki ezek után értelmes párbeszédet folytatni.
-A migráns rossz, értem, dühöng.
-Jó, értem
Vajon tudják mit okoznak ezzel, ez a cél, vagy senkit nem érdekel itt már semmi?
Sanszos, hogy az utóbbi.

baldoc 2019.01.13. 15:04:55

@A kiló nem százat jelent.: Tudtam, hogy fideszes, de most már biztos!
Maga csak tartja magasba ezt a fideszes irományt propagandaként!
2018. 04. 08..-án BUKOTT a fidesz!!!!
Miről ír? 24%-ot kapott O1G és bandája!
76% nem a fideszre szavazott! Vajon miért?Véletlenül?
Csaltak, nem kicsit NAGYOT!

Szarazinda 2019.01.13. 15:06:46

Pontosan ez a poszt mutatja a dolog reménytelenségét. Kezdi a jobboldal jellegzetes módszerével, megmondja, hogy az ellenzék mit gondol, mit érez. Nos nem, nemcsak az agyhalott narratíva létezik. Sokkal fontosabb a kiszolgáltatottság faktor, minél kisebb helyen lakik valaki, annál kiszolgáltatottabb már a rendszernek, a közmunkás, a helyi vállalkozó, a heéyi vállalkozó alkalmazottai, a cigány, a tanár, az iskolaigazgató, az önkormányzati alkalmazott, satöbbi.

És nem, nem gondolom, hogy védékre szemcsésen jut az internet, de azt igen, hogy sokan vannak, vidéken és nagyvárosban egyaránt, akik hagyományos médiát fogyasztanak, kossuth rádiót hallgatnak, nyomtatott sajtót olvasnak, köztévét néznek. De ami fontosabb, hogy nem az a kérdés, hogy van-e túlsúly, hanem az, hogy van-e akármilyen súly. Ezt kéne már felfogni. Normális körülmények között a kormány, közpénzből nem tart fenn propaganda-médiát, legyen akármekkora a részesedése. Pont.

Ha simán azt mondom, hogy demagóg, hazug kormányzati médiatúlsúly van, akkor annyi az ellenérv, hogy "nem igaz".

Nem szavazol az MSZP/DK-ra? egyetértek
Nem szavazol olyan pártra, amely nem határolódik el szélsőliberális eszméktől? Mivan? Én sem szeretem a #meetoo-t, nekem is van bajom a mainstream Soros féle liberalizmussal, de basszus, vitatkozzál már velük, asszony verve jó, a buzik meg maradjanak a négy fal között, ne legyen kötelező attitűd, de érvelni már nem megy? Megpróbálni belegondolni a #meetoo hátterébe, hát gratulálok, tudatos Fidesz szavazó vagy valóban.

Kell a CSOk, meg az adókedvezmény? Jogos? szerintem igen. Ilyen a szavazó, fogadjuk el? Igen. De legalább elméletben, van az az összeg, amiért elgondolkodnál azon, hogy talán nem kéne totálisan szétverni a gyerekeid jövőjét? Hogy talán a neked juttatott szociális transzferekkel "megvesznek", leagalább egy részéből versenyképes oktatást és egészségügyet kellene gründolni? De te tudod, hogy mi a magyar érdek.

Nem szavazol olyan pártra, amelyik menedzseli a migrációt? A jelenlegi pont ezt teszi (meg uszít mellé). Vagy jöjjön a migrációs káosz? Ami meg azokat a csúnya liberális hazaárulókat illeti, nem nem akarunk mindenkit beengedni valami hagymázas naivitás miatt, csak másképp gondoljuk az emberi jogok érvényesülését, és valahogy nem tetszik a demagóg uszítás). Ez is a ti megmondjátok, hogy mi mit gondolunk cucc. Én meglehetősen sok mindenben egyébként a jobboldal narratíváit osztom ezügyben, de hát ez ugye elképzelhetetlen a "kompromisszumos" fideszes számára.

Nem szavazol álomgyilkos pártokra? Helyette szavazol olyanra, aki inkább sértetten, álomgyilkosozva lefújja, csak, hogy ne kelljen népszavazáson megmérettetni az ötlett. Elfogadom, hogy az olimpia, meg a liget projekt neked álom, de másnak meg a megalománia, a felesleges pénzköltés, a közpénz haverokank való átjátszását jelenti.Ha a 2/3 többség az egyetlen érvetek demokrácia tökéletes érvényesülésére, akkor különösen

Az elmúttnyóccév gazdasági töketlenségére valóban nincs mentség. De, hogy a közben lenyomott totális fideszes demagógia nem segített, az is biztos. És az is biztos, hogy kifutnak az eu pénzek, és itt fogunk állni egy részben gyakorlatilag államosított és versenyképtelen gazdasággal, meg egy 92 ezer négyzetkilométeres összeszerelő üzemmel (amíg nem jönnek a robotok, és már az sem, de a vas és acél országa, khm, akarom mondnai ipar kell ide, nem tudásalapú gazdaság, ugyebár)

Ami a 2004-es népszavazást illeti, én állampolgárság párti vagyok, de nehoymá' ez nem jön jelentősen jól választásokkor a fidesznek, iszonyú cinikus ez az egész, a 2/3adot olyanoknak köszönhetjük, akik nem itt élnek, és nem itt adóznak. Ha 2004ben a kormánypárt mellé is áll, meg a közvélemyény a népszavazáskor, a határon túliak nagy része akkor is jobbra szavazna.

Nem tudom, hogy a kevésbé lejáródott ellenzéki politikusoka kormányképesek lennének-e, de sikerült olyan helyzetbe hozni és úgy megosztani az országot, hogy a fidesz még a legkompetensebb kormányt is szétverné a demagógiájával, és most már a gazdasági hátországával. Nem tudom, kire kellene szavaznod, de azt igen, hogy mi az, amire viszont szavazol.

Amúgy, ha nem is látszik, sok mindenben egyetértek az írással, és sok mindent megértek a levélíró érzéseivel kapcsolatban, de azt állítnai, hogy ez egy ilyen árokbetemető, dialógust erősítő írás lenne, az meglehetősen erős túlzás, túl sok benne ugyanis az axiomatikus, ráadásul erősen (tényekkel és érvekkel) vitatható kijelentés.

Valaki itt azt kommentelte, hogy miközben egy önreflektív ciknek harangozzák be, az írásban csak a szokásos fideszes gondolatmankók köszönnek vissza, hát tökéletesen igaza van. És, hogy nem lenne csoda, hogyha ez tudatosan készült volna habonyéknál. Hát ezt nem tudom.

Homyak 2019.01.13. 15:10:13

Nagyon kíváncsi voltam a posztra, mert azt hittem végre egy értelmes"levelet" fogok olvasni a fidesz mellett. Nagyot csalódtam. 1-2 pont van, ami megérthető, a többi kifogás (de inkább fidesz reklám) vagy tipikus magyar hozzáállás (jó nekünk a biztos szar, ne kockáztassunk.

1. Még érthető, elfogadható
2. A biztos szar.. Jó nekünk a fidesz, mert ők valahogy elműködtetik az országot. Igaz, hogy egyedül nekik nem volt programjuk, és improvizatívan kormányoznak, amihez alkalmazkodni sem lehet.
3. Oké, nem liberális, de itt azt érzem, hogy meg sem próbálja az illető befogadni azt, ami nem konzervatív oldalról jön.
4. Röhejes. A fidesz volt az, aki regisztráció nélkül engedte a migránsokat (gondolom céljuk volt, hogy ti rettegjetek tőlük), ezen felül 3 éve semmi megoldási javaslatot nem lehet tőlük hallani, mert csak a félelemkeltés a céljuk.
5. Ha az a magyarok érdeke, hogy mindenkivel összevesszünk, akkor csak így tovább.
6. Hol él az illető? A lakástakarékok kinyírva, a csok meg arra jó, hogy hitelesítsd el magad. Arról nem is beszélve, hogy ennek (is) hála az építési költségek megemelkedtek, így inkább jártunk vele rosszabbul. Az 5%-os áfa kivezetése? Arról nem is beszélve, hogy melyik ellenzéki párt akarta szűkíteni a kedvezményeket? Egyik sem.
7. Az szja kicsit nézőpont kérdése, így ez elfogadható érv.
8. Hát ezt is elég gáz volt leírni. Nekem az álmom, hogy egy békés, fejlett (vagy jól fejlődő), innovatív országban éljek. A fene se akarja, hogy egy sok milliárdos parasztvakításra (olimpia) költsük a pénzünket. Az aztán csuda jó lesz, hogy 1 hónapig majd ide figyel a világ, aztán utána meg itt rohad ránk a ki nem használt épület. Ez rémálom, az meg pusztuljon.

Sajnálom, ha ezzel egyeseket megsértek, de aki így gondolkodik, annak javaslom az országunk érdekében, hogy inkább ne menjen szavazni.

lenörd hofstadter 2019.01.13. 15:18:55

@Szél Bernadett börtönben van már?:

Hitelest? orbánisztánban? Ébredj fel királylány.

Amúgy ezzel a szánalmas védekezéssel, hogy nem is 2 IKSZ csak 1 IKSZ milliárd a lopás csak a buta fajtád nevetteted ki még jobban.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.13. 15:21:27

@baldoc: Aki kormányváltást akart, az elment szavazni nem a Fideszre. A 8,3 millióból mindössze csak 2,9 millió. A többi nem akart kormányváltást. Ez 5,4 millió fő. Jelentős a kormányt váltani nem akaró többség, maximálisan legitim a kormány.

kurtakocsma 2019.01.13. 15:21:54

@A kiló nem százat jelent.: így legyen, sőt lehet a Mészáros zsákjába toloncolt cégekkel így is van (bár a politikai átmeneti bizonytalanság okozta rallyzás a tőzsdén nem tisztán szakmai alapokat sejtet :) ). Én saját bőrömön tapasztaltam meg, amikor több éves múlttal rendelkező beszállítóként félre kellett álljak egy "remek kapcsolatokkal" rendelkező cég miatt, majd fél év múlva visszatapsoltak, mert annyira nem bírtak "szakmai szempontból összhangba kerülni" az új céggel . Csak amiről én tudok, az 25 milliós kárt okozott közvetve az államnak (amúgy töredéke értékű megbízás kapcsán). Mindez tisztán azért, mert hátszél volt. Szóval ezt a szemléletet mikro szinten nyomni nem mindig jó. Bár ahogy kezelik az állami szférának okozott károkat, az embernek nonstop az az érzése, hogy "nincs holnap". :)
Én próbálok maradni továbbra is szakmai alapokon, észszerű kereteken belül persze.

Homyak 2019.01.13. 15:26:09

@Szél Bernadett börtönben van már?:

"Aki kormányváltást akart, az elment szavazni nem a Fideszre. A 8,3 millióból mindössze csak 2,9 millió. A többi nem akart kormányváltást. Ez 5,4 millió fő. Jelentős a kormányt váltani nem akaró többség, maximálisan legitim a kormány."

Jaj, abba lehet hagyni ezt az idióta számolgatást. Aki nem ment el, azt ne soroljuk már a fidesz mellé. Azok a passzív réteg, akik vagy úgy gondolták, hogy az ő szavazatuk már nem számít, vagy valami egyéb okból nem mentek el.

lenörd hofstadter 2019.01.13. 15:26:48

@A kiló nem százat jelent.:

A lölö féle államilag kistafirungolt és állami pénzekből mesterségesen fenntartott vállalkozások valódi tőzsdei értéke és példaértékű szakértő vezetése majd akkor fog kiderülni amikor lölö a sittre kerül az ország kirablásáért. Kérdés, hogy a pénzelője, a csúti csökevény mellette ül a vádlottak padján, vagy már összekaparták a fal tövéből. Több opció nincs.

Szarazinda 2019.01.13. 15:26:50

Ja, azt külön megkérdezném a levélírótól, hogy mi a baj pontosan a nyílt társadalommal.

baldoc 2019.01.13. 15:27:11

@Szél Bernadett börtönben van már?: "A többi nem akart kormányváltást."
Ez kb. olyan komoly érv, mint hogy migráns-áradat, Soros-terv, liberális.
Magát hitegeti! Mert fél a valóságtól!

Nagykörúton túli magyar 2019.01.13. 15:27:41

@lenörd hofstadter: Honnan vetted a 200 milliós költséget, még mindig nem mondtad. Tehát akkor hazudtál??
Reggel, este meg éjjel...

De adok még egy lehetőséget, hogy feltüntesd a forrásod. Élsz vele butuska libsi? Vagy ismét egy primitív, röhejes választ fogsz majd csak adni, bizonyítékul, hogy bármi más megoldás jobb nálatok?
Gyanítom, utóbbi lesz.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.13. 15:31:08

@Homyak:
"Aki nem ment el, azt ne soroljuk már a fidesz mellé."
"76% nem a fideszre szavazott!"
Jaj, bocsánat, azt az ellenzék SZAVAZÓIHOZ kell írni, mindig elfelejtem.
Na, ez lehetne a 9. pont a posztban, miért a Fideszre szavaznak.

Homyak 2019.01.13. 15:34:49

@Szél Bernadett börtönben van már?:

"Jaj, bocsánat, azt az ellenzék SZAVAZÓIHOZ kell írni, mindig elfelejtem."

Aki nem tud szöveget értelmezni, az ne kommenteljen. Azokat sehova sem kell írni. Az arányok azok, amik a választáson születtek és kész. Te vagy az aki máris a fideszhez írta a nem szavazókat. Aki nem ment el az vagy nem akart, mert nem tudott, nem érezte, hogy számít a szavazata, vagy egyikre sem akart szavazni. Ennyi.

lenörd hofstadter 2019.01.13. 15:36:35

@A kiló nem százat jelent.:

És papírforma szerint a szavazók magasabb száma szavazott nem a fideSzSzre. Plusz azok akik el se mentek, nagy butaság ha valaki azt hiszi, hogy az mind csak fideSzSzes lehet.

Brix 2019.01.13. 15:37:07

Annyi csak a probléma, hogy a levél írójának felületes megállapításokon alapszik a "Fidesz a legkisebb rossz" választás teóriája...Arról, hogy mi történne egy valóban komoly gazdasági válságban a Fidesz-kormány alatt, mennyire tudná az ország megőrizni a gazdasági stabilitását, nincs információnk, hiszen az elmúlt 9 évben, általános , közép-európai gazdasági prosperitás köszöntött be. Szinte mindenhol, a hazaihoz hasonló, vagy jobb gazdasági/jövedelmi fejlődést láttunk... Az ECB zéró kamat politikája és az évi 4-5 milliárd euró fejlesztési támogatás, csodát művelt Magyarországgal, de a lengyel, cseh, szlovák béreket beérni még mindig nem tudtuk... A balliberális kormányokat nem kívánja vissza senki, de ők kényszerpályán mozogtak: a 40%-os közalkalmazotti béremelés, adósságpályára tette az országot, ami egy emelkedő, nemzetközi kamatkörnyezetben, később a világválsággal tetézve, vitte csődbe az országot...
Ha egy LMP-Jobbik-Momentum koalíciós kormány hatalomra kerülne- tegyük fel mint teóriát- akkor sem lenne nagy gazdasági irányváltás, talán több pénz jutna kis-és középvállalkozásokra és kevesebb a nagytőkéseknek a multiknak.... Az többkulcsos adó visszavezetésre sem biztos...Az Alaptörvény rendelkezik a gazdagoknak kedvezőbb, arányos , egykulcsos adózásról. Egy új kormány, talán elővenné a pártközeli gazdagokat , akik az állam segítségével , korrupciós hálózatokon keresztül, bezsákolják az állami- és EU forrásokat... Leginkább az elharapózó , és államilag vezérelt korrupciót kellene csökkenteni...
De, a legfontosabb: a jogállamiság - és a pártok egyenlő versenyén és váltógazdálkodásán alapuló , konszenzuális demokrácia visszaállítása lenne... A kvázi egypártrendszerből- a Fidesz autortiter rendszeréből - vissza kell térni ,a konszenzuális demokráciába !
A hatalom kizárólagosságára törő állampárttal szemben, minden eszközzel fel kell lépni, nem szabad megalkuvást keresni!
Egy új kormány mindig új kockázatokat rejt, de már eljött az idő, hogy kockáztassunk, hiszen mindnyájan érezzük: ez a feudális jellegű, anyagi érdek-összefonódásokon alapuló, merev, konzervatív , egy párt által vezérelt társadalmi rend, nem tartható tovább! Másrészt, van egy fiatalabb generáció, akik szeretnének már hatalomhoz jutni: a mostani 30-45 év közöttiek, akik szeretnék leváltani az orbáni, kiöregedő elitet...4 év múlva még feltűnőbb lesz , hogy Orbánék mennyire öregek...

baldoc 2019.01.13. 15:38:49

@Szél Bernadett börtönben van már?: Maga teljesen félreértelmezi a tényeket. 2018.04.08.-án akik elmentek szavazni, azok 76%-a nem a fideszre szavazott!

lenörd hofstadter 2019.01.13. 15:39:55

@Szél Bernadett börtönben van már?:

Nem érdekel a valós összeg. Kiderült az, hogy számodra a lopás az első és buta módon örülsz annak ha a beharangozott összeg többszörösét költik el látszatberuházásokra.
Ugyi nem égeted tovább magad a másik agyatlansággal, hogy mindenhol ez megy, elég jól megmondta valaki, hogy azok erős gazdaságok nem olyan papírfingok mint a lölö birodalom, nem is válaszoltál rá, mert tisztában vagy vele, hogy igazat kaptál csak nem akarod elfogadni mert orbán fényezéséért fizetnek.
Szánalmas az erőlködésed.

lenörd hofstadter 2019.01.13. 15:42:01

@Brix:

"Annyi csak a probléma, hogy a levél írójának felületes megállapításokon alapszik a "Fidesz a legkisebb rossz" választás teóriája..."

A levél írójának ez a szánalmas terelés a feladata. Ezért fizetik. A bloggazdát is, ő is láthatóan elég szépen alágazsulál...

Bubu the Hun 2019.01.13. 15:43:28

Nem akarom pontokba szedve kritizálni a levelet, megtették többen, nagyon korrektül.
De azt gondolom, hogy a levél szerzője egy olyan valaki, aki valószínűleg jól keres és ezért neki a jelenlegi hatalom intézkedései kézzelfogható személyes előnyökkel jár (családtámogatást és CSOK-t kap mások adójából, miközben ő max 15%-t adózik). Az anyagi jóllét miatt könnyen magyarkodik és mások jólléte nem igazán érdekli és nem vesz észre nyilvánvaló képtelenségeket (határon túliak úgy szavaznak, hogy csak kapnak a Mo-i adófizetők pénzéből, de ahhoz nem járulnak hozzá de a Mo- adóbevételekhez nem járulnák hozzá). Az azért eléggé önző állaspont, hogy amig neki jól megy addig hajlandó fent tartani ezt a rendszert. Nem mintha azt kívánnám, hogy forduljon a visszájára az jelenlegi állapota, de azért kicsivel több szolidaritással, másoknak is mehetne ebben az országban kicsivel jobban.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.13. 15:44:43

@Homyak:
"Azokat sehova sem kell írni."
Látod, baldoc kolléga még mindig ugyanazt a hülyeségét ismételgeti... A hozzászólásodat hozzá címezd, ne nekem.

Bubu the Hun 2019.01.13. 15:46:19

@Szél Bernadett börtönben van már?: Azért ez eléggé érdekes logika. A fiúktól tanultad a brüsszeli szavazás kapcsán?

Homyak 2019.01.13. 15:46:51

@Szél Bernadett börtönben van már?:

"Látod, baldoc kolléga még mindig ugyanazt a hülyeségét ismételgeti... A hozzászólásodat hozzá címezd, ne nekem."

Birkózzátok le egymás között..
Te jöttél nekem azzal, hogy a fideszhez írjuk a nem szavazókat. Én meg elmagyaráztam, hogy sehova..

Nagykörúton túli magyar 2019.01.13. 15:49:56

@lenörd hofstadter:
"Nem érdekel a valós összeg."
Köszönöm ezt a mondatot tőled. NAGYON, NAGYON KÖSZÖNÖM!
Téged nem érdekel, mi a valós!
Nem tudok elég hálás lenni érte! Ez egy borzasztóan őszinte mondat volt! Szerintem fel sem fogod!
Ez lehetne a 10. pont, ami miatt a Fideszre szavaznak az emberek. Na szépen összeszedjük még, bővítjük a sort.

Helga Beauty Salon. 2019.01.13. 15:50:28

@Homyak: "Sajnálom, ha ezzel egyeseket megsértek, de aki így gondolkodik, annak javaslom az országunk érdekében, hogy inkább ne menjen szavazni."

Ez az "ellenzék" legnagyobb hibája ami miatt valaki fideszessé (szavazóvá) válik!
Valaki felsorolja az érveit és nem tudjátok azt mondani hogy ez is egy álláspont, nem értek egyet vele, de ettől színes a világ, hanem lehülyézitek és van pofátok azt mondani hogy ne menjen szavazni! Mindezt ráadásul úgy, hogy az ellenzék nevezi magát demokratikusnak és liberálisnak, állandóan a konszenzust kéri számon?
Egy jó meglátásod volt, a "biztos szar"", csakhogy azok ti vagytok!
Bocs egyébként a hangvételért, de így plasztikusabb.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.13. 15:51:24

@Homyak: Nem nekem kell magyaráznod, ha értenéd, amit írtam...

Bubu the Hun 2019.01.13. 15:52:48

@Szél Bernadett börtönben van már?: Te írhatod a Fideszhez a nem szavazókat, más nem írhatja sehová, vagy a nem a Fideszre szavazók közé. Látod ez a baj veletek hívőkkel, hogy a saját logikátok az OK, másoké meg nem

morph on deer 2019.01.13. 15:58:11

“A jó kérdés az, hogy a Fidesz hajmeresztő intézkedései ellenére, mégis sokan miért NEM szavaznak az ellenzékre.”

Nem.
A jó kérdés az lett volna, hogy miért szavaz tisztességes ember a fideszre, ha nem érzi magáénak orbán elmebeteg politikáját!
Mert ez akkor bizony NEM kompromisszum, hanem MEGALKUVÁS!

Ezt ugyan lehet megpróbálni szépítgetni, de ez nem változtat az alaphelyzeten, azaz azért szavaz rájuk, mert szerinte ez mind így helyes, és/vagy maga is hasznot húz ennek a kontraszelektált bagázsnak dölyfös uralkodásából.

Mert erre az NEM indok, hogy kire nem szavazna!

Még annyit, hogy a 2004-es népszavazást NEM az említett pártok kezdeményezték, - hanem Patrubány Miklós, a fidesz és orbán kedvéért, - a nép pedig HELYES döntést hozott!

Szóval felesleges púderezni, lehet vállalni az orbán klán teljhatalommal való felruházását, és egyúttal lehet vállalni a nemzet - bocsánat: a határon belüliek - szisztematikus kifosztásában való bűnrészességet is.
Bár az e nélkül is nyilvánvaló.

Gerinces ember, aki egyaránt utálja orbánt és az orbánmentes oldalt, az NEM SZAVAZ EGYIKRE SEM!
Ez ennyire egyszerű.

Vagy támogatja a tudatosan apolitikus Kétfarkú Ebeket, ha már nem tud otthon maradni, de nem picsog utólag megértésért az áldozatnál, ha segíti a bűnözőket.
Szerintem.

yourmomtits 2019.01.13. 16:02:19

@baldoc: ne vedelj ma már többet és mosd meg a szakállad

Nagykörúton túli magyar 2019.01.13. 16:02:19

@Bubu the Hun: Bocs, de én a kormányt nem váltani akarókhoz írtam. :)
Baldoc ellenben ezt írta:
"2018.04.08.-án akik elmentek szavazni, azok 76%-a nem a fideszre szavazott!"

Szóval itt igencsak fordítva látod a helyzetet.
De folytathatjátok még, hogy az az igaz, hogy a szavazók 76%-a nem a Fideszre szavazott blablát, én csak röhögök tovább rajtatok. :)))

Homyak 2019.01.13. 16:04:04

@Helga Beauty Salon:

Nem nézek le senki. A nyilvánvaló hülyeséget nem bírom, és ennek egy jó része az volt.
Szerintem nagyon jól megindokoltam, hogy miért.
Ellenben te nem. Ha megvéded sz álláspontod és úgy osztalak le, akkor jogos, de nem cáfoltál meg semmit abból, amit írtam.

rasztaszív 2019.01.13. 16:04:56

aki erről elhiszi,hogy egy mezei fideszes szavazó írta,az meg is érdemli.ez egy az egyben a fideszes propaganda zanzája,a szokásos nonstop ellenzék fikázással.egy dolgot nem lelek benne sehol kifejtve :miért érzi kínosnak a szerző a fideszre szavazni...?ez valahogy kimaradt.

morph on deer 2019.01.13. 16:07:56

@Brix:
“4 év múlva még feltűnőbb lesz , hogy Orbánék mennyire öregek...”

Szerinted, aki a ‘44 előtti Magyarországon érzi jól magát, az hány évesnek felel meg mentálisan? És akkor még a labancokra való hivatkozást nem is említem.
Szánalmas, ha belegondolsz...

baldoc 2019.01.13. 16:08:01

@yourmomtits: Maga meg mossa ki a fülét és a szemeit!

Corvus69 2019.01.13. 16:08:18

Addig olvastam, hogy 2004. december 5. Szopd a románjaid faszát te idióta. Elmondom neked ők szarba se néznek téged és ha az érdekük azt kívánja azonnal hátbaszúrnak. Kívánom dolgozz együtt velük!

törppicur 2019.01.13. 16:08:49

@dare: Az írás sok pontja OK, szerintem.

Ami kimaradt az a kettős mérce és tévedhetetlenség bevett ellenzéki gyakorlata.

Tényleg, nem kötözködés, csak illusztráció. Írsz egy hosszabb, sok témát érintő szösszenetet, viszont azt a stílust, amit tőled sokkal masszívabban szoktak itt tolni, te sem tudod kikerülni:

"Például: Ha én leírom azt, hogy dögöljön meg az összes fidesz képviselő, akkor a párt szimpatizánsainak x%-a azt fogja erre mondani, hogy dögöljek meg én.
Ha azt mondom nem állok szóba ilyen bűnöző férgekkel, akkor azt mondják nem is érdekel az amit akarnál mondani."

A dögöljön meg meg a férgek nem az a kategória, ami az árokbetemetést szolgálja, a megfogalmazás is legfeljebb Fide__buzik válaszaiban szokott előfordulni (már ha sikerül a Fidesz-szimpatizánst kihozni a sodrából). Tudom ez nem markáns politikai nézet, de a hovatartozásnál a nem vonz és a taszít között nagyok a különbségek.

élveteg 2019.01.13. 16:10:17

" Aki most 300 és 800 ezer forint között keres bruttóban, az egyáltalán nem gazdag. "

Miért aki 800 felett keres az gazdag ? Azt már többkulcsozni kell ?

Nálunk a cégnél az egyik vezető mégcsak nem is csúcs vezető böven, jóval 800 ezer felett keres Viszont Mérnök-informatikus Angol műszaki szakfordító és közgazdász végzettségű két gyereke van Munkaideje nincs Rengeteget dolgozik Mi a fasznak kellene őt többkulcsozni Büntetni mert ennyit tanult ?

baldoc 2019.01.13. 16:14:27

@élveteg: "Mi a fasznak kellene őt többkulcsozni Büntetni mert ennyit tanult ?"
Mert nem lesz melós aki elvégezze az ő terveit. Alul is élni akarnak.
És ráadásul vár az EU melósokat.

törppicur 2019.01.13. 16:16:17

@baldoc:
Bocsi, barátom nem nekem írtad, de a matematika mai állása szerint NEM 124% szavazatot osztottak szét az indulók között. - az érvénytelenektől nagyvonalúan tekintsünk el, hátha kormánypártiak lettek volna, csak a kis buták elrontották ;-)

"Maga teljesen félreértelmezi a tényeket. 2018.04.08.-án akik elmentek szavazni, azok 76%-a nem a fideszre szavazott!"

Azt még nem sokan vitatták hogy 48% Fidesz szavazat volt.Ha ehhez a 76%-ot hozzáadjuk nem akar kikerekedni az eredmény.

yourmomtits 2019.01.13. 16:19:05

@Homyak: valamiért mégse baldoc hsz-re reagáltál, aki elkezdte ezt a nevetséges vesztes matekozást

baldoc 2019.01.13. 16:22:36

@törppicur: Nem. 2018.04.08.-án a fideszre 24% szavazott valójában, ebből csináltak (csaltak) 48%-ot.
Ami a HIVATALOS eredmény , az fideszforrású.
Hisz nekik?

illaim 2019.01.13. 16:25:09

Az, hogy a kiló nem százat jelent, minden nyolc általánost elvégzett emberpalánta tudja!
Érdekelne, kinek, és mit akarsz üzenni ilyen címmel.
Még a kezdet hajnalán, 1998. évi parlamenti választásokat követően, egy ÚJSÁGÍRÓ kérdést intézett a választásokat megnyert fideszes potentáthoz. A kérdés lényege az volt, hogy a kormányprogram miért nem tartalmazza a választási kampányban tett választási ígéreteket.
A fideszes válasz tömören csak annyi volt! Más a kampány, és más a kormányzás!
Ergo, a fideszesek már akkor is hazudtak, és azóta is folyamatosan! Blogger erre vajon miért nem emlékszel?
Te ugyan úgy fröcsögsz az ellenzékre mint a fideszes, de egyszer sem olvastam nálad, hogy ennek vagy annak az ellenzéki párt programpontjával, ezért vagy azért nem értek egyet mert...
Az igaz, ezek a választási programok egy kicsit hosszabbak mint a "folytatjuk" LOL
Az írásod hemzseg a fideszes propagandagép hamis premisszáitól , holott az teljesen nyilvánvaló, hogy hamis premisszából levont következtetés is hamis lesz.
Talán ideje lenne eldönteni hol állsz, és mit akarsz elérni az írásoddal, mert ez így ez hiteltelen!
Legyen szép napod!

törppicur 2019.01.13. 16:26:55

@morph on deer: Ne komolytalankodj, ezt írod:

Gerinces ember, aki egyaránt utálja orbánt és az orbánmentes oldalt, az NEM SZAVAZ EGYIKRE SEM!
Ez ennyire egyszerű.

Vagy támogatja a tudatosan apolitikus Kétfarkú Ebeket, ha már nem tud otthon maradni, de nem picsog utólag megértésért az áldozatnál, ha segíti a bűnözőket.
Szerintem."

Tekintve, hogy minden nem fidesz kormányváltóként határozta meg magát, a te felfogásod szerint marad 100K gerinces kutyapárti, a többi megy a levesbe. Szerinted a 100K mire hatlmazta fel őket? Ja és ők nem is akarnak kormányozni. Meg azért a másik 5millió ignorálása egy kicsit kirekesztő

Helga Beauty Salon. 2019.01.13. 16:28:15

@Homyak: " Ha megvéded sz álláspontod és úgy osztalak le, akkor jogos, de nem cáfoltál meg semmit abból, amit írtam."

Nem is volt célom tételesen cáfolni semmit, hiszen egy újabb szempontról írtam. Az tiédtől eltérő véleményhez való tiszteletlen hozzáállás volt a témája, úgy általánosságban, nem érintve konkrét témát.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.13. 16:29:46

@baldoc: Súlyos :D
Ez akkor már a 11. pont lehetne. :D :D

Baldockám, akkor melyik a "nem fideszforrású" eredmény, mutassad azt a 24%-ot!
Aztán azon nyomban tegye meg feljelentést, mert a hivatalos eredményt a szavazókörben jelenlevő ellenzéki szavazatszámláló bizottsági tagok is aláírásukkal hitelesítették. Hisz nekik?

baldoc 2019.01.13. 16:37:38

@Szél Bernadett börtönben van már?: Nem a szavazókörökben csaltak.
Feljebb.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.13. 16:46:14

@baldoc: Mindegy, menjen a feljelentés! Van az ellenzékiek által is hitelesített jegyzőkönyv, és ha ez különbözik a "feljebb" eredménytől, akkor máris bizonyítható, hogy ezek az ellenzékiek bizony egy teljesen már eredményt hagytak az országnak nyilvánosságra kerülni! És hallgatnak a mai napig a valós eredményről!

Öltözködj gyorsan, és menj azonnal a legközelebbi rendőrségre! Ne távolabbira, ne pazarold az időt! Gyorsan, gyorsan!

Ne, nem kell nadrágot se cserélned, jól vagy úgy, igyekezz már kérlek!

Csiha András 2019.01.13. 16:47:27

Az olvasói levél írója kategorikus "Soha nem fogok egy olyan pártra szavazni..." kijelentések sorozatával, önfelmentő komcsizással és libsizéssel kísérve mutatja magát kompromisszumkésznek - ez fából vaskarika. A legfontosabb vízválasztó kérdéseket fel sem teszi magának:
- az Alkotmány egyoldalú átírása, Alkotmánybíróság kiherélése, jogállam lerombolása,
- közpénzek iparosított lenyúlása kinevelt házi oligarchákkal,
- az emberi és társadalmi szolidaritás elpusztítása,
- a jövő generáció megnyomorítása az oktatás tudatos tönkretételével,
- az egészségügy tudatos kivéreztetése..., és bőven folytatható még a lista.
Röviden és tömören összefoglalva: OV NER-e álnemzeti, álkeresztény, embertelen és antiszociális jelszavakkal leplezett visszaélés a hatalommal, közös jövőnk öncélú és mohó felélése.
Aki az erre szavazást csak „egyre nyomasztóbb kompromisszum”-nak nevezi, de simán megteszi, azt én nem minősítem se hülyének, se birkának, se agyhalottnak, se erkölcstelennek - de nagyon nem tudok egyetérteni vele.
És még egy kiegészítés: a minden jelző nélküli DEMOKRÁCIA nem a többség kontrollálatlan és kontrollálhatatlan uralmát jelenti, hanem a mindenkori hatalom jól felfogott érdekből történő korlátozását és önkorlátozását egy MINDENKI számára élhető országért.

baldoc 2019.01.13. 16:47:59

@Szél Bernadett börtönben van már?: "Aztán azon nyomban tegye meg feljelentést"
Melyiket ajánlja, a Polt-ügyészségen vagy a Pintér-rendőrségen?,

Enit 2019.01.13. 16:52:40

@Szél Bernadett börtönben van már?:

Ne köszöngesd, csak azt bizonyítottad újra, hogy 3 mondat értelmezése meghaladja a képességeidet. Igazi fideSzSzdropid vagy, számodra a bűn csak akkor az ha nem a te buta fajtád követi el.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.13. 16:54:58

@baldoc: Amelyik szemre céloz! Vipera legyen nála, azonosítójelvény viszont ne.

Helga Beauty Salon. 2019.01.13. 16:56:28

@Szarazinda:" Ja, azt külön megkérdezném a levélírótól, hogy mi a baj pontosan a nyílt társadalommal."

Mert egy liberális agyrém amit ránk akarnak erőszakolni.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.13. 16:57:15

@Enit: Hát én már csak ilyen vagyok, engem a valóság érdekel.
Aztán melyik 3 valótlan mondatot nem értelmeztem?

nu pagagyí 2019.01.13. 17:00:44

Az ország működött a Fidesz előtt is, semmivel sem rosszabbul, mint most. És működni fog utána is.

Miért is szavaznak annyian a Fideszre:

1: Az egyik halmaz, akinek halvány fingja sincs a politikáról, de mint például közmunkás, némi baksisért, vagy a közmunkából kitiltással fenyegetve (ez esetben segélyt sem kap), a helyi földesúr és párttitkár vezetésével leszavaz arra, amit mondanak neki.

2.A másik halmaz a leendő tolvajok halmaza, aki még nem lop, de szeretne, és rendületlenül bízik benne, hogy ha jól helyezkedik, neki is leesik majd valami morzsa.

3:A harmadik a jelenlegi tolvajok, üzletfeleik és családtagjaik.

4.A negyedik, az agyhalottak csoportja, akik minden sunyi hazugságot elhisznek, ők a célpontjai minden misztikus baromságnak, összeesküvés elméletnek. Életük szürkeségét kompenzálja, hogy minden irracionális dolgot elhisznek, a külvilágot végtelenül bonyolultnak látják, kudarcaik oka nyilván ez lehet.

Ez a sokaság még mindig kisebbség a társadalomban, ezért az állampárti rezsim alaposan rásegít minden választásra. Most éppen, az EU-s választáshoz közeledve, a potenciális ellenzéki pártokat tesz tönkre százmilliós bírságokkal, a normatív állami pénzek megvonásával. És persze minden lyukból (permanensen) ömlik a nyakunkba a primitív és hazug pártpropaganda, kormánypropagandának álcázva, nem a Fidesz költségén, hanem közvetlenül a költségvetésből finanszírozva.

A Fidesz az államot használja megfélemlítésre, kiapadhatatlan pénzforrásként, ideológiai nyomuláshoz. Szerintem alkotmányellenes (az ipados szerint is), ahogy az is, hogy Orbán gyakorlatilag kizárólagos hatalomra tett szert, nem formálisan, hanem ténylegesen. Mindannyiunk érdeke és kötelessége is, hogy ezt az állapotot megszüntesse. A Fidesz fanok olvassák el az általuk tisztelt Alkotmányt, amely felszólítja őket, hogy küzdjenek a kizárólagos hatalomra törekvés ellen. Aki meg amúgy is utálja a Fideszt, az naponta szembesül ezzel a problémával.

lenörd hofstadter 2019.01.13. 17:01:08

@Szél Bernadett börtönben van már?:

Mielőtt ezen is elkezdesz rugózni, nem váltottam nevet, tudd, hogy ki csinált hülyét belőled.

Amúgy ez is érdekes:

"Szél Bernadett börtönben van már?"

Próbáld meg a nagyon egyszerű világképeddel elmagyarázni, miért akarod börtönben látni azt aki a kenyéradó gazdád megmentője? Ennyire hülye vagy? Nélküle orbán most nem kétharmados Parlamentben, hanem a sitten ülne.

BiG74 Bodri 2019.01.13. 17:17:33

Kedves bloggazda!
Ha lehetne egy szótárat mellékelni, melyek a tiltott szavak, kifejezések, ha már ilyet alkalmaztok !

Nagykörúton túli magyar 2019.01.13. 17:20:56

@lenörd hofstadter:
Oh, tényleg hülye vagyok. Hiszen a tényekből indulok ki, pedig lehetne mondogatni is ilyen 200 milliárdos összegeket minden alap nélkül. Ez olyan libsis lenne. Reggel, este, éjjel, ugyebár.

Én csak érdeklődöm, hogy börtönbe van-e már Bernadett, hisz ő maga mondta, hogy
Orbán Viktor börtönbe zárja, ha áprilisban nyer, mert kitalálja, hogy amerikai kém.
Nos, hát Orbán nyert.
Szóval csak tudni akarom, hogy Bernike nagy kiszabadítási mentőakciója indulhat-e már akkor? :)
Melyik börtönben tartják fogva, te tudod?

ember100 2019.01.13. 17:22:03

@Szél Bernadett börtönben van már?:
Helló !

Öreg ezt már nem bírom !
Azzal most nem jövök ha beteszed a kosaradba a 10 tojást ami a papír szerint 90 Ft és a kasszánál 270 Ft kérnek érte az szerinted rendben van ????
Észak Koreában is van ilyen :)
A sötétség Ura vagy Te !

Nagykörúton túli magyar 2019.01.13. 17:22:35

Szerintem az MTVA-nál is csak valami alteregója lehetett ott, hisz ő maga nem lehetett, mivel ugye fogva tartja a zorbán.

lobaszopiatej 2019.01.13. 17:23:10

"1. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelynek bármilyen köze van az MSZP-hez és a DK-hoz,"

Soha nem fogok olyan pártra szavazni, aki egyetlen emberre építi fel a hatalmat, 2 évtizeddel a rendszerváltás után!
Orbán Viktor = Kádár János v2.0, kapitalista engedménnyel (pontosan mint Kína), EU-s kényszerekkel, Putyini látszatdemokráciával.

Szégyen.

"2. Egy országot működtetni is kell, kormányozni. "

Persze, Orbán nélkül az iskolák összeomlanának, autópályák eltűnnének, az emberek zombiként föl-alá rohangálnának.
Ezzel szemben, dekomráciában érdekegyeztetés zajlik.
Nem 1-2 lobbista akaratát vakon engedelmeskedve végrehajtani (pl túlóratörvény, érdekegyeztetés látványosan hiányzott).

"3. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik nem határolódik el a mostani szélsőliberális gondolkodástól. "
Ez teljesen megfoghatatlan, de látszik a pártpropagandát jól beszoptad.

"4. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik nyíltan nem vállalja föl, hogy a migrációt szabályozni kívánja."

Az egész EU szabályozni kívánja. A kérdés csak a mikéntjében van. Ennek így általánosságban nulla értelme van.
Propagandának viszont tökéletes.

"5. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik nem áll ki a magyar érdekekért. Göncz Kinga arcpirító külügyminisztersége testesíti meg azt a legjobban. "

Számomra meg Orbán Viktor, lásd a hivatalosan elfogadott Sargentini jelentést.
Ez a valóság, szemben azzal amit az állami médiában összehamisíŧanak neked!

"6. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik veszélyezteti vagy szűkíteni akarja a családi adókedvezményt és a CSOK-ot."

Maszop alatt Székletrakónak hívták, minden magát valamire adó pártnak volt és lesz családsegítő programja!

"7. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik visszahozná a régi többkulcsos adórendszert."

Ebben véletlenül 100%-ig egyetértek. Kár, hogy szegény SZDSZ akarta elsőként megcsinálni (csak nem hagyták nekik). Na, ki a liPPsi ?
Fossátok a beszopott propagandát, aztán itt mosakodtok miért szavaztok bűnözőkre!

"8. Soha nem fogok álomgyilkosokra szavazni. Legjobb példa az Olimpia és a Liget-projekt. "

Te vagy kommunista vagy (= basszuk el adófizetők pénzét, valami magasztos közös célra, tökmindegy mennyit), vagy elképesztően naiv.
A görög államcsődről hallottál már? (egyetlen gazdaságilag hasonló méretű ország, mint mi)
Itthon is ezt szeretnéd?
És hogy a Pénztáros Lőrinc és sleppje tünteti el azt a a csillagászati pénzt?
Nektek a hulla vagy diliházban a helyetek, nem egy modern EU-ban!

"A demokrácia kompromisszumokra alapul, ezért nem tökéletes, de nem találtak ki még jobbat. A Fideszre szavazni egy egyre nyomasztóbb kompromisszum. De még mindig kisebb kompromisszum, mintha a fenti pontok bármelyike (de főleg az első négy) ellen szavaznék. "

Ha belátnád hogy magadat kellene ahhoz arcul köpnöd a tükörbe azért hogy NE a Fideszre szavazz 18 év után, belátnád hogy egy új garnitúrára kell szavaznod. Arra, aki neked tetszik, mindegy csak ne a feudáldiktatúrára (Fidesz) és ne a szocikraa (MSZP-DK), és persze ne a zsidózó fasisztákra (Jobbik). A többi megmaradt között, szabad választásod, hidd el csak az agyadon múlik, senki nem fog rád pisztolyt hogy a korábbi bűnözőkre kell szavaznod!
A megtisztuláshoz szelekció kell, legkésőbb az urnánál, hogy érezze Orbán: ha túl sokat rabol, csökkenjen a népszerűsége!
Mint mindenhol, a tolvaj rabló csalóknak börtönben a helyük, minél messzebb a hatalomtól!

Telesorosozták a fejeteket (pont mint Hitler Mein Kampf-ja), meg beszopjátok az állami és Fidesz holdudvara által megvett média (pl origó) szemenszedett hazudozásait, így önálló gondolkodásra képtelenek vagytok!
Tökéletesen illik rátok a zombi megnevezés! Megvezethető, propagandával kézivezérelhető posztkommunisták vagytok!

dare 2019.01.13. 17:23:37

@törppicur: Szándékosan fogalmaztam kicsit markánsabban, mert ezzel így jobban tudtam szemléltetni az adott valóságot.
Nem sértegetésnek szántam, és csak reménykedni tudok abban, hogy nem is veszi sértegetésnek ezt bárki.
Csak illusztráció.
Odaírtam, hogy ugyanez igaz az Mszp-Dk-val is.
De lehet igazad van, és más a vizualitás, és nem elég csak ennyit írnom, hanem teljesen le kell írnom a szöveget.
Akkor:
Ha én leírom azt, hogy dögöljön meg az összes Mszp-Dk képviselő, akkor a párt szimpatizánsainak x%-a azt fogja erre mondani, hogy dögöljek meg én is.
Ha azt mondom nem állok szóba ilyen bűnöző férgekkel, akkor azt mondják, hogy nem is érdekel amit akarnál mondani."

törppicur 2019.01.13. 17:29:57

@baldoc: a 24%-ról valami látszólag hiteles?

Tényleg itt tartunk? A 48%-ot osztjuk kettővel?

Helga Beauty Salon. 2019.01.13. 17:31:21

@BiG74 Bodri:
" Kedves bloggazda!
Ha lehetne egy szótárat mellékelni, melyek a tiltott szavak, kifejezések, ha már ilyet alkalmaztok !"

Szerintem kb. a szókincsed fele, de valamelyik magánhangzó lecserélése pontra . működik és akkor meg tudod osztani bizonyára magvas gondolataidat! :D

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.01.13. 17:35:44

@Helga Beauty Salon:

Te tényleg román vagy? Ceucescu után Orbán lett az örökös vezéred?

törppicur 2019.01.13. 17:40:03

@dare: személy szerint egyik esetben sem írnék ilyet. Elfogadva a korrekciót azért megjegyzem, alapból a komránypárttal szembeni verziót sikerül csücsakösebbere fogalmazni a jó érzéssel elfogadhatónál. És ez a mostani köznyelv sajátossága, nem a Tiéd.

ostvan2 2019.01.13. 17:40:04

Köszönjük a posztolónak, hogy ismertette a fidesz álláspontját.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.13. 17:42:27

@ember100: Igen, az rendben van, hogy ha szeretnél 10 tojást, és az árcédulán 270 forint szerepel, akkor a pénztárnál is 270 forintot kérnek.
De az is rendben van, hogy januárban egy nyári vacsorára szeretnél majd 3 tojást, és erre betervezel 90 Ft-ot. Aztán később mégis 270 forintot költesz, mert több vendég jön, meg nem csak tojással kínálod őket, stb..

Mi ebben a probléma? Felhoztam a példát a nagy gazdaságokról, amelyet ti annyira de annyira szeretnétek követni. Anglia, Japán. Nem volt jó. Aztán felhoztam a majd feleannyi gpd/fővel rendelkező válságban levő Brazíliát, ahol ugyanez volt.

De még mindig nem kaptam választ, ez akkor mitől lesz "orbáni", "fideszes" ??
Miben más, mint máshol??
Válasz lesz végre libsik??

Nagykörúton túli magyar 2019.01.13. 17:44:01

@törppicur:
"a 24%-ról valami látszólag hiteles?
Tényleg itt tartunk? A 48%-ot osztjuk kettővel?"

De hát az annyi! Na tessék, már be is van bizonyítva! :D :D :D

Helga Beauty Salon. 2019.01.13. 17:52:48

@lobaszopiatej: "Soha nem fogok olyan pártra szavazni, aki egyetlen emberre építi fel a hatalmat, 2 évtizeddel a rendszerváltás után!"

Tényleg jobb a maszop módszer, ott ciklusonként másfél miniszterelnökkel számolhatsz! :D

nemecsekerno_007 2019.01.13. 17:53:15

Kiváló, a legnagyobb részével egyetértek, végre egy értelmes és logkikus írás!

Több ilyen kéne, meg még több normális ember :)

törppicur 2019.01.13. 17:54:09

@lobaszopiatej: ugyan már, mit nem mondasz?
1. a vezérre felépített pártok . a DK abba pusztul bele, hogy neki is van egy, a többi meg abba, hogy nekik egy sincs. Sajnos még másodvonalbeli is elvétve. A kiugrott pártelnökökről, társelnökökről mi a véleményed, ők kiket vezetnek?
2. a képviseleti demokráciákban bizony oda adjuk a döntést a választottaknak, majd egy idő után megmérjük, mit csináltak. Állandó egyeztetéssel a papa-mama bt-t sem tudod elvezetni
3. kérem, engedd meg a szerzőnek, hogy önállóan elutasítsa a széllib megközelítést. Mégis csak önálló gondolkodású, még ha te nem is tartod annak.
4. leírja a Zember, hogy menekült bejön migráns kinn marad ezt kell szabályozni. Ebbe nem fér bele, hogy azt szabályozzuk, hogy a migránst hogyan segítjük be. Szerintem egyértelmű.
5. A merjünk kicsik lenni a széllib nyitott társadalom elméletben elfér, a Gönc-féle bocsánat, hogy élünk nem férhet bele egy nemzeti külpolitikába, érdekérvényesítésbe.
6. Ingyentankönyv, ingyenétkezés kocsmába vándorló segély helyett. Adókedvezmény elvtelen támogatás helyett. Valóban van különbség a rendszerek között.
7. Az egykulcsost nem az szdsz találta fel, nem is a fidesz. Nem tartom elitélendőnek jó gyakorlatok átvételét más szervezetektől, külföldről.
8. Kár érte. Lekéstük.

morph on deer 2019.01.13. 17:54:46

@törppicur:
“Ja és ők nem is akarnak kormányozni.”

Azt tudod ugye, hogy ez csupán egy félmondat volt, a ‘ha már muszáj’ és a ‘ha már egyik sem...’ kategóriában, nemez volt a lényeg.

Valahogy nem vagyok képes sajnálni a “szegény” fideszes szavazót, aki “kénytelen volt” a fideszre szavazni, pedig nem is igazán szeretne..!
Bullshit!
Tisztán, kisérő nélkül.

Bár ez még csak a kezdet, szerintem.
Ahogy egyre nyilvánvalóbbá válik a rendszer aljassága, és várható dícstelen jövője, egyre többen jönnek rá arra, hogy ők tulajdonképpen sosem szerették orbánt, csak ugye nem volt más választásuk. Ahogy ez pártcsahos körökben szokás, ha látótávolságba kerül a kérdőre vonás.

“Meg azért a másik 5millió ignorálása egy kicsit kirekesztő”
:)
Nem is kicsit! Csak az a baj, hogy én nem állom az elvtelen opportunistákat, oldalfüggetlenül. És qrvára nem érdekelnek a “megható” magyarázatok, sajnálom.

Helga Beauty Salon. 2019.01.13. 17:58:40

@morph on deer:" Valahogy nem vagyok képes sajnálni a “szegény” fideszes szavazót, aki “kénytelen volt” a fideszre szavazni, pedig nem is igazán szeretne..!"

Ne is sajnáld, inkább hagy meg a szánalmat annak, aki leadta a szavazatát olyanokra akik összesen nem szereztek egyharmadot! :DDDDD

törppicur 2019.01.13. 17:59:26

@lobaszopiatej:
bocs a tételes egyetnemértésem után külön kell feltennem a szokásos megválaszolatlan kérdést:
Kik legyenek a megváltóink (esetleg kinek a vezetésével)?

Az eredeti szerző sem akart erre válaszolni, de legalább kizárta, hogy kikre nem, és maradt neki egy üres halmaz.

A te rőtől duzzadó halmazodban az akárki, bárki és nemorbánon kívül kik töltik ki a helyet?

törppicur 2019.01.13. 18:03:45

@morph on deer: rosszul írod, nem ez a lényeg. DE ez az. Az opportunistáktól sokkal veszélyesebbek a döntésképtelenek. Olyan nincs, hogy nem tudsz választani. Olyan van, hogy nehéz, gyenge a felhozatal, teljesen senkivel nem értek egyet, mindegyiket utálom, egyiket sem tartom semmire, és sarkíthatnám.
DE olyan nincs, hogy ha a létező kínálatból kell választani nem tudsz dönteni.
Padödö is merenghetett volna Delon és Belmondo választásról, de nekik a Szabó János Jutott.

dare 2019.01.13. 18:03:49

@törppicur: Sajnos a kormánypárt erősen tesz azért, hogy vagy gyűlölni, vagy szeretni lehet csak őket, attól függ ki honnan szemléli.
Talán azért érzed ezt így, mert elfogyott a harmadik út lehetősége.
Ahogy azt a Fidesz is szeretné, vagy odaáll valaki mögé, vagy a baloldalhoz.
Semleges csak úgy lehet valaki, ha nem szavaz.
A régi bal és a Fidesz uralja mostanra lassan az egész médiapiacot.
Talán ezért ilyen a mostani köznyelv, mert Simicska térdre kényszerítése után a semlegesebb nézőpontok nem találnak maguknak felületeket, csak elszórtan.
Jó, erre mondja mind a két oldal azt, hogy ott az internet gyerekek, de azért az mégsem ugyanaz lássuk be.
A köznyelv pedig nem javul.
Vajh miért?

enrikokaruszo 2019.01.13. 18:06:42

aha, látszik hogy nem megy be az üzenet
akkor pedig bemegy más, ahogy szokott

Mad Mind 2019.01.13. 18:07:51

@Szél Bernadett börtönben van már?:
A világon sehol sincs rendben. Ezért nem lehet már városokat találni olimpiákra. Az elszállt költségvetés mindenhol erős belső feszültségekhez vezetett.

baldoc 2019.01.13. 18:09:03

@törppicur:"Tényleg itt tartunk? A 48%-ot osztjuk kettővel? "
Nem, a 24%-ot szorozták kettővel.
Mert gátlástalanok.

white999 2019.01.13. 18:10:12

Kicsit zavarban vagyok. A felvezetés alapján úgy gondoltam, hogy egy értelmes fidesz szavazó ragadott tollat. E helyett az összes létező sztereotípiát felmondta ami létezik, amitől a hülyének gondolják az emberek a fidesz szavazókat. Tételesen sem érdemes végigmenni rajta amit Ő jónak gondol, mert annyira értelmetlen.
Tényleg csak néhány kiragadva.
metoo mozgalom. Nyilván túlhajtott dolog ez nem vitás, a kérdés melyik a szimpatikusabb. A túlhajtottság vagy hogy nőket erőszakolnak meg a hatalommal visszaélve esetleg a büdös életbe nem érvényesülsz ha nem fekszel le valakivel. Szerintem ez utóbbi a kisebb kár de az igazság a kettő közt lenne.
Csok pazarsága. Hála neki az ingatlan árak az egekbe lettek, mert a piac sajnos csak már úgy működik, hogy mi a kereslet kínálat. Ha sok embernél van plusz 10 milla akkor felmennek az árak. Ezzel senki más nem lett támogatva mint az addigra már fideszes kézbe került építőipari vállalkozások Garancsi és társai és nem a kedves levélírónak még ha Ő úgy gondolja is.
Olimpia dettó. Attól tekintsünk el, hogy kb 2 olimpia nem volt bukó az utóbbi 30 40 évben. Nem véletlen, hogy a fejlett demokráciákban akiknek nem fontos megmutatni, hogy mekkora péniszük nem nagyon rajong a lakosság a rendezésért. Ez tipikusan a diktatúrák és kellően nagy országok játéktere lett. Két legyet lehet ütni egy csapásra. Legalizálni a diktatúrát a világ előtt, valamint szétlopni a költségekből a nemzeti vagyont. Itt sem kellene másra és ez nem az álmokról szól. Szerintem ha lett volna önuralmuk az úszó vb-nél és tényleg pazarul olcsón hatékonyan megrendezik, talán még az olimpiának is lehetett volna támogatottsága. Megmutatták, hogy mi várható és mi a cél és ez egyáltalán nem az álmokról szól.
Valahol egyébként talán itt húzódik a különbség egy fidesz szavazó és egy nem fideszre szavazó között. Mert ha nem rájuk szavaz valaki az nem jelenti automatikusan azt, hogy az az mszp, dk vagy bárki másé. Az is egy választás ha valaki a szar és a fos közül azt választja hogy az egyiket se kéri.

Szarazinda 2019.01.13. 18:12:04

Az ilyen helgabeautysalon típusú fideszes kommentelő a kedvenc típusom. Egyszerűen letaglózóan érvelnek. Az ilyeneknek miért van szavazati joga?

Szarazinda 2019.01.13. 18:12:09

Az ilyen helgabeautysalon típusú fideszes kommentelő a kedvenc típusom. Egyszerűen letaglózóan érvelnek. Az ilyeneknek miért van szavazati joga?

dare 2019.01.13. 18:12:37

@törppicur: Jelen esetben úgy néz ki a helyzet, hogy vagy az Mszp-P-Dk, vagy a Fidesz.
A Jobbikot és az Lmp-t sikeresen szétverték (felkészül Momentum).
Pedig ha csak annyi a választás lehetősége, hogy vörös vagy narancs, akkor elég sokan válnak itt döntésképtelenné.
És erre gyúr mind akét oldal.

morph on deer 2019.01.13. 18:23:11

@törppicur:
“...sokkal veszélyesebbek a döntésképtelenek. Olyan nincs, hogy nem tudsz választani.”

De olyan van, hogy egyiket SEM választod!

Ha arról van szó, hogy lényegében mindkét tömböt utálod, csak éppen az egyiket valamivel jobban, mint a másikat, akkor miért is kéne szavazni rá?
Szavazni szerintem arra kéne, akivel egyetért az ember, és nem arra, akitől kevésbé kapsz hányingert..!

Egyébként én nem veszélyesnek tartom az opportunizmust, hanem gusztustalannak. Ilyen maradi vagyok, látod.

lobaszopiatej 2019.01.13. 18:29:29

@törppicur: "A te rőtől duzzadó halmazodban az akárki, bárki és nemorbánon kívül kik töltik ki a helyet? "

Arra csak az erőtől duzzadó Orbán Viktorod alkalmas, hogy személyesen törölje ki a seggedet, mert szeretett vezéred nélkül te egy alkalmatlan elveszett senki vagy!

Helga Beauty Salon. 2019.01.13. 18:30:28

@Szarazinda: Na az ilyen visszajelzések miatt érdemes ezt csinálni! :D

dare 2019.01.13. 18:38:44

@dare: Mármint arra, hogy csak ők lehessenek a semlegeseknek a választható alternatíva.
Aki pedig elfogadja ezt, az úgy jár mint a levélíró.
Nem szabad elfogadni ezt, van választási lehetőség.
Vagy keres valaki egy neki szimpatikus elvekkel rendelkező másik pártot, vagy (és ez fontosabb) nem szavaz.
Ne azért menjen szavazni, mert akkor jön a másik ha nem megy el, hanem azért, mert változást szeretne elérni.
Ha elfogadja ezt a suttogó propagandát, ami ezt a hamis dilemmát kelti benne, és amit sajnos rengetegen el is hisznek, akkor a reális esély a változásra, az egyenlő a nullával.
-Csak mi válthatjuk le a Fideszt
-Márpedig ti nem váltjátok le a Fideszt
És még a mókuskerék zseniális találmány. :D

Homyak 2019.01.13. 18:42:52

@Helga Beauty Salon:
"Nem is volt célom tételesen cáfolni semmit, hiszen egy újabb szempontról írtam. Az tiédtől eltérő véleményhez való tiszteletlen hozzáállás volt a témája, úgy általánosságban, nem érintve konkrét témát."

Te szóltál le engem, ezért vártam volna ellenvéleményt. Nem az a bajom, ha valaki más véleményen van, mint én, hanem a hülyeség. Ez a 8 pont pedig 2-3 kivételével nagy, erőltetett hülyeség, ezt fejtettem ki. Szívesen meghallgatom, ha szerinted nem.

Homyak 2019.01.13. 18:44:37

@yourmomtits:

"valamiért mégse baldoc hsz-re reagáltál, aki elkezdte ezt a nevetséges vesztes matekozást"

Mert nem az ő hozzászólását szúrtam ki. De ez igaz mindkét oldalra..

Helga Beauty Salon. 2019.01.13. 18:53:37

@Homyak: Már bocs de még ide is másolod a két mondatot. Mit nem értesz rajta?
Nem akarom másképpen is leírni mert minek.

MACISAJT1 2019.01.13. 18:54:43

@kurtakocsma

Szerencsétlen beteg, agyonzsarolt, ügynökökkel körbe lőtt Antall mindent bevállalt (még a kádári adósságokat is, kamatostól-miközben a kengyelek és a bolgárok is röhögve feleztek).
És így kerültek "kerekasztalhoz" a bolsevikokkal a pereputtyaik ....A spontán privatizációval meg ugyanők.És máris szabdalták a soros(ok) a boldogtalan országot( hallott még valaki a Kékszalag Bizottságról?)

És még annyi eszük sem volt mint Csehországban, ahol a demokráciához vezető úton az egyik mérföldkövet az úgynevezett lusztrációs törvény (451/1991) – amely néhány feltételt szabott bizonyos funkciók betöltéséhez a Cseh Köztársaság állami szerveiben és szervezeteiben – meghozatala jelentette. A jogszabály elrendelte, hogy az államvédelem és a katonai kémelhárítás tisztjei, munkatársai, a volt magas kommunista funkcionáriusok, a munkásőrség vezetői stb. nem tölthetnek be magasabb tisztségeket az államigazgatás, a hadsereg, a rendőrség és néhány más testület soraiban. A lusztrációs törvény gyakorlatilag lehetetlenné tette a nómenklatúra vezető rétegének a politikai túlélést.
( Ja és a csehek előtt többszörösen is leemelem a kalapomat: a zökkenőmentes cseh nemzetállamuk létrehozása, a CEU kiebrudalása Prágából valamint Zeman és Klaus elnökük akik olyasmiket mondtak amiért Budapesten lövetnének...)

Próbáltak Orbánék 22 év után valamit tenni, mondván a rendszerváltás körül rapid ámde tudatos módon beejtőernyőzőtt bíráknak hogy ügyködtetek eleget pl. a bíróságokon , most már ideje nyugdíjba (is) vonulni...na de ez is olyan magyaroschan sikerült.

rasztaszív 2019.01.13. 19:14:29

@MACISAJT1: nyugi,lesz lusztrációs törvény.nem fogsz neki örülni.

Homyak 2019.01.13. 19:15:06

@Helga Beauty Salon:

Te vagy az aki nem érted, hogy nem azzal van bajom, ha valakinek ellenvéleménye van..

nick papagiorgo 2019.01.13. 19:29:45

Mostanság már tényleg ritkán szólok hozzá bármihez is, most megteszem, hátha valaki megérti.
A levélíró megfogalmazta a gondolatait. Ő úgy gondolja, ahogy. Tekintve, hogy - ha tetszik ha nem - a Fidesz még mindig a legnébbszerűbb párt, nem ártana ezeken elgondolkodni. Lehet, hogy amit leírt az "nem szimpatikus", de ő attól még így gondolja, és ezért szavaz a Fideszre.

De nem gondolkodunk el rajta. Némelyik hülye még odáig is elmegy, hogy pontról pontra tételesen "cáfolja". Nem fogja fel, hogy hiába mantrázza ő a maga igazságát, a levélíró (és a társadalom egy jelentős része- ld fent, akik a Fideszre szavaznak - ezt nem fogadja el, nem érdekli, a levélíró se azért írta, mert egy értelem nélküli zombi, és arra vár, hogy valami balos okostojás meggyőzze az ellenkezőjéről.

Ott kéne kezdeni, hogy a levelet elolvassuk, megértjük, és elgondolkodunk rajta, hogy "hát lehet, hogy mások tényleg így gondolják". Persze, ennél egyszerűbb csípőből elutasítani (demagógia, pártpropaganda stb, mind ismerjük ezeket az "érveket") . De amíg nem gondolkodunk el ezen, addig sose fogjuk megérteni, hogy pl. a Jobbik, az LMP, a DK vagy bárki vajon miért nem képes kb sose leváltani a Fideszt. És szomorú hírem van: mivel a dolgok úgy állnak ahogy, nem a Fidesz-hívőlnek kéne a DK (stb) hívőket győzködni, hanem fordítva. És észérvekkel, nem azzal, hogy "orbáncsicskák, nácik stb. stb vagytok", ahogy ma divat.

csakegyvalaszto 2019.01.13. 19:36:00

Biztos nem leszek népszerű, de akkor mi van, ha ezt a levelet a pártközpontban írták meg, és mi van akkor, ha valóban egy megkeseredett fidesz szavazó próbálja megmagyarázni magának miért szavazzon arra a pártra, aki sokadjára is átverte és kihasználja.
Nekem az tetszik az indexben, hogy ilyen írások is lejönnek a blogokban, ellenzékitől a kormánypártiig. Őszintén nem értem máshol miért nem, és mi ebben a hiba?

Válaszul a levélírónak, ha tetszik a kormány politikája, akkor szavazzál rá. Ez olyan természetes, minthogy én biztosan nem fogok szavazni rájuk. Egyszerű a gondolkodásmódunk között a különbség, minthogy teljesen más az értékrendünk. Számunkra mást jelent a tisztesség és az erkölcs, máshova helyezzük a nemzetünket az értékrendünkben, és a mindenkori politikusokat is. Biztos hazaáruló vagyok, de én hamarabb vagyok ember, mint Magyar. Nekem többet ér a becsület, mint egy sajnos tönkretett szó, a "nemzet". Annyi lopáshoz használták már, hogy elveszítette az értékét.
Viszont nekem Magyarország és a magyar társadalom mindig fontosabb lesz, mint bármelyik politikus, vagy politikai párt.
Egy szóval tisztelem és elfogadom a véleményed, valóban egyre nehezebb megtalálni az önigazolást, hogy miért a pártérdekhez görbíted az értékrendedet, és miért nem az értékrended alapján alakítod ki a pártpreferenciád. Ez valóban nehéz lehet fidesz szavazóként.

Helga Beauty Salon. 2019.01.13. 19:37:55

@Homyak: "Te vagy az aki nem érted, hogy nem azzal van bajom, ha valakinek ellenvéleménye van.."

De lassúeszű vagyok! Azt írod hogy hülyeségeket gondol és nem volna szabad szavaznia, ami tényleg egyértelműen azt jelenti hogy nincs bajod az ellenvéleménnyel. Mindig tanul valamit az ember!

seol 2019.01.13. 19:41:55

Nem semmi, sikerült pontokba szedve összefoglalni az összes fideszes baromságot -- de természetesen ne hülyézzük le a versenyzőt, mert a párbeszéd ugye. Magyarul írni-fogalmazni ugyan nem nagyon tud, továbbá beszop minden propagandabaromságot, minden mondatára jut két önellentmondás -- de ne hülyézzük le. Mondjuk rá mondjuk azt, hogy "aranyos".

Apropó, kiderült valahol, hogy mi köze az "én azért szavazok a fideszre"-nek a "nem, nem, soha nem szavazok a dékára, mert [random fideszes baromság]"-hoz, vagy más se lelte meg? (Oké, nem az első khm, aranyos, aki azzal próbálja mentegetni-magyarázni a fideszreszavazást, hogy hát a gyurcsányra ő nem szavaz.)

Homyak 2019.01.13. 19:42:59

@nick papagiorgo:

Szép amit írtál, és részint egyet értek, még ha úgy gondolom, hogy engem (is) hülyéztél le. Hozzá teszem, hogy nem nekünk, inkább a pártoknak kéne elgondolkodnia.
De ugyanúgy a "levélírónak" is érdemes lenne elgondolkodnia azokon a pontokon, amit fentebb írtam. Hosszan lehetne elemezni, hogy miért a fidesz a legnépszerűbb, de ebbe nem megyek bele.
Ami engem dühített, hogy az egész másról nem szól, hogy azért fidesz, mert legalább jobb, mint a szocik voltak, meg sok ferdítés. Nem akarom kifejteni, hogy miért, de engem dühít az a hozzáállás, hogy elégedjünk meg a biztos szarral, mert jobb abban ülni, min a siker érdekében kockázatot vállalni.
Ha valaki érdemi érveket hoz fel valami mellett, azt szívesen fogadtam mindig.

seol 2019.01.13. 19:43:32

@Helga Beauty Salon:

Nem az anyanyelved a magyar, ugye?

seol 2019.01.13. 19:48:58

@MACISAJT1:

Most akkor annak drukkolnál, hogy a nagyrészt a negyedvonalas komcsik legaljából összegányolt fideszről kiderüljenek dolgok?
Apropó, tudtad, hogy Prágában az volt a gond a CEU-val, hogy -- szerintük -- túlságosan is a magyar érdekeket képviselte? (Nagy példaképetek, Ceausescu is ezzel uszított Soros ellen, hiába, kis késéssel, de "összenő, ami".)

Homyak 2019.01.13. 20:00:16

@Helga Beauty Salon:

Akkor, hogy végre megértsd, akkor mondok konkrétumot.
Ha azzal érvél például, hogy neki bejön az új munkatörvény, mert vállalkozó, és munkaerő hiánnyal küzd, ezért tetszik neki az egy önző, de érthető érv. Ha vannak erdélyi rokonai, és örül az ő állampolgárságuknak, az is megérthető érv (még ha aljas is volt az osztogatás szándéka).

De az, hogy a fidesz valahogy elműködteti az országot, a többi meg talán lehet nem, meg miért nem határolódik el egy párt egy nemi erőszak elleni kampánytól, na ezek nem olyan érvek, melyeket komolyan lehet venni.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.13. 20:04:36

@baldoc: ne mar hogy csak ennyi az elmeleted. meselj egy kicsit legyszi a 24%-rol, ha meg ebren vagy.

exterminador 2019.01.13. 20:11:52

Ennek a posztnak semmi értelme, az ún. "olvasói levél" pontról pontra a kormánypropagandát böfögi vissza. Álomgyilkosok, hm? Eh...

exterminador 2019.01.13. 20:14:04

@nick papagiorgo: propaganda vagy vakhit ellen nem lehet észérvekkel fellépni. Én eleget pofáztam már a családtagjaimnak is, komolyan, még a falra is jobban hatottam, mint rájuk. Teljesen reménytelen.

ulpius66 2019.01.13. 20:21:19

Márpedig akik otthon maradtak a parlamenti választások napján azok NEM AKARNAK KORMÁNYVÁLTÁST!!!!

Ugye négyévente van parlamenti választás.

Na, ekkor az a kb. 8 millió választópolgár értékeli az elmúlt négy évét, és eldönti, hogy jó volt-e neki, és maradjon a kormány, vagy nem jó volt neki az eddigi rendszer és új kormány kell!

Akinek jó volt eddig a rendszer az nem megy el szavazni, mert nem akar kormányváltást, vagy mindezt nyomatékosítva az eddigi kormányra szavaz.

Aki pedig kormányváltást akar, az nem marad otthon, hanem a kormány ellen szavaz!!!!

Lásd: MSZP-szlogen a választások előtt: "Aki otthon marad, az a Fideszre szavaz!"
(ebben mondjuk száz százalékosan igaza volt az MSZP-nek.....)

ulpius66 2019.01.13. 20:27:29

Elég nagy ALAPIGAZSÁG: az otthonmaradók még nem döntöttek kormányt!

Homyak 2019.01.13. 20:31:19

@ulpius66:

Az otthon maradók inkább nem akartak egyikre sem szavazni, vagy nem értek rá, stb.
Meredek őket bármelyik oldalra sorolni, így tetszik nem tetszik, akkor sem a fideszre szavaztak..(de nem is az ellenzékre).

Helga Beauty Salon. 2019.01.13. 20:33:50

@Homyak:
"De az, hogy a fidesz valahogy elműködteti az országot, a többi meg talán lehet nem, meg miért nem határolódik el egy párt egy nemi erőszak elleni kampánytól, na ezek nem olyan érvek, melyeket komolyan lehet venni."

OK! Az elsőre, az a véleményem hogy a lehet hogy jobban vbezetné az országot kevés és bizonytalan, pláne hoghy az ellenzék együtt és egyenként is belső harcokat vív, közülük ilyen szempontból egyedül a DK stabil, az meg ugyebár gáz párt Gyurcsány miatt!
A második példád is jellemző, tipikus meglovagolt felnagyított blődség, eg műbalhé és ilyen formában hiteltelen. Ugyanis az erőszak bűncselekmény, törvényi következményei kellenek hogy legyenek, ez meg a te szavaiddal is kampány, Amerikából jött át mint valami divat, itt előkerültek a "húszegynáhány éve megmutatta a faszát" kezdetű baromságok ilyen kétpöccsel színpadon játszadozó Shillingnével, meg a homi Keró hőstetteivel, azután elült a kampány és mostanában már semmit sem hallani róla! Így képmutatás a metoo.

ulpius66 2019.01.13. 20:41:19

@Homyak:

Hornyák!

Én sem számítottam őket egyik oldalhoz sem, ellentétben az MSZP-vel, de bármilyen rendszerben, bármely országban az otthonmaradók nem akarnak kormányváltást!

A "kormányváltók" gyakorlatilag száz százalékban elmennek szavazni!!!!

Bob munkatárs 2019.01.13. 20:42:48

Félelmetes ez az olvasói levél...

Homyak 2019.01.13. 20:44:27

@Helga Beauty Salon:

Az igaz, hogy a választás óta voltak itt belső harcok, de azért a választások előtt ezek legtöbbjüknél nem mutatkoztak. Hidd el nekem, ha egyszer a fidesz bukni fog, ott ennél durvább harcok lesznek (mert csak a konc tartja össze őket).
Azzal egyet értek, hogy metoo kb annyira műbalhé lett, mint Orbán halálbüntetése, de attól még a háttérüggyel foglalkozni kell, ezért nem is értem, hogy kerülhetett elítélendő mozgalmak közé.
Na látod, ha értelmes dolgokat, érveket fogalmazol meg, azokról értelmesen el lehet vitatkozni, beszélgetni. ennek van értelme.

yourmomtits 2019.01.13. 20:49:40

@exterminador: persze, eleget pofáztál, aztán szépen hazamentek a zártosztályról, te meg boldogan nézted az ápoltakkal a tv-t az esti gyógyszerosztás után

exterminador 2019.01.13. 21:00:02

@yourmomtits: ez az átlagos színvonal nálatok, ismét sikerült bemutatni. Gratulálok.

nick papagiorgo 2019.01.13. 21:01:24

@Homyak: nem hülyéztem én le senkit.
Egy - amúgy igen okos - kollégám szerint a választás "hitkérdés", tehát ami neked szimpatikus, azt elhiszed, és természetesen a neked unszimpatikusok mind hülyék, demagógok, marhaságot beszélnek, hazudnak, stb.

És kb minden ember hasonlóan működik,és is, Te is.
A dolog ott kezdődik, hogy ezt felfogod és megérted, és nem haragszol másra azért, mert pl. politikai kérdésben máshogy gondolkodik, mint Te.

Csak egy tipp az élethez: az élet azért szép, mert az emberek mind másmilyenek, máshogy gondolkodnak - mert ha mindenki ugynaúgy gondolkodna, k...a unalmas lenne. Én a sört szeretem, te a bort, én a Fradinak szurkolok, te az MTK-nak, én Tankcsapdát hallgatok, te Welhellot - és még tudnám a sort folytatni. Felesleges az embereket "észérvekkel" meggyőzni, mert kb ugyananyi, és ugyanolyan színvonalú észérvet tudnak felsorakoztatni, mint Te, csak épp máshogy gondolják. Ha valaki igazán a barátod, de pl. politikában máshogy gondolkodik mint te, ne győzögessed, egyszerűen ne beszélgessetek erről, annyi más téma van még. Hidd el, így sokkal kellemesebb az élet, politikai kérdésekről győzögessenek a politikusok, azok meg vannak fizetve ezért, én nem fogok "ingyen dolgozni" :) A politika csak az élet része, nem az élet maga. A "szörnyű sorsról" meg annyit, hogy az emberek Rákosi meg Sztálin alatt is megéltek (valahogyan) azzal azért a jelenlegi helyzetet igazán nem lehet összehasonlítani. Úgyhogy (ha csak nem vagy megfizetve ezért) nem neked kell a világot megváltani :)

Tamáspatrik 2019.01.13. 21:11:40

Logikai hibák az érvelésben:
1."bármilyen köze van az MSZP-hez és a DK-hoz, vagy csak tárgyal is velük" ilyen módon bármely pártot ki lehetne zárni valamilyen okból, amiért nem tetszik. Bajnai például "libás" volt, ami egy nagy marhaság...

2.'Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik nem tudja hitelesen garantálni az ország gazdasági stabiltását."
Honnan tudod meg, hogy képes erre, ha nem szavazol neki bizalmat? Másrészt: GARANTÁLNI egyik párt sem képes az ország gazdasági stabilitását, esetleg tehet érte.
Ergó: az ismert rossz inkább mint az ismeretlen. (Gyávaságnak mondanám.)
3."Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik nem határolódik el a mostani szélsőliberális gondolkodástól."
Még a fasizmusból és a kommunizmusból is lehet tanulni, nem? Ezek a gondolatok pedig nem említhetőek egy lapon az embergyilkos rendszerekkel.
Konklúzió: belterjes és beszűkült gondolkodás, gyávaság.

4."beengedi a valódi menekülteket, a többieket meg kint tartja" - ez lehetetlen elvárás, statisztikailag lehet nagy biztonsággal működtetni a rendszert.
Konklúzió: extrém biztonsági igény azaz gyávaság.

5.nagyjából rendben van nálam

6."szűkíteni akarja a családi adókedvezményt és a CSOK-ot".. na és bővíteni folyton? Hol az ésszerű határa a dolognak vajon? Ez mégiscsak terhet jelent a dolgozókra, akik adóznak. 2 féle állampolgárt különböztet meg a mostani rendszer: a hasznosat és a kevéssé hasznosat, azaz férgeset, amelyik hadd hulljon. (Pl. nyugdíjt ne nagyon kapjon.)

7."Aki most 300 és 800 ezer forint között keres bruttóban, az egyáltalán nem gazdag." Na ez erősen szubjektív, 800 bruttót kevesen keresnek, viszont mi van azokkal, akik 150ezer bruttót sem keresnek, nem lehetne az adómentességet részükre visszahozni? (TB-t úgyis fizetnek ők is...)

8. pont: totál hülyeségnek tartom. Görögország olimpiát rendezett, aztán fejre állt, nem nekünk való.

lobaszopiatej 2019.01.13. 21:14:24

@nick papagiorgo: "a Fidesz még mindig a legnébbszerűbb párt, nem ártana ezeken elgondolkodni"

Számomra elég könnyű felfogni.
Mindig is a butább emberből volt több, mint okosból.
Vannak a szociális elemek (MSZP-DK), fasiszták (Jobbik), meg a cselédlelkűek (Fidesz), akik az erős vezetőtől mennek el.
Beszopják az illúziót, hogy elveszik a szavazatuk, és a tömeg részeként erősnek képzelik magukat.
Illetve a maradék, akik vagy kispártokra / személyekre szavaznak (veszik a fáradtságot utánanézni ki képviseli az érdekeit), vagy nem érdekli őket a politika.

2019.01.13. 21:15:45

1. A fidesz is ugyanonnan jött, ahonnan az MSZP/DK stb. azaz komcsi a fidesz is.
2. Gazdaságilag az egész világ felszállóágban van 2010 óta. 2010-ben még a Kósa és a Rogán és/vagy Szíjjártó elintézte a forint árfolyamot. Sok ember egzisztenciája akkor adta be a kulcsot. Az utóbbi években meg ömlik az EU-s pénz, aztán mint a TAO az is elveszti közpénz jellegét. Amíg a német gazdaság megy addig a magyar is fog. Meglátjuk mi lesz, ha nem megy a német gazdaság.
3. Egy közös pont.
4. Ez is közös pont, de azért a letelepedési kötvénynél sem ártana utána nézni, hogy kik jönnek be. Ez manapság nem történik meg.
5. Az a baj, hogy orbán úgy mozog az unióban, mint elefánt a porcelánboltban. Mindent lever. Érdekes dolgot vetettél fel, hogy érdekszövetség az unió. Az.
Viszont milyen érdek vezeti Putyint, hogy ilyen nagy a barátság orbánnal?
A trójai faló szerepét tölti be Oroszország?
Ne feledjük a három balti állam plusz a lengyelek, csehek, szlovákok, románok is tartanak a ruszkiktól.
6. A családi adókedvezményben egyetértünk. A CSOK-kal pedig tőzsdét csináltak az ingatlanból. Szépen beépítették az árakba a 10 milliót. Aki meg nem akar hitelt felvenni és nem akar 3 gyereket az meg menjen a híd alá. Miért nem lehet úgy venni lakást, hogy bocs nekem nem lesz 3 gyerelkem, vond le a 10 millát az árból?
Egyébként nem váltotta be a reményeket, nem lett termékenyebb a magyar.
Mi lesz ezután? Még megdobják 10-20 millióval?
7. A többkulcsos adórendszer egyfajta szolidarítás egy jól működő társadalmi rendszerben.
Németországban nincs ekkora különbség az igazgatói poszt és a legalsó szint között, mint Magyarországon. Ebből fakadóan jóval többen vannak azok aki nem is tudják megteremteni az egzisztenciájukat. Nézz utána.
8.Az utóbbi időben olimpiát két fajta ország rendezett.
1. Akik kőgazdag országok UK, vagy éppen nem számít a pénz, mert a kínai kommunisták meg akarták mutatni magukat.
2. Akik szegények vagy éppen feltörekvők.görög-brazil.
A görögök hogy végezték?
Az már csak hab a tortán, hogy a braziloknál is akkora volt a korrupció a VB és az olimpia miatt is, mint ide Új-Delhi.
Na akkor azt képzeld el, hogy ezek mit össze lopnának abból is. Bár a stadionépítesekből mennyi is esik le nekik? Mennyivel drágult már a Puskás Ferenc stadion?

Nem hiszem, hogy itt nem az lenne és nem hiszem, hogy egy két hetes egy hónapos sportrendezvény gazdaságilag olyan hú de megérné.

Tudod mit kívánok?
Gondold el, hogy egy Svájc egy Ausztria, egy Hollandia, Belgium csak hogy hasonló méretű és lakosságú országokat írjak, viszont gazdaságilag fényévekkel előttünk járnak.
Nos ezen országok sem akarnak olimpiát rendezni. Nem véletlenül.
Viszont azt kívánom, ha majd a magyar gazdaság eléri a fent említett 4 ország gazdaságának átlagát, akkor rendezzen olimpiát a felcsúti sportbohóc.

lobaszopiatej 2019.01.13. 21:17:17

@Tamáspatrik: "mi van azokkal, akik 150ezer bruttót sem keresnek, nem lehetne az adómentességet részükre visszahozni?"

Ezek többsége vagy örökölt pl házat és nem szorul piacképes munkára (ezért kvázi hobbi vagy karitatív tevékenység amit csinál), vagy adót csal (pl BP-i taxisok, fodrászok, kozmetikusok, újságírók, futárok, pincérek zöme).

2019.01.13. 21:17:22

Azt meg már csak halkan teszem hozzá, hogy a németek 1972-ben rendeztek utójára nyári olimpiát. Egy akkora gazdaság és mégsem akarnak olimpiát rendezni. Szó szerint nem akarnak.

ulpius66 2019.01.13. 21:18:47

@Tamáspatrik: "8. pont: totál hülyeségnek tartom. Görögország olimpiát rendezett, aztán fejre állt, nem nekünk való."

... és mekkorát bukott a kormányzó párt!!! (talán meg is szűnt....)

No, akkor, ha a ballibsik "BÁRMI ÁRON" (akár az "ördöggel is szövetkezve") kormányt akartak buktatni, AKKOR IGENIS HAGYNI KELLETT VOLNA AZ OLIMPIÁT, ABBA BIZTOS BELEBUKOTT VOLNA A PATÁS!

exterminador 2019.01.13. 21:18:56

@lobaszopiatej: egyébként a Fidesz addig lesz a legnépszerűbb, amíg be nem dől a gazdaság. Ez ilyen egyszerű. És mivel az uniós támogatások erősen csökkenni fognak...

ulpius66 2019.01.13. 21:21:48

@Tamáspatrik: "mi van azokkal, akik 150ezer bruttót sem keresnek, nem lehetne az adómentességet részükre visszahozni?"

Tamás!

... és a bruttó 151 eFt-t kereső mennyit adózzon?

Tamáspatrik 2019.01.13. 21:25:44

@nick papagiorgo: Elolvastam és megértettem: az alapeszme mindig egyszerű, az eszme ezt csak túlcirádázza (megidelologizálja), hiszen ez a feladata.
Azt nem ismerné el egy fideszes szavazó, hogy a jól ismert mocsárt választja az ismeretlen helyett. A büdös és meleg magyar mocsár, amiben el tudunk lubickolni.
Ennyi van mögötte, nem több. Ne kockáztassunk, a biztonság mindenek előtt - ami dekódolva gyávaságot jelent.
Az ember az érzelmei alapján dönt nagyrészt, tudattalan módon (pl. tiszteli az erőt, félelmei vannak stb.), aztán az elme megideologizálja. Szét lehet kapni az érveket, ízekre lehet szedni, de hiába, ha az alapállás ugyanaz.
Megjegyzem: hogy először rám is hatással voltak ezek a gondolatok, én is úgy véltem, hogy tök jók, de aztán kissé gondolkodva úgy találtam, hogy MÉGSEM jók, vagy legalábbis nem meggyőzők.
A farkas és a bárány c. régi történet, hogy a farkas mindig talál rá ürügyet, hogy megegye a bárányt. "Eliszod előlem a vizet" - "De hiszen feléd folyik a patak". - "Tavaly is beleittál a vizembe." - "De akkor még nem is éltem". - "Akkor az anyád volt" - ráugrott és felfalta.

Tamáspatrik 2019.01.13. 21:27:18

@ulpius66: Túlcifrázod. Nem kell bármi áron kormányt buktatni, legyen a Fidesz kormányzása sikeres, cáfolja meg a rossz véleményeket.

Tamáspatrik 2019.01.13. 21:28:10

@ulpius66: SÁVOS adózás volt régebben is, 150 ezerre nem fizetne, 1 ezerre normál kulccsal..

Tamáspatrik 2019.01.13. 21:30:17

@lobaszopiatej: Nincs tökéletes rendszer gazdaságelméletben sem létezik ilyen. A többség talán Bp-en olyan, és mindig a Bp-i viszonyok alapján hozzák a törvényeket, de a nagy többség vidéken él, és az ország számos részében VALÓS a minimálbér körüli kereset.
Magyar mentalitás, hogy a törvényt megbundázók miatt a tisztességeseket is büntetjük...

ulpius66 2019.01.13. 21:30:54

@Tamáspatrik: ...."legyen a Fidesz kormányzása sikeres, cáfolja meg a rossz véleményeket."

Hahaaahaaaaa......

Az ellenzék szerint a kormány soha, semmiben sem sikeres!
(mondjuk az nagyjából így van a világ összes országában...)

... és egyébként mik a "sikeresség" kritériumai?
(szerintem a "sikerességről" a választók döntenek négy évente, a saját tapasztalatuk alapján...)

bgp 2019.01.13. 21:31:05

@ulpius66: nem neki lett volna rosszabb, hanem az országnak.

Homyak 2019.01.13. 21:31:54

@nick papagiorgo:

Tudod, ebben amit írtál igazad van. Nekem sem azzal van a bajom, ha valaki más politikai nézeteket vall, mint én, engem az emberi ostobaság zavar, és ha a hülyeség szorgalommal párosul, annál nincs rosszabb.
A magam részéről volt olyan barátnőm is, akivel nyílegyenesen más politikai nézeteket vallottunk, mégis jól megvoltunk (szakításunkat az okozta, hogy ő elhagyta az országot).

yourmomtits 2019.01.13. 21:33:22

@exterminador: nyugi, mindjárt jön a doktor úr

ulpius66 2019.01.13. 21:33:32

Egyebekben meg egyetértek azon előttem szólókkal, akik szerint az O1G vagy a ballibsi csőcselék hisztijével a Parlamentben illetve az MTVA-nál NEM LEHET KORMÁNYT DÖNTENI!
(ez egyébként még az EU választások "előjátékának" is édeskevés....)

ulpius66 2019.01.13. 21:35:47

@bgp: "nem neki lett volna rosszabb, hanem az országnak."

Ez így igaz, az ORSZÁGNAK IS!

DE A NEMZETKÖZI TAPASZTALATOK ALAPJÁN LEGALÁBB A PATÁS BUKOTT VOLNA!

....ÉS NEM EZ A VÉGSŐ CÉL?????
(Tudod: bármi áron, csak bukjon a patás!)

Ranó Matyi 2019.01.13. 21:43:24

milyen beszélgetést akarsz, te agymosott fideszes? méghogy te nem vagy szektás. Te vagy a legnagyobb, az iskolapéldája a szektás fideszes tarkamagyar nagybaromnak

Ranó Matyi 2019.01.13. 21:44:47

@ulpius66: ballibsi, csőcselék. Sok eszed nincs. aki ezt a retket utálja az ballibsi

2. Soros
3Gyurcsányista

te meg a szektás agyhalott

Tamáspatrik 2019.01.13. 21:45:14

@ulpius66: Ebben van igazság, tényleg elfogultak vagyunk és ez eléggé szubjektív.
Azonban nem annyira a sikeresség alapján döntünk, hanem az alapján is, hogy hogy mit várhatunk még az adott kormánytól. Azt is mondhatjuk, hogy köszönjük a munkáját, rendben, de most jöjjön valami más.

nick papagiorgo 2019.01.13. 21:46:22

@Tamáspatrik: nézd, lehet ezt ragozni, de a dolog lényege kb az, hogy a fidezesek szerint "minden tökjól működik, az is hülye, aki ezen változtatni akar", az ellenzék szerint meg "minden tökszarul működik, és lehetőleg már ma le kéne váltani a kormányt".

Az igazság - meg mint mindig - úgy kb középen van.

Ezek a "ki miért szavaz és mire", meg "gyávák" meg "mocsár" nem jelentenek semmit, ezeknek ugyanúgy megvannak a megfelelőik a másik oldalról. Neked van egy elképzelésed, másoké meg más, és senki nem változtat a véleményén, kb ennyi.

lobaszopiatej 2019.01.13. 22:02:04

@Tamáspatrik:
BP-en csak egy lakás bérlése 120e körüli (+/- 30e).
Vagy maradsz kiskunröcsögén minimál fizetésse, vagy felmész pestre, ahol igenis adót fogsz csalni, hogy a lakbér mellett maradjon még valami.
De a többség jóval többet keres a valóságban.
Nézd mennyi jó autó megy pesten, kizárt hogy 150e bruttóból.

Vidéken jóval kisebb kereset (kivéve az állami szférát), szemetebb munkák, de fele-negyed annyi a lakhatás is.

2019.01.13. 22:05:37

Nagyon nagy a távolság a levélíró és köztem. Ő nem mondana le az egzisztenciájáról, meg az egykulcsos adóról, de azt elvárja, hogy én szolidarítást vállajak és pénzt lapátoljak a CSOK-ba, a TAO-ba, az olimpiába. Ha nem akarsz olimpiát nem rád szavaz. Ha ő nem vállal szolidarítást a társadalom elesetebb részével akkor bántónak érzi azt, ha kritizálják az egykulcsos adót és értelemszerűen nem rád szavaz.
Világos.
Az olimpiára azért visszatérnék. Nem tudom mit lehet azon szeretni, hogy van egy őrülten korrupt nemzetközi szervezet (NOB) majd olyan magas elvárásokat támasztanak a rendezéssel kapcsolatban, hogy lassan már a világ kincse sem elég. Sőt, ha pályázol és nyerni akarsz, akkor még jól meg is kell kenni a szavazóbizottság egyes tagjait.
Pont a héten derült ki, hogy Tokió, hogy kapta meg. Ez nem is újdonság, mert az foci EB, VB is így működik az UEFA-nál és a FIFA-nál.
A Tokiói olimpia elméletben már a gazdaságos olimpia lenne, de gyakorlatban már töbszöröződtek a költségek. Tehát ez a gazdaságos olimpia egy maszlag.
Továbbá a sportok többségében ott van a dopping. Komolyan az eredményhirdetésnél már a vegyészeknek, orvosoknak kellene a dobogóra állniuk és átvenniük az érmeket.
Mi a Jóistent lehet ezen nézni? Mi a Jóistent lehet ebben szeretni?

A törökszultán · http://lama.blogsite.org 2019.01.13. 22:09:15

Jó kis fityesz propaganda lett. Remélem megérte! Aztán ha majd éjszakánként felsírsz álmodban, ez legyen a vigaszod.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.13. 22:10:01

Válasz a levélírónak:

" Most komolyan, tényleg azt képzelik sokan, hogy az internet vidékre csak késve és szemcsésen érkezik?"

Most a levélírónak komolyan nem esik le, hogy az emberek többsége azt a moslékot fogyasztja, amit elé raknak? Az internet elég nehezen kompenzálja az egész faluban kiplakátolt hazugságokat. Kicsit tudja kompenzálni, ezt látjuk most. De például a facebookon sem látod at, amit nem like-olnak sokan, és Orbán kurva sok like-ot tud vásárolni az adófizetőktől lopott pénzből.

"Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelynek bármilyen köze van az MSZP-hez és a DK-hoz, vagy csak tárgyal is velük."

Ez nem egy értelmes szempont. Utána meg hisztizel, ha megmondjuk neked, hogy idióta vagy. Pedig az vagy.

" Ennek legfontosabb oka a 2004. december 5-i népszavazás"

Tehát te azt szereted, ha mások a te faszoddal verik a csalánt.

" második oka a 8 éves, gazdaságilag katasztrófális kormányzás."

A világgazdasági válságot nem Gyurcsány csinálta, és nem Orbán vetett vége neki. Orbán kormányoz katasztrofálisan, csak jobb körülmények között. A környező országokhoz képest Orbanisztán lemarad. Orbanisztánt az EU támogatások tartják fenn, Orbán elbaszása ellenében.

" Egy országot működtetni is kell, kormányozni. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik nem tudja hitelesen garantálni az ország gazdasági stabiltását."

Orbánnál hiteltelenebb idióta aligha kormányozhatna.

Még egyszer mondom: a világgazdasági fellendülést nem Orbán csinálta, ahhoz képest Orbanisztán szarul működ9ik, hogy mi a helyzet.

Te ezt nem fogod fel, idióta vagy, ezért szavazol a Fideszre.

" Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik nem határolódik el a mostani szélsőliberális gondolkodástól. Gender, #metoo, neomarxizmus, nyílt társadalom eszméje, nemzeti büszkeség lekicsinylése. Megfojt a PC, olyan mintha az 1984-ben élnénk."

Értjük, egy homofób barom vagy, aki hisztizik, ha leidiótázzák, pedig az vagy.

" 4. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik nyíltan nem vállalja föl, hogy a migrációt szabályozni kívánja."

Minden párt szabályozni kívánja a migrációt.

" Ha valaki vállalja, hogy egy emberséges szűrőrendszert hoz létre (a mostanihoz képest nem nehéz) és beengedi a valódi menekülteket, a többieket meg kint tartja, akkor az számíthat rám is."

Orbán fordított szűrőt alkalmaz, ő csak bűnözőket fogad be.

" 5. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik nem áll ki a magyar érdekekért. Göncz Kinga arcpirító külügyminisztersége testesíti meg azt a legjobban. "

Szijjártónál nagyobb kárt Magyarországnak egyetlen külügyminiszter sem okozott.

"Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik veszélyezteti vagy szűkíteni akarja a családi adókedvezményt és a CSOK-ot. Ha valaki jobbat kitalál, az számíthat rám is."

Nincs ilyen párt. Vaktöltény.

" 7. Soha nem fogok olyan pártra szavazni, amelyik visszahozná a régi többkulcsos adórendszert. Esetleg, ha 800 bruttó felett behozna egy magasabb adósávot az ok, de alatta soha. Aki most 300 és 800 ezer forint között keres bruttóban, az egyáltalán nem gazdag. "

Az emberek vagy 80%-a ennél jóval kevesebbet keres, tehát ezek bizony relatíve gazdagok. Jogos, hogy jobban vegyenek részt az ország terheinek viselésében, ugyanis ezen emberek többsége jobb helyzetből indult neki az életnek.

"Legjobb példa az Olimpia és a Liget-projekt."

Költözz Görögországba, te idióta, nézd meg, mit hozott nekik az olimpia!

Összegezve: A levélíró idióta, azért szavaz a Fideszre. Értelmes ember nem szavaz a Fideszre. Kompromisszumként sem. Csak idióták.

ulpius66 2019.01.13. 22:12:16

@Pár dollárral többért:

Még egy szempont az Olimpia nem-rendezéshez.
(egyebekben egyetértek veled...bár én szeretem a sportot)

A Momentum pillanatnyi népszerűség növelés érdekében 2017 év elején "elpuskázta" az aláírás-gyűjtésével az olimpia rendezés központi kérdéssé tételét a 2018-as választáson!

ha a Momentum nem kapkod, nagyon ütős választási "programot" ki lehetett volna hozni a ballibsiknek a "Nolimpia" kampánnyal......

ulpius66 2019.01.13. 22:17:56

Kedves levélíró, illetve nem 100 kilós! (jelentsen ez bármit....)

Jótanács!

A Berendel Mátyással NE foglalkozzatok, ez konkrétan gyengeelméjű!

Még egy hozzáfogható barom volt itt az indexen, a Berkecz Tamás!

Hála a Jóistennek, ez végre eltűnt!
(gondolom valamelyik elmegyógyintézetbe zárták, ahová a Berendel is való.....ott olyan jól el tudnának politizálni egymással....)

martineden 2019.01.13. 22:21:24

@baldoc: Ugyan mar,ezt maga a bloggazda irta.Fidesz blog,es azt kaptak utasitasba,h a korvonalazodo ellenzeki osszefogast (foleg a Jobbikra valo tekintettel)probaljak szetugrasztani.Ha valaki logikusan gondolkodik le sem ir ekkora marhasagot,h zarjunk ki minimum 1 millio embert,azert(DK,MSZP) ,h talan egypar fideszes atszavazzon.Jo buli lenne mi?

ulpius66 2019.01.13. 22:30:04

@martineden:

Édes Martin!

Tényleg édes, ahogy írod a "körvonalazódó ellenzéki összefogást"...... ez az ellenzéki összefogás kb. 2012 óta "körvonalazódik" ..... kb. akkor is ilyen szinten volt, mint napjainkban...

Egyebekben te még mindig abban a hitben élsz, hogy simán össze lehet adni az "ellenzéki" szavazatokat, ha együtt indulnak?

BiG74 Bodri 2019.01.13. 22:32:03

@Helga Beauty Salon:
Az egy dolog, hogy szerinted te vagy egyedül helikopter, de kezdesz belezavarodni a nickekbe. Szánalmas ahogy erőlködsz.

@martineden:
Ezt írták le sokan.
Mostanában előjött ez a fideszes magas erkölcs, ami az elmúlt évek alapján értelmezhetetlen.
Az ilyen blog is vagy naív, szinte gyermeki, vagy alap fityisz szócső.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.13. 22:35:48

Tipikus fideszbirka ez a fazon, akármennyire is próbálja tagadni, egy erkölcstelen fideszes hülyegyerek. Aki tolvajokat, hazudozó csalókat támogat, az maga is azzá válik. Jó, hogy közre lett ott adva a véleménye, legalább bebizonyosodott, hogy eddig is igaza volt annak, aki birkának nevezte ezeket a tolvajtámogatókat.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.13. 22:41:39

@BiG74 Bodri: A helga nevezetű fideszes szépségszalonkurva, a nagy magyar nemzeti köcsög, aki még egy rohadt magyar nevet se tud magának adni, csak angolt. És ezek nevezik magukat magyar nemzetinek. No, most kaptam röhögőgörcsöt. Beauty salon! Nézd meg szalonkurva az én nicknevem. Látod, ez szép magyar anyanyelvünk ékes bizonyítéka, nem a te beauty salonod, köcsög!

ulpius66 2019.01.13. 22:43:25

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Tényleg szép neved van, a nevednél már csak a modorod megnyerőbb!

bpbp78 2019.01.13. 22:46:15

1. Akkor miért nem zavar, hogy a fél fidesz tisztségviselő volt az MSZMP-ben?
Népszavazással lehet egyetérteni, meg nem...eza demokrácia. Az, hogy neked valaki antipatikus még az is ok. Szerintem mondjuk Habony Árpád, Rogán Antal rosszabb, mint az általad emlegetett hölgy de mint írtam, demokráciában mindenkinek joga van a véleményéhez.

2. Ez megint a szokásos propaganda. Olvass egy kicsit utána, de pártatlanul olvass!
Bokros Lajos egyébként tényleg kemény megszorító intézkedései után állt helyre a 90-es években az államháztartás mire meglettek az eredmények, jött a FIDESZ és kisöpörte a padlást is.
A 2008-as válság kihozta az ország meg nem oldott strukturális problémáit, amihez a Fidesz is nagyban hozzájárult és Bajnaiék válságkezeléssel ismét növekedési pályára tudták állítani.
Erre azt mondani, hogy nem tudnak kormányozni megint a szokásos FIDESZ-es propaganda.
Az MSZP és DK-n túl van jó pár párt, ami még nem kormányzott, így nem tudhatod, hogy mire lennének képesek...egy biztos, a FIDESZ lop éjjel - nappal, azok meg még nem tették, tehát ezzel ne mentegesd magad..

Egyébként, tényleg érdekelne, hogy elolvastál egyetlen másik párttól is bármilyen programot a választástól? Voltak kimondottan értelmes leírások is, amik kaphattak volna egy esélyt a megvalósításra de ti a további lopásra szavaztatok. Ezen nem nagyon van mit védeni. HA tudod hogy lopnak, mert mint írod ezzel tisztában vagy, akkor emiatt miért nem aggódsz. Annyi tanulmány van arról, hogy a korrupció miként hátráltat egy országot, ez nem elég bizonyíték arra,hogy nem tudnak kormányozni?

3. A Fidesz maga megvalósította az orwelli 1984 világát. Akkor most mi is a bajod?! Az m1-en, a tV2-n cenzúrázzák a híreket, a rájuk nézve hátrányos ügyekről nem számolnak be,
ha valaki tenne ellenük, akkor lejárató kampánnyal, hazug hírekkel járatják le. A vidéki lapok egyen cikkekkel jelennek meg és napi szinten eljátsszák, hogy amit lehet nekik, azt nem lehet az ellenfeleiknek.

4. Melyik párt nem vállalta fel, hogy szabályozni kívánja a migrációt? Ez megint a szokásos FIDESZ lejáratás.
Semelyik párt nem mondta, hogy Magyarországon is eljöhet a wilkommenskultur, de a FIDESZ volt az, aki köztörvényes bűnözőknek is bejárást adott jó pénzért az EU-ba. Vitázott 1300 menekült kapcsán, akit ne mis befogadni kellett volna, hanem első körben levezényelni a menekültügyi eljárást, és azután eldönteni, hogy jogosultak-e maradni van sem? A FIDESZ 20000 ismeretlen külföldije nem zavar?

5. A FIDESZ még a saját állampolgáraiért sem áll ki, lásd hajléktalantörvény, ápolási díjak, túlórák, munkatörvénykönyvének a megváltoztatása, 27%-os áfa, rengeteg új adófajta. Ebben hol vannak az állampolgárokért való kiállások?Miről beszélsz?

6. Nem a családi adókedvezményt kell megvédeni, hanem normális fizetéseket kell kiharcolni, egy versenyképes ország működő piacán. Egy olyan fizetést, amivel nem szorulsz rá a kormány könyöradományára.
De addig, amíg ML Zuckerbergnél is gyorsabban vagyonosodik egy mini ország területén, addig nincs miről beszélni.
A CSOK meg csak arra jó, hogy a gazdagabb embereket segítse, mert a jelenlegi ingatlan piacon csak brutális eladósodás mellett tudsz házhoz, lakáshoz jutni..de mellette neveld a három gyerekedet, iskolázd őket, ha peched van eltarthatod a szüleidet is, fizesd a hitelt, etesd a családod.
Ennél lehetne sokkal igazságosabb rendszereket is létrehozni, ha ez lenne a cél.

7. Most nem adó formájában viszik el a második adókulcs összegét, hanem a chipsadóval, a tranzakciós illetékkel, a biztosítási adóval, a 27%-os ÁFÁ-val.
Az csak egy maszlag, hogy kevesebbet adózol. A fidesz úgy működik, hogy semmi nem az aminek látszik és sokan mégis bedőlnek neki.

Csak az a baj, hogy az ébredésnél én is ott leszek, és szívni fogok. Fizethetem a megszorítások miatti plusz terheket, húzhatom a nadrágszíjat csak egy kicsit megint, holott már régóta látszik, hogy mi a helyzet...

8. Milyen álomgyilkosokról beszélsz? Rohad az oktatás, az egészségügy, egy csomó nagyvárosban veszélyes a levegőben a szállópor nagysága. Nem is lesz miről álmodnod rövidesen...

Álmodni jó dolog, de azt azért hamar megtanuljuk, hogy az álmoknak mikor és hogyan lehet teret engedni. Az nem ér, hogy a gyerekeid, unokáid jövőjét adod oda az álmaidért!!!

És még mielőtt megvádolnál, hogy akkor én egy libsi, bolsi, kommunista vagyok, elmondom, hogy részemről bárki kormányozhat, aki eddig nem kapott a rendszerváltás óta még lehetőséget.
Ez lehet jobbodlali beállítottságú személy is, de azt nem tűröm, és nem is tudok beletörődni, hogy a nehezen megkeresett pénzemből levont adómat ellopják, elveszi közpénz jellegét,
és ha erre rá merek kérdezni, akkor vagy nem kapok választ vagy a képembe tolnak egy rakás cinizmust.
Nem tetszik, hogy ellopják a jövőmet, a gyerekeim jövőjét. Sőt igazából az sem teszik, hogy az ország jelentős része nyomorog és ezen semmit, de semmit nem változtatott az a kormány, aki a harmadik ciklusát kezdte meg.

Dzseem 2019.01.13. 22:48:30

@ulpius66: te azt honnan engeded meg magadnak, hogy bárkit csőcseléknek hivj? Nem értem. Tudod ezt kb 16 éves korában legkésőbb megtanulja mindenki. Forest Gump is, aki a története alapján nem volt észkombájn .. “az a hülye, aki mondja”. Tudod ez is és
Minden más, amit minden ember magából kifelé közvetít, egy lenyomat. Egy lenyomat saját magadról.

2019.01.13. 22:49:48

Ez a vastagon szedett felvezető szövegben áll, ezt a blog szerzője írta:

"Át is kéne hidalni azokat a különbségeket, ami a másik oldal megértésével, közös nevezők megtalálásával kezdődne, s elvezethetne egy élhetőbb, konstruktívabb közélethez."

Maximálisan egyetértek.

Viszont a fidesz erőből politizál. Lesöpör minden ellenzéki javaslatot, népszavazási kísérletet.
Gondoljunk bármilyen törvényre, amelyeknél nemhogy a közös nevező hiányzott, hanem maga a vita is. Nincs párbeszéd, az érvekre nem engedik megszólaltatni az ellenérveket.
Két esetben hátráltak meg. A netadó és az olimpia. Az olimpiát viszont nem tudják kiverni a narancs agyukból. Fogalmazzunk úgy, hogy időben eltolták. Addig felépítenek jó pár stadiont aztán majd pályáznak és lefizetik majd a NOB tagokat is.

Viszont amíg orbán van addig nem lesz konstruktívabb közélet. Nincs és nem lesz párbeszéd sem a pártok között sem a kormány és az emberek között. Márpedi ha nincs párbeszéd, akkor orbán aligha nevezhető demokratának. Véleményem szerint orbán amúgy is egy ócska kommunista.
orbán saját gondolatvilága alapján születnek meg a nemzeti konzultációs kérdések a saját maga igazolására. Ez nem nevezhető sem párbeszédnek, sem konzultálásnak. Csak olyan kérdéseket lehet feltenni, amiket ő hagy jóvá és egyértelmű lesz a válasz.
Ez ilyen látszat konzultáció a látszat demokráciában.
Az újságíró kérdésekre is akkorákat kamuzott, hogy csoda, hogy nem szakadt rá a mennyezet.
Azt mondja baloldali túlsúly van a médiában.
Ennek üldözési mániája van, mert létezik még az index, hvg, meg az rtl klub? :D

ulpius66 2019.01.13. 22:49:53

Teljesen egyértelmű, hogy ilyen a ballibsi kultúra!

A kommentelő társukat egyszerűen leszalonkurvázzák!

Akiknek "ilyen" kultúra kell, az nyugodt szívvel szavazzon a ballibsikre!

Ha győznének, akkor kötelező lenne ezt a kultúrát átvennie mindenkinek!

kewcheg 2019.01.13. 22:51:30

A Fideszre szavazás vagy bármelyik vele szemben állóra szavazás kérdését egy pár évtizeddel (kb. három évtized) ezelőtti helyzethez tudnám hasonlítani, amikor az emberek szerencsésebbje mondjuk eljutott a CCCP-be az NDK-ba és végül az ex-Jugoszláviába.
De nyugatra még nem.
Akkor azt látták, hogy az idióta, velejéig geci és még ráadásul külsőleg is visszataszító őskomcsik által irányított előző két országban az élet olyan mint egy lepusztult panelház,szürke,egyhangú és csóró, míg ezekhez képest Jugó maga volt a kánaán a mediterrán hangulatával, külfőldi kapcsolataival (elnemkötelezett ország) árubőségéval, bár kétségtelen hogy annak az orfszágnak az élén is egy gyakran előszeretettel fehér uniformisban pompázó diktátor állt, de a mindennapok szintjén a kommancs országokhoz képest egész élhetőnek tűnt, különösen északon meg a tengerparton.
Aztán a szerencsés ember egyszercsak eljutott Ausztriába is, és onnantól kezdve valahogy Jugó is kicsinek,savanyúnak és szegénynek látszott.
Jelenleg nekünk olyan ellenzékünk van mint a legszarabb kommunista országok, van egy Jugoszláviát megtestesítő kormánypártunk, és remélem egyszercsak lesz egy Ausztria - élményt adó új erő is a politikai palettán....

Dzseem 2019.01.13. 22:52:05

@bpbp78: 10 pont! Teljesen igaz minden mondat és szó, amit leírtál.

ulpius66 2019.01.13. 22:54:16

@Dzseem: "te azt honnan engeded meg magadnak, hogy bárkit csőcseléknek hivj?"

Bocsika!

Én nem bárkit hívok csőcseléknek, hanem a CSŐCSELÉKET!!!!
(egyebekben a közszereplőknek, politikusoknak "több kritikát" kell elfogadniuk...lásd: O1G vagy "bajszos szar"....)

kewcheg 2019.01.13. 22:55:20

@kewcheg: De amíg nincs Ausztria,addig normális ember szívesebben él Jugoszláviában mint az NDK-ban...:)

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.13. 22:59:07

@lobaszopiatej: Ki kell hogy ábrándítsalak. Pesten nem megy sok jó autó. Egy roncstelepre hasonlít az is, ahogy az ország autóparkja. Menj ki Milanoba vagy Münchenbe, Bécsbe, esetleg Osloba, a kretén hazudós orbángeci szerint rothadó nyugatra, aztán meglátod mennyivel vannak kárpátabszurdisztán előtt az autóik. De lassan már Pozsony, Prága, Bukarest is lehagyja a rothadó orbáni szennygödröt.

ulpius66 2019.01.13. 23:01:46

Kedves Dzsím, vagy bpbp!

Látom elég fejlett a "kritikai érzéketek" és sikerült leírnotok, hogy tik mért NEM SZAVAZTATOK A FIDESZRE! ... szemben a levél íróval és a nem 100 kilóval......

Mostmár írjatok ti is 8. pontot, hogy miért szavaztatok arra, akire.(JOBBIK, MSZP-P, DK, LMP, Momentum, Liberálisok, Kétfarkú Kutyusok, egyéb aberráltak...)

Előre is köszike!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.13. 23:03:15

@ulpius66: Szép magyar név az enyém, a magyar nyelv büszkesége, te magadat nemzetinek hazudó kreténnevű seggpius.

Dzseem 2019.01.13. 23:03:24

@ulpius66: figyi .. Te hívod annak. Ettől, viszont még nem lesz az. Még akkor sem, ha nagyon szeretnéd és, ha 1000 x rájuk olvasod ezt. Ez, amit írtál .. rólad árulkodik. Eléggé látványosan.

ulpius66 2019.01.13. 23:05:59

Kedves ballibsi elvtársak!

Győzzetek mán meg, hogy mért szavazzak valamelyik ballibsi pártra!
Írjatok mán 8 pontot arról, hogy pl. nekem teszem azt, mért pont a Kétfarkú Kutyusokra kéne szavaznom?
(mán azon kívül, hogy a Fidesz lop, csal, hazudik és itten minden szar...)

BiG74 Bodri 2019.01.13. 23:06:26

@bpbp78:
Bocsánat, de ön az óriás plakátokra is tételesen válaszol? Csak mert, bár tiszteletre méltó, de felesleges. Ez már régóta nem a párbeszédről szól! Nincs vita, nincs beszélgetés, nincsenek érvek. A fidesz, és a fideszesek az ilyet nem szeretik.

BiG74 Bodri 2019.01.13. 23:07:39

@ulpius66:
Szereti a tik a meggyet.....

ulpius66 2019.01.13. 23:07:50

@Dzseem: Aki az O1G írja, vagy a "bajszos szart" skandálja, arról mi árulkodik, eléggé látványosan???
(hogy egy kicsit plagizáljak a nagyoktól...)

ulpius66 2019.01.13. 23:11:12

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: "Szép magyar név az enyém, a magyar nyelv büszkesége..."

... és nem csak szép, de sokatmondó is!

BiG74 Bodri 2019.01.13. 23:15:22

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:
Mediterrán típusú, enyhe inkontinenciával küzdő testalkatilag kicsinyítő becenevű, valszeg nagydarab magyar?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.13. 23:15:44

@ulpius66: Nem egyszerűen van leszalonkurvázva az a fideszkurva, hanem az itteni kommentes előélete alapján. Ha nem ismered ezeket akkor jobb, ha inkább kussolsz.

ulpius66 2019.01.13. 23:20:11

@BiG74 Bodri:

Nagykutya!

Valszeg nagydarab magyar... és az agyi képességeiről mit lehet megállapítani?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.13. 23:20:50

@ulpius66: A modorom az olyan ősmagyaros. Főleg ha azt látom hogy álkeresztény, álmagyar, magukat magyarnak valló mindenféle fidesznyik köcsögök osztják az észt ezerrel, és lopnak, csalnak, hazudoznak európai magyarhoz nem méltó módon. No akkor kibújik belőlem az ősmagyar mentalitás.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.13. 23:28:12

@ulpius66: Hát akinek nem elég az, hogy lopnak, csalnak hazudnak annak még mi a lófaszt lehetne írni. Hogy azok is lopjanak annyit, mint a mostaniak, milliárdokat sikkasszanak és a vízvezetékszerelőikből csináljanak pár év alatt milliárdosokat, vagy mi a tököm? Ilyen erkölcstelen kereszténytelen kreténeknek, akik a lopást, hazudozást, csalást értéknek tartják, mégis mi a vérvörös híg fost kellene mondani?

ulpius66 2019.01.13. 23:34:57

"Minél többen ábrándulnak ki a múlt és a jelen lopó, csaló és hazudozó politikusaiból, annál több esélye van a jövő lopó, csaló és hazudozó politikusainak!"

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.13. 23:36:48

@ulpius66: Ha nem érted ezeket a szép, kifejező magyar szavakat, arról sajnos nem én tehetek. Tudom hogy te csak az orbáni nyelvet beszéled, nem a magyart. Ha nem megy a fordítás, elég ha beírod ide egyesével a szavakat, akkor megértheted, ha máshogy nem megy:
http://mek.oszk.hu/adatbazis/magyar-nyelv-ertelmezo-szotara/kereses.php?csakcimben=&szo=PÖCS&offset=0&kereses=pöcs

ulpius66 2019.01.13. 23:39:44

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Valami innovációt várnék a ballibsiktől!

Hiszen mán 2011-től megy ez a "Fidesz lop, csal, hazudik!" "Orbán monnyon le!" korrupció, sajtószabadság évente megszűnt, ami itten van az nettó fasizmus, korrupció, egészségügy, oktatás, stb, stb.....

Erre jött 2014, majd 2018 Fidesz kétharmados győzelem....

Nem kéne valamit újítani?

mert amit eddig az ellenzék politika néven csinált, az egy nagy darab szar!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.13. 23:42:06

@ulpius66: Valszeg szardarab rabszolgatartó római. Még a krisztus születése előtti korból.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.13. 23:42:06

@ulpius66: Valszeg szardarab rabszolgatartó római. Még a krisztus születése előtti korból.

ulpius66 2019.01.13. 23:45:58

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Látod! Ez a "Fidesz lop, csal hazudik!" mán lőtéri sánta kutyát sem érdekli!
Ha ennek ismételgetésétől várod a Fidesz bukását, akkor jó nagy pofára esés lesz!
A Választók pedig nagy ívben szarnak arra, hogy a Fidesz lop, ha azt érzik, hogy nekik évről évre jobb lesz! Lásd: 2017, 2018 és 2019-ben is kétszámjegyű a reálbér emelkedés!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.13. 23:46:06

@ulpius66: A lopás, hazudozás, csalás mindig az marad, még ha szándékosan, vagy mert annyira buta vagy, nem akarsz róla tudomást venni, akkor is. Ezer év múlva is, akármennyire is akarjátok csalással eltüntetni.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.13. 23:51:37

@ulpius66: Az emberek nem érzik hogy nekik jobb lenne. Vagy lehet hogy úgy érzik, de a számok sajnos nem ezt mutatják, csak a fideszpropaganda elhiteti velük, mert buták. Ilyen volt például az a rezsicsökkentés ami alatt a rezsi nőtt. Vagy az a bérnövekedés ami valójában csökkent. Persze a fidesz úgy állította be, hogy minden kánaán, kár hogy erről a szomszéd szlovákok, csehek, osztrákok, románok, horvátok nem tudnak. Ők csak egyszerűen jobban élnek, mint a magyarok.

ulpius66 2019.01.13. 23:54:45

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Helyes!

Ismételgesd ezt még napi ezerszer, és akkor megnyugszol.....+korrupció, egészségügy, oktatás, demokrácia felszámolása, stb..... csak hogy segítsek!
(a fékek és ellensúlyok rendszeréről direkt nem írtam, mert az túl magas neked...)

Egyebekben jó éjt mindenkinek!

dare 2019.01.13. 23:54:48

Na megint nagyot ment a Bayer, a Szijjártó se igyekezett lemaradni tőle, szóval egész frappáns kis műsorzárót hoztak össze ezek ketten.
Erős idegzetűeknek kötelező: youtu.be/WiGGUtD8jKg

A lényeg: azt elemzik, hogy a Jobbik nehogy még egyszer összefogjon a régi baloldallal, mert a szavazói nem lesznek hálásak, tanuljanak a hibából.
????
Milyen hibából?
Vona Gáboron kívül nem volt képviselő a Jobbikban, aki bármiféle összefogásról is beszélt volna.
Ő is csak az Lmp-n gondolkozott a VÁLASZTÁS UTÁN, ha esetleg úgy hozta volna a sors, meg talán még a Momentumon ha bejutnak.
Senki más még csak hasonlót sem fogalmazott meg a Jobbik részéről.
Aki egy közös plakátra rakta őket már hónapokkal a választás előtt, az a Fidesz volt.
A Fidesz kivételével senki nem beszélt az ellenzéki oldalon összefogásról, a Jobbiknak például még gesztus szintjén se voltak ilyen megnyilvánulásai, meg se fordult a fejükben.
Pont azért, mert tartottak attól, hogy a borsodi keményvonalas hirtelen felindultságában a Fideszre fog majd szavazni helyettük.
És feltesznek egy ilyen lemezt, hogy emlékezz Jobbik mi történt pár hónapja.
És mindezt röhögve.
Ciinizmus kimaxolva.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.13. 23:56:39

@ulpius66: Nekem például az összes rokonom fideszre szavazott, de látom rajtuk, hogy semmivel nem élnek jobban, mint korábban. Sőt, akkor jobb volt nekik. Akkor hogy is van ez? A fideszre szavazó emberek többsége nem azért szavaz a fideszre mert jobban él, hanem azért mert elhiszi, amit a fidesz hazudozik. De egyébként is a többség nem a fideszre szavazott, arról meg nem tehetnek, hogy a fidesz elcsalta a választásukat.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.14. 00:10:33

@dare: Ne nézz ilyeneket. Nálam szerencsére megállítható, előretekerhető, sőt a tévé le is köphető, majd alkoholos oldattal törölhető, amikor ezek a fideszpatkányok és a közpénzmilliárdokból létrehozott reklámjaik, hazudozásaik megjelennek fidesztévéken kívüli adásokban. Amikor meglátom ezt a tarajosfejű hülyegyereket, vagy a pszichopata ajaknyaldosó, öltönygombot markolászó, nyakkendőt birizgáló führerét az rtl híradóban(fidesztévét nem nézek, mert abban annyi igazat mondanak, mint macisajtban a brummogás), akkor egyszerűen csak kimerevítem a buzi fejüket, majd amikor elugatták a mondandójukat, szépen átugrom őket.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.14. 00:13:43

@ulpius66: Igen jól írod, hülegyerek, nekem ezek a fontosak, nem az, hogy 1000 forintot vagy három kajautalványt kapjak a csuti gecitől.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.14. 00:18:28

@ulpius66: No a rabszolgatartó római megunta. Én is kellemes húsvéti ünnepeket kívánok neked, fideszbirka. A szaros, elértéktelenedett forintodban kifejezett béremelkedésed meg kend a hajadra.

martineden 2019.01.14. 00:22:27

@ulpius66: 1.Hat nem csodalom,h egy negy faiskolas fideszes nem tudja,ki volt Martin Eden.
2 Te meg mindig hiszel abban,h megusszatok ezt a nagyuzemben folytatott lopast es orszag rombolast? Csak nezd beszed kozben o1g pofajat es meglatod rajta az allando rettegest.Persze tamad kozben,de minden sarokba szoritott patkany igy viselkedik.( pl.te is,a valaszaidban)

dare 2019.01.14. 00:22:31

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Ezt meg szoktam nézni, de ezt is csak a neten, és van hogy átugrok részeket, ha nagyon sütik kifele az agyamat.
Ma debütált G Fodor új műsora is, azt pl már nem merem.

Populista Pista 2019.01.14. 00:24:10

@Tamáspatrik:
Te vagy az a választó, akit a cigány azzal akar eladni hogy nem vak ez, hanem bátor.

Hisz végül is aki nem vesz az összes pénzén lottószelvényt, az nyilván csak gyáva lehet.

A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok 2019.01.14. 01:21:56

"A jó kérdés az, hogy a Fidesz hajmeresztő intézkedései ellenére, mégis sokan miért NEM szavaznak az ellenzékre"

MERT ÉP ELMÉJŰ EMBER NEM SZAVAZ, A 23 MILLIÓ ROMÁNOZÓ, SZEMKILŐVETŐ, KARÁCSONYFA GYUJTÓGATÓ GYILKOSOKRA ! !! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

DR. Smit Pal 2019.01.14. 02:17:21

9. Szeretem Orban Viktort.
Ha holnap felgyujtana a lakasomat es kozben kajanul rohogne, akkor is gondolkodas nelkul ra szavaznak, mert a libsiket, meg AKKOR IS JOBBAN GYULOLNEM.
Ilyen a szeretet.

E1G ellenzék egy geci 2019.01.14. 02:29:06

"A mostani ellenzéki pártok egyikéről sem hiszem el, hogy el tudná kormányozni az országot, "

Ez legütösebb érv. Mert ezek az ajtot fejelgetö, földönfetrengö, szánalmas hazug szinjátékot elöado elmebetegek, kb egy nap nap alatt, ugy földbe állitanák a gazdaságot, hogy 50 év alatt sem kecmeregnénk ki belöle.

E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. 2019.01.14. 02:51:01

@math0: "A világgazdasági válságot nem Gyurcsány csinálta, és nem Orbán vetett vége neki. Orbán kormányoz "

LOFASZT !! Nem volt itt semmilyen valsag, a libbantak csak szetloptak az orszagot attol lett allamcsod. Es ezer milliardokat utaltak Soros Gyorgynek, aki most a mi penzunkbol fizeti az illegalis bevandorlast, kuldi rank az arabjait.

chrisred 2019.01.14. 05:48:31

@Szél Bernadett börtönben van már?: Csak egy kis esélyt adtam neked az önálló gondolkodásra, de láthatóan feleslegesen. Szóval akkor, a felsoroltak (a szintén masszívan veszteséges szocsi olimpiával együtt) nagy országok presztízsjellegű csúcsrendezvényei voltak, amire az egész világ odafigyelt, ezért pénz nem számít alapon odatették magukat, új városnegyedeket, palotákat húztak fel stb. Ehhez képest az úszó vb a mi magyar narancsunk lett. Senkinek nem kellett, még az egyedül jelentkező Guadalajara is visszalépett, senki nem figyelt rá. Csak egy nagy betonhodályt kellett felhúzni, meg a hozzá vezető utakat kialakítani. És ez került ötször annyiba, mint ami miatt a mexikóiak inkább nem vállalkoztak rá.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.14. 06:54:04

@E1G ellenzék egy geci: Ez nem érv, hanem csak egy szánalmas találgatás, félrevezetés. Ugyanolyan mint a sorosterv, az hogy az ellenzék migránsokat akar betelepíteni, vagy hogy nem tudna kormányozni, az hogy vona áttért az iszlámra, meg buzi, vagy le akarja bontani a kerítést. Ezek csak üres sületlenségek, amilyen orbángeci mindegyik böffentése. Érvelni igazságokkal szoktak, nem légbőlkapott, bizonyítékok nélküli faszságokkal.

bpbp78 2019.01.14. 07:25:52

@BiG74 Bodri: nem szoktam tételesen válszolni, csak a nincs más alternatíva veri ki nálam a biztosítékot. Tudom, hogy sok értelme nincs, de mindig abban bízom, hogy ha csak egy mélyen FIDESZ hívő elgondolkodik az általam leírtakon, akkor már volt értelme. Szép dolog valami mellett kiállni, de ha tudjuk, látjuk, hogy az nem jó, nincs nagyobb gaztett, mint tolni továbbra is a hazugok szekerét. És ez pártállástól függetlenül igaz.

Hanem adunk esélyt a változásnak, akkor mindig azt fognak velünk tenni, amit akarnak. Most lenne rá lehetőség, hogy eltakarítsuk ezeket (illetve lett volna) és valóban elszámoltassunk minden eddigi kormányzó pártot a lopásokkal, felfedjük az ügynök aktákat és eltakarítsunk minden rendszerváltás előtti csökevényt a parlamentből...erre itt ajvákolnak egy csomóan, hogy nincs jobb...de lenne! Bárki, aki nem MSZP, DK, vagy FIDESZ...mert azok még nem mutatták meg tudnának tenni...míg az előbb felsoroltak ügyködéseit már sokszor éreztük a bőrünkön!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.14. 08:16:24

@E1G ellenzék egy geci: A sok hatökör fideszbarom gondolom azért hiszi azt valami koppányi-orbáni pogány misztéria alapján, hogy az ellenzék nem tudna kormányozni, mert a múltban voltak hibák. No akkor ezzel az orbáni fasisztoid faszfej gondolkodással, ha korábban valaki nem tudott írni, az jelenleg, meg a jövőben sem fog tudni? Milyen idióta, kretén, geci, konzervagyú, begyepesedett gondolkodás és mentalitás már ez?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2019.01.14. 09:04:38

@E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este.: gazdasági világválság volt. ezt csak elmebetegek tagadhatják. csak azt erősíted meg te is, hogy aki a Fideszre szavaz, az idióta. egy hazugság-univerzumban életek.

Helga Beauty Salon. 2019.01.14. 09:08:45

@ulpius66: "A kommentelő társukat egyszerűen leszalonkurvázzák!"

Ez jó jel, mert elértem az ingerküszöbüket! :D Egyszerűen önmagukat adják, az meg ilyen.

exterminador 2019.01.14. 09:12:00

@yourmomtits: Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten, mondta egy nagy ember. Szóval tetves szarrágó vagy, öcsém, ennyi.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2019.01.14. 09:22:15

@E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este.: csak úgy kíváncsiságból, hogy milyen jellegű az elmebajod. itt a Német éves GDP növekedés.

d3fy651gv2fhd3.cloudfront.net/embed/?s=grgdppgy&v=201811231607a1&d1=19190101

2010 előtt az a bezuhanás, szerinted nincs is ott, csak Gyurcsány elintézte, hogy az egész világon, majdnem az összes ország GDP-növekedését meghamisítsák, azaz Gyurcsány átverte az egész világot, és elhitette velük, hogy gazdasági világválság van?

vagy, az egész világon azért zuhant be majdnem az összes ország GDP-ja, mert Gyurcsányék "loptak"?

ismétlem, mindkét hipotézis elmebaj, csak arra vagyok kíváncsi, hogy milyen jellegű a Fideszes elmebetegséged.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2019.01.14. 09:22:26

@E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este.: csak úgy kíváncsiságból, hogy milyen jellegű az elmebajod. itt a Német éves GDP növekedés.

d3fy651gv2fhd3.cloudfront.net/embed/?s=grgdppgy&v=201811231607a1&d1=19190101

2010 előtt az a bezuhanás, szerinted nincs is ott, csak Gyurcsány elintézte, hogy az egész világon, majdnem az összes ország GDP-növekedését meghamisítsák, azaz Gyurcsány átverte az egész világot, és elhitette velük, hogy gazdasági világválság van?

vagy, az egész világon azért zuhant be majdnem az összes ország GDP-ja, mert Gyurcsányék "loptak"?

ismétlem, mindkét hipotézis elmebaj, csak arra vagyok kíváncsi, hogy milyen jellegű a Fideszes elmebetegséged.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.01.14. 09:29:48

@math0: A világválságot nem Gyurcsány csinálta, de a válság nálunk nem is 2008-ban kezdődik, hanem 2006-ban már! Épp ez volt a gond: a dupla válság. A csalást és a kormány által okozott gazdasági káoszt Gyurcsány besmerte. Ezzel ne vitatkozz szerintem.

Helga Beauty Salon. 2019.01.14. 09:30:11

@Brendel Mátyás:" 2010 előtt az a bezuhanás, szerinted nincs is ott, csak Gyurcsány elintézte, hogy az egész világon, majdnem az összes ország GDP-növekedését meghamisítsák, azaz Gyurcsány átverte az egész világot, és elhitette velük, hogy gazdasági világválság van?"

Ha visszaemlékszel a féleszű Gyurcsány azt bizonygatta hogy ránk nem fog hatni és dübörög a gazdaság! Ez két okból is marhaság volt, hiszen ami megrengeti még Amerikát is, az a gyenge magyar gazdaságra egyértelműen hatással lesz, másrészt ha elismeri a válságot akkor csökkenti a saját felelősségét a balfasz gazdasági teljesítményéért!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2019.01.14. 11:33:55

@A kiló nem százat jelent.: 2006-ban olyan megszorítások voltak, amilyeneket Orbán is csinált. Azzal a különbséggel, hogy Gyurcsány reformokat is csinált, amit Orbán félig elszabotált.

Szóval Orbán messze rosszabb Gyurcsánynál, mert meg is szorít, de reformelképzelései nincsenek. Az egészségügy pont ugyanabban a szarban van, mint amilyen állapotban a népszavazás után maradt. Ez az egyik legnagyobb szívás Orbánnal. A nyugdíjjal, oktatással hasonló a helyzet. Kurvára szív emiatt az ország.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.14. 11:35:46

@Helga Beauty Salon: @Helga Beauty Salon: ez egyetlen nyilatkozat volt, ami nem jött be. Mi ez Orbán tengernyi hazugságához képest?! Nem ezen áll Gyurcsány gazdaságpolitikája. A valódi kérdésre nem mertél válaszolni, te idióta, Fideszes kis elmebeteg!

bpbp78 2019.01.14. 11:38:13

@A kiló nem százat jelent.: a válság nálunk a rendeszerváltás után kezdődött, mert egyetlen kormányzó párt sem nyúlt az igazán fontos területekhez, így szinte az összes fontos strukturális átalakítás elmaradt, amiknek ráadásul a 4 éves választási ciklusokon át kellett volna ívelnie. De egyikükben sem volt annyi, hogy legalább néhány területen letegyék a minimumm feltételeket, amihez majd mindenki tartja magát...ebben Orbán keze is benne volt tövig. ÉS erre jött a válság...szóval ez ne varrd egyedül GYF nyakába.

Milyen csalás bevallására gondoltál, a HAzudtunk reggel este mondatra? AZ egy teljese szöveg kiragadott része...és ő legalább kimondta azt, amit most ezerrel tagadnak és álcáznak propagandával...ez is ki fog derülni és attól, hogy nem mondják ki még ott van. Én is tudom, te is tudod és OV is tudja...a

Helga Beauty Salon. 2019.01.14. 11:45:55

@math0: "ez egyetlen nyilatkozat volt, ami nem jött be. Mi ez Orbán tengernyi hazugságához képest?! "

Most az a logikád doki, hogy Gyurcsány nonstop hazudozását egynek veszed? Végülis, van benne valami! :D

Nagykörúton túli magyar 2019.01.14. 11:48:10

@A kiló nem százat jelent.: Ez pontosan így van. A válság nálunk 2006-tól, de inkább már 2004-től elindult, még a visegrádi országok is elhúztak mellettünk akkor.
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1936/19365/193653/19365384_6834079d04d5fe3145ca047fda948f46_wm.png

Csak a nagyon ostobák veszik be ezt a válság dumát, ez az egyharmad. Persze akkor, mikor visszakérdez az ember, hogy akkor a visegrádi ország közül Lengyelország, Szlovákia, Csehország mennyi IMF mentőövet is vett igénybe (0 Ft), és mennyit Magyarország (4.500.000.000.000 Ft), na akkor már vagy kussolnak mélyen, vagy a kiadott sablon orbánozós, fideszezős kommenteket tudják csak virítani. Másra nincs kapacitás.
Szánalmasak. És tovább vergődnek. De az eredményeik már látványosak, 4 év alatt +600 ezer Fidesz szavazó.

yourmomtits 2019.01.14. 12:54:26

@exterminador: ettől te még egy idióta vagy

Helga Beauty Salon. 2019.01.14. 12:59:25

@Szél Bernadett börtönben van már?: Szánalmasak. És tovább vergődnek. De az eredményeik már látványosak, 4 év alatt +600 ezer Fidesz szavazó.

Gyűjtik a szavazókat! :D Csak a Fidesznek!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.14. 13:24:21

@Helga Beauty Salon:

1) Terelsz, Fideszes faszfej! Az eredeti kérdés az volt, hogy ti olyan idióták vagytok, hogy azt hiszitek, hogy a világválságot Gyurcsány csinálta. Ehhez képest az, hogy Gyurcsány hazudott-e, már irreleáváns kérdés.

2) Orbán hazudozott igazán éktelen nagyokat, és hazudozik állandóan. Senki nem veszi fel a versenyt Orbánnal hazudozásban a magyar politikai életben.

De a hazugság miatt konkrétan nem csökken a GDP. A Magyar gazdaság nem azért van bajban, mert Orbán hazudik, hanem azért, mert katasztrofálisan kormányoz. A hazug miniszterelnök, az az elvszerű embernek probléma, és persze a hazug miniszterelnöknél nem meglepő, hogy katasztrofálisan kormányoz.

Tamáspatrik 2019.01.14. 19:29:21

@nick papagiorgo: Igen, igazad van: középen van az igazság.
Dehogy nem jelent semmit a mocsár: a szélsőségig vitt, rugalmatlan politika esetén lehet a biztonságból dagonya.... Ha a politika gyakorlatias és ésszerű, rugalmasan ötvözve különféle szempontokat, akkor nincs ilyen veszély.
süti beállítások módosítása