A kiló nem százat jelent.

Miért lett Demeter Márta az elsőszámú közellenség a Fidesz számára?

2019. február 20.

Nemzetbiztonsági ügyekhez annyit konyítok, amennyi rálátásom van rájuk: semennyi. És igyekszem ennek megfelelően nem írni ilyesmikről. A politikai bulvár viszont eleve nem érdekel. De vannak szüleim és vannak gyerekeim, és én se örülnék, ha egy nap címlapra tennék s olyanba kevernék bele őket, amihez nincs közük, amiről nem tehetnek. Ha másban nem is, ebben biztos, hogy egyformák vagyunk Demeter Mártával és Orbán Viktorral — talán mindannyian.

nikola-ancevski-531651-unsplash.jpg

Ugyanabban a székben ülve ugyanazt élnénk át mindannyian?

Lehet nem szeretni Demeter Mártát, lehet nem szeretni mert LMP-s, lehet nem szeretni mert két éve még MSZP-s volt. Sokféle politikai okot lehet találni, hogy valakit ne szeressünk vagy szeressünk. De azt gondolná az ember, hogy egy kegyeletsértő támadást senki sem kockáztat meg, mert az csakis visszafelé sülhet el. 

Az LMP kormánypárti támadások célkeresztjébe került társelnöke és országgyűlési képviselője kényszerűségből nyilvánossá tette Facebook-oldalán a Honvédkórháznak küldött kérvényét: szeretett volna haldokló édesanyja mellett virrasztani. Engedélyezték is számára, bár végül nem vették igénybe a kórház szolgáltatásait. Nem igényelt volna ez semmiképpen se figyelmet, nem kellett volna róla írjanak az újságok. Olyan magánügyről van szó, ami ellenfelek közt is csupán együttérzésre és részvétnyilvánításra adhatott volna okot. 

A Honvédelmi Minisztérium azonban valamiért úgy érezte, hogy a lényegében bármely beteg és hozzátartozója számára engedélyezhető kérelmet úgy kell beállítsa, mintha a képviselőnő vissza kívánt volna élni befolyásával. Pontosan tudták, hogy ez nem igaz. A politikai cél érthető, a módszer azonban teljesen érthetetlen, nem egy magabiztos, ciklusok óta toronymagas támogatottságú polgári kormányra emlékeztet. Eddig soha senkivel szemben nem alkalmaztak ilyen módszereket. Pedig kormány és ellenzéke — meg az ellenzék egyes politikusai — között igen csak elmérgesedett a viszony. Miért lett Demeter Márta az elsőszámú közellenség a Fidesz számára?

Vannak dolgok, amiket a kormány nem szeretné, ha megtudnánk. Példát statuáltak a túl jólinformált ellenzéki képviselővel?

Különösen érthetetlen, mert kicsinyes bosszúnak tűnik az egész kórházügy. Demeter Márta valószínű nagyot hibázott, amikor nyilvánosság előtt, parlamenti interpellációban firtatta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lányát szállította-e az a bizonyos katonai gép Ciprusról...

Nem feltétlenül azért volt ez hiba, mert jogosultság ide vagy oda, a kislány nem közszereplő, nem politikus — nem keverjük bele politikai adok-kapokba. Hiszen valószínűleg meg tudták volna indokolni miért kapott engedélyt az utazásra, s aligha tekinthető súlyos visszaélésnek a miniszterelnök lányát, mint védett személyt, különleges bánásmódban részesíteni. Ha nem is lett volna minden szabályos. 

Nemcsak azért volt hiba, mert a nyilvánosságra hozott adatok szerint egy másik Orbán Flóra ült a gépen és nem a miniszterelnök lánya — bármennyire is kínos egy ilyen tévedés. Úgyszintén: nem jelent valós nemzetbiztonsági kockázatot a katonai gép utaslistáját az interpelláció által utólag és részben nyilvánossá tenni ezen apropó kapcsán. Bár nagyon valószínű, hogy szintén nem teljesen szabályos. Még ha jogosan indokoltnak is érezzük a kormányt számonkérni hogyan és mire használja az állami erőforrásokat, különösen a katonai szállítóeszközöket mostanában.

Azért volt súlyos politikai hiba, mert bármilyen információforrásból is dolgozott a képviselőnő az ügy kapcsán óvatosabbnak kellett volna lennie, nem lett volna szabad ilyen könnyen lépremennie. Nem ezt a meggondolatlanságot várja el tőle a közvélemény, nem ezt követeli meg az az intézményrendszer, aminek alkotórésze. Úgymint az ország törvényhozása. Még általánosabban: a magyar államiság. Ez nem a showbiznisz. Közös ügyeinket bízzuk ugyanis képviselőinkre. Nem valami könnyed revü előadását.

Kormány és ellenzéke között sokkal kisebb a különbség, mint gondolnánk vagy, mint a pártok támogatottságából vagy aktuális pozícióikból sejtenénk. A kormányra kerülés esélye szinte bármely párt számára adott: valójában saját kompetenciájukon és teljesítményükön múlik elsősorban — a polgárok viszont egyik karikába tudják csak behúzni az ixet. Ha mégoly kicsi is a különbség, az dönti el ki kap felhatalmazást. Ahogy ez a két ügy is bizonyítja: Demeter Márta vagy Benkő Tibor politikai ítélőképessége egyformán megcsúszott a lejtőn, vétettek az iratlan szabályok ellen — a jóérzés ellen véleményem szerint a honvédelmi miniszter vétett durvábban.

A felkészültség, tapasztalat persze most a kilencedik éve kormányzók oldalán áll, de az ellenzéki politikusok bármikor bizonyíthatnák rátermettségüket, hogy érdemesek a köz bizalmára, hogy komoly kérdésekben képesek felelősen viselkedni és dönteni: hogy rájuk lehet bízni a kormányzás felelősségét. Az a helyzet viszont, hogy ez a megfelelési kényszer egyáltalán nem vagy egyre kevésbé látszik az ellenzék hangadóin. Ezzel magyaráznám elsősorban politikai sikertelenségüket. 

A minisztérium valóban átlépett egy határt, ami a képviselőnő számára inkább politikai mentőövet jelent most a slamasztika közepette. Amúgy is: a kormány támadásai valószínű inkább csak népszerűbbé teszik, mint az ellenzék mártírját, ami aligha okos a kormánypárt részéről. Ahogy valójában nekünk sincs más lehetőségünk, mint kiállni Demeter Márta mellett, bármekkora hibát követett is el — ha igaz bármi az egészből.

A minisztérium ugyanis még nagyobbat hibázott.

Mindannyiunknak vannak szerettei, akiket féltünk és akiket szeretnénk megóvni. A politikusoknak is. Időszerű lenne ezt tiszteletben tartani és közös értékké tenni — pártállástól függetlenül. Nagyon bízom benne, hogy a magyar közvélemény eszerint és elfogultatlanul fog ítéletet alkotni mindkét esetben. A politika pedig a jövőben kerülni fogja a hasonló közéletromboló adok-kapokokat. Legalább.

 

Egy másik járaton. Egy másik újra aktuális téma.

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr6714639524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.21. 15:36:33

Kit erdekel az LMP banyek. Nekik mar az is jol jon ha ilyesmivel kerulnek a hirekbe.

mindbender2 2019.02.21. 15:53:58

Azért lehet utálni, mert egy tudatlan demagóg véglény?
Kb. minden cselekedetéből ez jön le,a balfasz szivárogatatásától kezdve az interjúkig amit ad.

szepipiktor 2019.02.21. 16:14:48

Az írás minden pontja igaz és helyes, kár hogy a szerző a következtetéseit nem ebből vonta le, hanem a ellenzéki megfelelést tekintette elsőnek.
Egyanis a kutyán nem érdekli, hogy a csaj amikor nyilvánossá tette az utaslistát, akkor azzal milyen kockázatot jelentett, hanem az a lényeg, hogy adott szakmákban, így a hadseregben is, a titokvédelem alap! A nyilvánosság csak ellenzőrzés után tájékoztatható, mert nem az dönti el a titkosságot, hogy orbánlány vagy ugyanolyan nevű utazott-e a gépen, hanem alapból egy katonai gép útvonala, időpontjai titkosak az EGÉSZ VILÁGON!
Nem az a súlyos jogsértés, hogy mit vitt az adott gép, hanem hogy x napon y időpontban z utvonalon közlekedett.
Ezért ban a nemzetbiztonsági meg hasonló bizottság, hogy a képvislők hozzáférhessenek ezekhez az információkhoz, hogy az állampolgárok által delegált képviselők elvégezhesség az ellenőrzéseket, a felügyeletet.
DM tehát valóban megsértette a nemzetbiztonsági előírásokat, ráadául belsősként, olyan képviselőként, aki megkapta a jogosítást a betekintésre, az elszámoltatásra.
Önmagában ezért egy tisztességes országban a érintett azonnal lemond, vagy lemondatják. Hiszen ha ezt primitív politikai célből felhasználta, holnap bármit ugyanígy teríthet, amivel akár a ma népszavazással megerősített NATÓ szövetségeseinket is kockáztathatja.
Holnap majd azért fészbúkol, mert egy légvédelmi rakétaegységet nem az LMP-nek tetsző helyre telepít a honvédség, és kiplakátolja, hogy szerint Z település mellet az nem jó helyen van?
A nő persz alapból hiteltelen - ezt is védeni próbálta a szerző -, mert ő egy kanyi szavazatot sem kapott, az MSZ listájáról került be, így ha nem tetszik a csapata, akkor lemond és távozik. De most vele egy nem kívánt személy maradt a parlamentbe, egy jogos mszm-p helyett. De az ellenék mostanság ezt ipari szinter emelte, hiszen őket a választópolgár nem érdekli.
A hölgy harmadik súlyos vétke, és ez is alkalmatlanná teszi a feladatára, hogy a közösségi médiába teszi jogsértő módon az információkat, a bulváralapú szemétbe, a trollok és mindenféle szervezetek álta manipilált, figyel ostoba "háziasszony" fórumba. Tudnia kellen, hiszen nemcsakképviselő, hanem nemzetbizottsági tag is (volt) a személyiségi jogokról, azok betartásának fontosságáról, de ahogy a lakótelepi némberek is bármit kitesznek, úgy ez a nő is megtette.
Sajnos ezeket a bölcséaszalapúak nem értik, ráadásul ez a generáció katona sem volt, nem ismeri a titok fogalmát, hiszen a munkájuk során sem találkoznak ipari titkokkal, üzleti titkokkal.
Ez pontosan a neoliberális bolsevizmus alapja, a jog lábbaltiprása az ideológia érdekében. Szóval a leírtak igazak, de nem kellene mentegetni a nőt.
Nem alkalmas a feladatára. Érdek és megélhetési alapon bármire képes!

Semper Fidelis 2019.02.21. 16:14:56

Minekutána úgy kezdődik a poszt, hogy semmit sem konyít a blogíró a nemzetbiztonsághoz, ez a mondat eléggé visszás: "Úgyszintén: nem jelent valós nemzetbiztonsági kockázatot a katonai gép utaslistáját az interpelláció által utólag és részben nyilvánossá tenni ezen apropó kapcsán. "

Kivlov 2019.02.21. 16:17:26

mártával is csak többen vagyunk...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.21. 16:25:35

@Semper Fidelis: ez már nemzetbiztonság volna?
kötve hiszem, mert ennyit értek

törppicur 2019.02.21. 16:27:10

Mi az a KÉNYSZERŰSÉG, ami miatt valakinek a facera bármit ki kell tennie?
Ha már élt ezzel a habveréssel és eredménnyel járt, miért nem vette igénybe?
Egyébként részvétem az édesanyja kapcsán, de őt is felhasználta politikusi csatározásaiban.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.21. 16:27:15

@szepipiktor: ezt csak egy vizsgálat tudja oimondani, nem egy blogger vagy kommentelő

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.21. 16:28:19

@törppicur: a miniszter keverte bele, nem ő használta fel

törppicur 2019.02.21. 16:30:46

Nem attól nemzetbiztonság, hogy te, vagy én értjük, hanem vannak szabályok, amelyeket nekünk és DM-nek sincs joga mérlegelni sem nem még felülbírálni.
Volt egy amerikai elnökjelölt nemrégen (szintén liberális és nő), akinek többször nyomatékosan jelezték, milyen típusú beszélgetésekre ne használja a mobilját, de ő szabadon felülbírálta a szakemberek kérését, ha nem Hillarynak hívták volna, azóta is keresné a rendőrség az eltűnt hölgyet.

törppicur 2019.02.21. 16:32:31

@A kiló nem százat jelent.:
a miniszter levelet írt neki, privát, DM meg fészbúkolt.
Melyik a közzététel?

2019.02.21. 16:32:53

@szepipiktor: Azon kívül, hogy egyetértek, köszönöm a kimerítő és pontos indoklást. Politikai haszonszerzésből nem szivárogtatunk, ennyi.

6.Lenin 2019.02.21. 16:48:18

DM hazudott. Nem csak, mint sima képviselő, de egy fontos bizottság alelnöke. Politikai célból.
Igaz, hogy a név egyezett, de a személy nem. Ráadásul egy katonáról volt szó.

Már a hazugsága miatt távoznia kellett volna, ÖNKÉNT. A többi duma tök felesleges.
De Molnár úrnak is, hiszen tudatosan követett el szabálysértést az MTVA kerítésének átugrásakor. Neki is illene ÖNKÉNT távoznia.

Mit várhatnának az állampolgárok ilyen képviselőktől?

törppicur 2019.02.21. 16:53:23

El is felejtettem, hogy már a cím is simlis.
DM soha nem volt és nem lesz első számú. Semmiben. Még nemzetbiztonsági kockázatban sem.
Az, hogy vele történt meg először a bizottságból törlés, az sem neki köszönhető, hanem annak a szervezetnek amelyik jelölte képviselőnek és különösen amelyik jelölte bizottsági tagnak.
Hasonló talány Vadai etnő örökös hovédelmi bizottsági tagsága

Wrex 2019.02.21. 16:54:01

Szívós szemű Márta elkúrta. Van ez így. Az igazi probléma az volt, hogy utána még neki állt feljebb. Ha csak annyit mond hogy "elnézést, hibáztam" a hőbörgés helyett, lehetne erkölcsi alapja neki és az ellenzéknek is hogy mosdassa. Így csupán egy ostobenkó ká, aki maximálisan megérdemelte hogy kivágták a brébe.

törppicur 2019.02.21. 16:54:30

@A kiló nem százat jelent.: hol támadta a Honvédkorház ügyében a kormány?

Nem szép dolog a cenzúra 2019.02.21. 16:57:20

Már boccs, de ki nem szarja le Demeter Mártát ?
Első számú közellenség vazze.. Hát persze...

A képlet a következő.
Ha egy ellenzéki elbaszfaskodik valamit és kiderül, akkor a kormánypárt rárepül. Ha a kormánypárt akkor az ellenzék repcsizik rá.

Aki meg kurvának áll az ne csodálkozzon ha basszák, szól a régi nép bölcsesség.

Azaz Mártika hibázott, a Fidesz meg ezt kihasználja. Ennyi a sztori se több, se kevesebb.

Álságos és végtelenül unalmas védekezés egy elkúrásra adott válasz gyanánt, hogy

- le akarják járatni, mert beletenyerelt valamibe (első számú közellenség, mint fokozása ennek)
- ezzel akarják elterelni a saját mocskukról a figyelmet

... meg a hasonló lózungok.

6.Lenin 2019.02.21. 17:01:00

@Wrex:

Sima képviselőként még elmenne egy bocsánatkérés. de egy fontos bizottság tagjaként már semmikképpen sem.

Neki 1etlen feladata lenne, ami illene hozzá, hogy harcoljon azért, hogy egy egyedülálló nő házasságot köthessen saját magával. Szemmel láthatóan szerelmes önmagába a hölgy.

Sir Gombóc 2019.02.21. 17:12:53

@szepipiktor: "hanem alapból egy katonai gép útvonala, időpontjai titkosak az EGÉSZ VILÁGON!"

Erre azért ne vegyél mérget!

Sir Gombóc 2019.02.21. 17:15:38

@szepipiktor: egy összefüggéstelen marhaság egyébként, amit itt összehordtál.

enrikokaruszo 2019.02.21. 17:27:27

talán mert politikai nyereségvágytól vezérelve közzéteszi a titkos anyagokat?

Brix 2019.02.21. 17:52:15

Az ok egyszerű: ő volt az, aki feltárta a kormányzat mocskos ügyeit a Pharaon ès Naffa- fèle üzleti birodalommal , Orbán is èrintett volt , így Demeter kicsinyes bosszúhadjárat áldozata lett. Másrèszt, az Lmp a Jobbikkal együtt " felszámolás alatt áll" - ha valaki nem vette volna mèg èszre...Ordas, mocskos, autoriter rendszer , amely minden eszközt felhaszál az ellene fellèpő politikusok ellen, már az Lmpt-t sem tűrik tovább, pedig sokaig úgy tűnt, hogy èletben hagyják...Különösen a Schiffer- időszak idejèn...

MACISAJT 2019.02.21. 18:00:56

1990 óta nem fordult elő hogy valakit ki kelljen rúgni egy parlamenti bizottságból, mert megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon.

Ez is sikerült ennek a némbernek.
De bizonyára az egeben lesz ettől a népszerűsége, mint anno a dávid ibolykának...

Muhahah

benko 2019.02.21. 18:03:45

Biztos nem szopta le a vezérünket

MACISAJT 2019.02.21. 18:04:50

@Brix: "már az Lmpt-t sem tűrik tovább, pedig sokaig úgy tűnt, hogy èletben hagyják...Különösen a Schiffer- időszak idejèn... "

Schiffer- aki szintén súlyos örökséget hordozott- mégis az egyik legpozitívabb személyisége volt a magyar politikának, egészen addig amíg hagyták neki( a saját társai, hogy félreértés ne legyen.Mert Schiffert , aki az LM lelke volt ,nem a Fidesz nyírta ki).
Egy Schifferrel lehetett vitatkozni. Egy Schiffer nem hazaárulással vetett magát észre, mint ellenzéki párttársai, akik olyanok mint az alkoholisták:mindegy, csak ártson.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.21. 18:07:53

@MACISAJT: a részleteket ugye itt se tudjuk, ezért indítok úgy, hogy erről én nem írnék, de ugye azt azért sejtjük sőt talán tudjuk, hogy valószínűleg a Flóra-ügyhöz kapcsolódik: ott valószínű hibázott, amiért szerintem is terhelheti felelősség, de információm ugye 0 van erről. És ennyi is lesz a jövőben is. A dolog természetéből fakadóan.

6.Lenin 2019.02.21. 18:14:21

@Brix:

Talán elkerülhetőek lennének az ilyen cirkuszok, ha egy pártlistán bekerülő képviselő, ha kilép a frakciójából, köteles lenne visszaadni a mandátumát a pártjának, amelyik bejuttatta.

" Én szerintem a jelenlegi csapatban a többieknek ennél több esze van

-válaszolta az ATV-nek Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese arra a kérdésre, hogy Demeter Márta után más is elhagyhatja-e majd az MSZP frakcióját.

A párt elnökhelyettese szerint a képviselőnőnek le kellene mondania a mandátumáról, hiszen a baloldali pártnak köszönhetően jutott a parlamentbe, nem pedig a politikai teljesítményének köszönhetően. Gőgös azt sem értette, hogy miért vádolja őket korábbi frakciótársuk azzal, hogy nem is akarják leváltani a Fideszt."

Sok politikai szélhámostól így meg lehetne szabadulni.

Secnir 2019.02.21. 18:16:09

@szepipiktor: "hogy a csaj amikor nyilvánossá tette az utaslistát, akkor azzal milyen kockázatot jelentett, [...] hanem alapból egy katonai gép útvonala, időpontjai titkosak az EGÉSZ VILÁGON!
Nem az a súlyos jogsértés, hogy mit vitt az adott gép, hanem hogy x napon y időpontban z utvonalon közlekedett."

két hibás állításra alapozol. demeter ugyanis csak egy névre kérdezett rá, az utaslistát rá egy hétre a HM hozta nyilvánosságra, jóváhagyó tisztek nevével, stb. együtt.
a másik az az, hogy azok a katonai gépek, amiről te beszélsz 0-24-ben online követhetők a flightradaron. de még utólag is visszakereshetőek. így bukott le a pocakos lakatos, hogy mindig meccsnapon utazik a business gép, és véletlenül pont oda, ahol a vidi játszik
(ez: planefinder.net/data/aircraft/605? például az egyik airbus repülése., de benne van a 604-esé, a 606-os, ami a falcon 7x, a másik falcont nem tudom...)

MACISAJT 2019.02.21. 18:25:18

@A kiló nem százat jelent.: "a részleteket ugye itt se tudjuk, ezért indítok úgy, hogy erről én nem írnék, de ugye azt azért sejtjük sőt talán tudjuk, hogy valószínűleg a Flóra-ügyhöz kapcsolódik: "

Tisztázzuk: a " Flóra-ügy" az csupán egyik ökörsége volt.
Viszont annak alapján kezdeményezték a nemzetbiztonsági átvilágítását.

És mit ad isten, ezen az Alkotmányvédelmi Hivatali átvilágításon csúfosan megbukott. Nemzetbiztonsági kockázat. Egy parlamenti képviselő, honvédelmi bizottsági alelnök.
Hogy hangzik? Rémesen...

Az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági kockázatnak találta Demeter Márta LMP-s képviselőt a korábban a házelnök által kezdeményezett, nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárás során.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.21. 18:34:09

@Sir Gombóc: @szepipiktor: "hanem alapból egy katonai gép útvonala, időpontjai titkosak az EGÉSZ VILÁGON!" — ebben kb. egyetértünk, de nyilván vannak kivételek. Viszont itt nem egy titkos küldetés leleplezése történt, hanem egy jogosultatlannak vélt utazás utólagos számokérése. Tehát ne túlozzuk, amikor katonai titkokról van szó. Senki se tudott meg titkot. Tudjuk, hogy Ciprusról hazajárnak a katonáink. :D És biztos nem gyalog. Tehát hülyeséget ne állítsunk. Demeter Márta nem a jövőbeli itinert juttatta el az oroszoknak.

jajdehülyevagyok 2019.02.21. 18:39:28

Képviselőasszony apróhirdetést adott fel, az idegen titkosszolgálatoknak, hogy megfelelő ellenszolgáltatásért szívesen besegít nekik.

Secnir 2019.02.21. 18:40:32

@MACISAJT:
segíts kérlek: egy fél éve még nem volt az, ma már igen. és az indoklása volt a legérdekesebb része a dolognak...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.21. 18:45:09

@MACISAJT: én se tartom ezt szerencsésnek, nem is állítottam ilyet, de kezeljük azért helyi értékén és ne állítsuk be egy második KGBélaként, akiről persze szintén nem tudtunk meg semmit. Egyébként az átvilágításról most se tudtunk meg semmit. Pl. fennakadhatsz, ha piálsz vagy ha meleg vagy. Az eredmény megtámadható és vitatható. Csak nekünk semmi nincs a kezünkben ezzel kapcsolatban, ezért a filozofálás is értelmetlen. Ha mégis spekulálnék, akkor a Flóra-ügyhöz kötném, ami szerintem is ballépés volt és valószínű csőbehúzták. Pl. lehetett egy informátora, akiről nem számolt be... pedig be kellett volna. De ne csináljunk ebből kémügyet. A szabálytalanságot ettől függetlenül én se tolerálom. De ... a többit meg fent leírtam. :)

törppicur 2019.02.21. 18:52:19

@A kiló nem százat jelent.:
Bocs, arról volt szó, azt állítottad, hogy a kormány zaklatta DM-et.
Amit linkeltél az 1 Origo cikk.
AZ Origó nem a kormány, még csak nem is kormányszóvivő.

Secnir 2019.02.21. 18:58:19

@törppicur:
"AZ Origó nem a kormány, még csak nem is kormányszóvivő."
igazad van. nagyon jó meglátás, az origó nem a kormány. az origó a kormány szócsöve.

6.Lenin 2019.02.21. 19:01:54

Kezd a dolog még egy kopasznak is hajmeresztő lenni.

Van egy önmágába szerelemes hölgy, aki egy párt listáján bejut a Parlamentbe, akit egy párttársa szerint ott sem az eszéért szerettek, ezért nem mondható, hogy fájó szívvel, de megszabadultak tőle.
Erre belép egy olyan pártba, ahol utálatos (volt kezdetben) az a párt, aki őt bejuttatta, és elég szépen fel is kapaszkodott.
Egy fontos bizottságban elkövet egy óvodás bakit, aminek következtében majdnem már mártírnak is képzeli magát.
Ez még nem is lenne valami fontos hír, hisz erre már vannak megfelelő gyógyszeres kezelések is kidolgozva, alkalmazva.

A nagyobb baj (már akinek), hogy ezt még egy szétesőben lévő pártban mások is komolyan veszik.Ez már inkább rémísztő, hogy ilyen pártok még létezhetnek ma Mo-on.

Ja, és a legjobb, hogy senki a fentieken kívül nem tud semmit, de ahhoz foggal-körömmel ragaszkodik. De legalább valami humoros rész nem ártana, így nagyon lapos.
Részemről túl is lihegtem, nem ér ez hölgy ennyit, lassan a pártja sem (igaz, nekem eddig sem)

Fülig José 2019.02.21. 19:05:04

@6.Lenin: " Már a hazugsága miatt távoznia kellett volna, ÖNKÉNT. A többi duma tök felesleges. "
ez nyilván csak az ellenzéki politikusokra vonatkozik, ugyi, lencsike? mer különben egy db narancsmaffiás sem lenne a parlamentben...
...
hosszú, fáradságos úr végén leértél a birka szintjére, gratulálok. a hét hülyéje cím a tied, büszke lehetsz magadra.

6.Lenin 2019.02.21. 19:10:02

@Fülig José:

A mocskos fideszes igazságszolgáltatás 3 évre elítélt egy mocskos fideszes csalót. Ha már.

Fülig José 2019.02.21. 19:13:23

@6.Lenin: 3 évre?! egy olyan agyzsenit kint kb te?! aki voldemortnak hívatta magát....öccccsém... majd ha a vajda meg a luxiprostijai ( rotyán, habcsi, lütyő meg a lézer... &co.) 3 éve LÓGNAK: akkor szólj. addig tartsd a kicsi szádat.

inteligencs elenzeki 2019.02.21. 19:16:00

Hmmm... Demeter márta, nem egy célpont, hanem egy ikon. Az ellenzék balf.szságának egyik ikonja. Azzal az ominózus utaslistával beírta magát a történelembe. Na, ezért tartja a Fidesz porondon. Én is ezt tenném.
Egy röhej volt a dolog, de ezt emlékezetben kell tartani. Ilyen káderlistából áll össze az ellenzék.

6.Lenin 2019.02.21. 19:16:28

@Fülig José:

Szerintem kezeltesd magad. Hátha még nem késő.

6.Lenin 2019.02.21. 19:22:04

@Comte de Gippaud:

Mire alapozod, hogy a mai ellenzék képes lenne ezt önmagától átlátni?
(amikor kiderült a hazugság, az LMP-nek kellett volna megkérni a hölgyet, hogy önként mondjon le)

lutria 2019.02.21. 19:24:33

Talán azért mert az életrajzát látva a legtöbb fideszesnél (a Németh Szilárdnál biztosan)többet tud a katonai ügyekről-mesterszakos diplomás Biztonság-és védelempolitika szakon- és hadtudományi doktori iskolán tanul tovább stb....Tehát mint hozzáértőt minél távolabb kell kergetni a honvédelmi ügyektől.
Az utódja nagy valószínűséggel nem lesz ilyen képzett,nem fog kínos kérdéseket feltenni.
Ettől függetlenül lehet hogy hibát követett el ami jó indokot teremtett hogy letámadják amire eddig nem találtak okot.

katamara 2019.02.21. 19:45:42

@Fülig José: @törppicur: Az origó a kormány seggnyalója és amit ír az 99%-ban hazugság. Én mióta olvastam tőlük egy-két cikket tartózkodom hogy az oldalukra tévedjek. Te is O1G egyik nyalócája vagy ?

inteligencs elenzeki 2019.02.21. 19:46:01

@6.Lenin:

"Mire alapozod, hogy a mai ellenzék képes lenne ezt önmagától átlátni?"

Hát semmire.
Ezt mondom, hogy ezek még hazudozni is csak úgy tudnak, hogy magukat lövik lábon. :))) Egy vicc az egész bagázs. A helyesírási hibával kiálló Ágikáék, a padlóra fekvés, aminek az előkészületeit is vették :))))
Én már ott tartok, hogy igen, maradjanak továbbra is porondon, csupán a nép szórakoztatásának igénye miatt. :))) Én pl. kifejezetten élvezem. :)))

6.Lenin 2019.02.21. 19:52:01

@Comte de Gippaud:

Kösz, megnyugtattál. Már majdnem elhittem, hogy esetleg én tévedek az ellenzék szellemi színvonalának megítélésében.
Már csak az elszomorító, hogy vannak honfitársaink, akik rájuk szavaznak. Lehet, hogy ők is csak azért, hogy legyen kiken nevetni? Hihetőnek tűnik.

ulpius66 2019.02.21. 20:07:23

Ez a Demeter Mária is elmehetne inkább szülni!

Annak több haszna volna!

Már 36 éves és még nincs gyermeke!

Pedig mennyi lóvét kapna, ha szülne hármat..........

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2019.02.21. 20:07:48

@A kiló nem százat jelent.: Tévedés azt hinni, hogy ez az ügy nem jelentett egyértelmű, kritikus és megengedhetetlen nemzetbiztonsági kockázatot.

Demeter Márta PONTOSAN tudta, hogy a másik politikust a családon keresztül akarta támadni. Olyan kedvezményért, aminek sok oka van. A család belekeverést, alaptalanul ez a liba akarta elkövetni. Azt, hogy ez erkölcstelenség, sok határt átlép azt te is tudod.

Azt is tudod, hogy sok ezzel kapcsolatos figyelmeztetésben felmerül, ha ezt a normát követendőnek tekintjük, akkor vele szemben és a családjával szemben sem lehetünk kíméletesek.

Demeter Márta pontosan tudta azt is, hogy ellene átvilágítás van folyamatban. Ez nyílvános adat volt. Mint azt is tudta, hogy ő mit kért a kórháztól.

És az is, hogy ebben a helyzetben nagyon nem mindegy, hogy ő VALÓBAN azt gondolja, hogy a képviselő családja így elővehető, vagy hazudott, és ennek kapcsán pl. zsarolható, kiderül, hogy politika haszonért sok becstelenségre képes.

De ugye az általa bűnnek beállított dolgok (más állampolgár által is megszerezhető előnyök igénybevétele) kapcsán mennyire válhat zsarolhatóvá, pont a kettős mérce miatt.

Ha ezek kapcsán kiderítik, hogy zsarolható, politikai előnyökért a kötelességét megszegni, másnak ártani kész, kettős mércét használó becstelen, akkor egyfelől menni kell. Másfelől az átvilágítás, a jelentések és sok más kapcsán kiderülő, immár nem mindenki által titkosan kezelendő adattal a saját családját is céltáblává teszi. Sőt ennek ki kell derülnie, mert máshogy nem lehet megállapítani, hogy ő valóban hitt-e a politikus (vélt vagy valós) családján keresztüli támadás helyességében vagy becstelen volt. A szivárogtatás az egész kérdés eldöntéshez szükséges lépés volt.

Ő döntött. És ezt a döntést könnyen lehet minősíteni: A saját becstelensége okán adta el a halott édesanyját is.

És ebben a kérdésben nem az anyjáról szól az ügy, nem az a kérdés, hogy a családja szent-e, ha neki más, nem politikus, kiskorú gyereke sem az, és miért lenne ő egyenlőbb, mint a disznó az állatfarmon. Ez arról szól, hogy ez a jellem, ez a viselkedés érzékeny adatok, érzékeny ügyek környékén elfogadhatatlan mértékű kockázat.

_Ske_ 2019.02.21. 20:13:18

@MAXVAL bircaman közíró: Pont, ahogy te teszed nap mint nap. Nyomorult vagy.

ulpius66 2019.02.21. 20:13:28

Egyebekben már csak az a kérdésem, hogy ez a Demeter Mária kinek a faszán keresztül jutott ilyen magasra?
(mert arról nincs kétségem, hogy nem az esze emelte ilyen magasságokba....)

ulpius66 2019.02.21. 20:20:11

"Demeter Márta a 2014-es magyarországi országgyűlési választáson az MSZP–Együtt–DK–PM–MLP pártszövetség közös listáján a 23. helyet szerezte meg, és mandátumot szerzett az országgyűlésbe. 2017. januárjában kilépett az MSZP frakciójából és a pártból is. Távozását azzal indokolta, hogy a Szocialista Párt nem akarja leváltani az Orbán-kormányt, és csak a túlélésre játszanak. Több egykori párttársa is kérte Demetert, hogy mondjon le a mandátumáról a párt javára, de ennek a kérésnek a képviselőnő nem tett eleget, és független képviselőként folytatta munkáját az országgyűlésben."

Cpeti654321 2019.02.21. 20:31:10

Hát Mártika pofára esett, sajnos nem szimpi a kisasszony, ahogy Széll sem, Kunhalmi "folytani" Ágicáról ne is beszéljünk...
Tipikus megélhetési politikus, mint a korábbi és jelen párttársai...

Fülig José 2019.02.21. 20:37:31

@Cpeti654321: ki ne felejtsd rotyiantit, lézerdzsót meg a kacor"bajusz" királyt se... köcsög... a bonsai ducet pláne...ezek élnek - halnak a népért... érted meg a mutterodért... ja, nem. csak átbasznak. én szóltam, nekem ne nyíjatok 333 év múlva.

ulpius66 2019.02.21. 20:51:37

@Fülig José:

Félig Hozé!

Egy pillanatig se zavarjon, hogy ez a poszt a Demeter Máriádról szól!

Róla egy-két pozitív megjegyzést, ha lehetne!
(a rotyiantit, lézerdzsót meg a kacor"bajusz" királyt se... köcsög... a bonsai ducet pláne" egyebekben díjazzuk, bár ez most épp nem róluk szól....avagy neked mindegy mi a "téma" te nem bírsz leszakadni róluk.....)

Jakab.gipsz 2019.02.21. 20:52:58

Fordítsuk meg a kérést, és tételezzük fel, valóban a miniszter elnök úr gyermeke utazott volna egy katonai gépen, most pedig képzeljük magunkat, D Márta helyében.

Ki mit tett volna, hogyan nyilatkozna meg erről az ügyről, egy nemzet bizottsági megbeszélésen, vagy egy parlamenti vita napon.

Egy biztos nem vernénk nagydobra, mielőtt nem tisztáznánk az okot,

ulpius66 2019.02.21. 20:59:29

Ez a Demeter Mária is példát vehetne Dúró Dóráról, aki már a 4. gyermekével terhes!
(pedig sokkal fiatalabb, mint a Demeter....)

Fülig José 2019.02.21. 21:13:48

@ulpius66: pubi! ugye nem sértődsz meg, ha csak a felvetéseitekre ( muhahaha) reagálok, ugye?! naaa! léccilécci...

Fülig José 2019.02.21. 21:18:00

@Jakab.gipsz: fodítsuk meg a kérdést: mi lenne, ha lütyő napi 7 billiárdos gazdagodása helyett az egészségügyet tenné rendbe a csúti ramszesz? vagy a ti napi díjatok+ az óriáspalkátokon sugárzott gyűlölet ( csak a MAGYAROKNAK, IQ-) helyett ineraktív tàblákkal segítrné az iskolàkat? na, faszfej, mi lenne?!

ulpius66 2019.02.21. 21:19:02

@Fülig José:pubi! ugye nem sértődsz meg, ha csak a felvetéseitekre ( muhahaha) reagálok, ugye?!"

Félig Hozé!

A felvetésem: DEMETER MÁRIA!

Sőt a cikk felvetése is Demeter!

Megtisztelsz, ha reagálsz rá, ahogy ígérted!
(mán azon kívül, hogy a "a bonsai ducet díjazod".......)

törppicur 2019.02.21. 21:24:57

@katamara: csillagbogaram, ezt melyikunknek irtad?
Ram nem vonatkozik -akkor alighanem a Fulig kollega erintett
Kerem ilyen nyalas ugyekben hozza fordulj

Fülig José 2019.02.21. 21:34:57

@ulpius66: pubi: akit az állampárt kitalál magának, az potenciális ellenség. nekik. azaz: nekem baràt. bárki legyen. aki a "néppárt" ellen van, inteligens, önálló gondolkodàsra képes, véleménnyel rendelkező humanoid. aki a csúti törpeducera szavaz, : közös tudatú, mélyenművelt (nagymagyar) droid. egy bajerlovag szócsővel.. wahaha

Fülig José 2019.02.21. 21:40:56

@törppicur: ugyan, törpetroll... milyen érzékeny lettél... "ha valaki kurvànak áll, ne lepődjön meg ha megb.sszák.." feljebb írta a kollégád a szomszéd asztalnál.. neked nem szóltak, hogy így beszoptad?! de lefordítom: ha elenzéki portàlra jössz arcoskodni és leverik a pofád: így jártál. ha elbukik a duce és felkötnek: szintén.

törppicur 2019.02.21. 21:47:05

@Fülig José: menja katamari hitsorstarsadhoz, o kotott beled, en hozzad sem szoltam, ezutan sem fogok

ulpius66 2019.02.21. 21:51:09

@Fülig José: "pubi: akit az állampárt kitalál magának, az potenciális ellenség. nekik. azaz: nekem baràt."

Félig Hozé!

Aztán meséljél mán arról is, hogy 3 hónap múlva az EU Parlamenti választáson is erre a "barátra" fogsz szavazni?

Avagy addigra azért már nem lesz olyan nagy barát?

Félig Hozé!

Tényleg!

Te kire fogol savazni 3 hónap múlva??????
(jelzem a kedvenc Demeter máriád LMP-s....)

MSZP-P??? JOBBIK???? DK????? LMP???? esetleg Kétfarkú Kutyusok????
(annyi előre elárulok, hogy én maradok a JÓL BEVÁLT FIDESZ-KDNP-nél)

ételizésítő 2019.02.21. 21:56:26

Egyértelműen az O1Gecigány lánya volt a gépen, azért a felhajtás.

Demeter Mártát pedig nagyon szeretném. Éjszakákon át. Meg néha nappal is.

ételizésítő 2019.02.21. 22:00:04

@MACISAJT:
Ja, nem fordult elő, mert 1990 óta nem volt a Rákosi-korszakra jellemző koncepciós per.
Csak azóta van megint, amióta az O1Gecigány a kormányfő. Akinek folyton nyalod a seggét. Ennyire ízlik a cigányszar?

ulpius66 2019.02.21. 22:01:08

Félig Hozé!

Azért az úgy lenne sportszerű, ha elárulnád, kire savaztál tavaly, és kire fogol savazni idén!
(bár mért várnék el én sportszerűséget egy ballibsitől.....)

Na, megismétlem: én tavaly, és az idei választásokon is FIDESZRE SZAVAZTAM!

TE KIRE SAVAZTÁL?

Mindezt csak azért kérdem, hogy én is tudjam fikázni a te kedvenc pártodat!

ételizésítő 2019.02.21. 22:02:10

@6.Lenin:
Meg van, aki az O1Gecigány seggét nyalja. Ez te vagy.

ulpius66 2019.02.21. 22:04:12

Félig Hozé!

Azért annyira mégse kedvenced ez a Demeter Mária, hogy miatta az LMP-re savazz?

engedélyes pinaellenőr 2019.02.21. 22:09:56

Egy hülye pit-sa.Komolyan,miért kell ilyen ostoba libákat delegálni a Nemzetbiztonsági bizottságba?
Mondjuk jó kis muff,inkább egy színvonalasabb kupiban lenne a helye..:)

ulpius66 2019.02.21. 22:10:59

"Migráncsország legyünk,
vagy szabad magyarok?

EZ A KÉRDÉS, VÁLASSZATOK!"

Anselmo 2019.02.21. 22:21:35

inkább magabiztosak, mint empatikusak

Fülig José 2019.02.21. 22:22:39

@ulpius66: idefigyelj faszkalap! sima, hogy te lubickolsz a gyűlöletben. ostoba, aluliskolázott, identitás-zavaros emberként ( fityma szavazó) ez nem is meglepő. úgyszintén nem extra, ha nem érted, ha ez nekem nem tetszik. te mélymagyarként kívànod az ostort. kell a vezír... ilyen vagy 1000 éve. csak el ne hidd, hogy bármire képes vagy: török, labanc, orosz elűzése, nagymagyarorszàg, mindenkiköcsög, szándd a magyart, stb... egy hulladék balkáni droid vagy. ostoba csicska. evvan.

ulpius66 2019.02.21. 22:30:29

@Fülig José: "idefigyelj faszkalap! sima, hogy te lubickolsz a gyűlöletben. ostoba, aluliskolázott, identitás-zavaros emberként ( fityma szavazó) ez nem is meglepő. úgyszintén nem extra, ha nem érted, ha ez nekem nem tetszik. te mélymagyarként kívànod az ostort. kell a vezír... ilyen vagy 1000 éve. csak el ne hidd, hogy bármire képes vagy: török, labanc, orosz elűzése, nagymagyarorszàg, mindenkiköcsög, szándd a magyart, stb... egy hulladék balkáni droid vagy. ostoba csicska. evvan."

Félig-meddig Hozé!

HÁT SAJNA EZ VAN!

A kérdések kérdése ezek után: hogy A TE HATALMAS NAGY ESZEDDEL, ÉS TUDÁSODDAL, KIRE FOGOL SAVAZNI?

ulpius66 2019.02.21. 22:33:08

Félig-meddig Hozé!

"Migráncsország legyünk,
vagy szabad magyarok?

EZ A KÉRDÉS, VÁLASSZATOK!"

Ez a kérdés!
(Petőfi után szabadon....)

Te melyiket választod?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2019.02.21. 22:52:43

@Fülig José:Tudod van egy apró gond. Magad is idézted, aki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha megbasszák. Ez elsősorban rád vonatkozik.

Felvetsz sok nevet. Tök jó. Tényleg. Ugyanis van egy gond. Anno volt egy figura, valami Churchill néven futott, vagy valami hasonlót. Tőle ered a kicsit pontatlan idézet: "Ha Hitler megtámadná a poklot, lenne pár jó szavam az ördögről az alsóházban"

Ezt teszi sok szavazó, ez tisztasor. Sőt sok politikus is ezt teszi, és ha már az ördöggel is össze kell fogni, akkor a tolvajjal is, és meg kell védeni.

A baj az, ha te nem ezt demonstrálod, hanem azt, hogy a magad oldalának a Hitlere mellé állsz, és mosolyogva közlöd, hogy te azért állsz mellé, mert rosszabb vagy nála, és ő mégsem takarodik el mellőled.

Na ennyit a felköltős és sok más dumádról. A saját nemzetet, népet általánosítva szidó náci böfögésed pontosan beáraz legalább egy valakit. Téged. Nomeg persze azokat, akik ilyenné neveltek, akiktől esetleg a genetikai háttér jön, meg azt a baráti, politikai kört, ahol ez a viselkedésed dívik.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2019.02.21. 22:56:54

@engedélyes pinaellenőr: Ismerve a megszerzett végzettségeit, a tudását nem nevezném ostoba libának, még hülye picsának sem. Felismerve azt is, hogy volt olyan helyzet amikor gerinces módjára viselkedett, még nem nevezném akkora féregnek sem, mint pár rajongóját.

Azt viszont úgy gondolom, hogy a saját véleménybuboréka, visszhangkamrája őt is formálja, és a vak düh, gyűlölet, a "nekünk szabad máson átgázolni" gondolatokat igazoló hamis barátok mentén képes lett olyan gerinctelenségre, gonoszságra, anélkül, hogy észrevenné a hibáját, ami miatt jelenleg nemzetbiztonsági kockázat.

De amíg ez az oldal sajnos sok dologban azt bizonyítja, hogy van lejjebb erkölcsileg Hitlerhez és Sztálinhoz képest is, és ezen az erkölcsi szinten mozgók vállogatnak, addig az erkölcsi szempontból vállalhatatlan alakok közül az egyetlen szakértőt választani és őt küldeni a bizottságba nem volt rossz.

És volt olyan érvényes és helyes megállapítása, kritikája is, ami mögül nem az erkölcstelenség rekordértéke beszélt, hanem a szakértelme, és az ilyen megállapításokat, addig a pontig amíg méltatlanná nem vált bármilyen bizalomra, meg kellett becsülni.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2019.02.21. 23:10:44

@Secnir: Való igaz, fél éve meg nem volt az. De itt nem a Flóra ügy egyszeri tévedése az egyetlen kockázat:

1. A Flóra ügyben nem tartotta vissza a törvény, nem járt el kellő körültekintéssel.
2. A Flóra ügy után nem ismerte el a hibáját, hanem azt mutatta továbbra is így járna el, legközelebb is titkot sértene politikai támadás érdekében

Azt gondolom te is fel tudod mérni, hogy az első egy tévedés, amiből, ha tanul, akkor az átlagnál körültekintőbb, óvatosabb lehet, az nem kockázat. A második viszont aggodalomra ad okot.

3. Egy katona családjával szemben is belefért a titoksértés, de a saját adatainak felhasználása nem, ez egy elég erkölcstelen, kettős mérce.
4. A kettős mérce miatt is zsarolható, de ilyen alapon bármely zsaroló információt kereshet róla, és minimális körültekintéssel találtak is. Aki ilyen személyiség, annál nem ez lesz az egyszeri megbotlás...
5. Ha vállalná a felelősséget, tanulna az ügyekből, nehezen lenne zsarolható. De a mostani áldozati póza, hogy még mindig nem vállalja a felelősséget, stb. még jobban zsarolhatóvá teszi.

Gondold végig, hogyha akár egyetlen homoszexuális próbálkozás elég a bukáshoz, akkor az elmúlt fél évben felmerülő események kapcsán a 2. és az 5. pont kapcsán felmért, általad is látott kockázatot, egy ilyen kalandnál súlyosabb vagy enyhébb kockázatnak ítélnéd meg? Ha enyhébbnek, akkor sokkal enyhébbnek?

Lehet-e azt mondani a ránk bízott katonáknak, hogy az ő biztonságuk kapcsán a 2. és az 5. pont kapcsán látott viselkedés belefér? Akár csak azzal, hogy "de hát ez politika, és belül biztonsan tanult belőle" védeni próbálnád, minden katona joggal érezné úgy, hogy ez az ő életükkel, biztonságukkal játszik. Ez az átvilágítás nem véletlenül szigorú és a titokvédelem ezen a téren nem véletlenül lett volna elsődleges.

Demeter Márta kapcsán, mivel szakemberről van szó, aki ezt tanulta, és aki ilyen szempontból értékek mellé tette le a voksot, amikor tanult, még joggal merül fel az is, hogy itt nem mentség a tudatlanság, mert nála fel sem merül.

John Brennan 2019.02.22. 00:43:04

Aki Demetert védi, az még Demeterné is hülyébb, ami már igazi bravúr.

Sir Gombóc 2019.02.22. 01:03:44

@MACISAJT: pár évvel ezelőtt még egyet is értettem volna veled, de ma már ennek a fideszes bagázsnak azt sem lehet elhinni, amit kérdeznék. Simán kinézem belőlük, hogy meghamisították az eredményt, mint ahogy erre más esetekben már volt példa..

Sir Gombóc 2019.02.22. 01:06:23

@6.Lenin: tényleg elszomorító, hogy olyan emberek vannak, mint ti, akik fenntartás nélkül bármit benyalnak.

Sir Gombóc 2019.02.22. 01:12:00

@ulpius66: a te észbeli képességeidnek hiánya elég nyilvánvaló.

Sir Gombóc 2019.02.22. 01:18:13

@ulpius66: nem is tudtam, hogy már megvannak az idei választások eredményei.
"Virág elvtárs, ez az ítélet"..

Sir Gombóc 2019.02.22. 01:20:22

@engedélyes pinaellenőr: Rezsiszilárd pl. ugye hozzá képest a megtestesült géniusz. Ja, kurvára nem..

Sir Gombóc 2019.02.22. 01:24:22

@ulpius66: eszed, az nincs. Milyen érzés növényként vegetálni? Bár a növényekre nézve lehet sértő ez az állítás.

gigabursch 2019.02.22. 03:57:07

@ulpius66:
Mit erőlködsz Matyikával?

Nem vetted még észre?
Ha nincs math0, akkor vagy cicus van vagy fülig hozé.

Pop40 2019.02.22. 05:37:45

Mártának egy hibája volt: feszegetni kezdett a fideszes söpredék számára kellemetlen ügyeket. Kb mint Hadházy, Márki-Zay, stb. Ezért el kellett tüntetni, mert az egyre paranoidabb fideszes söpredék "ellenzék" címszó alatt a "Mi hazánk"- jellegű bólogató kamuellenzéket szereti.

Hogy Márti érzékeny pontjára lépett a fideszes söpredéknek, mi sem bizonyítja jobban, mint az ide is kivezényelt pártszolgálatos narancskomcsi bérkommentelő férgek özöne.

Szóval hajrá, Márta, ne foglalkozz a söpredékkel, minden normális ember melletted áll. A fideszes tolvaj férgek köpködnek, le kell szarni őket, arra jók, másra nem.

Pop40 2019.02.22. 05:51:52

@MACISAJT:

"Az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági kockázatnak találta Demeter Márta LMP-s képviselőt a korábban a házelnök által kezdeményezett, nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárás során."

Jaj, de édes, kiscsillag, ahogy a fidesz fűtött pártházából bérkommentelve eljátszod a meglepődöttet :-))
Mit ad isten, előtte a 2 másik átvilágításon DM nem bukott meg. Véletlenül csak akkor, mikor elkezdett a fideszes csürhe számára kellemetlen ügyeket tolni.

Mellesleg el lehet képzelni, mit ér az az átvilágítás, ami pl Rogán-jellegű, köztörvényes bűnözőket akadálytalanul enged a parlamentbe. Hogy a Geci az egyetlen miniszterelnök, aki nem volt átvilágítva 90' óta, abba meg ugye jobb bele se menni.

Én elhiszem, hogy azért fizetnek, hogy (egyre kétségbeesettebben) megpróbáljátok eljátszani, hogy a gazdád maffiaállama jogállam, csak sajna ezt már pár narancskomcsi fogyatékos majmon kívül nem veszi be senki.
Ja, DM azért bukott meg az átvilágításon, mert biztonsági kockázat.
Mint ahogy a 8 éve még fideszes képviselő ÁSZ - elnök is abszolút függetlenül bírságolgatja csak és kizárólag az ellenzéket, meg a szintén fideszes képviselő legfőbb ügyész is szintén abszolút függetlenül hagyja futni a fideszes maffiózókat. :D

Pop40 2019.02.22. 05:54:51

@ulpius66:

Nem akarunk migráncsország lenni.

Ezért (is) nem szavazunk a tolvaj fideszes söpredékre.

Most épp Venezuelából hoztak be egy adag migránst.

index.hu/belfold/2019/02/21/venezuela_magyar_menekultek_befogadas_bevandorlas_bevandorlasi_kulonado_maduro_chavez_polgarhaboru/

Gondolom, a letelepedési kötvénnyel titokban az eu-ba importált migránsok nem voltak elég a fideszes csürhének.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.22. 07:48:09

@Válasszunk: ez erőlködés, mindkét ügy sért szabályt és legfőképp vét az emberi normák ellen
de nincs szó hazaárulásról vagy nb-veszélyről
ne fotelszakértősködj már
— épp elég az előbbi

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.22. 08:15:59

@szamaritánus: és mi van, ha te nem érted a cikket és a szituációkat? :)
"Lehet nem szeretni Demeter Mártát, lehet nem szeretni mert LMP-s, lehet nem szeretni mert két éve még MSZP-s volt. Sokféle politikai okot lehet találni, hogy valakit ne szeressünk vagy szeressünk." — mások meg ugyanígy az alapján ítélkeznek, hogy szeretik-e Orbán vagy sem. De ez érdektelen. Itt csak annyiról van szó szerintem, hogy ne szórakozzunk egymás családtagjaival. Nem bonyolult üzenet. És eléggé független a pártállástól. A szabályok megsértését meg majd jól kivizsgálják, de fölösleges habosítani a témát.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.22. 08:19:17

@Pop40: Te is meg @MACISAJT: is kicsit túldimenzionáljátok a C-típusú átvilágítást. Bárkinél találhatnak kifogást ahogy írtam. Ha én meleg vagyok vagy szeretőt tartok, és azt elhallgatom, az egy red flag, ha kiderül. A szolgálatok egyébként precízen és politikafüggetlenül végzik a munkájukat. De biztos nem elfogulatlanul. Nekik sem biztos, hogy tetszik, ha időnként valaki belekotnyeleskedik a dolgaikba és valami politikai játszmára használ információforrásokat.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.22. 08:22:17

Ugyanezt tudom írni: @Sir Gombóc: kicsit túldimenzionáljátok a C-típusú átvilágítást. Bárkinél találhatnak kifogást ahogy írtam. Ha én meleg vagyok vagy szeretőt tartok, és azt elhallgatom, az egy red flag, ha kiderül. A szolgálatok egyébként precízen és politikafüggetlenül végzik a munkájukat. De biztos nem elfogulatlanul. Nekik sem biztos, hogy tetszik, ha időnként valaki belekotnyeleskedik a dolgaikba és valami politikai játszmára használ információforrásokat. A Fidesz is eszközként fogja ezt használni, ez biztos, de ha nem lenne semmi a kezükben, akkor tehetetlenek lennének.

Hungryhorse 2019.02.22. 08:32:22

@ulpius66: üres báb csak, száraz és meddő, mint a sivatag.

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2019.02.22. 08:35:15

azt nem tudom miért lett közellenség, de nagyon szívesen megnézném őt és Bősz Anettet egy természetfilmben

engedélyes pinaellenőr 2019.02.22. 08:43:23

@Válasszunk: A hülyeség nem végzettségfüggő.Karinthynak pl. semmilyen végzettsége nem volt.Attól,hogy Mártinak volt segge aseggeléshez,még simán lehet egy idióta.Egyébként hova is járt ?A legendás Zsigmond király főiskolára?

látjátok feleim szümtükkel 2019.02.22. 08:49:56

@Wrex: "Az igazi probléma az volt, hogy utána még neki állt feljebb. Ha csak annyit mond hogy "elnézést, hibáztam" "

Miben hibázott?

Abban, hogy meg merte kérdezni, az Orbánána volt-e az, akit katonai célra adóforintokból vásárolt repülőn utazgattattak? Na meá!
Iyen alapon minden magyar adófizető követelhetné, hogy őt, vagy a gyerekét is utazgattassa már a kormány az adózók befizetéseiből vásárlot gépeken, engedje be a magánalapítványokat adóforintokból támogató stadijonyokba, szállodákba, adóforintokból és uniós támogatásokból épített, ámde a köz elől elzárt jáccóterkre, stb. Vagy adjon minden állampolgárnak ugyan ilyen kedvezményeket.

Demeter Márta csak azt tette, amit egy tisztességes fideszes képviselőnek kellett volna. Hiszen anno pont azért lett rendszerváltás, hogy a kormányzat, és a párt elitje nem tudja kisajátítani a köz vagyonát. Most meg mit látni? Magáncélból repülget a katona gyereke. Ez szerinted normális?

Az sem normális, hogy azért, mert valaki képviselő, kiváltáságokat élvez a családja pl. a kórházban. De láthatja vak szemed, Demeter Márta kérte a kedvezményt, és mégsem vette igénybe. Ez azért még is erkölcsösebb viselkedés, mint az, hogy a polgárt kizavarják a csudastadijonyból, pedig csak szeretné megnézni hová tették az adóforintjait.

látjátok feleim szümtükkel 2019.02.22. 08:52:11

@A kiló nem százat jelent.: ." A szolgálatok egyébként precízen és politikafüggetlenül végzik a munkájukat."

Bejelentették neked? Mert ugyé a vezetőik sem függenek a mindenkori hatalomtól, jelenleg a fidesztől és kormányától?

látjátok feleim szümtükkel 2019.02.22. 08:55:22

@Pop40:" Mellesleg el lehet képzelni, mit ér az az átvilágítás, ami pl Rogán-jellegű, köztörvényes bűnözőket akadálytalanul enged a parlamentbe. Hogy a Geci az egyetlen miniszterelnök, aki nem volt átvilágítva 90' óta, abba meg ugye jobb bele se menni."

Ebben a témakörben az elios világító fénye járja át a családokat. Fölösleges minden más világítás.

látjátok feleim szümtükkel 2019.02.22. 09:05:17

@Válasszunk:" Azt viszont úgy gondolom, hogy a saját véleménybuboréka, visszhangkamrája őt is formálja, és a vak düh, gyűlölet, a "nekünk szabad máson átgázolni" gondolatokat igazoló hamis barátok mentén képes lett olyan gerinctelenségre, gonoszságra, anélkül, hogy észrevenné a hibáját, ami miatt jelenleg nemzetbiztonsági kockázat."

Kifejtenéd miként viszonyulnak ezek a gondolataik a fáraó nevű barát, és Orbán kapcsolatához? Netán a parlamenti belépőjéhez? Mert ha az nem volt nemzetbiztonsági kockázat, akkor a saját hazánk megválasztott országgyűlési képviselője mitől is lett azzá?

Az mellesleg mitől nemzetbiztonsági kockázat, hogy egy képviselő nyiltan megkérdezi, Orbán lánya volt-e a Flóra, akit a katonai gépen repültettek? Mert ugyé a katonai gép a nép vagyonának része, közvagyon, még akkor is, ha a hadügy gazdálkodik vele. Demeter meg a nép megválasztott képviselője. Pont.

Mitől is válik egy hatalom diktatúrává? Pl. ha a nép TÖRVÉNYESEN megválasztott képviselőjét a saját hazája biztonságára veszélyesnek minősítik.

látjátok feleim szümtükkel 2019.02.22. 09:07:09

@látjátok feleim szümtükkel: elnézét az elírásért. Beismerem hibáztam, kimaradt egy-két betű.

Abban, hogy meg merte kérdezni, az Orbán LÁNYA volt-e az, akit katonai célra adóforintokból vásárolt repülőn utazgattattak?

látjátok feleim szümtükkel 2019.02.22. 09:08:59

@engedélyes pinaellenőr: "A hülyeség nem végzettségfüggő."

Gondolom ennek jegyében választottál nicket.;D

engedélyes pinaellenőr 2019.02.22. 09:56:34

@látjátok feleim szümtükkel: "Akinek humora van mindent tud, akinek humora nincs, mindenre képes.."(Rád sajnos a mondat második fele vonatkozik..:)

John Brennan 2019.02.22. 10:14:47

@látjátok feleim szümtükkel:
Demeter tudta, hogy nem Orbán lánya utazott a gépen. Hazudott, botrányt akart, amiből az marad meg, hogy lám, Orbán lánya katonai gépen utazhat. De annyira buta volt, hogy leleplezték, ami után még neki állt feljebb. Távoznia kell a közéletből.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.22. 10:31:47

@John Brennan: gondolkodjál már, épp az az égés, hogy a kormányzat bizonyította, hogy nem és, hogy egy jogosult személy utazott a gépen, nem pedig egy illetéktelen. Ne lovald ebbe bele magad szerintem. Árt a mentális egészségnek.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.22. 10:35:43

@látjátok feleim szümtükkel: ugyan, a hadsereg vezérkara nem politizált egyik kormány alatt se. A szolgálatok még kényesebb terület. Az átvilágítás átpolitizálható, de nem kellene átpolitizálni. Mint mondtam: fent lehet akadni. Ha kiderül, hogy valaki olyannal tartasz kapcsolatot, akiről nem adtál számot pl. Nem kell hozzá semmi extra. De nem fogod megtudni. Nem érted az állam működését szerintem. Az, hogy mikor, miért kérik az átvilágítást újra, és utána hogyan tálalják, és mit tárnak eléd a vizsgálatból — na az már politika és politikusok csinálják. Nem hazudnak utasításra a kollegák. Ebben biztos lehetsz.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.22. 10:38:14

@engedélyes pinaellenőr: hát maradjunk annyiban, hogy most jár csak a Közszolgálatira, nem mondanám túlképzettnek. A saját pártjában ezzel szemben van olyan, aki a Humboldt-on végzett és évtizedeket töltött nemzetbiztonsági ügyekkel és uniós diplomáciával. (Csak mondjuk ő nem leleplező adatokra vadászik, hogy botrány kreáljon. Ingoványos talaj ez.)

Wrex 2019.02.22. 10:48:58

@látjátok feleim szümtükkel: "Abban, hogy meg merte kérdezni, az Orbánána volt-e az, akit katonai célra adóforintokból vásárolt repülőn utazgattattak?"
Ne hazudj, nem ezt kérdezte. Hanem azt, hogy "Nem tartja aggályosnak, hogy a Magyar Honvédség Airbus repülőgépe kiképző repülés keretében szállíthatja a miniszterelnök lányát?" Azaz Szívós szemű Márta expliciten deklarálta hogy OV lányát szállította a röpcsi. Ami viszont tényszerűen nem volt igaz, és minimális utánajárással ő is meggyőződhetett volna róla, sőt az is elhangzott hogy a megnézett iraton egyértelműen látható volt hogy EZ a Flóra nem AZ a Flóra. És arról még nem is esett szó hogy minősített irat tartalmát hozta nyilvánosságra.

"Iyen alapon minden magyar adófizető követelhetné, hogy őt, vagy a gyerekét is utazgattassa már a kormány"
Ne hazudj, akinek a gyerekét "utaztatgatták" az történetesen a honvédségnél dolgozó katona, aki ráadásul külszolgálaton volt, nem pedig egy szimpla "magyar adófizető".

"engedje be a magánalapítványokat adóforintokból támogató stadijonyokba, szállodákba, adóforintokból és uniós támogatásokból épített, ámde a köz elől elzárt jáccóterkre"
Ne hazudj, ilyesmiről nem volt szó a DM ügy során.

"Most meg mit látni? Magáncélból repülget a katona gyereke."
Ha tudod hogy katonáról van szó, miért hazudoztál előbb?

"Ez szerinted normális? "
Tudod mit jelent az hogy "katona"? Pl. hogy szolgálatteljesítés közben lelőhetik és neki ezt a kockázatot tudomásul kell vennie. Majd ha te is a saját életedet viszed vásárra a hazád érdekében (de legalábbis a hazád megbízásából), akkor pofázz.

"De láthatja vak szemed, Demeter Márta kérte a kedvezményt"
Nem érdekel hogy DM vagy az anyja (bocsánat, szülő 1/2-je) épp hol kúráltatja a depijét, nem erről írtam.

6.Lenin 2019.02.22. 11:25:36

Álljunk csak meg egy szóra

Már megint sokan bedőlnek megy aljas szoci trükknek. egy ilyen egyértelmű picsa ügyön rugóznak itt sokan. Két kérdést kevernek aljas módon.

) Joga volt-é Demeter Mártának érdeklődni, hogy ki utazott a gépen? (leegyszerűsítve).

IGEN!

) Joga volt-é nyilvánosságra hozni egy hamis adatot, nyilvánvalóan politikai szarkeverés céljából?

NEM!

egy másik ügy.

Joguk volt-é a képviselőknek bemenni az MTVA épületébe? IGEN!
Joguk volt-é ott azt művelni? NEM, mert az is politikai szarkeverés volt.

Régi, ócska szoci trükk, egy valós eseményre építenek hazugságot, aztán megpróbálják a k4ttőt összemosni.

Demeter Márta mivel önként nem mondott le, ki kellett dobni, a képviselőket is.

látjátok feleim szümtükkel 2019.02.22. 11:58:18

@A kiló nem százat jelent.:

Biztos vagyok sok mindenben, olyanban, amit magam láttam. Láttam átvilágítottat is közelről, meg azt is hallottam miért nem látták át.

látjátok feleim szümtükkel 2019.02.22. 12:02:52

@Wrex: "Iyen alapon minden magyar adófizető követelhetné, hogy őt, vagy a gyerekét is utazgattassa már a kormány"
Ne hazudj, akinek a gyerekét "utaztatgatták" az történetesen a honvédségnél dolgozó katona, aki ráadásul külszolgálaton volt, nem pedig egy szimpla "magyar adófizető".

Na akkor, most a gyerek vagy a katona volt a külszolgálaton?

Tangooo 2019.02.22. 12:25:40

D.M. minden, csak nem mártír, hacsaknem a butaság nem számít annak.
Mikor már látszott, hogy őt bizony valakik megvezették ezzel a repülős sztorival, ahelyett, hogy elhallgatott volna, még belengetett 200 ugyanilyen "atombombát".

Sir Gombóc 2019.02.22. 12:29:10

@6.Lenin: a fidesz pont ugyanezt csinálja, csak nagyban. Ld. migráció, Brüsszel, Soros témakörök. Azt persze csont nélkül benyalod, még tapsolsz is hozzá.

6.Lenin 2019.02.22. 12:48:45

@Sir Gombóc:

Jó, hogy szóba hoztad. Igen, a brüsszeli vezetés is a régi komcsi trükköt alkalmazza, nem a Fidesz.
Nincs migrációs kérdés, de mindenki arról tárgyal, nincsen kötelező kvóta, de aki nem fogadja el, attól megvonnák a jogos járandóságát is. Ha szavazáskor nem a jó eredmény jön ki, akkor addig kell szavazni, míg nem az lesz.
A jelenlegi unió vezetés kilóra megvett korrupt, megélhetésiek gyülekezete.

Az LMP-t senki nem fogja már megmenteni a széteséstől, a nácik sem.

törppicur 2019.02.22. 13:16:50

@A kiló nem százat jelent.: meg tegnap ingerulten azt irtad fassag arra, hogy a kormany nem vekzalja mindenk DM-jet
Kertem toled valamit, ami a kormany agrasszojara igazolas, idetoltal egy origos cikket, ezzel megoldva minden?
Ugyanugy frocsogsz-csusztatsz mint a szelbellib kommenteloid. Deklaralsz teveszmeket majd azokst tenykent kezeled.
DM-et nem zaklatta a kormany - leginkabb azert mert nem eri el az ingerkuszobot, politikailag, maskent sokaknal igen

Terézágyú 2019.02.22. 13:41:18

Kurva magyar politikusok szart dobálnak egymásra (máshoz sem értenek), egyesek meg itt tapsikolnak hozzá...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.22. 13:45:34

@látjátok feleim szümtükkel: ez nem ilyen egyszerű, attól, hogy egy képviselő egy átvilágításon nem megy át, még nincs diktatúra. Ha a hatalom politikai célra használja ezt az államigazgatási eljárást, akkor az egy nemdemokratikus eszköz. De ezt kijelenteni merész lenne, mert nem látunk bele a szolgálatok munkájába.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.22. 13:46:47

@Terézágyú: Azt hiszem, Te vagy az első kommentelő, aki tkp. a témához szól hozzá, mert épp annak örülnék, ha ilyen családtagokkal kapcsolatos adok-kapok egyik irányba se lenne többet. Mert semmi köze a politikához.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.22. 13:49:49

@6.Lenin: mindegyik ügy piszlicsáré, én azt mondom, hogy be kéne fejezni ezt a fajta politizálást mindegyik oldalnak. Ilyen egyszerű. Ugyanakkor más egy jogosultatlan utazást firtatni és más valakinek a haldokló édesanyját elővenni. Szerintem.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.22. 13:50:35

@ételizésítő: befejezhetnéd ezt a gusztustalan cigányozást, köszi

Wrex 2019.02.22. 13:57:56

@látjátok feleim szümtükkel: "Na akkor, most a gyerek vagy a katona volt a külszolgálaton?"
Na akkor, most tényleg olyan ostoba vagy hogy képtelen vagy értelmezni egy egyszerű mondatot vagy csak tetteted?

Wrex 2019.02.22. 14:01:56

@A kiló nem százat jelent.: "más egy jogosultatlan utazást firtatni"
Igazán kár hogy szó nem volt jogosulatlan utazásról. Legfeljebb szívós szemű Márta képzelgéseiben.

6.Lenin 2019.02.22. 14:02:41

@A kiló nem százat jelent.:

Ebben egyetértek, de a politikát emberek csinálják, ők meg ilyenek. Az egyik ezt fogadja el, a másik, a másikat, és mindenki a magáét érzi igaznak, jogosnak.
Én csak erről próbáltam papolni.

DM megpróbált szart keverni, a másik kihasználta, az erősebb ebnek lett pozitív szexuális élménye. Az önimádat rossz tanácsadó(nak bizonyult)
Túl lett lihegve ez a kérdés. Nincs ekkora jelentősége.
Szerintem.

John Brennan 2019.02.22. 14:07:42

@A kiló nem százat jelent.: magad se érted, mit írtál
Demeter hazug felvetése volt a kiindulópont, erre kapott Demeter megfelelő választ. Mitől égés a megfelelő válasz, he?

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.22. 14:41:22

@John Brennan: szerintem olvasd el, erről szól a cikk
egyébiránt nincs arányérzéked, ha máshogy látod

Jakab.gipsz 2019.02.22. 15:03:36

@A kiló nem százat jelent.:

Fussunk neki ennek a " a hatalom" kérdésének és a vele járó, kettős mércének.

Zuschlag képviselőt egy idétlen beszólása, kiiktatta a politika világából, Demeter alaptalan vádaskodását, miért is ne ítélnénk meg, hasonló szigorral ?

törppicur 2019.02.22. 15:15:01

@A kiló nem százat jelent.: csinalhatsz ugy mint ha nemertened - de
1 - nem tudod igazolni a kormany tamadasat
2 - csusztatsz mint a szelballib kommenteloid
3 - meghivatkoztal egy?origo cikket

Ezeket valoban sokfelekeppen lehet kombinalni - neked igy sikerult

látjátok feleim szümtükkel 2019.02.22. 16:00:38

@Jakab.gipsz:

Akkor viszont a sok bukott sajtóper alapján a fideszes oldalon igazmondókat is meg jkéne hason szigorral ítélni. Demeter képviselő, neki törvény ad jogot kérdések feltevésére. Még Orbánhoz is címezheti azokat, mert a törvény azt is megengedi.

látjátok feleim szümtükkel 2019.02.22. 16:07:07

@Wrex:l

Hehehe, tőled tanultam, hogy kell nem értelmezni a kérdést, meg a kijelentést.;D

De télleg, honnét tudod, hogy az utas listán kinek a neve szerepelt, és abból tudhatta-e a képviselő, hogy az a Flóra nem ez a Flóra? Meg mondjuk az is érdekes, hogy mitől titkos ez az utas lista, főleg, ha civil is utazik?

Ja tudom, a miniszteriális hajjakend mondta.

látjátok feleim szümtükkel 2019.02.22. 16:12:30

@A kiló nem százat jelent.: "De ezt kijelenteni merész lenne, mert nem látunk bele a szolgálatok munkájába."

Ez egy paradoxon. Hiszen ha nem látunk bele, akkor azt csinálnak és mondanak, amit akarnak, nem tudod ellenőrizni. Tudtom szerint jogorvosolni sem lehet. Szóval hogy is van ez? Mert a szolgálatok vezetőit továbbra is egyedül a fidesz, illetve a kormány vezetője nevezi ki már majdnem tíz éve, ezért ne ferdíts, ferde az magától is.

földforgató 2019.02.22. 16:54:21

" Demeter Márta azután fordult írásbeli kérdésekkel a honvédelmi miniszterhez és a belügyminiszterhez, hogy egy iratbetekintés során megtudta: egy Ciprusról indult katonai repülőn utazott egy olyan utas is, akiről a neve alapján azt hitte, a miniszterelnök lánya.".
Most , ha Demeter Márta írásbeli kérdést tett fel akkor csak nem a fideszesek szivárogtatták ki a szupertitkos információt???

kolomparlole1114 2019.02.22. 17:12:27

Mártikát jól megdugnám. Viktort és hazaáruló tróger bűnbandáját meg egy kamion négerrel baszatnám meg.

6.Lenin 2019.02.22. 17:12:35

@földforgató:

Ez most már tök mind1, de, ha külső (ellenőrizetlen) információra ugrott, akkor azt mindenképpen le kéne tagadnia, mert akkor totál alkalmatlan egy fontos bizottságban részt vennie bármilyen beosztásban.

földforgató 2019.02.22. 17:24:13

@6.Lenin: Szerinted mindegy pedig ez a lényeg az egészben. Buta volt vagy figyelmetlen vagy szenzációhajhász lehet bármi de ő csak kérdezett írásban . és ki szivárogtatott??

látjátok feleim szümtükkel 2019.02.22. 17:43:47

@földforgató:

KI? Hát az, akinek érdeke volt valamiért elterelni a témát a lényegről. Ellenőrizni nem tudja a közvélemény, de arró jó, hogy addig sem más fontosabb témát rág. A vélt nyereség meg a képviselő lejáratása. Én spec azt várom, hogy a parlamentből mikor tiltják ki, mint a fideszre veszélyes személyt.

földforgató 2019.02.22. 18:43:35

@6.Lenin: Ebből változatlan Demeter kérdezte a minisztert írásban és a tájékoztatási hivataltól kapott választ . ragozzam tovább???

6.Lenin 2019.02.22. 18:57:35

@földforgató:

A kérdések, válaszok miként kerültek a nyilvánosság elé?
Nem kell ragoznod semmit. Hamis hírek kerültek nyilvánosságra, miközben ő személyesen látta az iratokat. Nyilván nem a kérdések tisztázása volt a cél, ahogy az MTVA székházban sem.
Takonyra ugrott a hölgy, a Fidesz meg kihasználta. Ilyen a politika, szakma, érteni kell hozzá.
Nem vagyunk egyformák (szerencsére) mindent másként látunk. Ilyen bennünk a program.
Védheted a hölgyet, de minek. Belebukott, mindegy, hogy miért. Nem jól mérte fel a helyzetét, következményeit.

földforgató 2019.02.22. 19:15:59

@6.Lenin: Nem védem a hölgyet csak utálom a fideszes sumákolást tele volt a sajtó ,hogy Mártika szivárogtatott pedig ő csak kérdezett a felelős szivárogtatót senki sem vonta felelősségre . Ez nem politika ez bűncselekmény ennyi.

6.Lenin 2019.02.22. 19:28:00

@földforgató:

Na, még 1x utoljára. A hölgy tévesen mérte fel a helyzetet. Belecsapott a szarba egy jó nagyot.
Rossz tippet kapott, vagy akármi. Meggyőződhetett, hogy a hír hamis volt, ennek ellenére tovább erőltette a dolgot. Nagy hiba volt a részéről. Alkalmatlan még arra is, hogy belecsapjon a szarba. Szerintem olcsón megúszta. A Fidesz kihasználta ezt a bárgyú hibát. A hölgy rágalmazott, vagy hazudott, tudatosan, vagy butaságból, ma már lényegtelen.

Utálod a fideszes sumákolást? Én mindegyiket, de ez van, ilyenek vagyunk, emberek, valamiért sumákolunk, talán mert szeretnénk túlélni a túlélhetetlent.
A többi a te dolgod.

Occam beretvája 2019.02.22. 23:36:39

@Kivlov: Rosszul tudod nem többen csak sűrűbben. :-))

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.23. 11:33:15

@látjátok feleim szümtükkel: rosszul tudod, van jogorvoslatra lehetőség és bíróságon is megtámadható. És nem azt csinálnak, amit akarnak. Precíz leírás van rá a törvényben, az tény, hogy pár kérdés-válasz megítélése lehet véleményes. De nem önmagában a válaszok itt a probléma, hanem pl. egy valótlan állítás egy fontos kérdésre. Ha hazudsz a kérdőívben, akkor az durva kihágás. S ez olykor nem is olyan nehéz. Pl. ha nem akarod kiadni az informátorodat.

látjátok feleim szümtükkel 2019.02.23. 16:27:07

@A kiló nem százat jelent.:

Nem tudom te milyen törvényt olvastál, de az 1995. évi CXXV. törvény szerint Demeter Mártának panaszjoga van csak, de bíróság elé nem viheti azt. Panaszát a parlamenti többség, a fidesz többségű bizottság dönti el a 14.§.(4)bekezdés i.) pont alapján
Bírósághoz nem fordulhat, rá az a jogorvoslati rendelkezés nem vonatkozik.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.02.25. 16:16:59

@látjátok feleim szümtükkel: Ne bunkózz lécci, igen: net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99500125.TV Jogorvoslat a nemzetbiztonsági ellenőrzés során *
72/D. § * (1) A nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személy

a) a biztonsági szakvéleményben szereplő, általa valótlannak tartott megállapításokkal,

b) a biztonsági szakvéleményben megállapított kockázati tényezővel, valamint

c) az általa kezdeményezett felülvizsgálati eljárás elrendelésének elutasításáról szóló döntéssel

szemben - a kézhezvételétől számított 15 napon belül - panasszal élhet a nemzetbiztonsági ellenőrzést végző nemzetbiztonsági szolgálat főigazgatója útján a miniszternél.

(2) Az előterjesztett panasznak a nemzetbiztonsági ellenőrzés alapjául szolgáló jogviszony 71. § (4) bekezdése, illetve a 72/B. § (8) bekezdése alapján történő megszüntetésére nincs halasztó hatálya.

(3) Ha a nemzetbiztonsági ellenőrzést végző nemzetbiztonsági szolgálat főigazgatója az (1) bekezdésben meghatározott panaszban foglaltakkal egyetért,

a) a biztonsági szakvéleményt visszavonja és új biztonsági szakvéleményt bocsát ki,

b) az (1) bekezdés c) pontjában foglaltak esetén az elrendeli a felülvizsgálati eljárás lefolytatását.

(4) Ha a panaszban foglaltakkal a főigazgató nem ért egyet, azt a benyújtástól számított 8 napon belül, állásfoglalásával együtt felterjeszti a miniszternek, egyben döntéséről tájékoztatja a nemzetbiztonsági ellenőrzés kezdeményezésére jogosultat.

(5) A kezdeményezésre jogosult haladéktalanul tájékoztatja a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személyt a főigazgató döntéséről. A tájékoztatás megtörténtét jegyzőkönyvben vagy más hitelt érdemlő módon rögzíteni kell. A döntést tartalmazó okiratban a nemzetbiztonsági ellenőrzést végző nemzetbiztonsági szolgálat által megjelölt minősített adatokról a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személy nem tájékoztatható.

(6) A miniszter a panaszt a beérkezésétől számított 30 nap alatt kivizsgálja, ez a határidő egy alkalommal 30 nappal meghosszabbítható.

(7) A miniszter

a) az alaptalan panaszt elutasítja vagy

b) a panasznak helyt ad és

ba) a nemzetbiztonsági kockázat megállapítására vonatkozó döntést hatályon kívül helyezi és a nemzetbiztonsági ellenőrzést végző nemzetbiztonsági szolgálatot új eljárásra kötelezi,

bb) megállapítja a nemzetbiztonsági kockázat hiányát, vagy

bc) a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személy által kezdeményezett és elutasított felülvizsgálati eljárás lefolytatására utasítja a nemzetbiztonsági szolgálat főigazgatóját.

(8) A miniszter a (7) bekezdés szerinti döntéséről írásban tájékoztatja a panaszost és a nemzetbiztonsági ellenőrzésre jogosult nemzetbiztonsági szolgálat főigazgatóját, valamint a nemzetbiztonsági szolgálat főigazgatója útján a kezdeményezésére jogosultat.

(9) A nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személy a miniszter döntésével szemben, annak kézhezvételétől számított 15 napon belül panasszal élhet a Bizottságnál.

(10) * Ha a Bizottság a panaszt elutasítja és a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személy jogviszonyát a nemzetbiztonsági kockázatot megállapító biztonsági szakvélemény alapján a 71. § (4) bekezdése vagy a 72/B. § (8) bekezdése alapján szüntették meg, a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személy a Bizottság döntésének kézhezvételétől számított 15 napon belül támadhatja meg a miniszter döntését. A közigazgatási pert a nemzetbiztonsági kockázatot megállapító biztonsági szakvélemény ellen benyújtott panaszt elbíráló miniszter ellen kell megindítani. A perre a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság kizárólagosan illetékes.

(11) * A (10) bekezdés szerinti közigazgatási per megindításának joga azt a hivatásos szolgálati viszonyban állót is megilleti, akit a nemzetbiztonsági kockázatot megállapító biztonsági szakvélemény alapján beosztás alóli felmentésével egyidejűleg rendelkezési állományba helyeztek.

(12) * A bíróság e § szerinti eljárására a közigazgatási perrendtartás rendelkezéseit kell alkalmazni azzal, hogy a bíróság az ügyben zárt tárgyaláson jár el. A perben csak olyan bíró járhat el, akinek e törvény szerinti nemzetbiztonsági ellenőrzését elvégezték.

(13) A bíróság a nemzetbiztonsági kockázatot megállapító biztonsági szakvélemény kiadásának alapjául szolgáló eljárás jogszerűségét vizsgálja, jogköre nem terjed ki a nemzetbiztonsági kockázat megállapításának szakszerűségére.

(14) Eljárási szabálysértés esetén a bíróság a nemzetbiztonsági kockázat megállapítására vonatkozó döntést hatályon kívül helyezi és a nemzetbiztonsági ellenőrzést végző nemzetbiztonsági szolgálatot új eljárásra kötelezi.
süti beállítások módosítása