A kiló nem százat jelent.

A szegedi egyetem koronavírus-felmérése nettó pótcselekvés

2020. március 26.

Valószínű mindenkinek elment az esze már a home office unalmában. Egy neten köröztetett kérdőív kitöltésével akarnak a szegedi egyetem kutatói magvas következtetéseket levonni a járvánnyal kapcsolatban. Valójában megkutatják a nagy semmit. Pótcselekvés. Alibi. Áltudomány. Marhaság. Ez is a magyar tudományos élet egyik válságtünete.social_distancing.jpg

"Koronavírus-kutatásba kezdett a Szegedi Tudományegyetem: a COVID-19-járvány terjedéséről és arról gyűjtenek adatokat, mennyire fékezték azt az eddig hozott állami intézkedések. A kutatók ennek feltérképezéséhez a lakosság segítségét kérik, a tudósok munkáját egy kérdőív kitöltésével lehet segíteni." -- adja hírül ráadásul a Qubit nevű magára azért igényesnek tűnő tudományos folyóirat. Idézek a kérdőívből:

szote2.PNG

szote.PNG

Ezekre a kérdésekre nincs értelmes válasz. És semmilyen komoly kutatást nem támogathatnak meg, ha az ember átgondolja kicsit is ezt a már hosszában is szörnyű álkérdést.

Mi az, hogy átlagos? Hogyan tudnám megbecsülni? Hogyan lehetne főleg életkorra bontva visszaemlékezni akár csak a nagyságrendekre? Másrészt ehhez hasonló adatokat cellainformációkból már számos szofisztikáltabb hálózattudományos kutatásban vizsgáltak. Jobbak az adataik és használhatóbbak lennének arra, amit itt kideríteni akarnak. Csak legalább egy Google-keresést kellett volna elkövetnie a közpénzből fenntartott kutatóknak. Ha már életében nem hallott mondjuk Barabási Albertről vagy a mobileszközökről.

Hát itt tartunk.

Ugyanennek az egyetemnek a rektora remekelt járványügyben, semmibevéve az elővigyázatosságot és az önkéntes karantént, terjesztve saját kezűleg a fertőzést betegek és kollégák között, miközben ő maga volt felelős a járvány kezeléséért legfelsőbb szinten. Minden egyben. Egyszerűen csodálatos látlelete a magyar kontraszelekciónak, a vezetők példamutatásból való elégtelenre vizsgázásának. Ausztriában síelni persze neki is volt pénze a nyomorgó orvostársadalom és a kivéreztetett felsőoktatás dísze-virágaként. Ámen.

Nem kéne felkapni a vizet, mínuszos kérdés, de sokat elmond az ország intelligenciájáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr3415560248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emmett Brown 2020.03.27. 10:12:02

@math0: ez egy 4 napos sztori. Könnyen el tudom képzelni, hogy a kijárási korlátozást (nem tilalom) a kérdőív második fele alapján hozták be (ami az önkéntes social distancinget vizsgálja).

Emmett Brown 2020.03.27. 10:41:22

@math0: az azért elég meglepő lenne ha ezt nem tudta volna eddig is.

ulpius66 2020.03.27. 10:48:20

Én hiányolom a kijárási korlátozás mellett a MAGYAR HATÁROK TELJES LEZÁRÁSÁT!!!!

EGY MAGYAR SEM JÖHET HAZA (FŐLEG HA KORONAVÍRUSOS) ÉS EGY MAGYAR SEM MEHET KÜLFÖLDRE!

HASONLÓAN DÁNIÁHOZ VAGY AKÁR UKRAJNÁHOZ....ÉS MÉG SOK MÁS ORSZÁGHOZ....

ulpius66 2020.03.27. 10:52:27

Nem száz kilós!

Ez a karanténnal vegyes kijárási korlátozás a legjobb A KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÓKNAK!

NEKIK ELJÖTT A KÁNAÁN!

Mindenki ráér válaszolgatni bármilyen barom kérdésre is, úgysincs jobb dolga.... ez ideológia alapján akart kutatgatni az egyetem is.....

vackor1 2020.03.27. 10:58:40

@math0: uhhhh, előre tudom, hogy mit fogok itt kapni néhány ismert nicktől :))) , de akkor is az a véleményem , hogy orbán azért rendelte el , mert fut az események után .
Mindent meg fog csinálni pár nap késéssel , amit mások , mert biztonsági játékot folytat , 22-re gondol. Ha azt csinálja, amit mindenki más, akkor bármi is lesz itthon a vége felteheti a kezét , mondván : minden úgy csináltam , ahogy a többiek.
Ezzel azt várhatjuk , hogy így nálunk is ugyanúgy fog történni minden , mint bárhol máshol , max. a számok lesznek mások , ami sok dologtól függhet. Pl. az Olasz és Spanyol rengeteg beteg az annak is köszönhető , hogy ott rengeteg turista , sok rendezvény volt, szerencsére az itthoni holtszezon miatt nagyjából csak Budapesten voltak turisták, kisebb valószínűséggel adták tovább a vírust.
Lehet azt kellett volna csinálni , hogy amint elkezdett a kontinensen terjedni a járvány , azonnal lezárni a határokat ( hiszen a kínai történésekből tudni lehetett , hogy miről van szó ) , csak a magyarok jöhetnek haza , ők viszont kivétel nélkül mind azonnal karanténba és szigorúan felügyelni .Logisztikailag nyilván óriási feladat lett volna , de azért egy országnak képesnek kell lennie ilyet megoldani... Vagy akár rögtön az elején elrendelni 2-3 hétre ezt a kijárási korlátozást , akkor talán nem adták volna át egymásnak az emberek és vélhetően kevesebb beteggel megúsztuk volna. Lett volna gazdasági káosz ? Igen, lett volna, de az így is van .
Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok fertőzött szaladgál - valszeg nem is tudják magukról , sok embernél tünet nélkül megy végbe, de ők attól még fertőzhetnek - , akik továbbadták a vírust , sok a lappangó és akiknél lesz tünete , azok majd ezután fognak megbetegedni.

Nagyon kíváncsi leszek az arányszámokra a végén és kifejezetten érdekes lesz megnézni a Svéd , Japán ( ugye ők merőben más módon intézik eddig ) , meg a Hongkong, Taiwan , stb. számait , ahol meg baromi sokat teszteltek.

ulpius66 2020.03.27. 11:04:28

Nem száz kilós!

A hajléktalanok hogyan tudják betartani a kijárási korlátozásokat?

Andy73 2020.03.27. 11:04:41

Ezt a kérdőivet naponta elküldheted, a legfrissebb adatokkal. A cellainformációkhoz való hozzájutásnak gondolom szintén megvannak a maga korlátai, de ha valaki esetleg korlátlanul és rögtön hozzáfér bármilyen adathoz, akkor össze tudja hasonlítani az ott kapott adatokat a kérdőívre adott válaszokkal, vagyis az emberek önbevallásával, és ez is hasznos információkkal szolgálhat.
Az, hogy te képtelen vagy arra, hogy visszamlékezz és átgondold egy szokásos napodat, a napi rutinodat, akár hétköznap, akár hétvégén, téged minősít. Egy átlagos képességű ember számára ez egyáltalán nem megoldhatatlan feladat, legalább becslés szintjén.
A rektor esete nyilván teljesen független ettől a kutatástól, egy rektor az egész egyetemet írányítja, de azt sem egyedül. Nem az ő hatásköre az egyes kutatások irányítása, főleg nem egy másik tudományágban és karon, mint az ővé.

steery 2020.03.27. 11:07:40

A pótcselekvés is jobb a semmittevésnél. Legalább elfoglalják magukat valamivel. Az emberiség fejlődése arról szól, hogy egyre több információt gyűjtünk be a világunkról. Aztán próbálunk kezdeni vele valamit.

2020.03.27. 11:10:38

@vackor1: a magyarokat se kellett volna beengedni, vagy nagyon legfeljebb hatósági karanténnal, nem önkéntes otthonival, amit úgysem tartott be tízből kilenc. A hazai helyzet fő okozói azok a magyarok, akik hazaszambáztak a nyugat-európai országokból, ráadásul ezek jellemzően az alsóbb néprétegekhez tartoznak, kevesebb aggyal és felelősségérzettel.

haXXor 2020.03.27. 11:15:02

A rektornak mi köze egy kutatáshoz? Amúgy én is töltöttem és mivel elég redukáltak a szociális kapcsolataim, így a visszaemlékezés sem okoz gondot. Nyilván egy bolti vásárlásnál csak becslést tudok írni, ahogy valószínűleg az idősebbekre jobban fogok emlékezni, de a felmérés miért ne számolhatna ezzel a hibahatárral is. Amúgy is, gondolom nem ezekre a kapcsolatokra keres választ, hanem az ismerőseiddel folytatott kapcsolatokra. Azért barátokra, haverokra, barátnőkre még lehet emlékezni. De tudod mit: mindegy is. Kitöltése nem kerül semmibe, ahogy a használata sem hiszem, hogy bárkinél dönt elkapásról, netán életről-halálról, szóval töltsd ki inkább te is a sírás helyett.

Andy73 2020.03.27. 11:17:38

Ami a mellékelt ábrákat illeti, szerintem nem sokan vannak, akik minden korosztályból több mint 60 emberrel érintkeznek szorosabban (2 méteren belül) és hozamosabb ideig (több mint negyed óráig). Van olyan is, aki egyik korosztállyal sem. Ez függ a lakóhelytől és a munkától, a közlekedéstől. Ha metrón közlekededsz, akkor nyilván sok emberrel lépsz közeli kontaktusba, de a többségükkel csak ennél sokkal rövidebb ideig. Ha autóval közlekedsz, vidéken élsz, esetleg eleve sokat dolgozol otthon, távmunkában, akkor ezek az adatok drasztikusan alacsonyabbak.

vackor1 2020.03.27. 11:26:04

@Eugene Horse: Azért nekik itt az otthonuk, családjuk, stb. , ráadásul ugye azért vétlenek is.
Mindenkinek haza kell mennie - szerintem ez nem kérdés - , de valahogy meg kellett volna oldani a karantént. Erre írtam , hogy óriási logisztika , de egy egész ország erőforrásai állnak rendelkezésre. Valóban egy hatósági sokkal jobb lett volna ( lenne ) az önkéntesnél, amit vagy betart vki vagy nem , de ezt már pár ezer főnél is nehéz még elképzelni is - hát még megvalósítani - , akkor gondolj bele pár tízezer főbe..... ( nem tudom mennyien voltunk februárban külföldön , engem akkor már az izraeli határőr is arról faggatott, hogy hol voltam az elmúlt hetekben, kínára konkrétan rákérdezett.. )

ulpius66 2020.03.27. 11:29:07

Ja, az "önkéntes házi karantént" kb. mindenki úgy tartja be, mint a szegedi egyetem rektora, vagy a szegedi országgyűlési képviselő.....

Billy Hill 2020.03.27. 11:32:39

@vackor1: Miért kell mindenkinek hazajönnie? (Ugyanez a sok ezer románnal, akik hazamentek Olaszországból.) Ha majd elunta / lesz újra munka nyugaton / elfogy a pénze, és menne vissza Németországba, akkor mi van, ha épp nem engedik majd be...? (Én még akkor is kint maradnék, ha épp 1-2 hónapra nincs mit csinálnom, nehogy a végén ne tudjak újra belépni abba az országba... Pihenni nemcsak a nagyi rétese mellett lehet, K-Európában.)

Emmett Brown 2020.03.27. 11:33:36

@Eugene Horse: onnantól hogy az utazzukkörbeeurópát turisták itt jártak, onnantól kb mindegy volt. Mindez ráadásul megspékelve az irániakkal.

vackor1 2020.03.27. 11:48:08

@Billy Hill: Mert nem mindenki dolgozni volt külföldön és lehet nem tudja megoldani a lakhatást sem , amúgy meg mert itt vannak a szerettei. Vagy mondjuk a gyerekei voltak a nagyiéknál vagy ha már nagyobbak, akkor egyedül otthon, amíg a szülők elutaztak .
Változatlanul azt gondolom , hogy mindenkinek a hazájában a helye , ha azt szeretné , csak ebben a speciális esetben valami kötelező biztonsági intézkedéseket betartva.

2020.03.27. 11:57:00

@Emmett Brown: az se jó, de a hazatérő sok ezer ember szépen szétszóródott az országban, szépen hazament a kisvárosokba, falukba, körbejárta a rokonságot, haverságot, sokkal rosszabb, mint a jellemzően Bp belvárosra szorítkozó turisták, akik ráadásul a pandémia első 1-2 hetében eltűntek, a hazatérők viszont akkor jöttek, amikor már szépen terjedt Európa minden országában a vírus, és maradnak is tartósan.

2020.03.27. 11:59:38

@Billy Hill: ezt én sem értettem, ugye elvileg külföldön szuper, itthon meg vacak, mégsem tudtak 1-2-3 havi tartalékot képezni a hatalmas jólétben? Gyanítom a többségük napról-napra élő proli, akik minden pénzüket elverik minden hónapra, ismerem ezt a típust.

Billy Hill 2020.03.27. 11:59:55

@vackor1: Tisza sor! Én a dogozni kivándoroltakat nem értem. (Mi van, ha nem mehetnek vissza? A munka ott, ők meg itt. HA le lesznek zárva a határok. Már bármi lehet.) Illetve jöjjön haza minden ausztriai pincér, akármilyen fertőzött területről, de én holnaptól ne menjek ki a házból, csak munkába és boltba. Ahha.

vackor1 2020.03.27. 12:11:51

@Billy Hill: Ok, utoljára, mert nincs ebben ennyi. :)
Ha nem tud visszamenni az egy dolog, az az ő döntése ( azt írtam, mehessen haza HA akar ) .
Akik hazajöttek - mindegy, hogy dolgozni vagy kirándulni volt külföldön - karantén , ahogy az előzőekben írtam. Amúgy egyrészt vannak felelős - ahogy írod - ausztriai pincérek is , akik nem hazamentek egyből, hanem pl. Siófokon beköltöztek a Napfény szállóba , amit a tulaj ingyenesen biztosít ezeknek az embereknek , másrészt ők is csak oda mehetnek, ahova te, huszonhulencedikrészt te is simán lehetsz fertőzött tudtodon kívül ( lehet észre sem fogod venni ) és náluk sem törvényszerű, hogy hordozzák a vírust. :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.27. 12:44:49

Érdekes figyelni a politikai oldalát a témának. A balibek teljesen belekavarodtak saját hazugságaikba.

ulpius66 2020.03.27. 12:55:28

Mai hír:

"Minden külföldről hazaérkező magyarnak egészségügyi vizsgálatnak kell magát alávetnie, a koronavírus által fokozott fertőzés gyanúja vagy betegség esetén 14 napos hatósági házi karanténba küldik."

Na végre!!!!

Ez a minimum!

ulpius66 2020.03.27. 12:59:47

Bár ugye érdekes kérdés az egészségügyi ellátás ez esetben......

Akik kinn dolgoztak azok basztak egy, azaz egy forintot is fizetni a magyar egészségügyi kasszába. Kinn jól lebetegedtek, hazajönnek, majd a hazai dolgozók befizetéseiből fenntartott egészségügyi rendszer gyógyítsa ki őket a koronavírusból.....

Persze nekik a legnagyobb a pofájuk, hogy milyen szar a magyar egészségügyi ellátás!!!!!

Szerintem ilyen esetekben a gyógyítás költségét ki kéne nekik számlázni!!!!!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.27. 13:30:57

@math0:

Már múltkor se tudtad bizonyítani náci mivoltamat, szóval ezt hagyjuk.

2020.03.27. 13:33:36

@ulpius66: az a baj, hogy a nagyja már itthon van, és szabadon járkálhattak az első pillanattól fogva. És különben én is kiszámláznám azoknak a kezelést, akik az elmúlt mondjuk egy évben nem fizettek hozzájárulást.

ulpius66 2020.03.27. 13:36:31

@math0:
Brendel Mátyás!

Eddig nem a JOBBIK-osok voltak a nácik?

Most, hogy a ballibsik összefeküdtek a JOBBIK-kal mán nem nácik a JOBBIK-osok?

vackor1 2020.03.27. 13:47:53

@ulpius66: Nem kötözködni akarok, de egyrészt azért nem ide fizettek, mert nem is fizethettek volna , ki is kell törvényileg jelentkezniük a rendszerből , aztán meg ha jól tudom - ha nem, akkor majd megírja valaki - , hogy első körben kaptunk az EU-tól pár milliárd... €-t , amit a védekezéssel összefüggő dolgokra lehet költeni.

Az itthoni ellátásról meg nem csak nekik van véleményük , a mostani speciális helyzetről meg csak két sor , tényleg nem belemenve a témába: Több egészségügyi szakember (főorvos, fogorvos) nyilvános segítségkérései alapján nyilvánvaló, hogy sok helyen nem álltak rendelkezésre a szükséges, protokollban előírt védőeszközök még március 22-én sem.
Nincs megfelelő mennyiségű védőeszköz (maszk) a háziorvosok és gyógyszerészek számára.

ulpius66 2020.03.27. 14:15:21

@vackor1:

Figyusz!

Én meg olyanokat olvasgatok, hogy nem Magyarországon halnak tucatszámra az orvosok, hanem JÓVAL, DE JÓVAL FEJLETTEBB EGÉSZSÉGÜGYI FELSZERELTSÉGGEL RENDELKEZŐ OLASZOKNÁL, FRANCIÁKNÁL MEG SPANYOLOKNÁL!
(nyilvánvalóan erről is a Patás tehet.....)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.27. 15:33:14

@math0:

Minden ország joga válogatni a bevándorlók között, nem univerzális jog a bevándorlás bárhová.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.27. 15:44:58

@math0:

Nézz utána a "náci" szó jelentésének, mekk fox lepődni...

vackor1 2020.03.27. 16:00:57

@ulpius66: Bár érteném , hogy ezzel mit akartál mondani , ha csak azt nem , hogy itthon 300 beteget mondanak, az általad említett országokban meg 200 - 300x ennyi esetről adnak hírt.. Leírjam a többit is vagy magadtól is megérted, hogy ez mit jelent ?
( jó , persze , hogy értem , pláne látva a munkásságod , hogy se a mocskosejutól jövő pénzre, se a törvényben vagy jogszabályban rögzítetten nem fizethet itthon semmit az eügybe, aki külföldön legálisan dolgozik témához nem volt megjegyzésed , a habzó első kommenteden kívül , visznt rögtön belekezdtél másba , így azt hiszem hozzád is ez volt az utolsó normális megnyilvánulásom, hozod a szokott "színvonalat" )

Hozzátehetném még azt is, hogy én olyat nem írtam, hogy máshol minden rendben van, tehát megint másról beszélsz, mondhatnám terelsz , de van rá más kifejezés is, csak általában udvarias ember vagyok , ezért így fogalmazom meg , de azt , hogy tucatszám HALNAK az orvosok , azt hol olvastad ? Hogy megfertőződtek olyanok is , akik naponta akár több mint száz alkalommal kerülnek fertőzöttel elég szoros kapcsolatba, azt én is olvastam , de hogy TUCATSZÁM HALNAK ....?? Sajnos törvényszerű , hogy egyik-másikuk elkapja és nem is feltétlenül a munkahelyükön .. :(( És azért majd térjünk erre vissza , amikor itthon is - ne úgy legyen ! - esetleg ugyanennyi beteget kell ellátniuk a hazai orvosoknak/ápolóknak.

Gondolkozni , Béláim, gondolkozni , mielőtt firkálgatjuk a megszokott paneleket.

p.s nem tévedtem ... index.hu/gazdasag/2020/03/27/2000_milliard_forintot_ad_nekunk_az_eu_a_jarvany_ellen/
A koronavírus-járvány elleni fellépéshez szükséges sürgős uniós intézkedéseket fogadtak el csütörtökön az Európai Parlamentben, köztük elfogadták a járvánnyal küzdő országokat segítő 37 milliárd eurós (13 ezer milliárd forint) uniós támogatást is, írja az uniós parlamentre hivatkozva az MTI. Ebből

MAGYARORSZÁG 2000 MILLIÁRD FORINTNYI PÉNZT KAP,
azaz 5,6 milliárd eurót. Itt meg is nézheti a szabályt, az a lényeg, hogy ezt a pénzt:

az egészségügyi rendszerek,
kis- és középvállalkozások,
munkaerőpiacok támogatására,
és az uniós gazdaságok más sérülékeny területeinek megerősítésére használhatják fel a tagállamok.
Orbán Viktor egyébként épp rá egy nappal, ma reggel ostorozta keményen az EU-t, hogy miért nem segítenek Magyarországon. Egészen pontosan azt magyarázta a Kossuth Rádiónak adott interjújában, hogy:

Kínától és a Türk Tanácstól kaptunk segítséget. Így áll ebben a pillanatban a helyzet. Ettől mi még maradunk az EU tagjai. Ez az otthonunk, de látni kell, hogy most nem innen jön a segítség.

morph on deer 2020.03.27. 16:19:42

@ulpius66:
” Kinn jól lebetegedtek, hazajönnek, majd a hazai dolgozók befizetéseiből fenntartott egészségügyi rendszer gyógyítsa ki őket a koronavírusból.....”

Rosszul tudod.
Mindenhol ingyenesen kiváltható egy EU-s biztosítási kártya, amivel bizonyítod, hogy te a lakóhelyeden fizetsz biztosítást.
Így aztán, ha egy másik országban kap el valami akut nyavalya, vagy ér valami, az otthoni biztosításod terhére kezelnek.
A két ország biztosítója aztán elszámol egymással, és ennyi.
Szóval nem te fizeted, nyugodj meg!

nemecsekerno_007 2020.03.27. 16:43:03

Legalább egy olyan cikk ami nem Orbánon rúgózik :))))))))

Az ellenzék viszont iszonyatosan szívni fog, de nem is baj. A legjobb az lenne ha elhúznának, mert az eddigi teljesítményük értékelhetetlen. Mind a 10 év.
Csak akadályozzák a gazdasági felzárkózásunkat.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.03.27. 16:52:39

@ulpius66: bocs, de az EU-ban egyezményes rendszere van a TB-k közti átjárhatóságnak és a pénzügyi része is le van szabályozva. Egy helyen fizetsz, de az egész EU-ra biztosítva vagy.

ulpius66 2020.03.27. 17:19:04

Azért jó hír is van a koronavírussal kapcsolatban!

A migráncsok a koronavírus miatt MÁN NEM AKARNAK EURÓPÁBA JÖNNI, A GÖRÖG HATÁRRÓL INKÁBB VISSZAMENNEK SZÍRIÁBA!

morph on deer 2020.03.27. 17:53:48

@nemecsekerno_007:
“Csak akadályozzák a gazdasági felzárkózásunkat.”

Ez így igaz!
A rohadtak képesek voltak a felzárkóztatásra szánt támogatást hülye stadionokra, fociakadémiákra, gusztustalan emlékművekre, a haverok támogatására, a kiccsalád saját lábra állítására, meg a budai várba való való költözésre és kivagyi rongyrázásra költeni!
Hát micsoda egy geci népség az ilyen, de tényleg!
Mondom, igazad van..!
Vagy valami...

legyekura 2020.03.27. 18:00:25

Nem feltétlenül marhaság ez a kérdőív... mondjuk az “átlagos” tényleg szerencsétlen kitétel de ezekből az adatokból lehet következtetéseket levonni..ha a cikk írója persze matematikus vagy big data analízis szakértő akkor én kérek elnézést!

ulpius66 2020.03.27. 18:12:22

@morph on deer:
Morfondírozó!

Figyusz!

A gazdaság felzárkóztatásáról volt szó!

Az EU leggyorsabban fejlődő gazdasága a magyar!

Mind e mellett még arra is volt pénz, hogy Európa legcsodálatosabb stadionját is felépítették!

Inkább légy büszke, hogy végre van egy ilyen gyönyörű stadionunk is!

Persze, persze, értem én hogy csorog a nyálad, ha belegondolsz, hogy ennyi pénzből mennyit, de mennyit el tudtak volna lopni a ballibsi haverjaid!!!

Lásd: az MSZP-SZDSZ kormányok csak a 4-es metró EU támogatásából mintegy 168 milliárd forintot loptak el! .... hol vannak mán ezek a "régi szép idők"!!!! ... nem csodálom, hogy ezt sírjátok vissza állandójan....

nemecsekerno_007 2020.03.27. 18:17:18

@morph on deer: Ez valami ballib humor?!? :))))))))))

Nyílván ellenzék végtelenül hasznos. Főleg abban tudnak segíteni, hogyan alakítsunk ki tudás- és innováció alapú gazdaságot. Elképzelem Kórózs Lajost, meg Cseh Katkták amint azon vitatkoznak, hogy milyen üzleti modell alapján forgalmazzuk a hidrogénhajtású helikoptert a Kínai piacon. :))))))

Matyika Ápolója 2020.03.27. 18:46:29

@vackor1: "Hozzátehetném még azt is, hogy én olyat nem írtam, hogy máshol minden rendben van"

vackor1, te egy undorító ember vagy, mert büdöset szarsz. Szégyelld magad.

És ne gyere azzal, hogy más is büdöset szarik, én nem mondtam, hogy nem, csak azt, hogy te azért vagy undorító, mert igen. Fúj.

szalmakazal 2020.03.27. 19:23:07

Sikerült lebénítani a teljes egészségügyi ellátást, nincs háziorvosi, szakrendelői, kórházi betegfogadás, kizárólag un. sürgős esetet kivéve. Eddig a sürgősséget az SBO részlegek megoldották. Most mit csinálnak, mert a 200 vírusos esett nem foglalja le a 16000 ágyat, mely a hazai kórházakban van.
Mi van most? Várják a tízeres betegsereget, vagy mi?
Orvoshoz jutni lehetetlen, és ez nem normális,

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.03.27. 22:18:33

F@szom gondolta, hogy ez a vacak cikk kikerül a címlapra. Alapvetően hülyeség a felmérés, de csak vicből írtam róla cikket. A média hatalma. Mostantól vigyázok. Vigyázzatok Ti is! :)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.03.27. 23:08:14

@szalmakazal: ez jó kérdés, mert összesen hat, tehát HAT, azaz 6 súlyos COVID-esetet kezel magyar kórház, nem mondom, hogy könnyű, szorítok mind a hatnak, de tényleg nem érthető, hogy ezért miért kell leálljon egy létfontosságú szolgáltatás -- bakker és eközben a műkörmöshöz meg elmehetsz kijárási korlátozás mellett is :)

NekemNemEzKell 2020.03.28. 07:22:13

@math0: Tudod, ha valamit te nem értesz, akkor az nem azt jelenti, hogy a másik a hülye! Világos? Így kizárásos alapon, csak ....

Scott Tenorman Must Die 2020.03.28. 11:01:40

@math0: inkább vagyok náci, mint egy olyan kis repedtseggű buzi, mint te

GyMasa 2020.03.28. 17:32:22

@A kiló nem százat jelent.:
Szerintem most "kímélik" (próbálják megvédeni a fertőzéstől) az egészségügyben dolgozókat, hogy amikor majd ténylegesen is elszabadul a járvány (illetve, amikor már a kozmetikázott számok is túl magasak lesznek) legyen egészséges orvos/ápoló.
süti beállítások módosítása