A kiló nem százat jelent.

Miért képtelenek a magyar politikusok újságírói kérdésekre válaszolni?

2020. május 21.

Politikusok híres futásai. Sokadik rész. Most megosztok egy Facebook-eseményt, ami miatt napok óta képtelen vagyok posztolni a röhögéstől bármit is.

gurmaizita.PNG

"A Gurmai Zita emlékfutás célja, hogy megköszönjük az ellenzéki képviselők verejtékes - de ennek ellenére fáradhatatlan - küzdelmét az elszámoltathatóságért, a sajtószabadságért, az emberközeliségért és hasonló jól hangzó, de álszent ellenzéki lózungokért. Az emlékfutás befejeztével remélhetőleg majd sok megfáradt ellenzéki képviselő társaságában térhetünk be a Balassi Bálint utcai iDrinksbe - Gurmai Zita hagyományát követve -, hogy az ott vásárolt frissítő alkoholos italokkal egy közös afterrel fújhassuk ki magunkat."

Megírná nekem valaki a kommentekben, hogy Magyar Politikus (Mindegy Párt), miért nem képes megállni és válaszolni az újságírók (nem csak az elv- és kebelbarátaik és/vagy, azok, akikkel a lánya együtt járt gimibe) elemi kérdéseire? Akár azzal a könnyedén begyakorolható formulával, hogy "nem nyilatkozom, köszönöm". Vagy fondorlatosabb módon: "Kérem keresse meg a titkáromat/sajtóosztályt és egyeztessen időpontot és nagyon szívesen válaszolok minden kérdésére, de most sietnem kell. Bocsánat." Ugyanazt jelenti és még mindig ciki, de akár igazolható is lehet, ha utána mégsem hívnak vissza bokros teendőik miatt.

A média, amit én olyan gyakran szidok ezen a blogon, alapvető fontossággal bír, mint a közvélemény hangja és a nyilvánosságot megteremtő intézmény. Magyarán: a közpénzből élő politikusnak, akkor is, ha most pechére nincs döntéshozó pozícióban, munkaköri leírása rúgjamegamacska, hogy megválaszolja a hol okosabb, hol hülyébb, hol alákérdező, hol szivatós kérdéseket. Ez a dolga. Értem? Nem bonyolult. A képviselősködés nem privát elfoglaltság, a közpénzek elköltése nem az intimszféra része. Nem megválaszolni a sokszor magától értetődő újságírói kérdéseket pont olyan, mintha az orvos közölné, hogy nem érdekli a beteg panasza, a taxis inkább hazahajtana a cím helyett, a vízvezetékszerelő pedig a vállát vonná meg, amikor kérdőre vonják, hogy mégsem folyik a víz.

És Magyar Politikus (Mindegy Párt), akár ellenzéki, akár kormánypárti valamiért mégis inkább futóbajnokságra nevez be a nyilvánvalóan csak erre váró kamerák előtt, olykor mindenféle állóképesség és egyéb sporttehetség nélkül is. És égeti magát porig.

Ez többszörösen szomorú épp ezért. Változtassatok ezen, hölgyek, urak, kérlek! Köszönöm!

Néhány szórakoztató és kevésbé szórakoztató videó, ha lemaradtál volna róluk: 

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr3415711176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2020.05.24. 20:52:27

Az én válaszom az lenne, hogy nincs olyan értékrendjük, ami alapján akár csak két kérdésre is koherens választ tudjanak adni.
süti beállítások módosítása