A kiló nem százat jelent.

Ugyan, Joe, Trump már 2017-ben megmondta ki mindenki gyilkos még...

2021. március 19.

Már azt hittük, hogy rég vattával van kitömve, erre sajnos kinyitotta a száját és megszólalt...A Gyilkosok együttes Józsefhez írt dalát küldeném az amerikai elnöknek és mindenkinek, aki szereti.

A világ geopolitikai szakértői egy emberként nyelték félre a kakaójukat az állítólag normalitást visszahozó elnök-messiás szavaitól, aki szintén állítólag az utolsó pillanatban mentette meg az emberiséget a még inkább állítólag világháborús uszító őrült elődjétől.

(Trump volt tényszerűen az első elnök emberemlékezet óta, aki nem indított háborút. Dróntámadásokat azonban sajnos igen ezt egy év hosszan elemeztük, csapatkivonási terveit is elszabotálta a hadsereg és a kongresszus.

A Donáld sosem gondolta volna, hogy ez az elnökösködés ilyen nehéz...) 

Joe Biden legyilkosozta orosz kollegáját Vladimir Putyint, mintha egy vadkeleti ivóba tért volna be cowboyként. A sztorit a média megtoldja még egy anekdotával: 2011-ben Joe Biden alelnökként kettesben maradt Putyinnal és a szemébe mondta, hogy "nincs lelke". Hűha. Ez aztán a szofisztikált nagyhatalmi külpolitika, egymás kölcsönös tiszteletére épülő diplomácia, átgondolt kapcsolatépítés...

Mit is ígért még a kampányban Biden szkriptírója?

Az igazság az, hogy természetesen de facto mindegyik nagyhatalom vezetője gyilkos. Azok az országok, amik háborús konfliktusokban vesznek részt gyilkosok. Putyin politikai ellenfeleinek mortalitási rátája is magasabb az átlagnál — vadkelet. Joe Biden már első heteiben nem tétlenkedett és légitámadást indított Szíriában, ami legkevesebb 22 halálos áldozatot követelt hivatalosan.  Az akció a Pentagon szerint arányos válaszcsapás volt egy szíriai területről indított támadásra, amiben egy amerikai kontraktor életét vesztette.

(Mondjuk, ha időben kivonulnak Irakból, akkor nem érhette volna ezeket az egységeket támadás.) Visszatértünk a régi abnormális normálishoz, mármint ahhoz az erőpolitikához, ami az USA-t a leggyűlöltebb országgá tette a harmadik világban és aminek egyenes következményei az olyan ártatlanok életét kioltó merényletek, mint 9/11.

Az amerikai beavatkozásnak persze ennél sötétebb és hosszabb története van. Oliver Stone: Az Egyesült Államok elmondatlan történelme című dokumentfilmjében kaphatunk ízelítőt. Mellesleg az, hogy ezt egy amerikai rendező meséli el az Amerika legnagyobb erőssége és nem az atomarzenál. Az iszlamizmus bűnei miatt a közel-keleti társadalmakon belül nem tanácsos felszólalni, Oroszországban Putyinnak szemére vetni pár dolgot, erős egészségkárosodással járhat, Kínában pedig egy egyszerű gimnasztika gyakorlat (falun-kong) is "önkéntés" szervdonorrá tehet, nemhogy a sajtóban, de akár a totálisan uralt online térben megszólaljunk, még a chat-shobákat is algoritmusok őrzik. Ez a különbség. (Persze a demokrata párti adminisztráció és a Big Tech azon van, hogy valamennyit ledolgozzanak a hátrányukból. Assange, Snowden most is tudna mesélni.)

De nem az, hogy ki a gyilkos. Putyin, Biden vagy mondjuk Oszama bin Laden. Mindegyikük az. Biden negyven évet töltött a politika élvonalában, ebből nyolc évet a Fehér Házban, ami csak nevében olyan tiszta. Aki benne dolgozott, annak mindig véres lett a keze — foglalkozási ártalom. Joe Biden talán már nem emlékszik, de az Ukrajnában történtekért ő és Putyin nevű kedves ismerőse egyaránt felelősek, bűnrészesek. De olykor a legjobbak is szánt szándékkal okozták honfitársaik, saját katonáik halálát, mint  Pearl Harbor-ban, hogy az elszenvedett támadás okot adjon a hadbalépésre, magyarán még több gyilkolásra.

Mi az a "nagyobb jó", ami felmenti ezeket a bűnöket?

Jó fiúkról nem lehet beszélni, és beszélni sem nagyon szoktak erről a szégyenteljes amerikai történelemről az elnökök vagy a bennfentesek. A tojásfejűek meg konteót kiáltanak. Egy kivétel volt persze mindenképpen, akit magától értetődően közveszélyes őrültnek tekintettek azok, akik hivatásszerűen követik el ezeket legsötétebb bűncselekményeket.

2017-ben, amikor Bill O’Reilly, aki akkor a Fox műsorvezetője volt, gyilkosnak nevezte Putyint, Trump úgy reagált, hogy Amerika ténykedése legalább annyira rossz, mint az orosz elnöké. És ezen nem lehet vitatkozni:

"Nagyon sokan gyilkosok, nekünk is nagyon sok gyilkosunk van" — mondta Trump.

"Azt gondolja, hogy a mi hazánk annyira ártatlan?" — kérdezett vissza az akkori elnök.


Itt meg is állhatunk.

Pont.

Putyin is elegáns választ küldött egy interjúban Biden kirohanására: jó egészséget kívánt neki, hozzátéve, hogy ezt egyáltalán nem szánta ironikusnak vagy viccnek.

Mondjuk ez a legnagyobb irónia már önmagában, látva Joe Biden állapotát, aki egyértelműen a szellemi leépülés jeleit mutatta már a kampányban. Ítélőképessége nyllvánvalóan megroggyant, a tárgyalásokat állítólag alelnöke Kamala Harris bonyolítja, és nem véletlenül akarják a demokraták megvonni az elnök nukleáris arzenál feletti döntési jogait. Joe Biden nem ad nyilatkozatot, lényegében nem szerepel, legutóbb egy kötelező beszéde után, amikor a kérdések következtek volna mikrofonját kikapcsolták, az adás véget ért.

Ha ezt egy elnökkel meg merik tenni, aki a tényleges felelősséget vállalja a döntésekért, de a döntéseket egy arcát, következményeket nem vállaló gépezet hozza a háttérben, az szerintem rémisztőbb, minthogy ezek az emberek a képernyőn életről és halálról döntenek...

A blog 2015 végén azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba.
Olvasottságunk 2020-ban lépte át az egymilliót.
Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig...
Köszönöm, ha lájkolod és megosztod írásainkat, kövess minket: facebook.com/kilonem100, ha támogatni szeretnél: patreon.com/kilonem100 — köszönjük!

József, jobban inkább te mint én

(A magyar fordítás a videó feliratában.)

Well your eyes just haven't been the same, Joseph
Are you bad at dealing with the fame, Joseph
There's a pale moonshine, above you
Do you see both sides, do they shove you, around

Is the touchstone forcing you to hide, Joseph
Are the rumors eating you alive, Joseph

When the holy night is upon you
Will you do what's right, the position is yours

From the temple walls to the New York night
Our decisions rest on a child
When she took her stand
Did she hold your hand
Will your faith stand still or run away
Run away

When they've driven you so far
That you think you're gonna drop
Do you wish you were back there at the carpenter shop

With the plane and the lathe
The work never drove you mad
You're a maker, a creator
Not just somebody's dad

From the temple walls to the New York night
Our decisions rest on a man
When I take the stand
When I take the stand
Will he hold my hand
Will my faith stand still or run away

(Run away)

And the desert
It's a hell of a place to find heaven
Forty years lost in the wilderness looking for God
And you climb to the top of the mountain
Looking down on the city
Where you were born

(On the years since you left gave you time to sit back and reflect)

Better you than me (better you than me)
Better you than me
Yes

Well the Holy night is upon you (better you than me, better you than me)
Do you see both sides, do they shove you, around

Better you than me, Joseph (better you than me)
Better you than me
Joseph, Joseph, Joseph, Joseph
Than me
Better you than me
Better you than me (better you, better you, better you)
Than me

Well your eyes just haven?t been the same, Joseph

A fenti Killers (Gyilkosok) szám mellett még egy tanulságos Józsihoz szóló nóta jutott eszembe.
Hé, Joe, kezedben a fegyverrel hova mész?

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr1716469718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2021.03.19. 08:53:36

Kálvinista Apologetika összeomlás és KO

A tegnapi nap Szalai Miklós történész-filozófusm egy nyilvános videós vitában porrá omlasztotta össze a Kálvinista Apologetika által használt Kalám kozmológiai 'istenérvet'. Ez jelentős hatással lesz az ateistákra is .... ami azzal jár hogy még többen fogják a Tudományos Istent feltáró istenérvemet megismerni és elfogadni.
Megállapításra került tényként, még a vita elején, hogy a Kalám érv valójában egy iszlám, önellentmondásosan tomista érv, és nem felel meg a judeokeresztény Istennek. Tehát eleve nem lehet egy keresztény, így kálvinista istenérv sem. A végén meg kiderült, hogy a legtöbb keresztény teológus sem fogadja el. KO.

erkolcstan.blog.hu/2021/03/18/kalvinista_apologetika_osszeomlas_es_ko

inebhedj - szerintem 2021.03.19. 09:18:37

@vilagnezet.blog.hu:

Mivel teljesen offtopic, mint a hozzászólásod is, így ehelyütt választ sem várok rá, csak úgy, mint kínzó kérdés merült fel bennem: mi az a "judeokeresztény"? Valamiféle humoros oximoron, mint mondjuk a "mozdonyszőke"?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.19. 11:34:51

Biden átmeneti, hatalomnélküli ember, teljesen mindgey mit mond. Putyin válasza az volt, hogy úgy állt Bidenhez, mint egy elmefogyatékoshoz.

Koron A Vírus 2021.03.19. 13:44:55

Jaj de jó, hogy lett még egy putyin faszát szopkodó ruszki propaganda terjesztő blog. Hiányzott már mint egy falat kenyér.

Putyinszopókáim, azért jobb ha felkészültök, hogy Biden bácsi nincs a gazditok zsebében mint az agyhalott trump, úgy el fogja picsázni az imádott putyinkátokat, hogy öröm lesz nézni.

Hamar vége lesz a novicsokkal mérgezgetős jó világotoknak, élvezzétek ki, amíg még tart.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.03.19. 18:37:38

@Koron A Vírus: valakinek elmentek otthonról. Nem érzem teljesen biztosra, de ez a sperma szerintem nem Putyiné. Ha valakié, akkor Trumpé. De meghagyom mind neked az élvezetét.

alöksz róz 2021.03.20. 20:03:14

@Wildhunt: ez vicces lenne, ha nem lenne komoly :-) vajon tudja-e magáról, hogy ő az usa elnöke?

Wildhunt 2021.03.20. 20:47:16

@alöksz róz: mivel Kamalát "president Harris" - nek nevezte, szerintem nem.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.03.21. 08:53:28

@Wildhunt: Kína reakciója volt érdekes. Lényegében közölték, hogy annyira nem akarnak ezzel a vezetéssel tárgyalni, mert nem érzik úgy, hogy lenne mögöttük erő. Így. Miközben az USA a világ legerősebb katonai nagyhatalma még mindig. Küld be az apukádat! Kb. ezt üzenik. A strómant pedig küldjétek vissza pihenni a szanatóriumba, ahova való.

Amúgy szépen menti a tisztelgéssel a végén. És a ló is megbotlik.

Én sem foghatom fel, hogy hogyan sikerült megint elírni a címet is... :)

alöksz róz 2021.03.21. 14:31:07

@Wildhunt: ez még lehetne attól, hogy csak nem jutnak eszébe időnként szavak meg nevek. nem is ezt akartam kérdezni, hanem hogy megmondták-e neki egyáltalán :DD
süti beállítások módosítása