A kiló nem százat jelent.

Egymillióan Kárász Róbert sajtószabadságáért: hogy még egy ATV-s újságíró is elmehessen a Megafon rendezvényére

2022. február 19.

Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője meghívást kapott a kormányközeli Megafon rendezvényére, amire el is ment. A liberális média nem tétlenkedett valóságos gyűlöletkampányt indított újságíró kollégájuk ellen.  ems.PNG

Nem dolgom Kárász Róbert szakmai pályáját értékelni, nem is fogom. Google a barátod. Történnek vele dolgok, néha lezuhan négy méterről, máskor halálhírét keltik, megint máskor Sinopharm oltást kap és COVID-os lesz, ami nem tudom, mitől hír, megint máskor nyomoznak cégei után. Nem ismerem a részleteket és nem erről akarok írni. Mert ezek valahogy nem tartottak számot eddig olyan nagy érdeklődésre.

De ahhoz ragaszkodom, hogy Kárász Róbertnek és bármelyik újságíró kollégának is joga van elmenni bármely rendezvényre, ha úgy tartja kedve. Most azon túl, hogy egy újságírónak ez dolga is. Máskor pont arról megy a szakmában a sírás-rívás részben talán jogosan, hogy nem engedik a sajtó munkatársait közel a kormány vezető politikusaihoz, hogy munkájukat végezzék. Most meg az a baj, ha valaki a munkáját végzi. És rögtön olyan keretezést kap a jelenléte a magát mértékadónak, függetlennek és objektívnek tekintő médiában, ami csak simán boszorkányüldözés. Cancel culture. Ami semmilyen értelemben nem kultúra, hanem annak az ellentéte.

Mindenki odamegy ahova akar, sőt ahogy Ungár Péter fogalmazott egyszer: nem bűn a Fidesszel egyetérteni. Akár még támogatni sem bűn. És még a motivációit vizsgálni sem illő. Mert magánügy, szíve joga. Nem tudom Kárász Róbert kire szavaz és nem is érdekel. Azt gondolom mást sem feltétlenül kéne érdekeljen, ha ő nem akarja elmondani. Bárhogyan is gondolkodjon, bármilyen döntésre is jusson az a döntés nem bírálható. Főképp nem lehet csak addig valakit jó embernek, jó újságírónak gondolni, amíg azt vélelmezzük, hogy a mi kedvencünket támogatja, és pálfordulva gyűlöletet szítani ellene, ha meggondolta magát vagy esetleg a miénktől eltérő módon adja le a voksát, mond véleményt ésatöbbi. Könyörgöm. Ezek "a" demokratikus alapelvek. Ami a sajtó esetében és a sajtó munkatársai részéről különösen más kollegák szabadságjogait illetően fokozottan érzékeny terület.

Az tűrhetetlen, hogy egyesek csak egy bizonyos feltételezett véleményt óhajtanak elfogadni. Felőlem akár "fideszes" is lehet Kárász, nem érdekel, nem ez alapján fogom megítélni. Ahogy még a Fideszt sem az alapján ítélem, meg, hogy Fidesz, hanem a tényleges tettek és kijelentések alapján. Legalább a médiában tessék már ezeket az alapelveket elsajátítani az isten szerelmére.

Az ATV-s Kárász Róbert a Megafon fideszes ... - Telex

https://telex.hu
"Az ATV-s Kárász Róbert a Megafon fideszes kampányrendezvényén pózolt az orbánista influenszerekkel..."

Kárász Róbert első sorból tapsolt Szijjártónak a Megafon ...

https://magyarnarancs.hu  
"Egyelőre nem világos, az ATV műsorvezetőjét beválogatták-e a Fidesz-propaganda tagjai közé."

A kitört médiahisztéria után, ami végigsöpört a Nyugati Fénytől a Magyar Narancson át a Telexig, az Egymillióan a magyar sajtószabadságért oldal vagy mozgalom, nem is tudom már részéről már nem is volt meglepő a reakció. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy nem képesek megállni, hogy ne köpjék szembe saját magukat a tükörben. Elvégre a sajtószabadság alatt eddig is bizonyos újságírók, bizonyos médiák szabadságát értették csak. Tudjuk. Ne szépítsük ezt. Lassan-lassan már a látszat kedvéért se bújnak el a szépen hangzó jelszavak fügefalevele mögé.

Azt hiszem itt az idő, hogy a jócskán megkopott Egymillióan a magyar sajtószabadságért oldal végre nevet  változtasson. Nemcsak mert 184 ezer főben megrekedt a 2010-ben alapított egymillió főhöz eljutni kívánó mozgalom támogatóinak száma, hiszen kiállásaik azóta sem annyira nagyon a sajtószabadságról szóltak, most pedig konkrétan inkább a véleménydiktatúra, az oldal készítőinek szájízének kedves cenzúra mellett törnek lándzsát a demokrácia kérlelhetetlen harcosai.

Láthatóan megcsappant érdeklődés mellett. Indokoltabb lenne felvenniük a Párszáz dühös ellenzéki a balliberális véleménydiktatúráért nevet...

Szokásunkhoz híven most is kiállunk minden médiában dolgozó újságíró mellett, dolgozzon bárhol, sorolják bármelyik táborhoz.

Egy újságíró egy normális országban szabadon dönti el, hogy éppen kit-mit támogat. De azt főleg, hogy milyen rendezvényre látogat el.

Közös érdekünk, hogy szabadon végezhesse munkáját, legjobb tudása és lelkiismerete szerint. Teljesen értelmetlen egy újságírót különösen azért piszkálni, mert a munkáját végzi, informálódik, utánajár, beszámol valamiről, vagy különösen, ha kritikát mond.

Egy újságírónak nem dolga, hogy ilyen vagy olyan legyen, és mérhetetlen butaság skatulyákba gyömöszölni. Pl. úgy ahogy Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök jelölt végtelenül káros módon teszi az állandó árulózással, olykor saját szövetségeseit is. Akiket persze soha nem nevez meg. Eddig egy nevet sikerült kihúznia belőle Bohár Dánielnek.

Márki-Zay Péter fonyódi fórumán úgy fogalmazott: „mi a kommunistákat és a fasisztákat külön képviseljük”. Ennek kapcsán Bohár Dániel megkérdezte a baloldal miniszterelnök-jelöltjét, hogy balliberális újságírók közül miért mondták többen, hogy „Európában” ilyenkor szokott egy politikai karrier véget érni" Hont András szerint Magyarországon „évtizedek óta nem fasisztázta le senki a saját szövetségeseit”. Most azon a taxonómiai kérdésen ne is akadjunk fent, hogy Hont minden csak nem balliberális, esetleg liberális-konzervatív, de leginkább újságíró, aki most  a nyugati demokráciák szemmel láthatóan idehaza még a nyugatot bálványozó ellenzék számára is ismeretlen normáiról tájékoztatta a közvéleményt:

Márki-Zay„Hát, nem minden balliberális újságíró ellenzéki.”

Bohár: „Tehát, Hont András például...”

Márki-Zay: "Ő például nem biztos, ellenzéki. Hont Andrásnak a legfontosabb feladata úgy látom időnként, hogy engem kritizáljon. Ez egy nagyon szép és még az is lehet, hogy nagyon jól fizető állás.”

Bohár: „És ez nem jogos kritika ön szerint?”

Márki-Zay: „De én azt gondolom, hogy legyünk objektívek.”

A fő gond, hogy nemcsak a demokrácia, a fasiszta, a balliberális vagy az objektív szó értelmét nem érti az ellenzék első embere. De az ellenzék és médiája lényegében azt tartaná normának, hogy egy újságíró ne végezze a munkáját, ne kritizálja az ellenzéket "jogosan" vagy minden alap nélkül akár, ha úgy hozza a kedve. Mintha ez "istenkáromlás" volna. Mintha ez a privilégium bizonyos irányban, bizonyos személyeknek lenne fenntartva.

Komolyan mondom, hogy nem értem ezt, mintha nem is egy 21. századi demokráciában, hanem a középkorban élnének ezek a figurák.

A blog 2015 végén azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba.
Olvasottságunk 2020-ban lépte át az egymilliót.
Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig...
Köszönöm, ha lájkolod és megosztod írásainkat, kövess minket: facebook.com/kilonem100, ha támogatni szeretnél: patreon.com/kilonem100 — köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr2217645844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 10:33:20

@6.Lenin: agysérült barátom, te állítottad, hogy Amerika liberális. Miért kéne nekem bizonyítanom?
Trump liberális?
Te gyakorló elmebeteg, a BLM sem liberális!
Ne nekem hánytorgasd fel, hogy nem vagy képes megismerkedni fogalmak jelentésével. Ez már a demencia...

6.Lenin 2022.02.23. 10:36:40

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Még mindig nem érted, de lovagolni szeretnél valamin. Unalmas vagy, és vitaképtelen.

6.Lenin 2022.02.23. 10:43:37

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Az egy idő után rendkívül unalmas, hogy belegondolsz valamit a mások által írtakba, vagy kiforgatod a másik mondatait, aztán ezt mint a te győzelmed világgá szeretnéd kürtölni elaprózott fing formájában. Ez az unalma benned.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 10:44:16

@6.Lenin: világosíts meg!Mit jelent a liberális?
Demokrata?
Republikánus?
Talán, ha képben leszel a fogalmak jelentésével, nem fogsz olyan faszságot állítani, hogy egy amerikai republikánus az libsi!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 10:46:33

@konrada: ""...de például Havas Henrikről nehezen mondom meg hova szavaz"
Hát nem fideszes, az egyszer biztos.
(akkor nem lett volna a Heti hetes állandó vendége..."

Innen indultunk. Erre én azt válaszoltam, hogy Kokó is volt a heti hetes vendége...
Innen nehéz lesz kihoznod azt, hogy mélyelemző politikai műsor...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 10:48:48

@6.Lenin: "Az egy idő után rendkívül unalmas, hogy belegondolsz valamit a mások által írtakba, vagy kiforgatod a másik mondatait"
Tehát nem mondtad, hogy Amerika liberális?
Hogy amerikában ott a KLK, a BLM?

6.Lenin 2022.02.23. 10:50:20

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Ezek olyan kitalált elnevezések, amivel valakik igazolni szeretnék, hogy különböznek másoktól valamiben, amit ők sem tudnának meghatározni hosszabb távon, mert közben kiderül, hogy esetleg mégsem, de el szeretnék hitetni másokkal, és önmagukkal is. hogy de, vagy mégsem.

Ekrü 2022.02.23. 11:50:09

@hoplita:
"A HH a retekklubon ment, egy kereskedekmi csatornán..de mindegy."-Aha. És akkor teljesen rendben van ,hogy azt hazudják magukról ,hogy függetlenek?
"Végül az egészet hasonlítsd a közszolgálati csatornákhoz....és ha nem fordul ki a beled, akkor egy gratulálok, neked a szar való."- Nem kevésbé,mint a teljes balliberális szavazótábornak a Gyárfás Tamás által vezetett Nap-TV alatt. Ugye az is közszolgálati volt csak épp az MSZP-SZDSZ éra alatt...
Tudod a baj nem azzal van,hogy egy TV legyen az kereskedelmi vagy közszolgálati ennek vagy annak a tábornak a szekerét tolja. A közszolgálati TV se volt SOHA független. A ballibb kormányok alatt (Horn,Medgyessy, Gyurcsány,Bajnai) bizony éppúgy részlehajló volt mint most,csak épp az ellenkező irányban.Nincs is ezzel semmi baj,így működik ez a világ összes országában.
A baj azzal van ,amikor valaki ennek ellenére gerinctelen,képmutató módon független-objektívnek hazudja magát.

GyMasa 2022.02.23. 11:57:18

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Az persze, lehet, csak én akkor már vagy 3 éve nem néztem...
Szóval, elnézést kérek, hogy olyan szarok voltak, hogy abbahagytam a a nézésüket, és UTÁNA váltottak.
Amit nem láttam, arról nem tudok véleményt mondani...

GyMasa 2022.02.23. 12:00:34

@eßemfaßom meg áll:
Oh, a francba! Már megint nem figyeltem...
:-)

Ekrü 2022.02.23. 12:01:47

@hoplita:
Amúgy tényleg érdekelne,hogy miért kell magukat FOS-nak (Független-objektív-sajtó) hazudni?
E nélkül nem nézi /veszi meg őket senki?Vagy ennyire szégyenlik,hogy ahhoz a táborhoz tartoznak?

GyMasa 2022.02.23. 12:23:31

@dare:
"Te kritizálod a Fideszt?"
Ha szabad...
Ök sem tökéletesek, viszont igenis sokminden jó dolog volt az elmúlt 12 évben, amit jól csináltak.
És volt jó sok, amit rosszul.
Ez a különbse´g köztem és egy véreszájú ellenzéki között, hogy nekem nem az a véleményem, hogy "a fidesz MINDENT (is) rosszul csinál, és BÁRKI jobb lenne orbánnál."
Ez tenyszerüen egy buta, és hazug kijelentés...

"Van miért, lenne miért, de nem látok olyan sok szereplőt a Fidesz szimpatizánsok közül, aki a kampányra tartogatta volna az élesebb kritikáját a kormánnyal szemben,..."
Nem értem, ez miért probléma ez a fidesz esetén, hiszen az ellenzéken belül sem divat a kritizálás...

"... ahogy az objektív újságírók is mintha egyre többen csak MZP megszólalásaival lennének elfoglalva."
Szerintem Magyarországon nem igazán vannak "objektív újságírok"
Innentöl pedig logikus, hogy egy kormánypárti újságíró MZP, amúgy egyre vállalhatahlanabb szövegeint elemzi.

"Ha nem MZP nyerte volna az előválasztást, akkor felőlem aztán a sárga földig lehordhatnák minden áldott nap ezt az egységet, de mivel ő nyert, így van némi esély a változásra, ezért vagyok óvatos a kritikával jelenleg ( így is 2/3-ot jósolnak a kormánynak)."
Hidd el, hogy nincs esély. MZP gyözelme egy óriási kö volt a fogaskerekek közé, amivel nem tud a gyurcsány házaspár mit kezdeni!
Az eredeti terv az volt, hogy Klárika gyöz, vagy Gerike.Utána jöttek volna mindenki más.
Klárikáról nyilvánvaló, hogy feri kesztyübábja, Gerinröl meg közismert, hogy mekkora nagy haverok gyurcsánnyal. Ö valószínüleg önként adta volna át a hatalmat késöbb...

"Most ne kezdjünk el azon elmélkedni, hogy vajon hány százalék esély van egy komolyabb változásra, ..:"
Jelenleg erre én nulla esélyt látok.

"A közép az pont a két nagy párt között van, a Mi hazánk az egyik (nemzeti oldal), a kutyák a másik szélsőséget képviselik (liberális)."
Igen, és én ezt tartom az összefosás fö bünének, hogy szisztematikusan gátolja egy olyan politikai formáció létrjöttét, ami késöbb levélthatja a fideszt.

"Nem tudom feltűnt-e, de én nem szidom habzó szájjal a Fideszt, ahogy nem szidom habzó szájjal az ellenzéket se."
Igen, feltünt.

"Elismerek politikusokat mind a két oldalról, és tudok támogatni ügyeket is ideológiai állásponttól függetlenül is, nekem ez nem esik nehezemre, a többségnek viszont igen."
Igen és nem te vagy én döntjük el a választa´sokat, hanem ezeka tömegek.
És ebben is sokkal jobb orbán, mert ö legalább tudatában van a környezö világnak, és képes megszólítani embereket.
Az ellenzék jelenleg ott tart, hogy a saját környezeteüket sem tudják reálisan felmérni.

"...az egyensúly a fontosabb minden mástól, ezért én nem tudom jelen pillanatban kritikával illetni az ellenzéket."
Természetesen, jogod van ehhez, és én ezt tiszteletben is tartom.
Sajnos, én úgy érzem, a jelenlegi összefogás csak gátja az ország fejlödésének.

"Én így látom, ha viszont a jótékony kritikák garmadájával fognak majd nyerni a választáson, akkor én is felül fogom majd bírálni a szűklátókörű nézeteimet."
Én semmiféle "jótékony kritikát" nem látok az ellenzéki oldalon. Csak gyülölködést, meg hatalomvágyat.

"Vannak azok a középen álló emberek ... nekik nem lehetne a kedvükben járni semmivel."
Igen, ez igaz, de ezekkel nem is kell foglalkozni!

"Vannak azok a középen állók, akik nagyobb utálatot éreznek az ellenzék szereplői iránt, ahogy vannak azok a függetlenek (nevezzük őket inkább így), akik a kormányt utálják jobban."
Így van, de ne feledd, hogy aki nem szavaz, az a kormányt támogatja áttételesen.

"Én egyiket se utálom, akkor szerinted engem ki képvisel most jelen pillanatban?"
Nem tudom, engem legjobban az MKKP képvisel.

"Megadom a választ, jelenleg MZP, mert ő próbál meg tenni valamit az újabb 2/3 megakadályozása ellen (meg egy pár képviselő), és mivel a teljhatalmat én annyira nem bírom, ezért is támogatom jelenleg őt."
Engem nem képvisel.
AZ a baj vele (is), hogy azzal, hogy szóba állt az összefosással, gyakorlatilag aprópénzre váltotta a politikai tökéjét.
Az a baj, hogy ezzel további legitimitást az gyurcsánnyak, és az mszp romjainak, akik a legföbb akadályai egy sikeres kományváltásnak.

"És ezért is én vagyok a hibás, hogy támogatok egy darab embert, mert szeretném ha 4 vagy 8 évig egy kicsit kevésbé lenne fojtogató ez a politikai légkör."
Ó, hidd el, egy esetleges ellenzéki gyözelem esetén még durvább lenne itt a légkör.
Emlékeszel még a "barna esö"-re?
Na, amikor majd az inkompetenciájuk miatt jönnek sorba a megszorítások, akkor majd kell valami, amivel el tudják terelni a figyelmet a szar teljesítményükröl.

"Mintha erről az egészről MZP tehetne, vagy én, vagy bárki, aki fuldoklik már lassan ebben a gyűlöletcunamiban."
Nem, ö csak arról tehet, amit fentebb írtam.
Ha nem gyöznak, akkor ö lesz a bünbak, és ezzel kb. vége is lesz a poltikai karrierjének.
"(Amúgy fogékonyak a kritikára)"
Szerintem nem .

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 12:49:04

@GyMasa: ebben akár igazad lehet. Hisz a kormányon levő intézkedéseit kritizáljuk elsősorban.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 12:55:57

@6.Lenin: pontosan! Tudod, az emberek megegyeznek abban hogy dolgokat, fogalmakat miként hívjanak. Ez a nyelv.
Aztán ezt megkülönböztetésre használják. Fekete, fehér. Erre te mondhatod, hogy az nem úgy van, mert az narancsszín, de erre rádmondják , hogy színvak vagy.
Hát így van ez ezzel is. A republikánus jelentése adott, hiába mondod, hogy az a liberális szerinted, a konszenzus nem a te logikádat követi. Hát ezért vagy te deviáns.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 12:58:42

@Ekrü: "E nélkül nem nézi /veszi meg őket "

Ez egy jó gondolat. Hisz a fideszes újságok példája mutatja, hogy még egy ily jelentős szavazótábor sem kíváncsi rájuk. Pedig mindent elkövet az állam...kötelező ùjság az intézményekben pl.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 13:04:54

@6.Lenin: " olyan kitalált elnevezések, amivel valakik igazolni szeretnék, hogy különböznek másoktól valamiben, amit ők sem tudnának meghatározni hosszabb távon, mert közben kiderül, hogy esetleg mégsem, de el szeretnék hitetni másokkal, és önmagukkal is. hogy de, vagy mégsem"

Tökéletes megfogalmazás!
Leírja a fideszt..."térdre, csuhások!"
Orbán kézcsókja a pápának...
"Ruszkik haza!"
Orbán putyin beélített embere...
Liberális demokratából közép-keresztény, majd szélsőjobbra kitekintés...
Orbán csak azért nem baloldali liberális, némi szélsőbal beütéssel, mert az az oldal már foglalt volt...

6.Lenin 2022.02.23. 13:07:44

@GyMasa:

Talán csak egy dologban tévedtél. MZP-ben. Szerintem ő még Fletóékat is meglepte, mert a nyakukba varrták nyugatról. szerintem már régen átvették az irányítást kintről. Fletóéknak lehet egy korlát amit ők sem léphetnek már át.
Ha ezeknek egyedül kéne megoldani sehol se lennének.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 14:08:06

@6.Lenin: "Szerintem ő még Fletóékat is meglepte, mert a nyakukba varrták nyugatról. szerintem már régen átvették az irányítást kintről. Fletóéknak lehet egy korlát amit ők sem léphetnek már át"

Ha fletóékat nyugatról irányítják, akkor nem kell őket meglepni .
Szerintem az, hogy a szavazás nem a fletóék szája íze szerint sikerült, nem a nyufat, sokkal inkább a szavazók véleménye az összefogásról. Aztán MZP több zajt csinált, mint hangot, és elszabadult hajóágyúként veri szét az egészet. A te logikád szerint MZP nyilván beépített ember, csak az a kérdés, Orbáné, vagy Putyiné. ( ezt kérlek, ne cáfold, nem gonfoltam komolyan én sem.)
Az összefogás nem fog nyerni, szerencsére, mert kormányzásképtelen. De legalább meglátjuk, az új környezetben mit kezd Orbán a gazdasággal...

6.Lenin 2022.02.23. 14:14:41

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A választási kampányt 1re inkább nyugatról irányítják. A Fletóék egy korlátok közé szorított hazai bohóc gárda, akik bizonyos korlátok közt szabadon játszhatnak.
Túlságosan nagy a tét ahhoz, hogy ilyen szerencsétlenekre bíznák a kimenetelét.
szerintem

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 14:17:57

@6.Lenin: ugye, ezt nem gondolod komolyan? Ha nyugatról irányítanák, akkor sokkal hatásosabb lenne, jóval több pénzt ölnének bele. Vagy nem tánogatnák egyáltalán, hisz pénzt ölni valamibe, ami sikertelen, nem kifizetődő. Még falun se.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 14:19:38

@6.Lenin: " Fletóék egy korlátok közé szorított hazai bohóc gárda, akik bizonyos korlátok közt szabadon játszhatnak"
Ennek így semmi értelme. Hacsak, nem Orbán pénzeli és irányítja, mint látszat-ellenzéket.

6.Lenin 2022.02.23. 14:32:30

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Így is rengeteg pénzt ölnek bele, de eddig szinte feleslegesen, ezért veszik át az irányítást. Természetesen hazai szereplőkkel hiszen nem hozhatnak ide élő személyeket, nyilvánosan.
Parancsokat, utasításokat adnak. Nyilvánosan majd az EBESZ küldöttek fognak beavatkozni, valószínűleg hamis, de csalásokra utaló dokumentumokkal, hogy illegitimmé tegyék a kimenetelt.
Ezeket még a nácik, komcsik kidolgozták évtizedekkel ezelőtt. Ki vannak már próbálva soxorosan azóta is. Nagyon sok helyen sikerült is. PL. még az USA-ban is. Már vannak jelei is.
Halottak aláírásai (nem olyan bonyolult). Halott személyek dokumentumait felhasználva , utólag nyilvánosságra hozni. Számlálók, beépített emberek érvénytelen szavazatok gyártása, láncszavazás, stb.

A választás megnyerése a számolásnál dől el. "jól" kell számolni. Igaz ez csak szorosnak látszó esetben alkalmazható. Túl nagy különbségnél már nem érdekes. Milliós eltérésnél nagyon átlátszó lenne. Igaz, az USA-ban ez se volt gond. Akár bírók eldönthetik ezt a kérdést.

6.Lenin 2022.02.23. 14:34:50

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Ez világos volt az előválasztásnál. az egész egy nagy kamu volt. Pláne MZP "nyerése".
Orbán esetleg ezen nevetett egy jóízűt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 14:38:51

@6.Lenin: ugyan, 3zeket a módszereket a fidesz már levédette. Jól fognak számolni, ne félj. Mondjuk ezzel elismerted, hogy a fidesz csalni fog, azaz a szavazás illegitim. Öngòl.

Azt pedig nem értem, hogy miért kell félni ettōl az ellenzéktōl?
Ha valaki rájuk szavaz, az proteszt szavazás lesz. Ami azt jelentené, az emberek elégedetlenek Orbánnal. Ami ugye kizárt. Te máshogy látod?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 14:43:43

@6.Lenin: "Ez világos volt az előválasztásnál. az egész egy nagy kamu volt. Pláne MZP "nyerése"

Marhaság. Ha a "nyugat" elégedetlen a gyurcsányistákkal, akkor miért juttatna nyerő pozícióba egy minden háttér nélküli, kapcsolatok és tapasztalat híján lévô sosemvolt politikust???
Felépítették volna, legalább anyagiakkal, és nemzetközi kapcsolatokkal.
Nem, ez a szavazói elégedetlenség megnyilvánulása.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 14:46:50

@6.Lenin: csupán azt bizonyítja, hogy a Világ ne. Kétpólusú. Nem igaz az, amit a propaganda állít, te meg benyeltél, mint kacsa a taknyot.
Aki ellenzéki, az nem feltétlen gyurcsányista. Sőt, mint látszik, javarészt nem azok...

6.Lenin 2022.02.23. 14:49:29

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Kétharmadnál csalni? Nem vagy te akkora zseni. már megint kezdesz belemagyarázni olyasmit, ami nincs benne.
Nem az ellenzéktől kell félni, hanem a megvezetett szavazók számától.

Mo-on van két biztos tábor ami nem nagyon változik, de ennél nagyobb a bizonytalanok tábora, bármelyik oldalt bedönthetik ha "jól" meg van nekik mondva, hogy hova kell szavazniuk.

6.Lenin 2022.02.23. 14:54:05

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Itthon a Feri megkerülhetetlen, Ő egyedül ért is a politikához, és éppen elég nagy gazember is. a többi az tehetségtelen köcsög.
Írtam már, hogy bizonyos korlátok között szabadon mozoghat, de, ha elcseszné, neki is vége. Ennyire meg nem tartom Fletót hülyének még én sem, hogy ezt ne tudná mérlegelni.

Te a mesékben hiszel, ez nagyon látszik.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 15:03:44

@6.Lenin: "álasztás megnyerése a számolásnál dől el. "jól" kell számolni. Igaz ez csak szorosnak látszó esetben alkalmazható"

Nem én mondtam, a te véleményed az, hogy csalni fognak, ha kell.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 15:05:39

@6.Lenin: te idióta vagy. Ha Feri megkerülhetetlen, akkor miért kerülnék meg egy MZP-vel??? Logikátlan. Gyenge magyarázkodás, hogy legyen min rettegni a fideszeseknek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 15:12:36

@6.Lenin: egyetlen dolgot tudok elképzelni. Ha netalán mégis gyôzne az ellenzék, akkor MZP vigye el a balhét. Ki lehet majd hátrálni mögüle, és ráverni a balhét.
Ha az ellenzék nem nyer, tök mindegy, ki volt a miniszterenök-jelölt. A támogatottságuk ígyis úgyis bezuhan.
Ha győznek, és gyurcsányember a minielnök, a borítékolható bukás Gyurcsányon is ütne.

Ez a forgatókönyv viszont értelmetlenné teszi a tuggyukkik beavatkozását, hisz MZP nyerèse a választások elvesztésére számító forgatòkönyv. Ergo, a tuggyukkik minek áldoznának pénzt egy bukásra???

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 15:14:26

@6.Lenin: " a mesékben hiszel, ez nagyon látszik"

Ha így lenne, innám a szavaidat.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 15:15:47

@alöksz róz: leírtam, miért az. :D:D
Rózsi, minek járatod le magad?

6.Lenin 2022.02.23. 15:19:59

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A szervezésben megkerülhetetlen, de a döntésben már igen. Én vagyok a hülye, hogy veled diskurálok.

A számolás kétharmados különbségnél értelmetlen, te szerencsétlen, Már megint kiforgatod a dolgokat. Gondolod, hogy a pártoknak nincsenek saját, nem nyilvános felméréseik?

Keress más partnert magadnak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 15:39:20

@6.Lenin: "álasztás megnyerése a számolásnál dől el. "jól" kell számolni. Igaz ez csak szorosnak látszó esetben alkalmazható"

Ezt te írtad, idióta!Mit forgattam ki ebben? Sokkal inkább te tekeregsz, mint a giliszta a horgon, amikor kétharmadról hablatyolsz!
" jól kell számolni" (Lenin,,)

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.23. 15:40:50

@6.Lenin: "
A szervezésben megkerülhetetlen, de a döntésben már igen. Én vagyok a hülye, hogy veled diskurálok"

Ezért kerülték meg MZP-vel???
Tényleg hülye vagy, de más az ok.

6.Lenin 2022.02.23. 15:44:26

@Igazamvanvagyigazamvan?:

dől el. "jól" kell számolni. Igaz ez csak szorosnak látszó esetben alkalmazható" Kétharmadnál értelmetlen. minden pártnak vannak előzetes saját felméréseik is. Ezt is én írtam. Vagyis tudják nagyjából előre.

Ne hazudozz.

GyMasa 2022.02.23. 17:44:57

"@6.Lenin:
"Talán csak egy dologban tévedtél. MZP-ben."
Nyilván lehet, hogy tévedek... Sajnos MZP-nek az utolsó, számomra is tetszö nyilatkozata az volt, amikor megjegyezte, hogy szerinte nem kellene az összes orbán tettet lefikázni, hanem ami jó, és müködik, azt meg kellene tartani.
Azóta sajnos egyre és egyre mélyebbre sülyed.

" Szerintem ő még Fletóékat is meglepte, mert a nyakukba varrták nyugatról. "
Az biztos, ahogy írtam ök azt hitték, hogy vagy Klárika nyer, vagy Geri, aki majd szervilis kiszolgálója lesz gyurcsány programjának.
Erre jött MZP, aki bedobta a kavicsokat a fogaskerekek közé.
Ami azóta történt, abból világosan látszik, hogy nincs ott semmiféle összefogás...
A DK lepacsizott a jobbikkal, és kb most az elörehozott kármentés folyik (nevezhetjük rugalmas elszakadásnak) Ök leosztották egymás között a vélt trófeákat, é smost az a céljuk, hoyg az összefoság április 3-ai bukásakor lehetöleg nekik legyen a legkisebb veszteségük.
A többi 4 párt teljesen életképtelen önmagában, ami mondjuk nem is csoda, hiszen semmi értelme nincs a létezésüknek...
Az összefogásba integrálódással feladták a teljes önállóságukat, elárulják a szavazóikat.
Aki kormányváltást akar, az szavazhat a fenti 2 pártra, a gyomra elbírja.
Ha mégis a kicsikre szavaz, akkor azzal nem fog, szinte semmit elérni, hiszen azok 4-en csak marginális szereplöi lesznek az eseményeknek. (a DK szerintem durván be fogja öket fenyíteni, mert ferenc azért nagyon dörzsölt vén róka.)

"szerintem már régen átvették az irányítást kintről."
Régen biztosan nem...
Biden tacvaly Januárban lett beiktatva.
AKkor ugye Magyarország nyilván az elején nem volt központi téma, szóval úgy saccolom, hogy valamikor tavasszal jutott arra a szintre a Biden adminisztráció, hogy leokézza a "Magyar demokráciaexportot" Ezután összeállt a projektcsapat a CIA-nél, kidolgozták a részleteket, és a Július elöválasztásra egészen rendbetették a projektet.
Utána mondjuk nem világos, hogy miért MZP gyözött, illetve, hogy miért kellett pont öt nyomni.
(gyaníthatólag ö volt a "válasz" arra a kérdésre, hogy "van-e ott emberünk?" )
Geri kiszállásával kapcsolatban nem tudom még, hogy a CIA szólt neki, hogy ezt most engedje el, vagy elöre kapott ultimátumot a városháza ügy miatt.
Viszont, szerintem MZP egy rossz választás volt a pozícióra, mint az már most is láthatjuk.
Valószínü, a szokásos, demokrata inkompetencia eredménye, hogy öt választották, de mindegy is, mert már ez van.

" Fletóéknak lehet egy korlát amit ők sem léphetnek már át."
Igen, de ahogy nézem, elszabotálni sikeresen ment nekik :-D

"Ha ezeknek egyedül kéne megoldani sehol se lennének."
Pontosan.
Júliusban meg is lepödtem, hogy az eddigiekhez képest menynire gördülékenyen ment az eslö fordulója az elöválasztásnak, (igen, még az 5 napos IT csöddel együtt is)

GyMasa 2022.02.23. 17:46:33

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Az összefogás nem fog nyerni, szerencsére, mert kormányzásképtelen."
Ebben tökéletesen egyet értünk!
Szerintem nekik most az _amíbíciózus_ céljuk az újabb 2/3 megakadályozása lehet.
Semmi több.

GyMasa 2022.02.23. 17:49:24

@6.Lenin:
"Így is rengeteg pénzt ölnek bele,"
Pontosan, és, ha megnézed, a "független", balos sajtó viszont profin hozza a ráosztott feladatot (nézd meg, az összes ellenzéki médiából ugyanaz a narratíva ömlik, mintha már gyöztek is volna!)

GyMasa 2022.02.23. 17:55:27

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"...minek áldoznának pénzt egy bukásra???"
Mert, vannak olyan helyzetek, amikor a kármentés a legértelmesebb megoldás...
Mert, pl gondolj bele, ha klárika gyöz az elöválasztáson, akkor szerintem sokkal kevesebben szavaztak volna az összefosásra, hiszen, akkor még a látszatát sem lehet annak fenntartani, hogy nem gyurcsány furakodik vissza a hatalomba (és, hidd el nekem, a fidesz sajtó gondoskodott volna róla, hogy arról mindenki tudjon...)
Mert abbanaz esetben, akárhány szavazatot is jelent MZP neve, azok most nem lennének meg.

6.Lenin 2022.02.23. 17:57:38

@GyMasa:

Én is csak spekuláltam, hiszen rengeteg infó kéne a biztoshoz.
Én is meglepődtem MZP hirtelen "győzelmén"
Egy dolgot ne felejtsük ki. Az ide választást győztese az ellenzéki oldalon mindenképpen Gyurcsány F. ellenzékben mindenképpen, és ebből adódóan neki már van is mit féltenie.
Nyer 4 évet, hogy ő lehessen az egyedüli az ellenzéki oldalon. Szerintem őt nem zavarja, hogy 10 óta csak vesztett. Ő egy meghatározó politikus Mo-on, és neki lehet, hogy ez elég is. Nincs semmi felelőssége, nyugodtan mehet részegen is a Parlamentbe. kormányfőként ez elég ciki lenne

GyMasa 2022.02.23. 18:12:25

@6.Lenin:
"Szerintem őt nem zavarja, hogy 10 óta csak vesztett."
Igen, mert ért a politikához, és ö igenis átlátja, hogy NEM az összefosás fogja leváltani orbánékat, viszont egy kiváló lehetöséget biztosít neki, hoyg fü alatt megerösödjön a pártja.
Ha neki a kormányváltás lenne a célja, akkor lemondana, letiltaná klárikát a szerepléstöl, feloszlatná a DK-t, és elmenne YOutube-os fözöcelebnek, és soha nem nézne vissza a politikába.
Ha emellett még valahogy az mszp romjait is sikerülne kiközösíteni az összefogásból, akkor 8-12ev alatt felépülhetne egy ígéretes ellenzéki koalíció, amire még akár én is leszavaznék (ha nem ennyire széleskörü, mint a mostani...)
Amint így leváltásra kerül az ellenzék, akkor le lehet orbánékat is váltani.
Bár, megmondom öszintén én nagyobb esélyt látok a fidesz bukására azzal, hogy orbánnak valami baja lesz, minthogy az ellenzék legyözi... (mert, amint ö kiesik a képböl, a fidesz gaynúsan szét fog esni...)

6.Lenin 2022.02.23. 18:43:40

@GyMasa:

Ez az ellenzék tuti nem fogja-egyedül- legyőzni soha. viszont van egy sikeres, kipróbált amerikai módszer, és hozzá akár meggyőzhető (átverhető) szavazó is. módszer, és pénz kérdése. Megvenni a megfelelő bírókat, ügyészeket, ügyvédeket.
Itt senki nem fogja soha megengedni, hogy egy, az országért munkálkodó ellenzék, vagy kormány tudjon kialakulni hosszútávra. Az EU-ban ez rajtunk kívül senkinek sem az érdeke.

Ide lakájok kellenének, zsarolhatóak, megvesztegethetőek. nincs más lehetőségünk. Lassan a V4 is szét fog esni. Nincs esély, mert nincs kivel. most lenne talán egy esély, de csak megint, talán.

Amit írtál a hiteles ellenzékről, na azt senki nem fogja engedni a környezetünkből. Pedig nagy szükség lenne rá, hogy valóban választani tudjon az ország, valódi célok közül.

Álom. Álmodozni meg még nem tiltott tevékenység.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 01:50:37

@GyMasa: az volt a felvetés, hogy a " nyugat" pénzeli az ellenzéket, hogy megbuktassa Orbánt. Bocs, ebbe nem fér bele a kármentés. Lenin agymenése szerint MZP a "nyugat" által kitalált valaki, akit direkt Gyurcsány ellen/helyett dobtak be. Ez ùgy baromság, ahogy van.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 01:55:22

@6.Lenin: "Kétharmadnál értelmetlen. minden pártnak vannak előzetes saját felméréseik is. Ezt is én írtam. Vagyis tudják nagyjából előre"
ezt később írtad, hazug szemét!
Ráadásul ez is hülyeség. Mondjuk tőled mit is várhatnánk. Utalnék talán az első Orbán kormány nem várt bukására, vagy a későbbiekben a közvéleménykutatók többszöri felsülésére.
Hihetetlen, mennyire képes vagy a valóságot ignorálni!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 02:02:14

@GyMasa: "akkor szerintem sokkal kevesebben szavaztak volna az összefosásra, hiszen, akkor még a látszatát sem lehet annak fenntartani, hogy nem gyurcsány furakodik vissza a hatalomba"

Kurvára nem errōl volt szó Lenyin felvetésében.
Szerinte Gyurcsányt a "nyugat"-bármit is ért alatta- pénzeli és futtatja. Ha így volna, nem adnának a látszatra, viszont annyi pénzt tolnának a projectbe, hogy az meg is térüljön. A nyugat szempontjából bedobni egy nyeretlen kétévest, aki számukra is ismeretlen, nem kármentés.
De várom, hogy bebizonyítsd, nem a szavazáson futott be MZP, hanem óriási tőkével a háta mögött , folyamatos kampányolással mosták bele az emberek agyába! Ja, a tuggyukkik. Ezt el ne feledd, ez a kulcskérdés.

6.Lenin 2022.02.24. 11:39:50

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Azt azért tudod, hogy az első kormány a láncszavazás miatt bukott. De akkor mondta azt is Orbán, hogy neki CSAK kétharmaddal szabad nyernie. Meg is csinálta, hála nektek balfaszoknak.

A közvélemény kutatók a csalási szándékot sem tudják mérni, a csalást meg végképpen nem. Lásd Bp 19-es választást az itt élő "külföldiek" döntötték el és mindenhol, ahol egyetemek vannak. ezt vajon kik szervezték meg? Lehetett előre mérni? Természetesen nem volt csalás teljesen, de nézte valaki, hogy nem ugyanazok szavaztak többször is más-más dokumentumokkal?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 12:42:22

@6.Lenin: hazugság. Külföldi nem szavazhat.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 12:45:47

@6.Lenin: "Természetesen nem volt csalás teljesen, de nézte valaki, hogy nem ugyanazok szavaztak többször is más-más dokumentumokkal"

Te most tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak eszed nincs?
A fidesz volt kormányon. A fidesz szervezte a választást. A fidesz ellenőrizte a választást. Ha ezek mellett a maszop el tudta csalni, akkor a fidesz ALKALMATLAN volt a megszervezésére.
Milyen országvezetés az, amelyik a saját választását sem tudja megszervezni???
Úgyhogy ezzel te a fideszt erősen lehúztad...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 12:47:05

@6.Lenin: ja, és a fidesz élt is vele, 200 fős faluban 5000 szavazó, java ukrán....

6.Lenin 2022.02.24. 13:14:45

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Önkormányzatin igen. Az itt élő, lakó eu-s állampolgárok. Nézz utána, mielőtt pofázol

5000 5 milliós tömegben. B+ te nem vagy komplett, ráadásul mese az egész, de ha igaz is , most mit mondott MZP az Angliában élő magyaroknak, Azok se ukránok voltak ha igaz is, hanem Ukrajnában élő magyar állampolgárok.. Ukránok semmiképpen nem szavazhatnak Mo-on.

GyMasa 2022.02.24. 13:51:30

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"az volt a felvetés, hogy a " nyugat" pénzeli az ellenzéket, hogy megbuktassa Orbánt."
Felvetés...
Lehet, hogy igaz, lehet, hogy nem.
Ha igaz, akkor ez egy nagyon szar befektetés, akárki is állja a cehhet...

" Bocs, ebbe nem fér bele a kármentés. "
Igen, igazad van! Lehet teljes lendülettel, tátott szájjal beszaladnia a faszerdöbe...
Szerintem ugyan nem célszerü, de ez csak rajtuk múlik.

"Lenin agymenése szerint MZP a "nyugat" által kitalált valaki, akit direkt Gyurcsány ellen/helyett dobtak be. Ez ùgy baromság, ahogy van."
Szerintem nem baromság. Nekem látszik valamiféle CIA befolyás a háttérböl.

GyMasa 2022.02.24. 14:00:29

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Kurvára nem errōl volt szó Lenyin felvetésében."
Ez az én felvetésemben volt benne.

"Szerinte Gyurcsányt a "nyugat"-bármit is ért alatta- pénzeli és futtatja."
Gyurcsány agyértelmüen az EU pincsije, hatalomra kerülésekor mindenben alárendelné az ország érdekeit az EU direktívákkal szemben.
Mßeg akkor is, ha az nyilvánvalóan az ország érdekei ellen menne.

"Ha így volna, nem adnának a látszatra, "
Az egész EU-ban nem adnak már a látszatra. NYíltan megy a progresszív politika.

"...viszont annyi pénzt tolnának a projectbe, hogy az meg is térüljön."
Nemcsak pénzügyi szempontból "térülhet meg" egy ilyen befekteteés (legalábbis, nem elsösorban, hanem mondjuk a 3. - 4. rétegben)

" A nyugat szempontjából bedobni egy nyeretlen kétévest, aki számukra is ismeretlen, nem kármentés."
Vedd észre, hogy a CIA most szállt csak be a mókába!
Trump alatt ez lehetetlen lett volna, Biden pedig egy éve elnök.
Eddig az EU volt az, aki nem kifejezetten leplezetten, de beleavatkozott Magyaroraszág belügyeibe.

"De várom, hogy bebizonyítsd,"
Nem fogok én semmit bizonyítani!

"... nem a szavazáson futott be MZP, hanem óriási tőkével a háta mögött , folyamatos kampányolással mosták bele az emberek agyába!"
Szerintem MZP egy amolyan utolsó esély volt azoknak a bzonytalankodóknak a számára, akik azelött befogott orral sem tudtak volna az összefosásra szavazni.
Engem nem gyözött meg, söt, napról napra rosszabb róla a véleményem.
A rá szavazás pedig soha fel sem merült bennem.

"Ja, a tuggyukkik. Ezt el ne feledd, ez a kulcskérdés."
Kik?
Én nem tudom...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 14:01:44

@GyMasa: akkor tisztázzuk: ez Lenyin agymenése volt, nem az enyém.
Az, hogy cia befolyást látsz, a te dolgod, elfogadom. Az, hogy a cia eddig Gyurcsányt támogatta, de most, kármentés okán bedobta MZP-t, hülyeségnek tartom.

GyMasa 2022.02.24. 14:04:19

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Az önkormányzatin lehet.
Én is szavazhattam itt, Németországban magyar állampolgárként.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 14:04:48

@GyMasa: "nem tudod, ki a tuggyukkik? Akkor el se olvastad a beszélgetést. Már értem, miért gonfolsz megnyilvánulásokat nekem, noha azok idézetek Lenyintől.
Lenyin kifejtette a legelején: a nyugat.
Azon belül Soros!
A cia fel sem merült, ezt te hoztad be a képletbe...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 14:05:49

@GyMasa: az önkormányzati NEM országgyúlési választás.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 14:07:20

@GyMasa: "... nem a szavazáson futott be MZP, hanem óriási tőkével a háta mögött , folyamatos kampányolással mosták bele az emberek agyába!"
Szerintem MZP egy amolyan utolsó esély volt azoknak a bzonytalankodóknak a számára, akik azelött befogott orral sem tudtak volna az összefosásra szavazni.
Engem nem gyözött meg, söt, napról napra rosszabb róla a véleményem.
A rá szavazás pedig soha fel sem merült bennem"

Oké, ezzel nem cáfoltál, de legalább nem mondtál semmit.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 14:11:01

@GyMasa: " volt a felvetés, hogy a " nyugat" pénzeli az ellenzéket, hogy megbuktassa Orbánt."
Felvetés...
Lehet, hogy igaz, lehet, hogy nem.
Ha igaz, akkor ez egy nagyon szar befektetés, akárki is állja a cehhet...

" Bocs, ebbe nem fér bele a kármentés. "
Igen, igazad van! Lehet teljes lendülettel, tátott szájjal beszaladnia a faszerdöbe...
Szerintem ugyan nem célszerü, de ez csak rajtuk múlik"

Tehát azt mondod, felvetés, amit Lenyin állított, majd leírod az én érveimet...nagyon rossz befektetés.

Nem, az nem kármentés, hogy Gyurcsány mögül kihátrálnak, és MZP-t támogatják.
Mondjuk sem anyagilag, sem ideológiailag nem látszik. Például .

6.Lenin 2022.02.24. 14:12:43

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Te tényleg hiszel abban, hogy a politika az csak úgy csapong ide-oda, minden hátsó érdekek nélkül?
MZP egyik reggel felkelt és amikor borotválkozott Mózes nézett rá, és azt mondta neki: Gyere , fogd meg a kezem, és vezessük ki a magyarokat Orbán bűnös rabszolgaságából?

-De uram, még nem jött meg a fizetésem. Nincs pénzem a buszbérletre se.
-Te azzal ne törődj fiam, S. Gyuri a haverom, majd küld. Vagy Bige is benne van a bandámban, az is szívesen ad, ingyen, vissza se fogja kérni.

Kb így gondolod? Hány éves vagy?

GyMasa 2022.02.24. 14:27:45

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"A cia fel sem merült, ezt te hoztad be a képletbe..."
Igen, mert én úgy látom, hogy a CIA áll a háttérben. Nem kell mindenben egyetérteni!

GyMasa 2022.02.24. 14:28:26

@Igazamvanvagyigazamvan?:
2019-ben NEM országgyülési választás volt, hanem önkormányzati. Az ogy az 2018-ban volt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 14:33:39

@6.Lenin: te, ezt pont te állítottad! Ne nekem ródd fel, hogy a demencia megedte az agyad. Te mondtad, hogy Gyurcsányt támogatták, majd hirtelen bedobták MZP-t, kármenteni.

Erre én azt mondtam, hogy MZP véletlen lehetett, a szavazók tiltakozása Gyurcsány ellen.
Ebbôl azt a következtetést levonni, hogy énszerintem csapongó a politika, megkérdőjelezi beszámíthatóságodat.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 14:39:04

@6.Lenin: "krajnában élő magyar állampolgárok.. Ukránok semmiképpen nem szavazhatnak Mo-on"

Már hogyne. Csak egy bejelentett lakcím kell.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 14:40:58

@GyMasa: kösz, igazad van. 19-et írt Lenyin, igaz, tök értelmetlenül, mert sem Gyurcsány, sem Orbán, sem MZP nyerésében nem játszik szerepet.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 14:44:58

@GyMasa: gondolod, hogy a cia hirtelen előhúzta a kalapból MZP-t, az egyetlen politikailag kompetenssel szembeállítja, és nem támogatja meg minden eszközzel?
Például szövegíró, stratégiai elemző, média, stb?
Így csak kidobott pénz, nem kármentés.

6.Lenin 2022.02.24. 14:49:05

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Ukránok akkor sem szavazhatnak, még önkormányzatin se, hiszen nem eu-s állampolgárok
Ukrajnában élő magyar állampolgárok meg szavazhatnak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 14:55:47

@6.Lenin: "Kik szavazhatnak az önkormányzati választásokon?

Az önkormányzati választásokon szavazhat minden magyar és nem magyar állampolgár, aki legalább 18 éves és bejelentett lakóhelye vagy tartózkodási helye van Magyarországon"

kormany.hu

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 15:02:15

@6.Lenin: "Ukrajnában élő magyar állampolgárok meg szavazhatnak"

Csak akkor, ha az adott magyarországi településen van bejelentett lakcíme.
Akkor viszont szavazhat magyar, EU, vagy letelepedési engedélyt, menekültstátuszt, stb kapott egyéb / bármely országbeli polgár.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 15:04:04

@6.Lenin: ez csak azért lehet, mert te oly tájékozott vagy a politikában! Az, hogy te nem szavazhatsz, noha magyar állampolgár vagy, lakcímmel, egészen más okra vezethető vissza.

GyMasa 2022.02.24. 15:13:27

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Szerintem a CIA kissé elszámolta magát, és nem vette figyelembe a magyar sajátosságokat.
Plusz az is nyilvánvaló, hogy pl gyurcsánynak nem dirigálnak és befenyíteni sem tudták...
Ha nem így lenne, akkor most 7 párti összefosás lenne, és MZP megkapta volna a frakcióját és egységesen kampányolnanak.
Most egyértelmüen látszik a szakadás az összefogáson belül.

6.Lenin 2022.02.24. 15:38:11

@Igazamvanvagyigazamvan?:

OGY-n nem.

"Az önkormányzati választásokon jelöltként és szavazóként is részt vehetnek nemcsak a nagykorú magyar, de az uniós állampolgárok is, ha van bejelentett magyarországi lakóhelyük."

de az uniós állampolgárok is-kiemelve külön. Ukránok nem uniós állampolgárok. Csak az ott élő magyar állampolgársággal is rendelkezők.

19-ben állítólag 90 ezer uniós állampolgár is szavazott. Bp-en 50 ezer volt a különbség Kamu Geri javára. Feltételezhető, hogy uniós állampolgárok közül. A többi városban is, ahol vannak egyetemek, ott is a külföldi diákok, ott dolgozók döntöttek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 15:52:12

@6.Lenin: "Kik szavazhatnak az önkormányzati választásokon?

Az önkormányzati választásokon szavazhat minden magyar és nem magyar állampolgár, aki legalább 18 éves és bejelentett lakóhelye vagy tartózkodási helye van Magyarországon
"

A nem magyar állampolgár szerinted mit jelent? Mert a kormány szerint szavazhat. Igaz, te okosabb vagy az Orbán kormánynál...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 15:53:19

@6.Lenin: te meg belinkeled, hogy ki lehet JELÖLT!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 15:54:25

@GyMasa: tehát a cia rende,te az összefogás szétszakadását...baromság.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 15:56:38

@6.Lenin: 19-ben nem volt OGY válas,tás. Önmagad hazudtolod meg, kedves beteg!

GyMasa 2022.02.24. 16:01:20

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Jól van, akkor baromság.
Nem kell egyetértenünk egymással.
De, nem ök renedzték, hanem így alakult.
Szerintem nem ez volt a terv.

6.Lenin 2022.02.24. 16:07:06

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Olvasd el figyelmesebben. Jelültként és szavazóként, ha nem látnál rendesen.

"Az önkormányzati választásokon jelöltként és szavazóként is részt vehetnek nemcsak a nagykorú magyar, de az uniós állampolgárok is, ha van bejelentett magyarországi lakóhelyük."

de az uniós állampolgárok is-kiemelve külön. Ukránok nem uniós állampolgárok. Csak az ott élő magyar állampolgársággal is rendelkezők.

Nem is írtam , hogy 19-ben volt OGY választás.

Az "OGY-n nem" arra volt válasz, hogy akkor uniós állampolgárok nem szavazhatnak. Az OGY-n nem.

Nyugodtan olvass, ne kapkodj.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 16:15:13

@GyMasa: ebben egyetértük, nem ez volt a terv.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 16:16:29

@6.Lenin: neked elég lenne csak olvasni: minden nem magyar állampolgár...nem oly nehéz értelmezñi.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 16:19:06

@6.Lenin: "Az önkormányzati választásokon jelöltként és szavazóként is részt vehetnek nemcsak a nagykorú magyar, de az uniós állampolgárok is, ha van bejelentett magyarországi lakóhelyük"

Tehát nem magyar , vagy uniós állampolgár nem lehet jelölt.
A mondat nem zár ki semmi egyebet.
Azt állítja, hogy magyar , vagy uniós állampolgár jelöltetheti is magát, és szavazhat is. Pont.

6.Lenin 2022.02.24. 16:35:18

@Igazamvanvagyigazamvan?:

????????????????????????????????????????????????? Te észnél vagy, vagy piálsz közben?

Erre válaszoltam...

Igazamvanvagyigazamvan?2022.02.24. 15:53:19
@6.Lenin: te meg belinkeled, hogy ki lehet JELÖLT!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.24. 16:37:59

@6.Lenin: ""Az önkormányzati választásokon jelöltként és szavazóként is részt vehetnek nemcsak a nagykorú magyar, de az uniós állampolgárok is, ha van bejelentett magyarországi lakóhelyük"

Ez pontosan azt meséli el, ki lehet jelölt. Oroszul írjam, akkor felfogod?
Miért nem kérsz segítséget a kormányinfo-n?

6.Lenin 2022.02.24. 16:44:49

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Nem, te ezt írtad.

Igazamvanvagyigazamvan?2022.02.24. 15:52:12
@6.Lenin: "Kik szavazhatnak az önkormányzati választásokon?

Az önkormányzati választásokon szavazhat minden magyar és nem magyar állampolgár, aki legalább 18 éves és bejelentett lakóhelye vagy tartózkodási helye van Magyarországon
"

A nem magyar állampolgár szerinted mit jelent? Mert a kormány szerint szavazhat. Igaz, te okosabb vagy az Orbán kormánynál...

Nem magyar állampolgár, aki nem szavazhat Mo-on az önkormányzati választásokon az 7 milliárd körül van. A SZÁM NEM PONTOS DARABRA , nehogy vitasd a darabszámot.

Kihagytad, hogy csak a nem magyarok csak uniós állampolgárok lehetnek

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.25. 01:41:26

@6.Lenin: te idióta, azt nem én írtam! Idéztem! Azt a kormány rendelte el, törvény, fideszes!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.25. 01:42:00

@6.Lenin: "
Kihagytad, hogy csak a nem magyarok csak uniós állampolgárok lehetnek"

Ez magyarul?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.25. 01:43:59

@6.Lenin: te hibbant komcsi, bejelentett magyar lakcímmel rendelkező magyar és nem magyar állampolgár! Akár a kínai is! Ennyire agyalágyult vén barom nem lehetsz! Az Orbán kormányt hazudtolod meg!!!

6.Lenin 2022.02.25. 09:51:31

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A bejelentett nem magyar csak uniós állampolgár lehet. Kínai nem, csak ha magyar állampolgár lett közben, mint a nejem és a gyerekeim. NEM KÍNAIAK? HANEM NEM MO-on SZÜLETTEK?DE MA MÁR magyar állampolgárok. szavaztak is már többször is.

Amit idéztél valóban nem te írtad, de kifelejtettél valami fontos részletet, nyilván nem véletlenül.

Amit én idéztem az is arról az oldalról származik, de pontos.
Ez a kiforgatásos mókád nagyon átlátszó. Mi benne neked az örömforrás?

6.Lenin 2022.02.25. 09:55:46

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Igazad van, helyesbítek

"Kihagytad, hogy a nem magyarok csak uniós állampolgárok lehetnek"

Mert akkor mi is a baj az itt bejelentett lakással rendelkező ukrán állampolgárokkal? (akik amúgy magyar állampolgárok is).

Egyik esetben OK, másikban nem?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.25. 09:56:29

@6.Lenin: "A helyi önkormányzati választásokon azok szavazhatnak, akiknek lakóhelye vagy tartózkodási helye van az adott településen (megyében). A helyi lakosok közül azonban nem csak a magyar állampolgárok jogosultak szavazni. A helyi önkormányzati képviselőkre és polgármesterre szavazhat az Európai Unió bármely más tagállamának állampolgára is, ha van magyarországi lakóhelye, és előzetesen kérte felvételét a központi névjegyzékbe. Ezenkívül részt vehetnek ezeken a választásokon a magyarországi lakcímmel rendelkező és helyben lakó, menekültként, bevándoroltként vagy letelepedettként elismert külföldiek is"

Tehát kiderült, hogy rosszul tudod. Vagy direkt hazudsz. Komcsi szokás, rád vall. Ezért vagy a NER hű katonája.
Nem, nem szórakoztat, a te szinted már annyira szar, hogy forog tôled a gyomrom.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.25. 10:00:33

@6.Lenin: "Mert akkor mi is a baj az itt bejelentett lakással rendelkező ukrán állampolgárokkal? (akik amúgy magyar állampolgárok is)"

Túl sokan élnek egy lakásban pusztán ennyi...
Egyébként a legutóbbi szavazásnál nem volt jelentősége a fideszes csalásnak. A külföldi magyarok nem hoztak plusz kvótát.
Mondjuk azóta nincs is akkora támogatottságuk...

6.Lenin 2022.02.25. 11:55:12

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Ezt írtam mindig is te seggfej. Kína nem tagja az EU-nak, tehát kínaik nem szavazhatnak.
És még néhány ország, több milliárd állampolgárral, akik csak a hazájukban szavazhatnak.
Te magadat se érted?

Ja, ez nagyon jó, hogy sokan élnek egy lakásban.

Linkeld be a törvényt hányan lakhatnak egy lakásban.

"Ezenkívül részt vehetnek ezeken a választásokon a magyarországi lakcímmel rendelkező és helyben lakó, menekültként, bevándoroltként vagy letelepedettként elismert külföldiek is"

Ezek is az EU területén vannak, és eu-s állampolgárként lehetnek kezelve.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.25. 14:24:26

@6.Lenin: "
Ezek is az EU területén vannak, és eu-s állampolgárként lehetnek kezelve"

Ne játszd a hülyét. NEM KELL.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.25. 14:25:06

@6.Lenin: "
Linkeld be a törvényt hányan lakhatnak egy lakásban"

Ne játszd a hülyét, nem kell.

6.Lenin 2022.02.25. 14:55:39

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Buktál. Hamarább is rájöhettél volna, ha figyelmesebben olvasol, vagy értenéd is azt, amit olvasol.

"Ezenkívül részt vehetnek ezeken a választásokon a magyarországi lakcímmel rendelkező és helyben lakó, menekültként, bevándoroltként vagy letelepedettként elismert külföldiek is"

Megint kifelejtettél lényes részleteteket...

ELISMERT, státusszal is rendelkező,vagyis az unió területén tartózkodó, előzetesen regisztrálniuk is kell, hogy ellenőrizni lehessen a jogosultságot.

Lassan összeállhatna benned is a dolog. Kezdettől ezekről írtam.
süti beállítások módosítása