A kiló nem százat jelent.

Feltámadás: Jeruzsálem utcáin a helyünk lélekben (VIDEÓ)

2021. április 05.

Kitartóan és sikertelenül próbálkozom a zenés videók népszerűsítésével. A kultúra szerintem fontosabb volna, mint a politika. Az ünnepek jó alkalmat adnának arra, hogy ezt közösen megéljük.

Húsvét alkalmából ajánlom ezt a nagyon jeruzsálemi videót. Jézus története is egy átlagos zsidó ember története. Pontosabban olyan átlagos embereké, hiszen nem egyszemélyes egyetlen történet sem sosem, mint akik ebben a videóban is szerepelnek. Valószínű így sosem gondolunk kortársainkra. És nem így gondolunk a múltban élt emberekre. 

Felesleges pátosszal gondolunk vissza, noha mi magunk is ugyanabból az anyagból vagyunk gyúrva. Minden, amit csodálatosnak látunk a régmúlt legendáiban, ma, itt és most is megélhető.

Például a zene által. Olyan mintha ott lennénk:

Szerintem csodálatos.

Cikkírás közben ez a videó jött szembe velem a YouTube-on tegnap. Csak úgy. Ez az egyik, amit szeretek a YouTube-ban, azon kívül, hogy mennyi sok mindent nem szeretek mostanában. Pl. a buta cenzúrájukat. Hogy lefekszenek az ideológiáknak, pártérdekeknek vagy épp a kínai diktatúrának. Ezek ellenére, a kreatív tartalmakat létrehozó alkotók miatt vagyok előfizető.

Két ortodox zsidó gitáros, a Breslev Brothers profi utcazenészként adja elő a Pink Floyd örökzöld slágerét a Shine On You Crazy Diamond-ot. A videó közben tökéletesen adja vissza a párost hallgató embereket, gyerekeket, fiatalokat. tökéletes életkép, az élet rendezésében. 

Egy korábban meglehetősen világi életet élő majd ultraortodox rabbinak álló testvérpárról van szó, akik egy megasztárszerűségben már világhírűek lettek. És azóta is kimennek az utcára zenélni.

L'Chaim! Éljen az élet!

Aki még nem hallotta, hallgassa meg.

Közben beugrik, hogy miért fogott meg ez az egyszerű életkép, ez a zene most annyira, a Pink Floyd nem is a kedvencem. Jeruzsálemben még sosem jártam. És vallásosnak sem mondanám magam. 

Mennyire hiányzik újra, hogy Élettel teljen meg az utca. Az életünk. Világszerte több helyen, nálunk is ez most tiltott, heródesek döntöttek róla. A köztereken a félelem az úr az életöröm helyett. Lelassít a rendőrautó, ha meglát a tavasi napsütést maszk nélkül élvező párt. A féltudású értelmiség pedig hallelujával köszönti a karantént, a mi globális koncentrációs táborunkat, ha úgy tetszik. 

Tudom mindez nagyon first world problemnek tűnik. Nem az. Az elégedetlenségünk, legtöbbőnké ettől függetlenül, még így is indokolatlan. Főleg, ha arra gondolunk, hogy hogyan éltek 2000 éve vagy akár 100 vagy 50 éve még az emberek, akár idehaza. Milyen lakásokban, milyen életkilátások közepette. És milyen kényelemben élünk mi. Akár szegényként is. Hálásnak kellene lennünk, ha kimegyünk a hűvös idő ellenére is tűző napra, ami olyan igazi áprilisi, hogy egyik pillanatban beleborzongunk, a másikban már soknak érezzük a pulóvert.

Élünk, egészségesek vagyunk. Az igazi bajunk a fejünkben van, nem a kristálytiszta tavaszi levegőben: ez is egyidős a civilizációnkkal, eredjen akár innen Jeruzsálemből. Nem kell féljünk egymástól. Ne féljünk a másiktól. Hogy ne gyűlölhessük meg. Modern hiedelmeink épp annyira kötnek gúzsba, mint a felvilágosulatlan korok embereit saját babonáik. Lehetetlen leélni egy életet úgy, hogy mindenki másban tünetmentes fertőzőt lássunk. Hogy bezárkózzunk. Mert ennek ellenkezője tesz minket emberré. És évmilliók óta ennek az ellenkezője tette sikeres fajjá az embert.

Húsvét, a feltámadás, az újjászületés, a tavasz ünnepének alkalmából hasonló élettel teli utcát kívánok mindenkinek a világon, mint ez a jeruzsálemi!

A blog 2015 végén azért indult, hogy az ideológiai szekértáborokon túllépve tiszta vizet öntsön a pohárba.
Olvasottságunk 2020-ban lépte át az egymilliót.
Posztjainkat számos országos és helyi portál megosztotta vagy hivatkozta az Indextől a Mandinerig, a Mércétől a Propellerig, a Hírolvasótól a Kapuig, a Balmixtől a social mediáig...
Köszönöm, ha lájkolod és megosztod írásainkat, kövess minket: facebook.com/kilonem100, ha támogatni szeretnél: patreon.com/kilonem100 — köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr5916490712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2021.04.06. 14:43:52

Teljesen egyet tudok érteni.

Már a 10. fejezeténél tart a kurucon az a sorozat, amely a
'Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról'
címet viseli.
kuruc.info/t/9/
Immáron 10 fejezet íródott meg. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Alaposan, érthetően és olvasmányosan tesz rendet az arra nyitott elmékben.
Vigyázat! Érthetően fogalmaz.

Jóságosh 2021.04.07. 11:41:55

Napi áldozatok száma: 311 fő
Összes áldozat száma: 22 409 fő (lakosságarányosan a 2. legtöbb az egész világon)

Kórházi ápolásra szorulók száma: 12 202 fő
Lélegeztetőn lévők száma: 1 407 fő

Szerintem ezek elég alapos és érthető információk, aki nem komplett agyhalott, az fel tudja fogni.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2021.04.07. 12:23:49

@Jóságosh: és?
1. ki kérdezte?
2. hány éves a kapitány?
3. ettől még nyitni kell és élni 99.95%-ban minden veszély nélkül.

Joságosh 2021.04.07. 16:16:30

@A kiló nem százat jelent.:

1. A folyamatos hazudozásaidat, csúsztatásaidat, áltudományos kinyilatkoztatásaidat, tényekkel ellensúlyozni állampolgári kötelesség. Egyébként pedig téged ki kérdezett?

2. Megmondom, ha te le mered írni, hogy milyen iskolai végzettséged van, valamint milyen és hány éves, egészségügy területén szerzett szakmai tapasztalattal rendelkezel, ami alapján egészségügyi kérdésekben állást foglalsz, tanácsokat adsz, sőt gyógymódokat javasolsz, nagy nyilvánosság előtt.

3. "A Magyar Orvosi Kamara elnökségének határozott álláspontja, hogy a korlátozások feloldásának jelenleg egészségügyi, járványügyi alapon nyugvó szakmai indoka nincs" (2021. április 7.)

A Magyar Orvosi Kamara tagjai, veled ellentétben orvosok, akik orvosi egyetemet végeztek, orvosként praktizálnak, van tudásuk, tapasztalatuk.

Neked szerintem egyik sincs, de hajrá, cáfolj meg!

Tehát újra kérdem, te milyen igazolt tudással, iskolai végzettséggel, rendelkezel ami alapján egészségügyi szakemberek álláspontját kétségbe vonod? Milyen szakmai tapasztalatokkal rendelkezel ezen a területen?

gigabursch 2021.04.07. 16:25:22

@Joságosh:
Ööö...
Mindaddig amíg a nagypofájú orvosok (+ állatorvosok, gyógyszerészek, jogászok) kb 98%-a nem tanulja meg a nevét helyesen leírni, azaz nincs tisztában azzal, hogy kb az 1980-as évek közepe óta az épp aktuális felsőoktatási törvény előírása szerint a tudományos munkássága nélkül az ember fejéhez hozzáb.szott bazári doktori címet kis d-betűvel kell írni, addig nagyjából nem érdekel, hogy mit hisztiznek.
Hozzá kell tenni, hogy ez nem pusztán analfabétizmus, még nettó jogszabálytiprás, hanem ha hatóság által kiállított okmányra kerül ránézésre, akkor még bűncselekmény megalapozott gyanúja is fennáll, lévén megtéveszti a hatóságot

S igen, a bezártság okozta többlet stressz jóval károsabb, mint az, hogy sajnálatos körülmények között hányan mennek el.

gigabursch 2021.04.07. 16:26:29

@gigabursch:
Ránézésre=> rávezetésre

gigabursch 2021.04.07. 16:28:40

@Wildhunt: köszönöm!

Szerintem is.
Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Persze, akinek a szemellenző a fontosabb, azon nincs mit segíteni.

Joságosh 2021.04.07. 20:00:45

@gigabursch: Magyarországon a személyneveket nagy kezdőbetűvel írjuk, te pedig saját nevednek ezt írtad be: gigabursch. Szóval elsőnek szerintem a saját neved helyesírásával foglalkozz, aztán továbbléphetsz az öszetett mondatok helyesírására, a vesszők használatára, mondatvégi írásjelek szabályaira, és hasonlókra.

Arra sajnos nem sikerült rájönnöm, hogy a titulus helyesírásából fakadó őrjöngésed, mennyiben cáfolja a Magyar Orvosi Kamara szakmai álláspontját a járványhelyzettel kapcsolatban, azt azonban erősen vitatnám, hogy ők lennének azok akik hisztiznek. Szerintem inkább te, és a hozzád hasonlók vagytok azok, akik a járvány kezdete óta folyamatosan hisztiztek, miközben a többség felelősségteljesen viselkedve, minden hiszti és okoskodás nélkül betartja a !valódi! szakemberek ajánlásait.

Továbbá felmerül bennem a kérdés, hogy amikor azt írod, hogy "a bezártság okozta többlet stressz jóval károsabb, mint az, hogy sajnálatos körülmények között hányan mennek el", akkor ezt a megállapítást, egészen pontosan mire alapozod?

Milyen végzettséged van, ami alapján ilyen kijelentést tehetsz?
Milyen tudományos kutatásokat végeztél te személyesen a témában, hol lehet megtekinteni a kutatásaid eredményeit, publikációidat?
Kérlek írj pár sort, a kutatás módszertanáról! Hány fős mintán, milyen tudományos intézet égisze alatt végezted, milyen szakemberek vettek részt benne rajtad kívül, stb...

Ha már tudományos munkásságot kérsz számon az orvosokon, lássuk a tiédet!

duvadidi 2021.04.07. 20:29:28

@gigabursch: Már bocsika, ne hari, hogy belevau, de ti úgy egyébként milyen bezártságról beszéltek? Ki van bezárva? Mi van bezárva? Az IKEA? Vagy mi az a hatalmas bezártság ami akkora stresszt okoz nektek, hogy az rosszabb a halálnál? Főleg a másokénál, nyilván.
Most lehet, hogy én maradtam ki pár körből, de mi szinte minden jóidős hétvégén kirádnulunk, délutánonként, ha hazaérünk a melóból bringázgatunk, sétálunk, futunk és rohadtul nem tűnt fel, hogy be lennék bárhová zárva. Oda megyünk ahová akarunk, felvesszük a maszkot, oszt jónapot, eskü, nem értem ezt a hisztit. Ok, zárva a mozi meg a kocsma, és? Ettől kellene halálba stresszelni magunkat? Komolyan elképedek néha, hogy felnőtt emberek képesek úgy viselkedni mint egy 3 éves gyerek és ilyen hisztit csapni, mert egyszer a kurva életben tekintettel kellene lennetek másokra is, magatokon kívül, és az életviteletek 0,1%-áról lemondani azért, hogy más ne haljon meg. Szánalmas baszki, egyszerűen szánalmas.

gigabursch 2021.04.07. 21:03:19

@Joságosh:
Ezek szerint te is egy olyan orvos vagy aki képtelen a nevét helyesen leírni. Viszont alighanem ebből fakadóan nettó jogszabálytipró vagy. Egy jogszabály előírás betartatása még nem őrjöngés. Ahogy az sem, hogy a 14 éves L. Rikárdó vezetése kapcsán is ugyanilyen erőst elvárom a jogszabályok betart(at)ását
Szerintem kezdd azzal, hogy megtanulod a saját nevedet helyesen leírni.
Ha meg lesz tudományos fokozatod, mehet a nagy-D. Addig csipu.

Amúgy az internetes nicknevekre ha mutatsz bármilyen helyesírási szabályzatot, akkor majd kíváncsi leszek rá.
Egyébiránt igazad van. Én nem orvosit végeztem. Egyik esetben sem.

Igazolt tudás? Keresgess! Tudod kugli...
Amúgy a doktori szigorlat megvan, az értekezés még arrébb van...

@duvadidi:
Szívesen be/leülnék már egy étterembe, moziba, színházba.
Roppant terhes, hogy a tanárok helyett a gyerekekkel otthon megy a nehézség, vesződség.
De nem ártana eljutni egy fodrászhoz..., stb.

Joságosh 2021.04.08. 11:32:41

@gigabursch: Nem vagyok orvos, soha nem állítottam ilyet, viszont van annyi eszem, hogy meg tudjam állapítani, egy adott témában ki a szakember és ki a kókler. Ebben a kérdésben nyilván az orvosok, virológusok számítanak szakembernek, ők azok akik tanulmányaik, tapasztalataik révén megfelelő tudással rendelkeznek ahhoz, hogy ebben a kérdésben hitelesen állást foglalhassanak, épp ezért az ő álláspontjukat tekintem mérvadónak és nem holmi bloggerekét, kommentelőkét, akik semmiféle egészségügyi képzettséget, tudást, tapasztalatot nem tudnak felmutatni, csak ontják magukból a semmivel alá nem támasztott áltudományos kinyilatkoztatásaikat, hatalmas nagy arccal. De gondolom, akkor ha netán valami egészségügyi problémád lesz az életben, akkor se fordulsz majd, egy, a nevét helytelenül író orvoshoz, nem hívod ki a mentőket se, akkor se, ha valakid szívrohamot kap, hanem majd megkérdezel egy bloggert, vagy utána olvasol a kuruc.infón. Hát, sok sikert így az életbenmardáshoz...

Tehát akkor, a sok mellébeszélés mellett, semmivel nem tudod alátámasztani az állításodat, semmilyen releváns tudásod, tapasztalatod nincs, semmilyen kutatást nem végeztél a témában és nem is tudsz ilyenről - ha tudnál, nem a guglit ajánlgatnád nekem.

Akkor tehát ennyit erről, akartál valami nagyot mondani, csak nem sikerült.

Ezen kívül ha jól értem, akkor bezártság okozta irgalmatlan-hatalmas stressz, amit súlyosabbnak érzel annál, hogy immár 22 681 magyar ember halt bele a járványba (csak tegnap 272), számodra abból fakad, hogy nem mehetsz étterembe, moziba, színházba, fodrászhoz. Tehát azért haljon meg valakinek az apja, anyja, gyereke, hogy te moziba meg fodrászhoz mehess. Értem.
Nem is tudom, hogy éltek túl generációk mozi és fodrász nélkül, hogy nem halt ki a teljes emberiség ezek hiányától, már évezredekkel ezelőtt. Lényeg, hogy szerinted az orvosok hisztiznek, akik az emberéleteket tartják szemelőtt, és nem pedig te, aki abba akar épp belehalni, hogy nem mehet moziba meg fodrászhoz. Minden világos.

A doktoriddal kapcsolatban azért javasolnám, hogy hagyatkozz az ellenőrizhető, tudományosan igazolt tényekre, semmilyen szakterületen nem szoták díjazni az önjelölt prókátorokat, akik hasraütésre találnak ki tudományos teóriákat. Sok sikert!

Ha pedig esetleg érdekel, hogy milyen stresszben élnek azok, akik nem a mozi hiányától szenvednek, akkor javaslom ezt az írást, egy intenzíves orvostól:
444.hu/2021/04/07/aztan-bumm-es-meghal-ezt-nem-lehet-feldolgozni

gigabursch 2021.04.08. 12:02:56

@Joságosh:
Úristen!
Mind meghalunk!
Most mi lesz?
Pánik! Pánik! Pánik!

Ezen a mocskon kétszer estem át.
Halt meg benne igen jó barátom.
Tudom mit mondott, mikor bement?
Éljetek!

Tudod miért?
Mert vele is(!) megtörtént az, hogy az orvosok "az élet nevében" rabságra ítélték az öregét.
Hosszú, éveken át történő rabságra.
Mert életét nem tudták jobbá tenni, de az ágyhoz kötözés neki is és a családnak is csak ártott.
Szerencsére az én apámnak elég volt három hónap, őt megkímélte ettől a Jóisten.

gigabursch 2021.04.08. 12:05:49

@Joságosh:
Amúgy a 444 az a termék, amit a fejbelövés terhe mellett sem vagyok hajlandó elolvasni.

gigabursch 2021.04.08. 12:13:37

@Joságosh:
Amúgy köszönöm a kioktatásodat, rögtön levettem hogy az a szó, hogy kuruc, kicsapta a biztosítékot.
Mivel mérnöki a kérdés, így nem esik nehezemre a tények felismerése, értelmezése és alkalmazása.

Ami meg a bazári címeket érinti.
Van rokon is az eligazított táborban.

Joságosh 2021.04.08. 16:50:45

@gigabursch: Idézlek, ezt írtad: "S igen, a bezártság okozta többlet stressz jóval károsabb, mint az, hogy sajnálatos körülmények között hányan mennek el."

Kértem, hogy támaszd alá az állításodat, kértem, hogy mutass fel valamit, hogy Te mi alapján tudod ezt megalapozottan állítani.

Nem sikerült.

Más kérdezte, hogy fejtsd már ki, mi az a hatalmas bezártság, amitől ennyire szendvedsz, erre leírod, hogy nem mehetsz moziba, meg fodrászhoz. Neked ez jelenti azt, hogy élni. Ugyan amúgy mehetsz bárhová, ki a természetbe, csinálhatsz amit akarsz, de neked az nem jó, inkább haljon meg mindenki, mert te ezt nem bírod mozi nélkül. Értem.

Én, az én mondandóm alátámasztására linkeltem be forrást, képzett, tapasztalt orvos szavait. Azt te nem olvasod el, mert csak. Dedó bazdmeg.

Szóval kétszer elkaptad. Az fasza, akkor pár embert biztos megöltél már a felelőtlenségeddel, büszke lehetsz magadra. Ők már nem fognak élni.

Mit lehet ehhez hozzátenni? Csak azt nem értem minek írsz doktorit? Egyáltalán minek jártál egyetemre? Hisz tessék, az orvoslást is megtanultad a gugliból, jobban értesz hozzá mint az orvosok, akárhány év egyetem után, akkor mérnöknek minek egyetem, minek doktori, ha az orvosláshoz se kell?

kewlesics 2021.04.08. 18:39:12

@gigabursch: Na, végre, egy igazi Kuruc! Mindig kíváncsi voltam rá, hogy amúgy valaki meg tudja-e fogalmazni értelmesen, érvekkel alátámasztva, hogy mi az a hatalmas probléma a 444-gyel, ami miatt még tudományos témában se lehet megnyitni.
Mármint tényszerűen, igazolhatóan mi, a szokásos zsidólibsibolsibuzizós dumára ne pazarold az idődet, azt már hallottam (igazság szerint csak azt hallottam ebben a kérdésben - főleg azt, hogy zsidó meg buzi -, érveket még sose). Ja igen és persze SOROS!!!!44!!4!
Hazudott talán a 444? Ha igen, hol a bizonyíték erre, hány pert vesztettek? Tavaly pl. 11-ből 0-át, szemben a kormánymédiával, amit gondolom szeretettel olvasol.
blog.atlatszo.hu/2021/02/57-helyreigazitasi-pert-vesztett-2020-ban-a-lakajmedia-az-origo-es-a-pesti-sracok-az-elen/
Nem tudom, az átlatszó olvasható-e számodra, vagy az is terjeszti-e a buzizsidólibsi vírust.
Azért mindig elgondolkodtat, hogy az ilyen magadfajta büszke-bátor árják, miért félnek annyira, hogy nem mernek megnyitni egy 444-et, mit gondolsz, vajon mi történne veled, ha megnyitnád?
Én mindenesetre összeszedtem minden bátorságom és olvasltam a belinkelt cikket és jelentem, se buzi, se zsidó nem lettem tőle. Ellenben elég világos képet kaptam arról, hogy mi zajlik a magyar kórházakban és milyen hősies munkát végeznek a magyar orvosok.

gigabursch 2021.04.08. 22:21:23

@kewlesics:
Amit írtál azt te írtad és én még nyomokban sem állítottam. Még csak hasonlót sem.
Szóval ezt a megvezetős dumát másnál gyakorold!
Olvasd el figyelmesen mit írtam és tedd meg azt a szívességet, hogy értelmezed is!
Aztán meg nem forgatod ki, mert azt senki nem igényli!

Egyébiránt azt sem írtam, hogy folyamatos kuruc olvasó lennék, bár a hozzászólásod egyértelműen erre utal.
Pá!

@Joságosh:
Neked is üzemi szuinten megy az, hogy olyat állítasz, amit én nem mondtam.
Amit viszont mondtam és állítttam, azon meg elkezdtél hőbörögni.
Csók!
süti beállítások módosítása