A kiló nem százat jelent.

Utolsó kommentek:

ulpius66 2020.07.08. 10:10:43

Szerintem ez a legfontosabb megállapítás:
"Aki Google-ban tud keresni, vagy meg tud osztani egy mémet ma már szakértőnek érezheti magát. A social media és a média sokszor félrevezetően nagyított fel elképesztően jelentéktelen és ritka betegségeket, mint a Kawasaki-szindróma és hasonló híradások. Mégis ezek határozták meg az agendát hetekig."

Bejegyzés: Eddig kétszer több életévet követelt a lezárás, mint a COVID-19

Karl B. Kiszely 2020.07.08. 03:41:53

Kiváló összefoglaló. Az én kiterjedt vizsgálódásaimat is megerősíti. Stephan Kohn német kormányfőtanácsos munkacsoportjának tudományos elemzése is hasonló következtetésre jutott. Magyarországon nemcsak a kormány tévedett, hanem a hamis pánik túlhajtásában és a higgadt tudományos vélemények cenzúrázásában, sőt üldözésében az "ellenzék" túltett a kormányzaton is (pl.Gulyás Márton "partizán" vagy az örök-riogató Falus Ferenc) együtt az "ellenzék" egészével. Konok Péter félig kivétel volt, az igaz.
www.magyarhirlap.hu/velemeny/20200515-kiszivargott-jelentes

Bejegyzés: Eddig kétszer több életévet követelt a lezárás, mint a COVID-19

ulpius66 2020.07.07. 21:06:02

Ennek a tanulmánynak a megállapításait jó szívvel ajánlom a magyar politikai döntéshozóknak, az Operatív Törzsnek és az orvosoknak......
(persze az sem ártana, ha az EU döntéshozói is elolvasnák....megfontolandó megállapításai, javaslatai vannak a szerzőnek.....)

Bejegyzés: Eddig kétszer több életévet követelt a lezárás, mint a COVID-19

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.07.03. 08:02:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tudom, hogy a barcelona-i mintákra értetted. De több ilyen hír is volt, ami erősíti a teóriát, hogy ez nem új és már az elején is tucatnyian erről beszéltek. Én is olvastam a hírt, azért említettem meg. Én nem venném biztosra, hogy utólagos szennyeződés. Ezt persze kideríteni nem lehet. Az, hogy más mintákban nincs jelen ott, nem jelent semmit. Már pusztán a mintavétel módja sem erről szól. Nem KELL benne legyen. Hiszen rendkívüli ritka a betegség idén is. Nem szennyezi agyon a szennyvizet egyáltalán. Nem oszlik el benn egyenletesen és nyilvánvalóan csökken a kimutathatóság az idővel. Valószínű a vírus jelen volt folyamatosan. Illetve nem jelentősen tér el az elődeitől.

Jelen volt. Csak éppen nem volt kimutatható a jelenléte. Nem volt érdekes. De 15%-a a súlyos tüdőgyulladásoknak mindig is koronavírus volt. Ha kell megkeresem neked ezeket az idézeteket, de most nem túráztatom magam feleslegesen. A magyar média közlései erről igen harmatosak. Az én cikkeim sokkal inkább utánamentek a témának, mint bármely Qubit-írás. Egyszerűen szégyen, amit a témában a média művel.
kilonem100.blog.hu/2020/05/14/stockholm_szindroma_karantenorszag
kilonem100.blog.hu/2020/06/03/a_media_hadat_uzent_svedorszagnak
kilonem100.blog.hu/tags/j%C3%A1rv%C3%A1ny

A járvány igazi erejét világszerte a pánik adta. És a ráadott reakciók turbózták fel a problémát. Pánik nélkül valószínű máshogy élte volna meg minden ország a járványt, amivel kapcsolatban egyre szkeptikusabb vagyok. Szerintem mesterségesen van nagyítva az esetszám, különösen a halálozási statisztika. Erről is millió hír volt. Koronavírussal haltak meg a betegek 80%-ban, de nem koronavírustól, ezt még Riciardi mondta az elején.

A számok azóta módosultak, de csak az év végén hirdethetünk ítéletet. Hiszen a halálozási statisztikák hónapok alapján már végképp értelmetlenek. Svédország esetében pontosan tudom, hogy nem igaz az excess death. Olaszországra sem. Ezt te maximum valami nyakatakerten hazudó médiatermékben olvashattad. Az Index hülyeséget írt, sok hülyeséget lehozott. Általában ezek átvételek az alarmistáktól. Inkább olvass minket helyettük. :)

Excess death valóban volt New York-ban, de jelentős többlet máshol egyáltalán nem kimutatható. Az okokról: kilonem100.blog.hu/2020/06/12/new_york_covid
De az egész USA-ra a kép már nem olyan borús.

Egy újzélandi tudós szó szerint azt mondta, hogy a COVID-19 egyáltalán nem került emberi életévekbe. Ez közelebb áll a valósághoz, de nyilván minden betegségnél meg lehet mondani, hogy ha az nincs, akkor az illetők tovább élhettek volna és pár hónapot évet ki lehet hozni. Persze ekkor mást kaptak volna el, de ettől még kimutatható lenne, hogy milyen módon hatott az életünkre a vírus.
kilonem100.blog.hu/2020/05/25/koronavirus_mortalitas

Most egy olyan recenziót írok, ahol összevetették a lockdown árát és az ilyenformán a vírusnak felróható elvesztett emberi életeket. A stanford-i tanulmány szerint 2x annyi életévet vett el tőlünk a karantén, mint a vírus. Szerintem ez a fontos egyébként. Ráadásul ez USA felmérés, tehát egy már értékelhetően nagy minta alapján állít bármit is.

Ha minden jól megy, ma posztolom ki.

Bejegyzés: Jaj, hova adjam le a nemzeti konzultációs kérdőívemet?!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.07.02. 21:43:19

@a nagy hohohorgász: Te aztán cuki vagy. Szóval, ha nem verem a nyálam, mint egy idióta, akkor már meg sem tudod érteni a véleményemet. Ez elég nagy gond rád nézve és lesújtó szegénységi bizonyítvány a felfogóképességedről. Szerintem. Az igazáság az, hogy nagyon is érted, mit írok, csak nem tetszik, mert egyik szekértáborba se passzol. Valóban nem fognak ezért egyik tébolydában sem szeretni, de nem is vágyom oda. És szerintem neked sem kéne odatartoznod. Te döntész. Pontosan tudod, hogy igazam van, abban, amit írok. Csak küzdesz ellene.

Bejegyzés: Jaj, hova adjam le a nemzeti konzultációs kérdőívemet?!

a nagy hohohorgász 2020.07.02. 17:07:07

@a nagy hohohorgász: a mocsing az amit az ember se lenyelni sem kikopni nem tud de utalja....

Bejegyzés: Jaj, hova adjam le a nemzeti konzultációs kérdőívemet?!

a nagy hohohorgász 2020.07.02. 17:04:50

@A kiló nem százat jelent.: egy kurva nagy baj van veled hogy felvallalt velemenyed nincsen csak szaros feligazsagaid. Nyugodtan tilts ki azert amit most irok de te egy csuszo maszo kis fereg vagy uszito blogbejegyzesekkel. Bar nagyon nem komazom a matyit de o legalabb felvallalja a gondolatait. Te kurvara nem, csak fosod a szot de semmi konkluzio, hatarozott velemeny. Latszik h politikus venad van. Sok sikert... tudod a donteskeptelenseg is dontes.... pont olyan vagy mint az altalad imadott karigeri... semmilyen, egy tulelesre jatsz mocsing.

Bejegyzés: Jaj, hova adjam le a nemzeti konzultációs kérdőívemet?!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.07.02. 12:08:07

@A kiló nem százat jelent.:

Arra utaltam, hogy egy tavaly márciusi barcelonai mintában utólagos vizsgálat során találtak koronavírus-nyomokat. Sem az ezt megelőző, sem az ezt követő barcelonai mintákban nem találtak ilyet, ezért erősen valószínű, hogy utólagos szennyeződésről lehet szó.

A tavaly decemberi európai, akár magyarországi megjelenést nem vitatom.

"értelemszerűen a tünetmentes fertőzés egy mítosz"

Itt arról van szó, hogy egy fertőzött már a lappangási idő alatt továbbadhatja a vírust. Később esetleg megjelennek nála a tünetek, így persze nem marad tünetmentes fertőzött, de a lappangási idő alatt bizony az.

"Másik szempont: kevés az idős ember idehaza. "

Ezt a magyar korfa más országokéval való összehasonlítása nélkül is elhiszem. Pl. ez az oka annak is, hogy egy adott életkor fölött több nő halt meg a vírustól, mint férfi - holott a kevésbé idősek közül több férfi halt meg. Nyilván azért halt meg több nagyon idős nő, mert a férfiak addigra már másban meghaltak na meg ugye nemcsak a mosónők, hanem a férfiak is korá(bba)n halnak.

"Bármi mást is elkaptak volna, ezért nem változott a mortalitás sehol. "

Ez nálunk igaz, ám pl. Olaszországban, Spanyolországban, Svédországban kimutathatóan jóval többen haltak meg, mint más évek azonos időszakában.

Amúgy az index is írt egy tanulmányról, mely szerint a fertőzésben meghaltak átlagban 10 évet beszítettek az életükből, ez pedig cáfolja azt a vélekedést, hogy ha nem a koronavírusban, akkor másban, de így is, úgy is meghaltak volna mostanában. Azt persze nem tudom, más kutatások megerősítették-e ezt a tanulmányt, és linket sem tudok adni hozzá.

Bejegyzés: Jaj, hova adjam le a nemzeti konzultációs kérdőívemet?!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.07.02. 08:19:48

Mindeközben a poszt nem erről szólt. Hanem arról, hogy sok a kommunista a postán a portál szerint, és úgy tűnik mindenki azon izgul, hogy hova adja le azt a bánatos kérdőívet. Illetve van egy jó 40% kb. aki ezt magasról lesajnálja.

Bejegyzés: Jaj, hova adjam le a nemzeti konzultációs kérdőívemet?!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.07.02. 07:32:08

@chrisred: Köszi. Szerintem erről elég sokat tudunk. Az oltások nem védenek semmi ellen. Az immunrendszer véd. Ezért írtam, hogy nem kell mindenki oltva legyen. A nyájimmunitáshoz amúgy is elég egy kritikus % átoltottsága. Mivel minden fertőzéssel szemben van egy alapvédettség is a kettő együtt már hatásos tud lenni. Biztos újat mondok, de a legtöbb gyerekkori oltásunk már ELÉVÜLT. Nem vagyunk védettek a betegségekkel szemben, amire oltást kaptunk nagyrészt, illetve a védettségünk már gyengébb. Egyébként fontos tudni, hogy egy legyengült szervezet, ha oltva is van, nem tud megbírkózni a betegségekkel, tehát egy oltott 80 éves, rákos, autoimmun stb. beteg valószínű elkapja az influenzát, stb., ha oltják is és akár súlyos beteg is lehet, meg is halhat. Sőt. Akár az oltás vált ki súlyosabb betegséget, bár ezt utólag nem lehet tudni. De ez nem idetartozik persze.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ezen túl két helyen és több mintában is találtak bizonyítékot a vrus korábbi jelenlétére, a magyar házi orvosok is decemberi megjelenésről beszéltek, csak ez nem mainstream infó. Az viszont biztos, hogy nem új a vírus és más koronavírusfertőzések már az immunrendszerünket részben felkészítették. Az oltás és a korábbi fertőzések ugyanúgy működnek. Edzik a tanult immunrendszert. A BCG esetén azt sejtik, hogy az immunrendszer másik ágát, a velünk születettet is megedzik. És ez nyújt előnyt. Minél több emberek megy át egy vírus szinte észrevétlen, annál kevésbé fognak fertőzni vagy egyáltalán nem fognak, hiszen értelemszerűen a tünetmentes fertőzés egy mítosz. És erre alapozzuk az egész stratégiát. Bizonyos esetekben lehetséges. De egész biztos nem ez a domináns terjedési mód. Erről is voltak meggyőző vizsgálatok. Ezért nem volt semmilyen járvány durván keleten.

A légúti fertőzések idehaza nagyon súlyosak voltak, "magyar halálként" beszéltünk a TBC-ről. Ez a történeti és immunológiai tapasztalat előnyt nyújthat a mostani nemzedéknek. Egyrészt lehetséges, hogy genetikailag is felkészültebb a népesség, másrészt az oltásokat (mint a BCG) komolyan vették. És egyébként valóban súlyos szokott lenni általában az influenza idehaza.

Másik szempont: kevés az idős ember idehaza. Nyugaton egyszerűen túlélt az a nemzedék, aki számára ez a vírus veszélyes. Nálunk meg meghaltak már rég minden másban. Most nem tudtak még egyszer meghalni. Nem bonyolult. Nem volt potenciális anyaga a fertőzéseknek és a halálozásoknak annyi, mint nyugaton.

A COVID-19 nem egy súlyos és veszélyes betegség. Ezt már rég tudjuk. 80% számára észrevétlen. A maradék zöme számára nagyon enyhe megfázást jelent, mint a többi koronavírus. Egy töredék az, aki számára veszélyes. 1%. De számukra sem a vírus, hanem saját gyenge immunrendszerük a "betegség" oka valójában. Bármi mást is elkaptak volna, ezért nem változott a mortalitás sehol. Csak most címkét kapott a halál. Máskor nem.

Bejegyzés: Jaj, hova adjam le a nemzeti konzultációs kérdőívemet?!

chrisred 2020.07.02. 06:07:52

@A kiló nem százat jelent.: A cikk végén a kiigazítást is érdemes elolvasni: "1959-től megszervezték minden olyan 1. 5. és 8.-os általános iskolás gyerek újraoltását, akik nem rendelkeztek a tuberkulózis ellen kellő védettséggel. Tehát újszülött kori oltást ugyan nem kapott az 1945 és 1954 közötti generáció, de később, az általános iskolában megkapták ezt az oltást. Budapesten ennél még idősebbek is lehetnek oltva, a fővárosban például 1957-ben beoltották a 17 éves ipari tanulókat. Ezek alapján az 1944-ben született generáció a legfiatalabb, ahol még nagy számban lehetnek olyanok, akik nincsenek beoltva. Viszont Budapesten az ennél idősebbek között is nagy arányban vannak, akik megkapták az oltást iskolás korukban. Ezek alapján tehát a magyar adatokból nem lehet olyan erős következtetést levonni a BCG-oltás és a koronavírus kapcsolatáról, mint amit a cikk eredeti verziójában megfogalmaztam. A hibáért elnézést kérek."

Vagyis a cikkben szereplő adatok semmilyen cáfolatot nem jelentenek a BCG oltás vírus elleni hatásosságára.

Bejegyzés: Jaj, hova adjam le a nemzeti konzultációs kérdőívemet?!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.07.01. 19:25:23

@A kiló nem százat jelent.:

"A BCG és más oltások védettséget jelenthetnek közvetve is. A nyájimmunitáson keresztül."

Ezt az érvet gondold át még egyszer. :)

"Azt is tudjuk, hogy ez nem új vírus."

Márpedig az, eléggé eltér az eddig ismert koronavírusoktól, erről sokat lehetett olvasni.

"márpedig ez egy náthás ország. Elég masszív szokott lenni az influenzaszezon. "

Ez nem ad magyarázatot arra, miért volt a járvány sokkal enyhébb a kelet-közép-európai országokban. Adatom nincs ugyan, de nem hinném, hogy Ausztriában, Franciaországban vagy épp fenn északon lényegesen enyhébb lenne az influenzaszezon.

"tudjuk, hogy konkréten ez a vírus már tavaly Európában volt..."

Ha arra az egyetlen mintára gondolsz, ahol sem a megelőző, sem az azt követő mintákban sem találtak vírusnyomokat, akkor az egészen biztos utólagos szennyeződés lehetett.

Bejegyzés: Jaj, hova adjam le a nemzeti konzultációs kérdőívemet?!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2020.07.01. 19:13:25

@eßemfaßom meg áll: Köszi a cikket, nem olvastam még. Azt hiszem ezt nem lehet tudni. A BCG és más oltások védettséget jelenthetnek közvetve is. A nyájimmunitáson keresztül. Emellett 30-50%-os alapimmunitást állapítottak meg a vírussal szemben a tudósok. Ez azt jelenti, hogy a BCG-vel együtt már lehet eleve nyújimmunitás alakult ki és ezért terjedt elenyésző mértékben a kór. Legtöbbünk találkozott a vírussal, ebben biztos vagyok. Egyszerűen kizártnak tartom. Ellenben nagyon enyhe lefolyású vagy észrevétlen lehetett. Azt is tudjuk, hogy ez nem új vírus. A koronavírusokkal való találkozás eleve adhatott valami meglévő védettséget, márpedig ez egy náthás ország. Elég masszív szokott lenni az influenzaszezon. Na és tudjuk, hogy konkréten ez a vírus már tavaly Európában volt...

Bejegyzés: Jaj, hova adjam le a nemzeti konzultációs kérdőívemet?!

a nagy hohohorgász 2020.07.01. 16:08:57

@a nagy hohohorgász: ha ezt meglepi a kormany akkor tenyleg mindegy kire szavazunk mert az onerobol tudasbol gyarapodo embert egyik part sem tamogatja. Csak a prolikat es a csokosokat .....

Bejegyzés: Jaj, hova adjam le a nemzeti konzultációs kérdőívemet?!

a nagy hohohorgász 2020.07.01. 16:05:22

@eßemfaßom meg áll: te agysebesz, nekem 5 cegtol van bevetelem abbol ketto 3 millio felett evente raadasul nem azonos tulajdonosi kor akkor szerinted meg a nav szerint nekem 50 ora egy nap minimum? Vagy 2 orankent mas munkahelyen jelenek meg???? Ha valakinek 2 helyrol van minimum bevetele es tulajdonosi kore a cegeknek nem ugyanaz akkor az gyanusan vallalkozo... de azzal egyetertek hogy a bujtatott munkaszerzodeseket szuntessek meg de kivizsgalassal es ne funyiro elv alapjan.... gondolkozz micimacko gondolkozz. Raadasul a 40 szazalekos ado nem nyugdijalapba a katasnak menne ha nem sima adobevetel. Mert a katas nyugdija az 50 vagy 75 ezer alapjan szamolodik... ami minimalnyugdijat jelent. Szoval ezzel csak az emberek szivnak, tehat visszatert a maszop szemlelet.... ez egy kurva rossz megoldas!!!! A kataban pont az a jo hogy valaki gondoskodhat a nyugdijarol ha akar es tud....

Bejegyzés: Jaj, hova adjam le a nemzeti konzultációs kérdőívemet?!

DezInf 2020.07.01. 14:43:08

@a nagy hohohorgász:

szóval fideszes troll vagy
eddig mindig tagadtad :)))
kapcsold be a klímát

Bejegyzés: Jaj, hova adjam le a nemzeti konzultációs kérdőívemet?!

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2020.07.01. 14:22:35

@Matthias Corvinus: "szóval EZ KURVÁRA NEM DEMOKRATIKUS." Neked nagyon az agyadra ment a meleg.

Bejegyzés: Jaj, hova adjam le a nemzeti konzultációs kérdőívemet?!

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2020.07.01. 14:19:35

@arthurthedent: "agyonvágják a kisvállalkozókat 40% különadóva" Amikor agyonvágják a kata-nak álcázott munkaszerződést, ha pontos szeretnél lenni...

Bejegyzés: Jaj, hova adjam le a nemzeti konzultációs kérdőívemet?!