A kiló nem százat jelent.

Tudtad? A menekültkvóta éppenhogy magyar érdek volt

2018. augusztus 28.

Bár a migráción kívül más politikai kérdés nem nagyon érdekelte a magyar közvéleményt, szinte mégsem tudunk erről se semmit jól. Annak hiszünk, akire szavazunk és nem a tényeknek.

map_of_the_european_migrant_crisis_2015.png

Szemmel látható, hogy nekünk már nem volt hova átvenni menedékkérőket. Nálunk volt a legtöbb. 

  1. A 2010-es évek migrációs hulláma a peremországokon éri el az Unió területét. Aránytalanul nagy terhelést jelentve pl. Olaszország, Görögország, Magyarország hatóságai számára. 
  2. A kezelhetetlen tömegben érkező menekültek unión belüli szétosztása ezeket a peremországokat volt hivatott tehermentesíteni. Tehát Magyarországon kívánt segíteni.
  3. Az Unió többi országa tehát a megállapodás szerint átvállalta volna a Magyarországra, Görögországba, Olaszországba érkező menekültek és migránsok tömegét. Nem pedig onnan telepítettek volna be hozzánk bárkit is. "Kényszerrel." "Tömegesen."

Valószínű csak ezek nem ismeretében nem világos, hogy miért támogatja most Matteo Salvini, új olasz belügyminiszter, bevándorlásellenes pártvezér, Orbán miniszterelnök új nyugati barátja (továbbra is) a menekültkvótát. S miért akarja Orbán Viktor egy régebbi barátjának, Berlusconinak a párttársa, Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke, hogy Salvini vegye rá Orbánt a kvóták támogatására. Amiről idehaza olyan népszavazást tartottunk, amivel Orbán Viktor felmosta a teljes politikai színteret. (Részletesen írtunk erről Részvétlen demokrácia c. cikkünkben.)

A politikai tébolyban a magyar közvélemény viszont úgy fogta fel a kérdést, hogy a "kényszerbetelepítésekre", a migrációra mint olyanra mond nemet — noha valójában a migrációval szembeni tehermentesítésünkre mondtunk nemet: magyarán önként vállaltuk, hogy mi majd kezeljük azt. További fun fact és emlékezetfrissítés, hogy az eseménysor kezdetén, maga a magyar miniszterelnök követelte az uniós megoldást, majd amikor az megszületett természetesen meg is szavazta a dublini megállapodás keretein belül a menekültkvóták alkalmazását. A kérdésben a gyűlölködő menekültellenes tüntetéseket tartó Jobbik és egy magánszemély is próbálkozott népszavazást kezdeményezni — a kezdeményezés végül átkerült a kormány kezébe: a Fidesz ügyesen ellopta a show-t a szélsőjobbtól, előremenekült az idegenellenesség zsákutcájában. 

A kvóták éppenhogy Magyarország érdekében születtek, ha teljes megoldást nem is nyújtottak volna a valódi problémára: klímaváltozás, erőszak és nyomor a harmadik világban... A kvóták elutasítása tehát nem volt érdekünk, két dologra volt jó: ellenségképet lehetett gyártani az amúgy is gyanús, távoli Brüsszelből a világtól elzárt, nyelveket elvétve beszélő országban, ami aztán egy nemzeti érdekekért körömszakadtáig küzdő kormány imázsát nyújtotta a Jobbik és a Fidesz között ingadozó jobboldali közönség számára. Amely magyar kormány így látszatra blokkot tudott építeni azokból a kelet-európai országokból, akik számára a kvóta valóban terhet jelentett volna: Lengyelország, Szlovákia, Lettország nem peremországok: nekik valóban nem volt érdekük a kvóta.

Az ellenzék lényegében nem tudta megérvelni azt, amit a fenti három pontban összefoglaltunk, kiemelkedő volt a Jobbik ügyetlensége, Vona Gábor népszavazást lefitymáló nyilatkozatokkal („a referendum felett eljárt az idő”) nem megkülönböztette pártját a Fidesztől, ami természetesen létérdeke volt, hanem elindította azon az úton, ami megszülte az ellenzék pártjait Soros hóna alatt már majdnem joggal "kerítésbontóként" összemosó plakátokat.

egyuttbonatnakle.jpeg

Nem véletlen: a képen látható két új reménység is lemondott azóta. 

Hiába jelentkezett be Vona Gábor a Spinoza Házban is az ellenzék vezérének, s talált meghallgatásra a jobboldali közvéleményhez hasonlóan bár nem a migráció, hanem Orbán töretlen népszerűségétől hiszterizált balliberális körökben. Orbán joggal nevezte egyszerűen bénának a még lemondása után is magát a jövő reménységének hívő effektíve még kiskorúHeller Ágnesben és Simicska Lajosban nevelőszülőt kereső árva szélsőjobboldali politikust. A kép egyetlen szereplője sem tudta volna persze felvenni a ritmust a remek ütemérzékkel cselekvő Orbánnal szemben.

Ebben a kártyajátékban nem csak az játszott Orbán kezére, hogy ő osztja a lapokat — ez a játszma sajátossága, amit tudomásul kell venni —, de a kapott lapok bármelyikével is csak a miniszterelnök tudna jól játszani, egyik képen szereplő ellenfelének sincs meg a játéktudása, hiába próbálkozott a Jobbik is cselekkel — általában rossz időben és rossz helyen. (Szél kormányváltó ambíció persze még vérszegényebbek voltak és ezen Ron Werber sem tudott volna változtatni.) A választók messziről kiszúrják a kompetensebbet ebből a felhozatalból. A választás formaság, a reménykeltés pedig csalás volt.

A betelepítések elleni alaptörvénymódosítást a letelepedési kötvények miatt nem megszavazó Jobbik lényegében azt üzente a jobboldali szavazóknak, hogy nem olyan fontos neki ez a kérdés. Ha leülsz kártyázni és ravaszkodni próbálsz, nem árt, ha okosabb vagy az ellenfelednél. Ebből is látszik: Orbánnak nem kell a kétharmad, sőt éppen e aduásznak hitt lap nélkül tudta behúzni a csőbe egyetlen alig-kihívóját. Ha kétharmada lett volna nem szorul rá az ellenzéki szavazatokra az alkotmánymódosításhoz, akkor minden felelősség az övé, ami egyébként egy újabb válságidőszakban ütőkártya lehet az ellenzék kezében — minden rosszért a kormányt teheti felelőssé.

(Ilyenformán mindegy, hogy Orbán kétharmadot szerzett vagy sem. A rendszer kész, a kétharmad nem teljhatalom. Egy okos ellenzék tud fordítani mindegyik helyzetből — ahogy éppen Orbán egy sokkal nagyobb többséggel szemben 1998-ban mindössze 7%-ról indulva.)

Rossz ütemérzékre vall az is, amikor utólag próbálnak ellenzéki politikusok felülni a migránskvóta elutasításának vonatára. A választók figyelmét és rokonszenvét nem elsősorban az ragadja meg, aki éppen olyat próbál nekik mondani, amit hallani akarnak, hanem aki kompetensebbnek tűnik, aki újat és megjegyezhetőt is üzen. Az, hogy  "támogatom a kerítést", "én is nemmel szavaztam a migránskvótára" nem lesz erény, legfeljebb indirekt bók Orbán Viktor számára — lényegében fegyverletétel. S úgy tűnik késve érkezett haza Brüsszelből Kendernay János, diplomata májusban a zöld párt elnökségébe: előadásában lényeglátóan leplezi le az orbáni politika logikáját.

Látható Orbán szándékosan provokál olyat vitákat, amiben nem nyerhet, de nincs is értelme nyerni. Hogy a magyar közvéleményben fenntartsa az idegen, most épp brüsszeli önkénnyel szemben tehetetlen vesztesország-érzést. Amit megtanulhattunk egyébként egyoldalúan defetista történelemoktatásunkból, ahelyett, hogy okos alkukban érvényesítenénk az érdekeinket Brüsszelben, amire most lehetőségünk van. Ki kéne törnünk az önsorsrontó tanult tehetetlenségből, ami két stratégiát termelt ki: az egyik a balliberális-labanc nemzeti érdekérvényesítést feladó, csak egyéni boldogulást segítő lakájmentalitás, a másik a kurucos-szabadságharcos hol kudarcos műbalhékba, hol nemzeti tragédiákba torkolló kocsmai hőbörgés. 

Egyik sem lehet egyenrangú partnere semmilyen tárgyalásnak és mindkettő megbízhatatlan és csak alárendelt szerep lehet, ami az ország érdekeit nem szolgálja: okos, együttműködő, racionális és jóhiszemű és jóhírnévre alapozó, respektálható, ezért elismert diplomáciára van szükségünk. S ebben a kérdésben úgy tűnik még a miénkhez hasonlóan harsány showelemekre és bombasztikus kuplékra épülő olasz politikában is előrébb járnak az ott épp most kormányra került "huszonegyedik századi" pártok.

Rizikó nélkül meg lehetett volna próbálni bármely magyar ellenzéki pártnak kivételesen észérvekkel operálni a tébolyban:

  1. A kvóták Magyarország érdekében születtek.
  2. Brüsszel nem elnyomó hatalom.
  3. A kormány éveken át nem biztosította az ország és Európa biztonságát: a migráció és a terrorizmus úgy haladt rajtunk keresztül, mintha magyar hatóságok nem is léteznének! 
  4. A határainkon pedig ok nélkül bánunk embertelen módon szerencsétlen földönfutókkal.

Meg lehetne találni, hogy miként biztosítható a magyar emberek és Európa lakosságának biztonsága, miként kezelhető és fékezhető meg humanitárius eszközökkel a migráció. Ennek a kérdésben a pozíciók újragondolására most nem várt lehetőség érkezett a migrációban sorstárs, "orbánbarát" Olaszországból. 

Mindkét cél egyszerre elérhető: megőrizzük a biztonságunk, itt és most, és emberségünk az utókor szemében

A kiló nem százat jelent.

medupdate20180824-2.jpg

2018-as helyzetkép a Földközi-tengeren. Az érkezők éves száma legfeljebb egy erős napnak számít a Sziget-fesztiválon.

Régebbi írások:

A világvége, a genderszak és Kerényi Imre halálhíre

A közélet elviselhetetlen könnyűsége

A budai rénszarvas, a radikális medve és a szurikátabőrbe varrt baloldaliság

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr2614207061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ad Dio 2018.08.29. 20:58:34

@A kiló nem százat jelent.:

"Ennek az ezközei meg persze nem egy kerítés Európa közepén. Viccnek is rossz. Ott tartunk, hogy minden kisország körbekeríti magát és közben minden ugyanaz marad, mert sosem tökéles a határzár. "

Ez így igaz is meg nem is. Egyfelől EU közösségi szinten valóban nem megoldás a kerítés. Sőt: valójában árt az EU közösségnek, illetve felesleges pénzkidobás. Másfelől viszont ha közösségi szinten nincs megoldás, akkor ez a második legjobb dolog...

Valójában régen el kellett volna jutni a kompromisszumos, tartható megoldásig, ami két pilléren nyugszik: egyfelől kő kemény határvédelem és felépített határvédelmi rendszer, másik pillére pedig kinyúlás az észak afrikai országok felé, gazdasági együttműködés, első sorban a mezőgazdaság és a feldolgozó ipar irányában (VÍZ!!!), hogy ezek a területek természetes módon fékezzék a migrációt.
A bevándorlást minden áron be kell szorítani legális keretek közé.
Európának annak kell maradnia ami: liberális, demokrata, gazdag világ.

"bármilyen soknak is tűnik az a millió, valójában cseppben a tenger... Szóval a 10-es évek hulláma nem önti el a kontinenst. Sok szempontból ez vihar egy pohár vízben. Mondjuk kistóban."

Az a millió mostanára 2-2.5 millió. De nem is ez a baj, hanem az, hogy ez még csak bemelegítés. Afrika évente durván 30.000.000 fővel növekszik. Az országok politikailag instabilak, a gazdaságok fejletlenek, a társadalmak mély törésvonalakkal tagoltak. A szír polgárháború csak egy kis bemelegítés a jövő migrációs hullámaira. Most kellene kidolgozni a működő modellt, mert ha belódul a nagyüzem, már késő lesz kapkodni...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 20:58:40

@Helga Beauty Salon: ahhoz elég két osztály, hogy Dunning-Kruger szindrómád legyen.

Ad Dio 2018.08.29. 21:00:05

@Ad Dio:
helyesb:

határvédelmi rendszer = bevándorlási rendszer

Bravehearth 2018.08.29. 21:54:09

@math0: "Akkor elfogadod a kvótát?"

Sajnos hülye vagy... Szerintem gépelés helyett inkább olvass! Mondjuk, akkor is segghülyének fogsz tűnni, így végülis mindegy.

"...különben megint pofán szartad magad. Mondjuk így is"

Pusztán annyi történt, mint mindig. Nem tudtál szöveget értelmezni és örömködsz, pedig inkább sírnod kellene, rágcsáló! :-) És ez sem jut el a toronyig, mi?

"törvényt is szegtél. Megdugtad az anyádat."

Ez nálad tényleg egy rögeszme, ratyimatyi! :-) Csak nem tévedtem én anyád és fölnevelt génhibája közti kapcsolatról... Nem először igazolod, hogy komoly betegséggel küzdesz.

Föl sem fogod, hogy mekkora szolgálatot teszel az Orbánnak is, igaz? :-) Ha valaki téged olvas, sokkal jobban fogja kedvelni a nácikat, fasisztákat, a Fideszt, Orbánt, mint azt a legdurvább agymosás eredményezné! Te vagy a kormány legjobb kampányfogása, komolyan! Tényleg! Nem ők fizetnek téged, ratyimatyi? :-) Minden igyekezeted ellenére te inkább hozod a kormánynak a szavazatot és a szimpátiát, mint rombolnád azt! :-D

Számodra a legsúlyosabb büntetés maga az élet! És én ennek örülök, mert tudom, hogy minden napod fáj, minden napod kín. Élj soká, ratyimatyi! Élj soká és írj sokat! :-D
Idióta... Lol...!
B.

Helga Beauty Salon. 2018.08.29. 22:05:17

@math0: Jaj menj már a faszba ezzel a Dunning-Kruger szindrómával!
Azt a szindrómát nem tudod hogy hívják, amiben valaki tisztába van azzal hogy a vitapartnere egy hülye állat, de mégis akkora balfasz hogy újra és újra szóba áll vele? Mert nekem olyan van!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 22:15:27

@Helga Beauty Salon: összefoglalom állításaid: két osztály a végzettséged, és balfasz vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 22:19:19

@Bravehearth: állandóan olyan hülye vagy, hogy pofán szarod magad. aztán kenegeted magadon a szart azzal, hogy magyarázkodsz, hogy Salvini, az olasz náci támogatja a kvótát, és így ellentmondás van a náci erőtérben.

Nagy szolgálatot teszel nekünk, mert szépen demonstrálod, milyenek Orbán birkái: idióta, elmebeteg faszok vagytok, Magyarország selejtjei.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 22:19:35

@Bravehearth: állandóan olyan hülye vagy, hogy pofán szarod magad. aztán kenegeted magadon a szart azzal, hogy magyarázkodsz, hogy Salvini, az olasz náci támogatja a kvótát, és így ellentmondás van a náci erőtérben.

Nagy szolgálatot teszel nekünk, mert szépen demonstrálod, milyenek Orbán birkái: idióta, elmebeteg faszok vagytok, Magyarország selejtjei.

Helga Beauty Salon. 2018.08.29. 22:25:28

@math0: " összefoglalom állításaid: két osztály a végzettséged, és balfasz vagy."

Pontosan, úgyhogy ismét sikerélményed van, mehetsz összekenni a paplanodat az ötcombú barátosnőddel! :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.29. 22:40:34

@Helga Beauty Salon: senki nem kíváncsi a szexuális fantáziáidra.

CSOKKI MÁLNA 2018.08.30. 00:24:24

@math0: Nem, én konkrétumokra vagyok kíváncsi. Ha az országba belépő illegális migráns nem hajlandó együttműködni, akkor lehet vele szemben erőszakot alkalmazni? Erre felelj !

CSOKKI MÁLNA 2018.08.30. 00:28:41

@math0: Salvini szempontjából másodlagos fontosságú a kvóta. Az elsődlegesen elérendő cél az ő szempontjából is az illegális migráció blokkolása és a visszatelepítések megkezdése.Ha ezt a két célt sikerül elérni a kvóta kérdés jelentősége erősen lecsökken..

Bravehearth 2018.08.30. 05:49:38

@math0: "állandóan olyan hülye vagy, hogy pofán szarod magad."

Semmi másról nincs szó, minthogy képtelen vagy szöveget értelmezni. Illetve egyszerűen elolvasni az erről korábban írottakat. Nyilván nem meglepő, hisz ennyire vagy képes, ratyimatyi. :-)

"hogy Salvini, az olasz náci támogatja a kvótát, és így ellentmondás van a náci erőtérben."

Nagyon helyes, hogy próbálod nyugtatgatni magad, már a próbálkozás is előremutató! A jövő majd választ fog adni, hogy ez az ellentmondás technikai avagy alapvető elvi különbség. Sanszosnak látom, hogy az előbbi. De ezen a hídon majd akkor megyünk át, ha odaértünk.

"Nagy szolgálatot teszel nekünk, mert szépen demonstrálod, milyenek Orbán birkái: idióta, elmebeteg faszok vagytok, Magyarország selejtjei."

Nos... Olvasd vissza magad, ratyimatyi! Mely tüneteit produkálod az idióta, gyakorló elmebeteg és idegbajos eseteknek? Megfejtés itt helyben. ;-)
Lol...

Élj soká, ratyimatyi! Az élet a te büntetésed! ;-)

@Helga Beauty Salon: :-D Ez qrvajó volt! :-)
B.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 08:14:34

@pina noir: persze, hogy lehet, minden ország ezt teszi. De elég az USA-ra gondolni, ahol önkényesen akár a reptérről leszállás után is visszairányíthatnak — bármiért. Ami azért jobban fájna nekem mint egy gyomros vagy egy sertésmájkrémes szendvics.. :) De math nem tudom, hogy gondolja, de nem is érdekel. Úgy látom a közösség megoldja a moderációt. @Helga Beauty Salon: gratula, hivatalosan ugyan nem tetszhet, de frappáns volt a beszólás:
"Jaj menj már a faszba ezzel a Dunning-Kruger szindrómával!
Azt a szindrómát nem tudod hogy hívják, amiben valaki tisztába van azzal hogy a vitapartnere egy hülye állat, de mégis akkora balfasz hogy újra és újra szóba áll vele? Mert nekem olyan van!" — eztán erre hivatkozni fogok. :)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 09:00:30

@Ménár Atya: Ez egy hungarikum. Görögországnak a török határon, Spanyolországnak az enklávékban hamarabb volt kerítése. Senkit sem érdekeltek. Egyedül a hülye magyarok ne ugráljanak. Azóta mindenütt van kerítés. Vagy határszigorítás valamilyen formában. A világ pedig tele van határkerítésekkel. Fun fact: Szíria határán éppen az Iszlám Állam számolta fel a határkerítést, ami családokat választott ketté Irakból. Mivel ezek az államhatárok vonalzóhúzással születte.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 09:26:47

@pina noir: Salvini Orbánnal találkozott, az egész találkozó a kvótáról szóló ellentétes álláspontjukról szólt:

ha a kvóta másodlagos, akkor mi a jó édes kurta anyátok volt ez a nagy felhajtás körülötte? egy bukott népszavazás sok milliárdból, agymosó reklámok sok milliárdból. mindez másodlagos kérdésben?

hvg.hu/itthon/20180828_OrbanSalvini_talalkozo_Elkepzelhetetlen_az_egyuttmukodes_az_olasz_kormany_es_Orban_kozott

ha a kvóta másodlagos, akkor mi a jó édes kurta anyátok volt ez a nagy felhajtás körülötte? egy bukott népszavazás sok milliárdból, agymosó reklámok sok milliárdból. mindez másodlagos kérdésben?

a jó édes kurta anyátokat!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 09:28:57

@Helga Beauty Salon: Csehszlovákia nem volt akkor 0 éves, de ebből a szempontból ez mindegy. Az országok olyanok, mint a nők. Nem az évek számítanak. 1945-ben kétoldalú megállapodás volt Magyarország és Csehszlovákia között a népességcseréről. Ez hozzátartozik az igazsághoz. Ellenben a csehszlovákok egy kicsit sztahanovisták voltak, több magyart indítottak útnak, míg az itteni szlovákok nem nagyon értették, hogy miért kéne elmenniük egy olyan országba, amiről nem is hallottak még. Egyik tipikus esete a magyar sikereknek, de mindenképp tömeges áttelepítésnek mondanám.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 09:33:28

@Bravehearth: 80-as IQ felett azért leesik valakinek, hogy ha két náci között ellentmondás van egy kérdésben, akkor minimum az egyik nácinak nincs igaza. ezzel megdőlt a "Náciknak mindenben igazuk van/volt" mítosza.

És ahhoz is hülye vagy, hogy felfogd, hogy ez csak arra mutat rá, hogy ha Európa több országában nácik kormányoznak, attól semmivel nem lesz jobb, mert mitől jobb az, hogy két értelmes ember helyett két hülye, önző, pszichopata náci veszekedik egymással?! A nácik szemében akár Salvini engedne, akár Orbán engedne, az hazaárulás volna. Zsákutcába jutottatok. Valamelyik náci lebukik a kérdésben. A menekültkérdésben és a kvótarendszerben a nácik csak odáig jutottak el idáig, hogy egymással veszekednek. És nem is juthatnak ennél tovább. Ez volna a nagy előrelépés, te idióta, elmebeteg fasz?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 09:39:22

@A kiló nem százat jelent.: @A kiló nem százat jelent.:

1) Török határ gyakorlatilag Ázsia határa.
2) az enklávék határa Afrika határa
3) Én végigvezetek neked Budapesttől Zürichbe a Hauptbahnhofig határellenőrzés nélkül.

Hazug disznó vagy. Határellenőrzés nagyon gyenge módon Hegyeshalomnál és Slazbrugnál van. Ez nem "mindenütt", te hazudozós fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 09:40:35

@A kiló nem százat jelent.: a moderáció úgy lenne igazán teljes, ha törölnéd a blogodat. fasznak aprózod itt el a dolgokat!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 09:54:26

@math0: érdeklődve kérdezem, hogy a kontinensekkel mi bajod van? Illetve miért tartod normálisnak a határkerítést a görög török határon vagy a bolgár török határon vagy Ceutánál vagy bárhol máshol, ha itt kiveri a biztosítékot a magyar határon? Ebben logikát nem vélek felfedezni. Nemi szervek emlegetése sem segít. A hazug szót itt értelmezni sem tudom. Sajnálom, hogy ennyire felzaklatott a téma.
— Lássuk akkor a tényeket: valóban Svájcból vélhetően kevesen akarnak Németországba menekülni, azt hinné az ember ez nyugaton vagy északabbra már csak jobb lehet, de pl. Dánia visszavezette a határellenőrzést Németország felé, természetesen a migráció miatt. Szóval áll az állítás: általában szigorodott a határátlépés, ott is, ahol arra nem számítottál. Nem fogom végigvenni a teljes határtörténelmet. A határzárak nem unikumok. Schengen veszélybe került a migráció miatt. Ez komoly dolog. Egyébként kezdhetnek aggódni az utakon Svájc felé, ha neked jogsid van és vezetsz. Nem tartom kizártnak, hogy szigorítások lesznek miattad ott is...

CSOKKI MÁLNA 2018.08.30. 09:59:36

@math0: Miért kellene figyelembe vennem a szar sorosista libsi linkedet? Hiába szeretnétek hinni, hogy Orbán és Salvini között komoly nézetkülönbség van, a valóság nem ez. ,hanem az, hogy jóval több közös pont van elképzeléseik között, mint különbség.
Mi már megállítottuk a határainkon beözönlő illegális migránsokat, vagyis foglalkozhatunk a kvótakérdéssel . Az olaszoknál a kártékony illegális migráció visszaszorítása most zajlik. Ehhez kapnak politikai segítséget Orbántól. Ezzel többre mennek mint a kvótával, amit amúgy se nagyon tartanak be még azok se, akik színleg támogatják. Pl. Macron, aki egyáltalán nem teljesítette kvótavállalásait, csak a pofája jár..

Exploiter 2018.08.30. 10:04:53

@A kiló nem százat jelent.:

A fickó az emberi természet mocskos fertőjének tartja, hogy a magyar határon kerítés van és közben hivatkozik a jóságos Merkellre, aki megoldotta a problémákat, ami azt jelenti, hogy effektív az eu számára hátrányos feltételekkel lepaktált egy valódi diktátorral, hogy ugyanazokat az embereket, akiket mélyen bánt egy kerítés, éles fegyverrel, erőszakkal, az emberi jogok alapvető sárba tiprásával tartsák a helyi nyomortáborokban. Ahonnan tényleg nem lehet hova menni.
Mert az úgy morálisan nem probléma.
Igaza van Ad Dio kollégának vele kapcsolatban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 10:08:22

@A kiló nem százat jelent.:

te: "Azóta mindenütt van kerítés. Vagy határszigorítás valamilyen formában."

egy hozzászólással később:

"általában szigorodott a határátlépés"

tekintve, hogy te a hazugság fogalmát még csak nem ismered, nem meglepő, hogy hazudsz. Tájékoztatlak, hogy pont ezt nevezik hazugságnak, amit te csináltál. Tanuld meg! Az emberek nem szeretik az ilyet, és elküldenek a kurka annyádba. Joggal.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 10:09:00

@A kiló nem százat jelent.: a moderációd egy kicsinyes, rendőrállami szánalom.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 10:10:52

@pina noir: "Orbán és Salvini között komoly nézetkülönbség van, a valóság nem ez."

Szerinted a kvótakérdés nem fontos kérdés?! Akkor rád is vonatkozik, hogy faxnak szórt ki erre a csuti paraszt milliárdokat, faxnak loptak el milliárdokat, faxnak rendeztek rá bukott népszavazást! Elmész te is a kurta annyádba!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 10:12:55

@Exploiter: te vagy olyan idióta elmebeteg, hogy azt hiszed, hogy az Égei tengerre lehet kerítést húzni.

Helga Beauty Salon. 2018.08.30. 10:13:54

@A kiló nem százat jelent.: Csehszlovákia nem volt akkor 0 éves, ......
Hát igen, mert előtte már volt egyszer, nem voltam precíz, mert nem akartam annyira belemenni. A jogtalanul itt tartózkodó külföldiek kipaterolásával vonta párhuzamba a kolléga az ott született emberek elűzését, illetve annak jogi alátámasztását, Sőt először csak a kitelepítéssel úgy általában.
Annyira más a kettő azt leszámítva hogy határon kívülre tesznek valakiket és ezt már túlzott nagyvonalúságnak tartottam.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 10:14:11

@Exploiter: vagy azt hiszed, hogy az Égei-tengeren halomba lövöldözni a menekülteket humánusabb megoldás, mint Edogannal megegyezni.

Vagy te olyan idióta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 10:15:42

@Exploiter: Angela Merkel annyit csinált, hogy azt mondta, még mindig erkölcsösebb megegyezni Erdogannal, mint az Égei-tengeren halomba lőni a menekülteket.

Orbán, a csuti paraszt nem tud ennél jobb megoldást, csak ugrál nagy pofával, mint ti is.

CSOKKI MÁLNA 2018.08.30. 10:17:10

@math0: Nem elsőrendűen fontos kérdés. A libsiknek különös érzékük van ahhoz, hogy a kevésbé lényeges kérdésekkel foglalkozzanak mindig. Aztán a valóság előbb-utóbb rájuk vigyorog mindig...)
Az elsőrendűen fontos kérdés az illegális migráció megállítása és hatékony blokkolása, és a visszatelepítések megkezdése (Merkel-Putyin találkozó...) A jövő tavaszi EU_s választások után erre van esély. Ha mégse, akkor nemzetállami kereteken belül kell megoldani...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 10:38:23

@pina noir: szerintem a Merkel-Erdogan paktum jobb, mint a csővégi megoldás. És nem feltétlenül jár erőszakkal. Illetve nem többel, mint ami a térségben megszokott. Amúgy még az erdogani rezsim se olyan szörnyű. Erdogan nem véletlenül népszerű. Nagyon jó polgármester volt, modernizált, fejlesztett. Ezt foytatta kormányon is. Viszont egy olyan országban, ahol a miénknél tízszer durvábbak a politikai ellentétek, ahol létezik a politikai terrorizmus. Stb. Szerintem innen megítélni nem egyszerű. Nem akarom mentegetni, de szerintem rendben van a paktum. De egyáltalán nem örülnék neki, ha olyan ország lennénk, mint Törökország. Ha math-on múlna, olyan lennénk. És mivel sok hasonló van, ezért velük szemben Orbán egy Erdogan light arcot kell mutasson. Így működik a hatalom. Szerintem bármi is van idehaza, bármennyire is náciznak egyesek akár Salvini, akár Orbán tolerálható vezetők, értelmes politikai célokkal, amik mögött többség van: magyarán népakarat. Ha úgy tetszik demokrácia. Innentől minden demokráciasirató, nácizó, diktátorozó őrjöngés csak magát minősíti és épp azt rombolja, amit hiányol, olykor jogosan, olykor kevésbé: a demokráciát és az értelmes vitákat.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 10:40:45

@math0: megköszönöm kedves szavaidat, ugye, hogy ki tudod magadat fejezni egy sor nem idevaló kifejezés nélkül is. Csak jelzem: engem nem dühít a stílusod. Inkább sajnállak. S mindezt saját neved alatt... kuriózum. Persze Zürichben senki sem érti a magyart nyilván.

Exploiter 2018.08.30. 10:44:17

@math0:

Akkor áruld már el, te senki, hogy mivel Merkelt hoztad fel példának, ez azt jelenti, hogy egyetértesz azzal, hogy a török diktátorra bíztuk a piszkos munkát? Morálisan amellé állsz, hogy ott tartsák őket fegyverrel, mert ez jó megoldás?
Ez nem g3ciség? Miért nem jöhet ide mindenki? He? Válogatsz, szelektálsz? Azok nem szenvedő, elesett emberek? Azokat nem illeti meg egy jobb élet? Azokat verheti a török hadsereg? Azokért nem kár, mert ott nem lehet orbánra kenni semmit, arra ballisztikus ívben teszel, a Mutti jól megoldotta, tisztán és emberségesen?

Milyen moralitásról beszélsz, milyen ember vagy te?

Amúgy remekül működik a komment szűrés, egy tucatnyi jelző nem ment át, amivel megpróbáltalak megszólítani. A jelek szerint nincs rád megfelelő szó.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 10:49:04

@math0: a mindenütt van kerítés nyilván nem szó szerint értendő, csak egy kötekedő gondolhatja így, hiszen pl. végig tudok menni az utcán is hosszában, csak keresztbe állja utamat kerítés. Akárhogy is: minden kontinens, minden forró zóna tele van kerítésekkel és szigorításokkal. És az Unió is tele van határszigorításokkal és idegenrendészeti szigorításokkal etc. Pedig az Unió belsejében ez indokolatlannak tűnik elsőre. Még az általad talán példaként felhozott német-osztrák határon is volt szigorítás. en.wikipedia.org/wiki/European_migrant_crisis#Closure_of_green_borders
Szerintem ez bőven belefér a "mindenütt" fogalmába. Az államok feladata szavatolni a rendet és a biztonságot. Ez az elsődleges feladatuk. Ezt legfeljebb olyanok kritizálják, akik sosem gondolkodtak józanul. Nem voltak felelősek akár egy kutyáért se.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 10:55:39

@Exploiter: tiltólistára tettem pár szót, amit a kollega kedvelt, k-ra nem szeretem, mert nem azzal van baj, ha valaki időmnként káromkodik, hanem azzal, aki folyton. A Tourette-szindrómásoknak meg majd nyitok egy külön fórumot szociáls alapon. Kreatív módon megkerülhetőek a filterek, de nem ajánlom. Maradjunk meg egy darabig e szavak nélkül.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 11:01:16

@Bravehearth: mivel túlexponálták a kvótakérdést, most már nem fognak belőle kihátrálni Orbánék. Majd születik egy közbülső kompromisszum, amit pl. nem kvótának hívnak, de hasonlóan működik. Egyébként más közösségi megoldás is lehetséges. Viszont a Salvini-Orbán vita rámutat arra, hogy nem fekete-fehér ez a kérdés és jó, ha utólag tudatosítjuk: nem csak a kvóta mi érdekünkben született, de Szíjjártó maga követelt kvótákat az ENSZ-ben is. Ez volt a magyar elképzelés is. Csővégi megoldás, kárenyhítés, de megoldás. Ellene ilyen módon kikelni őrültség volt. Ellenben a tárgyalásokban bent maradni és addig faragni együtt, amíg egy jobb megoldás nem születik hasznosabb lett volna. Igaz az nem teremt olyan politikai helyzett, amiben a kormánypárt egy témával tarolni tud. Ettől függetlenül ezt a választást az ellenzéki politika szúrta el. Ők voltak képtelenek felnőni a helyzethez.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 11:28:19

@pina noir: "Nem elsőrendűen fontos kérdés"

tehát a csuti paraszt kidobott sok milliárd forintot agymosásra és népszavazásra a mi pénzünkből egy másodlagos kérdésre? ebbe is bele kellett volna akkor buknia

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 11:33:05

@A kiló nem százat jelent.: én sajnállak téged, hogy ügyet csinálsz abból, hogy azt írom-e neked, hogy "a kurta annyádat", vagy azt, hogy"hazudsz". miközben mindkét esetben egy olyan ember vagy, akit lenézek, mert aljaember vagy. ugyanaz a kettő, csak az első esetben úgy hangsúlyoztam, hogy még te is értsd. a másodikat lehet, hogy nem fogod fel, ezért nem sértődsz meg rajta. de hát ez is szánalmas. mindenképpen egy kispolgári, nyomorék kis szánalom vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 11:35:48

@Exploiter: elég világosan megmondtam, hogy az Erdogan paktum erkölcsileg kevésbé rossz megoldás. nincs jobb megoldás, soha, senki nem is mondott ilyet, se te, se Orbán, se senki ezen vagy más fórumon. tehát ti a rosszabbik megoldást támogatjátok, az emberek belelövését az Égei-tengerbe. te milyen aljaember vagy, hogy a nagyobb erkölcsi rosszat támogatod?! te miféle erkölcsről beszélsz, te kis véglény?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 11:36:44

@Exploiter: "Amúgy remekül működik a komment szűrés, egy tucatnyi jelző nem ment át, amivel megpróbáltalak megszólítani. A jelek szerint nincs rád megfelelő szó."

tehát te örülsz annak, hogy moderálnak téged. szép állat vagy te is!

Bravehearth 2018.08.30. 11:39:35

@math0: "80-as IQ felett azért leesik valakinek, hogy ha két n*ci között ellentmondás van egy kérdésben, akkor minimum az egyik n*cinak nincs igaza."

Egy 'péhádés' diplomavirágtól elvárható lenne, hogy leessen, ha két n*ci közel sem ugyanabban a helyzetben van, akkor a lehetséges megoldások közti különbség nem feltétlenül a nézeteik különbségét jelenti, hanem az eltérő problémakörökre adható eltérő megoldásokat.

- Egyik n*ci sem akar migriket odahaza.
- Egyik n*ci sem akar befogadni érkező migriket.
- Egyik n*ci sem gondolja, hogy nem kell védenie a határt és nem kell védenie a polgárai érdekeit.
- Egyik n*ci sem helyezi a 'zunijó' érdekeit az országa érdekei elé.

De:

- Míg a magyar n*ci biztos hazai támogatással és stabil kormányzás lehetőségével bír, addig az olasz n*ci ingatag politikai lábakon áll.
- Míg a magyar ná*inak nem kell itt parazitázó m*grihordákkal megküzdenie, addig az olasz n*cinak igen.
- Míg a magyar n*cinak nem kell megoldania m*grihordák eltakarítását, addig az olasz n*cinak bizony nagyon súlyos gondot jelent mindez!
- A magyar n*cinak fentiek miatt nem érdeke a kvótarendszer, míg az olasznak igen. A 'továbbszivárgás' esélye ugyanis már akkor megszűnt, mikor még a ballib agyhalottak voltak kormányon az olaszoknál és nem a n*cik.

Mindkettő tudja, hogy a saját álláspontja csak a másik rovására valósulhat meg, de a különbség az, hogy a valódi megoldást csak a magyar n*ci alkalmazza már évek óta. Az olasz n*ci csak most kezdte el. Értelemszerűen az eddigi balf*szkodásuk következményeit valakinek viselnie kell. Az olasz n*ci azt szeretné, hogy ne csak ők viseljék. A magyar n*ci pedig azt, hogy ő ne viselje. Ez erről szól. Hogy ezt hogyan oldják fel, a jövő majd megmutatja.

"ezzel megdőlt a "N*ciknak mindenben igazuk van/volt" mítosza."

1. Ki állított ilyet?
2. Eltérő helyzetben lévő két n*ci miért adna ugyanolyan megoldást a különböző problémákra?

"És ahhoz is h*lye vagy, hogy felfogd, hogy ez csak arra mutat rá, hogy ha Európa több országában n*cik kormányoznak, attól semmivel nem lesz jobb, mert mitől jobb az, hogy két értelmes ember helyett két h*lye, önző, pszichopata n*ci veszekedik egymással?!"

Az, hogy a te beteges fóbiáid szerint a jelenleg előretörő populista erők csak n*cik és betegbogarak lehetnek, míg az 'ajrópéerek' az értelmes és rendes emberek, csak azt bizonyítja, hogy halvány lila gőzöd sincs a való világról. De ez nem a többi emberről szól, hanem csak rólad, ratyimatyi! És arról, hogy tökfelesleges volt közpénzt költeni rád.

"A n*cik szemében akár Salvini engedne, akár Orbán engedne, az hazaárulás volna."

A n*cik szemében Orbán megoldása látható támogatást élvez, míg Salvini a saját ígéretei foglya. Ha jól emlékszem, ő ígérte meg tavasszal többszázezer koszos hazatoloncolását. Hát, itt a lehetőség, rajta. És ha ez összejött, máris legitim az Orbán álláspontja. Hiszen ha be se jöhet a koszos, szét se kell osztani, haza sem kell küldeni. Mindenki boldog. Aki közelről látott már ilyet, azok szerint egyértelműen Orbán megoldása az elfogadott.

"Zsákutcába jutottatok. Valamelyik n*ci lebukik a kérdésben."

Salvini hátrányban van, éppen az ott lebzselő m*grihordák jelenléte miatt. Neki ezt a kérdést kell ELŐSZÖR rendeznie, épp a saját ígéretei miatt.
Továbbá zsákutcáról olvasni a te retkes billentyűzetedről enyhén szólva is mulattató! :-D

"A menekültkérdésben és a kvótarendszerben a n*cik csak odáig jutottak el idáig, hogy egymással veszekednek."

Ostobaságot írogatsz, ratyimatyi! A n*cik leginkább a ballib*kkal és az 'ajrópéerekkel' vitatkoznak. Érdekes módon a Le Pen is örömködött a találkozó kapcsán kedden. Nem is beszélve a Gert Wildersről, illetve a német jobboldal képviselőjéről.

Öööö, ha jól emlékszem, tegnap épp a nagyon 'ajrópéer' és civilizált francia és angol népek halászai püfölték egymást a tengeren! :-) Biztos ők is mind n*cik voltak... Te, ostoba!

"Ez volna a nagy előrelépés, te idi*ta, elmebeteg f*sz?!"

Egyrészt, ahhoz képest, amit a fajtád kínál megoldásként, mindenképpen előrelépés, sőt!
Másrészt legalább két összefüggő, értelmes mondatot le tudtál írni, amiben valami önálló gondolatfoszlány is volt (még ha balf*szságok is), tehát én inkább ezt értékelem komoly előrelépésnek!
Muterod most biztos büszke lehet rád, ratyimatyi!
B.

Exploiter 2018.08.30. 11:46:59

@math0:

Orbán nem hiszem, hogy a tengerbe lövetett volna bárkit, tekintve, hogy egy szerencsétlen hajónk sincs, ami megtehetné, de ha lenne, azt is tréleren kellene levinni Triesztig.

"az Erdogan paktum erkölcsileg kevésbé rossz megoldás"

Aha, értem. De orbán kerítése erkölcsileg elfogadhatatlan nácizmus. Nem magyarázom tovább, mert teljesen felesleges, nem vagyunk azonos értelmi szinten és kizártnak tartom, hogy bármit is képes lennél átgondolni, ami nem illeszkedik a kifacsart, torz világképedbe, csak pörögsz körbe-körbe, anyázva.

Bravehearth 2018.08.30. 11:47:35

@math0: "te vagy olyan idióta elmebeteg, hogy azt hiszed, hogy az Égei tengerre lehet kerítést húzni."

Dehogy kell! Ugyanazt kell eljátszani a hajókkal, mint amit a kerítésnél a járőrökkel és terepjárókkal.

Jön a migritutaj, megállítjuk, majd segítőkészen szépen adunk nekik egy iránytűt, mindenkinek palack vizet és ha kell, némi benyát a motorhoz. És lehet is visszahajókázni a nemzetközi vizek felé. Mellesleg, a legtöbb migri el sem éri a nemzetközi vizeket. A 'taxihajók' már a líbiai vizeken fölvették őket. Ha ennek véget vetnek, már az hatalmas eredményt jelent!
B.

Bravehearth 2018.08.30. 12:12:12

@A kiló nem százat jelent.: "mivel túlexponálták a kvótakérdést, most már nem fognak belőle kihátrálni Orbánék."

Nem értünk egyet! Szerintem a lehető legjobb reakció volt a heves ellenzése ennek az ostobaságnak. És amíg nem hátrálnak ki az ellenzéséből, addig támogatni is tudom őket ebben a kérdésben.

"Majd születik egy közbülső kompromisszum, amit pl. nem kvótának hívnak, de hasonlóan működik."

Nem fog! Ennek a szerencsétlen bizottságnak és a még szerencsétlenebb ep-nek kilenc hónapja maradt. Ennyi idő alatt sanszos, hogy a taknyukat sem tudják rendesen kitúrni az orrukból, nem is beszélve még a brexit és a katalán kérdéskör kezeléséről! A merkel immár egy béna kiskacsa a belpolitikai helyzet miatt. A micron nagynak kíván látszani, miközben a franciák csak köpnek rá. A svédek sem állnak föl ugyanúgy egy hónap múlva, ahogy az most még látszik. Szerintem az idő már túlszaladott ezen a kérdésen.

"Egyébként más közösségi megoldás is lehetséges."

Konkrétan mi?

"Viszont a Salvini-Orbán vita rámutat arra, hogy nem fekete-fehér ez a kérdés és jó, ha utólag tudatosítjuk: nem csak a kvóta mi érdekünkben született"

Olvasd el annak a betegbogárnak fentebb írt soraimat. Rossz a kiindulásod! A két vezető az eltérő helyzete miatt közelít máshogy a kérdéshez. Teoretikus a felvetés, de szerinted mit mondana Salvini a kvótákról, ha egy deka koszlidérc sem volna náluk a határokon belül???

"Szíjjártó maga követelt kvótákat az ENSZ-ben is..."

Nem is volt buta stratégia fölvetni a kérdést annak fényében, hogy pl. az öböl-menti gazdag államok egy deka migrit nem fogadnak be, továbbá azt a tényt is kihangsúlyozandó, hogy az ENSZ-en belül túlsúlyban vannak a kibocsátó államok a célországok rovására. Ezzel korábban senki nem foglalkozott, csak mutogattak az ENSZ-re és az ostoba határozataikra.

"Ellenben a tárgyalásokban bent maradni és addig faragni együtt, amíg egy jobb megoldás nem születik hasznosabb lett volna."

Nem értek egyet, tévedésben vagy! Szijjártónak abban volt igaza, hogy már az alap megközelítés is egy ostobaság volt. Emlékezz annak a szerencsétlen portugál gyökérnek az égbekiáltó ostobaságaira, amit képes volt a világ elé böfögni!
Ha egy tárgyalásnak már a kiindulási alapja is egy hazugságsorozat és égbekiáltó ostobaság, akkor annak a tárgyalásnak annyi értelme van, mint a rácsos ablaknak a tengeralattjárón! Mit kell tárgyalni a migrációról akkor, amikor a főidióta olyan hülyeségeket jelent ki alapvetésként, amiről minden gondolkodni képes élőlény azonnal tudja, hogy egy sületlen ostobaság!? Amiről te beszélsz, annak akkor van értelme, ha már az elején definiálták volna egy határozatban, hogy a portugál gyökér sajnos nem beszámítható, így egy józan és értelmes ember vezetése alatt új alapállást kell foglalni, majd TÉNYSZERŰEN meg kell vizsgálni a jelenséget és annak eddig tapasztalt és várható következményeit. Erre esély sincs és nem is volt. Ezt jól látták a jenkik is és a Szijjártó is.

"Igaz az nem teremt olyan politikai helyzett, amiben a kormánypárt egy témával tarolni tud."

Ebben igazad van. De azt se felejtsd el, hogy egyetlen ellenzéki erőnek és politikusnak sem szorítottak fegyvert a halántékához, hogy nem lehet értelmes dolgokról értelmesen is beszélni! Nem volt lehetetlen dolog számukra a kormány jó és hasznos döntéseit támogatni. Nem éltek a lehetőséggel. Még az ostoba Jobbik sem, mikor egyértelmű lehetősége nyílt rá! Az, hogy a kormány csupa haszontalan és idióta ostobákkal volt körülvéve, az nem a kormányzat hibája, ezt az ellenzéknek ródd fel!

Jöttek a migrik. Mi volt rá a válaszuk?

- Hadd jöjjenek, így is gáz a demográfia. (Majd ezek feljavítják, mi?)
- Hadd jöjjenek, majd lesz, aki dolgozik. (Mert ezek dolgoznak, mi?)
- Hadd jöjjenek, úgysem ide jönnek. (Addig, míg az osztrákok le nem zárnak. Utána szopóka!)
- Az a baj, hogy továbbmennek! (Az a baj, hogy nem viszik magukkal a libsiket és még párat...!)
- Több Európát! (Több ostobaságot?)
- Vérfrissítés kell. (Mondja ezt egy vérfertőzöttnek tűnő liboldó.)
- Nem jelentenek fenyegetést. (Valóban. Nézz meg egy random híradót '15 decembere óta!)
- A kerítés nem old meg semmit. (Végülis 2015 október után ugyanezek mondták, hogy délebbre terelte az áradatot. Tehát akkor mégis megoldotta Magyarország szemszögéből?)

És akkor erre a kormány annyit tett, hogy köszi, ide ne jöjjenek, ha máshová menni akarnak és várják őket, akkor menjenek, az nem a mi ügyünk. Erre kintről elkezdtek minket cseszegetni az ostoba elvárásaikkal. Szerinted mennyire volt nehéz dolga a kormánynak...?

"Ettől függetlenül ezt a választást az ellenzéki politika szúrta el. Ők voltak képtelenek felnőni a helyzethez."

Fentiek alapján láthatod, hogy ebben egyetértünk. Abban már nem, hogy szükségünk van migrikre. Nem! Semmi szükségünk rájuk! Bevándorlásra esetleg. De nem a 'színesedés' miatt! Abban nem hiszek, 'pc' ostobaságnak tartom.
B.

Bravehearth 2018.08.30. 12:44:50

@A kiló nem százat jelent.: "Egyébként más közösségi megoldás is lehetséges."

Azt már a görög eset is bizonyította, hogy nem. Az alapállás is különböző, hiszen a migrációt teljesen elutasító és az azt elfogadó, illetve azt támogató államok egyetértésére volna szükség.

Esélytelen! Nincs közöshalmaz. Nincs konszenzusos lehetőség.

Egy migrációt támogató állam nem várhatja el egy azt ellenzőtől, hogy tegye félre a véleményét, aggályait és támogassa ő is. Miért tenné? Nem véletlenül ellenzi.
Egy migrációt ellenző állam nem várhatja el egy azt támogatótól, hogy tegye félre a véleményét, aggályait és ellenezze ő is. Miért tenné? Nem véletlenül támogatja.
A migrációt elfogadó államok sem várhatják el egy azt ellenzőtől, hogy tegye félre a véleményét, aggályait és fogadja el ő is (magára nézve természetesen). Miért tenné?
Továbbá a migrációt ellenző államok sem várhatják el az azt elfogadótól, hogy tegye félre a véleményét, aggályait és ellenezze ő is (akár magára, akár a közösségre nézve is). Miért tenné?

A közös intézkedés alapfeltétele a közös gondolkodás és közös vélemény volna. Nincs ilyen! És nem is lehet. Közös intézkedés lehetne a VALÓDI közös határvédelem és a tengeri határok VALÓDI közös védelme. De semmi szándék nincs rá! Ahogy a magyar, osztrák, lengyel, cseh rendőrök védik pl. a szerb vagy macedón határt, nagyobb léptékben UGYANÚGY kellene védeni az unió ÖSSZES határát! Ha kell, akkor fegyvereket is használva, ha kell, akkor extra erőforrásokat is igénybe véve. A migrációt támogató államok pedig maguk számára teremtsék meg a lehetőségét annak, hogy akit jónak látnak és akire szükségük van, azt fogadják be. Persze itt jön a képbe az, hogy ha állampolgár lesz, akkor az már szabadon mehet be bármely másik (akár a migrációt ellenző) államba is. És ez a következő ütközőpont, amire nem nagyon látok megoldást.

Ami nagyon érzékeny kérdés, hogy a migrációt támogató és azt elfogadó államoknak meg kellene indokolniuk mindazt a problémakört, konfliktusokat, társadalmi problémákat, kulturális ellentéteket és közbiztonsági kérdéseket, amelyeket a migráció náluk LÁTHATÓAN okozott. Ugyanis elég nehéz úgy érvelni a migráció mellett, hogy közben migrik embereket robbantanak föl, gázolnak el, késelnek és erőszakolnak meg, no-go zónákat hoznak létre mindenütt, ahol felbukkannak. Továbbá az évtizedekkel korábban migrált népesség leszármazottai is láthatóan problémát és kockázatokat jelentenek MINDENÜTT, ahová befogadták az őseiket (akikkel AKKOR nem voltak ilyen jellegű problémák). Tehát ezt így esélytelennek látom.
A migrációt ellenzőknek nyilván a rossz demográfiai és a hátrányos munkaerőpiaci helyzetet kell valahogy kezelniük, azonban ezek kezelésének a módja KIZÁRÓLAG ezen államok döntéseinek kérdése lehet. Egy migrációt támogató állam nem határozhatja meg egy azt ellenzőnek, hogy 'márpedig fogadj be migriket, mert szar a demográfiád'! Ok. És ha az, akkor mi van? Majd tesz lépéseket és megoldja, vagy megpróbálja. De ehhez SEMMI KÖZE a migrációt támogató államnak! Nem az ő döntése a kérdés. Egy csökkenő népesedést nagyon nehezen és lassan meg lehet fordítani. Egy stagnáló gazdasággal is együtt lehet élni. De ha valahová a migrik betették a lábukat, ott élnek, szaporodnak és elszaporodnak, akkor azzal már nem lehet mit kezdeni, azt a szart már nem tudod visszalapátolni a lóba! És ezt szintén jól kommunikálta a kormány. Egy ilyen döntést nem tudsz csak úgy kijavítani, mint egy szar pénzügypolitikát! Mivel ilyen ellentétek vannak jelenleg is Európán belül, ezért nem látok semmi esélyt egy valódi közösségi megoldásra. Regionális megoldások esélyét látom és annak az esélyét, hogy ez a mesterséges közösség (ami gazdasági közösségként működött, politikaiként egy vicc) fölbomlik. Trauma lesz mind politikai, mind gazdasági értelemben véve is, de tisztázni fog viszonyokat. Világosabb, egyértelmű helyzeteket fog teremteni Európán belül. Talán rá fogunk jönni, hogy a gazdasági együttműködés fontosabb, mint a politikai rendszerek ostoba és erőszakos módon történő 'illesztgetése'! Szerintem még nem tartunk itt, ezért nem látom a közösségi megoldás esélyét.
B.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 13:11:59

@Bravehearth:

Az a baj, kis IQ-negatív n@ccika, hogy ezzel elismered, hogy Orbán véleménye nem is lehet az egyedüli igaz álláspont kvóta ügyben az EU-ban, hanem csupán maximum egy ország önző, kis álláspontja. De valójában még Magyarországnak sem jó ez a megoldás, az meg pláne nem, ha önző gécci módon viselkedik.

Elismerted, hogy nincs is egyetlen, A VALÓDI megoldás, hiszen hangsúlyoztad, hogy a megoldás körülményektől eltér. megint pofén szártad magad.

Valójában Salvini az, aki szembesült azzal, amivel Orbán még nem. Úgy nevezik, hogy valóság.

Összefoglalom, mekkora elmegyenge idijota vagy: azt mondod, hogy Salvininek is igaza van, Orbánnak is, mert nincs egy valódi megoldás, mert a megoldás a körülményektől függ, de egyben Orbán mondta és csinálja a valódi megoldást, és Salvininek nincs igaza.

Továbbra is ott vagyunk, hogy még magadnak is ellentmondasz, szembefósod magadat.

Amikor helytelenül írok dolgokat, az direkt van, mert a kis mindiktátor blogtulajdonos moderál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 13:48:22

@Exploiter: Abból mit nem fogtál fel, te ägyal@gyult, hogy Orbán kerítése nem oldja meg a helyzetet, legfeljebb Magyarország számára, egy önző, gucci megoldás. Görögországban nem alkalmazható. Tehát mivel nem megoldás, csak önző gucciség, ezért erkölcsileg elfogadhatatlan. Az Erdogan paktum viszont megoldás, és a legkisebb rossz megoldás. Márpedig ha se te, se Orbán, se senki nem tud jobb megoldást, akkor hiába ugrálsz itt az erkölcsről, te vagy az erkölcstelen nulla, mert akkor te szükségszerűen egy rosszabb megoldást támogatsz!

Amikor helytelenül írok dolgokat, az direkt van, mert a kis minidiktátor blogtulajdonos moderál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 13:52:22

@Bravehearth:

"És lehet is visszahajókázni a nemzetközi vizek felé."

A különbség, te kis agyalégyott, hogy ha a kerítésen dobod át a menekültet, akkor nem jön vissza egy ideig. Ha áttolod a tengerhatáron, akkor 5 perc múlva visszajön.

Egyébként nem tudom, hogy Orbánék visszadobják-e a kerítésen átjövőket, vagy börtönbe viszik.

" Mellesleg, a legtöbb migri el sem éri a nemzetközi vizeket. A 'taxihajók' már a líbiai vizeken fölvették őket. Ha ennek véget vetnek, már az hatalmas eredményt jelent!"

az Égei tengerről van szó. 1 kilométeres szorosokról, te fixfej!

Tehát összefoglaljuk: az IQ-negatív fidióta nem tud jobb megoldást, hiszen fidióta, meg hát nincs is.

Amikor helytelenül írok dolgokat, az direkt van, mert a kis minidiktátor blogtulajdonos moderál.

Bravehearth 2018.08.30. 13:55:33

@math0: "Az a baj, kis IQ-negatív n@ccika, hogy ezzel elismered, hogy Orbán véleménye nem is lehet az egyedüli igaz álláspont kvóta ügyben az EU-ban..."

Egyrészt ahogy látom, sajnos nem vagy képben valami elismerésének a fogalmával. Nem baj, nem is meglepő. Másrészt nem emlékszem, hogy valaha is állítottam volna, hogy Orbán véleménye az egyetlen és az abszolút igaz! Az, hogy ezt te beképzelted magadnak, az a te problémád, ratyimatyi, de így jár egy vérfertőzött betegbogár.

"...csupán maximum egy ország önző, kis álláspontja."

Amit joga van képviselni! Továbbá legitim hatalommal rendelkezik ennek az álláspontnak a képviseletére. Mivel Magyarország az unió tagállama, így az álláspontja is legitim! Továbbiakat illetően a poszternek írott soraim tanulmányozását ajánlom (hátha sikerül, de nem bízom benne)!

"De valójában még Magyarországnak sem jó ez a megoldás..."

Dehogynem! Nem mellesleg ennek a politikai képviseletére kapott felhatalmazást.

"Elismerted, hogy nincs is egyetlen, A VALÓDI megoldás, hiszen hangsúlyoztad, hogy a megoldás körülményektől eltér. megint pofén szártad magad."

Továbbra is fogalomzavarral küzdesz, nem kell elismernem semmit! Neked aztán főleg nem, ratyimatyi! Senki kis porfingó vagy ahhoz, hogy neked bármit el kelljen ismernem. Továbbá olyat sem írtam sehol, hogy az egyetlen és a valódi megoldást hangsúlyoztam, azt írtam, hogy a Salvininek még meg kell oldania azt, amit nekünk már nem! Onnan tud majd továbblépni. Nem zavar, hogy ezt képtelen vagy megérteni. :-)

"Valójában Salvini az, aki szembesült azzal, amivel Orbán még nem. Úgy nevezik, hogy valóság."

Ez netto hülyeség! Az a valóság, amivel az olaszok szembesülnek, itthon már a múlt valósága. Nem zavar, ha ezt sem érted...

"Összefoglalom, mekkora elmegyenge idijota vagy: azt mondod, hogy Salvininek is igaza van, Orbánnak is, mert nincs egy valódi megoldás, mert a megoldás a körülményektől függ..."

Minden értelmes ember számára egyértelmű, hogy ha két probléma nem ugyanaz, a körülmények eltérőek, akkor a megoldáshoz VEZETŐ ÚT sem lehet ugyanaz! Az, hogy számodra a megoldás és az ahhoz vezető út fogalmai nem tisztázottak, az a te bajod. Todod a magyarok esetén:
cél - ne legyenek itt a migrik
megoldás - határokat lezárjuk és őrizzük

Az olaszok esetén:

cél - tűnjenek el a migrik (mert ugye már ott vannak)
megoldás - el kell őket takarítani (deportálni), MAJD a határokat lezárni és ellenőrizni.

A célok azonosak, migrimentes környezet. Az ahhoz vezető út más, hiszen mások a problémák és a körülmények. Tudom, hogy ez a fajtádnak és tiédhez hasonló képességekkel megvert nyomorultak számára követhetetlen, de hát ez a vérfertőzés átka, ratyimatyi!

"Továbbra is ott vagyunk, hogy még magadnak is ellentmondasz, szembefósod magadat."

Ugyan már! Továbbra is ott tartunk, ahol egy hete és ahol minden értelmes kommentelővel szemben tartasz! Ostoba vagy a szöveg értelmezéséhez, téves következtetéseket vonsz le és az okfejtésed logikátlan! Igaz, 'péhádés'? Egy igazi 'useless', semmirevaló 'éttermiségi' gyökér vagy, de engem szórakoztat a vergődésed és a szenvedésed is! Örülök, ha neked fáj! :-)

"Amikor helytelenül írok dolgokat, az direkt van, mert a kis mindiktátor blogtulajdonos moderál."

Nyugodj meg, ratyimatyi! A monitor kékes-fehér fénye mögött a sötét és nyirkos szobádban a tolókocsidban ücsörögve tényleg nem kell attól tartanod, hogy valaki jól szájbarúg és büntetlenül szemétkedhetsz, de ennyi örömöd neked is legyen nyomorult életedben! :-)
B.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 15:06:07

@Bravehearth:

"Az a valóság, amivel az olaszok szembesülnek, itthon már a múlt valósága. Nem zavar, ha ezt sem érted..."

Egyrészt csak azért múlt, mert Merkel megegyezett Erdogannal, másrészt azért, mert az osztrákok átvették a menekülteket, akiket a "Magyarország jobban teljesít" nem bírt kezelni. Harmadrészt én a helyedben nem lennék olyan biztos, hogy a jövőben ne jöhetne másik menekülthullám. Például Ukrajnából menekülhettek volna sokkal többen is, kész csoda, hogy nem lett menekülthullám belőle. De bármikor történhet valami a románoknál, bolgároknál, szerbeknél, horvátoknál, Szlovéniában, stb. Magyarország többféleképpen lehet még olyan pácban, amikor a kvóta jól jönne neki. A pszichopata, gucci, önző viselkedés valamikor visszaüt. Nem fogod fel, mert IQ-negatív, kis gyógyos idijóta vagy. Minden értelmes ember tudja, hogy az emer a kooperatív viselkedésével lett naggyá, és, hogy kooperatív emberek, csoportok, cégek, országok jobban boldogulnak, mint a gucci, pszichopata, önző bármok.

Az olyan kis gucci, pszichopata, önző bármok, mint te, egy szároskis tyúkólban döglenek meg egyedül.

Amikor helytelenül írok dolgokat, az direkt van, mert a kis minidiktátor blogtulajdonos moderál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 15:09:57

@Bravehearth: még valamit, hogy olyan példát mondjak, amit még te is megérthetsz a limitált számítási kapacitásoddal: Magyarországon természeti katasztrófa is lehet. Vagy mesterséges. Például felrobban Paks II, mert Mészáros Gázszerelő Lőrinc azt találja ki, hogy rakjunk bele őrlángot. Aztán fél Magyarország menekülne, de a többi ország nem fogadja be az önző, pszichopata, gucci ország menekültjeit. Nem szeretik az emberek és környező országok a kis önző p@rasztokat.

Amikor helytelenül írok dolgokat, az direkt van, mert a kis minidiktátor blogtulajdonos moderál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 15:39:18

@Bravehearth:

"Minden értelmes ember számára egyértelmű, hogy ha két probléma nem ugyanaz, a körülmények eltérőek, akkor a megoldáshoz VEZETŐ ÚT sem lehet ugyanaz! "

ezzel azt is mondod, hogy még, ha Magyarország számára a nácizmus jó is volna (nem az), az EU számára akkor sem valószínű, hogy minden országnak ez a jó. Tehát ezt az "Orbán majd megmondja, megmutatta az EU-nak, hogy mi a helyes" álláspontot, meg azt, hogy te meg akarod mondani más országoknak, hogy mi a helyes megoldás, ezt tessék sürgősen abbahagyni!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 15:42:43

@Bravehearth: "Minden értelmes ember számára egyértelmű, hogy ha két probléma nem ugyanaz, a körülmények eltérőek, akkor a megoldáshoz VEZETŐ ÚT sem lehet ugyanaz! "

Ezzel azt is mondod, hogy még, ha Magyarország számára a na'cizmus jó is volna (nem az), az EU számára akkor sem valószínű, hogy minden országnak ez a jó. Tehát ezt az "Orbán majd megmondja, megmutatta az EU-nak, hogy mi a helyes" álláspontot, meg azt, hogy te meg akarod mondani más országoknak, hogy mi a helyes megoldás, ezt tessék sürgősen abbahagyni! Egész konkrétan, amikor fentebb meg akartad mondani a görögöknek, hogy mit kéne tenniük, azt dugd fel a jó édes kurtä mamádnak!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 16:16:47

@math0: fölösleges a kiemelés szinte mindig helytelenül írod a dolgokat, ha nem tartalmi szempontból, akkor stiláris szempontból vagy bármely kicsit is normális társaságban elvárható jómodor szempontjából helytelenül. Ha akarnám már rég megszüntél volna itt kommentelni, de nem célom senkit kizárni. Beszélgessetek csak. Viszont anélkül a néhány töltelékszó nélkül, ami nem szól másról csak a beszélő mérhetetlen frusztrációjáról. Elég okos vagy, hogy kielemezd magad. Nem fogok nekiállni pszichologizálni. Általában az emberek felkapják a vizet, ha olyasmit olvasnak, ami valamiért szembemegy a világnézeükkel. Áman. De az egészen hajmeresztő, amikor valaki azokkal szemben is keresi az ellentéteket és végletekig szítja a gyűlölködést, akikkel szemben alapvetően egyetért. Hiszen egyetértünk: a kvóták alapvetően magyar érdeket kívántak szolgálni és Merkel oldotta meg Erdogannál a migránsválságot. Orbán teljesen igaztalanul veri a mellét. Ezen túlmenően vannak részletek, amikben nem érthetünk egyet, mert általában nem akarod megérteni az embereket csak minősíteni valamilyen negatív jelzővel. Ez nem igazán egy jó élet alapja szerkesztőségünk életvezetési tanácsadói szerint. Ámen.
Menj isten hírével. Köszönöm, hogy a vendégünk voltál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 17:15:20

@A kiló nem százat jelent.: "stiláris szempontból vagy bármely kicsit is normális társaságban elvárható jómodor szempontjából helytelenül."

Neked meg szar a séród. Ennyit a stílusról, már mondtam, hogy nem fogadok el divatdiktátorokat!

"Viszont anélkül a néhány töltelékszó nélkül, ami nem szól másról csak a beszélő mérhetetlen frusztrációjáról. Elég okos vagy, hogy kielemezd magad."

Képzeld el, hogy mivel nem te vagy az első hülyegyerek, sajnos már másoknak is el kellett magyaráznom a dolgot, szóval át van gondolva!

"Hiszen egyetértünk: a kvóták alapvetően magyar érdeket kívántak szolgálni és Merkel oldotta meg Erdogannál a migránsválságot. Orbán teljesen igaztalanul veri a mellét."

Ebben tényleg egyetértünk.

" Ezen túlmenően vannak részletek, amikben nem érthetünk egyet, mert általában nem akarod megérteni az embereket csak minősíteni valamilyen negatív jelzővel."

Na most itt össze is kevered a dolgokat.

1) Egy vitában lehetséges az, hogy a kérdésben nincs is igaz válasz. Akkor kár vitázni.

2) Ha van igaz válasz, és vitázunk, akkor nyilván különböző a véleményünk.

3) Ha a másik mond egy döntő érvet, akkor igazat adhatok neki. Ez teljesen független attól, hogy ő vagy én milyen stílusban beszélünk.

4) Ha nem mond, akkor nem világos, hogy miről beszélsz. Megérteni a másik embert abban az értelemben, hogy értem, hogy ő milyen okból hisz hülyeséget? Vagy, hogy miért utálja a menekülteket? Hogy miért näci? Értem én ezt. Ez sem függ attól, hogy ő vagy én milyen stílusban beszélek.

5) Szóval a stíluson nem sok minden múlik, legfeljebb az, hogy mennyire sértődik meg. És valószínűleg pont az a célom, hogy megsértődjön.

" Ez nem igazán egy jó élet alapja szerkesztőségünk életvezetési tanácsadói szerint. "

Szerintem meg az a nem jó élet alapja, ha nálad okosabbaknak bele akarsz pofázni az életébe a kis stílusdiktátorkodásoddal. Ezzel csak a frusztrációdat fejezi ki, és nem lesznek így jó barátaid. Láttál te engem itt csökönyösen ismételgetni azt, hogy milyen ruhát vegyél fel mára?! Nem. Akkor meg miért nem dugod fel magadnak az ostoba tanácsaidat?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 17:22:07

@A kiló nem százat jelent.: tényleg röhejes, ahogy itt nálad sokkal okosabb és bölcsebb embernek ugrálsz már napok óta, hogy szerinted nekem hogyan kellene vezetnem az életemet. És ismétlem: roppant mód tenyérbemászó dolog. Úgyhogy elmész te a jó édes kurवa anydबa!

Bravehearth 2018.08.30. 19:06:16

@math0: "Egyrészt csak azért múlt, mert Merkel megegyezett Erdogannal"

Értem. Tehát 2015 októbere és 2016 áprilisa között a még nem létező török-német megállapodás terelte délebbre a migriket. Ja, nem! És az azóta is a balkáni útvonalon dekkoló kb. 85000 migri is naponta ledönti a határzárat. Ja, ezt sem! És a megállapodás értelmében nagyon humánus módon a törökök lövöldözik le azokat a migriket, akiket a 'zunijó' kívül kíván tartani. Az nyilván humánus géppuskázás. Értelek.

"másrészt azért, mert az osztrákok átvették a menekülteket, akiket a "Magyarország jobban teljesít" nem bírt kezelni."

Azt sem a horvátok, sem az osztrákok, de még a fritzek sem tudták kezelni. Az osztrákok átvették őket? De még mennyire! Autókkal, buszokkal jöttek ide menteni szegín' migriket. És mikor kinyílt a szemük, nem győzték ismét ellenőrizni a határon az autó- és vonatforgalmat.

"Harmadrészt én a helyedben nem lennék olyan biztos, hogy a jövőben ne jöhetne másik menekülthullám."

Én sem vagyok benne biztos, simán jöhet.

"Magyarország többféleképpen lehet még olyan pácban, amikor a kvóta jól jönne neki."

És említett esetekben milyen jól fog jönni a körülmény, hogy még nem vagyunk elárasztva az eddig érkezett menekültnek hazudozott migrikkel!

"Minden értelmes ember tudja, hogy az emer a kooperatív viselkedésével lett naggyá"

Az értelmes ember különbséget tud tenni kooperáció és szimpla kibaszás, erőpolitizálás között! Amiről te vekengsz, az nem kooperáció, hanem egy idióta politika pofátlan erőltetése! Láthatóan neked nem jön le a kettő közötti különbség.

"Az olyan kis gucci, pszichopata, önző bármok, mint te, egy szároskis tyúkólban döglenek meg egyedül."

Mulattató ezt tőled olvasni! :-) Komolyan! Ahogy olvasom soraid mindig egyre csak erősödik bennem a meggyőződés, hogy téged tényleg csak büntetett anyukád az élettel, amit adott neked! :-) Láthatóan imádják az emberek, a közösség rajongja a gondolataid és a hozzászólásaid! :-D Hogy te mekkora egy idióta vagy, ratyimatyi! :-D

"Amikor helytelenül írok dolgokat, az direkt van, mert a kis minidiktátor blogtulajdonos moderál."

Neee, nem hiszem el! Hiszen téged mindenki imád és tisztel, mert páratlanul fényes elme, iskolázott tudor és művelt, okos ember vagy! Ja, várjál...! Butaságot írok. Egy nyomorult, szerencsétlen frusztrált gyógyegér vagy! :-) Egy kis idegbajos rágcsáló! 'Péhádés' rágcsáló! :-D Megalol...!

"Magyarországon természeti katasztrófa is lehet."

Simán lehet, igen. Volt is. Megoldottuk. Árvíz idején ('13-ban pl.) érdekes módon egyedül mi nem kaptunk a kárenyhítési alapból! :-) Hiszen GDP arányban mérték a kárt és éppen annyit nem ismertek el annak, hogy ne kelljen fizetni. Szóval köszi, természeti katasztrófából már bizonyított a 'zunijó'! És szerintem előbb fognak megindulni a hollandok befelé az emelkedő víz miatt!

"ezzel azt is mondod, hogy még, ha Magyarország számára a nácizmus jó is volna (nem az), az EU számára akkor sem valószínű, hogy minden országnak ez a jó."

Ostobaságokat írsz! A nácizmus az nem egy megoldási út, az egy politikai eszmerendszer. Eszméket definiálsz megoldási eljárásokként. Ez így komplett hülyeség. És minden ország maga eldönti, hogy milyen megoldási utakat keres a problémáira. Érdekközösség esetén együttműködik más államokkal, de ellentétes érdekek esetén nyilván nem. Ez nem bonyolult.

"Tehát ezt az "Orbán majd megmondja, megmutatta az EU-nak, hogy mi a helyes" álláspontot, meg azt, hogy te meg akarod mondani más országoknak, hogy mi a helyes megoldás, ezt tessék sürgősen abbahagyni!"

Senki vagy ahhoz, hogy bármit behatározz nekem! Jelentéktelen porfingó szavára nem adok! Orbán egy lehetséges megoldási utat követett. Éppen annyira akarja másra is erőltetni, ahogy ránk mások erőltetnék a magukét! Ha a mutternek joga, akkor Orbánnak is! Továbbá f*szom mondja meg a görögöknek, mit csináljanak! Arról írtam, hogy ha valóban együtt akarunk megoldást, akkor akár együtt is lehetne védeni az ő határaikat is! Ha akarják. Ha nem, hát nem. De nekünk ne sírjanak, ha megtelnek a szigeteik! Akkor így jártak.

"Egész konkrétan, amikor fentebb meg akartad mondani a görögöknek, hogy mit kéne tenniük, azt dugd fel a jó édes kurtä mamádnak!"

Dehogyis, te kis ratyimatyi! Azt csinálnak a görögök a szigeteiken, amit akarnak! Éppen úgy nem mondjuk meg nekik, mint ahogy ők nem mondják meg, hogy hány migrit veszünk át tőlük! Azt majd mi jól tudjuk és annyit át is veszünk! ;-) Az volt a lényeg a gondolatban, hogy ha AKARNÁK, akkor a görögök is meg tudnák oldani a problémát az ausztrálokhoz hasonlóan, illetve ahogy a Salvini próbálja mostanában az olaszoknál. Ami viszont a görögöket illeti, amíg a maguk kontójára hajózzák át a migriket, addig tényleg azt tesznek, amit és ahogy akarnak.

"tényleg röhejes, ahogy itt nálad sokkal okosabb és bölcsebb embernek ugrálsz már napok óta..." :-D

Sem okos, sem bölcs nem vagy, Rossz hírem van: nagyon komoly problémáid vannak és egy torz kép van benned magadról. Erre csak egy komoly verés döbbentene rá! ;-)
B.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 19:54:16

@A kiló nem százat jelent.: egyébként azt se értem, hogy van itt minimum fél tucat ostoba na'ci, akiket @bármely kicsit is normális társaságban elvárható jómodor szempontjából" szalonképtelenek, és elbsszák az életüket. magányos, ostoba, elbszott életű kis szánalmak, akik emiatt gyűlölnek tök idegen embereket, akikről egyébként semmit nem tudnak, semmi közük a kis nyomorúságukhoz.

ha jót akarsz csinálni az emberiségnek, kkor nekik magyarázd, hogy mivel bsszák el az életüket!

eßemfaßom meg áll 2018.08.30. 20:20:40

Mindenkinek Dunning-Kruger szindrómája van, egyedül brendelmatyi a helikopter

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 20:23:48

@Bravehearth:

"Tehát 2015 októbere és 2016 áprilisa között a még nem létező török-német megállapodás terelte délebbre a migriket. Ja, nem!"

2015 november elején állapodtak meg:

index.hu/kulfold/eurologus/2015/11/29/18_milliot_meger_magyarorszagnak_a_migransnyomas_enyhitese/

tehát de, azért. De hát az IQ-halott, briká na'ci ezt honnan is tudná?!

" Az osztrákok átvették őket? De még mennyire! Autókkal, buszokkal jöttek ide menteni szegín' migriket."

pontosan, ennek köszönheti a gecccci Orbán, hogy Magyarországon jobb a helyzet. ezt Orbán később geccciséggggel háta meg, mint egy utolsó parrassszt.

"És említett esetekben milyen jól fog jönni a körülmény, hogy még nem vagyunk elárasztva az eddig érkezett menekültnek hazudozott migrikkel!"

De mennyivel jobban jönne a kvóta!

"Az értelmes ember különbséget tud tenni kooperáció és szimpla kibaszás, erőpolitizálás között! Amiről te vekengsz, az nem kooperáció, hanem egy idióta politika pofátlan erőltetése! Láthatóan neked nem jön le a kettő közötti különbség."

a pszichopata, kooperálni nem tudó, loser gecccikk mindenre ezt mondják. aztán magányosan szopnak az életben.

Ahogy olvasom soraid mindig egyre csak erősödik bennem a meggyőződés, hogy téged tényleg csak büntetett anyukád az élettel, amit adott neked! :-) Láthatóan imádják az emberek, a közösség rajongja a gondolataid és a hozzászólásaid! :-D Hogy te mekkora egy idióta vagy!

"Ostobaságokat írsz! A nácizmus az nem egy megoldási út, az egy politikai eszmerendszer. Eszméket definiálsz megoldási eljárásokként. Ez így komplett hülyeség. És minden ország maga eldönti, hogy milyen megoldási utakat keres a problémáira. Érdekközösség esetén együttműködik más államokkal, de ellentétes érdekek esetén nyilván nem. Ez nem bonyolult."

értem, tehát a na'cizmusba bármilyen intézkedés belefér, érdekek menték a komcsikkal is összefognátok! mondjuk ezután azt nem értem, mit ugráltok, ha más ország úgy gondolja, hogy az az érdeke, hogy befogadjon menekülteket, meg hát mondjuk a rendes emberek eleve segítőkészek, és nem olyan faparaszt gecccikkk, mint a csuti barrromm.

"Éppen annyira akarja másra is erőltetni, ahogy ránk mások erőltetnék a magukét!"

akkor kussolj a görögökről, te naccci patkány!

" Továbbá f*szom mondja meg a görögöknek, mit csináljanak! "

megint lehazudod azt is, amit pár kommentel feljebb írtál.

" Bravehearth
2018.08.30. 11:47:35
@math0: "te vagy olyan idióta elmebeteg, hogy azt hiszed, hogy az Égei tengerre lehet kerítést húzni."

Dehogy kell! Ugyanazt kell eljátszani a hajókkal, mint amit a kerítésnél a járőrökkel és terepjárókkal."

te a kurrtta annyya'd pofájába is belehazudnál, te ve'gle'ny!

Rossz hírem van: nagyon komoly problémáid vannak és egy torz kép van benned magadról. Erre csak egy komoly verés döbbentene rá.

Látom, az apád tebeléd is veréssel akart okosságot nevelni, ettől lettél idijóta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 20:24:55

@eßemfaßom meg áll: Mindenkinek Dunning-Kruger szindrómája van, egyedül az Orbán Viktor a helikopter

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.30. 20:42:36

@math0: tenyérbemászó :D izgalmas önértékelésed van barátom

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 21:08:55

@Antlfinger Edvárd: Izgalmas önértékelésed van, "barátom".

Bravehearth 2018.08.30. 21:15:22

@math0: "2015 november elején állapodtak meg:

index.hu/kulfold/eurologus/2015/11/29/18_milliot_meger_magyarorszagnak_a_migransnyomas_enyhitese/

tehát de, azért. De hát az IQ-halott, briká na'ci ezt honnan is tudná?!"

Onnan, hogy követi a világ eseményeit. 2016 március 20-ától hajtották végre! :-) Vagyis addig továbbra is jött az áradat. Ezzel nagyjából egyidőben zárták le a macedónok az Idomeni átkelőt. Tehát hazudtál. Nagyon diplomás vagy, ez látható! Ja, nem...

"pontosan, ennek köszönheti a gecccci Orbán, hogy Magyarországon jobb a helyzet."

Tehát Orbán vitte át a migriket az osztrákokhoz, mi? Idióta...

"a pszichopata, kooperálni nem tudó, loser gecccikk mindenre ezt mondják. aztán magányosan szopnak az életben."

Dehogyis, kis rágcsáló! A fajtád képtelen a kettő közt különbséget tenni, emiatt hajt el titeket az értelmes ember a nyirkos sötétbe, ahová valók vagytok. Ottani sötét magányotokban kerestek gyenge önigazolást a szerencsétlen és értelmetlen létezésetekre... És ezt sikerül kiokoskodnotok. :-) Mondom én, hogy örömmel tölt el, ha neked fáj! :-)

"értem, tehát a na'cizmusba bármilyen intézkedés belefér..."

Az általam írott szövegből nem következik az, hogy 'BÁRMILYEN' intézkedés fér bele egy probléma megoldásába. De az simán belefér, hogy a saját országa érdekeit helyezi előbbre egy kormányzat, illetve nem támogat olyan KÖZÖS intézkedést, amely a saját érdekeket sorolja hátrább mások érdekeiért. Ha szerinted ez (is) nácizmus, akkor rossz hírem van: a világ náci! ;-)

"mondjuk ezután azt nem értem, mit ugráltok, ha más ország úgy gondolja, hogy az az érdeke, hogy befogadjon menekülteket..."

Nem csodálom, hogy nem érted, hiszen egy gyakorló elmebeteg gyökér vagy. Fentebb is írtam, csak nem tudsz olvasni, hogy teszünk rá, hogy egy migrációt támogató állam kit és mit fogad be! Az ő dolguk. Az viszont már nem, ha ezt ránk is ránk kívánják erőltetni! Na, azzal már lehet és van is bajunk. Nem lep meg, hogy nem sikerült megértened...

"meg hát mondjuk a rendes emberek eleve segítőkészek, és nem olyan faparaszt gecccikkk, mint a csuti barrromm."

Persze. A németek is annyira segítőkészek, hogy több tízezer migrit kívánnak visszatoloncolni az olaszokhoz, illetve most kötöttek megállapodást erről a spanyolokkal. És annyira segítőkészek, hogy fizettek a törököknek, hogy ők géppuskázzák le a kiépített határaikon azokat a migriket, akiket már nem kéne a görögökig hagyni elvergődni. Idióta...

"akkor kussolj a görögökről, te naccci patkány!"

Azt majd én szabályozom, kisautó! Akkor és arról írok itt, amiről akarok és amit a bloggazda eltűr! Te nem vagy paraméter, ratyimatyi! ;-)

"megint lehazudod azt is, amit pár kommentel feljebb írtál."

És hol olvastál te a szövegemben bármit, ami kényszert, kötelmet jelenthetne, te retardált???
Többek között ezt írtam:
"Azt csinálnak a görögök a szigeteiken, amit akarnak! "
És ezt:
"ha AKARNÁK, akkor a görögök is meg tudnák oldani a problémát az ausztrálokhoz hasonlóan, illetve ahogy a Salvini próbálja mostanában az olaszoknál."
De a lényeg, hogy az Ő DÖNTÉSÜK! Ha így csinálják, csinálják így. Az ő dolguk.

"Látom, az apád tebeléd is veréssel akart okosságot nevelni, ettől lettél idijóta."

Veled ellentétben az én esetemben erre nem volt semmi szükség. De elmagyarázta, hogy léteznek emberforma létformák, melyek esetében sajnos nincs más mód. A téged sújtó vérfertőzött állapot nem került szóba. Ezt beszéld meg a muteroddal, ha érdekel...! Látnivaló, hogy esetedben ez a probléma is fennállt (utalás rá: "az apád tebeléd IS" veréssel...)! Olvasgatva téged azt látom, hogy van, amin még az atyai verés sem segít. Ezt feltételeztem. Nem is arra gondoltam, hogy apádnak kellene téged pofán vernie! De, ami késik, biztosan nem múlik. A jövőt te sem ismerheted, ratyimatyi! :-D
B.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.30. 23:18:23

@Bravehearth:

"2016 március 20-ától hajtották végre!"

és akkor is esett le gyakorlatilag nullára az Égei-tengeren az érkezettek száma. Pontosan 2016 áprilisban.

data2.unhcr.org/ar/documents/download/53447

de hát egy IQ-negatív na'cci ezt honnan is tudná?!

Közben egyébként volt egy olyan meteorológiai jelenség, hogy "tél".

De hát egy IQ-negatív na'cci ezt honnan is tudná?!

"Tehát Orbán vitte át a migriket az osztrákokhoz, mi? Idióta..."

konkrétan megint pofa'n szrtad magad, mert igen.

444.hu/2015/09/14/egyenesen-az-osztrak-hatarhoz-buszoztatja-magyarorszag-a-menekulteket

www.hirado.hu/2015/09/04/este-8-kor-rendkivuli-ulest-tart-az-operativ-torzs-a-bevandorlasi-helyzetrol-a-parlamentben/

a geccii Orbán örömmel vette az osztrákok nagylelkűségét, aztán megmutatta, milyen a geccii magyar praszt.

"Az általam írott szövegből nem következik az, hogy 'BÁRMILYEN' intézkedés fér bele egy probléma megoldásába. De az simán belefér, hogy a saját országa érdekeit helyezi előbbre egy kormányzat"

aszerint, hogy éppen mi az ország helyzete, érdeke, vagy mit hisz róla az adott politikus, bármi belefér. ilyen szempontból semmi különbség nincs Salvini és Merkel között. olyan szempontból igen,hogy Merkel nem egy piszopata, tud tárgyalni, tud egyezségére jutni. Salvini és Orbán meg na'ci, piszopata, akik magányosan maradnak.

" illetve nem támogat olyan KÖZÖS intézkedést, amely a saját érdekeket sorolja hátrább mások érdekeiért. Ha szerinted ez (is) nácizmus, akkor rossz hírem van: a világ náci! ;-)"

nem, a világ értelmesebb fele tud kooperálni, és el tudja fogadni, hogy egyszer egyik, máskor másik ország érdekét helyezik hátrébb azért, hogy összességében, és hosszú idő alatt az egésznek jobb legyen.

én remélem, hogy egyszer valami büdös magyar na'cci megerőszakolja az anya'dat, meg téged is egyszerre, mert neki éppen akkor ez az érdeke! megérdemled!

"Az viszont már nem, ha ezt ránk is ránk kívánják erőltetni! Na, azzal már lehet és van is bajunk."

Salvini ránk akarja. mivel pontosan olyan önző geccii, mint te.

"Akkor és arról írok itt, amiről akarok és amit a bloggazda eltűr! "

Merkel meg akkor dobja ki Orbánt a néppártból, amikor akarja, és akkor zárja el a pénzcsapot, amikor akarja.

"Ha így csinálják, csinálják így. Az ő dolguk."

Így csinálják. Nem vagy paraméter.

""Látom, az apád tebeléd is veréssel akart okosságot nevelni, ettől lettél idijóta."
Veled ellentétben az én esetemben erre nem volt semmi szükség."

Ja, úgyis reménytelen vagy. Azt se tudod, hogy télen tél van.

"Látnivaló, hogy esetedben ez a probléma is fennállt (utalás rá: "az apád tebeléd IS" veréssel...)!"

Az "is" a többi na'cciira vonatkozott. Tudjuk, hogy nektek alkoholista, gyerekverő, pedofil apátok volt, ezért vagytok frusztráltok, és ezért utáltok olyan embereket, akiket nem is ismertek, semmi közötök hozzá. A nyomorult kis életeteket kompenzáljátok.

CSOKKI MÁLNA 2018.08.31. 00:40:42

@math0: Miért másodlagos fontosságú kérdésről miért nem lehet népszavazást tartani? Hidd el, ha a kerítésről is kiírtak volna népszavazást hasonló arányban győz a kormány álláspontja. Persze erre nem volt idő, mert gyorsan kellett cselekedni.
Ha sikerül blokkolni az illegális migrációt, és minél több migránst visszatelepíteni, okafogyottá válik a kvóta egyébként is csak elméleti síkú problémája. Gyakorlatban még a kvótát támogató franciák sem veszik át a vállalt létszám töredékét sem..

CSOKKI MÁLNA 2018.08.31. 00:56:15

@math0: Itt sokkal inkább te gyűlölködsz. Az egész életed egy nagy gyűlölethalmaz. Keresned kellene egy pszichiátriai szakembert, mert ennek nem lesz jó vége, láttam már ilyet...
Egyébként a hajléktalant nem azért nem engedem be a lakásomba, mert gyűlölöm. Egyszerűen nem oda való, és ezzel sztem a legtöbb ember így van..( Még talán te is.)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 07:41:37

@pina noir: "Miért másodlagos fontosságú kérdésről miért nem lehet népszavazást tartani?"

már elmagyaráztam. nem fogtad fel, mert retarda'lt vagy, pontosan ugyanezért vagy náci.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 08:04:24

@pina noir: Franciaország több, mint 12 ezer menekültet fogadott be a kvóta keretében. Tekintve, hogy Franciaországba amúgy is mennek menekültek, azaz maga is inkább egy olyan ország, amelyből kellene elosztani menekülteket, ez igen szép.

Ha népesség arányosan osztjuk le, akkor Magyarországnak arányosan majdnem 2000 menekültet kéne befogadnia hasonló teljesítményhez.

Ha GDP arányosan, akkor csak kb 600-at, de hát Orbanisztán "jobban teljesít" ennyit se bír, mert teljesít a faxxot jobban. Orbán csak hőzöngő kis lusta gici. Lopni tud, szájalni tud, de amikor munka van, akkor elfut.

www.resettlement.eu/country/france

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 08:06:21

A moderátornak gratulálok, hogy azzal tölti az idejét, teljesen feleslegesen, hogy tiltott szavakat listázzon. Ennyi erővel közmunkásnak is elmehetne, ha ennyire értelmetlen munkavégzésre is képes!:)

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.31. 08:43:33

@math0: ugyan :)
amíg ti iszapbírkóztatok, én jórészt aludtam, tévéztem, gyerekkel beszélgettem, sőt tisztálkodtam is, más részletről nem számolnék be... :*
öt szó került fel a tiltólistára, de te már paranoid üzemmódban mindent kreatívan írsz :D ami igen szórakoztató, legalább ennyivel is meg van nehezítve a dolgod, legalább beépül a tudatodba, hogy _mit_ _nem_ _kéne_
mondom: ha célom lenne, hogy ne írj ide, akkor már nem írnál, barátom
de nem akarom elvenni a szórakozásodat, biztos kiutáltak már sok helyről — illetőleg kiutáltattad magad: én nyitott és befogadó vagyok és az olvasottságnak is jót tesz (ezért köszönöm is itt vagytok és olvassátok a blogot)
én nem utálom, amit mondani akarsz, azzal van problémám csak, ahogy előadod
a témához tartozó releváns közléseid úgy-ahogy rendben lennének, de ez nálad nyilvánvaló csak ürügy más lelki igényeid kiélésére: ami a tevékenységed alapján mások verbális bántalmazásában merül ki, mert azt hiszed, hogy a szavak megsebzik a címzettet és te valahogy föléjük kerülhetsz, bizonyíthatod szellemi fölényedet — amit lássuk be ezen a módon lehet legkevésbé (illetve amúgy sem adott mindenkivel szemben — persze marha könnyű hozzászokni, ha az ember 99%-nál okosabb, de mi van az 1%-kal?)
a külső szemlélő azt látja, amit többen leírtunk neked, több szemszögből
a féktelen gyűlölködés és düh, ami folyamatosan kitör belőled pedig még az amúgy meglévő intellektusodat és memóriádat is eltéríti és erősen lerontja a teljesítményedet
sokkal többet érnél el, ha az energiáidat értékesebb témákba pozitívabb módon csatornáznád be
— az ide író jobboldali srácok tényleg nem mindenben alkotnak koherens képet a történtekről, de abban a beszűkült tudatállapotban, amiből te írsz, te se vagy képes olyan koherens és kikezdhetetlenül logikus képet felvázolni még magadnak sem, csak hiszed
az írásaid egy sérült, elismerésre vágyó egóról tudósítanak — ezt te is pontosan kell érezd, ha rendelkeznél/rendelkezel a felével akár azoknak a mentális képességeknek, amire itt a melled vered folyamatosan, ...ami tudod ;) szintén árulkodó...

Bravehearth 2018.08.31. 08:45:08

@math0: "és akkor is esett le gyakorlatilag nullára az Égei-tengeren az érkezettek száma. Pontosan 2016 áprilisban.

data2.unhcr.org/ar/documents/download/53447

de hát egy IQ-negatív na'cci ezt honnan is tudná?!"

És mi is volt az én állításom, de ostoba betegbogár???

Ez: "Tehát 2015 októbere és 2016 áprilisa között a még nem létező török-német megállapodás terelte délebbre a migriket. Ja, nem!"

És ezt mennyiben cáfolta mindaz az adatsor, amit ide sikerült linkelned, te nyomorult? Volt vándorlás? Volt. Rajtunk keresztül? Nem. Ennyi volt az állítás lényege.

"Közben egyébként volt egy olyan meteorológiai jelenség, hogy "tél"."

De jó, hogy szólsz! Vitatta ezt valaki? Megállt télen az áradat? Talán vissza kellene idézned a nyávogásotokat Idomeni miatt, ratyimatyi!

Ismét olyat akartál cáfolni, amit nem is állítottam, illetve azt sem voltál képes értelmezni, amit írtam. Ez nem rólam szól, hanem a te génhibádról. ;-)

"konkrétan megint pofa'n szrtad magad, mert igen."

Már megint?

A 444 cikke is írja: "Röszkéről reggelre elvitték a gyűjtőponton lévő, regisztrációra váró sokezer menekültet."

Így indult a cikk. Tehát regisztrálták őket. Hiszen korábban ugye azt is hazudoztátok, hogy nem. Pedig de! Ahogy a horvátoktól érkezőket szintén. Mellesleg mennyi osztrák személyautó tud elvinni annyi migrit, mint egy busz? És mennyi busz tud elvinni annyi migrit, mint egy vonat? Három héttel korábban pedig te is amiatt ajvékoltál, hogy miért nem engedik tovább szegény migriket a mutter valagához! Hát engedték, vitték is őket. Akkor meg az a baj... Ha nem vitték, akkor maguk az osztrákok jöttek értük. Mekkora egy ostoba gyépés vagy te, ratyimatyi! Jó ég...!

"Merkel nem egy piszopata, tud tárgyalni, tud egyezségére jutni. Salvini és Orbán meg na'ci, piszopata, akik magányosan maradnak."

Erre majd a jövő választ fog adni. A mutter most inkább foglalkozzon Chemnitz problémájával. Szerintem van teendője bőven!

"nem, a világ értelmesebb fele tud kooperálni, és el tudja fogadni, hogy egyszer egyik, máskor másik ország érdekét helyezik hátrébb azért, hogy összességében, és hosszú idő alatt az egésznek jobb legyen."

Azt hiszem, 28 év tapasztalata már alapot ad arra, hogy levonhassuk az 'ajrópéer' politizálás tanulságait és eredményességét. Az értelmes ember valóban hosszútávon gondolkodik. És épp ezért van három éve folyamatosan növekvő támogatottsága akár Orbánnak, akár az euroszkeptikus (a.k.a.: 'polulista') politikának Európában.

"én remélem, hogy egyszer valami büdös magyar na'cci megerőszakolja az anya'dat, meg téged is egyszerre, mert neki éppen akkor ez az érdeke! megérdemled!"

Máshol korábban ezt írtam neked, 'ratyimatyi': "Beteg vagy te, kis rágcsáló! Állj elém, egyszer legyél ember szánalmas életedben és mondd a szemembe!!! :-) Kelj föl a monitorod mögül, brendelg*ciputtony ratyimatyi! ;-)"
Továbbra is tartom! Nem vagy te ahhoz kellően értékes életforma, hogy érdekeljen akár a sértegetésed, akár a dühös kis frusztrációid okozta kirohanásaid. :-) Szánnom kéne téged, de nem szánlak. Hosszú, boldogtalan és fájdalommal teli életet kívánok neked. Az is lesz! ;-)

"Salvini ránk akarja. mivel pontosan olyan önző geccii, mint te."

Amit Orbán nem hagyhat, ezért tárgyalnak róla. Nem úgy, mint te...!

"Merkel meg akkor dobja ki Orbánt a néppártból, amikor akarja, és akkor zárja el a pénzcsapot, amikor akarja."

Tegye. Eddig is megtehette volna. Nem tette, mert nem érdeke. Ha Putyinnal érdeke tárgyalni, akkor Putyinnal tárgyal órákon át. Az nem fájt, 'ratyimatyi'? Továbbá elzárja a pénzcsapot. Ok. És akkor meg az Öttinger magyarázkodhat a NÉMET cégeknek, akikhez ezek a fejlesztési pénzek visszacsorogtak (ő állította, nem mi)! Az is szép lesz, illetve a vádak, miszerint odalöki a lengyeleket és a magyarokat az oroszok ölébe (ezt meg a jenkik mondják)! Sok sikert!

"Így csinálják. Nem vagy paraméter."

Veled ellentétben én nem is gondoltam, hogy ebben a kérdésben az vagyok! ;-)

"Ja, úgyis reménytelen vagy. Azt se tudod, hogy télen tél van."

Idézd, hol állítottam, hogy 2016-ban nem volt tél! :-) Ismét olyasmit cáfolsz, amit nem állítottam, közben hangosan fröcsögöd a hülyeséggel telt nyálad a monitorra... Igazi betegbogár vagy, komolyan!

"Az "is" a többi na'cciira vonatkozott."

Egyszer állj oda akár egy elé is és mondd meg neki! ;-)

"A nyomorult kis életeteket kompenzáljátok."

Ha visszaolvasod magad, mi jut eszedbe a soraidról? Egy random elmegyógyász mit von le a soraid olvasva rólad, 'ratyimatyi'? :-D

Egy végletesen frusztrált, ostoba, beteg agyú és beteg lelkű, visszataszítóan rusnya testű szerencsétlen teremtés vagy, nem meglepő, ha sz*rul érzed magad a bőrödben. Ettől persze még lehettél volna normális, akár értékes ember, de nem éltél a lehetőséggel. Értéktelen egy létforma vagy, csak a törvény előtt vagy ember, semmilyen más értelemben nem vagy az! Talán még biológiai értelemben sem... Vigasztaljon a tudat, hogy lehet még karriered, tuti vágókép lennél az 'Esély' magazinban a közmédián! ;-)
Hajrá!
B.

Bravehearth 2018.08.31. 08:46:33

@math0: Mivel sajnos továbbra sem mutatod semmi jelét annak, hogy akár az értelmes gondolkodásra, akár a logikus következtetések levonására, akár a viszonyításra képes volnál, továbbá a retorikád is egy röhejesen gyermeteg szinten ragadt, ezen a ponton már sajnos untatsz is. Bár örömmel olvasom szenvedésed és örülök a fájdalmadnak, de már nem szórakoztatsz annyira, hogy időt pazaroljak rád. Fölösleges. Elég a tudat, hogy te ma is és holnap is és holnapután is nagyon szarul fogod érezni magad! :-D És ez jó! Akkor jó a világ, ha neked szar! Maradjon is így, amíg ki nem száll retkes és szánalmas testedből az a beteg lelked...! ;-) Ne félj, azért az a verés valahonnan biztos meg fog találni, te kis ratyimatyi! Az 'Égiek' nem felejtenek! Ahogy a fehér ember sem!
Tuti, összeakadunk még!
B.

- finally IGNORE -

Antlfinger Edvárd · kilonem100.blog.hu 2018.08.31. 09:35:17

@Bravehearth: a merkeli kommunikáció nem kevésbé volt hamiskás, mint az orbáni és éppúgy a saját közvéleményének szájízéhez igazított önfényezés volt, mint a magyar — míg a konkrét intézkedésekben olyan nagy távolság nem volt a két kormány között valójában, nagyon más irányból jutottak nagyon hasonló pontra, csak azt nem verik nagy dobra — illetőleg a migránsválság első hazai pályaudvarokban, híradóképekkel alátámasztható jelét közösen állították elő a magyar, német, osztrák rendőrök: a politikai hisztéria és bolhacirkusz ezután indult csak be: mintha pusztán attól, hogy az addig láthatatlanul áthömpölgyő tömegek nem lennének tökéletesen azonosak a pályaudvarok körül felgyűlőkkel, ami nyilvánvaló önbecsapás. Viszont azt akarnunk, hogy itt gyűljenek fel és ne osszuk el Európaszerte nem volt egy okos ötlet. Akkor se, ha idővel az áradat Törökországnál elakadt (újra).
Egyébként az öbölmenti országokban sokmillió menekült él már évek óta. Azt hiszem itt is előkerült valakinél a vád, hogy az arab országok is ki kéne vegyék a részüket a balhéból és Szíjjártó világkvótája jogos ötlet volt (ha a világkvóta jogos, akkor az uniós is, csak az ENSZ nem tud ilyet előírni, az Unió viszont meg tud állapodni és tud rendeletet alkotni, amit ugye ismétlem Orbán is megszavazott, mint magyar érdeket, akkor is, ha nem jelentett számunkra se teljes megoldás, se a menekültek számára: mindkettőnk számára az a megoldás, ha nem jutnak el idáig, illetve, ha el se kell indulniuk. Isten/allah tudja, mit kezdhetnének itt magukkal. Nincs annyi fűkasza.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 10:02:14

@Antlfinger Edvárd: a koherenciáról annyit, hogy miközben elmagyarázod, hogy a sértegetések nem sértenek senkit, tehát qrva'ra tök mindegy a dolog, szerinted nincs is tétje, aközben azért eljátszod azt a hülye játékot, hogy megpróbálsz rákényszeríteni arra, hogy helytelenül írjak sértő szavakat. olcsó játék ez, olyan hülyegyerekeknek, mint te. értelmesebb dolgokba is csatornázhatnád az energiáidat, mert ez a világ egyik legértelmetlenebb játéka, amiről te magad hangsúlyozod, hogy qrva'ra tök mindegy, nincs tétje.

és egyébként milyen frusztrációt vezetsz le ezzel a minidiktátorkodással? otthon a gyerekek a fejedre nőnek? őket nem tudod kontrollálni, ezért máshol éled ki manipulatív vágyaidat?!:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 10:06:23

@Antlfinger Edvárd: "amúgy meglévő intellektusodat"

egyébként, hogy világos legyen:

1) az nem vita tárgya, amit itt elismersz
2) neked amúgy nincs hasonló intellektusod. tehát a helyzet nem szimmetrikus
3) az meg persze vita trágya köztünk, hogy itt divatdiktátorkodsz, aber DEIN KAMPF ist völlig sinnlos.

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 10:06:39

@Antlfinger Edvárd: "a merkeli kommunikáció nem kevésbé volt hamiskás, mint az orbáni és éppúgy a saját közvéleményének szájízéhez igazított önfényezés volt, mint a magyar "

Köztudottan a politika nem a becsületről és a szerénységről szól! Ez tény, ezek a játékszabályok. Emiatt született a régi mondás, hogy "úriember nem politizál" ! :D
Ja, meg megnéztem hogy hogy van a mi kis betegünk . Komoly az ürge!.

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 10:13:54

@math0: "neked amúgy nincs hasonló intellektusod. tehát a helyzet nem szimmetrikus"

Az intellektus adottság, és nem a tanult dolgok mennyisége. Nálad a mennyiség már már tiszteletet parancsoló, ezért érthetetlen hogy ezt ezzel a felfogóképességgel érted el, bár én nálad valamiféle mentális problémának tudom be.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 10:21:37

@Bravehearth:

"És ezt mennyiben cáfolta mindaz az adatsor, amit ide sikerült linkelned, te nyomorult?"

1) tavasszal még elkezdett megugrani a migráció
2) a megállapodáskor zuhant le nullára

azaz a téli lecsökkenésnek a tél az oka, de az igazán véget a megálllapodás vetett a balkáni útnak. Orbán kerítése meg semmit nem oldott meg, csak terelt. tehát az adatsor és a dátumok nagyon pontosan és fényesen cáfolnak téged. megint pofán szúrtad magad.

"Tehát regisztrálták őket. Hiszen korábban ugye azt is hazudoztátok, hogy nem."

senki nem mondta, hogy senkit nem regisztráltak, de több tízezer menekültet nem regisztrált Orbán, elsősorban 2015-ben.

"Három héttel korábban pedig te is amiatt ajvékoltál, hogy miért nem engedik tovább szegény migriket a mutter valagához! Hát engedték, vitték is őket. Akkor meg az a baj... Ha nem vitték, akkor maguk az osztrákok jöttek értük. "

akárhogy is nézem, itt Orbán volt a ggggggccci parszt. ezen nem segít, ha zűrzavaros gcccciii parszt volt.

"Amit Orbán nem hagyhat, ezért tárgyalnak róla."

azt se fogod fel, hogy ha két olyan na'a'ci politikus tárgyal, aki csak a saját országa érdekeit nézi, tehát ha pont olyanok, mint te, és azt csinálják, amit te javasolsz, akkor a tárgyalás eleve abszurd dolog, és nem jöhet ki belőle semmi. ha bármi eredménye lenne a tárgyalásnak, akkor vagy egyik, vagy másik politikus adná fel az önző kis érdekeit, ammi pontosan az, amit te ellenzel. a tárgyalás, és a kompromisszum, az europeer dolog, amit te utálsz.

"És akkor meg az Öttinger magyarázkodhat a NÉMET cégeknek, akikhez ezek a fejlesztési pénzek visszacsorogtak (ő állította, nem mi)!"

valójában kevés csorog vissza, és a visszacsorgás nem egy jó üzlet. ezt egy 80-as IQ-val is lehet látni. és Orbanisztán sokkal inkább megszívná. Németországnak ez csak egy bolhacsípés, és az, hogy a támogatást közvetelenül is befektethetik a német cégekbe, sokkal jobb megoldás nekik. Orbánt nem ez mentette meg eddig, hanem csak a néppárt civilizált mivolta. de nagyon rázza Orbán a pofonfát.

"Egyszer állj oda akár egy elé is és mondd meg neki! ;-)"

eddig kb 2 náci ismerősöm volt, odaálltam eléjük, azóta nem barátaim.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 10:21:48

@Bravehearth:

"És ezt mennyiben cáfolta mindaz az adatsor, amit ide sikerült linkelned, te nyomorult?"

1) tavasszal még elkezdett megugrani a migráció
2) a megállapodáskor zuhant le nullára

azaz a téli lecsökkenésnek a tél az oka, de az igazán véget a megálllapodás vetett a balkáni útnak. Orbán kerítése meg semmit nem oldott meg, csak terelt. tehát az adatsor és a dátumok nagyon pontosan és fényesen cáfolnak téged. megint pofán szúrtad magad.

"Tehát regisztrálták őket. Hiszen korábban ugye azt is hazudoztátok, hogy nem."

senki nem mondta, hogy senkit nem regisztráltak, de több tízezer menekültet nem regisztrált Orbán, elsősorban 2015-ben.

"Három héttel korábban pedig te is amiatt ajvékoltál, hogy miért nem engedik tovább szegény migriket a mutter valagához! Hát engedték, vitték is őket. Akkor meg az a baj... Ha nem vitték, akkor maguk az osztrákok jöttek értük. "

akárhogy is nézem, itt Orbán volt a ggggggccci parszt. ezen nem segít, ha zűrzavaros gcccciii parszt volt.

"Amit Orbán nem hagyhat, ezért tárgyalnak róla."

azt se fogod fel, hogy ha két olyan na'a'ci politikus tárgyal, aki csak a saját országa érdekeit nézi, tehát ha pont olyanok, mint te, és azt csinálják, amit te javasolsz, akkor a tárgyalás eleve abszurd dolog, és nem jöhet ki belőle semmi. ha bármi eredménye lenne a tárgyalásnak, akkor vagy egyik, vagy másik politikus adná fel az önző kis érdekeit, ammi pontosan az, amit te ellenzel. a tárgyalás, és a kompromisszum, az europeer dolog, amit te utálsz.

"És akkor meg az Öttinger magyarázkodhat a NÉMET cégeknek, akikhez ezek a fejlesztési pénzek visszacsorogtak (ő állította, nem mi)!"

valójában kevés csorog vissza, és a visszacsorgás nem egy jó üzlet. ezt egy 80-as IQ-val is lehet látni. és Orbanisztán sokkal inkább megszívná. Németországnak ez csak egy bolhacsípés, és az, hogy a támogatást közvetelenül is befektethetik a német cégekbe, sokkal jobb megoldás nekik. Orbánt nem ez mentette meg eddig, hanem csak a néppárt civilizált mivolta. de nagyon rázza Orbán a pofonfát.

"Egyszer állj oda akár egy elé is és mondd meg neki! ;-)"

eddig kb 2 náci ismerősöm volt, odaálltam eléjük, azóta nem barátaim.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 10:23:43

@Antlfinger Edvárd: és miért nem ezt a Bravehearthot nevelgeted? a stílusa ennek is nulla, ennél még okosabb is vagy, tehát még akár el is érhetnél vele szemben valamit. vele lehet, hogy el tudnád hitetni, hogy okvetlenül szükséges, ha ne káromkodjon, mert attól jobb lesz neki.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 10:25:35

@Antlfinger Edvárd: az is elég beteges, hogy téged zavar, ha én egy fél tucat naaaaccit sértegetek, mert felháborító a véleményük. te ezt gyűlöletnek nevezed, pedig csak jogos harag.

hogy ezek a naaaaccik milliónyi embert gyűlölnek minden ok nélkül, az téged nem zavar.

mert egy álszent aljaember vagy, egy kontrollnáci.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 10:26:29

@Bravehearth: "- finally IGNORE -"

ezt már eljátszottad párszor. kiderült, hogy annyi IQ-d sincs, hogy ezt betartsad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 10:28:17

@Antlfinger Edvárd: továbbá nem, ebben például nem értünk egyet. a véleményed nem is alapul tényeken, hanem csak hangulatkeltésen alapul. ennyi erővel azt is írhatnád, hogy utálod Merkelt, mert csak. semmivel nem tényszerűbb az a komment, amit írtál. egy büdös tény nincs benne, amit igazolni tudnál, csupa-csupa gyűlölködő hangulatkeltés a kommented, semmi más.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 10:32:41

@Helga Beauty Salon: "Nálad a mennyiség már már tiszteletet parancsoló, ezért érthetetlen hogy ezt ezzel a felfogóképességgel érted el"

az érthetetlen az, hogy elsimered, hogy a tények cáfolják az ostobahitedet, érthetetlennek nevezed, és mégis az ostobahitedhez ragaszkodsz

a megjegyzésed kb olyan, mintha azt írtad volna, hogy:

Ahhoz képest, hogy a Föld lapos, érthetetlen, hogy repülőgéppel, vagy hajóval szép folytonosan körbe lehet utazni a világot.

Neked nagyon komoly kihívás a 80-as IQ is.

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 11:06:02

@math0:" a megjegyzésed kb olyan, mintha azt írtad volna, hogy:
Ahhoz képest, hogy a Föld lapos, érthetetlen, hogy repülőgéppel, vagy hajóval szép folytonosan körbe lehet utazni a világot."

Az jó, mert én azt mondtam: Nálad a mennyiség már már tiszteletet parancsoló, ezért érthetetlen hogy ezt ezzel a felfogóképességgel érted el,

Tehát ha ugyanaz, akkor az én mondatom első része egy hatalmas baromság, tévedek abban hogy a tudásod mennyisége tiszteletet parancsoló, mert az a laposföld elmélet szintjén leledző kijelentés. Amikor a gyenge felfogóképességedet kifogásoltam, arra pedig az az egyszerű tény a válasz hogy a föld körülhajózható, tehát ez is egy tény????
Hogy van ez IQ fighter? :D Tudom, Freddy-Kruger szindrómám van!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 15:21:11

@Helga Beauty Salon:

az úgy van, te IQ-negatív, hogy az analógia fordiítva van:

elméleti hipotézis: "Föld lapos" ~ "gyenge felfogóképesség"
megfigyelhető jelenség: "körbe lehet hajózni" ~ "sok tudás"

nálad egyébként a megfigyelés, és a hipotézis jól összecseng: gyenge a felfogóképességed, és ennek megfelelően szart se tudsz, meg állandóan ostobaságokat is írogatsz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.31. 15:23:02

@Helga Beauty Salon: "Freddy-Kruger szindrómám van!"

Ja. Nevezhetjük annak, te horrorisztikusabb vagy egy sima Dunning-Krugeresnél.

ArriMedes 2018.08.31. 15:24:04

@Antlfinger Edvárd:

jól ismert elmebeteg, nárcisztikus személyiségzavara is van.
tiltani kellene, nem hagyni tombolni.

bár lehet hogy a fidesz alkalmazásában áll, remekül alkalmas a balliberális értelmiség lejáratására

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 15:31:46

@math0: az úgy van, te IQ-negatív, hogy az analógia fordiítva van:

Tudom! A paradoxon meg a hasonlóság! Tudok külföldiül én is ám!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.01. 07:54:34

@Helga Beauty Salon: nem sikerült felfognod. idijóta vagy. kár beléd az analógia, olyan, mint disznók elé gyöngyöt szórni.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.01. 09:27:54

Egy update még belefér. A 2018-ban a Földközi-tengeren érkezett migránsok száma egy erősebb napnak számít legfeljebb a Sziget-fesztiválon. Leszámítva a haláleseteket — a Sziget annyira nem durva. Ez nem egy kezelhetetlen létszám. Akár szétosztva kvótával... Hm. www.iom.int/news/mediterranean-migrant-arrivals-reach-65576-2018-deaths-reach-1546

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.09.01. 09:44:42

@ArriMedes: problémás — ebben olyan nemzeti konszenzus van, mint semmiben úgy látom. De nem célom kizárni innen senkit. Épp a korábban írtak miatt. Elmondhatja a véleményét, lehet vele vitázni, másokkal is. Jobb lenne több a témába vágó és kevésbé körbe-körbe járó komment, de hát az megint nem előírható. De részemről ennyi. Amíg valami extém BTK-ba ütközőt nem látok, nem törlök senkit.

Helga Beauty Salon. 2018.09.01. 11:51:08

@math0: "kár beléd az analógia, "

Kár belém???? Ez vészjóslóan hangzik azok után, hogy némelyik fogalmat te nem a hagyományos értelemben alkalmazod. Nem tudom mi szerinted az analógia (anallal kezdődik jaj! ), de nem kérem belém! :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.01. 17:44:59

@Helga Beauty Salon: sokszor lefutottuk már ezeket a köröket, én mondok érveket, te fel se fogod, te nem mondasz érveket, te azt hiszed, hogy az érv, hogy csak hülyézel, de nincs érved. a dolgot még idióta gyerekeskedéssel kerekíted ki. nem tudok veled mit csinálni, te a hülyegyerek vagy, aki a napköziben az asztalra szarik, és jó nagyot belecsap, aztán röhög, és azt hiszi, akkor most igaza van.

CSOKKI MÁLNA 2018.09.01. 19:09:44

@A kiló nem százat jelent.: A Merkel- Erdogan paktum eleve csak jó fél évvel a kerítés megépülte után lépett életbe, és egyáltalán nem biztos a jövője, valamint Erdohgan zsarolási potenciálját növeli. EU-s határvédelemre van szükség, hogy ne legyünk kiszolgáltatva. Ha nem megy EU-s szinten, akkor nemzetállami kereteken belül kell megoldani, ami jelenleg is zajlik, de a jövő tavaszi EU_s választások után új helyzet lesz Brüsszelben is.

CSOKKI MÁLNA 2018.09.01. 19:12:39

@math0: Franciaország a töredékét fogadta be a kvóta által előírtaknak. Nem lehet félig betartani egy törvényt. Ezenkívül Macron kettős játszmát játszik. Két pofával van a kvóta meg a bevándorlás mellett, miközben keményen igyekszik visszaszorítani az országába történő migrációt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.01. 22:05:11

@pina noir: bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű. ostoba vagy. Orbanisztán a töredékét se fogadta be.
süti beállítások módosítása