A kiló nem százat jelent.

A Föld napja: je suis Notre-Dame!

2019. április 20.

Melyik az égetőbb probléma? Egy szép régi épületben emberi hibából keletkezett tűzkár vagy csak tavaly 7900 négyzetkilométer felégetett esőerdő Brazíliában? Vagy a gótikus katedrálisoknál is ősibb emberi hülyeség? Április 22. a Föld napja. Bolygónk pedig lángokban áll.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I billion should have already been collected for a culture building? In the world there are millions of people and children who need education, food health care and clean water. 7 billion dollars needed to solve hunger problem, it would be necessary. I believe that in some people the pineal gland and brain cells are lost due to too much chemicals. I'm speechless. Am I the only one who does not find that normal? I find it very strange and terrifying. And there are no monuments that make up a country, but the people who live there. It is the people who should be a symbol and not a building. Anzeige ( wegen Markennennung) werbung #2019#notredame#s#speechless#cowspiracy#instagram#instagood#world#children#idiot#france#live#life#paris#notre#human#billionaire

líղժα �‍♂️ (@cara_laroca) által megosztott bejegyzés,

 

Nagyobb a füstje mint a lángja.

Franciaország gazdag ország, Párizs talán néhány nap alatt több pénzt keres a turistákon, mint a Notre Dame-ban keletkezett tűzkár, mégis többen mozdulatak meg világszerte, hogy segítsék a helyreállítást, adományokkal, szolidaritással, megosztásokkal.

A Cathédrale Notre-Dame de Paris ugyanis szimbólum. A félig befejezettnek tűnő tornyairól híres gótikus katedrális sok mindent megélt hosszú élete során, hozzátapad a francia történelem, ami a franciák által gyarmatosított világban a világ történelme is egyben. Hiszen mi is többet tudunk 1789-ről, mint az ukrán vagy a lengyel testvéreink történelméről, torz világképünkben ők is "csak" hozzánk hasonló keleteurópiak, félperiféria. De a Notre-Dame az a Notre-Dame. Hiszen még egy Disney-rajzfilmben is szerepel. Mindenki, aki szeretné a nagyvilág szemében civilizált embernek mutatni magát, az most hamut kellett szórjon a fejére. Látványosan.

A jószándék mellett van ebben némi szánalomra méltó emberi gyarlóság is.

A műszaki baleset kapcsán mindent megtudhattunk a Notre-Dame-ról. Többet mint saját húsvér problémáinkról. Azt is, hogy már nincs akkora fa Franciaország területén, amiből a katedrális tartógerendáit pótolni lehetne. Majd importálnak a párizsiak abból a harmadik világból, aminek szisztematikus kifosztására nyugati világ épült. Miközben a katedrális égő tetőszerkezete emberek millióinak együttérzését váltotta ki azonnal összemérhetetlenül kevesebb figyelmet szenteltünk a világon minden másnak. Ennek az egyetlen épületnek a helyreállítására rögtön annyi adomány gyűlt, amiből egész Budapest egy évig finanszírozható volna. Eszement, érdemtelenül nagy összeg.

Az első napokban érkező milliárd dollárnyi adomány az afrikai országok jó részében felszámolná az éhezést. (Bár akár az is elég volna, ha kevesebb élelmiszert dobnánk a kukába. Afrika segélyezése persze bonyolult történet.) Nagyságrendileg tehát most egyetlen épület miatt megmozdult az egész emberiség olyan mértékben, mint amennyire az emberiség kontinensnyi problémái miatt kéne.

A legfontosabb kérdések úgy látszik nem annyira égetőek az emberiség számára. Legyen szó akár az éhezésről, akár a bolygó megmentéséről. 

Néhány lángoló gerenda elég volt beindítani tömegek empátiarohamát, de évi 5000-8000 négyzetkilométer felégetett esőerdő Brazíliában nem vált ki ilyen reakciókat. Pedig azon a túlélésünk múlhat. 1970 óta a brazíliai őserdő egy ötödét pusztítottuk már el. Ha ebben az ütemben haladunk száz év múlva egyáltalán nem lesz fa az Amazonas-i esőerdőkben. És garantáltan minden más is romokban fog heverni, nem csak a Notre-Dame, hanem az egész emberi civilizáció. Nem éppen Disney-rajzfilmbe illő történet.

Talán joggal lehetünk büszkék katedrálisok vagy a technika csodáira, de az emberiség ezen reakciói alapján nem kimutatható, hogy létezik intelligens életforma a bolygón. Felemelő érzés az is, amikor baj esetén az emberek mind megmozdulnak és közösen lépnek fel. De empátiánk olykor annyira tévutakon jár, hogy még az is hihető volt, hogy idehaza pénzt gyűjtöttünk Isaura kiszabadítására. Egyetlen fehér rabszolgalány szívbemarkolóra hangolt filmbeli története több empatikus reakciót váltott ki, mint fekete rabszolgák millióinak valós sorsa.

Helyes globális döntésekhez a szív rég nem elég. Az emberi empátia olyan, mint a nyugdíjas házaspár, akit házaló csalók vernek át és fosztanak ki gagyi és megtévesztő termékbemutatókon. Észnél kéne lennünk. Magunk alatt vágjuk a fát. A Notre-Dame tüze bagatell, ahhoz a világégéshez képest, amit az egyetlen lakható bolygón magunknak okozunk.

Feltüzelt érzelmek.

A tűz, az emberiség első vívmánya, meleget és védelmet is adott számunkra, de egyben a legrettegettebb veszélyforrásunk is volt, ha elszabadult és pusztító erdőtűzként oltott ki minden életet. Ősi reflexünk, hogy felkorbácsolja érzelmeinket és szélsőséges reakciókat vált ki belőlünk. Nemcsak az empátiánkat tüzeli fel, nemcsak a félelmeinket szítja fel, de a gyűlöletet is.

A Notre-Dame iránti eltúlzott mértékű nyugati szolidaritás szükszerűen váltotta ki a harmadik világbeli emberek indulatát: a valódi égető problémák nem Párizs közepén találhatóak. A nyugati ipari társadalom által okozott klímaváltozás Afrikában és a Közel-Keleten érezteti elsősorban hatását. Perzseli fel a termőföldeket, számolja fel az emberi élet alapfeltételeit — okozza milliók kétségbeesett elvándorlását. 

E kétségbeesés primitív reakciókat is kivált. Dühöt és gyűlöletet a nyugati igazságtalansággal szemben. Amikor a francia bevándorló diáklány kifakad, hogy "leszarom a Notre-Dame-ot, csak ti fehérkék deliráltok", akkor ennek ad hangot. És világos, hogy nem tehetné meg ezt mondjuk a mekkai legutóbbi szerencsétlenség miatt Szaud Arábiában főleg öntudatosan ateista kommunista nőként, ahol a katasztrófa emberéleteket is követelt. Ilyet csak nyugaton lehet. 29 éve nálunk is. Amikor szándékosan szélsőségesen és provokatívan ad hangot indulatainak, akkor a legrosszabb nyugati, francia hagyományokat követi.

A szólásszabadság ugyanis szintén kétélű vívmány: akár a tűz. Ugyanúgy kell tisztelnünk, félnünk és védenünk.

screenshot_2019-04-17_at_12_11_31.png

Akár igaz, akár nem igaz: csak a nyugati társadalomban megtűrt ez a fajta szólásszabadság. Másmilyen pedig nem létezhet. Így nekünk sem "fatvával" és kiátkozással kell fogadnunk. De nem is önfeladó toleranciával. Józan és átgondolt válaszra volna szükség.

Nem is lehetne franciább és fehérebb, mint amikor a fehér ember ellen uszít. Hiába tagadja az arab származású diáklány kapcsolatát a francia történelemmel, pont ez a történelem az, ami a Notre-Dame-ban is testet öltve megadja ezt a szabadságot az emberi lélek számára. És ez legalább annyira felbecsülhetetlen közös kincse az emberiségnek, mint a bolygó ökológiai rendszere, ami megszült és táplál minket. Szélsőségességében a diáklány legalább annyira obszcén módon francia, mint a Charlie Hebdo, amelynek szerkesztői az emberi jóérzés és az iszlám elleni provokációi miatt muszlim szélsőségesek áldozatává is váltak. Ugyanígy tüzelik fel egyes muszlimok hasonló rasszista kirohanásai az európai rasszizmust. 

A gyűlölet mindig gyűlöletet szül, tudjuk. Ok és okozat láncolata nyilvánvaló, azonban nem ad felmentést sem egyik, sem másik szélsőséges reakcióra. Legfőképp egyetlen szélsőséges kijelentés sem jogosít fel a fizikai erőszakra. És azt talán szintén nem tudtuk, hogy a kritikátlan empátia szintén gyűlöletet szül. Ahogy a kritikátlan tolerancia szintén előbb-utóbb túlreakciókba csap át. Ez a gyűlölet a klímaváltozással együtt egyszerre emésztheti fel az emberiség egyetlen és közös életterét. Hamuvá váloztatva mindent, amiért elődeink gyönyörű katedrálisokat és mecseteket emeltek egykor.

A Charlie Hebdo elleni merénylet után mindenki Charlie volt — talán jogosan. De nem csak Charlie vagyunk, hanem az arab diáklány is. A Föld napján a bábeli hangzavarban meg kéne hallanunk amit a bolygó üzen: je suis Notre-Dame. 

Kitölthető legfrisebb felmérésünk az EP-választásra:

Még több közvéleménykutatás:

Amit a HVG.hu elfelejtett megírni az LMP-ről

A HVG volt régen az a hetilap, amit érdemes volt kézbevenni, ha az ember informatív anyagokat akart olvasni pártpropaganda helyett. Kevesen tudják, de a HVG.hu-t nem ugyanaz a szerkesztőség készíti, mint az amúgy szintén jobb napokat és magasabb olvasottságot is megélt hetilapot. Mostanában...

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr9914773086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2019.04.20. 23:36:56

Maga a felvetés beteg.
Aki ezt sorrendiségi kérdésként kezeli, az ugyancsak.
Nyilván nem is kellett volna oltani, merthogy Ugandában vízhiány van, meg közben egyébként is írtják az esőerdőt Brazíliában, és az sokkal fontosabb..!
Jól mondom?

Pitiáner kis próbálkozó vagy picim, semmi több. Mint a pártod.

Szalay Miklós 2019.04.21. 00:09:19

Egy tömör, de alapos összefoglaló a globális problémákról, a felmelegedésről:

egyvilag.hu/temakep/078.shtml

enrikokaruszo 2019.04.21. 00:46:42

nem először futok bele ebbe az aljas húzásba...hol éhező fekete gyerekek, hol a globális felmelegedés, amivel szemben, kizáró lehetőségként a Notre Dame helyreállítása áll
miért nem valami egyéb?
költhetnék a világszerte megrendezett meleg büszkeség napi rendezvények költségét nigériai éhezők szendvicseire
hogy nem merült fel eddig, nahát

csakférfi 2019.04.21. 05:43:56

Bölcs pàrhuzam.
Természet szeretete versus templom .
Ellentét.

"Ne csináljatok magatoknak bálványokat, se faragott képet, se oszlopot ne emeljetek magatoknak, se kőszobrokat ne állítsatok fel a ti földeteken, hogy meghajoljatok előtte: mert én vagyok az Ur a ti Istenetek. Isten figyelmeztette őket, hogyha nem hallgatnak rá, akkor én ellenetek járok haragomban; és továbbá hétszeresen megostorozlak titeket a ti bűneitekért és elpusztítom a ti magas helyeiteket és lerombolom a ti naposzlopaitokat és a ti holttesteiteket bálványaitok holttesteire, hányatom; és megutál titeket az én lelkem. (III Mózes 26:1,28,30)"

Ostoba,taplò,nemtörödöm ,képmutatò,pénzsòvàr tàrsadalom lettünk.
A francia bankàr elnökkel az élen.
Mohamed pontosan ezért alapította a muszlim vallàst.
Felégetjük az erdöket....hogy egy köhalmot ujra imàdhassunk.
Idiòta népség.
Féltjük asszonyaink tisztességét....ezért csadorba burkàba rejtsük.....képmutatàs a muszlimok részéröl is. Többek közt.
Kökor.

csakférfi 2019.04.21. 05:54:37

@morph on deer:
Hmmm.....
Kivàgjuk a fàkat....papírt készítünk....ràírjuk "ne vàgj ki több fàt".
Raklapokat készítünk belòlük hogy pl.-ul led tv.-n nézhessük ....milyen szép a tàj és a biodiverzitàs.
Én mondom, idiòta népség kultúràlatlan barmok vagyunk.
Persze én....csak egy férfi vagyok.
Egy senki.

gurigapapa 2019.04.21. 06:00:08

"Az első napokban érkező milliárd dollárnyi adomány az afrikai országok jó részében felszámolná az éhezést. (Bár akár az is elég volna, ha kevesebb élelmiszert dobnánk a kukába. Afrika segélyezése persze bonyolult történet.) Nagyságrendileg tehát most egyetlen épület miatt megmozdult az egész emberiség olyan mértékben, mint amennyire az emberiség kontinensnyi problémái miatt kéne."

Afrika lakossága több mint 1,2 milliárd ember. Az újjáépítésre az első 24 órában 190 milliárd forint gyűlt össze, ez meg fog állni max 300 milliárd forintnál. Ez nincs 300 Ft/fő. De nem minden afrikai éhezik, "csak" olyan 250 millió. Így már akár 1200 Ft is juthatna mindegyik rászorultnak.

Ebből milyen éhezést szeretnél megoldani?

darlacko 2019.04.21. 07:08:31

Igazából az összes templomot, mecsetet, zsinagógát, apácazárdát be lehetne már zárni. Nyissanak bennük Lidl boltokat, szervertermeket, bordélyházakat, hajléktalanszállókat. A műemlék jelleg megmaradhat, az építészeti csicsákat nem kell róluk leverni, de a funkciójukat meg lehetne változtatni.

A vatikáni háttérhatalom szekérolói dőzsölnek, tivornyázik és kaviárt esznek ministránsfiúk meztelen seggéről. Adómentesen talicskázzák a pénzt kifelé az országból.
A Notre-Dame egy magyar ember számára semmit nem jelent. Megkockáztatom, hogy a Szent István Bazilikához se sok kötődése van egy átlag magyarnak, még annak se, aki Budapesten él. Akkor mi ehhez képest neki a Notre-Dame. Jean-Claude van Damme az igen, őt ismerjük és szeretjük.

Az afrikaiaknak egy őket megtizedelő járványra lenne szükségük, mert a túlnépesedésük botrányos és ennek a levét is a fehér ember issza meg.
A vallás métely. Nem az a dilemma, hogy a szapora afrikaiakon segítsünk, vagy a Notre-Dame-ot építsék újra a magyar adófizetők vérrel és verejtékkel megkeresett pénzéből, hanem az, hogy nekünk ehhez mi közünk.
Az esőerdők kiirtása mindnekinek árt a bolygón, de arra meg pont minimális a ráhatása egy átlag magyarnak.
A vatikáni háttérhatalom és az afrikaiak se kapjanak semmi segítséget.

darlacko 2019.04.21. 07:12:07

@enrikokaruszo: "költhetnék a világszerte megrendezett meleg büszkeség napi rendezvények költségét nigériai éhezők szendvicseire"

A meleg büszkeség napi rendezvények számomra pont olyanok, mint a keresztény templomokban folytatott szeánszok. Semmi közöm egyikhez se.
A buzeránsok nem kapnak az én pénzemből egy fillért se a gőzfürdőik meg a szexklubjaik fenntartására. Az egyházak se kapjanak!
Minden ilyen közösség finanszírozza a saját hobbiját.

Kegy 2019.04.21. 07:20:21

Vajon hány kórház jön ki a felújítás árából?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.04.21. 07:31:33

mi az osszefugges ezek kozott?
ugyan mar. lelegeztetogepre mikor szamoljatok at az árat?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.04.21. 07:33:23

@gurigapapa: 3 napit. azt meg lehet oldani.kiveve ha Jamil al Abdu nem lopja az egészet...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.04.21. 07:35:02

@csakférfi: izelito kain nepenek szellemisegebol.
kerdes nekunk, keresztenyeknek, ehhez mi kozunk?
A szidok rendezzek le ezt az istenukkel, es Mozessel.

csakférfi 2019.04.21. 07:36:27

@darlacko:

"Van Damme naponta kb 10 ezer dollár értékű kokaint szívott fel.

Volt, hogy annyira szétcsapta magát a színész, hogy napokig nem lehetett dolgozni vele. A stúdió külön ápolót is felvett mellé, de ez sem segített: a színész függősége miatt alig tudták befejezni a filmet."
...
"Nyissanak bennük Lidl boltokat, szervertermeket, bordélyházakat, hajléktalanszállókat. "

Szerintem zàrjuk be az összes "közhelyet"
Mindenki...termelje meg...készítse el...azt amire szüksége van.
Hogy honnan tudnà?
Youtube....wikipédia....sulinet....stb.
Ha ez lenne a "vallàs"....nyugisabb lenne a tàrsadalom.
Sajàt kezünkkel megépíteni....összeszerelni....kifaragni...megfözni...varrni...szabni....stb.
Mi ez ha nem önàllòsàg.
Most meg rohansz a pénzedért.
"Fussatok bolondok"
Gyürük ura c. film
:)

csakférfi 2019.04.21. 07:39:49

@FILTOL:
Sorry....nem hiszek istenben...istenekben.
Nem vagyok vallàsos.
Érteni értem,hogy mi a "törvények" értelme.
De hogy isteni kinyilatkoztatàs lenne.....az "jò duma".
Nem kajàlom be!
:)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.21. 07:49:18

A buta liberók tombolnak, mert újraépül a Notrea Dame. Azt hiszik, ez keresztény gyózelem.

Az okosak meg dörzsölik tenyerük. Ők tudják: szivárványos toleranciklubként lesz felépítve.

Amint megszólalt a Vatikánban celebkedő argentín sómen a kérdésben, már tudni lehetett mi is áll az ügy mögött.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.21. 07:52:39

@Kegy:

Nézzünk egy valósabb példa.

Ha elkoboznánk Soros és a hozzá hasonló gazemberek lopott vagyonát, abból TÉNYLEG fel lehetne fejleszteni az egész világot nagyjából a mostani balkáni szintre. Ez Afrika legrosszabb vidékein olyan 10-szeres javulást jelentene.

darlacko 2019.04.21. 07:57:30

@MAXVAL bircaman közíró: Eleve ami a katolikus hattérhatalomhoz kötődik az nem lehet más, csak perverzió, pedofília, elfojtott homokosság, harácsolás, háttérhatalmi mesterkedés.

Épeszű ember nem gyújt fel templomot, de épeszű ember nem is siet eloltani egy templomtüzet. Csak fellélegzik, hogy na, ennek is vége. Bele kell törődni, ez Isten akarata, égjen csak le. Újjáépíteni felesleges, úgyis csak kínai turisták fotózkodtak ott.

Duplaxiii 2019.04.21. 07:58:31

Döbbentes írás!
Tudod öreg, hogy ez valójában téged minősít? Igazolod, hogy ez a "liberális" világkép valójában kirekesztő és diktatórikus. Káros... Károsabb az erdőírtásoknál.
A világ attól szép, hogy mások az emberek, más a priorításuk, mást szeretnek, másképp gondolkodnak.
Ebbe szrik bele időről időre valami torz agyú csoport, és próbálja erőszakkal meghatárzoni a döntő többségnek,hogy mi a helyes, mi a kötelező.
Tudod a posztodban két, össze nem kapcsolható dologról írsz, ezeket összevetni, összehasonlítani, rangsor állítani, bűntudatot generálni: ALJAS GONDOLKODÁS!
A világ jó 7,5 milliárd emberéből elég soknak a keresztény vallás fontos, nekik a párizsi székesegyház szimbólum, a világ tanult halmazának ráadásul kulturális, történelmi épület is.
A barazilok döntő többségének is, akiknél a másik dolog, az erdőírtás zajlik.
Miből gondolod, hogy jogod van ezeknek az embereknek a gondolkodásába beleszólni?
Ugye egy hit tagadó neoliberális eleve ne foglalkozzon már olyan dolgokkal, mihez nincs kötődése.
Ha megteszi, az súlyos, diktatórikus viselkedés, a femokrata gondolkodáshoz nincs köze.
Persze önmagában a felvetetdd világproblémák is tévesek, valójában az 1 bites ökoterroristák gondolatvilágát tükrözi, hiszen a globális szegénység felszámolása nem történhet mások kárára.
Napi sorozat már tőlük, tőletek az a gondolat, hogy egy problémát a hatások, a következmények, a kiváétó okok lesöprésével, figyelmen kívül hagyásával akartok, erőszakkal megoldani.
Ma a világon a te elveidet követők jóindulattal sincsenek összesen 100 millióan (szerintem a 10 millió is kérdéses...), így nem a 7,5 milliárd ember fog egységesen megváltozni, "megjavulni".
Ezt próbálták anno leninék, sztálinék is, látjuk az eredményeiket.
Én nem fogok posztot írni a melegek, feministák, ökoterroristák gyalázására, kérlet te se tedd a hívők és általában a világ többsége ellen.

csakférfi 2019.04.21. 07:58:58

@MAXVAL bircaman közíró:
Jobbítani szeretnél a "vilàgon"?
Eddig senkinek nem jött össze.
Hammurapi -tòl kezdve...Trump -ig bezàròlag.
Szar ügy.
Majd a "természet" megoldja.
Mi emberek a nagy "okossàgunkkal"...."tudatossàgunkkal" ...biztosan nem.
Eddig ezt bizonyítottuk. Hàny ezer éve?
Sok. Csak tönkre tesszük a természetet...a kényelmünk és a jòlétünk érdekében.
Lehet ezen vitatkozni......csak felesleges.

csakférfi 2019.04.21. 08:02:27

@Duplaxiii:
"Ma a világon a te elveidet követők jóindulattal sincsenek összesen 100 millióan (szerintem a 10 millió is kérdéses...), így nem a 7,5 milliárd ember fog egységesen megváltozni, "megjavulni".
Ezt próbálták anno leninék, sztálinék is, látjuk az eredményeiket."

Pénz...hatalom....nyereség...karrier...gyözelem....harc....
Katasztròfa.
Íme az "eredmény".
Ne vedd sértésnek.
:)

Duplaxiii 2019.04.21. 08:08:49

@darlacko: Nincs azzal gond, ha nem vagy hívő.
Azzal van, hogy azokat akarod korlátozni, megváltoztatni, akik azok.
A párizsi helyszín nem csak vallási jelkép, hanem egy nemzet és egy földrész történelméhez, kultúrájához is hozzátartozik.
Tehát ha szerinted hagyni kell leégni, akkor ezzel nem a hivőket tartod ostobáknak, hanem tagadod a történelmüket, történelmünket, kultúránkat, múltunkat is.
Ez már azonban bűn!
És ahosz a szerző, te sem írsz "másik utat", mit kellene mást tenni, csak a rombolást, a múlt felégetését tartod feladatodnak.
A világ döntő része hívő. Ha a kereszténység szimbólumát akarod eltüntetni, akkor vélhetően más vallások is sorra kerülnek nálad, azaz a világ döntő többségét tartod feleslegesnek, károsnak.
A nem is mérhető halmazból gyűlölködsz az egészre.
De te sem írsz alternatívát!
A melegek, genderek írnak.
A femmininsták is írnak.
De ti nem írtok, soha nincs célotok, a hitellenesek és az ökoterroristák azok, akik csak rombolnák a meglévőt, nem javítanának, építkeznének, csak rombolnának.

Duplaxiii 2019.04.21. 08:14:50

@csakférfi: Miért venném?
Erre utaltam!
A bolsevizmus dokumentáltan egy cionista hatalomszerzési próbálkozás volt.
A mai neoliberálisnak beállított csoportok - melyek valójában balliberálisak - neomarxista, bolsevik alapú, ideológiájú csoportok. Ma ők is pontosan a hatalom-pénz síkon teszik az tetteiket.
Vajon kinek ideális a momentum programja?
Hogy nem kell a nemzetállamiság, a nemzeti kultúra, a nyelvünk, történelmünk, nem kell a tudás, kiemelten nem kellenek a reál tárgyak, helyette az internacionalista, globalizációhoz tartozó egysíkúság, az internet és google alapú idegennyelvű világ legyen...
Káros, a történelem által már igazolt galád és sötét ideológia.
Ahogy anno sem számított az ember, ma nekik sem számít.
Felhasználják azokat a végső céljaikhoz.

csakférfi 2019.04.21. 08:24:59

@Duplaxiii:
"Nincs azzal gond, ha nem vagy hívő.
Azzal van, hogy azokat akarod korlátozni, megváltoztatni, akik azok."
Gond?

"
BREAKING
Sri Lanka – összehangolt húsvéti merényletsorozat – ötven halott 300 sebesült
Állj mellénk! Legyél pártoló tag!
ÉLET+STÍLUS

A klímakatasztrófa nem lesz, hanem van
ÉLET+STÍLUS Csatlós Hanna 2019. február. 08. 17:25
A klímakatasztrófa nem lesz, hanem van
A klímaváltozás már nemcsak a jegesmedvék és az unokáink problémája, hanem a mi életünket teszi tönkre jelen pillanatban is. A pániknak azonban nincs értelme, és idő sincs már arra, hogy politikusokra és nagyipari vállalatokra mutogassunk. A szakértők szerint jobb, ha már most átkalibráljuk a gondolkodásunkat, hogy fenntartható legyen az életvitelünk. Ez sok energiát fog igényelni, de egyszerűen nincs más választásunk."
Hvg. cikk

Korra,nemre,vallasra,börszínre tekintet nélkül érinteni fog.
Negatívan.
Ez a "gond".
Nem az hogy mit hiszünk. Vallunk.
Egy valami nem vàltozik.
Nem tanulunk a múlt hibàibòl.
Nem okulunk.
Csak vitatkozunk. Egymàst gyengítjük...alàzzuk....sértegetjük...kihasznàljuk....nem ismerve mértéket.
Jutalmunk nem marad el.
A természet megoldja.....csak fàjni fog.
Ez a biztos.
:)

Duplaxiii 2019.04.21. 08:29:39

@csakférfi: Megint félrebeszélsz.
A globális problémákért kizárólag a fejlett közösségeket teszed felelőssé, miközben ott fogy a népesség, ott alkalmazzák a modern technológiákat stb.
Míg a világ globális gondjiért elsősorban a túlnépesedés a felelős.
De ti ezt a fejlett galád régiókra hazudjátok...
A túlnépesedés meg jellemzően a nagyon szegény elmaradott régiókban történik, ott ahol nyoma sincs a környzetevédelemnek, a korszerű technológiáknak.
És egy új tömeg is részesedni akar a jóból,azaz fogyasztani fog, autózni, áramot termelni.
Az nem megoldás, amit ti kommunisták szeretnétek, hogy a fejlett régióktól elveszünk és odaadjuk a szegényeknek, mert az felgyorsítja a "szaporodást", lásd egészségügy, ami javítja a túlélési arányokat, de ezzel nő a túlnépesedés.
A Földünk erőforrásai korlátozottak, az sem lenne megoldás, ha az összes fejlett régióban élőket megölitek és a javaikat szétosztjátok a szegények között, mert attól a Földünk továbbra is szenvedni fog, az egyik szennyezés helyett több másik fog felerősödni.
Ti nem tanultok a történelemből, ami most a világon zajlik, azt 100-150 éve mi itt Európáman, Lszak-Amerikában már megéltük. Vannak tapasztalataink.
Vagy azt hiszitek, hogy a civilizáció korlátozása, elpusztítása során ti maradhattok?
Pár 10 ezer marad és uralkodhat a több milliárd szegényen??? Tenyészthetitek őket, a saját terveitekhez idomítanátok, formáznátok a most ébredő milliárdokat?
Nem náci gondolkodás ez, barátom?
Indiában, a legnépesebb országban az emberek 1/4-e már fejlett, de mégsincs hatással a 2/3-ra. Még mindig középkori gondolkodás, és semmi hatás a túlnépesedésükre. Kínában sem jött össze csak korlátozottan a születéssszabályozás, ráadásul ott 1 milliárd embernek kell enni adni, energiát termelni.
Miért hiszitek, hogy az afrikai ébredők korlátozhatók? Hogy ők nem akarnak jól élni?
Most ti ezt nem veszitek figyelembe, csak felhasznájátok őket a napi terveitekhez.

Visceroid 2019.04.21. 08:31:51

"Franciaország gazdag ország,"

Itt a lényeg. Egyébként mondja már meg nekem valamelyik kedves liberális, hogy a gazdag arab, afrikai és ázsiai országokat miért nem b@szkurálják állandóan ezzel a bűntudatkeltéses baromsággal, ráadásul a "szegény éhező afrikai/ázsiai/mittoménmilyen gyerekek" hozzájuk közelebb vannak! Miért nem segítik őket ott? Miért kell az összeset Európába importálni a fehér ember kárára?

Duplaxiii 2019.04.21. 08:32:33

@csakférfi:
1) nekem, demokratának gond, mert elitélem a szélsőséges, diktatúra pártiakat
2) statisztikákat, cikkeket NE! Azt bármikor bárki tud idézni a saját "igazához"...
Persz sem megoldást, sem célt most sem írtál...
Mert az nektek nincs, csak a meglévő rombolása.

csakférfi 2019.04.21. 08:38:49

@Duplaxiii:
Baszki.....honnan veszed hogy kommunista vagyok és szét akarom eröszakkal rombolni a "nyugati fogyasztòi tàrsadalmat"?
Megbuggyantàl?
Nem gondolod hogy aki napi 1 dollàrbòl él afrikàban..vagy itt juròpàban....az felelös a co2 kibocsàjtàsàért?
Vagy inkàbb az aki repülövel kiugrik ebédelni?

"AMIKOR PÉLDÁUL FENYŐ VETT EGY MAGÁNREPÜLŐT, ELMENTEK EGYÜTT EBÉDELNI VELENCÉBE, DE BILL CLINTON AMERIKAI ELNÖK MÁSODIK ELNÖKI PERIÓDUSÁNAK BEIKTATÁSI ÜNNEPSÉGÉN IS MEGJELENTEK EGYÜTT.
„Ő egy nagyon gyorsan és praktikusan gondolkodó ember volt” – mondta Fenyőről Friderikusz. Vallomásában úgy fogalmazott, Fenyő

agresszív volt, de mellette rendkívül nagyszívű is."

www.google.com/amp/s/index.hu/belfold/2019/04/12/friderikuszt_is_kihallgattak_a_fenyo-gyilkossag_ugyeben/amp

Vak vagy?

csakférfi 2019.04.21. 08:44:22

@Duplaxiii:
Te demokrata??
Ja.....nekem meg nagyanyàm Sanghajban tàncosnö.
Erröl beszélek.

"csakférfi
1 órája
@darlacko:

"Van Damme naponta kb 10 ezer dollár értékű kokaint szívott fel.

Volt, hogy annyira szétcsapta magát a színész, hogy napokig nem lehetett dolgozni vele. A stúdió külön ápolót is felvett mellé, de ez sem segített: a színész függősége miatt alig tudták befejezni a filmet."
...
"Nyissanak bennük Lidl boltokat, szervertermeket, bordélyházakat, hajléktalanszállókat. "

Szerintem zàrjuk be az összes "közhelyet"
Mindenki...termelje meg...készítse el...azt amire szüksége van.
Hogy honnan tudnà?
Youtube....wikipédia....sulinet....stb.
Ha ez lenne a "vallàs"....nyugisabb lenne a tàrsadalom.
Sajàt kezünkkel megépíteni....összeszerelni....kifaragni...megfözni...varrni...szabni....stb.
Mi ez ha nem önàllòsàg.
Most meg rohansz a pénzedért.
"Fussatok bolondok"
Gyürük ura c. film
:)"

Nahàt.
Most nézz tükörbe öregem.
Valld be....nem vagy "jobb" nàlam.
Én sem nàlad.
Érthetö?
Elég lesz egy "igen" vagy "nem"
:)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.21. 08:45:08

@gurigapapa: ez egy értelmes felvetés. Nem is én mondom, hogy meg lehet oldani, azt írom: egyes becslések szerint néhány milliárd dollár elég. De nem az éhezés a fő probléma a világon. Nem érinti Afrika minden lakóját. De biztos nem a Notre-Dame a legfőbb probléma. És aránytalanul nagy figyelmet kap. Nem Párizs az, amit segélyezni kéne.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.21. 08:49:36

@Duplaxiii: szerintem te bolond vagy :D olyan dolgokat keversz össze, amiről a cikkben egy szó sincs — én teljesen másról írtam, neked nem kell szeretned, de köszi a kedves húsvéti gondolatokat

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.21. 08:52:10

@Visceroid: A válasz az, hogy nem kell őket ide importálni. Szerintem. Remélem megoldottuk az álproblémádat.

Jakab.gipsz 2019.04.21. 08:54:05

@Duplaxiii: @csakférfi:

Ezek szerint már tudni vélitek, miért nincs alku, kompromisszum és konszenzus keresése, a sátánfajzat Soros politikailag korrekt globálisan nyitott társadalmával.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.21. 08:54:29

@MAXVAL bircaman közíró: hülye vagy, senki se tombol, hogy újraépül a Notre-Dame... neked ma elment az eszed — arról van szó, ami a cikkben le van írva, olvasd el

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.21. 08:54:35

@MAXVAL bircaman közíró: hülye vagy, senki se tombol, hogy újraépül a Notre-Dame... neked ma elment az eszed — arról van szó, ami a cikkben le van írva, olvasd el

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.21. 08:55:45

Azoknak, akik itt zsidóznak meg liberálisoznak, olvassák már ugyan el egy korábbi posztunkat: kilonem100.blog.hu/2019/04/08/hanyszor_kell_meg_elzavarni_az_szdsz-t

csakférfi 2019.04.21. 08:55:48

@A kiló nem százat jelent.:
:)
Kellemes Húsvétot!
Offolok.
Dolgom van.....épp "àthidalòt" építek az ajtò fölé.
Csak a gyerekem még alszik. Vésni nem akartam.
A nejem dolgozik.
Így maradt a "komment".
Minden jòt Neked és a kommentelöknek!
Így - vagy úgy. Mindenki érzi.....képmutatòk vagyunk.
:)

csakférfi 2019.04.21. 08:57:41

@Jakab.gipsz:
Szia!
Lövésem nincs mik a "hàttér" alkuk.
Offolok!
Minden jòt!
Komolyan!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.21. 08:57:50

@A kiló nem százat jelent.:

A felszínt kapargatott, nézd a hátteret.

Nem látod az örömtáncokat Homok Feri vatikáni szarkeverő vezetésével, milliérdosok asszisztálával?

szepipiktor 2019.04.21. 09:08:22

@A kiló nem százat jelent.: Bocs, igazad van.
Én nem tudom értelmezni az írásod...
.
"Az első napokban érkező milliárd dollárnyi adomány az afrikai országok jó részében felszámolná az éhezést."
.
"Nagyságrendileg tehát most egyetlen épület miatt megmozdult az egész emberiség olyan mértékben, mint amennyire az emberiség kontinensnyi problémái miatt kéne."
.
"Néhány lángoló gerenda elég volt beindítani tömegek empátiarohamát, de évi 5000-8000 négyzetkilométer felégetett esőerdő Brazíliában nem vált ki ilyen reakciókat. "
.
Én tévedtem, Te egyáltalán nem használtad fel a párizsi tüzet, targédiát egy másik problémához. Én értem félre...
Jó egy olyan világ, ahol egyszerűen lehüjézzük azt, akinek más a véleménye.
Ez természetesen nem kirekesztő, antidemokratikus viselkedés.
Na további jó árokásást.

szepipiktor 2019.04.21. 09:11:46

@A kiló nem százat jelent.:
A félreértések végett csak reagáltam a másik vitára, nem akartam beleszólni... (és lehagytam idézőjelet...)
De inkább a kollégával értenék egyet, csak egyszerűen bizonyos blogokat, posztokat már nem kommentelek.
Elnézést, folyatssátok.

Sir Galahad 2019.04.21. 09:20:06

@gurigapapa: Eleve rossz az ötlet. Afrika igazi gondja a túlnépesedés, az éhezés csak ennek a következménye. Ha élelmet adunk, felerősítjük a túlnépesedést.

Jakab.gipsz 2019.04.21. 09:27:06

@csakférfi: Üdv.

Hosszas magyarázkodás helyett azt javaslom, nézz utána, "guglizzrá" a washingtoni konszenzus kifejezés fogalmára, ez egy rendszerszintű neoliberális társadalom szervezési agenda.

Ezt az eleve hibás, ( ha egy elmélet kiinduló pontja hibás a felépítmény is hazug) gyakorlatot turbózta fel a sátánfajzat Soros, a nyitott társadalom és a demokrácia exportálás címszó alatt. Nos itt amint láthatod egy többszörösen,komplexen elbaxott elmélet kierőszakolásáról van szó. Ezért nincs lehetőség semmiféle alkura.

Röviden sem a sátánfajzat Sorosssal sem pedig az NGO-ival nincs alkura lehetőség, azért mert aki a gonosszal megalkuszik azt előbb-utóbb legyűri. (bocs a melós szlengért de így rövidebb)..

Sir Galahad 2019.04.21. 09:48:49

Egyébként a szerző két problémát gondol megoldani adományozással: az éhezést és az esőerdők pusztulását. Az elsőről feljebb leírtam, miért értelmetlen, de legalább a mikéntje elképzelhető. De a másodikat, azt hogy? Dobjuk össze a pénzt egy atombombára és fenyegessük meg a brazilokat, hogy rájuk dobjuk, ha nem fejezik be az erdőirtást? Vagy mi az elképzelés a megvalósításról?

csakférfi 2019.04.21. 10:04:37

@Sir Galahad:
Megoldàs?
Bomba?
Túlnépesedés?

"Bolygónk állapota és az emberi hatás

Lássunk néhány konkrét adatot! Az Élő Bolygó Jelentés szerint 1970 és 2014 között a gerinces fajok populációi 60 százalékkal csökkentek (a trópusokon pedig nem kevesebb, mint 89 százalékkal). Az élőhelyek eredeti biodiverzitása 1970-ben még 81,6 százalék volt, 2014-ben pedig már csak 78,6 százalék. Ez idő alatt az Amazónia 20 százaléka, globálisan a vizes élőhelyek 35 százaléka eltűnt. 1990 és 2015 között pedig 129 millió hektárnyi erdőnek inthettünk búcsút. Pedig ahogy minden életet, úgy az emberét is ezek bonyolult hálózata tartja fenn."

ecolife.blog.hu/2018/10/31/megjelentek_a_legujabb_adatok_foldunk_egeszsegerol

"húsvét ideje alatt felhalmozódó hulladék legnagyobb részét a csokoládétojások csomagolása és különböző kis kiegészítői teszik ki: a Wasteconnect statisztikája szerint minden húsvét alkalmával több, mint 8000 tonna műanyag hulladék halmozódik fel ilyen módon – egy átlagos csokitojás súlyának körülbelül negyedét a műanyag kiegészítők adják. Szintén jelentős tételt jelentenek a műanyag tojástartók, kosarak, illetve a műfű, mint dekorációs kiegészítő is."
...
pálmaolaj is gondot jelent: ez a növényi olaj az olajpálmából származik és több világméretű szervezet, például a Greenpeace és a WWF is lobbizik a felhasználása ellen. Miután elterjedt a széleskörű felhasználhatósága, rohamosan beindultak az esőerdő irtások, elsősorban Indonézia és Malajzia területén. Több állatfaj is a kipusztulás szélére sodródott emiatt, az irtásokkal járó szén-dioxid kibocsátásról nem is beszélve.

ecolife.blog.hu/2018/10/31/megjelentek_a_legujabb_adatok_foldunk_egeszsegerol

Folytatják a süketek párbeszédét a világ vezetői
Jó eséllyel még egy semmitmondó zárónyilatkozatot sem tudnak majd kiadni értekezletükről a G20-országok vezetői. Donald Trump amerikai elnök szokásos magamutogatása mellett arról lesz szó, hogy nem kéne szétverni a világkereskedelmet. A bevándorlási és a klímakatasztrófa elkerülésére már aligha jut erejük.
Komócsin Sándor, 2018. november 30. péntek, 11:35
Fotó: Napi.hu

Elküldöm Ajánlom
A világ legbefolyásosabb országait (G20) vezető politikusok jó eséllyel csak egy kínos identitásválságot mutatnak majd fel idei idei csúcsértekezletükön - kezdi a G20 november 30-december 1-jei csúcsértekezlete elé időzített cikkét a Bloomberg. Ilyen tanácskozást először 2008-ban, a pénzügyi válság kirobbanását követően hívták össze azzal a céllal, hogy a világ népességének kétharmadát és GDP-jének 85 százalékát képviselő országok vezetői közösen keressenek válaszokat a kibontakozó gazdasági válságra.

Mit nem értesz ezen?

erkölcsi hulla 2019.04.21. 10:10:43

Ezek a francia cuckok mindig csak a Je suis-ig jutnak el.

A muszlim kisebbség franciákat irt, semmi következménnyel= JE suis cucked white france

A muszlim kisebbség immáron keresztény templomokat gyújt fel= Je suis cucked white france

Mikor majd a muszlimok nyíltan elkezdik gyilkolni a fehéreket, nyíltan erőszakolják majd a nőket = Je suis ....

erkölcsi hulla 2019.04.21. 10:13:48

'Melyik az égetőbb probléma? Egy szép régi épületben emberi hibából keletkezett tűzkár vagy csak tavaly 7900 négyzetkilométer felégetett esőerdő Brazíliában?"

Relativizálsz.

Melyik a nagyobb probléma, a 7900 nkm felégetett esőerdő Brazíliában, vagy a globális felmelegedés, és a faji kihalási hullám ?

csakférfi 2019.04.21. 10:20:23

@erkölcsi hulla:
:)

Relativ?
"1.) Eddig nem sikerült az embert tartósan fenntartó mesterséges ökoszisztémát konstruálni.
2.) Nem tudjuk, hogy a Bioszféra I., vagyis a nagy földi rendszer ezt hogyan csinálja.
3.) A földi bioszféra számunkra nélkülözhetetlen.
4.) A földi bioszféra ma már nem képes semlegesíteni az ember okozta problémákat.
5.) Mi magunk, az emberiség vagyunk a Bioszféra alárendeltjei.
Vége a tecno-büro-öko-krata new-age optimizmusnak
és a tudományos "fejlődésbe" vetett hitnek!
»A Bioszféra 2 program megosztotta a tudományos világot. Voltak, akik izgalmas tudományos projektnek tartották, mások szerint csupán „tudománynak álcázott New Age handabandázás” volt. A Bioszféra 2 tudományos hitelessége ugyanis számos ponton megkérdőjeleződött."

greenr.blog.hu/2013/09/05/a_technokrata_oko-alomgyar_vege_mi_is_az_a_bioszfera

Jòl élünk és kényelmesen.........még.
Lassan de biztosan érik az a pofon ami helyreràzza a gondolkodàsunkat.
Egyes idiòtàk a marsi költözést vizionàljàk.
Minek?.........azt is tegyük szemétdombà?
:)

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2019.04.21. 10:33:01

Posztoló, segítsél már, hogy hol van a 20%nyi fekete folt Braziliában, mert nem találom a Google Earth-ön.

csakférfi 2019.04.21. 10:47:22

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
Ne a térképen keresd a "sötét foltot".
Inkàbb szàllj magadba.
Màrha nem félsz a sotétben.
:)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.21. 10:51:59

@erkölcsi hulla: hát ezért kéne végig olvasni a bejegyzéseket és utána kommentelni, nem várom el, de akkor ne kommentelj olyasmit, amire kapsz választ a cikkben... :) magától értetődő dolgokat nem érdemes számonkérni — ezt a mindenkit megerőszakolnak a muszlimok dolgot meg csak szeretnéd nyilván, gondolom freudi elszólásról van szó

Belzebubo 2019.04.21. 10:53:18

@Duplaxiii: Te nagyon kevered a fogalmakat, láthatóan csak a Habony -Rogán agymosás jut el a tudatodig. Máskülönben honnan vennéd azt a baromságot, hogy a (neo)liberalizmus=a vallás, együttérzés, segítőkészség tagadásával? Pont a legliberálisabb országok vezetői sajnákoztak először. Sőt, még a kairói főmufti is hamarabb nyilatkozott együttérzően, mint a Viktátorod. Az USA-nál nincs liberálisabb ország, pedig igencsak vallásos. A poszthoz pedig annyit: az 1 milliárd E felajánlás nagyobb része francia magán vállalatoktól és magánszemélyektől érkezett, ne akarjon senki abba beleszólni, mire költsék a pénzüket. Kivéve Bircát, aki mint őskommunista, mindenkitől elvenné a vagyonát :-) Nyilván, van millió egyébb súlyos gond a Földön, amit meg kell oldani, amire rengeteg pénz kellene - sokszorosan több, mint a Notre Dame felújítása. Ami egy jelkép. Legalább annyira keresztény vallási, mint világ-kulturális és a franciáknak nemzeti jelkép. Az újjáépítése pedig lehet jelképe az önzetlen összefogásnak - ellentétben az önző gyűlölködéssel. Ami pedig a Föld pusztulásán siránkozókat illeti: Valóban el fog pusztulni - legkésőbb 4,5 milliárd év múlva, amikor a Nap vörös óriás lesz. Addig is 50-100 millió éven belül Afrika nekiütközik Európának és Franciaország helyén vagy egy hatalmas hegység lesz, vagy tenger. Lehet siránkozni - vagy örülni...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.21. 10:55:08

@Sir Galahad: tévedés NEM AZ ADOMÁNYOZÁSRÓL VAN SZÓ. Nem olvastad figyelmesen. A figyelemről van szó. Itt egyetlen épület kapott kiemelt figyelmet, mert szimbólum. Szerintem a Föld kéne ennyi figyelmet kapjon, amit ez az épület áll. Meg még néhány milliárd másik is.

morph on deer 2019.04.21. 11:04:51

@Duplaxiii:
“Igazolod, hogy ez a "liberális" világkép valójában kirekesztő és diktatórikus.”

Ez nem a liberális világkép része, - ezért is szóltam bele, - hanem egy politikai célzatú próbálkozás, eléggé egyértelmű szándékkal: nevezetesen, hogy a vallástól idegenkedőket egy kis megható zöld dumával az elempé támogatásának irányába lehessen terelni...

Én ateistaként és liberálisként is felháborítónak tartom, hogy valaki a Notre Dame felújítása ellen kampányol, ráadásul ilyen populista módszerekkel!

A Notre Dame felújítása szerintem nem hitbéli kérdés. Itt nem arról van szó, hogy azért kéne megóvni, hogy a valláskárosult katolikusokra ne essen rá az eső, ha imádkozni akarnak, távolról sem!

A Notre Dame több, mint egy kegyhely, az egyetemes kultúránk része! Csak úgy, ahogy a talibán által felrobbantott hatalmas Buddha és a babyloni romvárosok, - hogy csak pár elveszett egyetemes értéket említsek!
Egyébkén végigjártam, végignéztem, és tudom is, hogy mit vesztettünk ebben a tűzben, mi mindnyájan...

Egészen egyszerűen hülyeségnek tartom ennek összemosását egyéb globális problémákkal, bárki is próbálkozik vele, bármilyen célból.

Boycie 2019.04.21. 11:09:59

Én szivesen adakoznék a niggerek sterilizálására. Ez megoldana egy csomó felsorolt problémát és fenntarthatóvá válna a Föld :)

Exploiter 2019.04.21. 11:12:40

Az elmúlt évtizedekben a fejlett világ ennél az összegnél több nagyságrenddel több pénzt küldött már Afrikába. Ennek lett az eredménye, hogy most már nem éhenhalnak, hanem előbb többszörösére növelik a népességet és utána halnak éhen.
Ennyi pénzből csak akkor lehetne valódi változat elérni, ha szaturációs bombázására költenéd, de még ahhoz is kevés, mert egy modern bomba nagyon drága játék, ide meg sok kellene.
Brazília esetében pedig kb egy megoldás van, elfoglalni az országot, gyámság alá venni és kivégezni mindenkit, aki az esőerdő közelébe megy.
De gondolom ilyesmit nem lehet, úgyhogy marad a síránkozás, hogy kevesebb likeot kap az esőerdő mint egy katedrális. Csak ez utóbbi problémát meg lehet reálisan oldani. A többit sajnos egyelőre nem.

Visceroid 2019.04.21. 11:13:56

@A kiló nem százat jelent.: Ejnye no! Csak nem bevándorlóellenes vagy? Iszlamofób? A párttársak mit fognak ehhez szólni?

MEDVE1978 2019.04.21. 11:30:26

Szezon és fazon. A Notre Dame egy jelkép, ennyi. Az európai civilizáció jelképe. Nyilván baj a kivágott őserdő és az éhen haló néger kisgyerek is. De a jelkép éppen most pusztult majdnem el, ezért van a hírekben. Ha a Parlament égne le vagy az Esztergomi Bazilika csúszna a Dunába, nálunk is ugyanez lenne, hiszen mindkettő nemzeti jelkép.

Igazából értékítéletet mellőzve, hogy ez rossz vagy jó, meg ítélkezve, az emberiség pont ott tart, mint ahol a Húsvét szigeteki civilizáció. Kivágjuk a fákat és mérgezzük a környezetet. No nem gonoszságból, hanem azért, mert ez a jólétünknek előfeltétele egyenlőre. Az is biztos, hogy az emberiség nem nagyon bír hippi és szocialista utópiák szerint működni, összefogni, hogy a környezeti katasztrófákat el lehessen kerülni. Így egyedül a technikai fejlődés bírja megoldani az egész problémát vagy nekünk harangoztak. Vannak jó jelek is ám, pl: az elektromos autók meg a kísérlet az óceánok műanyagmentesítésére, illetve a CO2 kibocsátás visszafogása meg hasonlók.

Afrika legnagyobb problémája egyébként nem a klímaváltozás (gondolkozzon el mindenki, hogy hány nagy éhínségről hallott mostanában - sokka kevesebbről, mint 10 vagy 20 éve), hanem a túlszaporodás. Nincs olyan ország, amely némi modernizáció (oltások és korábbi betegségek egy részének kiiktatása) mellett képes lenne elviselni azt, hogy 20 évente megduplázódik a népessége. Ez persze Afrikában sem működik, ennek a túlszaporodásnak a tünetei a háborúk, polgárháborúk, brutális diktatúrák. Afrikának nyilván az tenné a legjobb szolgáltatot, ha a népesség stagnálni kezdene, esetleg kicsit csökkenne, mert ebben az esetben az országok szép lassan elkezdhetnének működni. Sajnos erre jelenleg esélyt sem látni és ezért nem feltétlenül a fehér ember felelős mindig. Az afrikaiak többsége ott tart, mint elődeik Shaka Zulu korában 2-300 éve, ugyanaz a törzsi mentalitás. Az európaiak kivonultak, mégis ugyanúgy irtják egymást az afrikaiak csak most nem lándzsákkal, hanem géppisztolyokkal.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.21. 11:41:37

@morph on deer: JÓ EMBER! SENKI, SENKI SE KAMPÁNYOL A NOTRE-DAME FELÚJÍTÁSA ELLEN. Te nem tudsz olvasni szerintem.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.21. 11:42:15

@Exploiter: Ez benne van a cikkben. Valóban többet. De nem ez a lényeg.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2019.04.21. 11:44:32

@csakférfi:
Aham. Értem. Tehát állítja valaki, hogy kiirtották Brazília ötödét, amikor meg kérsz róla valamit akkor én vagyok a sötét. Hát, kopasz, bravó.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2019.04.21. 11:47:30

@A kiló nem százat jelent.: "Szerintem a Föld kéne ennyi figyelmet kapjon, amit ez az épület áll. "
Tehát sírjon mindenki folyamatosan, hogy jajj, mi lesz így?

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.21. 11:47:48

@Visceroid: attól tartok romlott lehetett az a tojás, amit megettél, mert félrebeszélsz... ez egy egyszemélyes blog... az iszlám radikalizmus valóban veszélyes, erről is szól a cikk, de arról leginkább, hogy a gyűlölet, hogyan okoz gyűlöletet — gyanítom, aki kommentel, el se olvasta...

csakférfi 2019.04.21. 11:48:27

@Belzebubo:
”föld pusztulásàn siránkozók"
Ugye nem ràm értetted¿
Én nem a földet ,hanem az élet sokszínűségét ”siratom". Ez azért némileg cinikus megjegyzés ”siratni".Én szeretek ebben a környezetben élni. Szeretem a növényeket...állatokat......napsütést....csendet....madàrfüttyöt.....stb. innen a kertes hàzunk teraszàról.
52 évesen paraszti gyerekkorból mit is tehetnék?
Gyerekkoromban a fecskék...bibicek...vadgalamb ők mindennaposak voltak.
Ma màr nem.
Vàltozik......pusztul.....kihal.
Nem sirànkozom ezen.
Miért tenném? Nem veszítettem semmit. Csak a "tudàsom bővült. Tudom hogy a kapzsisàg,mohósàg ide vezet.
Ezen nem tudok vàltoztatni. Csak véleményezni, és élvezni amíg lehet.
Hogy a földdel mi lesz ha a nap vörös óriàssà duzzad évmilliàrd múlva?
Teszek rà.
De öregen kiszolgàltatva 20-30 év múlva. Nos az annàl jobban.
Nincsenek jó kilàtàsaim.
Még neked sem.
:)

csakférfi 2019.04.21. 11:50:51

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
Baszki.....kiirtani....szerinted sötét folt a térképen?
Nem vilàgosbarna...vagy szürke mint a sivatag?
Hagyjuk.

Sir Galahad 2019.04.21. 11:56:25

@csakférfi: Azt, hogy szerinted konkrétan MIT kellene tenni és erre HOGYAN vennéd rá az embereket?

csakférfi 2019.04.21. 12:06:27

@Sir Galahad:
Sehogy sem tudjuk ràvenni.
Ezt írtam.
Ne haragudj ,ha sértönek tünetek.

csakférfi 2019.04.21. 12:09:22

@Sir Galahad:
Tablet.....bakker.
Ne haragudj ,ha sértőnek tüntem !
:)

Carmichael 2019.04.21. 12:09:39

Azzal együtt, hogy örülök, ha a Notre Dame újra a régi szép lesz, nekem is hasonlóan ambivalensek az érzéseim, hogy egy ilyen ügyre villámsebesen dollárszázmilliók érkeznek, a életkörnyezetünk megóvására (inkább helyreállítására ma már), az éhezés, és más jellegű emberi szenvedés felszámolására ennek töredéke sem jön össze. Ez nem egy vagy-vagy kérdés (még), viszont egy valós illusztrációja az emberiség jelenlegi tudati szintjének.
A magyarázat talán abban rejlik, hogy amíg a fajunk mindig nagyszerűen teljesít az azonnali veszélyek és problémák megoldásában (menekülés vagy támadás típusú reakciók), addig legendásan rosszak vagyunk a lassan eszkalálódó problémák kezelésében, különösen, ha a folyamat során (és amíg) nincsenek személyes negatív tapasztalatok (pl. dohányzás, egészséges táplálkozás vagy akár a klímaváltozás). Ezért a béka lassan megfő, mert mire észbe kap, ha kap egyáltalán, már késő. Mivel ma még viszonylag kevesen gondolkodnak azon túl, hogy saját magukat éppen most hogyan érinti egy adott probléma, a lassú égésű gondokat amíg lehet, és amíg közvetlenül nem "fáj" tagadják vagy ignorálják. Várhatóan ezt az attitüdöt fogjuk vagy még időben megváltoztatni, vagy átadni a bolygót egy következő próbálkozónak.

Sir Galahad 2019.04.21. 12:10:56

@csakférfi: Akkor meg mit szeretnél? Ennek így együtt - tudva, hogy sehogy nem lehet változást elérni - ugyanis nincs semmi értelme.

csakférfi 2019.04.21. 12:24:53

@Sir Galahad:
Mit szeretnék?
Jò kérdés.
Bombàt semmiképp. Bàr ez költöi volt részedröl!
:)
Legalàbb annyit.....hogy ne sértegessük akik "vészmadarak".
Ha màr vette a fàradsàgot hogy pàrhuzamot vont egy épület ujjàépítése és a biodiverzitàs romlàsa kòzé.
Kis àlmok.........nagy tervek.
:)

csakférfi 2019.04.21. 12:30:06

@Sir Galahad:
"Ökológiai mérleg
Az elektromos autókba beépített akku-
mulátorok előállítása rendkívül nagy ener-
giaráfordítással és indirekt CO2-kibocsátás-
sal jár. Az akkumulátor megkövetelt új-
rahasznosítása az energiamérlegre is foko-
zottan negatívan hat ki. Így minden elekt-
romos autó „egy CO2-hátizsákot” hordoz
magával, amelyet csak hosszú utazási tá-
volság megtételével lehet ledolgozni, amit
viszont az akkumulátor kapacitásának je-
lentősebb mérséklődése nélkül elvégezhe-
tő töltések száma korlátoz.
Az elektromos autó is csak annyira
tiszta, mint az a villamos energia, ame-
lyet használ. Ameddig az energia nagy-
részt fosszilis üzemanyaggal működtetett
hőerőművekből származik (megújuló ener-
gia helyett), addig a gyártás, üzemeltetés
és az akku újrahasznosítása az elektromos
autók környezetmérlegére negatívan hat.
A svájci EMPA (Eidgenössischer Mate-
rial Prüfungsanstalt) kutatói szerint az eu-
rópai villamos energiamix-szel üzemelte-
tett Li-ion elektromos autó a technika mai
állásánál csak annyira környezetbarát,
mint a 100 kilométerenként 3-4 litert fo-
gyasztó benzines autó.
Az elektromos autó több mint 100 éve
létezik4 és jelenleg a reneszánszát éli. A jö-
vője elsősorban az ökológiai szempontból
megfelelő villamosenergia-termeléstől és
a végleges, kiforrott technológiai hajtási
koncepciójától függ. A régit felváltó új tech-
nológia nem ismer visszalépést a minden-
napi használatban, csak a piaci elfogadott-
sága dönthet a sikeréről.
Dr. Anisits Ferenc5
gépészmérnök
Dr. Tóth László
professzor emeritus"

Sajna tényleg nem tehetünk semmit.
Legalàbb "ne rohanjunk a vesztünkbe"
Egyszerüen képtelenek vagyunk megàllítani a co kibocsàjtàst.
Legalàbb ne veszekedjünk ezen.
Màr az is elörelépés.

gázóra ellenőr 2019.04.21. 13:05:39

@Szalay Miklós: Okádunk már tőled, hogy mindenütt reklámozod magad.

nemecsekerno_007 2019.04.21. 14:09:28

Hát kedves poszter, próbáld meg meggyőzni Soros bácsit, meg a többi milliárdost, hogy támogassák a szegény feketéket a harmadik világban, meg tegyenek valamit a globális klímaváltozás lassítása érdekében... még ha így kevesebb pénzt is keresnek majd ... :))))

Persze ne úgy, hogy vegyünk elektromos autót mert az milyen jó lesz...

Ugyanaz megy mint korábban. A leggazdagabb 1% még gazdagabb lesz, a környezetszennyezés meg nem csökken...

midnight coder 2019.04.21. 14:36:30

@csakférfi: Először is, ez az egész elektromos autós dolog a zöldek balfaszsága. Az emberiség CO2 kibocsájtásában úgy 8% a személygépkocsik aránya. Ehhez képest a zöldek eladják a barmoknak, hogy ha átülnek az autóból a biciklire, meg van mentve a bolygó. Egy fenét van. Ha minden autó elektromos lenne, és a gyártók megtalálnák a tökéletesen zöld akksi technológiát, valamint minden elektromos autó zöld árammal menne, az akkor is csak nyomorú 8%. Ráadásul a jó Európában a német zöldek nyomására sikeresen elterjesztették a jó dízelautókat, amikről már akkor tudták hogy rákkeltő, de úgy gondolták hogy ez kevésbé gond, mint a CO2. Aztán most hogy rájöttek hogy jé, tényleg ez rákkeltő, jönnek a buherálások, a kitiltások, hegyekben áll az eladatlan de már legyártott dízel autó. Ennek az egésznek igazából egy haszna lehet: ha a gyártók kifejlesztenek egy normális akkumlátoros technológiát - márpedig kénytelenek lesznek, mert nincs bármennyi lítium - az más területeken is használható lesz. De önmagában csak az autók elektromosítása nem oldja meg a CO2 problémát. Mert hogy alapvetően nem az autók a legnagyobb gond.

midnight coder 2019.04.21. 14:42:46

@MEDVE1978: Ez pontosan így van, az első betűtől az utolsóig. Hozzátéve még, hogy szvsz Afrikának millió problémája van, aminek a népességrobbanás csak az egyik tünete. De egyik probléma sem olyan, amit mi európaiak kívülről nagyon befolyásolni tudnánk. Persze, lehetne odavinni egy rakás kaját, és akkor nem halnának éhen az éhezők. De lenne 20 év múlva 10x annyi ugyanott, akiket már nem tudnál etetni. Az a gond, hogy a baloldali európaiak ezeket a dolgokat csak mint egyszerű anyagi kérdést látják, és lazán felülemelkednek a kulturális különbségeken.

csakférfi 2019.04.21. 16:04:36

@midnight coder:

"alábbi ábra azt mutatja be, hogyan alakult az üvegházhatású gázok kibocsátása a 28 uniós tagállamban kibocsátó ágazatok szerint 2015-ben. A kibocsátás 78%-áért volt felelős az energiaszektor, amelynek nagyjából harmadát teszi ki a közlekedés. A mezőgazdaság 10,1%-át adja az uniós kibocsátásnak, az ipari termelés 8,7%-ot, a hulladékkezelés pedig 3,7%-ot.
..
Az Európai Unió a világ harmadik legnagyobb kibocsátója Kína és az Egyesült Államok után, majd ezt követi India és Brazília. Az Unión belül Németország a legnagyobb kibocsátó több mint 900 millió tonnával, míg Magyarország kibocsátása 61 millió tonna.

www.europarl.europa.eu/news/hu/headlines/society/20180301STO98928/uveghazhatasu-gazok-kibocsatasa-az-eu-ban-infografika

"
BUX

"Felfoghatatlan, hogy az európai nagyipar hogyan tud ennyire vaskalapos lenni"
Téved, aki azt gondolja, hogy a klímakatasztrófát jelentő, másfél Celsius-foknál magasabb hőmérséklet-emelkedést elhárító lépések megúszhatók véráldozatok nélkül, de a mentőmechanizmusok fő mozgatói nem a kormányok - nyilatkozta lapunknak Ürge-Vorsatz Diána fizikus-klímakutató, a Közép-európai Egyetem (CEU) professzora, a Kormányközi Klímavédelmi Testület Mérséklési Munkacsoportjának alelnöke.

Szabó M. István, 2019. március 28. csütörtök, 07:06

Ajánlom

Úgy 15 éve, hogy a Deloitte Zöld Béka díj zsűrijében először találkoztunk. Az a kezdeményezés leginkább arról szólt, hogy a Magyarországon, többnyire multi tulajdonú leányvállalatok auditálják, hogy csökkentik a környezeti lábnyomukat. Azt mondta akkor, hogy ez az első lépés, de fontosabb, hogy milyen gyorsan követi majd a többi, mert bármilyen patetikusan hangzik is, de az egész problémakezelés valójában az emberiség minden egyes tagjának felelősségvállalásáról szól. A Hungarian Energy Investors Forum 2019 konferencia nyitóelőadását azzal kezdte, hogy a párizsi klímacélok eléréséhez szükséges, radikális változásokban való pionír részvételre szólította fel az energiaipari szereplőket. Nem túl lassú a tempó, ahogy az emberiség ezt a kérdést kezeli?

De, nagyon lassú. Elvileg még van lehetséges megoldás az éghajlatváltozás megállítására, vagyis olyan korlátok között tartására, amihez emberileg még lehet alkalmazkodni, de egyáltalán nem mondanám, hogy úton vagyunk a másfél Celsius-fokos limit tartása felé. Ahhoz radikálisan más irányba kellene állnunk is, haladnunk is.

www.google.com/amp/s/www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/urge-vorsatz-diana-klimaegyezmeny-energiatermeles.681242.html/amp

Szòval.......megszívtuk.
Lövésünk nincs mi lesz ha klíma vàltozik. Hogy jobb nem lesz .....az tuti.
Nem fogunk kipusztulni. Sem az élet sem màs élölények. Maradunk elegen.
:) :)

Exploiter 2019.04.21. 16:05:24

@A kiló nem százat jelent.:

A cikkben ez van:

“Az első napokban érkező milliárd dollárnyi adomány az afrikai országok jó részében felszámolná az éhezést.”

Valójában ez nem igaz. Ezerszer ennyi se számolná fel tartósan az éhezést.
De a legnagyobb gond, hogy nem is lenne szabad felszámolni. Vagy egy fenntartható számra csökken a globális népesség, vagy mind meghalunk.

csakférfi 2019.04.21. 16:48:48

@Exploiter:
Jò ez a "gugli".
:)

"Mindezek ellenére
még mindig közel 800 millió ember éhezik a világon,

ami viszonylagos csökkenésnek tekinthető, az emberiség létszámának állandó növekedése közben.

Az ENSZ 2015-ben fogadta el a Fenntartható Fejlődési Programot az éhezés csökkentésére
...
világ élelmiszer-termelésének 30 százaléka – kb. 1.3 milliárd tonna – megy veszendőbe évente, kb. 400 milliárd US dollár értékben, végfelhasználói áron számolva. A veszteség főleg a zöldség- és a gyümölcságazatban jelentős. Oka e termékek romlékonysága és a pillanatnyi piaci lehetőségeket nem figyelembe vevő, nagy mennyiségekben történő, monokultúrás és az időjárásnak fokozottan kitett (pl. kakaó, kávé) termesztés, ami egy fejletlen országnak akár a legfontosabb pénzügyi forrása lehet. A veszteségek mind a termesztés, mind a fogyasztás során jelentősek lehetnek.
www.agroinform.hu/szantofold/800-millio-ember-ehezik-es-mi-megis-folytatjuk-a-pazarlast-31373-001

Ez alapján a NASA jövőre 19,1 milliárd dollárból gazdálkodhat, amely ugyan csak 0,8%-os visszaesés 2017-hez képest
...
Europát 45 közeli elhaladás során fogja vizsgálni, 25-2500 km-es távolságból. A berendezései révén fel fogja térképezni a hold teljes felszínének ~90%-át ötven méteres felbontással, meg fogja tudni állapítani a felszínt borító jég vastagságát (ez hozzátevőlegesen 1-50 km-es lehet), valamint a feltörő jéggejzírekből is mintát fog venni - mindezt két milliárd dollárból

www.google.com/amp/s/csillagvizsgalo.blog.hu/2017/03/17/tervek_amiket_nem_epit_meg_a_nasa_a_kozeljovoben%3flayout=5

:)

Exploiter 2019.04.21. 17:05:39

@csakférfi:

És ezzel mit akarsz mondani?

A bolygó nagyjából egy-két milliárd embert tud eltartani a nyugati életszínvonalon.
A többi vagy nem létezik, vagy szarabbul él. Adott esetben éhezik.
Nem mintha ennél többre szükség lenne bármilyen szempontból is. Talán megmaradna a jelenlegi ökoszisztéma, kicsit boldogabb hely lenne a bolygó, meg hirtelen nem lenne gond se az ipar se a közlekedés se az energetika se a halászat se a mezőgazdaság, se semmi.
Csak hát Kína + India magában elviszi ezt a kvótát.
Szóval épeszű ember nem akarja megszüntetni az ehezést a bolygón.

csakférfi 2019.04.21. 17:08:52

@Exploiter:
:)
"Afrikában egy átlagos év alatt a hasmenés 5-10-szer több áldozatot követel, mint a kontinens területé dúló háborúk.
Már azzal is, hogy valaki rendszeresen kezet mos, 35%-al csökken a halálos kimenetelű hasmenés veszélye.
A palackozott ivóvíz árusítása világszinten évente több mint 60-80 milliárd dollárt profitot hoz.
A vízzel kapcsolatos betegségek minden tizenötödik másodpercben egy kisgyerek halálát okozzák. Ez azt jelenti, hogy miközben ezt a cikket olvassuk, már több, mint 10 gyerek halt meg vízzel kapcsolatos betegségben. Holnap ilyenkorra ez a szám már eléri a 2500-at.
Egy 200 forintnyi anyagi támogatás is elég lenne ahhoz, hogy egy fejlődő világban élő kisgyerek egy éven át megfelelő minőségű ivóvízhez jusson.

www.edenkert.hu/elet-mod/wellness/meghokkento-tenyek-ivovizrol/4602/
Azaz mi "kultúràlt" emberek eldöntjük.....hogyan menjenek a dolgok a vilàgban.
Gratula.

Exploiter 2019.04.21. 17:46:32

@csakférfi:

A jelek szerint mások nem nagyon tudják.
Az egyetlen népcsoport, ami azt teszi, amit kell (tehát fogy), a fejlett nyugati. Meg a copypasta japán.
Egyébként nem neked vagy nekem kell ezt eldönteni. Majd a természet törvénye eldönti. Az meg olyan, mint a fizika. Nem érdekli, hogy értesz-e hozzá, hiszel-e benne. Csak működik.

csakférfi 2019.04.21. 17:47:41

@Exploiter:
Apropò 1-2 milliàrd emberre van "szükség" hogy boldogabb vilàgban éljünk.
Szerinted.

"Tavaly év végén 373 kínai dollármilliárdos volt a világon, akiknek 97%-a saját erőből jutott el idáig. Ezzel a növekedési ütemmel a kínai milliárdosok történelmet csinálnak, a számuk az utóbbi 10 évben nőtt meg ennyire, miután 2006-ban még csak 26 kínai dollármilliárdos volt. Csak tavaly közel 40%-kal, 1120 milliárd dollárra nőtt a kínai milliárdosok vagyona, ami több mint a Swiss Market Index teljes piaci kapitalizációja. Az adatok szerint Kínában hetente két új milliárdos született, ezzel egy év alatt 55-tel nőtt a számuk összesen 373-ra. "

www.google.com/amp/s/www.portfolio.hu/finanszirozas/privat-bank/uj-rockefellerek-es-rothschildok-hoditjak-meg-a-vilagot.303562.html%3famp

Akkor nyilvàn milliàrdos is sok van....nem csak "éhenkòràsz".
Szerintem kürtöld ezt az "okossàgodat" vilàggà.
Nagy sikered lesz.
:) :) :)

csakférfi 2019.04.21. 17:58:29

@Exploiter:
Fizika?
Konkrétan?
Termodinamika?

"Clausius-féle megfogalmazás (1850): A természetben nincs olyan folyamat, amelyben a hő önként, külső munkavégzés nélkül hidegebb testről melegebbre menne át. Csakis fordított irányú folyamatok lehetségesek"

Azaz lehetetlen hogy a meleg még melegebb legyen a hideg meg még hidegebb....itt a bolygòn.
Egyensúlyra törekszik.
Vagyis egyre több milliàrdos szegény meg szegényebb.
Ellentmond a fizikànak.

Munka =erö ×elmozdulàs
Fizikai munka.
Olyan nincs hogy egy test nyugalomban marad míg az energia nagy részét elnyeli.Nem mozdul ki.
Azaz a pénzt elnyeli....megtartja...nem adja tovàbb.
A gazdagok ezt teszik. A munkàt meg végezzék az "éhenkòràsz" koldusok.
Nohàt....fizika majd eldönti.
Érvelj màssal....mert ez nagy sületlenség.
:)

Exploiter 2019.04.21. 19:16:25

@csakférfi:

Jajj.

Na jó, ha nem 15 éves vagy, akkor már esélytelen, hogy kinődd ezt. Szóval mindegy is.

Tudod mit, igazad van, fel proletárok, eljő a szép jövő, tízmilliárd ember majd kézenfogva megoldja a problémákat, világbéke meg minden. Boldog nyulat!

csakférfi 2019.04.21. 19:26:52

@Exploiter:
Ne szívd mellre öregem!
Csak talàlgattunk mit hoz a jövö.....milyen okokra vezethetö vissza.
Szerintem...szerinted.
52 vagyok. '89-ben 23 voltam tele hittel reménnyel akarattal.
Hittem....jobb lesz....jobb lett.
Reméltem jobban élek mint akkor....hellyel -közzel így lett.
Akartam.....most van akaratom...hàzfelujítàs...melò 3 müszakban....hobbi...stb.
A kívàncsisàgom is megmaradt.
Ezért jò a "gugli"...wiki...sulinet...stb.
Szòval ne szívd mellre!
Majd lesz valahogy. Az egészségem a fö.
A többi hmmmm.....mellékes.
:)

csakférfi 2019.04.21. 19:28:56

@Exploiter:
Ja..
Boldog nyulat Neked is!
Köszönöm a diskurzust!
Komolyan!
:)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.22. 09:46:16

@Exploiter: Erről már írtam. Sőt a cikkben is benne van egy link a segélyezés körmönfontságáról. Nem ez a lényeg. Vannak olyan becslések — lásd a szintén beágyazott Instragram-képet — akik szerint 7 milliárd a nettó költsége az éhezés felszámolásának. Mindent elhiszek kétséggel. Jelenleg több pénz áramlik ki Afrikából, mint amennyi beáramlik, főleg segélyként. De nem az össze, ami 3 nagyságrenddel nagyobb a kevés, hanem valódi szándék. Olvasd el még egyszer a cikket és próbáld meg úgy értelmezni, hogy ez nem számháború. A Notre-Dame-ra való eszement adakozást azért kifogásulták világszerte nagyon sokan, mert egyetlen épület kapott aránytalanul nagy támogatást és figyelmet. Amúgy személy szerint nem az éhezést tartom a szegény országok fő problémájának, hanem a túlnépesedést. A fogamzásgátlást kell ingyenessé tenni, hogy a nyomor ne termelhesse újra magát. Pl. a halászok Szenegálban. 8-szor akkora népességet akarnak eltartani ugyanazokkal az eszközökkel: csónak és háló. És csodálkoznak, hogy a tengerben már nincs hal.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2019.04.22. 18:25:52

@csakférfi: ok. Akkor tehát merre is van a 20%nyi barna szürke sivatagos folt Brazíliában, te kibővült tudású?
süti beállítások módosítása