A kiló nem százat jelent.

Hányszor kell még elzavarni az SZDSZ-t? Zombitámadás az EP-kampányban

2019. április 08.

Rettenetesen idegesítenek a politikai élőhalottak. Mégis nehézemre esne kifejezni azt a megvetést, amit az SZDSZ nevű 2010-ben választók által végleg elzavart párt a mai napig kelt bennem. Túl hosszú a bűnlajstromuk, hogy kiemeljek bármit is. A négyes metró, a korrupció csak hab volt a tortán. A hazai liberálisok-balliberálisok főbűne a liberális demokrácia három évtizeden át tartó megcsúfolása. Minden más vélemény kiszorítása és lejáratása. Az inga azonban mindig visszalendül. Ennek a levét issza most mindenki más is rajtuk kívül. Bár hajlamosak lennénk már elfelejteni viselt dolgaikat, de újra és újra felbukkannak a belvárosi utcákon, mint a zombifilmek szörnyei, hogy emlékeztessenek minket, miből nem kérünk.

UPDATE: BETILTOTT POSZT!

Jellemző: ez a zombis blogposztom épp az SZDSZ-es cenzúra ellen íródott. A Facebook letiltotta "A kiló nem százat jelent." posztokat, és nem lehet megosztani url-eket sem a Messengeren sem a Facebook-on. Erre mondják, hogy nem kell több bizonyíték. Pont erről szól az írás. A posztra az Index.hu címlapján a sokezredik olvasó kattint eközben. Ha van fél perced, próbáld meg megosztani a cikket, majd jelezheted a Facebook felé, hogy oldják fel a tiltást. Köszönöm!

A demokrácia vajon mi? Még mindig Magyar Bálint és tettestársai mondják meg?

Magyar Bálint (SZDSZ) a mai napig úgy látszik tudja, hogy kinek szabad elindulnia egy szabad választáson és kinek nem, mintha 1980-at írnánk. Nem vetkőzték le sosem szocializációjukat, sokuk a még ennél is rosszabb 1950-es évek diktatúrájának vezetőinek családjában nőtt fel. Mi mást tanulhattak volna a demokráciáról? Legutóbbi sommás értékelését a szocialista mohóság miatt meghiúsuló összefogásról a Facebook-on adta közre:

screenshot_2019-04-08_at_11_06_08.png

A képlet elég egyszerű. Magyar Bálint (SZDSZ) nem szereti az LMP-t, mert azt nem az ő köreikből irányítják. Az ö "körei" pedig egyre kisebbek és kisebbek. Most már a nyugdíjaspostás se köszön előre. Magyar Bálint nevére a botrányos oktatáspolitika, az újraíratott érettségik miatt emlékezhetünk. 

A magát egykor mégis nem túl szerényen a szakértelem egyedüli birtokosának hirdető SZDSZ a rendszerváltás első két választáson még tekintélyes pártnak, örök másodiknak számított. A liberálisok arroganciájából azonban a magyar választók négyévenként egyre csökkenő mértékben kértek. (Ilyen a demokrácia, Bálint, Gábor, János!) 1998-tól már csak a szocik hátán jutottak be. Aztán 2010-től az ő hátuk se bírta ugye a belvárosi koloncot. Ma pedig az MSZP-DK népszerűsége apad évről-évre. Érthető, hogy az "ő köreik" idegesek.

A hatalomért azonban egyre mindhiába kapkodnak. Még Budapesten is. Budán a sok helyen 14%-os LMP támogatása nélkül láthatóan nincs esélyük. Pesten a belvárosban is necces, de a külvárosban erős Jobbik nélkül végképp esélytelenek.

De ki az az ostoba politikus, aki válogatott sértésekkel építene szövetséget? A képlet elég egyszerű. Valaki, aki azt hiszi ő szarta a spanyolviaszt. Magyarán: balliberális.

budapest_lista2018-tabla.png

Ami 2010 után jön azt röviden úgy hívjuk: Kétharmad 

Vagyis a vízözön. Főleg az "ő köreiknek". A mágikus törtszám. Azt jelenti: az erőviszonyok durva felborulása a Fidesz javára, amivel Orbánék nem szégyenlősek élni és visszaélni. Nem annyira jó ez senkinek Orbánon kívül. De a választók háromszor ítélték meg úgy, hogy még mindig inkább ez, mint ami régen volt Demszkyék és Magyar Bálinték mekmesterkedései mellett — vagy akár bármi a háttérből a balliberálisok által menedzselt káosz. Mondom: a választók. Nem múlt máson, csak a demokrácián. Bármit hallucinálnak az SZDSZ-árvák.

Közben új politikai erők sora szorította még inkább vissza a szocik utódpártjait. Az ellenzék vezető pártja a szélsőjobb lett, a zöldek is bosszantóan útban vannak és hol 5%-ot szereznek, hogy majdnem 8%-at. A Fővárosban is megkerülhetetlen 10-15%-okat. Erről szól Magyar Bálinték kirohanása. Azóta az LMP mellett is megjelentek új szereplők. A Momentum és a Kutyapárt, akik továbbosztják a tortát. Emlékezzünk: 2010-ben még csak 3 ellenzéki párt volt. De azóta az LMP-t és a Jobbikot is kettészakította a balliberálisokkal való összefogás, de az osztódással szaporodásban a balliberálisok álltak az élen, 4-5-6 kisebb-mégkisebb pártjuk is szaladgál a főleg fővárosi bolhacirkuszban. Ráadásul az LMP mellett a Momentumosok is úgy halmoztak fel politikai tőkét, hogy nem kértek a bukott balliberális politikusokból. Eredetileg.

screenshot_2019-04-08_at_15_47_35.png

Jó. Most meggondolni látszanak magukat. De ezzel majd ők kell elszámoljanak a választóik felé. Illetve az elnökségük a küldöttgyűlésük felé, akik nem hagyták szó nélkül. Zárójel bezárva. Mi messziről szurkolunk.

De az MSZP, sőt az SZDSZ is itt kísért még a közéletben, mint valami rossz szellem. Ez is demokrácia, nem én mondom meg nekik majd, mit tegyenek, nem vagyok Magyar Bálint ugyanis. A választók zavarhatják el őket, ha megunják a műsort. Szóval a politikai zombiknak is van joga. Bukott politikusok is próbálkozhatnak újra. Mégha normálisabb országokban ez nem is divat. Az szenilisebb választók egyre fogyatkozó koszorújában bizonygatják maguknak, hogy ez nem az ő kapuzárási pánikuk. Valaki más hibája, hogy nem jön össze a mutatvány.

Nos sajnálom. Ez már eldőlni látszik, a harmadik kétharmad egyértelmű ítélet: 

valasztas2018.png

Ahelyett, hogy az SZDSZ kísértetei eltűnnének kínos pillanatokat szereznek az azóta féltucatnyi új liberális mikropártnak médiamegjelenéseikkel — lásd a félbolond Demszky. Ha lenne médiaetika, akkor nem készül vele egy komplett "Szalacsi-portréfilm". Muníciót adva ezekkel a megszólalásokkal a 888 vagy a Pesti Srácok akár kevésbé ügyes szerzőinek is, hogy tudatosítsák a Fidesz híveiben: sokkal jobb, amikor az "övéik" lopnak, mint amikor még Demszkyék és a szocialisták lopták szét a BKV-tól kezdve a parkolóórákig a fővárost. 

EP-választás jön, de tudjuk nem az az igazi tét ezeknek a "köröknek", hanem a még meglévő fővárosi önkormányzati pozíciók megőrzése és újraosztása. Az LMP erre az elvtelen és aránytalan osztogatásra mondott halkan nemet, ami ki is verte a biztosítékot a vesztüket érző bukott baloldalon. Akik ezzel valójában szívességet tesznek a zöldeknek. Még a legjámborabb embertől se várható el, hogy mosolyogjon, ha lábtörlőnek használják. Fene se érti a zöldeket, hogy miért nem reagálnak úgy, mint az általuk támogatott főpolgármester-jelölt, Puzsér Róbert: "húzzatok a kurva anyátokba"  — és többet ne gyertek hozzánk vissza. Kb. ennyi kellene legyen jó ideje minden összefogás hisztériára a válasz.

Az ember mégse azzal fog össze, aki naponta árulózza le. Ugyebár?

Meg nem is arra bízza a tárcáját, aki eddig csak kivett belőle? Ugye?

Nálunk valahogy az evidens dolgok sem annyira nyilvánvalóak. S hiába mutogatnak az ő balliberális köreikben állandóan Európára, ami a legfőbb ismertetőjelük, Európában már elkenték volna a száját, aki így bepróbálkozik. Még valamikor kétszáz éve — nem túl finom módon. Csak nekünk eddig nem volt kétszáz évünk ilyenekre. Csak harminc. 

Magától értetődő az is minden európai számára, hogy a saját érdekeit neki magának kell megvédenie. Az SZDSZ feje tetejére állított hamis liberális logikával a magyar érdekek védelmét eleve bűnösnek állította be. Nos nem is jött létre erős hazai magángazdaság a rendszerváltás után... Sehol máshol nem hagyatkoznak ennyire a multikra és nem függnek ennyire tőlük, mint mi.

Hányszor kell még elzavarni az SZDSZ-t?

Az általam nagyra tartott budapesti polgár megint kap egy esélyt, hogy értelmes döntést hozzon, és ne dőljön be hencegve bevallott "trükkök százainak", amit a Fidesszel állítólag nagyon szoros kapcsolatokat ápoló Molnár Zsolt (MSZP) és az MSZP-t az "összefogás jegyében" kettészakító Gyurcsány Ferenc (DK) bevetnek. Legutóbb kilóra megvásárolva vagy csúnyán felültetve az eredetileg teljesen más irányt képviselő Momentum-elnökséget.

Ideje lenne ennek a hiábavaló, néhány parkolómaffiás milliócskát hozó umbuldának véget vetni. Puzsér Róberttel pl. Hiszen a teszetosza Karácsony Gergőtől igazából semmit se lehet várni.

De ha ez újabb öt év Tarlóst jelent, az se akkora ügy. Hiába hergelnek, ez a választás nem Orbánról szól — még mindig inkább Demszkyről. Az előző tízbe se haltunk bele, hisz még Demszky-dúlás húsz évét is túléltük. Tarlósék legalább a BKV-t rendbe tették. A Ligetet és a Rómait meg megvédjük a szocik nélkül is. Frissítsük fel a memóriánkat. Vessünk egy pillantást az zombi-SZDSZ-re, amikor szembejön az utcán, a lakógyűlésen, a boltban, a Facebook-on. Van valami, ami a Fidesznél is rosszabb.

A kétharmad okozója Demszky és Gyurcsány — még a birkatürelmű magyar választónak is betelik a pohár egy idő után

A kétharmad okozója az MSZP-SZDSZ kormányok és városvezetés leplezetlen korrupciója és katasztrófába vezető gazdaságpolitikája. A lakáshitelválság, amit Gyurcsány Ferenc ott rontott tovább, ahol tudott. Gyurcsány kényszeres mozgása és idegesítő ripacskodása. Ami miatt a választók a kutyájukat se bíznák többé ezekre, akárkivel fognak össze, nem érdekelnek senkit. A választók zöme már annyira azért nem tudatlan.

A mai napig velünk élő MSZP-Fidesz parkolómaffia ügye azt mutatja: hamis az a kérdés, hogy Fidesz vagy nem-Fidesz. De ha igen, akkor a többség azt fogja mondani: akkor inkább a Fidesz.

Ez a bibi.

Mert mi volt a Fidesz előtt a fővárosban, ami most a remélt zsákmány, ami miatt az EP-választást is kockára teszik az MSZP-ben? Végtelenített metróépítés. Szétlopott BKV. Demszky-bunkók. Kátyúk és közben dudáló főpolgármester. A Gyurcsányhoz hasonlóan furcsán viselkedő Demszky Gábor...

Az MSZP-SZDSZ két évtizedes fővárosi regnálása bőven elégséges válasz minden Magyar Bálint-i, Pesti Bulvár-os, Nyugati Fény-es, B1 blogos összefogás-hisztériára. Hisztériára és őrületre, ami egyes politikai élőholtaknál mára már szétfeszíti a képernyőt és orvosért kiált. Nem pedig összefogásért.

Bajnai nem jár egyedül. A Gordonblődség

A balliberálisok újabb és újabb verzióinak próbálkozásai sorra buknak el. Bokros MoMá-jára már senki se emlékszik, de tavaly Bajnai pártja is végleg búcsút mondott a közélettől. Fodor Gábor Liberálisai pedig úgy érezték inkább nem futnának neki az EP-választás kudarcának. Marha érdekes, hogy az összesfogás fanatikus liberálisok miért alapítanak évente új pártot a meglővő féltucat mellé? Itt van nekünk utódpártnak a fél bukott SZDSZ-szel teletömött DK is. És... friss húsként a helyét kereső, a választásokon eddig nem túl sikeres Momentum.

56464292_10156346304990885_7213858857414557696_o.jpg

2009, a balliberálisok utolsó "jó" éve az ország számára az egyik legrosszabb volt.  A csődgondok Bajnai, aki azt hirdette nem akar politikus lenni — csak véletlenül úgy alakult, lásd még Karácsony Gergő hasonló elszólásait —, majd egy rövid és csúfos epizódra mégis visszatért 2014-ben. Valóban egy forintot vett fel a milliárdos miniszterelnök, noha előrehozott választásokat is tarthattak volna, akár már 2006 ősze után, ahogy ilyenkor illik. Hogy mennyiben csak egy kormány és másik kormány volt Gyurcsány Ferencé az egy bizarr visszaemlékezés, hiszen Bajnai Gyurcsánytól kapja a kezébe kormányrudat, ugyanannak az MSZP-nek a támogatásával.

Bajnai interjúkötetének címe is kellőképp erőltetett Frontsebészet. Nincs mit heroizálni 2009-en. Hitelesebb cím lett volna mondjuk a "Gordonblődség".

Most mégis úgy tesz, mintha az ő egy éve nem ugyanannak a szégyenletes nyolc évnek lett volna a része. Tehát finoman elhatárolódik mindentől, aminek részese volt. De végképp nem lett meg az egy utána: az általa gründolt Együtt-2014 is külön indult 2018-ban, de már hiába árulta a petrezselymet. És tavaly az egy százalékot se érte el a választásokon. Úgy tűnik nagyon nem akkora a szerelem már a nagyon liberálisok között sem. Egymást is alig tolerálják. Bár Bajnai Facebook posztjában állítja, nem kíván visszatérni a politikába, már maga a felvetés és a kötet megjelentetése, azt sejteti, hogy még érdekli a téma — vagy mások megint előkukáznák, tekintve, hogy Karácsony már duplán elhasználódott.

A balliberálisok és Bajnai semmit se felejtettek és semmit se tanultak, mint a Bourbonok. És hiába zavartuk el őket, itt lihegnek a nyakunkba még mindig. Hogy tekint-e bárki élő ember nosztalgiával a 2009 gazdasági válságára Bajnain és társain kívül, az nagyon kérdőjeles. Hogy szükség van-e egyáltalán rájuk — ahogy írtam — a döntés a választópolgárokon múlik, és elsősorban most az EP-választáson lehet nekik üzenni! 

Végezetül egy kampányvideó a parkolási maffiáról és az előválasztásokról, meg arról, szerintünk miért inkább Puzsér, akkor is, ha amúgy annyira nem bírod a Megasztárt: 10 ok, amiért Puzsér Róbertet kell támogatni Budapesten

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kilonem100.blog.hu/api/trackback/id/tr1314748405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arabok balrol 2019.04.10. 11:19:00

@Etniez: Senkit sem erdekel, ki mit lop, hanem hogy mi marad, mit lat a pogar.

3x2/3 utan illene mar kapiskalni a jeleket

Etniez 2019.04.10. 11:21:41

@arabok balrol: ne erőlködj már bazdmeg, te szerencsétlen.
A nyomorult fideszed csak befejezte a majdnem kész építkezést és üzembe helyezete az előző kormány által megrendelt szerelvényeket. Hogy a faszomba lehetsz ennyire ostoba?
Ez nem a 888 ahol a sok zombi bólogat a féligazságaidra és csúsztatásodra.
A hármas metró tisztán fideszes ügy, jól mutatja a helyzetet. Túlárazott 1960 vs túlárazott 21. század.
Menjél inkább focizni...

ursus artos 2019.04.10. 11:22:04

@Etniez: "Most mi épül? "
Bizonyára semmi. Ezért nincs elérhető szabad darukapacitás jó pár évre előre. Ezért van lekötve az összes romániai kavicsbánya termelése 2022-ig. Ezért sikerült a kábé húsz alkalomból egyszer végre már egy nem felújított iskolában látogatást tennem. Ezért van feszt dugó a M0-n, mert ugye nem javítják a hidat....

Etniez 2019.04.10. 11:23:02

@arabok balrol: majd "kapiskalom". Moszkvában milyen az idő?

arabok balrol 2019.04.10. 11:24:56

@Etniez: Igen, a lipsik meg nem fejeztek be, csak a lovet loptak el.

Mi a kerdes?

Fikalnyik Eugén 2019.04.10. 11:25:45

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta:
"Hogy szakadt volna anyádba a fejed te aljas gyökér"

Gondolom ezt a polgári stílust az angolkisasszonyoktól tanultad. De valószínűleg nem csak erkölcs és illemtanórára nem jártál be, hanem matekon is aludtál. Ott van mellette százalékban is, hogy pártlistás szavazatok száma 49.6%
www.valasztas.hu/orszagos-listak-eredmenye
Akárhogyan számoljuk, ezzel nincs meg a fele sem. Pedig ebben benne van az a 200e (2%)határon túli elmebeteg, aki azt gondolta, hogy bele kell abba ugatni, hogy pl hány százalék legyen az ÁFA vagy az SZJA esetleg legyen-e újra sorkatonaság és egyéb őket érintő témák. Benne van a sokezres kamuukrán, a bözsiutalvánnyal megvett cigók, nyuggerek, illetve a hozzád hasonlóan orbánba szerelmes ápoltak. De még így sincs meg a többség.
Most pedig menj békével.

Etniez 2019.04.10. 11:25:51

@ursus artos: jaaaaaj, újabb hülye :)
Mi épül? Egy szaros lehajtó? :))) 'oszt hol épül az? M0? Ki is húzta fel az M0-át? Segítsek?

Kibaszott stadionok épülnek és zúdul a pénz a fociba,
nulla társadalmi haszonnal. Azt kívánja mindenki, kis Orbánka bár csak orvososat játszott volna kiskorában.

arabok balrol 2019.04.10. 11:26:51

@ursus artos: Komaromban is epul egy uj Duna-hid, a lipsik idejen a magyar KE-t a meglevo hidon se engedtek be Szlovakiaba

ha ha ha

Etniez 2019.04.10. 11:29:33

@arabok balrol: erőlködj még, tetszik amikor a valóságot görbítitek :)

Helga Beauty Salon. 2019.04.10. 11:32:16

@a szürkebarát ötven árnyalata: Okés, én is most olvastam el azt amire írtad, így valamivel másabb a kép. Mindenesetre te is tudsz szart kavarni amikor azt írtad hogy: Úgy látom, kevered az élettartamot a karbantartási periódussal., Mert semmit sem kevertem az egyik a másik feltétele egyébként, de a legrosszabb benned az, hogy én nem karbantartást írtam hanem felújítást! Hogyan olvasol te bazmeg??? :D

arabok balrol 2019.04.10. 11:35:27

@Etniez: A valosag ismet arcon basz majd nemsokara, mint tavaly ilyenkor

ha ha ha

Etniez 2019.04.10. 11:41:29

@arabok balrol: engem ugyan nem, sajnos a magyar egy rasszista, idegengyűlő nép, nagyon jól mutatja a választási eredmény majd. Most, hogy jön a választás, az M1 biztosan bemutat még néhány migránskaravánt és olvashatom megint az otthonial gyűlölködő kommenjeit Facebookon.

Az itteni magyarok, akik találkoztak már igazi muszlimal és feketével, kevésbé félnek tőlük mint azok, akim életükben egyszer sem találkoztak velük. Érdekes, mi?

Az egyetlen izgalmas kérdés, hogy Orbán meddig tudja hülyíteni a magyarokat ezzel?

ursus artos 2019.04.10. 11:42:13

@Etniez: "Mi épül? Egy szaros lehajtó? :)))"
Meg valami M44 is????
M86 már készen van?
Meg valami vasútak is...

Etniez 2019.04.10. 11:47:55

Vajon mikor jön rá a magyar, hogy nem a Nyugat-Európába tartó migránsok az igazi gondja, hanem az elbaszott orbáni oktatáspolitika miatt megnyomorított gyereke vagy a rendes kórházi ellátás miatt meghalt szülője az igaz probléma. Még nincs itt az idő erre sajnos.

arabok balrol 2019.04.10. 11:49:03

@Etniez: "sajnos a magyar egy rasszista, idegengyűlő nép, nagyon jól mutatja a választási eredmény majd."

Miert a 2014es valasztasi eredmeny mar megfelelne?

ha ha ha

arabok balrol 2019.04.10. 11:50:14

@Etniez: Oktatasegeszsegugynel azert remelem van jobb 5letetek is, mer nem kivanok tobb 2/3-ot a Fidexnek. Eleg ha siman nyernek.

Etniez 2019.04.10. 11:52:00

@ursus artos: M44 sima autóút lesz majd valamikor. 100 km a terv, ebből 44-et építenek most, a többiről még kivitelezési tervek sincsenek.
M86-ot a szocik kezdték építeni.
Mondom, hogy kár erőlködni....

Pipas 2019.04.10. 11:53:05

@Etniez: "sajnos a magyar egy rasszista, idegengyűlő nép,"

Azt mondani, hogy a magyar rasszita rasszizmus. Jobb ha tőlem tudod... :D

Etniez 2019.04.10. 11:59:31

@arabok balrol: nekem nincs programom és le is szarom a magyar választást, de remekül szórakozom a migránsrettegő ostobákon, de egy kicsit sajnálom is őket :(
Remélem most is nyer a Fidesz, nem sokára nyakukba szakad a következő válság, ne tudjanak mutogatni sehova. A német autógyáraknak elkezdték a leépítéseket, nő a kamat és gyorsul az infláció, egy éven belül már érezni kezdi a lakosság, csak ki kell várni. Az előző válság megbuktatta a szocikat, ez viszi majd a fideszt.

Etniez 2019.04.10. 12:00:10

@Pipas: inkább arról értékezz, hogy az Elios-ügy lopás vagy korrupció.

2019.04.10. 12:18:28

@Helga Beauty Salon: trehányul :) Hogy egy klasszikust idézzek: "Úgy vezet, ahogy kátyuz. Trehányul."

ursus artos 2019.04.10. 12:22:58

@Etniez: "M86-ot a szocik kezdték építeni."
Valóban, meg is épült 4 km.
De rendben, elismerem neked, hogy minden autópályát a szocik építettek meg Magyarországon. Ha valami utat mégis a Fidesz, akkor az csak valami szaros út lehet. A felújítások (M7, M3 dettó)
És azt is elismerem neked, hogy ma Magyarországon csak és kizárólag stadion épül.
És azt is, hogy voltaképpen a gazdaság romokban és éhínség és nyomor van ma az országban.
Mindent elismerek neked. Mert veled tény szerűen nem lehet vitatkozni.

arabok balrol 2019.04.10. 12:25:22

@Etniez: "Remélem most is nyer a Fidesz, nem sokára nyakukba szakad a következő válság, ne tudjanak mutogatni sehova."

IMF kirugas ota ez a remenyhal feletek.

ha ha ha

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.10. 12:36:42

@Etniez:

Még szerencse, hogy a kisdiákokra rázuhan a tanterem plafonja, továbbá éhesen zuhannak ki a padból, így nem tudja őket teljesen megnyomorítani Zorbán klerikálfasiszta oktatáspolitikája, melynek lényge, hogy az órán a lapos Földről tömik a fejüket, a nagyszünetben meg megerőszakolják őket pedofil papok! De mindez már a múlt, mert mára a kisdiákok családjánk már 101 %-a kitántorgott mosogatni, agysebész diplomával, a jogállami Londonisztáni Kalifátusba.

2019.04.10. 12:37:14

@Helga Beauty Salon:

Na végre örülhetsz!

"A bal felső tüdőlebenyben centrálisan a hilussal és a réssel összefüggésben egy kb 3 cm-es intenzíven halmozódó szabálytalan terime mutatkozik (SUV-max: 13,4).
A bal tüdőhilusban, valamint az AP-ablakban mutatkozik néhány kb. 1 cm-es jelzetten
mérsékelten halmozó nyirokcsomó (SUV-max 4,2)."

Összefoglaló vélemény:

A bal tüdő felső lebenyi eltérés malignus tumornak megfelel (vsz második primer tumor), áttétes mellkasi nyirokcsomókkal (AP-ablak, bal hilus).

Bár azért még pezsgőt ne bonts, mert:

"Nem adom fel, még nem robbanok szét,
Míg akad egy kerék, mit tovább vihetnék,
Mi tovább forog még..."

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.10. 12:42:05

@ursus artos:

Kihagytad, hogy Bajnai - aki nem más, mint Szent Árpi Bácsi lelkének szerény avatárja - annyira rendbe tette az országot 2009-2010 között, hogy most abból a pénzből úgy tud lopni Zorbán billiókat, hogy még mindig marad. De 2021-re a pénz elfogy, s akkor forradalom lesz.

Pipas 2019.04.10. 12:53:24

@Etniez: Nem nagyon érted ugye?

Ha azt mondod, hogy a magyarok útálják az idegeneket, az rasszizmus. Akkor is, ha a magyarok tényleg útálják az idegeneket.

De persze baromság, a hivatkozott cikk nem állítja, hogy a magyarok útálják az idegeneket. Szóval amit felhoztál bizonyítékul az nem bizonyítja azt amit űllítottál:

1) Nem "a magyarok" volt a vizsgálat tárgya, hanem a magyarországon élő emberek.
2) Nem azt vizsgálták, hogy útálják -e az idegeneket, hanem azt, hogy elutasítják -e.
3) Azt találták, hogy kevesebb mint a felük utasítja el az idegeneket, ami nem sokkal több, mint máshol.

Helga Beauty Salon. 2019.04.10. 13:03:04

@Látens Inszinuáció: Egy szemét köcsög vagy, de sajnállak és azért bírlak hidd el, gyógyulj meg, meg együttérzek!
Ettől függetlenül az első alkalommal újra összeveszek veled!

Cpt. Flint 2019.04.10. 13:04:45

@Pipas: "Ha azt mondod, hogy a magyarok útálják az idegeneket, az rasszizmus. Akkor is, ha a magyarok tényleg útálják az idegeneket."
Izé... pont te jöttél azzal, hogy ne keverjük a lopást a korrupcióval... akkor lécci-lécci-lécci ne keverd a nacionalizmust/sovinizmust a rasszizmussal... a magyar ugyanis nem rassz. az "utálják" meg rövid u-val kezdődik.

dare 2019.04.10. 13:16:04

@Látens Inszinuáció: Ketogén étrend, és hagyd el teljesen a cukrot.
Minél több mozgás, és persze kevesebb politika a nyugalom miatt ;D
Kitartást!

Pipas 2019.04.10. 13:17:21

@Cpt. Flint: "lécci-lécci ne keverd a nacionalizmust/sovinizmust a rasszizmussal... a magyar ugyanis nem rassz."

Ha a kifejezést, hogy "a magyarok" genetikai értelemben használod, akkor rasszizmus, akkor is, ha az elsődleges rasszok közt nincs olyan, hogy "magyar". Sőt, a modern világban a rassz lehet szociális konstrukció is.

Itt van például avonatkozó rész a wikipédiából, ahonnan aztán tovább lehet menni komolyabb oldalakra is:

"A race is a grouping of humans based on shared physical or social qualities into categories generally viewed as distinct by society.[1] First used to refer to speakers of a common language and then to denote national affiliations, by the 17th century the term race began to refer to physical (phenotypical) traits. Modern scholarship regards race as a social construct, an identity which is assigned based on rules made by society. While partially based on physical similarities within groups, race is not an inherent physical or biological quality."

citrix 2019.04.10. 13:27:04

Szilágyiné Bátorfi Edit nagykövet asszony úgy értelmezi a sajtószabadságot hogy még külföldön is regulázzák meg a lapokat, ne jelenhessen meg a Kedves Vezetőről karikatúra. Ez is egyfajta értelmezés. A másik értelmezés szerint Mészáros Lölővel (közpénzből)felvásároltatjuk az összes lapot és akkor csakis "helyes" ideológiájú cikkek, rajzok jelenhetnek meg. Közpénzen, mert ezeket a lapokat az állami hirdetések tartják el. A parlamentből bábszínház lett, a képviselőkből marionett bábuk. Akár a szocializmusban. Egyébként minden szép, minden jó, mi kíváncsiak vagyunk a magyar emberek véleményére, azért épül annyi szép stadion minden fűzfa mellé. Jut belőle a Kedves Vezető háza mögé is, kisvasúttal amit ha bírálnak akkor meghosszabbítja Moszkváig. Mert az emberek ezt kérik.

arabok balrol 2019.04.10. 13:27:33

@Pipas: A rasszizmus idonkent hasznos, nagy jovoje van nyugat-europaban.

ha ha ha

Senki A. 2019.04.10. 13:37:41

@Pipas: Irónia volt (tudom, rossz). Nem tudom ki hinné azt, hogy százat, tehát miért a cím?

Cpt. Flint 2019.04.10. 13:42:38

@Pipas:
szrintem nem genetikai értelemben mondja senki. és úgy meg végképp értelmetlen is lenne. tudtommal a genetikánk a Kárpát-medence (sőt annál tágabb Európa) átlagában egyneműnek mondható (keverék), azaz pusztán genetikai alapon nem tudod biztosan megmondani, hogy az adott minta egy anyanyelvi szlovák, osztrák, horvát, cseh, magyar, román stb. embertől való-e. így szvsz nincs "genetikai magyar".
az általad hivatkozott modern, tudományos értelmezése a rassznak véleményem szerint nem tartozik szerintem a "rasszizmus" mindennapos értelmezésébe.

Amúgy pont azért hoztam fel a témát, mert te vártál el tűpontosságot (pontosabban: te akartad jelentéktelen fogalmi distinkciókkal megsemmisíteni mások érveit).
Azaz szerintem, ha elkezded magyarázni, hogy a rassz voltaképp bármilyen embercsoport lehet, akkor szerintem a korrupció is nyugodtan lehet lopás. ugyanis ott is valakit (valakiket) anyagilag megkárosítasz saját anyagi előnyöd érdekében, jogellenesen, de erőszak nélkül. szóval mindent meg lehet magyarázni.
ezzel mindössze arra akartam rávilágítani, hogy a te érvelési hibád a "lopás<>korrupció" kijelentéseddel a "lényegtelen konklúzió" (amit egyébként személyeskedéssel is tetézel, mikor azt ragozod, hogy a másik "még ennyit se tud").
a.te.ervelesi.hibad.hu/lenyegtelen-konkluzio

na, szép napot mindenkinek egymás, és vélt vagy valós "irányultságok" további szidalmazásához! hogy nem unjátok még 8 éve...

Cpt. Flint 2019.04.10. 13:43:59

@Senki A.: 1 kiló az pont száz deka.

arabok balrol 2019.04.10. 13:44:17

@citrix: ElQrokhoz kepest ez maga a tokely, igy a magyar valasztok ma is ugyanugy dontenenek mint 1 eve.

Nem ugy, mint 1 evvel az utolso ElQro megvalasztasa utan.

ha ha ha

Cpt. Flint 2019.04.10. 13:46:17

@Senki A.: "kilónyolcvannal mentem a pályán"
szóval sokan hiszik. a szlengben gyakran jelent százat.

Pipas 2019.04.10. 13:49:29

@Cpt. Flint: "1 kiló az pont száz deka."

1 hekto = 1 deci kilo

:D

Cpt. Flint 2019.04.10. 13:52:57

@Pipas: ha mi is grammban kérnénk a páleszt a kocsmában, mint a ruszkik, már megtanultuk volna, ne félj! :D a gyerekek se szívnának ennyit a mértékegységváltásokkal. :D

Pipas 2019.04.10. 13:55:41

@Cpt. Flint: "Amúgy pont azért hoztam fel a témát, mert te vártál el tűpontosságot (pontosabban: te akartad jelentéktelen fogalmi distinkciókkal megsemmisíteni mások érveit)."

Leírtam, hogy a jelentéktelennek tűnő fogalmi distinkciót miért tekintettem lényegesnek. Nem arra használtam, hogy érveljek az ellen, hogy "xy lop", hanem arra hoztam fel érvként, hogy az állítást tevő nem tudja igazából miket beszél.

Tesz egy állítást, ami úgy hangzik, hogy "én tudom, hogy lopnak, bízz bennem", majd kiderül, hogy nem tudja mikor is mondjuk, hogy valaki lop.

"Azaz szerintem, ha elkezded magyarázni, hogy a rassz voltaképp bármilyen embercsoport lehet, akkor szerintem a korrupció is nyugodtan lehet lopás."

Nem, nem állítottam, hogy a rassz bármilyen embercsoport lehet. Azt mondtam, hogy ha valaki származása alapján tesz negatív kijelentéseket egy embercsoportra, akkor arra azt mondjuk, hogy rasszista. Akkor is, ha azt az embercsoportot nem tekintjük biológiai értelemben rassznak.

És ez bizony elég egyértlmű szóhasználat. Ha azt mondja valaki, hogy a zs.dók kapzsik, akkor azt mondjuk rá, hogy rasszista, hiába védekezik azzal, hogy a zs.dó egy vallás vagy azzal, hogy vannak néger zs.dók is. Éppen így, ha azt mondod, hogy "a magyarok" rasszisták, akkor rasszista vagy.

Pipas 2019.04.10. 13:56:46

@Cpt. Flint: "ha mi is grammban kérnénk a páleszt a kocsmában"

Oh, those Russians... :D

Pipas 2019.04.10. 14:01:36

@arabok balrol: "A rasszizmus idonkent hasznos, nagy jovoje van nyugat-europaban."

Én magam rasszista vagyok. Igaz, a rasszimust egy kicsit máshogy definiálom mint ahogyan azt manapság szokás. Javaslom a kövekező definíciót:

"Az az ember, aki azt gondolja, hogy a külső tulajdonságok (hajszín, magasság, bőrszín) mellett a szellemi, mentális tulajdonságoknak (intelligencia, kooperációs készség, szabálykövetésre való hajlamosság) is lényeges genetikai okai vannak, az rasszista."

Én ezek alapján pusztán tudományos okokból rasszista vagyok. Nincs okom ugyanis feltételezni, hogy ezek a szellemi tulajdonságok teljesen függetlenek a genetikától. Nem látok rá bizonyítékot.

Helga Beauty Salon. 2019.04.10. 14:03:10

@Cpt. Flint: ha mi is grammban kérnénk a páleszt a kocsmában, mint a ruszkik, már megtanultuk volna, ne félj! :D a gyerekek se szívnának ennyit a mértékegységváltásokkal. :D.....

A gyerekek már grammra veszik a füvet úgyhogy ez a generáció már tudni fogja.

arabok balrol 2019.04.10. 14:05:00

@Pipas: En inkabb naci vagyok. Az mar majdnem olyan rasszista, mint a zsido.

arabok balrol 2019.04.10. 14:06:47

@Helga Beauty Salon: Milyen gyerekek? Elviselhetetlen nyomas van a melohelyen, a kollegak fele mindig be van pipazva meg meloidoben is. Igaz, ez itt a dekadens nyugat-Praga, sok itt a migri.

citrix 2019.04.10. 14:19:18

@arabok balrol: A választásra jogosultak (a levélben külföldről, külföldi-magyar állampolgárok szavazatait is) 1/3-a szavazott a fideszre. A kdnp törpepárta senki, sehol nem indult önállóan. A választókörzetek szisztematikus átrendezése, a töredékszavazatok fideszhez mozgatása, a disznóólba és polgármesteri hivatalokba bejelentkezett ukránok ezrei, a számítógépes feldolgozás "lefagyása" majd ellenőrizhetetlen értékekkel újraindulása a választások korrektségét fémjelzi. Volt honnan tanulni, úgy hívták: kékcédulás választás. A korabeli rezsim szerint teljesen makulátlan, demokratikus volt, a nép akaratát mutatta meg.

Cpt. Flint 2019.04.10. 14:21:35

@Pipas: " Nem arra használtam, hogy érveljek az ellen, hogy "xy lop", hanem arra hoztam fel érvként, hogy az állítást tevő nem tudja igazából miket beszél."
pont ez az érvelési hiba részedről. mert az állítás lényege az volt, hogy "anyagilag megkárosítják a nemzetet/országot", és nem az, hogy ez büntetőjogilag lopás, csalás, korrupció, hatalommal való visszaélés, beosztással való visszaélés, tisztességtelen előny szerzése stb.-e.

A rasszizmus jelenleg is elsősorban külső jegyeken alapuló megkülönböztetés. Nyilvánvaló, hogy amikor azt mondja vki, hogy az "afrikaiak" tanulatlanok, lusták stb., akkor nem az Afrikában élő európaiakra (azok fehér leszármazottaira) gondol (elsősorban).
A nemzeti hovatartozás alapján való megkülönböztetést én nem nevezném rasszizmusnak, akkor legalábbis biztosan nem, ha maga a nemzethez tartozó ember alkalmaz negatív jelzőket saját nemzetére. Nevezhetjük esetleg fordított, v. negatív nacionalizmusnak, előítéletnek, (túlzott és általánosító) önkritikának...
Külső jegyek nélkül nehéz a rasszizmust gyakorlatban alkalmazni; ha pl. teljesen europid kinézetű valaki, akkor amíg nem szólal meg, nem tudod eldönteni, hogy "hozzánk" v. "hozzájuk" tartozik-e... és ha olyan nyelven szólal meg, amit nem, vagy nem elég jól ismersz (mondjuk angolul és te a kiejtés alapján nem tudod megítélni, hogy hova való), akkor még beszéd alapján sem tudod kategorizálni.
az antiszemitizmust is keményen igyekeznek jellemző külső jegyekre való hivatkozással könnyen alkalmazható "hétköznapi" rasszizmussá formálni, de azért az sem teljesen az...

citrix 2019.04.10. 14:26:54

@arabok balrol: Téged biztos nem. De ez meg engem hagy hidegen.

Cpt. Flint 2019.04.10. 14:28:31

@Pipas: " "Az az ember, aki azt gondolja, hogy a külső tulajdonságok (hajszín, magasság, bőrszín) mellett a szellemi, mentális tulajdonságoknak (intelligencia, kooperációs készség, szabálykövetésre való hajlamosság) is lényeges genetikai okai vannak, az rasszista."
Én ezek alapján pusztán tudományos okokból rasszista vagyok. Nincs okom ugyanis feltételezni, hogy ezek a szellemi tulajdonságok teljesen függetlenek a genetikától. Nem látok rá bizonyítékot. "

Amit leírsz, az nem rasszizmus, hanem evidencia. Még szép, hogy az emberi tulajdonságok függenek a genetikától.
Onnantól rasszizmus, ha azt gondolod/hangoztatod, hogy ez a bizonyos "jó" genetika, a kívánatos, pozitív tulajdonságok (szinte) kizárólag bizonyos származású, bőrszínű, fejformájú stb. emberekben (és azok leszármazottaiban) vannak meg.

arabok balrol 2019.04.10. 14:28:32

@citrix: Most is csak 1/3 fog a fideszre szavazni, ratok meg 1/13

ha ha ha

Pipas 2019.04.10. 14:36:07

@Cpt. Flint: "A rasszizmus jelenleg is elsősorban külső jegyeken alapuló megkülönböztetés. Nyilvánvaló, hogy amikor azt mondja vki, hogy az "afrikaiak" tanulatlanok, lusták stb., akkor nem az Afrikában élő európaiakra (azok fehér leszármazottaira) gondol (elsősorban)."

Mint ahogyan aki azt mondja, hogy "a magyarok" raszisták, akkor nem arra gondolt, hogy "a magyarországon élő finnek". Azaz genetikai, leszármazásbeli kijelentést tett, azt állította, hogy "a magyarok" származásuktól fogva, származásuk miatt rasszisták. Ilyen állítani rasszizmus.

"A nemzeti hovatartozás alapján való megkülönböztetést én nem nevezném rasszizmusnak, akkor legalábbis biztosan nem, ha maga a nemzethez tartozó ember alkalmaz negatív jelzőket saját nemzetére."

Nem, a nemzeti hovatartozásról volt szó, hanem "a magyarokról". Az meg, hogy valaki saját rasszára mondja -e vagy nem lényegtelen. Amúgy sem tudom, hogy ő minek tartja magát.

"(túlzott és általánosító) önkritikának"

Nem önkritika, nem magára mondta, hanem "a magyarokra".

"Külső jegyek nélkül nehéz a rasszizmust gyakorlatban alkalmazni;"

Ha negatív kijelentést tennék a zs.dókra vagy mondjuk a hoollandokra, akkor védekezhetnék azzal, hogy "de hát én nem is ismerem meg a zs.dókat vagy a hollandokat a külső jegyek alól"? Nem. A rasszista nem attól rasszista, hogy meg tudja mondani mindenkiről, hogy milyen származású, hanem attól, hogy az embereket a származásuk alapján ítéli el.

Az, hogy az elítélt emberek származásuk alapján négerek, cigányok, arabok vagy éppen magyarok miért lenne különbség? Miért ne lenne rasszizmus a magyarok elítélése ha egyszer a cigányok származás szerinti elítélése rasszizmus?

citrix 2019.04.10. 14:39:37

@arabok balrol: Biztos így van, ha te mondod. Tőlem azt gondolsz amit akarsz, a hülyeségek engem hidegen hagynak.
ha-ha-ha-haha

arabok balrol 2019.04.10. 14:46:08

@citrix: mosolyod nem mindig oszinte

MUUUU ha ha ha ha

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2019.04.10. 14:48:57

@citrix: ha merkelt ábrázolnák kinyújtott karral az beleférne szerinted? ugye hogy nem, faszkalap

citrix 2019.04.10. 14:59:24

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Téged otthon úgy hívnak hogy faszkalap? Szép név, de a helyedben nem dicsekednék vele.
Hogy jön ide Merkel karlendítése, itt elvesztettem a fonalat Ha szlovén karikatúrára gondolsz, azt ne tőlem kérdezd hanem a Kedves Vezetőtől (miért is ábrázolták így) és a rajzolótól (aki már ugye illő módon, kissé szarkasztikusan bocsánatot kért és módosította a rajzot).

Cpt. Flint 2019.04.10. 15:14:32

@Pipas: "Mint ahogyan aki azt mondja, hogy "a magyarok" raszisták, akkor nem arra gondolt, hogy "a magyarországon élő finnek". Azaz genetikai, leszármazásbeli kijelentést tett, azt állította, hogy "a magyarok" származásuktól fogva, származásuk miatt rasszisták."
Szerintem meg a Mo-on élő, magyarul beszélő és magukat magyarnak valló emberekre gondol. szó sincs származásról, nem csak az etelközből idevándoroltakat értjük ezalatt, hanem még egy rakás mást, akikben kun, sváb, rác, tót, krobót, török stb. vér is van. ezért ez nem genetikai meg leszármazásbeli kérdés, hanem kulturális közösségbeli, azonosság-, ill. csoporttudati.

a "magyar" az bizony nemzeti hovatartozás.

tőlem bármilyen kijelentést tehetsz a hollandokra, értelmes ember azt nem tekintheti rasszizmusnak. sértőnek persze igen, meg ostobaságnak is. a nemzetkarakterológiai fejtegetések többnyire inkább viccesek, illetve sokszor az elkeseredésből, vagy meg nem értésből fakadnak. rasszizmusnak jogalappal szerintem senki nem hívhatja.
a "cigányok" alatt is nyilván az annak is látszó (tűnő) embereket értik... persze mikor kiderül valakiről, hogy van benne "olyan" vér (bár nem látszik), akkor egyből felfedezni vélik rajta is a negatívumokat (meg a külső jegyek némelyikét)...
és mint mondtam, pontosan azért próbálnak külsődleges testi és viselkedési jegyekkel tipizálni egyes csoportokat (pl. a zsidókat is), mert máskülönben nehéz a mindennapi rasszista (személyében is elkülönítő, diszkrimináló) gyakorlatot bevezetni/fenntartani. az "egyértelmű" külső jegyekkel rendelkezőknél ez nem "probléma".
Ettől természetesen létezik (létezhet) az elméleti rasszizmus, mint azt említettem is, ha pl. azt mondod/gondolod, hogy valaki "származása" miatt alacsonyabbrendű. Csak ugye pont ezt a fránya származást rohadt nehéz egzaktul megfogni és a gyakorlatban bizonyítani/végigvezetni... ezért mégiscsak marad elsősorban a külső jegyek után való besorolás és ítélkezés.
nekem amúgy tökmindegy, minek nevezik. én maradok az előítéletnél.

apropos: nem szóltál még a kormánypárti és ellenzéki médiafelelősöknek, hogy mikor erről-arról a politikusról/fontosemberről óriásplakáton/újságban/tvben közpénzen kijelentik, hogy "lop", akkor nem tudják, hogy mit beszélnek? hiszen nyilván egyik ilyen kiplakátolt sem besurranó, vagy zsebes...

Pipas 2019.04.10. 15:31:59

@Cpt. Flint: "szó sincs származásról, nem csak az etelközből idevándoroltakat értjük ezalatt, hanem még egy rakás mást"

Most már csak erőlködsz, hogy valami kifogást találj arra miért is kellene máshogyan kezelnünk a magyarokat mint mondjuk a négereket, a cigányokat vagy a zs.dókat. Miért, szerinted akik a zs.dókat szidják, azok kizárólag azokat szidják, akik állítólag egyiptomba voltak rabságba.

Lófenét! Ha rasszizmus generálkijelentéseket tenni a cigányokra, akkor rasszizmus ugyanilyeneket tenni a magyarokra. Sajnálom, ha ezt még magyarázat ellenére sem vagy képes felfogni.

"tőlem bármilyen kijelentést tehetsz a hollandokra, értelmes ember azt nem tekintheti rasszizmusnak."

Hát ez az! Viszont ha egy más nemzet lenne velük folyamatos viszályban, akkor egyből rasszizmus volna. Nincs hagyománya a hollandok szidásának, ezért a hollandok szidása nem rasszizmus. Hagyománya van a cigányok szidásának, ezért az rasszizmus. Csakhogy ez egy baromság, butaság, osobaság. Attól még nem leszek kevésbé rasszista, hogy egy olyan csoportot szidalmazok, akiket kevesen szidalmaznak.

"Csak ugye pont ezt a fránya származást rohadt nehéz egzaktul megfogni és a gyakorlatban bizonyítani/végigvezetni..."

Tehát csak akkor lehet rasszista valaki, ha egzaktul meg tudja fogni és a gyakorlatban végig tudja vezetni és bizonyítani? Ugye ezt azért te sem gondolod komolyan?

"ezért mégiscsak marad elsősorban"

Mit számít, hogy mi az elterjedtebb? Elsősorban a négereket meg a cigányokat szidják, ez rasszizmus. Másodsorban szidnak mindenki mást, a magyarokat, a németeket, a szlávokat, a ruszkikat. Az is rasszizmus.

"apropos: nem szóltál még a kormánypárti és ellenzéki médiafelelősöknek, hogy mikor erről-arról a politikusról/fontosemberről óriásplakáton/újságban/tvben közpénzen kijelentik, hogy "lop", akkor nem tudják, hogy mit beszélnek? hiszen nyilván egyik ilyen kiplakátolt sem besurranó, vagy zsebes..."

Miért lenne feladatom, hogy a kormánykommunikációról jelentsek bárkinek is. Ha van kedvem és valakit érdekel elmondom a véleményemet. Te most kifogást keresel, hogy "ha a kormány mondhatja, hogy lop, akkor én is"? Nem kell kifogás, mondhatod. Ők is mondhatják. Az emberek meg őróluk is meg rólad is gondolnak valamit, attól függően, amit mondotok.

Pipas 2019.04.10. 15:43:16

@Cpt. Flint: "hiszen nyilván egyik ilyen kiplakátolt sem besurranó, vagy zsebes..."

Nem ez e lényeg. Még mindig nem érted mit jelent az, hogy "lop" és még mindig nem érted miért mondtam, hogy mi a jelentősége.

A lopás az, amikor valamit "jogellenesen elvesz". Azok az esetek, amiket a politikusokkal kapcsolatban lopásként emlegetnek "le vannak papírozva". Nem jogellenesek. Erkölcstelenek, károsak, felháborítóak lehetnek, de mivel kínosan ügyeltek arra, hogy a papírok rendben legyenek, ezért nem lopások.

A fél blogoszféra azon hörög, hogy miért nem fogják meg őket, hiszen *nyilvánvaló*, hogy lopnak. Valójában *nyilvánvaló*, hogy nem lopnak. Ezért nem is fogják meg őket.

Amikor Mészáros pénzt kap az államtól az lehet vérlázító, lehet, hogy erkölcstelen, de ott vannak a papírok. Nem lopás. Lehet, hogy akitől kapta a megbízást, azt korrumpálta, akkor korrupció, de nem lopás. A korrupciót viszont sokkal nehezebb felderíteni.

Viszont ha úgy kapta meg a megbízást, hogy nem adott érte vissza semmit, akkor nem is korrupció. Lehet, hogy pofára ment, sem nem lopás, sem nem korrupció. Hát ezért nem fogják meg, mert ha elkövetett valamit, azt nehéz megfogni. Még azt sem tudjuk, hogy tulajdonképpen mivel is vádoljuk.

Ha felteszed, hogy a fideszes illetékesek csak úgy hobbiból részesítik előnyben mészárost, akkor mivel is tudod mészárost vádolni? Nem lenne szabad közbeszen indulnia, mert mindig nyer? Ha mondjuk egy ügyben tényleg csak pofára választották, akkor aki őt választotta lehet bűnös, hanyag kezeléssel például vádolható, de mészáros akkor pl. teljesen törvényesen járt el, nincs értelme eljárást követelni.

Érted már, hogy miért nem lényegtelen szőrszálhasogatás?

Cpt. Flint 2019.04.10. 16:00:59

@Pipas: "Most már csak erőlködsz, hogy valami kifogást találj arra miért is kellene máshogyan kezelnünk a magyarokat mint mondjuk a négereket, a cigányokat vagy a zs.dókat. "
te beszélsz folyton genetikáról meg származásról. erre most itt egy mondatba belekeversz egy nemzet(iség)et, egy "rasszt" (bár ez már manapság tudománytalan), meg két népcsoportot, amiből a második manapság már jórészt csak vallási, ill. "csoportazonossági" (azaz szintén nemzetiségi) alapú...
ilyen alapon bármit nevezhetünk rasszizmusnak. ilyen alapon a " minden fradi-drukker hülye" negatív jellemzés is rasszizmus. :D

"Viszont ha egy más nemzet lenne velük folyamatos viszályban, akkor egyből rasszizmus volna." nem, eszemben sem volt ilyet mondani. nekem a románok szidása sem rasszizmus, ahogy a magyaroké vagy a franciáké sem. én tisztában vagyok vele, hogy ez szimpla ostobaság és frusztráltságból fakadó előítélet.

"Mit számít, hogy mi az elterjedtebb? " nem az számít, hogy mi az elterjedtebb, hanem hogy mit tudsz a gyakorlatba diszkriminatívan átültetni. szidhatod te itthon a ruszkikat, örményeket, kurdokat, akárkit. amíg nem hozol ellenük diszkriminatív intézkedéseket, vagy nem támadod meg őket, addig az legfeljebb ostobaság (és gyűlöletkeltés, ha feljelent valaki). hogy "tisztességes" rasszizmus legyen, ahhoz vagy sokakat meg kell győznöd róla, hogy igazad van, vagy át kell ültetned a gyakorlatba (amihez nagyobb volumenben szintén szükséges az első feltétel). utóbbira írtam, hogy nehézkes, ha nincsenek meghatározó külső jegyek (és nem egy másik ország totális megtámadásáról beszélünk). ezért találták ki pl. a sárga csillagot. hogy az egyszerű ember is meg tudja különböztetni a különben "rendes" embernek kinéző egyedeket és alkalmazhassa a rasszizmus gyakorlatát a tőle amúgy semmiben nem különböző polgárokkal szemben.

"Te most kifogást keresel, hogy "ha a kormány mondhatja, hogy lop, akkor én is"?" Hát, ha nem is kifogást, de valóban: arra igyekeztem rávilágítani, hogy ha egy kifejezés (bizonyos kontextusban) általánosan elfogadott, azaz mindenki érti, hogy mi a lényege, akkor teljesen felesleges (főleg egy gyors, interaktív, netes vitában) ennél pontosabb, mondjuk jogi szakmai meghatározást számon kérni. Ez felveti annak gyanúját, hogy csak érveléstechnikai fogásról van szó, amivel a valós vitát és érveket akarja az illető megkerülni.
Hogy mit gondolnak a "zemberek", az egyrészt kit érdekel, másrészt többnyire: semmit. :)

Cpt. Flint 2019.04.10. 16:13:25

@Pipas: "Erkölcstelenek, károsak, felháborítóak lehetnek, de mivel kínosan ügyeltek arra, hogy a papírok rendben legyenek, ezért nem lopások. "
Én ebben egyáltalán nem vagyok biztos. Szerintem egy tisztességes és részletes vizsgálatnál simán kiderülhetnének hamis papírok, visszadatálások, hamis aláírások, hiányzó engedélyek, pályázatok, meghirdetések, jogellenesen vagy a kiírással ellentétesen elbírált pályázatok stb.
Mivel nincs, aki vizsgálja, ezért szerintem nem ügyelnek minden részletre kínosan.

Lényegét tekintve, mint mondtam, a korrupció is lopás. Valaki előnyhöz jut, aki amúgy nem nyerné meg a tendert. Ezért fizet. Nyilván abból (a haszonból) fizet, amit elnyert. Tehát már eleve a beruházásra szánt közpénz egy része a döntéshozóhoz vándorol, ami jogszerű eljárásban nem kerülne oda. Ez tehát lopás. A sikkasztás is lopás, mikor lecsíp valaki saját részre (vagy egyéb célra) a közpénzből. Itt ez is megvalósul, mert teljesítés nélküli költség lép fel a korrupciós költséggel. Nyilván hűtlen kezelés is felmerülhet. Stb.

Teljesen felesleges ezen rugózni, hogy melyik paragrafusok milyen jogi megnevezésű cselekményei valósulnak meg. Lényeg, hogy a közpénz jogosulatlan módon, jogosulatlan kezekbe kerül. Ezt a köznyelv teljesen helyesen, érthetően és elfogadhatóan egyszerűsíti/foglalja össze a "lopás" kifejezéssel. És ezt itt is rajtad kívül mindenki tudta értelmezni.

Cpt. Flint 2019.04.10. 16:18:36

@Pipas: amúgy meg ne bosszants már ezzel a jogszerűséggel, akkor nyilván a kommunisták összes vagyonelkobzása, kisajátítása, internálása, kivégzése is jogszerű volt... adja vissza mindenki a földet a TSZ-nek holnap. az is le volt papírozva.

Pipas 2019.04.10. 16:23:37

@Cpt. Flint: "Mivel nincs, aki vizsgálja, ezért szerintem nem ügyelnek minden részletre kínosan."

Lehet. Nem tudom.

"Lényegét tekintve, mint mondtam, a korrupció is lopás."

Hát az nyilván attól függ, hogy mit tekintesz lényegnek. A kőkorszaki embereknek a kocsi is állat lenne a lényegét tekintve.

"Tehát már eleve a beruházásra szánt közpénz egy része a döntéshozóhoz vándorol, ami jogszerű eljárásban nem kerülne oda."

Csakhogy az egy másik ügy, másik eset.

"Teljesen felesleges ezen rugózni, hogy melyik paragrafusok milyen jogi megnevezésű cselekményei valósulnak meg."

Hát ez is egy hozzállás. Teljesen felesleges azon rugózni, hogy a bal fekete vegy a kék vezetéken van a fázis, ha egyszer a másik föld. Amíg meg nem fogod az egyiket. :D Teljesen mindegy, hogy a szomszéd bácsi vírustól halt meg vagy baktériumtól... amíg ki nem derül, hogy elkaptad te is.

"Lényeg, hogy a közpénz jogosulatlan módon, jogosulatlan kezekbe kerül."
Tök mindegy, a lámpa világot, a szomszéd bácsi pedig meghalt.

"És ezt itt is rajtad kívül mindenki tudta értelmezni."
Mi a fenéből következtetsz arra, hogy én valamit is nem értettem. Az, hogy nem fogadom el valakinek a véleményét (ez is lopás) még nem következik, hogy nem értem a kijelentést vagy azt, hogy miért mondta.

Értettem. Nem volt igaz. Azt mondod, hogy mindegy. Nekem nem mindegy.

Pipas 2019.04.10. 16:29:32

@Cpt. Flint: "amúgy meg ne bosszants már ezzel a jogszerűséggel, akkor nyilván a kommunisták összes vagyonelkobzása, kisajátítása, internálása, kivégzése is jogszerű volt..."

Ebben koránt sem vagyok biztos. Szerintem elég sokszor előfordult, hogy még a saját maguk által hozott törvényeket sem tartották be.

"adja vissza mindenki a földet a TSZ-nek holnap. az is le volt papírozva."
Csúsztatsz. Nem mondtam, hogy az X projektben a mészároshoz került pénz nem követelhető vissza vagy "jó helyen van ott". Azt mondtam, hogy nem lopás során került hozzá. Mint ahogyan a metrótanácsadásért a megyóhoz került 600 millió sem lopás volt, meg is mondta. Szerződés volt, sikerdíj, jogszerű volt. Igaz is. Csak az nem volt jogszerű, amit ők cserébe csináltak.

Cpt. Flint 2019.04.10. 16:36:12

@Pipas: az lehet, hogy neked nem mindegy, de egy internetes vitában, amit arctalan teljesen különböző végzettségű emberek folytatnak egy marhaságról, és nem egy bírósági per, ott bizony mindegy. és ez igaz a többi általad felhozott esetre is. ha egy blogon totál ismeretlenekkel eszmét cserélsz a kórházak helyzetéről, akkor mindegy, hogy a tbc-t vírus okozza, vagy baktérium. az "ellenfeled" TELJES véleményét és megnyilvánulását nem söpörheted le azzal, hogy ha "még ezt sem tudja", akkor minden, amit ír, marhaság.
nyilvánvalóan nem az volt a hozzászólás lényege, hogy lopás, sikkasztás, hűtlen kezelés, beosztással való visszaélés, költségvetési szabályok megsértése történt-e, hanem hogy JOGTALANUL, de legalábbis erősen vitathatóan/erkölcstelenül, az államkasszát (azaz minket) megkárosítva történnek szerződések, kifizetések. ennyi. a fideszesek ezzel vádolják az ellenzéket, az ellenzék meg a fideszeseket.

Amúgy a fekete és a kék közül egyik sem föld, mert az a zöld-sárga. az a 0, amit te mondani akartál. :P

na, befejezem ezt az agytornát.

Cpt. Flint 2019.04.10. 16:38:41

@Cpt. Flint: sőt igazából a fázis barna. a fekete kapcsolószál szokott lenni.

Etniez 2019.04.10. 16:45:57

@Pipas: pontosan tudom, mit mondtam. A magyarok fele rasszista, ez a szám érdekes módon egyezik a Fideszre szavazók arányával. Mik vannak?

A jogi fejtegetésed a lopásról meg maximum téged szórakoztat, mind a ketten tudjuk, hogy mit értünk köznyelvben lopásnak.
Van a jogi- és van az erkölcsi kategória, itt futtatod magad feleslegesen, ráadásul feltételezed, hogy nem tudom hova akarod kifuttatni a dolgot.
Jelzem, tudom, értem, de leszarom.
Mind a szocik, mind a fideszkommancsok loptak, de a szocik lopása után legalább valami társadalmilag hasznos dolog jött létre.

Etniez 2019.04.10. 16:49:56

@Pipas: innen látszik, hogy milyen kis ostoba vagy. Egyszer majd utazz ki a megyéből és figyeld meg, hogy különböző bőrű emberek ugyanolyan szinten jönnek ki ugyanabból az iskolából. Mert nem a genetika számít, hanem a szociális környezet.
Nagyon jó példa rá az itteni white trash, pont olyanok, mint otthon a putrisok. Ugyanazok a viselkedés minták. Pedig kurvára nem ugyanazok a gének. Nagyon fárasztó veled beszélgetni.

Elios lopás vagy korrupció szerinted?

dunántúli gyerek 2019.04.10. 16:50:33

@Etniez: "A magyarok fele rasszista, ez a szám érdekes módon egyezik a Fideszre szavazók arányával. Mik vannak?"

Na es akkor mi van?

Mentek a gazba, az van. Ez a nep akarata. Cserepszavazas.

Pipas 2019.04.10. 16:51:12

@Cpt. Flint: "az "ellenfeled" TELJES véleményét és megnyilvánulását nem söpörheted le azzal, hogy ha "még ezt sem tudja", akkor minden, amit ír, marhaság"

Nem söpörtem le a teljes véleményét senkinek. Azt modta valaki, hogy "ez lopás és higgyetek nekem, mert én tudom". Ezt söpörtem le azzal, hogy nyilvánvalóan nem tudja. Ha ezek után azzal jött voltna, hogy "de nyilván törvénytelen, mert..." és lett volna egy érve, akkor azt az érvet önmagában, a kezdeti definíciós tévedéstől függetlenül megfontoltam volna".

A rádióban nyilatkozott egy szakértő. Azt mondta, hogy a vírusokkal az a baj, hogy az orvosok nyakra-főre írják rájuk fel az antibiotikumokat, aztán kialakul a rezisztencia. Okés, gondoltam magamban, akkor ha valaki azt hiszi, hogy vírusokra antibaktériumokat írnak fel, az mitől "szakértő"? Miért hinnék el neki bármit is?

Etniez 2019.04.10. 16:51:14

@ursus artos: ez is egy megoldás ahelyett, hogy beismerd nincs igazad. Én leszarom a szarkazmusod.

Etniez 2019.04.10. 16:52:21

@dunántúli gyerek: semmi gond, csak akkor nem kell nyígni, ha rasszistának nevezzük azt, ami.

dunántúli gyerek 2019.04.10. 16:57:44

"Megerősítette az ENSZ emberi jogi főbiztosa, hogy rasszistának és idegengyűlölőnek tartja Orbán Viktor miniszterelnököt"

Hat, akkor nincs mit tenni. Naci.

"derült ki Zeid Raad al-Husszein kedden kiadott közleményéből."

Ha ha ha

Barack Hussein Obama, Zeid Raad al-Hussein, Hitlerjugendes felazsiai Szarosgyorgy es Husszein Szarcsanyi felazsiai felesege viszont potolhatatlan europai ertekek.

Ha ha ha

Pipas 2019.04.10. 16:58:09

@Etniez: "Egyszer majd utazz ki a megyéből és figyeld meg, hogy különböző bőrű emberek ugyanolyan szinten jönnek ki ugyanabból az iskolából. Mert nem a genetika számít, hanem a szociális környezet."

Igen. Tehát szerinted a külsőségekben, pl. bőrszínben számít a genetika, de az IQ-ban pl. nem. Erre kellene igencsak erős érveket felhoznod, mert igencsak meglepő dolgot állítasz.

Az meg, hogy "én láttam, hogy ez így igaz" még csak gyenge érvként sem fogadható el. Ha mondjuk van néhány százalékos szignifikáns eltérés, akkor azt te nem látod, pláne nem úgy, hogy még a legelemibb vizsgálatot sem végezted el.

Etniez 2019.04.10. 17:00:45

@Pipas: Úr Isten, én egy ilyennel beszélgettem idáig.

Etniez 2019.04.10. 17:10:05

@Pipas: kicsit olvasgass már utána annak, hogyan történnek a tudományos megállapítások, mik a szabályai.
Ha nem tudod ki googlezni, akkor vegyel könyvet: Stephen Hawking, az idő története, ott lesz az elején.
Tudományos rasszizmus nincs, hogy lehet ilyen ostobaságot állítani, még mindig nehezen veszem a levegőt. Minden kibaszott nem fehér tudós cáfolja a hülye elméleted omg. Jujuj, kár volt veled eddig foglalkozzak, mostantól mész ignore-ra.

dunántúli gyerek 2019.04.10. 17:10:38

"Egyszer majd utazz ki a megyéből és figyeld meg, hogy különböző bőrű emberek ugyanolyan szinten jönnek ki ugyanabból az iskolából. Mert nem a genetika számít, hanem a szociális környezet."@Pipas:

Ergo elismered hogy a vandornegerek magukkal hozzak a kozepkori szocialis kornyezetuket, ami igaz is, hiszen az afro-amerikaiak IQ szintje szignifikansan magasabb mint az afro-afrikai negerallatoke.
Persze egyik sincs a kozeleben se a feher emberenek.

Akkor csak egy kerdes maradt: Mi az uzlet abban, hogy a szepen rendezett kornyezetunket beszennyezzuk az eloemberekkel? Mert azt ertem, hogy Szarosgyurinak mi ebben a biznisz, csak azt nem, hogy az adofizetoknek ez miert jo? Hogy 500 evig a penzukbol fogjak kikupalni a majmokat.

tüdőrákszirom 2019.04.10. 17:10:39

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Már mér hazudnék, te lángelme? Csak én az itthoni szavazatokat számoltam össze, a határon túliakat meg nem. Fideszre szavazott listás+egyéni = 2 608 081, nem a fideszre szavazott listás+egyéni = 2 859 040. Tökre kétharmad. Persze, mindig van olyan értelmezés, amiben neked van igazad. valasztas.hu
Megjegyzem, a születéskor a gyerek feje bújik ki először. Szóval legföllebb a testem tudott volna beszakadni anyámba. Amúgy matek megy.

Pipas 2019.04.10. 17:14:04

@Etniez: A világegyetemet nem érdekli, hogy te milyen világot szeretnél. A macskádnál kizárólag genetikai okokból vagy okosabb, az ember kizárólag genetikai okokból értelmesebb mint a kutya. Lehet, hogy ez a dolog számodra visszatetsző, de ez nem lehet érv.

Pipas 2019.04.10. 17:21:19

@Etniez: "kicsit olvasgass már utána annak, hogyan történnek a tudományos megállapítások, mik a szabályai."

Pontosan tudom, hogy mik a szabályai.

"Ha nem tudod ki googlezni, akkor vegyel könyvet: Stephen Hawking, az idő története, ott lesz az elején. "

Az egy ismeretterjesztő könyv laikusoknak. Ha onnan vetted a tudásod, akkor szerintem neked kellene még olvasgatnod. Mégis, csak az érdekesség kedvéért, melyiket sértettem meg és hogyan ezek közül a "szabályok" közül? :)

"Tudományos rasszizmus nincs, hogy lehet ilyen ostobaságot állítani, még mindig nehezen veszem a levegőt."

Soha nem állítottam, hogy van olyan, hogy "tudományos rasszizmus". Ha nehezen veszed a levegőt miatta, akkor megnyugodhatsz. Amúgy melyik szabálya az a tudománynak, ami alapján az "úgy fel vagyok háborodva, hogy nehezem veszem a levegőt" érvnek számít? :D

"Minden kibaszott nem fehér tudós cáfolja a hülye elméleted omg."
Semmiféle elméletet nem mondtam. Adtam egy definíciót, amihez én tartom magam. Ha úgy gondolod, hogy ez a definíció alapjaiban butaság, akkor akár hozhatnál is érvet.

"Jujuj, kár volt veled eddig foglalkozzak, mostantól mész ignore-ra."
Aha. A tudomány nevében, ugye? :D Hát úgy körülbelül százszor többre tartod magad mint ami indokolt lenne. :(

arabok balrol 2019.04.10. 17:28:23

@Etniez: Mondj mar egy neger talalmanyt, ugyanannyi neger van a Foldon mint feher

Ha ha ha

Scott Tenorman Must Die 2019.04.10. 17:35:11

@Etniez: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

évszázad kommentje, budapestiként mondom, a fidesz előtti kormányok egy kapavágást sem csináltak metró ügyben

Scott Tenorman Must Die 2019.04.10. 17:37:59

@Látens Inszinuáció: hú b+, ez hanyadik már neked? drukkolok, h ezt is túléld!!

Helga Beauty Salon. 2019.04.10. 18:25:21

@arabok balrol: Mondj mar egy neger talalmanyt, ugyanannyi neger van a Foldon mint feher...........

Fűkunyhó!

arabok balrol 2019.04.10. 19:16:43

Kedvelem egyebkent a negereket, csak a szomszedba nem kene.

A cegnel a Pentek nevu kenyai haverom pl. foldbuta faszi, de annyira kedves hogy mar sajnalod. Mindenki jobban jarna, ha a cirkuszban mutogatnak, mert atom cukker. Kb. mint a Pako csak 2 arnyalattal feketebb. Imadom. Es siman lehet hogy a termeszetes kornyezeteben, a szavannan sokkal jobban feltalalja magat, mint az irodaban.

0dzsud0 2019.04.10. 20:14:20

@satie: tavaly októberben töltöttem el egy hétvégét Pozsonyban. láttam a hatalmas különbséget...Budapest javára.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.12. 08:18:16

@arabok balrol: mondjuk nem értem, hogy jutottatok el az szdsz-től a négerek találmányaiig. :D

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 08:41:08

@A kiló nem százat jelent.: mondjuk nem értem, hogy jutottatok el az szdsz-től a négerek találmányaiig. :D..........................

Közvetett bizonyítékok összefüggő logikai láncolatán keresztül komám!
Felfedezted ezt a hülyeséget, de egyébkén az egész mai politika erről szól, Gizikétől eljutnak a gőzekéig, csak elégséges mennyiségű marha szükséges egy vitához!
Amúgy intéztem hozzád egy kérdést fentebb, nagyon érdekelne az őszinte véleményed, már ha tartasz annyira hogy megtisztelj ezzel.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.12. 08:51:24

@Helga Beauty Salon: bocsánat igyekszem választ adni mindig, de volt vagy 200 komment. Őszintén, nem olvastam el huszadát se. Megnézem.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.12. 09:21:05

@Helga Beauty Salon: Ha nem költői kérdés, akkor előrebocsátom: elég volna annyit tudatosítani szerintem mindenkinek, hogy midannyiunknak vannak felmenői és amilyen kusza a történelem biztos lehet benne mindenki, hogy legalább egyik őse valami olyasmi volt, amire nem számított, zsidó, török, egyéb muszlim, amiktől rettegni szokás — mindig együttéltünk velük ezekkel a népekkel ezer év óta. Ennyi.
Hogy miért nem tesznek valamit az ilyen provokációk megelőzéséért? Ezen már én is gondolkodtam, de tudod, nem létezik kollektív akarat. Ennél szubtilisebb a kapcsolat. Sőt szerintem egyáltalán nincs. Csak egyének vannak, akik hordoznak magukban mindenféle identitást, de nem mozognak együtt másokkal közvetlen irányított módon. Nagyon sokan nagyon sokféleképpen viszonyulnak önmagukhoz és másokhoz. Átörökítünk ugyan tulajdonságokat, szokásokat, de tanulunk is. Én nem tudom megválaszolni a kérdést. De a belinkelt cikkben kerestem választ. Időnként valóban van egy saját reakció, ami sokaknál valamiféle csoportidentitásból következik, és sok esetben lehet rajta derülni vagy megrémülni is akár. Alkalma válogatja. Az egyén viselkedésére sok minden hat. Néha olyan érzésem van, hogy szabad akarat mint olyan vagy nincs vagy nagyon keveseknek adatik meg, mint privilégium. A többségben a belétáplált programok futnak az agyukban, a szívükben, a génjeikben és betöltik a gépezetben azt a szerepet, ahova fogaskerékként beillesztette őket a Jóisten.

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 09:52:48

@A kiló nem százat jelent.: amilyen kusza a történelem biztos lehet benne mindenki, hogy legalább egyik őse valami olyasmi volt, amire nem számított, zsidó, török, egyéb muszlim, amiktől rettegni szokás .....................

Aki retteg az hülye. Egyéb általam nem ismert "titkok" mellet az egyik nagyanyámnak eléggé ütős tót neve volt és manapság Szlovákia sem a szívünk csücske, nekem sem különösebben, de nagy bajom nincs velük, minthogy a nyilvánvaló rokonságommal sem.
Itt az úgynevezett antiszemitizmussal vannak gondok, egyesek szemmel láthatóan valami genetikai sértettség és talán a kohézió fenntartása érdekében is eszelősen keresik az antiszemitákat és azok hiányában is képesek ilyeneket kreálni. Ez hosszú távon semmiképpen nem jó.
Nem szeretem az ilyen hivatkozásokat mert nyögvenyelősek és bizonyos gondolatnélküliséget jelent számomra ha valaki sokat idézget, de biztosan emlékszel a "vállfás" Gyuszi bácsira amikor lezsidózta a hitelezője, hogy mit mondott az unokaöccse kérdésére, miszerint...
-Gyuszi bácsi, te zsidó vagy?
-Nem kell vele törődni apukám, aki mindent meghall, korán meghal! Háháhá! Milyen jót mondtam!

Igen! Jót mondott!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.12. 11:14:33

@Helga Beauty Salon: az a jelenet az akkoriban valóban még a hamu alatt parázsló magyar zsidóellenességről szól. Az 50-es évek társadalma ugyanaz, mint a 40-es éveké. A magyar közélet a bűnbakokat kereste és találta: a zsidó, a sváb és a "morva" volt a bűnbak és az ő kisemmizésükből gondolták a magyarok az anyagi helyzetüket javítani. Ez egy valós dolog volt. A svábok ellen az utcán tüntettek — persze csak 1945 után. A zsidók vagyonát meg persze 1945 előtt hordták szét honfitársaink. Egyszerű magyarok. Nemzeti szégyen. És erről se beszélünk. Meg arról sem, hogy mi a fészkes fenét érthettek a végképp nevetséges "morvákon". Az volt a lényeg ugye, hogy sokan az idegen köztünk élő elmagyarosodott szláv ellenséget is keresték. Hiába nem létezett. A Hoplacsekek is gyanúsak volt a Kovácsoknak vagy a tegnapelőtt magyarosított Schmidteknek. Agyrém volt. Ez ma nincs. Ma virtuális gyűlölködés van. De általában irigy minden magyar azóta is minden másikra. Ez nem változott. Így közelekednek az utcán. Ezért boldogtalanok. Nem az anyagi helyzetük miatt. Hanem az irigységük miatt, ami gyűlöletbe csaphat át bármikor.

Helga Beauty Salon. 2019.04.12. 11:44:38

@A kiló nem százat jelent.: Marhára nem értem ezt a nem beszélünk, hamu alatt parázslik szarságot. Túl kéne lépni, le kéne zárni, a történelemkönyvek lapjain kívül máshol nem kéne szerepeltetni, pláne nem napi politikai szinten, mert így marad az akkor még meg sem születettek lenyilasozása, amire a válasz a szintén akkor még meg sem születettek le Kunbélamartalócozása lesz!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.12. 20:19:59

@Helga Beauty Salon: kurva egyszerű ma pl. az egyes pártok vagy a migránsok jelentik a bűnbakot, a zsidót meg a svábot — ma az LMP a zsidó a dékás őrülteknek, az ellenzék, a migránsok a hazaáruló és az ellenség a jobboldali őrülteknek... amit írsz az rendben van... a gyűlölet viszont jelen van, az 50-es és 40-es években pedig valóban így volt

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2019.04.14. 09:01:07

@Szóra kész Szókratész: Bárki lehetett bűnbak, osztályalapon is, de volt antiszemitizmus is még, az nem múlik el magától, a svábok ellen pedig az utcán transzparensekkel tüntettek 1945-ben. Ha sváb voltál, akkor alapból megfosztottak mindenedtől, nem nézték, hogy kulák vagy-e. Szörnyű idők voltak. Holokauszt, kitelepítések...
süti beállítások módosítása